04.11.12, 20:46
zachecona dobrymi opiniami postanowilam zafarbowac wlosy henna. Wlosy nie farbowane chemia od dobrych 4 miesiecy, kolor sredni braz, henna brazowa.
Samo farbowanie niezla mordega bylo jak i pozniejsze mycie lazienki:)
Zapach na wlosac....no coz, znam lepsze:)
Ale to wszystko nie zniechecilo za bardzo, bo wlosy faktycznie ladniejszce sie wydaja, slicznie blyszcza. Maly problem- od farbowania minal tydzien, myje codziennie glowe i woda z mycie (i piana) sa czerno-niebieski, mocna brudzace wanne,prysznic i rece. Rece i paznokcie w ogoel maja taki niebieskawo- brudny kolor od samego dotykania wlosow. Szyja wyglada rowniez nieciekawie- jakbym jej nie myla od tygodni.
To normalne?? Czy cos zrobliam zle? Szampon i odzywka bez silikonow.
Pomozcie, bo juz sily nie mam:((
Obserwuj wątek
    • znana.jako.ggigus Re: henna :/ 04.11.12, 21:47
      Zmyje sie. Kiedy - nie wiem. Farbniki roslinne sa trwale, ale tak po 3-4 dniach zawsze mialam spokoj.
      Nastepnym razem musisz uwazac:)
      (albo zmienic farbe).
      • zoe1978 Re: henna :/ 05.11.12, 21:14
        dzieki Ggigus- bede uwazac;)
    • angazetka Re: henna :/ 06.11.12, 09:57
      Teraz też farbowałam włosy henną po raz pierwszy i jestem bardzo zadowolona. Kolor świetny, włosy ładne, skóra głowy czysta przy drugim umyciu, zniszczeń w łazience nie odnotowano (jak miałby powstać przy wyciskaniu pasty z tuby?). Chyba kwestia marki.
      • znana.jako.ggigus proste 06.11.12, 13:27
        farba, nawet taka wycisnieta z tuby, rozmazuje sie po ubranaich i zlewie.a a ze to barwnik roslinny, trzyma sie dlugo.
      • nessie-jp Re: henna :/ 06.11.12, 18:35
        > (jak miałby powstać przy wyciskaniu pasty z tuby?).

Henna, taka prawdziwa, ma postać drobnego proszku. Podobnie jak indygo. Musisz rozprowadzić ten proszek w wodzie, tworząc niezbyt gęstą pastę. Taka pasta nie zawiera emulgatorów, spieniaczy, sztucznych barwników ani środków zagęszczających
        • znana.jako.ggigus no wlasnie juz myslalam, ze z 06.11.12, 19:39
          polskich drogerii zniknal proszek henna. Nie wiem, bo od lat nie farbuje henna i nie mieszkam od ladnych paru lat w Pl.
    • nessie-jp Re: henna :/ 06.11.12, 17:51
      Ja aż takich sensacji nie mam, tzn. z brudzeniem
      • zoe1978 Re: henna :/ 06.11.12, 21:20
        dzieki za odpowiedzi;)
        farba wlasnie taka z proszku, rozrabialam z woda w misce.
        Zwykla farba sama sobie farbuje wlosy "od zawsze", wiec myslalam ze i z henna latwo pojdzie:)
        Skora mnie nie swedzi i w ogole nie byla zafarbowana, to co brudzi to wlasnie z wlosow jest. Ale coraz mniej. recznii tez mam specjalne do farbowania, wiec ich nie szkoda:)
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka