Dodaj do ulubionych

Lazurowa 173 - Corpores

IP: 212.160.172.* 18.12.04, 14:10
Witam

Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś z forum podpisał umowę na inwestycję
prowadzoną przez dewelopera CORPORES na Lazurowej 173 (3 piętrowy budynek).
Oddanie jest ok. I kwartał 2005.
Sprawa jest dosyć dziwna, ponieważ deweloper nie ma gruntu na własność - jest
tylko umowa przedwstępna sprzedaży gruntu.
Jak wiadomo w takiej sytuacji nie można dostać kredytu. Corpores życzy sobie
25% ceny mieszkania, na resztę są ustalone raty i twierdzą, że do czasu
podpisania aktu własności nie bedą chcieli kasy. Ale jak chce sie zmienić
formę wpłat to nie chcą negocjować (chcą aby były sztywne terminy).
Mam pytanie do innych, czy także wpłacali 25% i co sądzicie o takim stanie
gruntu?
Wydaje mi się, że przepisanie własności na Corpores może potrwać nawet 12
miesięcy. Jeżeli ktoś jest w temacie to proszę o posty.

Pozdr.
Obserwuj wątek
    • sylwiagornicka Re: Lazurowa 173 - Corpores 06.01.05, 14:03
      Czesc, czy wiesz cos moze na ten temat, ja tez bylabym zainteresowna zakupem?
    • Gość: bmg inwestycja przy Pirenejskiej...Corpores IP: *.flashnet.pl / *.atman.pl 19.03.05, 18:50
      Witam
      firma Corpores będzie budwała blok na ul. Pirenejskiej
      chciałam prosić o opinię w sprawie poprzednich inwestycji tej firmy
      jestem zainteresowana zakupem mieszkania.
      dzięki za opinie
      pozdrawiam
      • mp23 Re: inwestycja przy Pirenejskiej...Corpores 22.03.05, 09:00
        Corpores,
        ma chyba problemy prawne z każdą ze swoich inwestycji w Warszawie.
        Lazurowa 183 - ludzie nie mają do tej pory aktów notarialnych, choć mieszkają
        ta już kawał czasu.
        Lazurowa 173 - brak własności gruntu, co powoduje, że nie można wziąć kredytu
        na tę inwestycję, a nie ukrywajmy, bardzo mało osób kupuje teraz mieszkanie za
        gotówkę.
        Pirenejska - od października słyszę, że starają się o pozwolenie na budowę,
        najpierw mieli rozpoczynać w grudniu, później w styczniu, jest koniec marca a
        oni jeszcze nie mają pozwolenia, ba nie wiedzą nawet kiedy je dostaną.
        Wg mnie albo nie zatrudniają nikogo, kto chodziłby koło spraw prawnych albo
        mają kogoś, kto kompletnie nie umie nic załatwić.
        Z tego co wiem np. Dorem (będą budowac przy Pełczyńskiego) daje sobie 4
        miesiące na uzyskanie pozwolenia.
        Corporesowi zajmuje to na chwilę obecną dużo dużo więcej czasu.

Poza tym nie mam specjalnych zastrzeżeń do Corporesu. Może warto poczytać wątek
        mieszkańcow Lazurowej 183.

Pozdrawiam
    • Gość: K Re: Lazurowa 173 - Corpores IP: *.devs.futuro.pl 19.03.05, 19:10
      A nie boicie sie autostrady, która ma przebiegac blikso L:azurowej?

K
    • rogowski25 Re: Lazurowa 173 - Corpores 01.08.05, 20:44
      Witam,

Czy może coś się zaczeło dziać przy Pirenejskiej?

Jesteśmy zainteresowani kupnem tam mieszkania
      • Gość: Monika Re: Lazurowa 173 - Corpores IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.05, 12:28
        Podpisaliśmy umowę na kupno mieszkania na Pirenejskiej, wygląda na to, że nie
        powinno być źle, mieliśmy złe doświadczenia i na nasze prośby pewnych zmian nas
        zabezpieczających w umowie nie było większych problemów. Kłopoty z czsem
        załatwiania formalności z aktami ma nie tylko Corpores, ale i inne firmy
        budowlane. Nie wiem czy to przypadek ale często są to firmy budujące na Bemowie.
        Pozdrawiam Sąsiadów
        • mp23 Re: Lazurowa 173 - Corpores 05.08.05, 10:27
          Witam, a ktore mieszkanie kupiliście, jeśli mogę zapytać? Jaki jest termin
          oddania? A termin podpisania aktów notarialnych?
          • Gość: Monika Re: Lazurowa 173 - Corpores IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.05, 11:15
            Mieszkanie małe ok.37 m2. Termin oddania pod koniec przyszłego roku (ale głowy
            nie dam uciąć nie pamiętam). Terminu też nie pamiętam, ale mają na własność
            wszystkie grunty nie powinno być więc problemu. Jak sprawdzę to podam terminy.
            • mp23 Re: Lazurowa 173 - Corpores 05.08.05, 11:23
              mnie mówili o lipcu, stąd moje pytanie.
              A co udało Ci się zmienić w umowie?
              • Gość: p Re: Lazurowa 173 - Corpores IP: 157.25.31.* 16.12.05, 09:03
                Podpisałem z Corporesem umowę na zakup mieszkania na Lazurowej 173.
                Pierwszą umowę podpisałem w styczniu 2005 (cywilnoprawna) wg informacji w niej
                zawartych grunt mieli mieć do końca kwietnia 2005 a budynek oddać do końca
                czerwca 2005. We wrześniu podpisałem drugą umowę wstępną (tym razem w formie
                aktu notarialnego) wg ustaleń budynek ma być oddany do końca 2005 (ciekawe bo
                podjazd dla wózków nadal nie jest zrobiony a bez tego nikt nie odbierze
                budnynku. A ostateczny (kolejny) termin nabycia gruntu to koniec kwietnia 2005.
                • Gość: p Re: Lazurowa 173 - Corpores IP: 157.25.31.* 16.12.05, 09:05
                  Ostateczny termin to koniec kwietnia 2006 (oczywiście)
                  • Gość: Arecki Re: Lazurowa 173 - Corpores IP: 212.160.172.* 23.01.06, 00:49
                    Witam
                    To widzę, że są problemy...
                    A jak już mieszkacie tam? Jak sprawy finansowe? Czy wpłaciliście więcej niż
                    25%, bo na początku był taki wkład własny wymagany?
                    Ja miałem kupić tam mieszkanie ale w ostatniej chwili zrezygnowałem i chyba
                    dobrze zrobiłem.
                    Pozdrawiam i mam nadzieję, że w końcu sprawy co to gruntu wyjaśnią się.
                    Życzę powodzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka