Gość: zalespol IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.12.04, 21:33 Czy naprawdę nikt nic nie wie o SBM Natolin? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qqryq77 Re: SBM Natolin 29.12.04, 07:52 ja wiem. spoldzielnia znajduje sie blisko SGGW na ROSOLA przy STATOIL. buduja tez tam swoj blok. ;-)))) a tak na powaznie to kiedys bylem i dowiadywalem sie u nich o mieszkanie ale ostatecznie wybralem inna spoldzielnie budujaca na ursynowie. mimo to uwazam ze jest to raczej solidna firma. wybierajac spoldzielnie najlepiej zobaczyc co udalo im sie wybudowac a nawet przejechac sie na juz zrealizowane inwestycje i popytac lokatorow czy byli zadowoleni z obslugi. Odpowiedz Link Zgłoś
qqryq77 sprostowanie 29.12.04, 07:54 chyba pomylilem sbm natolin z sbm ursynow ale reszta co do wyboru spoldzielni jest aktualna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: usmiechnięty Re: sprostowanie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.01.05, 09:43 tak pomyliłeś...a budynek w okolicy sggw jest budowany przes spóldzielnię inwestycji mieszkaniowych ursynów (www.simur.com.pl)i to nie jest spółdzielnia tylko developer. od nich kupilem mieszkanko przy nugat. Odpowiedz Link Zgłoś
11anna11 Re: SBM Natolin 29.12.04, 11:52 Ja mam mieszkanie na Lanciego, które oni budowali. Wybudowali po terminie (kilka miesięcy)ale bez najmniejszych problemów oddali 10.000 karnych odsetek. Jakość mieszkań dobra, bardzo pomocne Panie w administracji, wszystkie problemy załatwiają szybko i sprawnie. Nie ma się do czego przyczepić. Jak na cenę, którą zapłaciłam standard mieszkań b. dobry. Nie podoba mi się natomiast, że blok jest okablowany przez Aster City i nie można podłączyć Neostrady oraz to, że nie ma anteny zbiorczej tylko wymuszają na ludziach kablówkę z Astera. To jest chwyt poniżej pasa. Bo abonament i tak trzeba płacić. Mam też zastrzeżenia do wysokości opłat za ochronę, chyba też ktoś dał w łapę za kontrakt i moim zdaniem ciągną z nas za dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
qqryq77 Re: SBM Natolin 29.12.04, 19:00 po pierwsze jak nie podoba sie postepowanie spoldzielni lokatorom to nie widze przeszkod by zalozyc wspolnote. nie rozumiem jak mozna kogos zmusic do zalozenia tv astercity. w moim przyszlym bloku na KEN mowili ze chcieliby zalozyc w razie czego anteny na dachu zeby nie szpecic balkonow pozniej obwieszonych kazdy z osobna talerzami. ale to kto jaka firme tv wybierze juz sie nie wtracaja. co do ochrony to przeciez mozecie zebrac sie na jakims spotkaniu lokatorskim i zaproponowac swoja tansza oferte spoldzielni. Odpowiedz Link Zgłoś
panart Re: SBM Natolin 17.01.05, 22:30 Zrobiłam rezerwacje mieszkania w nowym budynku. Martwi mnie ten tunel planowany pod ul. Płaskowickiej, ale dopiero w 2007 (przecież to już !!! ;) I co to za afera z tą knajpą? Znam tam jedynie dobry gabinet stomatologiczny;) Czy jest jeszcze jakies dobre osiedle na tm Ursynowie, gdzie mogłabym kupić fajne mieszkanko??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ammy Re: SBM Natolin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 23:56 Knajpy już nie ma. Teraz restaurację tam otworzył ten Arab - były narzeczony skrzyneckiej i jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
panart Re: SBM Natolin 18.01.05, 20:40 czy warto kupic tam mieszkanie, jezeli planuja ten tunel pod ulicą? okropnie mnie to meczy? czytam to forum od wczoraj ;) jestem przerazona ... nie wiedzialam, ze nowe mieszkanie to tyle niespodzianek ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec_ Re: SBM Natolin IP: 193.201.167.* 31.12.04, 12:54 Standart nowych budynkow nie jest zly....ale spoldzielnia...zapomnij o zalatwieniu czegokolowiek....ostatnio mieszkancy blokow przez rok jak nie dluzej walczyli o zamkniecie kanjpy w kotrej odybwaly sie co weekendowe bijatyki....tyle ze kanjpa byla w budynku spoldzielni...na pewno bedziesz placil wysoki fundusz remontowy bo spoldzielnia ma w sowoich zasobach nie tylko nowe budynki...poza tym wydaja pieniadze spoldzielcow no rozne rzeczy , czeste zmiany znaków drogowych, ostatnio wszystkich latarni...na swiecace w niebo....itp...przyklady mozna mnozyc....nie wspomne o wysokich czynszach...ja ostatnio kupujac mieszkanie nawet nie poszedlem sie spytac do spoldzielni w ktorej mieszkam....nie chce zeby ktos mnie okradal do konca zycia i chcialbym wiedziec co sie dzieje z moimi pieniedzmi...tutaj zapomnij o tym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajtek Re: SBM Natolin IP: *.aster.pl 04.01.05, 13:53 To nie do końca prawda. Spółdzielnia nie ma w swoich zasobach starych, tzn. wielkopłytowych budynków. W tych zasobach są osiedle przy Lanciego i osiedle przy Przy Bażantarni (z lat 90-tych), to drugie niedawno wyremontowane, tak więc żadno z nich nie powinno mieć wpływu na fundusz remontowy (sam jestem żywotnie zainteresowany). Natomiast fakt, że czasami przebicie się przez niekompetencję i strach do załatwienia czegokolwiek ze strony zarządu jest trudne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: SBM Natolin IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.01.05, 16:15 A bloki z ulic Manadrynki, Lasek Brzozowy , Raabego ? to caly czas ta sama spoldzielnia a z tego co codziennie obserwoje to nic innego jak wielka plyta.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajtek Re: SBM Natolin IP: *.aster.pl 11.01.05, 13:21 Bloki przy ulicach, o których piszesz z całą pewnością nie należą do SBM Natolin. Należały owszem kiedyś, ale na początku lat 90-tych wydzieliło się kilka innych spółdzielni m.in. Przy Metrze, Wyżyny itp. Do Natolina należy osiedle Przy Bażantarni i osiedle przy Lnciego. Odpowiedz Link Zgłoś