Dodaj do ulubionych

SBM Natolin

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.12.04, 21:33
Czy naprawdę nikt nic nie wie o SBM Natolin?
Obserwuj wątek
    • qqryq77 Re: SBM Natolin 29.12.04, 07:52
      ja wiem. spoldzielnia znajduje sie blisko SGGW na ROSOLA przy STATOIL. buduja
      tez tam swoj blok. ;-)))) a tak na powaznie to kiedys bylem i dowiadywalem sie
      u nich o mieszkanie ale ostatecznie wybralem inna spoldzielnie budujaca na
      ursynowie. mimo to uwazam ze jest to raczej solidna firma. wybierajac
      spoldzielnie najlepiej zobaczyc co udalo im sie wybudowac a nawet przejechac
      sie na juz zrealizowane inwestycje i popytac lokatorow czy byli zadowoleni z
      obslugi.
    • qqryq77 sprostowanie 29.12.04, 07:54
      chyba pomylilem sbm natolin z sbm ursynow ale reszta co do wyboru spoldzielni
      jest aktualna.
      • Gość: usmiechnięty Re: sprostowanie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.01.05, 09:43
        tak pomyliłeś...a budynek w okolicy sggw jest budowany przes spóldzielnię
        inwestycji mieszkaniowych ursynów (www.simur.com.pl)i to nie jest spółdzielnia
        tylko developer. od nich kupilem mieszkanko przy nugat.
    • 11anna11 Re: SBM Natolin 29.12.04, 11:52
      Ja mam mieszkanie na Lanciego, które oni budowali. Wybudowali po terminie
      (kilka miesięcy)ale bez najmniejszych problemów oddali 10.000 karnych odsetek.
      Jakość mieszkań dobra, bardzo pomocne Panie w administracji, wszystkie problemy
      załatwiają szybko i sprawnie. Nie ma się do czego przyczepić. Jak na cenę,
      którą zapłaciłam standard mieszkań b. dobry.
      Nie podoba mi się natomiast, że blok jest okablowany przez Aster City i nie
      można podłączyć Neostrady oraz to, że nie ma anteny zbiorczej tylko wymuszają
      na ludziach kablówkę z Astera. To jest chwyt poniżej pasa. Bo abonament i tak
      trzeba płacić. Mam też zastrzeżenia do wysokości opłat za ochronę, chyba też
      ktoś dał w łapę za kontrakt i moim zdaniem ciągną z nas za dużo.
      • qqryq77 Re: SBM Natolin 29.12.04, 19:00
        po pierwsze jak nie podoba sie postepowanie spoldzielni lokatorom to nie widze
        przeszkod by zalozyc wspolnote. nie rozumiem jak mozna kogos zmusic do
        zalozenia tv astercity. w moim przyszlym bloku na KEN mowili ze chcieliby
        zalozyc w razie czego anteny na dachu zeby nie szpecic balkonow pozniej
        obwieszonych kazdy z osobna talerzami. ale to kto jaka firme tv wybierze juz
        sie nie wtracaja. co do ochrony to przeciez mozecie zebrac sie na jakims
        spotkaniu lokatorskim i zaproponowac swoja tansza oferte spoldzielni.
      • panart Re: SBM Natolin 17.01.05, 22:30
        Zrobiłam rezerwacje mieszkania w nowym budynku. Martwi mnie ten tunel planowany
        pod ul. Płaskowickiej, ale dopiero w 2007 (przecież to już !!! ;)
        I co to za afera z tą knajpą? Znam tam jedynie dobry gabinet stomatologiczny;)
        Czy jest jeszcze jakies dobre osiedle na tm Ursynowie, gdzie mogłabym kupić
        fajne mieszkanko???
        • Gość: Ammy Re: SBM Natolin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 23:56
          Knajpy już nie ma. Teraz restaurację tam otworzył ten Arab - były narzeczony
          skrzyneckiej i jest OK.
          • panart Re: SBM Natolin 18.01.05, 20:40
            czy warto kupic tam mieszkanie, jezeli planuja ten tunel pod ulicą? okropnie
            mnie to meczy? czytam to forum od wczoraj ;) jestem przerazona ... nie
            wiedzialam, ze nowe mieszkanie to tyle niespodzianek ;-)
    • Gość: mieszkaniec_ Re: SBM Natolin IP: 193.201.167.* 31.12.04, 12:54
      Standart nowych budynkow nie jest zly....ale spoldzielnia...zapomnij o
      zalatwieniu czegokolowiek....ostatnio mieszkancy blokow przez rok jak nie
      dluzej walczyli o zamkniecie kanjpy w kotrej odybwaly sie co weekendowe
      bijatyki....tyle ze kanjpa byla w budynku spoldzielni...na pewno bedziesz
      placil wysoki fundusz remontowy bo spoldzielnia ma w sowoich zasobach nie tylko
      nowe budynki...poza tym wydaja pieniadze spoldzielcow no rozne rzeczy , czeste
      zmiany znaków drogowych, ostatnio wszystkich latarni...na swiecace w
      niebo....itp...przyklady mozna mnozyc....nie wspomne o wysokich czynszach...ja
      ostatnio kupujac mieszkanie nawet nie poszedlem sie spytac do spoldzielni w
      ktorej mieszkam....nie chce zeby ktos mnie okradal do konca zycia i chcialbym
      wiedziec co sie dzieje z moimi pieniedzmi...tutaj zapomnij o tym
      • Gość: kajtek Re: SBM Natolin IP: *.aster.pl 04.01.05, 13:53
        To nie do końca prawda. Spółdzielnia nie ma w swoich zasobach starych, tzn.
        wielkopłytowych budynków. W tych zasobach są osiedle przy Lanciego i osiedle
        przy Przy Bażantarni (z lat 90-tych), to drugie niedawno wyremontowane, tak
        więc żadno z nich nie powinno mieć wpływu na fundusz remontowy (sam jestem
        żywotnie zainteresowany). Natomiast fakt, że czasami przebicie się przez
        niekompetencję i strach do załatwienia czegokolwiek ze strony zarządu jest
        trudne.
        • Gość: mieszkaniec Re: SBM Natolin IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.01.05, 16:15
          A bloki z ulic Manadrynki, Lasek Brzozowy , Raabego ? to caly czas ta sama
          spoldzielnia a z tego co codziennie obserwoje to nic innego jak wielka
          plyta....
          • Gość: kajtek Re: SBM Natolin IP: *.aster.pl 11.01.05, 13:21
            Bloki przy ulicach, o których piszesz z całą pewnością nie należą do SBM
            Natolin. Należały owszem kiedyś, ale na początku lat 90-tych wydzieliło się
            kilka innych spółdzielni m.in. Przy Metrze, Wyżyny itp. Do Natolina należy
            osiedle Przy Bażantarni i osiedle przy Lnciego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka