Dodaj do ulubionych

Gazomontaż - Ząbki, Powstańców 2

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 22:18
Witam serdecznie,
Interesują mnie mieszkania budowane w Ząbkach przez Gazomontaż.
Czy ktoś z Szanownych Forumowczów kupił tam mieszkanie?
Lub wie coś więcej na temat owych?
Czy warto?
Jaka jakość wykonania, jak terminy, jak rzetelność firmy?
Będę wdzięczny za wszelkie informacje.

Pozdrawiam
Grzegorz
Obserwuj wątek
    • Gość: Wierny Re: Gazomontaż - Ząbki, Powstańców 2 IP: *.polkomtel.com.pl 15.02.05, 12:04
      Cześć,

Grzegorz, jeśli możesz to poszukaj sobie może innej oferty dlaczego zaraz Ci
      opiszę:
      Jestem mieszkańcem bloku przy Powstańców 2 wybudowanego przez Gazomontaż.
      Dodatkowo jestem w członkiem Rady Mieszkańców. To jakie mamy problemy z Gaz. to
      obłęd. Chodzi o usuwanie usterek. Nie są to co prawda usterki zagrażające życiu
      i zdrowiu mieszkańców ale bardzo kłopotliwe dla mieszkańców i Rady. Nie będę
      pisał tutaj o poszczególnych lokalach ale kłopot są tez z częściami wspólnymi.
      Przeciekające balkony i tarasy, oszukani mieszkańcy z bloku 3 (jak kupowali
      mieszkanie nikt ich nie uprzedził, ze wybudują zaraz za miedzą Sobie garaż z
      biurowcem). Ponadto zachowanie ludzi z Gazomontaż jest nie do przyjęcie.
      Szczególny prym w tym wszystkim wiedzie Pan Rzepniewski i jego pracownik
      Sierpiński. Wyobraź sobie, że podczas przeglądu rocznego zostały wypunktowane
      usterki w obecności Sierpińskiego i inspektora Nadzoru Budowlanego. Niestety
      Pan Rzepniewski stwierdził, że usterek żadnych nie ma. My jako Rada Mieszkańców
      po tym skandalicznym zachowaniu wystosowaliśmy Pismo do Prezesa Kopcia.
      Niestety bez rezultatu.

Zobacz jak wyglądają miejsca parkingowe. Cyrk. Na osiedlu pozostały resztki
      ogrodzenie. Wielokrotnie prosiliśmy o jego usunięcie. I wiesz co ten bezczelny
      Rzepniewski odpowiedział. Że jest to dekoracja i mogą na tym chodzić dzieci.
      Naprawdę nie widać dobrej woli z ich strony. Ponadto jeśli chodzi o
      indywidualne reklamacje to tez porażka. Dopiero po roku ktoś zjawia się u
      mieszkańców i naprawia pęknięte siany czy reguluje okna notabene produkcji
      Gazomontaż zakład w Gdańsku.

Dlatego jeśli możesz to zastanów się. To jest mały wycinek spraw nie
      załatwionych. Najzabawniejsze jest to, że w chwili obecnej dowiedliśmy się, że
      przez nasze osiedle będzie odbywał się ruch samochodów do biurowca. Czy to jest
      normalne.

W chwili obecnej Rada Mieszkańców szykuje sprawę do Sądu ze względu na braku
      usunięcia usterek.

• Gość: inna strona Re: Gazomontaż - Ząbki, Powstańców 2 IP: *.crowley.pl 15.02.05, 12:47
        Po części popieram przedmówce, tylko że generalnie chce powiedzieć, że w
        Ząbkach mieszka mi się dobrze. A to co robi Gazomontaż w porównaniu z innymi
        deweloperami to jest nic.
        Oczywiście nie ma Wspólnoty, która nie miałaby problemów. Zerknijcie na stronę
        internetową firmy Atrium21. Zobaczycie, że każda Wspólnota ma problemy: walczy
        w sądzie, brakuje jej dokumentacji księgowej i technicznej, itp. I nie ma co
        łudzić się że będzie dobrze. Radzę przy zakupie mieszkania brać pod uwagę inne
        aspekty.

Moja opinia opiera się na doświadczeniu związanym zarówno z obiecankami
        dewelopera, jak i także z doświadczeniem mieszkańca.

Pozdrawiam,
      • Gość: Grzegorz Re: Gazomontaż - Ząbki, Powstańców 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 12:28
        Witam,
        Dziękuję za informację.
        Zmieniłem także zdanie - po podliczeniu wszystkich kosztów zdecydowałem się nie
        kupowac mieszkania, a zbudować sobie dom.
        Cena jest podobna - no, trochę wyższa, bo działka, pozwolenia, etc. Ale jak już
        ładować się w kredyt, to przynajmniej mieć potem kawałek własnej ziemi.
        Tak więc żegnam się z forum o develeoperach - jest tu bardzo miło, ale nie jest
        to już mnie, co najbardziej interesuje.
        Przenoszę się na forum o domu.
        :-)

Dziękuję za wszystkie cenne informację i życzę miłego mieszkania.
        Pozdrawiam
        Grzegorz
      • Gość: GAZOMONTAZ Re: Gazomontaż - Ząbki, Powstańców 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 09:36
        Szanowni Państwo! „Gazomontaż” S.A. jako deweloper włączając się do dyskusji
        informuje, że wielu mieszkańców osiedla wybudowanego przez nas chwali sobie
        swój własny wybór, powiem więcej znaczna ich część poleca Gazomontaż S.A. swoim
        znajomym czy rodzinie - to chyba świadczy o tym, że osiedla nasze budowane są
        na wysokim poziomie. Oczywiście zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie coś nie
        odpowiadało (w tym przypadku dwie osoby ze 122 rodzin zamieszkujących na tym
        osiedlu). My ze swej strony chcielibyśmy zapewnić naszych klientów, że robimy
        wszystko aby spełnić Państwa oczekiwania. Gazomontaż S.A. podkreśla, że jest
        solidną, stabilną firmą budująca różne konstrukcje i obiekty budowlane a także
        mieszkania.
        Nasze osiedla wybudowane są z ekologicznych i ceramicznych materiałów, prace
        prowadzone są profesjonalnie., wszelkie usterki zgłaszane według obowiązującej
        procedury ustalonej z administracją osiedla usuwane terminowo.
        Osiedla budujemy na własnym terenie, za własne pieniądze oraz bardzo
        oszczędzamy ciężko wypracowane środki pieniężne, dlatego też nie spełniamy
        zachcianek nielicznych mieszkańców, którzy kosztem innych pragną rozwiązywać
        swoje problemy.
        Ponieważ jesteśmy w okresie przed świątecznym Gazomontaż S.A. pragnie złożyć
        serdeczne życzenia wszystkim mieszkańcom, aby w ich rodzinach było dużo
        szczęścia, spokoju i życzliwości w każdym codziennym dniu.

Kierownik ZBR
        • Gość: Mieszkaniec Re: Gazomontaż - Ząbki, Powstańców 2 IP: *.idea.pl 31.03.05, 23:23
          Panie Kierowniku! Nie bądź Pan śmieszny! Bo to co Pan napisał to chyba w to
          tylko Pan wierzy!!! Może chciał Pan napisać o gazomontażu jaki ma być w
          przyszłości, bo jak na razie to będziecie mieli sprawę w sądzie o te
          nienaprawione usterki.
          Jesteście złodziejską firmą, która oszukuje i z profesjonalizmem absolutnie nie
          ma nic wspólnego. Powinno się Was jak najszybciej zamknąć i to wszystkich.
          Oszukujecie wszystkich ludzi na każdym kroku!!!
    • Gość: ANONIM Re: Gazomontaż - Ząbki, Powstańców 2 IP: *.idea.pl 15.02.05, 22:43
      Lepiej nie pytaj!!!
    • Gość: Gość 1 Re: Gazomontaż - Ząbki, Powstańców 2 IP: *.rzeczpospolita.pl 23.02.05, 11:05
      Hej, hej,

Mieszkamy na tym osiedlu ponad półtorej roku i na razie dużych usterek w
      mieszkaniu nie mamy (UFF). Wiem jednak od sąsiadów, że dużo jest usterek,
      pęknieć, zalań, popsutych okien itp. Nam dla przykładu średnio raz na pół roku
      zalewa piwnice - tak z pół metra wody. Dołączam się jednak do glosu w sprawie
      tych ....... z Gazomontarzu - dopóki im nie zapłacisz liżą tyłek jak mogą, jak
      zapłacisz to już chłopie po Tobie - TOTALNA OLEWKA. Powiedzmy sobie wprost -
      stara komunistyczna firma. I ten numer z biurowcem za trzeciem blokiem też
      ciekawy. Robią co chcą i wszystkich mają w głębokiej czerni. Tak samo załatwili
      ludzi z miejscami parkingowymi - w pewnym momencie doszli do wniosku że nie
      będą robic miejsc parkingowych za 5 tyś a zrobią miejsca w garażowcu za 15 tyś.
      I zmienili sobie to bez informowania kogokolwiek. I zero dyskusju, zero odzewu
      na prośby, zero zniżek, zero kultury.
      • Gość: Anonim2 Re: Gazomontaż - Ząbki, Powstańców 2 IP: *.crowley.pl 23.02.05, 13:06
        Niestety takie jest ich prawo. Mogą robić co chcą.
      • Gość: Mieszkaniec Re: Gazomontaż - Ząbki, Powstańców 2 IP: *.polkomtel.com.pl 23.03.05, 08:54
        Witam wszystkich,

Ręce opadają. Po zimowych roztopach mamy w piwnicy małe jeziorko. Mam pytanie
        czy tak jest wszędzie. Podobna sytuacja była już rok temu.

Jak zwykle Panowie z Gazomontażu przyjdą temu się przyjrzeć w czerwcu jak
        wyschnie woda.

Ostrzegam potencjalnych nabywców II etapu. Jak nie chcecie mieć problemu to
        lepiej omijacie tą Firmę. Tak jak ktoś wcześniej napisał „Skostniałe
        komunistyczne struktury”.

• Gość: GOŚĆ Re: Gazomontaż - Ząbki, Powstańców 2 IP: *.idea.pl 23.03.05, 13:26
      Szanowny Panie. Mieszkania są ładne, lecz firma która je wybudowała jest
      strasznie sku..syńska. Na dodatek wielu mieszkańców nic nie obchodzi co dzieje
      się z ich osiedlem, pieniędzmi, które płacą. Mam nadzieję, że z chwilą
      wybudowania większej liczby bloków znajdą się osoby na tyle mądre, by powołać
      Zarząd Wspólnoty z mieszkańców i wtedy skończą się problemy. Jak na razie
      ludzie mieszkający tam są zbyt głupi by do tego doprowadzić.
      • Gość: anonim Re: Gazomontaż - Ząbki, Powstańców 2 IP: *.crowley.pl 23.03.05, 15:43
        Myślę że Pan ma gó..ane pojęcie o tym jak doprowadzić do powstania Zarządu an
        tym osiedlu, a się Pan wypowiada. Nie wie Pan nawet od czego zacząć, a jakby
        miał Pan wejść do Zarządu to krach murowany.

Myślę że pisząc iż mieszkańcy są zbyt głupi pisał Pan tylko i wyłącznie o
        sobie.
        • Gość: Świeży sąsiad Re: Gazomontaż - Ząbki, Powstańców 2 IP: *.idea.pl 30.03.05, 22:31
          "Nie wie Pan nawet od czego zacząć," Proszę mnie w takim razie zaskoczyć i
          powołać Zarząd!!!
          Miejmy nadzieję, że jak Pan do niego wejdzie to nic złego się nie stanie w
          przeciwieństwie do mnie. Oddam Panu swoj głos!!!
          Na naszym osiedlu jest zbyt wielu ludzi, którym na niczym nie zależy. A
          szczeniacka w większości składzie Rada Mieszkańców tak naprawdę na nic nie ma
          wpływu i poza żądaniami (bezskutecznymi co do Pana Urbaniaka, który od dawna
          wali w h...uja) tak naprawdę na niczym się nie zna.
          Czekam i obserwuję.
          Sąsiad z nowego bloku.
    • zz_marcin Forum miasta Ząbki 25.03.05, 12:51
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=97
      • Gość: Może sąsiedzi... Re: Forum miasta Ząbki IP: *.cebit.com.pl / *.cebit.com.pl 12.08.05, 16:22
        Moi Drodzy...
        Właśnie otrzymaliśmy plan mieszkania, na które pozytywnie się zapatrujemy. Blok
        ma stanąć na Piłsudskiego, blisko Powstańców i ma być oddany na marzec 2006 do
        użytku.
        Mamy mieszane wrażenia, wahamy się czy wchodzić w ten GAZOMONTAŻ czy sobie Go
        odpuścić.
        Mamy jeszcze możliwość przesunąć ściankę bądź kilka ścianek na własne życzenie-
        ale akurat nikt z Forumowiczów nie pisze na takie tematy. Piszecie raczej o
        usterkach i mankamentach. Warto poczytać. Ale czy naprawdę, aż tak awaryjnie
        mieszka się w Ząbkach spod skrzydeł Gazomontażu???!!!

Pomóżcie, doradźcie cokolwiek.

Okolica fajna, mieszkanie też niezłe - ale ani jednej pozytywnej opinii z
        Waszej strony - to mnie martwi.

Oświećcie proszę zagubionych i niezdecydowanych może przyszłych sąsiadów...
        • Gość: lokator "jedynki" Re: Forum miasta Ząbki IP: *.warta.pl / 195.149.64.* 25.08.05, 16:07
          Witajcie,
          Widzę, że jak zwykle bardziej chce się pisać rozżalonym niż zadowolonym. Choć
          słyszałem o schodach z Gazem i adminem, napiszę co podobało mi się jak
          mieszkanie kupowałem i co podoba mi się teraz.
          Wybraliśmy to mieszkanie ze względu na:
          rozkład ("normalny", z osobną kuchnią nie ślepym aneksem, 3
          klasycznie "rozkładowe" pokoje w 60 metrach coraz trudniej znaleźć w nowych
          blokach)
          wejście do sypialni "ustronnie schowane", nie z głównego hallu tylko jakby na
          końcu korytarzyka
          piwnicę i drugą łazienkę, którą przerobiliśmy na "pomieszczenie gospodarcze"
          (nie wyobrażam sobie mieszkania bez tych dwóch pomieszczeń, pawlacze mnie
          przytłaczają:)
          szczyt bloku (tylko jeden pokój przylegający do mieszkania sąsiadów)
          oświetlenie mieszkania z 3 stron, okna stosunkowo duże w porównaniu z tym co
          ogłądałem w innych inwestycjach
          okno w łazience (też rzadkość w takich metrażach, żona szczęsliwa;)
          proste ściany (dziury na kontakty krzywe, ale to pikuś), jedyna wykryta usterka
          to niedoizolowany balkon pod progiem - usunęli przed odbiorem - i dwie rysy na
          dwóch szybach okiennych - to odpuściłem (usterek szukali dwaj fachmani, którzy
          sami bloki budują:)
          Bałem się trochę tego szczytu bloku, ale jestem mile zaskoczony jak mieszkanko
          trzyma ciepło. W ścianie przy drzwiach wejściowych idzie pion ogrzewania, daje
          odrobinę ciepła, w sumie zimą odkręcam kaloryfery jak w nocy temp spada poniżej
          zera.
          Nie mam też zastrzeżeń do wyciszenia mieszkania - trzeba mieć niezły słuch,
          żeby dosłyszeć tupot małych nóżek przy wyłączonym tv, imprez sąsiadów nie
          słychać, naszych podobno też (a zdarza się nam pohałasować:-) w każdym razie
          nikt się jeszcze nie skarżył ;-)
          Piszę oczywiście tylko o swoim mieszkaniu w bloku nr1, nie wiem jak jest w
          pozostałych.
          Jeszcze jedno - przedpokój jest dość spory (może nawet trochę za bardzo) dzięki
          czemu piewsze wrażenie gości to że mieszkanie jest minimum 10 metrów większe
          nić w rzeczywistości :-)
          Uff, trochę się rozpisałem, pewnie zaraz ktoś weźnie mnie za agenta Gazu ;)
          pytajcie a będzie Wam opowiedziane :)
          Pozdro dla Sąsiadów.
        • Gość: lokator "jedynki" Re: Forum miasta Ząbki IP: *.warta.pl / 195.149.64.* 25.08.05, 16:15
          jeszcze jedno...
          teraz to już na bank zostanę wzięty za pracownika Gazomontażu ;)
          jak każdy wpłacając kasę na mieszkanie u dewelopera bez gwarancji otrzymania
          aktu notarialnego w przypadku jego bankructwa stanąłem na głowie żeby zdobyć
          jakiekolwiek jego kwity finansowe. Mam to szczęście, że pracuję z analitykami
          finansowymi i sam potrafię przeczytać bilans i RZiS, dotarłem do ich
          sprawozdań. Powiem krótko - mieszkanie kupiłem bez obaw o wpłaconą kasę. I
          faktycznie budują na własnej glebie bez obciążeń - przynajmniej tak było 2 lata
          temu.
          W
        • Gość: kama Re: Forum miasta Ząbki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 10:58
          Jeśli się jeszcze nie zdecydowaliście, to może rozpatrzycie inną propozycję.
          Dowiedziałam się od znajomej, że na Powstańców powstanie bardzo fajne osiedle,
          blisko lasu, z windami, i taniej niż w Gazomontażu. Za kilka dni wchodzą na
          budowę, a zakończyć mają na wiosnę. Widziałam plany, i wybrałam sobie
          miszkanko. Czekam tylko na rozpoczęcie sprzedaży. Jeśli bylibyście
          zainteresowani to dajcie znać.
          Cześć
          • olejek1 Re: Forum miasta Ząbki 30.08.05, 19:07
            Ja jestem zainteresowana tym nowym osiedlem - zdradzisz nazwe dewelopera i ew
            kontakt?
            dzieki i pozdr
            • Gość: kama Re: Forum miasta Ząbki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 10:57
              Jasne, napiszę co wiem. Spółka nazywa się Atlanco, niezbyt znana, bo to spółka
              celowa, ale jej założycielem jest firma Atlantis (znajoma w niej pracuje juz
              osiem lat, zajmowali się budownictwm przemysłowym, ale teraz wchodzą w
              mieszkaniówke, pierwsze bloki postawili w Starej Miłośnie). Osiedle powstanie
              przy Powstańców, obok tego co buduje Dozbud. Bloki bedą trzy i bedą miały
              windy. Ceny w zależności od mieszkania ale w granicy 2.900zł/m2. Miszkania
              różne od 43m2 do 130m2. Ja wybrałam sobie ładne mieszkanko 43m2. Okolica nie
              jest zła, znajomi mieszkają w pierwszym bloku JWCon. na Powstańców i bardzo
              sobie chwalą ten rejon. Na stronach Urzędu Mista dowiedziałam się że są
              zrobione plany wykonania ulicy Powstańców, a realizacja zapisana budżecie
              przyszłego roku. Na razie tyle. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka