Dodaj do ulubionych

SAM-81 Bluszczańska etap C

IP: *.chello.pl 24.01.05, 22:12
Otrzymałem ofertę kupna mieszkania Bluszczańska etap c,czy ktoś znający
sóldzielnię SAM - 81 może podzielić się swoją opinią na jej temat? Poszukuję
też informacji na temat dwóch poprzednich inwestycji na Bluszczańskiej.
Obserwuj wątek
    • qqryq77 Re: SAM-81 Bluszczańska etap C 24.01.05, 22:17
      mialem sie zapisac na ich blok ale na KABATACH. niestety nie mieli juz malych
      mieszkan. SAM-81 wybudowal na URSYNOWIE duzo fajnych blokow. bylem tez na
      BLUSZCZANSKIEJ na samym poczatku budowy ale wg. mnie okolica nie jest za
      ciekawa. pozatym czytalem gdzies w gazecie ze maja problemy z wykupem
      wszystkich dzialek zeby doprowadzic droge do blokow. teraz jest taka
      prowizoryczna na czas budowy. wiadomo ze bez drogi dojazdowej spoldzielnia moze
      nie dostac pozwolenia na zasiedlenie blokow. to tyle moich opinii.
    • Gość: walter Re: SAM-81 Bluszczańska etap C IP: *.bluszczanska.citystrada.com / *.devs.futuro.pl 24.01.05, 23:00
      A co chciałbys wiedzieć konkretnie?
      • Gość: Seweryn Re: SAM-81 Bluszczańska etap C IP: *.chello.pl 24.01.05, 23:13
        np. czy cena z umowy w trakcie realizacji inwestycji ulegała zmianie, jeśli tak
        jak bardzo, czy mieli duże poślizgi odnośnie terminu oddania, tak naprawdę
        interesują mnie wszystkie informacje, łącznie z kondycją finansową spóldzielni.
        • Gość: walter Re: SAM-81 Bluszczańska etap C IP: *.bluszczanska.citystrada.com / *.devs.futuro.pl 24.01.05, 23:42
          Cena (dotyczy drugiego budynku przy Bluszczańskiej) uległa podwyższeniu w
          stosunku do wyjściowej o ok. 7-8%. Opóźnienie terminu odbioru - ca. 3 miesiące.
          Nie znam kondycji finansowej spółdzielni. Opłaty miesięczne ogólnie dość
          niskie, choć niektóre ich składniki są obłędne (60 zł za ochronę). Standard
          raczej nie za wysoki, choć ogólnie znośny. Nie do zaakceptowania fatalna (czy
          raczej należałoby powiedzieć świetna) akustyka. Sciany są chyba z papieru -
          słychać wszystko i z każdej strony.
          • Gość: autorka Re: SAM-81 Bluszczańska IIa IP: *.kpk.gov.pl 25.01.05, 10:57
            Mam pytanko ... Nie wiesz moze, czy spoldzielnia wyciagnela jakies wnioski z
            wadliwej budowy wczesniejszych budynkow na Bluszczańskiej? Mieszkanko na
            Bluszczanskiej IIa juz kupione a tu ... siedze i czytam dosc niepokojace wiesci
            z budynkow 74 i 76 o akustyce i dosc niskiej jakosci zuzytych materialow ...
            No i pozostaje miec tylko nadzieje, ze Spoldzielnia tych samych bledow juz nie
            powtorzy ....
            A, no i kiedy ma rozpoczac sie budowa drogi pomiedzy tymi budynkami a Kopcem?
            Bede wdzieczna za wszelkie wskazowki, gdyz oczywiscie najlepiej w tym przypadku
            jest uczyc sie na bledach innych.
            • Gość: walter Re: SAM-81 Bluszczańska IIa IP: *.bluszczanska.citystrada.com / *.devs.futuro.pl 25.01.05, 15:07
              Prawdę powiedziawszy nie podejrzewam, żeby spółdzielnia zmieniła cokolwiek
              budując trzeci budynek. Sądzę, że oszczędzają na wszystkim, na czele z
              materiałami wygłuszającymi.
              Z drogą, a właściwie ulicą to też diabli wiedzą - w sumie nie powstanie bez
              udziału gminy. A kiedy nasze oczy ją zobaczą? Tego nie wie nikt.
              • Gość: Ania Re: SAM-81 Bluszczańska IIa IP: *.mg.gov.pl / 158.66.1.* 26.01.05, 09:47
                Ja też kupiłam mieszkanie na Bluszczańskiej. Już nie moge sie doczekać
                przeprowadzki no ale to jeszcze bity rok!!!Codzinnie tamtędy przejeżdzam bo
                mieszkam w tych zielonych bloczkach dom development i prace idą całkiem nieźle.
                Oby tak dalej. Pzdrw.
                • Gość: autorka Re: SAM-81 Bluszczańska IIa IP: *.kpk.gov.pl 26.01.05, 10:12
                  Aniu, to dlaczego chcesz sie przeprowadzac z Dom Development doslownie do bloku
                  obok? A swoja droga fajnie ci, ze codziennie obserwujesz postep prac na
                  budowie :)
                  • Gość: Ania Re: SAM-81 Bluszczańska IIa IP: *.mg.gov.pl / 158.66.1.* 26.01.05, 11:40
                    Bo niestety tam wynajmuje mieszkanie no i jest mniejsze! A na Bluszczańskiej
                    będzie już moje gniazdko!!! Ty też tam kupiłaś? Pzdrw.
                    • Gość: autorka Re: SAM-81 Bluszczańska IIa IP: *.kpk.gov.pl 26.01.05, 14:20
                      Tak, i tez calkiem spore :)
                      A jak Ci sie mieszka w tej okolicy? Wnioskuje, ze niezle, skoro zdecydowalas
                      sie tam pozostac. Co ci przeszkadza a co podoba sie najbardziej?
                      • Gość: Ania Re: SAM-81 Bluszczańska IIa IP: *.mg.gov.pl / 158.66.1.* 26.01.05, 14:37
                        Mieszka mi się całkiem nieżle tylko z tego względu że na 2 piętrze i sąsiedzi
                        na górze hałasuja, dlatego żeby mi było calkiem super wybrałam 4 ostatnie
                        piętro!Jeżeli chodzi o okolicę to nie zamieniłabym na inną bo dojazd autobusem
                        do pl. Trzech Krzyży zajmuje ok. 10-15 minut więc bardzo szybko. Mieszkałam
                        wcześniej na kabatach i nie chciałabym kiedykolwiek tam wrócić. Metro-człowiek
                        czuje sie w nim bardzo "zamknięty". Ja odkąd mieszkam na Bartyckiej i poznałam
                        tą okolicę to nie chcę (oczywiście do momentu kupna własnego domku) mieszkać w
                        innym miejscu. Poza tym za jakiś czas (chociaz nie wiadomo kiedy-może nie
                        dożyję) kopiec ma byc zagospodarowany i będzie b. ładnie. Poza tym szukałam
                        wcześniej mieszkań które już stoją na Bluszczańskiej ale właściciele chcą
                        kolosalne sumy!!! A ja soro wiem ile w spółdzielni trzeba zapłacić za metr to
                        nie bardzo chę pakować kasę innym ludziom za to że po prostu kupili mieszkanie
                        wcześniej. Jedynym minisem Bartyckiej to jest zalana ulica podczas opadów
                        deszczu lub roztopów. Niesyrty woda "stoi na ulicy". Pozdrw. A jakie mieszkanie
                        kupiłaś???W której części?
                        • Gość: Ania Re: SAM-81 Bluszczańska IIa IP: *.mg.gov.pl / 158.66.1.* 26.01.05, 14:40
                          A jeżeli chodzi o to co mi się podoba najbardziej to to że jest cicho! To
                          bardzo ważne wrócić do domu i nie słyszeć tramwaju, głośnej ulicy itp.! A to
                          przecież jest bardzo ważne po ciężkim dniu pracy!!!Jeżeli masz dzieci to na
                          spacer jak najbardziej można iść "w pola" Pzdrw.
                        • Gość: autorka Re: SAM-81 Bluszczańska IIa IP: *.kpk.gov.pl 26.01.05, 14:41
                          Mieszkanie z widokiem na "zielone bloki" Dom Development. niestety (albo
                          stety ;) mieszkania z widokiem na Kopiec byly juz wszystkie wykupione.
                          • qqryq77 a ja uwazam ze lokalizacja KABATY jest lepsza 26.01.05, 18:33
                            nie wiem co internautka ma do metra. w te 15 minut z KABAT tez mozna byc w
                            SRODMIESCIU a niedlugo w krotkim czasie bedzie mozna przejechac przez polowe
                            WARSZAWY az na ZOLIBORZ. co do oklolicy to tez bardziej mi odpowiadaja KABATY.
                            nie ma na nich ani magazynow ani warsztatow ani fabryk - poprostu sypialnia z
                            ladnymi alejkami spacerowymi bliskim sasiedztwem LASU KABACKIEGO i POWSINEM ,
                            supermarketu dzialajacego cala dobe , dobra komunikacja , MULTIKINEM itd. nie
                            widze niestety takich plusow na ulicy BLUSZCZANSKIEJ. ale to tylko moje zdanie.
                        • Gość: walter Re: SAM-81 Bluszczańska IIa IP: *.bluszczanska.citystrada.com / *.devs.futuro.pl 26.01.05, 19:42
                          Nie chcę być złym prorokiem, ale różnie może być z tą ciszą na ostatnim
                          piętrze. Wyobraź sobie, że my też kupiliśmy mieszkanie na ostatniej
                          kondygnacji, żeby rozkoszować się spokojem. A tu zawód - świetnie słychać
                          dźwięki z dołu - każdy krok, szuranie, otwieranie szuflad. Pewnie, że gorzej
                          jest, gdy dźwięki dobiegają i z góry i z dołu, ale nie spodziewaliśmy się, że
                          tyle można słyszeć z 3 piętra.
                          Lokalizacja w sumie jest fajna, szkoda tylko, że po drodze do Czerniakowskiej
                          trzeba mijać takie slumsy i poruszać się tą "ulicą". Można tylko pomarzyć o
                          cichej, sennej, równiutkiej uliczce ze śpiącymi policjantami uniemożliwiającymi
                          szybką jazdę samochodom, latarenkach, parku.
                          • Gość: Ania Re: SAM-81 Bluszczańska IIa IP: *.mg.gov.pl / 158.66.1.* 27.01.05, 09:41
                            Mam nadzieje że tak nie będzie. Może chociaż trochę spółdzielnia dołożyła
                            starań aby wyciszyć blok. No zobaczymy. Ja bardzo się cieszę że będę tam
                            mieszkać. A jeżeli można spytać to Ty też mieszkasz na Bluszczańskiej (a w
                            którym bloku?). Pozdrawiam
                            • Gość: Sofi Re: SAM-81 Bluszczańska IIa IP: *.mg.gov.pl / 158.66.1.* 27.01.05, 09:42
                              Czy ktoś wie coś na temat planów wykonawczych do mieszkań na Bluszczańskiej II
                              A?
                              • Gość: autorka Re: SAM-81 Bluszczańska IIa IP: *.kpk.gov.pl 27.01.05, 11:23
                                Na poczatku lutego nalezy oddac do Spoldzielni wlasny projekt mieszkania. Czy
                                ktos z mieszkancow Bluszczanskiej 74 lub 76 moglby mi powiedziec, jak daleko
                                moga byc wprowadzone zmiany w takich pomieszczeniach, jak lazienki? Nie
                                zaznaczono bowiem na planach pionow wodno-kanalizacyjnych a ustawienie, jakie
                                proponuja jest beznadziejne.
                                • Gość: Ania Re: SAM-81 Bluszczańska IIa IP: *.mg.gov.pl / 158.66.1.* 27.01.05, 11:56
                                  Ale czy zmiany mają byc naniesione na planie wykonawczym - bo tak chyba powinno
                                  być???Ja tego planu jeszcze nie mam i chyba nie oddam spółdzielni zmian na
                                  zwykłym projekcie mieszkania????
                            • Gość: walter Re: SAM-81 Bluszczańska IIa IP: *.bluszczanska.citystrada.com / *.devs.futuro.pl 27.01.05, 12:33
                              Mieszkam w drugim budynku. Niestety w porównaniu z pierwszym nic nie uległo
                              zmianie na lepsze - przynajmniej w dziedzinie akustyki. Stąd wniosek, że i tym
                              razem chyba nie ma na co liczyć.
                              To największy problem związany związany z mieszkaniem tu.
                              Pozdrawiam
                              • Gość: Ania Re: SAM-81 Bluszczańska IIa IP: *.mg.gov.pl / 158.66.1.* 28.01.05, 08:51
                                Nie wiem jak jest w innych blokach w Warszawie (oczywiście wyłączając
                                apartamentowce) ale ja obecnie mieszkam w dom development na 2 piętrze i słyszę
                                jak są imprezy na 4. Więc myślę, żę jest to problem większości mieszkań.
                                Pozdrawiam
                                • Gość: karuzela Re: SAM-81 Bluszczańska 74 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.05, 11:22
                                  Ostrzegam o szerzących się włamaniach do "wózkowni". Do naszej włamano się
                                  ostatniej nocy. Na szczęście nic nie zginęło. Nie połasili się na mój wózek
                                  dziecięcy, ani na rower sąsiadki. Choć spóldzielnia ostrzegała o włamaniach
                                  (było ich więcej) nikt nie sądził, że może go to spotkać. Teraz trzeba wzmocnić
                                  zamknięcie.
                                  • Gość: ZUZA Re: SAM-81 Bluszczańska 74 IP: 5.3.1R* / *.abnamro.nl 18.02.05, 09:18
                                    Myslalam, ze macie ochrone na osiedlu i sporo za to placicie. Czy to ozn., ze
                                    nie jest skuteczna? Czego w takim razie pilnuja? A co z garazami podziemnymi,
                                    mieszkam na Ursynowie i wlamania do garazy (wybicia szyby w celu zabrania
                                    radia) zdazaja sie b.czesto, okradaja kilka samochodow w tym samym czasie i sa
                                    na tyle bezczelni, ze potrafia wrocic za pare dni.
                                    pozdrawiam
                                    • Gość: karuzela Re: SAM-81 Bluszczańska 74 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.05, 20:18
                                      Mamy ochronę i faktycznie sporo płacimy. Rada osiedla już działa pod kątem
                                      zmiany firmy ochroniarskiej. W garażach podziemnych jest spokój, ponieważ
                                      znajdują sie tam kamery.
                                      Pozdrawiam
    • Gość: Kamil&Helena Re: SAM-81 Bluszczańska etap C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 21:53
      szukamy sąsiadów kupujemy mieszkanko przy Bluszczańskiej
      • Gość: Kornel jakie sa mankamenty mieszkania na parterze??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 21:57
        czy ktos wie jakie sa wady mieszkania na parterze na Bluszczańskiej??? partery
        są wysokie wiec chyba nie jest tak zle jak myslicie???
    • Gość: mirek Re: SAM-81 Bluszczańska etap C IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 16:15
      A czy ktoś moze powiedziec dlaczego nie daja do domu umowy, zeby sie zapoznac
      tylko do wgladu w biurze . Co takiego tam jest tajnego? Jestem zainteresowany
      kupnem mieszkania i to mnie dziwi
      • Gość: Roman Re: SAM-81 Bluszczańska etap C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 17:30
        nie wiadomo czemu nie daja do domu umow. Jesli bardzo Ci zalezy na przejrzeniu
        to w ktoryms z watkow o SAM-81 jest link do skanow tejze. Mozna ja wziac i
        zaniesc do prawnika. Tak naprawde jedynym punktem o ktory sie nalezy obawiac
        jest punkt o koncowym rozliczeniu ktore tak naprawde moze byc w dowolej
        wysokosci ( teoretycznie ) - praktycznie max. cena mieszkania przy rozliczeniu
        zmienila sie o 8 %. Mozna byc wiec w miare spokojnym. Umowa ta nie podlega tez
        zadnym negocjacjom ( byc moze wynika to z moich malych umiejetnosci
        negocjatorskich ) Albo sie podpisuje albo do widzenia.

SAM tak naprawde to chyba taka pozostalosc z epoki komunizmu. Wszystkim po tyle
        samo i na tych samych warunkach. Bez wzgledu na polozenie mieszkania biora tyle
        samo z metra ( i to chyba dobra wiadomosc ), tani notariusz, jakas oferta
        kredytu "po znajomosci".. Natomiast sa mniej elastyczni przy zakupie w
        porownaniu z innymi developerami. Nalezy isc do konkurencyjnego Wersalu
        przystanek dalej ( ceny od 3800 - 4600 jesli jeszcze cos tam zostalo ). Tak ze
        sa plusy i minusy. Tak naprawde biorac pod uwage lokalizacje i ceny sa najtansi
        w tym rejonie. No i mieszkania w nastepnym budynku maja byc 10 % drozsze ( wiem
        od pani Kasi :) )
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka