Gość: Kaj Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska IP: *.abcdata.pl 16.09.05, 09:55 Hej! Prosze, nie bylo mnie raptem miesiac, a tu tyle sie dzieje. Ciesze sie, ze dolaczaja nowe osoby do naszego grona. Fajnie tez, ze tyle dzieciakow bedzie biegac pod moim balkonem... A propos dzieci: nie macie moze corek w wieku tak 24-28 lat? ;)) Jesli chodzi o wspolne zabawy - nie moge sie pochwalic latorosla, bo jeszcze jej nie posiadam... Ciekawe jak bedzie u mnie, czyli w budynku B? Jest tu ktos, kto wybral mniejszy blok? PS. Ja nie wyciszam mieszkania - specjalnie wybralem mieszkanie na parterze zeby swobodnie rzucac sie po podlodze, cwiczyc codziennie stepowanie i ogladac filmy uzywajac kina domowego z poteznym subwoofer'em ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska IP: 83.238.15.* 16.09.05, 11:56 No to witam sąsiada z bloku B :-). Rowniez bede mieszkac na parterze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaj Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska IP: *.abcdata.pl 16.09.05, 12:26 Nareszcie! Dzien dobry Gosiu. Ktore masz mieszkanko? A jak stoisz z dziecmi - masz jakies male 'potworki', ktore bede przeganial za zaklocanie swietego spokoju? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska IP: 83.238.15.* 16.09.05, 13:23 Czesc Kaju! Bede mieszkac od strony pln-zach (tam gdzie na planach jest taras dzielony na dwie czesci). Dzieci nie mam, nie bedziesz mial co przeganiac :-). Mam za to psa i papugi. Tez halasuja! Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaj Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska IP: *.abcdata.pl 16.09.05, 13:40 Gosiu - wlasnie na to mieszkanie mialem ogromna chrapke! Poczatkowo je zarezerwowalem. Ale potem zmienilem zdanie - i nie mam pojecia dlaczego. Decyzja pojawila sie spontanicznie. Psy lubie, papug nie znam, bo nigdy nie mialem z nimi do czynienia. W kazdym razie towarzystwo ciekawe - mam nadzieje, ze przedstawisz zwierzakom za rok kulturalnie swoich sasiadow ;) A tak zupelnie z innej beczki - masz moze e-mail, albo gg? Nie chce Cie bron Boze nękac, ale tak na wszelki wypadek... np. gdyby nagle okazalo sie, ze mamy jakis problem z budowa, z JP, etc. Przeciez nie bede pisal na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska IP: 83.238.15.* 16.09.05, 13:52 No wlasnie :-) Jak sie zglosilam, to panie powiedzialy, ze bylo zarezerwowane, ale klient zmienil zdanie. Teraz wszystko jasne :-). Na ktore sie zdecydowales? To graniczace z moim, czy blizej Malborskiej? Mieszkam bardzo blisko placu budowy. Prawie codziennie chodze tam na spacery. W tej chwili w naszym bloku powstaje juz drugie pietro. Moj adres mailowy: jmzolt@poczta.onet.pl. Pozdrawiam, Małgorzata Odpowiedz Link Zgłoś
agros11 Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska 16.09.05, 12:30 Witam wszystkich, Zanmierzam kupić mieszkanko w A1. Pzreglądam umowę i natknąłem sie an zapis odnośni erodzaju tynków wewnętzrnych i troszeczke sie zaniepokoiłem. Wykonawca propnuje tynk cem. – wap. kat. III. Jest to stare rozwiązanie które obecnie jet rzadko stosowane - obecnie stosuje się tynki gipsowe. Z tego co wiem zapropponowany tynk charakteryzuje sie mniejszą równoscia i jednosrodnowcia . Prosze podzielcie sie ze mna swoimi uwagami na ten temat. Z góry dzięi za wszystkie poważne wypowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
agi4 Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska 16.09.05, 12:40 Witajcie Sąsiedzi!!! Ja a propos negocjacji umowy, rzeczywiście samej tresci umowy nie ma szans zmienic bo tak maja ustalone z bankiem:( Ale nam, a właściwie mojemu mężowi udało się korzystnie wynegocjowac harmonogram wpłat a to dla nas jest bardzo ważne. Także warto próbować! 5p. budynek A pozdrawia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weronika Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.09.05, 19:48 Czy ktoś wreszcie napisze jak i czym zamierza wyciszyć mieszkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaj Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska IP: *.crowley.pl 19.09.05, 09:45 Wirtam!Szukamy sasiadow. Kupujemy M2 w budynku B na pierwszym pietrze, mieszkanie narozne i chcielibysmy poznac ludzi, z ktorymi bedziemy wspoldzielic pietro :-) Jestesmy para 24 latkow bez dzieci, papug, psow ani podobnych stworzen. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaj Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska IP: *.abcdata.pl 19.09.05, 10:21 Hej! Milo poznac sasiadow z gory... Wiem, ze szukacie kogos z Waszego poziomu, ale pozwolicie, ze zapytam: ktore dokladnie bedziecie mieli mieszkanko? Moze to nade mna? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaj Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska IP: *.crowley.pl 19.09.05, 10:25 Witam!Wlasciwie to zalezy nam na wszystkich sasiadach, tych z dolu tez :-) Wszyscy sasiedzi nasi sa... Mamy mieszkanko numer 7, to z widokiem w strone domkow jednorodzinnych. A zatem kto bedzie pod nami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska IP: 83.238.15.* 19.09.05, 12:10 Jesli macie 47,3 m2 to bedziecie mieszkali nade mną :-). Mam okna od polnocnego- zachodu, czyli czesc na ul.Ostrodzka, a czesc na domki jednorodzinne. Witam sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaj Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska IP: *.crowley.pl 19.09.05, 13:04 Witamy sasiadke Gosie! Z tego co czytalam ma sasiadka papugi i psa? My tez myslimy o papugach, ale to dopiero za jakis czas. Poki co nie powinnismy sprawiac problemow, nie jestesmy halasliwi ani nie posiadamy stworzen halasujacych. Ciesze sie ze juz kogos znam. Bylismy w sobote na budowie i pierwsze pietro juz stoi. Troche niepokojacy jest ten niegrzeszacy uroda parking pod balkonem, ale reszta napawa optymizmem. Bedziemy w kontakcie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska IP: *.aster.pl 19.09.05, 19:58 Czesc, Milo mi Was poznac. Mnie tez martwi ten brzydki parking, ale pewnie kiedys go zlikwiduja :-) Ciekawa jest tez dzialka oddzielajaca nasz blok od domkow jednorodzinnych. Mam nadzieje, ze nie zbuduja tam czegos wysokiego. Co do zwierzakow - papugi raczej odradzam - mam je "w spadku". Sa sympatyczne, ale sporo brudza. I do tego potrafia glosno krzyczec. Beda staly w mieszkaniu, wiec nie powinno byc ich slychac. Natomiast pies ma 12 lat i na pewno nie bedzie przeszkadzal. Raczej trzymajmy kciuki, zeby dozyl przeprowadzki :-). Ja sama nie halasuje :-) zbyt wiele. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaj Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska IP: *.crowley.pl 20.09.05, 11:14 Czesc! Widze, ze bedziemy mieli spokojna sasiadke :-) Psu zycze jak najlepiej, a nad swoimi papugami to sie jeszcze zastanowie. Moze lepiej rybki? Co do dzialki obok, to juz sa tam jakies fundamenty, ale raczej od strony Strugi a nie naszej i mysle, ze bedzie to jednorodzinny domek. Ciekawi mnie kto bedzie mieszkal na 2 pietrze. Moze odezwie sie wiecej sasiadow z budynku B? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
agros11 Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska 21.09.05, 09:30 Witam Serdecznei Wszystkich przyszłych mieszńców osiedla. Jestem zainteresowany zakupem mieszkanai na tym osiedlu, czy możecie sie ze mna podzielić swoimi uwagami na jego temat? Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaj Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska IP: *.crowley.pl 21.09.05, 14:37 Witam! Ja juz kupilam mieszkanie w budynku B i bardzo sobie po nim duzo obiecuje. Osiedle mi sie podoba, jest male, spokojne, w ciekawej okolicy. Blisko do glownych szlakow komunikacyjnych, supermarketow, a przy tym obok lasy, pola, rzeczka... Nie lubie wielkich, betonowych osiedli. Nie znam sie na jakosci budynkow, tynkach, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
jakaj Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska 22.09.05, 13:31 Hej! Moje wrazenia jak do tej pory sa bardzo pozytywne. Odnosnie samej inwestycji jak i developera. Przypuszczam, ze nie bedzie to najwyzszy standard jesli chodzi o materialy i wykonczenie, ale tez i cena nie jest przesadnie wygorowana (porownujac konkurencje oczywiscie). A firma JPI bomba - elastyczni i sympatyczni. Jestem jak do tej pory zadowolony. Takze caloksztalt in plus :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaj Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska IP: *.crowley.pl 22.09.05, 13:42 Podzielam spostrzezenia. A Jakaj to dawny Kaj czy ktos nowy? Jesli nowy to moze moj sasiad z B? Odpowiedz Link Zgłoś
jakaj Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska 26.09.05, 09:13 No tak - mea culpa. Spiesze doniesc, ze 'jakaj' to zalogowany 'Kaj'. Takze to niestety ta sama osoba, nikt nowy :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rena Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska IP: 87.207.221.* 25.09.05, 14:18 Witam, W sobotę Nad Strugą jak zawsze były kaczki, w budynku B widać już II piętro, w A3 rośnie parter,w A1 iA2 są garaże. Pozdrawiam rena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angela_waw1 Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska IP: 193.41.113.* 27.09.05, 13:53 Hmmm czekam na wieści o segmencie A3. Poszukuje też swoich sąsiadów. Ja bede mieszkać na 3 pietrze - jak dobrze pójdzie :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JacekP Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska IP: *.aster.pl 28.09.05, 10:23 W A3 kończą już stawianie ścian parteru. Mam nadzieję, że gdy tylko zrobią już dach nad budynkiem B (brakuje tylko trzeciego piętra), ekipa przejdzie na naszą klatkę. A przy okazji, odpowiadając na wcześniejsze pytanie mojej sąsiadki z A3, kilka słów o mnie: mam 25 lat (tak jak moje ukochane dziewczę), nie mamy dzieci, psów ani innych zwierzaków. Będzie to pierwsze nasze własne mieszkanie, więc każdy centymetr cementu, który przybywa na budowie, cieszy nas ogromnie. Oczywiście, jeszcze bardziej cieszą nas nowi sąsiedzi. Pozdrawiam więc wszystkich. Jacek Do Angeli_waw: przepraszam za zwłokę w odpowiedzi na Twoje pytanie, ale dawno tu nie zaglądałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaj Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska IP: *.crowley.pl 28.09.05, 12:33 Osiedle pieknie nam rosnie :-) Pozdrawiam JackaP, choc nie jestem bezposrednia sasiadka, bo mam mieszkanie w B, I pietro. Widze, ze duzo jest na Strudze mlodych ludzi. Twoj opis Jacku pasuje jak ulal do mnie i mojego chlopaka, moze tylko z tym wyjatkiem, ze mamy po 24 lata :-). Z tego co patrzylam I pietro w budynku B jest niemal cale wolne. Moze znajda sie sasiedzi z II? Kto bedzie mieszkal nade mna? Pozdrawiam wszystkich sasiadow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angela_waw1 Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska IP: 193.41.113.* 30.09.05, 14:40 :) No witam sami młodzi na osiedlu. Ja jestem nieco starsza od Jacka P :) ale nie tak dużo. To tez będzie nasze wspólne mieszkanie. Pozdrawiam wszystkich serdecznie. Jacku jakbyś widział dalszy wzrost buzynku A3 ODEZWIJ SIE KONIECZNIE! Odpowiedz Link Zgłoś
kbor Co z ich stronka 28.09.05, 13:50 Czy ktos sie orientuje jak czesto odswiezana jest www.janpul.com ? Ostatnie wiesci sa z przed dwoch tygodni, a co z mieszkaniami??? Odpowiedz Link Zgłoś
agros11 Jak buduje ten Developer? 29.09.05, 13:13 Czy nikt nie chce porozmawiac an tematy techniczne odnośnie tej budowy. Prosze podzielcie sie swoimi uwagami na jej temat. Mamy jeszcze szans ecoś wymódz na Wykonawcy. Ja zwróciłem uwagę na rodzaj zastosowanych pzrze tego Wykonawcę tynków - przestarzała technoklogia - małao dokladna, juz praktycznie nei stosowana. Czy nikt nie jest zainteresowany żeby mial równe ściany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Jak buduje ten Developer? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.09.05, 18:34 Witaj, raczej nie widze zadnego zagrozenia dla naszych scian. Obecne mieszkanie kupowalam 5 lat temu i bylo wykanczane wlasnie takimi tynkami. Nic zlego sie z nimi nie dzieje. Przed kupieniem mieszkania u JP przegladalam sporo ofert. Kilka firm proponowalo dokladnie to samo rozwiazanie. Wiecej optymizmu Drogi Sąsiedzie :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Jak buduje ten Developer? IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 29.09.05, 20:50 Witam wszystkich sąsiadów z budynku B i nie tylko, fajnie że jest nas coraz więcej. Mamy 1,5 rocznego synka co wcale nie oznacza, że jesteśmy uciąliwi bo szanujemy zarówno swój spokój jak i spokój innych. Ciesze się, że jest już na osiedlu kolega dla naszego malucha. Często jeździmy na budowę i skrupulatnie dokumentujemy postępy w pracach. Kiedyś fajnie będzie pooglądać te zdjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
agros11 Re: Jak buduje ten Developer? 02.10.05, 16:53 A mozesz mi podać, który developer wykańcza sciany w tej technologii? JA sparwdzałem tych najwiekszych i wszędzie otzrymałem informacje, że ta technologia jest przestarzałą i dlatego oeszli od niej na rzecz nowszej bardziej dokładnej - ponoć rynek wymóg na nich to. Z tego co wyczytałem to ta technologia i norma wg. której jest ona wykoana dopuszcza większe nierówności ścian od obecnie stosowanych!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Jak buduje ten Developer? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.10.05, 20:10 Witaj, wybralam mieszkanie, wiec wyrzucilam inne materialy informacyjne. A bylam chyba w osmiu miejscach. W kazdym razie nie widze niczego strasznego w tych tynkach. Jak juz pisalam, mam takie i sciany prezentuja sie normalnie. Jesli nie podpisales jeszcze umowy, a tak bardzo Ci zalezy, to ponegocjuj z developerem. Ja sie na pewno o tynki klocic nie bede. Za to naprawde wazne jest oczyszczenie wody w kanalku. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
agros11 Re: Jak buduje ten Developer? 03.10.05, 10:10 Dzięki za odpowiedź. Tez mysłałem nad tym kanałkiem, ale na to to niestety chyba nie nie ma szans. Nikt tego tematu nei podnosi a to moze być napradwę problem. Które mieszkanie jest Twoje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Jak buduje ten Developer? IP: 83.238.15.* 03.10.05, 13:38 Nie pamietam dokladnie, ale chyba juz ktos z lokatorow byl w Urzedzie Dzielnicy w sprawie kanalku. Gdyby byl oczyszczony, to byloby naprawde wspaniale. Moze cos nam sie uda z tym zrobic. Bede mieszkac w budynku B na parterze, a Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
kbor Czy macie juz budowlancow, architekta... 30.09.05, 12:11 Ja mam pytanie bardzo przyszlosciowe. Jako ze mieszkania beda "puste" czy rogladaliscie sie juz po rynku budowlancow, ewentualnie stylistow czy architektow ktorzy by "wypelnili" mieszkanie? Osobiscie to nie mam zmyslu przestrzennego i mam nawet problem z ustaleniem miejsca umieszczenia gniazdek i wlacznikow :) Pozdrawiam goraco. Odpowiedz Link Zgłoś
agi4 Re: Czy macie juz budowlancow, architekta... 01.10.05, 13:18 witajcie ja wlasnie tez mam ten problem i juz mysle o przeyszlych wykonawcach i o projekcie wnetrza, mam coprawda mieszkanko 3 pokojowe ale chciałabym zeby bylo fajnie i z gustem urzadzone, nbarazie przegladam rozne pisma dekoratorskie:)no i powaznie mysle o wyciszeniu mieszkanka z kazdej strony!:) pozdr. Agi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaj Re: Czy macie juz budowlancow, architekta... IP: *.abcdata.pl 07.10.05, 16:50 A jakze! Pewnie, ze myslelismy o urzadzeniu mieszkania. Ja nawet sam sie za to zabralem - i zrobilem sobie wizualizacje: img196.imageshack.us/img196/4121/11np1.jpg Oczywiscie to tylko sugestia (kolory, podlogi i meble to tylko tak w celu zapelnienia wnetrza), ale wczoraj pokazalem pani architekt w firmie JPI, bo usunalem sobie sciany. I jest podobno git. A wieczorami w domowym zaciszu "chodze" sobie po moim mieszkanku i mysle... Odpowiedz Link Zgłoś
kbor Re: Czy macie juz budowlancow, architekta... 10.10.05, 10:09 Jakiego programiku uzyles??? Odpowiedz Link Zgłoś
jakaj Re: Czy macie juz budowlancow, architekta... 11.10.05, 10:23 Arcon - wersja 5 PL. Kompletnie nie znalem tego programu - takze to pierwszy moj projekt. Ale mozliwosci ma naprawde niezle. Najbardziej mi sie podoba sledzenie promieni - podajesz szerokosc i dlugosc geograficzna, a on sam dopasowuje sloneczko i renderuje obraz (rozklad cieni) :) Tylko - niestety ta moja wersja jest, jak to ujac, nie do konca funkcjonalna... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kbor Re: Czy macie juz budowlancow, architekta... 11.10.05, 15:06 Szkoda ze nie widac lazienki, bo dla mnie to najwieksza bolaczka. Jak na 4 mk zmiescic wanne, sedesik i .... A z programiku skorzystam :) Odpowiedz Link Zgłoś
kbor ArCon 5 12.10.05, 11:57 Jakaj, pochwal sie skad wziales polska wersje aplikacji? Bo poruszanie sie po niej zostawia wiele do zyczenia, a tak by czlowiek przynajmniej wiedzial co wlasnie rysuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
jakaj Re: ArCon 5 12.10.05, 15:57 Wzialem ja... z internetu :) Oczywiscie sciagnalem tylko i wylacznie w celach sprawdzenia, czy oplaca sie ten program kupic. W razie czego - pisz na priv. A Ty masz angielska wersje? Dziala w 100%? Jesli tak to moze male machniom zrobimy? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angela_waw1 Gdzie pas zieleni? IP: *.acn.waw.pl 01.10.05, 13:11 Witam, Jacek zgadzam sie zeby pisać petycje w sprawie "strugi" a nie smródki. Jak rozmawiałam z działem architektury w gminie Targówek to powiedziano mi, że inwestor musi pewien obszar przeznaczyć na zieleń. Zastanawiam się gdzie ta zieleń będzie? To jest tak mały obszar, chyba, że inwestor wypupiłby jeszcze kawałek ziemi za " kanałkiem" i tam zabdał o zieleń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaj Re: Gdzie pas zieleni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 15:56 Przepraszam, moze wydam sie zlosliwa, ale jak czytam o pasie zieleni to mi sie chce smiac :-). Przeciez okolica jest bardzo zielona, struga jest zielona, za nia jest pole, za polem las, nie liczac drzew dookola samej budowy! Inwestor ma wyciac drzewa i wypalic pole za struga, zeby zasadzic pas sztucznej zielenii? Ludzie, cieszmy z zieleni naturalnej, nie potrzeba nam sztucznych, okupowanych przez psy trawniczkow. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angela_waw1 Re: Gdzie pas zieleni? IP: 193.41.113.* 04.10.05, 10:11 Zgadza się, że na razie jest zielono...ale tereny po drugiej stronie kanałku są jeszcze nie zagospodarowane przez nikogo. Tak wię w niedalekiej przyszłości nie wiadomo co tam powstanie i to mnie martwi. Kupuje mieszkanie w zielonej okolicy - obecnie - dlatego interesuje mnie czy developer coś przewidział na przyszłość?? Czy o to mają się martwić lokatorzy? Z tego co się orientowałam to obowiązkiem developera jest zapewnienie mieszkańcom powierzchni zielonej bodajże w 25% (takie przynajmniej mam informacje z wydziału architektury z Gminy Warszawa Targówek) i z tąd moje pytanie. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaj Re: Gdzie pas zieleni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 11:05 Oddaje honor :-) Rzeczywiscie nie dowiadywalam sie co planuje sie w przyszlosci na zielonych terenach. Mam nadzieje, ze jadnak wiekszosc zieleni ocaleje, no a przynajmniej struga i las. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowani Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska IP: *.acn.waw.pl 01.10.05, 23:58 Witamy wszystkich. Przeczytaliśmy wszystkie posty, ale jest ich tak dużo ze nie zapamietaliśmy wszytskich i wszytskiego :P Zamierzamy zaciągnąć się w banku .... na mieszkanie w budynku A od strony kanału, 3 piętro. Mamy nadzieję, ze to dobry wybór będzie, obawiam się trochę, bo to w sumie ostatnie piętro, pierwsze mieszkanie ... :P Ale z tego co widzę, to 3 piętro cieszy się największym powodzeniem. A czy ktoś mógłby mnie uświadomić jak wyglądają te loggie??? czym one są oddzielone jedne od drugich??? I w jakiej odległości jest ten kanał??? i co tam się w ogóle święci??? :)))))))) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawska Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska IP: *.warszawa / *.crowley.pl 03.10.05, 14:05 witam wszystkich, odwiedziłam ostatnio biuro JP i sympatyczna pani powiedziała, iż termin na oddanie kluczy - do 30/11/2006. a na stronie internetowej jak wół jest napisane 30/07/2006. czy nie uważacie, że budynki będą zbyt blisko siebie? a budynek A część od strony ulicy praktycznie balkonami nad ulicą? wygląda na to, że w lecie trzeba będzie siedzieć w zamkniętym szczelnie mieszkaniu by nie słyszeć jeżdzących samochodów i autobusów!?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radick Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 20:30 30.07.06 to jest termin do zakończenia budowy. Natomiast do końca listopada mieszkania zostana odebrane przez nadzór techniczny. I bedzie można sie do nich wprowadzić. Poza tym po wybudowaniu termin oddania mieszkań może byc wczesniejszy, a koniec listopada to data maksymalna. Miejmy nadzieje ze uda im sie zalatwic formalnosci jak najszybciej. Ja sam mam mieszkanie w "B" wiec nie bede sie wypowiadal co do odleglosci "A' od ulicy ale moze nie bedzie tak zle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowani Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska IP: *.acn.waw.pl 04.10.05, 10:04 Bedzie dobrze. Malborska nie jest az taka duza i ruchliwa ... tak mi sie wydaje :P poza tym balkony nie bede nad ulica, bo pod balkonami ludzie z parteru beda mieli swoje tarasy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malkos Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska IP: *.aster.pl 06.10.05, 23:06 Witam, Czy ktos wybiera sie w sobote na obejrzenei inwestycji? Czy sprawdzaliście KW i akta w sadzie? malkos Odpowiedz Link Zgłoś
jacekp80 Raport z budowy 09.10.05, 12:26 Wczoraj znów pojechałem sprawdzić, jak idzie naszym budowlańcom i muszę przyznać, że jestem usatysfakcjonowany. Nad częścią budynku B pracują nad stropem, jednocześnie pojawiły się tam pierwsze ściany z cegieł. Niestety, budynek A3 - który interesuje mnie najbardziej - nadal ma jedynie wylane betonowe ściany nośne. Przypuszczam więc, że Jankowski chce najpierw wykonać stan surowy otwarty w B i dopiero weźmie się na poważnie za A. Mam nadzieję, że dotrzyma listopadowego terminu. Pozdrawiam serdecznie wszystkich sąsiadów. Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
kbor Re: Raport z budowy 10.10.05, 10:08 Chyba chciales powiedziedz sierpniowego terminu. Ale w sumie co za roznica... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilonka Re: Raport z budowy IP: *.geoteko.com.pl 10.10.05, 13:04 Budowa wyglada faktycznie imponujaco. A czy ktos juz rozmawial z kierownikiem budowy? co to jest za czlowiek? Ilonka Odpowiedz Link Zgłoś
jakaj Re: Raport z budowy 10.10.05, 15:49 Hej Ilonko! Ja rozmawialem z kierownikiem budowy, ale dawno, dawno temu. Jak byly tylko sciany garazy w budynku B. Czlowiek byl bardzo konkretny i na dodatek cierpliwie odpowiadal na moje wszystkie watpliwosci. A kim on jest to nie mam pojecia. W kazdym razie sprawial wrazenie naprawde solidnego majstra :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Raport z budowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.05, 07:02 Jest to naprawdę człowiek który zna się na rzeczy, udzielił nam pełnej informacji odnośnie technologi i czasu ukończenia kolejnych etapów robót budowlanych. Dzięki niemu mogliśmy zobaczyć nasze przyszłe mieszkanie które na pierwszy rzut oka wydało nam się troche za małe i postanowiliśmy dokonać zamiany na większe dzięki czemy nie będziemy mieli za kilka lat dylematu żeby zamienić ponownie mieszkanie. Według mnie sama jakość nie budzi zastrzeżeń i obaw że coś nam odpadnie lub będzie nie tak. Z tego tego co się dowiedziałem odnośnie tynków nie jest to jakaś stara technologia, ściany mają być zagruntowane i pomalowane jednokrotnie na biało, wystarczy tylko pomalować bez konieczności szpachlowania ścian. Pozdrawiam wszystkich sąsiad z budynku B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilonka Re: Raport z budowy IP: *.geoteko.com.pl 11.10.05, 09:37 Dziekuje za informacje. Ja juz od kilku dlugich dni staram sie z nim spotkac, ale ciagle go nie ma (ani rano, ani pozniej). I tylko majster (bardzo mily czlowiek) jest do mojej dyspozycji. I dlatego zadalam to pytanie. Tez chce troszke wprowadzic zmian i wydaje mi sie, ze on jest najbardziej mi potrzeby do tej rozmowy. Odpowiedz Link Zgłoś
kbor Re: Raport z budowy 11.10.05, 16:59 Zmiany to chyba w biurze mozesz zglosic, pod warunkiem ze jeszcze pietro nie stoi :) Mysle ze kazdy bedzie cos zmienial :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malkos Re: Raport z budowy - nie dobre wiadomosci? IP: *.aster.pl 11.10.05, 19:34 Nie mam dobrych wiadomosci dla kopujacych u Jankowski Pulchny. (chyba, ze u Was bylo inaczej) Ostatnio probowalismy dogadac sie w sprawie umowy. No i niestety zadnych negocjacji, a powiem szczerze, ze umowa ta nie jest dobrze skonstruowana (szczegolnei dla klienta) i jest sie czego bac. Dlatego zrezygnowalismy. A jak bylo w Waszych przypadkach? udalo sie wynegocjowac jakis zapis w umowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radkoff Re: Raport z budowy - nie dobre wiadomosci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 20:08 A co to były konkretnie za niekorzystne zapisy? Ja tam bardzo strasznych rzeczy nie znalazłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Raport z budowy - nie dobre wiadomosci? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.10.05, 21:02 a jakie zapisy w umowie tak Ciebie zniechęciły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malkos Re: Raport z budowy - nie dobre wiadomosci? IP: *.aster.pl 11.10.05, 21:37 1. Brak wgladu do akt. 2. Mozesz dostac mieszkanie z hipoteka, ktora developer ma na gruncie 3. Developer moze przeniesc rachunek na ktory wplacasz pieniaze do innego banku, nie powiadamiajac cie o tym 4. Nie ma mowy ze robotnicy maja jakiekolwiek uprawnienia do pracy na budowie 5. jak wysla do ciebie list to liczy sie dla nich wyslanie, nie doreczenie, to znaczy ze jak list zaginie to nikt cie o tym nie powiadomi 6. Nie ma dokladnego okreslenia o opoznieniach w budowie 7. nie ma mowy o tym ze wykonawca odpowiada za podwynonawcow 8. a jesli cos bedzie nei tak to musisz czekac az 90 dni zeby ci oddali kase, a nie normalnei 30 wiecej nie warto chyba pisac, niby szczegoly ale dzieki temu developer na kazdym kroku pozostawia sobie furtki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radick Re: Raport z budowy - nie dobre wiadomosci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 21:47 no nie do końca sie z Toba zgadzam. Mieszkania stanowia raczej odrebna własnośc niż grunt. Robotnicy musza mieć uprawnienia. Zatrudnia je oficjalna firma, zreszta znana, która tez bedzie podlegać kontrolom. To że dla nich liczy się data wysłania listu jest nieważne bo z KC wynika że liczy się data dostarczenia. Sa tez terminy do oddania budynku i stwierdzenia że wszystko w nim gra (lipiec i listopad). Myslę że inwestorzy przez to że mają lepsza pozycję zawsze będą styarali zrobić to tak żeby było im łatwiej ale te zapisy nie są złe. Ja tam się nie martwię. Myślę że nie chca mnie oszukać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malkos Re: Raport z budowy - nie dobre wiadomosci? IP: *.aster.pl 12.10.05, 05:44 > no nie do końca sie z Toba zgadzam. Kazdy ma prawo, ale jak lokuje w mieszkanie 200 tys to moge sie bac nie :) ? > Mieszkania stanowia raczej odrebna własnośc niż grunt. Tak ale nie jest nigdzie powiedziane ze nie dostaniesz mieszkania z hipoteka na gruncie nie? Przeciez jak tylko bedziesz odbierac mieszkanie, to dostajesz akt ntarialny itd i pedzisz do banku zeby zalozyc sobie na nie hipoteke (dotyczy tych ktorzy biora kredyt) > Robotnicy musza mieć uprawnienia. Zatrudnia je oficjalna firma, zreszta znana, > która tez bedzie podlegać kontrolom. Ale to nie jest nigdzie napisane, a wedlug mnie nie mozna wierzyc na slowo. > To że dla nich liczy się data wysłania listu jest nieważne bo z KC wynika że > liczy się data dostarczenia. A to znaczy ze nie moze byc inaczej napisane w umowie? to jest akurat kruczek > Sa tez > terminy do oddania budynku i stwierdzenia że wszystko w nim gra (lipiec i > listopad). Myslę że inwestorzy przez to że mają lepsza pozycję zawsze będą > styarali zrobić to tak żeby było im łatwiej ale te zapisy nie są złe. ALe jest tez stwierdzenie ze moga sie opoznic prawda? o ile z jakich powodow juz nie ma... > Ja tam się > nie martwię. Myślę że nie chca mnie oszukać. A ja sie wlasnie martwie, bo z checia bym kupil tam mieszkanie, bo bardzo bardzo mi sie podobala i lokalizacja i sam plan :( Odpowiedz Link Zgłoś
jakaj Re: Raport z budowy - nie dobre wiadomosci? 11.10.05, 21:39 Ja tez nie mam dobrych wiadomosci dla Ciebie. Umowa jest mozna rzec standardowa stoleczna umowa. Takze ciezko bedzie znalezc lepsza. Oczywiscie jesli Ci sie uda - to gratuluje, ale bez wzgledu na to jaka ona bedzie - ryzyko istnieje zawsze. Ja moja umowe przegladalem z notariuszem, ktory stwierdzil krotko : ok (a to znajomy, a nie obcy czlowiek). A tak z innej beczki - moj znajomi mieli odebrac niedawno mieszkanko przy Mehoffera. Umowa byla super, blok stoi... tylko inwestor zapomnial, ze nie ma umowy umozliwiajacej podlaczenie kanalizacji. I kibel. Na szczescie mozna sie wycofac i zwracaja pieniadze... ale rok czekali i maja fige z makiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malkos Re: Raport z budowy - nie dobre wiadomosci? IP: *.aster.pl 12.10.05, 05:48 > Ja tez nie mam dobrych wiadomosci dla Ciebie. Umowa jest mozna rzec > standardowa stoleczna umowa. Takze ciezko bedzie znalezc lepsza. No to mnie zalamales, bo inwestycja janpulu bardzo mi sie podobala. > Oczywiscie jesli Ci sie uda - to gratuluje, ale bez wzgledu na to jaka ona > bedzie - ryzyko istnieje zawsze. Chodzi mi tylko o to zeby je zminimalizowac i wyrownac dla obu stron. > Ja moja umowe przegladalem z notariuszem, ktory stwierdzil krotko : ok (a to > znajomy, a nie obcy czlowiek). HMmm :) ja konsultowalem z prawnikiem i to akurat ktos wiecej niz znajomy > A tak z innej beczki - moj znajomi mieli odebrac > niedawno mieszkanko przy Mehoffera. Umowa byla super, blok stoi... tylko > inwestor zapomnial, ze nie ma umowy umozliwiajacej podlaczenie kanalizacji. I > kibel. Na szczescie mozna sie wycofac i zwracaja pieniadze... ale rok czekali > i maja fige z makiem. Wspolczuje, tez sie zastanawialem nad tarchominem. A wlasnie czy nie uwazacie ze 3 lata administracji budnkiem to nie za dlugo? I czy w umowie nie powinein sie znalezc zapis o przedziale kosztow czynszu i administracji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaj Re: Raport z budowy - nie dobre wiadomosci? IP: *.abcdata.pl 12.10.05, 09:34 Moim zdaniem to jest tak - albo chcesz mieszkac w tym miejscu i sie zgadzasz na ich wersje umowy, albo niestety musisz wybrac cos innego :( Umowy po prostu nie da sie u nich negocjowac - probowalo wiele osob. I raczej nie zrobia wyjatku dla jednego klienta, bo zdobyli juz ich wielu. A jak raz pojda komus na reke - beda mieli rewolucje. Takze - obgryzaj z nerwow paznokcie i kupuj u JPI :)))) Ps. oczywiscie po cichu i indywidualnie moze cos Ci sie uda zmienic, ale lepiej to dobrze zamaskowac :) Ps1. Notariusz to byla tylko dodatkowa pomoc - moi rodzice sa prawnikami, hehe. Ps2. Masz racje - 3 lata administracji budynkiem to dlugo. I tu na pewno mozna cos wywalczyc, bo czytalem artykul w prasie, ze taka praktyka jest juz zabroniona. Ale oni podobno dobrze to robia wiec na razie sie nie czepiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kbor Re: Raport z budowy - nie dobre wiadomosci? 12.10.05, 11:56 Jak czytam takie posty to sie rzygac chce. Nie podoba sie cos to nie kupuj u Pulchnego, a te prowokacje wloz w buty moze bedziesz wyzszy. Wielu ludzi zdecydowalo sie i jest zadowolonych. I z powodu Twoich postow nie zrezygnuja. Pozdrawiam ozieble!!! PS. Ciekawe co jest przyczyna tej prowokacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malkos Re: Raport z budowy - nie dobre wiadomosci? IP: *.axelspringer.pl 12.10.05, 12:09 kbor napisał: > Jak czytam takie posty to sie rzygac chce. smacznego > Nie podoba sie cos to nie kupuj u Pulchnego, a te prowokacje wloz w buty moze > bedziesz wyzszy. Wielu ludzi zdecydowalo sie i jest zadowolonych. I z powodu > Twoich postow nie zrezygnuja. Zauwaz ze ja nie chce zeby ktos zrezygnowal, tylko chcialbym zeby ktos mi wytlumaczyl dlaczego te umowy sa tak skonstruowane a nie inaczej? dlaczego mamy ponosic ryzyko wieksze niz developer? > Pozdrawiam ozieble!!! a ja goraco > PS. Ciekawe co jest przyczyna tej prowokacji? to nie prowokacja, bardzo bym chcial miec tam mieszkanie, ale boje sie wlozyc w to tyle kasy i potem sie bac, nie wiem moze nie ma czego i za rok bede sobie pluł ze nie mieszkam nad struga:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Raport z budowy - nie dobre wiadomosci? IP: 83.238.15.* 12.10.05, 12:27 Malkos, każda umowa jest ryzykiem, nawet ta najlepiej (pod względem prawnym) sporządzona. I jest to ryzyko dla obu stron. Faktem jest, że developer startuje w obecnych warunkach z pozycji silniejszego. Ale akurat w umowie z JP nie znalazlam wiekszych powodow do obaw. Twoje argumenty "przeciw" są zdecydowanie teoretyczne. W ten sposób utopisz właściwie każdą umowę z każdym developerem. Może więc tak od razu nie rezygnuj, tylko odwiedź już powstałe budynki firmy JP (Krzywinska, Julianowska). Nie mamy do czynienia z firma, ktora powstała dwa dni temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malkos Re: Raport z budowy - nie dobre wiadomosci? IP: *.axelspringer.pl 12.10.05, 12:45 To jest dobry pomysl, zeby pojechac na poprzednie inwestycje. Myslalem o tym ale jakos tak mi przeszlo. A jak jest z harmonogramem wplat, bo czytalem na forum ze to jedyna sprawa ktora mozna zmienic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Raport z budowy - nie dobre wiadomosci? IP: 83.238.15.* 12.10.05, 13:04 Mnie akurat pasował proponowany :-)więc nic nie zmieniałam. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek109 Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska 12.10.05, 10:48 Witam wszystkich, Jesteśmy na etapie rozważania "za i przeciw" kupna mieszkanka przy Strudze :) Mamy trochę czasu, bo ktoś wcześniej zarezerwował to lokum i czekamy, czy ten ktoś je kupi czy nie. Chodzi o mieszkanie na 1p. (na 3-cim już było w trakcie sprzedaży) w bud. A3. Czy ktoś byłby naszym ewentualnym sąsiadem? :) Byliśmy u Pulchnego na Julianowskiej i zapytaliśmy się m.in. o przyszłe koszty/opłaty. Miła pani powiedziała nam że wycena czynszu przez zewnętrzną firmę, która de facto będzie zarządzać osiedlem przez 3 latka właśnie następuje i do końca miesiąca będą już konkretne liczby. Na dzień dzisiejszy opłaty mają wynieść ok. 6PLN/m2. PS. Czy Wam podobają się te 2-skrzydłowe drzwi w kuchni w niektórych mieszkaniach? Ciekawe, czy je można zamienić na coś innego, mniejszego. pozdrawiam Leszek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malkos Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska IP: *.axelspringer.pl 12.10.05, 12:06 Przepraszam, ale jaka masz pewnosc ze tyle bedzie lwsnie wynosil czynsz? Odpowiedz Link Zgłoś
leszek109 Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska 12.10.05, 12:12 nie mam pewności oczywiście; napisałem, że na dzień dzisiejszy. Mniej pewnie nie będzie. Kwota ta jest pewnie kwotą orientacyjną i pewnie będzie ulegać wzrostowi w miarę upływu czasu. Odnośnie niektórych wypowiedzi forumowiczów: nas też ciekawi, co będzie kiedyś zbudowane za kanałkiem. Teraz widok jest przedni ale jak się zabuduje teren to i z lasu i z widoku będa nici (zwłaszcza z 1p.). pozdro, Leszek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angela_waw1 Plany zabudowy - kanałek IP: 193.41.113.* 12.10.05, 12:23 Witam wszystkich, Chciałam sie zorientować czy my przyszli mieszkancy mozemy wystosowac jakaś petycje do gminy Targowek o zagospodarowanie terenow za kanałkiem i przeznaczenie tego fragmentu pod zieleń? Plus oczyszczenie kanałku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Plany zabudowy - kanałek IP: 83.238.15.* 12.10.05, 12:29 W sprawie oczyszczenia kanalku napisalam maila do Urzędu Dzielnicy. Czekam na odpowiedz od nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angela_waw1 Re: Plany zabudowy - kanałek IP: 193.41.113.* 12.10.05, 15:15 Ok Daj proszę znać jak Ci odpiszą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Plany zabudowy - kanałek - jest odpowiedz !!! IP: 83.238.15.* 19.10.05, 13:58 Sluchajcie uwaznie, bo nie bede powtarzac :-)))))) Wedlug urzednikow z Targowka kanalek jest .... czysty. Odpisali mi, ze zrobili inspekcje kanalku w dniu 12 pazdziernika i nie potwierdzaja moich zastrzezen :-)))! Chyba pojde sie tam wykąpac, albo napic zrodlanej wody prosto z tego kanalku. Czy robimy cos dalej z tym fantem? Pozdrawiam Was, Odpowiedz Link Zgłoś
angela_waw1 Re: Plany zabudowy - kanałek - jest odpowiedz !!! 19.10.05, 14:01 :) bez komentarza. Może zaproponujemy urzednikom kąpiel wypoczynkową w lecie? Teraz martwi mnie coraz bardziej temat rozdzielni STOEN. Odpowiedz Link Zgłoś
angela_waw1 ROZDZIELNIA CZY TO RZECZYWIŚCIE TAKI PROBLEM 19.10.05, 14:03 Witam, po zapoznaniu sie z lektura dotyczącą rozdzielni STOEN zaczełam sie niepokoić. Mowiac szczerze przy podpisywaniu umowy jakos mi ten szczegół wpadł całkowicie z głowy. Czy można coś z tym fantem zrobić? Czy to rzeczywiście hałas i zagrożenie? Prosze napiszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radick Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 19:02 chlopie, tak z czystej ciekawości- czemu jestes takim pesymistą? Przecież i tak nie kupiłes tego mieszkania więc nie powinienes tak się przejmować. Spokojnie- my się nie przejmujemy. Trzymamy rękę na pulsie, ale wierzymy że wszystko będzie ok. Polecam ten punkt widzenia- łatwiej jest w życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malkos Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska IP: *.aster.pl 12.10.05, 20:34 :) te 200 000 troche mnie stresuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska IP: *.aster.pl 12.10.05, 20:55 to szukaj dalej! a sadzisz ze umowy w parku lesnym lub zielonym zaciszu (okoliczne inwestycje) byly lepsze? Ja uwazam ze umowa nie jest doskonala ale dla mnie do przyjecia + odpowiedni harmonogram wplat. Zdecydowalam sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radick Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 21:36 hehe! no tak- to jest jakiś powód. No ale wiesz - kiedyś będziesz musiał podjąć ta decyzję. A ceny mieszkań ida w górę non stop. Z każdym miesiącem coraz drożej. Zegar tyka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malkos Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska IP: *.aster.pl 13.10.05, 09:39 A ktos sie oreintuje jakie ceny byly w parku lesnym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaj Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 10:04 wyzsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ylati Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska IP: 195.33.129.* 13.10.05, 13:06 czesc w parku lesnym ceny byly 4200 za m2 ale ten etap juz sprzedany kolejne maja byc drozsze dzwonilam, pytalam, wiem :) my decydujemy sie na pulchnego, tez sie stresuje bo w koncu to nie 20 zl a 200 tys z kredytem :( Ale musi byc dobrze. razem damy rade :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaj Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 14:28 Witaj. Mozna wiedziec na ktory blok sie zdecydowalac? Ja kupilam mieszkanie w B na pierwszym pietrze. Moze bedziemy sasiadkami? A co do parku lesnego to strasznie drogo jak na tak nieciekawe osiedle. Owszem pod lasem, ale wyglada jak oboz jednakowych barakow wyrzucony w pole. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ylati Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska IP: *.acn.waw.pl 14.10.05, 21:31 Czesc, no my zdecydowalismy sie na bud A, ale i tak sasiadkami bedziemy :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angela_waw1 Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska IP: 193.41.113.* 13.10.05, 14:41 Właśnie razem damy rade :) kurcze nie stresujmy sie na wzajem. Ja wierze ze wszystko bedzie ok (nawet jak Kaczor zostanie prezydentem afuuuuu!!!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
agros11 Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska 13.10.05, 14:55 Co sądzicie o zapisie z paragrafu 5 pkt. 6 Umowy - "... Wykonawca nie ponosi odpowiedzialności wobec zamawiającego za utratę zysków wynikających z innych umów lub za inna pośrednia szkodę wynikającą z realizacji niniejszej umowy..." Dla mnie to jest jakiś kanał!!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angela-waw1 Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska IP: 193.41.113.* 13.10.05, 15:00 Hmm Developer się chroni tym zapisem w przypadku opoźnien w oddaniu mieszkań. Jakbym była Developerem też bym taką klauzule umieściła. Bo nie musi płacić za opoxnienia nie wynikle z jego winy albo i z jego np. za umowe najmu kolalu od lipca 2006. Odpowiedz Link Zgłoś
agros11 Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska 13.10.05, 15:37 Dzięki. A TY jesteś zaintereswoana zakupem któregoś z mieszkań czy już kupiłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angela_waw1 Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska IP: 193.41.113.* 13.10.05, 15:44 Ja kupilam mieszkanko w A3. Moj dradca finansowy przegladal umowe i powiedzial, ze jest ok. Notariusz tez rzucil okiem i stwierdzil ze wyglada Ok. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekp80 Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska 13.10.05, 21:35 Ja też mam mieszkanie w A3. Mój prawnik przeanalizował umowę. Jedyny zapis, który budzi jego wątpliwości to ten, w którym niejako upoważniamy Jankowskiego do podpisania za nas umów z dostawcami mediów. Zarówno ja jak i on nie możemy też zrozumieć po co Pulchnemu załącznik o przelewie praw (zwłaszcza chodzi o dołączone oświadczenie). Zgodnie z prawem o mogą nas o tym fakcie jedynie powiadomić i nie oczekiwać naszej akceptacji. Co więcej, Pulchny zagwarantował to sobie wcześniej w umowie, więc pewnie to nadgorliwość pracowników BRE Banku Hipotecznego. Również mój doradca finansowy nie ma zastrzeżeń do umowy. Ja mam jednak zastrzeżenia co do stanu kanałku bródnowskiego. Cieszy mnie to, że podobnego zdania jest Gosia i Angela_waw. Może przekonamy jeszcze innych sąsiadów i razem uda nam się coś zdziałać. Jeśli mail Gosi nie przyniesie rezultatu, moglibyśmy sporządzić odpowiednie pismo, spotkać się któregoś dnia na budowie i wysłać je z większą liczbą podpisów do Urzędu Gminy. Pozdrawiam wszystkich sąsiadów (zwłaszcza dla tych z trzeciego piętra - Tomka z rodzinką i Angeli_wawa - wraz z narzeczonym) Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
guuferek Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska 16.10.05, 16:30 W sprawie kanałku myślę, że możecie liczyć także na wsparcie "leśnych ludzi" :) Dajcie znać gdybyście zbierali jakieś podpisy. pozdr. z drugiego brzegu :) Odpowiedz Link Zgłoś
angela_waw1 Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska 19.10.05, 14:04 ooo dzieki :) bedziemy mieli to na uwadze. Odpowiedz Link Zgłoś
nossidar os. Nad Strugą, Malborska-wlasne forum 31.10.05, 14:03 Czesc, a moze by tak zalozyc forum "strugowiczow" obecnych i przyszlych i osob zainteresowanych ?? Tak bysmy mieli nasze, z podzialem na tematy itp?? co ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwinka Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska IP: 212.160.172.* 20.10.05, 11:26 Hej Ja z moim Dareczkiem byliśmy pierwszymi klientami JP (nie mieli jeszcze pozwolenia na budowe).Wybralismy mieszkanko na parterze w bud. A3 (2-pokojowe z tarasem).Kto bedzie Naszym sąsiadem?:)Jestem zadowolona z JP,my zmienialismy uklad ścian,ponieważ chcielismy 3 pokoje, zatwierdzili bez problemu,nawet pomogli w spr. architektonicznych. Ale się ciesze,ze znalazlam te forum, mam nadzieję, ze sie blizej poznamy. ssabala80@wp.pl, piszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
bodziach Garaż otwierany ręcznie... 20.10.05, 11:30 Cześć! Mam pytanie do Was - chyba się ono jeszcze nie przewinęło na tym forum (choć wszystkiego nie przeczytałem) - co myślicie o tym, że garaż będzie otwierany ręcznie? W sumie mało gdzie robią w ten sposób. Nawet osiedle obok na Malborskiej, które powstało parę lat temu ma garaże otwierane (i zamykane ;-) z pilota. Może dałoby się jakoś to zmienić? Co o tym myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angela_waw1 Re: Garaż otwierany ręcznie... IP: 193.41.113.* 20.10.05, 12:11 Garaż będzie otwierany na pilota :) wiem bo rozmawiałam Odpowiedz Link Zgłoś
angela_waw1 Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska 26.10.05, 08:47 Hej, Jeżeli sie zdecydujecie to prawdopodobnie będziemy sąsiadami aczkolwiek nie bezpośrednimi. Ja mam mieszkanko w A3 ma 3 pietrze :) Odpowiedz Link Zgłoś
jacekp80 Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska 13.10.05, 23:11 Poza tym jest sposób na lepsze zabezpieczenie naszych interesów. Podpisanie umów przedwstępnych w formie aktu notarialnego. Być może już to zrobiliście, ja przymierzam się do tego od kilku miesięcy. Może umówimy się razem i wynegocjujemy od notariusza JP niższą opłatę. Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angela_waw1 Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska IP: 193.41.113.* 14.10.05, 08:40 Cześc Jacku. Co do kanałku to jestm za jak najbardziej. Im wiecej nas sie podpisze tym wieksze szanse. Co do umowy w formie aktu notarialnego to rozmawiałam na ten temat z notariuszem z ktorym wspolpracuje nasza firma i powiedzial, ze jezeli cos sie stanie np. developer zbankrutuje to i tak sa nikle szanse ze akt nam cos zabezpieczy. Notariusz stwierdzil, ze to ylko dodatkowy koszt... Ja prawnikiem nie jestem niestety i ten akt moze by mnie bardziej uspokojił jeżeli rzeczywiście nam coś zagwarantuje. Odpowiedz Link Zgłoś
agros11 Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska 14.10.05, 08:40 Ja jestem jak najbardziej za. MOżesz mi podać do siebie jakiś kontakt? Odpowiedz Link Zgłoś
tomaskub Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska 15.10.05, 21:50 Witam sąsiadów, tutaj wspomniany wyżej [przez Jacka] Tomek z rodzinką :) Jeśli chodzi o kanał potwierdzam gotowość [żona oraz moje dwa chłopaki też:-)] do "walki" o czystość naszego osiedla. Na budowie prace idą na przód... jesteśmy optymistami, będzie dobrze :) [albo lepiej] Żeby nie być gorszym [od Jacka] pozdrawiam wszystkich strugowiczów obecnych jak i przyszłych [do informacji: jesteśmy reprezentantami budynku A3] Odpowiedz Link Zgłoś
nossidar Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska 16.10.05, 11:26 ja tez popieram "ideę" oczyszczenia kanału!!! Jak juz bede pewna ze mam mieszkanie Nad Strugą, to dam znać :)) Na razie jest to 99,9% pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.10.05, 12:02 Najnowsze wiesci o Kanalku! Chyba go oczyszczaja :-). Jakies 200 m od Malborskiej w kierunku Kondratowicza kanalek jest pozbawiony.... wody. Moge Wam wyslac zdjecie, tylko nie wiem jak go umiescic na forum. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jakaj Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska 16.10.05, 12:53 Gosiu - najlepiej skorzystac z darmowego portalu www.imageshack.us/. Bardzo prosta i skuteczna metoda na blyskawiczne umieszczenie zdjecia w sieci. Na forum podajesz oczywiscie tylko link, ktory po zaladowaniu zdjecia Ci sie automatycznie pokaze. Vide moj post z 07.10.05 z wizualizacja mieszkania :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.10.05, 15:25 chyba sie udalo, sprawdzcie: img372.imageshack.us/my.php?image=zdjcie219gw.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.10.05, 15:28 Jakaj, dziekuje za podpowiedz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.10.05, 15:31 Jeszcze widok budynku B z 16.10.2005 img413.imageshack.us/my.php?image=zdjcie274so.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
nossidar Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska 16.10.05, 15:42 a masz moze cos bud A ??? ja mam kilka fotek, ale sprzed dwoch tygodni, sa one za duze by je wrzucic na ten imageshack :P Odpowiedz Link Zgłoś
nossidar Re: Jankowski Pulchny - FOTKI 16.10.05, 15:56 img438.imageshack.us/img438/5966/strugasrodek4gx.jpg img438.imageshack.us/img438/1968/strugaodmalborskiej27rj.jpg img438.imageshack.us/img438/4356/strugaodkanau20ui.jpg mam nadzieje ze mi sie udało :))) to fotki sprzed dwóch tygodni, czyli z 02/10/05.... .....dla Nas i dla potomności :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Jankowski Pulchny - FOTKI IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.10.05, 16:10 Mam tylko jedno dzisiejsze z budynkiem A - widok na wjazd do garazu: img432.imageshack.us/my.php?image=zdjcie233co.jpg i na zachete jeszcze jedno: widok z Lasku Brodnowskiego: img436.imageshack.us/my.php?image=zdjcie194jj.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
agi4 Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska 16.10.05, 12:05 Witam Sąsiadów! A propos umowy z notariuszem... Ja jestem prawnikiem, co prawda nie zajmuję się zawodowo sprawami budowlanymi ale chcę Was uspokoić. Jeśli chcecie wydac ok 5tys zł to oczywiscie macie prawo podpisac umowe z notariuszem, janpul nie robi tu żadnych problemów...ale warto przemyslec czy jest sens takowego posunięcia skoro janpul ma rachunek zastrzezony czyli pieniązki trafiaja do banku a nie bezposrednio do developera, który mógłby je sprzeniewierzyc.... Poza tym zawsze nawet bez umowy notariatu mamy prawo dochodzenia swoich praw przed sądem ale na innej drodze prawnej.... Myśle ze musimy miec wiecej optymizmu, widze ze najnowsi sasiedzi którzy sie tu pojawili najbardziej panikują:):):). Spokojnie rozmawiałam z kolegą po fachu od spraw budowlanych, który uwaza, ze w naszym przypadku jest to po prostu wydatek, dodatkowy wydatek, na złożenie podpisów przed notariuszem. Nie chce zachwalac janpula ale naprawde przegladaliśmy z mężem masę ofert i wzorów umów, ta nasza (choc zmieniłabym w niej kilka zapisów:) naprawde wydała nam sie najlepsza! Śledzmy wiec postęp prac i myślmy co zrobic aby nasza smrudka byla czysta! Pozdrawiam Sąsiadka z A1!!!! agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
leszek109 Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska 17.10.05, 09:31 witam, Czy zastanawialiście się nad tym, czy rozdzielnia STOEN będzie miała jakiś wpływ na zdrowie Strugowiczów poprzez pole elektromagnetyczne? Stoi ona dosyć blisko bloków a jest jeszcze linia wysokiego napięcia. Poza tym czy ktoś sprawdzał wieczorem, jak już nie ma takiego ruchu na drogach, czy "buczenie" z tej rozdzielni jest duże słuchając z poziomu budowanych bloków, czy może być słyszalne w pomieszczeniu zamkniętym? pozdrawiam, Leszek - kandydat na Strugowicza - A3, 1p. Odpowiedz Link Zgłoś
jakaj Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska 17.10.05, 09:50 Jesli chodzi o zdrowie - mam to raczej w nosie. Jak mam umrzec, to predzej umre od azbestowego bloku, w ktorym mieszkalem 19 lat, ewentualnie od Czarnobyla, etc. A co do rozdzielni - dokladnie nad tym samym sie zastanawialem. Oczywiscie juz po fakcie (czyli kupnie mieszkania z oknami wychodzacymi dokladnie na ten obiekt). Ktoregos letniego wieczora pojechalem sobie obejrzec okolice, zatrzymalem auto, wysiadlem... i niestety moje ucho wylowilo buczenie. Aczkolwiek jak dla mnie bardzo delikatne - w pomieszczeniu zamknietcm wg mnie nie ma szans aby dochodzil jakis dzwiek. Ale w lecie... na balkonie moze byc to troche meczace. Chociaz mysle, ze taki jednostajny i monotonny dzwiek jest po paru minutach przez ucho ignorowany. Zobaczymy - ja bede mial najgorzej, hehe :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angela_waw1 Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska IP: 193.41.113.* 17.10.05, 10:29 Witam wszystkich a w szczególności Agnieszkę z bloku A1. Jak to dobrze mieć w soim gronie prawnika. Widze, że razem nie zginiemy...apropo rozdzielni to dopiero teraz zaczełam się nad tym zastanawiać...rzeczywiście wcześniej nie pomyślałam. Czy to może jakoś zle wplywac na ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
leszek109 Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska 17.10.05, 10:47 mi wydaje się, że tak. W końcu istnieją normy poziomu pola el.-mag., których przekroczenie jest szkodliwe dla zdrowia. Ciekawe, jaka jest minmalna odległość od takiej rozdzielni, gdzie można już budować bloki/mieszkania i czy ta odległośc została zachowana... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PARaDodo Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 13:22 Witam, nie jestem szczęsliwym posiadaczem, ani tez kandydatem na takowego, lokalu przy Strudze. Ale mieszkam w sąsiedztwie.... jezeli chodzi o problem nad którym Państwo debatujecie, czyli rozdzielnia, to macie racje nie pozostaje bez wplywu na zdrowie, ale nie jest to jedyna rzecz która ma tu taki wpływ i przy tej odległości bardziej szkodliwy bedzie dzwiek niz pole e-m. Co do słyszalnosci to niestety buczenie jest słyszalne nie tylko przy otwartych oknach, w nocy gdy jest cicho przedziera się również .... niestety w lato jest to bardziej uciążliwe, choć w zimie jak mróz ściśnie jest to bardziej szłyszalne. To dotyczy głównie tych którzy w zimie maja otwarte lub uchylone okna... Odpowiedz Link Zgłoś
jakaj Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska 19.10.05, 17:28 Cholerka... z jednej strony uciazliwe buczenie, z drugiej wylegarnia komarow w prawie stojacej wodzie, a z trzeciej ulica i kopcace autobusy :) Cosmy zrobili?!? ;) I tak to wszystko wole od betonowego Ursynowa, hehe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radick Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 18:35 Dokładnie!!! Po prostu tragedia! Chyba zerwę umowę i wyjadę w Bieszczady albo do Tybetu- tam będzie cisza i spokój. Bez STOENU, autobusów, i wszelkich innych przeszkadzaczy. A tak na serio to decydując się na życie w mieście decydujemy się jednocześnie na hałas, spaliny i mnóstwo innych świństw. Przynajmniej wylęgarnia komarów jest jakimś urozmaiceniem w betonowej dżungli:) Odpowiedz Link Zgłoś
agi4 Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska 17.10.05, 12:18 czesc angelo:)i cała reszto Sąsiadów:) oczywiście, ze razem nie zginiemy, a propos Stoenu i tych wszystkich zezwoleń myśle, ze najprosciej sprawdzic w janpulu i gminie, mi pracownicy janpula wszelkie dokumenty jakie chciałam typu KRS z sadu gospodarczego i tym podobne skserowali i dali, potwierdzone za zgodność z orygnałem, sądzę, ze gdyby przekroczyli jakies odległości to po prostu nie mogli by budowac budynków mieszkalnych, a jest ich przeciez w naszej okolicy wiele, jest jez szkoła itp. pozdrawiam agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaj Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 15:48 A propos STOENU to najbardziej podoba mi sie postawa Kaja, jak mam umrzec to i tak umre jak nie od rozdzielni to od azbestu jak nie od azbestu to od innego swinstwa. Najzdrowiej byloby mieszkac w Bieszczadach a nie w Wawie. Mimo to nikt sie nie zastanawia czy kupno mieszkania w stolicy jes szkodliwe. Mieszkalam wiele lat w wielkiej plycie przy glownych ulicach miasta. Huk samochodow, spaliny, karetki z pobliskiego szpitala, nawet przy zamknietych oknach nie dalo sie wytrzymac. Przezylam akademik z nocnymi imprezami, okno z widokiem na dyskoteke halasliwa kazdej nocy. Mysle ze po tym wszystkim ciche buczenie to pikus, tylko utuli mnie do snu. PO prawdzie to buczy moj komputer, szumia rury, graja swierszcze i rechoca zaby w lecie, ptaki dra mordy, dzieci placza, psy szczekaja, a nawet jak jest calkiem cicho to piszczy w uszach. Wybralismy zycie w Wawie i trzeba sie liczyc z halasem. A ja juz wole buczenie stoenu (jakos go nie slyszalam gdy stalam pod moim przyszlym balkonem) niz halas ulicy. POzdrawiam wszystkich i wiecej optymizmu zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
kbor Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska 20.10.05, 10:54 A ktorej wogole strony jest ten stoen? Przynajmniej bedzie blisko do placenia rachunkow :)) Odpowiedz Link Zgłoś
sylwinka80 Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska 20.10.05, 12:55 Hej Ja z moim Dareczkiem byliśmy pierwszymi klientami JP (nie mieli jeszcze pozwolenia na budowe).Wybralismy mieszkanko na parterze w bud. A3 (2-pokojowe z tarasem).Kto bedzie Naszym sąsiadem?:)Jestem zadowolona z JP,my zmienialismy uklad ścian,ponieważ chcielismy 3 pokoje, zatwierdzili bez problemu,nawet pomogli w spr. architektonicznych. Ale się ciesze,ze znalazlam te forum, mam nadzieję, ze sie blizej poznamy. ssabala80@wp.pl, piszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
jakaj Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska 20.10.05, 17:44 Z Dareczkiem, z Tomeczkiem, z Marcinkiem, Radusiem i Pawelkiem. Cholera - toz to bedzie osiedle duecikow. A gdzie my - single?!? ;) Od dzisiaj zeby sie wpasowac w tlum bede pisal : My razem z Kajem... Takze Sylwinko - oczywiscie zartowalismy! Bardzo z Kajem sie cieszymy, ze bedziecie razem z Darkiem naszymi sasiadami :) Odpowiedz Link Zgłoś
jakaj Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska 20.10.05, 17:45 Tam gdzie parking samochodowy - czyli tarasy budynku B pochlaniaja cale buczenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radick velRadeczek Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 19:14 no to chłopie idziesz na pierwszy ogień:) Ale nie martw sie ja tez mam miejscówke w B z tamtej strony więc będzie nas więcej. Ja tam się STOENEM wogole nie przejmuję. Jak to ktoś tu wcześniej napisał-nie trzeba będzie daleko chodzic żeby płacić rachunki:) Odpowiedz Link Zgłoś
jakaj Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska 20.10.05, 19:19 Ja rachunki bede placil w malym pokoju, bo tam bedzie stal komputer z internetem ;) Takze to zawsze blizej niz super bliski stoen... Odpowiedz Link Zgłoś
sylwinka80 Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska 21.10.05, 09:01 Witam wszystkich,myślę, że towarzystwo nadsrudzkie jest dobre, to cieszy:) Powiedzcie mi, moze sie orientujecie, z wczesniejszych wypowiedzi wyczytałam, ze bedziemy mogli się wprowadzac dopiero w listopadzie'06 :(Ja juz sie nie mogę doczekać i odliczam dni do 07/06, a tu nagle taki cios. Myslalam,ze w 08/06 bedzie ciąg letnich parapetówek, tchnijcie we mnie trochę nadziei Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaj Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 12:50 Witam sasiadke! Niestety nie mam nic na pocieszenie. Owszem koniec budowy przewidziany jest na koniec lipca, ale wszelkie formalnosci z odbiorem budowy, notariuszem, gmina, itp moga potrwac do listopada. Jest to termin maksymalny. Miejmy wiec nadzieje, ze bedzie to wczesniej. No ale na lipiec nie ma co liczyc. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malkos Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska IP: *.axelspringer.pl 21.10.05, 16:13 Witam, Czy ktos jest jeszcze nie zdecydowany na mieszkanie? Do mnie dzisiaj zadzwonili i powiedzieli ze podnosza ceny do 3600 za metr. Do Was tez dzwonili? Odpowiedz Link Zgłoś
bodziach Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska 21.10.05, 16:32 Miejmy nadzieje, że się nie wygłupią i nie będzie to dotyczyło osób, które zdecydowały się już, ale czekają na podpisanie umowy... a umówione były na 3500zł/m2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malkos Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska IP: *.axelspringer.pl 21.10.05, 16:59 No mi wlasnie powiedzieli ze do nastepnego tygodnia jeszcze 3500 potem o 100 wiecej, no i musze sie stety szybciej zdecydowac :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kbor Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska 22.10.05, 00:52 3600 wprowadzaja od poniedzialku. I chyba jasne jest, ze obowiazuje cena z dnia podpisania umowy. Ja zarezerowalem, ale sie trozke wszystko pzedluzy... I mam nadzieje ze nie bedzie zbyt wielu chetnych i moje miszkanko poczeka na mnie tyle ile trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikowhy Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska IP: *.acn.waw.pl 22.10.05, 14:44 Wczoraj podpisalem umowe - budynek A1, 6te pietro. Jacys sasiedzi z pietra? Jesli chodzi o Stoen, to mysle, ze nie bedzie zle. Gdyby rozdzielnia miala znaczaco szkodzic, to mysle, ze w planie zagospodarowania przestrzennego nie zostalby wpisany budynek mieszkalny w tym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
agi4 Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska 23.10.05, 11:47 witaj nowy Sąsiedzie!:) ja A1 5p. mieszkanko 3pokojowe! pozdrawiam agi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angela_waw1 SSYP, czy śmietnik na zwenątrz. IP: *.acn.waw.pl 23.10.05, 15:37 Witam Wiecie, zaczynam sie zastanawiac bo nie wiem. Jak bedzie wygladała sprawa ze śmietnikiem. Będzie on w budynku jako ssyp czy tez oddzielnie stojący na zewnatrz. Pytam bo wyjamuje mieszkanie na Sadybie gdzie jest ssyp na kazym pietrze i walcze z prusakami!!!! Szlak mnie trafia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nossidar Re: SSYP, czy śmietnik na zwenątrz. IP: *.acn.waw.pl 23.10.05, 21:25 nie ma ssypu, będzie śmietnik na zewnątrz. Nawet za murem zdaje się :P Pytałam o to przed podpisaniem umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nossidar Re: SSYP, czy śmietnik na zwenątrz. IP: *.acn.waw.pl 23.10.05, 21:26 zsypu :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angela_waw1 Re: SSYP, czy śmietnik na zwenątrz. IP: 193.41.113.* 24.10.05, 08:16 hahaha dzieki. Dopiero teraz widze jaką gafę palnełam z tym zsypem. Nie wiem skąd mi się to wzięlo :D Odpowiedz Link Zgłoś
bodziach Postęp prac 25.10.05, 08:48 Wczoraj wieczorem byłem obejrzeć postęp prac. W budynku A pojawił się już strop nad parterem. Smródka została wypompowana, więc chyba faktycznie gmina wzięła się za jej oczyszczanie. Wsłuchiwałem się również w buczenie ze Stoenu. Na zewnątrz nie ma szans by tego nie słyszeć. Trzeba się więc przyzwyczaić. Odpowiedz Link Zgłoś
kbor Re: Postęp prac 25.10.05, 11:23 co do tego buczenia to nie wiem. Bylem juz kilka razy w okolicach budowy i jakos nigdy nie rzucilo mi sie w uszy. Nie wiedzialem nawet ze jest tam rozdzielnia. Wiec moze bez przesady? Przeciez jak komus przeszkadza moze wybudowac domek w lesie na Mazurach, tam nic nie bedzie macilo ciszy. Co do Strugi, to pewnie wypompowali ja na zime, bo watpliwe ze beda ja sprzatali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malkos Re: Postęp prac IP: *.aster.pl 25.10.05, 21:55 Nikt nie przesadza z buczeniem:) moze jest, a moze nie :) i tyle. A co do zimy to nie za wczesnie? PS. Bodziach czy ja cie znam ? Odpowiedz Link Zgłoś
bodziach Re: Postęp prac 26.10.05, 09:30 malkos: no też się zastanawiałem, czy to Ty, ale myślałem, że to raczej niemożliwe ;-) (L) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malkos Re: Postęp prac IP: *.axelspringer.pl 26.10.05, 10:12 LALALALALALALA :) (L) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witam, Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska IP: *.chello.pl 24.10.05, 12:57 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rena Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska IP: *.chello.pl 24.10.05, 12:59 Witam, będziemy sąsiadami z piętra,być może przez ścianę. Budynek A1 m.25 (trzypokojowe)6 pietro. Pozdrawiam Rena Odpowiedz Link Zgłoś
sylwinka80 Spotkanie 26.10.05, 09:42 Hej, słuchajcie może urządzimy jakies spotkanko koło naszej budowy.Tak sobie myslę,moze w sobotę(ma być ładna pogoda),pozmany sie face to face porozmawiamy,wymienimy sie doświadzczeniami. Proponuję godzine 13-14, dajcie znać czy Wam pasuje:) Odpowiedz Link Zgłoś
nossidar Re: Spotkanie 26.10.05, 14:54 czesc, pomysl good, ale ja nie moge akurat w sobote :( A jezeli chodzi o stoen, tez nic nie slyszalam i pewnie slyszec nie bede bo i tak jestem przyglucha ;D nie docieraja do mnie takie dzwieki. Odpowiedz Link Zgłoś
jakaj Re: Spotkanie 26.10.05, 20:02 A obok budowy jest knajpa z browarkiem - taka mala mordownia, ale ja lubie takie miejsca. Pewnie maja bigos ze sloika i fasolke po bretonsku zo 3,5 pln. Ech, rozmarzylem sie... szkoda, ze wyjezdzam na 4 dni juz w piatek. Takze w sobote sie nie stawie :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikowhy Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska IP: *.acn.waw.pl 26.10.05, 23:43 Faktycznie. Milo poznac sasiadke. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwinka80 Spotkanie 27.10.05, 08:35 Witam wszystkich, rzeczywiście ta sobota jest kiepskim pomyslem(zapomnialam o Swięcie Zmarłych i związanych z tym dniem wyjazdach), ale może za tydzien w sobotę. Pomysł z browarkiem jest fajny:) Odpowiedz Link Zgłoś
angela_waw1 Re: Spotkanie 27.10.05, 08:42 :) no jestem za. Przyszła sobota jest ok. Na piwko z mila chcecią. Odpowiedz Link Zgłoś
jakaj Re: Spotkanie 27.10.05, 18:16 Gdyby bylo cieplo - zaprosilbym Was do siebie na impreze przygotowawcza do konkretnej przyszlej parapetowy. W koncu mam juz taras i wszystkie sciany ;) Za tydzien, jesli spotkanie dojdzie do skutku, powinienem sie dzielnie stawic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nossidar Re: Spotkanie IP: 195.33.129.* 28.10.05, 11:44 no za tydzien tez moze bym mogla :)) juz sobie wyobrazam parpetowy :)))to bedzie chyba jedna jedna wielka impreza na srodku placu! :)))))))) zabaw :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
agi4 Re: Spotkanie 28.10.05, 12:20 oj my to zaczniemy imprezowac dopiero po mieszkankach:) w listopadzie ma przyjsc na świat nowy Strugowicz:) wiec ja sie nie docząłgam, nie chce byscie musieli odbierac poród:) a propos chyba, ze jest wsród nas lekarz:)? Bawcie sie dobrze i dajcie znac jak było... P.S. Wypijcie zdrowie nieobecnych.... agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
angela_waw1 Re: Spotkanie 28.10.05, 13:43 :) widze, ze trafiło nam się rozrywkowe towarzystwo. Oczywiście, ze wypije za zdrowie nowych Strudzian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Budynek "B" IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.10.05, 17:34 Jakaj, gratulacje, wlasnie wstawili Tobie okna :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jakaj Re: Budynek "B" 28.10.05, 18:54 Serio? Ale numer! Gdyby mi robotnicy pozwolili korzystac z ich wychodka - wprowadzilbym sie jeszcze dzisiaj ;) Kupilbym tylko z 10 farelek... i juz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Budynek "B" IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.10.05, 19:22 To sie ich spytaj, moze pozwolą... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radick Re: Budynek "B" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 20:09 fajnie! gratulacje dla Kaja. już zacząłem sie bac że wzięli się teraz za "A" i zostawili nasz "B" na wiosnę, ale widzę że dalej coś robią. To oby pracowali jak najszybciej, bo ja też już się nie mogę doczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Budynek "B" IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 28.10.05, 20:16 Sąsiedzi spod 20 też składają serdeczne życzenia dla przyszłego Strugowicza lub Strugowiczki. Potwierdzamy że w naszym budynku są już na parterze okna, byliśmy dzisiaj wieczorem na budowie, jeszcze trochę a będziemy mogli wizualnie zobaczyć nasze przyszłe własne m. Pozdrawiamy wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nossidar Re: Spotkanie IP: *.acn.waw.pl 28.10.05, 20:47 Super, gratulacje :))) Życzę dużo siły i wielu emocji :) i zdrowego i grzecznego dzieciątka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malkos Re: Spotkanie IP: *.aster.pl 28.10.05, 21:52 Melduja sie nowi Strugowicze A41, umowa podpisana dzisiaj. Wiesci z budowy: niby maja zalewaz strop nad parterem w A ale jeszczez troszke im do tego brakuje, w B juz zaczeli wstawiac okna i drzwi balkonowe czyli chyli sie ku koncowi budowa, troche bardziej zagospodarowany teren, niestety smrodka jest z nowu i jak ma byc taka to chyba lepiej niech zasypia ten kanalek:) albo sie wezmiemy i sami cos z nim zrobimy to tyle PS. Po konsultacjach z inspektorem nadzoru: budowa postepuje wedlug ustalonych terminow, czyli wszystko ok:) pozdrawiamy malkos i chrostula Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nossidar Re: Spotkanie IP: *.acn.waw.pl 29.10.05, 10:43 No i good :)) My tez juz mamy umowe podpisana od ponad tygodnia, bud A2, trzecie pietro, najbliższym sąsiadem bedzie ktoś z bud A1 tez na 3 pietrze, bo niemalze loggie bedziemy dzielić :) A kanał jak był tak będzie, no przecież go nie przesuniemy !! Ani nie zlikwdijemy!! Pożyjemy - zobaczymy jak nam będzie się mieszkało nad wodą :))) Byleby go oczyścić. pozdrawiam!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bodziach Re: Spotkanie 31.10.05, 14:38 Smródki nie zasypią. Jest taka sama od kiedy pamiętam, więc trzeba się przyzwyczaić. Ja już do niej dawno przywykłem :-) P.S. Kierownik budowy powiedział, że wszystko idzie zgodnie z planem i w lipcu powinni skończyć. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Zapraszamy na forum BRÓDNO 29.10.05, 15:49 Już wkrótce zostaniecie naszymi sąsiadami, może warto rozejrzeć się po okolicy zanim odbierzecie klucze? Popytacie co jest ciekawego, jakie szkoły, sklepy, usługi i komunikacja. Poznacie plusy i munusy mieszkania na Bródnie. Zapraszamy na forum Bródna: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=16112 Odpowiedz Link Zgłoś
jakaj Re: Zapraszamy na forum BRÓDNO 29.10.05, 19:56 O! Sloggi. Znam Cie oczywiscie z forum brodnowskiego, ktore czesto przegladam. Na razie udzielam sie tam pasywnie :) Za to Ty chyba tam brylujesz :) Bo co watek otworze - post od sloggiego zawsze znajde. Pozdrawiam - milo, ze wpadles! Odpowiedz Link Zgłoś
nossidar os. Nad Strugą, Malborska-wlasne forum 31.10.05, 14:04 powtorka: Czesc, a moze by tak zalozyc forum "strugowiczow" obecnych i przyszlych i osob zainteresowanych ?? Tak bysmy mieli nasze, z podzialem na tematy itp?? co ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nossidar Re: os. Nad Strugą, forum IP: 195.33.129.* 31.10.05, 15:14 juz : forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=34731 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spotkanie Re: os. Nad Strugą, Malborska-wlasne forum IP: 212.160.172.* 04.11.05, 11:31 no i jak z naszym spotkaniem na budowie, w sobote albo w niedziele,jak wam bardziej pasuje,dajcie znac Odpowiedz Link Zgłoś
agros11 Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska 04.11.05, 13:50 WItam Cię Alcarin. Zamierzam kupić mieszkanie na tym osiedlu i denerwują mnie trzy rzeczy: po pierwsz rodzaj tynków które proponuje ten developer - tynk cem. - wap. katIII (przestarzała technologi aobecnie stsowana tylko w mieszkaniach o niższym standardzie), obecnie stosuje sie tynki gipsowe; druga kwestia - ogrodzenie soiedla siadką - widiałem to rozwiazanie na poprzednich obiektach które ta firma oddała - wygląda to beznadziejnie, po trzecie- nie wiedzą jakie piece do ogrzewania zastosują, tłumaczą sie ze jeszcze eni wybrali - dla mnie poważny developer powinieen miec już wybrany nie tylko rodzaj pieca ale i model. A tłumaczenie że jest kilka firm które biora pod uwagę jest śmiesznym ponieważ wygląda na to ze nei robili rozeznania i przypomina mi to sytuację: ... ten kto pierwszy przyjdzie do pracy będzie rządził..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruc Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.11.05, 17:41 To moze nie kupuj tam mieszkania. Po co masz sie denerwowac. No bo jak sie sprowadzisz to znowu cie bedzie cos denerwowalo, np. sasiedzi, albo niegustowny kolor siatki ogrodzeniowej, albo ... no mozna by tak dlugo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzychu Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 20:10 Ja już dokonałem wyboru i kupiłem mieszkanie Nad Strugą. Od samego początku śledzę to forum i nabieram przekonania, że mój wybór jest słuszny. Czytając wypowiedzi na temat buczenia rozdzielni wysokiego napięcia i czystości wody w Kanałku Bródnowskim zacząłem cieszyć się, że będę mieszkał wśród ludzi świadomych swojej decyzji, optymistycznie patrzących w przyszłość, pełnych zapału i przede wszystkim wyluzowanych. Jest tyle ośrodków opieki dla ludzi nerwowych i sfrustrowanych, że mając w czym wybierać z daleka ominą nasze osiedle. Co zaś się tyczy developera - standard wykonania opisany był w umowie - nie podejrzewam go żeby chciał nas oszukać. Może wystarczy go zapytać i poprosić o wyjaśnienie naszych wątpliwości. A i tak dopiero po pierwszej zimie będziemy mogli stwierdzić czy jego wybór był słuszny. Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
agros11 Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska 07.11.05, 11:19 Krzychu, nie twierdzę że developer jest oszustem bo niema podstaw tak twierdzić wręcz przeciwnie wygląda na solidnego, ale nie musze sie zgadzac z rozwiazaniami które on proponujea, które według mnie są gorszym rzowiązaniem niz potocznie dostępne na rynku. Nikt nie potrafi mi powiedzieć u Jankowskiego dlaczego proponuja gorszej jakości przestarzały tynk wapienno- cementowy w porównaniu do gisposwego , stsowanego pzresz wszystkichj developerów z górnej pólki? Ponoć koszty wykonania są podobne a Ty nie bedziesz musiał już gispowac ścian - policz sobie ile wydasz na gipsowanie a zobaczysz ze warto nawet gdy podpsisałeś już umowę rozmawiać z developerem o zmianie na tynk gipsowy!!. Ogrodzenie - naprawdę jeżdżąc po obiektach te które wykonała ta firma do tej pory to z zewnatrz można sie przyczepić tylko do ogrodzenia siadkowego, które obniża stan tych osiedli. Z rozmów które pzreprowadziem wynika ze sprawa typu ogrodzenia nie jest jeszcze zamkniete i warto powalczyć o zmiane na lespze rozwiazanie np. z profili. TYm bardziej że to osiedle może sie stać wzorcowym dla Developera i z tego tytułu korzysci moga uzyskać obie strony!! A tak na marginesie to inwestycja jest o.k. Odpowiedz Link Zgłoś
agros11 Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska 07.11.05, 11:04 O swoim zakupie zdecyduję na pewno tylko ja. Pisząc te słowa nie wyrażałem swojego niezawdowlenia tylko dzieliłem sie swoimi spostrzeżeniami. Nie wychwalałem tego co ten developer ma pozytywnego (a są takie elementy) bo nie pracuję u nich. W swojej wypowiedzi starałem się przedstawić ich braki, których ty pewenie nie dostrzegłeś. Nie wiem jak ty ale ludzie w pzreważającej większości piszący na tym forum i czytający je oczekują, iż ktoś się podzieli niedociągnięciami danego developera a nie jego zasługami!!. Wiesz dziwi mnie Twoje zachowanie bo powinieneś raczej starć sie obalić moje tezy stsownymi argumentami albo je weryfikować a nie stsować tak kiepską retoryke, chyba ze "siedzisz w kieszeni u tego developeera bo każda inna osoba była by zainteresowana wyjasnienem faktów które podałem. A napisałem je bo akurat one mnie zaniepokoiły a wiem ze nikt nie jest alfa i omega i wszystko dostrzegnie sam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaj Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 12:51 Wtrace sie, bo denerwuja mnie juz te ciagle utarczki na forum. Kazdy ma prawo krytykowac, zwracac uwage na niedociagniecia dewelopera. Jednak ci, ktorzy juz mieszkanie kupili i sa z Pulchnego zadowoleni maja czasem dosc ciaglego wynajdywania problemow: a to buczenie Stoenu, a to Smrodka, a to tynki itp. Chcialoby sie powiedziec: nie podoba sie to nie kupuj i sprawa zalatwiona. Oczywiscie twoje uwagi moga sie przydac, ale istnieja tez ludzie, ktorzy wreszcie chca sie cieszyc mieszkaniem i stad ich, moze nieco zbyt gwaltowne, reakcje na narzekania. Nie dajmy sie panice i czarnowidztwu, no i nie klocmy sie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
agros11 Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska 07.11.05, 13:49 Dzięki za Twoją wypowiedź jest ona konstruktywna. Swoja wypowiedzią nie zamierzam nikgo denerwować, tym bardziej że wypowiadajac sie nie działam na ich szkodę co najwyżej zwracam uawagę na to na co może wczesniej nie zwrócili uwagi a moga jeszcze to zrobić (tematy o których wspomniałem nie ssa jeszcze zamknięte) a ten developer zdaje sie nie byc głuchym i szanuje klienta, dlatego warto z nim rozmawiać, takie odniosłem wrażenie - zobaczymy czy poprze to w działaniu. A tak na marginesie osoby które już są szczęsliwymi posiadaczami mają swoje forum i nie muszą korzystac z tego które jest skierowane głownie do potecnjalnych nabywców, a dla których naweet najczarniejsze informację są ważniejse od ich braku. Dam Ci przyklad, dzięki temu iż mój znajomy przyczepił sie do Warinwestu (Deweloper który miał wybudować osiedle pod lasem i nie dokończył budowy przy Rembielińskiej) do jakiejś wydawało by sie pierdoły - ja i jeszcze kilka osób nie umoczyłem po 50 tyś. A zapewniam Cę ze jakie to głosy sie nie podnosiły co chcemy od tego uczciwego Developera. Oczywiście nie porównuje do JAnkowski Pulchny bo niema co porównywać tylko jeszcze raz potkreślam konstruktywna krytyka jest zawsze pozadana a od tego jak podchodzi do tego Developer zależy jego wartość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nossidar Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska IP: 195.33.129.* 07.11.05, 17:19 hmmm tam mial byc murek a nie siatka !!! czy cos przeoczylam ???? Odpowiedz Link Zgłoś
agi4 Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska 08.11.05, 12:39 a ja wróce do kwestii stoenu, o której ostatnio gorąco na naszym forum było, jak to wszystko przeczytałam, to az pojechaliśmy posłuchać...., byliśmy w sobote w południe, kiedy wcale nie było ruchu pojazdów, ja naprawde nic nie słyszałam! jak podeszliśmy pod stoen to owszem slychac lekkie MRUCZENIE ale bez przesady:):):) ale powiem Wam, ze Panowie na budowie przesympatyczni! Nawet mnie ciężarną bez kłopotów zapraszali na teren budowy:)! jak tam imprezka pod budowa się Wam udała, drodzy Sąsiedzi??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaj Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 22:42 No dokladnie! Ja tez wsluchiwalam sie ile moglam i nie slyszalam. Moze w nocy rzeczywiscie bedzie cos slychac przy otwartych oknach, ale jak juz kiedys pisalam nie bedzie to bardziej przeszkadzac od rechotania zab czy cykania swierszczy. lepsze to niz stada samochodow i wyjacych karetek pogotowia. Ale jak podkreslam, ja nic nie slyszalam. POzdrawiam wszystkich rownie niedoslyszacych jak ja :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzychu Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 23:10 Jeśli uważnie czytasz nasze forum to pewnie zauważyłeś, że są tu ludzie spokojni i kulturalni. Stwierdzenie, że ktoś kto apeluje o mniejszą nerwowość, zaprzestanie węszenia spisków i afer, o zwykłe zaufanie ludziom, musi siedzieć u developera w kieszeni jest dla mnie mocno obraźliwe. Mieszkam na Bródnie od urodzenia, już dobre kilkadziesiat lat i nieznam osobiście nikogo komu kanałek (dawne określenie dzisiejszej Strugi)specjalnie by śmierdział a linie przesyłowe swoim buczeniem przerywały sen. Co zaś do spraw przez Ciebie poruszanych to ogrodzenie ma być na podmurówce, słupki stalowe, a siatka nie z rolki tylko z segmentów - nie jest to z mojej strony ignorancja - ale kolor mnie nie interesuje. Piece są już zamówione, nie pamiętam jakiej firmy i nie znam parametrów - ale jaki problem zapytać. Tynki miały być jak wszyscy wiemy z podpisanej umowy - zaledwie w kl.III - ale z tego co wiem (nie z kieszeni tylko dlatego, że mi powiedziano) jest szansa, że będą gipsowe. Czemu mam się denerwować takimi szczegółami, sen mam spokojny, nie mam wrogów a wiara w ludzi sprawia mi super niespodzianki. Pozdrawiam Cię i zapraszam do naszego grona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska IP: 83.238.15.* 10.11.05, 08:52 Witaj Krzychu, Masz racje. Ktos zdecydowanie przesadzil z tym "siedzeniem w kieszeni". Jako ludzie dorosli chyba zdajemy sobie sprawe, ze nie ma sytuacji idealnych. Nawet nasze male kameralne osiedle tez bedzie mialo jakies wady (ale zapewne wiecej zalet). Kazdy z nas (mam nadzieje :-) ) zanim podpisal umowe, dokladnie ją przeanalizowal. Ja sie po prostu zgodzilam na tynki III kat, bo nie widze w tym wiekszego problemu. Jesli developer postara sie dac lepsze, to tylko sie uciesze. Co do kanalku i buczenia - ja tez dlugo mieszkam na Brodnie - od 1972 r. (od 2001 r. w budynku Energomontazu na Malborskiej). W latach siedemdziesiatych smrodka faktycznie byla nie do wytrzymania. Teraz jest znacznie lepiej. Jak bedzie przeszkadzala, zawsze mozemy "podokuczac" w wydziale ochrony srodowiska. STOEN owszem slychac, ok.20-30 m od niego, i to nie w kazdym miejscu jednakowo. Prawie codziennie spaceruje tam z psem. Do naszych budynkow dzwiek nie powinien docierac w ogole. Od wielu lat, duzo blizej niz nasze budynki, tuz przy STOENIE znajduje sie przedszkole. Pozdrawiam wszystkich, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaj Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 14:24 Wlasnie przeczytałam na drugim forum, że sprawa tynków, kotłow i ogrodzenia juz zalatwiona. Tynki maja byc gipsowe, kotly juz wybrane, choc nie wiem jakie, a ogrodzenie ma byc lepsze od tego w poprzednich inwestycjach. POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sim11 Instalacja trójfazowa 15.11.05, 11:02 Pzreczytałem na forum, iz nie ma możliwości instalacji w lokalach urządzeń trójfazowych np, kuchenek elktrycznych, czy to jest prawda? Proszę podzielcie sie ze mna swoimi informacjami w tym zakresie. Przyglądam się tej inwestycji z coraz większym zaintereowaniem i nie ukrywam ze troszeczke sie tym zmartwiłem. Korzystanie z mediów elektrycznych staje sie już normą, a tutaj taka by była skuszka. Jednak mam nadzieje że informacja o jej braku jest nie prawdziwa. Odpowiedz Link Zgłoś
kris0064 Re: Instalacja trójfazowa 18.11.05, 12:26 Piszemy o drobiazgach a tu zaczynają przygniatać nas naprawdę wielkie rzeczy. Parę dni temu dowiedzieliśmy się, że za kanałkiem zaczyna się budowa nowego centrum handlowego a dzisiaj znalazłem ofertę Budimex-u "osiedle Malborska" po drugiej stronie ulicy Malborskiej. Zaczyna robić się ciasno. Spójrzcie na www.budimex-nieruchomosci.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaj Re: Instalacja trójfazowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 14:43 Spodziewałeś się, że wiecznie będziemy żyć ze stepem pod oknem, szumiącymi łąkami? Jesteśmy w mieście, szybko budującej się Wawie, wiadomoże wkrótce nas zabudują. I tak będzie wszędzie, nie tylko na Malborskiej. Można się tylko martwić rodzajem inwestycji. Akurat osiedle nie jest najgrożniejsze, gorzej z hipermarketem, ale myślę, że nie podejdzie pod osiedle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Instalacja trójfazowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 11:20 Witam wszystkich !! Ja również z uwaga obserwuje budowę budynku A, ale zmartwiła mnie informacja o centrum handlowym po drugiej stronie kanału!! Czy ktos wie co to dokładnie będzie?? Dziękuję za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
kbor centrum 20.12.05, 13:42 No nie wiem jak bardzo by sie musialo centrum rozbudowac by podejsc pod malborska. To raczej nie wchodzi w gre. Poza tym tam jest juz kawalek drogi wiec sam nie wiem jak upchna dalsze sklepy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwwww Re: Instalacja trójfazowa IP: 212.2.112.* 07.02.06, 10:58 Ja nie słyszałam nic na temat hipermarketu, ale kiedy dowiadywałam się o osiedle Malborska poinformowano mnie, że za kanałkiem na przeciwko osiedla Malborska ma powstać siedle max trzypiętrowych bloków. Odpowiedz Link Zgłoś
kbor Bosze 28.11.05, 16:45 czy juz naprawde nie ma ciekawszych watkow do rozmow, jak kto z kim bedzie sasiadowal, przez jakie pomieszczenie i skladanie gratulacji urodzinowych??? ZENADA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radkoff Re: Bosze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 23:51 no to zaproponuj jakis ciekawy temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki2 Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska IP: 213.134.155.* 22.11.05, 16:30 Właśnie mam podpisac umowe na mieszkanie w budynku A1. Czy kotos wie cos wiecej na temat tego nowego centrum handlowego, co ma powstac nad kanalkiem? I w ogóle czy na coś szczególnego powinnam uważac przy podpisywaniu umowy z nimi? Będę wdzięczna za jakiekolwiek rady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radkoff Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 19:33 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=34731 Odpowiedz Link Zgłoś
agi4 Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska 26.11.05, 12:54 chcialam Wam oznajmic, ze 20.11.2005r urodził sie Nowy, Najmłodszy Strugowicz - Karolek:):)!!! przy okazji załączę fotki...pozdrawiam sąsiadów agi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sławek Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 26.11.05, 22:23 najserdeczniejsze gratulacje dla szczęśliych rodziców i Karolka od sąsiadów z b20, no i oczywiście pozdrowienia od starszego kolegi Michałka. Odpowiedz Link Zgłoś
nossidar Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska 28.11.05, 13:21 gratulacje!!! zapraszamy na forum osiedla !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agi4 Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska 02.12.05, 09:42 sluchajcie a czy my nie powinnismy w listopadzie placic kolejnej raty? wg postepu robót.... chyba cos sie opoznia bo zadno wezwanko do zaplaty nie przyszlo...? Odpowiedz Link Zgłoś
nossidar Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska 02.12.05, 14:07 Agi, to chyba zalezy jak masz w umowie. jak czuje sie Malenstwo??? ps. caly czas zapraszamy na forum forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=34731 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radkoff Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 18:39 agi zapytaj się w Janpulu czy Ci nie wysłali, bo ja już dostałem. Lepiej sprawdź.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agi4 Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska 03.12.05, 16:55 no wlasnie chyba do nich zadzwonie po niedzieli... a Maluszek rosnie, je i spi, spi i je, a mi miesza sie dzien z noca a noc z dniem...:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agi4 Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska 06.12.05, 14:07 dzwonilam do janpula, mowili zeby sie nie martwic prace jak najbardziej ida planowo, a wezw. do zaplaty dostaniemy pewno gdzies kolo stycznia..... radkoff to jak to mozliwe ze ty juz masz? agi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radkoff Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 19:32 Zdaje się że wezwania do zapłaty zależą od postępu prac. Ja mam mieszkanie w "B", a tam idzie im szybciej i chyba już zakończyli kolejny etap. W "A" pewnie jeszcze nie i osoby stamtąd dostaną je później. Tak mi się przynajmniej wydaje, że to dlatego. Odpowiedz Link Zgłoś
agi4 Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska 07.12.05, 13:39 masz racje... ja jestem z A, a ten zostawili sobie jako drugi.... pozdr. agi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska IP: *.server.ntli.net 11.12.05, 19:56 Czy ktos mi moze podac nr telefonu do ich biura? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sławek Re: Jankowski Pulchny - os. Nad Strugą, Malborska IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 11.12.05, 22:12 tel. do biura Janpula 022 811-20-25 Odpowiedz Link Zgłoś