Gość: domeni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 03:15 W opisie standardu mieszkania mam 'parapety wewnetrzne kamienne lub podobne' a zamontowane parapety z konglomeratu. Czy mozna go uznac za 'lub podobne' ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: laleczka Re: parapety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 07:38 można a nawet trzeba:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domeni Re: parapety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 17:28 Gość portalu: laleczka napisał(a): > można a nawet trzeba:) Znasz sie na tym czy piszesz aby pisac? D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laleczka Re: parapety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 11:52 Troszke się znam. Konglomerat (inaczej aglomarmur i pewnie pare immych nazw) to mieszanina gruzu i pyłu marmurowego z żywicami akrylowymi. Końcowa obróbka materiału, zasady pielęgnacji i ewentualne zagrożenia (nasiąkliwość, przebarwienia) sa takie same jak w wypadku marmuru. Wyglad jest za taki sam bądz bardzo podobny. W zwiazku z tym można przyjąć konglomerat jest materiałem podobnym do marmuru i deweloper instaluje Ci parapety wg opisu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat Re: parapety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 11:59 Ja bym się na twoim miejscu nie martwił o ile oczywiście ten konglomerat jest estetyczny. Od strony praktycznej konglomerat sprawdza się lepiej niż kamień, szczególnie marmur, który jest bardziej miękki i łatwiej sie brudzi. Odpowiedz Link Zgłoś