Dodaj do ulubionych

Budirem Mehoffera

IP: 157.25.166.* 20.06.02, 01:00
Zastanawiam się nad kupnem mieszkania w tej inwestycji. Na razie na budowie
stoi parę ścianek i słupów. No i zastanawia mnie jak na tej działce zmieszczą
się te wszystkie budynki... Ktoś ma może jakieś pro i contra?

PS. Dlaczego kazdy developer musi budowac z cholernie akustycznej cegły/pustaka
ceramicznego?
Obserwuj wątek
    • Gość: ela Re: Budirem Mehoffera IP: 157.25.125.* 20.06.02, 08:29
      radziłabym ci przyjrzeć się dokładniej tej inwestycji. W "polityce" z 22
      czerwca jest artykuł "kryzys w czasach obfitości" gdzie opisana jest właśnie
      sytuacja Budirem. Developer rzeczywiście był całkiem niezły do momentu
      inwestycji na Mehoffera - ze 169 planowanych mieszkań podpisano umowy z
      zaledwie 13 klientami. Obecnie mają 3 mln długu wobec wykonawcy osiedla i ponad
      1.6 mln zadłużenia w banku kltóre muszą spłacić niezwłocznie.
    • Gość: fast Re: Budirem Mehoffera IP: 213.231.14.* 20.06.02, 08:41
      No chyba nie masz sie nad czym zastanawiać
      Polecam Politykę nr 25 - pisza tam o tej budowie.
      polityka.onet.pl/162,1087137,1,0,artykul.html

Co do budowy z porothermu (chyba tak się to nazywa) to ja jestem zadowolony,
      akustyka jest Ok. Ale wiem ze sąsiedzi narzekają, wiec chyba jest to też
      kwestia wykonania lub innych czynników.

Mnie osobiście z Budirem współpracowało sie świetnie, jakosć wykonania bez
      zarzutu, sprawy formalno prawne także, szczerze życzyłbym każdemu tak miłego
      procesu kupowania mieszkania, no ale musieli popełnic jakis błąd skoro
      wylądowali w takiej sytuacji.

Obecnie kupowałbym tylko stojace mieszkanie z czystą hipoteką, albo przez
      rachunek escorrow (PKO BP takie już prowadzi), inaczej ryzyko wtopienia kasy
      jest duże.

W zaprzyjaźnionej wywiadowni gospodarczej mówią iż 90% mieszkań budowanych w
      Wawie jest przez developerów w fatalnej kondycji finansowej, nikt im nie da
      kredytu, no chyba ze majac zabezpieczenie na ludziach którzy wpłacaja
      przedpłaty. Dotyczy to także tych największych.

Ale może za lat 5 bedzie lepiej.

Pozdrawiam
      fast
    • Gość: domino Re: Budirem Mehoffera IP: 213.134.149.* 20.06.02, 12:57
      Daruj sobie. Interesowałam sie tym na początku roku. Iwestycję zaczęli chyba
      już rok temu i idzie im ślamazarnie. Patrz. wspomniany pzrez wszytskich nr
      POlityki (tylko zdjęcie osiedla Mehoffera jest złe, sfotografowali BMI też na
      Mehoffera)
      Chciałąm kupić 2 średnie mieszkania i połączyć w jedno duże. Nawet sama
      kombinowałam z planami. Paniusia z Budiremu miała mnie umówić z architektem.
      Nigdy nikt do mnie sam nie zadzwonił, a i spotkania z architektem nie było.
      POza wszystkim jest tam drogo: 3500 zł/m2 na TArchominie to rozbój. Znajdziesz
      za ok. 3 tys. Koniecznie chcesz mieszkać na Tarchominie? JA teraz mieszkam na
      Książkowej i już za miesiąc - mam nadzieję - uciekam do Józefosławia.

Pozr.
      • Gość: d Re: Budirem Mehoffera IP: 157.25.166.* 20.06.02, 13:15
        Dzieki za info, tak wlasnie myslalem, ze nie wszystko jest w porzadku :). A co
        do Tarchomina to niekoniecznie tam :).
        A w ogole to tak naprawde szukam fajnych lokalizacji na domek :). A Mehoffera
        to bylo tylko przez ciekawosc :)
      • Gość: d Re: Budirem Mehoffera IP: 157.25.166.* 20.06.02, 13:19
        A task a propos to co tam jest w tym Józefosławiu? Bo jakoś często słyszę... to
        koło Piaseczna?
        • Gość: domino Re: Budirem Mehoffera IP: 213.134.149.* 20.06.02, 13:28
          Tak, 3 km przed Piasecznem. Jest na ten temat cały wątek ("Józefosław") na
          forum "Dom", czyli musisz się cofnąć. Dużo tam się teraz buduje, o wiele więcej
          niż NA TArchominie. A jeśli szukasz domku to już w ogóle daruj sobie Tarchomin.
          Nawet jak znajdziesz domek, to z okien będziesz widział blok. Tak tam budują.
          Józefosław to co innego, nawet jak blok to niziutki i estetyczny.
          Polecam.

D>
          • Gość: d Re: Budirem Mehoffera IP: 157.25.166.* 20.06.02, 14:08
            Jak się przymierza do domku to najblizsze blokowisko moze byc w odleglosci min.
            20 km :). A gmina Bialoleka to nie tylko Tarchomin ale np. sliczna
            Choszczowka :). A jak wyglada dojazd do Centrum z Józefosławia? Rozumiem ze
            tylko Puławską i pewnie jeden korek przez cały czas?
            • Gość: domino Re: Budirem Mehoffera IP: 213.134.149.* 20.06.02, 14:41
              Jeszcze tam nie mieszkam. Sprawa dojazdów była poruszana w watku "Józefosław" -
              zapraszam. Dojazdy z Tarchomina też nie sa wesołe: Modlińska i wisłostrada to
              nie autostrada.
              Wiem, że na Białołęce jest też Choszczówka. Ja swego czasu przymierzałam sie do
              Kobiałki i Grabiny. Nie znalazłam tam jednak nic ciekawego. Jak dla mnie za
              duże odludzie. Zero normalnej komunikacji, więc nie wiadomo co zrobić jak ma
              się dziecko (niania, potem dojazd do szkoły). Lokalizacja to kwestia gustu i
              potrzeb. Moje potzreby spełnił Józefosław.
              • Gość: d Re: Budirem Mehoffera IP: 157.25.166.* 20.06.02, 15:03
                co racja to racja.. totalne odludzie tez nie jest zbyt ciekawe :). Przeczytalem
                watek, dzieki. Ale i tak nie mam jasnosci co tam sie w koncu buduje (domy?
                szeregowki? bloczki?). Widze tylko, ze duzo. Moze bede sie musial przejechac i
                zerknac :)
                • Gość: domino Re: Budirem Mehoffera IP: 213.134.149.* 20.06.02, 15:11
                  Pojedz. Na mnie na początku nie sprawiło to dobrego wrażenia, bo jak się skręca
                  w Geodetów, to po prawej stronie jest szeregówka chyba z poczatku lat 90tych.
                  Dzisiaj wygląda szaro i biednie. Ale im dalej tym lepiej. Jedziesz prosto
                  Geodetów i skręcasz w uliczki. Na Ogrodowej jest Indra - kanadyjczycy gdzie ja
                  kupuję. Przecznica dalej to chyba osiedle Przy Lesie Asbudu i inne. Bardzo
                  ładne, polecam; jescze dalej, na Julianowskiej Villa Nova.
                  Jest tam głównie szegówka i mieszkania w budynkach komponujących się z
                  szeregówką, czyli ładne. Po prostu pojedź i zobacz.
                  • Gość: d Re: Budirem Mehoffera IP: 157.25.166.* 20.06.02, 15:17
                    a mozna gdzies jakies info na www znalezc? o tym asbudzie i villa nova? Nie
                    boisz sie kanadyjczyka? Podobno 90% budowanych u nas to chlam i rozsypuja sie
                    po paru latach.
                    • Gość: domino Re: inwestycje w Józefosławiu IP: 213.134.149.* 20.06.02, 15:39
                      Mój kanadyjczyk to te 10%.

Adrsy: www.asbud-developer.pl, www.willanowa.com.pl, na Ogrodowej nową
                      inwestycję zaczyna też Viterra (com.pl) i jest wiele innych firm mniejszych.
                      Sedno buduje trochę bliżej Warszawy, osiedle Kuropatwy. Ale nie byłam tam. Po
                      drugiej stronie Puławskiej, zamiast w Geodetów z lewo, skręasz w prawo buduje
                      się osiedle Białopole Dom Development. Miłe segmenciki. Swego czasu soię tym
                      interesowałam. Teraz nie wiem jak to wygląda. Na ich stronie można się
                      wszytskiego dowiedziec (www.domdevelopment.com.pl)

Na razie chyba Ci starczy?
                      • Gość: d Re: inwestycje w Józefosławiu IP: 157.25.166.* 20.06.02, 15:41
                        haha, jasne ze tak :). serdeczne dzieki, pzdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka