Dodaj do ulubionych

Developer House Wawer - osiedle Peonii

IP: 212.160.138.* 18.04.05, 09:47
Zamierzam kupić od Developer House pół bliźniaka w Wawrze - nowa inwestycja
na ulicy Peonii. Szukam informacji na temat developera i dzielnicy oraz opnii
osób, które zakupiły (lub mają zamiar) już domy u tego developera (chodzi o
poprzednie inwestycje.
Obserwuj wątek
    • Gość: mike.go2 Re: Developer House Wawer - osiedle Peonii IP: *.aster.pl 26.04.05, 16:49
      A masz już może jakieś bliższe informacje na temat ten inwestycji, bo na
      stronie niestety wciąż brak danych :( Chodzi mi głównie o termin realizacji, no
      i cenę.

Pozdrawiam,
      Majka
      • bengal4 Re: Developer House Wawer - osiedle Peonii 27.04.05, 10:06
        Zakończenie inwestycji na grudzień 2005 plus ewentulany (zapis w umowie) 60-
        dniowy poślizg. Ceny dość atrakcyjne (w EURO) - możliwość odbioru stanu
        surowego zamkniętego (taniej) lub do białego montażu. Domy w różnym metrażu już
        od 95m2 (plus poddasze). Niestety brak jeszcze pozwolenia na budowę (stan
        22.04). Ja zrezygnowałem, chociaż zainteresowanie jest dość duże. Dokładne info
        można otrzymać w biurze (ja uzyskałem). Jeżeli chcesz więcej informacji to pisz
        bengal4@gazeta.pl
        • Gość: zrobiony w konia Re: Developer House Wawer - osiedle Peonii IP: 212.160.172.* 04.05.05, 11:48
          Jak chcecie stracić troszkę kasy to polecam tego "developera" ;-)
          • Gość: Kasia Re: Developer House Wawer - osiedle Peonii IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.05.05, 18:54
            Czy możesz podać trochę więcej szczegółów?
    • jagna4 Re: Developer House Wawer - osiedle Peonii 27.04.05, 16:28
      Porponuję poczytac na formu o Aardom , Developer House , Era Development ....
      i co tam dalej się z nich porobiło . Developer House to pierwsze wcielenie
      oszustów z Aardomu . Nie polecam . Ostrzegam .
      • Gość: jul27 Re: Developer House Wawer - osiedle Peonii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 21:48
        Opowiedzcie cos nt. Developer house. Co jest z nimi nie tak?
        mam zamiar kupic od nich blizniaka na Wawrze.
        • Gość: jozia12 Re: Developer House Wawer - osiedle Peonii IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.09.05, 22:14
          Jakis czas temu sama myslalam o kupnie blizniaka od DH.
          Pojezdzilam po Wawrze i popytalam.
          Ludzie raczej zadowoleni, ale ogrodki to male trawniki za domem.
          Zdaje sie ze maja problemy z dotrzymaniem obiecanych terminow.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=27439209&v=2&s=0
          • Gość: jozia12 Re: Developer House Wawer - osiedle Peonii IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.09.05, 22:19
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=26160265&v=2&s=0
            • Gość: aga Re: Developer House Wawer - osiedle Peonii IP: *.getinbank.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.05, 16:06
              Kiedyś pracowałam w pewnym banku hipotecznym. Gdy pomyślałam o Aardomie czy
              obecnym DH - usłyszałam od wielu osób z pracy to samo - nie kupować. Po drugie -
              te ich "klocki" są po prostu obrzydliwe, do tego kompletnie bez działki.
              • Gość: m Re: Developer House Wawer - osiedle Peonii IP: *.chello.pl 14.09.05, 18:38
                nie wiem w jakim "klocku" ty mieszkasz, ale mi sie akurat ten domek podoba!!!!!
                a wcale tam nie pracuje a pisze jednak jakies dobre slowo o dh (chociaz "-" jest
                duzo)!!!! mozesz przeslac swoje"mysli" o aardomie!! na jakiej podstawie mowiesz
                ze to ardom!!???? jestem ciekawa a brak jakich kolwiek konkretów!!!!!
                • Gość: gregor Re: Developer House Wawer - osiedle Peonii IP: 217.17.45.* 19.09.05, 14:18
                  cześć, interesuje mnie bardzo osiedle Peonii, chce kupic jedno mieszkanie, ale
                  mam podstawowe pytanie? CZY KTO KOLWIEK Z WAS SPRAWDZIŁ KSIĘGI WIECZYSTE, BO JA
                  POKUSILEM SIE O TO I WYSZLA TAKA DRAKA, ZE TE KSIEGI CO PODANE SA W UMOWIE
                  WOGOLE NIE SA WLASNOSCIA DEVELOPER HOUSE, MAJA WOGOLE INNY OBREB, INNY NUMER
                  EWIDENCYJNY DZIALEK ITD. DZIS JADE TO WYJASNIC. ALE POWIEM SZCZERZE, ZE SPRAWA
                  NIE WYGLADA ZA CIEKAWIE!!!! CZY KTOS JEST W STANIE UDOWODNIC MI I INNYM
                  ZAINTERESOWANYM, ZE TAK NIE JEST????
                  • Gość: agdra Re: Developer House Wawer - osiedle Peonii IP: *.elarnet.pl / *.elartnet.pl 07.05.06, 15:04
                    jesli cos znalazles to prosze napisz. Jestem ciekawa coz tego wyniknelo/.....:(
                • Gość: gregor Re: Developer House Wawer - osiedle Peonii IP: 217.17.45.* 19.09.05, 15:51
                  hmmm... sprawa wyglada troche dziwnie, bo w umowie, sa inne dzialki (wg ksiegi
                  wieczystej) a w akcie notarialnym jest troche inacxzej, inny numer inny obreb,
                  inna powierzchania itd. To w koncu juz nie wiem co my kupujemy???, bardziej
                  zgadza sie to co jest w akcie notarialnym z tym co nam oferuja, ale sprawa jest
                  zakrecona!!!
                  • Gość: m Re: Developer House Wawer - osiedle Peonii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 20:09
                    ja sie na tym nieznam, ale moze byc tak ze ty masz czesc dzialki , a reszte inni
                    wlasciciele domów- a wiec obreb z kssigi wieczystej nie bedzie sie zgadzal z tym
                    co masz w akcie notarialnym. bo dzialki sa chyba najpierw scalone hm... nie
                    wiem, czekam na info
                    • Gość: m Re: Developer House Wawer - osiedle Peonii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 20:11
                      i nie wiem czasem czy biorac kredyt hipoteczny bank nie sporawdza ksiegi
                      wieczystej!!??bo nie sadze aby chcieli obciazac juz obciazona ziemie!!???? czy
                      ktos to wie?? hmm
                      • Gość: gregor Re: Developer House Wawer - osiedle Peonii IP: 217.17.45.* 21.09.05, 11:36
                        nie wiem co konca czy bank sprawdza ksiege wieczysta, czy nie, w sumie to banku
                        nie interesuje czy ja biore kredyt na obciazona ziemie czy nie, to jest moj
                        problem, czy sie zgodze kupic obciazona ziemie czy, nie. jednak dalej
                        sprawdzilem, ze ksiegi wieczyste sa ok, tylko nalezy zwrocic uwage co ma sie
                        podpisane w umowie (jakie sa ksiegi wieczyste), a jakie sa wpisane ksiegi w
                        akcie notarialnym. powinny byc takie same i zgadzac sie z rzeczywistoscia. bo w
                        tych projektach umowy i aktu, co mi dali, te rzeczy sie nie zgadzaja.
                        • agdra Re: Developer House Wawer - osiedle Peonii 07.05.06, 12:01
                          Proszę, napiszcie jak się skończyły sprawy ze sprawdzaniem księgi
                          wieczystej....tyle tutaj negatywnych wypowiedzi że sama już nie wiem czy kupić
                          ten dom czy nie.:(Polećcie kogoś kto może być przy podpisywaniu
                          umowy.Kompletnie się na tym nie znam.
                          Dzięki
                      • Gość: aga Re: Developer House Wawer - osiedle Peonii IP: *.getinbank.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.05, 11:47
                        Każdy bank sprawdza księgę wieczystą nieruchomości. Pomyśl - przecież jest to
                        kredyt hipoteczny, tak więc bank musi znać stan prawny, prawda? Będzie wymagał
                        wpisu obciążającego hipotekę danej nieruchomości. Jedź do sądu i sprawdź stan
                        prawny i czy DH złożył wniosek o wpis do hipoteki i czy w ogóle zakupił ten
                        grunt. TO JEST PODSTAWA.
                • Gość: aga Re: Developer House Wawer - osiedle Peonii IP: *.getinbank.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.05, 11:43
                  To kup i powodzenia. Cieszę się Twoim szczęściem.
                • Gość: the L Re: Developer House Wawer - osiedle Peonii IP: 195.94.222.* 18.10.05, 08:07
                  Ja już kupiłem. Mam nadzieje, że wszystko będzie miało dobry finał. DH zaczął
                  dwie nowe inwestycje. Tym, którzy kupili dom na Peonii polecam odwiedzenie
                  www.members.lycos.co.uk/peonii (bez www). pozdrawiam
                  • Gość: observer Re: Developer House Wawer - osiedle Peonii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 19:41
                    uwazajcie na developer house. historia za nim ciagnie sie nieciekawa (aardom)
                    osiedle na jeziorowej jest juz wiele miesiecy opoznione i nie wiadomo kiedy
                    zostanie oddane. w firmie krecą i kombinują jakby tu goscia wywalic. usmiechaja
                    sie tylko przed podpisaniem umowy, potem uwazaja ze klient jest juz zlapany i
                    tylko powinien placic. zastrzezcie sobie w umowach platnosci wg harmonogramu
                    budowy a nie kalendarza. poziom wykonczenia pod psem, nawet za ta niską cene.
                    wszystkie szczcegoly musza byc detalicznie opisane w umowie: okna, tynki,
                    instalacje, zagospodarowanie terenu itp. itd.
                    powodzenia !
                    • Gość: peonii Re: Developer House Wawer - osiedle Peonii IP: 81.219.21.* 19.10.05, 23:22
                      Ja zaryzykowałem i kupiłem. Skąd ta informacja, że to były aardom???
                      Już widać, że kręcą jak tu usprawiedliwić znaczne opóźnienia. W gazecie
                      wyborczej jest ogłoszenie, że budują kolejne osiedle a z tamtymi nie mogą sobie
                      poradzić!!! na ich stronie internetowej nie ma o tym żadnej wzmianki.
                      • Gość: m Re: Developer House Wawer - osiedle Peonii IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.01.06, 20:00
                        Jak wygladaja domy na Peonii?
                        Mialy byc gotowe na koniec grudnia 2005 r.
                        (stan surowy).
                        Czy jestescie zadowoleni?
                        • Gość: unknown Re: Developer House Wawer - osiedle Peonii IP: *.kablowka.waw.pl 28.01.06, 22:11
                          Osiedle na Peonii ma duże opóźnienia - część domów nie została zabezpieczona
                          przed zimą. Więcej opinii na forum www.members.lycos.co.uk/peonii.
                          • grazynasg Re: Developer House Wawer - osiedle Peonii 05.02.06, 11:20
                            Tak to prawda , czesc domow nie zostala zabezpieczona przed zima na Peonii,
                            miedzy inymi moj. Wpadlam z tym zakupem jak sliwka w kompot. Stan domu jest
                            fatalny, przemoczone sciany, zamarzly co odbije sie na wytrzymalosci materialow
                            budowlanych. Pisze skargi oni nie odpowiadaja bo juz im wplacilam kase. Teraz
                            musze pisac gdzie indziej, mam nadzieje ze odpowiedza za te kretactwa i oszustwa
                        • Gość: karol Re: Developer House Wawer - osiedle Peonii IP: 194.205.246.* 22.03.06, 09:58
                          opoznienie jest ale z tego co wiem to jest dopuszczalne. Oddanie calkowite
                          domow jest planowane na koniec czerwca 2006.
                          A tak pozatym to inne firmy tez maja opoznienia spolka BRAND SA np ma na
                          niektorych osiedlach juz rok opoznienia a jakas ktora budowala na Bronowskiej
                          od listopada obiecuje podlaczenie gazu - mamy marzec i nic
                          • Gość: monika kto tu mieszka nic od nich nie kupi IP: *.centertel.pl 23.03.06, 03:04
                            Kto w tych okolicach mieszka wie że DH obgryza pazury ze złości że na tak
                            podmokłym gruncie budował,nie ciekawie się tam robi jeśli chodzi o fundamenty
                            itd.
                            • Gość: gosc Re: kto tu mieszka nic od nich nie kupi IP: 62.89.76.* 08.04.06, 13:56
                              osobiście nie polecam tej firmy bardzo. Umoczyłem troszkę pieniędzy, po częsci
                              ze swojej winy. Firma wydaje się naciągać jak może i łasić się na byle jaką
                              kasę. Wszystko jest ok jak klient nie ma zastzreżeń, jak coś nie tak, to
                              naciagają wwszystko dla siebie. zarezerwowałem budeynek, wpłaciłem zaliczkę. 2
                              dni poźniej chciałem się wycofać. Obiecano i że jak znajdzie się klient, który
                              kupi mój budynej to firma zwroći mi pieniązki. I znalazł się, ale pieniązki nie
                              wróciły !!! Wiem, moja wina, powininiem bardzie wszystko przemysleć wcześniej,
                              ale jakei budzi zaufanie takia firma która obiezuje zwrot jak znajdzie sie
                              klien, a nie zwrac. Łasie się na marne parę groszu, oszukując. A co dopiero może
                              być gdy zajdzie do konfilktu na temat wybudowanego budynku i większych pieniędzy
                              ?? Widomo chyba ... Mi Pani prezes odpowiedział, że ich prawnik nie widzi
                              przesłanek do zwrotu, a każdy wpływ do kasy to jest ważny .....
                            • Gość: monika kto mieszka w Wawrze to ich zna... IP: *.centertel.pl 08.04.06, 14:09
                              żle wcześniej się wyraziłam kto mieszka w Wawrze i o nich posłucha i popatrzy
                              jak dziurawą porwaną folię która przeleżała na dachu przez cała zimę
                              przykrywają blachodachówka to dość LUDZIE OPAMIĘTAJCIE SIĘ.
                      • Gość: mieszkaniec Peonii Re: Developer House Wawer - osiedle Peonii IP: 66.53.223.* 10.02.07, 05:28
                        Niestety wpadłam w sidła tych złodziei,krętaczy,oszustów. Kupiłam dom na
                        Peonii. Miał być oddany w czerwcu 2006,póki co jest już luty 2007 a do końca
                        jeszcze bardzo daleko. Co do samej budowy, to oczywiście partaczą jak mogą,
                        zatrudniają byle kogo aby umiał młotek w ręku trzymać i efekt już jest.
                        Ciekną dachy, folia porwana, źle obsadzone okna, szamba wyskakują do góry
                        wypychane wodą gruntową. A Developer co? A nic. Nie bierze za to
                        odpowiedzialności, bo jak tłumaczy "to inni budują nie oni". Pisma, skargi
                        pozostają bez odzewu. Dlaczego prokurator jeszcze się za nich nie wziął?
                        • Gość: mieszkaniec Re: Developer House Wawer - osiedle Peonii IP: *.eranet.pl 20.03.07, 20:59
                          bzdury tu pisza. Ja tez mam domek na Peonii i jestem bardzo zadowolony. Fakt
                          jest ze trzeba dbac o swoje - ale co do domow to zastrzezen nie mam. A tak
                          ogolnie to moge powiedziec ze firma od dachow to jest duza i znana a wodociag,
                          gaz i droge tez buduje znana i duza firma w Warszawie.
                          Co do opoznien to niestety ale wszedzie sie zdazaja nawet najlepszym. :( Bo w
                          Polsce to przeciez zima to nie wystepuje :)
                          • morrwa Re: Developer House Wawer - osiedle Peonii 11.06.07, 18:35
                            Widzę, że sproy toczą się głównie wokół inwestycji na Jeziorowej, Peonii i
                            Palmowej. DH ma wiele za uszami. Nie są to ludzie uczciwi, ale są inwestycje,
                            które nie budzą tyle kontrowersji i gdzie prace zakończyły lub kończą się bez
                            większych opóźnień , np. na Wiązanej, jak również tam gdzie stoi mój
                            budynek.
                            Fakt - budują marnie, ale rada na to taka - trzeba ich pilnować, zgłaszać
                            usterki,i jak najmniej zostawić im do spaprania (czyli nie dawać domów do
                            wykończania).
                            Na dobrego developera trzeba mieć pieniądze. Tanich (czyli DH czt JVC) trzeba
                            pilnować i patrzeć im na ręce. Czytać każdy papaierek, męczyć telefonami itp.
                            Opinii negatywnych może jest sporo, ale ci, którzy są zadowoleni pewnie nie mają
                            czasu pisać na forum, bo teraz wykańczają domy. A na swoim osiedlu widziałam
                            sporo uśmiechniętych twarzy. I mam nadzieją, że będzie się nam rzem dobrze
                            mieszkało.
                            Może w przypadku naszego osiedla sprawa jest korzystniejsza, bo na nim mieszkają
                            pracownicy oraz krewni właścicieli DH więc w razie czego wiadomo będzie kogo
                            ścigać. To zresztą jakoś też wpłynęło na naszą decyzję - skoro budują dla swoich
                            , to nie puszczą reszty z torbami.
    • Gość: koki Re: Developer House Wawer - osiedle Peonii IP: *.kablowka.waw.pl 23.03.06, 18:51
      w jakiej cenie jest taki blizniak i ile metrow.
    • Gość: mieszkaniec Osiedle Peonii - Główne Forum Internetowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 21:14
      Witam i zapraszam na Główne Forum Internetowe Mieszkańców Osiedla Peonii w
      Warszawie www.forum.peonii.pl
      • Gość: zdruzgotany głupot Re: Osiedle Peonii - Główne Forum Internetowe IP: *.crowley.pl 25.10.06, 10:41
        Wyjaśnijcie mi ludzie; jak udało się naciągaczom sprzedać wam domki (obrzydliwe
        zresztą) bez dojazdu - chyba że szerokość 2 metrów na drogę wam wystarcza?
        Zmieńcie auta na rowqery. Pozdrawiam
        • Gość: marek Re: Osiedle Peonii - Główne Forum Internetowe IP: 80.50.239.* 16.11.06, 12:44
          nie wiem jak im sie to udało ale wykorzystali nasze slabosci.
          ale na pocieszenie pojedzcie do nich do biura maja fajnego hummera, jest
          naprawde extra napewno wam kopary opadna jak go zobaczycie!!!!
          moze złożymy się jeszce na extra felgi dla nich, albo na moze kwiaty dla tych
          miłych pań w biurze.
          • Gość: wird Re: Osiedle Peonii - Główne Forum Internetowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 07:58
            witam, raczej radze zbierać na nowe mieszkanie, niż felgi do Hamera!
            obserwuję budowe od samego początku i nie chcę krakać ale jak za jakieś dwa,
            trzy lata te domy nie będą "pływały" to będzie święto.
            Życzę powodzenia
        • Gość: michalos Re: Osiedle Peonii - Główne Forum Internetowe IP: 80.50.239.* 16.11.06, 12:48
          uciekaj jak najdalej od developer house.poczytaj co piszą o aardomie (upadlym),
          ulicy jeziorowej i peonii. stracisz nie tylko pieniadze ale i i zdrowie. buduja
          jak partacze, dwa lata opoznienia to minimum; jednopietrowe domy maja po
          poltora roku opoznienia; developer house nie ma zadnego doswiadczenia w budowie
          wyzszych budynkow, a z nizszymi rowniez sobie nie radzi. sa mili dopoki im nie
          zaplacisz pierwszej raty, potem Cie oleją, nie odpowiedza na zaden mail ani
          zadne pismo. dom bedzie mial wady, za ktore nie beda odpowiadac. przeczytaj
          umowy: nie masz zadnych praw do roszczen. prezes jest figurantką, kobietą
          cichego wspolnika, ktory ma zakaz sadowy prowadzenia dzialalnosci gospodarczej.
          A kobiety prezeski, w zyciu firmy i zyciu ob. Paradowskiego sie zmieniają.
          Szykuje juz nową gwiazdę. Ale kupujcie od nich bo oni zbierają na kolejnego
          hummera!!!!
    • Gość: mirek Re: Developer House Wawer - osiedle Peonii IP: *.chello.pl 17.11.06, 20:47
      ja po tym co przeczytałem na forum gazety forum.gazeta.pl/forum/0,0.html
      naprawde jestem przerazony. Ludzie nawet nie kupiłbyb teraz u nich pietruszki!
      wole juz cokolwiek na www.gratka.pl albo www.trader.pl no albo www.oferty.net
      albo cos na pocieszenie na www.allegro.pl
      • Gość: karol Re: Developer House Wawer - osiedle Peonii IP: 194.205.246.* 05.12.06, 14:39
        idiota jestes - zobacz inne budowy firmy DH. Ja tam mam domek na Peonii i sie
        ciesze ze nie zaplacilem jak idiota za 70 m2 800.000 zl i nie widze przez okno
        innego budynku. Paza tym do centrum mam 15 minut a nie godzine albo dwie z
        okolic Piaseczna czy Tarchomina. A tak poza tym to zapraszam na www.peonii.pl
        • Gość: oszukana Re: Palmowa - oszukano mnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 22:24
          nie polecam tej firmy - szczegoly w innych postach na forum
          • Gość: Anna Re: Palmowa - oszukano mnie IP: *.aster.pl 11.06.07, 21:14
            nigdy oni!! www.forumbudowlane.pl
            • Gość: zenek Re: Palmowa - oszukano mnie IP: 195.164.0.* 12.06.07, 12:49
              Czy ktos cos wie co sie dzieje na jeziorowej etap V. Czy nasze domy
              kiedykolwiek powstaną. czy to prawda, ze Developer H. ma jakies klopoty ?
    • morrwa Re: Developer House Wawer - osiedle Peonii 12.06.07, 17:44
      Może trzeba zadzwonić i zapytać???
      Pogadaj z szefostwem a nie z paniami przy telefonach.
      • Gość: k78 Re: Developer house o-s-z-uś-c-i! IP: *.biblpubl.waw.pl 26.06.07, 13:42
        moja rodzina od przeszło roku usiłuje sprzedac ziemie w Wawrze firmie Developer
        House. Do tej pory nie zapłacili! Umowa była spisana na ok 300zł/m - teraz ta
        sama ziemia jest warta ponad 400zł/m.
        całe szczęście przez niekompetencje ich pracownika udało sie zerwac umowa która
        w bardzo zawiły okazała sie bezterminowa.
        nie polecam absolutnie
        • Gość: morał Re: Developer house o-s-z-uś-c-i! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.07, 00:21
          Mamy, albo na szczęście można powiedzieć mieliśmy ten sam problem
          tylko, że od nas to oni chcieli wyłudzić działkę, a jak się
          zorientowaliśmy, że nie mają zamiaru nam zapłacić to draka wielka i
          blokowanie księgi bez żadnych podstaw. Naprawdę dobrze na nich
          uważajcie i kupujący i sprzedający !!
          • Gość: też oszukana Re: Developer house o-s-z-uś-c-i! IP: *.jjs.pl 21.08.07, 13:41
            czy wy ludzie umiaru nie znacie?! Sądzicie, że to co na forum
            wypisują to bujda; albo zmowa przeciwko Bogu ducha winnemu niezwykle
            uc\zciwemu developerowi? TO SĄ OSZUśCI!!!!! Księgi wieczyste
            widzieliście tych swoich posiadłośći? Jesteście właścicielami? Jeśłi
            tak do Częstochowy na kolanach - bo jest za co dziękować. Jeśłi
            nie... no cóż

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka