Gość: gość IP: 194.181.108.* 21.04.05, 11:05 W związku z awarią forum naszej inwestycji proponuję abyśmy w tym wątku wymieniali się informacjami w tej ważnej chwili, kiedy następują odbiory mieszań w budynkach E. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ifff Re: OGRODY BEMA JWC 21.04.05, 12:38 Czesc, nie jestem mieszkanka Waszego osiedla,ale kupiłam nowa oferte ciagle krytykowanej na forum JW. Mam pytanko: czy jestes w zadowolony z JW, na jakie usterki głownie zwrocic uwage i czy terminowo oddaja Wasze osiedle? pozdrawiam no i miłego mieszkania w Ogrodach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: OGRODY BEMA JWC IP: 194.181.108.* 21.04.05, 14:56 Na temat JW wiele można dowiedzieć się czytając różne wątki i muszę przyznać, że większość negatywnych wypowiedzi jest niestety prawdziwa, w przypadku mojego budynku opóźnienie wynosi na dzień dzisiejszy 13 miesięcy, a jakość budynków i użytych materiałów jest marna, budynek większą część zimy był nieogrzewany i na ścianach jest pleśń i grzyb z którym teraz walczą, wciskają mieszkania do odbioru w budynku niemającym pozwolenia na zasiedlenie a wokół budynku i na korytarzach bałagan. Ich jedyną zaletą jak do tej pory jest to, że mieszkania oddają nie uciekając z kasą, ale na akt notarialny też trzeba sobie poczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokatorka Re: OGRODY BEMA JWC IP: *.poczta / *.poczta-polska.pl 25.04.05, 14:22 Budynek E-1, który mieli oddać do końca kwartału UBIEGŁEGO ROKU ! Oszukują i zwodzą, a na scianach grzyb. Butni i zarozumiali, mówią, że mogą oddać pieniądze. Teraz podali nowy termin - do końca czerwca tego roku, jest niesamowite, że nie ma w kraju nad nimi żadnego nadzoru ani kary. Pozostają sądy, ale z tego wszyscy się śmieją. Ludzie przed podpisaniem umowy iddźcie do prawnika bo potem wasza strata. Jak najdalej od J.W. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: OGRODY BEMA JWC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 14:53 O jakiej karze mówisz. Jak widać nie mają kłopotów ze znalezieniem kolejnych naiwnych w swoich nowych inwestycjach, dlaczego nie mieliby tego wykorzystywać. Od lat wiadomo, że od tego dewelopera należy trzymać się z daleka i co z tego wynika. Jak widać jedyną metodą nauki dla nowych nabywców ich mieszkań jest odczucie tego na własnej skórze. Odpowiedz Link Zgłoś
ifff Re: OGRODY BEMA JWC 21.04.05, 15:29 13 miesiecy opoznienie??az mi sie nie chce wierzyc....moj kolega kupił mieszkanie w ogrodach bema i jest oki...ale moze w innnym bloku..ktory nie ma opoznienia... czy za to opoznienie JW płaci Wam odsetki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: OGRODY BEMA JWC IP: 194.181.108.* 21.04.05, 17:24 Jeśli twój kolega rzeczywiście kupił mieszkanie w "ogrodach bema" to, po co pytasz, kolega powinien być już ciężko doświadczony i opowiedzieć w co wdepnął. Jeśli chodzi o opóźnienia to rzeczywiście jest ono różne w zależności od budynku, ale też od stopnia zaawansowania prac, to że robią planowo do stanu surowego zamkniętego żeby wyciągnąć 80% kasy za mieszkanie to nie znaczy że oddadzą na czas. Pytanie o odsetki zostawiam bez komentarza bo to żart. Rekompensaty za opóźnienia można negocjować indywidualnie z zarządem, ale nie liczyłbym na wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: OGRODY BEMA JWC IP: 194.181.108.* 21.04.05, 17:27 forum "ogrodów bema" już działa: ogrodybema.oknonet.pl/index.php Odpowiedz Link Zgłoś