Gość: wawek Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 19.10.05, 20:35 Z nowych ogloszen wynika, ze Wansbud sprzedal malusio mieszkan, jakies 30 :( i w wiekszosci to male metraze.Ups trzeba sie usmiechnac:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.10.05, 21:45 mnie to trochę przeraża. też słyszałem o tylu sprzedanych mieszkaniach. coś mało jak na trzymiesięczną kampanię sprzedaży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pa Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 212.160.235.* 20.10.05, 08:23 30 mieszkań to inaczej 27%, przy tym, że jeszcze niedawno nie istnieli w wyszukiwarkach, pierwszej inwestycji, rzemieślniczym kapitale (np. w przeciwieństwie do Orco), to wcale nie jest tak mało. I tak, w mojej opinii, dopiero ostatnio, kiedy się właśnie porejestrowali w wyszukiwarkach, gazetach i innych mediach zaczęli sprzedawać. No i jeszcze pytanie - z jakich ogłoszeń? Bo jeszcze niedawno, bodajże na "aby" można było kupić moje miszzkanie (a kupowałem w maju). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tommy Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 157.25.9.* 20.10.05, 08:44 A ja byłem na spotkaniu we wtorek i moge powiedzieć, że sprzedanych jest 40 mieszkań, czyli jakieś 36%. A jeśli chodzi o normę do mierzenia powierzchni to należało po prostu zmniejszyć odchylenie łącznej powierzchni z 2% na np. 1%, co my właśnie wynegocjowaliśmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 212.75.114.* 20.10.05, 09:09 no, fakt. zawsze można negocjować, ale uokik nie wypowiadał się już w sprawie 2%? ja jestem i tak optymistą i wierzę, że te 2% będzie na moją korzyść, hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud 20.10.05, 10:09 Ja też negocjowałem, mam 1,5% odchylenia, ale to działa tylko pozornie bo: w Umowie mam np.50m2 a po obmiarach w stanie surowym wychodzi Ci np. 51m2 (w granicy błędu-2% czyli nic nie dopłacasz).Dalej budujesz ściany wewnętrzne, które są grubości 10cm w sumie około 10m długości tych ścian. Zajmują one powierzchnię 1m2 zatem gubisz ten metr, który pozornie zyskujesz. W takim przypadku jak ja sobie ten wskaźnik obniżyłem to tracę 0,25 m2 ( doipuszczalne odchylenie to 1,5%*50m=0,75m2 i to mam w cenie. dopłacam za 0,25m2 a budowa ścianek zabiera mi 1m2). A teraz w drugą stronę: po obmiarach tego samego mieszkania wychodzi, że jest o 1m2 mniejsze. Budujemy tę samą ściankę przez co robi się jeszcze mniejsze o kolejny 1m2. Czyli tu tracę 2 metry w stosunku do cenu, którą zapłaciłem bo płaciłem za 50m2 a mam 50-1m(odchylenie) -1m ścianka. Wtym przypadku dobrze jest mieć ten wskaźnik mniejszy bo tutaj zyskuję te 0,25m bo odchyenie przekroczyło moje 1,5% i za 0,25 m2 muszą mi zwrócić. Tak to wygląda na kasie, ale jak komuś zależy na samej wielkości to ta norma mierzenia jest do d...y. Bo zawsze masz mniejsze mieszkanie niż to co podają w Umowie. A jak wyjdzie budowniczym większe to będziesz musiał zapłacić dodatkowo. Tak źle i tak nie dobrze. Czy ma rację w moich wyliczankach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 212.75.114.* 20.10.05, 10:48 muszę na spokojnie to przeliczyć, ale czy to znaczy, że pomiar jest PRZED postawieniem wewnętrznych ścianek działowych? Odpowiedz Link Zgłoś
ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud 20.10.05, 11:49 Nie wiem na pewno czy ścianki się wlicza czy . Obliczenia zrobiłem przy założeniu że powierzchnie ścianek się wlicza do metrażu, ale może to błąd. Chyba, że to jest tak, że całość jest surowa łącznie ze ściankami działowymi. Dlatego też poprosiłe o Wasze opinie co do moich wyliczanek. Nie wykluczam, że są złe. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
p_groch Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud 20.10.05, 12:04 Mi się wydaaje że mierzy się powierzchnię razem ze ściankami, gdyż mierzy się każde pomieszczenie z osobna i sumuje. W umowi jest napisane "w świetle obrysu przegród pionowych w stanie surowym" dla mnie przegrodą pionową są ściany. Odpowiedz Link Zgłoś
ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud 20.10.05, 12:24 po przeczytaniu poniższego artykułu też się wycofuję z tezy o wliczaniu powierzchni ścianek w metraż (zmylił mnie chyba post wawka). jak ktoś ma ochotę poczytać to proszę sobie zerknąć. www.budinfo.pl/?view=tematymies&id=52&arch10-07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 212.75.114.* 20.10.05, 15:54 a na jakim to konkretnie spotkaniu byłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Kupiłem mieszkanko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 21:17 Witam wszystkich obecnych i przyszłych sąsiadów. Miesiąc temu podpisałem umowę i jestem już po wpłacie drugiej raty. Będę mieszkał w budynku B na pierwszym piętrze. Ciekaw jestem jakich mam sąsiadów :) Moje mieszkanko to kawalerka - małe mieszkanko i mały kłopot. Nigdzie nie ma materiałów dotyczących urządzenia wnętrz na tych kilku metrach. Wszędzie tylko jak urządzić dom, apartament. Jeśli będzie coś o dwupokojowym to już duży sukces. Mam pytanie: czy Wy też będziecie zmieniali ustawienia ścian? Ja raczej napewno jedną zmienie. Tak będzie mi się wygodniej mieszkało. Pozdrawiam wszystkich Rafał Odpowiedz Link Zgłoś
ikcinreic1 Re: Kupiłem mieszkanko 21.10.05, 09:50 WItam nowego sąsiada, co prwada z bloku obok ale sąsiada. Gratuluję, bo Twoje mieszkanie już stoi, tzn. możesz do niego wejść gdyż blok B ma ukończone 2 kondygnacje i zaczęli chłopaki budować III kondygnację (piętro @). Roboty w ostatnim tygodniu się posuwają i to nie tylko w bloku B bo w A też postawili trochę ścian na I kondygnacji-czytaj parter. jutro mam zamiar zrobić trochę fotek, więc po weekendzie można ich szukać na stronie NetKlubu Majolikowa. Odpowiedz Link Zgłoś
p_groch Re: Kupiłem mieszkanko 21.10.05, 15:40 Jeszcze raz zapraszam na forum już jest gotowe. members.lycos.co.uk/pgroch/phpBB2/ Dla tych którzy pierwszy raz korzystają należy po zalogowaniu wejść w swój profil i ustawić język polski. Pozdrawiam i zapraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Kupiłem mieszkanko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.05, 18:36 Czy to oznacza, że przenosimy się na nowe forum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawek Re: Kupiłem mieszkanko IP: *.chello.pl 23.10.05, 10:16 Dzieki za foty. Odpowiedz Link Zgłoś
ikcinreic1 NOWE FOTKI 24.10.05, 09:04 Witam, Zgodnie z obietnicą umieściłem kilka nowych fotek z soboty na stronie NetKlubu Majolikowa. Pracae naprawdę w ostatnim czasie przyspieszyły. Zachęcam w dalszym ciągu do przesyłania ciekawych materiałów i informacji do zamieszczenia na stronie - UWAGA zmienił się adres e-maila, więc dla pewności proszę wysyłać e-maile ze strony www. Pozdrawiam, wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: NOWE FOTKI IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.10.05, 10:54 patrzę na te fotki i zastanawiam się, gdzie dokładnie będzie wjazd do garażu, bo na zdjęciach tego dokładnie nie widać. czy to to, co jest widoczne na pierwszym zdjęciu z dnia 22.10.2005r? Odpowiedz Link Zgłoś
ikcinreic1 Re: NOWE FOTKI 24.10.05, 11:06 Według mnie to co widać na tym zdjęciu to jest daszek nad wejściem do klatki schodowej, jest on w pionie szybu windy. Wjazd będzie dalej w stronę lasu. Tak przynajmniej widać z wizualizacji (fotka 1). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: NOWE FOTKI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.05, 12:39 Witam Na wizualizacjach na stronce strony.aster.pl/netklubmajolikowa/wizualizacje.html czwarte zdjęcie od góry - tam widać dokładnie gdzie wjeżdża zielony samochód (marka nie rozpoznana :)). Tak więc myślę, że to będzie tam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawek Re: NOWE FOTKI IP: *.chello.pl 24.10.05, 17:30 na pierwszej fotce widac lepiej wjazd:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Kupiłem mieszkanko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.05, 18:35 Chetnie zobaczę zdjęcia z budowy. Sam się wybieram tam dopiero za tydzień i obejrzę moje lokum. Poprzednio gdy tam byłem nie było jeszcze ścian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota postęp prac IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.10.05, 01:29 sąsiedzi! czy strop nad drugą kondygnacją został już ukończony całkowicie? bo ze zdjęć z osiedlowej stronki nie wynika to tak jasno. niby ukończony, bo zaczęli budować piętro drugie (czyli nad stropem II kondygnacji = nad piętrem pierwszym), ale w dalszej części budynku już nie widzę dokładnie tego stropu nad II kondygnacją. jak to macie zapisane w umowie: jeśli prace "ukończenie stropu nad II kondugnacją zostały ukończone" według harmonogramu macie np. na 30 listopada 2005r., a wynikałoby, że uporali się z tym wcześniej, to jak wiecie, kiedy wpłacić kolejną transzę? czekacie na oficjalny telefon, info z wansbudu, czy jak? czy wiecie: "aha, wybudowali tyle, to żeby mnie nie ścigali z opłatami karnymi, wpłacam już teraz?" jak to jest, proszę napiszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawek Re: postęp prac IP: *.chello.pl 31.10.05, 08:57 Transze wplaca bank na podstawie zawartej umowy.Nie wiem na ile transz podzielili ten kredyt.Ale mi sie wydaje ze to bank pilnuje harmonogramu robot i po zakonczeniu kazdego etapu wysyla transze deweloperowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: postęp prac IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.10.05, 12:48 bank wpłaca transze, ale na mój wyraźny wniosek, sygnał. a ten sygnał mam od dewelopera. tak to rozumiem. dostaję sygnał od dewelopera, ja daję do banku, a bank jedzie i sprawdza, czy rzeczywiście w stosunku do poprzedniej wizyty coś się zmieniło na tyle, że przelanie transzy jest uzasadnione. bank oczywiście ma cały harmonogram wpłat, ale jak mi powiedzieli, nie wpłacą dopóty, dopóki nie otrzymają od mnie sygnału. bo np. budowa może się opóźnić w sosunku do harmongramu. ciekawy tylko byłem, czy dostaliście już jakiś cynk od wansbudu, że jakiś etap kolejny się zakończył. ale zadzwonbię w tygodniu też i się dowiem co i jak. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Sensacje Pana !!!! IP: *.chello.pl 31.10.05, 14:52 Witam, Wróciłem właśnie z KRS-u. Moja wizyta spowodowana była wyjaśnieniem bycia nie bycia w Wansbudzie Pana Andrzeja Ś. Obejrzalem sobie teczkę Wansbudu i poniżej przedstawię w skrócie historię naszego dewelopera: 1. P.B Wansbud Sp z o o została założona na podstawie umowy Spółki sporządzonej w dniu 23.01.2004 (REP A 314/2004), na czas nieokreślony. Kapitał Spółki wynosił 100,0 TPLN i składał się z 200 udziałów po 0,5 TPLN każdy. Udziały objęte były następująco: Andrzej Świętosławski 20 udziałów, Witold Długołęcki 80 udziałów i Stanisław Nasiłowski 100 udziałów. W skład Zarządu Spółki wchodzili A. Świętosławski - Prezes oraz S. Nasiłowski W-ce Prezes. 2. W dniu 02.09.2004 na podstawie umowy sprzedaży udzialów Pan A. Świętosławki sprzedał swoje udziały, w liczbie 20 (tj. 100%), Panu W. Długołęckiemu. Po tym fakcie udziały w Społce miały się następująco: Witold Długołęcki 100 udziałów i Stanisław Nasiłowski 100 udziałów. 3. W dniu 18.11.2004 nastąpiła zmiana umowy Spółki (Rep A 6460/2004), której celem było podwyższenie kapitału z 100,0 TPLN do 1.500,0 TPLN (300 udziałów po 0,5 TPLN każdy). Po podwyższeniu kapitału udiały rozkładają się następująco: W. Długołęcki 1.125 udziałów, S. Nasiłkowski 1.125 udziałów i nowy Współnik Pan dariusz Koradecki 750 udziałów. Skład Zarządu przedstawia się następująco: S. Nasiłkowski - Prezes, D. Koradecki - W-ce Prezes. Tak więc reasumując Pan A. Świętosławski był wspólnikiem i zarazem Prezesem Wansbudu, ale już NIE JEST i z prawnej strony z Wansbudem nie ma nic wspólnego. Pstryknąłem kilka fotek na dowód moich zapiskow ale to pozwólcie, że przekaże na nasze forum już jutro. Czekam na kolejne sensacje Panie !!!!. Pozdrowienia dla sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawek Re: postęp prac IP: *.chello.pl 01.11.05, 08:54 I w ten sposob pan tajemniczy zaspokoil swoja ciekawosc.Troszke mi sie nie podoba takie podejscie do sprawy.Pewnie to nie konkurencja...Raczej zlosliwi koledzy, niezadowolony klient lub dalsza rodzina...Zaczynamy troszke mocniej panikowac? Zastanawiam sie co czuje p Adrian czytajac to wszystko.Czasami jest to zenujace, ale w koncu inwestujemy niemale pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!! Re: JACY WIELCY OBROŃCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! IP: *.spray.net.pl 01.11.05, 23:39 MYLICIE SIĘ TWIERDZĄC, ŻE PAN ŚWIĘTOSŁAWSKI NIE MA NIC WSPÓŁNEGO W WANSBUDZIE. ZA SWOJE MACHLOJE I PROBLEMY Z PRAWEM NIE MOŻE MIEĆ ŻADNEJ FIRMY ZAREJESTROWANEJ NA SIEBIE. KIEROWNIK BUDOWY I CAŁA EKIPA NALEŻĄ I NALEŻELI DO ŚWIĘTOSŁAWSKIEGO - NAJPIERW "BET - STROP" TERAZ "PANORAMA - INVEST". BARDZO CIEKAWE CO PAN ADRIAN MYŚLI JAK TO CZYTA, SKORO SAM JEST PODSTAWIONĄ OSOBĄ. NO, CIEKAWE? NIECH DALEJ MYDLĄ WAM OCZY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!MOŻE BĘDZIECIE KOLEJNYMI OFIARAMI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: JACY WIELCY OBROŃCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 05:44 Hm Bez konkretów taka rozmowa nie ma sensu. Tym bardziej, że Twoja wypowiedź nie jest prawdą. Kierownik budowy twierdził coś zupełnie przeciwnego: otóż od wielu lat nasza ekipa budowlana pracowała tylko dla dwóch ludzi, tych samych którzy są obecnie udziałowcami Wansbudu (Długołęcki + Nasiłowski), nawet gdy budowali dla innego dewelopera. Myślę, że to jakaś niezdrowa prowokacja. Jej przyczyn trudno jest się mi nawet domyślać. Chyba najlepiej będzie wyjaśnić ten temat u źródeł i rozwiać wszelkie wątpliwości, do czego zachęcam moich sąsiadów. Hej Odpowiedz Link Zgłoś
ikcinreic1 Re: JACY WIELCY OBROŃCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.11.05, 10:50 W nawiązaniu do mojego pościka o osobie loginie Pana Adriana - to oczywiście nie miałem zamiaru nikogo urazić ani Rafała ani Pana Adriana. Jestem tylko ciekawy czy Pan Adrian pisze na forum i pod jakim loginem. Odpowiedz Link Zgłoś
p_groch Re: JACY WIELCY OBROŃCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.11.05, 07:54 Z Tobą !!! to chyba nie idzie po ludzku rozmawiać, ludzie ci mówią fakty a ty swoje brednie dalej piszesz bez jakiegokolwiek podparcia faktami, jak ci tak bardzo zależy na wprowadzaniu zamętu to idź do parlamentu. Albo podaj jakiś fakt który jest prawdziwy i po sprawdzeniu nie okazuje się totalną bujdą, albo nie wypisuj tu bzdur i nie zaśmiecaj nam forum. Jeżeli zależałoby Ci na tym aby nas ostrzec to byś podał konkretne dowody a nie rzucał hasła które wprowadzają tylko zamęt. Sam tytuł ("Jacy wielcy obrońcy") świadczy o tym, że twoje posty nie są nastawione merytorycznie, a tylko destrukcyjnie. Trochę powagi i rozumu życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
ikcinreic1 Re: JACY WIELCY OBROŃCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.11.05, 10:46 Witam Kolektyw, Z uwagi na rozwijącą się sprawę Pana Ś. tzn. wzbudzanie naszej niechęci do Wansbudu przez !!!!!!!!!!! , penwne podjęte już kroki sprawdzające przez kolegę Miecugowa oraz fakt, iż faktycznie jest coś na rzeczy proponuję (jeżeli jest możliwe z Waszej strony) aby się spotkać w naszym gronie i przdyskutowac sprawę. Mosze przy rozmowie coś wymyślimy ciekawego. Nie ma oczywiście co siać paniki ale końcu tu chodzi o nasze pieniądze. Ja mieskzam na Tarchominie, więc mi jest łatwo, ale myśle, ż enp. sobota (05.11.2005) do południa - jak są ludzie na budowie byłaby dobrym dniem? Co wy na to? Swoją drogą jak myślicie czy na tym forum zabiera głos Pan Adrian. Mnie się wydaje ,że np. Rafał poniżej to głos Pana Adriana w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
p_groch Re: JACY WIELCY OBROŃCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.11.05, 11:04 Hej ja też mieszkam na Tarchominie, mogę się spotkać. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ikcinreic1 Re: SPOTKANIE 02.11.05, 11:24 Może ktoś zaproponuje jakąś godzinę i miejsce a reszta się wypowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: SPOTKANIE IP: 217.153.153.* 02.11.05, 11:36 Myślę, że Majolikowa w sobotę powiedzmy w samo południe czyli 12:00. czekam na reakcje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pa Re: SPOTKANIE IP: 212.160.235.* 02.11.05, 11:36 godzina - 9.00? miejsce - przy budowie (miejmy nadzieję, że nie będzie padać, np. śnieg)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: SPOTKANIE IP: 217.153.153.* 02.11.05, 11:43 Ja tam mogę i o 9 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: SPOTKANIE IP: 217.153.153.* 02.11.05, 13:54 To jest nas dwóch. Czekamy dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
ikcinreic1 Re: SPOTKANIE 02.11.05, 14:06 Najprawdopodobniej 4. godz. 9:00 sobota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: SPOTKANIE IP: 212.75.114.* 02.11.05, 15:22 ja bardzo przepraszam, ale nie dam rady w sobotę. serio serio. nie mam jak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: SPOTKANIE IP: 217.153.153.* 02.11.05, 16:42 No to Mlekota dla Ciebie sporządzimy notatki i zostawimy kawałek ciasta :). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: SPOTKANIE IP: 212.75.114.* 02.11.05, 17:01 oj, to trafiłeś w samo sedno, bo ja jestem zupełnie jak Ciasteczkowy Potwór! hrrr... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: SPOTKANIE IP: *.aster.pl 04.11.05, 21:24 Mlekota, ostatnia szansa, żebyś przyszedł bo nie ma pewności, że ciastko zostawimy dla Ciebie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: SPOTKANIE IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.11.05, 23:18 naprawdę nie mogę jutro, choćby nie wiem co. dlatego nie umawiałem się z wami. pozostaje mi tylko net. z chęcią bym się poznał z wami, ale nie mogę. dzięki, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: SPOTKANIE IP: *.chello.pl 05.11.05, 14:14 Mam dla Ciebie smutną informację - zjedliśmy całe ciacho więc dla Ciebie już zabrakło :), ale dobrą informacją jest to, że szykują się Tobie naprawdę fajowi sąsiedzi. Poza tym spędziliśmy tam troszkę czasu, pogadaliśmy sobie ze sobą jak i z Panem kierownikiem budowy - i mi osobiście nasuwa się tylko jedna myśl - nie ma bata to osiedle powstanie i będzie naprawdę bombastyczne. Pozdrawiam i mam nadzieję, że następnym razem się poznamy osobiście (są takowe plany). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: SPOTKANIE IP: *.chello.pl 05.11.05, 14:42 Acha oczywiście wcześniejszy poscik był do Mlekoty jakby co Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: SPOTKANIE IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.11.05, 10:51 jestem przekonany, że sąsiadów mam w pożądku chociażby dlatego, że tak szybko udało się stworzyć stronkę www i doprowadzić do spotkania. ja się z chęcią spotkam, jednakże mam tak grafik prac stworzony, że nie zawsze mogę w weekendy. jak się jednak nadarzy okazja, to bardzo chętnie. naprawdę. jeśli chodzi o dzielenie sąsiadów bloku A czy B, to lepiej pamiętać, żeby tworzyć jedną wspólnotę. osiedle to osiedle. dlaczego? może zbyt drastyczny przykład, ale podany też trochę z humorem, bo przecież zawsze będzie podział: blok A i blok B. chociażby dla ułatwienia orientacji :| jednakże... ostatnio od znajomych usłyszałem taką historyjkę: jest osiedle mieszkaniowe składające się z dwóch wykupionych przez mieszkańców bloków pokolejowych na grochowie. mieszkańcy jednego bloku (dajmy na to bloku A) mają udziały w gruncie podwórka, drudzy (blok B) - nie. na podwórku jest śmietnik, zjazd i garaże pod blokiem B. mieszkańcy bloku A, jako że właściciele w gruncie rzeczy podwórka, decydowali w zasadzie, co ma tam być. kiedy dzieciaki były w szkołach, same z siebie, bo na głąbów liczyć nie mogły, zorganizowały sobie kosze do gry. to się nie spodobało mieszkańcom bloku A, ogrodzili teren, zlikwidowali kosze i na to miejsce stworzyli jeden wielki parking. podwórko wygląda teraz jak pustynia - nie ma zbyt wielu drzew ni krzewów, bo dozorcy z bloku A nie podoba się sprzątanie tak dużej ilości liści (kiedyś było piękne i duuuże drzewo, ale pech chciał, że się jedna gałąź ułamała, to skosili całe drzewo przy okazji). trawnika też nie ma w zasadzie, bo nie ma komu go pielęgnować (bo po co). mieszkańcy bloku A (właściciele poniekąd i śmietnika) wybrali na swego reprezentanta totalnych debili i awanturników. ci - zamiast pogadać z mieszkańcami bloku B o opłatach za korzystanie ze śmietnika, korzystanie ze ścieżki prowadządzej do śmietnika i garaży - wpadli na genialny pomysł i zaspawali zejścia z klatek budynku B na podwórko. tak z dnia na dzień. i nie ma porozumienia co do sprawy. blok A czuje się obciążony opłatami, ale nie pomyśli o innych rozwiązaniach. dlatego tak sobie myślę - nie twórzmy dwóch oddzielnych wspólnot, a rozmawiajmy w jednym gronie. tak chyba będzie jednak lepiej, niż tego typu obciach. oczywiście są sąsiedzi A i B. ale jedna wspólnota. dlatego cieszę się, że po spotkaniu są takie pozytywne opinie. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawek Re: SPOTKANIE IP: *.chello.pl 06.11.05, 23:01 Już niebawem wansbud powinien sprzedac sporo mieszkan, dlatego, ze orco sprzedalo prawie wszystkie mieszkania i nie bedzie juz dla nas konkurencja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: SPOTKANIE IP: *.aster.pl 05.11.05, 20:20 Mlekocie szykują się fajni sąsiedzi, a w bloku A to co nie ma fajnych sąsiadów?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: SPOTKANIE IP: *.chello.pl 06.11.05, 01:49 nie no ja osobiście mówiłem o calym osiedlu, a jeśli chodzi o blok A to ja mogę tylko powiedzieć, że zasadniczo szykuje mi się napewno przynajmniej jeden fajny sąsiad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pestek Re: SPOTKANIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 16:17 Od kilku dni przyglądam się pilnie Waszej dyskusji, i przyznam szczerze, że atmosfera mi bardzo odpowiadam. Do przejęcia kluczy pozostało jeszcze dużo czasu a już kontakty Wasze są bardzo bliskie. dzisiaj byłem na budowie i budowa wg mnie jest dosyć zaawansowana. Tylko przerażaja mnie miejsce na tym osiedlu, a praktycznie brak miejsca!!! Odległość pomiędzy budynkami jest 10-12 metrów (przynajmniej tak mi się wydaje), a pomiędzy budynkiem a ogrodzeniem jest jeszcze mniejsza. Co Wy o tym myślicie? Czy to Was trochę nie zraża? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: SPOTKANIE IP: *.chello.pl 06.11.05, 18:33 witam Cię Pestek, Apropos odleglości między budynkami temat był juz poruszany na tym forum. Fakt jest taki, że w dzisiejszych czasach odległosći między budynkami są minimalne czyli ok 5 m. U nas między bud Ai B jest chyba ok 17 m. poza tym jest las i dużo zieleni a co najważniejsze w przyszłości przy naszym osiedlu już nic w pobliżu nie powstanie bo po bokach mamy domki jednorodzinne, a od frontu mamy ulicę i osiedle orco, które będzie oddzielone od nas drzewami. Tak więc ja twierdzę, że nie ma co narzekać na odległości ponieważ wiele osiedli pewnie pozazdrościłoby nam przestrzeni. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pestek Re: SPOTKANIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 19:42 Dzięki za odpowiedź A czy może się orientujesz, jaka jest odległość pomiędzy blokiem B (tym położonym dalej od ulicy) a blokiem orco? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: SPOTKANIE IP: *.aster.pl 06.11.05, 20:04 Ostanio szeryf budowy mówił, źe do granicy działki jest około 4,5 co jest odległością minimalna ustawowo, więc ze strony ORCO też jest takie minimum. Wychodzi, że odległość bloku od bloku to jokoło 10m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pestek Re: SPOTKANIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 20:11 bardzo dziękuję za info. Widzę, że na Was można liczyć. Zastanawiamy się z żoną nad mieszkaniem na tym osiedlu, jednak te odległości mnie trochę sprowdzają na ziemię. Obawiam się, że z balkonu będę mógł przeskoczyć do sąsiada :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: SPOTKANIE IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.11.05, 22:51 odległość między budynkiem B a granicą działki z orco nie jest taka sama na całej długości. spójrz na stronę netklubu majolikowa strony.aster.pl/netklubmajolikowa/projekt.pdf z lewej strony budynku, przy klatce 4, masz 721cm, z prawej, tj. bliżej wolnostojącego budynku, przy klatce 6 - 563cm. koniec kropka. i dlatego wybrałem klatkę 4 :) tym bardziej, że tam okna po stronie orco nie wychodzą na żaden budynek (przynajmniej do czasu, aż właściciel posiadłości nie sprzeda jej na kolejną inwestycję obok orco :| pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
ikcinreic1 Re: SPOTKANIE 07.11.05, 09:57 Mlekota, nie wiesz o wszystkim. Muecugow na chwilę odwrócił głowę bo zagadywał szeryfa budowy a my (inni sąsiedzi) schowalimy w tym czasie dla Ciebie kawałek ciastka. Dlatego on o tym nie wiedział. Więc spoko możesz je zjeść, ale nie ma nic za darmo. Następnym razem Ty musisz zorganizować coś dla nas. Tak to już wsród sąsiadów bywa...:-) strony.aster.pl/netklubmajolikowa/ciastko.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: SPOTKANIE IP: 212.75.114.* 07.11.05, 10:31 kurcze, ale mi niespodziankę zrobiliście. no po prostu coś pysznego! ciacho mniam mniam, że hej. jestem jak najbardziej zobowiązany! pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
p_groch Re: SPOTKANIE 07.11.05, 10:32 Zgodnie z sugestią dodaje możliwość powrotu do strony netklubu. Narazie powrót do strony netklubu, uzyskać można klikając na Domek (ten w nagłówku), w najbliższym czasie dodam jeszcze przycisk powrotu. Muszę go jakoś wkomponować w stronę. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: SPOTKANIE IP: 213.25.206.* 07.11.05, 12:46 Dzięki p_groch za link do strony klubowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: SPOTKANIE IP: 217.153.153.* 07.11.05, 10:38 No to pięknie mnie sąsiedzi załatwiliście to ja Mlekotę w błąd wprowadziłem z tym ciachem. No no nie ładnie tak za plecami chować :). Przepraszam Cię Mlekota ale mam nadzieję smakowało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: SPOTKANIE IP: 212.75.114.* 07.11.05, 11:06 jest po prostu pycha i nie martw się, o Tobie też będę pamiętał przy następnym spotkaniu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: SPOTKANIE IP: 217.153.153.* 07.11.05, 11:26 uffff, ulżyło mi. a pytanie kto wogóle to ciacho upiekł? bo zamowiłbym kilka sztuk :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pa Re: JACY WIELCY OBROŃCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.160.235.* 02.11.05, 11:06 Witam, również miaszkam na Tarchiminie - w sobotę, o której dokładnie? Może im wcześniej tym lepiej? pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: JACY WIELCY OBROŃCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 217.153.153.* 02.11.05, 11:12 Zasadniczo to i ja też wpadnę w sobotę tylko podajcie o której. A jeśli chodzi o Pana Krzykacza to trzeba go trochę olać. Bo co może w Spółce zdziałać ktoś kto nie jest jej udziałowcem, a skoro Pan Andrzej Ś był bankrutem to raczej nie miał pieniążków na pokrycie zwiększonego kapitału. A wątpię aby teraźniesi udziałowcy chcieli ryzykować 1,5 mln PLN aby zrobić dobrze Panu Andrzejowi Ś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pa Re: JACY WIELCY OBROŃCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.160.235.* 02.11.05, 11:11 Pan Adrian - co pisałem na drugim forum z pewnością czyta tutejsze forum - cóż więc za problem, aby zabrać głos? pa, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: JACY WIELCY OBROŃCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 11:56 A ja myślę, że pan Adran nie udzielił się jeszcze na tym forum natomiast na 99% je śledzi :) Ja sam nie zbyt często udzielam się na tym forum ale śledze go niemal od początku. Podobie jak Wy podpisałem umowę i zainwestowałem swe pieniądze a wybrałem Wansbud bo wydawała mi się najpewniejsza decyzja. Gdy teraz okazuje się, że jakieś czarne plamy z przeszłości wypływają na wierzch, czasem sprzeczne z moją wiedzą, troszeczkę się wk***iam i nie wiem co mam o tym myśleć. Dodatkowo okazuje się, że jestem "panem Adrianem" :O . Jeśli nie wypadnie mi pracująca sobota, na bank przyjeżdżam na budowę, choćby po to żeby Ci się przedstawić drogi sąsiedzie z bloku obok :) Ja tak w ogóle jestem za tym żeby co jakiś czas zorganizować wspólne spotkanie. Gdy będziemy się znali i co jakiś czas pojawiali na budowie w wiekszym gronie będziemy mieli większy wpływ na całą sytuację. Co Wy na to? W razie czego zapraszam -> gg 7195452. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!! Re: JACY WIELCY OBROŃCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.spray.net.pl 02.11.05, 13:17 SPRAWDZCIE FIRMĘ "BET - STROP" NA KOGO BYŁA ZAREJESTROWANA BUDUJĄC OSIEDLE "TEKLINEK". JEST TEN SAM KIEROWNIK PAN KOZAKOWSKI, TA SAMA EKIPA, NAWET SAMOCHÓD DOSTAWCZY MA DOTEJ PORY REKLAMÓWKĘ NA DRZWIACH "BET - STROP". "PANORAMA - INVEST" JEST ŚWIĘTOSŁAWSKIEGO! MOŻE SPOTKACIE GO NA PLACU BUDOWY, OSTATNIO CZĘSTO TAM BYWA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pa Re: JACY WIELCY OBROŃCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.160.235.* 02.11.05, 13:32 Że Pan Kozakowski jest kierownikiem budowy (patrz Tablica informacyjna), to wiemy; że był w Teklinku, na niektórych budynkach - również wiemy i sam już to uprzednio pisałem. Może masz się ochotę z nami spotkać w sobotę, ewentualnie innego dnia, jeżeli sobota Ci nie pasuje? Mój e-mail: pawel.89@wp.pl pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: JACY WIELCY OBROŃCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 217.153.153.* 02.11.05, 13:36 Ale co może mieć wspólnego spółka BET STROP z Wansbudem. Ewentualnie mogą dostarczać im materiały i ewentualnie być podwykonawcą - ale do rządów w Wansbudzie jest jeszcze daleko. Mam prośbę do Ciebie. Czy możesz nas uświadomić dlaczego tak bardzo uczepiłeś się tego tematu i dlaczego nie potrafisz podać jakiś konkretnych faktów. Jeśli Pan Andrzej Ś. ma kłopoty finansowe to są to jego problemy a nie nasze ani Wansbudu. Jeśli jest podwykonawcą to za swoją pracę zapłaci mu Wansbud a na decyzje dewelopera nie ma on żadnego wpływu. Więc Szanowny Panie bądź Pani !!!!! proszę ze swojej strony o fakty i dowody a nie tylko bla bla bla. Wyjdź z ukrycia i nie zachowuj się jak tchórz. Apropos ja nie jestem wcale wielkim obrońcą Pana Adrzeja Ś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: JACY WIELCY OBROŃCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 217.153.153.* 02.11.05, 13:40 Do wszystkich zainteresowanych. Temat się jakoś rozmył ale myślę, że powinniśmy ustalić termin naszego spotkania. Czy wszystkim pasuje sobota godz 9 przy naszym nowo budującym osiedlu? Poznamy się porozmawiamy no i może Pan-i !!!! też się pojawi i nas oświeci. Odpowiedz Link Zgłoś
ikcinreic1 Re: JACY WIELCY OBROŃCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.11.05, 14:11 Już lepiej, więcej konkretów, ale jak byś mógł/mogła zdradzić jeszcze jeden sekret: Dlaczego tak bardzo chcesz w naszych oczach zdyskredytować osobę Pana Ś. i pośrednio przez jego osobę Wansbud. Czy firma (AMABUD, WANSUD lub któraś z wymienionych przez Ciebie)oszukała Cię w jakiś sosób, nie oddała mieszkania, zpartoliła robotę, pożyczyłeś Panu Ś. pieniądze...? Myślę, że jak zacząłeś ten wątek to powiedz wszystko co wiesz i dlaczego tak działasz. Być może Twoje spostrzeżenia zaczniemy wtedy inaczej interpretować i pomżesz nam nie zostać kolejnymi (mam nadzieję, że nie) "ofiarami". Odpowiedz Link Zgłoś
ikcinreic1 Re: JACY WIELCY OBROŃCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.11.05, 15:33 Może z tej firmy, której link zamieścił Rafał można by zamówić informację z rejestru dłużników i zastawów na temat majątku firmy Pana Ś. czy jest zarejestrowanym kogoś dłużnikiem, lub ma jakiś zastawiony majątek i na czyją rzecz?. Koszty są generalnie chyba niewielkie, tylko pytanie czy coś to może nam dać i czy takie informacje są aktualne. Ktoś może z Was już korzystał z takich informacji? Odpowiedz Link Zgłoś
ikcinreic1 Re: JACY WIELCY OBROŃCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.11.05, 14:17 Z ostatniego posta !!!! wynika, iż mieszka dość blisko budowy, bo wie, że bywa tam Pan Ś. i że samochód dostawczy ma reklamy tej firmy. A może to poprostu nasz przyszły sąsiad z tego ładnego domku na rogu Majolikowej i Pomorskiej chce Wansbudowi zrobić na złość za to, że budują mu nad głową osiedle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: JACY WIELCY OBROŃCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 14:50 Hej Zajrzałem na google i co tam widać: Andrzej Świętosławski jest właścicielem zakładu produkcyjno-usługowego Bet-Strop patrz www.probiz.pl/adresy/index-66470.html załorzonego w 1990. Ze strony Ama-bud widać, że również wspólnikiem -> www.ama-bud.com.pl/ofirmie.html. Co więcej widnieje tam również przedsiębiorstwo budowlane o nazwie Firmabud, natomiast Ama-bud figuruje jako inwestor -> www.ama-bud.com.pl/kontakt.html. Bet-Strop to firma głównie produkcyjna (produkcja wyrobów z betonu dla budownictwa / sprzedaż hurtowa niedrewnianych materiałów budowlanych - za www.probiz.pl). Wynika z tego, że A. Świętosławski nie buduje budynków lecz robi to przedsiębiorstwo M. Jaczewskiego Firmabud o którym google już niestety milczy, ale... ślad po sobie pozostawia na forum gazety i tak: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=22782967&a=27903227 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=10736302&a=28630548 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=10736302&a=25809727 to tylko niektóre Jak narazie z netu można wnioskować, że Świętosławski i Kozakowski znali się ponieważ pracowali jako podwykonawcy dla Ama-budu. Jednakże Kozakowski częściej miał do czynienia z Jaczewskim i byćmoże z jego powodu nastąpił rozłam w szeregach Ama-budu i powstał Wansbud. Co ciekawe: o Świętosławskim i Kozakowskim praktycznie brakuje info na forum co chyba dobrze świadczy, bo gdyby coś było nie tak to forumowicze daliby znać jak w przypadku Jaczewskiego... Ale myślę, że Mr. wykrzyknik jeszcze zdąży to "naprawić". Cała ta historia jest robi się coraz bardziej ciekawa i z nicierpliwością czekam na rozwikłanie zagatki :) Kim jest "Mr. wykrzyknik" i czyj reprezentuje interes? Kim jest pan Jaczewski i dlaczego taki tajemniczy? Co w Ama-budzie naprawdę zaszło? Tutaj trzeba jakiegoś Sherlocka Holmesa :) Pozdrawiam całą ekipę. Hej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Re: JACY WIELCY OBROŃCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 14:53 Ups Drugi i trzeci link nie wchodzą. Poprawka: www.ama-bud.com.pl/ofirmie.html www.ama-bud.com.pl/kontakt.htmlSorki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: JACY WIELCY OBROŃCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 14:54 Rozpędziłem się Jeszcze raz trzeci link www.ama-bud.com.pl/kontakt.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: JACY WIELCY OBROŃCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 217.153.153.* 02.11.05, 15:18 Rafał zapraszam Cię w sobotę na nasze spotkanko. Wydaje mi się, że jednak Pan !!!! to chyba jakiś przekręt. Zastanawia mnie dlaczego tak atakuje Pana Andrzeja Ś jako osobę? Wg mnie to on musi mieć do niego jakiś żal i próbuje siać zamęt. Poza tym !!!!! nie jest wiarygodny bo jakoś nie chce za bardzo ani podać szczegółów ani się ujawnić - czyżby bał się czegoś? No ale musimy się uzbroić w cierpliwość bo takich !!!!! będzie pewnie więcej. Najważniejsze jest to, abyśmy się spotkali w sobotę i pogadali na ten i inne tematy. Jest już kilku i mam nadzieję, że dołączą do nas Rafał i Mlekota oraz inni, którzy obserwują nasze forum i kupili bądź chcą kupić mieszkanka na Majolikowej. Szarą eminencję !!!! też zapraszamy ale wątpie, żeby był miał aż na tyle odwagi. Pozdrawiam i do zobaczenia w sobotę o 9 na Majolikowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawek Re: JACY WIELCY OBROŃCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 02.11.05, 19:05 Ja tez nie moge byc.Choroba obowiazki mimo to i ponad 30km :-( Moze sie myle, ale to jakas dziecinada.Mowiono mi kiedys, ze nie rusza sie g... bo bardziej smierdzi.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawek Re: JACY WIELCY OBROŃCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 02.11.05, 19:15 Czy komus z Was (przyszlych lokatorow)dzieje sie cos zlego ze strony Wansbudu? Moze zaczniecie interweniowac dopiero wtedy kiedy rzeczywiscie bedzie sie zle dzialo? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: JACY WIELCY OBROŃCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 02.11.05, 20:26 Witaj Wawek i na wstępie to zdrowia życzę. Odpowiadając na Twoje pytanie to mi osobiście stosunki z Wansbudem układają się superowo jak do tej pory i jeśli miałbym znajomych, którzy chcieliby kupić mieszkanie to pewnie ten Wansbud bym im polecił. Co do ruszania g...na to myślę, że temat już jest skończony. W sobotę spotykamy się aby ewentualnie domknąć go do końca a to co najważniejsze to zapoznać się ze sobą. Szkoda, że Cię nie będzie ale wierzę, że to nie będzie nasze ostatnie spotkanie i następnym razem spotkamy się również z Tobą i Mlekotą oraz z innymi, których w sobotę nie będzie. Pozdrawiam i wracaj szybko do zdrowia. Wielki Obrońca :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: JACY WIELCY OBROŃCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 217.153.153.* 04.11.05, 10:16 Witam wszystkich, cosik przycichło to nasze forum. Mam nadzieję, że jutro 9:00 aktualne? Odpowiedz Link Zgłoś
ikcinreic1 Re: JACY WIELCY OBROŃCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 04.11.05, 10:46 Oj przycichło, przycichło. Z mojej strony aktualne. Ciekwe czy !!!! też przybędzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: JACY WIELCY OBROŃCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 217.153.153.* 04.11.05, 10:54 Jeśli chodzi o !!!! to pewnie nie będzie - tak przypuszczam. Powiem szczerze, że jestem spokojny o całą tę dziwną historię z Panem Andrzejem Ś. Tak więc do zobaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tommy Re: JACY WIELCY OBROŃCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 157.25.9.* 04.11.05, 12:46 chciałem potwierdzić swoją obecność na jutrzejszym spotkaniu o 9.00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: JACY WIELCY OBROŃCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 217.153.153.* 04.11.05, 13:01 No to już jest nas trójka. Czekamy na potwierdzenia reszty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koteczka Re: JACY WIELCY OBROŃCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 04.11.05, 15:12 My z mężem zastanawiamy się nad kupnem mieszkanie na tym osiedlu, mieszkamy na Książkowej (więc blisko) może uda mi się wysłaćmęża na spotkanie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 MATERIAŁY DO ZAMIESZCZENA NA STRONIE IP: 213.25.206.* 04.11.05, 15:22 Przypominam, że można dorzucić jakieś ciekawe materiąły lub linki do naszej strony klubowej. Jak coś ciekawego macie to wysyłajcie ze strony: www.netklubmajolikowa.fe.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
p_groch Re: JACY WIELCY OBROŃCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 04.11.05, 15:39 Ja też będę. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
lokator73 stuki i puki 09.11.05, 12:06 Witam. Czy kogoś jeszcze oprócz mnie irytują stuki i puki w B1BisU ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: stuki i puki IP: 213.25.206.* 09.11.05, 12:13 Ale o co chodzi?, przecież chyba nikt jeszcze nie mieszka na naszym osiedlu, żeby go stuki i puki irytowały Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: stuki i puki IP: 217.153.153.* 09.11.05, 12:21 No ja też nie kumkam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: stuki i puki IP: 212.75.114.* 09.11.05, 17:45 to jakaś prowokacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Sąsiedzi IP: 217.153.153.* 09.11.05, 12:32 Ikcinreic1, widziałeś ilu mamy już sąsiadów w A? Nie jesteśmy sami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: Sąsiedzi IP: 213.25.206.* 09.11.05, 13:05 15 mieszkań to już coś. Wychodzi po 5 na klatkę. A 5 to już można ustalić dyżury na każdy dzień kto inny sprząta. A jak będziemy sami sprzątać to już zawsze mniej czynszu będziemy płacić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pa Re: stuki i puki IP: 212.160.235.* 09.11.05, 12:48 To jest nazwa ostatniego budynku na osiedlu Teklinek, budowanym przez Ama-Bud. Ale jaki ma to związek z naszą budową? pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: postęp prac IP: *.chello.pl 31.10.05, 11:11 Witam Wróciłem właśnie przed chwilką z budowy. O dziwo mimo długiego weekendu jakiś ruch na budowie był. Blok B tak mniej więcej do połowy ma już postawioną 3 kondygnację. W bloku A mniej więcej postawiono 3/4 I kondygnacji. Czyli jednym słowem roboty z tygodnia na tydzień posuwają się do przodu. W te dni są tam utrudnienia w ruchu ze względu na pobliski cmentarz ale do naszych bloczków można dojechać od strony ratusza. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: postęp prac IP: *.chello.pl 31.10.05, 11:12 acha a teraz lece do KRS-u. jak wrócę zdam relację. Mam nadzieję że się tam dostanę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezdecydowana Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 09:59 Czesc Ja sie caly czas zastanawiam Orco czy Wnsbud a do jutra musze podjac decyzje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 213.25.206.* 07.11.05, 10:21 Jeżli obie oferty są dla Ciebie do przyjęcia to proponuję podzielić kartkę i wypisać dobre i złe strony każdej inwestycji. Może to pozwoli Ci wybrać tę właściwą,tę która ma więcej plusów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 217.153.153.* 07.11.05, 10:50 Witaj Niezdecydowana. Ja odpowiem za siebie bo oczywiście ty możesz mieć inne zdanie. Ja Wansbud wybrałem a nie Orco bo: 1. mieszkania są ładniejsze, 2. osiedle Wansbudu jest chyba bardziej kameralne, 3. co dowiedziałem się w sobotę podono Wansbud używa lepszych materiałów do ścian zewnętrznych, 4. no i jak ja wybierałem to cena była niższa. Faktycznie łatwa decyzja to nie jest i chyba najlepszą opcją bedzie wypisanie plusów i minusów no i oczywiście dopasowanie do własnych potrzeb. Pozdrawiam i życzę prawidłowego wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezdecydowana Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 11:25 Dziekuje bardzo za cenne wskazowki Jest to dla mnie jakas strasznie trudna decyzja az sie zaczynam martwic ze cos nie tak u mnie z intelaktem i zdolnoscia podejmowania decyzji. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 217.153.153.* 07.11.05, 11:40 Decyzja dla każdego jest trudna bo w końcu to nie zakup bułek w sklepie, więc nie umniejszaj sobie intelektu bo taki problem jak ty masz dziś ma zapewne każdy kto kupuje mieszkanie. Nie śpiesz się, żeby potem nie żałować. Ale tak po cichu podpowiem jakoś Wansbud bardziej do mnie przemawia (i nikt mi nie płaci za tą reklamę :) ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezdecydowana Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 12:09 Dzieki za wsparcie:) najgorsze jest chyba jednak to ze z kupnem mieszkania wiaza sie rozne inne decyzje tzn kredytitp a to jest trudne dla mojego humanistycznego umyslu :) poki co rozeslalam umowy do madrzejszych i czekam na odzew. niestety jest tez juz malo mieszkanDo wyboru mam tylko jednoi w Wansbudzie i dwa w Orco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pa Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 212.160.235.* 07.11.05, 12:15 W tym wątku znajdziesz, jeżeli nie wszystkie, to większość cech Osiedla Majolikowa". Warto więc ten wątek przeczytać, choć długi (a pomyśleć, że do końca inwestycji jeszcze ponad rok). Co do Orco, to jakoś tamtejsza grupa mieszkańców nie wykazuje się aktywnością (przynajmniej tutaj). pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezdecydowana Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 12:27 Właśnie czytam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 217.153.153.* 07.11.05, 12:46 No cóż to mogę życzyć tylko miłej lektury. Mam nadzieję, że pomoże to w podjęciu decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezdecydowana Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 14:33 napewno plusem Wansbudu sa sasiedzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 217.153.153.* 07.11.05, 14:42 No w sume też ważna sprawa. Jak na razie mogę powiedzieć, że fakt sąsiedzi (przynajmniej tych kilka osób, które poznałem) są w naprawdę w porządku. Nie znam nikogo z Orco więc nie mogę oceniać czy mają lepszych czy gorszych sąsiadów. U nas napewno ludziki są okiej i ewentualnie z otwartymi ramionami powitamy Ciebie w naszym gronie a jeśli zakupisz mieszkanko w Orco to będziemy wpadać po sąsiedzku na kawę przez płot :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezdecydowana Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 15:07 oki a ja w zamian za kawe bede Was prosić o drobne uslugi remontowo-budowlane czyli tzw prace meskie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 217.153.153.* 07.11.05, 15:12 Hmmmm nie ma sprawy choć nietety nie udzielamy gwarancji jakości wykonywanych przez nas usług budowlano-montażowych natomiast w zamian dajemy miłe towarzystwo :)podczs picia kawy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezdecydowana Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 15:40 w to nie watpie :) a co do jakosci to napeno bedzie lepsza niz jesli sama to zrobie A Ty masz duze mieszkanko?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 217.153.153.* 07.11.05, 15:51 no jak dla mnie duże bo 70 metrów w bud. A. więc się będę musiał namachać szpachelką i pędzlem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezdecydowana Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 15:58 jak dla mnie to bardzo duze a wogole to sorki bo moze jestem zbyt wscibska :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 217.153.153.* 07.11.05, 16:07 Nie no loozik, to nic wielce prywatnego jak dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezdecydowana Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 16:13 Ewentualne moje mieszkanko bedzie mialo ponad 42 jesli wybiore Wansbud lub ponad 45 jesli wybiore Orco ale jak dla mnie to akurat taki metraz jest w sam razCzytam i czytam te Wasze wypowiedzi na forum i juz mi sie glowa powiekszyla od ilosci informacji :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 217.153.153.* 07.11.05, 16:16 Jakby co to pytaj dalej myślę, że na ile będziemy mogli pomóc to to zrobimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezdecydowana Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 16:21 Wiesz co troche sie wtydze was pytac bo ja jestem zupelnie zielona i nie chce wyjsc przed moimi ewentualnymi asiadami na tzw "słodką Zuzę" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 217.153.153.* 07.11.05, 16:25 No my raczej chyba też nie jesteśmy SPECAMI od budowlanki, ale już przeszliśmy tę drogę i jakieś tam doświadczenia mamy. Wybór należy do Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezdecydowana Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 16:32 Wlasnie mnie olsnilo ze nie wiem czy moke ewentualne mieszkanko ma byc w budynku A czy B ale to chyba nie jest jakas wielka roznica. A czy ja womencie podpisywania umowy musze miec juz potwierdzenie z banku ze dostane kredyt? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 217.153.153.* 07.11.05, 16:41 Przy podpisaniu wstępnej umowy, nie musisz mieć potwierdzenia z banku tzn. musisz być pewna, że masz takową zdolność kredytową. Umowa przedwstępna jest jednym z dokumentów, które wymaga bank przy składaniu wniosku o kredyt. No a między budynkiem A a B zasadniczo jest różnica bo jeden budynek jest od ulicy a drugi od Orco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezdecydowan Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 16:45 Dziekuje No a mi własnie pan Adrian nie powiedzial ktory to budynek :( znam tylko numer mieszkania ale w sumie i tak jest tylko to jedno mieszkanie wiec nie ma dla mnie roznicy czy to bedzie A czy B :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 07.11.05, 17:45 A może masz plan tego mieszkania, tam jest oznaczenie budynku no ale jeśli i tak ci obojętne, który to ma być blok to w sumie nie ma co roztrząsać tej sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezdecydowana Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 17:58 Znalazlam to jest budynek A Dzieki za wskazowke :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezdecydowana Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 17:59 A Ty masz w ktorym?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.atman.pl / *.atman.pl 07.11.05, 18:16 Ja mieszkam blisko tych 2 osiedli i gdybym miala teraz wybierac mieszkanie to z tych 2 osiedli wybralabym zdecydowanie Osiedle Majolikowa nie Orco. Z Majolikowej masz super widok na lasek a z Orco na cmentarz jak dla mnie to jest decydujacy argument, bo sama zrezygnowalam z mieszkania na Mehoffera obok cmentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezdecydowan Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 18:25 Dzieki nie wiedzialam o tym cmentarzu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 07.11.05, 20:42 Ja mam w budynku A. Teraz z mojego mieszkania mam piękny (i to naprawdę) widok na cmentarz bródnowski, raz w roku w okolicach 1.11. wieczorem widok jest cudny, więc dla mnie cmentarz ten, który jest na rogu mehoffera i majolikowej jest jakby niezauważalny. Ale fakt faktem Wansbud ma lepsze widoki z okna niż Orco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezdecydowana Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 20:50 a ja sie jeszcze niezdecydowalam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 217.153.153.* 08.11.05, 10:18 To daj znać jak podejmiesz decyzje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 217.153.153.* 08.11.05, 14:59 Witajcie, cóż tak ucichło wszystko? Po mału robi się u nas tak cichutko jak na forum sąsiedniego Orco. Ciekaw jestem ilu jeszcze sąsiadów (tych którzy kupili już mieszkania) nie ujawniło się na forum a obserwują nas cały czas. Odpowiedz Link Zgłoś
ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud 08.11.05, 16:53 Ucichło, bo wczoraj z Niezdecydowaną chyba wyrobliliście normę na ten tydzień, he, he, he. Dobrze, dobrze, werbuj nowych lokatorów im więcej tym lepiej. Przyłączam się do Miecugowa, niech się ujawnią Ci co już kupili a tylko czytaja. A jak u Ciebie Tommy, już kupione, czy jeszcze załatwiasz kwity? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 08.11.05, 17:39 Zazdrośnik jeden heheh :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tommy Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 157.25.9.* 09.11.05, 08:27 Zgadłeś, kwity, kwity, kwity ... Jeszcze trochę to potrwa ale zmierza w dobrym kierunku. Woczraj nawet zaliczyłem pobyt na budowie w związku ze zmianami jakie chcielibyśmy wprowadzić, więc miałem przyjemnośc porozmawiać z kierownikiem budowy. Mam też plan instalacji wod-kan, więc jak ktoś jest zainteresowany to myślę, że Pan Adrian może mu jego mieszkanie skserować i przesłać faksem. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud 09.11.05, 09:38 Cześć Tommy, A które ty masz mieszkanie, że już muszisz jeżdzić na budowę i wszystko zmieniać? A plany wodno-kanalizacyjne już są do wszystkich mieszkań? I jeszcz ejedno Rozmawiałeś z kierownikiem, czy szeryfem tym co był w sobotę? Mówił cioś ciekawego kierownik na temat budowy, wiesz terminów, poślizgów , planów cą mają zamiar robić zimą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tommy Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 157.25.9.* 09.11.05, 10:26 Moje mieszkanie będzie na pierwszym piętrze w B, mój problem dotyczy kwestii zamiany odpływów - kuchennego na łazienkowy, więc stąd moje wczorajsze spotkanie z kierownikiem budowy. Plany wod-kan są dla wszystkich mieszkań. Rozmawiałem z kierownikiem, a w sobotę rozmawialiśmy z "majstrem". Tak go nazwał Pan Adrian. Niestety nie miałem zbyt dużo czasu na rozmowę, sutaliłem tylko że zastanowią się nad moim problemem do następnego tygodnia oraz, że na moim piętrze zmiany w zakresie ścianek wewnętrznych muszę zgłosić do końca listopada. i to tyle. Rozmawiałem też z p. Adrianem o pozwoleniu "pisemnym" na wchodzenie na budowę, Nie powinno być problemu więc może w następnym tygodniu Zarząd wystawi taki kwit, zakładam jednak, że każdy musi postarać się o swó "list żelazny".... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezdecydowana Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 16:23 Cześć Widze ze wszyscy swietuja :) chyba do Was dolacze ale wszystko rozegra sie w poniedzialek Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezdecydowana Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 17:24 Kurcze jak ja mam dostep do netu to Wy uciekacie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pa Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.teklinek.pl 11.11.05, 21:57 Długi weekend, nie ma się co dziwić - czekamy na decyzję - czy będziemy mogli się zwracać - "Droga Sąsiadko?" pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezdecydowana Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 00:37 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezdecydowana Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 00:40 Ups nic mi sie nie napisalo :0 ale jak Was nie ma w dlugi weakand tzn ze niezamulacie :0 tylko cos fajnego robicie ;0 Pozdrawiam prawdopodobnych sasiadow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawek Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 12.11.05, 13:35 Dawno mnie tu nie bylo, ale dzisiaj krotko: Niezdecydowana, w orco podobno nie ma wind ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezdecydowana Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 17:37 Windy to mnie akurat nie martwia Bylam dzis na budowie i mam problem bo nie wiem czy budynek A to tez wyzszy czy nizszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.aster.pl 12.11.05, 19:57 Ten bardziej zbudowany to budynek B. W stosunku do planów ma przyspieszenie, a A ma opóźnienie, ale wszystko się wyrówna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezdecydowana Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 20:12 Czyli jak mam mieszkanie w budynku A od strony wschodniopoludniowej to bede miec okna na ta ulice Pomorska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.aster.pl 12.11.05, 20:16 Tak, będziesz miała okna na ulicę Pomorską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezdecydowana Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 20:18 To Ty juz mieszkasz na Tarchominie? kurcze to bede miala brzydkie widoki :( ale w Orco mam tez widok na lake ktora jest za osiedlem tzn nie wiem czy mozna to laka nazwac:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota fotki na spotkaniu IP: 212.75.114.* 08.11.05, 17:40 a były jakieś zdjęcia robione na budowie podczas spotkania? tak patrzę na stronkę i czekam, czekam, a tu ni widu, ni słychu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: fotki na spotkaniu IP: *.chello.pl 08.11.05, 17:47 Były lekkie problemy techniczne, ponieważ szeryf pilnował aby nie fotografować ale chyba cosik ktoś tam pstryknął, więc może się pojawią wkrótce i nie bedą to zdjęcia rentgenowskie :) Odpowiedz Link Zgłoś
ikcinreic1 Re: fotki na spotkaniu 09.11.05, 09:45 Mlekota, znowu marudzisz, na spotkania się nie chce przychodzić a później fotki by się chciało:):) Naprawdę były problemy techniczne ze zrobieniem zdjęć. Szeryf pilnuje, bo to nie są zwykłe budynki, a budynki o specjalnym znaczeniu strategicznym, jak te wszystkie co ich fotografować nie można. W końcu będą tu mieszkać sami prominenci: Mlekota, Miecugow, Tommy, Pa, p_groch, Rafał może nawet Niezdecydowana (Miecugow jak tam idzie koleżance z podejmowaniem decyzji- Ty jesteś pewnie na bieżąco sąsiedzie :)) no i wielu innych. Ale tak już serio to mówisz i masz - zajrzyj na stronę jest parę nowych fotek.A i nie wiem czy wiesz ale są plany, żeby zamknąć (czyli zadaszyć IV kondygnację) blok A przed zimą. NAwet w tym celu zinstalowali lampy na dźwigu, żeby można było dłużej pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: fotki na spotkaniu IP: 217.153.153.* 09.11.05, 10:02 Witam No niestety nie mam aż tak bliskich kontaktów z Niezdecydowaną i nie mam od niej żadnych informacji. Przejeżdżałem wczoraj koło budowy ok. 18.30 i światełko się paliło a i robotnicy biegali tak więc wszystko wydaje się w porządeczku. No i co Ikcinreic nie ma zbytnio odzewu na nasz apel ujawniania się na forum nowych mieszkańców. Czyli będziemy mieli do dyspozycji 112 mieszkań na nas wszystkich :) Tommy trzymam kciuki nie daj się biurokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
ikcinreic1 Re: fotki na spotkaniu 09.11.05, 10:09 Generalnie to w naszym bloku sami będziemy mieli do dyspozycji 56 lokali tzn. po 28 mieszkań na głowę bo jak na razie jest nas 2. Generalnie nie będziemy mieli problemów ze współlokatorami i z podejmowaniem decyzji, bo w 2 zawsze się dogadamy a jak będzie jeden głos za i jeden przeciw to pójdziemy na piwo do pobliskiej Galerii pod Dębami i później napewno będziemy mieli jednakowe zdanie. Niezdecydowana a Ty już opuściłaś nasze forum i przeniosłaś się do ORCO, czy tylo zaszyłaś się w cichym zakątku i podejmujesz decyzję z dala od mediów i internetu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pa Re: fotki na spotkaniu IP: 212.160.235.* 09.11.05, 10:14 Witam, Ikcinreic1 - tym zadaszeniem bloku A przed zimą to chyba trochę przesadziłeś ;)) Chyba, że chodziło Ci o kolejną zimę ;o) pa Odpowiedz Link Zgłoś
ikcinreic1 Re: fotki na spotkaniu 09.11.05, 10:20 Może przesadziłęm ze słowem zadaszenie, chodziło mi o wylanie stropu - tak chyba mówił szeryf w sobotę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pa Re: fotki na spotkaniu IP: 212.160.235.* 09.11.05, 10:54 Według moich informacji (z soboty oraz od Pana Adriana), chcieliby zadaszyć do zimy budynek B. O budynku A nie wiem wiele, ponieważ się nim nie interesowałem. Jak dla mnie mogą budować najpierw budynek A, a dopiero potem budynek B (ale ja jestem w tej mniejszości, co chce, aby mieszkanie było jak najpóźniej ;)) Co do planów wod-kan to są już one od dawna (przynajmiej ja dostałem do Pana adriana ze 2 miesiące temu taki ładny plan mieszkania w pdf z zaznaczonymi wszyskimi wymiarami i planami wod-kan. A czy plan elektryczny już jest? pa Odpowiedz Link Zgłoś
ikcinreic1 Re: fotki na spotkaniu 09.11.05, 11:18 Też mam plan w pdf-ie, ale taki z maja 2005 i nie mam na nim projektu instalacji a jedynie naniesione sanitariaty i zlewozmywak. Czy na Waszych planach są pokazane rozprowadzenia i takie tam inne odpływy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pa Re: fotki na spotkaniu IP: 212.160.235.* 09.11.05, 12:01 Więc mamy ten sam plan. Jak dla mnie jest on wystarczający, w końcu, jeżeli jest narysowana umywalka, to wiadomo, że musi być odpływ oraz doprowadzenie wody. pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: fotki na spotkaniu IP: 217.153.153.* 09.11.05, 10:20 Według informacji od Pana Szeryfa to do końca grudnia ma się zamknąć blok B, a blok A ma być do zimy postawione 2 piętro (czy jakoś tak). Ikcinreic masz rację mamy do dyspozycji calutki blok. Z podejmowaniem decyzji nie powinno byc problemu tak więc będzie wzorowy zarząd :), a przy piwie to nie będziemy przecież gadać na tematy służbowe :). Trzeba pomyśleć jak się dzielimy w pionie czy poziomie :), no chyba, że Niezdecydowana się zdecyduje to wtedy dzielimy na 3 osoby :). Najwidoczniej wiecej sąsiadów z bloku A to my nie mamy. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
ikcinreic1 Re: fotki na spotkaniu 09.11.05, 10:39 Z jednej strony Miecugov to dobrze że nie mamy, a z drugiej to niedobrze, bo coś w tym musi być, że ludzie nie kupują w A tylko B, nie wiem może mają plany, że pod naszyjm blokiem jakiś cmentarz indiański był, czy cuś. Po drugie to jak nas będzie tylo 2 i będziemy zarządzać i głosować, to kto będzie pracował, no wiesz zamiatał, śnieg ogarniał, mył podłogi na klatkach. Gospodarz Anioł to sobie zorganizował ekipę z lokatorów a u nas mieszkańców brak :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tommy Re: fotki na spotkaniu IP: 157.25.9.* 09.11.05, 10:45 A ja myślę, że sporo mieszkań jest też sprzedanych w A, a zdrugiej strony to A jest od ulicy, więc może to jest dla niektórych argument za B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: fotki na spotkaniu IP: 217.153.153.* 09.11.05, 10:53 No z pracą może być problem. Dobrze, że wejście na osiedle jest od naszej strony to pewnie sąsiedzi z B nam coś tam odgarnią :) (albo wygarną :)). A przypomniało mi się,że widziałem się już kiedyś z naszym sąsiadem, który zakupił mieszkanie w bloku A ale od strony baraków. Ale skoro się ten Pan na forum nie udziela to być może nie ma dostępu do netu bądź jest biernym obserwatorem. Więc napewno jest nas już 3. SĄSIEDZI UJAWNIJCIE SIĘ!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: fotki na spotkaniu IP: 212.75.114.* 09.11.05, 11:29 wtedy najprościej klatka dla każdego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: fotki na spotkaniu IP: 217.153.153.* 09.11.05, 11:56 Mam, jeszcze gorące, informacje od P. Adriana. Tak więc plany o których tu mowa zostały dostarczone do Wansbudu w dniu wczorajszym i jeśli są osoby zainteresowane to należy zgłosić się osobiście do biura ponieważ plany są w formacie A0 więc ciężko to skanować a lepiej skserować. Jeśli chodzi o sąsiadów to: Blok A sprzedano ok. 15 mieszkań blok B ok 30. Czyli troszku nas jest - sąsiadów. Jak zwykle ślę pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: fotki na spotkaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 13:04 Hej Są już plan u Pana Adrana? Czas go odwiedzić :) Super mam już 29 sąsiadów w moim bloku B. Tak w ogóle to najaktywniejszy na forum jest chyba blok B. Pozdrowienia dla wszystkich 15 sąsiadów z bloku na przeciwko :) Ja to w sumie mogę Wam czasem odśnieżać. przyda mi się trochę ćwiczeń fizycznych bo chudy jestem :) ikcinreic1 super stronka NetKlubu i fajne zdjęcia (zwłaszcza te na których widać moje mieszkano) POzdrawiam wszystkich Cześć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: fotki na spotkaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 13:14 Tylko żeby nie było, że za dormochę bym to zrobił. Kawa i to mocna (przed odśnieżaniem i po :) się będzie należała. Oczywiście wszescy sąsiedzi z bloku A składają się na moją kawę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: fotki na spotkaniu IP: 217.153.153.* 09.11.05, 13:37 No w takim razie masz zagwarantowaną kawę przed i po no i może coś do tej kawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: fotki na spotkaniu IP: 213.25.206.* 09.11.05, 13:40 np. ciastko a ciastka to my dobre mamy, spytaj Mlekoty - No nie Mlekota? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: fotki na spotkaniu IP: 217.153.153.* 09.11.05, 13:43 No Bikle to wysiada przy nas. Może osiedlową cukiernie otworzymy przy budce strażniczej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: fotki na spotkaniu IP: 212.75.114.* 09.11.05, 17:53 ciacho mniam mniam i dlatego proponuję - idąc tropem miecugova - stworzyć tzw. cukiernię "na rogu" "zaraz wracam, tylko wyskoczę na róg po ciacha" :) Odpowiedz Link Zgłoś
ikcinreic1 Re: fotki na spotkaniu 09.11.05, 13:42 Z tą aktywnością sąsiadów z bloku B to troszkę przesadzasz. Nie poznałeś jeszcze pełnych możliwości aktywności mojego sąsiada z bloku A - Miecugowa. Poniżej możesz zauważyć tylko próbkę jego możliwości w dialogu z Niezdecydowaną, dobrze mówię Miecugow?:):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: fotki na spotkaniu IP: 217.153.153.* 09.11.05, 13:46 Ba no pewnie, nie jest trudno być aktywnym na forum jeśli się jest w większości:). My z Ikcinreiciem dwoimy się troimy aby istnieć na tym forum. Ale strzeżcie się blokowcy B my się dopiero rozkręcamy. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: fotki na spotkaniu IP: 212.75.114.* 09.11.05, 17:56 i fotki, i ciacha. zawsze, jak nie byłem na rodzinnej imprezie, to mi donosili rodzice ciacho. także trafiliście z tym ciachem w sam raz. zapewniam, że naprawdę jak tylko będę mógł (bo nie będę pracował akurat), to się zjawię na spotkaniu. z ciachem ofcors. Odpowiedz Link Zgłoś
ikcinreic1 "Roboty nocą" 09.11.05, 18:14 Przejeżdżałęm dzisiaj po zmroku koło budowy, no i zgodnoie z planem panowie budowniczy dzielnie pracowali przy blasku reflektorów zainstalowanych na dźwigu. Nawet dźwig pracował, tzn. podawał beton na 2 piętro.Chyba się wyrobią z terminem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: "Roboty nocą" IP: *.chello.pl 09.11.05, 18:30 No co by nie mówić szeryf słów na wiatr nie rzuca. Mieli robić to i robią, mają się wyrobić to i się wyrobią :) Odpowiedz Link Zgłoś
ikcinreic1 Dla poprawy humoru 09.11.05, 18:39 TO znowu ja, troszkę sobie buszowałęm po sieci i trafiłem na fajną stronkę miłośnika serialu Alternatywy 4. Stronka naszpikowana jest fotkami oraz dialogami znanymi tak dobrze. Uwarzam, że można się nieźle pośmiać przypominając sobie niektóre sytuacje. POLECAM odwiedzenie stronki jak macie śmieszy Was tego rodzaju satyra na PRL. Tylko się cieszyć, że nasze pokolenie nie musi się zderzać z sytacjami z tamtych czasów. film.org.pl/prace/alternatywy/alternatywy_main.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: Dla poprawy humoru IP: *.chello.pl 09.11.05, 18:46 No widzę sąsiedzie, że mamy podobne gusta kinomatograficzne :). Czyli nie będziesz miał nic przeciwko temu aby w suszarni założyć chór bądź kabaret :) Odpowiedz Link Zgłoś
ikcinreic1 Re: Dla poprawy humoru 09.11.05, 18:51 Z chórem to może dajmy sobie spokój, aktualnie moja sąsiadka jest śpiewaczką teatralną, więc repertuar mi się troszkę znudził, ale kabaret, albo klub aktora czemu nie. Generalnie możemy sobie zrobić małą salkę kinową (ktoś mówił, że Wansbud ma przedstawiać ofertę kin domowych) i będziemy sobie oglądac twórczośc Barei, Piwowskiego i innych reżyserów:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: Dla poprawy humoru IP: *.chello.pl 09.11.05, 19:31 No ze śpiewaniem to u umnie też nie najlepiej. No ale takie osiedlowe kino to może być dobry pomysł tylko, że raczej miejsca i zbyt wielu inwestorów może nie być więc trzeba się bedzie pewnie ograniczyć do wspólnych odwiedzin sąsiedzkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: Dla poprawy humoru IP: 212.75.114.* 09.11.05, 19:53 myślałem, że chodzi tu o indywidualną ofertę dla każdego z osobna, tj. ofertę fachowej pomocy w stworzeniu mini domowego kina... ale stworzenie jakiegoś podwórkowego mini kina też nie było by złe. tylko nie wiem, czy znajde czas na takie rozrywki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota wystrój mieszkania IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.11.05, 10:29 hej, czy już wiecie jak będziecie urządzać mieszkanie? ja się przyznam, że strasznie długo nad tym się głowiłem, aż wpadło mi w ręce jedno czasopismo z kapitalnie urządzoną kuchnią (ta część najbardziej mnie nurtowała - nie łazienka, ale kuchnia właśnie). zacząłem pracować nad moimi planami tak, by tą kuchnię zaadaptować do mojej i udało się. kurcze, ile to wysiłku kosztuje! jak mam już urządzoną kuchnię, to wiem, jak i pokój będzie wyglądał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezdecydowan Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 20:20 Cześc może ktos z Was mogłby mi przeslac wzor umowy jka podpisal z developerem po uwzglednieniu poprawek Bede bardz wdzieczna Moj adres: aska.panczuk@op.pl Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.05, 09:35 Witam, fakt weekend dłuuuuuggggggiiii więc trza odpocząć było, ale widzę, że forum wolnegoo ne miało i to dobrze. Niezdecydowana postaram wysłąć ci dziś umowę. Ja mam ją sporządzoną w formie aktu notarialnego. Czyli decyzja podjęta? Jeśli chodzi o urządzanie mieszkania to niestety nie mam takiej wyobraźni i pewnie o umeblowaniu pomyślę jak już bedzie stało mieszkanko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezdecydowana Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 09:40 Z gory bardzo Ci dziekuje. Tak podjeta ale z calym mnostwem watpliwosci, chcociaz w sumie co bym nie zrobila i tak bym je miala. bylam w sobte ze swoim tata na budowie i to on wlasciwie podjał za mnie ta decyzje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.05, 10:08 Czyli WITAMY DROGA SĄSIADKO a który blok padł jako twój wybór (kiedyś cosik wspominałaś na temat bloku A) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezdecydowana Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 10:15 Blok A mi juz tylko zostal wiec akurat tu mialam prosta decyzje do podjecia jeszcze tylko musze sie zdecydowac:) drugie pietro czy trzecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.05, 10:24 No to ja też mam blok A. A piętro wybrałem sobie II Odpowiedz Link Zgłoś
ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud 14.11.05, 10:56 Witam wszystkich po dłuższym niż zwykle weekendzie. Miecugow i Niezecydowana a taraz owana widzę, że znowu zaczynacie maraton , he, he, he. To co może my, inni lokatorzy wyniesiemy się z tego wątku, żeby nie przeszkadzać :-):-):-) To oczywiście żarty Miecugow i Owana. Jak nam pozwolićie, też czasem zabierzemy głos. No to Miecugow mamy kolejną osobe w bloku A chęną do pracy, na rzecz kolektywu blokowo-osiedlowego. Chyba to Twoja zasługa, że udało Ci się zwerbować kolejnego mieszkąńca naszego bloku. Gratulacje - odbiór... Odpowiedz Link Zgłoś
ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud 14.11.05, 11:19 przepraszam, zaz nazwę Oowana (miałem błąd w wyświetlaniu strony i myślałem, że Naiezdecydowana zmieniła login na Owana). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 14.11.05, 18:15 Spoko Ikcinreic1 miejsce na forum powinno się znaleźć dla wszystkich (no chyba, że serwer się przeciąży. Czyli wnioskuję, że mam już na 2 piętrze sąsiadkę - to superowo. Przyda nam się osoba, która zapewne ma większe doświadczenie w zaprowadzaniu porządku bo my z Ikcinreicem jesteśmy specami od bałaganu :). Jednym słowem blok A rośnie w siłę. A co do gratulacji o namawianiu to bez przesady trzeba podziękować ojcu Nieznajomej bo to przecież On rozwiał jej wątpliwości (tzn. chyba gdzieś tak pisałaś), ja się musiałem tylko namęczyć aby się z nim skontaktować i podsunąć mu ten pomysł :). W takim razie czekamy na kolejnych niezdecydowanych (a tak swoją drogą Panie Adrianie to może jakieś upusty dla przedstawicieli handlowych : )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezdecydowana Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 15:32 Nie martwcie sie sasiedzi nie zmonopolizuje Wam forum :) bo nie mam zbyt czesto dostepu do netu :0 chyba tez wybiore drugie pietro Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawek Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 14.11.05, 18:15 A ja czytalem Dowan i Dowana. Ja Bede zamieszkiwal tereny bloku b ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 14.11.05, 18:27 Żeby nie było niejasności my mieszkańcy bloku A również tak samo jak siebie uwielbiamy mieszkańców bloku B. Równie serdeczne pozdrowionka dla blokersów z B Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 14.11.05, 18:30 Żeby nie było wątpliwości my mieszkańcy A-bloku również tak samo jak siebie uwielbiamy blokersów z B. Tak, więc również serdeczne pozdrowionka dla Was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 14.11.05, 18:31 Ależ ja się powtarzam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 14.11.05, 18:32 Serwer to już chyba siada bo takie głupoty wyprawia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezdecydowana Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 17:24 Czesc sasiedzi! Mam nadzieje ze nie bede jedyna kobieta w bloku A, bo sprzatac az tak bardzo nie lubie:) Pozdrawiam Was wszystkich (z bloku B oczywiscie tez) i dziekuje raz jeszcze milemu koledze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 15.11.05, 17:35 Na dzień dzisiejszy napewno jesteś jedyną kobietą z bloku A udzielającą się na forum. A co do sprzątania to ponegocjujemy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezdecydowana Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 09:26 Cześć sasiedzi! Milego dnia Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawek Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 16.11.05, 19:18 Czesc Niezdecydowana,dzieki za pozdrowienia.3maj sie cieplo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota ciekawostki dropsa IP: 212.75.114.* 15.11.05, 19:11 tak ciągle przeglądam na necie, co władze warszawy mają do zrobienia na najbliższe lata. znalazłem coś takiego: www.um.warszawa.pl/v_syrenka/news/inne/broszura_strategia_m_st_Warszawy_d o_2020.pdf warto poczytać, bo jest tam mowa o moście północnym, drogach, oczyszczalni ścieków... co z tego wyniknie, to już inna sprawa :| ciekawy też jest link um.warszawa.pl/v_syrenka/liczby/ gdzie podane są najważniejsze dane dotyczące warszawy z podziałem również na dzielnice. szukam też dostępnej kiedyś na stronach www mapy zanieczyszczeń wawy, ale linki do tych stron już nie działają - ktoś to musiał wykasować, a szkoda, bo były ciekawe. poszukam ich jeszcze na swoim kompie, może gdzieś je zgrałem. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: ciekawostki dropsa IP: 212.75.114.* 15.11.05, 19:14 kurcze, oczywiście, żeby link zadziałał, trzeba go w całości skopiować, bo podkreślony jest tylko kawałek adresu. może teraz zadziała: www.um.warszawa.pl/v_syrenka/news/inne/broszura_strategia_m_st_Warszawy_do_2020. pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawek Re: ciekawostki dropsa IP: *.chello.pl 15.11.05, 21:35 Dzieki za pozdrwowienia. Odwzajemniam je. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aska Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 17:57 Cześć to ja Niezdecydowana Widze sasiedzi ze mojej pojawienie sie na forum spowodowalo ze Wam sie skonczyla wena :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.aster.pl 17.11.05, 19:47 Poprostu każdy się zajął swoją robotą zawodową, żeby miał z czego kredyt spłacać :)A poza tym nikt paniki nie sieje (wykrzykniki się nie oddzywają), na budowie nic szczególnego, więc trochę przycichliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 17.11.05, 20:13 Hehehe ja np. żyję, spoko ale ze względu na charakter swej pracy nie zawsze mam zasięg internetowy, w końcu w kopalni ciężko o "pole". Myślę, że nie ma co wilka z lasu wywoływać bo zapewne krzykacz cosik na święta wymyśli. Cięszę się bardzo, że już znikł nick "Niezdecydowana" i pojawił się "Aśka". Tak więc witamy Cię Joanno w naszych skromnych prograch A bloku. Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aska Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 20:15 Czy mily kolega moze odebral dzis juz swoja poczte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 17.11.05, 20:22 Tak jest ale koleżanka chyba jeszcze nie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aska Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 16:09 Podzielam zdanie kolegi Wawka tez mysle ze bedzie pieknie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawek Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 18.11.05, 22:41 Ciesze sie Asiu, ze mamy podobne zdanie na temat wygladu osiedla :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 19.11.05, 12:45 HALLLLLLLOOOOOOOOOO jest tam ktoś jeszcze na tym forum? Taka cisza, czyżby już nikt nie chcial pisać na temat naszego osiedla :(. Oczywiście ponawiam apel do tych, którzy się nie ujawnili - pokażcie się ludziska. POZDRAWIAM i A i B i nawet Orco bo to też sąsiedzi (a no i oczywiście właścieli tych domków jednorodzinnych po bokach) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawek Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 18.11.05, 15:10 Moze jutro lub w niedziele wybiore sie na Bialoleke i slynna Pomorska.Udalem sie tez do p. Adriana i otrzymalem dokladniejszy plan mojego mieszkania.Nie bede w nim nic zmienial,gdyz mieszkanko jest malutkie i wersji pierwotnej wydaje sie byc optymalnie rozplanowanym.W ogole coraz bardziej zaczyna mi sie podobac to nasze osiedle i dalej twierdze,ze jesli bedzie wygladalo tak jak na wizualizacji to bedzie jednym z piekniejszych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawek Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 20.11.05, 09:32 Wlasnie ubieram sie i jade na wycieczke obejrzec nasze sliczne osiedle :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawek Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 20.11.05, 14:04 Jak pojechalem to i wrócilem brrr jak zimno, jak zmarzlem...Calkiem mily widok,ale bydynku A jest jeszcze malusio.Troszke szkoda bo do niedawna pogoda byla super...Budynek B jest budowany przed czasem, bud.A z opoznieniem.I tak to jest jedna inwestycja wiec wszystko jest dla mnie ok.Wszystko fajnie wyglada jak widac efekty.Przyjdzie taki moment,ze prace beda wykonywane wewnatrz-wtedy dopiero bedziemy mieli wrazenie,ze nic sie nie dzieje. Poki co jestem bardzo zadowolony i ciesze sie z ogolnego postepu robót.Pozdrawiam przyszlych mieszkancow, budowniczych i kierownictwo.Ps pomyslalem dzisiaj czemu przewaznie udzielaja sie lokatorzy bud. A a czemu bud.B milczy.Chyba to nie strach, ze ich posiadlosc dotychczas nie nabrala jeszcze ksztaltow ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 20.11.05, 14:37 Witam, tak to prawda że postępy widać - ja wybrałem się wczoraj. B rośnie w siłe czyli chyba zgodnie z założeniami chcą go postawić do końca roku. Nasz A zapewne ruszy już na wiosnę bo zimno się zaczyna więc pewnie roboty staną. A my mieszkańcy A nie boimy się niczego poprostu lubimy sobie popisać na forum :). Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawek Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 20.11.05, 16:09 Ja tak mysle,ze nikt sie nie boi :) to wspolne przedsiewziecie i musimy cierpliwie czekac a nawet zniesc ew. niedogodnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 20.11.05, 17:01 Wawek - pięknie powiedziane popieram Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pestek Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.11.05, 20:10 Cześć. Miecugow, mam do Ciebie prośbę. Czy mógłbyś mi podesłać także umowę po Twoich korektach, chodzi mi właśnie w formie aktu notarialnego. Mój adres pestek@eranet.pl Oczywiście każda osoba mogąca mi pomóc-też poproszę o przesłanie. Czy wprowadzaliście duże poprawi do treści umowy. Czy moglibyście podać jakich sprawdzonych prawników, którzy mogliby "rzucić okiem" na umowę. Ja zarezerwowałem mieszkanie w budynku B. klatka środkowa, piętro III. Być może Wasz przyszły sąsiad :-) Pozdrawiam Pestek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 20.11.05, 23:39 Proszę bardzo Pestek, mówisz i masz :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 212.75.114.* 21.11.05, 09:13 Cześć Pestek, jedno z dwóch mniejszych, czy jedno z dwóch większych mieszkań wybrałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Stronka Netklubmajolikowa IP: 213.25.206.* 21.11.05, 13:15 Witam, wszystkich Troszkę zmodyfikowałem naszą stronkę a raczej podstronkę INFORMACJE, wstawiłem info o walutach, może się przyda tym, którzy zaciągnęli lub mają zamiar zaciągnąć kredyty w walutach. Powinna się aktualizować codziennie w oprciu o publikowane dane. Cały czas zapraszam do przesyłania ciekwaych info lub linków do zamieszczenia na stronie. Pozdrawiam IKCINREIC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbb Re: Stronka Netklubmajolikowa IP: *.bzmw.gov.pl / *.um.warszawa.pl 08.12.05, 12:39 Witam wszystkich serdecznie. Jestem nowym lokatorem a raczej (ą) bloku B. Podpisałam już umowę. Czy możecie zdradzić mi adres tej stronki internetowej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.kappa.com.pl 23.11.05, 09:42 Pestek i jak umowa podpisana?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawek Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 23.11.05, 16:04 Pestek,tylko kup u nas a nie w orco;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 212.75.114.* 22.11.05, 17:13 nic mądrego dziś nie wymyślę. chcę tylko powiedzieć, że z naszym forum plasujemy się na 26 pozycji wśrod pozostałych for (fór?, forów? :|) pod względem liczby wpisów. Odpowiedz Link Zgłoś
ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud 22.11.05, 19:51 To co idziemy na rekord, ile Mlekota nam wpisów brakuje żeby wejść do pierwszej dziesiątki? Wiesz mamy w swoich szeregach bardzo aktywną grupę chyba wszyscy wiemy o kim mówię - Wy też wiecie Miecugow i Niezdecydowana (Aśka). Więc jak trzeba to napewno możemy na nich liczyć :):):):) Generalnie to coś u nas ucichło. A swoją drogą to czy nie macie wrażenia, że ostatnio coś to nasze forum głupieje? Chyba trzeba się przenieść na nasze klubowe, co Wy na to. Szkoda, że tam nie piszemy bo po to zostało założone, a p- groch się pewnie nieżle natrudził, żeby go uruchomić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawek Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 22.11.05, 23:44 Nie wiem, jakos nie potrafie sie poruszac po forum klubowym. Dlatego nie zalogowalem sie. Hmmm zastanawiam sie nad ucichnieciem forum. Mysle, ze glównym zadaniem tego forum jest dzielenie sie uwagami tymi pozytywnymi i negatywnymi w zakresie budowy osiedla.Z negatywami trzeba ostroznie aby nie robic we wlasne gniazdo.Wiec nie zawsze jest o czym pisac co nie znaczy ze forum umiera:) Obserwowalem orco i tam dopiero jest nedza na forum kilkanascie postow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.kappa.com.pl 23.11.05, 09:41 Witam, Nie ma mowy nasze forum nie umrze. A co do rekordu to też da się załatwić :). Fakt szkoda,że forum na naszej stronce przycichło ale myślę że już niedługo się odrodzi. Najważniejsze, że domki rosną cało i zdrowo. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominik Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.uwm.edu.pl 24.11.05, 11:13 hejho!zupełnie nowy ze mnie człek na forum..Jestem zainteresowny tą inwestycją i w związku z tym bardzo prosze o inf. dotyczące:samego iwestora(czy jest wiarygodny..?jakies wcześniejsze inwestycje?),a także umowy(jaka jest wersja przez Nich proponowana..?i czy jest możliwość negocjacji?).Pytam, bo domyślam sie ze WASZA wiedza jest znacznie bardziej rozległa od mojej(mieszkam jeszcze poza Warszawą i załatwianie wszystkiego na odległość jest trochę ograniczone). Czytłem o planch mostu półnosnego,Czy ktoś moze wie, w którym dokładnie miejscu ma on powstać..?A może wiecie również jaki jest plan zagospodarowania przestrzennego wokół inwestycji?? Pytań mam wiele, ale przeciez jest sie czym przejmowac..:) Z Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominik Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.uwm.edu.pl 24.11.05, 11:13 hejho!zupełnie nowy ze mnie człek na forum..Jestem zainteresowny tą inwestycją i w związku z tym bardzo prosze o inf. dotyczące:samego iwestora(czy jest wiarygodny..?jakies wcześniejsze inwestycje?),a także umowy(jaka jest wersja przez Nich proponowana..?i czy jest możliwość negocjacji?).Pytam, bo domyślam sie ze WASZA wiedza jest znacznie bardziej rozległa od mojej(mieszkam jeszcze poza Warszawą i załatwianie wszystkiego na odległość jest trochę ograniczone). Czytłem o planch mostu półnosnego,Czy ktoś moze wie, w którym dokładnie miejscu ma on powstać..?A może wiecie również jaki jest plan zagospodarowania przestrzennego wokół inwestycji?? Pytań mam wiele, ale przeciez jest sie czym przejmowac..:) Z GÓRY DZIEKUJE!!!! DOMINIK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominik Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.uwm.edu.pl 24.11.05, 11:14 z góry dziekuje za informacje!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.kappa.com.pl 24.11.05, 13:00 Witaj Dominiku, Prawda jest taka, że jeśli chcesz poznać odpowiedzi na temat naszego osiedla to najlepiej jest przejrzeć nasze forum (wiem, że dużo tego jest ale tam są cenne informacje). Polecam również odwiedzenie naszej stronki internetowej gdzie znajdują się wszelkie informacje dotyczące najbliższych planów. Podaję stronkę strony.aster.pl/netklubmajolikowa/index.html Ewentualnie jeśli bardzo nalegasz to myślę, że w weekend cosik się powinno napisać jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawek Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 24.11.05, 16:57 Dominik, kupuj swoje m w Wansbudzie i witaj wsrod szczesliwych Majolikowiczów:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominik Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.uwm.edu.pl 25.11.05, 14:08 dziekuje panowie..dziekuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 212.75.114.* 25.11.05, 21:31 brakuje nam drugie tyle i jeszcze troche.tak, żeby było przynajmniej 1300 wpisów. pzdr :) Odpowiedz Link Zgłoś
ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud 26.11.05, 21:28 To juz tylko 1299 wpisów.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 27.11.05, 09:57 Włączam się do walki o fotel lidera :). Pomóżcie przy kolejnych 1298 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawek Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 27.11.05, 16:41 Hehe ode mnie tez jeden wpis,zatem 1297 oczywiscie zludne to prawdy, gdyz przodownicy tez nie proznuja i wpisy robia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.11.05, 19:40 no a mnie nie pozostaje nic innego, tylko się cieszyć z moblizacji sąsiadów. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pa Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 212.160.235.* 28.11.05, 08:54 Witam, przejeżdżałem wczoraj obok budowy - w budynku B zaczęli stawiać ostatnie piętro. Jak tak dalej pójdzie, to rzeczywiście budynek B może być w tym roku zadaszony. Pozdrawiam, pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 212.75.114.* 28.11.05, 12:49 i o to właśnie chodzi! pozdrawiam - również tajnych sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 213.25.206.* 28.11.05, 14:43 Witam, ja też wczoraj nawiedziłem budowę, żeby zrobic parę fotek i potwierdzam słowa pa, że faktycznie chyba zdążą z zaleniem stropu nad 4 kondygnacja. W budynku A prace jakby stanęły. Zaczęty jest strop nad I kondygnacją i nie widać żeby się jakoś spieszyli z jego zakończeniem. Ale taki mają plan. Jutro będzie można zbaczyć fotki na stronie klubowej (postaram się je tam umieścić). Czy zauważyłeś pa w sąsiednim lasku - na jego skraju zwaloną kuopę starych okien? To się nazywa ekologia i recycling. Obawiam się tylko, że natura z szybami to sobie sama nie poradzi. Liczę tu na pomoc zbieraczy surowców wtórnych Szkoda, bo nie diość że lasek jest mały to jeszcze ludzie bezczelnie go zaśmiecają takimi gabarytami. Pozdrawaim wszystkich sąsiadów. IKCINREIC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawek Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 28.11.05, 16:14 ciekawy jestem czy ten lasek pozostanie na dlugo czy go kiedys wytna.Z poczatku to wszystko jest piekne, a pozniej blok przy bloku trasa i wiele innych. Odpowiedz Link Zgłoś
p_groch Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud 29.11.05, 07:34 Teraz to las wyciąć nie jest tak prosto. O powolenie trudno, u nas przecież też dęby mogą przycinać tylko pod nadzorem. Będzie dobrze, pozatym ten "lasek" składa się z dwóch części, druga część ciągnie się daleko daleko więc napewno zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 212.75.114.* 29.11.05, 13:11 trasą, przyznam szczerze, przestałem się martwić - będziemy interweniować, żeby były ekrany, jeśli ma to być jakiś duży ruch. ekrany dają baaaardzo dużo, wiem, bo sam sprawdziłem idąc dołem pod łazienkowską czy przechodząc pod obwodnicą sochaczewa :) naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pa Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 212.160.235.* 29.11.05, 09:02 Tak, zauważyłem tę kupę okien :(( Może jak teren się zaludni, to takie zdarzenia nie będą miały miejsca. pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 213.25.206.* 29.11.05, 11:06 Miejmy nadzieję.... Trzeba będzie gonić towarzystwo zaśmiecające teren. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 213.25.206.* 29.11.05, 13:58 Witam, jak ktoś szuka nowych to sorki ale nie dałem obrobić zdjęć. Pozstaram się dzisiaj to zrobić więc od jutra powinnybyć na stronce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 212.75.114.* 30.11.05, 13:23 kurcze, oglądam sobie właśnie zdjęcia z netklubu i widzę, że sąsiedzi się już ładnie pobudowali. nasza inwestycja też idzie mocno w górę i chyba skończą faktycznie budynek B przed końcem roku. fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Temat do obgadania IP: 213.25.206.* 30.11.05, 13:32 Witam sąsiadów, Na forum klubowym rzuciłem jeden temat do obgadania przez klubowiczów, więc jak znajdziecie trochę czasu to zapraszam do dyskusji. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawek Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 01.12.05, 21:01 dziekuje za fotki :-) :-) :-)Mlekota,tez laziles po innych forach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.12.05, 18:54 a zaglądam sobie czasem tu i ówdzie ciekawy, co u innych słychać i aż sięm czasami za glowęm chwytom jakie ananasy chodzom po necie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawek Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 02.12.05, 18:34 Dla tych co sa niecierpliwi: usmiechnijcie się. Wansbud wybuduje jedno z piekniejszych malutkich osiedli :-)Takiego osiedla nie powstydzilby sie nawet duzy znany developer!Pozdrawiam wszystkich przyszlych lokatorow :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawek Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 03.12.05, 16:47 Przegladalem oferte orco.Zostalo im do sprzedania 39 mieszkan. Panie Adrianie, moze umiescil by pan na stronie Wansbudu aktualne zdjecia z budowy bo pod tytulem:co nowego na budowie, widnieje kilka starych fotek tak jak by niewiele sie tam dzialo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 212.75.114.* 06.12.05, 16:03 chcę pozdrowić sąsiadów bardzo serdecznie, naprawdę serdecznie! wszystkich. gorąco pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.aster.pl 06.12.05, 16:51 Cześć mlekota, czy te gorące, naprawdę gorące i szczere pozdrowienia to okazji Mikołaja? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.12.05, 20:00 też, ofkors. jak najbardziej. mikołajki, zaraz Święta, a za rok oby i mieszkanko :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.optimus.pl / 80.51.176.* 07.12.05, 09:50 A ja chciałbym serdecznie powitać nowego członka (członkinię) naszej majolikowej społeczności Panią Joannę (niezdecydowaną), która jak mi wiadomo podpisała w dniu wczorajszym umowę na mieszkanko w bloku A. Tak, więc pomalutku te mieszkanka się wyprzedają. Ikcrenic to również prezent od Mikołaja dla Ciebie bo to oznacza, że nie będziemy musieli mieć dyżurów. Niezdecydowana zgodziła się podołać wszystkim obowiązkom utrzymania naszego bloku :). Pozdrawiam oczywiście wszystkich mieszkańców osiedla Majolikowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 213.25.206.* 07.12.05, 11:32 Witamy oczywiście Joannę w nszych przyszłych progach - teraz co jawyżej możemy albo w garażu powitać albo na parterze i to bez stropu. :) Dzięki miecugow za załatwienie sprawy dyżurów (ich brak). Wiedziałem, że sprawy porządkowo-organizacyjne powinny być w Twoich rękach a Ty już odpowiednio rozdzielisz obowiązki. A jak wogóle wszyscy zadowoleni z postępu prac i zatwiania zmian? - tu szczególnie chyba Tommy może coś powiedzieć, bo chyba własnie Ty jesteś na etapie wykonywania zmian wewnątrz loklau, czy dobrze mówię? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.optimus.pl / 80.51.176.* 07.12.05, 13:03 Mnie tam zasadniczo wszystko zadowala. Szczególnie postępy w budowie bloku B bo co do A to myślę, że uśmiechnę się dopiero na wiosnę. Podobno do końca roku powinno być już sprzedanych ok. 50% mieszkań. Na forum udziela się max 10 osób, więc gdzie jest kolejne 40?. A swoją drogą to ciekawe, że nikt nowy na forum się nie pojawia, ani nowy mieszkaniec ani nikt kto chciałby się coś o Majolikowej dowiedzieć. Hmmm ciekawe. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 213.25.206.* 07.12.05, 14:44 No, faktycznie nowych ludków brak. Nawet żande wykrzykinki się nie pojazwiają, czy to cisza przed burzą? Chyba trzeba będzie zacząć nowych udawać, nowe tożsamości, nowe loginy, parę pytań się zada i forum jak nowe będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.optimus.pl / 80.51.176.* 07.12.05, 14:57 To jakby co to ja będę od teraz "Tratwa" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 213.25.206.* 07.12.05, 15:21 a ja będę "Grab1" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podwawek Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 07.12.05, 16:34 Pogubicie sie pozniej od wlasnych klamstewek udajac nowych forumowiczow.podwawek [wawek;)] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tratwa Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.optimus.pl / 80.51.176.* 07.12.05, 16:39 Czytałem to forum i zacząłem mocno się zastanawiać nad kupnem mieszkania w Wansbudzie. Czy ktoś z Was forumowiczow może mi podać dobre i złe cechy tego dewelopera i całej tej inwestycji? Rozważam jeszcze propozycję Orco. Liczę na Waszą pomoc. Dziękuję z góry. PS. A co to za sprawa z tym Panem Andrzejem S. skoro przycichło to mam uważać, że wszystko jest ok? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grab1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 213.25.206.* 08.12.05, 08:42 Forum wita nowych forumowiczów tzn. nowi forumowicze witają nowych forumowiczów. Ja Grab1, tratwa-odbiór... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tratwa Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.optimus.pl / 80.51.176.* 08.12.05, 09:22 Zgłaszam się Grab1. Niestety od dnia wczorajszego nikt nie odpowiedział na moje zapytania :(. Chyba spróbuję na forum Orco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grab1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 213.25.206.* 08.12.05, 10:03 Tratwa, tratwa zgłośc się... Tak już serio tratwa, chyba nie ma się co wydurniać, my sobie robimy teraz żarty a niektórzy na poważnie chcą się czegoś mądrego dowiedzieć na tym forum, bo w końcu po to je stworzyliśmy, żeby sobie pomagać i się informować o rzeczach ważnych. W sytuacji kiedy my sobie tutaj robimy żarty to ciężko się szuka wątków poważnych więc zamieniam się w ikcinreic1 i będę już poważny (no może pozwolę sobie czasami na małe wyjątki). Co Ty na... Chyba dobrze będzie, żebny nasze forum traktowali nowi użytkownicy na poważnie...odbiór Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.aster.pl 13.12.05, 20:22 Witam, narzekacie tak na brak nowych forumowiczów :)). My z mężem równiez zastanawiamy się nad kupnem mieszkania na Majolikowej. Wczoraj byliśmy na budowie, póki co wygląda to nieźle. Tak naprawdę, chyba się zdecydowaliśmy. Może coś ciekawego od Was się dowiemy. Dajcie znać co jest ok, na co trzeba uważać. Chodzi mi głównie o sprawy prawne :(( NIestety ściśli jesteśmy :)). pozdrawiam stałych bywalców :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.aster.pl 14.12.05, 09:54 Witamy na forum, i może na osiedlu. Niestety chyba nic nowego, poza tym co jest na forum, na temat tej inwestycji nie ma. Trzeba cała forum prześledzić i zapewne cś więcej się dowiecie. Póki co nie dzieje się nic niebezpiecznego, no może poza jednym dłuższym wystapoieniem !!!!!!, ale to juz chyba zostało opanowane i wyjaśnione. Zatem zapraszamy do grona mieszkańców Majolikowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 16.12.05, 17:44 Witam Mala na łamach naszego forum (a mam nadzieję, że już niedługo na naszym osiedlu). Powtarzając za ikcinreic1 polecam lekturę tego forum. Na dzień dzisiejszy wszystko wygląda ok i mam nadzieję że tak pozostanie. Na tym etapie najważniejsza dla Was powinna być umowa, ją napewno trzeba przeanalizować i wprowadzić poprawki - ale z tego co wiem z negocjacjami też nikt nie miał problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.optimus.pl / 80.51.176.* 07.12.05, 13:13 ikcinreic1, nie no chłopie pełen szacunek za rozwój naszej stronki www. Zapraszam wszystkich, którzy jeszcze nie widzieli naszej stronki. Z dnia na dzień jest coraz bardziej profesjnalna. Jeszcze raz wielkie dzięki ikcinreic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 213.25.206.* 07.12.05, 14:42 Nie mam sprawy z tą stronka, trochę mi tylko pomysłów zaczyna brakować, liczę jednak cały czas na Wasz wkład (wsad).Zachęcam do podsyłania jakichś ciekawostek, linków czy stronek, które pomogą w przysżłości się dobrze zorganizować tak globalnie jako wspólnota i prywatnie każdemy we włąsnym M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 212.75.114.* 08.12.05, 09:22 napisało mi się pierwotnie w autorze "mlekopta" - fajny nik, nie? może też będę drugim użytkownikiem? :). stronka fajnie się rozwija. mam linka: www.bartycka.svc.pl/ - bartycka jest droga, ale w celach poglądowych może warto popatrzeć co i jak. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 213.25.206.* 08.12.05, 09:57 Dzięki mlekota za link, podepne go do stronki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.optimus.pl / 80.51.176.* 08.12.05, 10:07 Mam pytanko do Majolikowców obecnych i przyszłych. Czy będziemy organizowali jakieś jeszcze jedno spotkanko w tym roku? Może takie świąteczne :)? Zaprosilibyśmy tych, których jeszcze nie znamy i innych chętnych. Bądź też może z tą propozycją spotkania poczekać aż więcej osób się zorganizuje i pojawi na naszym forum np. do wiosny? Co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbb Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.bzmw.gov.pl / *.um.warszawa.pl 08.12.05, 12:53 Witam napisalam juz ze jestem nowym lokatorem bloku B, ale jakos nikt mnie nie zauwazyl. Czy moglibyście mi zdradzić adres stronki internetowej :) osiedla. Tak sobie poczytalam i wydaje mi sie ze cos takiego istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 213.25.206.* 08.12.05, 13:27 witamy, witamy i cieszymy się, że dołączyłąś do naszego sąsiedzkiego grona i pewnie Cię wszyscy zauważą, ale być może w tej chwili są zajęci. oto adres www.netklubmajolikowa.fe.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pa Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 212.160.235.* 08.12.05, 15:13 Zauważyli! Witamy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p_groch Załatwianie zmian w planach IP: *.macrosoft.pl 07.12.05, 16:46 Ogólnie załatwianie zmian idzie ok, ja nie narzekam, tylko nadal czekamy na plany elektryczne. Ścianki, CO i wodno-kanalizacyjne już mam i zmieniam, a później do kierownika :) Chyba będzie tak jak chcę, żadnych narazie problemów. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grab1 Re: Załatwianie zmian w planach IP: 213.25.206.* 08.12.05, 08:40 A czy za zmiany np. w ściankach Wansbud obciąża jakimić kosztami? pozdrawiam, IKCINREIC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pa Re: Załatwianie zmian w planach IP: 212.160.235.* 08.12.05, 12:10 Witam, Kwoty są raczej symboliczne; z tego co pamiętam 60zł za metr dodatkowej ścianki. pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: Załatwianie zmian w planach IP: 213.25.206.* 08.12.05, 13:25 a jak rezygnujesz ze ścainy to zwracają te 60 zł czy nie? albo jak stawiasztakiej samej wielkosci ścianę ale w innym miejscu to też dopłacasz? pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pa Re: Załatwianie zmian w planach IP: 212.160.235.* 08.12.05, 15:12 jak rezygnujesz to raczej nie zwracają, a jak stawiasz tyle samo tylko w innym, to masz chyba usługę gratis ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: Załatwianie zmian w planach IP: 213.25.206.* 08.12.05, 15:35 Dzięki za odpowiedź pa, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: Załatwianie zmian w planach IP: *.chello.pl 08.12.05, 17:48 Ja również kogoś zauważyłem. Witam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawek Re: Załatwianie zmian w planach IP: *.chello.pl 09.12.05, 16:59 wow nowy sasiad:-)Pozdrawiamy Cie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aska Re: Załatwianie zmian w planach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 18:36 Witam wszystkich sasiadow. Nareszcie podpisalam umowe po wielu trudach i perypetiach :0 i dzieki duzej pomocy ze strony pewnej znanej nam wszystkim osoby :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawek Re: Załatwianie zmian w planach IP: *.chello.pl 11.12.05, 14:04 Aśka, gratuluje! Choć myslałem, że podpisałaś umowę wczesniej...Acha jeszcze jakiś mężczyzna się zastanawiał, ale widocznie wybrał osiedle Flamenco. Im już pozostało do sprzedania 35 mieszkań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawek Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 12.12.05, 21:15 dzisiaj korzystajac z okazji wstapilem na budowe. Jest super!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 212.75.114.* 13.12.05, 11:34 masz jakieś fotki? pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawek Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 13.12.05, 16:40 Nie mialem czym zrobic fotek.Ale widac postep... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawek Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 16.12.05, 20:46 Czy już ktoś kupił te dwa największe(najlepsze)m.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 17.12.05, 10:09 Każde M (własne) jest najlepsze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawek Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 17.12.05, 11:41 jasne, ale poki co takie 100 metrowe z duzym tarasem na mokotowie kosztowaloby drugie tyle a sa takie sliczne dwa mieszkanka... Odpowiedz Link Zgłoś
figa27 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud 02.01.06, 15:27 A tak na marginesie ktoś pytał o te dwa mieszkanka największe, to jak mnie Miecugov wyśledził jestem szczęśliwym (to sie okaże) posiadaczem jednego z nich tego w bloku B. U mnie są już ściany tylko dachu nie ma narazie mam taki piękny taras 150 metrów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 02.01.06, 15:34 chciałem sprostować ale to ikcrenic cię wyśledził :) ja mu tylko pomagam:) no sylwester podwórkowy to może być coś albo przynajmniej impreza powitalna (tzw parapetówa). Cieszę się że towarzystwo nam się powiększyło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 213.25.206.* 02.01.06, 15:34 Tak wszystko Miecugow, Miecugow to, Miecugow tamto, a to ja Cię przecież wyśledziłem "IKCINREIC1" a nie Miecugow, he, he, he Z tym tarasem to faktycznie masz rację ,masz piękne 150 m2 tarasu, ale chyba do lata to Ci go troszkę zadaszą. Miecugow, co do chóru czy kabaretu, to ja preferuję chyba kabaret, bo jeśli chodzi o mój śpiew, to na mnie nie bardzo można liczyć, no chyba, że zrobimy próbę czy ściany nie będa pękać przy moim głosie. Tak czy inaczej klub lokatora być musi, to jest pewne. Odpowiedz Link Zgłoś
figa27 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud 02.01.06, 15:38 No dobra IKCINREIC1 masz u mnie piwo za ten błąd, do tego ciastka (nie pisze czyjego bo znowu coś pomylę), a co do śpiewania cytując klasyka "..każdy może..", a po piwie to klubik rozkręcimi jak ta lala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 02.01.06, 15:40 Czyli piwiarnia + karaoke "Majolikowa Pub" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 213.25.206.* 02.01.06, 15:50 Miecugow, coraz częściej myślę, że ten blok A to baaaaaardzo dobry wybór, a to że taki sąsiad się trafił to normalmnie bonus od WANSBUDU, dobry przydział zrobili. Trzeba poprosić Pana adrsiana żeby tylko nam dobra wentylację w tym klubie lokatora zrobili i ściany wyciszyli jak mamy kareoke instalować. Jest dobrze a bedzie jeszcze lepiej :) Oczywiście mieszkańcy bloku B są mile widziani bo klub lokatora jest przecież wspólny, lokalizacja tylko w bloku A mogłaby sugerować inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 02.01.06, 15:55 No ba może i bonus od Wansbudu ale co tak mało ludzików tym A?? :) A lokal owszem ogólnodostępny bo w końcu jesteśmy jedną drużyną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 213.25.206.* 02.01.06, 15:57 figa27, wirtualne cistko to dostał od nas Mlekota, bo nie mógł na poranek zapoznawczy przybyć, ale zobowiązał się, że w rewanżu stawia piwko tym co byli i ciastko mu zostawili. Biorąc pod uwagę, że Ty się jeszcze ze swoim dorzucisz to się nam chyba niezła imprezka skręci, Miecugow dzwoń do Pana Adriana niech nam w bloku A w pierwszej kolejnści piwnice na potrzeby klubu szykują, majstra z budowy się zaprosi, kierownika a i może Pan Adrian się skusi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 02.01.06, 16:03 myślę że szeryfa bedzie cieżko złamać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.aster.pl 02.01.06, 17:46 Nie, no w czasie pracy nikt nie będzie proponował piwka, ale po fajrancie na pewno da się namówić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 02.01.06, 15:43 Ikcinreic1 spoko spoko wszystko sprostowałem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.12.05, 23:33 hallloooo! somsiedzi! czy mikołaj już wie, jakie prezenty będą pod choinkom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota GWIAZDKA IP: 212.75.114.* 22.12.05, 16:30 matko jedyna, jeszcze się zima na dobre nie zaczęła, a już wszystkich wymroziło! a więc korzystając szybko z okazji pragnę życzyć wszystkim mieszkańcom, co się jeszcze ostali i resztką sił mogą co nieco kliknąć i przynajmniej jeszcze rozczytać co nieco, wesołych i obfitych w podarunki Świąt Bożego Narodzenia; pogody ducha na co dzień w Nowym Roku, żeby nie dali się zimie i mogli odkryć - przy sprzyjających okolicznościach - uroki białego szaleństwa, co im pomoże przetrwać do wiosny, żeby nabrać energii na następną jesień, którą spożytkują na odbiór i urządzanie własnego lokum (bo roboty będzie co nie miara!). Oby się mieszkanko budowało w najlepsze. Życzenia składam również Deweloperowi, w szczególności panu Adrianowi, dzięki któremu proces siwienia i wypadania moich włosów, oraz postępująca nad wyraz szybko nerwica, jakby nieco ustała. Dziękuję za okazaną życzliwość i życzę wszystkiego najlepszego; aby inwestycja powstała bez kopotów ku radości i chwale tak Dewelopera, jak i mieszkańców! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawek Re: GWIAZDKA IP: *.chello.pl 23.12.05, 17:12 Wzruszyles mnie hahaha.Ale pieknie napisales:-)Dziekuje w swoim imieniu za zyczenia, ktore odwzajemniam wszystkim zaangazowanym w ta budowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: GWIAZDKA IP: *.chello.pl 23.12.05, 21:46 nie no Mlekota nic dodać nic ująć. dziękuję Tobie Mlekota i Tobie Wawku oraz wszystkim, którzy zapewne jeszcze przed 1 gwiazdką pojawią się na forum. Ze swej strony pragnę życzyć wszystkim przyszłym sąsiadom jak i osobom, które przyczyniają się, że Majolikowa rośnie w siłe, aby nadchodzące święta upłynęły Wam pod znakiem radości i miłości. Pomimo, iż zima (przynajmniej w kalendarzu) niech w waszych sercach płonie ognisko, które roztopi wszelkie mroźne troski i problemy. Zaś nadchodzący rok 2006, chociaż będzie zapewne rokiem intensywnym (odbiór M, urządzanie i spłata kredytu)niech okaże się jeszcze lepszym dla Was niż rok 2005. No i pozostaje mi tylko na koniec życzyć abyśmy zdrowi byli i w szczęściu spotkali się na pierwszym zebraniu Wspólnoty. Jeszcze raz Zdrowych Spokojnych Świąt Bożego Narodzenia i Szczęśliwego Nowego Roku 2006 tego życzę ja przyszły lokator z bloku A nr mieszkania 50 II piętro :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aska Re: GWIAZDKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 22:24 Witam! Takie koledzy wzruszajace i piekne zyczenia napisali az mnie zamurowalo i nie wiem co mam napisac. Ja Wam zycze Swiat takich naprawde spokojnych pozytywnie zakreconych i dajacych duuuuuuuuuuzo sily na Nowy Rok w ktorym, oczywiscie oprocz mieszkanka, niech sie spelnia jeszcze inne Wasze marzenia Mam nadzieje ze za rok moze sobie juz osobiscie zlozymy zyczenia Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: GWIAZDKA IP: *.chello.pl 26.12.05, 01:33 Hallllllooooooo a gdzie inni?? Ograniczam się tylko do osób udzielających sie na forum!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: GWIAZDKA IP: *.aster.pl 26.12.05, 08:36 Jestem, jestem Miecugov, Troszkę mniej aktywnie ostatnio, ale cały czas na posterunku. Chyba nic już wsprawie życzeń nie wymysle, bo sąsiedzi poniżej już chyba wszystkiego życzyli, ale ja też się do życzeń dołączam i życzę poprostu spełnienia wszystkich marzeń i planów na najbliższy rok. A mieszkanka się budują i to ostro. Żona rozmawiała z szeryfem (znanym nam) z budowy i mówił, że na 6 stycznia zamykają blok B. Blok A też buduja, zaczęli już mury na II kondygnacji. Szeryf mówił że jak będzie taka zima jak teraz, to będą budować dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: GWIAZDKA IP: *.chello.pl 26.12.05, 14:07 Uffff, ulżyło mi myślałem, że się już zwinąłeś :). Dziś byłem na budowie i potwierdzam buduje się. Ba blok A ma nawet choinkę. Przed świętami byłem u P. Adriana no i z wieści wiem że w A sprzedano 18 mieszkań a w B chyba 36 (nie pamiętam dokładnie), a no i podobno cosik jakskółki szczebioczą że w styczniu możliwa jest kolejna podwyżka cen, tak więc ci którzy się zastanawiają niech się śpieszą. Pozdrawiam no i życze miłej świątecznej końcówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: GWIAZDKA IP: *.aster.pl 26.12.05, 16:58 Spoko Miecugov, ja maiałbym się zwinąć?, Twój wierny sąsiad, kompan do żartów, współogranizator prac i zajęć kolektywu w bloku A.... Co do ilości mieszkań to nieźle, ale i tak mieliby lepszy wynik, gdyby chociaż trochę bardziej zadbaliby o sprzedaż. Nie chcę się wtrącać tez w politykę cenową... ale o tym to popiszę na forum klubowym, to spadam tam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: GWIAZDKA IP: *.chello.pl 26.12.05, 18:17 no ja myślę, że mi nie uciekniesz bo do kogo na piwo bym piętro wyżej chodził :). no to ja też zobaczę co tam na osiedlowym forum sie dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawek Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 27.12.05, 23:42 jeszcze kilka dni starego roku i dopiero zacznie sie odliczanie...:-)Czas wtedy szybko uplynie.Poki co jest jak najbardziej ok! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.aster.pl 31.12.05, 08:06 Witam ,co tak ucichło, powyjeżdżali czy co? Wybieram się dzisiaj na budowe zrobić ostatnie fotki w tym roku, więc zapraszam w poniedziałek obejrzenia stanu robót. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawek Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 31.12.05, 10:32 Serdeczne dzieki za fotki... Zycze wszystkim Majolikowiczom Szczesliwego Nowego Roku 2006!!! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 31.12.05, 13:14 Oby nam się szczęśliwie odebrało no i ogólnie tak, żeby było lepiej nam niż w 2005. Sąsiedzi pamiętajcie, na kaca najlepszym lekarstwem jest dzień wcześniej nie pić - ale to chyba w dniu dzisiejszym nie zadziała :), tak więc życzę wam wytrwałości w walce z bólem głowy i suchotą :) w dniu jutrzejszym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.aster.pl 31.12.05, 13:18 Paniwie, kefir, kefir z rana lepszy niż śmietana, tylko kefir nas może uratować jutro:-), Fotki zrobiłęm w poniedziałęm pewnie nwrzucę na serwer. Wszystkiego dobrego w nowym roku już 2006. Odpowiedz Link Zgłoś
figa27 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud 02.01.06, 11:53 Witam!!! Kupiłem też mieszkanie na tym osiedlu (byłem pierwszym klientem :-))), ale to nie istotne, witam wszystkich sąsiadów i najlepszego w Nowym Roku (może Sylwester juz za rok na nowym!!!!). Byłem 30.12 na budowie i rzeczywiście nie wygląda to źle, budynek B jest w całości postawiony (brak tylko stropu nad ostatnim piętrem), a budynek A rośnie i robią mu druga kondygnację. Jeżeli gdzieś jeśt jakaś stronka o nas i dla nas to poproszę o info figa27@gazeta.pl PODRAWIMA I JESZCZE RAZ NAJLEPSZEGO W NOWYM !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 02.01.06, 12:27 Witamy Cię na naszym osiedlu jak na razie internetowym. Z tego co piszesz jesteś już starym majolikowcem ale na forum to chyba 1 raz?. Stronkę swoją owszem posiadamy podaję do niej linka strony.aster.pl/netklubmajolikowa/index.html Pozdrawiam Czyli ładnie nam się nowy rok zaczął, mamy nowego forumowicza Odpowiedz Link Zgłoś
figa27 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud 02.01.06, 12:42 Bardzo dziękuje za powitanie i już idę na Naszą stronkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 213.25.206.* 02.01.06, 13:55 Cześć figa27, witamy. Ja byłem 2 klientem, i chyba o Tobie słyszałem od Pana Adriana, czy może jesteś właścicielem mieszkania w bloku B na samej Górze? Odpowiedz Link Zgłoś
figa27 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud 02.01.06, 14:21 Tak to właśnie ja jestem, budynek B na ostatnia kondygnacja z tarasem. rozszyfrowaliście mnie natychmiast :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
figa27 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud 02.01.06, 14:23 Tak to ja budynek B, na ostatniej kondygnacji z tarasem. Roszyfrowaliście mnie :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
figa27 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud 02.01.06, 14:25 Przepraszam, że 4 razy, ale coś sie nie chciało wysłać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 213.25.206.* 02.01.06, 14:36 i to Ty rezerwowałeś na początku oba duże mieszkanka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 02.01.06, 14:46 heheheh ikcinreic ależ z ciebie detektyw :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IKCINREIC1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 213.25.206.* 02.01.06, 15:01 Jak Anioł Miecugow, jak Anioł ....:-)(gospodarz domu z Alterntyw jakby ktoś nie skojarzył) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 02.01.06, 15:14 nad wszystkim czuwa gospodarz domu, nie da on krzywdy zrobić nikomu :)))) a w suszarni to zorganizujemy kabaret czy chór? :) Odpowiedz Link Zgłoś
figa27 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud 02.01.06, 15:21 Tak to właśnie JA widzę, że Anioł Miecugov pilnie śledzi wszystko, wie kto kiedy i za ile. A rezerwowałem dwa bo się zastanawoąłem nad tarasem, ale 50 metrów wystarczy mi, tamten drugi był za duży. A i jeszcze jedno niezłe towarzystwo się szykuje i sylwester na podwórku między blokami może być ciekawą propozycją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawek Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 02.01.06, 23:32 Nie doczekalem sie obiecanych poniedzialkowych fotek :'( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 03.01.06, 00:23 Wawek spoko mają być we wtorek (czyli juz dzis)-tak pisał Ikcirenic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 213.25.206.* 03.01.06, 08:17 Oj Wawek, musisz poćwiczyć cierpliwość, bo jak się nam Wansbud spóźni to Ty chyba im dasz popalić :) Widze że długo czekałeś do samej nocy, ale problemy logistyczne z trnsferm matriałów były więc się nie wyrobiłem wczoraj a zdomu nie mam połączenia z serwerem na którym trzymam toki. Ale sytuacja jest opanowana i możesz nacieszyć swoje oczy nowymi fotkami - zajrzyj na stronkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Figa27 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 10.201.7.* 03.01.06, 09:56 Jak pięknie widać mój 150 m taras, dzięki Ci sąsiedzie. Tylko czemy śnieg zalega w moim salonie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 03.01.06, 12:55 No Figa27 jak dbasz o swoje podwórko? :))) U mnie i u Ikcirenica śniegu nie widać my dbamy o nasze mieszkanaka :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.01.06, 23:02 witaj Figa27! tak sobie patrzę teraz na ten taras i zastanowiło mnie jedno: nie boisz się, że Twoje dzieci będą się bawić w chowanego na tarasie i zechcą zeskoczyć na daszek balkonu sąsiada niżej? tak samo moja siostra - miał mieć identyczny uklad balkonu i poprosiła o zmianę planów. zmienili. można powiedzieć, że jak dzieci chcą, to zrobią wszystko, z balkonu zwykłego też może fiknąć, ale po co kusić? ale wtedy nie ma tej pokusy, że coś tam jeszcze pod spodem jest... chyba, że dzieci nie masz, to ok. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Figa27 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 10.201.7.* 04.01.06, 08:29 Jakoś nawet nie myślałem o tym, bo wtedy trzeba kraty w oknach (a może wyjdą na parapet, albo zechcą zeskoczyć??). Chyba troche przesadzasz (ale dzięki za troskę), a ja mogę postawić zasieki i pod prąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 213.25.206.* 04.01.06, 09:38 Witam wszystkich, chciałbym się włączyć do dyskusji figi27 i mlekoty z pytaniem, czy może ktoś wie co mówi litera prawa budowlanego w temacie minimalnej wysokości barierek balkonowych czy tarasowych, może ktoś pytał Pana Adriana o tę kwestię? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 04.01.06, 11:54 Śpieszę donieść iż wg par.298 pkt 2 ROZPORZĄDZENIA MINISTRA INFRASTRUKTURY z dnia 12 kwietnia 2002 r. w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie. (Dz. U. Nr 75, poz. 690)- wysokość balustrady w budynkach wielorodzinnych powinna wynosić co najmniej 1,1 m zaś prześwit między barierkami max. 0,12 m. Rozporządzenie jest z 2002r. ale chyba pod tym względem nic się nie zmieniło. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Figa27 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 10.201.7.* 04.01.06, 12:26 Całkowicie zgadzam się z Miecugovem, nic sie tiu nie zmieniło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 213.25.206.* 04.01.06, 13:34 Dzięki chłopaki, na sąsiada zawsze można liczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawek Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 04.01.06, 13:45 w orco tak sprytnie porobili zdjecia,ze nie widac na przeciwko naszych budynkow.A w ogole nasze osiedle bedzie ladniejsze i jest robione z lepszych materialow.nawet okna bedziemy miec porzadne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 212.75.114.* 04.01.06, 14:59 proponuję więc wywołać im wojnę, by się ci z orco zbytnio lepiej nie czuli. zakradłem się na linię frontu "wroga" i przeczytałem, że tworzą jakąś drużynę w piłkę nożną. możemy im śmiało wkopać kilka bramek, żeby nie byli tacy do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 04.01.06, 15:04 No co do gry w piłkę nożną to zgłaszam się pierwszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 213.25.206.* 04.01.06, 15:08 Też się zgłaszam, tylko od razu ostrzegam, że ostatni raz grałem chyba z7-8 lat temu, ale tego się chyba nie zapomina. Z kondycją gorzej, i o kontuzje łatwo. Ale jak się załapię do podstawowego skłądu to przez najbliższe miesiące zadbam o kondycję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 04.01.06, 15:14 Ikcinreic trenuj chłopie bo MŚ 2006 się zbliżają a Janasowi przydadzą się nowi zawodnicy :). Myslę, że jeśli chodzi o umiejętności to nie są one super ważne - ważna jest zabawa i wspólpraca drużynowa całego kolektywu. Gdyby chętnych na bramkę zabrakło mogę się zgłosić bo jakieś tam doświadczenie na tej pozycji posiadam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 04.01.06, 15:22 Ikcinreic jeśli masz tylko ochotę to daj znać i pogramy kiedyś wspólnie. Ja z kumplami wynajmuję salę i grywamy sobie w niedziele wieczorami wiec jak chcesz to czekam na sygnał. A jeśli zbierze się nas wiecej to możemy pomyśleć całą ekipą nad wynajęciem salki w innym terminie i wtedy pogramy między sobą. Sport łączy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 213.25.206.* 04.01.06, 15:30 a gdzie gracie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 04.01.06, 15:47 Bródno ul. Bartnicza gimnazjum 143 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Figa27 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.acn.waw.pl 04.01.06, 20:31 Ja na Bramkę, mam jakie takie doświadczenie (grałem kiedyś w III lidze, a i w ligach halowych mogę się pochwaliś dwoma Mistrzostawmi Polski, amatorów (Dziennikarzy i Bankowców) ale jednak) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 05.01.06, 00:11 A teraz Figa27 grasz w jakiejś lidze?? Oczywiście chylę czoła i odpuszczam bramkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Figa27 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 10.201.7.* 05.01.06, 12:41 Nie, zdrowie nie takie, ale raz na jakiś czas ciągnie wilka do lasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 05.01.06, 16:17 No z tym zdrowiem to żeś przesadził czasem trzeba rozruszać kości i wszystko wraca do normy. Sport to zdrowie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 20:19 Cześć Sasiedzi :) Po pierwsze życze samych dobrych rzeczy w Nowym Roku Po drugie wiatam wszystkich "Nowych" na naszym forum a po trzecie oferuje swoj udzial w osiedlowej druzynie (co prawda w roli kibicki) ale mysle ze dobry doping tez sie przyda Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.aster.pl 06.01.06, 20:50 Dzięki za poparcie drużyny klubowej, ale może zbierzesz jeszcze parę lokatorek i stworzycie formacj,,e cheal (nie wiem jak sieto pisze) leadrerek, wiesz pompony, kolorowe spudniczki, ćwiczenia...:-) Miecugow odbiór... chyba poprzesz pomysł sąsiada? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aska Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 21:51 Wlasnie chcialam Wam koledzy to zapropnowac tylko tez nie wiedzialam ja sie to trudne slowko pisze :) No wiec nie ma sprawy mysle ze jakies sasiadki sie znajdo i druzynka "kibicek" bedzie jak malowana :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 07.01.06, 01:53 Generalnie jestem za tylko prośba do przyszłych kibicek aby nie odwracały uwagi naszej tylko przeciwników :). Tak na serio owszem jak najbardziej za, a może jakieś Panie czują się mocne w roli zawodniczek?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 213.25.206.* 04.01.06, 15:06 Też mi coś żona mówiła o jakiejś drużynie ORCO, Temat jest fajny można by było skompletować taki Dream Team Majolikowy i ruszyć z propozycją rozegrania w rundzie wiosennej meczu na pobliskim boisku szkolnym (zresztą z bardzo fajną nawierzchnią). To co kompletujemy drużyne piłkarską, taką działającą w ramach klubu lokatora? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 04.01.06, 13:46 A prosimy Cię bardzo :), jakby co nasze porady są dostępne 24h/na dobę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.aster.pl 02.01.06, 17:52 Widzieliście mili sąsiedzi? Wansbud zamieścił nowe fotki z budowy, teraz jest już lepiej. Proponuję Panie Adrianie, żeby jescze po bpoku zdjęć napisać parę słów na jakim etapie jest budowa. Jutro będą też nowe fotki dostępne, z 31.12.2005 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieucgov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 02.01.06, 17:59 No już lepiej teraz stronka wygląda. Coś się tam na tej budowie dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 23:36 ...sie naczytalam, a jutro na 7-a do huty ;) Witam, witam wszystkich... Strasznie milo czyta sie wasze wypowiedzi... Mam milion pytan,ale po kolei. Kwestia developera: nikt nie boi sie ze firma jest nowa. To pierwsza inwestycja, tak? Czy ktos (miecugov?) ;) moze mi przesłać umowe (nie wiem na co zwrócić w niej uwage, co powinna zawierac)? Moze sprawdzaliście firme pod względem prawnym, no i interesuje mnie czy grunt nie jest obciążony hipoteką. I jak na pierwszy raz ostatnie pytanie; kwestia komunikacji:chyba daleko wszedzie? a autobusy nocne??? pozdro dla wszystkich :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 10.01.06, 00:12 Tak jeśli podasz maila, miecugov wyśle ci jego umowe :) Myślę, że każdy z nas już wcześniej sprawdził firmę od zera (nie wiele tego była bo nowa:) ). fakt jest taki, że my żeśmy firmę sprawdzili no i zaufali jej i jesteśmi pewni, że Majolikową wybudują. Pierwsza może znaczyć lepsza (bo trzeba zdobyć renomę na rynku). Komunikacja-nocnych jest więcej chyba w pobliżu niż dziennych :) Trzeba trochę się przejść do przystanku (ok. 5-10 min.) ale to sama przyjemność a poza tym ruch to zdrowie. Pozdrawiam Cię Jo i czekamy na sygnał o twej decyzji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 192.193.245.* 10.01.06, 16:48 czesc, tez ostatnio zaczynam sie interesowac tym temetem i Majolikowa jest jedna z opcji. Czy moge rowniez prosic o przeslanie umowy? Mail to mdiadia@gazeta.pl pozdrawiam Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 10.01.06, 18:17 Poszło - a tylko mi się nie zdecyduj :) to staweczka będzie podwójna :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 213.25.206.* 10.01.06, 08:26 Myślę, że miecugowa powinnismy okrzyknąć nieformalnym prawnikiem naszego klubu, już nawet nowi mieszkańcy i nowi forumowicze wiedzą kto może im dać poprawki do Umowy. Oj miecugow zdobywasz zaufanie, nie daj boże jak by cos się stało, bo eszyscy będą do Ciebie uderzać o porady prawne jako fachowca :). Jo, co do Twoich pytań o sprawdzanie firmy, obawy, że jest nowa a ziemia nie obciążona, to podzielam odpowiedi miecugowa, że jak nowa to powinna się starać, żeby pozytywnie zaskoczyć niedowiarków i budować zwoją pozycję na rynku. Budowa jest nie duża w porównaniu do innych osiedli na Tarchominie, co tylko może ułatwić wywiązanie się z Umów. Firmę sprawdzałem w KRS-ie, przeglądałem dokuemnty finansowe i na ówczas nic ne budziło moich zastrzeżeń, zresztą histori za dużo nie było. Ostatnio przy temcie WYKRZYKNIKA nasz prawnik vel miecugow sprawdził pewne wątki w KRS i inforamcje te nam wystarczyły, tzn nie wpadliśmy w panikę. Co do hipotek, to w momencie podpisywania przez mnie umowy tj. w kwietniu ziemia nie była obciążona, nie wiem jak jest teraz ale to możesz sprawdzić w Sądzie wieczysto księgowym (jak sprawdzisz to podziel się informacjami) albo pprostu poprosić Pana Adriana o świeże wypisy z KW. Ktoś pisał na forum, że Wansbud ma przyznane linie kredytowe więc może sprawa hipoteki się zmieniła (bo banki najczęściej zabepieczają się na nieruchomiści). Z grusza to chyba tyle, generalnie Ty i tak masz lepiej. Jak wiekszość z nas (netklubowiczów) zawieraliśmy umowy, to na placu budowy była trawa, i ogrodznie, nawet dziur pod fundamenty nie było, a teraz stoi cały blok B i prawie połowa (ta nniejsza)bloku A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 12:11 A ty ikcinreic1 zostań moim rzecznikiem prasowym :) Będziesz tłumaczył moje ewentualne błędy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 213.25.206.* 10.01.06, 12:41 No i sobie stworzymy nowe posadki he, he, he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 18:26 Prawniku i Rzeczniku, dziekuje za odpowiedź... I oczywiście POProsze o przesłanie umowy (z góry dziękuje): joanka2@poczta.onet.pl. Nie mam zielonego pojecia na co zwrócić uwagę w umowie, co powinno tam byc i jak być powinno ujete oraz co sprawdzić o firmie podejmując decyzje życia ;) Komunikacja nocna brzmi optymistycznie,co sprawdzić musze osobiście (10 minut?). dziękuje jeszcze raz... pozzdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 10.01.06, 18:31 Muszę sprawdzić czy nadgodziny mnie też obowiązują :). Poszła umowa i tak jak poprzednio - dla twego dobra lepiej się zdecyduj :). A tak apropos to który blok chodzi ci po głowie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 18:42 o kurteczka, czuje jakby lekką presje ;))) ale moze to i dobrze. A tak powaznie, to moje początki jesli chodzi o próbe podjęcia decyzji co do własnego "M". Mało wiem o tej budowie, natomiast kwestia metrażu jest jasna:kawalerka (pasuje mi rozkład i metraż). Czy garaż jest obowiązkowy? Zastanawia mnie (oprócz oczywiście kwestii inwestora,umowy itd) lokalizacja tzn odległość (te teremy to dla mnie nowość)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wera Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 10.01.06, 20:48 Zaczełam ostatnio myśleć o zakupie M na Majolikowej. Czytałam że możecie udzielić pomocy w sprawie umowy. Więc czy mogę coś dostać na maila: wera21@poczta.onet.pl Z góry wielkie dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawek Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 10.01.06, 21:14 Fajnie, przybedzie nam nowych lokatorow.No ja sie nie wypowiem na temat umowy bo podpisalem ja w wersji oryginalnej czyli bez zadnych zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 10.01.06, 23:53 Wydaje mi się, że P. Adrian może każdemu chętnemu taką umowę przesłać. Tą umowę nalezy przeczytać samemu lub komuś podrzucić i dopracować ją do własnych potrzeb. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś