Dodaj do ulubionych

osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud

• Gość: wawek Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 19.10.05, 20:35
      Z nowych ogloszen wynika, ze Wansbud sprzedal malusio mieszkan, jakies 30 :( i
      w wiekszosci to male metraze.Ups trzeba sie usmiechnac:-)
      • Gość: mlekota Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.10.05, 21:45
        mnie to trochę przeraża. też słyszałem o tylu sprzedanych mieszkaniach. coś
        mało jak na trzymiesięczną kampanię sprzedaży.
      • Gość: pa Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 212.160.235.* 20.10.05, 08:23
        30 mieszkań to inaczej 27%, przy tym, że jeszcze niedawno nie istnieli w
        wyszukiwarkach, pierwszej inwestycji, rzemieślniczym kapitale (np. w
        przeciwieństwie do Orco), to wcale nie jest tak mało. I tak, w mojej opinii,
        dopiero ostatnio, kiedy się właśnie porejestrowali w wyszukiwarkach, gazetach i
        innych mediach zaczęli sprzedawać.
        No i jeszcze pytanie - z jakich ogłoszeń? Bo jeszcze niedawno, bodajże na "aby"
        można było kupić moje miszzkanie (a kupowałem w maju).
        • Gość: Tommy Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 157.25.9.* 20.10.05, 08:44
          A ja byłem na spotkaniu we wtorek i moge powiedzieć, że sprzedanych jest 40
          mieszkań, czyli jakieś 36%.

A jeśli chodzi o normę do mierzenia powierzchni to należało po prostu
          zmniejszyć odchylenie łącznej powierzchni z 2% na np. 1%, co my właśnie
          wynegocjowaliśmy
          • Gość: mlekota Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 212.75.114.* 20.10.05, 09:09
            no, fakt. zawsze można negocjować, ale uokik nie wypowiadał się już w sprawie
            2%? ja jestem i tak optymistą i wierzę, że te 2% będzie na moją korzyść, hehe.
          • ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud 20.10.05, 10:09
            Ja też negocjowałem, mam 1,5% odchylenia, ale to działa tylko pozornie bo: w
            Umowie mam np.50m2 a po obmiarach w stanie surowym wychodzi Ci np. 51m2 (w
            granicy błędu-2% czyli nic nie dopłacasz).Dalej budujesz ściany wewnętrzne,
            które są grubości 10cm w sumie około 10m długości tych ścian. Zajmują one
            powierzchnię 1m2 zatem gubisz ten metr, który pozornie zyskujesz. W takim
            przypadku jak ja sobie ten wskaźnik obniżyłem to tracę 0,25 m2 ( doipuszczalne
            odchylenie to 1,5%*50m=0,75m2 i to mam w cenie. dopłacam za 0,25m2 a budowa
            ścianek zabiera mi 1m2).
            A teraz w drugą stronę: po obmiarach tego samego mieszkania wychodzi, że jest o
            1m2 mniejsze. Budujemy tę samą ściankę przez co robi się jeszcze mniejsze o
            kolejny 1m2. Czyli tu tracę 2 metry w stosunku do cenu, którą zapłaciłem bo
            płaciłem za 50m2 a mam 50-1m(odchylenie) -1m ścianka. Wtym przypadku dobrze
            jest mieć ten wskaźnik mniejszy bo tutaj zyskuję te 0,25m bo odchyenie
            przekroczyło moje 1,5% i za 0,25 m2 muszą mi zwrócić.
            Tak to wygląda na kasie, ale jak komuś zależy na samej wielkości to ta norma
            mierzenia jest do d...y. Bo zawsze masz mniejsze mieszkanie niż to co podają w
            Umowie. A jak wyjdzie budowniczym większe to będziesz musiał zapłacić
            dodatkowo. Tak źle i tak nie dobrze.
            Czy ma rację w moich wyliczankach?
            • Gość: mlekota Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 212.75.114.* 20.10.05, 10:48
              muszę na spokojnie to przeliczyć, ale czy to znaczy, że pomiar jest PRZED
              postawieniem wewnętrznych ścianek działowych?
              • ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud 20.10.05, 11:49
                Nie wiem na pewno czy ścianki się wlicza czy . Obliczenia zrobiłem przy
                założeniu że powierzchnie ścianek się wlicza do metrażu, ale może to błąd.
                Chyba, że to jest tak, że całość jest surowa łącznie ze ściankami działowymi.
                Dlatego też poprosiłe o Wasze opinie co do moich wyliczanek. Nie wykluczam, że
                są złe.
                Pozdrawiam
                • p_groch Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud 20.10.05, 12:04
                  Mi się wydaaje że mierzy się powierzchnię razem ze ściankami, gdyż mierzy się
                  każde pomieszczenie z osobna i sumuje. W umowi jest napisane "w świetle obrysu
                  przegród pionowych w stanie surowym" dla mnie przegrodą pionową są ściany.
                  • ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud 20.10.05, 12:24
                    po przeczytaniu poniższego artykułu też się wycofuję z tezy o wliczaniu
                    powierzchni ścianek w metraż (zmylił mnie chyba post wawka). jak ktoś ma ochotę
                    poczytać to proszę sobie zerknąć.
                    www.budinfo.pl/?view=tematymies&id=52&arch10-07
          • Gość: mlekota Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 212.75.114.* 20.10.05, 15:54
            a na jakim to konkretnie spotkaniu byłeś?
    • Gość: Rafal Kupiłem mieszkanko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 21:17
      Witam wszystkich obecnych i przyszłych sąsiadów. Miesiąc temu podpisałem umowę i
      jestem już po wpłacie drugiej raty. Będę mieszkał w budynku B na pierwszym
      piętrze. Ciekaw jestem jakich mam sąsiadów :)
      Moje mieszkanko to kawalerka - małe mieszkanko i mały kłopot. Nigdzie nie ma
      materiałów dotyczących urządzenia wnętrz na tych kilku metrach. Wszędzie tylko
      jak urządzić dom, apartament. Jeśli będzie coś o dwupokojowym to już duży
      sukces. Mam pytanie: czy Wy też będziecie zmieniali ustawienia ścian? Ja raczej
      napewno jedną zmienie. Tak będzie mi się wygodniej mieszkało.
      Pozdrawiam wszystkich
      Rafał
      • ikcinreic1 Re: Kupiłem mieszkanko 21.10.05, 09:50
        WItam nowego sąsiada, co prwada z bloku obok ale sąsiada.
        Gratuluję, bo Twoje mieszkanie już stoi, tzn. możesz do niego wejść gdyż blok B
        ma ukończone 2 kondygnacje i zaczęli chłopaki budować III kondygnację (piętro
        @). Roboty w ostatnim tygodniu się posuwają i to nie tylko w bloku B bo w A też
        postawili trochę ścian na I kondygnacji-czytaj parter.
        jutro mam zamiar zrobić trochę fotek, więc po weekendzie można ich szukać na
        stronie NetKlubu Majolikowa.
        • p_groch Re: Kupiłem mieszkanko 21.10.05, 15:40
          Jeszcze raz zapraszam na forum już jest gotowe.
          members.lycos.co.uk/pgroch/phpBB2/
          Dla tych którzy pierwszy raz korzystają należy po zalogowaniu wejść w swój
          profil i ustawić język polski.
          Pozdrawiam i zapraszam.
          • Gość: Rafał Re: Kupiłem mieszkanko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.05, 18:36
            Czy to oznacza, że przenosimy się na nowe forum?
            • Gość: wawek Re: Kupiłem mieszkanko IP: *.chello.pl 23.10.05, 10:16
              Dzieki za foty.
              • ikcinreic1 NOWE FOTKI 24.10.05, 09:04
                Witam,
                Zgodnie z obietnicą umieściłem kilka nowych fotek z soboty na stronie NetKlubu
                Majolikowa. Pracae naprawdę w ostatnim czasie przyspieszyły.
                Zachęcam w dalszym ciągu do przesyłania ciekawych materiałów i informacji do
                zamieszczenia na stronie - UWAGA zmienił się adres e-maila, więc dla pewności
                proszę wysyłać e-maile ze strony www.
                Pozdrawiam, wszystkich
                • Gość: mlekota Re: NOWE FOTKI IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.10.05, 10:54
                  patrzę na te fotki i zastanawiam się, gdzie dokładnie będzie wjazd do garażu,
                  bo na zdjęciach tego dokładnie nie widać. czy to to, co jest widoczne na
                  pierwszym zdjęciu z dnia 22.10.2005r?
                  • ikcinreic1 Re: NOWE FOTKI 24.10.05, 11:06
                    Według mnie to co widać na tym zdjęciu to jest daszek nad wejściem do klatki
                    schodowej, jest on w pionie szybu windy. Wjazd będzie dalej w stronę lasu. Tak
                    przynajmniej widać z wizualizacji (fotka 1).
                    • Gość: miecugov Re: NOWE FOTKI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.05, 12:39
                      Witam
                      Na wizualizacjach na stronce
                      strony.aster.pl/netklubmajolikowa/wizualizacje.html czwarte zdjęcie od
                      góry - tam widać dokładnie gdzie wjeżdża zielony samochód (marka nie
                      rozpoznana :)). Tak więc myślę, że to będzie tam.
                      • Gość: wawek Re: NOWE FOTKI IP: *.chello.pl 24.10.05, 17:30
                        na pierwszej fotce widac lepiej wjazd:)
        • Gość: Rafał Re: Kupiłem mieszkanko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.05, 18:35
          Chetnie zobaczę zdjęcia z budowy. Sam się wybieram tam dopiero za tydzień i
          obejrzę moje lokum. Poprzednio gdy tam byłem nie było jeszcze ścian.
    • Gość: mlekota postęp prac IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.10.05, 01:29
      sąsiedzi! czy strop nad drugą kondygnacją został już ukończony całkowicie? bo
      ze zdjęć z osiedlowej stronki nie wynika to tak jasno. niby ukończony, bo
      zaczęli budować piętro drugie (czyli nad stropem II kondygnacji = nad piętrem
      pierwszym), ale w dalszej części budynku już nie widzę dokładnie tego stropu
      nad II kondygnacją. jak to macie zapisane w umowie: jeśli prace "ukończenie
      stropu nad II kondugnacją zostały ukończone" według harmonogramu macie np. na
      30 listopada 2005r., a wynikałoby, że uporali się z tym wcześniej, to jak
      wiecie, kiedy wpłacić kolejną transzę? czekacie na oficjalny telefon, info z
      wansbudu, czy jak? czy wiecie: "aha, wybudowali tyle, to żeby mnie nie ścigali
      z opłatami karnymi, wpłacam już teraz?" jak to jest, proszę napiszcie.
      • Gość: wawek Re: postęp prac IP: *.chello.pl 31.10.05, 08:57
        Transze wplaca bank na podstawie zawartej umowy.Nie wiem na ile transz
        podzielili ten kredyt.Ale mi sie wydaje ze to bank pilnuje harmonogramu robot i
        po zakonczeniu kazdego etapu wysyla transze deweloperowi.
        • Gość: mlekota Re: postęp prac IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.10.05, 12:48
          bank wpłaca transze, ale na mój wyraźny wniosek, sygnał. a ten sygnał mam od
          dewelopera. tak to rozumiem. dostaję sygnał od dewelopera, ja daję do banku, a
          bank jedzie i sprawdza, czy rzeczywiście w stosunku do poprzedniej wizyty coś
          się zmieniło na tyle, że przelanie transzy jest uzasadnione. bank oczywiście ma
          cały harmonogram wpłat, ale jak mi powiedzieli, nie wpłacą dopóty, dopóki nie
          otrzymają od mnie sygnału. bo np. budowa może się opóźnić w sosunku do
          harmongramu. ciekawy tylko byłem, czy dostaliście już jakiś cynk od wansbudu,
          że jakiś etap kolejny się zakończył. ale zadzwonbię w tygodniu też i się dowiem
          co i jak. pozdrawiam!
          • Gość: miecugov Sensacje Pana !!!! IP: *.chello.pl 31.10.05, 14:52
            Witam,
            Wróciłem właśnie z KRS-u. Moja wizyta spowodowana była wyjaśnieniem bycia nie
            bycia w Wansbudzie Pana Andrzeja Ś. Obejrzalem sobie teczkę Wansbudu i poniżej
            przedstawię w skrócie historię naszego dewelopera:
            1. P.B Wansbud Sp z o o została założona na podstawie umowy Spółki sporządzonej
            w dniu 23.01.2004 (REP A 314/2004), na czas nieokreślony. Kapitał Spółki
            wynosił 100,0 TPLN i składał się z 200 udziałów po 0,5 TPLN każdy. Udziały
            objęte były następująco: Andrzej Świętosławski 20 udziałów, Witold Długołęcki
            80 udziałów i Stanisław Nasiłowski 100 udziałów. W skład Zarządu Spółki
            wchodzili A. Świętosławski - Prezes oraz S. Nasiłowski W-ce Prezes.

2. W dniu 02.09.2004 na podstawie umowy sprzedaży udzialów Pan A. Świętosławki
            sprzedał swoje udziały, w liczbie 20 (tj. 100%), Panu W. Długołęckiemu. Po tym
            fakcie udziały w Społce miały się następująco: Witold Długołęcki 100 udziałów i
            Stanisław Nasiłowski 100 udziałów.

3. W dniu 18.11.2004 nastąpiła zmiana umowy Spółki (Rep A 6460/2004), której
            celem było podwyższenie kapitału z 100,0 TPLN do 1.500,0 TPLN (300 udziałów po
            0,5 TPLN każdy). Po podwyższeniu kapitału udiały rozkładają się następująco: W.
            Długołęcki 1.125 udziałów, S. Nasiłkowski 1.125 udziałów i nowy Współnik Pan
            dariusz Koradecki 750 udziałów. Skład Zarządu przedstawia się następująco: S.
            Nasiłkowski - Prezes, D. Koradecki - W-ce Prezes.

Tak więc reasumując Pan A. Świętosławski był wspólnikiem i zarazem Prezesem
            Wansbudu, ale już NIE JEST i z prawnej strony z Wansbudem nie ma nic wspólnego.
            Pstryknąłem kilka fotek na dowód moich zapiskow ale to pozwólcie, że przekaże
            na nasze forum już jutro.
            Czekam na kolejne sensacje Panie !!!!.
            Pozdrowienia dla sąsiadów.
          • Gość: wawek Re: postęp prac IP: *.chello.pl 01.11.05, 08:54
            I w ten sposob pan tajemniczy zaspokoil swoja ciekawosc.Troszke mi sie nie
            podoba takie podejscie do sprawy.Pewnie to nie konkurencja...Raczej zlosliwi
            koledzy, niezadowolony klient lub dalsza rodzina...Zaczynamy troszke mocniej
            panikowac? Zastanawiam sie co czuje p Adrian czytajac to wszystko.Czasami jest
            to zenujace, ale w koncu inwestujemy niemale pieniadze.
            • Gość: !!!! Re: JACY WIELCY OBROŃCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! IP: *.spray.net.pl 01.11.05, 23:39
              MYLICIE SIĘ TWIERDZĄC, ŻE PAN ŚWIĘTOSŁAWSKI NIE MA NIC WSPÓŁNEGO W WANSBUDZIE.
              ZA SWOJE MACHLOJE I PROBLEMY Z PRAWEM NIE MOŻE MIEĆ ŻADNEJ FIRMY
              ZAREJESTROWANEJ NA SIEBIE. KIEROWNIK BUDOWY I CAŁA EKIPA NALEŻĄ I NALEŻELI DO
              ŚWIĘTOSŁAWSKIEGO - NAJPIERW "BET - STROP" TERAZ "PANORAMA - INVEST". BARDZO
              CIEKAWE CO PAN ADRIAN MYŚLI JAK TO CZYTA, SKORO SAM JEST PODSTAWIONĄ OSOBĄ. NO,
              CIEKAWE? NIECH DALEJ MYDLĄ WAM OCZY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!MOŻE BĘDZIECIE
              KOLEJNYMI OFIARAMI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: Rafał Re: JACY WIELCY OBROŃCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 05:44
                Hm
                Bez konkretów taka rozmowa nie ma sensu. Tym bardziej, że Twoja wypowiedź nie
                jest prawdą. Kierownik budowy twierdził coś zupełnie przeciwnego: otóż od wielu
                lat nasza ekipa budowlana pracowała tylko dla dwóch ludzi, tych samych którzy są
                obecnie udziałowcami Wansbudu (Długołęcki + Nasiłowski), nawet gdy budowali dla
                innego dewelopera. Myślę, że to jakaś niezdrowa prowokacja. Jej przyczyn trudno
                jest się mi nawet domyślać. Chyba najlepiej będzie wyjaśnić ten temat u źródeł i
                rozwiać wszelkie wątpliwości, do czego zachęcam moich sąsiadów.
                Hej
                • ikcinreic1 Re: JACY WIELCY OBROŃCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.11.05, 10:50
                  W nawiązaniu do mojego pościka o osobie loginie Pana Adriana - to oczywiście
                  nie miałem zamiaru nikogo urazić ani Rafała ani Pana Adriana. Jestem tylko
                  ciekawy czy Pan Adrian pisze na forum i pod jakim loginem.
              • p_groch Re: JACY WIELCY OBROŃCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.11.05, 07:54
                Z Tobą !!! to chyba nie idzie po ludzku rozmawiać, ludzie ci mówią fakty a ty
                swoje brednie dalej piszesz bez jakiegokolwiek podparcia faktami, jak ci tak
                bardzo zależy na wprowadzaniu zamętu to idź do parlamentu. Albo podaj jakiś fakt
                który jest prawdziwy i po sprawdzeniu nie okazuje się totalną bujdą, albo nie
                wypisuj tu bzdur i nie zaśmiecaj nam forum. Jeżeli zależałoby Ci na tym aby nas
                ostrzec to byś podał konkretne dowody a nie rzucał hasła które wprowadzają tylko
                zamęt. Sam tytuł ("Jacy wielcy obrońcy") świadczy o tym, że twoje posty nie są
                nastawione merytorycznie, a tylko destrukcyjnie. Trochę powagi i rozumu życzę.
                • ikcinreic1 Re: JACY WIELCY OBROŃCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.11.05, 10:46
                  Witam Kolektyw,

Z uwagi na rozwijącą się sprawę Pana Ś. tzn. wzbudzanie naszej niechęci do
                  Wansbudu przez !!!!!!!!!!! , penwne podjęte już kroki sprawdzające przez kolegę
                  Miecugowa oraz fakt, iż faktycznie jest coś na rzeczy proponuję (jeżeli jest
                  możliwe z Waszej strony) aby się spotkać w naszym gronie i przdyskutowac
                  sprawę. Mosze przy rozmowie coś wymyślimy ciekawego. Nie ma oczywiście co siać
                  paniki ale końcu tu chodzi o nasze pieniądze.
                  Ja mieskzam na Tarchominie, więc mi jest łatwo, ale myśle, ż enp. sobota
                  (05.11.2005) do południa - jak są ludzie na budowie byłaby dobrym dniem? Co wy
                  na to?
                  Swoją drogą jak myślicie czy na tym forum zabiera głos Pan Adrian.
                  Mnie się wydaje ,że np. Rafał poniżej to głos Pana Adriana w tej sprawie.

• p_groch Re: JACY WIELCY OBROŃCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.11.05, 11:04
                    Hej ja też mieszkam na Tarchominie, mogę się spotkać. Pozdrawiam.
                    • ikcinreic1 Re: SPOTKANIE 02.11.05, 11:24
                      Może ktoś zaproponuje jakąś godzinę i miejsce a reszta się wypowie.
                      • Gość: miecugov Re: SPOTKANIE IP: 217.153.153.* 02.11.05, 11:36
                        Myślę, że Majolikowa w sobotę powiedzmy w samo południe czyli 12:00. czekam na
                        reakcje
                      • Gość: pa Re: SPOTKANIE IP: 212.160.235.* 02.11.05, 11:36
                        godzina - 9.00?
                        miejsce - przy budowie (miejmy nadzieję, że nie będzie padać, np. śnieg)?
                        • Gość: miecugov Re: SPOTKANIE IP: 217.153.153.* 02.11.05, 11:43
                          Ja tam mogę i o 9
                          • p_groch Re: SPOTKANIE 02.11.05, 13:51
                            Sobota 9:00 może być. Będę.
                            Pozdrawiam
                            • Gość: miecugov Re: SPOTKANIE IP: 217.153.153.* 02.11.05, 13:54
                              To jest nas dwóch. Czekamy dalej.
                              • Gość: pa Re: SPOTKANIE IP: 212.160.235.* 02.11.05, 13:55
                                trzech - sobota 9.00
                                • ikcinreic1 Re: SPOTKANIE 02.11.05, 14:06
                                  Najprawdopodobniej 4. godz. 9:00 sobota
                              • Gość: mlekota Re: SPOTKANIE IP: 212.75.114.* 02.11.05, 15:22
                                ja bardzo przepraszam, ale nie dam rady w sobotę. serio serio. nie mam jak.
                                • Gość: miecugov Re: SPOTKANIE IP: 217.153.153.* 02.11.05, 16:42
                                  No to Mlekota dla Ciebie sporządzimy notatki i zostawimy kawałek ciasta :).
                                  Pozdrawiam
                                  • Gość: mlekota Re: SPOTKANIE IP: 212.75.114.* 02.11.05, 17:01
                                    oj, to trafiłeś w samo sedno, bo ja jestem zupełnie jak Ciasteczkowy Potwór!
                                    hrrr...
                                    • Gość: ikcinreic1 Re: SPOTKANIE IP: *.aster.pl 04.11.05, 21:24
                                      Mlekota, ostatnia szansa, żebyś przyszedł bo nie ma pewności, że ciastko
                                      zostawimy dla Ciebie...
                                      • Gość: mlekota Re: SPOTKANIE IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.11.05, 23:18
                                        naprawdę nie mogę jutro, choćby nie wiem co. dlatego nie umawiałem się z wami.
                                        pozostaje mi tylko net. z chęcią bym się poznał z wami, ale nie mogę. dzięki,
                                        pozdrawiam.
                                        • Gość: miecugov Re: SPOTKANIE IP: *.chello.pl 05.11.05, 14:14
                                          Mam dla Ciebie smutną informację - zjedliśmy całe ciacho więc dla Ciebie już
                                          zabrakło :), ale dobrą informacją jest to, że szykują się Tobie naprawdę fajowi
                                          sąsiedzi. Poza tym spędziliśmy tam troszkę czasu, pogadaliśmy sobie ze sobą jak
                                          i z Panem kierownikiem budowy - i mi osobiście nasuwa się tylko jedna myśl -
                                          nie ma bata to osiedle powstanie i będzie naprawdę bombastyczne.
                                          Pozdrawiam i mam nadzieję, że następnym razem się poznamy osobiście (są takowe
                                          plany).
                                          • Gość: miecugov Re: SPOTKANIE IP: *.chello.pl 05.11.05, 14:42
                                            Acha oczywiście wcześniejszy poscik był do Mlekoty jakby co
                                            • Gość: mlekota Re: SPOTKANIE IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.11.05, 10:51
                                              jestem przekonany, że sąsiadów mam w pożądku chociażby dlatego, że tak szybko
                                              udało się stworzyć stronkę www i doprowadzić do spotkania. ja się z chęcią
                                              spotkam, jednakże mam tak grafik prac stworzony, że nie zawsze mogę w
                                              weekendy. jak się jednak nadarzy okazja, to bardzo chętnie. naprawdę. jeśli
                                              chodzi o dzielenie sąsiadów bloku A czy B, to lepiej pamiętać, żeby tworzyć
                                              jedną wspólnotę. osiedle to osiedle. dlaczego? może zbyt drastyczny przykład,
                                              ale podany też trochę z humorem, bo przecież zawsze będzie podział: blok A i
                                              blok B. chociażby dla ułatwienia orientacji :| jednakże... ostatnio od
                                              znajomych usłyszałem taką historyjkę: jest osiedle mieszkaniowe składające się
                                              z dwóch wykupionych przez mieszkańców bloków pokolejowych na grochowie.
                                              mieszkańcy jednego bloku (dajmy na to bloku A) mają udziały w gruncie podwórka,
                                              drudzy (blok B) - nie. na podwórku jest śmietnik, zjazd i garaże pod blokiem B.
                                              mieszkańcy bloku A, jako że właściciele w gruncie rzeczy podwórka, decydowali w
                                              zasadzie, co ma tam być. kiedy dzieciaki były w szkołach, same z siebie, bo na
                                              głąbów liczyć nie mogły, zorganizowały sobie kosze do gry. to się nie spodobało
                                              mieszkańcom bloku A, ogrodzili teren, zlikwidowali kosze i na to miejsce
                                              stworzyli jeden wielki parking. podwórko wygląda teraz jak pustynia - nie ma
                                              zbyt wielu drzew ni krzewów, bo dozorcy z bloku A nie podoba się sprzątanie tak
                                              dużej ilości liści (kiedyś było piękne i duuuże drzewo, ale pech chciał, że się
                                              jedna gałąź ułamała, to skosili całe drzewo przy okazji). trawnika też nie ma w
                                              zasadzie, bo nie ma komu go pielęgnować (bo po co). mieszkańcy bloku A
                                              (właściciele poniekąd i śmietnika) wybrali na swego reprezentanta totalnych
                                              debili i awanturników. ci - zamiast pogadać z mieszkańcami bloku B o opłatach
                                              za korzystanie ze śmietnika, korzystanie ze ścieżki prowadządzej do śmietnika i
                                              garaży - wpadli na genialny pomysł i zaspawali zejścia z klatek budynku B na
                                              podwórko. tak z dnia na dzień. i nie ma porozumienia co do sprawy. blok A czuje
                                              się obciążony opłatami, ale nie pomyśli o innych rozwiązaniach. dlatego tak
                                              sobie myślę - nie twórzmy dwóch oddzielnych wspólnot, a rozmawiajmy w jednym
                                              gronie. tak chyba będzie jednak lepiej, niż tego typu obciach. oczywiście są
                                              sąsiedzi A i B. ale jedna wspólnota. dlatego cieszę się, że po spotkaniu są
                                              takie pozytywne opinie. pozdrawiam!
                                              • Gość: wawek Re: SPOTKANIE IP: *.chello.pl 06.11.05, 23:01
                                                Już niebawem wansbud powinien sprzedac sporo mieszkan, dlatego, ze orco
                                                sprzedalo prawie wszystkie mieszkania i nie bedzie juz dla nas konkurencja.
                                          • Gość: ikcinreic1 Re: SPOTKANIE IP: *.aster.pl 05.11.05, 20:20
                                            Mlekocie szykują się fajni sąsiedzi, a w bloku A to co nie ma fajnych
                                            sąsiadów?:)
                                            • Gość: miecugov Re: SPOTKANIE IP: *.chello.pl 06.11.05, 01:49
                                              nie no ja osobiście mówiłem o calym osiedlu, a jeśli chodzi o blok A to ja mogę
                                              tylko powiedzieć, że zasadniczo szykuje mi się napewno przynajmniej jeden fajny
                                              sąsiad.
                                              • Gość: pestek Re: SPOTKANIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 16:17
                                                Od kilku dni przyglądam się pilnie Waszej dyskusji, i przyznam szczerze, że
                                                atmosfera mi bardzo odpowiadam. Do przejęcia kluczy pozostało jeszcze dużo
                                                czasu a już kontakty Wasze są bardzo bliskie.
                                                dzisiaj byłem na budowie i budowa wg mnie jest dosyć zaawansowana. Tylko
                                                przerażaja mnie miejsce na tym osiedlu, a praktycznie brak miejsca!!! Odległość
                                                pomiędzy budynkami jest 10-12 metrów (przynajmniej tak mi się wydaje), a
                                                pomiędzy budynkiem a ogrodzeniem jest jeszcze mniejsza. Co Wy o tym myślicie?
                                                Czy to Was trochę nie zraża? Pozdrawiam.
                                                • Gość: miecugov Re: SPOTKANIE IP: *.chello.pl 06.11.05, 18:33
                                                  witam Cię Pestek,
                                                  Apropos odleglości między budynkami temat był juz poruszany na tym forum. Fakt
                                                  jest taki, że w dzisiejszych czasach odległosći między budynkami są minimalne
                                                  czyli ok 5 m. U nas między bud Ai B jest chyba ok 17 m. poza tym jest las i
                                                  dużo zieleni a co najważniejsze w przyszłości przy naszym osiedlu już nic w
                                                  pobliżu nie powstanie bo po bokach mamy domki jednorodzinne, a od frontu mamy
                                                  ulicę i osiedle orco, które będzie oddzielone od nas drzewami. Tak więc ja
                                                  twierdzę, że nie ma co narzekać na odległości ponieważ wiele osiedli pewnie
                                                  pozazdrościłoby nam przestrzeni.
                                                  Pozdrawiam
                                                  • Gość: pestek Re: SPOTKANIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 19:42
                                                    Dzięki za odpowiedź
                                                    A czy może się orientujesz, jaka jest odległość pomiędzy blokiem B (tym
                                                    położonym dalej od ulicy) a blokiem orco?
                                                  • Gość: ikcinreic1 Re: SPOTKANIE IP: *.aster.pl 06.11.05, 20:04
                                                    Ostanio szeryf budowy mówił, źe do granicy działki jest około 4,5 co jest
                                                    odległością minimalna ustawowo, więc ze strony ORCO też jest takie minimum.
                                                    Wychodzi, że odległość bloku od bloku to jokoło 10m.
                                                  • Gość: Pestek Re: SPOTKANIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 20:11
                                                    bardzo dziękuję za info.
                                                    Widzę, że na Was można liczyć.
                                                    Zastanawiamy się z żoną nad mieszkaniem na tym osiedlu, jednak te odległości
                                                    mnie trochę sprowdzają na ziemię. Obawiam się, że z balkonu będę mógł
                                                    przeskoczyć do sąsiada :-)
                                                  • Gość: mlekota Re: SPOTKANIE IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.11.05, 22:51
                                                    odległość między budynkiem B a granicą działki z orco nie jest taka sama na
                                                    całej długości. spójrz na stronę netklubu majolikowa
                                                    strony.aster.pl/netklubmajolikowa/projekt.pdf
                                                    z lewej strony budynku, przy klatce 4, masz 721cm, z prawej, tj. bliżej
                                                    wolnostojącego budynku, przy klatce 6 - 563cm. koniec kropka. i dlatego
                                                    wybrałem klatkę 4 :) tym bardziej, że tam okna po stronie orco nie wychodzą na
                                                    żaden budynek (przynajmniej do czasu, aż właściciel posiadłości nie sprzeda jej
                                                    na kolejną inwestycję obok orco :| pozdrawiam!
                                        • ikcinreic1 Re: SPOTKANIE 07.11.05, 09:57
                                          Mlekota, nie wiesz o wszystkim. Muecugow na chwilę odwrócił głowę bo zagadywał
                                          szeryfa budowy a my (inni sąsiedzi) schowalimy w tym czasie dla Ciebie kawałek
                                          ciastka. Dlatego on o tym nie wiedział. Więc spoko możesz je zjeść, ale nie ma
                                          nic za darmo. Następnym razem Ty musisz zorganizować coś dla nas. Tak to już
                                          wsród sąsiadów bywa...:-)
                                          strony.aster.pl/netklubmajolikowa/ciastko.html
                                          • Gość: mlekota Re: SPOTKANIE IP: 212.75.114.* 07.11.05, 10:31
                                            kurcze, ale mi niespodziankę zrobiliście. no po prostu coś pysznego! ciacho
                                            mniam mniam, że hej. jestem jak najbardziej zobowiązany! pozdrawiam :)
                                          • p_groch Re: SPOTKANIE 07.11.05, 10:32
                                            Zgodnie z sugestią dodaje możliwość powrotu do strony netklubu.
                                            Narazie powrót do strony netklubu, uzyskać można klikając
                                            na Domek (ten w nagłówku), w najbliższym czasie dodam jeszcze przycisk
                                            powrotu. Muszę go jakoś wkomponować w stronę.
                                            Pozdrowienia
                                            • Gość: ikcinreic1 Re: SPOTKANIE IP: 213.25.206.* 07.11.05, 12:46
                                              Dzięki p_groch za link do strony klubowej.
                                          • Gość: miecugov Re: SPOTKANIE IP: 217.153.153.* 07.11.05, 10:38
                                            No to pięknie mnie sąsiedzi załatwiliście to ja Mlekotę w błąd wprowadziłem z
                                            tym ciachem. No no nie ładnie tak za plecami chować :). Przepraszam Cię Mlekota
                                            ale mam nadzieję smakowało
                                            • Gość: mlekota Re: SPOTKANIE IP: 212.75.114.* 07.11.05, 11:06
                                              jest po prostu pycha i nie martw się, o Tobie też będę pamiętał przy następnym
                                              spotkaniu :)
                                              • Gość: miecugov Re: SPOTKANIE IP: 217.153.153.* 07.11.05, 11:26
                                                uffff, ulżyło mi.
                                                a pytanie kto wogóle to ciacho upiekł? bo zamowiłbym kilka sztuk :)
                  • Gość: pa Re: JACY WIELCY OBROŃCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.160.235.* 02.11.05, 11:06
                    Witam,
                    również miaszkam na Tarchiminie - w sobotę, o której dokładnie? Może im
                    wcześniej tym lepiej?
                    pa
                    • Gość: miecugov Re: JACY WIELCY OBROŃCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 217.153.153.* 02.11.05, 11:12
                      Zasadniczo to i ja też wpadnę w sobotę tylko podajcie o której. A jeśli chodzi
                      o Pana Krzykacza to trzeba go trochę olać. Bo co może w Spółce zdziałać ktoś
                      kto nie jest jej udziałowcem, a skoro Pan Andrzej Ś był bankrutem to raczej nie
                      miał pieniążków na pokrycie zwiększonego kapitału. A wątpię aby teraźniesi
                      udziałowcy chcieli ryzykować 1,5 mln PLN aby zrobić dobrze Panu Andrzejowi Ś.
                  • Gość: pa Re: JACY WIELCY OBROŃCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.160.235.* 02.11.05, 11:11
                    Pan Adrian - co pisałem na drugim forum z pewnością czyta tutejsze forum - cóż
                    więc za problem, aby zabrać głos?
                    pa,
                  • Gość: Rafał Re: JACY WIELCY OBROŃCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 11:56
                    A ja myślę, że pan Adran nie udzielił się jeszcze na tym forum natomiast na 99%
                    je śledzi :) Ja sam nie zbyt często udzielam się na tym forum ale śledze go
                    niemal od początku. Podobie jak Wy podpisałem umowę i zainwestowałem swe
                    pieniądze a wybrałem Wansbud bo wydawała mi się najpewniejsza decyzja. Gdy teraz
                    okazuje się, że jakieś czarne plamy z przeszłości wypływają na wierzch, czasem
                    sprzeczne z moją wiedzą, troszeczkę się wk***iam i nie wiem co mam o tym myśleć.
                    Dodatkowo okazuje się, że jestem "panem Adrianem" :O . Jeśli nie wypadnie mi
                    pracująca sobota, na bank przyjeżdżam na budowę, choćby po to żeby Ci się
                    przedstawić drogi sąsiedzie z bloku obok :) Ja tak w ogóle jestem za tym żeby co
                    jakiś czas zorganizować wspólne spotkanie. Gdy będziemy się znali i co jakiś
                    czas pojawiali na budowie w wiekszym gronie będziemy mieli większy wpływ na całą
                    sytuację. Co Wy na to? W razie czego zapraszam -> gg 7195452.
                    • Gość: !!!! Re: JACY WIELCY OBROŃCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.spray.net.pl 02.11.05, 13:17
                      SPRAWDZCIE FIRMĘ "BET - STROP" NA KOGO BYŁA ZAREJESTROWANA BUDUJĄC
                      OSIEDLE "TEKLINEK". JEST TEN SAM KIEROWNIK PAN KOZAKOWSKI, TA SAMA EKIPA, NAWET
                      SAMOCHÓD DOSTAWCZY MA DOTEJ PORY REKLAMÓWKĘ NA DRZWIACH "BET -
                      STROP". "PANORAMA - INVEST" JEST ŚWIĘTOSŁAWSKIEGO! MOŻE SPOTKACIE GO NA PLACU
                      BUDOWY, OSTATNIO CZĘSTO TAM BYWA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                      • Gość: pa Re: JACY WIELCY OBROŃCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.160.235.* 02.11.05, 13:32
                        Że Pan Kozakowski jest kierownikiem budowy (patrz Tablica informacyjna), to
                        wiemy; że był w Teklinku, na niektórych budynkach - również wiemy i sam już to
                        uprzednio pisałem.
                        Może masz się ochotę z nami spotkać w sobotę, ewentualnie innego dnia, jeżeli
                        sobota Ci nie pasuje? Mój e-mail: pawel.89@wp.pl
                        pa
                      • Gość: miecugov Re: JACY WIELCY OBROŃCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 217.153.153.* 02.11.05, 13:36
                        Ale co może mieć wspólnego spółka BET STROP z Wansbudem. Ewentualnie mogą
                        dostarczać im materiały i ewentualnie być podwykonawcą - ale do rządów w
                        Wansbudzie jest jeszcze daleko.
                        Mam prośbę do Ciebie. Czy możesz nas uświadomić dlaczego tak bardzo uczepiłeś
                        się tego tematu i dlaczego nie potrafisz podać jakiś konkretnych faktów. Jeśli
                        Pan Andrzej Ś. ma kłopoty finansowe to są to jego problemy a nie nasze ani
                        Wansbudu. Jeśli jest podwykonawcą to za swoją pracę zapłaci mu Wansbud a na
                        decyzje dewelopera nie ma on żadnego wpływu.
                        Więc Szanowny Panie bądź Pani !!!!! proszę ze swojej strony o fakty i dowody a
                        nie tylko bla bla bla. Wyjdź z ukrycia i nie zachowuj się jak tchórz.
                        Apropos ja nie jestem wcale wielkim obrońcą Pana Adrzeja Ś.
                        • Gość: miecugov Re: JACY WIELCY OBROŃCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 217.153.153.* 02.11.05, 13:40
                          Do wszystkich zainteresowanych.
                          Temat się jakoś rozmył ale myślę, że powinniśmy ustalić termin naszego
                          spotkania.

Czy wszystkim pasuje sobota godz 9 przy naszym nowo budującym osiedlu? Poznamy
                          się porozmawiamy no i może Pan-i !!!! też się pojawi i nas oświeci.
                      • ikcinreic1 Re: JACY WIELCY OBROŃCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.11.05, 14:11
                        Już lepiej, więcej konkretów, ale jak byś mógł/mogła zdradzić jeszcze jeden
                        sekret: Dlaczego tak bardzo chcesz w naszych oczach zdyskredytować osobę Pana
                        Ś. i pośrednio przez jego osobę Wansbud. Czy firma (AMABUD, WANSUD lub któraś z
                        wymienionych przez Ciebie)oszukała Cię w jakiś sosób, nie oddała mieszkania,
                        zpartoliła robotę, pożyczyłeś Panu Ś. pieniądze...?
                        Myślę, że jak zacząłeś ten wątek to powiedz wszystko co wiesz i dlaczego tak
                        działasz. Być może Twoje spostrzeżenia zaczniemy wtedy inaczej interpretować i
                        pomżesz nam nie zostać kolejnymi (mam nadzieję, że nie) "ofiarami".

• ikcinreic1 Re: JACY WIELCY OBROŃCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.11.05, 15:33
                          Może z tej firmy, której link zamieścił Rafał można by zamówić informację z
                          rejestru dłużników i zastawów na temat majątku firmy Pana Ś. czy jest
                          zarejestrowanym kogoś dłużnikiem, lub ma jakiś zastawiony majątek i na czyją
                          rzecz?. Koszty są generalnie chyba niewielkie, tylko pytanie czy coś to może
                          nam dać i czy takie informacje są aktualne. Ktoś może z Was już korzystał z
                          takich informacji?
                      • ikcinreic1 Re: JACY WIELCY OBROŃCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.11.05, 14:17
                        Z ostatniego posta !!!! wynika, iż mieszka dość blisko budowy, bo wie, że bywa
                        tam Pan Ś. i że samochód dostawczy ma reklamy tej firmy. A może to poprostu
                        nasz przyszły sąsiad z tego ładnego domku na rogu Majolikowej i Pomorskiej chce
                        Wansbudowi zrobić na złość za to, że budują mu nad głową osiedle?
                        • Gość: Rafał Re: JACY WIELCY OBROŃCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 14:50
                          Hej
                          Zajrzałem na google i co tam widać: Andrzej Świętosławski jest właścicielem
                          zakładu produkcyjno-usługowego Bet-Strop patrz
                          www.probiz.pl/adresy/index-66470.html załorzonego w 1990. Ze strony
                          Ama-bud widać, że również wspólnikiem -> www.ama-bud.com.pl/ofirmie.html.
                          Co więcej widnieje tam również przedsiębiorstwo budowlane o nazwie Firmabud,
                          natomiast Ama-bud figuruje jako inwestor ->
                          www.ama-bud.com.pl/kontakt.html. Bet-Strop to firma głównie produkcyjna
                          (produkcja wyrobów z betonu dla budownictwa / sprzedaż hurtowa niedrewnianych
                          materiałów budowlanych - za www.probiz.pl). Wynika z tego, że A. Świętosławski
                          nie buduje budynków lecz robi to przedsiębiorstwo M. Jaczewskiego Firmabud o
                          którym google już niestety milczy, ale... ślad po sobie pozostawia na forum
                          gazety i tak:
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=22782967&a=27903227
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=10736302&a=28630548
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=10736302&a=25809727 to tylko niektóre
                          Jak narazie z netu można wnioskować, że Świętosławski i Kozakowski znali się
                          ponieważ pracowali jako podwykonawcy dla Ama-budu. Jednakże Kozakowski częściej
                          miał do czynienia z Jaczewskim i byćmoże z jego powodu nastąpił rozłam w
                          szeregach Ama-budu i powstał Wansbud. Co ciekawe: o Świętosławskim i Kozakowskim
                          praktycznie brakuje info na forum co chyba dobrze świadczy, bo gdyby coś było
                          nie tak to forumowicze daliby znać jak w przypadku Jaczewskiego... Ale myślę, że
                          Mr. wykrzyknik jeszcze zdąży to "naprawić".
                          Cała ta historia jest robi się coraz bardziej ciekawa i z nicierpliwością czekam
                          na rozwikłanie zagatki :) Kim jest "Mr. wykrzyknik" i czyj reprezentuje interes?
                          Kim jest pan Jaczewski i dlaczego taki tajemniczy? Co w Ama-budzie naprawdę
                          zaszło? Tutaj trzeba jakiegoś Sherlocka Holmesa :)
                          Pozdrawiam całą ekipę.
                          Hej
                          • Gość: Rafal Re: JACY WIELCY OBROŃCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 14:53
                            Ups
                            Drugi i trzeci link nie wchodzą. Poprawka:
                            www.ama-bud.com.pl/ofirmie.html
                            www.ama-bud.com.pl/kontakt.htmlSorki
                            • Gość: Rafał Re: JACY WIELCY OBROŃCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 14:54
                              Rozpędziłem się
                              Jeszcze raz trzeci link
                              www.ama-bud.com.pl/kontakt.html
                              • Gość: miecugov Re: JACY WIELCY OBROŃCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 217.153.153.* 02.11.05, 15:18
                                Rafał zapraszam Cię w sobotę na nasze spotkanko.
                                Wydaje mi się, że jednak Pan !!!! to chyba jakiś przekręt. Zastanawia mnie
                                dlaczego tak atakuje Pana Andrzeja Ś jako osobę? Wg mnie to on musi mieć do
                                niego jakiś żal i próbuje siać zamęt.
                                Poza tym !!!!! nie jest wiarygodny bo jakoś nie chce za bardzo ani podać
                                szczegółów ani się ujawnić - czyżby bał się czegoś? No ale musimy się uzbroić w
                                cierpliwość bo takich !!!!! będzie pewnie więcej.
                                Najważniejsze jest to, abyśmy się spotkali w sobotę i pogadali na ten i inne
                                tematy. Jest już kilku i mam nadzieję, że dołączą do nas Rafał i Mlekota oraz
                                inni, którzy obserwują nasze forum i kupili bądź chcą kupić mieszkanka na
                                Majolikowej. Szarą eminencję !!!! też zapraszamy ale wątpie, żeby był miał aż
                                na tyle odwagi.
                                Pozdrawiam i do zobaczenia w sobotę o 9 na Majolikowej.
                          • Gość: wawek Re: JACY WIELCY OBROŃCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 02.11.05, 19:05
                            Ja tez nie moge byc.Choroba obowiazki mimo to i ponad 30km :-( Moze sie myle,
                            ale to jakas dziecinada.Mowiono mi kiedys, ze nie rusza sie g... bo bardziej
                            smierdzi.Pozdrawiam.
                            • Gość: wawek Re: JACY WIELCY OBROŃCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 02.11.05, 19:15
                              Czy komus z Was (przyszlych lokatorow)dzieje sie cos zlego ze strony Wansbudu?
                              Moze zaczniecie interweniowac dopiero wtedy kiedy rzeczywiscie bedzie sie zle
                              dzialo? Pozdrawiam.
                              • Gość: miecugov Re: JACY WIELCY OBROŃCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 02.11.05, 20:26
                                Witaj Wawek i na wstępie to zdrowia życzę. Odpowiadając na Twoje pytanie to mi
                                osobiście stosunki z Wansbudem układają się superowo jak do tej pory i jeśli
                                miałbym znajomych, którzy chcieliby kupić mieszkanie to pewnie ten Wansbud bym
                                im polecił.
                                Co do ruszania g...na to myślę, że temat już jest skończony. W sobotę spotykamy
                                się aby ewentualnie domknąć go do końca a to co najważniejsze to zapoznać się
                                ze sobą. Szkoda, że Cię nie będzie ale wierzę, że to nie będzie nasze ostatnie
                                spotkanie i następnym razem spotkamy się również z Tobą i Mlekotą oraz z
                                innymi, których w sobotę nie będzie. Pozdrawiam i wracaj szybko do zdrowia.
                                Wielki Obrońca :))
                                • Gość: miecugov Re: JACY WIELCY OBROŃCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 217.153.153.* 04.11.05, 10:16
                                  Witam wszystkich, cosik przycichło to nasze forum. Mam nadzieję, że jutro 9:00
                                  aktualne?
                                  • ikcinreic1 Re: JACY WIELCY OBROŃCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 04.11.05, 10:46
                                    Oj przycichło, przycichło. Z mojej strony aktualne.
                                    Ciekwe czy !!!! też przybędzie?
                                    • Gość: miecugov Re: JACY WIELCY OBROŃCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 217.153.153.* 04.11.05, 10:54
                                      Jeśli chodzi o !!!! to pewnie nie będzie - tak przypuszczam. Powiem szczerze,
                                      że jestem spokojny o całą tę dziwną historię z Panem Andrzejem Ś.
                                      Tak więc do zobaczenia
                                      • Gość: Tommy Re: JACY WIELCY OBROŃCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 157.25.9.* 04.11.05, 12:46
                                        chciałem potwierdzić swoją obecność na jutrzejszym spotkaniu o 9.00
                                        • Gość: miecugov Re: JACY WIELCY OBROŃCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 217.153.153.* 04.11.05, 13:01
                                          No to już jest nas trójka. Czekamy na potwierdzenia reszty
                                          • Gość: koteczka Re: JACY WIELCY OBROŃCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 04.11.05, 15:12
                                            My z mężem zastanawiamy się nad kupnem mieszkanie na tym osiedlu, mieszkamy na
                                            Książkowej (więc blisko) może uda mi się wysłaćmęża na spotkanie. Pozdrawiam
                                          • Gość: ikcinreic1 MATERIAŁY DO ZAMIESZCZENA NA STRONIE IP: 213.25.206.* 04.11.05, 15:22
                                            Przypominam, że można dorzucić jakieś ciekawe materiąły lub linki do naszej
                                            strony klubowej. Jak coś ciekawego macie to wysyłajcie ze strony:
                                            www.netklubmajolikowa.fe.pl/
                                          • p_groch Re: JACY WIELCY OBROŃCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 04.11.05, 15:39
                                            Ja też będę. Pozdrowienia
                      • lokator73 stuki i puki 09.11.05, 12:06
                        Witam. Czy kogoś jeszcze oprócz mnie irytują stuki i puki w B1BisU ?
                        • Gość: ikcinreic1 Re: stuki i puki IP: 213.25.206.* 09.11.05, 12:13
                          Ale o co chodzi?, przecież chyba nikt jeszcze nie mieszka na naszym osiedlu,
                          żeby go stuki i puki irytowały
                          • Gość: miecugov Re: stuki i puki IP: 217.153.153.* 09.11.05, 12:21
                            No ja też nie kumkam.
                            • Gość: mlekota Re: stuki i puki IP: 212.75.114.* 09.11.05, 17:45
                              to jakaś prowokacja
                          • Gość: miecugov Sąsiedzi IP: 217.153.153.* 09.11.05, 12:32
                            Ikcinreic1, widziałeś ilu mamy już sąsiadów w A? Nie jesteśmy sami
                            • Gość: ikcinreic1 Re: Sąsiedzi IP: 213.25.206.* 09.11.05, 13:05
                              15 mieszkań to już coś. Wychodzi po 5 na klatkę. A 5 to już można ustalić
                              dyżury na każdy dzień kto inny sprząta. A jak będziemy sami sprzątać to już
                              zawsze mniej czynszu będziemy płacić.
                        • Gość: pa Re: stuki i puki IP: 212.160.235.* 09.11.05, 12:48
                          To jest nazwa ostatniego budynku na osiedlu Teklinek, budowanym przez Ama-Bud.
                          Ale jaki ma to związek z naszą budową?
                          pa
      • Gość: miecugov Re: postęp prac IP: *.chello.pl 31.10.05, 11:11
        Witam
        Wróciłem właśnie przed chwilką z budowy. O dziwo mimo długiego weekendu jakiś
        ruch na budowie był.
        Blok B tak mniej więcej do połowy ma już postawioną 3 kondygnację. W bloku A
        mniej więcej postawiono 3/4 I kondygnacji. Czyli jednym słowem roboty z
        tygodnia na tydzień posuwają się do przodu. W te dni są tam utrudnienia w ruchu
        ze względu na pobliski cmentarz ale do naszych bloczków można dojechać od
        strony ratusza.
        PZDR
        • Gość: miecugov Re: postęp prac IP: *.chello.pl 31.10.05, 11:12
          acha a teraz lece do KRS-u. jak wrócę zdam relację. Mam nadzieję że się tam
          dostanę.
    • Gość: Niezdecydowana Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 09:59
      Czesc Ja sie caly czas zastanawiam Orco czy Wnsbud a do jutra musze podjac
      decyzje
      • Gość: ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 213.25.206.* 07.11.05, 10:21
        Jeżli obie oferty są dla Ciebie do przyjęcia to proponuję podzielić kartkę i
        wypisać dobre i złe strony każdej inwestycji. Może to pozwoli Ci wybrać tę
        właściwą,tę która ma więcej plusów.
      • Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 217.153.153.* 07.11.05, 10:50
        Witaj Niezdecydowana.
        Ja odpowiem za siebie bo oczywiście ty możesz mieć inne zdanie. Ja Wansbud
        wybrałem a nie Orco bo:
        1. mieszkania są ładniejsze,
        2. osiedle Wansbudu jest chyba bardziej kameralne,
        3. co dowiedziałem się w sobotę podono Wansbud używa lepszych materiałów do
        ścian zewnętrznych,
        4. no i jak ja wybierałem to cena była niższa.

Faktycznie łatwa decyzja to nie jest i chyba najlepszą opcją bedzie wypisanie
        plusów i minusów no i oczywiście dopasowanie do własnych potrzeb.
        Pozdrawiam i życzę prawidłowego wyboru
        • Gość: Niezdecydowana Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 11:25
          Dziekuje bardzo za cenne wskazowki Jest to dla mnie jakas strasznie trudna
          decyzja az sie zaczynam martwic ze cos nie tak u mnie z intelaktem i zdolnoscia
          podejmowania decyzji. Pozdrawiam
          • Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 217.153.153.* 07.11.05, 11:40
            Decyzja dla każdego jest trudna bo w końcu to nie zakup bułek w sklepie, więc
            nie umniejszaj sobie intelektu bo taki problem jak ty masz dziś ma zapewne
            każdy kto kupuje mieszkanie. Nie śpiesz się, żeby potem nie żałować. Ale tak po
            cichu podpowiem jakoś Wansbud bardziej do mnie przemawia (i nikt mi nie płaci
            za tą reklamę :) )
            • Gość: Niezdecydowana Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 12:09
              Dzieki za wsparcie:) najgorsze jest chyba jednak to ze z kupnem mieszkania
              wiaza sie rozne inne decyzje tzn kredytitp a to jest trudne dla mojego
              humanistycznego umyslu :) poki co rozeslalam umowy do madrzejszych i czekam na
              odzew. niestety jest tez juz malo mieszkanDo wyboru mam tylko jednoi w
              Wansbudzie i dwa w Orco
      • Gość: pa Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 212.160.235.* 07.11.05, 12:15
        W tym wątku znajdziesz, jeżeli nie wszystkie, to większość cech Osiedla
        Majolikowa". Warto więc ten wątek przeczytać, choć długi (a pomyśleć, że do
        końca inwestycji jeszcze ponad rok). Co do Orco, to jakoś tamtejsza grupa
        mieszkańców nie wykazuje się aktywnością (przynajmniej tutaj).
        pa
        • Gość: Niezdecydowana Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 12:27
          Właśnie czytam :)
          • Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 217.153.153.* 07.11.05, 12:46
            No cóż to mogę życzyć tylko miłej lektury. Mam nadzieję, że pomoże to w
            podjęciu decyzji.
            • Gość: Niezdecydowana Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 14:33
              napewno plusem Wansbudu sa sasiedzi :)
              • Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 217.153.153.* 07.11.05, 14:42
                No w sume też ważna sprawa. Jak na razie mogę powiedzieć, że fakt sąsiedzi
                (przynajmniej tych kilka osób, które poznałem) są w naprawdę w porządku. Nie
                znam nikogo z Orco więc nie mogę oceniać czy mają lepszych czy gorszych
                sąsiadów. U nas napewno ludziki są okiej i ewentualnie z otwartymi ramionami
                powitamy Ciebie w naszym gronie a jeśli zakupisz mieszkanko w Orco to będziemy
                wpadać po sąsiedzku na kawę przez płot :).
                • Gość: Niezdecydowana Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 15:07
                  oki a ja w zamian za kawe bede Was prosić o drobne uslugi remontowo-budowlane
                  czyli tzw prace meskie :)
                  • Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 217.153.153.* 07.11.05, 15:12
                    Hmmmm nie ma sprawy choć nietety nie udzielamy gwarancji jakości wykonywanych
                    przez nas usług budowlano-montażowych natomiast w zamian dajemy miłe
                    towarzystwo :)podczs picia kawy :)
                    • Gość: Niezdecydowana Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 15:40
                      w to nie watpie :) a co do jakosci to napeno bedzie lepsza niz jesli sama to
                      zrobie A Ty masz duze mieszkanko??
                      • Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 217.153.153.* 07.11.05, 15:51
                        no jak dla mnie duże bo 70 metrów w bud. A. więc się będę musiał namachać
                        szpachelką i pędzlem :)
                        • Gość: Niezdecydowana Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 15:58
                          jak dla mnie to bardzo duze a wogole to sorki bo moze jestem zbyt wscibska :)
                          • Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 217.153.153.* 07.11.05, 16:07
                            Nie no loozik, to nic wielce prywatnego jak dla mnie.
                            • Gość: Niezdecydowana Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 16:13
                              Ewentualne moje mieszkanko bedzie mialo ponad 42 jesli wybiore Wansbud lub
                              ponad 45 jesli wybiore Orco ale jak dla mnie to akurat taki metraz jest w sam
                              razCzytam i czytam te Wasze wypowiedzi na forum i juz mi sie glowa powiekszyla
                              od ilosci informacji :)
                              • Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 217.153.153.* 07.11.05, 16:16
                                Jakby co to pytaj dalej myślę, że na ile będziemy mogli pomóc to to zrobimy.
                                • Gość: Niezdecydowana Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 16:21
                                  Wiesz co troche sie wtydze was pytac bo ja jestem zupelnie zielona i nie chce
                                  wyjsc przed moimi ewentualnymi asiadami na tzw "słodką Zuzę" :)
                                  • Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 217.153.153.* 07.11.05, 16:25
                                    No my raczej chyba też nie jesteśmy SPECAMI od budowlanki, ale już przeszliśmy
                                    tę drogę i jakieś tam doświadczenia mamy. Wybór należy do Ciebie
                                    • Gość: Niezdecydowana Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 16:32
                                      Wlasnie mnie olsnilo ze nie wiem czy moke ewentualne mieszkanko ma byc w
                                      budynku A czy B ale to chyba nie jest jakas wielka roznica. A czy ja womencie
                                      podpisywania umowy musze miec juz potwierdzenie z banku ze dostane kredyt?
                                      • Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 217.153.153.* 07.11.05, 16:41
                                        Przy podpisaniu wstępnej umowy, nie musisz mieć potwierdzenia z banku tzn.
                                        musisz być pewna, że masz takową zdolność kredytową. Umowa przedwstępna jest
                                        jednym z dokumentów, które wymaga bank przy składaniu wniosku o kredyt.
                                        No a między budynkiem A a B zasadniczo jest różnica bo jeden budynek jest od
                                        ulicy a drugi od Orco.
                                        • Gość: Niezdecydowan Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 16:45
                                          Dziekuje No a mi własnie pan Adrian nie powiedzial ktory to budynek :( znam
                                          tylko numer mieszkania ale w sumie i tak jest tylko to jedno mieszkanie wiec
                                          nie ma dla mnie roznicy czy to bedzie A czy B :)
                                          • Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 07.11.05, 17:45
                                            A może masz plan tego mieszkania, tam jest oznaczenie budynku no ale jeśli i
                                            tak ci obojętne, który to ma być blok to w sumie nie ma co roztrząsać tej
                                            sprawy.
                                            • Gość: Niezdecydowana Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 17:58
                                              Znalazlam to jest budynek A Dzieki za wskazowke :)
                                            • Gość: Niezdecydowana Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 17:59
                                              A Ty masz w ktorym??
                                              • Gość: gosc Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.atman.pl / *.atman.pl 07.11.05, 18:16
                                                Ja mieszkam blisko tych 2 osiedli i gdybym miala teraz wybierac mieszkanie to
                                                z tych 2 osiedli wybralabym zdecydowanie Osiedle Majolikowa nie Orco. Z
                                                Majolikowej masz super widok na lasek a z Orco na cmentarz jak dla mnie to jest
                                                decydujacy argument, bo sama zrezygnowalam z mieszkania na Mehoffera obok
                                                cmentarza.
                                                • Gość: Niezdecydowan Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 18:25
                                                  Dzieki nie wiedzialam o tym cmentarzu
                                                  • Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 07.11.05, 20:42
                                                    Ja mam w budynku A. Teraz z mojego mieszkania mam piękny (i to naprawdę) widok
                                                    na cmentarz bródnowski, raz w roku w okolicach 1.11. wieczorem widok jest
                                                    cudny, więc dla mnie cmentarz ten, który jest na rogu mehoffera i majolikowej
                                                    jest jakby niezauważalny. Ale fakt faktem Wansbud ma lepsze widoki z okna niż
                                                    Orco
                                                  • Gość: Niezdecydowana Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 20:50
                                                    a ja sie jeszcze niezdecydowalam :)
                                                  • Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 217.153.153.* 08.11.05, 10:18
                                                    To daj znać jak podejmiesz decyzje
                                                  • Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 217.153.153.* 08.11.05, 14:59
                                                    Witajcie, cóż tak ucichło wszystko? Po mału robi się u nas tak cichutko jak na
                                                    forum sąsiedniego Orco. Ciekaw jestem ilu jeszcze sąsiadów (tych którzy kupili
                                                    już mieszkania) nie ujawniło się na forum a obserwują nas cały czas.
                                                  • ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud 08.11.05, 16:53
                                                    Ucichło, bo wczoraj z Niezdecydowaną chyba wyrobliliście normę na ten tydzień,
                                                    he, he, he. Dobrze, dobrze, werbuj nowych lokatorów im więcej tym lepiej.
                                                    Przyłączam się do Miecugowa, niech się ujawnią Ci co już kupili a tylko czytaja.
                                                    A jak u Ciebie Tommy, już kupione, czy jeszcze załatwiasz kwity?
                                                  • Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 08.11.05, 17:39
                                                    Zazdrośnik jeden heheh :))
                                                  • Gość: Tommy Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 157.25.9.* 09.11.05, 08:27
                                                    Zgadłeś, kwity, kwity, kwity ...

Jeszcze trochę to potrwa ale zmierza w dobrym kierunku. Woczraj nawet
                                                    zaliczyłem pobyt na budowie w związku ze zmianami jakie chcielibyśmy
                                                    wprowadzić, więc miałem przyjemnośc porozmawiać z kierownikiem budowy.

Mam też plan instalacji wod-kan, więc jak ktoś jest zainteresowany to myślę, że
                                                    Pan Adrian może mu jego mieszkanie skserować i przesłać faksem.

pzdr.
                                                  • ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud 09.11.05, 09:38
                                                    Cześć Tommy,
                                                    A które ty masz mieszkanie, że już muszisz jeżdzić na budowę i wszystko
                                                    zmieniać? A plany wodno-kanalizacyjne już są do wszystkich mieszkań? I jeszcz
                                                    ejedno Rozmawiałeś z kierownikiem, czy szeryfem tym co był w sobotę? Mówił cioś
                                                    ciekawego kierownik na temat budowy, wiesz terminów, poślizgów , planów cą mają
                                                    zamiar robić zimą?
                                                  • Gość: Tommy Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 157.25.9.* 09.11.05, 10:26
                                                    Moje mieszkanie będzie na pierwszym piętrze w B, mój problem dotyczy kwestii
                                                    zamiany odpływów - kuchennego na łazienkowy, więc stąd moje wczorajsze
                                                    spotkanie z kierownikiem budowy.

Plany wod-kan są dla wszystkich mieszkań.
                                                    Rozmawiałem z kierownikiem, a w sobotę rozmawialiśmy z "majstrem". Tak go
                                                    nazwał Pan Adrian.

Niestety nie miałem zbyt dużo czasu na rozmowę, sutaliłem tylko że zastanowią
                                                    się nad moim problemem do następnego tygodnia oraz, że na moim piętrze zmiany w
                                                    zakresie ścianek wewnętrznych muszę zgłosić do końca listopada.

i to tyle.

Rozmawiałem też z p. Adrianem o pozwoleniu "pisemnym" na wchodzenie na budowę,
                                                    Nie powinno być problemu więc może w następnym tygodniu Zarząd wystawi taki
                                                    kwit, zakładam jednak, że każdy musi postarać się o swó "list żelazny"....

• Gość: Niezdecydowana Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 16:23
                                                    Cześć Widze ze wszyscy swietuja :) chyba do Was dolacze ale wszystko rozegra
                                                    sie w poniedzialek Pozdrawiam
                                                  • Gość: Niezdecydowana Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 17:24
                                                    Kurcze jak ja mam dostep do netu to Wy uciekacie :)
                                                  • Gość: pa Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.teklinek.pl 11.11.05, 21:57
                                                    Długi weekend, nie ma się co dziwić - czekamy na decyzję - czy będziemy mogli
                                                    się zwracać - "Droga Sąsiadko?"
                                                    pa
                                                  • Gość: Niezdecydowana Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 00:37
                                                  • Gość: Niezdecydowana Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 00:40
                                                    Ups nic mi sie nie napisalo :0 ale jak Was nie ma w dlugi weakand tzn ze
                                                    niezamulacie :0 tylko cos fajnego robicie ;0 Pozdrawiam prawdopodobnych sasiadow
                                                  • Gość: wawek Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 12.11.05, 13:35
                                                    Dawno mnie tu nie bylo, ale dzisiaj krotko:
                                                    Niezdecydowana, w orco podobno nie ma wind ;)
                                                  • Gość: Niezdecydowana Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 17:37
                                                    Windy to mnie akurat nie martwia Bylam dzis na budowie i mam problem bo nie
                                                    wiem czy budynek A to tez wyzszy czy nizszy
                                                  • Gość: ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.aster.pl 12.11.05, 19:57
                                                    Ten bardziej zbudowany to budynek B. W stosunku do planów ma przyspieszenie, a
                                                    A ma opóźnienie, ale wszystko się wyrówna.
                                                  • Gość: Niezdecydowana Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 20:12
                                                    Czyli jak mam mieszkanie w budynku A od strony wschodniopoludniowej to bede
                                                    miec okna na ta ulice Pomorska?
                                                  • Gość: ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.aster.pl 12.11.05, 20:16
                                                    Tak, będziesz miała okna na ulicę Pomorską.
                                                  • Gość: Niezdecydowana Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 20:18
                                                    To Ty juz mieszkasz na Tarchominie? kurcze to bede miala brzydkie widoki :( ale
                                                    w Orco mam tez widok na lake ktora jest za osiedlem tzn nie wiem czy mozna to
                                                    laka nazwac:)
                                                  • Gość: mlekota fotki na spotkaniu IP: 212.75.114.* 08.11.05, 17:40
                                                    a były jakieś zdjęcia robione na budowie podczas spotkania? tak patrzę na
                                                    stronkę i czekam, czekam, a tu ni widu, ni słychu...
                                                  • Gość: miecugov Re: fotki na spotkaniu IP: *.chello.pl 08.11.05, 17:47
                                                    Były lekkie problemy techniczne, ponieważ szeryf pilnował aby nie fotografować
                                                    ale chyba cosik ktoś tam pstryknął, więc może się pojawią wkrótce i nie bedą to
                                                    zdjęcia rentgenowskie :)
                                                  • ikcinreic1 Re: fotki na spotkaniu 09.11.05, 09:45
                                                    Mlekota, znowu marudzisz, na spotkania się nie chce przychodzić a później fotki
                                                    by się chciało:):)
                                                    Naprawdę były problemy techniczne ze zrobieniem zdjęć. Szeryf pilnuje, bo to
                                                    nie są zwykłe budynki, a budynki o specjalnym znaczeniu strategicznym, jak te
                                                    wszystkie co ich fotografować nie można. W końcu będą tu mieszkać sami
                                                    prominenci: Mlekota, Miecugow, Tommy, Pa, p_groch, Rafał może nawet
                                                    Niezdecydowana (Miecugow jak tam idzie koleżance z podejmowaniem decyzji- Ty
                                                    jesteś pewnie na bieżąco sąsiedzie :)) no i wielu innych.
                                                    Ale tak już serio to mówisz i masz - zajrzyj na stronę jest parę nowych fotek.A
                                                    i nie wiem czy wiesz ale są plany, żeby zamknąć (czyli zadaszyć IV kondygnację)
                                                    blok A przed zimą. NAwet w tym celu zinstalowali lampy na dźwigu, żeby można
                                                    było dłużej pracować.
                                                  • Gość: miecugov Re: fotki na spotkaniu IP: 217.153.153.* 09.11.05, 10:02
                                                    Witam
                                                    No niestety nie mam aż tak bliskich kontaktów z Niezdecydowaną i nie mam od
                                                    niej żadnych informacji.
                                                    Przejeżdżałem wczoraj koło budowy ok. 18.30 i światełko się paliło a i
                                                    robotnicy biegali tak więc wszystko wydaje się w porządeczku.

No i co Ikcinreic nie ma zbytnio odzewu na nasz apel ujawniania się na forum
                                                    nowych mieszkańców. Czyli będziemy mieli do dyspozycji 112 mieszkań na nas
                                                    wszystkich :)
                                                    Tommy trzymam kciuki nie daj się biurokracji.
                                                  • ikcinreic1 Re: fotki na spotkaniu 09.11.05, 10:09
                                                    Generalnie to w naszym bloku sami będziemy mieli do dyspozycji 56 lokali tzn.
                                                    po 28 mieszkań na głowę bo jak na razie jest nas 2. Generalnie nie będziemy
                                                    mieli problemów ze współlokatorami i z podejmowaniem decyzji, bo w 2 zawsze się
                                                    dogadamy a jak będzie jeden głos za i jeden przeciw to pójdziemy na piwo do
                                                    pobliskiej Galerii pod Dębami i później napewno będziemy mieli jednakowe
                                                    zdanie.
                                                    Niezdecydowana a Ty już opuściłaś nasze forum i przeniosłaś się do ORCO, czy
                                                    tylo zaszyłaś się w cichym zakątku i podejmujesz decyzję z dala od mediów i
                                                    internetu?
                                                  • Gość: pa Re: fotki na spotkaniu IP: 212.160.235.* 09.11.05, 10:14
                                                    Witam,
                                                    Ikcinreic1 - tym zadaszeniem bloku A przed zimą to chyba trochę
                                                    przesadziłeś ;)) Chyba, że chodziło Ci o kolejną zimę ;o)
                                                    pa
                                                  • ikcinreic1 Re: fotki na spotkaniu 09.11.05, 10:20
                                                    Może przesadziłęm ze słowem zadaszenie, chodziło mi o wylanie stropu - tak
                                                    chyba mówił szeryf w sobotę?
                                                  • Gość: pa Re: fotki na spotkaniu IP: 212.160.235.* 09.11.05, 10:54
                                                    Według moich informacji (z soboty oraz od Pana Adriana), chcieliby zadaszyć do
                                                    zimy budynek B. O budynku A nie wiem wiele, ponieważ się nim nie interesowałem.
                                                    Jak dla mnie mogą budować najpierw budynek A, a dopiero potem budynek B (ale ja
                                                    jestem w tej mniejszości, co chce, aby mieszkanie było jak najpóźniej ;))

Co do planów wod-kan to są już one od dawna (przynajmiej ja dostałem do Pana
                                                    adriana ze 2 miesiące temu taki ładny plan mieszkania w pdf z zaznaczonymi
                                                    wszyskimi wymiarami i planami wod-kan.

A czy plan elektryczny już jest?

pa
                                                  • ikcinreic1 Re: fotki na spotkaniu 09.11.05, 11:18
                                                    Też mam plan w pdf-ie, ale taki z maja 2005 i nie mam na nim projektu
                                                    instalacji a jedynie naniesione sanitariaty i zlewozmywak. Czy na Waszych
                                                    planach są pokazane rozprowadzenia i takie tam inne odpływy?
                                                  • Gość: pa Re: fotki na spotkaniu IP: 212.160.235.* 09.11.05, 12:01
                                                    Więc mamy ten sam plan. Jak dla mnie jest on wystarczający, w końcu, jeżeli
                                                    jest narysowana umywalka, to wiadomo, że musi być odpływ oraz doprowadzenie
                                                    wody.
                                                    pa
                                                  • Gość: miecugov Re: fotki na spotkaniu IP: 217.153.153.* 09.11.05, 10:20
                                                    Według informacji od Pana Szeryfa to do końca grudnia ma się zamknąć blok B, a
                                                    blok A ma być do zimy postawione 2 piętro (czy jakoś tak).

Ikcinreic masz rację mamy do dyspozycji calutki blok. Z podejmowaniem decyzji
                                                    nie powinno byc problemu tak więc będzie wzorowy zarząd :), a przy piwie to nie
                                                    będziemy przecież gadać na tematy służbowe :).
                                                    Trzeba pomyśleć jak się dzielimy w pionie czy poziomie :), no chyba, że
                                                    Niezdecydowana się zdecyduje to wtedy dzielimy na 3 osoby :).
                                                    Najwidoczniej wiecej sąsiadów z bloku A to my nie mamy.
                                                    Pozdrowienia
                                                  • ikcinreic1 Re: fotki na spotkaniu 09.11.05, 10:39
                                                    Z jednej strony Miecugov to dobrze że nie mamy, a z drugiej to niedobrze, bo
                                                    coś w tym musi być, że ludzie nie kupują w A tylko B, nie wiem może mają plany,
                                                    że pod naszyjm blokiem jakiś cmentarz indiański był, czy cuś. Po drugie to jak
                                                    nas będzie tylo 2 i będziemy zarządzać i głosować, to kto będzie pracował, no
                                                    wiesz zamiatał, śnieg ogarniał, mył podłogi na klatkach. Gospodarz Anioł to
                                                    sobie zorganizował ekipę z lokatorów a u nas mieszkańców brak :)
                                                  • Gość: Tommy Re: fotki na spotkaniu IP: 157.25.9.* 09.11.05, 10:45
                                                    A ja myślę, że sporo mieszkań jest też sprzedanych w A, a zdrugiej strony to A
                                                    jest od ulicy, więc może to jest dla niektórych argument za B.

• Gość: miecugov Re: fotki na spotkaniu IP: 217.153.153.* 09.11.05, 10:53
                                                    No z pracą może być problem. Dobrze, że wejście na osiedle jest od naszej
                                                    strony to pewnie sąsiedzi z B nam coś tam odgarnią :) (albo wygarną :)).

A przypomniało mi się,że widziałem się już kiedyś z naszym sąsiadem, który
                                                    zakupił mieszkanie w bloku A ale od strony baraków. Ale skoro się ten Pan na
                                                    forum nie udziela to być może nie ma dostępu do netu bądź jest biernym
                                                    obserwatorem.
                                                    Więc napewno jest nas już 3.

SĄSIEDZI UJAWNIJCIE SIĘ!!
                                                  • Gość: mlekota Re: fotki na spotkaniu IP: 212.75.114.* 09.11.05, 11:29
                                                    wtedy najprościej klatka dla każdego
                                                  • Gość: miecugov Re: fotki na spotkaniu IP: 217.153.153.* 09.11.05, 11:56
                                                    Mam, jeszcze gorące, informacje od P. Adriana. Tak więc plany o których tu mowa
                                                    zostały dostarczone do Wansbudu w dniu wczorajszym i jeśli są osoby
                                                    zainteresowane to należy zgłosić się osobiście do biura ponieważ plany są w
                                                    formacie A0 więc ciężko to skanować a lepiej skserować.
                                                    Jeśli chodzi o sąsiadów to:
                                                    Blok A sprzedano ok. 15 mieszkań blok B ok 30. Czyli troszku nas jest -
                                                    sąsiadów.
                                                    Jak zwykle ślę pozdrowienia.
                                                  • Gość: Rafał Re: fotki na spotkaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 13:04
                                                    Hej
                                                    Są już plan u Pana Adrana? Czas go odwiedzić :) Super mam już 29 sąsiadów w moim
                                                    bloku B. Tak w ogóle to najaktywniejszy na forum jest chyba blok B. Pozdrowienia
                                                    dla wszystkich 15 sąsiadów z bloku na przeciwko :) Ja to w sumie mogę Wam czasem
                                                    odśnieżać. przyda mi się trochę ćwiczeń fizycznych bo chudy jestem :)
                                                    ikcinreic1 super stronka NetKlubu i fajne zdjęcia (zwłaszcza te na których widać
                                                    moje mieszkano)
                                                    POzdrawiam wszystkich
                                                    Cześć
                                                  • Gość: Rafał Re: fotki na spotkaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 13:14
                                                    Tylko żeby nie było, że za dormochę bym to zrobił. Kawa i to mocna (przed
                                                    odśnieżaniem i po :) się będzie należała. Oczywiście wszescy sąsiedzi z bloku A
                                                    składają się na moją kawę :)
                                                  • Gość: miecugov Re: fotki na spotkaniu IP: 217.153.153.* 09.11.05, 13:37
                                                    No w takim razie masz zagwarantowaną kawę przed i po no i może coś do tej kawy
                                                  • Gość: ikcinreic1 Re: fotki na spotkaniu IP: 213.25.206.* 09.11.05, 13:40
                                                    np. ciastko a ciastka to my dobre mamy, spytaj Mlekoty - No nie Mlekota?
                                                  • Gość: miecugov Re: fotki na spotkaniu IP: 217.153.153.* 09.11.05, 13:43
                                                    No Bikle to wysiada przy nas. Może osiedlową cukiernie otworzymy przy budce
                                                    strażniczej :)
                                                  • Gość: mlekota Re: fotki na spotkaniu IP: 212.75.114.* 09.11.05, 17:53
                                                    ciacho mniam mniam i dlatego proponuję - idąc tropem miecugova - stworzyć tzw.
                                                    cukiernię "na rogu" "zaraz wracam, tylko wyskoczę na róg po ciacha" :)
                                                  • ikcinreic1 Re: fotki na spotkaniu 09.11.05, 13:42
                                                    Z tą aktywnością sąsiadów z bloku B to troszkę przesadzasz.
                                                    Nie poznałeś jeszcze pełnych możliwości aktywności mojego sąsiada z bloku A -
                                                    Miecugowa. Poniżej możesz zauważyć tylko próbkę jego możliwości w dialogu z
                                                    Niezdecydowaną, dobrze mówię Miecugow?:):)
                                                  • Gość: miecugov Re: fotki na spotkaniu IP: 217.153.153.* 09.11.05, 13:46
                                                    Ba no pewnie,
                                                    nie jest trudno być aktywnym na forum jeśli się jest w większości:). My z
                                                    Ikcinreiciem dwoimy się troimy aby istnieć na tym forum. Ale strzeżcie się
                                                    blokowcy B my się dopiero rozkręcamy. :)
                                                  • Gość: mlekota Re: fotki na spotkaniu IP: 212.75.114.* 09.11.05, 17:56
                                                    i fotki, i ciacha. zawsze, jak nie byłem na rodzinnej imprezie, to mi donosili
                                                    rodzice ciacho. także trafiliście z tym ciachem w sam raz. zapewniam, że
                                                    naprawdę jak tylko będę mógł (bo nie będę pracował akurat), to się zjawię na
                                                    spotkaniu. z ciachem ofcors.
                                                  • ikcinreic1 "Roboty nocą" 09.11.05, 18:14
                                                    Przejeżdżałęm dzisiaj po zmroku koło budowy, no i zgodnoie z planem panowie
                                                    budowniczy dzielnie pracowali przy blasku reflektorów zainstalowanych na
                                                    dźwigu. Nawet dźwig pracował, tzn. podawał beton na 2 piętro.Chyba się wyrobią
                                                    z terminem.
                                                  • Gość: miecugov Re: "Roboty nocą" IP: *.chello.pl 09.11.05, 18:30
                                                    No co by nie mówić szeryf słów na wiatr nie rzuca. Mieli robić to i robią, mają
                                                    się wyrobić to i się wyrobią :)
    • ikcinreic1 Dla poprawy humoru 09.11.05, 18:39
      TO znowu ja, troszkę sobie buszowałęm po sieci i trafiłem na fajną stronkę
      miłośnika serialu Alternatywy 4. Stronka naszpikowana jest fotkami oraz
      dialogami znanymi tak dobrze. Uwarzam, że można się nieźle pośmiać
      przypominając sobie niektóre sytuacje. POLECAM odwiedzenie stronki jak macie
      śmieszy Was tego rodzaju satyra na PRL. Tylko się cieszyć, że nasze pokolenie
      nie musi się zderzać z sytacjami z tamtych czasów.
      film.org.pl/prace/alternatywy/alternatywy_main.html
      • Gość: miecugov Re: Dla poprawy humoru IP: *.chello.pl 09.11.05, 18:46
        No widzę sąsiedzie, że mamy podobne gusta kinomatograficzne :). Czyli nie
        będziesz miał nic przeciwko temu aby w suszarni założyć chór bądź kabaret :)
        • ikcinreic1 Re: Dla poprawy humoru 09.11.05, 18:51
          Z chórem to może dajmy sobie spokój, aktualnie moja sąsiadka jest śpiewaczką
          teatralną, więc repertuar mi się troszkę znudził, ale kabaret, albo klub aktora
          czemu nie. Generalnie możemy sobie zrobić małą salkę kinową (ktoś mówił, że
          Wansbud ma przedstawiać ofertę kin domowych) i będziemy sobie oglądac twórczośc
          Barei, Piwowskiego i innych reżyserów:)
          • Gość: miecugov Re: Dla poprawy humoru IP: *.chello.pl 09.11.05, 19:31
            No ze śpiewaniem to u umnie też nie najlepiej. No ale takie osiedlowe kino to
            może być dobry pomysł tylko, że raczej miejsca i zbyt wielu inwestorów może nie
            być więc trzeba się bedzie pewnie ograniczyć do wspólnych odwiedzin sąsiedzkich.
            • Gość: mlekota Re: Dla poprawy humoru IP: 212.75.114.* 09.11.05, 19:53
              myślałem, że chodzi tu o indywidualną ofertę dla każdego z osobna, tj. ofertę
              fachowej pomocy w stworzeniu mini domowego kina... ale stworzenie jakiegoś
              podwórkowego mini kina też nie było by złe. tylko nie wiem, czy znajde czas na
              takie rozrywki...
    • Gość: mlekota wystrój mieszkania IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.11.05, 10:29
      hej, czy już wiecie jak będziecie urządzać mieszkanie? ja się przyznam, że
      strasznie długo nad tym się głowiłem, aż wpadło mi w ręce jedno czasopismo z
      kapitalnie urządzoną kuchnią (ta część najbardziej mnie nurtowała - nie
      łazienka, ale kuchnia właśnie). zacząłem pracować nad moimi planami tak, by tą
      kuchnię zaadaptować do mojej i udało się. kurcze, ile to wysiłku kosztuje! jak
      mam już urządzoną kuchnię, to wiem, jak i pokój będzie wyglądał.
    • Gość: Niezdecydowan Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 20:20
      Cześc może ktos z Was mogłby mi przeslac wzor umowy jka podpisal z developerem
      po uwzglednieniu poprawek Bede bardz wdzieczna Moj adres: aska.panczuk@op.pl
      Pozdrawiam :)
      • Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.05, 09:35
        Witam, fakt weekend dłuuuuuggggggiiii więc trza odpocząć było, ale widzę, że
        forum wolnegoo ne miało i to dobrze.
        Niezdecydowana postaram wysłąć ci dziś umowę. Ja mam ją sporządzoną w formie
        aktu notarialnego. Czyli decyzja podjęta?

Jeśli chodzi o urządzanie mieszkania to niestety nie mam takiej wyobraźni i
        pewnie o umeblowaniu pomyślę jak już bedzie stało mieszkanko.
        • Gość: Niezdecydowana Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 09:40
          Z gory bardzo Ci dziekuje. Tak podjeta ale z calym mnostwem watpliwosci,
          chcociaz w sumie co bym nie zrobila i tak bym je miala. bylam w sobte ze swoim
          tata na budowie i to on wlasciwie podjał za mnie ta decyzje :)
          • Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.05, 10:08
            Czyli WITAMY DROGA SĄSIADKO
            a który blok padł jako twój wybór (kiedyś cosik wspominałaś na temat bloku A)
            • Gość: Niezdecydowana Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 10:15
              Blok A mi juz tylko zostal wiec akurat tu mialam prosta decyzje do podjecia
              jeszcze tylko musze sie zdecydowac:) drugie pietro czy trzecie
              • Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.05, 10:24
                No to ja też mam blok A. A piętro wybrałem sobie II
                • ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud 14.11.05, 10:56
                  Witam wszystkich po dłuższym niż zwykle weekendzie.
                  Miecugow i Niezecydowana a taraz owana widzę, że znowu zaczynacie maraton , he,
                  he, he. To co może my, inni lokatorzy wyniesiemy się z tego wątku, żeby nie
                  przeszkadzać :-):-):-)
                  To oczywiście żarty Miecugow i Owana. Jak nam pozwolićie, też czasem zabierzemy
                  głos.
                  No to Miecugow mamy kolejną osobe w bloku A chęną do pracy, na rzecz kolektywu
                  blokowo-osiedlowego. Chyba to Twoja zasługa, że udało Ci się zwerbować
                  kolejnego mieszkąńca naszego bloku. Gratulacje - odbiór...
                  • ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud 14.11.05, 11:19
                    przepraszam, zaz nazwę Oowana (miałem błąd w wyświetlaniu strony i myślałem,
                    że Naiezdecydowana zmieniła login na Owana).
                    • Gość: mecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 14.11.05, 18:15
                      Spoko Ikcinreic1 miejsce na forum powinno się znaleźć dla wszystkich (no chyba,
                      że serwer się przeciąży.
                      Czyli wnioskuję, że mam już na 2 piętrze sąsiadkę - to superowo.
                      Przyda nam się osoba, która zapewne ma większe doświadczenie w zaprowadzaniu
                      porządku bo my z Ikcinreicem jesteśmy specami od bałaganu :). Jednym słowem
                      blok A rośnie w siłę.
                      A co do gratulacji o namawianiu to bez przesady trzeba podziękować ojcu
                      Nieznajomej bo to przecież On rozwiał jej wątpliwości (tzn. chyba gdzieś tak
                      pisałaś), ja się musiałem tylko namęczyć aby się z nim skontaktować i podsunąć
                      mu ten pomysł :).
                      W takim razie czekamy na kolejnych niezdecydowanych (a tak swoją drogą Panie
                      Adrianie to może jakieś upusty dla przedstawicieli handlowych : ))
    • Gość: Niezdecydowana Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 15:32
      Nie martwcie sie sasiedzi nie zmonopolizuje Wam forum :) bo nie mam zbyt czesto
      dostepu do netu :0 chyba tez wybiore drugie pietro Pozdrawiam
      • Gość: wawek Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 14.11.05, 18:15
        A ja czytalem Dowan i Dowana. Ja Bede zamieszkiwal tereny bloku b ;-)
        • Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 14.11.05, 18:27
          Żeby nie było niejasności my mieszkańcy bloku A również tak samo jak siebie
          uwielbiamy mieszkańców bloku B.
          Równie serdeczne pozdrowionka dla blokersów z B
        • Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 14.11.05, 18:30
          Żeby nie było wątpliwości my mieszkańcy A-bloku również tak samo jak siebie
          uwielbiamy blokersów z B. Tak, więc również serdeczne pozdrowionka dla Was.
          • Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 14.11.05, 18:31
            Ależ ja się powtarzam :)
          • Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 14.11.05, 18:32
            Serwer to już chyba siada bo takie głupoty wyprawia :)
            • Gość: Niezdecydowana Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 17:24
              Czesc sasiedzi! Mam nadzieje ze nie bede jedyna kobieta w bloku A, bo sprzatac
              az tak bardzo nie lubie:) Pozdrawiam Was wszystkich (z bloku B oczywiscie tez)
              i dziekuje raz jeszcze milemu koledze :)
              • Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 15.11.05, 17:35
                Na dzień dzisiejszy napewno jesteś jedyną kobietą z bloku A udzielającą się na
                forum. A co do sprzątania to ponegocjujemy :)
                • Gość: Niezdecydowana Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 09:26
                  Cześć sasiedzi! Milego dnia Pozdrawiam:)
                  • Gość: wawek Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 16.11.05, 19:18
                    Czesc Niezdecydowana,dzieki za pozdrowienia.3maj sie cieplo.
    • Gość: mlekota ciekawostki dropsa IP: 212.75.114.* 15.11.05, 19:11
      tak ciągle przeglądam na necie, co władze warszawy mają do zrobienia na
      najbliższe lata. znalazłem coś takiego:
      www.um.warszawa.pl/v_syrenka/news/inne/broszura_strategia_m_st_Warszawy_d
      o_2020.pdf warto poczytać, bo jest tam mowa o moście północnym, drogach,
      oczyszczalni ścieków... co z tego wyniknie, to już inna sprawa :| ciekawy też
      jest link um.warszawa.pl/v_syrenka/liczby/ gdzie podane są najważniejsze
      dane dotyczące warszawy z podziałem również na dzielnice. szukam też dostępnej
      kiedyś na stronach www mapy zanieczyszczeń wawy, ale linki do tych stron już
      nie działają - ktoś to musiał wykasować, a szkoda, bo były ciekawe. poszukam
      ich jeszcze na swoim kompie, może gdzieś je zgrałem. pozdrawiam
      • Gość: mlekota Re: ciekawostki dropsa IP: 212.75.114.* 15.11.05, 19:14
        kurcze, oczywiście, żeby link zadziałał, trzeba go w całości skopiować, bo
        podkreślony jest tylko kawałek adresu. może teraz zadziała:

www.um.warszawa.pl/v_syrenka/news/inne/broszura_strategia_m_st_Warszawy_do_2020.
        pdf
        • Gość: wawek Re: ciekawostki dropsa IP: *.chello.pl 15.11.05, 21:35
          Dzieki za pozdrwowienia. Odwzajemniam je.
    • Gość: Aska Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 17:57
      Cześć to ja Niezdecydowana Widze sasiedzi ze mojej pojawienie sie na forum
      spowodowalo ze Wam sie skonczyla wena :)
      • Gość: ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.aster.pl 17.11.05, 19:47
        Poprostu każdy się zajął swoją robotą zawodową, żeby miał z czego kredyt
        spłacać :)A poza tym nikt paniki nie sieje (wykrzykniki się nie oddzywają), na
        budowie nic szczególnego, więc trochę przycichliśmy.
        • Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 17.11.05, 20:13
          Hehehe ja np. żyję, spoko ale ze względu na charakter swej pracy nie zawsze mam
          zasięg internetowy, w końcu w kopalni ciężko o "pole".
          Myślę, że nie ma co wilka z lasu wywoływać bo zapewne krzykacz cosik na święta
          wymyśli. Cięszę się bardzo, że już znikł nick "Niezdecydowana" i pojawił
          się "Aśka". Tak więc witamy Cię Joanno w naszych skromnych prograch A bloku.
          Pozdrawiam wszystkich
          • Gość: Aska Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 20:15
            Czy mily kolega moze odebral dzis juz swoja poczte
            • Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 17.11.05, 20:22
              Tak jest ale koleżanka chyba jeszcze nie :)
            • Gość: Aska Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 16:09
              Podzielam zdanie kolegi Wawka tez mysle ze bedzie pieknie :)
              • Gość: wawek Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 18.11.05, 22:41
                Ciesze sie Asiu, ze mamy podobne zdanie na temat wygladu osiedla :)
                • Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 19.11.05, 12:45
                  HALLLLLLLOOOOOOOOOO jest tam ktoś jeszcze na tym forum? Taka cisza, czyżby już
                  nikt nie chcial pisać na temat naszego osiedla :(. Oczywiście ponawiam apel do
                  tych, którzy się nie ujawnili - pokażcie się ludziska.
                  POZDRAWIAM i A i B i nawet Orco bo to też sąsiedzi (a no i oczywiście właścieli
                  tych domków jednorodzinnych po bokach)
    • Gość: wawek Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 18.11.05, 15:10
      Moze jutro lub w niedziele wybiore sie na Bialoleke i slynna Pomorska.Udalem
      sie tez do p. Adriana i otrzymalem dokladniejszy plan mojego mieszkania.Nie
      bede w nim nic zmienial,gdyz mieszkanko jest malutkie i wersji pierwotnej
      wydaje sie byc optymalnie rozplanowanym.W ogole coraz bardziej zaczyna mi sie
      podobac to nasze osiedle i dalej twierdze,ze jesli bedzie wygladalo tak jak na
      wizualizacji to bedzie jednym z piekniejszych...
    • Gość: wawek Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 20.11.05, 09:32
      Wlasnie ubieram sie i jade na wycieczke obejrzec nasze sliczne osiedle :-)
    • Gość: wawek Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 20.11.05, 14:04
      Jak pojechalem to i wrócilem brrr jak zimno, jak zmarzlem...Calkiem mily
      widok,ale bydynku A jest jeszcze malusio.Troszke szkoda bo do niedawna pogoda
      byla super...Budynek B jest budowany przed czasem, bud.A z opoznieniem.I tak to
      jest jedna inwestycja wiec wszystko jest dla mnie ok.Wszystko fajnie wyglada
      jak widac efekty.Przyjdzie taki moment,ze prace beda wykonywane wewnatrz-wtedy
      dopiero bedziemy mieli wrazenie,ze nic sie nie dzieje. Poki co jestem bardzo
      zadowolony i ciesze sie z ogolnego postepu robót.Pozdrawiam przyszlych
      mieszkancow, budowniczych i kierownictwo.Ps pomyslalem dzisiaj czemu przewaznie
      udzielaja sie lokatorzy bud. A a czemu bud.B milczy.Chyba to nie strach, ze ich
      posiadlosc dotychczas nie nabrala jeszcze ksztaltow ;)
      • Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 20.11.05, 14:37
        Witam, tak to prawda że postępy widać - ja wybrałem się wczoraj. B rośnie w
        siłe czyli chyba zgodnie z założeniami chcą go postawić do końca roku. Nasz A
        zapewne ruszy już na wiosnę bo zimno się zaczyna więc pewnie roboty staną.
        A my mieszkańcy A nie boimy się niczego poprostu lubimy sobie popisać na
        forum :).
        Pozdrawiam wszystkich
        • Gość: wawek Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 20.11.05, 16:09
          Ja tak mysle,ze nikt sie nie boi :) to wspolne przedsiewziecie i musimy
          cierpliwie czekac a nawet zniesc ew. niedogodnosci.
          • Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 20.11.05, 17:01
            Wawek - pięknie powiedziane popieram
            • Gość: Pestek Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.11.05, 20:10
              Cześć.
              Miecugow, mam do Ciebie prośbę. Czy mógłbyś mi podesłać także umowę po Twoich
              korektach, chodzi mi właśnie w formie aktu notarialnego. Mój adres
              pestek@eranet.pl Oczywiście każda osoba mogąca mi pomóc-też poproszę o
              przesłanie.
              Czy wprowadzaliście duże poprawi do treści umowy.
              Czy moglibyście podać jakich sprawdzonych prawników, którzy mogliby "rzucić
              okiem" na umowę.
              Ja zarezerwowałem mieszkanie w budynku B. klatka środkowa, piętro III.
              Być może Wasz przyszły sąsiad :-)
              Pozdrawiam
              Pestek
              • Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 20.11.05, 23:39
                Proszę bardzo Pestek, mówisz i masz :) Pozdrawiam
              • Gość: mlekota Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 212.75.114.* 21.11.05, 09:13
                Cześć Pestek, jedno z dwóch mniejszych, czy jedno z dwóch większych mieszkań
                wybrałeś?
                • Gość: ikcinreic1 Stronka Netklubmajolikowa IP: 213.25.206.* 21.11.05, 13:15
                  Witam, wszystkich
                  Troszkę zmodyfikowałem naszą stronkę a raczej podstronkę INFORMACJE, wstawiłem
                  info o walutach, może się przyda tym, którzy zaciągnęli lub mają zamiar
                  zaciągnąć kredyty w walutach. Powinna się aktualizować codziennie w oprciu o
                  publikowane dane.
                  Cały czas zapraszam do przesyłania ciekwaych info lub linków do zamieszczenia
                  na stronie.
                  Pozdrawiam
                  IKCINREIC
                  • Gość: bbb Re: Stronka Netklubmajolikowa IP: *.bzmw.gov.pl / *.um.warszawa.pl 08.12.05, 12:39
                    Witam wszystkich serdecznie. Jestem nowym lokatorem a raczej (ą) bloku B.
                    Podpisałam już umowę.
                    Czy możecie zdradzić mi adres tej stronki internetowej :)
                • Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.kappa.com.pl 23.11.05, 09:42
                  Pestek i jak umowa podpisana??
                  • Gość: wawek Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 23.11.05, 16:04
                    Pestek,tylko kup u nas a nie w orco;)
    • Gość: mlekota Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 212.75.114.* 22.11.05, 17:13
      nic mądrego dziś nie wymyślę. chcę tylko powiedzieć, że z naszym forum
      plasujemy się na 26 pozycji wśrod pozostałych for (fór?, forów? :|) pod
      względem liczby wpisów.
      • ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud 22.11.05, 19:51
        To co idziemy na rekord, ile Mlekota nam wpisów brakuje żeby wejść do pierwszej
        dziesiątki? Wiesz mamy w swoich szeregach bardzo aktywną grupę chyba wszyscy
        wiemy o kim mówię - Wy też wiecie Miecugow i Niezdecydowana (Aśka). Więc jak
        trzeba to napewno możemy na nich liczyć :):):):)
        Generalnie to coś u nas ucichło. A swoją drogą to czy nie macie wrażenia, że
        ostatnio coś to nasze forum głupieje? Chyba trzeba się przenieść na nasze
        klubowe, co Wy na to. Szkoda, że tam nie piszemy bo po to zostało założone, a p-
        groch się pewnie nieżle natrudził, żeby go uruchomić.
        • Gość: wawek Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 22.11.05, 23:44
          Nie wiem, jakos nie potrafie sie poruszac po forum klubowym. Dlatego nie
          zalogowalem sie. Hmmm zastanawiam sie nad ucichnieciem forum. Mysle, ze glównym
          zadaniem tego forum jest dzielenie sie uwagami tymi pozytywnymi i negatywnymi w
          zakresie budowy osiedla.Z negatywami trzeba ostroznie aby nie robic we wlasne
          gniazdo.Wiec nie zawsze jest o czym pisac co nie znaczy ze forum umiera:)
          Obserwowalem orco i tam dopiero jest nedza na forum kilkanascie postow.
          • Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.kappa.com.pl 23.11.05, 09:41
            Witam,
            Nie ma mowy nasze forum nie umrze. A co do rekordu to też da się załatwić :).
            Fakt szkoda,że forum na naszej stronce przycichło ale myślę że już niedługo się
            odrodzi.
            Najważniejsze, że domki rosną cało i zdrowo.
            Pozdrawiam
            • Gość: dominik Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.uwm.edu.pl 24.11.05, 11:13
              hejho!zupełnie nowy ze mnie człek na forum..Jestem zainteresowny tą inwestycją
              i w związku z tym bardzo prosze o inf. dotyczące:samego iwestora(czy jest
              wiarygodny..?jakies wcześniejsze inwestycje?),a także umowy(jaka jest wersja
              przez Nich proponowana..?i czy jest możliwość negocjacji?).Pytam, bo domyślam
              sie ze WASZA wiedza jest znacznie bardziej rozległa od mojej(mieszkam jeszcze
              poza Warszawą i załatwianie wszystkiego na odległość jest trochę ograniczone).
              Czytłem o planch mostu półnosnego,Czy ktoś moze wie, w którym dokładnie miejscu
              ma on powstać..?A może wiecie również jaki jest plan zagospodarowania
              przestrzennego wokół inwestycji??
              Pytań mam wiele, ale przeciez jest sie czym przejmowac..:)
              Z
            • Gość: dominik Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.uwm.edu.pl 24.11.05, 11:13
              hejho!zupełnie nowy ze mnie człek na forum..Jestem zainteresowny tą inwestycją
              i w związku z tym bardzo prosze o inf. dotyczące:samego iwestora(czy jest
              wiarygodny..?jakies wcześniejsze inwestycje?),a także umowy(jaka jest wersja
              przez Nich proponowana..?i czy jest możliwość negocjacji?).Pytam, bo domyślam
              sie ze WASZA wiedza jest znacznie bardziej rozległa od mojej(mieszkam jeszcze
              poza Warszawą i załatwianie wszystkiego na odległość jest trochę ograniczone).
              Czytłem o planch mostu półnosnego,Czy ktoś moze wie, w którym dokładnie miejscu
              ma on powstać..?A może wiecie również jaki jest plan zagospodarowania
              przestrzennego wokół inwestycji??
              Pytań mam wiele, ale przeciez jest sie czym przejmowac..:)
              Z GÓRY DZIEKUJE!!!!
              DOMINIK
            • Gość: dominik Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.uwm.edu.pl 24.11.05, 11:14
              z góry dziekuje za informacje!!!!
              • Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.kappa.com.pl 24.11.05, 13:00
                Witaj Dominiku,
                Prawda jest taka, że jeśli chcesz poznać odpowiedzi na temat naszego osiedla to
                najlepiej jest przejrzeć nasze forum (wiem, że dużo tego jest ale tam są cenne
                informacje). Polecam również odwiedzenie naszej stronki internetowej gdzie
                znajdują się wszelkie informacje dotyczące najbliższych planów. Podaję stronkę
                strony.aster.pl/netklubmajolikowa/index.html
                Ewentualnie jeśli bardzo nalegasz to myślę, że w weekend cosik się powinno
                napisać jeszcze
                • Gość: wawek Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 24.11.05, 16:57
                  Dominik, kupuj swoje m w Wansbudzie i witaj wsrod szczesliwych Majolikowiczów:)
                  • Gość: dominik Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.uwm.edu.pl 25.11.05, 14:08
                    dziekuje panowie..dziekuje...
        • Gość: mlekota Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 212.75.114.* 25.11.05, 21:31
          brakuje nam drugie tyle i jeszcze troche.tak, żeby było przynajmniej 1300
          wpisów. pzdr :)
          • ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud 26.11.05, 21:28
            To juz tylko 1299 wpisów....
            • Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 27.11.05, 09:57
              Włączam się do walki o fotel lidera :). Pomóżcie przy kolejnych 1298
              • Gość: wawek Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 27.11.05, 16:41
                Hehe ode mnie tez jeden wpis,zatem 1297 oczywiscie zludne to prawdy, gdyz
                przodownicy tez nie proznuja i wpisy robia ;)
                • Gość: mlekota Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.11.05, 19:40
                  no a mnie nie pozostaje nic innego, tylko się cieszyć z moblizacji sąsiadów.
                  pozdrawiam!
                  • Gość: pa Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 212.160.235.* 28.11.05, 08:54
                    Witam,
                    przejeżdżałem wczoraj obok budowy - w budynku B zaczęli stawiać ostatnie
                    piętro. Jak tak dalej pójdzie, to rzeczywiście budynek B może być w tym roku
                    zadaszony.
                    Pozdrawiam,
                    pa
                    • Gość: mlekota Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 212.75.114.* 28.11.05, 12:49
                      i o to właśnie chodzi! pozdrawiam - również tajnych sąsiadów
                    • Gość: ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 213.25.206.* 28.11.05, 14:43
                      Witam, ja też wczoraj nawiedziłem budowę, żeby zrobic parę fotek i potwierdzam
                      słowa pa, że faktycznie chyba zdążą z zaleniem stropu nad 4 kondygnacja. W
                      budynku A prace jakby stanęły. Zaczęty jest strop nad I kondygnacją i nie widać
                      żeby się jakoś spieszyli z jego zakończeniem. Ale taki mają plan. Jutro będzie
                      można zbaczyć fotki na stronie klubowej (postaram się je tam umieścić).
                      Czy zauważyłeś pa w sąsiednim lasku - na jego skraju zwaloną kuopę starych
                      okien? To się nazywa ekologia i recycling. Obawiam się tylko, że natura z
                      szybami to sobie sama nie poradzi. Liczę tu na pomoc zbieraczy surowców wtórnych
                      Szkoda, bo nie diość że lasek jest mały to jeszcze ludzie bezczelnie go
                      zaśmiecają takimi gabarytami.
                      Pozdrawaim wszystkich sąsiadów.
                      IKCINREIC
                      • Gość: wawek Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 28.11.05, 16:14
                        ciekawy jestem czy ten lasek pozostanie na dlugo czy go kiedys wytna.Z poczatku
                        to wszystko jest piekne, a pozniej blok przy bloku trasa i wiele innych.
                        • p_groch Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud 29.11.05, 07:34
                          Teraz to las wyciąć nie jest tak prosto. O powolenie trudno, u nas przecież też dęby mogą przycinać tylko pod nadzorem.
                          Będzie dobrze, pozatym ten "lasek" składa się z dwóch części, druga część ciągnie się daleko daleko więc napewno zostanie.
                        • Gość: mlekota Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 212.75.114.* 29.11.05, 13:11
                          trasą, przyznam szczerze, przestałem się martwić - będziemy interweniować, żeby
                          były ekrany, jeśli ma to być jakiś duży ruch. ekrany dają baaaardzo dużo, wiem,
                          bo sam sprawdziłem idąc dołem pod łazienkowską czy przechodząc pod obwodnicą
                          sochaczewa :) naprawdę.
                      • Gość: pa Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 212.160.235.* 29.11.05, 09:02
                        Tak, zauważyłem tę kupę okien :(( Może jak teren się zaludni, to takie
                        zdarzenia nie będą miały miejsca.
                        pa
                        • Gość: ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 213.25.206.* 29.11.05, 11:06
                          Miejmy nadzieję.... Trzeba będzie gonić towarzystwo zaśmiecające teren.
                      • Gość: ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 213.25.206.* 29.11.05, 13:58
                        Witam, jak ktoś szuka nowych to sorki ale nie dałem obrobić zdjęć. Pozstaram
                        się dzisiaj to zrobić więc od jutra powinnybyć na stronce.
    • Gość: mlekota Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 212.75.114.* 30.11.05, 13:23
      kurcze, oglądam sobie właśnie zdjęcia z netklubu i widzę, że sąsiedzi się już
      ładnie pobudowali. nasza inwestycja też idzie mocno w górę i chyba skończą
      faktycznie budynek B przed końcem roku. fajnie.
      • Gość: ikcinreic1 Temat do obgadania IP: 213.25.206.* 30.11.05, 13:32
        Witam sąsiadów,
        Na forum klubowym rzuciłem jeden temat do obgadania przez klubowiczów, więc jak
        znajdziecie trochę czasu to zapraszam do dyskusji.
        Pozdrawiam,
    • Gość: wawek Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 01.12.05, 21:01
      dziekuje za fotki :-) :-) :-)Mlekota,tez laziles po innych forach ;)
      • Gość: mlekota Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.12.05, 18:54
        a zaglądam sobie czasem tu i ówdzie ciekawy, co u innych słychać i aż sięm
        czasami za glowęm chwytom jakie ananasy chodzom po necie.
    • Gość: wawek Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 02.12.05, 18:34
      Dla tych co sa niecierpliwi: usmiechnijcie się. Wansbud wybuduje jedno z
      piekniejszych malutkich osiedli :-)Takiego osiedla nie powstydzilby sie nawet
      duzy znany developer!Pozdrawiam wszystkich przyszlych lokatorow :-)
    • Gość: wawek Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 03.12.05, 16:47
      Przegladalem oferte orco.Zostalo im do sprzedania 39 mieszkan.
      Panie Adrianie, moze umiescil by pan na stronie Wansbudu aktualne zdjecia z
      budowy bo pod tytulem:co nowego na budowie, widnieje kilka starych fotek tak
      jak by niewiele sie tam dzialo :-)
    • Gość: mlekota Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 212.75.114.* 06.12.05, 16:03
      chcę pozdrowić sąsiadów bardzo serdecznie, naprawdę serdecznie! wszystkich.
      gorąco pozdrawiam.
      • Gość: ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.aster.pl 06.12.05, 16:51
        Cześć mlekota, czy te gorące, naprawdę gorące i szczere pozdrowienia to okazji
        Mikołaja? :)
        • Gość: mlekota Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.12.05, 20:00
          też, ofkors. jak najbardziej. mikołajki, zaraz Święta, a za rok oby i
          mieszkanko :)
          • Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.optimus.pl / 80.51.176.* 07.12.05, 09:50
            A ja chciałbym serdecznie powitać nowego członka (członkinię) naszej
            majolikowej społeczności Panią Joannę (niezdecydowaną), która jak mi wiadomo
            podpisała w dniu wczorajszym umowę na mieszkanko w bloku A. Tak, więc pomalutku
            te mieszkanka się wyprzedają.
            Ikcrenic to również prezent od Mikołaja dla Ciebie bo to oznacza, że nie
            będziemy musieli mieć dyżurów. Niezdecydowana zgodziła się podołać wszystkim
            obowiązkom utrzymania naszego bloku :).
            Pozdrawiam oczywiście wszystkich mieszkańców osiedla Majolikowa
            • Gość: ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 213.25.206.* 07.12.05, 11:32
              Witamy oczywiście Joannę w nszych przyszłych progach - teraz co jawyżej możemy
              albo w garażu powitać albo na parterze i to bez stropu. :)

Dzięki miecugow za załatwienie sprawy dyżurów (ich brak). Wiedziałem, że sprawy
              porządkowo-organizacyjne powinny być w Twoich rękach a Ty już odpowiednio
              rozdzielisz obowiązki.
              A jak wogóle wszyscy zadowoleni z postępu prac i zatwiania zmian? - tu
              szczególnie chyba Tommy może coś powiedzieć, bo chyba własnie Ty jesteś na
              etapie wykonywania zmian wewnątrz loklau, czy dobrze mówię?
              • Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.optimus.pl / 80.51.176.* 07.12.05, 13:03
                Mnie tam zasadniczo wszystko zadowala. Szczególnie postępy w budowie bloku B bo
                co do A to myślę, że uśmiechnę się dopiero na wiosnę.
                Podobno do końca roku powinno być już sprzedanych ok. 50% mieszkań. Na forum
                udziela się max 10 osób, więc gdzie jest kolejne 40?. A swoją drogą to ciekawe,
                że nikt nowy na forum się nie pojawia, ani nowy mieszkaniec ani nikt kto
                chciałby się coś o Majolikowej dowiedzieć. Hmmm ciekawe.
                PZDR
                • Gość: ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 213.25.206.* 07.12.05, 14:44
                  No, faktycznie nowych ludków brak. Nawet żande wykrzykinki się nie pojazwiają,
                  czy to cisza przed burzą? Chyba trzeba będzie zacząć nowych udawać, nowe
                  tożsamości, nowe loginy, parę pytań się zada i forum jak nowe będzie.
                  • Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.optimus.pl / 80.51.176.* 07.12.05, 14:57
                    To jakby co to ja będę od teraz "Tratwa" :)
                    • Gość: ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 213.25.206.* 07.12.05, 15:21
                      a ja będę "Grab1" :)
                      • Gość: podwawek Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 07.12.05, 16:34
                        Pogubicie sie pozniej od wlasnych klamstewek udajac nowych forumowiczow.podwawek
                        [wawek;)]
                        • Gość: Tratwa Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.optimus.pl / 80.51.176.* 07.12.05, 16:39
                          Czytałem to forum i zacząłem mocno się zastanawiać nad kupnem mieszkania w
                          Wansbudzie. Czy ktoś z Was forumowiczow może mi podać dobre i złe cechy tego
                          dewelopera i całej tej inwestycji? Rozważam jeszcze propozycję Orco. Liczę na
                          Waszą pomoc. Dziękuję z góry.
                          PS. A co to za sprawa z tym Panem Andrzejem S. skoro przycichło to mam uważać,
                          że wszystko jest ok?
                          • Gość: grab1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 213.25.206.* 08.12.05, 08:42
                            Forum wita nowych forumowiczów tzn. nowi forumowicze witają nowych forumowiczów.
                            Ja Grab1, tratwa-odbiór...
                            • Gość: Tratwa Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.optimus.pl / 80.51.176.* 08.12.05, 09:22
                              Zgłaszam się Grab1. Niestety od dnia wczorajszego nikt nie odpowiedział na moje
                              zapytania :(. Chyba spróbuję na forum Orco
                              • Gość: grab1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 213.25.206.* 08.12.05, 10:03
                                Tratwa, tratwa zgłośc się...
                                Tak już serio tratwa, chyba nie ma się co wydurniać, my sobie robimy teraz
                                żarty a niektórzy na poważnie chcą się czegoś mądrego dowiedzieć na tym forum,
                                bo w końcu po to je stworzyliśmy, żeby sobie pomagać i się informować o
                                rzeczach ważnych. W sytuacji kiedy my sobie tutaj robimy żarty to ciężko się
                                szuka wątków poważnych więc zamieniam się w ikcinreic1 i będę już poważny (no
                                może pozwolę sobie czasami na małe wyjątki). Co Ty na... Chyba dobrze będzie,
                                żebny nasze forum traktowali nowi użytkownicy na poważnie...odbiór
                  • Gość: mala Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.aster.pl 13.12.05, 20:22
                    Witam, narzekacie tak na brak nowych forumowiczów :)). My z mężem równiez
                    zastanawiamy się nad kupnem mieszkania na Majolikowej. Wczoraj byliśmy na
                    budowie, póki co wygląda to nieźle. Tak naprawdę, chyba się zdecydowaliśmy. Może
                    coś ciekawego od Was się dowiemy. Dajcie znać co jest ok, na co trzeba uważać.
                    Chodzi mi głównie o sprawy prawne :(( NIestety ściśli jesteśmy :)). pozdrawiam
                    stałych bywalców :))
                    • Gość: ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.aster.pl 14.12.05, 09:54
                      Witamy na forum, i może na osiedlu. Niestety chyba nic nowego, poza tym co jest
                      na forum, na temat tej inwestycji nie ma. Trzeba cała forum prześledzić i
                      zapewne cś więcej się dowiecie. Póki co nie dzieje się nic niebezpiecznego, no
                      może poza jednym dłuższym wystapoieniem !!!!!!, ale to juz chyba zostało
                      opanowane i wyjaśnione.
                      Zatem zapraszamy do grona mieszkańców Majolikowa.
                      • Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 16.12.05, 17:44
                        Witam Mala na łamach naszego forum (a mam nadzieję, że już niedługo na naszym
                        osiedlu). Powtarzając za ikcinreic1 polecam lekturę tego forum. Na dzień
                        dzisiejszy wszystko wygląda ok i mam nadzieję że tak pozostanie. Na tym etapie
                        najważniejsza dla Was powinna być umowa, ją napewno trzeba przeanalizować i
                        wprowadzić poprawki - ale z tego co wiem z negocjacjami też nikt nie miał
                        problemów.
              • Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.optimus.pl / 80.51.176.* 07.12.05, 13:13
                ikcinreic1, nie no chłopie pełen szacunek za rozwój naszej stronki www.
                Zapraszam wszystkich, którzy jeszcze nie widzieli naszej stronki. Z dnia na
                dzień jest coraz bardziej profesjnalna.
                Jeszcze raz wielkie dzięki ikcinreic.
                • Gość: ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 213.25.206.* 07.12.05, 14:42
                  Nie mam sprawy z tą stronka, trochę mi tylko pomysłów zaczyna brakować, liczę
                  jednak cały czas na Wasz wkład (wsad).Zachęcam do podsyłania jakichś
                  ciekawostek, linków czy stronek, które pomogą w przysżłości się dobrze
                  zorganizować tak globalnie jako wspólnota i prywatnie każdemy we włąsnym M.
                  • Gość: mlekota Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 212.75.114.* 08.12.05, 09:22
                    napisało mi się pierwotnie w autorze "mlekopta" - fajny nik, nie? może też będę
                    drugim użytkownikiem? :). stronka fajnie się rozwija. mam linka:
                    www.bartycka.svc.pl/ - bartycka jest droga, ale w celach poglądowych
                    może warto popatrzeć co i jak. pozdrawiam.
                    • Gość: ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 213.25.206.* 08.12.05, 09:57
                      Dzięki mlekota za link, podepne go do stronki.
                      • Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.optimus.pl / 80.51.176.* 08.12.05, 10:07
                        Mam pytanko do Majolikowców obecnych i przyszłych. Czy będziemy organizowali
                        jakieś jeszcze jedno spotkanko w tym roku? Może takie świąteczne :)?
                        Zaprosilibyśmy tych, których jeszcze nie znamy i innych chętnych.
                        Bądź też może z tą propozycją spotkania poczekać aż więcej osób się zorganizuje
                        i pojawi na naszym forum np. do wiosny?
                        Co wy na to?
                        • Gość: bbb Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.bzmw.gov.pl / *.um.warszawa.pl 08.12.05, 12:53
                          Witam napisalam juz ze jestem nowym lokatorem bloku B, ale jakos nikt mnie nie
                          zauwazyl. Czy moglibyście mi zdradzić adres stronki internetowej :) osiedla.
                          Tak sobie poczytalam i wydaje mi sie ze cos takiego istnieje.
                          • Gość: ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 213.25.206.* 08.12.05, 13:27
                            witamy, witamy i cieszymy się, że dołączyłąś do naszego sąsiedzkiego grona i
                            pewnie Cię wszyscy zauważą, ale być może w tej chwili są zajęci.

oto adres
                            www.netklubmajolikowa.fe.pl/
                          • Gość: pa Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 212.160.235.* 08.12.05, 15:13
                            Zauważyli! Witamy!
              • Gość: p_groch Załatwianie zmian w planach IP: *.macrosoft.pl 07.12.05, 16:46
                Ogólnie załatwianie zmian idzie ok, ja nie narzekam, tylko nadal czekamy na plany elektryczne. Ścianki, CO i wodno-kanalizacyjne już mam i zmieniam, a później do kierownika :) Chyba będzie tak jak chcę, żadnych narazie problemów.
                Pozdrowienia
                • Gość: grab1 Re: Załatwianie zmian w planach IP: 213.25.206.* 08.12.05, 08:40
                  A czy za zmiany np. w ściankach Wansbud obciąża jakimić kosztami?
                  pozdrawiam, IKCINREIC
                  • Gość: pa Re: Załatwianie zmian w planach IP: 212.160.235.* 08.12.05, 12:10
                    Witam,
                    Kwoty są raczej symboliczne; z tego co pamiętam 60zł za metr dodatkowej ścianki.
                    pa
                    • Gość: ikcinreic1 Re: Załatwianie zmian w planach IP: 213.25.206.* 08.12.05, 13:25
                      a jak rezygnujesz ze ścainy to zwracają te 60 zł czy nie? albo jak
                      stawiasztakiej samej wielkosci ścianę ale w innym miejscu to też dopłacasz?
                      pozdr.
                      • Gość: pa Re: Załatwianie zmian w planach IP: 212.160.235.* 08.12.05, 15:12
                        jak rezygnujesz to raczej nie zwracają, a jak stawiasz tyle samo tylko w innym,
                        to masz chyba usługę gratis ;))
                        • Gość: ikcinreic1 Re: Załatwianie zmian w planach IP: 213.25.206.* 08.12.05, 15:35
                          Dzięki za odpowiedź pa,
                          • Gość: miecugov Re: Załatwianie zmian w planach IP: *.chello.pl 08.12.05, 17:48
                            Ja również kogoś zauważyłem. Witam serdecznie
                            • Gość: wawek Re: Załatwianie zmian w planach IP: *.chello.pl 09.12.05, 16:59
                              wow nowy sasiad:-)Pozdrawiamy Cie.
                              • Gość: Aska Re: Załatwianie zmian w planach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 18:36
                                Witam wszystkich sasiadow. Nareszcie podpisalam umowe po wielu trudach i
                                perypetiach :0 i dzieki duzej pomocy ze strony pewnej znanej nam wszystkim
                                osoby :) Pozdrawiam
                                • Gość: wawek Re: Załatwianie zmian w planach IP: *.chello.pl 11.12.05, 14:04
                                  Aśka, gratuluje! Choć myslałem, że podpisałaś umowę wczesniej...Acha jeszcze
                                  jakiś mężczyzna się zastanawiał, ale widocznie wybrał osiedle Flamenco. Im już
                                  pozostało do sprzedania 35 mieszkań.
    • Gość: wawek Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 12.12.05, 21:15
      dzisiaj korzystajac z okazji wstapilem na budowe. Jest super!!!
      • Gość: mlekota Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 212.75.114.* 13.12.05, 11:34
        masz jakieś fotki? pozdrawiam.
        • Gość: wawek Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 13.12.05, 16:40
          Nie mialem czym zrobic fotek.Ale widac postep...
    • Gość: wawek Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 16.12.05, 20:46
      Czy już ktoś kupił te dwa największe(najlepsze)m.?
      • Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 17.12.05, 10:09
        Każde M (własne) jest najlepsze :)
        • Gość: wawek Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 17.12.05, 11:41
          jasne, ale poki co takie 100 metrowe z duzym tarasem na mokotowie kosztowaloby
          drugie tyle a sa takie sliczne dwa mieszkanka...
          • figa27 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud 02.01.06, 15:27
            A tak na marginesie ktoś pytał o te dwa mieszkanka największe, to jak mnie
            Miecugov wyśledził jestem szczęśliwym (to sie okaże) posiadaczem jednego z nich
            tego w bloku B. U mnie są już ściany tylko dachu nie ma narazie mam taki piękny
            taras 150 metrów.
            • Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 02.01.06, 15:34
              chciałem sprostować ale to ikcrenic cię wyśledził :) ja mu tylko pomagam:)
              no sylwester podwórkowy to może być coś albo przynajmniej impreza powitalna
              (tzw parapetówa). Cieszę się że towarzystwo nam się powiększyło.
            • Gość: ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 213.25.206.* 02.01.06, 15:34
              Tak wszystko Miecugow, Miecugow to, Miecugow tamto, a to ja Cię przecież
              wyśledziłem "IKCINREIC1" a nie Miecugow, he, he, he
              Z tym tarasem to faktycznie masz rację ,masz piękne 150 m2 tarasu, ale chyba do
              lata to Ci go troszkę zadaszą.
              Miecugow, co do chóru czy kabaretu, to ja preferuję chyba kabaret, bo jeśli
              chodzi o mój śpiew, to na mnie nie bardzo można liczyć, no chyba, że zrobimy
              próbę czy ściany nie będa pękać przy moim głosie. Tak czy inaczej klub lokatora
              być musi, to jest pewne.
              • figa27 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud 02.01.06, 15:38
                No dobra IKCINREIC1 masz u mnie piwo za ten błąd, do tego ciastka (nie pisze
                czyjego bo znowu coś pomylę), a co do śpiewania cytując klasyka "..każdy
                może..", a po piwie to klubik rozkręcimi jak ta lala.
                • Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 02.01.06, 15:40
                  Czyli piwiarnia + karaoke "Majolikowa Pub"
                  • Gość: ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 213.25.206.* 02.01.06, 15:50
                    Miecugow, coraz częściej myślę, że ten blok A to baaaaaardzo dobry wybór, a to
                    że taki sąsiad się trafił to normalmnie bonus od WANSBUDU, dobry przydział
                    zrobili. Trzeba poprosić Pana adrsiana żeby tylko nam dobra wentylację w tym
                    klubie lokatora zrobili i ściany wyciszyli jak mamy kareoke instalować.
                    Jest dobrze a bedzie jeszcze lepiej :)
                    Oczywiście mieszkańcy bloku B są mile widziani bo klub lokatora jest przecież
                    wspólny, lokalizacja tylko w bloku A mogłaby sugerować inaczej.
                    • Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 02.01.06, 15:55
                      No ba może i bonus od Wansbudu ale co tak mało ludzików tym A?? :)
                      A lokal owszem ogólnodostępny bo w końcu jesteśmy jedną drużyną
                • Gość: ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 213.25.206.* 02.01.06, 15:57
                  figa27, wirtualne cistko to dostał od nas Mlekota, bo nie mógł na poranek
                  zapoznawczy przybyć, ale zobowiązał się, że w rewanżu stawia piwko tym co byli
                  i ciastko mu zostawili. Biorąc pod uwagę, że Ty się jeszcze ze swoim dorzucisz
                  to się nam chyba niezła imprezka skręci, Miecugow dzwoń do Pana Adriana niech
                  nam w bloku A w pierwszej kolejnści piwnice na potrzeby klubu szykują, majstra
                  z budowy się zaprosi, kierownika a i może Pan Adrian się skusi.
                  • Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 02.01.06, 16:03
                    myślę że szeryfa bedzie cieżko złamać :)
                    • Gość: ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.aster.pl 02.01.06, 17:46
                      Nie, no w czasie pracy nikt nie będzie proponował piwka, ale po fajrancie na
                      pewno da się namówić.
              • Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 02.01.06, 15:43
                Ikcinreic1 spoko spoko wszystko sprostowałem :)
    • Gość: mlekota Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.12.05, 23:33
      hallloooo! somsiedzi! czy mikołaj już wie, jakie prezenty będą pod choinkom?
    • Gość: mlekota GWIAZDKA IP: 212.75.114.* 22.12.05, 16:30
      matko jedyna, jeszcze się zima na dobre nie zaczęła, a już wszystkich
      wymroziło! a więc korzystając szybko z okazji pragnę życzyć wszystkim
      mieszkańcom, co się jeszcze ostali i resztką sił mogą co nieco kliknąć i
      przynajmniej jeszcze rozczytać co nieco, wesołych i obfitych w podarunki Świąt
      Bożego Narodzenia; pogody ducha na co dzień w Nowym Roku, żeby nie dali się
      zimie i mogli odkryć - przy sprzyjających okolicznościach - uroki białego
      szaleństwa, co im pomoże przetrwać do wiosny, żeby nabrać energii na następną
      jesień, którą spożytkują na odbiór i urządzanie własnego lokum (bo roboty
      będzie co nie miara!). Oby się mieszkanko budowało w najlepsze.
      Życzenia składam również Deweloperowi, w szczególności panu Adrianowi, dzięki
      któremu proces siwienia i wypadania moich włosów, oraz postępująca nad wyraz
      szybko nerwica, jakby nieco ustała. Dziękuję za okazaną życzliwość i życzę
      wszystkiego najlepszego; aby inwestycja powstała bez kopotów ku radości i
      chwale tak Dewelopera, jak i mieszkańców!
      • Gość: wawek Re: GWIAZDKA IP: *.chello.pl 23.12.05, 17:12
        Wzruszyles mnie hahaha.Ale pieknie napisales:-)Dziekuje w swoim imieniu za
        zyczenia, ktore odwzajemniam wszystkim zaangazowanym w ta budowe.
        • Gość: miecugov Re: GWIAZDKA IP: *.chello.pl 23.12.05, 21:46
          nie no Mlekota nic dodać nic ująć. dziękuję Tobie Mlekota i Tobie Wawku oraz
          wszystkim, którzy zapewne jeszcze przed 1 gwiazdką pojawią się na forum. Ze
          swej strony pragnę życzyć wszystkim przyszłym sąsiadom jak i osobom, które
          przyczyniają się, że Majolikowa rośnie w siłe, aby nadchodzące święta upłynęły
          Wam pod znakiem radości i miłości. Pomimo, iż zima (przynajmniej w kalendarzu)
          niech w waszych sercach płonie ognisko, które roztopi wszelkie mroźne troski i
          problemy.
          Zaś nadchodzący rok 2006, chociaż będzie zapewne rokiem intensywnym (odbiór M,
          urządzanie i spłata kredytu)niech okaże się jeszcze lepszym dla Was niż rok
          2005.
          No i pozostaje mi tylko na koniec życzyć abyśmy zdrowi byli i w szczęściu
          spotkali się na pierwszym zebraniu Wspólnoty.
          Jeszcze raz Zdrowych Spokojnych Świąt Bożego Narodzenia i Szczęśliwego Nowego
          Roku 2006 tego życzę ja przyszły lokator z bloku A nr mieszkania 50 II piętro :)
          • Gość: Aska Re: GWIAZDKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 22:24
            Witam! Takie koledzy wzruszajace i piekne zyczenia napisali az mnie zamurowalo
            i nie wiem co mam napisac. Ja Wam zycze Swiat takich naprawde spokojnych
            pozytywnie zakreconych i dajacych duuuuuuuuuuzo sily na Nowy Rok w ktorym,
            oczywiscie oprocz mieszkanka, niech sie spelnia jeszcze inne Wasze marzenia Mam
            nadzieje ze za rok moze sobie juz osobiscie zlozymy zyczenia Pozdrawiam
            • Gość: miecugov Re: GWIAZDKA IP: *.chello.pl 26.12.05, 01:33
              Hallllllooooooo a gdzie inni?? Ograniczam się tylko do osób udzielających sie
              na forum!!!
              • Gość: ikcinreic1 Re: GWIAZDKA IP: *.aster.pl 26.12.05, 08:36
                Jestem, jestem Miecugov,
                Troszkę mniej aktywnie ostatnio, ale cały czas na posterunku.
                Chyba nic już wsprawie życzeń nie wymysle, bo sąsiedzi poniżej już chyba
                wszystkiego życzyli, ale ja też się do życzeń dołączam i życzę poprostu
                spełnienia wszystkich marzeń i planów na najbliższy rok.
                A mieszkanka się budują i to ostro. Żona rozmawiała z szeryfem (znanym nam) z
                budowy i mówił, że na 6 stycznia zamykają blok B. Blok A też buduja, zaczęli
                już mury na II kondygnacji. Szeryf mówił że jak będzie taka zima jak teraz, to
                będą budować dalej.

• Gość: miecugov Re: GWIAZDKA IP: *.chello.pl 26.12.05, 14:07
                  Uffff, ulżyło mi myślałem, że się już zwinąłeś :). Dziś byłem na budowie i
                  potwierdzam buduje się. Ba blok A ma nawet choinkę.
                  Przed świętami byłem u P. Adriana no i z wieści wiem że w A sprzedano 18
                  mieszkań a w B chyba 36 (nie pamiętam dokładnie), a no i podobno cosik
                  jakskółki szczebioczą że w styczniu możliwa jest kolejna podwyżka cen, tak więc
                  ci którzy się zastanawiają niech się śpieszą.
                  Pozdrawiam no i życze miłej świątecznej końcówki.
                  • Gość: ikcinreic1 Re: GWIAZDKA IP: *.aster.pl 26.12.05, 16:58
                    Spoko Miecugov, ja maiałbym się zwinąć?, Twój wierny sąsiad, kompan do żartów,
                    współogranizator prac i zajęć kolektywu w bloku A....
                    Co do ilości mieszkań to nieźle, ale i tak mieliby lepszy wynik, gdyby chociaż
                    trochę bardziej zadbaliby o sprzedaż. Nie chcę się wtrącać tez w politykę
                    cenową... ale o tym to popiszę na forum klubowym, to spadam tam
                    • Gość: miecugov Re: GWIAZDKA IP: *.chello.pl 26.12.05, 18:17
                      no ja myślę, że mi nie uciekniesz bo do kogo na piwo bym piętro wyżej
                      chodził :).
                      no to ja też zobaczę co tam na osiedlowym forum sie dzieje
    • Gość: wawek Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 27.12.05, 23:42
      jeszcze kilka dni starego roku i dopiero zacznie sie odliczanie...:-)Czas wtedy
      szybko uplynie.Poki co jest jak najbardziej ok!
      • Gość: ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.aster.pl 31.12.05, 08:06
        Witam ,co tak ucichło, powyjeżdżali czy co?
        Wybieram się dzisiaj na budowe zrobić ostatnie fotki w tym roku, więc zapraszam
        w poniedziałek obejrzenia stanu robót.
        • Gość: wawek Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 31.12.05, 10:32
          Serdeczne dzieki za fotki...
          Zycze wszystkim Majolikowiczom Szczesliwego Nowego Roku 2006!!! :-)
          • Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 31.12.05, 13:14
            Oby nam się szczęśliwie odebrało no i ogólnie tak, żeby było lepiej nam niż w
            2005.
            Sąsiedzi pamiętajcie, na kaca najlepszym lekarstwem jest dzień wcześniej nie
            pić - ale to chyba w dniu dzisiejszym nie zadziała :), tak więc życzę wam
            wytrwałości w walce z bólem głowy i suchotą :) w dniu jutrzejszym
            • Gość: ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.aster.pl 31.12.05, 13:18
              Paniwie, kefir, kefir z rana lepszy niż śmietana, tylko kefir nas może uratować
              jutro:-),
              Fotki zrobiłęm w poniedziałęm pewnie nwrzucę na serwer.
              Wszystkiego dobrego w nowym roku już 2006.
              • figa27 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud 02.01.06, 11:53
                Witam!!!

Kupiłem też mieszkanie na tym osiedlu (byłem pierwszym klientem :-))), ale to
                nie istotne, witam wszystkich sąsiadów i najlepszego w Nowym Roku (może
                Sylwester juz za rok na nowym!!!!). Byłem 30.12 na budowie i rzeczywiście nie
                wygląda to źle, budynek B jest w całości postawiony (brak tylko stropu nad
                ostatnim piętrem), a budynek A rośnie i robią mu druga kondygnację. Jeżeli
                gdzieś jeśt jakaś stronka o nas i dla nas to poproszę o info figa27@gazeta.pl

PODRAWIMA I JESZCZE RAZ NAJLEPSZEGO W NOWYM !!!!!
                • Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 02.01.06, 12:27
                  Witamy Cię na naszym osiedlu jak na razie internetowym. Z tego co piszesz
                  jesteś już starym majolikowcem ale na forum to chyba 1 raz?.
                  Stronkę swoją owszem posiadamy podaję do niej linka
                  strony.aster.pl/netklubmajolikowa/index.html
                  Pozdrawiam
                  Czyli ładnie nam się nowy rok zaczął, mamy nowego forumowicza
                  • figa27 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud 02.01.06, 12:42
                    Bardzo dziękuje za powitanie i już idę na Naszą stronkę.
                    • Gość: ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 213.25.206.* 02.01.06, 13:55
                      Cześć figa27, witamy.
                      Ja byłem 2 klientem, i chyba o Tobie słyszałem od Pana Adriana, czy może jesteś
                      właścicielem mieszkania w bloku B na samej Górze?
                      • figa27 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud 02.01.06, 14:21
                        Tak to właśnie ja jestem, budynek B na ostatnia kondygnacja z tarasem.
                        rozszyfrowaliście mnie natychmiast :-))
                      • figa27 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud 02.01.06, 14:23
                        Tak to ja budynek B, na ostatniej kondygnacji z tarasem. Roszyfrowaliście
                        mnie :-))
                      • figa27 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud 02.01.06, 14:23
                      • figa27 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud 02.01.06, 14:24
                        Tak to ja
              • figa27 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud 02.01.06, 14:25
                Przepraszam, że 4 razy, ale coś sie nie chciało wysłać.
                • Gość: ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 213.25.206.* 02.01.06, 14:36
                  i to Ty rezerwowałeś na początku oba duże mieszkanka?
                  • Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 02.01.06, 14:46
                    heheheh ikcinreic ależ z ciebie detektyw :))
                    • Gość: IKCINREIC1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 213.25.206.* 02.01.06, 15:01
                      Jak Anioł Miecugow, jak Anioł ....:-)(gospodarz domu z Alterntyw jakby ktoś nie
                      skojarzył)
                      • Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 02.01.06, 15:14
                        nad wszystkim czuwa gospodarz domu, nie da on krzywdy zrobić nikomu :))))
                        a w suszarni to zorganizujemy kabaret czy chór? :)
                        • figa27 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud 02.01.06, 15:21
                          Tak to właśnie JA widzę, że Anioł Miecugov pilnie śledzi wszystko, wie kto
                          kiedy i za ile. A rezerwowałem dwa bo się zastanawoąłem nad tarasem, ale 50
                          metrów wystarczy mi, tamten drugi był za duży.
                          A i jeszcze jedno niezłe towarzystwo się szykuje i sylwester na podwórku między
                          blokami może być ciekawą propozycją.
        • Gość: wawek Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 02.01.06, 23:32
          Nie doczekalem sie obiecanych poniedzialkowych fotek :'(
          • Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 03.01.06, 00:23
            Wawek spoko mają być we wtorek (czyli juz dzis)-tak pisał Ikcirenic
          • Gość: ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 213.25.206.* 03.01.06, 08:17
            Oj Wawek, musisz poćwiczyć cierpliwość, bo jak się nam Wansbud spóźni to Ty
            chyba im dasz popalić :)
            Widze że długo czekałeś do samej nocy, ale problemy logistyczne z trnsferm
            matriałów były więc się nie wyrobiłem wczoraj a zdomu nie mam połączenia z
            serwerem na którym trzymam toki.
            Ale sytuacja jest opanowana i możesz nacieszyć swoje oczy nowymi fotkami -
            zajrzyj na stronkę.
            • Gość: Figa27 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 10.201.7.* 03.01.06, 09:56
              Jak pięknie widać mój 150 m taras, dzięki Ci sąsiedzie. Tylko czemy śnieg
              zalega w moim salonie???
              • Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 03.01.06, 12:55
                No Figa27 jak dbasz o swoje podwórko? :))) U mnie i u Ikcirenica śniegu nie
                widać my dbamy o nasze mieszkanaka :))
              • Gość: mlekota Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.01.06, 23:02
                witaj Figa27! tak sobie patrzę teraz na ten taras i zastanowiło mnie jedno: nie
                boisz się, że Twoje dzieci będą się bawić w chowanego na tarasie i zechcą
                zeskoczyć na daszek balkonu sąsiada niżej? tak samo moja siostra - miał mieć
                identyczny uklad balkonu i poprosiła o zmianę planów. zmienili. można
                powiedzieć, że jak dzieci chcą, to zrobią wszystko, z balkonu zwykłego też może
                fiknąć, ale po co kusić? ale wtedy nie ma tej pokusy, że coś tam jeszcze pod
                spodem jest... chyba, że dzieci nie masz, to ok. pozdrawiam.
                • Gość: Figa27 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 10.201.7.* 04.01.06, 08:29
                  Jakoś nawet nie myślałem o tym, bo wtedy trzeba kraty w oknach (a może wyjdą na
                  parapet, albo zechcą zeskoczyć??). Chyba troche przesadzasz (ale dzięki za
                  troskę), a ja mogę postawić zasieki i pod prąd.
                  • Gość: ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 213.25.206.* 04.01.06, 09:38
                    Witam wszystkich,
                    chciałbym się włączyć do dyskusji figi27 i mlekoty z pytaniem, czy może ktoś
                    wie co mówi litera prawa budowlanego w temacie minimalnej wysokości barierek
                    balkonowych czy tarasowych, może ktoś pytał Pana Adriana o tę kwestię?
                    • Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 04.01.06, 11:54
                      Śpieszę donieść iż wg par.298 pkt 2 ROZPORZĄDZENIA MINISTRA INFRASTRUKTURY
                      z dnia 12 kwietnia 2002 r. w sprawie warunków technicznych, jakim powinny
                      odpowiadać budynki i ich usytuowanie. (Dz. U. Nr 75, poz. 690)- wysokość
                      balustrady w budynkach wielorodzinnych powinna wynosić co najmniej 1,1 m zaś
                      prześwit między barierkami max. 0,12 m.
                      Rozporządzenie jest z 2002r. ale chyba pod tym względem nic się nie zmieniło.
                      Pozdrawiam
                      • Gość: Figa27 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 10.201.7.* 04.01.06, 12:26
                        Całkowicie zgadzam się z Miecugovem, nic sie tiu nie zmieniło.
                        • Gość: ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 213.25.206.* 04.01.06, 13:34
                          Dzięki chłopaki, na sąsiada zawsze można liczyć.
                          • Gość: wawek Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 04.01.06, 13:45
                            w orco tak sprytnie porobili zdjecia,ze nie widac na przeciwko naszych
                            budynkow.A w ogole nasze osiedle bedzie ladniejsze i jest robione z lepszych
                            materialow.nawet okna bedziemy miec porzadne.
                            • Gość: mlekota Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 212.75.114.* 04.01.06, 14:59
                              proponuję więc wywołać im wojnę, by się ci z orco zbytnio lepiej nie czuli.
                              zakradłem się na linię frontu "wroga" i przeczytałem, że tworzą jakąś drużynę w
                              piłkę nożną. możemy im śmiało wkopać kilka bramek, żeby nie byli tacy do przodu.
                              • Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 04.01.06, 15:04
                                No co do gry w piłkę nożną to zgłaszam się pierwszy
                                • Gość: ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 213.25.206.* 04.01.06, 15:08
                                  Też się zgłaszam, tylko od razu ostrzegam, że ostatni raz grałem chyba z7-8 lat
                                  temu, ale tego się chyba nie zapomina. Z kondycją gorzej, i o kontuzje łatwo.
                                  Ale jak się załapię do podstawowego skłądu to przez najbliższe miesiące zadbam
                                  o kondycję.
                                  • Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 04.01.06, 15:14
                                    Ikcinreic trenuj chłopie bo MŚ 2006 się zbliżają a Janasowi przydadzą się nowi
                                    zawodnicy :). Myslę, że jeśli chodzi o umiejętności to nie są one super ważne -
                                    ważna jest zabawa i wspólpraca drużynowa całego kolektywu. Gdyby chętnych na
                                    bramkę zabrakło mogę się zgłosić bo jakieś tam doświadczenie na tej pozycji
                                    posiadam :)
                                    • Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 04.01.06, 15:22
                                      Ikcinreic jeśli masz tylko ochotę to daj znać i pogramy kiedyś wspólnie. Ja z
                                      kumplami wynajmuję salę i grywamy sobie w niedziele wieczorami wiec jak chcesz
                                      to czekam na sygnał. A jeśli zbierze się nas wiecej to możemy pomyśleć całą
                                      ekipą nad wynajęciem salki w innym terminie i wtedy pogramy między sobą.
                                      Sport łączy :)
                                      • Gość: ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 213.25.206.* 04.01.06, 15:30
                                        a gdzie gracie?
                                        • Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 04.01.06, 15:47
                                          Bródno ul. Bartnicza gimnazjum 143
                                          • Gość: Figa27 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.acn.waw.pl 04.01.06, 20:31
                                            Ja na Bramkę, mam jakie takie doświadczenie (grałem kiedyś w III lidze, a i w
                                            ligach halowych mogę się pochwaliś dwoma Mistrzostawmi Polski, amatorów
                                            (Dziennikarzy i Bankowców) ale jednak)
                                            • Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 05.01.06, 00:11
                                              A teraz Figa27 grasz w jakiejś lidze?? Oczywiście chylę czoła i odpuszczam
                                              bramkę
                                              • Gość: Figa27 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 10.201.7.* 05.01.06, 12:41
                                                Nie, zdrowie nie takie, ale raz na jakiś czas ciągnie wilka do lasu.
                                                • Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 05.01.06, 16:17
                                                  No z tym zdrowiem to żeś przesadził czasem trzeba rozruszać kości i wszystko
                                                  wraca do normy. Sport to zdrowie :)
                                                  • Gość: Aśka Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 20:19
                                                    Cześć Sasiedzi :) Po pierwsze życze samych dobrych rzeczy w Nowym Roku Po
                                                    drugie wiatam wszystkich "Nowych" na naszym forum a po trzecie oferuje swoj
                                                    udzial w osiedlowej druzynie (co prawda w roli kibicki) ale mysle ze dobry
                                                    doping tez sie przyda Pozdrawiam
                                                  • Gość: ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.aster.pl 06.01.06, 20:50
                                                    Dzięki za poparcie drużyny klubowej, ale może zbierzesz jeszcze parę lokatorek
                                                    i stworzycie formacj,,e cheal (nie wiem jak sieto pisze) leadrerek, wiesz
                                                    pompony, kolorowe spudniczki, ćwiczenia...:-) Miecugow odbiór... chyba poprzesz
                                                    pomysł sąsiada?
                                                  • Gość: Aska Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 21:51
                                                    Wlasnie chcialam Wam koledzy to zapropnowac tylko tez nie wiedzialam ja sie to
                                                    trudne slowko pisze :) No wiec nie ma sprawy mysle ze jakies sasiadki sie
                                                    znajdo i druzynka "kibicek" bedzie jak malowana :)
                                                  • Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 07.01.06, 01:53
                                                    Generalnie jestem za tylko prośba do przyszłych kibicek aby nie odwracały uwagi
                                                    naszej tylko przeciwników :). Tak na serio owszem jak najbardziej za, a może
                                                    jakieś Panie czują się mocne w roli zawodniczek??
                              • Gość: ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 213.25.206.* 04.01.06, 15:06
                                Też mi coś żona mówiła o jakiejś drużynie ORCO,
                                Temat jest fajny można by było skompletować taki Dream Team Majolikowy i ruszyć
                                z propozycją rozegrania w rundzie wiosennej meczu na pobliskim boisku szkolnym
                                (zresztą z bardzo fajną nawierzchnią). To co kompletujemy drużyne piłkarską,
                                taką działającą w ramach klubu lokatora?
                          • Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 04.01.06, 13:46
                            A prosimy Cię bardzo :), jakby co nasze porady są dostępne 24h/na dobę
    • Gość: ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.aster.pl 02.01.06, 17:52
      Widzieliście mili sąsiedzi? Wansbud zamieścił nowe fotki z budowy, teraz jest
      już lepiej.
      Proponuję Panie Adrianie, żeby jescze po bpoku zdjęć napisać parę słów na jakim
      etapie jest budowa. Jutro będą też nowe fotki dostępne, z 31.12.2005
      • Gość: mieucgov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 02.01.06, 17:59
        No już lepiej teraz stronka wygląda. Coś się tam na tej budowie dzieje
        • Gość: jo Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 23:36
          ...sie naczytalam, a jutro na 7-a do huty ;) Witam, witam wszystkich...
          Strasznie milo czyta sie wasze wypowiedzi... Mam milion pytan,ale po kolei.
          Kwestia developera: nikt nie boi sie ze firma jest nowa. To pierwsza
          inwestycja, tak? Czy ktos (miecugov?) ;) moze mi przesłać umowe (nie wiem na
          co zwrócić w niej uwage, co powinna zawierac)? Moze sprawdzaliście firme pod
          względem prawnym, no i interesuje mnie czy grunt nie jest obciążony hipoteką. I
          jak na pierwszy raz ostatnie pytanie; kwestia komunikacji:chyba daleko
          wszedzie? a autobusy nocne??? pozdro dla wszystkich :)
          • Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 10.01.06, 00:12
            Tak jeśli podasz maila, miecugov wyśle ci jego umowe :) Myślę, że każdy z nas
            już wcześniej sprawdził firmę od zera (nie wiele tego była bo nowa:) ). fakt
            jest taki, że my żeśmy firmę sprawdzili no i zaufali jej i jesteśmi pewni, że
            Majolikową wybudują. Pierwsza może znaczyć lepsza (bo trzeba zdobyć renomę na
            rynku). Komunikacja-nocnych jest więcej chyba w pobliżu niż dziennych :) Trzeba
            trochę się przejść do przystanku (ok. 5-10 min.) ale to sama przyjemność a poza
            tym ruch to zdrowie.
            Pozdrawiam Cię Jo i czekamy na sygnał o twej decyzji
            • Gość: Mariusz Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 192.193.245.* 10.01.06, 16:48
              czesc, tez ostatnio zaczynam sie interesowac tym temetem i Majolikowa jest jedna
              z opcji.
              Czy moge rowniez prosic o przeslanie umowy?
              Mail to mdiadia@gazeta.pl

pozdrawiam
              Mariusz
              • Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 10.01.06, 18:17
                Poszło - a tylko mi się nie zdecyduj :) to staweczka będzie podwójna :)
          • Gość: ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 213.25.206.* 10.01.06, 08:26
            Myślę, że miecugowa powinnismy okrzyknąć nieformalnym prawnikiem naszego klubu,
            już nawet nowi mieszkańcy i nowi forumowicze wiedzą kto może im dać poprawki do
            Umowy. Oj miecugow zdobywasz zaufanie, nie daj boże jak by cos się stało, bo
            eszyscy będą do Ciebie uderzać o porady prawne jako fachowca :).
            Jo, co do Twoich pytań o sprawdzanie firmy, obawy, że jest nowa a ziemia nie
            obciążona, to podzielam odpowiedi miecugowa, że jak nowa to powinna się starać,
            żeby pozytywnie zaskoczyć niedowiarków i budować zwoją pozycję na rynku. Budowa
            jest nie duża w porównaniu do innych osiedli na Tarchominie, co tylko może
            ułatwić wywiązanie się z Umów. Firmę sprawdzałem w KRS-ie, przeglądałem
            dokuemnty finansowe i na ówczas nic ne budziło moich zastrzeżeń, zresztą
            histori za dużo nie było. Ostatnio przy temcie WYKRZYKNIKA nasz prawnik vel
            miecugow sprawdził pewne wątki w KRS i inforamcje te nam wystarczyły, tzn nie
            wpadliśmy w panikę. Co do hipotek, to w momencie podpisywania przez mnie umowy
            tj. w kwietniu ziemia nie była obciążona, nie wiem jak jest teraz ale to możesz
            sprawdzić w Sądzie wieczysto księgowym (jak sprawdzisz to podziel się
            informacjami) albo pprostu poprosić Pana Adriana o świeże wypisy z KW. Ktoś
            pisał na forum, że Wansbud ma przyznane linie kredytowe więc może sprawa
            hipoteki się zmieniła (bo banki najczęściej zabepieczają się na nieruchomiści).
            Z grusza to chyba tyle, generalnie Ty i tak masz lepiej. Jak wiekszość z nas
            (netklubowiczów) zawieraliśmy umowy, to na placu budowy była trawa, i
            ogrodznie, nawet dziur pod fundamenty nie było, a teraz stoi cały blok B i
            prawie połowa (ta nniejsza)bloku A.
            • Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 12:11
              A ty ikcinreic1 zostań moim rzecznikiem prasowym :) Będziesz tłumaczył moje
              ewentualne błędy :)
              • Gość: ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 213.25.206.* 10.01.06, 12:41
                No i sobie stworzymy nowe posadki he, he, he
            • Gość: jo Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 18:26
              Prawniku i Rzeczniku, dziekuje za odpowiedź... I oczywiście POProsze o
              przesłanie umowy (z góry dziękuje): joanka2@poczta.onet.pl. Nie mam zielonego
              pojecia na co zwrócić uwagę w umowie, co powinno tam byc i jak być powinno
              ujete oraz co sprawdzić o firmie podejmując decyzje życia ;) Komunikacja nocna
              brzmi optymistycznie,co sprawdzić musze osobiście (10 minut?). dziękuje jeszcze
              raz... pozzdro
              • Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 10.01.06, 18:31
                Muszę sprawdzić czy nadgodziny mnie też obowiązują :). Poszła umowa i tak jak
                poprzednio - dla twego dobra lepiej się zdecyduj :). A tak apropos to który
                blok chodzi ci po głowie??
                • Gość: jo Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 18:42
                  o kurteczka, czuje jakby lekką presje ;))) ale moze to i dobrze. A tak
                  powaznie, to moje początki jesli chodzi o próbe podjęcia decyzji co do
                  własnego "M". Mało wiem o tej budowie, natomiast kwestia metrażu jest
                  jasna:kawalerka (pasuje mi rozkład i metraż). Czy garaż jest obowiązkowy?
                  Zastanawia mnie (oprócz oczywiście kwestii inwestora,umowy itd) lokalizacja tzn
                  odległość (te teremy to dla mnie nowość)...
                  • Gość: wera Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 10.01.06, 20:48
                    Zaczełam ostatnio myśleć o zakupie M na Majolikowej. Czytałam że możecie
                    udzielić pomocy w sprawie umowy. Więc czy mogę coś dostać na maila:
                    wera21@poczta.onet.pl
                    Z góry wielkie dziękuję
                    • Gość: wawek Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 10.01.06, 21:14
                      Fajnie, przybedzie nam nowych lokatorow.No ja sie nie wypowiem na temat umowy
                      bo podpisalem ja w wersji oryginalnej czyli bez zadnych zmian.
                      • Gość: mecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 10.01.06, 23:53
                        Wydaje mi się, że P. Adrian może każdemu chętnemu taką umowę przesłać. Tą umowę
                        nalezy przeczytać samemu lub komuś podrzucić i dopracować ją do własnych
                        potrzeb.
                        Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka