Dodaj do ulubionych

Osiedle Jarzębiny - PKO Development

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.05.05, 12:23
Przeszukalam forum ale nic nie bylo wiec otwieram nowy wątek. Rozważam
możliwość kupna mieszkania u nich i jestem ciekawa opinii. Jak wygląda
kwestia hałasu od Ghandi bądż Pileckiego, jaka jest jakość oddanych mieszkań?
Ceny wyglądają atrakcyjnie ale czy warto? Czy obwodnica nie dotknie tego
terenu? dzieki.
Obserwuj wątek
    • Gość: Wojtek Re: Osiedle Jarzębiny - PKO Development IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.05.05, 12:45
      Jedyna inwestycja na Ursynowie, w której jest dużo wolnych mieszkań po
      wybudowaniu osiedla. To chyba mówi samo za siebie.
      Pozdrawiam, Wojtek
      • Gość: kasia Re: Osiedle Jarzębiny - PKO Development IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.05.05, 13:00
        zgadzam sie, ale chcialabym sie dowiedziec dlaczego??
      • jareczek5 Re: Osiedle Jarzębiny - PKO Development 01.05.05, 21:07
        Zaczym napiszesz, że jest dużo wolnych mieszkan to najpierw sprawdź. Zostało
        może kilka sztuk...
        • Gość: kasia Re: Osiedle Jarzębiny - PKO Development IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.05.05, 22:24
          mieszkań jest jeszcze pewno ok kilkunastu. czy ktos może mi w koncu powiedzieć
          dlaczego NIE powinnam rozważać tej lokalizacji?
          • Gość: erik Re: Osiedle Jarzębiny - PKO Development IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.05.05, 23:43
            - bliskość planowanej autostrady,
            - sąsiedztwo centrum onkologii, hospicjum i stacji benzynowej
            • Gość: kasia Re: Osiedle Jarzębiny - PKO Development IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.05.05, 23:52
              to już coś. a czy orientujesz sie moze ktoredy dokladnie ma autostrada
              przebiegac, moze masz jakąś mapkę poglądową? dzieki
              • Gość: Arkan Re: Osiedle Jarzębiny - PKO Development IP: *.polkomtel.com.pl 02.05.05, 11:52
                Autostrada ma być tam gdzie jest Płaskowickiej czyli obok nowej siedziby Straży
                Pożarnej w kierunku Geanta. Ale to zależy czy kupujesz docelowe mieszkanie na
                30 lat czy kawalerkę na 5-7 lat. Jeśli ten drugi wariant to okaże się, że
                jeszcze autostrady nie będzie :)
                • Gość: kasia Re: Osiedle Jarzębiny - PKO Development IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.05.05, 12:28
                  to czy bedzie docelowe to sie pewno dopiero okaze. zawsze trzeba jednak brac
                  pod uwage koniecznosc sprzedazy a jesli obok bedzie biegla autostrada to pewno
                  będzie z tym problem. tak wiec moze rzeczywiscie warto trzymac sie z daleka od
                  tej inwestycyji. Pozdrawiam.
                  • Gość: Piotrek30 Re: Osiedle Jarzębiny - PKO Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 12:38
                    A ja kupilem sobie tam mieszkanko i moge powiedziec, ze jest super !.
                    Jak na razie zadnych problemow - a co do autostrady... pewnie bedzie za 100
                    lat ;-))) poza tym tam wcale blisko nie bedzie co by halas przeszkadzal..
                    Niestety zostaly mieszkania tylko na I pietrze co tak naprawde naczy na
                    parterze, gdzie wszyscy wszystko widza. Developer jest znany i dobry, budynek
                    stawial pol-nord wiec tez firma ok.
                    PC
                    • Gość: Piotrek30 Re: Osiedle Jarzębiny - PKO Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 12:40
                      aa i jeszcze stacja benzynowa !
                      Kto naopowiadal takich glupot - przeciez stacje benzynowa przeslania budynek
                      Domino III i nie ma bezposredniego styku !!!
                      Lepiej sie tam wybrac osobiscie i zobaczyc... Jedyna wada to kiepska droga
                      dojazdowa od Pileckiego - pewnie niepredko ja zrobia bo nalezy to do gminy a
                      nie developera...
                      P.
                    • Gość: kasia Re: Osiedle Jarzębiny - PKO Development IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.05.05, 14:02
                      a jak to jest z tymi mieszkaniami na pierwszym piętrze? polecalibyście?
                      pozdrawiam
    • Gość: slawek Re: Osiedle Jarzębiny - PKO Development IP: *.aster.pl 06.05.05, 20:09
      jesli chodzi o kwestie hałasu to dokładnie nad osiedlem przebiega droga
      znizania do okęcia dla samolotów,pozdrawiam
      • Gość: SZEF Re: Osiedle Jarzębiny - PKO Development IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.05.05, 00:26
        koleszko orient. Tor powietrzny przechodzi nad calym ursynowem i jest
        awaryjnym. Co roku w ciaku 10 dni na poczatku maja okecie odnawia pas dlatego
        teraz jest wzmorzony ruch. Remont konczy sie 13 maja.
        Widac ze nie mieszkasz na Ursynowie i chcesz sie zagniezdzic w Stolicy !!!
        • Gość: mochoc99 Re: Osiedle Jarzębiny - PKO Development IP: *.toya.net.pl 07.05.05, 13:07
          Informacje o tym, iż nadal są wolne mieszkania pochodzą od osób, których wiedza
          bazuje na serwisach internetowych, które aktualizowane są co 3-4 miesiące. W
          rzeczywstości jedyne mieszkania które zostały to, jak w każdej inwestycji,
          duże aparamenty i mieszkania na parterze. Wystarczy zadzwonić do developera.

Jeśli chodzi o planowaną autostradę, to z pewnością nie będzie ona stanowić
          problemu dla osiedla Jarzębiny, gdyż już od GEANT'a (okolo 700m od osiedla)
          będzie ona przebiegała tunelem. Sama ulica Płaskowickiej, pod którą ma
          przebiegać tunel, jest również w bezpiecznej odległości. Większy problem
          upatruję w drogach dojazdowych do węzła Ursynów-Zachód. Przedłużenie ulicy
          Ghandi ma być jedną z nich. Ja jednak rozpatruję autostradę jako atut tej
          lokalizacji, który umożliwi sprawną komunikację w Warszawie jak również
          ekspresowy wyjazd z miasta, który w tym momencie przyprawić może o zawrót głowy.

Nie poruszam tu kwestii budowy autostrady, która nadal nie jest przesądzona, a
          ostateczne decyzje mają być podjęte we wrześniu 2005, co w odniesieniu do
          nadchodzących wyborów i całkowitą zmianę na scenie politycznej, wydaje się mało
          prawdopodobne. Dodam jeszcze tylko, iż z uwagi na sprzeciw społeczny nie ma co
          liczyć na dofinansowanie budowy A-2(S-2) z funduszy UE. A koszty budowy samego
          tunelu o długości 2665m przekraczają możliwości finansowe nie tylko Warszawy,
          ale również funduszy rządowych.

Jeśli masz jakieś konkretne pytania dotyczące Jarzębin, to w miarę mojej wiedzy
          postaram się rzetelnie odpowiedzieć. Nadmieniam, iż po zapoznaniu się z ofertą
          wielu deleloperów, po przeanalizowaniu plusów i minusów tej inwestycji,
          zdecydowałem się na zakup mieszkania na Jarzębinach w połowie marca i z temu co
          wiem udało mi się złapać ostatnie dwupokojowe mieszkanie.
          • Gość: Monika Re: Osiedle Jarzębiny - PKO Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 14:13
            Bardzo ładne osiedle. Czy jest juz zamieszkane. Widziłąmwczesniej rozkłady
            mieszkan, bardzo przyjemne.
            • Gość: mochoc99 Re: Osiedle Jarzębiny - PKO Development IP: *.toya.net.pl 07.05.05, 14:31
              Część osób już mieszka, jednak większość mieszkań jest na etapie prac
              wykończeniowych, bo przypominam, iż mieszkania te sprzedawane były bez "białego
              montażu".

Podobno w przyszłym tygodniu PEKAO DEVELOPMENT ma kłaść trawniki na terenie
              patio.
            • Gość: Martin Re: Osiedle Jarzębiny - PKO Development IP: *.tele2.pl 09.05.05, 20:06
              bardzo dużo ludzi już mieszka,wystarczy przyjść
              wieczorem.jedyną "uciążliwością" są piątkowe albo sobotnie 'parapetówy'.ale to
              żaden problem.a w wielu mieszkaniach,trwają prace wykończeniowe.jakość mieszkań
              bardzo dobra.zostało tylko kilka małych mieszkań na parterze i kilka
              największych
          • Gość: animka Re: Osiedle Jarzębiny - PKO Development IP: *.chello.pl 07.05.05, 19:09
            A ja mam pytanie jeszcze w kwestii budowy autostrady - czy nie orientujesz sie
            czy jest np. taka możliwość że wskutek braku funduszy na tunel zdecydują się
            jednak na budowę autostrady naziemnej?
            Tunel jeszcze dałoby się jakoś wytrzymać, ale autostrada...
            Ja akurat planuję zamieszkać w innej inwestycji (przy Płaskowickiej) więc
            kwestia planowanej A-2 spędza mi sen z powiek...
            • Gość: mochoc99 Re: Osiedle Jarzębiny - PKO Development IP: *.toya.net.pl 07.05.05, 21:10
              Temat A-2, S-2, bądź POW, był wałkowany na tym forum wielokrotnie i wypowiadali
              się na nim ludzie o wiele bardziej kompetentni ode mnie, więc polecam
              przewertowanie forum.

Z tego co ja wyczytałem, droga ekspresowa na powierzchni na odcinku ul.
              Płaskowickiej przebiegać na pewno nie będzie. Jednak z uwagi na ostre sprzeciwy
              społeczne, dotyczące budowy drogi eksperesowej przez centrum prawie 200tys.
              miasta jakim obecnie jest Ursynów, pojawił się projekt ekologów, który to
              projekt zakłada przeprowadzenie autostrady A-2 na południe od Warszawy.
              Natomiast obecna ul. Płaskowickiej stałaby się sześciopasmową drogą łączącą
              dzielnice Warszawy. Jednak realizacja tego projektu wydaje się mało
              prawdopodobna, chociaż nie mi to oceaniać. Naprawde polecam wątki dotyczące
              autostrady, tam dowiesz się dużo więcej.
          • macyk Re: Osiedle Jarzębiny - PKO Development 08.05.05, 01:41
            Gość portalu: mochoc99 napisał(a):
            > Jeśli chodzi o planowaną autostradę, to z pewnością nie będzie ona stanowić
            > problemu dla osiedla Jarzębiny, gdyż już od GEANT'a (okolo 700m od osiedla)
            > będzie ona przebiegała tunelem.
            Wg planów, które kiedyś widziałem wylot z tunelu ma być przy Strażkach.
            Zagrożenia hałasem w związku z tym bym nie lekceważył, bo kilkaset metrów to
            żadna odległość.
            • Gość: mochoc99 Re: Osiedle Jarzębiny - PKO Development IP: *.toya.net.pl 08.05.05, 10:59
              Obecnie mieszkam okolo 200-250m od trasy krajowej, po której odbywa się ruch
              tranzytowy. Jedyną barierą oddzielającą jest mała uliczka osiedlowa i pas
              zieleni z niewielkimi drzewkami. Dodam jeszcze, iż okna mam skierowane prosto
              na tą trasę. Uciążliwość trasy jest zerowa, wogóle nie słychać przejeżdzających
              nią samochodów. Większy problem stanowi linia kolejowa, która biegnie około
              1000m od mojego obecnego lokum, ponieważ w nocy można usłyszeć przejeżdżające
              pociągi. Warto również zaznaczyć, iż na osiedlu Jarzębiny jedynie klatka L i M
              ma okna skierowoke w kierunku wlotu do tunelu. Jednak te klatki przysłonięte są
              inną inwestycją budowaną przez SM DOMINO i nie mają możliwości widzieć wlotu do
              tunelu.

Kiedy dowiedziałem się jak ma przebiegać POW, bardziej od hałasu zaniepokoiło
              mnie zanieczyszczenie powietrza, które będzie na pewno podwyższone w obrębie
              wlotów do tunelu. Również na tym forum znalazłem wyniki analiz które wykazują,
              iż Jarzębiny z pewnością położone są z dala od strefy w której poziom
              zanieczyszczeń może być podwyższony. Zresztą projekt tunelu zakłada podobno
              ciekawe rozwiązania ekologiczne, które mają zmniejszyć do minimum poziom
              wydostających się z tunelu znieczyszczeń.
              • macyk Re: Osiedle Jarzębiny - PKO Development 08.05.05, 20:25
                Kiedyś mieszkałem w Rivierze. Przez pierwszy miesiąc nie mogłem spać przy
                otwartym oknie, później odgłos karetki na sygnale już mnie nie budził. Ale nie
                o to chodzi aby się przyzwyczajać do szumu tylko aby go mieć jak najmniej.
                Teraz trudno jest wyrokować na temat uciążliwości przyszłej trasy, ale dla mnie
                Jarzębiny stoją za blisko i kupiłem kilkaset metrów dalej. W terenie
                zabudowanym to dużo.
                • Gość: mochoc99 Re: Osiedle Jarzębiny - PKO Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.05, 23:57
                  Nigdy nie uważałem, że Jarzębiny to inwestycja bez wad, bo takich albo nie ma,
                  albo jeżeli już się trafią to ludzie się o nie biją od przysłowiowej "dziury w
                  ziemii". Zdaję sobie sprawę, że jeżeli budowa autostrady dojdzie do skutku, to
                  głównie z powodu drogi dojazdowej, którą ma być między innymi Ghandi, nie
                  będzie to mieszkanie bardzo ciche. Tłumaczę to sobie jednak tym, iż jest to
                  Warszawa i od ruchu ulicznego się nie ucieknie. W każdym razie sypialnie mamy
                  na patio ;)

Pozatym autostrada, która MOŻE będzie za 10 lat, to jak narazie jedyny
                  ewentualny, negatywny aspekt tej lokalizacji. Chociaż ja się nadal upieram, że
                  bardziej z niej skorzystamy, niż na niej stracimy. Pożyjemy, zobaczymy...

PS. Najbardziej to bym chciał mieszkać w domku, w samym środku Kabackiego Lasu,
                  200m od metra, gdzie zakaz wjazdu obowiązywałby wszystkie samochody z wyjątkiem
                  mojego rzecz jasna ;)

pozdrawiam
                  • Gość: Jarek Re: Osiedle Jarzębiny - PKO Development IP: *.ssmb.com 09.05.05, 08:22
                    Pewna wada dla niektorych moze byc odleglosc od metra - troszke daleko
                    • Gość: mochoc99 Re: Osiedle Jarzębiny - PKO Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 19:45
                      od klatki do metra mam równo 800m, czas dojścia to od 7 do 10 minut. Nie wiem
                      jak inni, ale moim zdaniem jest ok.
          • Gość: myszek Re: Osiedle Jarzębiny - PKO Development IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.05.05, 21:35
            >>>zdecydowałem się na zakup mieszkania na Jarzębinach w połowie marca i z
            >>>temu co wiem udało mi się złapać ostatnie dwupokojowe mieszkanie

z tego co ja wiem, to duzo dwupokojowych mieszkan jest zarezerwowanych, a
            zarezerwowane, to nie znaczy, ze kupione
            • Gość: mochoc99 Re: Osiedle Jarzębiny - PKO Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.05, 23:37
              18 kwietnia podpisywałem umowe przedwstępną i zadałem pani pytanie na temat
              dwupokojowych mieszkań, które jeszcze pozostały. Powiedziała, że są dwa
              mieszkania. Jedno moje, a drugie w klatce A na 7 piętrze, na które klient był
              już zdecydowany. (nie licze mieszkań na pierwszym piętrze, czyli w
              rzeczywistości na parterze).

Przyjmując, iż pani w PD była ze mną szczera, a nie miała powodów żeby nie być,
              to chyba wiarygodne źródło. Jeśli masz inne informacje, ale z wiarygodnego
              źródła to prosze podaj szczegóły. Sam jestem ciekaw.
      • Gość: hanka Re: Osiedle Jarzębiny - PKO Development IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.05.05, 13:55
        przepraszam ale to bzdura, mieszkam w tej okolicy od 4 lat i samoloty
        przeszkadzają przez 2 tygodnie w roku, kiedy to remontowany jest pas na okęciu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka