Gość: kubanczy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.06.01, 17:15 Poszukuje opinii o Optimie 2000 osoby,moze ktoś odebrał, rozliczył mieszkanie na ul.Stryjenskich lub ul.KEN 97,ul.KEN 95. Ja zapisałem sie na inwestycje w Ursusie ,ul.Tomcia Palucha. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: adam Re: SBM Optima 2000 IP: 194.121.59.* 20.06.01, 09:09 ja odebralem na stryjenskich, wg. mnie rozliczenia nie bylo, SBM twierdzi, ze skoro podpisalem akt notarialny to uznalem rozliczenie za dokonane i juz. teraz zarzadzaja osiedlem i strasznie slabo im idzie - maja caly czas pod gorke - pojawila sie kupa niedociagniec , fuszerek ktore trzeba naprawiac w ramach gwarancji a zarzad to olewa i juz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Pytanie do Adama IP: *.citicorp.com 20.06.01, 10:21 Czy Optima2000 wybudowała budynek wspólnie ze SM Ziemi Mazowieckiej przy Stryjeńskich? Czy mam rację? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAM Re: Pytanie do Adama IP: 194.121.59.* 20.06.01, 10:49 Budynek teoretycznie miał być budowany przez dwie spoldzielnie - Ziemię i Optimę. Każda z nich miała mieć osobnych wykonawców którzy wykonywac będą tylko częśc danej społdzielni ( po 6 klatek). Ostatecznie wyszło , że roboty wykonywala ta sama ekipa budowlana( co akurat nijak ma się do faktu, że w tym samym budynku, sa zupelnie inne ceny mieszkan w jednej spoldzielni i w drugiej) Dziwniejszy wydaje sie fakt, ze u notariusza okazalo sie, ze wlascicielem CAŁEGO budynku, gruntu itd jest Optima, a nie kazda ze spoldzielni po polowie. POza tym wystarczy spojrzec do statutu spoldzielni Ziemi aby na wlasne oczy zobaczyc ze czlonkami zalozycielami Ziemi sa osoby z zarzadu i kierownictwa Optimy 2000. Czyli mamy tu do czynienia ze spoldzielniami typu matka i córka - a po co sie robi takie firmy to chyba nie musze wyjasniac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Pytanie do Adama IP: *.citicorp.com 20.06.01, 12:06 będę blisko mieszkającym sąsiadem, czy masz konto internetowe i czy możesz je podać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Pytanie do Adama IP: 194.121.59.* 20.06.01, 12:19 pawelm70@hotmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAM Re: Pytanie do Adama IP: 194.121.59.* 20.06.01, 12:17 Budynek teoretycznie miał być budowany przez dwie spoldzielnie - Ziemię i Optimę. Każda z nich miała mieć osobnych wykonawców którzy wykonywac będą tylko częśc danej społdzielni ( po 6 klatek). Ostatecznie wyszło , że roboty wykonywala ta sama ekipa budowlana( co akurat nijak ma się do faktu, że w tym samym budynku, sa zupelnie inne ceny mieszkan w jednej spoldzielni i w drugiej) Dziwniejszy wydaje sie fakt, ze u notariusza okazalo sie, ze wlascicielem CAŁEGO budynku, gruntu itd jest Optima, a nie kazda ze spoldzielni po polowie. POza tym wystarczy spojrzec do statutu spoldzielni Ziemi aby na wlasne oczy zobaczyc ze czlonkami zalozycielami Ziemi sa osoby z zarzadu i kierownictwa Optimy 2000. Czyli mamy tu do czynienia ze spoldzielniami typu matka i córka - a po co sie robi takie firmy to chyba nie musze wyjasniac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brum Re: SBM Optima 2000 IP: 192.193.196.* 20.06.01, 10:52 kubanczy, ja tez zainwestowalem w URSUSIE, przeslij mi mail'a na isiok@poczta.onet.pl bedziemy w kontakcie !!! jak na razie sama budowa idzie dobrze , przynajmniej budynek C jest najbardziej zaawansowany, maja go oddac juz w sierpniu - miesiac wczesniej ! co do tego co sie bedzie dzialo pozniej, wielka niewiadoma, jest duzo skarg na administracje osiedlami juz wybudowanymi, chodz zdania sa podzielone. teraz buduje inny podwykonawca niz wczesniej, choc jego rodowod to slynny z przekretow WeMan, teraz nazywaja sie WeMaBud. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żużel Re: SBM Optima 2000 IP: *.radio.com.pl 08.09.01, 15:33 Witam. Jestem zainteresowany budową osiedla w Ursusie.Proszę o jakieś informacje na temat SBM Optima. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KrisP Re: SBM Optima 2000 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.07.01, 10:14 Witam serdecznie ! Widze że tworzy sie tu nieformalna grupa przyszłych lokatorów z Tomcia Palucha. Ja też tam będę pomieszkiwał (budynek B) i jak na razie idzie OK. Poprzednio zainwestowałem w "SM Na Skraju Miasta" i tam to dopiero były przejścia !!! Na Tomcia Palucha idzie w zasadzie planowo. Mieszkam tam niedaleko więc na spacer co niedziela, chodzę i patrzę. Co do odbioru, to zobaczymy jeszcze jak to bedzie. Pozdrawiam wszystkich, bądźmy w kontakcie. KrisP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: SBM Optima 2000 IP: *.mofnet.gov.pl 29.08.01, 15:01 Ja również jestem zainteresowana inwestycją w Ursusie przy Tomcia Palucha, tylko moje ewentualne mieskznie byłoby w budynku A, którego oddanie ma nastąpić w listopadzie br. Dziś zamierzam obejrzeć budowę a później zbadać Spółdzielnię. Pozdrawiam i proszę o wszelkie informacje dotyczące tej inwestycji. Mój email jsl@mofnet.gov.pl PS na stronach forum znalazłam również inne informacje na temat Optimy 2000, które warto również przeczytać. Odpowiedz Link Zgłoś