Dodaj do ulubionych

ATOS Development Sp. Z o.o.

IP: *.aster.pl 11.05.05, 17:37
Czy mial ktos do czynienia z tym developerem. Teraz buduja na Ursynowie na ul.
Plasy. Z gory dziekuje za wypowiedzi
Obserwuj wątek
    • Gość: monika.sp@gazeta. Re: ATOS Development Sp. Z o.o. IP: *.atman.pl / *.atman.pl 18.05.05, 22:41
      witam,
      nic nie słyszałam, ale jestem zainteresowana inwestycją.
      czy zdążyłeś się już coś dowiedzieć na ich temat.
      podziel się proszę wszelaką informacją na ich temat.
      pozdrawiam
      monika.sp@gazeta.pl
    • Gość: Karol Re: ATOS Development Sp. Z o.o. IP: *.aster.pl 19.05.05, 11:51
      Niestety nic nie wiem. Napisalem do nich e-maila, ale zadnej odpowiedzi od firmy
      nie otrzymalem. Bylem rowniez na miejscu gdzie ma powstac budynek,okolica bardzo
      ladna, cicho i spokojnie. Jednak nic jeszcze sie tam nie buduje.
      • Gość: monika Re: ATOS Development Sp. Z o.o. IP: *.atman.pl / *.atman.pl 19.05.05, 22:44
        Byłam i rozmawiałam - nawet zarezerwowałam mieszkanie.
        Ma ruszyć inwestycja w czerwcu i ma byc skonczona we wrzesniu 2006.
        Jade w sobote po szczegoly.
        rezerwacja darmowa dopoki nie wybuduja garazy - wtedy pierwsza rata.
        zastanawiajace jest ze ten sam developer buduje na ulicy fasolowej a na
        trader.pl nazywaja sie hektor a nie atos...
        • blue25 Re: ATOS Development Sp. Z o.o. 23.05.05, 21:57
          Witam,
          zarezerwowalismy 77 m na parterze przy ul. Pląsy. Czy dowiedziałaś sie czegoś
          więcej o deweloperze? A moze ktoś odkrył, dlaczego buduja pod różnymi nazwami?

Pozdrawiam,
          Katarzyna
          • Gość: monika.sp Re: ATOS Development Sp. Z o.o. IP: *.flashnet.pl / *.atman.pl 23.05.05, 22:59
            Tak. Rozmawialiśmy z właścicielami.
            Pan Dobrowolski wyjaśnił, iż ze względu na różnych inwestorów i kapitałowców w
            każdej z inwestycji zakłada jedną spółkę na jedną inwestycję. Chodzi również o
            rozdzielność w zakresie majątku spółki.
            Widzieliśmy jego inwestycje na mikołajskiej - prawie oddana - na pierwszy rzut
            oka bez zastrzeżeń. Widzieliśmy także inwestycję na Płyćwiańskiej -
            apartamenty - bajka, ale to jedna z droższych ulic w Warszawie (Królikarnia).
            My zarezerwowaliśmy na 1. piętrze 69 m. Mieszkanie nr 11. Czekamy na info o
            wbiciu pierwszej łopaty - oczywiście wcześniej na info o pozwoleniu na budowę.
            Rozmawialiśmy z mieszkańcami pląsów, z którymi będziemy dzielić drogę dojazdową
            i oni wiedzą o tym, że będą mieć nowych sąsiadów. Jak masz jakieś pytania to
            pisz - podziel sięc także o informacjach uzyskanych od developera.
            Zapomnieliśmy się dowiedzieć o komórkach lokatorskich - czy wiesz czy coś
            takiego jest przewidziane?

Pozdrawiamy - mamy nadzieję przyszłych sąsiadów (jeszcze zostało 14 ;) )

Monika i Paweł
            • blue25 Re: ATOS Development Sp. Z o.o. 24.05.05, 11:18
              Witaj Moniko,
              nas też zachęcają do obejrzenia innych ich inwestycji, więc pojedziemy je sobie
              obejrzeć :-) A co do reszty szczegółów odpiszę do końca tygodnia, bo na razie
              to po prostu spodobała mi sie lokalizacja. O komórki lokatorskie nie spytałam,
              bo nawet nie przyszło mi do głowy, ze mogę mieć taką potrzebę :-)
              POzdrawiam,
              Katarzyna
              • kecaj32 Re: ATOS Development Sp. Z o.o. 24.05.05, 13:57
                Witam przyszłych sąsiadów. Co prawda jestem po rozmowie wstępnej z panem
                Krzysztofem ale wiele więcej nie mogę powiedzieć niż już zostalo powiedziane.
                Widziałem inwestycje "Ogrody Włoskie" i choć nie znam się aż tak na budowlance
                to inwestycja sprawia wrażenie solidnie zrobionej. Ja zarezerwowałem mieszkanko
                nr 4 na parterze. Mam pytanie czy po rezerwacji ustnej ktoś uzyskał jeszcze
                jakieś potwierdzenie czy tylko słowo pana Krzysztofa?
                To co można jeszcze powiedzieć to faktycznie kontakt jest z deka utrudniony, na
                pocztę raczej nie ma co liczyć na odpowiedź a telefonicznie to często pan
                Krzysztof nie może rozmawiać. Jeżeli pojawią się jakieś konkrestne pytania to
                proszę może będe coś wiedział. A ja też chciałem się zapytać, może ktoś wie jak
                to jest w dalszej eksploatacji z ogódkami na parterze, jakie są z nimi związane
                koszty.
                Pozdrawiam
                Jacek
                • Gość: monika.sp Re: ATOS Development Sp. Z o.o. IP: *.flashnet.pl / *.atman.pl 24.05.05, 22:46
                  Witamy nowego sąsiada.
                  Co do ogródków na parterze - to z tego co wiemy część przynależna do mieszkania
                  przy parterze jest zarządzana przez właściciela mieszkania. Co do zielonych
                  miejsc wspólnych wokół budynku to po powołaniu wspólnoty i ustaleniu wysokości
                  czynszu na fundusz remontowy, utrzymanie zieleni etc. zostałby wybrany zarządca
                  bądź po prostu ogrodnik do dbania o zieleń. Tak to widzimy.
                  Mieszkań będzie 16, więc nie będzie problemu abyśmy wszyscy razem coś ustalili.
                  Z Panem Krzysztofem najlepiej umawiać się w sobotę a jak dzwonić w tygodniu to
                  po 20.

Monika i Paweł

ps. no to jest nas już 18,75 %
                  • kecaj32 Re: ATOS Development Sp. Z o.o. 25.05.05, 08:39
                    Witajcie Moniko i Pawle
                    Czy widzieliście już może wypis z księgi wieczystej, KRS bądź inne dokumenty?
                    Możecie pisać na priv kecaj32@gazeta.pl
                    Pozdrawiam
                    Jacek
                    • Gość: Moni i Pawel Re: ATOS Development Sp. Z o.o. IP: *.flashnet.pl / *.atman.pl 29.05.05, 12:09
                      Nie widzieliśmy jeszcze żadnych dokumentów - myślę, że przyjdzie na to czas
                      przy pierwszej przedwstępnej umowie.
                      Czy wiecie, że Pląsy 27 i 29 - te dwa pierwsze budynki to też budowle Pana
                      Krzysztofa?
                      Poszukaliśmy trochę na forach wpisując 'dobrowolski' w wyszukiwarkę i
                      dowiedzieliśmy się kilku rzeczy.

Pozdrawiamy

Monika i Paweł

• Gość: Maciek Re: ATOS Development Sp. Z o.o. IP: *.europe.hp.net 29.11.05, 14:38
                    Ja tez zarezerwowalem na parterze...i mam dokladnie te same watpliwosci co Wy
                    wszyscy...mamy nadzieje ze to sie wszystko wyjasni. Pozdr.
                    • Gość: Mysza Re: ATOS Development Sp. Z o.o. IP: *.stansat.pl 14.01.06, 12:03
                      Czy ta budowa w reszcie ruszyla, bo z tego co przeczytalem na forum, dalej nic
                      nie ma, pozdrawiam i czekam na info
                      • blue25 Re: ATOS Development Sp. Z o.o. 17.01.06, 12:02
                        Z tego, co widziałam na początku grudnia - ruszyła...
    • blue25 Re: ATOS Development Sp. Z o.o. 28.05.05, 08:30
      Witam,
      zarezerwowalismy mieszkanie nr 2 na parterze.
      Pozdrawiam,
      Katarzyna
      • Gość: Monika i Paweł Re: ATOS Development Sp. Z o.o. IP: *.net.flashnet.pl 29.05.05, 23:46
        Wpisując nazwisko 'Dobrowolski' w wyszukiwarce na forum z 2004 roku
        natrafiliśmy na prywatne forum Włochy - Ogrody Włoskie. Tam zaniepokoiło nas
        to, iż termin oddania tej inwestycji miałbyć koniec lutego b.r.
        Byliśmy w zeszłym tygodniu na ulicy Mikołajskiej i budowa nie jest zakończona.
        Napisaliśmy do jednego z forumowiczów, którzy byli zainteresowani zakupem
        mieszkania w tej inwestycji i czekamy na ich opinię o inwestorze.
        Dowiedzieliśmy się także, iż Pląsy 27 i 29 są także wybudowane przez Krzysztofa
        Dobrowolskiego. W sumie ładne te dwa budynki, ale tynk się sypie z kilku
        ścian :( - Pan Dobrowolski mówił, iż to jest kwestia złego uszczelnienia dachu.
        I to tyle z nowości. Czekamy na dalsze info.

Pozdrawiamy

Monika i Paweł
        • kecaj32 Re: ATOS Development Sp. Z o.o. 30.05.05, 15:45
          Witam,
          też słyszałem, że mieli mały obsów terminów, ale podobno, jak pisał mi ziggy,
          (moze czekacie na wiadomości od niego?) nie były długie. W tej chwili wolałbym
          już wiedzieć coś więcej o "Naszej" inwestycji i poznać dokumenty. Nie chciał
          bym żeby wyszło, że niby zarezerwowałem chatkę czekam szczęśliwy a później coś
          wyjdzie w papierach.
          Jak widać powoli pojawiają się nowe rezerwacje.
          Pozdrawiam
          Jacek
          • blue25 Re: ATOS Development Sp. Z o.o. 30.05.05, 20:58
            Pan K.D. w piątek powiedział, że działka została odrolniona i w ciągu tygodnia
            powinien dostać pozwolenie na budowę. Jeśli pójdzie tak, jak twierdzi, za jakieś
            trzy tygodnie powinno wszystko ruszyć.

Pzdr
            Kasia
            • marik Re: ATOS Development Sp. Z o.o. 31.05.05, 18:23
              Witam,
              Mam do Was pytania:
              1. Czy to są wysokie partery z tarasami wydzielonymi?
              2. Czy sa tarasy na wysokich pietrach?
              3. Jest szansa zakonczenia realizacji inwestycji przez nieco ponad rok?
              4. Strona www? Plany? Pełna informacja o wolnych lokalach.

Pozdrawiam
              Marik

• Gość: Monika i Paweł Re: ATOS Development Sp. Z o.o. IP: *.idea.pl 31.05.05, 20:48
                1. Tarasy wydzielone, a co do wysokości to wydaje mi się, że nie ale najlepiej
                odpowiedzą Ci osoby, które zarezerwowały parter.
                2. Tak
                3. Miejmy nadzieję. Realnie taka inwestycja jest spokojnie do zakończenia w
                takim okresie.
                4. Strona z ogłoszeniem na serwisie www.trader.pl

Pozdrawiamy

Moni i Paweł
              • blue25 Re: ATOS Development Sp. Z o.o. 01.06.05, 11:51
                ad. 2 Tak, to jest wysoki parter z tarasami i ogródkami w granicach mieszkania.
                ad.4. Na Traderze łatwo znajdziesz informację o inwestycji przy Pląsach.
                K.
                • marik Re: ATOS Development Sp. Z o.o. 01.06.05, 15:20
                  Dziękuję,
                  z tym, że liczyłem ze developper ma własną stronę na której będą podane pełne
                  informacje, zdjęcia, plany, kontakt. Na traderze często te informacje są
                  nieaktualne np. inwestycja Jarzębiny lub Wersalu Podlaskiego KEN gdzie jest
                  dużo podanych ofert zakupu mieszkań podczas gdy na stronach oficjalnych
                  generalnie mieszkan wolnych brak. No cóz pozostaje telefon lub wizyta osobista.
                  Ja teraz mieszkam w podobnej lokalizacji - Grabów, parter z tarasem, ale szukam
                  czegoś na wyzszych kondygnacjach i z tarasem gresowym ( ok. 20m) blisko metra
                  powierzchnia mieszkania nieduża tj. 30-40 m wystarczy. Ot taka fanaberia. Moze
                  coś słyszeliście? PS. Taka uwaga, osiedle na którym mieszkam miało roczny
                  poślizg w budowie.
                  Pozdrawiam
                  Mario
          • Gość: aga Re: ATOS Development Sp. Z o.o. IP: 213.76.139.* 22.10.05, 19:22
            Dzisiaj przeczytałam o inwestycji na Pląsy i bardzo mi się spodobał opis w
            internecie. Forum jednak mnie ostudziło. Czy ktoś wie, czy już budowa została
            rozpoczeta i czy jest sens interesować się tym.
    • Gość: Monika i Paweł Re: ATOS Development Sp. Z o.o. IP: *.atman.pl / *.atman.pl 02.06.05, 00:04
      A wrócę jeszcze na chwilę do inwestycji 'ogrody włoskie'. Niestety nie
      dostaliśmy zadnego info o inwestycji od potencjalnego jej klienta. To, na co
      jednak chcę zwrócić uwagę to na wykończenie. Na wizualizacji jest elewacja
      drewniana na ostatnich piętrach. Na tę chwilę jednak takiego materiału na
      budynku nie ma. Obawa czy będzie... Nie chciałbym niemiłej niespodzianki w
      realizacji naszej inwestycji.

Pozdrawiam

Paweł
      • Gość: Arek Re: ATOS Development Sp. Z o.o. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.06.05, 13:39
        Zarezerwowaliśmy mieszkanie nr. 14. Z tego co wiemy rezerwacji wraz z naszą
        jest już 13. Inwestycja ma ruszyć w ciągu miesiąca.

Pozdrawiam

Arek
        • blue25 Re: ATOS Development Sp. Z o.o. 06.06.05, 09:42
          Witaj Arku,
          Czy wiadomo, czy pozwolenie na budowę zostało przyznane?

Pozdrawiam,
          Kasia
          • kecaj32 Re: ATOS Development Sp. Z o.o. 06.06.05, 10:02
            W sobotę rozmawiałem z p. Dobrowolskim i jeszcze nie było. Powiedział, że już
            zebrał wszystkie dokumenty i wkrótce powinien otrzymać pozwolenie. Ale jak
            wiemy, z tym czasem oczekiwania bywa różnie. W każdym bądź razie po otrzymaniu
            pozwolenia ma się skontaktować ze wszystkimi którzy zarezerwowali mieszkania i
            ma przedstawić umowę przedwstępną. A czas realizacji 1-go etapu tj. wybudowania
            garaży nie powinien być dłuższy ni 4 tygodnie.
            Pozdrawiam
            Jacek
            • blue25 Re: ATOS Development Sp. Z o.o. 06.06.05, 14:20
              Dziękuję :-)
              Pozdrawiam,
              K.
              • Gość: Arek Re: ATOS Development Sp. Z o.o. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.06.05, 21:42
                W sprawie komórek lokatorskich p. Krzysztof odp. mi w e-mail'u, że " projekt
                nie przewiduje miejsca na komórki lokatorskie. Na kondygnacji -1 będzie
                pomieszczenie w którym będą mogły być przetrzymywane rowery narty itp. rzeczy."
                Pozdrawiam
                Arek
    • a-karpinska Re: ATOS Development Sp. Z o.o. 10.06.05, 08:13
      Witam
      wczoraj zabukowałam ostatnie, z tych mniejszych, mieszkanie, byłam na miejscu
      i .......trawka rośnie, czy nie boicie się, że to tak wszystko na "buzię". 4
      lata temu kupowałam nowe mieszkanie i wygladało to trochę inaczej - biuro,
      dokumenty, telefony stacjonarne no i budowa w toku. teraz trochę się boję. T0
      wszystko wygląda chyba zbyt pięknie.
      pozdrawiam przyszłych sąsiadów
      • blue25 Re: ATOS Development Sp. Z o.o. 10.06.05, 11:35
        No właśnie, trochę się przeciąga przyznanie pozwolenia na budowę, ale to czasem
        nie zależy od właściciela działki. Staram się być dobrej myśli...

A propos: czy udało wam się skontaktować z kimś, kto kupował mieszkania od Pana
        KD? Mnie odpwiedziała tylko jedna osoba (z inwestycji Ogrody Włoskie), ale
        wycofała się z transakcji, więc nadal nic nie wiem.

Pozdrawiam,
        Kasia
        • Gość: Moni i Paweł Re: ATOS Development Sp. Z o.o. IP: 195.116.28.* 10.06.05, 13:32
          Nam też nikt nie odpowiedział.
          Martwi nas jeszcze jedna rzecz, mianowicie budynek z ogrodów włoskich na
          wizualizacji prezentuje się dużo bardziej korzystniej niż w rzeczywistości -
          mam na myśli brak elewacji (elementy drewniane). Być może jeszcze to zostanie
          zrobione...

Monika i Paweł
    • Gość: Monika i Paweł Re: ATOS Development Sp. Z o.o. IP: *.atman.pl / *.atman.pl 12.06.05, 22:30
      Witamy,

Byliśmy dzisiaj na inwestycji "Ogrody Włoskie". Udało nam się zamienić kilka
      zdań z przyszłym mieszkańcem tej inwestycji. Usłyszeliśmy, że wszystko jest w
      porządku i że nie było żadnych problemów. Faktycznie budynek nieco odbiega od
      wizualizacji, ale wg tego mieszkańca nie stanowi to problemu i że są to
      drobnostki (ogrodzenie, klinkier na ostatnim piętrze elewacji czy inny rodzaj
      elewacji na parterze). Oddanie wg założeń jest opóźnione na tę chwilę 2
      miesiące, ale z tego co widać w każdym mieszkaniu są ekipy remontowe a w jednym
      nawet ktoś już mieszka. Co do standardu to usłyszeliśmy od tej osobym iż ekipa,
      która przebudowywała mu ścianki wewnętrzne na jego życzenie bardzo chwaliła
      wykonanie budynku. To tyle....

Czekający na wbicie łopaty w działkę na Pląsach:

Monika i Paweł
      • kecaj32 Re: ATOS Development Sp. Z o.o. 14.06.05, 11:59
        Witam Przyszłych sąsiadów.
        Widzę, że niewiele się zmieniło. Pozwolenia jak nie było tak nie ma. Jak
        wcześniej pisałem miało być w zeszłym tygodniu, ale najwyraźniej nie wyszło.
        Trzeba mieć nadzieję, że już wkrótce coś się ruszy bo to już, przynajmniej w
        moim przypadku trwa 1,5 miesiąca. Może wypadało by się spotkać grupą z
        inwestorem??? Może chociaż więcej informacji byśmy mieli.
        Pozdrawiam
        Jacek
        • blue25 Re: ATOS Development Sp. Z o.o. 14.06.05, 20:35
          Wątpię, czy spotkanie w grupie coś da. Nie chcę bronić tutaj inwestora, ale gdy
          usłyszałam od pewnego prawnika, że w Warszawie uprawiana jest polityka
          wydawania coraz mniejszej ilości pozwoleń na budowę (!), to przestaję się
          dziwić, że to trwa. Szkoda, ze dłuzej, niż to przewidział inwestor...
          W przypadku spotkania grupą z inwestorem, przyjedziemy :-)

K.
          • Gość: Monika i Paweł Re: ATOS Development Sp. Z o.o. IP: 195.116.28.* 15.06.05, 15:05
            Jesteśmy w stanie się spotkać z inwestorem praktycznie w każdym terminie.
          • kecaj32 Re: ATOS Development Sp. Z o.o. 15.06.05, 16:29
            Też rozumiem, że nie wszystko zależy od iwestora, ze są przepisy i urzędnicy,
            ale najgorsze jest oczekiwanie w przypadku braku informacji. Nie wiem jak Wy
            ale ja bym się lepiej czuł mając jakieś informacje, bo jak na razie to od
            dłuższego czsu słyszę, że "pozwolenie już w przyszłym tygodniu powinno
            być".Staram się być dobrej myśli i również mogę poczekać.
            Pozdrawiam
            J
            PS. Czy ktoś ostatnio może kontaktował się z panem Dobrowolskim?
            • blue25 Re: ATOS Development Sp. Z o.o. 15.06.05, 17:13
              Ostatnio, czyli wczoraj. Dodzwonilśmy się do żony (chyba :-)
              I znowu to samo: "Budowa rozpocznie się pod koniec czerwca. Dlaczego Państwo
              tak często dzwonią?"

My również jesteśmy skłonni spotkać się z inwestorem w każdym momencie.

K.
              • Gość: Konrad Re: ATOS Development Sp. Z o.o. IP: 212.160.172.* 16.06.05, 11:37
                Witam przyszłych sąsiadów.

Jestem w stanie zrozumieć, że uzyskanie pozwolenia może się przeciągnąć itp.,
                ale nie jestem w stanie zrozumieć podejścia Państwa Dobrowolskich do Klienta.
                Minimum w postaci cotygodniowego informowania (np. mailem) o bieżącym
                postępie "spraw" i utrzymywanie komunikacji z Klientem jest dla mnie czymś
                oczywistym - potwierdzeniem własnego zaangażowania i zainteresowania klientem.
                Mam nadzieję, że w tej kwestii coś się zmieni na plus....

Czy ktoś otrzymał już wzór umowy opracowany konkretnie dla tej inwestycji ? Ja
                posiadam jedynie wersję roboczą (zaadaptowaną z innej inwestycji, chyba tej we
                Włochach).

Pozdrawiam,
                Konrad.

P.S.
                Przyłączam się do propozycji wspólnego spotkania z inwestorem.
                • kecaj32 Re: ATOS Development Sp. Z o.o. 16.06.05, 16:22
                  Widzę, że część sąsiadów podziela moje "zaniepokojenie" brakiem kontaktu. Może
                  jednak skoro zdecydowaliśmy się już na tę inwestycję a kontaktowanie się
                  pojedyńczych osób jest męczące dla p. Dobrowolskich ustalmy termin spotkania z
                  p. Krzysztofem. Padło gdzieś stwierdzenie że najlepiej pod wieczór, więc o ilę
                  mogę proponować to godzina 20 myślę że była by odpowiednia, pozostaje kwestia
                  miejsca i dnia, a że jest nas kilkanaście osób mogą być z tym problemy(chociaż
                  aktywnych na forum tylko kilka). Proszę więc o propozycje.
                  Pozdrawiam
                  Jacek
                  • blue25 Re: ATOS Development Sp. Z o.o. 16.06.05, 17:01
                    Przed furtką P. Dobrowolskiego (czyli Pląsy) o 20.00 od przyszłego wtorku lub
                    później.
                    Co wy na to?
                    • Gość: Kasia i Arek Re: ATOS Development Sp. Z o.o. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.06.05, 19:17
                      Zgadzam się w całej rozciągłości, trzeba spotkać się z p. Dobrowolskim by
                      przedstawił stan zaawansowania prac nad uzyskaniem pozwolenia. Nam pasuje każdy
                      dzień - może być wtorek, środa - godzina 20:00 jest OK.
                      • Gość: Monika i Paweł Re: ATOS Development Sp. Z o.o. IP: *.atman.pl / *.atman.pl 16.06.05, 21:57
                        wtorek, środa jest jak najbardziej ok
                      • kecaj32 Re: ATOS Development Sp. Z o.o. 17.06.05, 15:15
                        Witam,
                        może nie róbmy od razu manifestacji i okupacji mieszkania p. Krzysztofa. Wydaje
                        mi się że powinno pójść najwyżej 3 osoby i oczywiście wcześniej należy się z
                        nim umówić. Więc może ja spróbuję umówić nas na wtorek lub środę.
                        Jeżeli dojdzie do spotkania to wszelkie ustalenia napiszemy na forum.
                        Pozdrawiam
                        Jacek
                        • blue25 Re: ATOS Development Sp. Z o.o. 22.06.05, 09:22
                          Witaj Jacku,
                          rozumiem, że do chwili obecnej nie udało sie umówić z panem D.? Czy masz może
                          jakieś newsy?
                          K.
                          • Gość: kecaj32 Re: ATOS Development Sp. Z o.o. IP: *.polkomtel.com.pl 27.06.05, 12:45
                            Witam po dłuższej przerwie. Nie piszę sąsiadów bo nie wiadomo kiedy to nastąpi.
                            Żeby nie pisać niepotrzebnie, otóż skontaktowałem się z p. Krzysztofem, ale w
                            zasadzie nic nowego nie wiem. Spotkanie jakby nie ma sensu gdyż p. Krzysztof
                            powiedział że woli rozmawiać o konkretach, a skoro jeszcze nic w zasadzie nie
                            ma nam do przekazania to spotkanie nie ma sensu. Tak to wygląda. Pozwolenie na
                            budowę "powinno być około środy", jest w trakcie pisania, to usłyszałem. Nie
                            wiem jak się na to zapatrywać, bo już niejednokrotnie to słyszałem. Ale
                            dlaczego miałbym nie wierzyć i nie poczekać jeszcze parę dni. Po jego
                            otrzymaniu powinno się jeszcze uprawomocnić co trwa 2 tyg., ale p. Krzysztof
                            powiedział, że będzie się z nami kontaktował jak tylko je otrzyma. Cóż myślę że
                            pozostaje mieć nadzieje, że to już ostatni termin, albo uzbroić się w
                            cierpliwość na wypadek przedłużania się tego terminu.
                            Pozdrawiam
                            "Przyszły sąsiad" Jacek
    • Gość: Ali Re: ATOS Development Sp. Z o.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 15:52
      Witam. Ja jestem zainteresowana inwestycja we Wlochach, ktora rowniez jest
      prowadzona przez p. Krzysztofa. Pozwolenie na budowe juz jest od dawna, ba -
      nawet juz trwa budowa od chyba dwoch miesiecy. A moja sytuacja jest taka sama
      jak i wasza - czyli wlasciwie nic nie wiem. Sprzedaz ruszy dopiero gdy garaze
      beda wybudowane i dopiero wtedy p. Krzysztof ma sie odezwac i dopiero ma miec
      umowe itp. No i tak czekam i obserwuje wasz watek i sobie mysle ze musicie sie
      chyba uzbroic w cierpliwosc bo nawet jak juz bedzie pozwolenie na budowe to
      sprzedaz i tak jeszcze nie ruszy...
      • Gość: Monika&Paweł Re: ATOS Development Sp. Z o.o. IP: *.flashnet.pl / *.atman.pl 03.07.05, 16:41
        Witamy!
        Już Lipiec. Byliśmy dzisiaj na Pląsach i... bez zmian. Z przykrością musimy
        stwierdzić, iż zaczynamy rozglądać się za innymi inwestycjami.
        Jeżeli się rozpoczęcie budowy obsunie w czasie to przy srogiej zimie budowa
        może zostać zakończona w 2007 roku, na co nie możemy sobie pozwolić.
        Może wiecie coś o mieszkaniach 3-pokojowych w podobnej lokalizacji?
        P.S.Ali- a na jakiej uliy buduje p.Dobrowolski Twoje mieszkanko?
        pozdrawiamy
        • Gość: Ali Re: ATOS Development Sp. Z o.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 18:33
          Jest to inwestycja na Fasolowej. Dzis sie dowiedzielismy, ze sprzedaz znow sie
          opozni o jakies 2 tygodnie...
    • Gość: samolot Re: ATOS Development Sp. Z o.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 17:51
      Witam wszystkich zainteresowanych ofertą na pląsy. Mam do was małe pytanko. Czy
      ktos z was był tam przez dłuższy czas? Chodzi mi o samoloty lądujace na okeciu.
      Ulica pląsy jednym ze swych końców sięga do samego lotniska ( ok 1000m) i
      obawiamy się z żoną że może to być trochę uciążliwe. A że tanio tu nie jest to
      warto sie dwa razy zastanowić. Dajcie znać. Dzieki
      • kecaj32 Re: ATOS Development Sp. Z o.o. 08.07.05, 10:02
        Witam,
        czyżby już wszyscy rozmyślili się i zrezygnowali z tej inwestycji???
        • blue25 Re: ATOS Development Sp. Z o.o. 08.07.05, 11:55
          My jeszcze nie zrezygnowaliśmy, choć niedługo zaczniemy chyba rozglądac się za
          inną inwestycją...
          • Gość: Monika&Paweł Re: ATOS Development Sp. Z o.o. IP: 194.72.186.* 08.07.05, 17:51
            My jeszcze mamy rezerwację ale niestety rozglądamy się za inną inwestycją.
            A szkoda,bo bardzo liczyliśmy na pozytywne zakończenie tego projektu.
            Pozdrawiamy,
            Monika i Paweł
    • Gość: Sąsiad Pląsy 29 Re: ATOS Development Sp. Z o.o. IP: *.amg.net.pl / *.amg.net.pl 15.07.05, 16:16
      Kochani przyszli sąsiedzi!

Kilka spostrzeżeń mieszkańca posesji obok planowanej inwestycji:

1. ktoś pytał o uciążliwość lotniska - jest różnie: generalnie samoloty lądujące
      nie przeszkadzają (szacuję na 75% czasu jaki przebywam w domu), jeśli startują
      jest gorzej. szczególnie wczesnym rankiem. ale trzeba przyjść i samemu zobaczyć
      o różnych porach dnia i przy różnej konfiguracji.

2. co do pana Dobrowolskiego i jego udziału w poprzedniej inwestycji na Pląsy:
      nie wiem jaki był jego udział na początku, w końcowej fazie formalnie nie miał
      żadnego udziału. ale mam podejrzenia, że wyszedł z tej inwestycji po cichu,
      ponieważ:
      a) opóźnienie w odbiorze mieszkania mieliśmy ok. 2 lat co jest nie do
      pomyślenia... nie mieliśmy jednak wyjścia i czekaliśmy.
      b) w samym mieszkaniu mieliśmy niedoróbek na kilkanaście tysięcy (źle
      wyprofilowany balkon, płytki na balkonie, ściany, okna uszkodzone)
      c) cały blok po odebraniu przez wspólnotę został sprawdzony przez eksperta -
      oszacowano wady wymagające natychmiastowej naprawy na ponad 200.000 PLN
      (cieknące dachy, tarasy, woda zalegająca pod tynkiem, niezgodności z
      dokumentacją budowlaną, ppoż itp)
      d) kilkumiesięczne opóźnienie w podpisaniu aktu notarialnego - całe szczęście
      skończyło się pozytywnie.

Inwestor, który pozostał w inwestycji czyli Pan Kapica uchylał się i nadal
      uchyla od swoich obowiązków. Sprawa jest w sądzie.

Nie chcę nikogo oczerniać ani sądzić bo zakładam, że p. Dobrowolski jest
      uczciwym inwestorem. Ale z tego co słyszałem p. Kapica jest jego cichym
      wspólnikiem. Proszę spytać lokatorów co sądzą o tym inwestorze? Nie będzie
      jednego dobrego zdania.
      A z Państwa relacji wydaje się, że budowa ruszy najwcześniej w przyszłym roku
      (też słyszeliśmy o pozwoleniach, potem o odbiorze budynku itp itd - sytuacja się
      lubi powtarzać niestety).

Pozdrawiam,

Sąsiad z Pląsy 29
      • Gość: monika.sp@gazeta.p Re: ATOS Development Sp. Z o.o. IP: 194.72.186.* 28.07.05, 12:45
        Właśnie rozmawiałam prawdopodobnie z żoną p.Dobrowolskiego. Z niezmiennym
        spokojem i pewnością siebie stwierdziła,że inwestycja rozpocznie się w ciągu
        miesiąca-kwestia pozwoleń itp. Na moją uwagę dotyczącą ciągłego przestawiania
        termiu rozpoczęcia budowy, ta jakże urocza Pani stwierdziła,że zawsze mogę
        zrezygnować,bo przecież mają tylu chętnych...
        Przerażające podejście do klienta...
        Rozumiem,że większość z "niedoszłych" sąsiadów już odpuściła sobie tę
        inwestycję?
        Dajcie znać jeśli znaleźliście coś ciekawego.
        Pozdrawiam serecznie.
        Monika
        • blue25 Re: ATOS Development Sp. Z o.o. 28.07.05, 16:53
          My rezerwację ciągle mamy. Z Panem D. rozmawialiśmy krótko na początku
          tygodnia. Potwierdził, że nie mają jeszcze pozwolenia na budowę i powtórzył, że
          powinni ją otrzymać lada chwila...
          Okres oczekiwania bardzo się wydłuża. Czy wiecie dlaczego?
      • Gość: agnieszkapp1 Re: ATOS Development Sp. Z o.o. IP: *.wasa / 217.153.134.* 04.08.05, 16:33

Jesteśmy zainteresowani z męzem przyszłą inwestycją na Pląsy, co prawda
        zaczynamy tracić cierpliwość z powodu ciągłego przedłużania terminu rozpoczęcia
        inwestycji.
        Jednakże, jeszcze trwamy chociać rozglądamy sie już za innymi inwestycjami.
        Mam pytanie do Sąsiada z Pląsy 29
        Ile płacisz czynszu za m2 powierzchni Twojego mieszkania?
        Pytam, poniewaz mamy na oku mieszkanie, ale czynsz tam wynosi 8 pln. Nie wiem,
        czy to mało czy dużo??? Dodam, że mieszkanie jest na Woli.
        Zastanawiamy się jaki czynsz będzie na Pląsy?
        A może ktoś z Was już sie tym interesował i zna wysokości czynszów na
        poszczególnych dzielnicach W-wy.
        Pozdrawiam wszystkich, którzy jeszcze nie stracili nadzieji.
        Aga
      • Gość: Sąsiad Pląsy 29 Re: ATOS Development Sp. Z o.o. IP: 85.219.149.* 21.09.05, 12:23
        Gwoli sprostowania: wspólnota zawarła kilka tygodni temu ugodę sądową z Panem
        Kapicą - remont cieknącego dachu idzie pełną parą :-)
        • Gość: Kasik Re: ATOS Development Sp. Z o.o. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.05, 09:56
          zanim ktoś kupi mieszkanie na Pląsy niech spojrzy na stronęv www.autostrady.com
          i niech przejrzy plan węzła Puławska. Cena 4500 zł jak na mieszkanie przy
          obwodnicy to ciut dużo, i samoloty dalej będą latać ...
    • blue25 Re: ATOS Development Sp. Z o.o. 25.08.05, 16:36
      Witam,
      czy macie jakieś newsy w sparwie inwestycji przy Plasach, czy się już
      zdecydowaliście na coś innego?

• Gość: XK Re: ATOS Development Sp. Z o.o. IP: *.polkomtel.com.pl 26.08.05, 15:22
        Dalej nic, podobno nie ma zgody wszystkich właścicieli pierwszych budynków na
        służebność drogi, a poza tym to ceny poszły w górę o 10% i oczywiście nie
        wiadomo kiedy budowa się rozpocznie
    • raul73 Re: ATOS Development Sp. Z o.o. 09.09.05, 15:55
      Ooo, jaki ciekawy temat:)
      A z żoną właśnie się zastanawialiśmy, bo na trader.pl to ta inwestycja bardzo
      ładnie wygląda. Ale wyglada na to, że chyba tylko tam.

pozdrawiam
    • blue25 Re: ATOS Development Sp. Z o.o. 12.09.05, 11:00
      Ostatnie newsy po telefonie do pana D.: jest pozwolenie na budowę, ceny
      mieszkań też wzrosły. Twierdzi, że będzie się kontaktował w tym tygodniu.
      • Gość: Miki Re: ATOS Development Sp. Z o.o. IP: 217.153.142.* 26.09.05, 18:25
        Witam,
        ciekawa jestem czy ruszyła sprzedaż i finalizujecie zakup mieszkań
        u p. Dobrowolskiego. Nas ostudziło zwykłe chamstwo i "kombinatorstwo"
        developera.

Bardzo nam się inwestycja Pląsy spodobała w necie, więc pojechaliśmy na miejsce
        obejrzeć co i jak. Tam, w zeszłą sobotę trafiliśmy na panią Dobrowolską i Jej
        matkę zamieszkałą ponoć we wcześniejszej inwest. przy Pląsach 27-29... Bardzo
        wychwalały miejsce choć samoloty zahuczały nam kilkakrotnie nad głowami...

Otrzymaliśmy plan interesującego nas mieszkanka i info, że cena wynosi 4200/m2
        + 25.000 brutto za miejsce garażowe. W necie cena za 77m2 to 4000/m2, ale
        wyczytaliśmy na forum, że cena skoczyła, a strona wiadomo, może nie być
        aktualizowana na bieżąco.

Nasze zaskoczenie sięgnęło jednak zenitu, gdy dziś w telefonicznej rozmowie z
        p. Dobrowolskim mąż usłyszał, że cena wynosi 4.500/m2, a garaż 25.000 netto.
        Pan D. stwierdził, iż to NIEMOŻLIWE (!) byśmy rozmawiali z JEGO żoną, bo ona na
        pewno podałaby nam tę samą cenę. Skończyło się na tym, że pan D. po konsultacji
        z żoną oddzwonił by oskarżyć nas o próbę oszustwa (?!) i trzasnął słuchawką!

Wobec powyższego my napraszać się z pewnościa nie będziemy. Zreszta o ile
        4200/m2 brutto było ceną atrakcyjną (jak na aktualny rynek), o tyle 4500 (netto-
        brutto? wciąż nie wiem) jak dla nas to już żadna rewelacja.

Pozdrawiam
        • Gość: Gość 1 Re: ATOS Development Sp. Z o.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 09:35
          Otóż nie rozumiem zupełnie postępowania mojej poprzedniczni (Miki).
          Uważam, iż fakt wzrostu ceny nieruchomości, na dodatek nie z bezpośredniej winy
          Developera nie upoważnia jeszcze do oskarżania go o chamstwo czy tym bardziej
          kombinatorstwo. Ja osobiście znam pana Dobrowolskiego od jakiegoś już czasu -
          właśnie finalizuję zakup mieszkania w wybudowanej przez niego inwestycji we
          Włochach i na temat współpracy z panem D. nie mogę powiedzieć ani jednego złego
          słowa. Po pierwsze nie mam żadnych kłopotów ze skontaktowaniem się z nim(nawet
          jeśli chwilowo nie odbiera tel. to potem natychmiast oddzwania), w kazdej
          chwili jest gotowy udzielić wyczerpujących informacji na wszelkie związane z
          inwestycją tematy, posiada wszystkie potrzebne dokumenty, pozwolenia itp., jest
          przy tym niezmiernie grzeczny i uprzejmy. O jakichkolwiek zmianach w cenie
          mieszkania nie ma mowy, zakup garażu też nie jest obowiązkowy. Razem z mężem
          rozmawialiśmy też z mieszkańcami poprzednich inwestycji pana D. i żaden z nich
          nie mógł powiedzieć nic złego na temat współpracy z nim. Nie mam co prawda
          żadnego interesu w wychwalaniu tego czy innego Developera, ale uważam, że w
          obliczu tylu nie do końca "uczciwych" i rzetelnych Developerów pan Dobrowolski
          jest z cała pewnością godny polecenia.
          P.S. Uważam, że cena 4500/m2 za apartament na Ursynowie jest nadal bardzo
          atrakcyjna!
          • Gość: Miki Re: ATOS Development Sp. Z o.o. IP: 217.153.142.* 28.09.05, 14:49
            Faktycznie nie zrozumiałyśmy się. Ja nie oburzam się na sam fakt podniesienia
            ceny, ale sposób w jaki nas potraktowano. Gdyby p.Dobrowolski stwierdził, iż
            cena podana nam przez żonę 2 dni wcześniej właśnie wzrosła... jest to do
            przyjęcia.
            Natomiast wmawianie nam, że danej rozmowy nie było/przesłyszeliśmy się co do
            ceny/rozmawialiśmy pod Jego domem nie z Jego żoną (...) to szczyt braku
            elegancji w załatwianiu interesów. I tyle.
            • Gość: K.D. Re: ATOS Development Sp. Z o.o. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.05, 18:33
              Bardzo chetnie skorzystam z lekcji dobrego wychowania.
              Chcę tylko wiedzieć jak się nazywa osoba , ktora mi jej udzeli.
              K.D.
          • Gość: Miki Re: ATOS Development Sp. Z o.o. IP: 217.153.142.* 28.09.05, 15:04
            Uważam, iż fakt wzrostu ceny nieruchomości, na dodatek nie z bezpośredniej winy
            >
            > Developera nie upoważnia jeszcze do oskarżania go o chamstwo czy tym bardziej
            > kombinatorstwo. Ja osobiście znam pana Dobrowolskiego od jakiegoś już czasu -

Po uważnym wczytaniu się w Twój post mam pytanie:
            Skąd wiesz, że cena nieruchomości na Ursynowie wzrosła nie z winy p.D???????
            Nam o tym nie wspomniał!

Ciekawe, że za to Ty o tym wiesz, chociaż kupujesz mieszkanie we Włochach, a
            nie na Ursynowie...
            • Gość: Gość Re: ATOS Development Sp. Z o.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 08:20
              Otóż wiem o tym m.in z rozmowy z Panem D., ponieważ znałam sprawę problemów
              na "Pląsach", więc nie omieszkałam go o to zapytać. Główny problem polega tam,
              jak to przeważnie bywa, ze sprawami biurokracyjnymi i przedłużającymi się w
              nieskończoność uregulowaniami prawnymi...To wszystko wpływa oczywiście na obsów
              terminów, a co zatym idzie wzrost kosztów.
              Poza tym kwestie te były też poruszane na forum dot. osiedla "Pląsy".
              • Gość: Kama Re: ATOS Development Sp. Z o.o. IP: *.kir.pl 24.10.05, 10:47
                Do Gościa:
                Czy jesteś rzecznikiem ATOS Dev?
                Jeśli ATOS juz na początku kalkulując koszty budowy nie uwzględnia problemów z
                biurokracją, która istnieje w Polsce co najmniej od dawna, to co bedzie gdy
                napotka na rzeczywiste problemy? Czy decydując się na Pląsy mamy się liczyć z
                tego typu podwyżkami?
                Takie tłumaczenia developera podważają jeszcze bardziej jego wiarygodność.
                A dodatkowo - 4500 na Ursynowie może wynikać z bliskości metra, a z ul. Pląsy
                tak naprawdę tylko samochód zostaje.
    • Gość: Były Klienet Re: ATOS Development Sp. Z o.o. IP: *.polkomtel.com.pl 05.10.05, 10:01
      Jakoś cicho na tym forum. Ktoś kiedyś napisał lub powiedział, że jak cicho to
      dobrze bo nie ma o czym pisać. A wiadomo pisze się głównie o tym co złe. I tu
      można by było pomyśleć, że w inwestycji wszystko jet ok, ale chyba jednak nie.
      Piszę to dla osób które się zainteresowały ta jakże fajną inwestycją, ale poza
      tym że ładnie wygłąda wizualizacja i p.D ładnie mówi nic ciekawego tam nie ma.
      Zgadzam się z tym że kontakt z p.D jest utrudniony, jak nie odbiera to nie
      oddzwoni, jak odbierze i nie ma czasu (spławia) i obiecuje, że oddzwoni to też
      zapomnijcie. Jak się umówi to nie oznacza, że się z nim zobaczyci, czyli ogólne
      poszanowanie klienta. A to chyba wynika z tego, że jest ich nadmiar bo po 3, 4
      na jedno mieszkanie. To również uprawnia do podwyższania ceny o ile się chce, a
      co do jej wielkości ciężko uzyskać jednoznaczną odpowiedź. Nie poruszam kwestii
      pozwolenia na budowę, bo to może i nie zależało od p. D., ale ściemnianie że
      już za tydzień przez 3 -4 m-ce to również nie najlepsza praktyka. No i
      obietnice jakichkolwiek zmian planów (bo układ salonu w kształcie litery L
      powoduje że salon jest b. nieustawny i traci się dużo powierzchni - opinia
      architektów) to też oczywiście tylko obiecanki. Życzę powodzenia wszystkim
      którzy chcecie zakupić tam mieszkanie.
    • Gość: aga Re: ATOS Development Sp. Z o.o. IP: 213.76.139.* 22.10.05, 20:27
      Czy ktoś wie, kiedy ruszy budowa na ul. Pląsy i czy Waszym zdaniem -
      przeczytałam wcześniejsze opinie, warto się tym jeszcze interesować
      • Gość: gość Re: ATOS Development Sp. Z o.o. IP: *.aster.pl 12.12.05, 22:59
        Ale jaja. Napiszcie coś jeszcze, nieźle się uśmiałem.

• Gość: Gig Re: ATOS Development Sp. Z o.o. IP: 217.153.187.* 28.03.06, 14:12
          Halo, czy coś się dzieje w inwestycji, co ta autostradą i terminami? Warto czyy
          nie warto? Dajcie znac. Gig
          • Gość: smoczek Re: ATOS Development Sp. Z o.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 22:03
            Hej, czy ktos z poprzednikow uczestnikow tego watku zdecydowal sie na zakup
            mieszkania w PLasach? czy jest ktos kto skomentuje jak sytuacja wyglada w rok
            po zaistanialych problemach i czy samoloty nadal halasuja:)?
            thx
            • Gość: marc Re: ATOS Development Sp. Z o.o. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.06, 12:06
              Hej Ktoś z lokatorów może cos napisać wiecej na temat Developera bo strasznie
              mało informacji na necie mozna znależ o nim ? ewentualnie osoby które oczekują
              na mieszkanie czy natrafiły na jakies problemy bede wdzieczny za wszelkie
              inforamcje ?

marcin
              • Gość: dabko Re: ATOS Development Sp. Z o.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 23:18
                Mam dokładnie tę samą prośbę, co poprzednik.
                Na jakim etapie są Pląsy? Jak oceniacie kontakty z KD? CZy napotkaliście jakieś
                kolejne problemy?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka