Dodaj do ulubionych

SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam

20.05.05, 11:06
witam

ktos moze sie zdecydowal na mieszkanie w tym budynku?
A co sadzicie o tej spoldzielni
Obserwuj wątek
    • Gość: MRÓWKA Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam IP: *.devs.futuro.pl 20.05.05, 12:43
      Ja sie zastanawiam. Spoldzielnia ponoc dobra na razie wszystko oddawali w
      terminie. JA przespalam Nizinna i żałuje bo lokalizacja byla swietna i bylo
      tanio po 3200. Ale mimo ze spoldzielnia jest dobra mam oporuy przed kupowaniem
      dziury w ziemi. A Ty sie zdecydowales na jakies mieszkanko?
      • pantalon Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam 23.05.05, 11:47
        GAle mimo ze spoldzielnia jest dobra mam oporuy przed kupowaniem
        > dziury w ziemi. A Ty sie zdecydowales na jakies mieszkanko?

no wlasnie podpisalem deklaracje czlonkowska. Siedzieba spoldzielni sprawia
        dobre wrazenie. To chyba nie jest firma krzak

PanTalon
        • adal_bert Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam 11.06.05, 14:59
          no wlasnie czy SBM Beta podpisuje umowy na lokal tylko ze swoimi członkami???,
          czy równiez Ci którzy nie chca podpisac deklaracji i wplacic udziału moga
          podpisac umowe?? Poza tym jak zdobyć ich statut?? A moze masz ich nr KRS???
          Byłbym wdzieczny za te informacje bo tez zamierzam przy Kobielskiej kupić
          mieszkanie.
      • adej Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam 13.02.06, 22:24
        Gość portalu: MRÓWKA napisał(a):

> Ja sie zastanawiam. Spoldzielnia ponoc dobra na razie wszystko oddawali w
        > terminie. JA przespalam Nizinna i żałuje bo lokalizacja byla swietna i bylo
        > tanio po 3200. Ale mimo ze spoldzielnia jest dobra mam oporuy przed
        kupowaniem
        > dziury w ziemi. A Ty sie zdecydowales na jakies mieszkanko?
        jak sprawidziłeś Bete? czy to pewna inwestycja?
        jestem o krok od kupna!!
    • Gość: jona Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam IP: *.kl.amwaw.edu.pl 23.05.05, 12:54
      hej!!
      Faktycznie nic tam jeszcze nie ma, a inwestycja ma się skończyć dopiero w 2006
      III kwartał!! Ja bym nie ryzykowała "dziury w ziemi" Na rynku jest taki
      wybór ,że na pewno w razie czego można się rozejrzeć za czymś innym!! Tam nawet
      fundamentów jeszcze nie wyleli!!!
      • pantalon Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam 24.05.05, 14:53
        hej!!
        > Faktycznie nic tam jeszcze nie ma, a inwestycja ma się skończyć dopiero w 2006
        > III kwartał!! Ja bym nie ryzykowała "dziury w ziemi" Na rynku jest taki
        > wybór ,że na pewno w razie czego można się rozejrzeć za czymś innym!!

Wlasnie cos sie tam zaczyna dziac :)
        Wg moich obserwacji to faktycznie niby tak jest ze wiele sie buduje ale w
        Warszawie popyt wciaz wyprzedza podaz. Przykladem domy budowane przez
        spoldzielnie mlodych 8tak to sie chyba nazywa) przy kobielskiej ny wysokosci
        kosiola. Tez mieszkania zostaly sprzedane na etapie dziury w ziemi. Pod koniec
        budowy mozna bylo kupic tylko mieszkanie na 1 pietrze.
        Zreszta poprzednia inwestycja Bety to na Grochowskiej teraz juz dokanczanie
        tylko tez wyprzedana zostala w trakcie budowy :(

PanTalon
        • Gość: mrówka Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam IP: *.devs.futuro.pl 24.05.05, 15:53
          A na jakie mieszkanie sie zdecydowales?
          • pantalon Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam 24.05.05, 16:00
            72 m na ostatnim pietrze

PanTalon
            • Gość: mrowka Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam IP: *.devs.futuro.pl 25.05.05, 09:15
              A dowiadywales sie na temat okolicy inwestycji? Okolica to stare budynki. Czy
              nie ma tam menelstwa, czy jest bezpiecznie?

Inwestycja wyglada interesujaco , maly blok, tylko w porównaniu z ostania
              inwestycja Bety na Grochowskiej cena metra jest wyzsza.
              • Gość: pantalon Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam IP: *.dhi.waw.pl 25.05.05, 10:38
                > A dowiadywales sie na temat okolicy inwestycji? Okolica to stare budynki. Czy
                > nie ma tam menelstwa, czy jest bezpiecznie?

hi hi ja mieszkan 50 m od budowy :) Wiec znam tamtejsze menelstwo. Jest paru
                zulikow w wieku emerytalnym plci obojga ci sa niegrozni i jest paru mlodziencow
                naladowanych zlymi emocjami. Ci sa nieobliczalni. ogolnie w okolicy przewazaja
                emeryci.
                Postanowlilismy tam zostac bo w okolicy sie buduje: stadion Orla zostal
                odnowiony, 150 m od budowanego budynku powstanie Dom Kultury Praga Poludnie- ho
                ho ma byc super wypasiony zobaczym cop z tego wyjdzie. Powstanie naprzeciwko
                niechlubnej slawy Pekinu - to taki budynek Kobielska/Siennickiej gdzie mieszka
                wlasnie menelstwo. Ale ostatnio jakos tam ciszej a moze to ja sie przyzwyczailem :)

PanTalon
    • Gość: jonama Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam IP: *.kl.amwaw.edu.pl 25.05.05, 10:52
      Faktycznie budynek na Grochowskiej już kończą i żeby nie finanse to może bym si
      ezdecydowała i zostało jeszcze kilka mieszkań nawet tych po 72 m.Tylko tam
      chyba troche glośno będzie szczegolnie od ulicy. Kobielksa ma ten plus że na
      uboczu, ale ja mam zasady i dopóki nie zobaczę, że ten budynek nie buduję się
      to poczekam - tyle teraz przekrętów a kasa spora. No właśnie i miejscowe
      menelstwo - chociaz wiem z własnego doświadaczenia,ze do tego można się
      przyzwyczaić:( Może akurat będziemy sąsiadami, ale ja się zdecyduję jak trochę
      podrośnie
    • Gość: jonama Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam IP: *.kl.amwaw.edu.pl 25.05.05, 10:54
      A zapomniałam spytać buduja coś na Mińskiej tez wygląda ciekawie, ale nie znam
      okolicy - co o tym sądzicie?? Warto wziąć pod uwagę??
      • pantalon Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam 25.05.05, 12:23
        jonama napisał(a):

> A zapomniałam spytać buduja coś na Mińskiej tez wygląda ciekawie, ale nie znam
        > okolicy - co o tym sądzicie?? Warto wziąć pod uwagę??

IMHO niekoniecznie. Minska to jednak ruchliwa ulica. A bedziej jeszcze gorzej
        jak oddadza sady. W tamtym rejonie duzo sie dzieje i chyba natezenie ruchu tez
        wzrosnie. A nie szykuja tam jakiejs przelotowki przez Pragie :) ?
        PanTalon
        • Gość: Mat Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam IP: 5.5R* / *.nokia.com 25.05.05, 13:47
          Mińska jest "perspektywiczna" - to znaczy że kiedyś to tam pewnie będzie super,
          ale póki co jest tylko księzycowy krajobraz po zruinowanych zakładach
          przemysłowych. To znaczy na tym odcinku gdzie budują, bliżej Grochowskiej jest
          znacznie więcej cywilizacji (choć klimaty jak za cara...). Trasa Tysiaclecia
          jesli będzie to dalej w stronę Grochowskiej, na wysokości Międzynarodowej mniej
          więcej. A budować mają chyba na rogu Terespolskiej zdaje się.

Ja swoją drogą szczerze polecam Kobielską. Bardzo urokliwe miejsce. Jak już
          przedmówca powiedział menelstwo jeśli jest to tylko w tych ruinkach z lat 20-
          tych na rogu Kobielskiej i Podskarbińskiej, na tym osiedlu z lat 50-tych które
          będzie plombować Beta mieszkają sami emeryci.
          • konrad.boryczko Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam 25.05.05, 14:01
            "na tym osiedlu z lat 50. które będzie plombować Beta mieszkają sami emeryci."

Mat, slonko. Wypraszam sobie:))))))))))))
            P.S. Okolica jest z cala pewnoscia lepsza niz niejedna "prestyzowa wicie". Ale
            niektorych nic nie przekona.
            pzdr.
            • Gość: Mat Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam IP: 5.5R* / *.nokia.com 25.05.05, 14:22
              A przepraszam, sami emeryci oraz także Konrad ;-))))))))))

Ale przecież ty mieszkasz gdzieś bliżej Mycielskiego, nie? To jak ciebie liczyć
              to jeszcze trzeba doliczyć dużą grupę studentów z Kica. No tak to rzeczywiście
              nie sami emeryci ;-)
              • konrad.boryczko Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam 25.05.05, 14:29
                Pisales o blokach z lat 50., a moj, jak w morde strzelil, jest z 1959. Inna
                sprawa, ze do inwestycji Bety mam maly spacerek.
                P.S. do listy nieemerytow dopisz moja zone, nasze dzieci i 80% moich sasiadow:))
                pzdr.
                • Gość: Mat Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam IP: 5.5R* / *.nokia.com 25.05.05, 14:32
                  No to jacyś jesteście widać niemobilni ;-) Jak sie idzie Kobielska czy Paca to
                  regularnie samych emerytów się widuje...
                  • konrad.boryczko Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam 25.05.05, 14:40
                    Zalezy pewnie od pory.
                    Np. na Kobielskiej (odcinek od Podskarbinskiej do Wiatracznej) sa dwa
                    przedszkola, a na Paca podstawowka. Takze troche mlodziezy przedemeryckiej sie
                    placze:)
                    pzdr.
          • kaye Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam 28.05.05, 15:49
            na tym osiedlu z lat 50-tych które będzie plombować Beta mieszkają sami emeryci.

Czy oprócz inwestycji na Kobielskiej 82 Beta planuje jakieś inne inwestycje w
            tym rejonie???
    • Gość: Radek Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam IP: *.computerland.pl 20.06.05, 12:57
      Kupilem 64 m, wplacilem I rate i jestem wlasnie mocno skonfudowany: tam sie nic na razie nic nie dzieje
      • pantalon Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam 20.06.05, 13:02
        no tak jest od jakiegops czasu. hi hi ale juz maja Twoje pieniadze to moze cos
        drgnie :). Ja w tym tygodniu pewnie wplace pierwsza rate :)
        A na ktorym pietrze mieszkanko - jesli mozna spytac?

PanTalon
        • Gość: Radek Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam IP: *.computerland.pl 20.06.05, 15:05
          II p. , oby drgnelo bo pod koniec lipca mam termin wplaty 2 raty :-( Jesli mozesz popros o harmonogram robot przed wplaceniem - mi pan prezes obiecal, ze przesle, jak juz wplacilem, to sie tajemnica zaslania, ze nie moze i takie tam. Czuje sie troche niefajnie, moze takie sa standardy w spoldzielniach, ale ja do takich nie przywyklem:-(
          • Gość: mrówka Re: SBM Beta Kobielska - do Radka IP: *.devs.futuro.pl 20.06.05, 16:25
            A na kiedy przewisują zakończenie inwestycji?
            Ja trochę sie boję wpłacać nawet nie w dziurę w ziemi ale sądze że jak bydowa
            będzie zaawansowana to już mieszkań nie będzie.
            • Gość: Radek Re: SBM Beta Kobielska - do Radka IP: *.computerland.pl 21.06.05, 09:22
              IX 2006, moze tak byc, tez nie chcialem kupowac dziury w ziemi, ale kiedy przyszedlem zdecydowany juz na mieszkanie, w moim metrazu polowa juz byla zarezerwowana, mimo, ze sprzedaz inwestycji rozpoczela sie 2 tyg wczesniej
          • pantalon Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam 21.06.05, 10:25
            mam gdzies harmonogram to wrzuce na liste. A dla prezes jest ujmujaco mily :) -
            podejrzana sprawa

PanTalon
            • Gość: Radek Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam IP: *.computerland.pl 21.06.05, 15:43
              super poprosze!
              • Gość: ketter Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 23:13
                Mieszkam tuż obok "budowy" (róg Siennickiej i Kobielskiej) i tak się
                zastanawiam... Mówicie o kupowaniu "dziury w ziemi" - przecież tu nawet nie ma
                żadnej dziury! Jedyne co zrobiono to jakieś 2 (może 3) lata temu ogrodzono
                teren, a niedawno wyburzono garaże... Okolica jest super dla młodych małżeństw
                (przedszkole, szkoła, park, super komunikacja-wszędzie blisko :), ale trzeba
                się przyzwyczaić do lokalnych młodych gniewnych chcących za wszelką cenę
                pokazać, że są tu najważniejsi.
                Przeraża mnie kupowanie mieszkania na takim etapie-jeżeli lubicie ryzyko to już
                wasza sprawa. Rynek Warszawski jest stanowczo za bardzo rozpieszczony przez
                kupujących :/. Moja dobra rada - sprawdźcie bardzo dobrze tego developera i
                zapytajcie się kiedy ruszy z budową. W tej chwili tu się nic nie dzieje...
                • pantalon Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam 22.06.05, 13:47

> Mieszkam tuż obok "budowy" (róg Siennickiej i Kobielskiej) i tak się
                  > zastanawiam... Mówicie o kupowaniu "dziury w ziemi" - przecież tu nawet nie ma
                  > żadnej dziury! Jedyne co zrobiono to jakieś 2 (może 3) lata temu ogrodzono
                  > teren, a niedawno wyburzono garaże..

no to jestesmy sasiadami.
                  Teren ogrodzono 2 lata temu ale z z upelni innej przyczyny. W harmonogramie
                  prqac jest napisane ze 1 etap ma sie skonczyc do konca 2 kwartalu tego roku.
                  Moze 1 etapem jest ogrodzenie terenu :)
                  A spoldzielnia jest sprawdzona
                  www.beta.home.pl
                  buduja glownie na pradze pld. No byc moze ze jest to ich ostatnia inwestycja i
                  wlasnie zebieraja pieniadze zeby czmychnac na Antyle. Ale mi sie nie wydaje.
                  Kiedy podpisywalem umowe to sobie poogladalem pokoj prezesa - wszedzie
                  segregatory z dokumentami. Odzielne dla kezdego wybudowanego domu i odzielnie na
                  gaz elektrycznosc itd. To chyba znak ze sa ok. A my z zona to trzesidupy
                  jestesmy i dzieki temu nie umoczylismy tak jak nasi znajomi co teraz nie maja
                  ani gotowki ano domu.
                  Mam nadzieje ze wszystko bedzie ok. A ze tern dobry dla mlodych malzenstw to
                  potwierdzam. W niedziele z progenitury bylismy najpierw na Orle - mistrzostwa
                  dzieci z calej Polski w lkkeijatletyce i tenisie. A pozniej poszlismy na
                  Drukarza a na koniec wsiedlismy do autobusu i pojechalismy na dworzec wschodni
                  ogladac pociagi bo progenitura jeszcze w realu nie widziala :)

pozdrawiam wszystkich Grochowiakow
                  hue hue Grochow rzondzi

PanTalon

• Gość: ketter Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 23:17
                    Właśnie o to mi chodziło :) Miejsce super, więc jeżeli mówisz, że developer też
                    w porządku to tylko brać. Mnie osobiście przeraża to, że w Warszawie nie można
                    kupić nowego mieszkania tak ok. 3 miesiące przed oddaniem inwestycji (czyli
                    blok już stoi i trwają prace wykończeniowe). Wszystko się odbywa na zasadzie tu
                    stanie (a czasami nie, niestety) pięęęęęęęęęęęęęęęęęęęęekny blok, bierze pan?
                    Pozdrawiam wszystkich i zapraszam w coraz gościnniejsze progi. Zapomniałem
                    napisać w poprzednim poście, że od niedawna nawet supermarket z prawdziwego
                    zdarzenia stoi pod nosem (3 min.), więc i na zakupy powarzniejsze nie jest
                    daleko :)
                    • pantalon cus drgnelo na budowie 23.06.05, 10:28
                      ha tak jak mowilem Radek wplacila pierwsza transze to cus drgnelo. Postawiono
                      budke dla pana ciecia. Dzis przechodzilem obok i widzialem budke pana ciecia,
                      pana ciecia oraz jakiegos pana roboitnika plus worki cementu. Pan cieci pan
                      robotnik dyskuktowali zawziecie o cemencie :)
                      Hi hi ja niedlugo wplace swoj transze to pojawi sie 2 sterta cementu i 2
                      robotnik. Bedzie dobrze :)

pozdrawiam

PanTalon
                      • Gość: ketter Re: cus drgnelo na budowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 18:04
                        Nawet dużo cusiów drgnęło... Co prawda tylko przechodziłem wracając z pracy,
                        ale od 9 rano (ciągle trwa) coś tam kopią, piłują, stawiają... Żyć się nie
                        da ;) Chyba przestanę lubić szanownych sąsiadów ;). Uroczyście oświadczam, że
                        teraz to już możecie być spokojni kupujecie piękną dziure w ziemi ;))))))))
                        Pozdrawiam serdecznie.
                        Ps. Postaram się wrzucić od czasu do czasu co tam nowego szanowna klasa
                        robotnicza wzniosła na chwałę Ojczyzny :)
                        • eedek Re: cus drgnelo na budowie 27.06.05, 10:31
                          Pan prezes okazal sie slowny, dobry znak bo za 1,5 m-ca druga transze bede
                          musial placic. zadzwonilem zly ze nic sie nie dzieje, otrzymalem info ze "jutro
                          kochanienki jutro" :-) ale musze przyznac ze rzeczywiscie ruszyli na drugi
                          dzien, jest juz dziura i podobno ciec z prawdziwego zdarzenia w budce na
                          stale :-)
              • pantalon Do Radka 22.06.05, 13:40
                odezwij sie do mnie na priv

PanTalon
    • kaye Czy ta okolica jest bezpieczna? 27.06.05, 15:04
      Też byłam zainteresowana zakupem mieszkania w tej inwestycji: podoba mi się
      spółdzielnia, jej dotychczasowe realizacje, podejście do klienta etc., ale gdy
      zobaczyłam ten malutki placyk, na którym ma się budować blok, gdy zobaczyłam
      ekipę "pod trzepakiem" tak mi się jakoś odechciało.

Może jednak się mylę???
      • Gość: Mat Re: Czy ta okolica jest bezpieczna? IP: 5.6.2D* / *.nokia.com 27.06.05, 15:57
        A czemu ty się ludzi boisz? Jak się ludzi boisz to chyba jednak dla ciebie
        lepszy będzie ogrodzony trzema płotami Tarchomin. Okolica jest w miarę
        bezpieczna, tak bezpieczna jak wszystkie podobne miejsca w bliskości centrum
        miasta. Co nie znaczy że nigdy nikomu nic się nie stało - ale taki urok życia w
        mieście a nie na wsi
        • kaye Re: Czy ta okolica jest bezpieczna? 27.06.05, 23:24
          Nieeee, ludzi się nie boję tylko okolica wydała mi się jakaś taka szemrana, ale
          może tylko trafiłam na jedną scenkę dość nieszczęśliwie:-)
          Bardziej martwi mnie mały obszar placyku, na którym będzie budowany blok.
          Zawsze marzyła mi się większa przestrzeń... Na przykład ten bloczek na
          Prochowej (siedziba Bety) wygląda bardzo fajnie i jest tam więcej luzu.
          A sama mieszkam w mieście od zawsze, więc życia na wsi nie znam:-)
          • eedek Re: Czy ta okolica jest bezpieczna? 28.06.05, 09:06
            Tez sie zastanawialismy z zona czy jest bezpiecznie. Ja jestem fanem sportow walki wiec Prage potraktowalem jako ciekawe wyzwanie :-) Ale tak na powaznie, z naszego wywiadu ze znajomymi, ktorzy miekszaja w sasiedztwie okolica jest w miare bezpieczna, jesli chodzi o pobicia, wlamania do mieszkan - czesto za to zdarzaja sie wlamania do samochodow. Swoja droga jesli sie zastanawiaz, a jedynym hamulcem jest bezpieczenstwo, zrob wywiad w Policji powinni byc otwarci na udzielenie informacji - bedziesz miala wiarygodne, statystyczne dane - tyle i tyle przestepstw w okolicy a W-wie Zoliborzu np. tyle i tyle. Co do towarzystwa zachecam przejedz sie na dowolne blokowisko w W-wie, wszedzie jest podobnie.
            • Gość: Mat Re: Czy ta okolica jest bezpieczna? IP: *.europe.hp.net 28.06.05, 17:24
              Mieszkam obok (Paca) od 2 lat. Wcześniej mieszkałem w 3 innych miejscach na
              Grochowie. Jeszcze wczesniej na Bródnie, Targówku, Jelonkach, Saskiej Kępie (no
              ale to w głębokim dzieciństwie). To jest bezpieczna okolica, zaręczam wam. W
              ciągu tych dwóch lat jedyny incydent jaki widziałem to jak jakiś gnój ukradł
              komuś radio z samochodu. Było to pod Marcpolem na Podskarbińskiej. Ale to
              akurat o niczym nie świadczy bo duże sklepy gromadzą element z całej okolicy,
              tak samo jest pod Uniwersamem. Poza tym jest spokojnie jak w raju. A regularnie
              jako posiadacz "gabarytowego" psa chadzam z nim na spacery późnym wieczorem.

A co do przestrzeni - no w końcu to ma być plomba a na Prochowej budowano
              prawie w szczerym polu. Niestety za wiele miejsca wkoło to tam nie będzie.
              • kaye Re: Czy ta okolica jest bezpieczna? 28.06.05, 20:20
                Dzięki za wszelkie info. U mnie się w tej chwili ścierają koncepcje, w jakie
                lokum zainwestować i gdzie, więc na pewno bedziemy musieli rozważyć wszelkie
                plusy i minusy poszczególnych inwestycji i lokalizacji. Ale Praga Płd. naprawdę
                mi się podoba!:-)
    • Gość: jonama Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam IP: *.kl.amwaw.edu.pl 29.06.05, 13:04
      Hej!!
      Czy ktoś sprawdzał - czy tam klatki schodowe są doświetlone!!!
      Bo na Grochowskiej nie są i nie chciałabym się wkopać w jakiś slums!!
    • mmadziula1 Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam 07.09.05, 11:49
      Sąsiadka się kłania :)
      Po lekturze forum pełna nadziei, że jednak coś się wybuduje i że z menelkami
      też się da "zaprzyjaźnić"...
      • pantalon Re: SBM Beta Kobielska - cus o Becie 07.09.05, 13:05
        wklejam z watku o porzedniej inwestycji Bety na Grochowskiej ktory teraz juz
        jest wykanczana

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=20080278&a=28687557
        Nie 8 mln a 2 kredyty lacznie na okolo 10 mln. Z tego w poszczegolnych transzach
        zostalo wykorzystane okolo 6 mln. Czy to duzo ? Tak, ale byc moze dzieki temu
        inwestycja nie ma opoznien :-) Z rozmow ze spoldzielnia wynika, ze poprzednie
        budowy rowniez mialy kredyty wspomagajace. W banku poki co maja o nich dobra
        opinie. Czy kredyt moze splacac Kobielska ? Chyba tak. Kredyt hipoteczny mozna
        przeniesc z jednej nieruchomosci na druga. Szczegoly sa zapewne w ustawie o
        spoldzielniach mieszkaniowych. Mysle jednak, ze to nie jest powod do stresu.
        Przeniesienie kredytu nie bedzie konieczne - zasiedlenie Grochowskiej na dzis to
        100%. Poza tym z reguly czlonkowie spoldzielni wplacaja srodki w ratach - wiec
        taki kredyt jest zabezpieczeniem, ze spoldzielnia ma plynnosc w rozliczeniach z
        wykonawcami.
    • adal_bert Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam 17.09.05, 18:54
      witam, kłania się przyszły sąsiad, ( i dodaje ten wątek do moich ulubionych )
      pozdrawiam
      • mmadziula1 Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam 20.09.05, 15:29
        z którego piętra? :)
        • adal_bert Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam 21.09.05, 18:55
          z III, a sąsiadka???
    • pantalon Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam 21.09.05, 10:29
      witam przyszlych sasiadow :)

nasz domek posuwa sie (w tempie niezbyt imponujacym) ale jednak codziennie cops
      sie tam dzieje.
      Dluga droka dlaeka przed nami - trud i znoj :)
      Polecam sledzenie watku o poprzedniej (wlasnie dokanczanej) inwestycji Bety na
      Grochowskiej. Warto by sie zastanowic co zrobic zeby sobie oszczedzic paru lekko
      stresowych sytuacji

sciskam

PanTalon
      Prezes Samozwanczy :)
      • mmadziula1 Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam 21.09.05, 11:07
        Panie Prezesie, skoro jest Pan na bieżaco, prosba o informacje z placu boju.
        jakies fundamenty czy cuś? bo ja to jeszcze musze kurcze sporo poczekać na moje
        pięterko :(
        • pantalon Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam 21.09.05, 13:24
          inwestycja jest caly czas na etapie dziury w ziemi.
          Dziura jest zalewana betonem. Stoja tez jakies jakby filarki i slupy
          podpierajace na ktorych sa polozone plyty (te plyty sa na wysokosci ulicy).
          Przepraszam za niefachowe slownictwo ale w koncu jestem od prezesowania anie od
          budowania :)
          Ogolnie cus jakby drgnelo na budowie :)

PanTalon
          Prezesunio
          • bartlomiejd Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam 04.10.05, 16:34
            Witam
            Osmielilem sie zalozyc forum prywatne- forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?
            f=34174 zapraszam wszystkich zainteresowanych inwestycja Kobielska 82 do
            odwiedzania.
            Pozdrawiam.
          • bartlomiejd Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam 04.10.05, 16:35
            Witam
            Osmielilem sie zalozyc forum prywatne-
            forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=34174
            zapraszam wszystkich zainteresowanych inwestycja Kobielska 82 do odwiedzania.
            Pozdrawiam.
            • Gość: ifus Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam IP: 81.210.38.* 13.10.05, 10:27
              Zastanawiam się nad kupnem mieszkania w Waszej inwestycji. Jest już stosunkowo
              mały wybór mieszkań, które by mnie interesowały. Widzę, że Was Spółdzielnia
              przekonała. Nie obawiacie się wzrotu kosztów?
              Pozdrawiam
              • mmadziula1 Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam 13.10.05, 10:59
                Ja sie obawiam, ale kto nie ryzykuje...
              • bartlomiejd Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam 13.10.05, 12:33
                Z opinii wynika ze spoldzielnia jest porzadna a tu:
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=20080278&v=2&s=0
                mozesz poczytac o budynku ktory wlasnie oddaja- doplaty byly rzedu nascie zl z
                metra. Z tego co wiem niedlugo rusza budowa kolejnego budynku w rejonie saskiej
                kępy.
                Pozdrawiam.
          • mmadziula1 Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam 04.10.05, 20:11
            ogolnie dzis widzialam wciaz na poziomie ulicy. czyli w zasadzie nadal jestesmy
            wlascicielami powietrza póki co :) Jejku a ja taka niecierpliwa jestem :))
            • Gość: cyrra Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam IP: *.stegny.2a.pl 23.01.06, 18:20
              witam,
              prawdopodobnie kupię mieszkanie na kobielskiej - mam jednak 2 ale. pierwsze
              ale : nie ma już miejsc garażowych i prezes wyjaśnił ze kupili je ludzie spoza
              mieszkańców, mimo ze było przypisane po jednym miejscu na mieszkanie. Prywatnie
              jestem zła ze nie bedzie garazu:-), ale prócz tego jest mi niewyrażnie, że
              dostęp do tego kameralnego z założenia budynku będą mieli obcy ludzie z racji
              posiadanych garaży.
              Drugie ale... prezes sie lekko zdenerwował jak zapytałm o bilans do wglądu i
              stwierdził ze to diokument tajny, co jest bzdurą ( jestem prawnikiem) ...
              Bilans jest zgłaszany do sądu i w aktach rejestrowych każdy go może obejrzeć,
              co też mam zamiar zrobić.
              Oprócz tych dwóch ale jest trzecie : 2 tyg na wpłatę pierwszej raty - ja nie
              chcę wyciągać swojej kasy z funduszy, a banki rozpatrują wnioski i miesiąc....
              Więc trochę mnie to niepokoi....
              prócz tego mi się podoba, spółdzielnia wygląda na małą i kameralną...

Napiszcie co nieco o waszych doświadczeniach please - puszczę mój list przez
              wszystkie wątki:-)

pozdr
              cyrra
          • adej Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam 13.02.06, 22:22
            jak sprawidziłeś Bete? czy to pewna inwestycja?
            jestem o krok od kupna!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka