pantalon 20.05.05, 11:06 witam ktos moze sie zdecydowal na mieszkanie w tym budynku? A co sadzicie o tej spoldzielni Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: MRÓWKA Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam IP: *.devs.futuro.pl 20.05.05, 12:43 Ja sie zastanawiam. Spoldzielnia ponoc dobra na razie wszystko oddawali w terminie. JA przespalam Nizinna i żałuje bo lokalizacja byla swietna i bylo tanio po 3200. Ale mimo ze spoldzielnia jest dobra mam oporuy przed kupowaniem dziury w ziemi. A Ty sie zdecydowales na jakies mieszkanko? Odpowiedz Link Zgłoś
pantalon Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam 23.05.05, 11:47 GAle mimo ze spoldzielnia jest dobra mam oporuy przed kupowaniem > dziury w ziemi. A Ty sie zdecydowales na jakies mieszkanko? no wlasnie podpisalem deklaracje czlonkowska. Siedzieba spoldzielni sprawia dobre wrazenie. To chyba nie jest firma krzak PanTalon Odpowiedz Link Zgłoś
adal_bert Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam 11.06.05, 14:59 no wlasnie czy SBM Beta podpisuje umowy na lokal tylko ze swoimi członkami???, czy równiez Ci którzy nie chca podpisac deklaracji i wplacic udziału moga podpisac umowe?? Poza tym jak zdobyć ich statut?? A moze masz ich nr KRS??? Byłbym wdzieczny za te informacje bo tez zamierzam przy Kobielskiej kupić mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
adej Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam 13.02.06, 22:24 Gość portalu: MRÓWKA napisał(a): > Ja sie zastanawiam. Spoldzielnia ponoc dobra na razie wszystko oddawali w > terminie. JA przespalam Nizinna i żałuje bo lokalizacja byla swietna i bylo > tanio po 3200. Ale mimo ze spoldzielnia jest dobra mam oporuy przed kupowaniem > dziury w ziemi. A Ty sie zdecydowales na jakies mieszkanko? jak sprawidziłeś Bete? czy to pewna inwestycja? jestem o krok od kupna!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jona Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam IP: *.kl.amwaw.edu.pl 23.05.05, 12:54 hej!! Faktycznie nic tam jeszcze nie ma, a inwestycja ma się skończyć dopiero w 2006 III kwartał!! Ja bym nie ryzykowała "dziury w ziemi" Na rynku jest taki wybór ,że na pewno w razie czego można się rozejrzeć za czymś innym!! Tam nawet fundamentów jeszcze nie wyleli!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pantalon Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam 24.05.05, 14:53 hej!! > Faktycznie nic tam jeszcze nie ma, a inwestycja ma się skończyć dopiero w 2006 > III kwartał!! Ja bym nie ryzykowała "dziury w ziemi" Na rynku jest taki > wybór ,że na pewno w razie czego można się rozejrzeć za czymś innym!! Wlasnie cos sie tam zaczyna dziac :) Wg moich obserwacji to faktycznie niby tak jest ze wiele sie buduje ale w Warszawie popyt wciaz wyprzedza podaz. Przykladem domy budowane przez spoldzielnie mlodych 8tak to sie chyba nazywa) przy kobielskiej ny wysokosci kosiola. Tez mieszkania zostaly sprzedane na etapie dziury w ziemi. Pod koniec budowy mozna bylo kupic tylko mieszkanie na 1 pietrze. Zreszta poprzednia inwestycja Bety to na Grochowskiej teraz juz dokanczanie tylko tez wyprzedana zostala w trakcie budowy :( PanTalon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrówka Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam IP: *.devs.futuro.pl 24.05.05, 15:53 A na jakie mieszkanie sie zdecydowales? Odpowiedz Link Zgłoś
pantalon Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam 24.05.05, 16:00 72 m na ostatnim pietrze PanTalon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrowka Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam IP: *.devs.futuro.pl 25.05.05, 09:15 A dowiadywales sie na temat okolicy inwestycji? Okolica to stare budynki. Czy nie ma tam menelstwa, czy jest bezpiecznie? Inwestycja wyglada interesujaco , maly blok, tylko w porównaniu z ostania inwestycja Bety na Grochowskiej cena metra jest wyzsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pantalon Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam IP: *.dhi.waw.pl 25.05.05, 10:38 > A dowiadywales sie na temat okolicy inwestycji? Okolica to stare budynki. Czy > nie ma tam menelstwa, czy jest bezpiecznie? hi hi ja mieszkan 50 m od budowy :) Wiec znam tamtejsze menelstwo. Jest paru zulikow w wieku emerytalnym plci obojga ci sa niegrozni i jest paru mlodziencow naladowanych zlymi emocjami. Ci sa nieobliczalni. ogolnie w okolicy przewazaja emeryci. Postanowlilismy tam zostac bo w okolicy sie buduje: stadion Orla zostal odnowiony, 150 m od budowanego budynku powstanie Dom Kultury Praga Poludnie- ho ho ma byc super wypasiony zobaczym cop z tego wyjdzie. Powstanie naprzeciwko niechlubnej slawy Pekinu - to taki budynek Kobielska/Siennickiej gdzie mieszka wlasnie menelstwo. Ale ostatnio jakos tam ciszej a moze to ja sie przyzwyczailem :) PanTalon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jonama Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam IP: *.kl.amwaw.edu.pl 25.05.05, 10:52 Faktycznie budynek na Grochowskiej już kończą i żeby nie finanse to może bym si ezdecydowała i zostało jeszcze kilka mieszkań nawet tych po 72 m.Tylko tam chyba troche glośno będzie szczegolnie od ulicy. Kobielksa ma ten plus że na uboczu, ale ja mam zasady i dopóki nie zobaczę, że ten budynek nie buduję się to poczekam - tyle teraz przekrętów a kasa spora. No właśnie i miejscowe menelstwo - chociaz wiem z własnego doświadaczenia,ze do tego można się przyzwyczaić:( Może akurat będziemy sąsiadami, ale ja się zdecyduję jak trochę podrośnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jonama Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam IP: *.kl.amwaw.edu.pl 25.05.05, 10:54 A zapomniałam spytać buduja coś na Mińskiej tez wygląda ciekawie, ale nie znam okolicy - co o tym sądzicie?? Warto wziąć pod uwagę?? Odpowiedz Link Zgłoś
pantalon Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam 25.05.05, 12:23 jonama napisał(a): > A zapomniałam spytać buduja coś na Mińskiej tez wygląda ciekawie, ale nie znam > okolicy - co o tym sądzicie?? Warto wziąć pod uwagę?? IMHO niekoniecznie. Minska to jednak ruchliwa ulica. A bedziej jeszcze gorzej jak oddadza sady. W tamtym rejonie duzo sie dzieje i chyba natezenie ruchu tez wzrosnie. A nie szykuja tam jakiejs przelotowki przez Pragie :) ? PanTalon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam IP: 5.5R* / *.nokia.com 25.05.05, 13:47 Mińska jest "perspektywiczna" - to znaczy że kiedyś to tam pewnie będzie super, ale póki co jest tylko księzycowy krajobraz po zruinowanych zakładach przemysłowych. To znaczy na tym odcinku gdzie budują, bliżej Grochowskiej jest znacznie więcej cywilizacji (choć klimaty jak za cara...). Trasa Tysiaclecia jesli będzie to dalej w stronę Grochowskiej, na wysokości Międzynarodowej mniej więcej. A budować mają chyba na rogu Terespolskiej zdaje się. Ja swoją drogą szczerze polecam Kobielską. Bardzo urokliwe miejsce. Jak już przedmówca powiedział menelstwo jeśli jest to tylko w tych ruinkach z lat 20- tych na rogu Kobielskiej i Podskarbińskiej, na tym osiedlu z lat 50-tych które będzie plombować Beta mieszkają sami emeryci. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.boryczko Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam 25.05.05, 14:01 "na tym osiedlu z lat 50. które będzie plombować Beta mieszkają sami emeryci." Mat, slonko. Wypraszam sobie:)))))))))))) P.S. Okolica jest z cala pewnoscia lepsza niz niejedna "prestyzowa wicie". Ale niektorych nic nie przekona. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam IP: 5.5R* / *.nokia.com 25.05.05, 14:22 A przepraszam, sami emeryci oraz także Konrad ;-)))))))))) Ale przecież ty mieszkasz gdzieś bliżej Mycielskiego, nie? To jak ciebie liczyć to jeszcze trzeba doliczyć dużą grupę studentów z Kica. No tak to rzeczywiście nie sami emeryci ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.boryczko Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam 25.05.05, 14:29 Pisales o blokach z lat 50., a moj, jak w morde strzelil, jest z 1959. Inna sprawa, ze do inwestycji Bety mam maly spacerek. P.S. do listy nieemerytow dopisz moja zone, nasze dzieci i 80% moich sasiadow:)) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam IP: 5.5R* / *.nokia.com 25.05.05, 14:32 No to jacyś jesteście widać niemobilni ;-) Jak sie idzie Kobielska czy Paca to regularnie samych emerytów się widuje... Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.boryczko Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam 25.05.05, 14:40 Zalezy pewnie od pory. Np. na Kobielskiej (odcinek od Podskarbinskiej do Wiatracznej) sa dwa przedszkola, a na Paca podstawowka. Takze troche mlodziezy przedemeryckiej sie placze:) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kaye Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam 28.05.05, 15:49 na tym osiedlu z lat 50-tych które będzie plombować Beta mieszkają sami emeryci. Czy oprócz inwestycji na Kobielskiej 82 Beta planuje jakieś inne inwestycje w tym rejonie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam IP: *.computerland.pl 20.06.05, 12:57 Kupilem 64 m, wplacilem I rate i jestem wlasnie mocno skonfudowany: tam sie nic na razie nic nie dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
pantalon Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam 20.06.05, 13:02 no tak jest od jakiegops czasu. hi hi ale juz maja Twoje pieniadze to moze cos drgnie :). Ja w tym tygodniu pewnie wplace pierwsza rate :) A na ktorym pietrze mieszkanko - jesli mozna spytac? PanTalon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam IP: *.computerland.pl 20.06.05, 15:05 II p. , oby drgnelo bo pod koniec lipca mam termin wplaty 2 raty :-( Jesli mozesz popros o harmonogram robot przed wplaceniem - mi pan prezes obiecal, ze przesle, jak juz wplacilem, to sie tajemnica zaslania, ze nie moze i takie tam. Czuje sie troche niefajnie, moze takie sa standardy w spoldzielniach, ale ja do takich nie przywyklem:-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrówka Re: SBM Beta Kobielska - do Radka IP: *.devs.futuro.pl 20.06.05, 16:25 A na kiedy przewisują zakończenie inwestycji? Ja trochę sie boję wpłacać nawet nie w dziurę w ziemi ale sądze że jak bydowa będzie zaawansowana to już mieszkań nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Re: SBM Beta Kobielska - do Radka IP: *.computerland.pl 21.06.05, 09:22 IX 2006, moze tak byc, tez nie chcialem kupowac dziury w ziemi, ale kiedy przyszedlem zdecydowany juz na mieszkanie, w moim metrazu polowa juz byla zarezerwowana, mimo, ze sprzedaz inwestycji rozpoczela sie 2 tyg wczesniej Odpowiedz Link Zgłoś
pantalon Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam 21.06.05, 10:25 mam gdzies harmonogram to wrzuce na liste. A dla prezes jest ujmujaco mily :) - podejrzana sprawa PanTalon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam IP: *.computerland.pl 21.06.05, 15:43 super poprosze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ketter Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 23:13 Mieszkam tuż obok "budowy" (róg Siennickiej i Kobielskiej) i tak się zastanawiam... Mówicie o kupowaniu "dziury w ziemi" - przecież tu nawet nie ma żadnej dziury! Jedyne co zrobiono to jakieś 2 (może 3) lata temu ogrodzono teren, a niedawno wyburzono garaże... Okolica jest super dla młodych małżeństw (przedszkole, szkoła, park, super komunikacja-wszędzie blisko :), ale trzeba się przyzwyczaić do lokalnych młodych gniewnych chcących za wszelką cenę pokazać, że są tu najważniejsi. Przeraża mnie kupowanie mieszkania na takim etapie-jeżeli lubicie ryzyko to już wasza sprawa. Rynek Warszawski jest stanowczo za bardzo rozpieszczony przez kupujących :/. Moja dobra rada - sprawdźcie bardzo dobrze tego developera i zapytajcie się kiedy ruszy z budową. W tej chwili tu się nic nie dzieje... Odpowiedz Link Zgłoś
pantalon Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam 22.06.05, 13:47 > Mieszkam tuż obok "budowy" (róg Siennickiej i Kobielskiej) i tak się > zastanawiam... Mówicie o kupowaniu "dziury w ziemi" - przecież tu nawet nie ma > żadnej dziury! Jedyne co zrobiono to jakieś 2 (może 3) lata temu ogrodzono > teren, a niedawno wyburzono garaże.. no to jestesmy sasiadami. Teren ogrodzono 2 lata temu ale z z upelni innej przyczyny. W harmonogramie prqac jest napisane ze 1 etap ma sie skonczyc do konca 2 kwartalu tego roku. Moze 1 etapem jest ogrodzenie terenu :) A spoldzielnia jest sprawdzona www.beta.home.pl buduja glownie na pradze pld. No byc moze ze jest to ich ostatnia inwestycja i wlasnie zebieraja pieniadze zeby czmychnac na Antyle. Ale mi sie nie wydaje. Kiedy podpisywalem umowe to sobie poogladalem pokoj prezesa - wszedzie segregatory z dokumentami. Odzielne dla kezdego wybudowanego domu i odzielnie na gaz elektrycznosc itd. To chyba znak ze sa ok. A my z zona to trzesidupy jestesmy i dzieki temu nie umoczylismy tak jak nasi znajomi co teraz nie maja ani gotowki ano domu. Mam nadzieje ze wszystko bedzie ok. A ze tern dobry dla mlodych malzenstw to potwierdzam. W niedziele z progenitury bylismy najpierw na Orle - mistrzostwa dzieci z calej Polski w lkkeijatletyce i tenisie. A pozniej poszlismy na Drukarza a na koniec wsiedlismy do autobusu i pojechalismy na dworzec wschodni ogladac pociagi bo progenitura jeszcze w realu nie widziala :) pozdrawiam wszystkich Grochowiakow hue hue Grochow rzondzi PanTalon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ketter Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 23:17 Właśnie o to mi chodziło :) Miejsce super, więc jeżeli mówisz, że developer też w porządku to tylko brać. Mnie osobiście przeraża to, że w Warszawie nie można kupić nowego mieszkania tak ok. 3 miesiące przed oddaniem inwestycji (czyli blok już stoi i trwają prace wykończeniowe). Wszystko się odbywa na zasadzie tu stanie (a czasami nie, niestety) pięęęęęęęęęęęęęęęęęęęęekny blok, bierze pan? Pozdrawiam wszystkich i zapraszam w coraz gościnniejsze progi. Zapomniałem napisać w poprzednim poście, że od niedawna nawet supermarket z prawdziwego zdarzenia stoi pod nosem (3 min.), więc i na zakupy powarzniejsze nie jest daleko :) Odpowiedz Link Zgłoś
pantalon cus drgnelo na budowie 23.06.05, 10:28 ha tak jak mowilem Radek wplacila pierwsza transze to cus drgnelo. Postawiono budke dla pana ciecia. Dzis przechodzilem obok i widzialem budke pana ciecia, pana ciecia oraz jakiegos pana roboitnika plus worki cementu. Pan cieci pan robotnik dyskuktowali zawziecie o cemencie :) Hi hi ja niedlugo wplace swoj transze to pojawi sie 2 sterta cementu i 2 robotnik. Bedzie dobrze :) pozdrawiam PanTalon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ketter Re: cus drgnelo na budowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 18:04 Nawet dużo cusiów drgnęło... Co prawda tylko przechodziłem wracając z pracy, ale od 9 rano (ciągle trwa) coś tam kopią, piłują, stawiają... Żyć się nie da ;) Chyba przestanę lubić szanownych sąsiadów ;). Uroczyście oświadczam, że teraz to już możecie być spokojni kupujecie piękną dziure w ziemi ;)))))))) Pozdrawiam serdecznie. Ps. Postaram się wrzucić od czasu do czasu co tam nowego szanowna klasa robotnicza wzniosła na chwałę Ojczyzny :) Odpowiedz Link Zgłoś
eedek Re: cus drgnelo na budowie 27.06.05, 10:31 Pan prezes okazal sie slowny, dobry znak bo za 1,5 m-ca druga transze bede musial placic. zadzwonilem zly ze nic sie nie dzieje, otrzymalem info ze "jutro kochanienki jutro" :-) ale musze przyznac ze rzeczywiscie ruszyli na drugi dzien, jest juz dziura i podobno ciec z prawdziwego zdarzenia w budce na stale :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kaye Czy ta okolica jest bezpieczna? 27.06.05, 15:04 Też byłam zainteresowana zakupem mieszkania w tej inwestycji: podoba mi się spółdzielnia, jej dotychczasowe realizacje, podejście do klienta etc., ale gdy zobaczyłam ten malutki placyk, na którym ma się budować blok, gdy zobaczyłam ekipę "pod trzepakiem" tak mi się jakoś odechciało. Może jednak się mylę??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat Re: Czy ta okolica jest bezpieczna? IP: 5.6.2D* / *.nokia.com 27.06.05, 15:57 A czemu ty się ludzi boisz? Jak się ludzi boisz to chyba jednak dla ciebie lepszy będzie ogrodzony trzema płotami Tarchomin. Okolica jest w miarę bezpieczna, tak bezpieczna jak wszystkie podobne miejsca w bliskości centrum miasta. Co nie znaczy że nigdy nikomu nic się nie stało - ale taki urok życia w mieście a nie na wsi Odpowiedz Link Zgłoś
kaye Re: Czy ta okolica jest bezpieczna? 27.06.05, 23:24 Nieeee, ludzi się nie boję tylko okolica wydała mi się jakaś taka szemrana, ale może tylko trafiłam na jedną scenkę dość nieszczęśliwie:-) Bardziej martwi mnie mały obszar placyku, na którym będzie budowany blok. Zawsze marzyła mi się większa przestrzeń... Na przykład ten bloczek na Prochowej (siedziba Bety) wygląda bardzo fajnie i jest tam więcej luzu. A sama mieszkam w mieście od zawsze, więc życia na wsi nie znam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
eedek Re: Czy ta okolica jest bezpieczna? 28.06.05, 09:06 Tez sie zastanawialismy z zona czy jest bezpiecznie. Ja jestem fanem sportow walki wiec Prage potraktowalem jako ciekawe wyzwanie :-) Ale tak na powaznie, z naszego wywiadu ze znajomymi, ktorzy miekszaja w sasiedztwie okolica jest w miare bezpieczna, jesli chodzi o pobicia, wlamania do mieszkan - czesto za to zdarzaja sie wlamania do samochodow. Swoja droga jesli sie zastanawiaz, a jedynym hamulcem jest bezpieczenstwo, zrob wywiad w Policji powinni byc otwarci na udzielenie informacji - bedziesz miala wiarygodne, statystyczne dane - tyle i tyle przestepstw w okolicy a W-wie Zoliborzu np. tyle i tyle. Co do towarzystwa zachecam przejedz sie na dowolne blokowisko w W-wie, wszedzie jest podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat Re: Czy ta okolica jest bezpieczna? IP: *.europe.hp.net 28.06.05, 17:24 Mieszkam obok (Paca) od 2 lat. Wcześniej mieszkałem w 3 innych miejscach na Grochowie. Jeszcze wczesniej na Bródnie, Targówku, Jelonkach, Saskiej Kępie (no ale to w głębokim dzieciństwie). To jest bezpieczna okolica, zaręczam wam. W ciągu tych dwóch lat jedyny incydent jaki widziałem to jak jakiś gnój ukradł komuś radio z samochodu. Było to pod Marcpolem na Podskarbińskiej. Ale to akurat o niczym nie świadczy bo duże sklepy gromadzą element z całej okolicy, tak samo jest pod Uniwersamem. Poza tym jest spokojnie jak w raju. A regularnie jako posiadacz "gabarytowego" psa chadzam z nim na spacery późnym wieczorem. A co do przestrzeni - no w końcu to ma być plomba a na Prochowej budowano prawie w szczerym polu. Niestety za wiele miejsca wkoło to tam nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kaye Re: Czy ta okolica jest bezpieczna? 28.06.05, 20:20 Dzięki za wszelkie info. U mnie się w tej chwili ścierają koncepcje, w jakie lokum zainwestować i gdzie, więc na pewno bedziemy musieli rozważyć wszelkie plusy i minusy poszczególnych inwestycji i lokalizacji. Ale Praga Płd. naprawdę mi się podoba!:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jonama Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam IP: *.kl.amwaw.edu.pl 29.06.05, 13:04 Hej!! Czy ktoś sprawdzał - czy tam klatki schodowe są doświetlone!!! Bo na Grochowskiej nie są i nie chciałabym się wkopać w jakiś slums!! Odpowiedz Link Zgłoś
mmadziula1 Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam 07.09.05, 11:49 Sąsiadka się kłania :) Po lekturze forum pełna nadziei, że jednak coś się wybuduje i że z menelkami też się da "zaprzyjaźnić"... Odpowiedz Link Zgłoś
pantalon Re: SBM Beta Kobielska - cus o Becie 07.09.05, 13:05 wklejam z watku o porzedniej inwestycji Bety na Grochowskiej ktory teraz juz jest wykanczana forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=20080278&a=28687557 Nie 8 mln a 2 kredyty lacznie na okolo 10 mln. Z tego w poszczegolnych transzach zostalo wykorzystane okolo 6 mln. Czy to duzo ? Tak, ale byc moze dzieki temu inwestycja nie ma opoznien :-) Z rozmow ze spoldzielnia wynika, ze poprzednie budowy rowniez mialy kredyty wspomagajace. W banku poki co maja o nich dobra opinie. Czy kredyt moze splacac Kobielska ? Chyba tak. Kredyt hipoteczny mozna przeniesc z jednej nieruchomosci na druga. Szczegoly sa zapewne w ustawie o spoldzielniach mieszkaniowych. Mysle jednak, ze to nie jest powod do stresu. Przeniesienie kredytu nie bedzie konieczne - zasiedlenie Grochowskiej na dzis to 100%. Poza tym z reguly czlonkowie spoldzielni wplacaja srodki w ratach - wiec taki kredyt jest zabezpieczeniem, ze spoldzielnia ma plynnosc w rozliczeniach z wykonawcami. Odpowiedz Link Zgłoś
adal_bert Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam 17.09.05, 18:54 witam, kłania się przyszły sąsiad, ( i dodaje ten wątek do moich ulubionych ) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mmadziula1 Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam 20.09.05, 15:29 z którego piętra? :) Odpowiedz Link Zgłoś
adal_bert Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam 21.09.05, 18:55 z III, a sąsiadka??? Odpowiedz Link Zgłoś
pantalon Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam 21.09.05, 10:29 witam przyszlych sasiadow :) nasz domek posuwa sie (w tempie niezbyt imponujacym) ale jednak codziennie cops sie tam dzieje. Dluga droka dlaeka przed nami - trud i znoj :) Polecam sledzenie watku o poprzedniej (wlasnie dokanczanej) inwestycji Bety na Grochowskiej. Warto by sie zastanowic co zrobic zeby sobie oszczedzic paru lekko stresowych sytuacji sciskam PanTalon Prezes Samozwanczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
mmadziula1 Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam 21.09.05, 11:07 Panie Prezesie, skoro jest Pan na bieżaco, prosba o informacje z placu boju. jakies fundamenty czy cuś? bo ja to jeszcze musze kurcze sporo poczekać na moje pięterko :( Odpowiedz Link Zgłoś
pantalon Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam 21.09.05, 13:24 inwestycja jest caly czas na etapie dziury w ziemi. Dziura jest zalewana betonem. Stoja tez jakies jakby filarki i slupy podpierajace na ktorych sa polozone plyty (te plyty sa na wysokosci ulicy). Przepraszam za niefachowe slownictwo ale w koncu jestem od prezesowania anie od budowania :) Ogolnie cus jakby drgnelo na budowie :) PanTalon Prezesunio Odpowiedz Link Zgłoś
bartlomiejd Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam 04.10.05, 16:34 Witam Osmielilem sie zalozyc forum prywatne- forum.gazeta.pl/forum/71,1.html? f=34174 zapraszam wszystkich zainteresowanych inwestycja Kobielska 82 do odwiedzania. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
bartlomiejd Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam 04.10.05, 16:35 Witam Osmielilem sie zalozyc forum prywatne- forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=34174 zapraszam wszystkich zainteresowanych inwestycja Kobielska 82 do odwiedzania. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ifus Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam IP: 81.210.38.* 13.10.05, 10:27 Zastanawiam się nad kupnem mieszkania w Waszej inwestycji. Jest już stosunkowo mały wybór mieszkań, które by mnie interesowały. Widzę, że Was Spółdzielnia przekonała. Nie obawiacie się wzrotu kosztów? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mmadziula1 Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam 13.10.05, 10:59 Ja sie obawiam, ale kto nie ryzykuje... Odpowiedz Link Zgłoś
bartlomiejd Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam 13.10.05, 12:33 Z opinii wynika ze spoldzielnia jest porzadna a tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=20080278&v=2&s=0 mozesz poczytac o budynku ktory wlasnie oddaja- doplaty byly rzedu nascie zl z metra. Z tego co wiem niedlugo rusza budowa kolejnego budynku w rejonie saskiej kępy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mmadziula1 Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam 04.10.05, 20:11 ogolnie dzis widzialam wciaz na poziomie ulicy. czyli w zasadzie nadal jestesmy wlascicielami powietrza póki co :) Jejku a ja taka niecierpliwa jestem :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyrra Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam IP: *.stegny.2a.pl 23.01.06, 18:20 witam, prawdopodobnie kupię mieszkanie na kobielskiej - mam jednak 2 ale. pierwsze ale : nie ma już miejsc garażowych i prezes wyjaśnił ze kupili je ludzie spoza mieszkańców, mimo ze było przypisane po jednym miejscu na mieszkanie. Prywatnie jestem zła ze nie bedzie garazu:-), ale prócz tego jest mi niewyrażnie, że dostęp do tego kameralnego z założenia budynku będą mieli obcy ludzie z racji posiadanych garaży. Drugie ale... prezes sie lekko zdenerwował jak zapytałm o bilans do wglądu i stwierdził ze to diokument tajny, co jest bzdurą ( jestem prawnikiem) ... Bilans jest zgłaszany do sądu i w aktach rejestrowych każdy go może obejrzeć, co też mam zamiar zrobić. Oprócz tych dwóch ale jest trzecie : 2 tyg na wpłatę pierwszej raty - ja nie chcę wyciągać swojej kasy z funduszy, a banki rozpatrują wnioski i miesiąc.... Więc trochę mnie to niepokoi.... prócz tego mi się podoba, spółdzielnia wygląda na małą i kameralną... Napiszcie co nieco o waszych doświadczeniach please - puszczę mój list przez wszystkie wątki:-) pozdr cyrra Odpowiedz Link Zgłoś
adej Re: SBM Beta Kobielska - sasiadow szukam 13.02.06, 22:22 jak sprawidziłeś Bete? czy to pewna inwestycja? jestem o krok od kupna!! Odpowiedz Link Zgłoś