remiw 24.07.02, 16:42 Witam, Czy ktoś wie coś na temat budowy RSM-u na Ceramicznej (Tarchomin)? Oczekuję na rozpoczęcie prac na osiedlu "Wrzosy". pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kasia Re: RSM PRAGA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.02, 11:08 Mnie oferowali już te mieszkania w październiku 2000r.Niestety nie zdecydowałam się (choć bardzo mi się podobało to osiedle) ze względnu na to, że wtedy nie było ani widu ani słychu co do terminu rozpoczęcia prac a i tak kazali już mi wpłacać pieniądze. Słabi co do ustępstw i niemiłe panie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
remiw Re: RSM PRAGA 25.07.02, 12:21 Skusił mnie wygląd osiedla, ustawne mieszkanko, niska cena metra i termin oddania w II kw. 2003. Zapewnienia ze rozpoczna budowę w lipcu 2002 niestety nie potwierdzają się. Pani w RSM powiedziała, że w ciągu 3 m-cy zaczną :-( Czekam z niecierpliwością. Jak na razie cisza, nawet nieogrodzone. Wpłaciłem 10%, ale nie zaczeli budować a już liczą tzw. waloryzację. Jak czytam jak inni mają problemy ze swoimi devoloperami to się troszkę uspokajam. Ciekawe jak długo. Dzięki za info i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulos Re: RSM PRAGA IP: *.mos.gov.pl / 194.181.152.* 26.07.02, 09:47 Ja kupiłem u nich na osiedlu Róg Światowida i jak na razie wszystko jest w porządku tzn. prace trwają i mieszkania mają być oddane do końca tego roku. Mam nadzieję, że tak będzie. Oni, tak jak większość spółdzielni, budują za pieniądze, które wpłacą im klienci. Nie biorą więc kredytu na budowę. co o tyle jest dobre, że nie ma obawy obciążenia klientów niespłaconym zadłużeniem wobec banku ale może powodować opóźnienia w oddawaniu mieszkań, gdyż prace na budowie posuwają się zależnie od wpływu środków finansowych od klientów. Taka sytuacja ma dodatkowy atut, przynajmniej w moim przypadku, że bank u którego brałem kredyt wymagał, by budowa nie była obciążona żadnym kredytem i tak było właśnie w tym przypadku. Panie w administracji (niektóre) faktycznie nie są zbyt miłe, ale przy odpowiednim podejściu można z nimi wszystko załatwić. Zresztą to jest chyba specyfika takich spółdzielni ... Odpowiedz Link Zgłoś