Gość: jozia12 IP: *.acn.waw.pl 07.07.05, 18:41 Czy ktos kupil dom od tego developera? Ja zamierzam kupic pol blizniaka na ul. Peonii. Czy oddaja domy terminowo? Jak wyglada sprawa jakosci? Bede wdzieczna za wszelkie informacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jozia12 Deneloper-House IP: *.acn.waw.pl 07.07.05, 18:43 oczywiscie chodzilo mi o Developer-House. Biuro miesci sie na ul. Bronowskiej 10a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Deneloper-House IP: 193.24.24.* 11.07.05, 13:50 Znam 2 osoby, które kupiły domy od Developer-House. Jakość przy proponowanej cenie jest dobra. Na terminowość oddania domu absolutnie nie licz (otrzymasz go minimum pół roku póżniej niż powinnaś) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jozia12 Re: Developer-House IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.07.05, 18:42 Rozumiem, ze jesli w umowie znajdzie sie punkt o karnych odsetkach za spoznienie i wplatach rat z postepem robot, to mozna ryzykowac. Zamierzam kupic dom w stanie surowym i wykonczyc go we wlasnym zakresie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Developer-House IP: *.wsip.com.pl 18.07.05, 15:27 Developer House ma jakś mało ciekawa przeszlosc pod inną nazwą. ja kupilem dom, ale jeszcze nie jest odebrany. Pilnuj: wlasnosci dzialki; odsetki karne w umowie musza byc symetryczne jesli Ty 0,1 % to oni tez 0,1 % a nie 0,01 % jak wpisuja. Czesto nie podaja ceny z vatem; standard wykonczenia musisz bardzo dokladnie okreslic; proponuja pomoc kredytową w GE bank, nawet robione jest to szybko, ale kredyt jest znacznie drozszy niz w innych bankach. Nie ma planu podzialu dzialek, uwazaj na to, bo niektore banki wymagają; podzial robiony jest po wybudowaniu domow - takie obejscie prawa (bzdurnego); w trakcie prac trudno o jakies szczegoly, panienki w biurze zupelnie nie kumate, choc oczywiscie sie starają. Plusem jest umowa noratialna, po wplacie 25-35 % zaliczki. Buduja chyba nie najgorzej, ekipa goralska, pije nie za duzo. W umowie dokladnie trzeba okreslic zakres prac wykonczeniowych - na osiedlu, to tu chodza na skróty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jozia12 Re: Developer-House IP: *.kornet.waw.pl 03.08.05, 09:31 Dziekuje za wskazowki. A co masz na mysli piszac "Developer House ma jakś mało ciekawa przeszlosc pod inną nazwą"? Szukalam informacji na jego temat i nic konkretnego nie znalazlam. Oprocz poglosek, ze to dawny Aardom lub Era Developer. W ktorej inwestycji kupiles dom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Developer-House IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 10:44 u mnie decyzja zapadla, juz wplacialm 15%. Czytalam duzo na temat roznych firm, nie znalazlam zadnej o ktorej czegos nie napisamo. Poprostu jest takie zapotrzebowanie na mieszkania, ze Developerzy to wykorzystuja i wielokrotnie nas nabijaja w "butelke". Mysle,ze jezeli sami sobie bedziemy cos budowac mozemy byc prawie pewni, ze nie napchali nam gazet w sciane. Znajomi sie wlasnie buduja i musza prawie caly czas pilnowac pracownikow, bo zabieraja cegly itp. Rozmawialam ze znajoma ktora od nich kupila blizniaka fakt, ze sa opoznienia i wyjscie ze wspolwlasnosci kosztuje ok.800 zl.ale materialy dobre i lokalizacja niezla. Do Centrum moge jechac Walem i Traktem. Ja wole Walem..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jozia12 Re: Developer-House IP: *.kornet.waw.pl 07.09.05, 11:08 Dlugo sie zastanawialam nad kupnem domu od DH. Jak pisalam wczesniej nie uslyszalam negatywnych opinii o nich od ludzi, ktorzy byli ich klientami. Nie potwierdzily sie tez dane ze to Aardom (przynajmniej ja do niczego takiego nie dokopalam sie). Jednak ogrodek, o ktorym mowa w umowie jest w rzeczywistosci malym trawnikiem. Nie chcialam duzej dzialki, ale trawnik za domem, to troche za malo jak dla mnie i mojej pociechy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Deneloper-House IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.05, 16:17 gadacie jakby Wam za to płacili!!!!!!jaka to wspaniała firma!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jozia12 Re: Deneloper-House IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.09.05, 16:56 nie napisalam ze jest wspaniala, tylko ze nie znalazlam niczego bardzo zlego na jej temat. I nikt mi za to nie placi (niestety- bo moze dzieki wzielabym mniejszy kredyt :( Odpowiedz Link Zgłoś
pinky007 Re: Deneloper-House 18.10.05, 09:53 Polecam stronkę mieszkańców ul. Peonii members.lycos.co.uk/peonii Odpowiedz Link Zgłoś
jul27 Re: Deneloper-House 09.09.05, 00:12 Ja tez mam zamiar kupic u nich polowe blizniaka na Peonii. Czy ktos sprawdzal ich umowe? jest ok czy trzeba sie czemus przyjrzec dokladnie? Czy ktos mam dobrego fachowca od umów z developerami? Poszukiwany do sprawdzena umowy z DH Pozdry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peonii@o2.pl Re: Deneloper-House IP: 81.219.21.* 19.10.05, 23:14 polecam stronkę www.members.lycos.co.uk/peonii Odpowiedz Link Zgłoś