Dodaj do ulubionych

Deneloper-House

IP: *.acn.waw.pl 07.07.05, 18:41
Czy ktos kupil dom od tego developera? Ja zamierzam kupic pol blizniaka na
ul. Peonii. Czy oddaja domy terminowo? Jak wyglada sprawa jakosci? Bede
wdzieczna za wszelkie informacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: jozia12 Deneloper-House IP: *.acn.waw.pl 07.07.05, 18:43
      oczywiscie chodzilo mi o Developer-House. Biuro miesci sie na ul. Bronowskiej
      10a.
    • Gość: gość Re: Deneloper-House IP: 193.24.24.* 11.07.05, 13:50
      Znam 2 osoby, które kupiły domy od Developer-House. Jakość przy proponowanej
      cenie jest dobra. Na terminowość oddania domu absolutnie nie licz (otrzymasz go
      minimum pół roku póżniej niż powinnaś)
      • Gość: jozia12 Re: Developer-House IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.07.05, 18:42
        Rozumiem, ze jesli w umowie znajdzie sie punkt o karnych odsetkach za
        spoznienie i wplatach rat z postepem robot, to mozna ryzykowac.
        Zamierzam kupic dom w stanie surowym i wykonczyc go we wlasnym zakresie.
        • Gość: klient Re: Developer-House IP: *.wsip.com.pl 18.07.05, 15:27
          Developer House ma jakś mało ciekawa przeszlosc pod inną nazwą. ja kupilem dom,
          ale jeszcze nie jest odebrany. Pilnuj: wlasnosci dzialki; odsetki karne w
          umowie musza byc symetryczne jesli Ty 0,1 % to oni tez 0,1 % a nie 0,01 % jak
          wpisuja. Czesto nie podaja ceny z vatem; standard wykonczenia musisz bardzo
          dokladnie okreslic; proponuja pomoc kredytową w GE bank, nawet robione jest to
          szybko, ale kredyt jest znacznie drozszy niz w innych bankach. Nie ma planu
          podzialu dzialek, uwazaj na to, bo niektore banki wymagają; podzial robiony
          jest po wybudowaniu domow - takie obejscie prawa (bzdurnego); w trakcie prac
          trudno o jakies szczegoly, panienki w biurze zupelnie nie kumate, choc
          oczywiscie sie starają. Plusem jest umowa noratialna, po wplacie 25-35 %
          zaliczki. Buduja chyba nie najgorzej, ekipa goralska, pije nie za duzo. W
          umowie dokladnie trzeba okreslic zakres prac wykonczeniowych - na osiedlu, to
          tu chodza na skróty.
          • Gość: jozia12 Re: Developer-House IP: *.kornet.waw.pl 03.08.05, 09:31
            Dziekuje za wskazowki.
            A co masz na mysli piszac "Developer House ma
            jakś mało ciekawa przeszlosc pod inną nazwą"?
            Szukalam informacji na jego temat i nic konkretnego nie znalazlam.
            Oprocz poglosek, ze to dawny Aardom lub Era Developer.

W ktorej inwestycji kupiles dom?

• Gość: as Re: Developer-House IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 10:44
              u mnie decyzja zapadla, juz wplacialm 15%. Czytalam duzo na temat roznych firm, nie znalazlam zadnej o ktorej czegos nie napisamo. Poprostu jest takie zapotrzebowanie na mieszkania, ze Developerzy to wykorzystuja i wielokrotnie nas nabijaja w "butelke". Mysle,ze jezeli sami sobie bedziemy cos budowac mozemy byc prawie pewni, ze nie napchali nam gazet w sciane. Znajomi sie wlasnie buduja i musza prawie caly czas pilnowac pracownikow, bo zabieraja cegly itp. Rozmawialam ze znajoma ktora od nich kupila blizniaka fakt, ze sa opoznienia i wyjscie ze wspolwlasnosci kosztuje ok.800 zl.ale materialy dobre i lokalizacja niezla. Do Centrum moge jechac Walem i Traktem. Ja wole Walem.....
              • Gość: jozia12 Re: Developer-House IP: *.kornet.waw.pl 07.09.05, 11:08
                Dlugo sie zastanawialam nad kupnem domu od DH.
                Jak pisalam wczesniej nie uslyszalam negatywnych opinii
                o nich od ludzi, ktorzy byli ich klientami.
                Nie potwierdzily sie tez dane ze to Aardom
                (przynajmniej ja do niczego takiego nie dokopalam sie).
                Jednak ogrodek, o ktorym mowa w umowie jest w rzeczywistosci
                malym trawnikiem. Nie chcialam duzej dzialki, ale trawnik za
                domem, to troche za malo jak dla mnie i mojej pociechy.

• Gość: miki Re: Deneloper-House IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.05, 16:17
      gadacie jakby Wam za to płacili!!!!!!jaka to wspaniała firma!!!!!
      • Gość: jozia12 Re: Deneloper-House IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.09.05, 16:56
        nie napisalam ze jest wspaniala,
        tylko ze nie znalazlam niczego bardzo zlego
        na jej temat.
        I nikt mi za to nie placi (niestety-
        bo moze dzieki wzielabym mniejszy kredyt :(
        • pinky007 Re: Deneloper-House 18.10.05, 09:53
          Polecam stronkę mieszkańców ul. Peonii members.lycos.co.uk/peonii
    • jul27 Re: Deneloper-House 09.09.05, 00:12
      Ja tez mam zamiar kupic u nich polowe blizniaka na Peonii. Czy ktos sprawdzal
      ich umowe? jest ok czy trzeba sie czemus przyjrzec dokladnie?
      Czy ktos mam dobrego fachowca od umów z developerami? Poszukiwany do sprawdzena
      umowy z DH
      Pozdry
    • Gość: peonii@o2.pl Re: Deneloper-House IP: 81.219.21.* 19.10.05, 23:14
      polecam stronkę www.members.lycos.co.uk/peonii
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka