lukels 06.08.02, 09:36 W poniedzialek 5 sierpnia 2002 wykonawca etapu B zszedl z budowy z powodu braku finansowania inwestycji przez developera. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lokator Re: Lukels - skad masz takie informacje ? IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 06.08.02, 16:32 No wlasnie skad te informacje??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: ZIELONE ZACISZE STOI - BRAK PIENIEDZY IP: *.pl 06.08.02, 15:39 Faktycznie tak jest - Turret jest niewyplacalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szcz Re: ZIELONE ZACISZE STOI - BRAK PIENIEDZY IP: *.css.pl / 10.0.10.* 06.08.02, 16:40 Jestem mieszkancem ZZ etap A jak rano wychodziłem do pracy to na budowie coś sie ruszało (robotnicy) Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi BEZ PLOTEK 07.08.02, 08:44 Wczoraj byłem na budowie, dziś rozmawiałem z Gobexem w Gorzowie. Otóż Gobex upadł, teraz Turret poszukuje nowego generalnego wykonawcy. Podwykonawcy kontynuują prace wykończeniowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki jeden Re: BEZ PLOTEK IP: *.pl 07.08.02, 10:28 Gobex nie upadl tylko prowadzi postepowanie ukladowe,a to co innego.Wiec bez plotek Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: BEZ PLOTEK 07.08.02, 10:52 Postępowanie układowe nie doszło do skutku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzmetro Re: BEZ PLOTEK IP: 212.76.37.* 07.08.02, 12:48 Szanowni Państwo , W imieniu Biura Sprzedazy oficjalnie potwierdzamy informację o rozwiązaniu umowy TP / GOBEX z dniem 3.08.02. Oficjalne pismo Turret Pl pewnie przedstawię Państwu jeszcze dzisiaj na naszych łamach , znajdzie się ono również w gablocie na każdej klatce , zaś Klienci Etapu B otrzymają je pocztą . Po naszych rozmowach z Turret Pl pragniemy Państwa zapewnić , że nie ma najmniejszych powodów do niepokoju odnośnie np. gwarancji , rękojmi bądź bieżącego usuwania usterek . Turret ma zagwarantowane na ten cel wyodrębnione środki i nawet gdyby od prac tych Gobex się uchylał , będą one realizowane siłami innych ekip wykonawczych. Pozdrawiam SB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzmetro Re: BEZ PLOTEK IP: 212.76.37.* 07.08.02, 14:18 Szanowni Państwo , Poniżej Pismo Turret Pl w sprawie GOBEX Pozdrawiam SB Warszawa, 7 sierpnia 2002 r. Szanowni Państwo, Chcielibyśmy Państwa poinformować, że z uwagi na rosnące opóźnienie w realizacji kontraktu dotyczącego wybudowania etapu B osiedla “Zielone Zacisze” przez Generalnego Wykonawcę, firmę Gobex Sp. z o.o., oraz jego pogarszającą się sytuacją finansową, potwierdzoną wszczęciem postępowania układowego z wierzycielami w dniu 29.07.2002 r., zmuszeni byliśmy, do złożenia oświadczenia o rozwiązaniu umowy bez wypowiedzenia w dniu 3 sierpnia, po uprzednim wezwaniu do nadrobienia zaległości w dniu 30 lipca 2002 r., zgodnie z kontraktem Obecnie, w związku z zaistniałą sytuacją, prowadzone są prace inwentaryzacyjne na placu budowy oraz prace związane z wyborem nowego sposobu dokończenia inwestycji. Jednocześnie deklarujemy, że wybierzemy profesjonalnych wykonawców, którzy dokończą roboty przy budowie etapu B. Zapewniamy także, że dołożymy wszelkich starań, aby produkt przyrzeczony naszym klientom został dostarczony na czas. Pragniemy również zapewnić lokatorów Etapu A, że firma Turret Poland Sp. z o.o., zgodnie z kontraktem, zabezpieczyła środki finansowe pozwalające na płynną realizację prac usterkowych w lokalach i na częściach wspólnych obiektu - nawet gdyby GOBEX od takich działań się uchylał. Z poważaniem, dr Jacek Zabojszcz Dyrektor Generalny TURRET POLAND Sp. z o.o. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzmetro Re: BEZ PLOTEK IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 23.08.02, 17:14 Szanowni Państwo , Poniżej oficjalne pismo w sprawie kontynuacji współpracy z GOBEX : " Szanowni Państwo, W nawiązaniu do naszego pisma z dnia 7 sierpnia 2002 roku uprzejmie informujemy, iż po weryfikacji różnych wersji dokończenia Budowy doszliśmy do przekonania, że w obecnej sytuacji optymalnym rozwiązaniem będzie przejęcie funkcji Generalnego Wykonawcy przez Turret Poland we współpracy z firmą Gobex Sp. z o.o. jako głównym Wykonawcą i koordynatorem Budowy. Miło nam poinformować Państwa, iż stosowna umowa została już podpisana, a jej efekty powinny być widoczne w ciągu najbliższych kilku dni. Z poważaniem dr Jacek Zabojszcz Dyrektor Generalny Turret Poland Sp. z o.o. " Pozdrawiam SB Odpowiedz Link Zgłoś
johana13 Re: BEZ PLOTEK 24.08.02, 09:11 Uważajcie, bo Kwadrat też tak chrzanił przed upadkiem, miał same długi ale klientów oszukiwali że bud . stoi z powodu podwykonawców...itd i itp..takie kity nam wciskali że szkoda gadać... Nie straszę Was, ale na prawdę sprawdźcie to porządnie i nie ufajcie temu co mówi dewelopper...ja (i nie tylko) tak sie wpieprzylam, ze szkoda gadac.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-23 Re: ZIELONE ZACISZE STOI - BRAK PIENIEDZY IP: *.kprm.gov.pl / 158.66.35.* 24.08.02, 09:54 A nie lepiej to było wejść w pewną inwestycję? Np. TURMONCKA SM BRÓDNO. Uważam że inwestycja była realizowana na pewno nie z gorszych materiałów niż inwestycja ZZ(wiem bo widziałem zastanawiałem się długo, w której inwestycji kupić mieszkanie), a oprócz tego dobra lokalizacja, ciekawa architektura no i taniej i pewniej niż u dewelopera. Teraz czekam już tylko na kluczyki bo właśnie trwa już odbiór techniczny pierwszego budynku, a wkrótce zacznie się, o ile jeszcze się nie zaczął, drugiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient B Re: ZIELONE ZACISZE STOI - BRAK PIENIEDZY IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 24.08.02, 15:16 A ty co reklamujesz ich.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-23 Re: ZIELONE ZACISZE STOI - BRAK PIENIEDZY IP: *.kprm.gov.pl / 158.66.35.* 24.08.02, 15:56 Gość portalu: Klient B napisał(a): > A ty co reklamujesz ich.... nie po prostu jak na razie jestem z nich zadowolony i przez cały czas realizacji inwestycji nie słyszalem o jakichkolwiek kłopotach z jej realizacją, czy finansowaniem. Mówią że zgodnie z umową przekażą mieszkania w październiku i wszystko na to wskazuje, że tak się stanie. I to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-24 Re: ZIELONE ZACISZE STOI - BRAK PIENIEDZY IP: *.spray.net.pl 24.08.02, 21:32 co do społdzielni to naprawdę sa bezpieczne. Jadna na Targówku (RSM PRAGA) powinna kończyć budowę a postawiła dopiero pierwsze piętro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brunner Re: ZIELONE ZACISZE STOI - BRAK PIENIEDZY IP: *.pekao.com.pl 24.08.02, 23:18 Gość portalu: J-24 napisał(a): > co do społdzielni to naprawdę sa bezpieczne. Jadna na Targówku (RSM PRAGA) > powinna kończyć budowę a postawiła dopiero pierwsze piętro. No to się wpierdoli.eś ! SM Bródno to nie RSM Praga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: ZIELONE ZACISZE STOI - BRAK PIENIEDZY IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.02, 18:16 Gość portalu: J-23 napisał(a): > A nie lepiej to było wejść w pewną inwestycję? Np. TURMONCKA SM BRÓDNO. Uważam > że inwestycja była realizowana na pewno nie z gorszych materiałów niż > inwestycja ZZ(wiem bo widziałem zastanawiałem się długo, w której inwestycji > kupić mieszkanie), a oprócz tego dobra lokalizacja, ciekawa architektura no i > > taniej i pewniej niż u dewelopera. Teraz czekam już tylko na kluczyki bo > właśnie trwa już odbiór techniczny pierwszego budynku, a wkrótce zacznie się, o > > ile jeszcze się nie zaczął, drugiego. ***Mój drogi Turmoncka to nie ZZ i my którzy kupujemy tu mieszkanie gdybyśmy chcieli wąchać smród i słuchać hałas z pętli autobusowej to napewno bylibyśmy zainteresowani blokiem, którym Ty się zachwycasz. Jeśli nie wiesz nic na temat ZZ lub TP i nie jesteś tym osobiście zainteresowany to po co zaśmiecasz nam wątek? Nasza inwestycja póki co trwa krócej niż ta na Turmonckiej. Tam zaczęli budowę wiosną 2001 i dlatego już kończą. A budynek w etapie B budowany jest od grunia 2001. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: ZIELONE ZACISZE STOI - BRAK PIENIEDZY 26.08.02, 08:47 O czym tu mówić. Kupujemy mieszkania w ZZ i inwestycja przy Turmonckiej nas nie interesuje - chyba logiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-23 Re: ZIELONE ZACISZE STOI - BRAK PIENIEDZY IP: *.kprm.gov.pl / 158.66.35.* 28.08.02, 10:58 Gość portalu: Beata napisał(a): > Gość portalu: J-23 napisał(a): > > > A nie lepiej to było wejść w pewną inwestycję? Np. TURMONCKA SM BRÓDNO. > Uważam > > że inwestycja była realizowana na pewno nie z gorszych materiałów niż > > inwestycja ZZ(wiem bo widziałem zastanawiałem się długo, w której inwestyc > ji > > kupić mieszkanie), a oprócz tego dobra lokalizacja, ciekawa architektura n > o > i > > > > taniej i pewniej niż u dewelopera. Teraz czekam już tylko na kluczyki bo > > właśnie trwa już odbiór techniczny pierwszego budynku, a wkrótce zacznie s > ię, > o > > > > ile jeszcze się nie zaczął, drugiego. > > ***Mój drogi Turmoncka to nie ZZ i my którzy kupujemy tu mieszkanie gdybyśmy > chcieli wąchać smród i słuchać hałas z pętli autobusowej to napewno bylibyśmy > zainteresowani blokiem, którym Ty się zachwycasz. Jeśli nie wiesz nic na temat > ZZ lub TP i nie jesteś tym osobiście zainteresowany to po co zaśmiecasz nam > wątek? > Nasza inwestycja póki co trwa krócej niż ta na Turmonckiej. Tam zaczęli budowę > wiosną 2001 i dlatego już kończą. A budynek w etapie B budowany jest od grunia > 2001. już wolę mieszkać i wąchać smród z pętli i słuchać hałasu z tejże niż zastanawiać się całymi dniami czy kiedykolwiek wprowadzę się do mieszkania w które wkladam kasę i obserwować czy robotników na budowie jest 2, czy 3 i co oni tam faktycznie robią i czy GOBEX wrócił czy niewrócił. Z moich informacji wynika że raczej już nie wróci a pomógł mu w tym w znaczej mierze wasz kochany TP. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi do J 23 28.08.02, 11:01 My po prostu nie chcemy Twoich porad, bo gdybyśmy chcieli mieszkać na Turmonckiej - to tam kupilibyśmy mieszkania. Proste, prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
beatka33 Re: ZIELONE ZACISZE STOI - BRAK PIENIEDZY 28.08.02, 11:36 Gość portalu: J-23 napisał(a): > Gość portalu: Beata napisał(a): > > > Gość portalu: J-23 napisał(a): > > > > > A nie lepiej to było wejść w pewną inwestycję? Np. TURMONCKA SM BRÓDN > O. > > Uważam > > > że inwestycja była realizowana na pewno nie z gorszych materiałów niż > > > > inwestycja ZZ(wiem bo widziałem zastanawiałem się długo, w której inw > estyc > > ji > > > kupić mieszkanie), a oprócz tego dobra lokalizacja, ciekawa architekt > ura n > > o > > i > > > > > > taniej i pewniej niż u dewelopera. Teraz czekam już tylko na kluczyki > bo > > > właśnie trwa już odbiór techniczny pierwszego budynku, a wkrótce zacz > nie s > > ię, > > o > > > > > > ile jeszcze się nie zaczął, drugiego. > > > > ***Mój drogi Turmoncka to nie ZZ i my którzy kupujemy tu mieszkanie gdybyś > my > > chcieli wąchać smród i słuchać hałas z pętli autobusowej to napewno byliby > śmy > > zainteresowani blokiem, którym Ty się zachwycasz. Jeśli nie wiesz nic na > temat > > ZZ lub TP i nie jesteś tym osobiście zainteresowany to po co zaśmiecasz na > m > > wątek? > > Nasza inwestycja póki co trwa krócej niż ta na Turmonckiej. Tam zaczęli > budowę > > wiosną 2001 i dlatego już kończą. A budynek w etapie B budowany jest od > grunia > > 2001. > już wolę mieszkać i wąchać smród z pętli i słuchać hałasu z tejże niż > zastanawiać się całymi dniami czy kiedykolwiek wprowadzę się do mieszkania w > które wkladam kasę i obserwować czy robotników na budowie jest 2, czy 3 i co > oni tam faktycznie robią i czy GOBEX wrócił czy niewrócił. Z moich informacji > wynika że raczej już nie wróci a pomógł mu w tym w znaczej mierze wasz kochany > TP. Czyżby blok był w niewielkim procencie wykupiony że na siłę poszukujesz sąsiadów? Chyba masz jakieś kłopoty jeśli zaglądasz na forum developerów! Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: ZIELONE ZACISZE STOI - BRAK PIENIEDZY 28.08.02, 11:41 Beata Podaj mi mailem namiar do siebie. Mam newsy prosto z ZZ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-23 Re: ZIELONE ZACISZE STOI - BRAK PIENIEDZY IP: *.kprm.gov.pl / 158.66.35.* 28.08.02, 13:01 Chyba żartujesz, tym w jakim stopniu jest zasiedlony blok nie interesuję się zupełnie bo to nie moje zmartwienie tylko spółdzielni. A że zaglądam na strony deweloperów to tylko dlatego, że lubię wiedzieć co się wkoło dzieje, tym bardziej, że zastanawialem się czy nie kupić mieszkania w ZZ. Sąsiadów też na siłę nie szukam bo nie miałbym serca namawiać kogoś by wąchał smród i słuchał hałasu z zajezdni. Kłopotów tez raczej nie mam, ale dzięki za troskę. Pozdrawiam i wierz mi życzę udanego finału dla inwestycji ZZ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brunner Re: ZIELONE ZACISZE STOI - BRAK PIENIEDZY IP: 2.3.STABLE* / *.iie.org.mx 29.08.02, 10:35 jeśli dobrze pamiętam, tam nie ma zajezdni. A smród z ulicy Wincentego w ZZ nie jest wcale mniejszy, poza tym dochodzi tzw. smródka (Kanał Bródnowski). Nie martw się Hans, mój drogi przyjacielu ... Brunner Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: ZIELONE ZACISZE STOI - BRAK PIENIEDZY IP: 217.153.33.* 29.08.02, 11:01 Gość portalu: Brunner napisał(a): > jeśli dobrze pamiętam, tam nie ma zajezdni. > A smród z ulicy Wincentego w ZZ nie jest wcale mniejszy, > poza tym dochodzi tzw. smródka (Kanał Bródnowski). > Nie martw się Hans, mój drogi przyjacielu ... > > Brunner SMRÓDKA NIE ŚMIERDZI ODKĄD SKANALIZOWANO ZACISZE. A HAŁAS I SMRÓD Z UL. WINCENTEGO NIE DOCHODZI DO BUDYNKU B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hauer Re: takie tam dla J-23 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.08.02, 11:04 ello brachu. czytam i czytam. mam jedną uwagę. napisałeś że Turmoncka ma ciekawą architekturę. i tu się nie zgodzę. moim skromnym zdaniem Turmoncka to jakiś chory sen niedomagającego już architekta. te ferie kretyńsko dobranych barw, debilnie poprzecinanych brył budynków i wściekłe poszukiwanie oryginalności poprzez wywalenie na zewnątrz wykuszów i popodcinanych narożników, były chyba odwetem zrospaczonego projektanta na zarządzie spółdzielni Bródno (albo fuchą dorwaną przez studentów architektury szukajacych kasy na amfe i pracujących po ciężkim przepiciu alkoholowym). pod względem architektonicznym ZZ bije Turmoncką na głowę, a nawet na dwie głowy. o wykonaniu, przez grzeczność nie wspomnę. O ZZ też można wiele napisać, ale ... i cisza nad "ale". nie interesuje mnie ani "zielone zacisze" ani "turmoncka", mam gdzieś czy śmierdzi tam spalinami czy wali odorem z kanału. Szlag mnie trafia jak widzę takie szkaradki na osiedlu, które nazywam moim od 25 lat. hmmm. pojechałem se troszkę. Ludziki, życzę wam dobrego miejsca do życia, które nazwiecie swoim domem, czy to będzie na ZZ czy na Turmonckiej. P.S. Bruner ty świnio! hehe nie mogłem się powstrzymać! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brunner Re: takie tam dla J-23 IP: 2.3.STABLE* / *.iie.org.mx 29.08.02, 11:56 hauer ty świnio :) mieszkasz w betoniakach na Wyszogrodzkiej ? Brunner Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: takie tam dla J-23 29.08.02, 11:58 Gość portalu: Brunner napisał(a): > hauer ty świnio :) > > mieszkasz w betoniakach na Wyszogrodzkiej ? > > Brunner Od Wyszogrodzkiej to się odklej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brunner Re: takie tam dla J-23 IP: 2.3.STABLE* / *.iie.org.mx 29.08.02, 12:06 Cos taki nerwowy sloggi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hauer Re: takie tam dla Brunera IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.08.02, 12:56 elo Bruno musisz mi wybaczyć tą świnię. zapomniałem to zapakować w cudzysłów. cytat to miał być! nie mogłem się powstrzymać (lata wyswietlania "Stawki większej niż życie" zrobiły swoje) a mieszkam w budynku przy Malborskiej osiedle Energomontażu. 3maj się Herman. I się odsuń od Wyszogrodzkiej, Rembielińską też zostaw w spokoju. swoją drogą wara ci od Krasnobrodzkiej, Ogińskiego, Wysockiego, Kondratowicza....bla, bla, bla... Odpowiedz Link Zgłoś