Dodaj do ulubionych

Trzcinowa II - SUPO

17.07.05, 11:01
Wczoraj ogląśmy z żoną mieszkania u tego dewelopera (mówię o lokalizacji
Trzcinowa) no i jak to zwykle bywa, jesteśmy zdecydowani "prawie", ponieważ
wciąż pozostaje kilka białych plam.
Szukając tej Trzicinowej - a może nie samej Trzcinowej, lecz dojazdu do niej,
natrafiliśmy na mały blok, chyba przy Rejonowej, przy którym bardzo miły Pan
wyjaśnił nam, jak dotrzeć do bloków przy Trzcinowej. Ten człowiek powiedział,
że jedyną drogą, po której można się dostać do tych bloków jest taka
żwirówka, równoległa do torów - (wjazd z Dzwigowej w Parowcową, później w
prawo, później w lewo wzdłuż torów no i osiedle...) Załamałem się ...
No i kilka pytań:
- Czy faktycznie dojazd tą wąską drogą żwirową jest jedynym do osiedla?
- Czy jest połączenie pomiędzy Trzcinową, a Redaktorską tak aby można było
dojechać nimi do Dzwigowej?
- Jak daleko jest najbliższy sklep spożywczy i czy jest planowany jakiś sklep
na terenie osiedla lub w pobliżu?
Na razie to tyle...
Dziękuję za odpowiedzi - aha, mój deadLine na podpisanie umowy przedwstępnej
upływa we wtorek rano.
pozdrawiam
radek
Obserwuj wątek
    • Gość: Nowy Re: Trzcinowa II - SUPO IP: 155.140.122.* 18.07.05, 09:23
      Wystarczy trochę poszukać na forum. Wątek o dojeździe byl już przerabiany...
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=9541156&a=12024350
      A co do sklepu to nie wiem bo korzystam z kilku okolicznych supermarketów.
      Pzdr.
      • kasia_jp Re: Trzcinowa II - SUPO 18.07.05, 10:03
        Tylko, że z tego co prawie zacytowałeś, drogi Nowy to nic nie wynika. Tyle to
        można zobaczyc na mapie. A jakbys dokładniej wczytał się w posta aparatusa, to
        zrozumiałbyś, że chyba nie o to mu chodziło. Może ktoś bardziej kompetentny sie
        odezwie. Bo faktycznie Nowy nie udzielił żadnej konkretnej odpowiedzi.
        • Gość: Nowy Re: Trzcinowa II - SUPO IP: 155.140.122.* 18.07.05, 15:51
          Pozwole sobie zauważyć, że swoim wpisem nic nie wniosłaś do rozmowy...
    • supo_lokator Re: Trzcinowa II - SUPO 18.07.05, 11:33
      > - Czy faktycznie dojazd tą wąską drogą żwirową jest jedynym do osiedla?
      > - Czy jest połączenie pomiędzy Trzcinową, a Redaktorską tak aby można było
      > dojechać nimi do Dzwigowej?

Dojazd jest troche skomplikowany. Od Dzwigowej skreca sie w Parowcowa, potem w
      Redaktorska - trzeba wjechac w osiedle blizniakow po kostce brukowej - i w lewo
      w Trzcinowa, po plytach betonowych.

> - Jak daleko jest najbliższy sklep spożywczy i czy jest planowany jakiś sklep
      > na terenie osiedla lub w pobliżu?

Najblizszy jest na ulicu Globusowej (przedluzenie Dzwigowej). Nazywa sie "...
      Europa" i jest czynny do poznych godzin wieczornych (chyba do 24).
      Jest jeszcze duzo malych sklepikow, w okolicach ulicy Potrzebnej, ale one sa
      zamykane dosc wczesnie. Nic mi nie wiadomo o sklepie na terenie osiedla, badz w
      poblizu.

> Na razie to tyle...
      > Dziękuję za odpowiedzi - aha, mój deadLine na podpisanie umowy przedwstępnej
      > upływa we wtorek rano.

Moze nie warto tak sie spieszyc z podpisywaniem umowy. Na tej budowie nic
      jeszcze sie nie dzieje. Radze sprawdzic, czy juz maja zatwierdzone plany
      budowy. Jezeli nie, to mozesz miec problemy z uzyskaniem kredytu, badz duzo
      ryzykujesz robiac przedplaty.

Mam nadzieje, ze w czyms pomoglem.
      Pozdrawiam
      lokator
      • jocek1 Re: Trzcinowa II - SUPO 18.07.05, 12:04
        myslelismy kiedyś o tej inwestycji i po wycieczce zrezygnowalismy:
        1. wyjazd z Parowcowej to nie lada sztuka ;-(
        2. linia kolejowa - z rozmów z mieszkańcami wynika, ze nawet uczęszczana ;-(
        3. korytarz powietrzny dla samolotów startujących

co do developera, to ostatnia inwestycja cos się opóźnia ;-(
        • supo_lokator Re: Trzcinowa II - SUPO 18.07.05, 12:25
          > 1. wyjazd z Parowcowej to nie lada sztuka ;-(

Ja na tym skrzyzowaniu widzialem juz 2 wypadki w tym roku.

> 2. linia kolejowa - z rozmów z mieszkańcami wynika, ze nawet uczęszczana ;-(

Dlatego czesc lokatorow z Trzciowej I cieszy sie, ze zbudowany budynek wyciszy
          halasy dobiegajace od torow. :)

> 3. korytarz powietrzny dla samolotów startujących

Kotytarz co chwila sie zmienia. Raz jest nad Ursusem, Ursynowem, Wlochami, itd.
          Ale oczywiscie faktem jest, ze samoloty mocno halasuja.

> co do developera, to ostatnia inwestycja cos się opóźnia ;-(

Zastanawia mnie co jest przyczyna opoznienia. Moze ktos wie?

pozdrawiam
          lokator
          • Gość: supo-też lokator Re: Trzcinowa II - SUPO IP: 217.153.131.* 23.07.05, 13:22
            2) linia kolejowa jest często uczęszczana (około 12 pociągów na dobę) i niestety
            są to ciężkie pociągi towarowe, a linia nie jest bezstykowa... w budynkach
            połozonych najliżej (Przy potrzebnej, to też supo) wszystko mocno się buja. Od 4
            lat PLK planuje (podobno) zamknięcie tej linii ale to nic pewnego i według mnie
            mozna to raczej między bajki włożyć.
            3) korytarz powietrzny przebiega nad tym obszarem 1 miesiąc w roku, w trakcie
            remontu pasów startowych na okęciu. dodatkowo samoloty latają tamtędy przy
            specyficznych warunkach pogodowych (kilka dni w roku)

Sklepy- oprócz MINI EUROPY przy globusowej (niezłe zaopatrzenie i długo czynny
            ale drogi) jest też sklep "Motylek" na ulicy Sympatycznej. czynny do 22 i
            całkiem w porządku.
            Pozdrawiam,
            Filip
      • anda99 Re: Trzcinowa II - SUPO 18.07.05, 18:10
        Co do pozwolenia na budowę - SUPO twierdzi, że pozwolenie już ma, ale musi się
        ono uprawomocnić. Z podpisywaniem czegokolwiek poczekałabym na uprawomocnione
        pozwolenie. Chyba, że myślisz o umowie jak SUPO nazywa rezerwacyjnej i podoba ci
        się okreslone mieszkanie.
        Co do innych kwestii:
        1. SUPO buduje tam budynek - nie osiedle. W najbliższej okolicy masz kilka
        sklepów spożywczych:
        - na Globusowej
        - na Wałowickiej
        - na Ciszewskiej
        Dodatkowo nie daleko jest żłobek - na Nike. Szkoła na Promienistej.
        2. Dojazd powinien z czasem się zmienić. Miasto powinno po namowach mieszkańców
        - im ich więcej tym większy nacisk - połączyć zgodnie z planami Trzcinową z
        ulicami obok, tak aby połaczyć ją z osiedlem Włochy (ulica Rejonowa).

Pozdrawiam,
      • ela995 Re: Trzcinowa II - SUPO 21.07.05, 20:31
        mam zapytanie o wysokość czynszu na ul. trzcinowej w biurze dowiedziałam się że
        jest to 3 zł brutto za metr
        • supo_lokator Re: Trzcinowa II - SUPO 22.07.05, 11:17
          ela995 napisała:

> mam zapytanie o wysokość czynszu na ul. trzcinowej w biurze dowiedziałam się
          > że jest to 3 zł brutto za metr

W budynku juz wybudowanym czynsz jest staly i wynosi 150 zl/m-c.
          Pozdrawiam
          lokator
          • Gość: Mycha Re: Trzcinowa II - SUPO IP: *.beck.pl 22.07.05, 14:27
            Jestem zainteresowan kupnem mieszkania w inwestycji Trzcionowa II i co za tym
            idzie wysokoćć czynszu też mnie interesuje. Nie za bardzo rozumiem co oznacza
            stwierdzenie "czynsz jest stały i wynosi 150 zł/m-c". Niezaleznie od metrażu ?
            To bardzo zaskakujące.
            • Gość: Nowy Re: Trzcinowa II - SUPO IP: 155.140.122.* 22.07.05, 16:24
              Może sprecyzujmy, że chodzi tu o stałą opłatę za administracje części wspólnej
              budynku. Wszelkie inne opłaty takie jak światło, woda i gaz są rozliczane
              indywidualnie.
    • Gość: architekt Re: Trzcinowa II - SUPO IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 24.07.05, 22:02
      najpierw proponuje popatrzec na proponowane uklady mieszkań, duza czesc z`nich
      nie spelnia podstawowych przepisow dotyczacych warunkow technicznych,
      w calym budynku tylko kilka mieszkan jest ok
      reszta beznadziejna, uklad konstrukcyjny i scian miedzy lokalowych jest taki ze
      z wiekszoscia tych mieszkan juz nic sie nie da zrobic
      a szczytem beznadziei sa mieszkania dwupoziomowe
      dawno czgos podobngo nie widzialem
      pozdr
      architekt
      ps
      o formie zewnetrznej nie chce sie wypowiadac choc nie odbiega od tego co dzieje
      sie wewnatrz
      • anda99 Re: Trzcinowa II - SUPO 25.07.05, 10:47
        Gość portalu: architekt napisał(a):

> najpierw proponuje popatrzec na proponowane uklady mieszkań, duza czesc z`nich
        > nie spelnia podstawowych przepisow dotyczacych warunkow technicznych,
        > w calym budynku tylko kilka mieszkan jest ok
        > reszta beznadziejna, uklad konstrukcyjny i scian miedzy lokalowych jest taki ze
        (ciach)
        O jakich podstawowych przepisach dotyczących warunków technicznych piszesz??
        Prosimy o fakty. Które mieszkania według Ciebie są OK?

Pozdrawiam,
      • ela995 Re: Trzcinowa II - SUPO 25.07.05, 19:15
        ja mam zapytanie odnośnie położenia mieszkań co jest w tym bloku niewłaściwego
        proszę o odpowiedz bo właśnie zarezerwowałam tam mieszkanie
        • anda99 Re: Trzcinowa II - SUPO 26.07.05, 13:12
          Ela,

Też mam tam rezerwacje, które jest Twoje?

Pozdrawiam,
          • Gość: ela995 Re: Trzcinowa II - SUPO IP: *.chello.pl 27.07.05, 09:29
            witam przyszłego sąsiada moje jest M-II na 2p.
            Pozdrawiam
            • Gość: architekt Re: Trzcinowa II - SUPO IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 29.07.05, 23:54
              jesli te plany sa aktualne to
              cholera, dziewczyno, kupujesz mieszkanie 64 m2 z ciemną kuchnią i sypialnią do
              której wchodzic bedziesz przez te kuchnię, zauważ takze ze bedziesz miec okna
              sypialni w kącie budynku i ty
              www.supo.pl/podstrony/plany_nowe/drugie/2.html
              i sasiad z
              www.supo.pl/podstrony/plany_nowe/drugie/5.html
              bedziecie miec bliskie spotkania minimum 7 stopnia
              dodam ze takie rozwiazanie w narozniku budynku przy dwu oddzielnych lokalach
              mieszkalnych jest niezgodne z przepisami ppoz - chyba ze ty lub sasiad bedzie
              miec okna o godzinnej odp ogniowej
              no i na 64 m2 to luksusowo mozna zaprojektowac mieszkanie 3 pokojowe z widną
              kuchnią ... i nie bedą to bynajmniej klitki
              pozdrawiam
              architekt
              ps
              gdybym chcial pokazac wszystkie takie lokale w tym domu to nie starczyloby mi
              urlopu - a mam jeszcze 8 dni

• ela995 Re: Trzcinowa II - SUPO 11.08.05, 10:01
                z tego co się orientuje to aby dostać pozwolenie na budowę i zgodę z miasta to
                przede wszystkim blok musi spełniać wszystkie przepisy bhp i ppoż a po drugie
                to mieszkanie ma opcje 3-ch pokoi więc sypialnia będzie po drugiej stronie a
                kuchnia będzie z jadalnią a co do spotkania z sąsiadem to jak się okaze miłym
                gościem to jeszcze lepiej
                pozdrawiam i czekam na dalszą korespondencję
                • Gość: architekt Re: Trzcinowa II - SUPO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 14:08
                  teoretycznie masz racje, ale przyklad tego budynku o tym nie świadczy
                  starostwo nie sprawdza tak dokladnie zgodnosci z przepisami , odp za to
                  projektant i rzeczoznawca, w tym przypadku pierwszy jest b kiepski, drugi slepy
                  albo tez b kiepski
                  sasiad bedzie mily albo nie, zycze milego
                  mieszkanie da sie ciut polepszyc, nie znam tej wersji 3 pokojowej, zapewne w
                  miejsce salonu ma dwie sypialnie a w miejsce ciemnej kuchni z jadalnią ma
                  ciemną kuchnię z jadalnią , jako salon z aneksem kuchennym to niezbyt ciekawie
                  i ciemno
                  ciemna kuchnia zostaje ciemna
                  a pamietaj ze bedzie to mankamentem przy sprzedazy
                  jesli jestes zdecydowana i nie ma tam nic lepszego to nie zniechecam
                  no i sam budynek
                  wyglada tragicznie
                  pozdr
                  architekt
                  • Gość: ela Re: Trzcinowa II - SUPO IP: *.zab.nat.hnet.pl 11.08.05, 21:05
                    witam co do ciemnej kuchni to się zgadza ale przy dobrym oświetleniu wszytko
                    jest do przełknięcia w warszawie wtej chwili jest tak wszystko budowane że
                    nawet mając okno w kuchni to widok jest albo na sąsiada z na przeciwka
                    (tzw.studnia)lub okna się nie otwiera bo wychodzi na drogę szybkiego ruchu te
                    lepsze lokalizację zaczynają się od 5 tyś.co do samego budynku to się dowiemy
                    przy oddaniu obok stoi bardzo podobny jak w projekcie i nie wygląda żle
                    pozdrawiam
                    • Gość: architekt Re: Trzcinowa II - SUPO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 09:25
                      jasne
                      a co bys powiedziala na budynek kilkadziesiat m obok twojego cuda, dalej od
                      torów, na tej samej ulicy, nizszy, ale z windą i mniejszą liczbą mieszkan i
                      mieszkancow
                      dwa razy dalej od torów
                      duzo ladniejszy...
                      z duzo lepszymi mieszkaniami...
                      jesli cie to interesuje to
                      podaj mail
                      wysle Ci namiary na znajomego
                      który to zaprojektowal i jest w trakcie uzyskiwania pozwolenia na budowe
                      spotka sie z tobą
                      i sama zdecydujesz
                      architekt

• Gość: architekt Re: Trzcinowa II - SUPO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 09:26
                        i poniewaz jeszcze nie sprzedaja mieszkan
                        to mozna wybierac z prawie pelnej oferty
                        architekt
                        • roman-b Re: Trzcinowa II - SUPO 12.08.05, 20:00
                          Ja byłbym zainteresowany.
                          Proszę o kontakt na mail gazetowy.
                          roman-b(at)gazeta.pl
                          Dziękuję - Pozdrawiam
                          Roman
                        • Gość: ela995 Re: Trzcinowa II - SUPO IP: *.zab.nat.hnet.pl 15.08.05, 16:51
                          to chętnie zobaczę tę ofertę, mój e-mail: elawitczak@wp.pl
                          dziękuję i pozdrawiam.
                        • niezdecydowany Re: Trzcinowa II - SUPO 18.08.05, 11:12
                          Jestem zainteresowany nabyciem mieszkania w tamtej okolicy. Oferta Supo co do
                          ceny jest dość atrakcyjna a mieszkania w miarę w porządku (choć nie które tak
                          jak wspominałeś zaprojektowane do bani). Jak możesz podeślij namiary na
                          inwestycje Twego znajomego.

niezdecydowany@gazeta.pl

Pozdrawiam,

N.
                        • Gość: As Re: Trzcinowa II - SUPO IP: *.stansat.pl 10.12.05, 15:10
                          Ja równiez poproszę o ofertę mieszkania w tej okolicy.
                          Pozdrawiam
                        • Gość: Monika Re: Trzcinowa II - SUPO IP: *.stansat.pl 10.12.05, 15:14
                          Będę wdzięczna za ofertę na maila: asiulska5@wp.pl
                          • Gość: Maciej Piłat BPH Re: Trzcinowa II - SUPO KREDYT NA MIESZKANIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 12:52
                            NAJTAŃSZY KREDYT W CHF!
                            Witam Państwa i zapraszam wszystkich poszukujących kredytu na mieszkania w SUPO
                            do kontaktu ze mną. Jestem Kierownikiem Sprzedaży ds. Kredytów Hipotecznych -
                            Centrum Bankowości Bezpośredniej BPH i bezpośrednio współpracuję z tym
                            Developerem. Dzięki temu wszystkie formalności są uproszczone a cała procedura
                            udzielenia kredytu zajmuje ok 4-5 dni. NAJWAŻNIEJSZA JEST JEDNAK OFERTA. Dla CHF
                            marża jest na poziomie 0,95% + LIBOR 6M dla kredytów pow. 150.000,- PLN +
                            bezpłatne przewalutowania i wcześniejsze spłaty częściowe i całkowite. Zapraszam.
                            Maciej Piłat 501-086-484 ( maciej.pilat@bph-cbb.pl) Pozdrawiam
                      • anda99 Re: Trzcinowa II - SUPO 13.08.05, 22:28
                        Witaj,

Czyżbyś był konkurencją SUPO?
                        Jeśli coś znajomi budują we Włochach to podaj lokalizację oraz przyklady
                        zbudowanych juz obiektow.... No chyba ze nie macie jeszcze referencji....

Pozdrawiam,
                      • dafir Re: Trzcinowa II - SUPO 18.08.05, 12:22
                        poproszę o namiary na znajomego
                        dafir@gazeta.pl
                      • Gość: KS Re: Trzcinowa II - SUPO IP: *.sggw.waw.pl 19.08.05, 15:11
                        ja też poproszę namiary, na wibrio@tlen.pl
                        pzdr
                        KS
                        • Gość: nadal szukający Re: Trzcinowa II - SUPO IP: *.k396.webspeed.dk 27.08.05, 19:38
                          Witam wszystkich zainteresowanych miesznaiami w T II. Jako że moje
                          zaiteresowanie Trzcinową II okazało się krótkotrwałe, chciałbym się podzielić z
                          forumowiczami paroma sprawami które warto wziąć pod rozwagę:

- O ile się zdążyłem zorientować blok Trzcinowa I zbudowany jest wbrew
                          miejscowemu planowi zagospodarowania przestrzennego przewidującego max
                          2-piętrowe budynki usługowo-mieszkalne. Chodzi więc o wysokość zabudowy, a
                          dokładniej 3cie piętro, które moim zdaniem dla niepoznaki zaprojektowano jako
                          'poddasze'. Z tego powodu, na firmę SUPO nałożono karę 5000zł
                          • Gość: Grzegorz Ochman Re: Trzcinowa II - SUPO IP: *.met.pl / 217.153.134.* 07.09.05, 17:13
                            Ja również wybrałem się za Pana namową do gminy Włochy po bardziej szczegółowe
                            informacje. Zdziwiony jestem, bo dowiedziałem się zupełnie innych rzeczy niż
                            Pan.
                            Według Pani w urzędzie wszystkie plany zagospodarowania przestrzennego wygasły
                            z dniem 1 stycznia 2004 i na dzień dzisiejszy budując cokolwiek należy się
                            odnieść do istniejącej zabudowy. Nie wiem skąd ta kara 5000 zł? W gminie nie ma
                            o tym żadnej informacji. Jeśli chodzi o dodatkowe mieszkania to aby wyodrębnic
                            lokale na poddaszu SUPO wystąpiło o zgodę do Ministra Infrastrukturty i taką
                            otrzymało więc nie wiem o jakich "lewych" mieszkaniach Pan mówi. Rzeczywiście z
                            jednym się zgodzę a mianowicie, że trzeba sprawdzić informacje wszędzie (gmina,
                            KW,internet a najlepiej dokumenty SUPO). Dla mnie wszystko jest o.k bo gdyby
                            nie było PINB nie odebrałby budynku a klienci przy Trzcinowej nie mogliby mieć
                            aktów notarialnych.
                            Pozdrawiam

gregis@tlen.pl
                      • Gość: Kate Re: Trzcinowa II - SUPO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 08:58
                        Jeśli można to też poproszę namiar na znajomego. Z góry dziękuję!
                        Mój e-mail: kasia.benza@autograf.pl
                      • Gość: Grzegorz Ochman Re: Trzcinowa II - SUPO IP: *.met.pl / 217.153.134.* 07.09.05, 16:56
                        Chyba dostaje Pan niezła prowizyjkę za wchodzenie na forum dotyczące sprzedaży
                        mieszkań przez SUPO i namawianie ludzi na zakup mieszkań u swojego kolegi...cóz
                        czego się można spodziewać...rzeczywiście niektóre mieszkania mają zły rozkład
                        ale w związku z tym można ponegocjować...mi poszli na rękę. Zdaje sobie sprawę,
                        że reklama w gazecie dużo kosztuje i Pana kolegi nie stać na to - ale bez
                        przesady...Lepiej niech się Pan już nie ośmiesza i odpoczywa spokojnie na
                        urlopie. Każdy ma prawo wyboru i nikt nikogo do niczego nie zmusza.
                        Pozdrawiam Szanownego Pana ARCHITEKTA
                        Grzegorz Ochman
                        gregis@tlen.pl
                        A Pan przepraszam jak sie nazywa???chyba już nie starczyło odwagi co.....
                        Ja też jade na urlop...mieszkanie już kupiłem....w SUPO!!
                        • Gość: Teya Re: Trzcinowa II - SUPO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 22:59
                          Ciekawe czy ktoś z Państwa dostał ofertę od znajomego szanownego Pana
                          Architekta? Czy możecie się podzielić tą wiedzą na Forum?

Przyszła lokatorka mieszkania nr 17 klatka A (Trzcinowa II)
                          • Gość: Dzius Re: Trzcinowa II - SUPO IP: 195.8.101.* 25.10.05, 14:12
                            No właśnie gdzie ten architekt co tylko smak robi ????
                            Jak taki świetny ma być budynek to czemu milczy?
                            Czy ten budynek ma stanąć na rogu Trzcinowa-Redaktorska?
                      • Gość: ms Re: Trzcinowa II - SUPO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 10:41
                        poproszę o ofertę na mail: emes28@wp.pl
                        dziękuję i pozdrawiam
                        • Gość: mm Re: Trzcinowa II - SUPO IP: *.chello.pl 17.10.05, 22:46
                          Prosze o oferte na adres: mmeyer@tlen.pl
                          Dziekuje
                          • Gość: aaaa Re: Trzcinowa II - SUPO IP: 155.140.122.* 18.10.05, 09:20
                            Prosze o oferte na adres: sigfeld@gazeta.pl
                            Dziekuje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka