Gość: lokator IP: *.faratfilm.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.05, 16:36 Czy ktos ma blade pojęcie kiedy Decoma zamierz przekazac budynek SW.??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: monika Re: Grodkowska 15??? IP: *.bphleasing.pl 25.07.05, 11:56 Wg informacji niejakiej pani Burzy , Decoma ma to zrobić do końca lipca.....stan wokół budynku na to jednak nie wskazuje.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Re: Grodkowska 15??? IP: 217.11.142.* 26.07.05, 13:45 Ja uzyskałem informację w SM Wola, że przekazanie budynku dla spółdzielni nastąpi około 20 sierpnia, a klucze otrzymamy po dopuszczeniu budynku do zamieszkania przez Inspektorat Budowlany co nastąpi po około1 miesiącu. Reasumując cieszyć się nowym mieszkaniem będzemy dopiero na przełomie września i października. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Grodkowska 15 - PARKINGI IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.08.05, 22:19 Nie wiem czy się zorientowaliście ale mniej jest miejsc parkingowych niż mieszkań!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niecierpliwy Szukam sąsiadów - jest tam ktoś? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.08.05, 20:26 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Szukam sąsiadów - jest tam ktoś? IP: *.ire.pw.edu.pl 26.10.05, 17:40 Czesc, mieszkam pod 35. Moze jest tu ktos kto mieszka obok? :) Juz na tym etapie chetnie poznam sasiadow. Jesli ktos mialby ochote pogadac, oto moje GG: 1961364. Pozdrawiam Michal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Re: Grodkowska 15??? IP: *.aster.pl 29.08.05, 08:14 mieszkam obok, przechodząc widziałam ze już niektórzy się urządzają, wiec mają już klucze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emir Re: Grodkowska 15??? IP: *.polskieradio.pl 29.08.05, 08:45 To chyba ci równiejsi!!! Bo oficjalny termin oddania kluczy wyznaczono na 15 września. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Grodkowska 15??? IP: *.kompakt.pl / *.kompakt.pl 29.08.05, 13:34 Ja słyszałem, że nie wszyscy zdecydowali się zapłacić za miejsce parkingowe, więc mam nadzieję że ochroniarze ich nie wpuszczą w samochodzie. A co do parkingu - mnie intryguje słup przy wyjeździe od strony torów, stojący prawie na środku wyjazdu. Nie wiecie czy może będą tabliczki lub słupki określające czyje miejsce parkingowe jest gdzie? A co do kluczy niektórych mieszkańców - byłem u kierownika budowy, sprawa jest oczywista - podpisuje się protokół, że akceptuje się mieszkanie w stanie takim jakie jest i się dostaje pozwolenie na urządzenie. Niestety - jak to budowlańcy - robią co chcą - i np. moje mieszkanie (10) służy za garderobę robotników, w ścianach i podłogach są już dziury itp. Oczekuję że tych wad po oficjalnym odbiorze nie będzie - pamiętajcie - nie warto się spieszyć, bo taki "lewy" odbiór, pozbawia nas ochrony którą zapewnia nam pośrednictwo spółdzielni SM WOLA. Jak komuś spadnie sufit na głowe, albo zburzy się ściana - nie będzie ciekawie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emir Re: Grodkowska 15??? IP: *.polskieradio.pl 29.08.05, 15:37 Słup ma zostać wycięty prze ekipę ze STOEN-u. Miejsc parkingowych będzie mniej niż mieszkań, mają być nie numerowane. Prezes powiedział, żeby się tym nie martwić, bo "połowa mieszkańców nie ma samochodu"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONIA Re: Grodkowska 15??? IP: *.bphleasing.pl 29.08.05, 16:38 ... bo oczywiście prezes ma o tym pojęcie.... wkurza mnie juz ta cała Decoma, SM Wola, najpierw pieprzenie, że budynek oddadzą w czerwcu, a juz prawie mamy wrzesień i tez nie wiadomo jak to bedzie naprawde... a akty notarialne też pewnie za 3 lata... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Grodkowska 15??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 08:20 Czy ktoś z szanownych sąsiadów dotarł do jakiejś rzetelnej informacji na temat planowanego odbioru mieszkania? Wczoraj wieczorem spotkałem pewną panią, która tam pilnuje budowy i postraszyła mnie, że już od dwóch tygodni rozdają klucze mieszkańcom, ale na wspomnianej przeze mnie zasadzie - kierowniczka budowy ogląda razem z właścicielem mieszkanie - sporządza protokół "wad i skarg", zakończony zdaniem "akceptuje stan mieszkania" i podpisem właściciela. Wtedy przekazują jeden z dwóch kluczy (eeeh), jeden zostawiając sobie. Mi osobiście to wygląda na jakiś spisek, kompletnie nie znam się na sztuczkach budowlanych, i co ja im zrobie kiedy mi sufit na głowe spadnie, a ja to zaakceptowałem - wychodzi na to że będzie trzeba samemu to naprawiać. Dodam że podobnie sprawa wygląda w budynku naprzeciwko (grodkowska 6) w którym mieszkanie ma siostra mojego kolegi z pracy - ludzie poodbierali w ten sposób mieszkania (termin wykonania - styczeń 2005, a do dzisiaj oficjalnie kluczy nie dostali) i nagle wszelkie uszkodzenia są problemem mieszkańców. Drodzy sąsiedzi - warto się zastanowić, bo jako właściciele mieszkań, mamy w grupie siłę nacisku na spółdzielnię oraz na cwaniactwo budowlańców. Pozdrawiam Michał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Re: Grodkowska 15??? IP: *.aster.pl 10.09.05, 20:24 Jestem mieszkańcem Grodkowskiej 6 i co do "nagle wszelkie uszkodzenia > są problemem mieszkańców" jakieś bardzo nie sprawdzone informacje, zeby nie powiedzieć bzdura! Jak masz gdzie mieszkac to czekaj-pewnie, u nas pozwolenie na zasiedlenie przesunęło się już 9 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Grodkowska 15??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 23:27 Informacja sprawdzona, czy nie sprawdzona. Co za różnica, ty możesz oglądać tę całą waszą sytuację "od kuchni", ja posługuję się dalekimi relacjami znajomych. Mam gdzie mieszkać, jednak interesuje mnie bardziej to mieszkanie. W końcu po to je kupiłem. chiałbym przeprowadzić się jak najszybciej, jednak udzielane przez SM WOLA oraz Decome (oraz wspanialego pana kierownika budowy z tatuażem na dłoniach i jego pracowników) "kompetentne" informacje, potrafią doprowadzić niestety do niezłego zirytowania. Co to znaczy "zasiedlenie przesunęło się o 9 miesięcy"? Tzn, że odebrałeś klucze w e wspomniany przeze mnie sposób? Fajnie że komentujesz, jednak ja i pewnie inni sąsiedzi - nie miałem nic wspólnego nigdy z nowymi mieszkaniami, więc chętnie poczytam twoje opinie, uwagi i wskazówki. Pozdrawiam Michał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: Grodkowska 15??? IP: *.bphleasing.pl 13.09.05, 10:44 Nie jest to "protokół wad i skarg" . Podpisujesz techniczny protokół odbioru, w którym spisywane są stany liczników i wypisane wszystkie wady i usterki stwierdzona przez Ciebie na ten czas. Decoma a raczej Lehbud ma obowiązek wszystkie przez ciebie stwierdzone usterki naprawić i robi to praktycznie "od ręki". Podpisujesz oświadczenie, nie wiem,czy zauwazyłeś ale dotyczy ono przekazania kluczy na czas urządzania mieszkania, do momentu uzyskania pozwolenia na zasiedlenie. Po oficjalnym odbiorze mieszkania, które nastąpi po uzyskaniu zgody na zasiedlenie zostana wymienione wkładki w zamkach i oddane klucze. Ponadto podpisujesz się pod stwierdzebniem, że ktoś może przebywać w budynku w godz. 7-19. W praktyce po uzgodnieniu z kobietą, która pilnuje budynku mozna tam być nawet do 21-22.Czyli nie zamieszkujesz budynku "na dziko" jak stwierdziłeś o Serwbudzie. Acha i jeszcze jedno , jesli zwali Ci się sufit na głowę, powineś zajrzeć do gwarancji, która otrzymasz z innymi dokumentami. Masz ja na 3 lata.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Grodkowska 15??? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 13.09.05, 22:43 Monia ma całkowitą rację, nie będę mówił kto wprowadził mnie w błąd (pewna pani pilnująca robotników, taka starsza), jednak w Decomie dali rade, wyjaśnili i odesłali do kierownika budowy. Tam w biurze Lechbudu spotkałem miłą panią Agnieszkę która wszystko jeszcze raz wyjaśniła i dzięki temu odebrałem, na podanych również przez Monikę zasadach klucz. Dla ciekawskich sąsiadów - policzyłem podpisy na liście - brakuje jednej osoby do połowy mieszkańców. Szczerze dzięki pani Agnieszcze odetchnąłem z ulgą, wreszcie ktoś wyjaśnił o co w tym wszystkim chodzi. Come on! ale nie muszę się znać na odbieraniu lokalu i dzięki niej uwierzyłem że nie jest to żaden przekręt. Drobna uwaga - pani wspomniana na początku - rządzi otwieraniem bramy i wpuszczaniem samochodów na parking - chwilowo (i całkiem słusznie) niemiłosiernie kontroluje czy komuś nie cieknie olej. No cóż. Podobno różne brudy ludzie (prywatni robotnicy) po sobie też pozostawiali, ale wiecie - ludzie niestety są różni. Pozdrawiam drodzy sąsiedzi - rozpocząłem dzisiaj urządzanie. Życzę powodzenia i do zobaczenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: Grodkowska 15??? IP: *.bphleasing.pl 14.09.05, 09:34 I się cieszę, że rozwiano Twoje wątpliwości. Co najciekawsze nasi sąsiedzi np są już na etapie wstawiania mebli do mieszkania:) w tym wszystkim najbardziej wkurzyła nas postawa paniuniek z Decomy, miały wszystkie spisane telefony, mogły usiąść i podzwonić do lokatorów i rzetelnie poinformować jak wygląda sprawa z kluczami, a tak wszyscy dowiadują się o tym pocztą pantoflową i podejrzewam, że jeszcze sługi będą tacy, którzy zielonego pojęcia nie będą mieli, że można zaczać urządzanie mieszkania. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś