eselte 04.08.05, 09:46 Cześć pojawiła się nowa inwestycja na okopowej? co o niej sądzicie? jakie sa opinie o tym developerze?moje pierwsze wrazenie z kontaktu z nimi- starsznych chaos ale to moze dlatego, ze dopiero sprzedaż ruszyła. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: Boogie Re: okopowa-pekao development IP: 212.189.1.* 04.08.05, 12:57 Obsluga kiepska - ale buduja szybko (moje mieszkanie oddali ponad miesiac przed czasem) i w calkiem poprawnie. Ile kosztuje metr na Okopowej? Odpowiedz Link Zgłoś
eselte Re: okopowa-pekao development 04.08.05, 13:54 ok 5000 brutto plus obowiązkowe 29.000 za garaż. cena idzie w górę wraz ze wwysokością piętra. A ma być moloch 17-18 pięter i 250 mieszkań Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: arti25 Re: okopowa-pekao development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 06:45 Z dobrych źrudeł wiem że jeszcze nie został wybrany wykonawca ponieważ moja firma startuje do przetargu na generalne wykonastwo. Wiadomo tyle że budowa ma się rozpocząć w lutym ale w pierwszej kolejności ma byc wybudowany biurowiec a dopiero później mieszkaniówka. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: martins Re: okopowa-pekao development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 11:15 Ignorujmy post Electribe. Toż to zwykłe naganianie, by ludzie zaczeli panikowac i sprzedali. Czasami widze takie watki, zakladane przez podobnie "charakternych" i w rzeczywistosci nie szkodza one inwestorowi, tylko tym, ktorzy kupuja w danym miejscu mieszkanie. To ze PD niezbyt dobrz traktuje klientow, to jedno. Natomiast prace budowlane prowadzone sa zapewne na podstawie wczesniejszego zezwolenia, zdaje sie z 2001 r. W kazdym razie nie sadze, by PD to byla firma krzak. Pozdrawiam wszystkich przyszlych sasiadow i dodam tylko, ze zanim wszedlem n forum, jakos milo mi sie zrobilo, bo do odebrania mieszkanka pozostalo nam jeszcze mniej wiecej 16 miesiecy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Darek z XIV Re: okopowa-pekao development IP: *.aster.pl 19.05.06, 14:45 O czym mowa? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: JS Re: okopowa-pekao development IP: *.acn.waw.pl 24.08.05, 23:17 Moja opinia o developerze: jest OK. Klucze odebrałem 2 tyg temu (wilanów park), mieszkania bardzo dopracowane (wczesniej odbiór jakosciowy zrobiłem z kolega co buduje i miał tylko 4 uwagi, w tym tylko jedną poważniejszą). Poczucie że jest chaos miałem jakis czas, dopóki nie zmieniłem radykalnie godzin kontaktu na przedpołudniowe (nie było to łatwe, ale warto - jest znacznie mniejsza presja innych zainteresowanych osób). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
a.zaleska Re: okopowa-pekao development 07.08.06, 21:03 jak wrażenia z wilanowa? jak z dojazdami? polecasz? z gory dziekuje za odp. na gazetowego. a. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Aga Re: okopowa-pekao development IP: *.menis.gov.pl / *.menis.gov.pl 25.08.05, 10:39 Mieszkam niedaleko (200 m dalej) i czekalam az pojawi sie info o cenie za m. Jesli moge cos doradzic to nie bierzcie mieszkan z oknami na zachod czyli na ulice. Ruch jest b.duzy, do tego tramwaje a budynek jest blisko ulicy i halas bedzie dosc duzy. Ale miejsce jest fajne a wizualizacja wyglada ciekawie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aga bis Re: okopowa-pekao development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 22:17 ale z drugiej strony sa te straszne pudelka, choc racja ulica jest glosna choc widok moze byc ladny estetyka kontra praktyka Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aliq Re: okopowa-pekao development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 00:14 Mieszkam na Dzielnej, więc znam okolicę. Okopowa jest ruchliwa, ale w nocy jest spokojniej. Plusem lokalizacji jest to, że nic nie wybudują z przodu (bo cmentarz żydowski) ani z tyłu (szkoła i boisko), więc jest przestrzeń przed oknami. W miarę bezpiecznie, bo nie zbierają się żadne męty. Obok Klif zamykany o 21, z wózkiem będzie można podjechac pod klatkę. Dojazd do centrum bez problemów nawet w szczycie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zdesperowana Ania Re: okopowa-pekao development IP: *.chello.pl 08.12.05, 21:47 Cześć,planuję kupić mieszkanie na Okopowej,tylko przeraża mnie fakt waloryzacji ceny mieszkania a także obawiam się nowej stawki VAT.Biorąc pod uwagę, że termin odania budynku przewidziany jest na koniec 2007, to akt notarialny przenoszacy własność będzie na pewno podpisany dopiero w 2008 (chociaż podają termin grudzien 2007 z zastrzeżeniem okoliczności niezależnych tj. decyzji administracyjnych). Chciałam zapytać czy możliwe jest negocjowanie umowy predwstępnej? i jak dlugo po odbiorze czeka siś srednio na akt notarialny? Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wyrolowany Re: okopowa-pekao development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.05, 20:35 Witam Z tą Okopową jest tak, że developer nie ma pozwolenia na budowe i do marca mieć nie będzie. Ja już w październiku zarezerwowałem mieszkanie i obiecywano mi, że pozwolenie będzie za miesiąc! Póki co jest grudzień i pozwolenia nie ma. Obiecują ze się wyrobią z budową do końca 2007, ale każdy wie że to jest bujda. Zapłacimy o 15 % wyższy podatek a developer powie SORRY, ale to rząd jest winny. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Atos Re: okopowa-pekao development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 00:14 Podatku wyższego nigdy nie będzie więc możesz spać spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marci Re: okopowa-pekao development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 00:49 A nawet gdyby był, to przecież my kupujemy za konkretną podaną cenę razem z Vat, więc jak skoczy, to nie my tracimy, tylko Pekao. Dlatego ewentualne nastanie podatku może być jedynie elementem dopingującym developera. Ja też już mam swoje mieszkanko aznaczone na czerwone i teraz grzecznie czekam :) A co do pozwolenia, to z jednej strony kiedy to nastanie. ucieszę się, że już jest początek, a z drugiej będzie to wiadomość, że trzeba zerwać lokaty i zacząć pozbywać się pieniędzy pzekazująć na konto Pekao. Pozdrawiam, szczególnie przyszłych sąsiadów marcin Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zdesperowana Ania Re: okopowa-pekao development IP: *.chello.pl 19.12.05, 23:18 Muszę Cię zmartwić ale w umowie przedwstepnej art.6 pkt. 7 jest napisane, że cena może ulec zmianie jeśli zmieni się stawka VAT - (vat zawsze płaci kupujący). Ale jestem zdania, że nie bedzie wyższej stawki VAT bo wówczas nasza Ojczyzna kochana popadłaby w totalną ruinę. Ja osobiście zarezerwowałam mieszkanie przeszło tydzień temu, ale jakoś nie spieszą się z aktualizacją strony www!Mam nadzieję, że ta inwstycja nie będzie pierwszym niewypałem w historii tego developera.Pozdrawiam sąsiadów:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marcin Re: okopowa-pekao development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 01:52 Aż mi głupio, że nie zauważyłem tego we wzorze umowy. Ale mi wstyd. Mam nadzieję, że będzie ok. Jak nie, to będę wówczas dopiero sobie płakał. Teraz natomiast cieszę się mieszkankiem :) I tak jeszcze przez jakiś czas. No i piwniczką i miejscem garażowym. A co do tego, by miał być to niewypa, to nie sądzę. Choćby ze względu na ilość "sprzedanych" mieszkań. Tak sobie policzyłem czerwone ijest ich 77, a do tego dochodzi jeszcze jakaś ilość z ostatnich dni. Czyli jeszcze nie wbita łopata, a już sprzedane 30%. Pozdrawiam Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ppww1 Re: okopowa-pekao development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 16:56 Witam, Ja również zdecydowałem się na kupno własnego M na Okopowej. Mam nadzieje, ze na XI będzie można wytrzymać od ulicznego zgiełku :) Pekao - development - zawsze można mieć nadzieje, ze developer nie będzie miał problemów z cash flow z takim poparcie. Trochę martwi spraw pozwolenia na budowę ( gra na czas czy Polskie realia ?) nie mniej jednak inwestycja jak najbardziej warta uwag! Ja byłem u nich wczoraj juz w sprawie formalności. jak sie okazało pozostały mieszkania od XI w dół. reszta zarezerwowana. Jak jest cos wyżej to odpowiadają: "OK, będzie pan 2, 3 w kolejce - gdyby sie cos zmieniło ..." PS: Marcin, na którym piętrze Ty będziesz ? Pozdrawiam przyszłych sąsiadów, Piotrek Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: okopowa-pekao development IP: 80.72.38.* 30.01.06, 00:25 rozumiem że piszesz o małych mieszkaniach? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marcin Re: okopowa-pekao development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 18:15 Zaczerwienili kolejne sprzedane mieszkania. Sporo tego. Przybywa sąsiadów :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zdesperowana Ania Re: okopowa-pekao development IP: *.chello.pl 03.01.06, 19:40 i ceny też wzrosły! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marcin Re: okopowa-pekao development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 15:46 Wiem, wiem. Moje zdrożało już 6% :) Ale tego można się spodziewać. Inwesycje o podobnym standardzie, do odbioru za pół roku, to zazwyczaj i tak jeszcze jakieś 20% więcej. marcin Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: losica Re: okopowa-pekao development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 20:46 pol roku na postawienie 15 pietrowego budynku?? strach sie bac Wizualizacja wyglada fajnie ale usytuowanie tego budynku jest fatalne Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marcin Re: okopowa-pekao development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 17:37 Jakie pół roku? :) Ok. 2 lata. Wrzesień 2007 pierwsze klucze. W sumie do grudnia 2007 zapewne, bo wtedy mają byc podpisywane umowy. A co do lokalizacji, to ja akurat uznałem ją za plus. Kwestia upodobań. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: MarcinW. Re: okopowa-pekao development IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.01.06, 21:07 Mam nadzieję, że mieszkania zarezerwowane zostaną sprzedane po cenie z rezerwacji... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość nowy Re: okopowa-pekao development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 14:08 Mieszkania napewno zostaną sprzedane za cenę określoną w umowie rezerwacyjnej/potwierdzili to w PD/,natomiast nie wiadomo,jaka będzie ustawa o VAT/czy tylko akt notarialny będzie zwalniał z podwyżki,czy też wpłata całej kwoty do końca 2007r,no i waloryzacja/zależna od GUS/też jest w umowie. Mimo to inwestycja na Okopowej wydaje się atrakcyjna,bo np.DD na Gdańskim już sobie życzy od 6500 za m2,a oprócz metra tam nie ma żadnych zalet:działka mała i dookoła bardzo brzydko:dworzec Gdański-syf,a od podwórka zajezdnia autobusowa/na której może powstaną budynki zasłaniające inwestycję DD od południa/.Na Okopowej okolica wygląda o wiele sympatyczniej,nawet widok na stary cmentarz. Odpowiedz Link Zgłoś
golden24 Re: okopowa-pekao development 11.01.06, 16:39 Piszecie,ze zrobiliscie juz rezerwacje czyli podpisaliscie umowe. Napiszcie prosze jak to wszystko wygladalo krok po kroku. Jestem zainteresowana kupnem tam mieszkania, ale jeszcze nie wiem jak z kredytem i co bedzie z tym Vatem ? Ile trzeba kwoty na poczatku przy spisywaniu umowy wplacic ? Bede wdzieczna za pomoc, golden24 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość nowy Re: okopowa-pekao development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 17:13 Witaj! Myśmy podpisali umowę rezerwacyjną na konkretne mieszkanie i miejsce postojowe w podziemnym garażu,wpłaciliśmy 2000PLN i mamy czekać do końca marca,kiedy to PD zacznie podpisywać umowy przyrzyczenia sprzedaży.Dopiero na początku kwietnia trzeba będzie wpłacać 20% wartości,a póżniej wg harmonogramu/w ratach miesięcznych/.Cena już ustalona w umowie rezerwacyjnej i nie zmieni się.A jak będzie z VAT-em trudno powiedzieć.Zależy,jak zapiszą w ustawie.Są pogłoski,że VAT będzie odsunięty do 2012roku/na tym forum też/.Ale nam się podoba inwestycja i wchodzimy w to.W biurze PD bardzo mili konsultanci/w szczególności Pan Paweł Wassilew/oni wszystko ci wytłumaczą. Odpowiedz Link Zgłoś
golden24 Re: okopowa-pekao development 11.01.06, 21:47 Dziekuje bardzo za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: okopowa-pekao development IP: 80.72.38.* 30.01.06, 00:29 Jak to jest z tą rewaloryzacją zapisaną w umowie, czy cena może się zmienić - pomijając kwestię vat - czy jest ustalona na początku? Dzięki za wyjaśnienie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: MarcinW Re: okopowa-pekao development IP: *.polfawar.com.pl 12.01.06, 06:39 Inwestycja na pewno jest interesująca. A widok w okresie wiosna-jesień będzie na pewno przedni, chociaż zimą też jest niczego sobie. Jedyne co mnie niepokoi to ewentualny "szmer" od Okopowej, bo rezerwację mamy na lokal od zachodu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marcin Re: okopowa-pekao development IP: *.chello.pl 25.01.06, 19:29 No no - jeszcze łopata nie wbita, a juz ponad 55% mieszkan sprzedane (a scislej - zarezerwowane). Ciekawe czy Pekao Dev. sie wyrobi na czas. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zdesperowana Ania Re: okopowa-pekao development IP: *.chello.pl 25.01.06, 21:36 PD zwiera szeregi:) widziałam ogłoszenia w GW - szukają inspektorów budowlanych, instalacji itp. Pozostaje tylko mieć nadzieję,że znajdą dobrych fachowców. Czy może ktoś ma jakies infomacje - czy z pozwoleniem na budowę coś się już wyjaśniło? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marcin Re: okopowa-pekao development IP: *.chello.pl 25.01.06, 22:40 Nie wiem czemu, ale mam wrażenie ze bedzie trudno wyrobić sie przed końcem 2007. Badź co badź budynek do małych nie należy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość nowy Re: okopowa-pekao development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 22:48 Jeżeli nie dostaniemy mieszkań do końca 2007,przyjdzie się dopłacać VAT:[... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rezerwator Re: okopowa-pekao development IP: *.polfawar.com.pl 26.01.06, 13:51 Mam nadzieję, że Polska podpisze to cholerne porozumienie w sprawie przedłużenia stawek preferencyjnych VAT... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marcin Re: okopowa-pekao development IP: *.chello.pl 26.01.06, 18:29 A po co - jak nam zagwarantuja 7% VAT na mieszkania to mozemy podpisac - jak nie to czemu mamy komus isc na reke? A z innej beczki - jak sadzicie - cmentarz za oknem nie powinien przeszkadzac? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość nowy Re: okopowa-pekao development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 20:24 Trudno wyobrazić sobie widok np.z X piętra/mamy zarezerwowane mieszkanie/w kierunku cmentarza,ale wydaje się jednak,że to stary,zarośnięty drzewami cmentarz/w zasadzie będzie z góry wydlądał,jak park/.Napewno będzie duża przestrzeń za oknami,a nie kilkunastopiętrowy wieżowiec.Okopowa ruchliwa ulica,ale to jest "szmer"wielkomiejski i w tym też jest coś.Kwestia gustu,ale rozważając zakup mieszkania na Okopowej lub w DD/ Gdański/,wybraliśmy pierwszą lokalizację,ponieważ ta okolica wydaje się sympatyczniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marcin Re: okopowa-pekao development IP: *.chello.pl 28.01.06, 17:31 Nie powinno byc zle - ja wybralem nawet wyzej. Dobre jest to, ze ani przed ani za budynkiem (no - APARTAMENTOWCEM :) nic nie postawia. A wysoko juz nie powinno byc glosno. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Olek Re: okopowa-pekao development IP: *.polfawar.com.pl 30.01.06, 07:01 Nikt nam 7% nie zagwarantuje. A jak nie kupimy na Okopowej to gdzie? Lepiej tu z większym VATem niż w Ursusie z większym VATem. Co do hałasu - byliście w tym starym bloku przy Okopowej na 10tym? Ja byłem. Stare okna, cienkie ściany i hałas słychać. A "nasz" będzie jeszcze bliżej ulicy. Ale jak już powiedziano...my lubimy miejskie życie. A widok z tego bloku na cmentarz mi odpowiada. W oresie poza zimą będzie cudnie, w zimie - normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Vaciarz Re: okopowa-pekao development IP: *.polfawar.com.pl 02.02.06, 06:21 No i nie będzie 22% VAT :))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marcin Re: okopowa-pekao development IP: *.chello.pl 02.02.06, 19:18 Znowu podniesli ceny. Mieszkanie ktore w listopadzie bylo po 5200 teraz jest juz po 6000. Prawie 70% mieszkan zarezerwowanych - a lopaty nie widziano :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: raf Re: okopowa-pekao development IP: 62.29.137.* 08.02.06, 13:55 cos sie zaczyna dziac! dzisiaj przejechala kolo budowy ciezarowka z piaskiem. ale kierowca chyba cos pokrecil i pojechal na Powazkowska.. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość nowy Re: okopowa-pekao development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 14:22 Czyż by już ruszali z budową? Kto wie,jaka sytuacja z pozwoleniem? Wczoraj zaktualizowali stronę Okopowej-"czerwonych" mieszkanek już b.dużo! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zdesperowana Ania Re: okopowa-pekao development IP: *.chello.pl 10.02.06, 14:45 jaki nr ma dzialka na ktorej buduje PD? w dzisiejszej Rzeczpospolitej jest artykuł o dzialce Okopowa 55, z której strony to bedzie? www.rzeczpospolita.pl/dodatki/warszawa_060210/warszawa_a_13.html Odpowiedz Link Zgłoś
viggen5 Re: okopowa-pekao development 10.02.06, 15:08 PD ma działkę o numerze 56. Numery nieparzyste są po drugiej stronie ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Perła Re: okopowa-pekao development IP: *.chello.pl 12.02.06, 22:56 Też już jestem szczęsliwą przyszłą mieszkanką tego budynku. Szukałam długo ale sie udało co było bardzo trudne bo w tym mieście bardzo ciężko coś ciekwego znależć. Co do cmentarza zupełnie mi to nie będzie przeszkadzać teraz też mieszkam obok wiok z salonu:) pada na mur starego cmentarza żydowskiego na Kazimierzu:) mnustwo ptakow cisza spokój i nic w nocy nie straszy:) kwestia przyzwyczajenia. Troche ruchliwa ulica przed blokiem ale pal licho wysoko nie bedzie nic słychac. Pozdrawiam wszystkich przyszłych lokatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kriskros Re: okopowa-pekao development IP: 193.24.24.* 13.02.06, 08:33 Jako przyszły mam nadzieję szczęsliwy lokator również pozdrawiam sąsiadów. Coś ruchu na budowie jeszcze nie widać..... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość nowy Re: okopowa-pekao development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 19:19 Też cieszę się z "załapania się"na tę inwestycję, a co do ruchu na budowie....cóż może i dobrze,że w zimie nie zalewają fundamentów.Najważniejsze,żeby pozwolenie na budowę nie opóżniało się,a póki co- wszyscy czekamy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kriskros Re: okopowa-pekao development IP: 193.24.24.* 14.02.06, 10:04 jakby dół wykopali czułbym się pewniej :D Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marcin Re: okopowa-pekao development IP: *.chello.pl 15.02.06, 18:18 A czy wy wiecie, ze Pekao Development został sprzedany przez Pekao wloskiej firmie Pirelli Real Estate? Pewnei dlatego trudnosci z uzyskaniem pozwolenia na budowe i ogolnym spoznieniem. Przyjdzie nam czekac do 2010 ..... Dobrze, ze Vat 7%, Odpowiedz Link Zgłoś
viggen5 Re: okopowa-pekao development 16.02.06, 09:58 Informacja bardzo interesująca, a jednocześnie chyba jednak pozytywna, gdyż relacje naszej władzy z Pekao SA, a zwłaszcza z Unicredito, mówiąc bardzo delikatnie są "średnie", więc każdy nowy właściciel powinien być postrzegany lepiej, co będzie mieć przełożenie na konkretne decycje. Ja osobiście trudności z uzyskaniem pozwolenia na budowę wiązałbym w znacznej mierze z bezwładem decyzyjnym naszego miasta, w następstwie jesiennych wyborów. Od kilku dni jest powołany Komisarz i miejmy nadzieję, że niebawem pozwolenie zostanie wydane. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: r. Re: okopowa-pekao development IP: *.client.stsn.net 16.02.06, 18:00 http://www.pirellire.com/Group/eng/Free/PressRoom/Detail_News.asp?IDNews=1707&titleGroup=News&Group=2 tylko czy to lepiej czy gorzej i ile spóźnienia? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rex Re: okopowa-pekao development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 10:43 im wyżej tym głośniej, tak jak na Gwiaździstej, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hyper_mouse Re: okopowa-pekao development 17.02.06, 14:04 a czy wiadomość o sprzedaży spółki włoskiej firmie to coś pewnego? Na ich stronie nie ma o tym żadnej wzmianki? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość nowy Re: okopowa-pekao development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 14:11 W ciszy to ja sobie posiedzę w domku koło puszczy,a mieszkanie prawie w centrum Warszawy ma prawo być głośne.Ci co wybrali Okopową zdają sobie sprawę,iż jest do duża arteria miejska i na spacer z dzieckiem do parku w pobliżu nie ma szans. Moim zdaniem jest to świetne miejsce dla młodych dynamicznych osób,zajętych przez większość dnia w pracy,lub na uczelni.Podstawową zaletą tej lokalizacji jest świetna komunikacja.Druga zaleta-to nowoczesna i awangardowa bryła budynku.A na wyższych piętrach jest wrażenie przestrzeni za oknem i panorama miasta. Innym problemem jest, jak narazie, brak pozwolenia,chociaż z tym bym też nie przesadzał,ponieważ w umowie rezerwacyjnej zapisano,że umowa przyrzeczenia będzie sporządzana pod koniec marca,więc trzeba jeszcze poczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: raf Okopowa - zmiana wartości IP: 62.29.137.* 17.02.06, 15:51 czy ktoś z Was (nas) posiada wiedze po ile byly sprzedawane mieszkania na samym poczatku, czyli w sierpniu/wrzesniu(?) 2005? rezerwowalem mieszkanko na przelomie roku i jestem ciekaw, czy gwaltowny wzrost cen, ktory nastapil pozniej, byl kontynuacja ciaglego procesu w ramach swiadomie prowadzonej polityki handlowej, czy tez gwaltownym przebudzeniem sie naszego developera.. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marcin Re: Okopowa - zmiana wartości IP: *.chello.pl 17.02.06, 23:57 Wiem ze w listopadzie byly ok. 10% tansze niż teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aas Re: okopowa-pekao development IP: *.sympatico.ca 19.02.06, 10:04 ruszyli juz? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: geo NICI z INWESTYCJI Pekao Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 14:31 No i nie będzie Okopowej.pl bo Pekao nie dostao pozwolenia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kriskros jakieś szczegóły? IP: 193.24.24.* 21.02.06, 15:14 skąd wiadomo? czy to potwierdzona informacja? jesli nawet to czy nie mogą się odwołać i otrzymać to pozwolenie? ile czasu trwa taka ewentualna procedura? na ich stronach nic na ten temat nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bobhoskins Re: jakieś szczegóły? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 17:00 a na razie obracaja naszymi rezerwacjami. Niezly biznes Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marcin Re: jakieś szczegóły? IP: *.chello.pl 21.02.06, 17:33 Biorąc pod uwage ile mozna zarobic na tym "obracaniu" i o jakie kwoty chodzi oraz fakt, ze to Pekao to biznes ZEROWY Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: irek76 Re: jakieś szczegóły? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 17:46 to już włosi (Pirelli) , a nie pekao (tylko z nazwy) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marcin Re: jakieś szczegóły? IP: *.chello.pl 21.02.06, 17:50 Wiec tym bardziej zerowy zarobek. Jutro trzeba zadzwonic i sie dowiedziec. Szkoda tylko, bo od czasu rezerwacji ceny mieszkan poszly do gory. Jak teraz nie bedzie pozwolenia to chyba mozna wystapic do PDev o jakas rekompensate - jesli nie ma pozwolenia to wychodzi na to ze wprowadzali w blad (pozwolenia to kwestia techniczna, lada chwila bedzie wydane itp.) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marcin Re: jakieś szczegóły? IP: *.chello.pl 21.02.06, 18:02 Dzwonilem. Nasz boss z PDev (PW - wiadomo o kogo chodzi) mowi ze to PLOTKA. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: irek76 Re: jakieś szczegóły? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 18:11 Nie boss tylko zwykły handlowiec, którego zadaniem jest sprzedać mieszkanie i sprzedać ci każdą bajkę, jak np. tą, że we wrześniu 2007 odbierzesz mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość nowy Re: nie panikujcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 18:20 Spokojnie! Ktoś puścił info i zniknął z forum/geo/,a wy sobie główkujcie i się denerwujcie.Pewnie to jeden z tych prowokatorów,których nie brakuje na tym forum. Do podpisania umów przyrzeczenia jeszcze ponad miesiąc,tak że wszystko jeszcze się zmieni. Ja tam spokojnie czekam i jestem dobrej myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
majaku przeciez ten blok jest koszmarny 21.02.06, 18:38 podoba sie wam???bo ja sie tez zastanawialam nad nim ale nie wiem czy bym w czyms tak okropym wytrzymala Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Maciek Re: przeciez ten blok jest koszmarny IP: *.bas.roche.com 21.02.06, 18:52 Nie rozważałem tej lokalizacji ze względu na hałas, ale blok jest bardzo fajny. Chciałbym w takim mieszkać. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość nowy Re: przeciez ten blok jest koszmarny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 19:01 Mi też się podoba! Wygrywa zdecydowanie z wieżami M2 i Gdańskim DD,nie mówiąc już o Łucka City. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zuza12 Re: przeciez ten blok jest koszmarny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 19:02 Na razie jest tam pole i pewnie długo tak pozostanie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość nowy Re: przeciez ten blok jest koszmarny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 19:15 Widzę,że każdy zostaje przy swoim zdaniu na temat Okopowej i swoich upodobaniach.A konkretów jak nie było,tak nie ma nadal. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: perla Re: przeciez ten blok jest koszmarny IP: *.escom.net.pl 03.03.06, 23:19 Wie moze ktos czy juz uzyskali pozwolenie na budowe?? Zaczeli juz cos robic?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: martins Re: przeciez ten blok jest koszmarny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 22:19 Jeszcze nie. Pytalem w sobote. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
basiah77 Re: okopowa-pekao development 07.03.06, 20:07 witam, zarezerwowaliśmy mieszkanie na okopowej od wschodniej strony; zachodniej nie rozważaliśmy ze względu na hałas, który tam pewnie będzie dochodził od ulicy. czy ktoś z osób które będą mieć mieszkanie od strony zachodniej może napisać co go skłoniło do takiej decyzji? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: r. Re: okopowa-pekao development IP: 62.50.196.* 07.03.06, 22:21 Na początku też interesowała mnie tylko strona wschodnia, ale: 1. Punktowce z Anielewicza są bardzo blisko, a powyżej 12 piętra nie było już nic ciekawego (jak dla mnie). 2. Od zachodu mam nadzieję, że będzie wrażanie dużej przestrzeni - wybrałem wysokie piętro. 3. Boję się hałasu, mam nadzieję, że loggia zapewni wystarczającą ochronę (jest na całej długości mieszkania). Są chyba tylko 4 takie lokale. 4. Mieszkania od wschodu będą niestety 'ciemne' po południu, ze względu na usytuowanie budynku. 5. Od momentu kiedy się zapisałem do chwilii obecnej cena mieszkania wzrosła o 20-25% - szok, tu chyba strona nie ma znaczenia. Jakieś wieści kiedy coś drgnie? O ile w ogóle? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marcin Re: okopowa-pekao development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 00:18 Chciałem mieszkanie "w mieście". Hałas mi nie przeszkadza, bo można go zlikwidować. Mieszkałem przez rok przy Puławskiej i okna powodowały, że mieszkanie było absolutnie ciche. No i ten widok z okien. Zobacz sobie dowolne zdjęcie satelitarne na nasz plac budowy i cmentarz żydowski. On wygląda na tych zdjęciach jak las. I ten widok pozostanie, chyba że prezydentem zostanie Giertych lub ktoś z MF i zrobią z Żydami porządek - "wykopią". Mam nadzieję, że nigdy jednak do tego nie dojdzie :) marcin Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: raf Re: okopowa-pekao development IP: 62.29.137.* 08.03.06, 13:55 dosyc specyficznie postawione pytanie.. a mozesz nam Basiu napisac, co ciebie sklonilo do zarezerwowania mieszkania, w ktorym slonce bedzie miedzy bladym świtem, a godz. 10? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ania Re: okopowa-pekao development IP: *.chello.pl 09.03.06, 20:22 Witam,czy w Waszych umowach rezerwacyjnych macie napisane, że umowa przedwstępna bedzie podpisana do końca marca? czy to zależy od daty rezerwacji? ja zaczynam się obawiać, że to będzie niewypał:( jest juz prwie połowa marca a oni nie mają jeszce pozwolenia na budowę:( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marcin Re: okopowa-pekao development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 02:46 Dziś powiedziano mi, że umowy bedą na początku kwietnia. W sumie mogliby chociaż takie info umieścić na stronie, ale raczej tego się po nich nie spodziewam. Dziś będąc tam zacząłem żałować, że podpisałem z nimi umowę. Tzn. podoba mi się budynek, mam nadzieję, że powstanie, ale sposób traktowania fatalny. Zupełnie inaczej niż przy podpisywaniu umowy rezerwacyjnej. Chciałem zmienić pewną rzecz w umowie, w końcu zmienili, ale czułem się przez cały czas, jakbym niepotrzebnie zawracał im głowę. Poza tym pamiętam pierwsze wizyty, zanim miałem podpisaną umowę. Bardzo mili, uczynni, sympatyczni. Dziś prawie przez cały czs stałem przed panem z PD, który siedział sobie za biurkiem i zmieniał zapisy. Dopiero pod koniec wizyty zaproponowano, bym usiadł, bo trzeba było złożyc podpis. Podobnie zresztą raz umówiłem się z panią z PD na telefon, ale dotrzymywanie słowa chyba jednak nie będzie ich mocną stroną. Umówiłem się też swego czasu na zapoznanie sie z propozycją Banderii. Pani z PD obiecała, że przygotuje coś ciekawego. Jednak chyba zapomniała. Długo się zastanawiałem, czy narzekać na tym forum, ale może także ktoś z PD czyta to forum i wyciągnie wnioski. W każdym razie zastanawiając się nad jeszcze jedną inwestycją miałem do wyboru PD i innego developera, a ponieważ warunki podobne, wybrałem tego drugiego i to może z głupiego powodu, ale zwyczajnie był milszy. Pozdrawiam i mam nadzieję, że nie będę więcej narzekał w tym wątku :) Odpowiedz Link Zgłoś
basiah77 Re: okopowa-pekao development 11.03.06, 08:11 czy to, że będą podpisywać umowy na początku kwietnia oznacza, że już mają pozwolenie czy też ciągle spodziewają się je uzyskać? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: root Re: okopowa-pekao development IP: 193.24.24.* 13.03.06, 14:34 obawiam się że ciągle się spodziewają ...... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ZMĘCZONY Re: okopowa-pekao development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.06, 23:16 Witam wszystkich Obsługa w PD jest fatalna. Pani Ania robi wielką łache że musi coś powiedzieć i wytłumaczyć. Właściciel powinien wymienić tych fachowców od sprzedaży. Nie jest mi miło to pisać, ale to są w końcu nasze ciężko zarobione pieniądze i to my powinniśmy być traktowani "jak ludzie" Dzisiaj uzyskałem informacje ze pozwolenie mają, ale (i tu UWAGA) nie mają wykonawcy. Chciałem zobaczyć to pozwolenie, ale niestety nie było mi dane. Tajemnica wokół tego iejsca jest bardzo dziwna. Choć sam mam tam mieszkanie to coraz bardziej obawiam się o NASZE losy! Ale bądzmy dobrej myśli i piszcie jak coś... pozdrawiam Zmęczony Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość nowy Re: okopowa-pekao development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 18:43 Dziś zaktualizowali stronę okopowa.pl.Wolnych mieszkań coraz mniej. Czy ktoś już ma ustalony termin podpisania umowy przyrzeczenia sprzedaży? Nie chce się myśleć,że to wszystko nie wypali.Sporo będzie rozczarowanych. Ale bądżmy dobrej myśli!Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
viggen5 Re: okopowa-pekao development 16.03.06, 23:41 Gość portalu: gość nowy napisał(a): > Dziś zaktualizowali stronę okopowa.pl.Wolnych mieszkań coraz mniej. > Czy ktoś już ma ustalony termin podpisania umowy przyrzeczenia sprzedaży? > Nie chce się myśleć,że to wszystko nie wypali.Sporo będzie rozczarowanych. > Ale bądżmy dobrej myśli!Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych. Po 2 dniach podejmowanych prob nawiazania lacznosci telefonicznej o roznych porach, udalo mi sie wreszcie do nich dodzwonic (a juz nie wierzylem i mialem zamiar stawic sie w biurze osobiscie) i zostalem poinformowany, ze umowy maja byc podpisywane w kwietniu, a pod koniec marca beda kontaktowac sie z klientami, celem ustalenia konkretnej daty. Pozwolenie rzekomo ma byc uzyskane lada dzien, a obecnie sa w trakcie wyboru wykonawcy. Reasumujac, z drugiej stony sluchawki uslyszalem spory potok slow, natomiast konkretow jakby nie za wiele. Zatem cwiczmy dalej silna wole. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
basiah77 Re: okopowa-pekao development 09.03.06, 20:36 podoba nam się lokalizacja budynku, ale przy tym chcieliśmy żeby mieszkanie było możliwie ciche - stąd mieszkanie po wschodniej stronie; poza tym co do słońca w mieszkaniu są różne szkoły - nasze aktualne mieszkanie ma okna na zachód i latem bywa to uciążliwe. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: iksik Re: Pekao Development nie dostało pozwolenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 17:53 Pekao Development nie dostało pozwolenia na budowę, dlatego zwlekają z podpisaniem przedwstępnych umó sprzedaży Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Maciek Ciekawa informacja - może to o Okopowej? IP: *.bas.roche.com 22.03.06, 16:46 Drodzy przyszli mieszkańcy Okopowej, może to dotyczy właśnie Was? gielda.onet.pl/0,1282725,wiadomosci.html Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marcin Re: Ciekawa informacja - może to o Okopowej? IP: *.chello.pl 22.03.06, 19:51 Chyba nie - wychodzi okolo 3,5 tysiaca za metr, a koszty budowy to neizmienne 1000PLN za metr :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Robert Re: Ciekawa informacja - może to o Okopowej? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.03.06, 23:00 Tak, to dotyczy Okopowej. Ale to przynajmniej oznacza, ze rzeczywiscie coś się dzieje, bo firma nie może podpisać umowy bez otrzymania pozwolenia na budowę Polecam strone: www.money.pl/gielda/komunikaty/komunikat/MOSTALWAR,MSW,komunikaty;gieldowe,mostostal;warszawa;sa;zawarcie;znaczacej;umowy,77015.html Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: komar Re: okopowa-pekao development IP: *.kablowka.waw.pl 23.03.06, 16:44 fajne miejsce wszedzie blisko tylko niestety do ulicy tez jest blisko, ale reszta ok Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: martin Re: okopowa-pekao development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 12:10 A pozwolenia w tym tygodniu znowu nie będzie. Obiecywano, że do 26 marca. Wierzę, że ono się pojawi, ale jednak pozostaje pewien niepokój. A co do umowy z Mostostalem, to pocieszające jest, że stoi w niej termin oddania budynku, czyli wrzesień 2007. To budzi radość Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: realista Re: okopowa-pekao development IP: 193.24.24.* 24.03.06, 12:19 sory ale nie mają szans na wybudowanie 17 kondygnacyjnego budynku do września 2007 tym bardziej że dopóki pozwolenia prawomocnego nie będzie to nie mogą zacząć, a do września 2007 zostaje 18 miesięcy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marcin Re: okopowa-pekao development IP: *.chello.pl 25.03.06, 18:19 Pałac Kultury budowali 3 lata, a jest znacznie większy :) ma dwa teatry, kino itp. Odpowiedz Link Zgłoś
giani77 Re: okopowa-pekao development -zaczęło się 28.03.06, 09:36 Przyszli mieszkańcy mam dla Was dobrą wiadomość - wczoraj kręcili się jacyś ludzie po budowie, przyjechała pierwsza koparka a dzisiaj jeszcze przed 8 rano zaczęły się prace, tak więc budowa Waszych mieszkań ruszyła Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zigi_c Re: okopowa-pekao development -zaczęło się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 09:44 Budowa rzekomo ruczyła, a co z pozwoleniem na budowę i terminami podpisania umów przedwstępnych. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ania Re: okopowa-pekao development -zaczęło się IP: *.chello.pl 28.03.06, 20:08 Witam, dziś dzwoniłam do PD, podobno uzyskanie zastępczego pozwolenia na budowę to kwestia tygodnia, dwóch (nie wysyłali zawiadomień gdyż spodziewali się załatwić wszystko tydzień temu:( Bądźmy dobrej myśli i cierpliwie czekajmy:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: prześmiewca Re: okopowa-pekao development -zaczęło się IP: 193.24.24.* 29.03.06, 12:32 Przejeżdzałem tam wczoraj około 17 tej, koparka była i owszem, ale robotników żadnych, jak tak ostro mają robić to skończą we wrześniu ale 2012 :-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: perła Re: okopowa-pekao development -zaczęło się IP: 194.126.229.* 30.03.06, 11:48 na budowie wre jak w ulu:) dzisiaj rano widzialam, wykonawca jest podobno mostostal Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pytający a czy... IP: 193.24.24.* 31.03.06, 16:03 z kimś podpisali już umowę przedwstępną? bo termin mija dziś Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lou Re: a czy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 08:35 przeciez ta inwestycja jest juz spezdana Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pati97 Re: a czy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 14:42 na ostateczność decyzji należy czekać 14 dni, a więc to już powinno nastąpić. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
basiah77 Re: okopowa-pekao development -zaczęło się 02.04.06, 08:25 nie wiem kto jest wykonawcą, ale wykopali już dość duży dół :))\ na placu zaparkowali 10 ciężarówek i z 3 koparki więc praca powinna iść dość szybko. tablica informacyjna podaje, numer zezwolenia na budowę z 2001 roku, ale to chyba nieaktualne? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: MW Re: okopowa-pekao development IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.04.06, 21:26 1-wszo kwietniowa wizyta na Okopowej www.martkost.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ania Re: okopowa-pekao development IP: *.derbynet.pl 05.04.06, 08:37 dzieki MW :)pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: r. Re: okopowa-pekao development IP: 5.2.* / *.sap-ag.de 05.04.06, 12:32 dzięki za fotki - liczymy na więcej :) z najnowszych wieści: - umowy rezerwacyjne zostaną przedłużone do końca maja - umowy realizacyjne podpisywane mają być w czerwcu pozdrawiam r. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marti Re: okopowa-pekao development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 09:12 I rzeczywiście nas sprzedali. Tak przynajmniej wynika z tego: gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33209,3258230.html Sprawdzałem też info na temat przesunięcia terminu podpisywania umów. Również prawda. Szkoda tylko, że oni nie zadzwonią z taką informacją. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: malgos Re: okopowa-pekao development IP: 62.29.137.* 07.04.06, 10:57 a jak sie samemu nie dowiesz i nie podpiszesz kolejnego aneksu, to umowa rezerwacyjna staje sie niewazna i kolejny chetny moze brac mieszkanie. po nowej cenie oczywiscie. zwroccie tez lepiej uwage na zapis w umowie przedwstepnej, ze mamy 3 (trzy!) dni na wplacenie 20% kasy od momentu podpisania umowy przedwstepnej. z tego co zdazylem sie dowiedziec, nie ma zbyt wielu bankow, ktore sa w stanie sie wyrobic w takim terminie z podjeciem decyzji i przelaniem kasy.. chyba ze PEKAO zaklada ze mieszkania kupuje sie za gotowke. wtedy rzeczywiscie nie ma problemu.. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Dafne Re: okopowa-pekao development IP: *.energis.pl / 62.29.160.* 07.04.06, 13:47 podobno w polowie kwietnia mają dostać pozwolenie, to zanim się uprawomocni trochę czasu znowu minie. tylko że to podobno miało być już w październiku 2005, a tu proszę, myk, myk, ponad pół roku minęło i dalej nic, no poza dającą jeszcze nadzieję dziurą w ziemi... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość nowy Re: okopowa-pekao development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 21:59 Witajcie! Coś nasze forum niemrawe.Wszyscy czekają na umowy przyrzeczenia,a termin podpisania przełożony na czerwiec. Może ktoś wie co dzieje się na budowie?Może jakieś foto... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Darek z XIV. Re: okopowa-pekao development IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.04.06, 22:16 Byłem na placu budowy tydzień temu. W sobotę po południu. Może dlatego robotników nie widziałem. Za to dół prezentuje się całkiem nieźle. Jak to jednak z dołami bywa trudno na oko ocenić, czy powiększył się od poprzedniej wizyty. Maszyny jakieś były, ale nie sprawiały wrażenia, jakby dopiero co ktoś od nich odszedł. Raczej bym się tym nie przejmował, obserwuję na bieżąco inną budowę i z obserwacji wynika, że termin oddania nie jest zbytnio wyśrubowany. A wykonawca ma moce, przynajmniej do podpisywania kontraktów :) Pozdrawiam wszystkie piętra w budowie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: martkost Re: okopowa-pekao development IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.05.06, 20:32 dorzuciłem kilka z 7 maja - www.martkost.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Darek z XIV Re: okopowa-pekao development IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.05.06, 07:58 Miniatury się nie otwierają :( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Perełka Re: okopowa-pekao development IP: *.escom.net.pl / *.escom.net.pl 10.05.06, 21:40 Na budowie wre jak w ulu codziennie tamtedy przejezdzam w drodze do pracy i widze postepy. Chlopcy sie staraja:) oby tak dalej! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: izzunia 2 Re: okopowa-pekao development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 18:38 słuchajcie Okopowa jest budowana na nowym pozwoleniu wydanym 5 lipca 2006 sprawdziłam to przy Placu Defilad , teraz wiem napewno ze umów przedwstepnych nie podpiszemy po starych cenach za metr Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość nowy Re: okopowa-pekao development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 15:54 Hej! Jak tam "Okopowa"?Czy ktoś wie coś o podpisywaniu umów? Wszak do końca maja/czytaj aneksów do umów rezerwacyjnych/został tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ania Re: okopowa-pekao development IP: *.chello.pl 23.05.06, 22:51 witam, osobiście zaczynam wątpić, że ta inwestycja wypali:( o ile wiem to pozwolenie zamiennne dostaje się w ciagu kilku miesięcy a PD załatwia je już od przeszło roku (tak przynajmniej wynika z tego forum), coś jest chyba jednak nie tak:( i nie wynika to zapewe z urlopu urzędnika w wydziale architektury (bądź bezkrólewiem w stolicy) jak ciągle tłumaczy brak pozwolenia optymistycznie dział sprzedaży:( czyżby odwołwali się od odmownej decyzji? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: martis Re: okopowa-pekao development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 23:29 Spoko, wybuduja. Jestem o tym przekonany. Przeciez juz zaczeli prace. Natomiast czym sie przejmować, jeśli chodzi o opóźnienia. Dla sporej części z nas to optymistyczna wiadomość, bo nadal możemy operować pieniędzmi, które faktycznie byłyby już w ich rekach. Pomyślcie, gdyby umowy były podpisywane w marcu, to każdy z nas byłby a w tym momencie biedniejszy o ok. 100 tys. Dlatego luzik, poczekajmy, a PD niech się stara. Może nie są zbyt mili, gdy chodzi o obsługę, ale wierzę w ich rzetelność, jeżeli chodzi o inwestycję. Przecież dlatego ich wybrałem. Pozdrawiam Sąsiadów :) Odpowiedz Link Zgłoś
electribe Re: okopowa-pekao development 24.05.06, 21:02 Martis, Mam wrazenie, ze za bardzo poplynales w protekcjonalna nute... Jesli pragniesz porzadku to moze rzeczywiscie oddzielne forum jest dobrym pomyslem. Jestem caly z Toba i trzymam kciuki abys rozwinal dalej ten temat. Zlewu nie mam, na to co pisza bo obserwuje ten watek od poczatku istnienia, nie wpisywalem sie do tej pory wiec Twoja uwaga o pisaniu byle tylko pisac to zlosliwa wkretka. Twoj post (chyba z 7.04, tylko zjadlo Ci "s") chyba raczej niczego nie wyjasnia. To, ze buduje teraz Pirelli a nie Pekao Development dla nas klientow nic chyba nie zmienia, no chyba tylko to, ze czekamy dluzej na umowy. Ale moze sie myle ? Kwestia przesuniecia terminu podpisywania umow - zdaje sie, ze slysze o tym od jesieni. Co wiecej, slyszalem ze juz maja, tylko musi sie uprawomocnic i tak od paru miesiecy. Dlatego tez pogubilem sie w tym co nam mowia... A moje czarnowidztwo - coz, dla mnie i pewnie dla wielu inwestycja rzedu kilkuset tysiecy jest delikatnie mowiac powaznym wydatkiem. W swietle galopujacych do gory cen mam prawo martwic sie czy aby to, na co sie zdecydowalem ladnych pare miesiecy temu nie stanie pod wielkim znakiem "?" bo bede sporo w plecy szukajac jakiejs alternatywy. I nie mam zamiaru calowac po rekach developera za to, ze mi wybuduje mieszkanie bo place za to i tak ciezkie pieniadze, a on przycina na tym relatywnie sporo jak na swoj wklad... Nalezy nam sie klientom chyba troche wiecej informacji niz tylko te, ktore "wydobedziemy" od sprzedawcow, wydreptujac sciezke na ul. Leszno. To, ze jest w tej chwili rynek sprzedawcy nie usprawiedliwia nikogo. Uff, wyzalilem sie. Obserwuje zatem dalej rozwoj tego watku lub Twojego Martis nowego Forum i nie zasmiecam wiecej. Bez odbioru :-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: martis Re: okopowa-pekao development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 22:52 A dlaczego bez odbioru? :) Co do forum, to fajnie, by powstało, ale gdy myślę, że miałbym to robić ja, to trochę mi ciarki po plecach przechodzą. Moze ktos inny jednak bedzie zyczliwy i to zrobi dla sasiadow? :) Rozumiem Twoje zniecierpliwienie. Moze dlatego jestem spokojny, bo wszedlem tez w druga inwestycje. Gdyby wiec Okopowa nie wypalila, bede sie cieszyl ta druga :) Pozdrawiam przyszlych Sasiadow Odpowiedz Link Zgłoś
electribe Re: okopowa-pekao development 24.05.06, 08:45 Witam, Podczepie sie pod ten watek-w ubieglym tyg wrzucilem nowy post na temat tej inwestycji ale nikt nie skomentowal. Poprawcie mnie prosze zatem, jesli pisze cos nie tak - a jesli cos w tym jest to.... "Jak to jest - nikt nie podpisal jeszcze umowy przedwstepnej, developer tlumaczy sie nie dostal pozwolenia a na budowie robota wre... Czy to nie jest samowolka budowlana, na ktora tak duza firma, na dodatek w trakcie zmian wlasnosciowych nie powinna sobie pozwolic ? Jakis czas temu w biurze powiedziano mi, a w zasadzie to chyba nawet w innym watku na tym forum ktos napisal ze pozwolenie to juz jest tylko musi sie uprawomocnic. Wietrze tu podstep, moze chca jeszcze poczekac? Ludzie sami nie odpuszcza bo jest wilczy ped na mieszkania ale po 1 lipca zdolnosc kredytowa jeszcze sie skurczy i moze nie bedzie ich stac ? Wowczas odpuszcza sobie, mieszkania wroca do puli rezerwacji a developer przytnie na nich nie 5tys z hakiem tylko 6....;-) Co Wy na to ? Moze ktos ma inna koncepcje ? Bo dla mnie ta sytuacja wydaje sie kuriozalna. Przeciez to nie jest firma krzak ktorej wiarygodnosci boja sie urzednicy. Chyba, ze rzeczywiscie jest tak, ze dzis strach przed wydaniem pozwolenia na budowe, w obawie przed posadzeniem o lapowkarstwo albo inne grzechy paralizuje urzedy...? Dodam jeszcze - ci ktorzy podpisali rezerwacje wczesniej niech sie ciesza, ale moze jest grupa ktora drzy przed faktem, ze za chwile okaza sie za krotcy na kredyt w PLN i albo odpuszcza sobie mieszkanie, albo beda musieli przelknac gorzka pigule i wziac kredyt zlotowkowy....np w Pekao.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: martis Re: okopowa-pekao development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 11:17 Electribe Po pierwsze - moze nikt nie odpowiedzial, bo zwykla wzajemna zyczliwosci wobec sasiadow nakazywalaby dbac, by nie musieli przegladac kilku watkow, tylko wchodzac na jeden, spotykac wszelkie informacje na temat naszej inwestycji. Dlatego zakladanie nowego watku jest tylko zasmiecaniem. Po drugie - widze, ze masz spory zlew na to co pisza inni, byle samemu cos napisac. Zobacz co napisalem piec postow przed Toba. Tam jest wlasnie odpowiedz na Twoj post. Po trzecie - Kredyt. To rzeczywiscie moze byc problem. Ale pamietajmy tez, ze wiekszosc decyzji kredytowych wazna jest przez 2 miesiace. Liczac wiec moemnt wejscia w zycie aktu prawnego + 2 miesiace. Wtedy juz chyba powinno sie wszystko z pozwoleniem wyjasnic. Po czwarte - czujnosc jest wazna. Natomiast sianie czarnowidztwa, to juz przesada i jak napisalem wczesniej szkodzi glownie nam, a nie developerowi. Prosty przyklad. Nigdy raczej nie kupie mieszkania budowanego przez JW Construction. I to nie tylko od nich, ale takze od pozniejszego wlasciciela. Dlaczego? Bo te inwestycje strasznie mi smierdza. Wszyscy nieustannie narzekaja, jak sa strasznie wykonane, jakie niedociagniecia. Po co mam kiedys wejsc w cos, o czym i tak mowi cala Warszawa, ze to badziewie. Po piate i ostatnie - slaby w tym jestem, ale jesli nikt sie nie pofatyguje, wowczas ja sie postaram. Otoz chodzi o wlasne forum z listami dyskusyjnymi na rozne temat, tak jak jest przy kilku innych inwestycjach. Moze i my bysmy o cos takiego sie postarali. Jak powiedzialem, jesli nikt tego nie zrobi, to sie powysilam, popytam uzytkownikow innych forow, jak sie to zaklada, choc szczerze przyznaje, ze wolalbym byc z tego zwolniony. Pozdrawiam martis Odpowiedz Link Zgłoś
pprivately Re: okopowa-pekao development 31.05.06, 20:25 Witam, Czytam i czytam i nie wierze co czytam ;) Wiec czytam dalej, powoli, skrupulatnie. I nic! Ciemnosc widze. Ludzie! Wspolmieszkancy / wspolmieszkanki! Nie idzcie do Biura PKO Development, bo nie ma po co. No chyba, ze zamierzacie zlozyc zapytanie na pismie (co ja zamierzam wkrotce uczynic). Sprzedawcy kreca tak, ze stary Giuseppe by sie przerazil. Tego sie po prostu nie da sluchac. Kobieta pracujaca 750 m od budowy mowi, ze nie wie co tam sie dzieje, bo zarzadzaja niewyobrazalna pula budow. Sytuacja z kredytami od 01.07 faktycznie sie pogorszy i szczerze powiedziawszy pewnie mnie takze dotknie (jestem za waluta, ale 30% gotowka na pewno miec nie bede). Teraz moje pytanie do martisa: wymow prosze nazwe banku ktory udzieli Ci pozytywnej decyzji kredytowej, jesli nie dostarczysz kompletu dokumentow od dewelopera. Zamieniam sie w sluch. To co ja proponuje w tym watku: spotkanie (na piwie ;)) wieksza grupa i podpisanie zapytania do dewelopera o faktyczny stan prawny inwestycji. Jacys chetni? Na gebe nic w takich instytucjach sie nie zalatwi. Mam nadzieje, ze wszyscy to juz wiedza. Prosilbym o jakis konstruktywny post. moze ktos juz takie zapytanie zostawil? Ja juz dluzej nie moge sluchac, ze wszystko to przez badziewne opony Pirelli i wiatry wschodnie. Pozdrawiam ziomali/lki P. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ania Re: okopowa-pekao development IP: *.chello.pl 31.05.06, 20:21 Witam, podobno jutro dział sprzedaży ma przedstawić stanowisko co dalej z rezerwacjmi- będą obdzwaniać wszystkich i wysyłać listy. Czy ktoś ma może jakieś dokładniejsze informacje? pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
pprivately Re: okopowa-pekao development 31.05.06, 20:28 Witam, Acha. Ja mam. Pierdu, pierdu. Pewnie zadzwonia do mnie tak jak ostatnim razem (nie mozna do Pana sie dodzwonic / cos nam sie przekrecilo / mial Pan wylaczony telefon / wlasnie mielismy dzwonic). P. PS. Na budowie od dzis 3ci dzwig cokolwiek mialoby to znaczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
electribe Re: okopowa-pekao development 01.06.06, 21:44 Witam, Z pytan do prawnika (moze jest ktos kto rozkminial wnikliwie temat) - wygasl mi aneks do umowy rezerwacyjnej, czyli minal deklarowany termin podpisania umowy przedwstepnej. Czy w zwiazku z powyzszym rezerwacja a takze ustalone tam warunki finansowe przestaja byc wazne ? PS. Zglaszam sie na piwko... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: izabela Re: okopowa-pekao development IP: *.pg.com 05.06.06, 11:37 Witam przyszłych współmieszkańców, Też jestem zaniepokojona kreceniem działu sprzedaży. Dzisiaj rozmawiałam z nimi i co się dowiedziałam. Mianowicie, w związku z faktem , że jest nowy właściciel, trzeba podpisać nową umowę rezerwacyjną. Z tego co wiem, te umowy maja być wysyłane do klientów i trzeba się umowić na podpisanie. Tylko boję się, że to , że wygasła moja stara umowa sprowadzi się do tego , że juz nie mam prawa do mojego zarezerwowanego mieszkanka. :-( Pytanko, czy ktoś się orientuje, czy nasz kochany developer może nam dać umowę przedwstępną na podstawie istniejącego pozwolenia? Dodatkowo czy ktoś widział to pozwolenie na budowe? Pozdrawiam, Iza Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: przyszła lokatorka Re: okopowa-pekao development IP: *.energis.pl / 62.29.160.* 05.06.06, 13:00 Co do pozwolenia na budowę, to je widziałam. Co więcej dostałam nawet pozytywną decyzję kredytową na jego podstawie. Do tych co się martwią zmianami od 1 lipca - najbezpieczniej byłoby złożyć wniosek kredytowy do banku, który ma bardzo długo ważną decyzję (np. w GE jest ważna 3 miesiące). Decyzja jest oczywiście warunkowa, a jednym z warunków jest doniesienie podpisanej umowy przedwstępnej. Wtedy tylko trzeba będzie cierpliwie czekać i stresować się czy wyrobią się z tym pozwoleniem przez 3 miechy czy nie. Ja byłam optymistką i decyzję miałam już w luty, więc nie pozostaje mi nic innego jak złożyć wniosek ponownie. A i jeszcze jedno, podobno warunki cenowe się nie zmieniły, a wysyłka była robiona w czwartek. Z prawnego punktu widzenia wygaśnięcie umowy na koniec maja oznacza, że warunki wcale nie muszą obowiązywać (skoro termin został przekroczyny - umowa wygasła). Nie sądze żeby jednak zrobili nam takie świństwo z dwóch powodów, po pierwsze nie oznacza to, że nie będą odpowiadać za wprowadzenie nas w błąd (zastanawiałam się nad pozwem o zwrot utraconych korzyści ze względu na znaczny wzrost cen mieszkań od września 2005), a po drugie po takiej akcji reputacja dewelopera byłaby pewnie równie dobra co jwc ;), a na tym im chyba nie zależy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sillypuppy Re: okopowa-pekao development IP: *.pg.com 05.06.06, 16:12 Przyszla lokatorko, Rozumiem ze widzialas to wstepne pozwolenie , nie ostateczne. Cieszy mnie, fakt ze mozna dostac na jego podstawie dezycje kredytowa. Dzieki za informacje!!! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: VIIIp Re: okopowa-pekao development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.06, 22:24 Witam Z tego co pamiętam to możemy podpisywać umowe jeszcze przez 2 tyg od dnia wygaśnięcia. Ja też tam dzwoniłem i Ania powiedziała, że wysłali i na poprzednich warunkach bedzieli podpisywać umowy. Co ciekawe termin oddania jest wrzesień 2007 !!!! pozdrawiam piętro VIII A kiedy integracyjne PIWKO? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Darek z XIV Re: okopowa-pekao development IP: *.aster.pl 06.06.06, 12:27 Dostałem właśnie pismo już od Pirelli Pekao. Krótkie i treściwe. Dla tych, co daleko od swojej poczty, główna treść jest taka. 1) Nowa rezerwacja do końca lipca. 2) Warunki finansowe bez zmian. Dla mnie zachowali się bardzo przyzwoicie. Pozdrafki dla forumowiczów. Kiedy to piwo. Może zanim się rozjedziemy na wakacje? Proponuję 23/24 czerwca. Może będziemy mieli już nowe rezerwacje w kieszeni i rozmowę z bankiem za sobą. W weekend bożocielny chyba nie ma sensu się spotykać. <beer> Odpowiedz Link Zgłoś
izzunia2 Re: okopowa-pekao development 06.06.06, 21:15 Ja również w końcu dostałam pismo od developera z informacją o konieczności podpisania nowej umowy rezerwacyjnej. Jest bardzo duży popyt na te mieszkania, i muszę przyznać ,że to pismo jest troche niepoważne poprostu szukają osób, które zrezygnuja by móc sprzedać te mieszkania po nowych wyższych cenach. Kolejny raz mam im potwierdzać, że jestem zainteresowana kupnem mieszkania. OK!! ale to wszystko jest niepoważne:(( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Darek z XIV Re: okopowa-pekao development IP: *.aster.pl 07.06.06, 11:35 Nie narzekajmy. Na budowie ruch, mieszkanie coraz bliżej, a pieniądze jeszcze sobie procentują na naszych kontach. Nawet jak ktoś bierze kredyt, zarabia na przesunięciu terminu. Te kilka niezapłaconych rat można zamienić na zwiększenie wkładu własnego. Gdyby ktoś chciał nas zniechęcić, znalazłby bez trudu skuteczniejsze sposoby. A poza tym, i to chyba ważne, będziemy mieli rezerwację u developera występującego pod aktualną firmą. Jeśli Pekao/Pirelli dotrzymuje umowy pod względem terminu i ceny, to może darujmy sobie fochy i też zachowajmy się poważnie. Pozdrawiam wątpiących i niewątpiących Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dafne Re: okopowa-pekao development IP: *.energis.pl / 62.29.160.* 08.06.06, 13:05 Nie wiem kto z Was widział nowe umowy rezerwacyjne, ale włos mi się zjeżył na głowie i ręka zadrżała jak ją podpisywałam. Konsultowałam z prawnikiem i jest to krótko ujmując nic nie znaczący świstek papieru (nota bene zawierający co najmniej dwie niedozwolone klauzule umowne), nie gwarantują terminu, nie gwarantują mieszkania, nie przedstawiają żadnych warunków na jakich będzie podpisana umowa i tak na dobrą sprawę przyjmują tylko do wiadomości że chciałabym sobie kupić mieszkanie. Mam tylko nadzieję (czego kurczowo się trzymam), że jako duża firma nie pozwolą sobie na zszarganie opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
sillypuppy Re: okopowa-pekao development 08.06.06, 14:23 Czy jest jakas szansa dokonania zmian w tej umowie? Czy ktos probowal? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: r. Re: okopowa-pekao development IP: 62.50.198.* 08.06.06, 19:31 hej, próbuję się dodzwonić do developera od paru dni, ale nikt nie odbiera. rozumiem, że nie mają już co sprzedawać, ale tak na poważnie, to jaki nr jest najlepszy żeby się skontaktować? czy jestem także jedynym, który nie dostał nowej rezerwacji? pozdrawiam r. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: vip Re: okopowa-pekao development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.06, 21:52 Anna Piasecka 601980726 to jest jedna z pracownic. Ja też nie dostałem umowy. :-( Odpowiedz Link Zgłoś
michal.wcislo Re: okopowa-pekao development 08.06.06, 22:47 Ja dostałem to pismo dzisiaj. Data pisma to 31 maj 2006, data stempla poczty na kopercie to 02 czerwiec 2006. Odpowiedz Link Zgłoś