Dodaj do ulubionych

TBS Praga Południe - opinie

IP: 195.94.203.* 20.08.02, 12:38
Właśnie z nimi się zwiążę na dłużej i chętnie dowiem się coś o nich i dobrego
i złego.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: nika Re: TBS Praga Po?udnie - opinie IP: *.fototype.com.pl 20.08.02, 20:50
      interesuje mnie dlaczego sie zdecydowales, ja jak sie dowiadywalam to strasznie
      duzo krzycza za metr ok.4 tys. czy to prawda, czy to tylko wartosc
      odtworcza.Jestem ciekawa bo przyznam ze interesuje sie tym tematem
      pozdrawiam nika
      • Gość: chudyy Re: TBS Praga Po?udnie - opinie IP: 195.94.203.* 21.08.02, 10:56
        Gość portalu: nika napisał(a):
        > interesuje mnie dlaczego sie zdecydowales, ja jak sie dowiadywalam to
        strasznie
        >
        > duzo krzycza za metr ok.4 tys. czy to prawda, czy to tylko wartosc
        > odtworcza.Jestem ciekawa bo przyznam ze interesuje sie tym tematem
        > pozdrawiam nika

Nie uważam jak niektórzy, że TBS to jakieś straszne ździerstwo. Jak realnie
        policzę ile mnie kosztować będzie z mojej kieszeni mieszkanie to wychodzi mi
        46% procent taniej niż własnego o takiem standardzie. To co, że nie mogę go
        sprzedać jeśli mogę tam mieszkać aż do śmierci, a potem zamieszka tam moje
        dziecko. Czy to nie na to samo wychodzi? Teraz wynajmuję i za dużo to nie udało
        mi się odłożyć. A jeśli nagle dużo zacznę zarabiać to wycofam swój wkład (np.
        poprzez odstąpienie go innemu chętnemu) i kupię sobie mieszkanie.

A co do ceny to PAX przy Wiatraku chciał 3800, ale jak może wiesz nie mają kasy
        i budowa stoi od roku chyba.

No i trzeba pamiętać, że mieszkanie się dostaje gotowe, tylko wstawić meble i
        mieszkać. Kupno nowego plus urządzenie też wyjdzie spoko 4tys.

Pozdrawiam
    • Gość: nika Re: TBS Praga Po?udnie - opinie IP: *.fototype.com.pl 21.08.02, 16:49
      to wlasciwie ile kosztuje tam metr, ja osobiscie jestem za tbs, ale wydaje mi
      sie ze oni chca strasznie duzo .Slyszalam o tanszych i twz pod klucz, napisz
      prosze blizsze informacji o "twoim" tbs, dzieki
      • Gość: chudyy Re: TBS Praga Po?udnie - opinie IP: 195.94.203.* 21.08.02, 20:28
        > to wlasciwie ile kosztuje tam metr, ja osobiscie jestem za tbs, ale wydaje mi
        > sie ze oni chca strasznie duzo .Slyszalam o tanszych i twz pod klucz, napisz
        > prosze blizsze informacji o "twoim" tbs, dzieki

o tańszych? obowiam się, że poniżej 4 tys. pod klucz to ściema lub poza W-wą.
        Ja liczyłem w ten sposób, że biorę 30 tys. kredytu na wkład po 10.44% rocznie
        na 15 lat i w czynszu spłacam kredyt przez lat 30. Ja policzyłem, że to będzie
        całe 500 złotych czynszu jako kredyt. Gdy realnie weźmie się 300 złotych jako
        kredyt to oszczędność ponad 60% wychodzi. A mnie właśnie TBS Praga Południe
        interesuje bo blisko gdzie mieszkam teraz i dziecko nadal będzie mieć dobrą
        opiekunkę pod ręką.

Pozdrawiam
    • Gość: nika Re: TBS Praga Po?udnie - opinie IP: *.fototype.com.pl 22.08.02, 08:44
      wez pod uwage ze to nie jest wlasnosciowe, teraz duzo deweloperow buduje i
      sprzedaje 2.5-3.5 tys, za metr ,oni na tym jeszcze zarabiaja.Pod klucz-
      wykonczone i do mieszkania, oni kupuja to duzo, duzo , duzo taniej ceny nawet
      mniejsze niz hurtowe, wiec to ic wynosi i tak duzo mniej niz sie nam wydaje.A
      4tysie za1m to chyba wartosc odtworcza okreslona przez wojewode a nie faktyczne
      koszty bubowy,ktore partycypujesz.A z tanszymi to nie sciema juz istniej
      pozdrawiam
      • Gość: chudyy Re: TBS Praga Po?udnie - opinie IP: 195.94.203.* 22.08.02, 10:03
        > wez pod uwage ze to nie jest wlasnosciowe, teraz duzo deweloperow buduje i
        > sprzedaje 2.5-3.5 tys, za metr

a gdzie masz takie ceny w centrum za gotowe? Jeśli już to bliżej 3,5tys i
        surowe, ja tam gotowych nie widziałem w takiej cenie no chyba, że dwupoziomowe
        powyżej 100 metrów. Cena podawana w reklamach jest sztucznie zaniżana, a to bez
        vatu, a to bez balkonu, bez udziału w gruncie itd, potem jak podoliczają to
        mieszkania surowe w okolicy 4 tys są.

pozdrawiam
    • Gość: nika Re: TBS Praga Po?udnie - opinie IP: *.fototype.com.pl 22.08.02, 10:44
      jest mowa o tbs i uwazam ze to duzo 4tys, popatrz w gazecie za ta cene sie
      znjdzie w centrum
      na tbs to stanowczo za duzo
      • Gość: magda cena za metr IP: *.u.mcnet.pl 22.08.02, 13:07

> jest mowa o tbs i uwazam ze to duzo 4tys, popatrz w gazecie za ta cene sie
        > znjdzie w centrum
        > na tbs to stanowczo za duzo

Ja jestem (to znaczy jeszcze tam nie mieszkam) w TBS Marki przy ul.
        Kowlaczyka - pogranicze żerania i tarchomina i za metr2 mieszkania pod klucz
        płaciłam 3170 . MOże to Wam pomoże w ustaleniu jaka cena jest atrakcyjna

magda
        • Gość: chudyy Re: cena za metr IP: 195.94.203.* 22.08.02, 13:25
          Gość portalu: magda napisał(a):
          > Ja jestem (to znaczy jeszcze tam nie mieszkam) w TBS Marki przy ul.
          > Kowlaczyka - pogranicze żerania i tarchomina i za metr2 mieszkania pod
          klucz
          > płaciłam 3170 . MOże to Wam pomoże w ustaleniu jaka cena jest atrakcyjna
          > magda

ale ja nie skupiam się na ostatecznej cenie metra tylko na koszcie ostatecznym
          jaki poniosę by sobie gdzieś wygodnie mieszkać. Nie da się kupić mieszkania z
          dobrym dojazdem do centrum za mniej niż okolice 4tys. (w stanie do
          zamieszkania). I ja liczę moje koszty, ile będzie mnie kosztował kredyt na 25
          lat na hipoteczne, a ile wydam jeśli wynajmę od TBS. Różnice na korzyść TBS są
          ogromne, a - jak pisałem - brak własności mi nie przeszkadza skoro będę tam
          mógł mieszkać póki będę chciał i jeśli po mnie przejmie to mieszkanie moje
          dziecko z prawem do mieszkania (wtedy już za czynsz jak w każdym innym, bo po
          30 latach kredyt będzie spłacony).

Po prostu mam wrażenie, że to przywiązanie do własności kompletnie spycha w
          cień inne istotne kwestie (przynajmniej dla mnie).

pozdrawiam
          • Gość: nika Re: cena za metr IP: *.fototype.com.pl 03.09.02, 02:05
            ja tylko chce sie dowiedziec ile musisz zaplacic za 30% wartosci, czyli ile
            kosztuje tam metr, Magda pisala ze w markach jest to 3100- to tez jest pod
            klucz, a wiec ile chca w "twoim "TBSie
            • Gość: ama Re: cena za metr IP: 212.2.102.* 30.09.02, 21:06
              mam do odsprzedania :mieszkanie w systemie TBS: 51.3 m2 (z miejscem garażowym)
              usytuowane na ulicy Kowalczyka (przy ulicy Modlińskiej), odbiór koniec
              listopada 2002 . Mieszkanie jest wykończone (glazura,terakota , biały montaż ,
              wykładziny podłogowe) Cena ok 50.000 pln (miejsce parkingowe można od ręki
              odsprzedać -są chętni (conajmniej za 3 tyś. pln)
              bliższe informacje mailem lub pod nr tel. 601 135 452
              • Gość: paula Re: cena za metr IP: *.sze.warszawa.supermedia.pl 30.09.02, 21:28
                Chudyy, pytasz, gdzie w Centrum deweloper buduje tanio?
                A ja Ci odpowiem, ze w Rembertowie (tak, tak, wiem to w zadnym razie zadne
                centrum , ale interesujesz sie Praga Poludnie, a to rzut beretem)kupilam u
                dewelopera za 2700 pln/m2 (hipoteczne) + 16 tys miejsce parkingowe (balkon,
                piwnica w cenie).
                Dodac koszty wykonczenia - glazura, podlogi, bialy montaz i co tam jeszcze kto
                chce, to chyba lepsza inwestycja niz tbs. Moim zdaniem.
                Pozdrawiam
                • Gość: Chudyy Paula IP: 195.94.203.* 01.10.02, 13:27
                  Nie, Rembertów za daleko dla mnie. Jak wracam w nocy taksówką to do Rembertowa
                  ze 4 dychy zapłacę, a teraz to w 20 zł się mieszczę. Ja lubię pohulać
                  wieczorami, co będę w domu siedział ...
                  pzdr
                  • Gość: paula Re: Paula - Chudyy IP: *.sze.warszawa.supermedia.pl 05.10.02, 00:18
                    ????:))
                    No, tak co kto lubi. Rzeczywiscie, co masz siedziec w domu, kiedy monz
                    hulac:))))
                    Ale, wiesz, rembertow to JUZ WARSZAWA wiec taksowki pierwsza
                    strefa........zaden majatek
                    CZESC:)
            • Gość: Chydyy Nika IP: 195.94.203.* 01.10.02, 13:25
              Właśnie wczoraj przelałem 44 517 zł, ale to było 25%, nie wiem jak bo to żona
              załatwiała. Wychodzi cos ok. 4 tys. za metr. Mnie tam nie przeszkadza, bo jak
              pisałem powyżej ostatecznie zapłacę co najmniej 50% taniej niż gdybym takie
              chciał kupić.
              pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka