Gość: Patty IP: 217.153.33.* 22.08.02, 15:27 Jakie macie informacje na temat budowy i problemów z wykonawcą. Interesują mnie najświeższe. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kokon Re: Z I E L O N E Z A C I S Z E - ETAP B -klo IP: 172.10.11.* 22.08.02, 16:00 chwile temu rozmawialem z turretem i ponoc budowe ma konczyc gobex. zobaczymy jak to bedzie w kazdym razie od przyszlego tygodnia maja wznowic prace wtedy tez sie tam wybieram (ok srody) i dam znac jak to wyglada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patty Re: Z I E L O N E Z A C I S Z E - ETAP B -klo IP: 217.153.33.* 22.08.02, 16:15 Gość portalu: kokon napisał(a): > chwile temu rozmawialem z turretem i ponoc budowe ma konczyc gobex. zobaczymy > jak to bedzie w kazdym razie od przyszlego tygodnia maja wznowic prace wtedy > tez sie tam wybieram (ok srody) i dam znac jak to wyglada... Dzięki za wieści. Z tego co widzę codziennie to budowa stoi (konstrukcja wciąż nie dokończona) jedynie wstawiają codziennie po kilka okien). Ale okna to nie wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokon Re: Z I E L O N E Z A C I S Z E - ETAP B -klo IP: 172.10.11.* 23.08.02, 08:27 Gość portalu: Patty napisał(a): > Gość portalu: kokon napisał(a): > > > chwile temu rozmawialem z turretem i ponoc budowe ma konczyc gobex. zobacz > ymy > > jak to bedzie w kazdym razie od przyszlego tygodnia maja wznowic prace wte > dy > > tez sie tam wybieram (ok srody) i dam znac jak to wyglada... > Dzięki za wieści. Z tego co widzę codziennie to budowa stoi (konstrukcja wciąż > nie dokończona) jedynie wstawiają codziennie po kilka okien). Ale okna to nie > wszystko. sprawa ponoc tak wyglada ze teraz turret bedzie placil podwykonawcom, bo ponoc wczesniej byly jakies problemy na linii gobex-podwykonawcy, mam nadzieje ze jak podwykonawcy beda mieli regularnie placone to rusza z robota. niewykluczone tez ze akurat podwykonawca o oknach, o ktorych piszesz nie mial problemow z platnosciami i on robi caly czas swoje. ponoc opoznienie nie wystepuje obecnie na wszystkich robotach Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Z I E L O N E Z A C I S Z E - ETAP B -klo 23.08.02, 08:44 Biorąc pod uwagę zaawansowanie prac i tempo ( obecne ) budowy, to kluczy na Wilekanoc nie dostaniemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Z I E L O N E Z A C I S Z E - ETAP B -klo IP: 217.153.33.* 23.08.02, 08:50 sloggi napisał: > Biorąc pod uwagę zaawansowanie prac i tempo ( obecne ) budowy, to kluczy na > Wilekanoc nie dostaniemy. > Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Z I E L O N E Z A C I S Z E - ETAP B -klo 23.08.02, 09:23 Gość portalu: Beata napisał(a): > sloggi napisał: > > > Biorąc pod uwagę zaawansowanie prac i tempo ( obecne ) budowy, to kluczy n > a > > Wilekanoc nie dostaniemy. > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Z I E L O N E Z A C I S Z E - ETAP B -klo IP: 217.153.33.* 23.08.02, 12:19 sloggi napisał: > Gość portalu: Beata napisał(a): > > > sloggi napisał: > > > > > Biorąc pod uwagę zaawansowanie prac i tempo ( obecne ) budowy, to klu > czy n > > a > > > Wilekanoc nie dostaniemy. > > > Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Z I E L O N E Z A C I S Z E - ETAP B -klo 23.08.02, 12:29 Jestem delikatnym pesymistą. Plac budowy jest pusty, zero betoniarek, baraków - może Ci robotnicy zabezpieczali budowę ? Nie wyglada mi to na kontynuację prac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziny dostawc Re: Z I E L O N E Z A C I S Z E - ETAP B -klo IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.02, 12:07 Gość portalu: Patty napisał(a): > Gość portalu: kokon napisał(a): > > > chwile temu rozmawialem z turretem i ponoc budowe ma konczyc gobex. zobacz > ymy > > jak to bedzie w kazdym razie od przyszlego tygodnia maja wznowic prace wte > dy > > tez sie tam wybieram (ok srody) i dam znac jak to wyglada... > Dzięki za wieści. Z tego co widzę codziennie to budowa stoi (konstrukcja wciąż > nie dokończona) jedynie wstawiają codziennie po kilka okien). Ale okna to nie > wszystko. nie chciałbym wam psuć humoru ale z tego co wiem Gobex jest bankrutem .... mieliśmy im sprzedawać pewne elementy ale, że zawsze były z nimi problemy to od roku płacili przed dostawą ... teraz nie ma o czym z nimi nawet rozmawiać... finito .. pozdrowienia zawiedziny dostawca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzmetro Re: Z I E L O N E Z A C I S Z E - ETAP B -klo IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 23.08.02, 14:18 Szanowni Państwo, Pragnę oficjalnie poinformować , że firma Turret [ inwestor Osiedla ] osiągnęła porozumienie z Gobex'em , który pozostanie na placu budowy jako wykonawca i koordynator robót . Pismo Turret zamieszczę w poniedziałek . Pozdrawiam SB Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re:ZIELONE ZACISZE - ETAP B 23.08.02, 14:26 Szanowny "zzmetro" uprzedam, że dokąd pocztą nie otrzymam oficjalnego pisma o wznowieniu prac i takiegoż wznowienia nie ujrzą moje oczy - dotąd jeden ciężko zarobiony grosz nie przelany pozostanie z mojego rachunku na konto Turretu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re:ZIELONE ZACISZE - ETAP B IP: 217.153.33.* 23.08.02, 14:40 sloggi napisał: > Szanowny "zzmetro" uprzedam, że dokąd pocztą nie otrzymam oficjalnego pisma o > wznowieniu prac i takiegoż wznowienia nie ujrzą moje oczy - dotąd jeden ciężko > zarobiony grosz nie przelany pozostanie z mojego rachunku na konto Turretu. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzmetro Re:ZIELONE ZACISZE - ETAP B IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 23.08.02, 17:19 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzmetro Re:ZIELONE ZACISZE - ETAP B IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 23.08.02, 17:23 Drogi Panie Robercie , Drodzy Państwo, Poniżej oficjalne pismo w sprawie Turret / Gobex - wersję tradycyjną - pismo otrzymacie Państwo naturalnie w przyszłym tygodniu : " Szanowni Państwo, W nawiązaniu do naszego pisma z dnia 7 sierpnia 2002 roku uprzejmie informujemy, iż po weryfikacji różnych wersji dokończenia Budowy doszliśmy do przekonania, że w obecnej sytuacji optymalnym rozwiązaniem będzie przejęcie funkcji Generalnego Wykonawcy przez Turret Poland we współpracy z firmą Gobex Sp. z o.o. jako głównym Wykonawcą i koordynatorem Budowy. Miło nam poinformować Państwa, iż stosowna umowa została już podpisana, a jej efekty powinny być widoczne w ciągu najbliższych kilku dni. Z poważaniem dr Jacek Zabojszcz Dyrektor Generalny Turret Poland Sp. z o.o. " Mam nadzieję , że powyższe wyjaśnienie pozowoli Państwu na spędzenie spokojniejszego i sympatyczniejszego weekendu czego oczywiście wszystkim serdecznie życzę Sławomir Boliński Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokon Re: Z I E L O N E Z A C I S Z E - ETAP B -klo IP: 172.10.11.* 23.08.02, 16:04 proponuje aby to wlasnie forum (jako jedyne tematycznie zwiazane wylacznie z ostatnia aferka) bylo miejscem wymiany informacji tych ktorzy sa zainteresowani postepami prac na ZZ i miejscem na uwagi zzmetro. proponuje wiec forum jednotematyczne, zasada ta moglaby obowiazywac takze w przypadku kazdego nowego watku... faktycznie bowiem nasz watek niebezpiecznie sie rozszerza na kilka innych forum i chyba sami sie wkrotce w tym pogubimy. zzmetro np znalazl nas w kilku miejscach i ostatnia jego informacja tez - np na innym forum jest informacja ze Turret ma zostac generalnym wykonawca. turret raczej nie posiada na tym polu wielkiego doswiadczenia oby jednak mial dobrych doradcow co do planowania robot i wybioru podwykonawcow. skoro oswiadczenia p. zabojszcza mamy sie spodziewac w poniedzialek to mam nadzieje ze bedzie ono wyczerpujace i jak sie domyslam poruszajace takze szczegolowo jakie sa w tej chwili opoznienia i co z tym zamierzaja robic. zycze wiec owocnej pracy podczas weekendu. szansa sie turretowi nalezy bo to chyba nie on namieszal... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzmetro Re: Z I E L O N E Z A C I S Z E - ETAP B -klo IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 23.08.02, 17:30 Gorąco popieram ideę 'komasacji' forów i uznania tegoż za 'oficjalne' zwlaszcza jeżeli będziecie Państwo oczekiwali od nas wyjaśnień odnośnie różnych kwestii związanych z budową , finansowaniem itp. Chcielibyśmy utrzymywać z Wami stały kontakt , z drugiej strony nie chciałbym być usterkowany, że nie odpowiadam na posty , gdyż nie odnajdę Was pod np. " Aktualności ZZ " Pozdrawiam SB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: ZIELONE ZACISZE - ETAP B -kłopoty? IP: 217.153.33.* 26.08.02, 08:50 Gość portalu: zzmetro napisał(a): > Gorąco popieram ideę 'komasacji' forów i uznania tegoż za 'oficjalne' > zwlaszcza jeżeli będziecie Państwo oczekiwali od nas wyjaśnień odnośnie różnych > > kwestii związanych z budową , finansowaniem itp. > > Chcielibyśmy utrzymywać z Wami stały kontakt , z drugiej strony nie chciałbym > być usterkowany, że nie odpowiadam na posty , gdyż nie odnajdę Was pod > np. " Aktualności ZZ " ****Dobra wiadomość dziś przed godziną 8 rano na dachu budynku kręciło się sporo robotników. Jednocześnie prośba do pana Bolińskiego i TP aby informowali nas na forum na bieżącą jakie prace są wykonywane właśnie danego dnia i jaki jest stopień zaawansowania poszczególnych prac. (Jeśli nie codziennie to przynajmniej na koniec tygodnia). > > Pozdrawiam > SB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: ZIELONE ZACISZE - ETAP B -kłopoty? IP: 217.153.33.* 28.08.02, 08:23 Gość portalu: Beata napisał(a): > Gość portalu: zzmetro napisał(a): > > > Gorąco popieram ideę 'komasacji' forów i uznania tegoż za 'oficjalne' > > zwlaszcza jeżeli będziecie Państwo oczekiwali od nas wyjaśnień odnośnie > różnych > > > > kwestii związanych z budową , finansowaniem itp. > > > > Chcielibyśmy utrzymywać z Wami stały kontakt , z drugiej strony nie chciał > bym > > być usterkowany, że nie odpowiadam na posty , gdyż nie odnajdę Was pod > > np. " Aktualności ZZ " > > > > ****Dobra wiadomość dziś przed godziną 8 rano na dachu budynku kręciło się > sporo robotników. > > Jednocześnie prośba do pana Bolińskiego i TP aby informowali nas na forum na > bieżącą jakie prace są wykonywane właśnie danego dnia i jaki jest stopień > zaawansowania poszczególnych prac. (Jeśli nie codziennie to przynajmniej na > koniec tygodnia). > > > > Pozdrawiam > > SB ***Dziś rano budowa świeci pustkami? Czyżby jakieś problemy? Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi ZIELONE ZACISZE - ETAP B - kłopoty trwają 28.08.02, 09:33 Wczoraj na budowie było trzech robotników plus operator dźwigu. Według pewnych osób świadczy to o wznowieniu prac przez Gobex. Koń by się uśmiał, mnie do śmiechu nie jest. Kiedy prace ruszą w tempie, które dało się zaobserwować przed 15 lipca ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokon Re: ZIELONE ZACISZE - ETAP B - kłopoty trwają IP: 172.10.11.* 28.08.02, 10:04 faktycznie - nie mozna powiedziec zebysmy byli usatysfakcjonowani nic nie mowiaca informacja ze "gobex wrocil" uczciwie byloby jasno powiedziec kiedy robota ruszy pelna para i jakie roboty ma wykonac gobex, oraz podac skorygowany harmonogram calosci prac, przydalaby sie tez informacja o biezacym opoznieniu - co pan na to panie SB? - ponoc jest juz nowa umowa z gobexem Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: ZIELONE ZACISZE - ETAP B - kłopoty trwają 28.08.02, 10:11 Gorzów twierdzi, że nie ma obecnie "mocy przerobowych" sprzed wszczęcia postępowania układowego, czy ktoś kręci ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: ZIELONE ZACISZE - ETAP B - kłopoty trwają IP: 217.153.33.* 28.08.02, 10:16 sloggi napisał: > Gorzów twierdzi, że nie ma obecnie "mocy przerobowych" sprzed wszczęcia > postępowania układowego, czy ktoś kręci ? > Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: ZIELONE ZACISZE - ETAP B - kłopoty trwają 28.08.02, 10:41 TP ukryło również przed nami fakt, że przyczyniło się do upadku Gobex'u. A wiem to z dość pewnych źródeł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: ZIELONE ZACISZE - ETAP B - kłopoty trwają IP: 217.153.33.* 28.08.02, 10:50 sloggi napisał: > TP ukryło również przed nami fakt, że przyczyniło się do upadku Gobex'u. > A wiem to z dość pewnych źródeł. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwy Re: ZIELONE ZACISZE - ETAP B - kłopoty trwają IP: *.kprm.gov.pl / 158.66.35.* 28.08.02, 11:03 Im wcześniej tym lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Z I E L O N E Z A C I S Z E - ETAP B -klo IP: 217.153.33.* 30.08.02, 08:15 Gość portalu: Patty napisał(a): > Jakie macie informacje na temat budowy i problemów z wykonawcą. > Interesują mnie najświeższe. Dziś rano przed 8 było zupełnie pusto nie licząc ochroniarza. Smutne, tym bardziej że jeszcze w lipcu wyniki pracy były widoczne z dnia na dzień. A od zeszłego poniedziałku praca na budowie miała rokręcać się z dnia na dzień i powrócić do stanu poprzedniego. Beata Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Z I E L O N E Z A C I S Z E - ETAP B -klop 30.08.02, 08:22 Ciekaw jestem ile to jest w pojęciu ZZ "kilka dni" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ETAP A Szkoda IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 30.08.02, 08:27 Nie chce sie wtracac... Mieszkam co prawda w etapie A, jest fajnie... Tez byly narzekania... Ale wy ta swoja pisanina po czesci szkodzicie sobie... Wim bo moj znajmomy chcial kupic w waszym budynku mieszkanko, zrezygnowal (przynajmniej na jakis czas) jak przeczytal forum... A to nie jest dobre ani dla developera (którego nie chce bronic) ani dla Was (szybciej pozbedziecie sie "wybranej" firmy zarzadzajacej)... Wiec moze mailing a nie publicznosc w postaci milionow internautow... Ale to takie moje skromne uwagi. PS. Mam nadzieje ze wkrotce cos ruszy - ja tez nie mam ochoty slucha stukotu mlotkow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Szkoda IP: 217.153.33.* 30.08.02, 08:54 Gość portalu: ETAP A napisał(a): > Nie chce sie wtracac... Mieszkam co prawda w etapie A, jest fajnie... Tez byly > narzekania... Ale wy ta swoja pisanina po czesci szkodzicie sobie... Wim bo moj > > znajmomy chcial kupic w waszym budynku mieszkanko, zrezygnowal (przynajmniej na > > jakis czas) jak przeczytal forum... A to nie jest dobre ani dla developera > (którego nie chce bronic) ani dla Was (szybciej pozbedziecie sie "wybranej" > firmy zarzadzajacej)... Wiec moze mailing a nie publicznosc w postaci milionow > internautow... Ale to takie moje skromne uwagi. PS. Mam nadzieje ze wkrotce cos > > ruszy - ja tez nie mam ochoty slucha stukotu mlotkow... Developer jak nie chce szkodzić sobie to powinien popędzić robotników aby szybciej skończyli budować. Wtedy sprzedaż wzrośnie. I wszyscy będą zadowoleni pisać jak jest fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Szkoda 30.08.02, 09:07 Jeśli byłoby wszystko w porządku, to nie byłoby powodów do narzekania. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Udajemy, że wszystko jest OK ? 03.09.02, 14:12 Otóż wczoraj po budowie chodziło trzech robotników. Otrzymanie jakiejkolwiek telefonicznej informacji jest niemożliwe. Trzech rozmówców mówiło mi trzy różne rzeczy - kto mówi prawdę oczywistą, a kto rzekomą trudno sprawdzić. Wiem też, że Gobex zwolnił dużą grupę pracowników i budowy przy Wincentego 112 nie ma kim obsadzić. A czas biegnie. Czytam, że Beata33 chce urządzać mieszkanie; czytam też jak ZZMETRO studzi jej zapały - czyli coś wie, tylko nie powie. Mówi się, że pożyjemy - zobaczymy; tyle tylko, że ja chcę znać jakieś konkrety. Czemu do pism o nawiązaniu współpracy z Gobexem nie dołączono kopii porozumienia ? Przecież my nawet nie wiemy, czy rzeczywiście nawiązano takie porozumienie. My nic nie wiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokon Re: Udajemy, że wszystko jest OK ? IP: 172.10.11.* 03.09.02, 15:01 no wlasnie - chyba mamy prawo wiedziec czego porozumienie dotyczylo i co zostalo z gobexem ustalone odnosnie zakresu robot i nadrabiania opoznien! ostatnie oswiadczenie p. zabojszcza mialo miejsce juz dosc dawno temu - juz chyba powinno sie cos konkretnego dziac! Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Udajemy, że wszystko jest OK ? 03.09.02, 15:14 Super informacją jest to, że nie ma sztywnej daty wznowienia prac budowlanych. Jeśli będzie zimny i deszczowy październik to o stanie zamkniętym porozmawiamy wiosną. Skąd wiem o braku tej daty - to niestety tajemnica. Mieliśmy dostać harmonogramy wznowienia prac - nic bardziej mylnego, skoro nie wiadomo kiedy robotnicy wejdą na budowę to jak można zakładać harmonogram czegokolwiek ? Odpowiedz Link Zgłoś
beatka33 Re: Udajemy, że wszystko jest OK ? 03.09.02, 15:15 Gość portalu: kokon napisał(a): > no wlasnie - chyba mamy prawo wiedziec czego porozumienie dotyczylo i co > zostalo z gobexem ustalone odnosnie zakresu robot i nadrabiania opoznien! > ostatnie oswiadczenie p. zabojszcza mialo miejsce juz dosc dawno temu - juz > chyba powinno sie cos konkretnego dziac! *** Może nie tyle udajemy co czekamy na rezultaty. Do końca września mają czas na doprowadzenie budowy do stanu surowego. Inaczej nie dostaną pieniędzy bo tak mamy spisane umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Udajemy, że wszystko jest OK ? 03.09.02, 15:48 To zależy co rozumiemy za stan surowy. Dziś jest 3.09 i mgliście widzę ten termin. Powiem więcej, nie widzę tego terminu. Poślizg oficjanie ma ..... tygodni, a moim zdaniem w tym tempie zwiększy się + 4 tyg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorka Re: Udajemy, że wszystko jest OK ? IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 04.09.02, 16:34 Witam! Ja niestety sie sfrajerowalam i w umowie mam terminy platnosci bez wzgledu na postepy pracy na budowie. Zastanawia mnie fakt, ze skoro Gobex nie ma forsy na zatrudnienie pracownikow, to dlaczego TP im nie zapalci za dotychcczasowa prace, zeby mogli zatrudnic nowe osoby na budowie? Poza tym czuje kompletna bezsilnosc. Co innego mowi pan X a co innego pan Y. Macie moze jakies pomysly jak wplynac na to co sie tam dzieje? Bo moim zdaniem, to co nas do cholery obchodza problemy Gobexu? Umowe podpisalismy z TP, wiec jesli ani TP ani Gobex nicm nie robia, to moze zakasac rekawy i kazac panom X i Y nosic cegly, skoro nie potrafia zmobilizowac firme z ktora podpisali umowe? Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Udajemy, że wszystko jest OK ? 04.09.02, 16:42 Czytam Wasze wypowiedzi i chyba tylko my z Dorką się denerwujemy. Cała reszta czeka aż się polepszy. Ludzie, nie dziwi Was marazm na budowie ? Czy ktoś z Was chociażby raz czynnie kontaktował się z TP w sprawie wznowienia prac ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokon Re: Udajemy, że wszystko jest OK ? IP: 172.10.11.* 04.09.02, 17:07 nie tylko wy sie zamartwiacie ta cala sytuacja, ja tez jestem calkiem zdezorienowany bo choc rozmiawialem wczoraj z p. zabojszczem (na miejscu na ZZ) to potrafil udzielic mi jedynie informacji ze budowa juz jest wznowiona i sie rozkreca... a na budowie to chyba tak jak ostatnio - kilku robotnikow stukajacych chyba dla picu mlotkami, no moze kombilowali cos co mialo przypominac wstawianie okien. ja osobiscie uspokoje sie chyba troche dopiero gdy zobacze wykonczony "szkielet" budynku. ponoc w zeszlym tygodniu - w srode (juz po podpisaniu rzekomego porozumienia turreta z gobexem) mialo miec miejsce spodkanie na szczycie obu tych firm - W IMIENIU WSZYSTKICH PRZYSZLYCH MIESZKANCOW DOMAGAM SIE KONKRETOW!!!!!!!!!!!!!!!! mysle ze nie zyczymy sobie wiecej nic nie mowiacych oswiadczen turreta - konkrety panie dyrektorze, konkrety!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzmetro Re: Udajemy, że wszystko jest OK ? IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 06.09.02, 10:48 Szanowni Państwo , Zakończyłem właśnie spotkanie z inż. inż . Jarkiem Stalą[Gobex] i Kuligowskim [Nadzór Turret ] . Na dzień dzisiejszy 6.09.02 : - stan zatrudnienia na budowie - ponad 85 osób, - od poniedziałku 6.09. wchodzą na budowę ekipy murarskie - stan zatrudnienia zwiększony zostanie do ca. 150 osób, - 5 osobowa ekipa Stolimpex'u [ instalująca okna ] zamocowała je w niemal całej kondygnacji 2 piętra w ciągu bieżącego tygodnia. - stopniowo budowa dochodzić będzie do zatrudnienia kilkuset pracowników [ w szczycie prac ok. 500 ] Powyższe pozwoli Państwu na - miejmy nadzieję - spokojniejszy weekend Kolejny komunikat z frontu - w przyszłym tygodniu. pozdrawiam SB Odpowiedz Link Zgłoś
beatka33 Re: Udajemy, że wszystko jest OK ? 06.09.02, 11:12 Gość portalu: zzmetro napisał(a): > Szanowni Państwo , > > Zakończyłem właśnie spotkanie z inż. inż . Jarkiem Stalą[Gobex] i Kuligowskim > [Nadzór Turret ] . > > Na dzień dzisiejszy 6.09.02 : > - stan zatrudnienia na budowie - ponad 85 osób, > - od poniedziałku 6.09. wchodzą na budowę ekipy murarskie - stan zatrudnienia > zwiększony zostanie do ca. 150 osób, > - 5 osobowa ekipa Stolimpex'u [ instalująca okna ] zamocowała je w niemal całej > > kondygnacji 2 piętra w ciągu bieżącego tygodnia. > - stopniowo budowa dochodzić będzie do zatrudnienia kilkuset pracowników > [ w szczycie prac ok. 500 ] > > Powyższe pozwoli Państwu na - miejmy nadzieję - spokojniejszy weekend > Kolejny komunikat z frontu - w przyszłym tygodniu. > > pozdrawiam > SB > Czyżbyśmy prowadzili wojnę? > Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Udajemy, że wszystko jest OK ? 06.09.02, 11:26 Dokąd nie zobaczę, dotąd nie uwierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZMETRO Re: Udajemy, że wszystko jest OK ? IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 06.09.02, 16:29 Droga Pani Beato , Mieliśmy na myśli FRONT ROBÓT . Z drugiej strony militarna terminologia odzwierciedla naszego ducha walki determinację i bezgraniczne poświęcenie ... Pozdrawiam SB Odpowiedz Link Zgłoś
beatka33 Re: Udajemy, że wszystko jest OK ? 06.09.02, 16:46 POświęcenie dla kogo? czego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzmetro Re: Udajemy, że wszystko jest OK ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.02, 19:07 Droga Pani Beato, P o ś w i ę c e n i e między innymi dla Pani i innych zaniepokojonych Klientów. Każda firma i każdy jej dzial sprzedaży mają określone obowiązki informacyjne. Byłbym bardzo ciekaw gdyby na całym forum internetowym Gazety Wyborczej znalazła Pani firmę, która w tak szybki i otwarty sposób informuje o w s z y s t k i c h aspektach swojej działalności. I taką , która jak TP powstające problemy tak szybko i sprawnie rozwiązuje . Element informacyjny naszej pracy traktujemy jako oczywiście nie poświęcenie a zobowiązanie moralne i standard profesjonalny tak wobec Was jak i inwestora . Prosże wybaczyć - niepotrzebnie - żatrobliwy ton , mojego jednak serio , postu. Z wyrazami szacunku SB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokon Re: Udajemy, że wszystko jest OK ? IP: 172.10.11.* 06.09.02, 14:12 w 500 osob na budowie chyba ciezko uwierzyc, chyba ze przyjda wszyscy przyszli mieszkancy... ale oczywiscie na budowach sie nie znam, nie ukrywam jednak ze jakby 500 robotnikow wzielo sie z miejsca do roboty bylbym bardzo zadowolony - wykonawca nadrobilby zaleglosci blyskawicznie - zycze powodzenia i owocnej pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzetro Re: Udajemy, że wszystko jest OK ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.02, 18:56 Drogi Kliencie, Liczba 500 osób pracujących [ jednocześnie ] na budowie wydawać się może nieco księżycowa , choć w Etapie A była ona nawet okresowo większa , zaś Etap B jaest o jedną sekcję - większy. Pozdrawiam SB Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Udajemy, że wszystko jest OK ? 06.09.02, 19:05 Chciałbym ujrzeć te 500 osób w ferworze pracy. Kiedy dostaniemy harmonogram prac ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzetro Re: Udajemy, że wszystko jest OK ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.02, 19:09 Drogi Kliencie, Liczba 500 osób pracujących [ jednocześnie ] na budowie wydawać się może nieco księżycowa , choć w Etapie A była ona nawet okresowo większa , zaś Etap B jaest o jedną sekcję - większy. Pozdrawiam SB Odpowiedz Link Zgłoś
beatka33 Re: Z I E L O N E Z A C I S Z E - ETAP B -klo 08.09.02, 10:30 Nareszcie mam okna. Ale co dalej? I kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Z I E L O N E Z A C I S Z E - ETAP B -klo 09.09.02, 09:48 Okna wstawia podwykonawca, robi to chyba jednak z dużą dozą nieśmiałości. Podobno ten tydzień pokaże czy Gobex zawita na budowie. Odpowiedz Link Zgłoś
beatka33 Harmonogram prac 13.09.02, 14:17 Czytałam i czekałam cierpliwie do dziś na nowy harmonogram prac. Nie otrzyamałam go do dziś ani od TP (obiecał mi pan Kucharski) ani od MA. Prosiłam o przysłanie faksem ok połowy sierpnia. MA poinformowało mnie pod koniec sierpnia na początku września, że w ciągu tygonia będzie nowy harmonogram jak tylko Gobex wrócik. Gobex wrócił. Niewiele przez ostatni miesiąc zrobił. Jedna kondygnacja okien i kawałek stropu to nieiwelkie tempo prac, które moim skromnym zdaniem nie gwarantuje odbioru mieszkania do końca marca. A które miałam odebrać na początku grudnia tego roku. Czekam na szybką reakcję listowną oraz na forum. Beata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokon Re: Harmonogram prac IP: 172.10.11.* 13.09.02, 15:14 dolaczam sie do ktoregos juz z kolei wolania o rzetelna i wiarygodna informacje na temat budowy, harmonogram powinien byc juz chyba opracowany? moze nie ma sie czym zbytnio pochalic klientom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzmetro Re: Harmonogram prac IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 13.09.02, 15:34 Szanowni Państwo , 1. Postęp prac na budowie Etapu B jest daleko więcej niż symboliczny , a przyrost zatrudnienia - stały [ dziś blisko 100 osób ]. 2. Dokładniejsze informacje będę mógł podać na początku przyszłego tygodnia po spotkaniu z GOBEX i inż. Kuligowskim z TP Pozdrawiam SB Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Harmonogram prac 17.09.02, 08:49 Czy można przyjąć, że jest już początek obecnego tygodnia ? Odpowiedz Link Zgłoś
beatka33 dobre wieści? 16.09.02, 19:27 W niedzielę widziałam strop, trochę ścian działowych na 2 piętrze. A dziś zaczęli robić poddasze. W tym tygodniu mają zacząć pracę tynkarze? Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: dobre wieści? 17.09.02, 08:30 Tak, tylko nie zapominaj Beata, że oni pracują od 8 do 16. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorka Re: dobre wieści? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.09.02, 21:01 Witajcie? Czy Pan SB jest na urlopie, na zwolnieniu, czy moze nie zyje? Za diabla nie mozna sie ostatnio z nim skontaktowac na forum. Czy ktos cos wie? PUK PUK!!! Panie Bolinski!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
beatka33 Re: dobre wieści? 18.09.02, 08:37 Od Pana SB wiem, że harmonogram ma być dziś gotowy. Jutro rano mam nadzieję, że zostanę poinformowana telefonicznie i otrzymam faksem. Co do czasu pracy to na budowie są od 8 rano do 16 ale w niektóre dni do późnej nocy w zależności czy rozpoczęli daną pracę wymagającą dokończenia jeszcze tego samego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzmetro Re: dobre wieści? IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 18.09.02, 09:48 Drodzy Państwo, SB żyje i nigdy nie chodzi na urlopy. Tak jak pisze Beatka33 , którą SB i całe Biuro pozdrawia , powinniśmy dziś dysponować harmonogramem i tenże przekażę Państwu niezwłocznie . Wyjeżdżając wczoraj z ZZ po 20-tej obserwowałem duży ruch na budowie na który oczywiście skarżą się mieszkańcy pierwszego bloku pytając mnie równie grzecznie jak Wy - czy prace nie mogłyby kończyć się o 16 - 17 ??? Serdecznie pozdrawiam SB Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: dobre wieści? 18.09.02, 10:23 A zatem mam zaburzenia wzroku. Może w etapie C będzie jakaś poradnia ze zniżką dla ZZmenów ? Odpowiedz Link Zgłoś
beatka33 Pozdrowienia 18.09.02, 11:57 Również pozdrawiam i dziękuję za pamięć. A na urlopy musi Pan chodzić czy nie bo to niezgodne z kodeksem pracy. Co do mieszkańców bloku A to dla nich lepiej jeśli szybciej zakończy się budowa . Bo szybsze zasiedlenie etapu B oznacza obiecywane obniżenie kosztów. Tak więc drodzy przyszli sąsiedzi cierpliwości i nie denerwujcie się za hałas z budowy. Im dłużej (dziennie) pracują tym szybciej skończą. My też (mam taką nadzieję) będziemy musieli słuchać etapu C. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Pozdrowienia 18.09.02, 12:05 Okna mam na te obory do wyburzenia, więc budowa etapu C raczej mi przeszkadzać nie będzie. Czy są dostępne jakieś plany zmienionego etapu C ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stewald Re: Pozdrowienia IP: *.mis 18.09.02, 16:19 A dlaczego sądzisz, że etap C będzie zmieniony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzmetro Re: Pozdrowienia IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 18.09.02, 16:32 Kilka wątków : 1. Pani Beato, SB nie obowiązuje Kodeks Pracy , 2. Drogi Sloggi , SB nie widział wczoraj białych myszek tylko robotników Na ich aktywność i hałas wieczorem uskarżali mi się lokatorzy Etapu A a nie na myszki ... 3. Harmonogram - zgodnie z deklaracją GOBEX : - stan surowy zamknięty 30.10.2002 - elewacje 30.11.2002 - koniec budowy 31.03.2002 4. W biurze sprzedaży mamy już nową makietę z budynkiem C - zapraszamy niedługo będziemy mieć plany . W największym skrócie : - nie ma wieżowca, - na środku Osiedla malutki pawilonik usługowy + rekreacja i zieleń - lokale usługowe od ul. Kondratowicza dostępne z zewnątrz - mini golf wzdłuż kanału [ zbierajmy na kije ! ] , Pozdrawiam SB Odpowiedz Link Zgłoś
beatka33 HARMONOGRAM 18.09.02, 20:05 W związku z podanym dziś harmonogramem szukam mieszkania do wynajęcia niedrogo na 5 m-cy. czy ktoś może mi pomóc? Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Pozdrowienia 19.09.02, 09:06 Gość portalu: zzmetro napisał(a): > Kilka wątków : > > 1. Pani Beato, SB nie obowiązuje Kodeks Pracy. Drogi Panie, proszę uważać, albowiem pracoholizm już nie jest w cenie. Ba, jest postrzegany jako przeangażowanie z oczekiwaniem na przychylność zwierzchników działającą destrukcyjnie na kontakty międzyludzkie współpracowników danego szczebla :)))) > 2. Drogi Sloggi , SB nie widział wczoraj białych myszek tylko robotników > Na ich aktywność i hałas wieczorem uskarżali mi się lokatorzy Etapu A > a nie na myszki ... A zatem potrzebna mi klinika oczna. > 3. Harmonogram - zgodnie z deklaracją GOBEX : > > - stan surowy zamknięty 30.10.2002 > - elewacje 30.11.2002 > - koniec budowy 31.03.2002 fiu, fiu, fiu :) > 4. W biurze sprzedaży mamy już nową makietę z budynkiem C - zapraszamy > niedługo będziemy mieć plany . > W największym skrócie : > - nie ma wieżowca, > - na środku Osiedla malutki pawilonik usługowy + rekreacja i zieleń > - lokale usługowe od ul. Kondratowicza dostępne z zewnątrz > - mini golf wzdłuż kanału [ zbierajmy na kije ! ] , > > Pozdrawiam > SB > > Szkoda, że nie będzie wieżowca :( Mam nadzieję, że pawilonik nie będzie ogólnodostępny. Nie gram w golfa, ale zawsze można pokibicować. A gdzie będzie docelowo siedziba Turreta - bo przecież nie w lokalu numer 6 ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzmetro Re: Pozdrowienia IP: 212.76.37.* 19.09.02, 10:42 Drogi Sloggi, 1. Keroshi . To Państwo jesteście moimi pracodawcami . Jeśli dwudniowa nieobecność na forum równa się dla Was ze zgonem pracownika- - jak mam myśleć o urlopie . Z Japończykami byłoby już łatwiej ... 2. Pawilon / pawilonik [ca 250 mkw] - jak całe Osiedle będzie dostępne jedynie dla mieszkańców i ich Gości . 3. Trudno mi wypowiadać się za Turreta , ale nie sądzę by ich ekspansywność miała polagać na zawłaszczaniu nowych lokali na Osiedku . Pozdrawiam SB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebastian Re: Pozdrowienia IP: XBSVR* / 40.0.96.* 19.09.02, 10:42 Dla mnie robotnicy przy etapie B powinni pracowac nawet do 21. Jest to dosc wczesna pora na spanie i mi jako lokatorowi budynku A nie przeszkadza to, ze tam chodza dzwigi. Przynajmiej szybciej skoncza i zdemontuja ten obskurny plot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beatka CZARNO WIDZĘ IP: 217.153.34.* 08.10.02, 09:07 Od 2 tygodni obserwuję postęp prac zewnętrznych (strychy, dach i okna) i w żaden sposób nie potrafię wyobrazić sobie stanu surowego zamkniętego na dzień 31.10.2002. Zostało 23 dni do tego terminu. Biorąc pod uwagę prędkość pracy robotników oraz pogodę uważam to wręcz za niemożliwe. Nie wiem co dzieje się w środku (byłam miesiąc temu) ale boję się , że i w marcu może być problem. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: CZARNO WIDZĘ 08.10.02, 11:13 Gość portalu: Beatka napisał(a): > Od 2 tygodni obserwuję postęp prac zewnętrznych (strychy, dach i okna) i w > żaden sposób nie potrafię wyobrazić sobie stanu surowego zamkniętego na dzień > 31.10.2002. Zostało 23 dni do tego terminu. Biorąc pod uwagę prędkość pracy > robotników oraz pogodę uważam to wręcz za niemożliwe. Nie wiem co dzieje się w > środku (byłam miesiąc temu) ale boję się , że i w marcu może być problem. W środku praca wre, mam trochę dziwne wrażenie, że prace wewnątrz są wyprzedzone w stosunku do tych "zewnętrznych". Stanu surowego nie zdążą zrobić przed końcem października - to pewne. Termin marcowy ? Chyba majowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokon Re: CZARNO WIDZĘ IP: proxy / 172.10.11.* 08.10.02, 12:08 przylaczam sie do niepokoju szanownych przyszlych sasiadow, mino iz nie mozna powiedziec zeby robotnicy sie nie starali... uprzejmie poprosze wiec w imieniu swoim i wyzej postujacych o komentarz Pana S.B. co do zakladnego i faktycznego postepu prac Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: CZARNO WIDZĘ 08.10.02, 12:54 Gość portalu: kokon napisał(a): > przylaczam sie do niepokoju szanownych przyszlych sasiadow, mino iz nie mozna > powiedziec zeby robotnicy sie nie starali... > > uprzejmie poprosze wiec w imieniu swoim i wyzej postujacych o komentarz Pana > S.B. co do zakladnego i faktycznego postepu prac TYLKO SZCZERZE I BEZ OGRÓDEK :))))) p.s. Panie SB, czy kawa nadal aktualna ? Odpowiedz Link Zgłoś
zzmetro Re: SPOTKANIE ETAP B 08.10.02, 13:22 Drogi Sloggi , Drodzy Państwo, W sobotę , 12 października o g. 10.oo w siedzibie Ratusza Gminy W-wa Targówek odbędzie się spotkanie informacyjne przyszłych mieszkańców Etapu B. W imieniu Turret Poland , Gobex i własnym gorąco zapraszam. Po spotkaniu - o g. 11.30 zaprosimy Państwa na Jesienny Piknik lokatorów Etapu A - sadzimy drzewa i inaugurujemy grilla oraz altankę . Pozdrawiam SB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokon Re: CZARNO WIDZĘ IP: proxy / 172.10.11.* 08.10.02, 13:27 dodatkowo ponoc w biurze sprzedazy zainteresowanym nowym klientom wspomina sie o terminie MAJOWYM, Panie B. czy to prawda ze tak to obecnie wyglada? konkretna odpowiedz uchronic moze Panstwa od calkowitego wyczerpania zapasu kawy, bowiem po szczegoly na pewno chetnie udalaby sie sie cala nasza wataha ;). zreszta i tak kiedys przyjdziemy a najchetniej na zakonczenie oczekiwanej inwestycji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZMETRO Re: CZARNO WIDZĘ IP: 212.76.37.* 08.10.02, 18:43 Drogi Kokonie [ załamią mnie te nicki ] Drodzy Państwo, Umowy na dzień dzisiejszy popisujemy na 30 marca 2003 i tak raczej zostanie. Nasze spotkanie sobotnie , służyc ma właśnie wyjaśnieniu - u źródła - wszelkich ewentualnych wątpliwości . Na kawę zapraszamy codziennie. Zapasy kawy są wystarczające nawet dla watahy .... Pozdrawiam SB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata TEMAT SPOTKANIA IP: 217.153.34.* 09.10.02, 13:21 Nie wiem czy zdążę na spotkanie? A chciałabym znać temat(y) jaki(e) będzie(ą) poruszany(e)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Czy jest ktoś na bieżąco? IP: 217.153.34.* 09.10.02, 13:26 Kto i kiedy był na budowie i co widział? 1. ściany działowe do którego piętra są włącznie 2. 'opiankowane' okna do którego piętra są włącznie 3. obsadzone parapety do którego piętra są włącznie 4. rozprowadzone przewody elektrycznedo którego piętra są włącznie i ewentualnie (być może jeszcze za wcześnie): 5. tynki do którego piętra są włącznie 6. szlichta do którego piętra są włącznie Z góry dziękuję za rzetelne info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Z I E L O N E Z A C I S Z E - ETAP B -klo IP: proxy / 195.116.92.* 11.10.02, 15:35 Czy Turret jest wypłacalny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dj Re: Z I E L O N E Z A C I S Z E - ETAP B -klo IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 12.10.02, 14:20 Jakie są nastroje po spotkaniu? Myślę że sadzenie drzewek jest jedną z ciekawszych form budowania wizerunku dobrej inwestycji w którą jesteśmy zangażowani.Jeśli chodzi o mnie, to się podobało. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Z I E L O N E Z A C I S Z E - ETAP B -klo 14.10.02, 08:59 Mało który developer dba, o to aby mieszkańcy zasiedlający budowane przez niego osiedle poznali się. Było mi bardzo miło poznać moich przyszłych sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorka Re: Z I E L O N E Z A C I S Z E - ETAP B -klo IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.02, 18:59 Witam wszystkich! Strasznie zaluje, ze nie moglam przyjsc na piknik, bo ponoc bylo bardzo milo. Chcialabym sie dowiedziec, czy na spotkaniu w Ratuszu (ponoc bylo sporo osob...) poruszany byl jakis szczegolnie wazny temat. Nie wiedzialam, ze ten pikniek bedzie taki slawny? Mamy juz nawet slawnych 2 lokatorow na zdjeciu w wyborczej i smiale wypowiedzi Pana SB. No, cieszy mnie ten ruch wokol naszego osiedla. Czy tez taki ruch mozna zauwazyc na budowie, bo niestety ostatnio nie mam czasu nawiedzac biura sprzedazy... To w koncu do ktorej pracuja robotnicy? Chyba, ze godziny sa plynne. Pozdrawiam przyszlych i obecnych lokatorow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzmetro Re: Z I E L O N E Z A C I S Z E - ETAP B -klo IP: 212.76.37.* 19.10.02, 21:43 Droga Pani, Żałujących absencji jest już więcej niż uczestników , a tych było niemało . Gdyby tak przyszli wszyscy i każdy coś posadził ... Las . Wczoraj budowa działała do 21 , dziś [ sobota ] też pracowali. Chętnych inspekcji zapraszamy do Biura Sprzedaży w weekendy 10-17. Uzbrojeni w kaski , posileni niskobudżetową kawą ,w towarzystwie naszych pracowników obejrzycia Państwo swoje budujące sie mieszkanie . Pozdrawiam SB Odpowiedz Link Zgłoś
beatka33 Zaproszenie na inspekcję i kawę 22.10.02, 08:24 Czuję się zaproszona tylko mam jedno pytanie czy jeśli pana SB nie będzie, nie zostanę znowu "spławiona"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzmetro Re: Zaproszenie na inspekcję i kawę IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 22.10.02, 09:54 Pani Beato , Drodzy Państwo , Oczywiście wszystkich zapraszamy na 'inspekcje' połączoną z herbatką / kawą. Bardzo prosimy o uwzględnienie kilku istotnych czynników : - ze względu na trwające na budowie prace 'inspekcje ' przeprowadzane być mogą jedynie w dni kiedy nie odbywa się montaż tj. w soboty / niedziele, - o ile prace trwają w soboty niestety musimy zaprosić Państwa na niedzielę, - ze względu na szybciej zapadający zmrok b. proszę o odwiedziny biura do godziny 15 - 15.30. - wybierając się na budowę b. prosimy o ubranie przede wszystkim odpowienich butów [ szpilki niestety wzbronione ], - asystę przy inspekcji pełnią pracownicy Biura Sprzedaży. Prosimy ze zrozumieniem potraktować sytuację , w której zanim udają się z Państwm do budynku muszą oni zakończyc rozpoczęty dialog z Klientami . Pozdrawiam SB Odpowiedz Link Zgłoś