Gość: Wiki IP: *.pro.lama.net.pl 19.09.05, 00:40 Witam, czy ktoś słyszał coś dobrego lub złego o deweloperze BUDIMEX? Rozpoczynaja inwestycje w Krakowie na ulicy Bajecznej.Czy ktoś może jest nia zainteresowany? Dziekuje za informacje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kim5 Re: budimex IP: 193.110.99.* 20.09.05, 09:17 Kupiłam u nich mieszkanie. Standard wykonania bardzo dobry, ale obsługa klienta, umowa, terminowość do niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: budimex IP: 217.153.143.* 21.09.05, 09:24 ja tez kupilam u nich mieszkanie w Warszawie. Standard wykonania okreslilabym na dobry. Natomiast odbior mieszkania i usuwanie usterek to farsa:)Obsluga klienta kiepska, dezinformacja i luzne podchodzenie do warunkow w podpisanej umowie przedwstepnej (akt notarialny) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiki Re: budimex IP: *.pro.lama.net.pl 22.09.05, 10:18 chcialam zapytac jakiego rodzaju to byly usterki i czy po raz drugi zdecydowalibyscie sie na kupno mieszkania u nich? firm deweloperskich jest od gromu, szkoda tylko ze z nielicznych mozna byc zadowolonym, przykre to ze trzeba wykupic mieszkanie jak jest tylko dziura w ziemi i dogldac pozniej calej budowy. Ech, taki absurdalny jest nasz kraj, pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: budimex IP: 217.153.143.* 22.09.05, 11:10 usterki byly rozne, raczej drobne. U mnie krzywe sciany, okna do regulacji, grzejnik przymocowany bez dystansu do sciany, przylacze do kibelka w takim miejscu, ze trzeba by siedziec bokiem, zeby sie zmiescic, brak pod wylewka na balkonie styropianu - tzn nic pod wylewka nie bylo itp. Tak jak pisalam fatalna byla obsluga klienta i nieczytanie umowy, ktora sie podpisalo (przez to 2x podnosilam i zmniejszalam kwote kredytu). Duzym plusem jest to, ze placisz pod koniec jak budynek juz jest. Tyle, ze nie przy odbiorze kluczy jak reklamuje sie Budimex a jakis miesiac wczesniej!Jednak uwazam, ze to wszystko to drobne niedogodnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kim5 Re: budimex IP: 193.110.99.* 27.09.05, 13:52 Ala, kupiłaś może mieszkanie na Zawiszy? Mi oddali mieszkanie 1,5 miesiąca po terminie wpisanym w umowie - ale za to skasowali odsetki za zwłokę w płatności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Do kim5 IP: 217.153.143.* 28.09.05, 08:29 kupilam na Zaciszu. Mieszkanie dostalam okolo miesiaca po wybudowaniu. Slogan reklamowy 10% pierwsza wplata, 90% przy odbiorze kluczy jest niestety tylko chwytem reklamowym. W umowie byla data do kiedy trzeba zapalcic i nic na temat karnych odsetek, jakie musialby zaplacic B-X gdyby sie spoznil z oddaniem mieszkania. W zwiazku z tym zaplacilismy w terminie.Ale opoznienie miesieczne to jeszcze nie tragedia:) Odpowiedz Link Zgłoś