IP: *.pro.lama.net.pl 19.09.05, 00:40
Witam,
czy ktoś słyszał coś dobrego lub złego o deweloperze BUDIMEX? Rozpoczynaja
inwestycje w Krakowie na ulicy Bajecznej.Czy ktoś może jest nia
zainteresowany? Dziekuje za informacje
Obserwuj wątek
    • Gość: kim5 Re: budimex IP: 193.110.99.* 20.09.05, 09:17
      Kupiłam u nich mieszkanie. Standard wykonania bardzo dobry, ale obsługa
      klienta, umowa, terminowość do niczego.
      • Gość: Ala Re: budimex IP: 217.153.143.* 21.09.05, 09:24
        ja tez kupilam u nich mieszkanie w Warszawie. Standard wykonania okreslilabym
        na dobry. Natomiast odbior mieszkania i usuwanie usterek to farsa:)Obsluga
        klienta kiepska, dezinformacja i luzne podchodzenie do warunkow w podpisanej
        umowie przedwstepnej (akt notarialny)
        • Gość: wiki Re: budimex IP: *.pro.lama.net.pl 22.09.05, 10:18
          chcialam zapytac jakiego rodzaju to byly usterki i czy po raz drugi
          zdecydowalibyscie sie na kupno mieszkania u nich? firm deweloperskich jest od
          gromu, szkoda tylko ze z nielicznych mozna byc zadowolonym, przykre to ze
          trzeba wykupic mieszkanie jak jest tylko dziura w ziemi i dogldac pozniej calej
          budowy. Ech, taki absurdalny jest nasz kraj,
          pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi:)
          • Gość: Ala Re: budimex IP: 217.153.143.* 22.09.05, 11:10
            usterki byly rozne, raczej drobne. U mnie krzywe sciany, okna do regulacji,
            grzejnik przymocowany bez dystansu do sciany, przylacze do kibelka w takim
            miejscu, ze trzeba by siedziec bokiem, zeby sie zmiescic, brak pod wylewka na
            balkonie styropianu - tzn nic pod wylewka nie bylo itp. Tak jak pisalam fatalna
            byla obsluga klienta i nieczytanie umowy, ktora sie podpisalo (przez to 2x
            podnosilam i zmniejszalam kwote kredytu). Duzym plusem jest to, ze placisz pod
            koniec jak budynek juz jest. Tyle, ze nie przy odbiorze kluczy jak reklamuje
            sie Budimex a jakis miesiac wczesniej!Jednak uwazam, ze to wszystko to drobne
            niedogodnosci.
            • Gość: kim5 Re: budimex IP: 193.110.99.* 27.09.05, 13:52
              Ala, kupiłaś może mieszkanie na Zawiszy?
              Mi oddali mieszkanie 1,5 miesiąca po terminie wpisanym w umowie - ale za to
              skasowali odsetki za zwłokę w płatności.
              • Gość: Ala Do kim5 IP: 217.153.143.* 28.09.05, 08:29
                kupilam na Zaciszu. Mieszkanie dostalam okolo miesiaca po wybudowaniu. Slogan
                reklamowy 10% pierwsza wplata, 90% przy odbiorze kluczy jest niestety tylko
                chwytem reklamowym. W umowie byla data do kiedy trzeba zapalcic i nic na temat
                karnych odsetek, jakie musialby zaplacic B-X gdyby sie spoznil z oddaniem
                mieszkania. W zwiazku z tym zaplacilismy w terminie.Ale opoznienie miesieczne
                to jeszcze nie tragedia:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka