Dodaj do ulubionych

Nowa inwestycja - NOWY IMIELIN

03.10.05, 00:17
Witam, czy ktoś z Was widział już szczegółową mapę tej inwestycji? Ponoć ma
być przy inwestycji Dom Development (skrzyzowanie Płaskowickiej i Ghandi).
Zastanawiam się tylko gdzie oni to zmieszczą... I jeszcze jedno - jak dalego
to bedzie stalo od planowanego wlotu do tunelu autostrady w tej okolicy?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ola Re: Nowa inwestycja - NOWY IMIELIN IP: *.pg.com 03.10.05, 08:25
      Witam, a jaki to developer?
      • Gość: DOROTA Re: Nowa inwestycja - NOWY IMIELIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 19:14
        ?
      • piotrwalachowski Re: Nowa inwestycja - NOWY IMIELIN 12.10.05, 19:27
        Zespół mieszkaniowy "Nowy Imielin" budowany dla Skarbiec przez RoCapital
        Dewelopment - Augustówka.
        Planują wystartować z budową w październiku 2005 i zakończyć w kwietniu 2007.
        Podaję ich stronę: www.nowyimielin.pl
        • Gość: WW Re: Nowa inwestycja - NOWY IMIELIN IP: *.block.alestra.net.mx 12.10.05, 21:50
          Sami ludzie napędzają ten szał kupna. Kupić, kupić, kupić bo zdrożeją,
          nieważne co, ważne, żeby ulokować kapitał.
          A na Nugat III z tego korzystają. Wywalili cenę jak za statek kosmiczny, ale i
          tak wszystko ludzie kupią, nawet takie "sztrucle" bez okien i drzwi .
          • sbene Re: Nowa inwestycja - NOWY IMIELIN 13.10.05, 12:08
            Ja rowniez jestem zainteresowany ta inwestycja, ale obawiam sie wezla (zjazdu) z
            trasy ekspresowej S2 oraz przedluzenia I.Ghandi. Nie wiem czy mieszkania nie
            stanieja znacznie...
            • Gość: Warti Re: Nowa inwestycja - NOWY IMIELIN IP: *.okocim.com.pl 13.10.05, 15:46
              No właśnie też się tego mocno obawiam. Tak samo jak w przypadku Dom Dewelopment
              i ich Olimpii 2.
              • sbene Re: Nowa inwestycja - NOWY IMIELIN 13.10.05, 17:18
                No a gdzie w takim wypadku dobrze kupic na Ursynowie??
                • Gość: Warti Re: Nowa inwestycja - NOWY IMIELIN IP: *.okocim.com.pl 13.10.05, 18:13
                  To zależy czy możesz poczekać na mieszkanie, czy potrzebujesz je już.
                  W pierwszym przypadku jest łatwiej bo są inwestycje takie jak:
                  www.ogrodykabackie.pl , www.wlodarzewska.pl , www.kstrus.pl. Ze stojących
                  zostały tylko potężne metraże ok 120m2 na Jarzębinach...
                  • sbene Re: Nowa inwestycja - NOWY IMIELIN 14.10.05, 12:15
                    W ogrodach kabackich juz tylko jedno mieszkanie pozostalo z tych ktore by mnie
                    interesowaly.
                    Dzieki za linki, napewno je sprawdze.

A moze ktos z uzytkownikow ma jeszcze jakies ciekawe sugestie odnosnie tej
                    iwestycji NOWY IMIIELIN i przyszlego sasiedztwa trasy S2?
                    • Gość: szuja Re: Nowa inwestycja - NOWY IMIELIN IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.10.05, 20:57
                      www.calella.pl/forum
                      ze ludzie sami nie poszukaja
                      • sbene Re: Nowa inwestycja - NOWY IMIELIN 19.10.05, 17:04
                        poki co iwestycja nie ruszyla nawet
                        • sbene Re: Nowa inwestycja - NOWY IMIELIN 26.10.05, 09:41
                          czy ktos na forum jeszcze interesuje sie ta inwestycja??
                          • Gość: gość Re: Nowa inwestycja - NOWY IMIELIN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.05, 15:06
                            nie kupujcie nic od AUGUSTÓWKI-oszuści, wejdzie na forum związane z Augustówką
                            i ich super osiedlem na Zaciuszu
                            • Gość: gosc Re: Nowa inwestycja - NOWY IMIELIN IP: 212.160.172.* 01.12.05, 15:59
                              Nie bądzcie frajerami. Trzymajcie sie od tej inwestycji z daleka. Poczytajcie o
                              Augustówce - jakie jazdy zrobila swoim klientom. Szcegolnie posty pow 200

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=30685311
                          • Gość: gość Re: Nowa inwestycja - NOWY IMIELIN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.05, 10:51
                            OSZUŚCI, OSZUŚCI, OSZUŚCI, OSZUŚCI, OSZUŚCI
                            JEŚLI NIE CHCECIE BYĆDOJNYMI KROWAMI NIC OD NICH NIE KUPUJCIE
                            • Gość: ewka Re: Nowa inwestycja - NOWY IMIELIN IP: 217.153.20.* 20.12.05, 11:13
                              Właśnie wpłaciłam 5000 PLN na mieszkanie w ramach tej inwestycji. Trochę mnie
                              przeraziliście. Może lepiej się wycofać???
                              • Gość: handlowiec Skarbiec to super inwestor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 18:56
                                kupiłem w Skarbcu dwa mieszkania jedno w Nowym Imielinie i Józefosławiu. Oprócz
                                tego kupiłem na handel mieszkania u 3 innych developerów. Tylko Skarbiec buduje
                                w terminie na pozostałych mam po pół roku opóźnień
                                • Gość: Ja Re: Skarbiec to super inwestor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 18:59
                                  Ja także tak uważam. BRE bank o TFI daje duże poczucie bezpieczeństwa
                                  • Gość: handlowiec Re: Skarbiec to super inwestor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 19:03
                                    Na forum wypowiadają się niestety często świry albo sprzedawcy, którzy
                                    sprzedają konkurencyjny budynek. Nie warto wchodzić na forum i czytać
                                    • Gość: bez przesady Re: Skarbiec to super inwestor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 19:08
                                      Teraz większość developerów jest wiarygodna. Popatrz na sąsiedni projekt
                                      Olimpia. Developer tez jest bardzo wiarygodny. Teraz wiarygodnośc to norma.
                                      Luczy się cena, lokalizacja i terminowe wykonanie
                                      • Gość: sbene Re: Skarbiec to super inwestor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 22:44
                                        to jasne
                                  • Gość: eugen Re: Skarbiec to super inwestor IP: *.eranet.pl 23.05.07, 10:08
                                    tak samo wiarygodny jak inn. PKO Developmet, PKO inwestycje
                                    • Gość: Nwowy Imielin ok Re: Skarbiec to super inwestor IP: 217.168.133.* 24.05.07, 09:32
                                      To oczywiste, że TFI Skarbiec jest wiarygodny, dlatego kupiliśmy tu mieszkanie.
                                      Ale nie ma żadnych powodów do wychwalania. Robia to za co im placą
                                  • Gość: eugen Re: Skarbiec to super inwestor IP: *.eranet.pl 23.05.07, 10:10
                                    a Olipia jest na giełdzie. to nie wiarygodna?
                                    • Gość: sasza Re: Skarbiec to super inwestor IP: 81.210.38.* 25.05.07, 20:49
                                      ciekawe dlaczego?
                                      • Gość: ?" Re: Skarbiec to super inwestor IP: 81.210.38.* 25.05.07, 20:53
                                        czy to ten skarniec ktore ma fundusze na gieldzie?
                                    • Gość: ? Re: Skarbiec to super inwestor IP: 81.210.38.* 25.05.07, 21:09
                                      nic nie rozumiem?
                                      • Gość: odp. Re: Skarbiec to super inwestor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 21:35
                                        Skarbiec robi kilka projektów; w Jożefosławiu i w Wilanowie. W Józefosławiu
                                        bardzo ładne osiedle i też skończyli przed czasem
                                        • Gość: hen Re: Skarbiec to super inwestor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 15:01
                                          witam na forum
                                          • Gość: Tomasz Re: Skarbiec to super inwestor IP: *.acn.waw.pl 27.05.07, 15:22
                                            witam na forum ! czy ktos teraz jest przy kompie? chce kupić miszkanie na
                                            osiedlu Nowy Imielin i chciłabym zadac kilka pytań on-line
                                            • Gość: Tomasz Re: Skarbiec to super inwestor IP: *.acn.waw.pl 27.05.07, 15:22
                                              halo...
                                            • Gość: zolza Re: Skarbiec to super inwestor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 15:23
                                              jestem
                                              • Gość: Tomasz Re: Skarbiec to super inwestor IP: *.acn.waw.pl 27.05.07, 15:24
                                                dzieki! powiedz czy moze ty kupiłas mieszkanie na nowym imielinie czy tez jak
                                                ja szukasz?
                                                • Gość: zolza Re: Skarbiec to super inwestor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 15:26
                                                  kupilam niedawno
                                            • Gość: Tomasz Re: Skarbiec to super inwestor IP: *.acn.waw.pl 27.05.07, 15:23
                                              czy ktpś wiedzi teraz moje posty?
                                              • Gość: zolza Re: Skarbiec to super inwestor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 15:24
                                                halo jestem
                                                • Gość: Tomasz Re: Skarbiec to super inwestor IP: *.acn.waw.pl 27.05.07, 15:29
                                                  jak kupiłas "niedawno@ to kiedy?
                                                  • Gość: zolza Re: Skarbiec to super inwestor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 15:30
                                                    pół roku temu
                                                  • Gość: Tomasz Re: Skarbiec to super inwestor IP: *.acn.waw.pl 27.05.07, 15:31
                                                    a jestes zadowolona? powiedz czy to prawda, że maja oddac budynke w czwartm
                                                    kwartale?
                                                  • Gość: zolza Re: Skarbiec to super inwestor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 15:33
                                                    jestem zadowolona z decyzji i myślę że się wyrobią wcześniej
                                                  • Gość: Tomasz Re: Skarbiec to super inwestor IP: *.acn.waw.pl 27.05.07, 15:36
                                                    to byloby ciekawe. teraz podobno developerzy bardzo rzadko kończą przed
                                                    terminem z powodu barku materiałów budowlanych i specjalistów. a termin
                                                    oodania jest tak jak stronie internetowej Nowy Imielin IV kwartał? czyli to
                                                    31.12.2007?
                                                  • Gość: zolza Re: Skarbiec to super inwestor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 15:37
                                                    tak to ten termin - taki mama w umowie
                                                  • Gość: Tomasz Re: Skarbiec to super inwestor IP: *.acn.waw.pl 27.05.07, 15:41
                                                    a jakie jest zaawansowanie budowy?
                                                  • Gość: zolza Re: Skarbiec to super inwestor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 15:42
                                                    już kopią rury
                                                  • Gość: Tomasz Re: Skarbiec to super inwestor IP: *.acn.waw.pl 27.05.07, 15:43
                                                    co? nie rozumiem o co chodzi?
                                                  • Gość: zolza Re: Skarbiec to super inwestor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 15:44
                                                    budynek juz stoi i robią kanalizacje
                                                  • Gość: Tomasz Re: Skarbiec to super inwestor IP: *.acn.waw.pl 27.05.07, 15:45
                                                    aha, teraz rozumiem. to rzeczywiście a czy są juz okna i tynki?
                                                  • Gość: zolza Re: Skarbiec to super inwestor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 15:46
                                                    tak jest już wszystko gotowe
                                                  • Gość: Tomasz Re: Skarbiec to super inwestor IP: *.acn.waw.pl 27.05.07, 15:48
                                                    to brzmi bardzo fajnie. a powiedz mi jak oceniasz developera tzn ludzi z
                                                    ktorymi miałaś kontakt?
                                                  • Gość: zolza Re: Skarbiec to super inwestor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 15:50
                                                    dobrze robią wrażenie kompetentnych i uczciwych
                                                  • Gość: Tomasz Re: Skarbiec to super inwestor IP: *.acn.waw.pl 27.05.07, 15:52
                                                    ja byłem w biurze sprzedaży i tez mam takie wrażenie. bardzo mi się podobało bo
                                                    panienka w biurze sprzedaży od razu policzyła ile moge wziąć kredytu przy
                                                    sowich zarobkach, podoba mi się to, że oni od razu sami załtwiają kredyt. Ty
                                                    tez tak brałas kredyt na mieszkanie?
                                                  • Gość: zolza Re: Skarbiec to super inwestor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 15:54
                                                    też tam zalatwialam kredyt - szybko znają się na tym co robią i jest na co
                                                    popatrzeć
                                                  • Gość: Tomasz Re: Skarbiec to super inwestor IP: *.acn.waw.pl 27.05.07, 15:56
                                                    ekstra. a powiedz mi wiesz kto bedzie zarządał osiedlem jak się skończy budowa?
                                                  • Gość: zolza Re: Skarbiec to super inwestor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 15:57
                                                    nie wiem ale mają być niskie ceny i ten sam developer
                                                  • Gość: Tomasz Re: Skarbiec to super inwestor IP: *.acn.waw.pl 27.05.07, 16:00
                                                    jasne. ale i tak będzie powołana wspólnota więc nie ma się czego obawiać. jak
                                                    Inwestorem jest Skarbiec to ja nie mam wątpliowści.
                                                  • Gość: zolza Re: Skarbiec to super inwestor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 16:01
                                                    dokładnie ja też nie mam wątpliwości
                                                  • Gość: Tomasz Re: Skarbiec to super inwestor IP: *.acn.waw.pl 27.05.07, 16:00
                                                    a jak duże mieszkanie kupiłaś?
                                                  • Gość: zolza Re: Skarbiec to super inwestor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 16:03
                                                    duże- ponad 90 metrów
                                                  • Gość: Tomasz Re: Skarbiec to super inwestor IP: *.acn.waw.pl 27.05.07, 16:13
                                                    dziękuje za informacje. jeszcze sprawdzę w innych projektach ale Nowy Imielin
                                                    bardzo mi się podoba ze względu na lokalizację. ja lube mieć blisko do centrrum
                                                    handlowego.a tam całkiem blisko jest.
                                                    do widzenia !
                                                  • Gość: zolza Re: Skarbiec to super inwestor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 16:17
                                                    do zobaczenia na osiedlu
                                                  • Gość: ksan Re: Skarbiec to super inwestor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.07, 10:28
                                                    Hej,
                                                    w kwestii kredytu, Oppenheim jest pomocny jednak dla wiekszej pewnosci
                                                    powinienes sprobowac jeszcze indywidualnie - ja osobiscie polecam np.
                                                    kredytbank (znajduje sie tuz nad biurem dewelopera - sa bardzo szybcy z oceną
                                                    wniosku i podpisaniem umowy - ocena jest na poziomie oddziału a nie centrali
                                                    wiec moga cie potraktowac bnardziej ludzko, poza tym warunki w PLN sa wlasciwie
                                                    bardzo zblizone do np. pkobp itp a do konca czerwca nie ma dodatkowo prowizji

Pzdr
                                                  • Gość: kenzo Re: Skarbiec to super inwestor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 16:28
                                                    ja sam załwtwiałem dla siebie kredyt ale byli bardzo pomocni
                          • Gość: Zbych budowa bedzie skończona przed terminem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 08:08
                            ja mam u umowie termin odbioru IV kwartał 2007. pewnie będzie odbiór przed tym
                            terminem?
                            • Gość: ello Re: budowa bedzie skończona przed terminem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 08:09
                              budymek już jest prawie gotowy
                            • Gość: W>K Re: budowa bedzie skończona przed terminem IP: *.eranet.pl 23.05.07, 09:06
                              na pewno ale nie spdziewam sie dużego przyśpieszenia. max 3 miesiące przed
                              terminem
                              • Gość: zet Re: budowa bedzie skończona przed terminem IP: *.eranet.pl 23.05.07, 15:02
                                wybrali dobrego wykonawce do szybko robią. nie mam co komentować
                                • Gość: stefan Re: budowa bedzie skończona przed terminem IP: *.icpnet.pl 23.05.07, 19:30
                                  trzeba sie cieszyć a nie narzekać
                                  • Gość: Nowy Imielin ok Re: budowa bedzie skończona przed terminem IP: 217.168.133.* 24.05.07, 09:29
                                    Ja sie zgadzam, że to bardzo dobra wiadomość, że maja zakończyć budowę przed
                                    terminem. W takich czasach ja budowlańcy wyjechali do Irlandii to miłe
                                    zaskoczenie:)
                                    • Gość: Marecki Re: budowa bedzie skończona przed terminem IP: *.eranet.pl 24.05.07, 10:58
                                      byłem na budowie. az miło popatrzeć!
                                      • Gość: ac Re: budowa bedzie skończona przed terminem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 20:22
                                        no faktycznie ale fajnie
                                        • Gość: :) Re: budowa bedzie skończona przed terminem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 20:22
                                          :)
                                          • Gość: szasza Re: budowa bedzie skończona przed terminem IP: 81.210.38.* 25.05.07, 20:47
                                            chce kupic mieszkanie n nowym imielinie. czt ktos jest teraz na forum chciłem
                                            zadac kilka pytań?
                                            • Gość: gerda Re: budowa bedzie skończona przed terminem IP: 81.210.38.* 25.05.07, 20:49
                                              tak jestem
                                              • Gość: sasza Re: budowa bedzie skończona przed terminem IP: 81.210.38.* 25.05.07, 20:50
                                                faje4nie ! mam farta

czt wierzysz w to, że budowa będę oddana przed terminem?
                                                • Gość: gerda Re: budowa bedzie skończona przed terminem IP: 81.210.38.* 25.05.07, 20:51
                                                  no jasne a dlaczego mam nie wierzyć
                                                  • Gość: sasza Re: budowa bedzie skończona przed terminem IP: 81.210.38.* 25.05.07, 20:52
                                                    czasy są takie, że wszytskiego brakuje. a kiedy maja skończyć zgodnie z umową?
                                                  • Gość: gerda Re: budowa bedzie skończona przed terminem IP: 81.210.38.* 25.05.07, 20:53
                                                    czwarty kwartał
                                                  • Gość: sasza Re: budowa bedzie skończona przed terminem IP: 81.210.38.* 25.05.07, 20:54
                                                    a jaki jest stan zaawansowania budowy?
                                                  • Gość: gerda Re: budowa bedzie skończona przed terminem IP: 81.210.38.* 25.05.07, 20:55
                                                    budynek jest gotowy jedź i zobacz
                                                  • Gość: sasza Re: budowa bedzie skończona przed terminem IP: 81.210.38.* 25.05.07, 20:56
                                                    a infrastruktura? rury, prąd i kanalizacja?
                                                  • Gość: gerda Re: budowa bedzie skończona przed terminem IP: 81.210.38.* 25.05.07, 20:57
                                                    rury już kopią
                                                  • Gość: sasza Re: budowa bedzie skończona przed terminem IP: 81.210.38.* 25.05.07, 20:57
                                                    a kiedy byłas na budowie?
                                                  • Gość: gerda Re: budowa bedzie skończona przed terminem IP: 81.210.38.* 25.05.07, 20:58
                                                    dwa dni temu
                                                  • Gość: sasza Re: budowa bedzie skończona przed terminem IP: 81.210.38.* 25.05.07, 20:59
                                                    a ty mi radzisz kupic mieszkanie na Nowym Imielienie?
                                                  • Gość: gerda Re: budowa bedzie skończona przed terminem IP: 81.210.38.* 25.05.07, 21:00
                                                    jasne ja kupiłam i jestem zadowolona z decyzji
                                                  • Gość: sasza Re: budowa bedzie skończona przed terminem IP: 81.210.38.* 25.05.07, 21:01
                                                    a co masz mówić jak wybuliłś tyle kasy7? a kiedy kupiłaś?
                                                  • Gość: sasza Re: budowa bedzie skończona przed terminem IP: 81.210.38.* 25.05.07, 21:02
                                                    w ktorej klatce?
                                                  • Gość: gerda Re: budowa bedzie skończona przed terminem IP: 81.210.38.* 25.05.07, 21:02
                                                    na początku roku
                                                  • Gość: sasza Re: budowa bedzie skończona przed terminem IP: 81.210.38.* 25.05.07, 21:03
                                                    ale 2007?
                                                  • Gość: sasza Re: budowa bedzie skończona przed terminem IP: 81.210.38.* 25.05.07, 21:03
                                                    ale strasznie drogo, prawda?
                                                  • Gość: gerda Re: budowa bedzie skończona przed terminem IP: 81.210.38.* 25.05.07, 21:04
                                                    no tak
                                                  • Gość: sasza Re: budowa bedzie skończona przed terminem IP: 81.210.38.* 25.05.07, 21:05
                                                    a kiupilas duze mieszkanie?
                                                  • Gość: gerda Re: budowa bedzie skończona przed terminem IP: 81.210.38.* 25.05.07, 21:06
                                                    duże
                                                  • Gość: sasza Re: budowa bedzie skończona przed terminem IP: 81.210.38.* 25.05.07, 21:06
                                                    bp malych juz nie ma
                                                  • Gość: gerda Re: budowa bedzie skończona przed terminem IP: 81.210.38.* 25.05.07, 21:07
                                                    nie wiem mnie interesowało duże mieszkanie
                                                  • Gość: sasza Re: budowa bedzie skończona przed terminem IP: 81.210.38.* 25.05.07, 21:07
                                                    miło było cie poznac
                                                  • Gość: sasza Re: budowa bedzie skończona przed terminem IP: 81.210.38.* 25.05.07, 21:08
                                                    do widzenia
                                                  • Gość: sasza Re: budowa bedzie skończona przed terminem IP: 81.210.38.* 25.05.07, 21:08
                                                    pa
                                                  • Gość: wachacz Re: budowa bedzie skończona przed terminem IP: *.acn.waw.pl 27.05.07, 15:38
                                                    brzmi bardzo zachęcająco ale czemu się dziwić? proket mamy finansowanie ze
                                                    znanych banków; BRE i Skarbiec a wykinuje go firma, która jest na topie tnz
                                                    Unibep. czemu się dziwić i ekscyowac że dobrze robią?
                                                  • Gość: sąsiad reklama Re: budowa bedzie skończona przed terminem IP: 81.210.38.* 17.06.07, 18:09
                                                    Szanowni Sąsiedzi!

Na pewno cieszycie się tak samo jak ja i moja rodzina, że będziemy mieszkać na
                                                    osiedlu Nowy Imielin. Poniewaz niedługo koniec budowy może jest najwazszy czas
                                                    aby odwiedzić salon meblowy. Poniżej adres www;

www.farmakolonialna.pl/
                                                  • Gość: gerda Re: budowa bedzie skończona przed terminem IP: 81.210.38.* 25.05.07, 21:09
                                                    i wzajemnie zycze trafnych decyzji i namawiam na nowy imielin sprawdzają się
                                                  • Gość: z.l. Re: budowa bedzie skończona przed terminem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 21:37
                                                    to prawda, wyjątkowo dobra firmę wybrlai jako generlanego wykonawcę
                                                  • Gość: Grosh Kiedu odbiór? IP: 82.160.102.* 29.05.07, 18:39
                                                    A ja mam w umowie w par 8 napisane, że

wydanie lokalu nastapi nie pozniej niz do 30 lipca 2007.

Mamy rozne terminy oddania budynku?
                                                  • Gość: ksan Re: Kiedu odbiór? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.07, 11:53
                                                    Witam sąsiadów,
                                                    Czy ktoś z was śledzi postępy budowlane w naszym domu?
                                                    Mnie ostatnio nie ma w Wawie więc nie wiem co się dzieje a prawde powiedizawszy
                                                    bardzo bym chciała już zobaczyć mieszkanko (nie mówiąc o rozpoczęciu prac
                                                    wykończeniowych).
                                                    Za wszelkie info serdeczne dzieki
                                                  • Gość: Marecki Re Kiedu odbiór? Budowa się skończy przed terminem IP: *.eranet.pl 11.06.07, 15:17
                                                    Ja byłem niedawno na budowie. Wybierz się Ksan sama - będziesz bardzo
                                                    zadowolona. Budynek oprócz elewacji od Płaskowickiej ( zaczeli robić) jest
                                                    prawie ukończony. Moja klatka jest już gotowa. Na parterze jest całkiem dobrze
                                                    wyglądający kamień (nie gres). Pociągnęli już kanalizacje, spec itp. Pewnie
                                                    (tego nie potwierdzają) najpóźniej we wrześniu lub październiku zaczną się
                                                    odbiory. Ja mam w umowie termin IV kwartał – więc to 3 miesiące przed terminem.
                                                    Ale podobno pierwsze kilka osób, które kupiło jeszcze w 2005 ma termin oddania
                                                    31 lipca. Ale oni kupili chyba po 5000 za m2. Tylko pozazdrościć. Ja tam będę
                                                    obierał mieszkanie 3 miesiące przed terminem więc tez jestem zadowolony.
                                                  • Gość: Marecki Kiedu odbiór? Budowa się skończy przed terminem IP: *.eranet.pl 11.06.07, 15:38
                                                    Ksan, poda sowjego e-maila. Mogę Ci wysłac zdjęcia z budowy, które zrobiłem
                                                  • Gość: ksan Re: Kiedu odbiór? Budowa się skończy przed termin IP: *.chello.pl 12.06.07, 18:45
                                                    Czesc,
                                                    podaje mojego maila: strus66@towykasujo2.pl
                                                    Dzieki z gory za zdjecia
                                                  • Gość: Tonkiro Re: Kiedu odbiór? Budowa się skończy przed termin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 03:09
                                                    z czego się cieszyć? normalne że robią na czas
                                                  • Gość: paula Re: Kiedu odbiór? Budowa się skończy przed termin IP: *.aster.pl 13.06.07, 15:48
                                                    mi sie wydaję że już i tak długo czekamy. Na samym początku miał być kwiecień
                                                    2007r. Później to ze zmianami części budynku z użytkowych na mieszkalne itp, i
                                                    się zrobił czerwiec 2007r. Teraz jak słyszę od Was że macie IV kwartał, nawet
                                                    grudzień to mnie ciarki przechodzą. a ja czekam, i czekam, i czekam!! haha.
                                                    Pozdrawiam sąsiadów
                                                  • Gość: sben Re: Kiedu odbiór? Budowa się skończy przed termin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 18:48
                                                    Ja mam w umowie IV kwartał 2007 oddanie! Wiesz oni bardzo dobrze robią. Teraz
                                                    większość developerów ma opóźnienia bo nie ma ludzi i materiałów budowlanych.
                                                    Ja się Skarbcowi nie dziwię bo słyszałem w biurze sprzedaży ile czasu czekali
                                                    na uprawomocnienie się zgody aby ostatnia klatka była mieszkaniowa. W tym
                                                    mieście to norma. A powiedz mi Paula ile Ty płaciłaś za1m2 ? Bo słyszałem, że
                                                    na początku sprzedawali dużo taniej bo tez tanio było na Ursynowie. Jakbym miał
                                                    zapłacić 5000 za m2 to bym się nie wściekał.
                                                  • Gość: Tomasz Re: Kiedu odbiór? Budowa się skończy przed termin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 18:49
                                                    --------------------------------------------------------------------------------
                                                    a kto był ostatnio na budowie? jaki stan zaawansowania budowy? taki rzeczywisty?
                                                  • Gość: bolek Re: Kiedu odbiór? Budowa się skończy przed termin IP: *.eranet.pl 13.06.07, 18:59
                                                    moim zdaniem jeszcze tylko elewacja a reszta jest gotowa. dobrze chłopaki
                                                    zasuwają. oddadza przed terminem
                                                  • Gość: paula Re: Kiedu odbiór? Budowa się skończy przed termin IP: *.aster.pl 13.06.07, 19:12
                                                    no tak rozumiem ze nie ma ludzi do pracy itp. co zrobić :) tyle czekam to
                                                    jeszcze wytrzymam jeszcze:]
                                                    ja płaciłam 5.000złm2
                                                  • Gość: bolek Re: Kiedu odbiór? Budowa się skończy przed termin IP: *.eranet.pl 13.06.07, 19:35
                                                    to jesteś "zarobiona" jakieś 200 tysięcy w stosunku do tych co kupili teraz.
                                                    chyba nie narzekasz?
                                                  • Gość: bolek Re: Kiedu odbiór? Budowa się skończy przed termin IP: *.eranet.pl 13.06.07, 19:37
                                                    jesteś "zarobiona" jakieś 200 tysięcy w stosunku do tych co kupili teraz.
                                                    chyba nie narzekasz?
                                                  • Gość: sben Re: Kiedu odbiór? Budowa się skończy przed termin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 20:19
                                                    Gratuluje Ci Paula! Masz główę ! 200 000 to ja mam dochody przez dwa lata.
                                                    ale z Nowego Imielina i tak sie cieszę!
                                                  • Gość: daria Re: Kiedu odbiór? Budowa się skończy przed termin IP: *.chello.pl 13.06.07, 22:45

Witam przyszłych sąsiadów
                                                    Ponieważ mieszkam na Ursynowie i pracuję w Centrum Onkologii, budowę oglądam
                                                    prawie co dzień.Od poniedziałku ustawiane są rusztowania od ulicy Pileckiego -
                                                    tak więc będą ocieplać i tynkować. Dzisiaj zaczęli montować balustrady na
                                                    balkonach też od strony Pileckiego.No i tak ładnie posprzątane na terenie budowy.
                                                    Pozdrawiam
                                                  • Gość: kaska Re: Kiedu odbiór? Budowa się skończy przed termin IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.07, 00:31
                                                    ja zapłaciłam 4500/m ale też jestem tego samego zdania co Paula
                                                  • Gość: ksan Re: Kiedu odbiór? Budowa się skończy przed termin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 11:54
                                                    Wczoraj byłam na budowie, co do środka to nie wiem jak jest ale z zewnątrz
                                                    widziałam, że panowie pracowali nad balkonami (w części od Dom Developement),
                                                    poz tym na ścianie od strony pileckiego postawione sa rusztowania do połowy
                                                    budynku ale jeszcze tynkowanie i ocieplanie nie zaczęło się.
                                                    Ładny jest widok od strony "domków jednorodzinnych" wszystko pięknie
                                                    wytynkowane balkony czekają na zainstalowanie barierek tylko szkoda że kolor
                                                    jest taki smutny :-(
                                                  • Gość: stabil Re: Kiedu odbiór? Budowa się skończy przed termin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 09:40
                                                    Witam sąsiadów!
                                                    mi się akurat kolor podoba. O gustach się nie dyskutuje ale ja mieszkałem kilka
                                                    lat w niemczech zach, i jestem przyzwyczajony do takiej architektury i
                                                    kolorystyki bloków. A kolor? Zobaczycie po kilku latach jak będzie wyglądał
                                                    nasz budynek i sąsiadów. Nasz Kolor jest bardzo praktyczny.
                                                  • Gość: Marecki Re: Kiedu odbiór? Budowa się skończy przed termin IP: *.eranet.pl 16.06.07, 10:28
                                                    Zgadzam się z ksan. Kolor elewacji jest paskudny. Ale też nie chcę aby na forum
                                                    uważali mnie za krytykanta i malkontenta a raz już mi się nieźle dostało na tym
                                                    forum za krytykowanie.
                                                    Dlatego wyraźnie dodaje, że jestem bardzo zasolony, że kupiłem mieszkanie na
                                                    Nowym Imielinie bo projekt Nowy Imielin jest bardzo ok i developer jest bardzo
                                                    w porządku i nie stosuje żadnych nie-ładnych sztuczek jak większość innych.
                                                    Ale jak na forum przeczyta mnie ktoś od developera to pytam „jak do…mogliście
                                                    wybrać taki kolor elewacji?”
                                                  • Gość: stabil Re: Kiedu odbiór? Budowa się skończy przed termin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 10:34
                                                    witam sąsiadów raz jezcze. kolor jest idealny i powtrzam; zobaczysz za trzy
                                                    lata jak będzie wyglądała elewacja sąsiadów! Kolor jest praktyczny.
                                                    O gustach się nie dyskutuje
                                                  • Gość: sąsiadka Re: Kiedu odbiór? Budowa się skończy przed termin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 22:10
                                                    dla mnie kolor też może być
                                                  • Gość: arczi Re: Kiedu odbiór? Budowa się skończy przed termin IP: *.eranet.pl 17.06.07, 10:24
                                                    kolor jest idealny ale dla komisariatu policji :). zobaczymy jak skończą
                                                  • Gość: arczi Re: Kiedu odbiór? Budowa się skończy przed termin IP: *.eranet.pl 17.06.07, 10:34
                                                    ale poza dyskusyjnym kolorem elewacji projekt Nowy Imielin jest naprawde ekstra
                                                  • Gość: kaska Re: Kiedu odbiór? Budowa się skończy przed termin IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.07, 00:28
                                                    a mógłbyś mi wysłać?
                                                    mój e-mail kaska29wawa@wp.pl
                                                  • Gość: Grosh Re: Kiedu odbiór? IP: 217.96.29.* 19.06.07, 14:05
                                                    Uprzejmie proszę wszystkich, którzy zostali poproszeni o podpisanie aneksów do
                                                    umowy lub dopiero zostaną o to poproszeni o kontakt mailowy.

Najbardziej jestem zainteresowany kontaktem z osobami, które teoretycznie
                                                    odbierają mieszkania z końcem lipca.

dg25709 w domenie o2.pl
                                                  • Gość: M.B. Re: Kiedu odbiór? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 10:42
                                                    CIEKAWE . sam pan nie czytał aneksu a juz pan sieje nioepokuj.
                                                    Zapraszam do biura na zapoznanie sie z treścią aneksu i dopiero w tedy prosze
                                                    wypowiadac sie na forum
                                                    małgorzata Bartoszewska.
                                                  • Gość: Grosh Re: Kiedu odbiór? IP: 217.96.29.* 22.06.07, 11:21
                                                    Pani Małgorzato,

nie będę komentował.
                                                    chętnie dowiem się które dokładnie słowo wprowadza niepokój?????

to ze prosze o kontakt swoich przyszlych sąsiadów?
                                                    nie napisalem nic ani o tresci aneksu, ani o tym czy wprowadza zmiany na
                                                    gorsze, ani ze na lepsze...
                                                  • Gość: arczi Re: Kiedu odbiór? IP: *.eranet.pl 22.06.07, 12:37
                                                    Grosh przestań mącić. Wszystkich spietrałeś
                                                  • Gość: Mateusz Re: Kiedu odbiór? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 15:08
                                                    Witam przyszlych sąsiadów.Ja na razie czekam na aneks. Zobaczymy co w nim
                                                    będzie. może znajdzie się tam wyjaśnienie, co do przyczyn opóźnienia odbioru. A
                                                    póki co budynek ciągle stoi:)
                                                  • Gość: der tomi Re: Kiedu odbiór? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 15:31
                                                    małym druczkiem bedzie napisane: cena aktualna na dzień 01.07.07 a potem...
                                                  • Gość: Mateusz Re: Kiedu odbiór? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 15:50
                                                    Właśnie chodzi o to, żeby przeczytać to co jest małym druczkiem, albo z "*" .
                                                    Jest taka zasada, to co jest napisane dużymi literami to dostajesz, a co małymi
                                                    to tracisz. Mam nadzieję, że w aneksie wszystkie litery bedą tego samego
                                                    rozmiaru:)
                                                  • Gość: arczi Re: Kiedu odbiór? IP: *.eranet.pl 22.06.07, 16:09
                                                    byłem, podpisałem. aneks jest ok. zobaczcie sami i się przekonajcie! grosh
                                                    możesz się podpisać der Tomi, mateusz itd. Jesteś mąciciel i oszołom.
                                                    dla wszystkich niezorientowanych. ci którzy mają termienm lipcowy i kupili
                                                    mieszkania przed rozpoczeciem budowy cena sprzedazy była na poziomie 4500 za
                                                    1m2. developer tak podpisał umowe, ze może nie z własnej winy przesunąć termin.
                                                    tak sie stało. ja podpisałem aneks i jest ok. bardzo tanio kupiłem mieszkanie
                                                    i sie ciesze.
                                                    gros nie osmieszaj się więcej
                                                  • Gość: arczi Odbiór we IP: *.eranet.pl 22.06.07, 16:12
                                                    byłem, podpisałem. aneks jest ok. zobaczcie sami i się przekonajcie! grosh
                                                    możesz się podpisać der Tomi, mateusz itd. Jesteś mąciciel i oszołom.
                                                    dla wszystkich niezorientowanych. ci którzy mają termienm lipcowy i kupili
                                                    mieszkania przed rozpoczeciem budowy cena sprzedazy była na poziomie 4500 za
                                                    1m2. developer tak podpisał umowe, ze może nie z własnej winy przesunąć termin.
                                                    tak sie stało. ja podpisałem aneks i jest ok. bardzo tanio kupiłem mieszkanie
                                                    i sie ciesze.
                                                    gros nie osmieszaj się więcej
                                                  • Gość: lolo Re: budowa bedzie skończona przed terminem IP: *.eranet.pl 29.05.07, 20:47
                                                    oj na pewno zdązą przed terminem
                                                  • Gość: sasiad Re: budowa bedzie skończona przed terminem IP: 81.210.38.* 17.06.07, 18:11
                                                    Przyjaciele sąsiedzi!

www.farmakolonialna.pl/
                                                  • Gość: s r Re: budowa bedzie skończona przed terminem IP: 81.210.38.* 17.06.07, 18:10
                                                    Moi Szanowni Sąsiedzi!

www.farmakolonialna.pl/
                                                  • Gość: archont Re: budowa bedzie skończona przed terminem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 22:23
                                                    w Polsce zawsze trzeba narzekać. Nawet jak budowa dobrze idzie
                                                  • Gość: Gros Re: budowa bedzie skończona przed terminem IP: 217.96.29.* 19.06.07, 14:08
                                                    Uprzejmie proszę wszystkich, którzy zostali poproszeni o podpisanie aneksów do
                                                    umowy lub dopiero zostaną o to poproszeni o kontakt mailowy.

Najbardziej jestem zainteresowany nawiązaniem kontaktu z osobami, które
                                                    teoretycznie
                                                    odbierają mieszkania z końcem lipca.

dg25709 w domenie o2.pl
                                                  • Gość: ksan Re: budowa bedzie skończona przed terminem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 14:23
                                                    Witam,
                                                    skad pojawila sie taka informacja o aneksach do naszych umow?
                                                    Co do Wlodarzewskiej to info o aneksach bylo juz w maju
                                                  • Gość: kaska Re: budowa bedzie skończona przed terminem IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.07, 18:35
                                                    aneksy były podpisywane już dawno w tamtym roku przed rozpoczęciem umowy i nie
                                                    chodziło o cenę tylko o zmianę projektu bo początkowo nie dostali zgody na
                                                    zamianę częśći użytkowej na mieszkalną a nie chceli dłużej czekać na
                                                    rozpoczęcie budowy ja na tym zyskałam bo bez dopłaty mam lepszy rozkład
                                                    mieszkania i większą loggię. a i to było w mojej umowie, że tak może być.
                                                    ale trochę się denerwuję słysząc o podwyżkach u innych deweloperów.
                                                  • Gość: Tomasz Re: budowa bedzie skończona przed terminem IP: *.acn.waw.pl 27.05.07, 16:09
                                                    znowu ktoś zadowlony. wszyscy co kupili chwalą
                                                  • Gość: zolza Re: budowa bedzie skończona przed terminem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 16:20
                                                    nic dziwnego prace idą bez problemów a czasy nie są łatwe dla firm budowlanych
                                                  • Gość: ksan Re: budowa bedzie skończona przed terminem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.07, 10:24
                                                    Witam przyszłych sąsiedów,
                                                    CZy wiecie kiedy będa tzw dni otwarte by zobaczyc swoje mieszkanko?
                                                    Mam równiez pytanie, odnośnie braku tynku na ścianie od ulicy pŁaskowickiej jak
                                                    sądzicie dlaczego jeszcze niezostał tam położony tynk?
                                                    skoro jeszcze tynk nie został połozony to czy można uzyskac pozwolenie by
                                                    zamontowac jeszzce przed otynkowaniem zewnetrzne rolety? (w końcu ta strona
                                                    jest od południa więc mozna sie spodziewać duzego natężenia ciepła i słońca

Pozdrawiam

Pozdrawiam
                                                  • Gość: Marecki Re: budowa bedzie skończona przed terminem IP: *.eranet.pl 28.05.07, 12:04
                                                    ksan: ja mam informację, że nie ma ustalonego terminu otwartych drzwi. Ale bez
                                                    problemu umówiłem się w biurze sprzedaży na oglądanie mieszkania. Pewnie
                                                    zaproponują Ci termin czerwcowy bo teraz tam kopią kanalizację. A Ty w której
                                                    klatce masz mieszkanie?