Dodaj do ulubionych

OSIEDLE JULIANKA-MULTI HEKK-PIASECZNO

IP: 212.75.106.* 12.10.05, 13:45
Witam!
Zdecydowaliśmy się z mężem na kupno mieszkania od MH na osiedlu
Julianka. Czy ktoś wie coś na temat postępów w budowie? Będę wdzięczna za
wszelkie info na temat zarówno osiedla jak i developera bo naczytałam się już
tyle przeróżnych opinii, że sama nie wiem w co wierzyć, co jest prawdą a co
nie...
Obserwuj wątek
    • zuza83 Re: OSIEDLE JULIANKA-MULTI HEKK-PIASECZNO 14.10.05, 21:40
      Podobno-Multi-Hekk jest nie solidną firmą i mieszkania budują z dużymi
      opóźnieniami.Oboje z mężem dowiadywaliśmy sie "tu i tam",ponieważ również
      byliśmy zaiteresowani ta inwestycją.
      Inwestycja na Mysiadle na ul.Granicznej podobno też jest Multi-Heku,ile razy
      tam nie byliśmy to budowa stoi.
      Pozdrawiamy...I zapraszamy do Marek na Małachowskiego-mieszkania w podobnej
      cenie a buduje je dobra spóldzielnia mieszkaniowa sam-81
      • Gość: kama Re: OSIEDLE JULIANKA-MULTI HEKK-PIASECZNO IP: *.aster.pl 06.01.06, 22:58
        do lokatora M-H i Nikity sorry z góry za krytyke ale jak czytam wasze posty to
        mam wrazenie że romawia dwóch ćpunów którzy chcą wyjść z nałogu jak tak pieknie
        jestescie poinformowani o działaniach w budownictwie M-H to dlaczego nie
        zasięgneliście informacji o M-H przed kupnem mieszkania tak naprawde to macie
        pretensje ale do samych siebie kupcie sobie teraz mieszkanie w J.W c.
      • Gość: kama Re: OSIEDLE JULIANKA-MULTI HEKK-PIASECZNO IP: *.aster.pl 06.01.06, 23:11
        do lokator M-H i nikity sory z góry za krytyke ale jak czytam wasze posty to
        mam wrazenie ze rozmawia dwóch ćpunów o wyjsciu z nałogu jak tak jesteście
        pieknie poinformowani o pracach budowlanych M-H to dlaczego nie zasięgneliście
        informacji o M-H przed kupnem mieszkania proponuje Wam teraz kupic mieszkanie w
        J.W c.bedzie to dla Was dobry wybór czy wiecie dlaczego? jak nie to najpierw
        przed kupnem mieszkania poszukajcie informacji na temat ewentualnego dewelopera
        • Gość: Lokator MH Re: OSIEDLE JULIANKA-MULTI HEKK-PIASECZNO IP: *.adsl.inetia.pl 08.01.06, 14:52
          Widzisz złotko,
          o MH dowiedziałem się od znajomych. Oni kupili mieszkanie na tym osiedlu o
          wiele wcześniej i wtedy jeszcze byli zadowoleni (teraz są już po rozprawie
          sądowej z MH i mają w ręku wyrok zwrotu pieniędzy za mieszkanie z powodu
          rażących wad wykonawczych).
          W biurze handlowym "Radosz i Bieda" pokazano nam przepiękne plany które w
          porównaniu z ceną skłoniły nas do zakupu. Później się okazało że te plany nie
          mają nic wspólnego z tym co wybudowano.
          A z ciekawostek - jeden z owych panów prowadzących biuro handlowe MH siedzi
          sobie obecnie na państwowym wikcie z kilkuletnim wyrokiem.
          Na marginesie - nie rozumiem dlaczego nie znając mnie nazywasz mnie ćpunem - w
          życiu nie miałem narkotyku w ręku i wypraszam sobie tego typu pogrywki. Jeśli
          chcesz się w ten sposób bawić to wiedz że internet nie jest anonimowy, i można
          Cię zlokalizować i wyciągnąć stosowne zapisane prawem konsekwencje.
          Pisze to co piszę, bo mam takową wiedzę, zresztą tu nie napisałem nawet 5% tego
          co na temat MH wiem. Po co to robię ? A po to żeby kolejni nabywcy nie czuli
          się po niewczasie oszukani i nie pluli sobie w brodę. Są inni developerzy na
          terenie piaseczna, oferujący mieszkania za podobne pieniądze, radzę wszystkim
          poszukać informacji na ich temat, a od MH trzymać się jak najdalej.
          Zerknij na forum www.slowicza.org.
          Tam jest niejaka Zosia, mieszka w bud. Poduszkowiec. Kilkanaście miesięcy temu
          też mnie zwyzywała od najgorszych, a teraz umieszcza tam posty "na klatkach
          wisi ogłoszenie że budynki mają cofnięte przez Wojewodę Mazowieckiegozezwolenie
          na budowę i eksploatację ! Co z nami dalej będzie ??"
          A ja ostrzegałem że taki wałek jest zrobiony, dostałem po głowie a teraz płacz
          i lamenty. Nie chcę żeby kolejni nieświadomi niczego ludzie na taką minę dali
          się wsadzić. Ot co ...
    • zuza83 Re: OSIEDLE JULIANKA-MULTI HEKK-PIASECZNO 14.10.05, 21:41
      A poza tym-co chwile lataja samoloty.
      • Gość: Ewa Re: OSIEDLE JULIANKA-MULTI HEKK-PIASECZNO IP: 212.75.106.* 17.10.05, 14:56
        No właśnie z tym developerem jest tak, że słyszałam tyle samo dobrych co złych
        opinii. Teraz np. dowiedziałam się, że poślizgu wcale tak dużego nie mają bo
        przy osiedlu Arkadia zakładano oddanie mieszkań we wrześniu br. a oddają je od
        zeszłego tygodnia więc nie jest źle. No i podobno wszystkie siły przerzucili
        teraz na Julianke - jeżdżę tam często i roboty cały czas (przynajmniej póki co)
        posuwają się naprzód.
        • zuza83 Re: OSIEDLE JULIANKA-MULTI HEKK-PIASECZNO 17.10.05, 18:26
          Napisałam co wiemy o tym developerze...to wszystko-to dobrze że się starają
          wieć może warto im zaufać.
          pozdr.
          • Gość: Ewa Re: OSIEDLE JULIANKA-MULTI HEKK-PIASECZNO IP: 212.75.106.* 18.10.05, 09:18
            No właśnie, moze warto. w kazdym bądź razie dziękuje za te informacje i mam
            nadzieję, że jeżeli się zdecydujemy to wszystko będzie w porządku :).
            Pozdrawiam!
        • Gość: lato Re: OSIEDLE JULIANKA-MULTI HEKK-PIASECZNO IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.11.05, 01:42
          Arkadię oddają teraz...? Widać nie wiesz że pierwotny termin to grudzień 2004?

MH to nie tyle firma niesolidna. To firma BEZNADZIEJNA w każdym aspekcie
          działalności - od podstaw prawnych nieruchomości do koszmarnej jakości
          budowania z cegieł wypalonych na pół gwizdka, od których tynk odpada po 3
          miesiącach, bo patałachy kładą go zanim budynek osiądzie, wszystko dla kasy.

Arkadia - problemy prawne
          Myszka - opóźnienie będzie ponad roczne
          Os. Słowicza - tragedia, wystarczy się przejść, zobaczyć, popytać mieszkańców...
          Julianka - poszukaj dokładniej, zobaczysz że w księdze wieczystej MH nie jest
          właścicelem, są roszczenia do gruntów, nie są też uregulowane kwestie podłączeń
          do mediów (brak umów z gminą), naginane są przepisy prawa budowlanego...

A koronnym przykładem działalności MH jest afera z drugim budynkiem os.
          Julianka - ludzie podpisali umowy, a MH je po kilku tygodniach... wypowiedział!
          Bo sprzedał budynek w całości wojsku! Kasę oddał, ale nie odda czasu, nerwów i
          upokorzenia jakie zadał ludziom traktując ich jak przedmioty.

Z DALA, Z JAK NAJDALSZEGO DALA OD MULTI-HEKKA!!!
          • Gość: lato Re: OSIEDLE JULIANKA-MULTI HEKK-PIASECZNO IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.11.05, 01:48
            Ach, no i oczywiście Titanic (Sikorskiego 1A) - tynk leci w metrach
            kwadratowych.

A chcecie się pośmiać? Po obejrzeniu budynku Titanic zapraszam na www.multi-
            hekk.pl

przyjrzyjcie się też bykom jakie robią!
    • Gość: Kazia Re: OSIEDLE JULIANKA-MULTI HEKK-PIASECZNO IP: *.aster.pl 18.10.05, 12:27
      Mieszkańcy i klienci Multi-Hekka, sa szczęśliwi, dwa razy. Pierwszy jak kupują
      mieszkanie, a drugi jak je sprzedają. Kilkoro znajomych juz to zrobiło.
      Odpadające po 3 m-cach tynki wewnętrzne i elewacyjne, to standard!! Nie radze!!!
      • Gość: Elka Re: OSIEDLE JULIANKA-MULTI HEKK-PIASECZNO IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.05, 14:19
        Nie dramatyzuj. Całkiem szczerze są bloki Multi z których tynk nie odpada i
        ludzie sa zadowoleni. Wiem comówie bo mieszkam w ok. Słowicza.
        Wystarczy zreszta poprzeglądac watki innych deweloperów i nie ma takiego o
        którym byłoby dobrze pisane. Tak więc wszytkim dogodzic chyba trudno ...........
        • Gość: Ewa Re: OSIEDLE JULIANKA-MULTI HEKK-PIASECZNO IP: 212.75.106.* 18.10.05, 15:26
          Dzięki Ela za wsparcie, mam takie samo zdanie jak Ty. Nikomu się we wszystkim
          nie dogodzi i o każdym developerze znajdzie się dużo negatywnych opinii. Miałam
          czas żeby się w tym temacie też coś niecoś zorientować. Słyszałam że MH buduje
          coraz lepiej więc chyba warto spróbować. W końcu im chyba też zależy na
          klientach bo bez nich upadną.
          • Gość: Jarek Re: OSIEDLE JULIANKA-MULTI HEKK-PIASECZNO IP: 192.193.245.* 18.10.05, 17:24
            > czas żeby się w tym temacie też coś niecoś zorientować. Słyszałam że MH buduje
            > coraz lepiej więc chyba warto spróbować. W końcu im chyba też zależy na
            > klientach bo bez nich upadną.

Dokladnie tak samo pisza klienci JW Construction
            • Gość: Ewa Re: OSIEDLE JULIANKA-MULTI HEKK-PIASECZNO IP: 212.75.106.* 19.10.05, 09:26
              No to wobec takich opinii jakie się tu czyta o developerach nie pozostaje nic
              innego jak: a) kupić działkę i samemu budować sobie dom, co jest niestety
              koszmarnie drogą inwestycją; b)wpędzić się w niewiadomo jak wielki kredyt aby
              kupić jakieś super mieszkanie od super developera o ile taki wogóle istnieje.
              Ani jedna ani druga opcja nie brzmią zachęcająco. Zwłaszcza dla młodych
              małżeństw, które dopiero zaczynają stawać powoli na własne nogi i ich zarobki
              nie są rewelacyjne jak na dzisiejsze czasy (zresztą czyje są?). To co nam
              zostaje? Kraść? Trzeba jakoś sobie radzić - coś za coś. niestety....
              • Gość: frabca Re: OSIEDLE JULIANKA-MULTI HEKK-PIASECZNO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 17:55
                zapraszam wszystki na forum poświęcone osiedlu julianka
                www.osiedlejulianka.fora.pl
    • Gość: franca Re: OSIEDLE JULIANKA-MULTI HEKK-PIASECZNO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 17:58
      zapraszam na forum osiedla julianka
      www.osiedlejulianka.fora.pl
    • zymcia Re: OSIEDLE JULIANKA-MULTI HEKK-PIASECZNO 01.01.06, 21:31
      Witam,uważam że poniekturzy przesadzają z odpadającymi tynkami,nie terminowymi
      realizacjami inwestycji itd jesli Ciwszyscy co tak nażekają na M-H nie są
      zadowoleni to niech idą do dewelopera który ma mieszkania w cenie ok. 7000tyś
      za m2.
    • zymcia Re: OSIEDLE JULIANKA-MULTI HEKK-PIASECZNO 01.01.06, 21:35
      Oczywiscie że nie chcialabym mieć takich przygód ale cóż moge oczekiwać za
      jedyne 2800zł
      • Gość: Lokator MH Re: OSIEDLE JULIANKA-MULTI HEKK-PIASECZNO IP: *.adsl.inetia.pl 02.01.06, 09:28
        Widzisz, łatwo to tak sobie tłumaczyć kiedy jeszcze się nie mieszka w
        produktach MH.
        Przeczytałem posty tu umieszczone i pozwólcie że się do nich odniosę :
        1. MH to firma skarjnie niesolidna. Ja kupiłem od nich mieszkanie, i jest to
        najgorsza decyzja w moim życiu. I niestety jako że posiłkowałem się kredytem a
        nie mam kasy żeby go natychmiast spłacić, jestem uwiązany jeszcze na lata.
        2. Problemy -
        począwszy od prawnych, podstawowych np. prawa własności do gruntu skutkujące
        tym że na os.Słowicza tylko 1 (słownie jeden) ma aktualne pozwolenie na budowę
        i eksploatację - pozostałym budynkom Sąd te pozwolenia cofnął, dalej -
        niekorzystne zapisy w Aktach Notarialnych, bez szans na negocjacje.
        dalej - wykonanie - dla kasy oszczędzają na jakości. Tynki o których pisano to
        tylko jedna strona medalu, zewnętrzna. Nie mogę się zgodzić z tym że jest cacy -
        dowiedzcie się drodzy sąsiedzi ile Wasze wspólnoty z WASZYCH pieniędzy płacą
        rokrocznie za remonty elewacji żeby to jakoś wyglądało, dodatkowe atrakcje np.
        okna, w każdym budynnku inne, co budynek to gorsze,
        dalej idąc - oszukaństwo przy zakupie - inne plany zagospodarowania osiedla
        pokazywano przy podpisywaniu umów, co innego wybudowano, oczywiście na
        niekorzyść mieszkańców.
        Zero reakcji na składane reklamacje - od chwili zakupu mieszkania i podpisania
        papierów MH przestaje zauważac jakiekolwiek pytania, wnioski, pisma, reklamacje
        itp od klientów.
        Co do klientów - ja się nie boję że ich zabraknie. Cena czyni cuda a że
        niestety naiwnych nie sieją tylko sami się rodzą, to tak czy inaczej tłumacząc
        sobie zastrzeżenia do MH będą kupować.
        Co do arkadii - zerknijcie sobie na forum ich osiedla - już się zaczynają
        zabawy z MH - nie reagują na uwagi przy odbiorze mieszkań, zaczęli zabawy z
        miejscami garażowyumi - sprzedali ludziom konkretne miejsca, podpisali akty a
        teraz każą im wszystko odkręcać bo im się zmieniło i przydzielają im inne
        miejsca, ale to to pikuś. Pojedźcie sobie na to osiedle, zobaczcie jak jest
        usytuowane, wyobraźcie sobie wyjazd poranny z Arkadii, biorąc pod uwagę fakt że
        jedyna droga wchodzi w oddalone o 30m mikroskopijne skrzyżowanko odprowadzające
        ruch z potężnego os Słowicza i jest już w tej chwili totalnie zapchane.
        Popatrzcie na Arkadię od środka - gdzie tam jakaś zieleń, choćby mini
        trawniczki, na zaparkowane samochodzy, dotykające zderzakami barier tarasów na
        parterze itp.
        Co do jakości - zapewnen niewielu mieszkańców samej Arkadii wie że ponad roczne
        opóźnienie w oddaniu ich budynku wzięło się m.in z tego że z części budynku
        wiatr ZERWAŁ elewację - tak tak, dmuchnęło i elewacja odpadła - tynk razem z
        całym interesem pod spodem, styropianem i resztą. Tak solidnie to zostało
        wybudowane. Musieli na biegu naprawiać, i przyczyniło się to do opóźnień.
        Wszyscy zainteresowani zakupem cszegokolwiek od MH powinni pojeździć po już
        stojących "produktach" popatrzeć z zewnątrz, wejść na klatki, popatrzeć na
        przemarznięte ściany z grzybem, bo MH zapomniało ocieplić tu i ówdzie i
        niestety przemięka, przemarza i od środka się rozpada.
        Powini porozmawiać z ludźmi, popytać o garaże, o drogi dojazdowe i wewnątrz-
        osiedlowe, o rzeczy istotne z punktu widzenia młodych rodzin - place zabaw,
        miejsce gdzie można wyjść z dzieckiem itp. Takie najzwyklejsze sprawy które są
        konieczne do życia.

Niedorówby :
        W moim np. budynku MH nie ociepliło stropów w garażach i teraz wspólnota musi
        to zrobić za własne pieniądze - kilkaset tys. zł. podobnie z dachami, ale o tym
        za chwilę.
        Dopiero po kilku latach wyłażą "oszczędności" - instalacja wodociągowa dla
        osiedla o niedostatecznych parametrach skutkująca częstymi problemami z
        ciśnieniem wody , zwłaszcza na wyższych kondygnacjach, o ociepleniu garaży
        pisałem, do tego nieocieplone i nieszczelne dachy, co w wielu przypadkach
        skutkuje zimnymi zagrzybionymi mieszkaniami na najwyższych piętrach (znów
        Wspólnota musi sama to wykonać na własny koszt, czyli z pieniędzy mieszkańców,
        co ma wpływ na miesięczne opłaty), zero miejsc parkingowych itp. Ogólnie -
        serdecznie odradzam Multi Hekka. Jest wielu innych developerów oferujących
        mieszkania również w Piasecznie w porównywalnych cenach. Radziłbym się tam
        skierować, dla świętego spokoju i poczucia dobrze wydanych pieniędzy.
        Na pewno radzę dokłądniej poszukać w Internecie - nawet na forum GW.
        Wątków dot. MH i jego kilku inwestycji to wielostronicowe, liczące po kilka
        tysięcy postów giganty.
        Dalej - forum os Słowicza, strony wspólnot tego osiedla gdzie sa komunikaty
        Zarządów m.in. informujące o koniecznych wydatkach remontowych, o problemach
        związanych z jakością produktów MH.
        Fora innych budynkóe - Myszka, Arkadia ...
        Poszperanie w prasie - choćby OZON z bodajże listopada ub. roku ...
        I znamienny brak reakcji MH.

Na koniec uwaga prajtyczna - jak będziecie jechać na budowę to zaproście
        wcześniej tłumacza języków dawnego ZSRR. Znalezienie na budowie polaka to jak
        wygrana w totka. Chyba tylko stróż na bramie i szefostwo budowy.
        Już raz im budowa (bud. "Poduszka" na os. Słowicza) stanęłą jak Inspekcja Pracy
        i Policja autokarami im robotnikó wywiozły zostawiając tylko stróża :))))
        Reszta to byli zatrudnienie na czarno Ukraińcy bez żadnych kwalifikacji
        budowlanych - kolejna oszczędność ... Nie wiem jak oni budowali i kiedy się to
        rozpadnie - to się okaże w przyszłości.

• Gość: a może... Re: OSIEDLE JULIANKA-MULTI HEKK-PIASECZNO IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.01.06, 10:11
          Do Lokator MH: od dawna śledzę wątki dot MH i jestem pełna podziwu jak taka
          firma w ogóle może istnieć i funkcjonować. Ale nie o tym chciałam, z tego co
          wiem to jest metoda na sprzedanie mieszkania nawet z kredytem. Naturalnie
          trzeba znaleźć desperata, któtry będzie chciał kupić mieszkanie w tym miejscu
          i wykonane przez tę firmę. Myślę, że nie będzie to łatwe ale jest do wykonania.
          Nie wiem jaka jest twoja sytuacja ale ja na pewno bym spie....ła. Nawet za cenę
          lekkiej straty finansowej i świadomości, że będę musiała kupić mniejsze
          mieszkanie w innym miejscu!!! A może warto zastanowić się nad innym
          rozwiązaniem: pamiętam, że jedna z furmowiczek "słowiczej" sprzedała mieszkanie
          i wybudowała sobie domek, troche dalej w okolicy tarczyna ale wiem, że jest
          piekielnie zadowolona z tego rozwiazanie. Sorry, że sięinam w nieswoje sprawy
          ale bardzo mi żal ludzi, którzy dal się wpuścić w ich inwestycje.....:(((((
          • Gość: Lokator MH Re: OSIEDLE JULIANKA-MULTI HEKK-PIASECZNO IP: 213.158.197.* 03.01.06, 10:22
            Myślałem o tym, ale to wcale nie jest łatwe.
            Niestety bardzo wielu potencjalnych kupców słysząc "Piaseczno, os. Słowicza,
            developer Multi Hekk" odkłada słuchawkę nawet nie mówiąc "do widzenia"...
            Cney mieszkań w pełni urządzonych i wyposażonych niestety są niemal dokładnie
            równe temu co zapłaciliśmy za "gołe".
            Almira miała inny układ - nie miała kredytu.
            Nietstety w mojej sytuacji to kosmicznie trudne zadanie, ale cały czas szukam
            wyjścia z tej sytuacji i zwiać jak najdalej.
            Dodatkowy kłopot to powierzchnia mieszkania. O wiele łatwiej i szybciej
            sprzedaje się mniejsze mieszkania - 1 lub 2 pokoje. 4 pokoje trudno sprzedać, a
            już z hipoteką to dramat. Tylko na tym osiedlu jest wybór takich mieszkań, bo
            nie tylko ja chcę sta uciec, a to dodatkowo blokuje mi możliwość ruchu.
            Jak nie urok to s...ka :(
            • Gość: nikita Re: OSIEDLE JULIANKA-MULTI HEKK-PIASECZNO IP: *.udn.pl 05.01.06, 23:07
              kupilam dzisiaj mieszkanie na Julianowskiej tzn. wpalcilam pierwsza rata i
              zalatwilam kredyt, czytam Wasze posty i zaczynam sie zalamywac. czy jest ktos
              kto jeszt zadowolony z uslug tego developera? ja narazie nie mam powodow do
              narzekan - jest tanio, a mieszkanie mam odebrac 30 sierpnia,. mam nadzieje, ze
              termin bedzie dotrzymany i nie dostane bubla. coz mi pozostaje? pozdrawiam i do
              zobaczenia na juliance. :)
              • Gość: może Re: OSIEDLE JULIANKA-MULTI HEKK-PIASECZNO IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.01.06, 10:19
                To rzeczywiście patowa sytuacja. Almira wyrwała się z pułapki. Życzę ci
                wytrwałości, lokatorze mh,....i czym wcześniej tym lepiej...powodzenia.
                • Gość: Lokator MH Re: OSIEDLE JULIANKA-MULTI HEKK-PIASECZNO IP: *.adsl.inetia.pl 06.01.06, 16:18
                  Dzięki, Almirze się udało, ja też mimo przeciwności się nie poddaję i cały czas
                  walczę ...
                  Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka