IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 26.09.02, 09:59
Witam!
Czy może ktoś zna jakąś sensowną stronę gdzie można by było porównać oferty
kredytów hipotecznych różnych banków.
Dziękuję
Obserwuj wątek
    • Gość: chudyy Re: Kredyty IP: 195.94.203.* 26.09.02, 11:29
      wydaje mi się, że www.expander.pl ma to najlepiej urządzone-dostępne po
      założeniu sobie darmowego konta. Bankier.pl ma też niezłe.
      Jednakże obydwa serwisy miewają nieścisłe dane co do wysokości oprocentowania.
      Expander ciągle podaje minimalne dla PKO BP 11,31% podczas gdy teraz mają
      10,44%.
      Najgorsze w tym wszystkim jest jednak to, że banki mają mnóstwo dodatkowych
      ograniczeń, których nie sposób ująć w zbiorczym zestawieniu, więc potem i tak
      musisz rzeźbić, a dalej nie dowiesz się wszystkiego z internetu. Taki PKO BP
      (chyba najlepszy kredyt moim zdaniem) oferuje kredyt na 100% ale dopiero
      konsultantka powiedziała mi, że owszem ale dla ludzi zarabiających powyżej 4400
      brutto, czy jakoś tak.
      Podsumowując - długa droga przed Tobą, ale nie upadaj na duchu.
      Pozdrawiam
      • Gość: Pedro Re: Kredyty IP: *.ntc.nokia.com / 192.168.14.* 26.09.02, 13:12
        Co do PKO BP - od zeszłego tygodnia (zmieniły im się przepisy) oferują kredyty
        powyżej 80% tylko za dodatkowym zabezpieczeniem - poręczyciel lub inna
        hipoteka. Niemniej nadal jest to chyba najlepszy kredyt złotówkowy na rynku.
        • Gość: chudyy Re: Kredyty IP: 195.94.203.* 27.09.02, 11:12
          Gość portalu: Pedro napisał(a):
          > Co do PKO BP - od zeszłego tygodnia (zmieniły im się przepisy) oferują
          kredyty
          > powyżej 80% tylko za dodatkowym zabezpieczeniem - poręczyciel lub inna
          > hipoteka. Niemniej nadal jest to chyba najlepszy kredyt złotówkowy na rynku.

hm, to szkoda, dotychczas wystarczyło im ubezpieczenie wkładu własnego...
          niedługo będę brał kredyt i właśnie na 100% potrzebuję... Coś trzeba będzie
          wymyślić zatem, ew. zastawi się mieszkanie rodziców ;)
          pozdro
          • Gość: Pedro Re: Kredyty IP: *.ntc.nokia.com / 192.168.14.* 27.09.02, 11:53
            Tydzień temu moja koleżanka się właśnie na tym przejechała... Musiała szukać po
            rodzinie pożyczki by uzbierać 20%. A najlepsze że już miała zgłoszony wniosek,
            wszystko obiecane, po czym po tygodniu ją zawiadomili że zmieniły im się
            przepisy i sorry ale na takich warunkach kredytów już nie udzielają. Ja brałem
            w tym samym nawet oddziale PKO kredyt (nie 100% wprawdzie ale ok. 90) ze 2
            miesiace temu i też ubezpieczenie wkładu wystarczyło. Teraz już nie wystarcza.
            P.
    • Gość: Gosia Re: Kredyty IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 26.09.02, 13:07
      Dzieki
      Od czegos trzeba zaczac i wiadomo wybrac najmniejsze zło
    • Gość: Atom Re: Kredyty IP: *.talex.com.pl 26.09.02, 14:50
      Możesz popatrzeć na zestawienie kredytów na stronce:
      bankowy.wp.pl/kredytyd.html
      Ja wybrałem sobie z tego kilka i odwiedziłem placówki banków - można dowiedzieć
      się to czego nie ma na stronkach...
      • Gość: O Re: Kredyty IP: *.acn.pl / 10.133.131.* 26.09.02, 21:11
        jest tak firma ktora doradza, i nawet za darmo, co dzis wydaje sie dosyc
        podejrzane

www.expander.pl
        to ich strona, mozna sie umowic z czlowiekiem.

O.
        • Gość: myrka Re: Kredyty IP: *.acn.waw.pl 27.09.02, 09:40
          Gość portalu: O napisał(a):

> jest tak firma ktora doradza, i nawet za darmo, co dzis wydaje sie dosyc
          > podejrzane
          >
          > www.expander.pl
          > to ich strona, mozna sie umowic z czlowiekiem.

nie ma nic za darmo, firma prawdopodobnie utrzymuje sie z prowizji od bankow,
          ktorych oferty poleca;
          doswiadczenia osob, ktore korzystaly z porad konsultantow expandera wskazuja na
          to, nie nie mozna sie od nich dowiedziec nic wiecej niz to, co jest na stronach
          expandera a zdarzalo sie, ze klienci wiedzieli wiecej niz konsultant; wobec
          tego bardziej sie oplaca posiedziec przed komputerem niz umawiac sie z gosciem,
          ktory wykul na pamiec to co jest na www.expander.pl
    • Gość: chudyy a plany finansowe? IP: 195.94.203.* 27.09.02, 11:17
      Przypomniało mi się, że gdybym miał hipotekę dość dużą to wziąłbym kredyt w
      Multibanku jako plan finansowy. Kosztuje on teraz ok. 10,8% w skali roku, a
      działa jak kredyt w koncie, czyli każda wpłata pomniejsza zadłużenie. Wymaga to
      naturalnie większej dyscypliny niż kredyt tradycyjny. Bank tu zresztą trochę
      pomaga dłużnikom bo co 2 lata proporcjonalnie zmniejsza limit czyli zmusza do
      słaty. Ponadto na bierząco podaje stan zadłużenie w stos. do idealnej krzywej
      spłaty. Niestety jest to produkt dla zamożnych z urodzenia bo daje minimum 80
      tys. i wymaga odpowiednio wyższego zabezpiecznia na hipotece.
      kłaniam się

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka