Dodaj do ulubionych

Marvipol-Wrzeciono 3/5

28.09.02, 00:30
Czy ktoś może nam opowiedzieć o tej lokalizacji tzn. interesuje nas głównie
kwestia bezpieczeństwa. Wrzeciono nie cieszy się zbyt dobrą sławą. Z drugiej
strony - mieszkamy teraz na Chomiczówce, więc byle co nas nie przestraszy.
Lubimy jeździć rowerami do Lasku Bielańskiego, więc z Wrzeciona byłoby nam
duźo bliżej.

Pozdrawiamy,

Bardzieje
Obserwuj wątek
    • Gość: Marta Re: Marvipol-Wrzeciono 3/5 IP: *.hfp.com.pl 30.09.02, 15:28
      Witam,
      ten blok buduje sie dokladnie naprzeciwko mojego
      mieszkania - zalezy kto co lubi, ale ja bym tam nie
      chciala mieszkac: nie dosc, ze ciasno, bo stare bloki
      dookola, to jeszcze towarzystwo dookola niekoniecznie OK.
      • Gość: isa Re: Marvipol-Wrzeciono 3/5 IP: 193.0.117.* 30.09.02, 15:51
        Buduje się Wrzeciono 33.
        Zgadzam się, że nie jest to najlepsza okolica.
        Ale Wrzeciono 3/5 będzie miało dużo gorszą lokalizację, bo to na przeciwko
        bazaru Wolumen.
        Bardzo odradzam tę inwestycję.
        • Gość: akse Re: Marvipol-Wrzeciono 3/5 IP: *.chello.pl 02.10.02, 17:05
          Moim zdaniem lokalizacja ta jest o wiele korzystniejsza niz Wrzeciono 33.
          Lepsza komunikacja, a także otoczenie. Wszak Wrzeciono 33 jest budowane niemal
          na działkach - wystarczy spojrzeć na zdjęcia z budowy
          www.marvipol.com.pl/w_widokzdachu.htm
          • Gość: Marta Re: Marvipol-Wrzeciono 3/5 IP: *.hfp.com.pl 03.10.02, 15:48
            E, nie przesadzajcie. Z budowy Wrzeciono 3/5 do W. 33
            jest dosłownie parę kroków. Jak się człowiek dobrze
            ustawi, to na raz widać obie inwestycje. Do komunikacji
            odległość taka sama, a z 33 jeszcze bliżej do tramwajów.
            Jak bym miała wybierać, to już chyba bym wolała 33, bo
            tam jest większy teren dookoła i w ogóle przyjemniej,
            więcej przestrzeni.
            A do bazaru Wolumen to też kawałek, wcale nie
            bezpośrednio naprzeciwko, pół osiedla przynajmniej.
            • Gość: bardziej Re: Marvipol-Wrzeciono 3/5 IP: 217.153.91.* 03.10.02, 16:58
              Gos´c´ portalu: Marta napisa?(a):

> E, nie przesadzajcie. Z budowy Wrzeciono 3/5 do W. 33
              > jest dos?ownie pare˛ kroków. Jak sie˛ cz?owiek dobrze
              > ustawi, to na raz widac´ obie inwestycje.

No niezupelnie. Z 3/5 do 33 jest calkiem spory kawalek (np. trzeba
              przekroczyc Przy Agorze). Obie inwestycje widac jednoczesnie z szybowca
              ;)

> A do bazaru Wolumen to tez˙ kawa?ek, wcale nie
              > bezpos´rednio naprzeciwko, pó? osiedla przynajmniej.

A Wolumen od 3/5 jest o rzut beretem i to taki niezbyt mocny. A pol osiedla
              to kilka slumsowatych blokasow. Niestety.

bardziej
              • Gość: marta Re: Marvipol-Wrzeciono 3/5 IP: *.hfp.com.pl 04.10.02, 11:35

> No niezupelnie. Z 3/5 do 33 jest calkiem spory kawalek
                (np. trzeba
                > przekroczyc Przy Agorze). Obie inwestycje widac
                jednoczesnie z szybowca
                > ;)
                >
                Czyzby mi sie budowy pomylily? To co to za jedna ta, o
                ktora mi chodzi?...
                >
                > A Wolumen od 3/5 jest o rzut beretem i to taki niezbyt
                mocny. A pol osiedla
                > to kilka slumsowatych blokasow. Niestety.
                >

Ja tam Wolumenu jakos bardzo nie odczuwam w domu, a, tak
                jak mowilam, budowa (a raczej miejsce, gdzie bedzie) jest
                po przeciwnej stronie ulicy. A co do blokasow to sie
                zgadzam jak najbardziej, sympatyczne to one nie sa.
                A ostatnio nam w nocy ktos samochod pogniotl, wyraznie
                widac slady buciorow na masce. Dlatego sie stamtad
                wyprowadzamy.
                • Gość: bardziej Re: Marvipol-Wrzeciono 3/5 IP: 217.153.91.* 04.10.02, 14:25
                  Gos´c´ portalu: marta napisa?(a):

> Czyzby mi sie budowy pomylily? To co to za jedna ta, o
                  > ktora mi chodzi?...

Wrzeciono ma ksztalt... wrzeciona ;o)
                  Zaczyna sie przy lasku Lindego, biegnie na pn. zachod, przecina ulice Przy
                  Agorze i zawraca przy dzialkach. Potem biegnie rownolegle do siebie
                  samej, znow przecina Przy Agorze i konczy sie przy lasku Lindego ok. 400
                  metrow na polnocny wschod od miejsca, gdzie sie zaczyna.

Wrzeciono 3/5 jest mniej wieciej w polowie drogi miedzy laskiem a Przy
                  Agorze, a Wrzeciono 33 przy samcyh dzialkach. W linii prostej dzieli je
                  jakies 500m.

Pozdrawiam,

bardziej
                  • Gość: marta Re: Marvipol-Wrzeciono 3/5 IP: *.hfp.com.pl 10.10.02, 13:55
                    Wiem, jak wyglada Wrzeciono, mieszkam tam! :)
                    Nie wiem tylko co to za budowa ktora jest ok. 100 metrow
                    za moim blokiem.
                    Ale i tak sie stamtad wynosze :)
                • akse Re: Marvipol-Wrzeciono 3/5 04.10.02, 14:42
                  Uważam, że z każdym rokiem jest lepiej na osiedlu a incydenty chuligańskie
                  zdarzyć się mogą wszędzie. Tuż obok ma zostać zmodernizowany Jordanek. Myślę,
                  że będzie coraz przyjemniej.
          • Gość: bardziej Re: Marvipol-Wrzeciono 3/5 IP: 217.153.91.* 03.10.02, 16:47
            Chodzilo mi o to, ze jak mawial moj brat, ktory w latach '90 chodzil tam do
            liceum (im. Gorskiego) i musial przemierzac te tereny:
            "nie bylo w klasie nikogo, kto choc raz w ryj nie dostal; im blizej dzialek,
            tym gorzej".

Pozdrawiam,

bardziej
    • Gość: Andi Re: Marvipol-Wrzeciono 3/5 IP: *.pkp.com.pl / 10.32.3.* 05.10.02, 18:19
      Kilka moich uwag i spostrzeżeń na temat Wrzeciona 3/5.Zainterasowałem się tą
      inwestycją ze względu na cenę-3.000 zł.,lokalizację i Marvipol.Cena- jedna z
      niższych w Warszawie, a chyba najniższa na Bielanach z obecnie realizowanych
      lub planowanych inwestycji.Lokalizacja- moim skromnym zdaniem nie najgorsza w
      porównaniu np. z Białołęką, Rembertowem lub Targówkiem.Zawsze to lewa strona
      Wisły.Samo osiedle w mojej ocenie nie prezentuje się aż tak tragicznie.
      Widziałem ładniejsze i lepiej zagospodarowane ale widzałem również dużo gorsze.
      Jest w pobliżu parę sklepów, poczta, kościół,przychodnia i to co mi się
      najbardziej rzuciło w oczy podczas mojego rekonesansu, to chyba z pięć lub
      sześć szkół kilka przedszkoli żłobek.Marvipol- co prawda młoda firma ale już
      coś wybudowała i to chyba bez większych wpadek.Posiada certyfikat devlopera
      (podobno nie jest go łatwo otrzymać), jakieś rekomendacje, medale.Wiadomo, że
      to nie daje żadnych gwaracji ale zawsze człowiek trochę ufniejszy i
      spokojniejszy.
      Teraz jeszcze kilka innych wątków. Bezpieczeństwo na osiedlu.Nie ma już w
      Warszawie bezpiecznych miejsc.Zawsze można znależć się w nieodpowiednim miejscu
      i czasie.Jakimś rozwiązaniem sa zamknięte osiedla ale to kosztuje.Do takiego
      osidla trzeba również dojechać lub dojść, a po drodze wszystko może się
      zdarzyć.
      Komunikacja- chyba nie najgorsza, a w perspektywie metro.Będzie metro to za
      metrem bedą szły inwestycje i ceny nieruchomości.
      • Gość: isa Ale reklama! IP: 193.0.117.* 08.10.02, 10:02
    • Gość: bielak Re: Marvipol-Wrzeciono 3/5 IP: proxy / 195.116.92.* 11.10.02, 15:26
      mnie też
      • cenzor1 Re: Marvipol-Wrzeciono 3/5 14.11.02, 17:47
        Ważny wątek:
        Marvipol- nie polecam!
        • Gość: lesna Re: Marvipol-Wrzeciono 3/5 IP: 194.181.0.* 05.02.03, 15:23
          My również myślimy o mieszkaniu tam... Czy ktoś z was juz podpisał umowę z
          Marvipolem na mieszkanie w tej inwestycji? A jak się mieszka w już gotowym
          Wrzecionie 33? Kiedy zostało oddane i jakie ewentualne problemy wyniknęły po
          drodze? I na co powinniśmy zwrócić uwagę(poza bezpieczeństwem, które nie jest
          dla nas zbyt odstraszającym argumentem)decydując się na tego developera i
          inwestycję? Z góry dzięki za uwagi.
          • Gość: baśka Re: Marvipol-Wrzeciono 3/5 IP: *.mimuw.edu.pl / 10.1.3.* 10.02.03, 19:03
            Byłam w tej firmie.
            Zrazili mnie do siebie:
            1. mają nieprecyzyjne zapisy w umowie
            2. nie potrafią jasno odpowiadać na pytania - kręcą, każdy mówi coś innego
            3. brak profesjonalizmu w kontaktach z klientami (odzywki typu "fajnie")
            4. lokalizacja vis a vis złodziejskiego Wolumenu, dookoła slumsy
            5. za wysoka cena na tę lokalizację, zwłaszcza przy braku dużej ulgi budowlanej
            • Gość: lesna Re: Marvipol-Wrzeciono 3/5 IP: 194.181.0.* 11.02.03, 08:56
              Niby tak - bezpiecznie to może tam nie jest ale gdzie jest? a poza tym chyba
              powoli będziemy normalnieć i byc może w kwestiach bezpieczeństwa coś się zmieni
              (ale jestem niepoprawną optymistką)... Hmmm, nam cena wydaje się dość
              atrakcyjna - jednak to 3 tys brutto, niczego w tej odległości od centrum nie
              znaleźliśmy w takiej cenie. Mamy też jak na razie zupełnie odwrotne odczucia co
              do obsługi - miła, ugodowa i idą nam na rękę jak tylko się da... ale chętnie
              poczytam dalsze uwagi:)
          • Gość: Gosia Re: Marvipol-Wrzeciono 3/5 IP: *.evip.com.pl 05.03.03, 10:23
            Czy naprwdę jest ktoś kto podpisał juz umowę z Marvipolem,
            co tak naprawdę sądzicie o inwestycji na Wrzecionie 3/5
            • Gość: Greg Re: Marvipol-Wrzeciono 3/5 IP: 213.158.197.* 05.03.03, 15:11
              Witam
              Ja też zastanawiam się nad tą inwestycją, ale umowy jeszcze nie podpisałem.
              Jeśli chodzi o umowę, to poza karami dla developera wydaje się całkiem ludzka.
              Jeśli chodzi o lokalizację, to moim zadaniem nie jest tragicznie, minus to
              tylko taki, że nie ma innych nowych domów, które by okrasiły widoki, ale jest
              lasek do spacerów. No i w perspektywie metro, które podniesie wartość
              inwestycji w przyszłości. Cena jest całkiem niska a dom prezentuje się ładnie.

Pozdrawiam
              • Gość: Gosia Re: Marvipol-Wrzeciono 3/5 IP: *.evip.com.pl 06.03.03, 12:25
                Mam podobne odczucia jak Ty, też się zastanawiam i nie widzę
                czegoś w tym bardzo złego. Czy udało Ci się porozmawiac z kimś np. kto mieszka
                na Wrzecionie 33. Pytałam nawet bank, w którym ewentualnie chciałabym wziąć
                kredyt i bank dobrze się wypowiadałam na temat Marvipolu.
                • Gość: Greg Re: Marvipol-Wrzeciono 3/5 IP: 213.158.197.* 06.03.03, 18:41
                  Owszem, pytałem. Mieli poślizg o 1 miesiąc. No i trochę drogo wynoszą
                  przeróbki. Poza tym obie osoby, które udało mi się zapytać mogłyby spokojnie
                  iść do Marvipolu po pieniądze za dobrą reklamę.
                  Cóż oczywiście nie oznacza to, że tym razem może być tak dobrze i wszystko się
                  może zdarzyć. A w jakim banku ewentualnie będziesz się kredytować?
                  • Gość: Gosia Re: Marvipol-Wrzeciono 3/5 IP: *.acn.waw.pl 07.03.03, 20:03
                    Ja najprawdopodniej zdecyduję się na bank ge mieszkaniowy. Minium formalności
                    mnie interesuje i bank współpracuje z tym deweloperem.Po za tym nie ma super
                    jednego banku jeśli w jednym banku coś pasuje to w drugim jest znów coś innego
                    co nie i tak wkółko.
                    Czy można zapytać jaki metraż sobie wybrałeś i z której strony,
                    ewentualnie, bo widoki generalnie mimo wszystko nie są ciekawe, ja wybrałam
                    sobie małe mieszkanko na samej górze.
                    • Gość: Greg Re: Marvipol-Wrzeciono 3/5 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.03.03, 13:21
                      Szczerze powiedziawszy to jeszcze się zastanawiamy (też nad tym co wybrać i
                      gdzie).

Pozdrawiamy wszystkich ewentualnych sąsiadów z całego domu.
                      • Gość: EWA Re: Marvipol-Wrzeciono 3/5 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.03, 13:36
                        JA ,TEZ JESTEM PRZYSZŁYM POTENCJALNYM NABYWCA MIESZKANKA W TYM MIEJCU. BOJE SIE
                        JEDNAK O WIARYGODNOSC MARVIPOLU (TZN MOIM ZDANIEM CHCĄ ZA SZYBKO PIENIĄDZE)
                        CIEKAWA JESTEM CZY SPRAWDZILIŚCIE TĄ FIRMĘ I CZY TEŻ CHCĄ OD WAS TAK SZYBKO
                        ZAPŁATY?
                        • Gość: ero Re: Marvipol-Wrzeciono 3/5 IP: 192.200.200.* 29.05.03, 10:41
                          Witam,
                          jakis czas temu dosc intensywnie szukalam mieszkania. Jak zapewne wszyscy
                          sprawdzalam lokalizacje, cene, developera itp. Jestem dosc ostrozna wiec
                          sprawdzalam dokladnie - umowy, pozwolenia, KRS, bilans, opinie mieszkancow i
                          ostatecznie musze powiedziec ze jednak zdecydowalam sie na Marvipol. Wg mnie
                          nie sa zli a i lokalizacja nie najgorsza (dla mnie ma znaczenie bliskosc
                          zieleni ale i dobra komunikacja z Centrum). Duzym PLUSEM jest dla mnie METRO w
                          perspektywie kilku zaledwie lat. To z pewnoscia wplynie na zmiane okolicy.

Uwazam ze przy zakupie mieszkania nalezy zwrocic szczegolna uwage na zapisy w
                          umowie - z Marvipolem mozna negocjowac. Trzeba wiedziec czego wymagac i o co
                          pytac. Jesli niestety tego sie nie wie to pozniej rzeczywiscie wynika mase
                          nieporozumien, ale to niestety nie jest juz wina developera ale kupujacego. I
                          od razu powiem (przejrzalam wszystkie wypowiedzi odnosnie Marvipolu) ze nie
                          trzeba dodatkowych fakultetow z budownictwa ale troche zdrowego rozsadku i
                          rozmow z osobami ktore wczesniej kupowaly lub budowaly mieszkania. Z wlasnego
                          doswiadczenia wiem ze tacy ludzie sa kopalnia wiedzy.

Pozdrawiam,
    • Gość: mańki Re: Marvipol-Wrzeciono 3/5 IP: *.mis / localhost 17.06.03, 09:18
      My już podpisaliśmy umowę z Marvipolem. Sprawdziliśmy wszystko co się dało,
      dodaliśmy do tego swoje odczucia, garstkę obaw, rozsądek rodziców, opinię osób
      trzecich i doświadczenia z mieszkania w okolicy. ;-)
      Wszystko to złożyło się na bardzo sympatyczny mix, który pozwolił nam
      zdecydować się na tą inwestycję.
      Do hurraa optymistów się nie zaliczamy, raczej ostrożnych realistów. ;-)

Pozdrawiamy wszystkich, którzy zdecydowali się na mieszkanie na Wrzecionie 3/5.
      Mańki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka