Dodaj do ulubionych

inwestycja NASZA CHATA

04.11.05, 00:12
Wiam!
Kupiliśmy mieszkanie na Górczewskiej(róg Górczeskiej i Powstańców Śląskich) w
Spółdzieli Nasza Chata. Może ktoś słyszał o tej spółdzielni lub kupił
mieszkanko???? Mieszkania są tanie jak na tą okolicę i miejsce od 3400, czy
to nie dziwne? Proszę może coś wiecie na ten temat? Wydaliśmy wszystkie
oszczędności życiowe. Mam nadzieje, że to nie oszustwo!!
Obserwuj wątek
    • Gość: xenia Re: inwestycja NASZA CHATA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 08:33
      Nie obraź się, ale czy nie za późno na takie pytania?
    • Gość: orez Re: inwestycja NASZA CHATA IP: *.crowley.pl 04.11.05, 08:55
      ja tez sie zastanawiam nad kupnem tam mieszkania. no wlasnie mieszkania tam sa w
      zasadzie tanie.
    • Gość: olek Re: inwestycja NASZA CHATA IP: 195.205.184.* 04.11.05, 10:52
      Jeśli jest to uczciwa spółdzielnia mieszkaniowa, to takie mniej więcej, może
      jeszcze mniej powinny byc ceny. Spółdzielnia działa na zasadzie non profit,
      cena mieszkania jest równa kosztom budowy, nie występuje tutaj marża jak w
      przypadku developera. Wszystkie spółdzielnie oferujące mieszkania po cenach jak
      u developerów najzwyczajniej robią przekręty i są niegospodarne. Wystarczy
      powiedzieć, że marża developera wynosi kilkadziesiąt procent.
    • Gość: quacharell Re: inwestycja NASZA CHATA IP: 80.72.33.* 04.11.05, 11:15
      witam, watek naszej chaty byl juz poruszany na forum, poszukaj w archiwum. ja
      osobiscie juz w lipcu kupilam mieszkanie na Gorczewskiej, i jak na razie ze
      wspolpracy ze spoldzielnia jestem bardzo, bardzo zadowolona.

pozdrawiam
      ~q
      • Gość: fifi Re: inwestycja NASZA CHATA IP: *.jmdi.pl 04.11.05, 11:27
        a propo cen dewelopera- ktos tutaj pisze ze deweloperska marza to iles tam- to
        jak ktos sobie wyobraza, ze deweloper to firma charytatywna i bez zarobku
        bedzie budował?
      • Gość: iza Re: inwestycja NASZA CHATA IP: *.crowley.pl 04.11.05, 11:38
        a moze ktos powiedziec ile kosztuje m2 w tej inwestycji?? sa jeszcze wolne
        mieszkania??
        • Gość: quacharell Re: inwestycja NASZA CHATA IP: 80.72.33.* 04.11.05, 13:00
          www.naszachata.pl - na pewno w spółdzielni znają odpowiedź na Twoje pytania.

pozdrawiam
          ~q
          • Gość: gosc Re: inwestycja NASZA CHATA IP: *.atman.pl / *.atman.pl 04.11.05, 13:17
            Kupujac mieszkanie w spoldzielni trzeba pamietac ze cena nie jest ostateczna,
            po zakonczeniu inwestycji spoldzielnia zgodnie z prawem spoldzielczym rozlicza
            wszystkie koszty i zazwyczaj okazuje sie ze trzeba doplacic , wiec tak
            naprawde nie wiecie jaki bedzie rzeczywisty koszt 1 m2.
            • Gość: quacharell Re: inwestycja NASZA CHATA IP: 80.72.33.* 04.11.05, 14:19
              masz oczywiscie racje, ale... rowniez i w druga strone, tzn. moze okazac sie ze
              cena bedzie mniejsza ;) a tak na powaznie, pozwolilam sobie przed podpisaniem
              umowy ze spółdzielnią nawet odwiedzić mieszkańców na wcześniejszej inwestycji
              Naszej Chaty, i o dziwo wypowiadali sie w samych superlatywach, twierdzili ze
              nie mieli nigdy problemow, ani tym bardziej zadnych dodatkowych kosztow po
              zakonczeniu inwestycji. A tak ładnego budynku administrowanego przez
              spółdzielnię jak np. przy ul. 29 Listopada dawno nie widzialam.

pozdro
              ~q
              • Gość: Basia Re: inwestycja NASZA CHATA IP: *.247.81.adsl.skynet.be 04.11.05, 15:47
                Witam.
                Bardzo proszę państwa o informację na temat ewentualnego hałasu w związku z
                usytuowaniem w/w inwestycji. Niestety nie mogę sama sprawdzić naocznie, gdyż
                przebywam poza granicami kraju, a jestem zainteresowana tą budową. Czy budynek
                ten nie będzie stał w bardzo gęstej zabudowie? Byłabym wdzięczna za wszystkie
                informacje.
                • Gość: quacharell Re: inwestycja NASZA CHATA IP: 80.72.33.* 04.11.05, 17:09
                  no niestety, budynek stanie jakies 10-15m od stojacych budynkow (miedzy nimi),
                  tuz przy samej Gorczewskiej (niestety to sa jak na razie dwa minusy). ale ja
                  uwazam ze coś za coś.

pozdrawiam
                  ~q
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka