Dodaj do ulubionych

MSM NOWY DOM 82

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.10.02, 18:47
Obserwuj wątek
    • Gość: jacekfrydryszak Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.10.02, 18:52
      Ze względu na wyjazd i brak dostępu do komputera,korespondencję będę mógł
      odczytać dopiero w poniedziałek 07.10.02. - po południu.Przepraszam.
      Jacek Frydryszak.
      • Gość: elwira Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.246.105.128.Dial1.NewYork1.Level3.net 09.10.02, 04:17
        dzien dobry panie jacku,
        mam na imie elwira.jestem uczestnikiem budowy osiedla "slonecznt stok' od
        kwietnia 2000r.otrzymalam informacje, ze moge panu zadac w ten sposob pare
        pytan. prosze podac godziny w jakich bedzie pan dostepny przy komputerze
        w niwdziele tj.14 pazdziernika.a moze w innych dniach jest pan uchwytny?
        i jedno z pytan mnie nurtujaccych- dlaczego o mozliwosci przejscia na cene
        stala dowiedzialam sie w zasadzie przez przypadek? oraz od kiedy taka mozliwosc
        istnieje? wmoim przypadku metraz mieszkania zmalal o 1,5 m kw.- z czego to
        wynika? oszczegolach i innych pytaniach jestem gotowa porozmawiac na lamach
        naszeho forum.
        moj e-mail: jerzyna@yahoo.com
        pozdrawiam,elwira
        • Gość: jacekfrydryszak1 Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.02, 20:29
          Pani Elwiro!
          Zgodnie ze złożoną deklaracją na pytania zadawane przez członków Spółdzielni,
          odpowiadam w każdą niedzielę w godzinach wieczornych.W sprawach indywidualnych
          warunków umowy proszę jednak o kontakt z Działem Sprzedaży.Jeżeli do chwili
          obecnej cena mieszkania nie została zmieniona na cenę stałą w okresie
          realizacji-serdecznie przepraszam i ponawiam prośbę o kontakt z pracownikami
          Działu Sprzedaży w celu podpisania stosownego aneksu do umowy.
          Pozdrawiam - Jacek Frydryszak.
      • Gość: pisiu Re: MSM NOWY DOM 82 IP: 217.153.60.* 09.10.02, 10:21
        A ja mam pytanie - czy decyzja o budowie na styku budynkiu 1 i 3 jest już
        przesądzona? W obecnej trudnej sytuacji na rynku budowlanym może lepiej byłoby
        zaprojektować w tym miejscu np. coś handlowo-usługowego, lub teren rekreacyjny
        niż ryzykować pustostanami, a spółdzielnia (czyt. członkowie - czyli my) miała
        ponosić koszty utzymania pustych lokali.

pozdrawiam
        pisiu
        • Gość: jacekfrydryszak1 Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.02, 20:43
          Szanowna Pisiu!
          Spółdzielnia rozpocznie budowę budynku ,o którym wspominałem uprzednio,nie
          wcześniej niż w sierpniu 2003 roku.Warunkiem rozpoczęcia robót,będzie uzyskanie
          przedsprzedaży na poziomie 50% oraz zapewnienie finansowania w okresie
          realizacji na pozostałą część.W zależności od sytuacji na rynku
          nieruchomości,możliwe jest również realizowanie na tym terenie innych funkcji
          towarzyszących budownictwu mieszkaniowemu.
          Pozdrawiam - Jacek frydryszak.
          • Gość: Norbert Re: MSM NOWY DOM 82 IP: proxy / 213.25.97.* 11.10.02, 09:45
            Dzień Dobry Panie Prezesie.
            1.Czy Spółdzielnia otrzymała już kredyt bankowy, na dalszą realizację
            inwestycji os. Milenium? Jeżeli nie, to w jakim terminie, bank wyda decyzję
            (pozytywną lub negatywną)?
            2.Czy zauważalny jest wzrost liczby sprzedanych mieszkań na przestrzeni
            ostatniego miesiąca? (Ostatnio odbyły się na Torwarze Targi Mieszkaniowe - co
            powinno wpłynąć na zwiększenie zainteresowania potencjalnych nabywców)?

Norbert Konarzewski
          • Gość: grochowiak Re: MSM NOWY DOM 82 IP: proxy / 195.116.92.* 11.10.02, 15:22
            Ten okrąglaczek wygląda całkiem, całkiem, tylko ostatnio jakby przestali go
            budować....
    • Gość: Norman Re: MSM NOWY DOM 82 IP: 62.233.164.* 11.10.02, 12:02
      Panie Prezesie,
      Jestem zainteresowany zakupem mieszkania na osiedlu Millenium. W umowie którą
      przedstawiono mi w dziale sprzedazy jest paragraf mówiący o rewaloryzacji ceny
      mieszkania po zakończeniu budowy.

Czy procentowa cena za mieszkanie wzrośnie znacznie? Jezeli tak to bardzo
      proszę podać ile może ta cena wzrosnąć.

pozdrawiam
      Norman
      • Gość: jacek Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.cplus.com.pl 11.10.02, 12:07
        na ostatnim spotkaniu mówiono o 6.4%
    • Gość: naval Re: MSM NOWY DOM 82 IP: proxy / 195.116.92.* 11.10.02, 15:28
      • Gość: jacekfrydryszak1 Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.02, 18:39
        Odpowiadam na pytania z ostatnich dwóch dni:
        1.Bank wyraził zgodę na udzielenie kredytu na realizację osiedla "Milenium".
        Pierwsza transza kredytu planowana jest na przełomie pażdziernika i listopada
        br.
        2.W ostatnich tygodniach zaobserwowano wzrost zainteresowania zakupem mieszkań
        w osiedlu "Milenium".Z uwagi na targi nieruchomości,które odbywały się w dniach
        12-13 pażdiernika,sądzimy,że ta tendencja się utrzyma.
        3.Po zakończeniu każdej inwestycji ,Zarząd sporządza rozliczenie,które jest
        zatwierdzane uchwałą Rady Nadzorczej Spółdzielni.Ze względu na przekazywanie
        lokali w budynku Nr.3,wstępne rozliczenie zostało już sporządzone .W stosunku
        do ceny 2950zł/m2 wzrost wyniósł 6,4%.
        4.W ostatnim okresie w osiedlu "Słoneczny Stok",wykonywane były roboty mniej
        widoczne,a polegające na budowie sieci infrastruktury technicznej.Od
        poniedziałku wracamy do realizacji robót kubaturowych.
        Pozdrawiam - Jacek Frydryszak.
        • Gość: Grzegorz Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.bremultibank.com.pl 14.10.02, 12:42
          Witam;
          Pisze Pan, ze osiedle Milenium dostalo kredyt. Prosze powiedziec co z kredytem
          dla Slonecznego Stoku. Jezeli jeszcze nic nie wiadomo, kiedy mozecie (mozemy)
          spodziewac sie decyzji.
          Pozdrawiam

Grzegorz
          • Gość: jacekfrydryszak1 Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.02, 10:09
            Dzień dobry Państwu!
            Odpowiadam na pytania z statniego tygodnia:
            1.Przewidywany termin uzyskania stanowiska banku w zakresie kredytowania
            osiedla "Słoneczny Stok" to połowa listopada br.
            2.Na pytania Pana Piotra odpowiedzieli:stefania i iml.Informacje zawarte w
            odpowiedziach,potwierdzam.
            3.W przeszłości cena lokali była uzależniona od ich położenia.Skutkowało to
            sytuacją,w której część lokali miała cenę atrakcyjną,natomiast te najlepiej
            położone/1 i 2 piętra/,cenę zbyt wysoką na lokalnym rynku.Zdecydowano zatem o
            uśrednieniu cen.Ponadto część lokali usytuowanych na parterach ma
            tzw.przedogródki co nie tylko nie obniża ale wręcz podnosi ich
            atrakcyjność.Zapraszam do Działu sprzedaży.
            4.Szanowna Pani Moniko!
            Na Pani pytanie udzieliłem odpowiedzi w dniu 29.09.02. godz.16:41 w pkt.10
            odpwiedzi kompleksowej cytuję:"Przyszli mieszkańcy osiedla Milenium mają
            swojego przedstawiciela w Radzie Nadzorczej Spółdzielni.Dane personalne mogę
            podać wyłącznie osobiście;proszę o telefon w tej sprawie".
            Pozdrawia Państwa i zapraszam do promowania naszej Spółdzielni wśród znajomych
            poszukujących mieszkań.
        • Gość: Monika Re: MSM NOWY DOM 82 IP: 217.153.76.* 14.10.02, 16:52
          Witam Pana Prezesa,
          ... i z utesknieniem czekam na odpowiedz na moje pytania zadane we wrzesniu:

Witam,
          Jestem przyszlym nieszkancem osiedla Millenium. Na zebraniu 23.09 powiedzial
          Pan, ze mamy w Zarzadzie swojego przedtawiciela. Kto nim jest i za co jest
          odpowiedzialny oraz jakie ma uprawnienia? Moze jakis kontakt do tej osoby?
          pozdrawiam
          Monika Bielawska

• Gość: Norman Re: MSM NOWY DOM 82 IP: 62.233.164.* 14.10.02, 09:42
      Panie Prezesie,
      Dlaczego mieszkania na parterze w osiedlu Millenium są w takiej samej cenie jak
      lokale na piętrze?
      W innych spółdzielniach lub firmach developerskich mieszkania na parterze są o
      około 150-200 zł tańsze. Czy jest możliwość negocjacji ceny?
      Jeżeli tak to proszę o wskazanie osoby w diale sprzedaży z którą mogę na ten
      temant pozrozmawiać.

pozdrawiam
      Norman
    • Gość: Monika Re: MSM NOWY DOM 82 IP: 217.153.76.* 14.10.02, 16:50
      Witam Pana Prezesa,
      ... i z utesknieniem czekam na odpowiedz na moje pytania zadane we wrzesniu:

Witam,
      Jestem przyszlym nieszkancem osiedla Millenium. Na zebraniu 23.09 powiedzial
      Pan, ze mamy w Zarzadzie swojego przedtawiciela. Kto nim jest i za co jest
      odpowiedzialny oraz jakie ma uprawnienia? Moze jakis kontakt do tej osoby?
      pozdrawiam
      Monika Bielawska

• Gość: Zainteresowany Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.ipartners.pl / 157.25.183.* 16.10.02, 11:09
      Witajcie!
      Poszukuje mieszkanka, a z tego co wiem Milenium na Tarchominie juz zaczyna sie
      zasiedlac. Mam wiec do mieszkancow pare pytan:
      1. Jak tam najlepiej dojechac (slyszalem, ze osiedle jest blisko od ratusza)?
      2. Jaki jest standard wykonczenia?
      3. czy jest duzo usterek, ktore wychodza przy odbiorze?

pozdrawiam
      Piotr (byc moze przyszly sasiad)
      • stefania Re: MSM NOWY DOM 82 16.10.02, 11:37
        Szczegóły ze strony s-ni na stronie www.nowydom82.com.pl, a ze strony
        przyszłych mieszkańców pisz na priva: stefania@gazeta.pl
      • iml Re: MSM NOWY DOM 82 16.10.02, 12:05
        Witaj!

Odnośnie dojazdu i ogólnych informacji o osiedlu Stefania dobrze Ci doradziła.

Standard wykończenia dostaniesz na piśmie w dziale sprzedaży, a tak po krótce:
        tynki gispowe, drzwi wewętrzne (Porta), kuchenka gazowa, drzwi wejściowe
        antywłamaniowe Gerda Star S za niewielką dopłatą.

Usterek prawie nie ma, u mnie było tylko kilka drobiazgów do których się
        przyczpiłem przez swoją upierdliwość np. brak uszczelnienia przy oknie na
        długości 5mm, czy źle przymocowany parapet zewnętrzny, ewentualnie do
        poprawienia skos przy grzejnikach (chodzi o milimetry). Generalnie jakość
        wykonania podstawowych, najważniejszych rzeczy typu równość ścian, wylewek,
        zachowanie powierzchni zgodnie z projektem na 5+ (przynajmniej w moim lokalu).
        • Gość: Norbert Konarzewsk Re: MSM NOWY DOM 82 IP: proxy / 212.160.146.* 21.10.02, 09:31
          W ubiegłym tygodniu odebrałem mieszkanie. Tak jak iml, oceniam wykończenie
          lokalu na 5+. Nie stwierdziłem żadnej usterki. Dodam tylko, iż zatrudniony
          przeze mnie inspektor budowlany, nie ukrywał zaskoczenia, widząc wysoką jakość
          wykonania. Ale żeby nie było tak pięknie, mam jedną podstawową uwagę. Brak
          jest dojścia do poszczególnych budynków od strony biura. Przy obecnej
          deszczowej pogodzie, tapłanie się w błocie nie należy do przyjemnych odczuć.
          Brak łatwego dostępu do budynku nie jest najlepszą wizytówką inwestycji.(Te
          niemiłe pierwsze wrażenia mogą mieć wpływ na ewentualne decyzje w przypadku
          potencjalnych klientów). Tak więc Panie Prezesie sugerowałbym przygotowanie
          prowizorycznej ścieżki, po której osoby mogłyby dość spokojnie dostać się do
          poszczególnych budynków.
          • Gość: Ewa Re: MSM NOWY DOM 82 IP: 217.11.142.* 21.10.02, 10:43
            Witam wszystkich,
            Norbert mam do Ciebie pytanie, czy brałeś tego samego inspektora budowlanego co
            Łukasz czy jakiegoś innego? Odbieram mieszkanie prawdopodobnie na początku
            listopada i sama nie wiem, czy wogóle się bawić w inspektora skoro jakość
            mieszkań jest tak nienaganna. Jeszcze jedno - nie wiecie kiedy ma ruszyć
            kotłownia? To dość istotna kwestia przy wykończeniu mieszkania - bez ogrzewania
            ani rusz.
            Pozdrawiam sąsiadów,
            Ewa
            • Gość: Norbert Re: MSM NOWY DOM 82 IP: proxy / 212.160.146.* 21.10.02, 12:07
              To była inna osoba. Przy okazji tańsza. Czy warto? Szczerze mówiąc też się
              zastanawiałem. Teraz przynajmniej śpię spokojnie. Jeżeli chcesz to mogę wysłać
              namiary na priva.
              • Gość: Ewa Re: MSM NOWY DOM 82 IP: 217.11.142.* 21.10.02, 12:56
                Bardzo chętnie, czekam na namiary:
                e_domurad@hotmail.com
                Pzdr.
                • Gość: Ewa Re: MSM NOWY DOM 82 IP: 217.11.142.* 22.11.02, 09:52
                  Szanowny panie Prezesie,
                  Kiedy włączycie ogrzewanie na os. Milenium? To dość istotne aby przy pracach
                  wykończeniowych miezkania były ogrzewane.
                  Pozdrawiam,
                  Ewa
                  • Gość: jacekfrydryszak1 Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.11.02, 19:55
                    Ogrzewanie w budynku Nr 3 zostanie uruchomione do dnia 06.12.2002.
                    Pozdrawiam J.Frydryszak
                    • Gość: Venus Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.pkobp.pl 29.11.02, 11:43
                      Mam pytanie, jak będzie Spółdzielnia dokonywać przekazywania kluczy do
                      mieszkań? Macie już pewne doświadczenia w tym względzie. Interesuje mnie sam
                      moment przekazywania kluczy - chcę mieć gwarancję, że nikt inny nie zrobi
                      sobie ich kopii:
                      1/ Drzwi zewnętrzne mają być z zamkiem typu Gerda, do którego firma oddzielnie
                      daje zapieczętowany bęben i oddzielnie klucze - bęben zakłada się do zamka w
                      obecności właściciela mieszkania, a klucze dopiero właściciel może
                      odpieczętować i sprawdzić, czy zamek działa.
                      2/ Nie wyobrażam sobie sytuacji, gdy przedstawiciel spółdzielni wręczy mi
                      rozpieczętowane klucze do mieszkania, a bęben już będzie dawno w zamku
                      zamocowany.

Jeśli sytuacja z punktu 2/ byłaby normalną praktyką w Spółdzielni, będę
                      zmuszona zrezygnować z drzwi zewnętrznych w standardzie wyposażenia naszego M
                      i dokonać ich zakupu w sklepie. Chciałabym więc poznać szczegóły.

Nadmieniam, że nie mam uwag do funkcjonowania MSM, budowa idzie do przodu,
                      obyśmy tylko zdążyli przed mrozami.
                      Pozdrawiam.
                      • Gość: Jacek Frydryszak 1 Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.ipartners.pl 09.12.02, 13:34
                        W odpowiedzi na pismo gościa Wenus z dnia 29.11.2002 r. godz. 11,43 przytaczam
                        treść poisma, które zostało wysłane do członków Spółdzielni z osidla Milenium,
                        a dotyczyło drzwi antywłamaniowych typu Gerda:

Warszawa 25.11.2002 r.
                        L.dz.MSM/DI/7742/2002

Pani

dot. drzwi antywłamaniowych Gerda Star S w lokalu nr ......w budynku nr .....
                        na os.Milenium.

W nawiązaniu do Pani wystąpienia pismem z dnia 19.11.2002 r uprzejmie
                        informujemy:

1. W piśmie Spółdzielni l.dz. MSM/DI/3139/2002 z dnia 16.05.2002 r
                        informowaliśmy:

Na czas przekazywania Państwu lokali przed odbiorem końcowym budynku (
                        wyłącznie dla realizacji staraniem Państwa elementów robót wykończeniowych)
                        zostaną zamontowane drzwi antywłamaniowe bez górnego dodatkowego zamka oraz bez
                        wziernika.

Po odbiorze końcowym poszczególnych budynków od wykonawcy:
                        · Zostanie wymieniona tzw. wkładka zamka głównego
                        · Zamontowany zostanie górny dodatkowy zamek
                        · Do każdego z w/w zamków zostanie dostarczony komplet 4-ch kluczy
                        · Zostanie zamontowany wziernik na wysokości uzgodnionej z każdym z
                        Państwa
                        · Regulacja wysokości płatów drzwiowych ( kasetonów)

O terminach wykonania w/w czynności dla partii drzwi w liczbie ok. 10 szt ( w
                        ramach ceny drzwi wym. w pkt 3) Spółdzielnia będzie każdorazowo zawiadamiać z
                        wyprzedzeniem .

2. Na spotkaniu w dniu 23.09.2002 r Zarządu Spółdzielni z członkami
                        Spółdzielni, którzy nabyli lokale na os. Milenium – kilka osób wniosło, aby na
                        czas przekazywania lokali dla realizacji robót wykończeniowych zamontowany
                        został zamek górny oraz docelowa wkładka w zamku głównym ( zamiast tzw.
                        roboczej ). W ślad za tym kilka osób wystąpiło o to pisemnie do Spółdzielni. W
                        tej sytuacji informujemy po konsultacji z wykonawcą osiedla oraz dostawcą
                        drzwi antywłamaniowych :

a/ w protokóle odbioru końcowego lokalu i przekazaniu go członkowi
                        Spółdzielni
                        winien się znaleźć zapis o zamontowaniu wkładki docelowej zamka
                        głównego
                        dodatkowego zamka górnego zaraz po przejęciu lokalu przez członka.
                        Wymiana
                        wkładki roboczej na docelową nastąpi przez dostawcę drzwi
                        antywłamaniowych w
                        ciągu 8-10 dni od daty protokółu.

Czynności te winny być dokonane przez dostawcę drzwi antywłamaniowych
                        w
                        obecności członka Spółdzielni, gdyż klucze do zamka głównego są
                        dostarczane w
                        opieczętowanym opakowaniu.

b/ Po powiadomieniu dostawcy drzwi antywłamaniowych o życzeniach Państwa
                        ustalimy
                        konkretną datę i godziny wymiany wkładek w zamkach głównych i montażu
                        dodatkowych zamków.

Z
                        poważaniem

Do wiadomości:
                        DC, IN/M.K.,IN/M.T., DI a/a

• Gość: Venus Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.pkobp.pl 12.12.02, 13:20
                          Panie Jacku, bardzo dziękują za wyjaśnienia dotyczące drzwi.
                          Mam jeszcze pytanie: podobno 9.12.2002 miała wejść ekipa budowlana do prac
                          konstrukcyjnych na Słonecznym Stoku. Jeszcze jej nie widzę. Może mógłby Pan
                          rozjaśnić nieco zaistaniałą sytuację - kiedy możemy się spodziewać dalszych
                          prac konstrukcyjnych w kl. E i F?
                    • Gość: Ewa Re: MSM NOWY DOM 82 IP: 217.11.142.* 09.12.02, 14:43
                      Oj klamczuszki klamczuszki, a ja juz powoli trace cierpliwosc
                      zmarznieta Ewa
    • Gość: jacek Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.cplus.com.pl 09.12.02, 12:41
      czy ktoś z budunku II dostał już powiadomienie o terminie odbioru kluczy.
      Pozdrawiam przyszłych sąsiadów
      • Gość: M1 Re: MSM NOWY DOM 82 IP: proxy / 212.244.204.* 11.01.03, 08:39
        Chciałabym poprosic aby Prezes przedstawił tok działan na budowie Milenium.

Jak mówiono na ostatnim zebraniu okna w budynku 1 mialy byc wstawione do konca
        2002 roku, zrobione dojazdy.

Gratuluje wszystkim mieszkancom bloku 3 ktorzy juz urządzają i mieszkają w
        swoim wlasnym M.

Pozdrawiam
        M
        • Gość: kleszcz Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 11.01.03, 12:36
          A co z budynkiem nr 2? Oddany ? Zamieszkany ?
          Jeśli nie to kiedy?

Pozdrawiam,
          Kleszcz
    • Gość: pisiu Re: MSM NOWY DOM 82 IP: 217.153.60.* 31.12.02, 09:55
      No w bloku I coś się ruszyło - u mnie są już gotowe ścianki działowe i
      wprawione jest jedno okno - kuchenne - pomny innych wątków (dot DD) sprawdziłem
      czy są zawiasy, SĄ!
      Więc jednak będą się otwierać

Pozdrawian w starym jeszcze roku i życzę najlepszego w Nowym.
      pisiu
    • Gość: jor Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.01.03, 13:24
      Czy Pan Prezesa mozna spotakać na budowie osiedla Millenium. Jeśli tak to kiedy
      najczesciej Pan tam bywa???

pozdrawiem
    • Gość: Misia Re: MSM NOWY DOM 82 - Słoneczny Stok IP: *.pl.ibm.com / *.at.ibm.com 13.01.03, 16:26
      Szanowny Panie Jacku!
      Proszę o informację odnośnie decyzji banku w sprawie udzielenia kredytu na
      budowę osiedla Słoneczny Stok. Jak wcześniej Pan pisał, decyzja ta miała być
      wydana w połowie listopada.
      Pozdrawiam.
    • Gość: :) Re: MSM NOWY DOM 82 IP: 213.17.180.* 15.01.03, 10:21
      coś Pan Prezes zaniemówił :)))
      • Gość: Venus Re: MSM NOWY DOM 82 - Słoneczny Stok IP: *.pkobp.pl 15.01.03, 15:35
        Misiu,
        część spraw się toczy, a prace na budowie trwają, ale tylko niektóre - są duże
        mrozy. Ja osobiście czekam na wejście na teren ekipy z firmy, która ma robić
        konstrukcję klatek E i F.

Pozdrawiam przyszłych sąsiadów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka