Gość: jacekfrydryszak1 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.10.02, 18:47 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jacekfrydryszak Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.10.02, 18:52 Ze względu na wyjazd i brak dostępu do komputera,korespondencję będę mógł odczytać dopiero w poniedziałek 07.10.02. - po południu.Przepraszam. Jacek Frydryszak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elwira Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.246.105.128.Dial1.NewYork1.Level3.net 09.10.02, 04:17 dzien dobry panie jacku, mam na imie elwira.jestem uczestnikiem budowy osiedla "slonecznt stok' od kwietnia 2000r.otrzymalam informacje, ze moge panu zadac w ten sposob pare pytan. prosze podac godziny w jakich bedzie pan dostepny przy komputerze w niwdziele tj.14 pazdziernika.a moze w innych dniach jest pan uchwytny? i jedno z pytan mnie nurtujaccych- dlaczego o mozliwosci przejscia na cene stala dowiedzialam sie w zasadzie przez przypadek? oraz od kiedy taka mozliwosc istnieje? wmoim przypadku metraz mieszkania zmalal o 1,5 m kw.- z czego to wynika? oszczegolach i innych pytaniach jestem gotowa porozmawiac na lamach naszeho forum. moj e-mail: jerzyna@yahoo.com pozdrawiam,elwira Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacekfrydryszak1 Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.02, 20:29 Pani Elwiro! Zgodnie ze złożoną deklaracją na pytania zadawane przez członków Spółdzielni, odpowiadam w każdą niedzielę w godzinach wieczornych.W sprawach indywidualnych warunków umowy proszę jednak o kontakt z Działem Sprzedaży.Jeżeli do chwili obecnej cena mieszkania nie została zmieniona na cenę stałą w okresie realizacji-serdecznie przepraszam i ponawiam prośbę o kontakt z pracownikami Działu Sprzedaży w celu podpisania stosownego aneksu do umowy. Pozdrawiam - Jacek Frydryszak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiu Re: MSM NOWY DOM 82 IP: 217.153.60.* 09.10.02, 10:21 A ja mam pytanie - czy decyzja o budowie na styku budynkiu 1 i 3 jest już przesądzona? W obecnej trudnej sytuacji na rynku budowlanym może lepiej byłoby zaprojektować w tym miejscu np. coś handlowo-usługowego, lub teren rekreacyjny niż ryzykować pustostanami, a spółdzielnia (czyt. członkowie - czyli my) miała ponosić koszty utzymania pustych lokali. pozdrawiam pisiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacekfrydryszak1 Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.02, 20:43 Szanowna Pisiu! Spółdzielnia rozpocznie budowę budynku ,o którym wspominałem uprzednio,nie wcześniej niż w sierpniu 2003 roku.Warunkiem rozpoczęcia robót,będzie uzyskanie przedsprzedaży na poziomie 50% oraz zapewnienie finansowania w okresie realizacji na pozostałą część.W zależności od sytuacji na rynku nieruchomości,możliwe jest również realizowanie na tym terenie innych funkcji towarzyszących budownictwu mieszkaniowemu. Pozdrawiam - Jacek frydryszak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norbert Re: MSM NOWY DOM 82 IP: proxy / 213.25.97.* 11.10.02, 09:45 Dzień Dobry Panie Prezesie. 1.Czy Spółdzielnia otrzymała już kredyt bankowy, na dalszą realizację inwestycji os. Milenium? Jeżeli nie, to w jakim terminie, bank wyda decyzję (pozytywną lub negatywną)? 2.Czy zauważalny jest wzrost liczby sprzedanych mieszkań na przestrzeni ostatniego miesiąca? (Ostatnio odbyły się na Torwarze Targi Mieszkaniowe - co powinno wpłynąć na zwiększenie zainteresowania potencjalnych nabywców)? Norbert Konarzewski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grochowiak Re: MSM NOWY DOM 82 IP: proxy / 195.116.92.* 11.10.02, 15:22 Ten okrąglaczek wygląda całkiem, całkiem, tylko ostatnio jakby przestali go budować.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norman Re: MSM NOWY DOM 82 IP: 62.233.164.* 11.10.02, 12:02 Panie Prezesie, Jestem zainteresowany zakupem mieszkania na osiedlu Millenium. W umowie którą przedstawiono mi w dziale sprzedazy jest paragraf mówiący o rewaloryzacji ceny mieszkania po zakończeniu budowy. Czy procentowa cena za mieszkanie wzrośnie znacznie? Jezeli tak to bardzo proszę podać ile może ta cena wzrosnąć. pozdrawiam Norman Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.cplus.com.pl 11.10.02, 12:07 na ostatnim spotkaniu mówiono o 6.4% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacekfrydryszak1 Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.02, 18:39 Odpowiadam na pytania z ostatnich dwóch dni: 1.Bank wyraził zgodę na udzielenie kredytu na realizację osiedla "Milenium". Pierwsza transza kredytu planowana jest na przełomie pażdziernika i listopada br. 2.W ostatnich tygodniach zaobserwowano wzrost zainteresowania zakupem mieszkań w osiedlu "Milenium".Z uwagi na targi nieruchomości,które odbywały się w dniach 12-13 pażdiernika,sądzimy,że ta tendencja się utrzyma. 3.Po zakończeniu każdej inwestycji ,Zarząd sporządza rozliczenie,które jest zatwierdzane uchwałą Rady Nadzorczej Spółdzielni.Ze względu na przekazywanie lokali w budynku Nr.3,wstępne rozliczenie zostało już sporządzone .W stosunku do ceny 2950zł/m2 wzrost wyniósł 6,4%. 4.W ostatnim okresie w osiedlu "Słoneczny Stok",wykonywane były roboty mniej widoczne,a polegające na budowie sieci infrastruktury technicznej.Od poniedziałku wracamy do realizacji robót kubaturowych. Pozdrawiam - Jacek Frydryszak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.bremultibank.com.pl 14.10.02, 12:42 Witam; Pisze Pan, ze osiedle Milenium dostalo kredyt. Prosze powiedziec co z kredytem dla Slonecznego Stoku. Jezeli jeszcze nic nie wiadomo, kiedy mozecie (mozemy) spodziewac sie decyzji. Pozdrawiam Grzegorz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacekfrydryszak1 Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.02, 10:09 Dzień dobry Państwu! Odpowiadam na pytania z statniego tygodnia: 1.Przewidywany termin uzyskania stanowiska banku w zakresie kredytowania osiedla "Słoneczny Stok" to połowa listopada br. 2.Na pytania Pana Piotra odpowiedzieli:stefania i iml.Informacje zawarte w odpowiedziach,potwierdzam. 3.W przeszłości cena lokali była uzależniona od ich położenia.Skutkowało to sytuacją,w której część lokali miała cenę atrakcyjną,natomiast te najlepiej położone/1 i 2 piętra/,cenę zbyt wysoką na lokalnym rynku.Zdecydowano zatem o uśrednieniu cen.Ponadto część lokali usytuowanych na parterach ma tzw.przedogródki co nie tylko nie obniża ale wręcz podnosi ich atrakcyjność.Zapraszam do Działu sprzedaży. 4.Szanowna Pani Moniko! Na Pani pytanie udzieliłem odpowiedzi w dniu 29.09.02. godz.16:41 w pkt.10 odpwiedzi kompleksowej cytuję:"Przyszli mieszkańcy osiedla Milenium mają swojego przedstawiciela w Radzie Nadzorczej Spółdzielni.Dane personalne mogę podać wyłącznie osobiście;proszę o telefon w tej sprawie". Pozdrawia Państwa i zapraszam do promowania naszej Spółdzielni wśród znajomych poszukujących mieszkań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: MSM NOWY DOM 82 IP: 217.153.76.* 14.10.02, 16:52 Witam Pana Prezesa, ... i z utesknieniem czekam na odpowiedz na moje pytania zadane we wrzesniu: Witam, Jestem przyszlym nieszkancem osiedla Millenium. Na zebraniu 23.09 powiedzial Pan, ze mamy w Zarzadzie swojego przedtawiciela. Kto nim jest i za co jest odpowiedzialny oraz jakie ma uprawnienia? Moze jakis kontakt do tej osoby? pozdrawiam Monika Bielawska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norman Re: MSM NOWY DOM 82 IP: 62.233.164.* 14.10.02, 09:42 Panie Prezesie, Dlaczego mieszkania na parterze w osiedlu Millenium są w takiej samej cenie jak lokale na piętrze? W innych spółdzielniach lub firmach developerskich mieszkania na parterze są o około 150-200 zł tańsze. Czy jest możliwość negocjacji ceny? Jeżeli tak to proszę o wskazanie osoby w diale sprzedaży z którą mogę na ten temant pozrozmawiać. pozdrawiam Norman Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: MSM NOWY DOM 82 IP: 217.153.76.* 14.10.02, 16:50 Witam Pana Prezesa, ... i z utesknieniem czekam na odpowiedz na moje pytania zadane we wrzesniu: Witam, Jestem przyszlym nieszkancem osiedla Millenium. Na zebraniu 23.09 powiedzial Pan, ze mamy w Zarzadzie swojego przedtawiciela. Kto nim jest i za co jest odpowiedzialny oraz jakie ma uprawnienia? Moze jakis kontakt do tej osoby? pozdrawiam Monika Bielawska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zainteresowany Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.ipartners.pl / 157.25.183.* 16.10.02, 11:09 Witajcie! Poszukuje mieszkanka, a z tego co wiem Milenium na Tarchominie juz zaczyna sie zasiedlac. Mam wiec do mieszkancow pare pytan: 1. Jak tam najlepiej dojechac (slyszalem, ze osiedle jest blisko od ratusza)? 2. Jaki jest standard wykonczenia? 3. czy jest duzo usterek, ktore wychodza przy odbiorze? pozdrawiam Piotr (byc moze przyszly sasiad) Odpowiedz Link Zgłoś
stefania Re: MSM NOWY DOM 82 16.10.02, 11:37 Szczegóły ze strony s-ni na stronie www.nowydom82.com.pl, a ze strony przyszłych mieszkańców pisz na priva: stefania@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
iml Re: MSM NOWY DOM 82 16.10.02, 12:05 Witaj! Odnośnie dojazdu i ogólnych informacji o osiedlu Stefania dobrze Ci doradziła. Standard wykończenia dostaniesz na piśmie w dziale sprzedaży, a tak po krótce: tynki gispowe, drzwi wewętrzne (Porta), kuchenka gazowa, drzwi wejściowe antywłamaniowe Gerda Star S za niewielką dopłatą. Usterek prawie nie ma, u mnie było tylko kilka drobiazgów do których się przyczpiłem przez swoją upierdliwość np. brak uszczelnienia przy oknie na długości 5mm, czy źle przymocowany parapet zewnętrzny, ewentualnie do poprawienia skos przy grzejnikach (chodzi o milimetry). Generalnie jakość wykonania podstawowych, najważniejszych rzeczy typu równość ścian, wylewek, zachowanie powierzchni zgodnie z projektem na 5+ (przynajmniej w moim lokalu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norbert Konarzewsk Re: MSM NOWY DOM 82 IP: proxy / 212.160.146.* 21.10.02, 09:31 W ubiegłym tygodniu odebrałem mieszkanie. Tak jak iml, oceniam wykończenie lokalu na 5+. Nie stwierdziłem żadnej usterki. Dodam tylko, iż zatrudniony przeze mnie inspektor budowlany, nie ukrywał zaskoczenia, widząc wysoką jakość wykonania. Ale żeby nie było tak pięknie, mam jedną podstawową uwagę. Brak jest dojścia do poszczególnych budynków od strony biura. Przy obecnej deszczowej pogodzie, tapłanie się w błocie nie należy do przyjemnych odczuć. Brak łatwego dostępu do budynku nie jest najlepszą wizytówką inwestycji.(Te niemiłe pierwsze wrażenia mogą mieć wpływ na ewentualne decyzje w przypadku potencjalnych klientów). Tak więc Panie Prezesie sugerowałbym przygotowanie prowizorycznej ścieżki, po której osoby mogłyby dość spokojnie dostać się do poszczególnych budynków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: MSM NOWY DOM 82 IP: 217.11.142.* 21.10.02, 10:43 Witam wszystkich, Norbert mam do Ciebie pytanie, czy brałeś tego samego inspektora budowlanego co Łukasz czy jakiegoś innego? Odbieram mieszkanie prawdopodobnie na początku listopada i sama nie wiem, czy wogóle się bawić w inspektora skoro jakość mieszkań jest tak nienaganna. Jeszcze jedno - nie wiecie kiedy ma ruszyć kotłownia? To dość istotna kwestia przy wykończeniu mieszkania - bez ogrzewania ani rusz. Pozdrawiam sąsiadów, Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norbert Re: MSM NOWY DOM 82 IP: proxy / 212.160.146.* 21.10.02, 12:07 To była inna osoba. Przy okazji tańsza. Czy warto? Szczerze mówiąc też się zastanawiałem. Teraz przynajmniej śpię spokojnie. Jeżeli chcesz to mogę wysłać namiary na priva. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: MSM NOWY DOM 82 IP: 217.11.142.* 21.10.02, 12:56 Bardzo chętnie, czekam na namiary: e_domurad@hotmail.com Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: MSM NOWY DOM 82 IP: 217.11.142.* 22.11.02, 09:52 Szanowny panie Prezesie, Kiedy włączycie ogrzewanie na os. Milenium? To dość istotne aby przy pracach wykończeniowych miezkania były ogrzewane. Pozdrawiam, Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacekfrydryszak1 Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.11.02, 19:55 Ogrzewanie w budynku Nr 3 zostanie uruchomione do dnia 06.12.2002. Pozdrawiam J.Frydryszak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Venus Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.pkobp.pl 29.11.02, 11:43 Mam pytanie, jak będzie Spółdzielnia dokonywać przekazywania kluczy do mieszkań? Macie już pewne doświadczenia w tym względzie. Interesuje mnie sam moment przekazywania kluczy - chcę mieć gwarancję, że nikt inny nie zrobi sobie ich kopii: 1/ Drzwi zewnętrzne mają być z zamkiem typu Gerda, do którego firma oddzielnie daje zapieczętowany bęben i oddzielnie klucze - bęben zakłada się do zamka w obecności właściciela mieszkania, a klucze dopiero właściciel może odpieczętować i sprawdzić, czy zamek działa. 2/ Nie wyobrażam sobie sytuacji, gdy przedstawiciel spółdzielni wręczy mi rozpieczętowane klucze do mieszkania, a bęben już będzie dawno w zamku zamocowany. Jeśli sytuacja z punktu 2/ byłaby normalną praktyką w Spółdzielni, będę zmuszona zrezygnować z drzwi zewnętrznych w standardzie wyposażenia naszego M i dokonać ich zakupu w sklepie. Chciałabym więc poznać szczegóły. Nadmieniam, że nie mam uwag do funkcjonowania MSM, budowa idzie do przodu, obyśmy tylko zdążyli przed mrozami. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Frydryszak 1 Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.ipartners.pl 09.12.02, 13:34 W odpowiedzi na pismo gościa Wenus z dnia 29.11.2002 r. godz. 11,43 przytaczam treść poisma, które zostało wysłane do członków Spółdzielni z osidla Milenium, a dotyczyło drzwi antywłamaniowych typu Gerda: Warszawa 25.11.2002 r. L.dz.MSM/DI/7742/2002 Pani dot. drzwi antywłamaniowych Gerda Star S w lokalu nr ......w budynku nr ..... na os.Milenium. W nawiązaniu do Pani wystąpienia pismem z dnia 19.11.2002 r uprzejmie informujemy: 1. W piśmie Spółdzielni l.dz. MSM/DI/3139/2002 z dnia 16.05.2002 r informowaliśmy: Na czas przekazywania Państwu lokali przed odbiorem końcowym budynku ( wyłącznie dla realizacji staraniem Państwa elementów robót wykończeniowych) zostaną zamontowane drzwi antywłamaniowe bez górnego dodatkowego zamka oraz bez wziernika. Po odbiorze końcowym poszczególnych budynków od wykonawcy: · Zostanie wymieniona tzw. wkładka zamka głównego · Zamontowany zostanie górny dodatkowy zamek · Do każdego z w/w zamków zostanie dostarczony komplet 4-ch kluczy · Zostanie zamontowany wziernik na wysokości uzgodnionej z każdym z Państwa · Regulacja wysokości płatów drzwiowych ( kasetonów) O terminach wykonania w/w czynności dla partii drzwi w liczbie ok. 10 szt ( w ramach ceny drzwi wym. w pkt 3) Spółdzielnia będzie każdorazowo zawiadamiać z wyprzedzeniem . 2. Na spotkaniu w dniu 23.09.2002 r Zarządu Spółdzielni z członkami Spółdzielni, którzy nabyli lokale na os. Milenium – kilka osób wniosło, aby na czas przekazywania lokali dla realizacji robót wykończeniowych zamontowany został zamek górny oraz docelowa wkładka w zamku głównym ( zamiast tzw. roboczej ). W ślad za tym kilka osób wystąpiło o to pisemnie do Spółdzielni. W tej sytuacji informujemy po konsultacji z wykonawcą osiedla oraz dostawcą drzwi antywłamaniowych : a/ w protokóle odbioru końcowego lokalu i przekazaniu go członkowi Spółdzielni winien się znaleźć zapis o zamontowaniu wkładki docelowej zamka głównego dodatkowego zamka górnego zaraz po przejęciu lokalu przez członka. Wymiana wkładki roboczej na docelową nastąpi przez dostawcę drzwi antywłamaniowych w ciągu 8-10 dni od daty protokółu. Czynności te winny być dokonane przez dostawcę drzwi antywłamaniowych w obecności członka Spółdzielni, gdyż klucze do zamka głównego są dostarczane w opieczętowanym opakowaniu. b/ Po powiadomieniu dostawcy drzwi antywłamaniowych o życzeniach Państwa ustalimy konkretną datę i godziny wymiany wkładek w zamkach głównych i montażu dodatkowych zamków. Z poważaniem Do wiadomości: DC, IN/M.K.,IN/M.T., DI a/a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Venus Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.pkobp.pl 12.12.02, 13:20 Panie Jacku, bardzo dziękują za wyjaśnienia dotyczące drzwi. Mam jeszcze pytanie: podobno 9.12.2002 miała wejść ekipa budowlana do prac konstrukcyjnych na Słonecznym Stoku. Jeszcze jej nie widzę. Może mógłby Pan rozjaśnić nieco zaistaniałą sytuację - kiedy możemy się spodziewać dalszych prac konstrukcyjnych w kl. E i F? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: MSM NOWY DOM 82 IP: 217.11.142.* 09.12.02, 14:43 Oj klamczuszki klamczuszki, a ja juz powoli trace cierpliwosc zmarznieta Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.cplus.com.pl 09.12.02, 12:41 czy ktoś z budunku II dostał już powiadomienie o terminie odbioru kluczy. Pozdrawiam przyszłych sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M1 Re: MSM NOWY DOM 82 IP: proxy / 212.244.204.* 11.01.03, 08:39 Chciałabym poprosic aby Prezes przedstawił tok działan na budowie Milenium. Jak mówiono na ostatnim zebraniu okna w budynku 1 mialy byc wstawione do konca 2002 roku, zrobione dojazdy. Gratuluje wszystkim mieszkancom bloku 3 ktorzy juz urządzają i mieszkają w swoim wlasnym M. Pozdrawiam M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kleszcz Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 11.01.03, 12:36 A co z budynkiem nr 2? Oddany ? Zamieszkany ? Jeśli nie to kiedy? Pozdrawiam, Kleszcz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiu Re: MSM NOWY DOM 82 IP: 217.153.60.* 31.12.02, 09:55 No w bloku I coś się ruszyło - u mnie są już gotowe ścianki działowe i wprawione jest jedno okno - kuchenne - pomny innych wątków (dot DD) sprawdziłem czy są zawiasy, SĄ! Więc jednak będą się otwierać Pozdrawian w starym jeszcze roku i życzę najlepszego w Nowym. pisiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jor Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.01.03, 13:24 Czy Pan Prezesa mozna spotakać na budowie osiedla Millenium. Jeśli tak to kiedy najczesciej Pan tam bywa??? pozdrawiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: MSM NOWY DOM 82 - Słoneczny Stok IP: *.pl.ibm.com / *.at.ibm.com 13.01.03, 16:26 Szanowny Panie Jacku! Proszę o informację odnośnie decyzji banku w sprawie udzielenia kredytu na budowę osiedla Słoneczny Stok. Jak wcześniej Pan pisał, decyzja ta miała być wydana w połowie listopada. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: MSM NOWY DOM 82 IP: 213.17.180.* 15.01.03, 10:21 coś Pan Prezes zaniemówił :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Venus Re: MSM NOWY DOM 82 - Słoneczny Stok IP: *.pkobp.pl 15.01.03, 15:35 Misiu, część spraw się toczy, a prace na budowie trwają, ale tylko niektóre - są duże mrozy. Ja osobiście czekam na wejście na teren ekipy z firmy, która ma robić konstrukcję klatek E i F. Pozdrawiam przyszłych sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś