Dodaj do ulubionych

OSIEDLE POEZJI W FALENICY

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.05, 12:23
Nowe osiedle w Falenicy na rogu ulic Poezji i Popradzkiej. Warto zajrzeć
chętnie udziele wszelkich informacji. Zapraszam na stronę

www.mostostaltechnika.pl
Obserwuj wątek
    • a_kacprzycka Re: OSIEDLE POEZJI W FALENICY 14.11.05, 12:27
      A jaka piękna okolica.. dawna fabryka, paskudne domki, brukowane dróżki w
      sąsiedztwie.
      Interesowałam się tą inwestycją za czasów, kiedy jeszcze nic tam się nie działo
      i widok otoczenia podziałał na mnie ... ochładzająco ;)

Agness
      • Gość: jst24 Re: OSIEDLE POEZJI W FALENICY IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.05, 13:12
        Dawna fabryka podobno ma być rozebrana...;-)

Osiedle będzie naprawdę ładne i myślę że urozmaici dotychczsowy krajobraz, poza
        tym myślę że nie jest tak najgorzej dużo zieleni dookoła, w pobliżu szkoła,
        urząd i rewelacyjny dojazd do centrum Warszawy.....:-)
        gorąco zachęcam
        • a_kacprzycka Re: OSIEDLE POEZJI W FALENICY 14.11.05, 13:41
          Powiem tak - wizualizacje wyglądają ładnie, rozkłady też fajne, ceny kilka
          miesięcy temu były przystępne, po drodze mija się wille w lesie. Do
          najbliższego otoczenia mam kilka zastrzeżeń, ale inwestycja daleko od zgiełku,
          kolejka do Falenicy, brak perspektyw powstania blokowiska - to są zalety.

A wady.. Kupiłam już mieszkanie. Dla mnie wydaje się idealne, ale spotkalam się
          już z krytyką. Tak więc kto co lubi. Dla jednych zaletą jest lewobrzeżna
          Warszawa, dla innych położenie niedaleko Wału.

Trochę daleko do tych bloków (praktycznie już pod Warszawą), ale Wał w tych
          rejonach jest raczej mniej zapchany niż Wisłostrada, więc nie powinno być
          tragicznie.

Jak rozbiorą fabrykę to będzie ok, ale na razie widok z okien zapowiada się
          okropny :/

Agness
          • Gość: k. Re: OSIEDLE POEZJI W FALENICY IP: *.stacje.agora.pl 20.11.05, 20:23
            Rzeczywiście, co kto lubi. No i wrażenia, widać, też mogą być subiektywne. Moim
            zdaniem okolica b. przytulna i spokojna. A z tą fabryką nie jest tak źle. Stoi
            sobie biurowiec po przeciwległej stronie ulicy - całkiem opustoszały, a daleko,
            daleko gdzieś miga reszta (mniej biurowata), którą będą wyburzać, a której
            prawie nie widać zza budynku. O niebo wolę to niż mieszkanie np. w centrum Wa-
            wy, gdzie hałas niemiłosierny, no i tłumy ludzi, czy na przegadanym i bajońsko
            drogim Mokotowie, gdzie wszyscy chcą mieszkać, bo to jest trendy. Kupuję tu
            własne M i myślę, że mieszkać się będzie super, okna wychodzić będą na
            pobliskie domki jednorodzinne (wcale nie obskurne!) i miłe drzewka, a 521
            (pętla oddalona o ok. 100 m) dowiezie mnie sprawnie do centrum:)

A więc, co kto lubi. Ja akurat to:) i zapraszam pokrewne dusze:)
            • Gość: aga Re: OSIEDLE POEZJI W FALENICY IP: *.crowley.pl 21.11.05, 12:47
              Czy ktoś z Was sprawdził dewelopera?
              Czy ktoś podpisał umowę? Są jakies kruczki w umowach?
              • Gość: on Re: OSIEDLE POEZJI W FALENICY IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.11.05, 13:30
                Z tego co wiem to deweloper jest sprawdzony. Ma na swoim koncie kilka
                zrealizowanych inwetycji (osiedlae Wisła i Rybaki). Jeżeli chodzi o umowe to na
                razie nie zauważyłem żadnych kruczków, ale trzeba ją uważnie przeczytać,
                przeanalizować i ewntualne uwagi zgłosić do biura (są elastyczni). Ceny też
                mają przystępne a osiedle w Falenicy ma być całkiem ładne (ciekawe mieszkania
                ładnie roztawione w budynku, na parterze z ogródkami). Jeszcze nie podpisałem
                umowy, ale poważnie rozważam taką opcję. Okolica jest całkiem przyjemna,
                spokój, cisza, mnie fabryka nie odstrasza, a dojazd do centrum (komunikacją
                miejską) wręcz idealny :) Sprawdż ich strone, skontaktuj się z biurem na
                budowie albo na Bronowskiej 5 i sama zadecydujesz. Moim zdaniem deweloper godny
                uwagi :) pozdrawiam
              • Gość: tatarak@op.pl Re: OSIEDLE POEZJI W FALENICY IP: 194.246.124.* 22.11.05, 08:42
                Ja podpisalem umowe, ale wczesniej ja na wszelki wypadek skonsultowalem z
                prawnikiem. Jej zdaniem nie bylo ewidentnych min i pulapek zastawionych na
                klienta, ale w paru miejscach sugerowala zmiane, doprecyzowanie zapisow.
                Czesc zmian udalo sie wynegocjowac, czesc nie - ale tak bywa :)
    • Gość: J23 Re: OSIEDLE POEZJI W FALENICY IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.11.05, 22:43
      Szanowny jst24, jesli, jako pracownik Mostostal Technika, starasz sie o tylul
      sprzedawcy miesiaca, to chyba ci sie uda - pare osob juz zainteresowales blokami
      przy ul. Poezji (obok Mery(((((
      Swoja droga jestes niesamowicie uparty!
      • Gość: k. Re: OSIEDLE POEZJI W FALENICY IP: *.stacje.agora.pl 22.11.05, 12:24
        Myślę, że osoby, które kupują mieszkania na Poezji, na pewno jako wyznacznik
        nie potraktują wypowiedzi jst24 i nie będą się nimi kierować, skoro wszyscy już
        wiedzą, że to pracownik Mostostalu, a poza tym rzućmy już ten temat, bo staje
        się nudny. Ten, komu będzie odpowiadało położenie, warunki, umowa etc. kupi
        mieszkanie, a ten, komu nie, i tak się nie zainteresuje, nawet gdyby
        przekonywało go sto takich jst24. W końcu każdy ma swój rozum i gust...
        • Gość: J23 Re: OSIEDLE POEZJI W FALENICY IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.11.05, 16:51
          Tez pracujesz w Mostostalu Technika?!?!?
          • Gość: ketter Re: OSIEDLE POEZJI W FALENICY IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.11.05, 21:11
            Tak... Szczególnie widać to po IP... Teoria spiskowa w pięknym wydaniu... Może
            wizyta u odpowiedniego lekarza pomoże?
            • Gość: J23 Re: OSIEDLE POEZJI W FALENICY IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.11.05, 22:35
              Hmmm... Jednak sie nie mylilem.
    • Gość: markowski_s Re: OSIEDLE POEZJI W FALENICY IP: 62.233.201.* 23.11.05, 14:49
      przez chwile sam myslalem o wykupieniu tu mieszkania - dojazd do centrum ok a
      wieczorem cisza jak na wsi. Tylko ze z ta cisza to tylko pozory - bezposrednio
      za plotem osiedla znajduje sie male schronisko dla psow. Szkoda ze nie
      slyszeliscie tego szczekania, ujadania itd. Nie zycze wrogowi nawet.
      Co do fabryki - nie liczylbym na jej szybki rozbior. Nadal pracuje tam kilkaset
      osob i nie jest to jedna firma ale kilka roznych na jednym terenie wiec z
      ewentualna likwidacja nie bedzie latwo.
      Tym co jednak sie zdecydowali zycze powodzenia.
      • Gość: k. Re: OSIEDLE POEZJI W FALENICY IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.05, 11:55
        Nie ma to jak polska mentalność. Wszystko każdemu przeszkadza, tylko nie to, co
        powinno najbardziej. Hałas od wielkiej przelotowej ulicy jest OK, ale
        schronisko dla psów już nie jest OK. Nie przesadzajmy!!! Jakie "ujadanie nie do
        zniesienia"? Owszem, psy szczekają, ale tak jest też na każdej wsi i nikt na to
        zwyczajnie nie zwraca uwagi! Zresztą szkoda się wdawać w dyskusję... Mam
        nadzieję, że w końcu jednak znajdą się ci przyszli sąsiedzi...
        • Gość: Piotr Re: OSIEDLE POEZJI W FALENICY IP: 195.205.34.* 26.11.05, 17:19
          Faktycznie schronisko dla zwierząt graniczy z inwestycją.
          Ci co kupią mieszkania w drugim budynku będą mieli "ładne" widoki.
          Ciekawe jak jest z pozwoleniem na budowe, bo schroniski powinno znajdować sie minimum 300 m od budynków mieszkalnych, a na poezji będze to KILKANAŚCIE metrów.
          Dla tych co nie wierzą podaję adres schroniska www.psianiol.org.pl/index.htm
          • Gość: x Re: OSIEDLE POEZJI W FALENICY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.05, 09:34
            Jeszcze niekupiłam co prawda mieszkania, ale wczoraj byłam w Mostostalu i
            otrzymałam wszystkie załaczniki do Umowy. Wygląda, że wszystko jest ok.
            Przejżałam to dokładnie.
            Także raczej się zdecyduje.
            • krzemisiu Re: OSIEDLE POEZJI W FALENICY 30.11.05, 23:20
              Czy dostałeś punkt 3 decyzji o warunkach zabudowy ??
    • Gość: ketter Re: OSIEDLE POEZJI W FALENICY IP: 83.24.247.* 24.11.05, 17:33
      Czy naprawdę nie ma więcej osób, która są zainteresowane tą inwestycją?
      • krzemisiu Re: OSIEDLE POEZJI W FALENICY 26.11.05, 18:25
        Ja podpisałem już umowe ale nic nie wiedziałem o tym nieszczęsnym schronisku i wybrałem miwszkanie właśnie od strony schroniska.
        Zastanawiam się czy nie zrezygnować.
        • Gość: ketter Re: OSIEDLE POEZJI W FALENICY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 00:15
          To ja już nie bardzo rozumiem...
          Kupiłeś mieszkanie w drugim bloku?
          Przecież schronisko znajduje się (mniej więcej) na rogu ulic Brzostowskiej i
          Dmuchawcowej, a pierwszy budynek jest budowany do połowy działki od strony
          ulicy Poezji, w ten sposób, że z okna będziesz miał widok na domek lub puste
          pole...
          Do schorniska jest kawałeczek (wystarczająco mały, aby było słychać psy), ale
          chyba nie chcesz mi powiedzieć, że wydałeś co najmniej 100.000 złotych nic nie
          sprawdziwszy...
          Jeżeli jeszcze tam nie byłeś to się przejedź i zobacz jaki to jest "hałas" i
          porównaj go z jakąkolwiek ulicą w centum. Po zamknięciu okien nic nie będzie
          słychać, ale powód do narzekania zawsze jest...
          Pozdrawiam, mam nadzieje przyszłego sąsiada :)
          • krzemisiu Re: OSIEDLE POEZJI W FALENICY 27.11.05, 12:19
            ketter.

Nie kupiłem mieszkania w drugim bloku ale w pierwszym.
            Jestem z Falenicy więc wiem ze zawsze jakieś pieski tu szczekają ale nie wiediałem że jest tam schronisko.
            Gdy sie dowiedziałem zaraz poszedłem sprawdzić i faktycznie jest schronisko.
            Co do lokalizacji to faktycznie pierszy blok nie sąsiaduje bezpośrednio z pieskami.
            Nigdy nie mieszkałem centrum wiec nie mam porównania.
            Osobiście wolałbym nie mieszkać koło schroniska które nie zpełnia podstawowych wymagań. Z tego co wiem powinno znajdować sie conajmniej 300 metrów od budynków mieszkalnych, a w naszym przypadku będzie to znacznie mniej.

• Gość: ketter Re: OSIEDLE POEZJI W FALENICY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 12:35
              Dla mnie jest zastanawiające dlaczego to jest takie stresujące. Szczekanie psów
              nie jest głośne, smrodem to ewentualnie należy się przejmować raczej od strony
              Mery-Pnefal, nasze domy będą odgrodzone, a schronisko jak schronisko, każdy wie
              jak polskie wygląda, a z okien nie widać...
              Powiedz szczerze - jaki to jest problem?
              • Gość: tatarak Re: OSIEDLE POEZJI W FALENICY IP: 194.246.124.* 29.11.05, 09:00
                zgadzam sie, do psow mozna sie przyzwyczaic - wszedzie na przedmiesciach
                ujadaja psy...
                poza tym dazenia dewelopera do wykurzenia stamtad schroniska dla komfortu
                mieszkancow uwazam mimo wszystko za dwuznaczne moralnie... rozumiem, ze chca
                zadbac o komfort mieszkancow, ale te psy tez gdzies sie musza podziac - nie
                uwazacie?
                • Gość: Marta Re: OSIEDLE POEZJI W FALENICY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 17:35
                  Jestem mam nadzieje przyszla mieszkanka osiedla poezji. Chcialam zwrocic uwage
                  na fakt ze jestem mieszkanka sasiadujacego z Falenica Jozefowa i w mojej
                  okolicy mam sasiadow z psami. Ale jest roznica miedzy ujadajcym 1 lub 5 psami a
                  ich setka jaka jest za plotem osiedla poezji. Wszystko fajnie psy tez sie musza
                  gdzies podziac ale rozporzadzenie okreslalo do niedawna odleglosc jaka powinna
                  dzielic schronisko od budynkow mieszkalnych na 300m obecnie jest to 150 metrow.
                  A tu miedzy blokiem a granica dzialki bedzie moze z wielkim znakiem zapytania
                  20 m. do 30 m
                  Nie wiem skad u ludzi przekonanie ze 100 psow nie bedzie potrafilo zmacic
                  spokoju. W koncu mieszkanie to niebagatelny wydatek,a trudno caly czas miec
                  zamkniete okna prawda(zwlaszcza ze mieszkania maja aneksy kuchenne)
                  Poza tym rozmawialam ze znajoma ktora mieszka w okolicy i ludzie mieszkajcy w
                  sasiedzwtwie przez te psy po nocach spac nie moga. Podobno jest tez od nich w
                  tej kwestii jakas petycja. Wiec reasumujac sama juz nie wiem czy kupowac tam
                  mieszkanie czy nie. Ale czytajac powyzsze wypowiedzi rece opadaja bo oznacza to
                  ze nikt nie chce walczyc o likwidacje tego psiego przytulku
                  Pozdrawiam
                  • Gość: ketter Re: OSIEDLE POEZJI W FALENICY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 23:27
                    Ja kupuje to mieszkanie wiedząc, że jest tam to schronisko.
                    Nie kupuje mieszkania z nadzieją, że może uda się to schronisko wyeksmitować,
                    zgadzam się na to co tam zastałem. Ujadanie psów tak bardzo mi nie przeszkadza,
                    do tej pory byłem 5 razy, zarówno w dzień jak i późnym wieczorem i dopiero
                    po "przypomnieniu" zauważałem, że te psy szczekają. Trudno mi jest powiedzieć
                    na ile może to być uciążliwe w dłuższym okresie, ale wiem jak wygląda
                    mieszkanie tuż przy ruchliwej ulicy i zdecydowanie wole sąsiedztwo tego
                    schroniska.
                    Wydaje mi się, że jako sąsiedzi bardziej powinniśmy pomyśleć o przypilnowaniu
                    Mostostalu do wypełnienia wszystkich obietnic i wybudowania bloku zgodnie z
                    obietnicami :).
                    Czy zwróciliście np. uwagę, że ma być plac zabaw dla dzieci? Czy ktoś zna może
                    szczegóły? Nie miałem czasu zadzwonić, a jestem ciekawy czy będzie tam coś
                    więcej niż karuzela ;)
                    Pozdrawiam!
                    • Gość: tatarak Re: OSIEDLE POEZJI W FALENICY IP: 194.246.124.* 30.11.05, 12:59
                      ja tez doskonale wiem, w co sie pakuje ;))
                      i podobnie jak ketter mam nadzieje, ze nie bedzie to uciazliwe takze w dluzszej
                      perspektywie...
                      a w sprawie placu zabaw - nie mam przy sobie wszystkich zalacznikow do umowy,
                      ale z tego co pamietam, to na planie sytuacyjnym jest zaznaczony plac zabaw dla
                      dzieci. I to jakos tak niebezpiecznie blisko moich okien - juz bardziej sie
                      obawiam ryczacych maluchow niz sfory ujadajacych psow ;)))) ale szczegolow nie
                      znam

podpisales juz umowe?
                      • Gość: ketter Re: OSIEDLE POEZJI W FALENICY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 22:01
                        Tak, umowa już podpisana i czekam niecierpliwie aż coś z tej dziury zacznie się
                        wyłaniać ;) Będę w sobotę mam nadzieje, że zobaczę jakieś zmiany.
                        Ten plac zabaw wg planów ma mieć coś ok. 80mkw (nie mam przy sobie mapki,
                        sprawdzę jutro) i tak się zastanawiam co tam tak naprawdę się zmieści... Będę
                        musiał pogadać z Mostostalem i się dopytać, czy będzie tam coś sensownego.
                        Swoją drogą ja się ciesze, że zaraz obok przy podstawówce są boiska (nawet jest
                        kort do tenisa jężeli dobrze patrzyłem) i miłoby było móc z nich korzystać od
                        czasu do czasu :).
                        Pozdrawiam serdecznie!
                        • Gość: tatarak Re: OSIEDLE POEZJI W FALENICY IP: 194.246.124.* 01.12.05, 09:32
                          czesc ketter,
                          a wiec jestesmy jednymi z pierwszych desperatow, ktorzy zdecydowali sie na
                          zycie z psami na dobre i na zle, haha...;)))

gdybys byl zainteresowany, podaje maila: tatarak@op.pl
                          moze czasem trzeba cos obgadac poza forum

pozdrawiam
                          • Gość: ketter Re: OSIEDLE POEZJI W FALENICY IP: 193.69.116.* 01.12.05, 15:39
                            Pozwoliłem sobie wczoraj na maila napisać, mam nadzieję że doszedł. W tej chwili jestem w pracy więc niestety mogę korzystać tylko z dobrodziejstw miniutaryzacji (pewnie widać po IP). Ja też będę w weekend na budowie i będę pewnie miał aparat więc chętnym mogę przesłać fotki. Pozdrawiam serdecznie!
                    • krzemisiu Re: OSIEDLE POEZJI W FALENICY 30.11.05, 17:31
                      TAK wiem coś o placu zabaw.
                      Ma być koło działki ze schroniskiem dla zwierząt.
                      Popatrz na plany.
                      • Gość: ketter Re: OSIEDLE POEZJI W FALENICY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 22:06
                        Nasza działka jest obok działki ze schroniskiem więc nie rozumiem o co Ci
                        chodzi. Jak już napisałem wyżej schronisko jest ogrodzone, nasze domy będą
                        ogrodzone - sfory dzikich psów, w związku z tym na osiedlu nie przewiduje.
                        Pytałem się raczej o sprzęty/akcesoria jakie się tam znajdą. I w jaki sposób
                        będzie to zorganizowane, czy będzie tam piach czy beton, piaskownica czy
                        drabinki...
                        • krzemisiu Re: OSIEDLE POEZJI W FALENICY 30.11.05, 22:37
                          Zgadza się.
                          Działka sąsiaduje ze schroniskiem - a co, schronisko miało by być na naszej działce ??
                          Beton na placu zabaw ??
                          Nic nie roumiem.
                          Prosze o więcej ionformacji.
                          • Gość: ketter Re: OSIEDLE POEZJI W FALENICY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 22:45
                            Skoro nasza działka sąsiaduje ze schroniskiem to jak plac zabaw ma nie
                            być "obok" schroniska? Mają go zrobić po drugiej stronie miasta czy jak?

Co do placu zabaw to pytam się bo nie wiem nic na jego temat oprócz tego, że ma
                            być. Ostatnio na jakimś nowym osiedlu widziałem taki mini-placyk wylany
                            asfaltem (jakiś absurd moim zdaniem) i chciałbym wiedzieć wcześniej, żeby móc
                            zastosować "odpowiednie" środki nacisku na developera w sprawie ewentualnej
                            zmiany projektu :)
                  • Gość: tatarak Re: OSIEDLE POEZJI W FALENICY IP: 194.246.124.* 30.11.05, 13:02
                    jesli przeniosa schronisko w inne miejsce, gdzie beda lepsze warunki, to pod
                    Twoja petycja podpisze sie pierwszy.
                    ale jesli likwidacja=uspienie psow lub co gorsza wyrzucenie ich po prostu na
                    bruk (podejrzewam, ze tak to niestety by wygladalo), to przykro mi, ale beze
                    mnie!!
                    • Gość: k. Re: OSIEDLE POEZJI W FALENICY IP: *.stacje.agora.pl 30.11.05, 13:23
                      Cieszę się, że są tu osoby, które jednak mają serce:))) to mi pozwala dozyskać
                      wiarę w ludzi:) w końcu pieski były tu pierwsze, a nie my - więc dajmy już im
                      spokój i zajmijmy się tym placem zabaw:D fajny pomysł całkiem. Miło by było,
                      gdyby jakaś huśtawka się znalazła;)
                      Czy ktoś może był ostatnio na budowie i wie, czy coś się zmieniło od czasu
                      dziury?:)
                      • Gość: tatarak Re: OSIEDLE POEZJI W FALENICY IP: 194.246.124.* 01.12.05, 13:54
                        ostatnio byla dziura.
                        jesli mi sie uda, to pojade w ten weekend zrobic inspekcje ;))
                        ale pewnie postepu duzego nie ma...
                    • getke1 osiedle poezji w falenicy 17.03.06, 17:14
                      Witam jestem przyszlym lokatorem osiedla POEZJI,mysle ze bedzie bardzo
                      ladne,pozdrawiam
                      • Gość: alamakota Re: osiedle poezji w falenicy IP: *.chello.pl 02.04.06, 23:15
                        ja też będę tam mam nadzieję niedługo mieszkać :) trochę mnie te pieski martwią,
                        ale podobno mają z mostostalu coś zacząć działać. niedawno - w ten łikend- byłam
                        tam i powiedziano mi że chcą rozpocząć negocjacje z tą panią która jest
                        właścicielką tych (70) psów. no a jeśli nic się nie uda to mam nadzieję że z
                        ostatniego piętra nie będę za bardzo słyszeć szczekania. pozdrawiam przyszłych
                        sąsiadów :)
    • Gość: gdzie teraz buduja nn IP: *.kablowka.waw.pl 23.03.06, 23:47
      gdzie teraz buduja?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka