Dodaj do ulubionych

GE Bank oprocentowanie???

IP: *.astercity.net 08.10.02, 08:09
Jak już pewnie wszyscy wiedzą GE Bank obniżył oprocentowanie kredytów o 0,5%.
Można również wybrać oprocentowanie oparte o LIBOR3M a nie oprocentowanie
wyznaczane przez Bank.
Tak zmiana kosztuje 150zł.
Czy ktoś wie dlaczego taką możliwość zmiany Bank umożliwia?
Czy ma coś na celu, przecież oprocentowanie wyznaczane przez Bank jest o 0,9%
wyższe.
Tom.
Obserwuj wątek
    • Gość: berg Re: GE Bank oprocentowanie??? IP: *.css.pl / 10.0.1.* 08.10.02, 08:38
      Bazując na doświadczeniach z tym Bankiem, należy przypuszczać że nic dobrego
      dla Klientów (przynajmniej tych dotychczasowych).

A może jednak i tą instytucję dotyka fakt, że o Klienta trzeba walczyć ale nie
      kosztem dotychczasowego Klienta tylko samą ofertą.

Pozdrawiam.
      B.
      • Gość: Kasia Re: GE Bank oprocentowanie??? IP: *.clinternal / 10.2.1.* 08.10.02, 11:49
        Obnizyli oprocentoanie? Od kiedy?
        • Gość: Jacek D Re: GE Bank oprocentowanie??? IP: *.clinternal / 10.2.1.* 09.10.02, 09:03
          Tom, skąd wiesz, że obniżyli? Poinformowali CIę czy sam się jakoś dowiedziałeś?
          Mi liczą odsetki wg starej stopy. A od kiedy obniżyli?
          • Gość: mikes Re: GE Bank oprocentowanie??? IP: proxy / *.bresa.com.pl 09.10.02, 12:30
            Jest to na ich stronie internetowej.
            Obniżka od 1 października.
          • Gość: łyli Re: GE Bank oprocentowanie??? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.10.02, 12:41
            Niższe oprocentowanie kredytów
            GEBM obniżył oprocentowanie kredytów oraz wprowadził nowe oprocentowanie oparte
            o LIBOR

Z dniem 1 października br. następuje zmiana PSP (Podstawowej Stopy Procentowej)
            dla kredytów udzielanych we wszystkich walutach:

dla kredytów udzielanych w złotych polskich PSP wynosi 11,50%;
            dla kredytów udzielanych w walucie EURO wynosi 7,40%;
            dla kredytów udzielanych w dolarach amerykańskich wynosi 7,30%.

Z dniem 1 października zostaje także wprowadzona w przypadku kredytów
            walutowych możliwość wyboru przez Klienta oprocentowania opartego nie o PSP, a
            o wskaźnik LIBOR 3 miesięczny dla Euro lub dolara amerykańskiego plus marża
            Banku.

Dla kredytów hipotecznych, budowlano – hipotecznych, refinansowych oraz PLUS
            udzielanych w Euro lub dolarach amerykańskich nowe stopy procentowe są
            następujące:

5,5%, gdy kwota kredytu nie przekracza 30% wartości nieruchomości;
            6,5%, gdy kwota kredytu wynosi od 30,01% do 80% wartości nieruchomości;
            8%, gdy kwota kredytu jest wyższa niż 80% wartości nieruchomości.

Dla pożyczki hipotecznej i kredytu konsolidacyjnego oprocentowanie wynosi:
            9,9% dla waluty Euro i USD;
            14,5% dla kredytów i pożyczek udzielanych w złotych.

czyli przy zniżce 1,4 i tak płącę 8,5 % do czsu ustanowienia hipoteki
            zastanawiam się co póxniej

• Gość: gosia Re: GE Bank oprocentowanie??? IP: 212.158.75.* 09.10.02, 13:56
              Obniżyli oprocentowanie ale tylko dla klientów,którzy teraz biorą kredyt.
              Ja wzięłam rok temu e EURO na 7,9% + 1% za ubezpieczenie. Wystąpiłam do banku o
              obniżenie stawki i odmówili mimo, że moja firma uczestniczy w programie Partner.
              To jest świństwo!
              • Gość: stewald Re: GE Bank oprocentowanie??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.02, 15:20
                To jest oficjalne oprocentowanie banku i nie ma innego, zatem obniżka dotyczy
                wszystkich klientów banku. Sprawa programu partner i preferencyjnego
                oprocentowania nie ma tu nic do tego. Wszyscy klienci banku od dnia 1.10 mają
                niższe oprocentowanie.
                • Gość: Zielony Re: GE Bank oprocentowanie??? IP: *.stansat.pl / 10.1.4.* 09.10.02, 19:51
                  Potwierdzam !

Jako osoba, która wzięła kredyt kilka miesięcy temu zadzwoniłem do GE z
                  pytaniem, czy też jestem objęty obniżką - JESTEM.

pozdrawiam
                  zielony_@skrzynka.pl
              • Gość: Klient Re: GE Bank oprocentowanie??? IP: proxy / 194.200.70.* 11.10.02, 11:01
                Gość portalu: gosia napisał(a):

> Obniżyli oprocentowanie ale tylko dla klientów,którzy teraz biorą kredyt.
                > Ja wzięłam rok temu e EURO na 7,9% + 1% za ubezpieczenie. Wystąpiłam do banku
                o
                >
                > obniżenie stawki i odmówili mimo, że moja firma uczestniczy w programie
                Partner
                > .
                > To jest świństwo!

Witam w klubie. Też wzięłam rok temu kredyt w GE i na takich samych zasadach.
                Dzwoniłam teraz do GE i oprocentowanie z ratą listopadową ma być 8,4% 9 w tym
                1% za ubezpieczenie)
    • Gość: bankowiec Re: GE Bank oprocentowanie??? IP: proxy / 195.116.92.* 11.10.02, 15:31
      co????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka