Dodaj do ulubionych

Inwestycja "Pod Kasztanem" - SEDNO

16.11.05, 19:16
Czy ktoś interesuje się ta inwestycją? A może już ktoś podpisał umowę?
To forum to doskonałe miejsce, aby powymieniać się uwagami, bądź
wątpliwościami.
Ja sama już się zdecydowałam na mieszkanie w tej inwestycji i szukam teraz
sąsiadów.
Pozdrawiam.

Obserwuj wątek
    • Gość: adiadi Re: Inwestycja "Pod Kasztanem" - SEDNO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 23:29
      Ja już prawie się zdecydowałem i jeszcze w tym tygodniu będę starał się dopiąć
      część spraw do końca. W sobotę będę wiedział coś więcej.
      Pozdrawiam.
      • dafir Re: Inwestycja "Pod Kasztanem" - SEDNO 18.11.05, 20:00
        Czekam na informację od Ciebie w sobotę :-)
        Pozdrawiam.
        • Gość: adiadi Re: Inwestycja "Pod Kasztanem" - SEDNO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 00:35
          Obsługa jest ok., nie ma narazie większych problemów z wprowadzaniem zmian/uwag
          w umowie. Czy zmieniałać (przepraszam, że przeszedłem tak na TY) harmonogram
          wpłat, ponieważ nie wygląda on zbyt ciekawie. Jakie obniżki udało ci się
          uzyskać, z rozmowy wynikało że możliwe są zmiany 5-10 % na różnych etapach
          realizacji (wymagają akceptacji prezesa). Czy korzystałać z rachunku
          powierniczego? Ciekawym elementem w umowie jest możliwość korzystania z
          trawników od strony Pd - właściwie brak takoiej możliwości. Muszę jeszcze
          dokładnie przejrzeć umowę (oraz ją zweryfikować z prawnikiem). Wstępnie można
          powiedzieć że większość pierków wygłada ok., ale będe jeszcze je weryfikował.
          Które mieszkanie kupiłaś?
          Pa.
          • dafir Re: Inwestycja "Pod Kasztanem" - SEDNO 20.11.05, 15:37
            Ja z obsługi w SEDNO jestem bardzo zadowlona. Wszyscy sa bardzo mili i pomocni.
            Od razu po podpisaniu umowy dostałam komplet dokumentów potrzebny do wzięcia
            kredytu. A potem jeśli jakiś dokument był mi dodatkowo potrzebny, zawsze był
            przygotowany na czas. Negocjacje z prezesem też przebiegły pozytywnie i byłam
            zadowolona.
            Wprowadziłam kilka zmian w umowie. Najważniejsza to właśnie zmiany w
            harmonogramie. Ogólnie nie było z tym problemów. A cała umowa została
            przeczytana przez mojego prawnika i poza kilkoma małymi uwagami, nie miał on
            większych zastrzeżeń.
            Wybrałam mieszkanie dwupokojowe na I piętrze + garaż. A Ty?
            Jeśli chodzi o rodzielenie tarasu, to masz na myśli ten duży zielony taras na
            ostatnim piętrze?
            Co do zakończenia inwestycji, to niestety nie udało mi się sprecyzować
            dokładnego terminu - pozostał I kwartał 2007.
            Lokalizację ogładałam. W międzyczasie interesowałam się też innymi inwestycjami
            i miałam trochę porównania. Mieszkam w pobliżu ul. Puławskiej, więc na Bekasów
            nie mam daleko, byłam tam wiele razy zanim podjęłam decyzję. Myślę, że
            lokalizacja jest jak najbardziej OK. Cisza, chociaż blisko do węzłów
            komunikacyjnych i głównych ulic. Zabudowa w okolicy do 2 pięter i nie będzie
            wyżej.
            Ogólne jestem zadowolona :-)
            Do kiedy masz podjąć decyzję?
            Pozdrawiam.
        • Gość: adiadi Re: Inwestycja "Pod Kasztanem" - SEDNO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 00:49
          hej
          jest jeszcze kilka nieprecyzyjnych informacji w umowie (tak na szybko, bo
          właśnie wróciłem z imprezy i wiesz :) ), które przyda się zmienić:
          - w moim przypadku brak informacji o rozdzieleniu tarasu (na planie jest, ale w
          załączniku - zakresie robót nie zostało to określone).
          - przyda się także w umowie doprecyzowanie daty zakończenia realizacji
          inwestycji oraz daty zlożenia niezbędnych dokumentów w celu uzyskania "odrębnośc
          lokali" oraz "pozwolenia na użytkowanie lokal" .

Czy nabywałaś garaż, oglądałaś lokalizację?
          • edzia-m Re: Inwestycja "Pod Kasztanem" - SEDNO 30.11.05, 18:34
            Witam,

polecam okolice, też mieszkam na Bekasów. Cicho, spokojnie, tylko czasami jak
            remontują pas na lotnisku - to nad nami latają samolotu. Ale to dosłownie 3
            tygodnie w roku:-)
            • a_pola Re: Inwestycja "Pod Kasztanem" - SEDNO 01.12.05, 12:21
              niby apartamenty fajne,ale windy brak... to troche slabe , ale jesczze sie
              zastanawiam:)
              • Gość: Nika_25 Re: Inwestycja "Pod Kasztanem" - SEDNO IP: 217.149.246.* 01.12.05, 13:20
                Mam pytanko - w jakich cenach w tej inwestycji jest m2 i garaż????
                • dafir Re: Inwestycja "Pod Kasztanem" - SEDNO 03.12.05, 23:37
                  Nika, cena metra w tej inwestycji kształtuje się od 4.800 do 5.200, a garaż
                  kosztuje 32.000 brutto.
                  Pozdrawiam :-)
    • witalik Re: Inwestycja "Pod Kasztanem" - SEDNO 13.12.05, 22:55
      Witam. Dzis sie tam wybralem - najpierw na miejsce przyszlej budowy, potem do
      dewelopera, potem 0 7 wieczorem na miejsce przyszlej budowy, zeby posluchac
      halas z Puławskiej.

Niestety zarówno w ciągu dnia jak i wieczorem to trwały jakieś pracy na
      ul.Bociana i cieżko było oszacować wpływ decybeli z Puławskiej.

Spotkanie u dewelopera (z prezesem) było profesjonalne, ale prezes był jakiś
      niezadowolony ogólnie. Generalnie nie próbował mi mieszkania "sprzedać", chyba
      wiedząc, że same się sprzedadzą.

Generalnie spodobał mi się układ mieszkania, o którym myślimy. Ale staram się
      oszacować jakie są pozostałe plusy (i będę w tym zakresie wdzięczny pozostałym
      forumowiczom za podpowiedzi)?
      -Bliskość Geant'a? Teraz mieszkam przy Arkadii, jest ok, ale nie powiem, ze
      jest to dla mnie jakiś ogromny plus.
      - Blisko do pracy? Ok, ja mialbym 10-15 minut do pracy, ale żona to już ponad
      godzinę (na Tarchomin) samochodem.
      - Jez. Imielińskie? Z tego, co mi powiedziano w Sedno, to ono jest zarośnięte
      szuwarami, a żadnego innego parku w pobliżu nie ma.
      - Metro Stokłosy? Ale czy na pewno jest tak blisko?

Hmm... Jak widzicie mam trochę wątliwości. Za każdą pomoc w ich rowianiu będę
      wdzięczny :)

Pozdrawiam serdecznie
      Witalik
      • Gość: ana Re: Inwestycja "Pod Kasztanem" - SEDNO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 14:53
        Pan prezes juz tak ma, pokerowa twarz,zero emocji, raz jak bylqam z moim
        malutkim dzieckiem to mu lekko drgnal kacik ust i to chyba byl usmiech:)
        ale sa rzetelni i uczciwie podchodza do sprawy wiec chyba stweirdzili,ze
        usmiechac sie zwlaszczca pan prezes nie musi
        pozdr
      • tmi11 Re: Inwestycja "Pod Kasztanem" - SEDNO 15.12.05, 20:30
        Mieszkam na Bekasów, więc jak chcesz to odpowiem na Twoje pytania. Oczywiście
        są to moje subiektywne odczucia :)

> Niestety zarówno w ciągu dnia jak i wieczorem to trwały jakieś pracy na
        > ul.Bociana i cieżko było oszacować wpływ decybeli z Puławskiej.

Z Puławskiej słychać tylko czasami jak jedzie jakaś karetka, albo motocykliści
        na ścigaczach ale jest to raczej rzadkie.

> -Bliskość Geant'a? Teraz mieszkam przy Arkadii, jest ok, ale nie powiem, ze
        > jest to dla mnie jakiś ogromny plus.

Jak zwykle nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Ja sobie tą bliskość chwalę.
        Samochodem 5 min. jadę w tygodniu o 21 na zakupy i pusto, robię zakupy w 30
        min. Z drugiej strony jest problem z robieniem drobnych codziennych zakupów bo
        nie ma żadnego "osiedlowego" sklepu. Ja kupuję pieczywo na stacji Statoil
        naprawdę doskonałe i lepsze niż w Geant. Kupno innych drobnych rzeczy to albo
        wyprawa do Geant albo gdzieś na głównym Ursynowie trzeba szukać.

> - Blisko do pracy? Ok, ja mialbym 10-15 minut do pracy, ale żona to już
        ponad godzinę (na Tarchomin) samochodem.

Nie jeżdże co prawda w tamtą stronę, ale wydaje mi się, że jak przebije się
        dolinką Służewiecką do Czerniakowskiej albo od razu Trasą Siekierkowską na
        drugą stronę to już potem pódzie szybko bo będzie jechała przeciwnie do całego
        ruchu.
        > - Jez. Imielińskie? Z tego, co mi powiedziano w Sedno, to ono jest
        zarośnięte szuwarami, a żadnego innego parku w pobliżu nie ma.

Szczerze powiedziawszy to nigdy nad nim nie byłem. Nie mam dzieci, więc nie mam
        z kim spacerować. W najbliższej okolicy nie ma parku, ale kawałek Puławską
        mijasz Geant i na tyłach jego już masz właściwie Kabaty.
        > - Metro Stokłosy? Ale czy na pewno jest tak blisko?

Z metra też nie korzystam, ale na piechotę to raczej kawałek, lepiej podjechać
        autobusem dwa przystanki do metra wilanowska.

Jakbyś miał jeszcze jakieś pytania służę pomocą. Ja bardzo sobie lokalizację
        chwalę.

Pozdrawiam
        tmi
      • dafir Re: Inwestycja "Pod Kasztanem" - SEDNO 19.12.05, 15:49
        Sama kupiłam mieszkanie w tej inwestycji, zatem odpowiem na kilka Twoich pytań,
        a przynajmniej postaram się.

witalik napisał:

> Witam. Dzis sie tam wybralem - najpierw na miejsce przyszlej budowy, potem do
        > dewelopera, potem 0 7 wieczorem na miejsce przyszlej budowy, zeby posluchac
        > halas z Puławskiej.
        >
        > Niestety zarówno w ciągu dnia jak i wieczorem to trwały jakieś pracy na
        > ul.Bociana i cieżko było oszacować wpływ decybeli z Puławskiej.

Byłam i bywam tam regularnie. Nie jest głośno, Puławskiej prawie nie słychać,
        no chyba że karetki tak jak ktoś już tutaj wspomniał.

>
        > Spotkanie u dewelopera (z prezesem) było profesjonalne, ale prezes był jakiś
        > niezadowolony ogólnie. Generalnie nie próbował mi mieszkania "sprzedać",
        chyba
        > wiedząc, że same się sprzedadzą.
        >
        > Generalnie spodobał mi się układ mieszkania, o którym myślimy. Ale staram się
        > oszacować jakie są pozostałe plusy (i będę w tym zakresie wdzięczny
        pozostałym
        > forumowiczom za podpowiedzi)?
        > -Bliskość Geant'a? Teraz mieszkam przy Arkadii, jest ok, ale nie powiem, ze
        > jest to dla mnie jakiś ogromny plus.

Myślę, że to "+". Jest w miarę daleko, aby nie było słychac hałasów związanych
        z ruchem wokół czy dostawami, ale w miare blisko, aby nie poświęcać za dużo
        czasu na tygodniowe zakupy.

> - Blisko do pracy? Ok, ja mialbym 10-15 minut do pracy, ale żona to już
        ponad
        > godzinę (na Tarchomin) samochodem.

Tutaj sie nie wypowiem - nie jeżdżę w kierunku Tarchomina rano.

> - Jez. Imielińskie? Z tego, co mi powiedziano w Sedno, to ono jest
        zarośnięte
        > szuwarami, a żadnego innego parku w pobliżu nie ma.

Można przejść się niedaleko Jeziorka na krótki spacer, ale atrakcją to ono nie
        jest.
        Natomiast Las Kabacki jest niedaleko :-)

> - Metro Stokłosy? Ale czy na pewno jest tak blisko?

Do metra jest ok. 10 min szybkim spacerem.

>
        > Hmm... Jak widzicie mam trochę wątliwości. Za każdą pomoc w ich rowianiu będę
        > wdzięczny :)
        >
        > Pozdrawiam serdecznie
        > Witalik

Ja już kupiłam i jest bardzo zadowolona.
        Tym bardziej, jak będąc tam w sobotę zobaczyłam pracującą koparkę! :-)

Pozdrawiam przyszłych i ewentualnych przyszłych sąsiadów.
        • tmi11 Re: Inwestycja "Pod Kasztanem" - SEDNO 19.12.05, 19:41
          >
          > Ja już kupiłam i jest bardzo zadowolona.
          > Tym bardziej, jak będąc tam w sobotę zobaczyłam pracującą koparkę! :-)
          >
          Koparka pracuje, ciężarówki jeżdżą, ale chyba wzrośnie Ci cena za metr bo już
          dostali mandat za to, że cie=ężarówki wyjeżdzają z zabłoconymi kołami i brudzą
          ulicę :) hahahaha

Pozdrawiam
          tmi
          • dafir Re: Inwestycja "Pod Kasztanem" - SEDNO 20.12.05, 10:43
            tmi11 napisał:

> Koparka pracuje, ciężarówki jeżdżą, ale chyba wzrośnie Ci cena za metr bo już
            > dostali mandat za to, że cie=ężarówki wyjeżdzają z zabłoconymi kołami i
            brudzą
            > ulicę :) hahahaha
            >
            > Pozdrawiam
            > tmi

Hehehe :-)
            Umowa podpisana, to teraz nie zamierzam płacić nawet grosza więcej
            za "bałaganiarstwo zewnętrzne" firmy SEDNO :-)

A tak na poważnie - daleko od miejsca budowy mieszkasz?

Pozdrawiam!
            • tmi11 Re: Inwestycja "Pod Kasztanem" - SEDNO 20.12.05, 15:30

> Hehehe :-)
              > Umowa podpisana, to teraz nie zamierzam płacić nawet grosza więcej
              > za "bałaganiarstwo zewnętrzne" firmy SEDNO :-)
              >
              > A tak na poważnie - daleko od miejsca budowy mieszkasz?

Ja mieszkam jakieś 100 metrów, a mój przyjaciel mieszka w bloku obok Waszej
              budowy i zdaje mi relacje na bierząco :)

Pozdrawiam
              tmi
        • witalik Re: Inwestycja "Pod Kasztanem" - SEDNO 21.12.05, 03:58
          Tmi, Dafir,

Dziekuje Wam za odpowiedzi. Musze tam wybrac sie jeszcze raz, teraz z zona,
          zeby ocenic.

Pozdrawiam i zycze milego mieszkania w tej okolicy.
          Witalik
      • Gość: Jan Re: Inwestycja "Pod Kasztanem" - SEDNO IP: *.acn.waw.pl 27.12.05, 21:41
        lepiej sprawdz z czego ten dom jest budowany. Mam na mysli jakosc materialow.
        Placisz duzo wiec masz prawo wiedziec. Unikniesz potem porazki gdy sie okaze ze
        materialy wykonczeniowe sa najtansze z mozliwych na rynku i bardzo kiepskiej
        jakosci a Ty sie spodziewales super standardu za taka cene. Jan

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka