Dodaj do ulubionych

IWBAU - Mysiadło Piaseczno

IP: *.aon.edu.pl 08.12.05, 18:16
Witam, czy ktoś zna jakieś opinie o developerze IWBAU, chciałbym wyczytać
opinie państwa, ponieważ planuję zakup mieszkania u tego developera. Dziękuję
Obserwuj wątek
    • nea78 Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 08.12.05, 19:15
      Kilka wątków temu była na ten temat dyskusja, lecz wnioski o tym developerze
      nie są pozytywne, poczytej soie:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=32481778
    • mala9988 Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 10.12.05, 13:18
      Witaj Szymonie
      Ja moge ci udzielić kilku informacji ponieważ też byłam zainteresowana tą
      inwestycją. To jest spółka cywilna. Można negocjować umowę i warunki spłat. Pod
      tym względem są elastyczni i to jest dużym plusem i dla Kupujących i też dobrze
      świadczy o firmie. Takie jest moje zdanie. Roboty na budowie posuwaja sie
      naprzód i widać efekty pracy.
      Jeśli chcesz znać więcej informacji to pisz.
      Na forum było juz kilka postów więc możesz je sobie prześledzić.Już wcześniej
      miałam skrobnąć trochę o tej inwestycji ale chwilowo byłam odcięta od
      sieci.Niestety:( Ale juz jestm.
      Pozdrawiam
      • Gość: szymon Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: *.debnet.pl 12.12.05, 16:26
        Dzięki mała9988 za odpowiedź. Czy Ty już podpisywałaś z nimi umowę? Pozdrawiam
    • Gość: Leszek Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.05, 13:07
      Ja podpisalem z nimi umowe i jak narazie nie narzekam...
      Sa elastyczni, mozna negocjowac umowe (tak jak napisala mala), warunki splat
      itd.
      Inwestycja posuwa sie bardzo szybko na przod, i podobno wiekszosc mieszkan jest
      juz sprzedana...
      Cena byla atrakcyjna!
      Pozdrawiam
      • xristos Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 26.12.05, 23:44
        Hej!
        Mam zamiar kupić mieszkanie w tym osiedlu.
        Jak było z umową, czy coś zmieniłeś, np wpłaty transz w zależności od postępów
        prac budowlanych, czy podpisałeś bez zmian.
        Proszę o instrukcje, na co powinienem zwrócić uwagę.
        Z góry dzięki.
        Pozdrawiam
        • Gość: Leszek Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.05, 12:23
          Zmienilem niektore zapisy, ale zmian odnosnie wyplaty transz w zalezności od
          postepu prac się nie dało zmienić :(
          Natomiast nie było problemu z ustaleniem wysokości i terminów pierwszej wpłaty,
          pierwszej transzy w zależności od czasu przyznania kredytu itd...
          Kosmetyczne zmiany w umowie tez bez problemu przeszly (szczegółowe oznaczenie
          garazu itd).
          Rozmawialem rowniez z lokatorami ich poprzedniej inwestycji i byli zadowoleni,
          wszystko na czas, jak byly jakies drobne usterki to szybko poprawiali itd...
          Ogolnie jak narazie budowa idzie bardzo sprawnie i jestem zadowolony!
          Pozdro
          • mala9988 Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 03.01.06, 22:17
            Witaj Leszku.

My też podpisaliśmy umowe. Także pewnie będziemy sąsiadami.Czy byłeś ostatnio
            na budowie? Co tam sie teraz dzieje? Jak bedziesz miał jakieś informacje to daj
            znać. Jak my bedziemy coś wiedzieli to też się odezwiemy.
            • Gość: Leszek Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: *.chello.pl 04.01.06, 01:29
              Witaj mala :)
              Byłej dzisiaj (03.01.06) i budowa idzie pelna para...
              W mieszkaniach dalej od ulicy stawiaja drugie pietro, w moim narazie sciany bez stropu (lok. 16)
              A mozna wiedziec, ktore mieszkanie kupilas? Metraz itd...
    • Gość: www.praedux.pl Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 20:28
      Zapraszamy zainteresowanych na spotkanie.Praedux Doradztwo
      Finansowe.Kredyty.Ubezpieczenia. Ochrona Prawna
      tel./ fax (48-22) 522-84-54
      tel. kom. 0602455507; 0696268348; www.praedux.pl; www.allianz.pl (wystarczy
      wpiosać nazwisko: Downar)
    • jerzykos4 Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 03.01.06, 22:27
      Witam Wszystkich
      Czy ktoś z was orientuje się czy w tej inwestycji jeszcze można kupić
      mieszkanie?

• Gość: Leszek Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: *.chello.pl 04.01.06, 01:30
        Najprawdopodobniej mozna, ale trzeba sie spieszyć!
        (22) 701-42-01 tel do biura
    • damzawa Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 04.01.06, 07:58
      Czy mozecie mi powiedziec jak podpisywaliscie umowy przedstepne. Czy braliscie
      to tego notariusza, czy umowa cywilna.
      Czy duza da sie zmienic w umowie. Chodzi mi szczegolowo o splate transz.
      • Gość: Leszek Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: *.chello.pl 04.01.06, 11:10
        Ja podpisywalem umowe ciwilną, bez notariusza, ale po analizie z kolegą prawnikiem (jest kilka zapisów niekorzystnych, ale raczej standardowych)...
        Termin spłaty transz i ich wielkość w miarę rozsądnie można ustalic z inwestorem.
        Idą na rękę przy kredycie itd...
        • damzawa Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 04.01.06, 13:04
          A jak z technologia w jakiej buduja ten blok, czy jest to technologia raczej
          oszczedna czy naprawde solidna ( ciepla). Ja zabardzo nieznam sie na tym.
          Czy zadnych obaw przed podpisaniem umowy cywilnej.
          Pozdrawiam
          • Gość: Leszek Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: *.chello.pl 04.01.06, 16:01
            Pytalem znajomego architekta i nie mial zadnych uwag o materialy...
            Cegła poroterm bodajze i pozostale materialy tez w normie.
            Rozmawialem z ludzmi z ich poprzedniej inwestycji i nie narzekali, a raczej chwalili!
            Pozdro!
          • mala9988 Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 04.01.06, 19:42
            Hej. Pokazywałam znajomemu człowiekowi który zna sie na budownictwie i mowił ze
            własnie tak się raczej teraz buduje. Oczywiście masz możliwosc znian w swoim
            ukladzie mieszkania chodzi mi o aranzowanie przestrzeni wewnatrz, przestawianie
            scian i takie tam jak zamiana drzwi itp.
            Budują to z cegły Porotherm (jak już pisał Leszek) a to jest dobry materiał.
            Pytałeś wcześniej o zmiany w umowie. Można indywidualnie dostosować wpłaty
            poszczególnych transz .Z tym nie było problemu. Idą na rękę a także porobić
            pewne zmiany ale powiedziałabym, że to są raczej kosmetyczne zmiany. A jeśli
            chodzi o obawy to jasne ze były w koncu to jest poważny zakup. Ale się
            zdecydowałam. Okolica mi sie podoba? A w ogóle widziałeś tą inwestycję, byłeś
            na budowie?
            Jesli sie zastanawiasz to zycze udanej decyzji.
            Pozdrawiam
          • mala9988 Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 04.01.06, 19:51
            Hej
            Pytałeś też o to jak to jest z tymi mieszkaniami z ogródkiem. Ogródek jest
            tylko i wyłącznie na wyłączne użytkowanie wlasciciela lokalu. Na planach jest
            pokazane odkąd dokąd jest ogrodek danego lokalu.
            Pa
            • Gość: damzawa Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: *.netia.pl 05.01.06, 07:44
              Dziekuje Wam za szczegolowe odpowiedzi.
              Ja chyba tez podpisze umowe w piatek.
              Pozdrawiam
              • mala9988 Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 05.01.06, 10:21
                A o jakim mieszkamiu myślisz? Dwupoziomowe, jednopoziomowe?
                • Gość: Leszek Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.06, 12:39
                  mala :), a ty ktore wybralas?
                  ja z ogrodkiem 48 m...
                • Gość: Leszek Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: *.chello.pl 09.01.06, 22:31
                  Sasiadko - to jakie mieszkanie w koncu wzielas?

I czy sa jeszcze jacys posiadacze "lokalu" na ul. Labedziej?
                  • xristos Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 11.01.06, 09:45
                    Witaj Leszku, prawdopodobnie będziemy lokatorami na Łabędziej.
                    Mógłbyś mi powiedzieć jak w umowie uściśliłeś, który masz garaż?
                    Sprawa, która mnie nurtuje: nie ma kratek ściekowych przy bramach garażowych,
                    tylko jakieś ażurowe betony na drodze. Żebyśmy się nie potopili na wiosnę. Może
                    powinniśmy razem zadeklarować, że oczekujemy wykonania instalacji drenażu wokół
                    budynku!!
                    Pozdrawiam.
                    • Gość: Leszek Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 09:55
                      Z tym garażem (dokładnym określeniem) też miałem problem i zwróciłem na to
                      uwagę.
                      Ale dogadałem sie żeby w umowie doładnie określić ten garaż i teraz jest zapis:
                      1. Sprzedający zobowiązuje się do wybudowania i sprzedania na rzecz Kupującego
                      lokalu mieszkalnego wraz z garażem oznaczonego w dokumentacji jako: lokal nr
                      xx, garaż nr yy (...)....

A z tymi studzienkami to sie nawet nie zastanawialem, ale moze rzeczywsice
                      można by cos zrobic....

ps. a ktory lokal chcecie?
                    • mala9988 Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 11.01.06, 22:47
                      Witam

Korzystając z konta mojej żony witam sąsiadów.
                      Co do "ażurowych betonów" to chyba rzeczywiście zapewnią one pozbywanie się
                      nadmiaru wody.
                      Ale myślę że możemy zadeklarować że jesteśmy zainteresowani wykonaniem drenażu.

No i czekamy na odzew innych sasiadów.

W końcu "w kupie siła"

Pozdrawiam
                  • mala9988 Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 11.01.06, 22:40
                    My wzięlismy mieszkanie dwu poziomowe z ogródkiem.

No i rzeczywiście przydałoby się wiedzieć czy na to forum zaglądają też inni
                    przyszli sąsiedzi.
                    • Gość: Leszek Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: *.chello.pl 15.01.06, 08:56
                      To moze bedziemy sasiadami przez ogrodek....

teraz trzeba trzymac kciuki zeby skonczyli jak najszybciej!
                      • nea78 Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 16.01.06, 11:57
                        Wiatjcie,
                        Być może podpisze umowę z IWBAU na zakup mieszkania. Dzisiaj rozmawiałam z
                        Panem Piotrem i stropy są już w części wylane więc nawet bedziemy mogli obejżeć
                        nasze potencjalne mieszkanko:) Mam pytanie do tych z Was którzy podpisali umowę
                        co w niej zmienialiście?? Leszek pisałeś, że po konsultacji z prawnikiem jest
                        kilka niekorzystnych zapisów w umowie lecz podpobno standardowych, możesz coś
                        przybliżyć??
                        • Gość: Leszek Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.06, 15:24
                          na pewno sprecyzuj nr lokalu i nr garażu i żeby garaz był wymieniony (napisałem
                          do dokldanie wyżej).
                          Niekorzystny jest na pewno zapis o braku możliwości odszkodowań w razie
                          niewybudowanie albo poważnych opóźnień (że nie bedziesz ich ścigać jak ci
                          zwróca kasę itd...) - ale tego nie udało mi sie zmienić...
                          I odstapienie od umowy na czyjas rzecz jest tylko za zgoda i na warunkach
                          developera (chociaz teoretycznie nie powinno to ich obchodzic).
                          To tyle z tego co pamietam, ale nie jest zle, a budowa posuwa sie bardzo szybko
                          na przod!

Ps. a nad ktorym lokalem sie zastanawiasz?

• nea78 Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 16.01.06, 15:33
                            Podobno wszystkie dwupoziomowe - 3 pokojowe już sprzedali. Zależy nam na 3
                            pokojowym mieszkanku ale jest jeszcze podobno 4 pokojowe dwupoziomowe 69 m2 i
                            może to weźmiemy. Wszytsko będzie zależyć od wielkości kredytu jaki dostaniemy.
                            No i co dla mnie ważne są spoko nastawieni na umowe w formie aktu notarialnego,
                            przynajmniej telefonicznie - zobaczymi jak będzie przy podpisywaniu umowy :)
                        • mala9988 Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 16.01.06, 20:54
                          Witajcie.
                          Cieszy mnie że mimo twojego ostrożnego nastawienia do IWBAU w końcu się
                          zdecydowałaś.
                          Co do umowy, mozna napewno ponegocjować terminy wpłat.
                          pozdrawiam
                          • nea78 Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 17.01.06, 09:14
                            Witam,

Nieukrywam, że duuuugo analizowaliśmy z mężem różne lokalizacje i gdzie nie
                            wybraliśmy to był koniec świata :) więc zdecydowaliśmy się na tę inwestycję,
                            mieszkamy obecnie na ursynowie więc tereny przed piasecznem nam sa dobrze znane
                            choćby z rowerowych wycieczek. A mam pytanie jak sprawdziliście tego
                            developera?? Bo ja pomino rzetelnego przeczytania tego forum toroche nie wiem
                            jak się do tego zabrać :(
                            • nea78 Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 20.01.06, 18:44
                              Czy ktoś się może zdecydował się jeszcze na tą inwestycję?? Poszukuję cały czas
                              opinii a w tym wątku najbardziej aktywni są Leszek i mała a co z resztą
                              przyszłych sąsiadów??
                              • Gość: Leszek Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: *.chello.pl 22.01.06, 02:07
                                Zdecydowaliście sie w koncu, czy caly czas sie jeszcze zastanawiacie?
                              • mala9988 Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 23.01.06, 15:49
                                Witaj Nea.
                                Kupiłaś mieszkanie na Łabedziej? No rzeczywiście niewielu tu sąsiadów ale i
                                inwestycja nie jest duża więc nie będzie tak dużej aktywności forumowiczów jak
                                to jest przy innych inwestycjach tzw"mrówkowcach".
                                Pozdrawiam
                                • nea78 Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 23.01.06, 16:22
                                  No niestety nie kupiliśmy :( Myśleliśmy, że to trochę lepsza lokalizacja. Dla
                                  nas działka jest zdecydowanie za wąska, troche wciśnięta pomiędzy dwa budynki,
                                  które przewyższają wysokość tej inwestycji dlatego sobie darowaliśmy. A szkoda
                                  rozkład mieszkania był tak idealny, że nawet jednaj ściany byśmy nie zmieniali.
                                  • mala9988 Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 23.01.06, 22:44
                                    "...działka jest zdecydowanie za wąska, troche wciśnięta pomiędzy dwa
                                    budynki..."

-Sławek-
                                    A w której części budynku chcieliście kupić mieszkanie???
                                    Bo w naszej mamy ładny widok z okien z obu stron budynku, który to widok powiem
                                    szczerze jest o niebo lepszy od tych które oglądaliśmy.

pozdrawiam

• damzawa Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 07.06.06, 07:37
                                      sprobuj iwbau@op.pl
                                    • Gość: sasiad Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: 213.17.162.* 08.06.06, 15:16
                                      Witam sasiadow.
                                      Mam pytanie czy ktos byl ostatnio na budowie, bo jak ja bylem jakis czas temu
                                      to prace sie bardzo slimaczyly prawie nic sie dzialo.Czy cos sie zmienilo.
                                      Czy widzial ktos jak wygladaja tynki w mieszkaniach, i moze ktos zna termin
                                      kiedy zamierzaja to skonczyc.
                                      Pozdrawiam
                                    • damzawa Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 08.07.06, 12:03
                                      Jakis czas temu wspominalem o drzwiach wejsciowych antywlamaniowych,ogniowych z
                                      atestem C i CE. Wracam do tematu poniewaz dostaje coraz wiecej pytan odnosnie
                                      zakupu tych drzwi. Ja i mieszkancy ktorzy juz zdecydowali sie na te drzwi (ok 5
                                      par drzwi) chcemy sie spotkac 22-07-2006r ok godz 10.00 na budowie celem
                                      dogrania i wybrania drzwi. Calosc chcemy tak zoorganizowac aby szla ona przez
                                      developera, producent obiecal znizki przy zakupie wiekszej ilosci drzwi. Na
                                      poczatku sierpnia zaraz po wylewkach maja byc zakladane w mieszkaniach drzwi
                                      wejsciowe. Wszelkie pytania i zapisy prosze kierowac do Pana Piotra lub Pana
                                      Stanislawa.
                                      Pozdrawiam
                                      • Gość: Leszek Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: 195.12.32.* 26.07.06, 12:41
                                        Witam,

Czy spotkanie doszło do skutku i czy jakieś ciekawe rzeczy zostały na nim
                                        ustalone?
                                        Pozdrawiam
                                        Leszek
                                    • Gość: sasiad Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: 83.238.4.* 24.07.06, 07:44
                                      Kajoo przepraszam za ta pomylke odnosnie plci, ja tez zastanawiam sie nad
                                      kupnem dzrwi antywlamaniowych i chcialem wiedziec jakie sa negatywy tych drzwi.
                                      Drzwi Laporte o ktorych jest pisane w postach nie sa wloskie tylko polskie.
                                      Pozdrawiam
    • nea78 Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 24.01.06, 12:43
      Z tego co pisałaś mala wczesniej to zakupiliście mieskzanie dwupoziomowe z
      ogródkiem więc widok z salonu będziecie mieli na trawniczek i krzaczki które
      posadzićie u nas widko byłby z lewej na okna bloku a z prawej na dach.
      • Gość: mirek Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: *.netia.pl 01.02.06, 16:06
        Czy ktos byl teraz tam na budowie. Czy budowa posowa sie do przodu. Ja
        zastanawiam sie nad kupnem tam mieszkania.
        Czy warto prosze o opinie jezeli juz ktos tam kupil wczsniej.
        Pozdrawiam
        • Gość: Leszek Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.06, 15:08
          Czy warto? Sie okaze we wrzesniu i pazdzierniku :)
          Polecam przeczytac wczesniejsze uwagi, ogolnie narazie nie mam zastrzezen do
          wykonawcow, ale przyznaje ze od czasow mrozow nie bylem na budowie, jednak
          wiele zapewne w tym czasie nie zrobiono...
          generalnie uwazam, ze warto, sasiedzi mili ;)
          pozdrawiam
          • Gość: gość Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.06, 10:19
            Witam,

Mam pytanie, jak wygląda wyjazd z ul Łabędziej w godzinach szczytu, czy łatwo
            skręcić w Puławską, ile się stoi?

pzd.
            • kulka85 Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 07.02.06, 17:09
              po siódmej tak 10-20 min. zależy od dnia i pogody.
              pzdr Kulka
            • Gość: gość Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: *.aster.pl 09.02.06, 15:14
              Ja stoje tam ok 10 minut. Nie jest tak żle :)
    • mala9988 Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 16.02.06, 21:12
      Witam Sąsiadów
      Może był ktoś z was ostatnio na budowie? Chociaż pewnie nic na razie się nie
      dzieje bo zimo.
      Pozdrawiam
      • Gość: Leszek Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 14:22
        Witam,
        na akurat nie byłem juz dawno, ale rozmawiałem z panem Piotrem i w największe
        mrozy, pzez jakieś 4 tgodnie nie pracowali, natomiast od zeszłego tygodnia juz
        mieli dalej budować.
        Pozdrawiam wszystkich sąsiadów!
        • szarak75 Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 17.02.06, 18:40
          budują budują - już stawiają pietro w srodkowej czesci
      • mala9988 Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 17.02.06, 18:23
        Witaj Leszku
        Oby ta zima się jak najszybciej skończyła i nasze mieszkanka pięknie się
        budowały :)
        Pozdrawiam
        • pnadworski Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 22.02.06, 12:19
          Witam! Bylismy wczoraj z zona na budowie pierwszy raz i odrazu nam sie
          spodobalo. w czwartek jedziemy podpisac umowe przedwstepna. Fajnie ze bedziemy
          mieli takich milych sasiadow. wzielismy lokal nr 17, ale bardziaj podobal nam
          sie nr 13 z fajnym wodokiem niestety juz byl zarezerwowany no chyba ze ktos nam
          go odstapi :). Jednak warto bylo poszperac troche dowiedzialem sie kilku
          ciekawych rzeczy np. na temat garazu bo rzeczywiscie nic nie ma w umowie jaki
          nr garazu. Jesli chodzi o drenaz to jestem jak najbardziej za. Plyty moze i
          puszcza wode, ale pozimie ziemia jest zmarznieta wiec bedzie to troche trwalo a
          przez ten czas bedziemy brodzic w wodzie. Pozrawiam wszystkich sasiadow z
          Łabędziej. :)
          • mala9988 Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 22.02.06, 19:04
            Witajcie Nowi Sąsiedzi.
            Bardzo się cieszę, że nas przybywa na tym forum no a przede wszystkim na
            Łabędziej :) Ja ostatnio nie byłam na budowie ale Leszek pisał, że prace nad
            budową naszych mieszkań po fali mrozów miały już ruzyć. Mam nadzieję, że uda mi
            się podskoczyc do Piaseczna w ciągu najbliższych kilku dni. Rzeczywiście trzeba
            pomyśleć nad tym drenażem. Życzę pomyślnego podpisania umowy!
            Pozdrawiam wszystkich Sąsiadów.
            • pnadworski Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 23.02.06, 16:18
              Witam wszystkich,
              jestem nowym, potencjalnym sasiadem. Podpisalismy dziesiaj umowe. Prace na
              budowie zostaly przerwane z powodu mrozu, ale w poniedziaslek (jesli bedzie
              dobra pogoda) maja ruszyc. Mam pozytywne wrazenia jesli chodzi o osobe
              sprzedajacego, podejscie do klienta. Bardzo fajne jest tez to, ze dopasowuja sie
              indywidualnie do nas, czyli kupujacych. Mala9988 mam pytanie czy sprawdzalas
              inwestora od strony formalnej i czy mialas mozliwosc wyboru garazu?
              Pozdrwaiam
              • mala9988 Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 23.02.06, 21:43
                Witaj Sąsiedzie.
                Nie mieliśmy możliwości wyboru garażu. Był on od razu przypisany do mieszkania.
                A jeśli chodzi o sprawdzanie firmy to dostaliśmy od pana Piotra dokumenty tj:
                wyciąg z księgi wieczystej, zaświadczenia z ZUS, papier z pozwolenia na budowę.
                Takich dokumentów z reguły żąda też bank.
                Jeśli będziecie na budowie to dajcie znać co tam słychać.
                Pozdrawiam
                • Gość: Leszek Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.06, 12:08
                  Witam wszystkich, nowych i starych sąsiadów :)
                  Ja byłem wczoraj (niedziela), ale niestety ogladalem budowe tylko zza płotu,
                  ale i tak widac postepy głym okiem.
                  Na koncu budynku (dalej od ulicy) juz całe pietro stoi, natomiast przy ulicy
                  piętro tak do połowy jest zbudowane.
                  Jak ktos będzie na miejscu to niech podaje świeże dane o postępach.

Pozdrawiam
                  • damzawa Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 06.03.06, 14:15
                    Ja bylem dzis na budowie prace postepuja. Od dzis zaczynaja klasc dach od
                    lokalu 1 w kierunku do ulicy.Jak poloza dach maja zaczyc murowac scianki
                    dzalowe w mieszakniach.
                    Pozdrawiam
                    • mala9988 Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 06.03.06, 20:02
                      Witam wszystkich sąsiadów.
                      Prace rzeczywiście postępują. Ja osobiście nie byłam na budowie ale w sobotę
                      był mąż.
                      Mam pytanie do Damzawa. Czy orientujesz sie jak będzie wyglądał montaż dachu?
                      Czy najpierw położą dach na całym budynku a potem będą stawiane ścianki
                      działowe czy będą montowali dach i sukcesywnie ścianki w kazdym lokalu?

Z tego co wiemy jak tylko postawią ścianki działowe wchodzi elektryk więc już
                      mozna intensywnie myśleć nad oświetleniem.

Pozdrowienia dla wszystkich sąsiadów z Łabedziej.

• damzawa Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 07.03.06, 07:54
                        Z tego co rozmawialem z Piotrem to stawiaja dach bo niemoga dokonczyc pietra
                        duze mrozy. Rozmawialem tez z kierownikiem budowy niechca teraz stawiac sciane
                        dzialowych bo w pomieszczenia sa pozamarzane sciany, najpierw zaloza dach a
                        pozniej jak troche pusci mroz wezma sie za scianki. Ale nad elektrykiem warto
                        juz myslec
                        Pozdrawiam
                        • pnadworski Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 07.03.06, 12:10
                          Witam wszystkich sasiadów! Rozmawialem dzisiaj z Pane Piotrem i elektrykę bedą
                          kładli najwcześniej w przyszłym tygodniu. Ja wybieram się w sobotę żeby ustalić
                          zmiany w oświetleniu.
                          Pozdrawiam Piotr.
    • mala9988 Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 13.03.06, 18:15
      Witam Sąsiadów
      Byłam w sobote na budowie. Zdecydowanie widać postępy:) Już zaczynają kłaść
      dach tzn. na razie układają konstrukcję dachu z drewnianych belek. Zaczęli od
      lokali położonych dalej od Łabędziej.
      Pozdrawiam
      • Gość: gosc Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: 80.72.40.* 13.03.06, 20:03
        Witam ja tez kupilem mieszkanie w Iwbau. Mam pytanie czy wie ktos jakie piece
        gazowe do ogrzewania mieszkan maja instalowac, cos mi sie obilo o uszy ze maja
        byc to piece Urlicha, z tego co sie dowiedzialem o tych piecach to sa bardzo
        awaryjne i brak serwisu do nich. Czekam na odpowiedz.
        Pozdrawiam
        • pnadworski Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 16.03.06, 18:25
          Witam! Niestety nie dowiadywalem sie o piec. Trzeba to bedzie sprawdzic i
          dowiedziec sie co i jak. Pozdrawiam sasiadow.
          • Gość: Potencjalny sąsiad Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.06, 21:28
            Mają być Viesmanny - to dobrze, bo są dobre, a w Piasecznie mają centrum
            serwisowe całkiem nie daleko...
        • mala9988 Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 18.03.06, 18:15
          Witajcie Sąsiedzi.
          W mieszkaniach zaczynają stawiać już ścianki działowe. Konstrukcja dachu jest
          już prawie zakończona (tzn. położone są krokwie).

Pozdrawiam
          mala 9988
    • Gość: a Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 09:51
      • Gość: Leszek Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: *.chello.pl 25.03.06, 09:24
        Witam Sasiadow!
        Jak zapewne wiecie praca idzie pelna para i w polowie tygodnia maja juz byc gotowe wszystkie scianki działowe (cześć już jest skończona) wchodzi elektryk i potem tynkarze...
        Pozdro!
        • mala9988 Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 06.04.06, 10:42
          Witajcie Sąsiedzi
          Byłam na budowie i już widziałam mieszkanie z postawionymi ściankami
          działowymi. Zaczyna to rzeczywiście już wyglądać konkretnie.
          Pozdrawiam Was serdecznie
          • daga022 Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 16.04.06, 22:47
            mam nadzieję że też uda mi się kupić tam mieszkanie a raczej mały segment!!
            cieszę się że przeczytalam tu rzeczy przemawiające za zakupem, miałam
            wątpliwości a teraz prawie nie mam
            • beciunia1 Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 18.04.06, 15:54
              Witam!
              Włączam się do pisania na temat naszych mieszkanek przy Łabędziej.
              Przejeżdżałam w Święta koło budowy i zobaczyłam, że zamontowali już barierki na
              balkonach. Wyglądają średnio, ale mam nadzieję, że je "podrasują". Co prawda
              mnie balkony nie dotyczą bo mam mieszkanie na parterze, ale budynek w całości
              przecież musi ładnie wyglądać.
              Pozdrawiam!
              • daga022 Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 18.04.06, 21:46
                cieszę się że wasze mieszkanka już stoją. Tak bym chciała żeby mój segmencik
                też już był, żeby chociaż fundamenty już kopać zaczeli :(
                • daga022 Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 19.04.06, 21:11
                  czy może jest tutaj ktoś kto też ma zamiar kupować jeszcze na Łabędziej od
                  IWBAUA ????
              • pnadworski Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 26.04.06, 12:24
                witam wczoraj bylem na budowie i barierki na balkonach raczej wygladaja jakby je
                dziecko pospawalo wiec napewna beda musiel poprawic je. "moja" barierka wchodzi
                na okno balkonowe :( spartaczyli troche. Mam jeszcze pytanie zy ktos juz ma
                elektryke polozona w mieszkaniu? jesli tak to ile biere elektryk za dodatkowy
                punkt pradowy? dzieki i do zobaczenia w mieszkaniach :)
                • damzawa Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 26.04.06, 19:53
                  W moim mieszkaniu jest polozona elektryka. Elektryk zyczy sobie 40 zl za punkt
                  tak bylo ok 3 tygodni temu. Co do barierek do wygladaja tak sobie.
                • mala9988 Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 27.04.06, 20:11
                  Witajcie Sąsiedzi
                  My już mamy położoną elektrykę. Tak jak napisał Damzawa dodatkowy punkt
                  kosztuje 40 zł ale przy dużej ilości dodatkowych punktów można negocjować
                  cenę :))))))
                  Pozdrawiam
                  • Gość: Leszek Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: 195.12.32.* 28.04.06, 10:30
                    Negocjajcie jeszcze przede mna, wiec male pytanko, na jakie ustepstwa sie pan
                    elektryk zgodzil?
                    • damzawa Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 29.04.06, 06:41
                      Do przyszlych mieszkancow osiedla Labedzia. Po polozeniu elektryki zrobcie
                      sobie pomiary mieszkan wedlug normy co oni podaja. W moim przypadku mieszaknie
                      jest mniejsze o 1.5 m2.
                      Developer posiada oferte drzwi wejsciowych antywlamaniowych jak sie zbierzemy
                      ok 10 mieszkancow dostaniemy duze upusty na montaz i drzwi. Drzwi bardzo
                      pozadne solidne.
                      Producent drzwi wejsciowych La porte.
                      Pozdrawiam
                      • Gość: kajoo Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: *.aster.pl 30.04.06, 18:33
                        Witam sąsiadów

Co do pomiarów metrażu mieszkania to wydaje mi się że trzeba się powstrzymać do
                        momentu aż będa położone tynki (proszę o opinie innych).
                        Co do drzwi to rzecz jasna najpierw trzeba sprawdzic ofertę firmy.
                        Dlatego "damzawa" podaj jakieś namiary na ofertę firmy.
                        Jeżeli drzwi będą ok. (cena i jakość) to proponuję aby chętni zgłaszali się na
                        forum no i bedziemy liczyli te ok.10osób............
                        Wrócę też do sprawy drenarzu naszego podjazdu i producenta pieców
                        wielofunkcyjnych. Czy to że drenarz będzie to sprawa pewna? No i czy
                        rzeczywiście piece będą produkcji Viessmanna. (proszę o info od jak najwiekszej
                        ilości przyszłych sąsiadów)
                        Jeżeli są to informacje od p. Piotra to oczywiście musimy to wyegzekwować
                        choćby ciągłymi pytaniami o to (bo jak wiadomo brak nam podstawy prawnej :) ).

pozdrawiam wszystkich przyszłych sąsiadów
                        • pnadworski Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 30.04.06, 22:02
                          Witam, drenaż ma być zrobiony w postaci "dziurawych" plyt i dodtakowo wkopanej w
                          ziemie rury PCV odprowadzajacej wode do sciekow sa to informacje od p. Piotra.
                          Jesli chodzi o piec to tez mowi nam p. Piotr ze ma byc Veissmann, poniewaz w
                          Piasecznie jest serwis tego producenta. Z drzwiami fajnie byloby dowiedziec sie
                          czegos wiecej o producencie i jaka bylaby cena. Damzawa napisz cos wiecej jesli
                          wiesz.
                      • pnadworski Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 30.04.06, 22:17
                        Jesli chodzi o antywlamaniowe dzrwi wejsciowe to wydaje mi sie , ze kazdy
                        powinien miec inny typ i producenta w celu unikniecia wlamania "hurtowego".
                        Najlepiej szukac malo znanych producentow (utrudnienie dla zlodziei). Co
                        panstwo o tym sadza???
                    • mala9988 Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 29.04.06, 15:38
                      Witaj Leszku.
                      My mieliśmy tych punktów dużo i wynegocjowaliśmy cenę niższą o ok 15 % za
                      całość tzn. od wszystkich dodatkowych punktów.
                      Pozdrawiam
                      • pnadworski Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 30.04.06, 22:24
                        Mam jeszcze jedna kwestie, a mianowicie podpisanie AKTU NOTARIALNEGO.Czy ktos
                        wie kiedy dokladnie ono nastepuje, po ukonczeniu naszego budynku czy po
                        ukonczeniu i oddaniu calego osiedla lacznie z budynkami ktore jeszcze nie stoja?
                        Chodzi tu o osoby, ktore braly kredyt na mieszkanie i musza placic ubezpieczenie
                        kredytu do momentu podpisania AKTU. Jesli ktos jest w tym zorientowany i
                        zainteresowany prosze o odpowiedz.
                        pnadworski
                        • damzawa Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 01.05.06, 09:12
                          Co do producenta drzwi wszystkie namiary dostalem od Pana Stanislawa. Podam
                          strone producenta www.LaPorte.pl
                          Jest to firma z Warszawa miesci sie na Polczynskiej 66
                          Przeslali oni oferte wraz z opisem i cenami.Drzwi sa w cenie od 1000zl netto do
                          1600 zl netto.
                          Rozmawialem z przedstawicielem tej firmy konkretny przy wiekszej ilosci dadza
                          nam duza zniszke na montaz i drzwi.
                          Proponuja oni drzwi antywlamaniowe z ateste C + certyfikat odpornosci ogniowej
                          EI 30 lub 60 ( chodzi o minuty ), odpornosc akustyczna 46 dB.
                          Namiar na przedstawiciela handlowego Dariusz Cackowski 502439569 telefon do
                          firmy 0226650082
                          Pozdrawiam
                          • Gość: Leszek i Magda Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: 195.12.32.* 04.05.06, 11:53
                            Jeśli oferta będzie atrkcyjna (cenowo i jakościowo) to myślę że my tez możemy w
                            tym uczestniczyć..
                            • mala9988 Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 06.05.06, 17:02
                              Witajcie Sąsiedzi.
                              Oto najnowsze wieści z budowy :)
                              W następnym tygodniu zaczynają już wstawiać okna. A jeśli chodzi o budowę tego
                              drugiego budynku to deklarowane zakończenie najcięższych prac ma sie zbiec w
                              czasie z oddaniem naszych mieszkanek.
                              Pozdrawiam
                      • Gość: kp Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: *.plaap.power.alstom.com / 213.77.49.* 22.05.06, 12:38
                        A ile się płaci za siłę w kuchni? Czy jest to może już w cenie mieszkania?
                        • damzawa Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 23.05.06, 07:58
                          Z tego co ja sie orientowalem to sila jest dociagnieta to skrzynki glownej w
                          mieszkaniu, ale za podciagniecie do kuchni trzeba dodatkowo zaplacic. Mysle ze
                          tak jak za gniazdko.
                          Pozdrawiam
                          • Gość: mauza06@wp.pl Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.06, 13:25
                            Jestem sąsiadką z Łabędziej chyba jedną z pierwszych bo od listopada. Teraz
                            dopiero trafiłam na forum. JESTEM ZAINTERESOWANA WSPÓLNYM ZAKUPEM 2CH SZTUK
                            DRZWI wejściowych.
                            pozdrawiam sąsiadów
                            • Gość: Maciejka Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: 195.33.129.* 25.07.06, 16:24
                              Witam, jestem kolejna Wasza sasiadka z Osiedla Łabędzia! Jestem zainteresowana
                              wspolnym zakupem porzadnych drzwi wejsciowych, jaki bedzie ich koszt , ktos
                              wie? Pozdrawiam
                              • Gość: sąsiad Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: *.plaap.power.alstom.com / 213.77.49.* 08.08.06, 09:16
                                Czy chcesz kupić drzwi wejściowe wraz z drzwiami do garażu? Może być taniej i
                                ładniej. Podaj swoje typy, może na coś się zdecydujemy
    • daga022 Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 06.06.06, 23:29
      czy móglby ktoś podać mi maila do Iwbala bo wizytówke mi wcielo...?
      • Gość: Leszek Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: 195.12.32.* 07.06.06, 07:52
        Kiedyś wysyłałem na taki mail:
        iwbau@op.pl

Pozdro!
        • Gość: gość Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: *.aster.pl 21.06.06, 21:10
      • Gość: Maciejka Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: 195.33.129.* 25.07.06, 16:26
        Hej a co to jest ta firma IWBAU, a czy to nie jest Elmis Invest? Kto w koncu
        jest tu developerem?
    • daga022 Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 24.06.06, 22:16
      czy ktoś coś wie o drugiej części budowy ....?????????
      • Gość: sasiad Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: 80.72.40.* 25.06.06, 06:58
        To co zobaczylem w sobote to mysle ze powinnismy sie martwic nasza pierwsza
        czescia, poniewaz do pazdziernika znikome szanse dokonczenia i oddania mieszkan.
        Niewiem jakie planany maja ci developerzy ale nie wyglada to dobrze. Do konca
        czerwca mnialy byc skonczone tynki a zrobili tylo polowe mieszkan, a co dalej???
        Pozdrawiam
        • Gość: sąsiadka Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: *.aster.pl 25.06.06, 22:39
          Ja też byłam niedawno na budowie. Planowany termin oddania naszych mieszkań to
          październik. A budowa drugiej części się jeszcze nie rozpoczęła. Jak mówił
          develpoer te najważniejsze prace miały zostać zakończone przed oddaniem naszych
          mieszkań. Więc na budowę tej drugiej części nie mają aż tak dużo czasu. Ciekawe
          czy zdążą i pod naszymi oknami i po położonej kostce nie będzie jeździł ciężki
          sprzęt. Szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie tego.
          A jeśli chodzi o budowę naszego etapu to nie wiem jaka częsć mieszkań jest
          jescze nie otynkowana. Może ktoś wie dokładnie????
          Juz w części lokali ustalana jest instalacja hydrauliczna i dobierane są
          grzejniki.
          Ale Łabędzią odremontowali bo jadza po niej groziła zostawieniem zawieszenia.
          Szkoda tylko, że jej nie poszerzyli :(
        • Gość: sąsiad_1 Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: *.aster.pl 25.06.06, 22:50
          Witam sąsiadów.
          Cos to nasze forum ostatnio ucichło. A wydaje mi się że im bliżej końca budowy
          tym wiecej powinno się na nim dziać. Jeżeli część z nas uważa (i ma ku temu
          powody) że IWBAU bedzie miał kłopoty z terminowym zakończeniem budowy naszego
          budynku to moze powinniśmy się "zebrać" i dac jasno do zrozumienia Developerowi
          że nie mamy zamiaru potulnie godzić sie na opóźnienia w budowie (droga
          osiedlowa, ogrodzenie itd.). Sposobem może byc "przypadkowe" spotkanie dużej
          części z nas na budowie i rozpoczęcie "mimochodem" rozmowy na ten temat.
          Mam nadzieję że Wam drodzy sąsiedzi tak samo jak mnie zależy na odebraniu
          mieszkania w październiku.
          pozdrowienia
          • damzawa Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 26.06.06, 10:17
            Popieraw sasiada_1, mam takie same zdanie, jezeli nic nie zrobimy w sprawie
            terminowego oddania naszych mieszkan to obudzimy sie w reka w nocniku. Widze ze
            Iwbau ma na wczysko czas, tynki jeszcze w lesie gdzie dawno mialy byc
            skonczone, ocieplenie budynku nie ruszone, a o ogrodzeniu nawet nie wspomne.
            Pozdrawiam
            • Gość: Leszek Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: 195.12.32.* 26.06.06, 14:24
              No to trzeba sie zorganizować, i jakos wpłynąć na Pana Piotra, coby
              przyspieszył roboty i zdążył na planownay koniec października, choc ja bym
              jeszcze w panike nie wpadał (zostały 4 miesiące) chociaż, rzeczywiści jesli
              drugiej części nie zaczna na dniach to na pewno nie skończą przed oddaniem
              naszych mieszkań....
              • daga022 Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 26.06.06, 21:40
                z tego co się dowiedzialam (bo jestem zainteresowana kupnem segmentu) Pan Piotr
                kazal mi się dowiedzieć za 2 tygodnie, czyli w pierwszym tygodniu lipca - w tym
                czasie ma prawdopodobnie zacząć się budowa
              • kajoo Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 28.06.06, 22:22
                Witam (sąsiad_1)

Gość portalu: Leszek napisał(a): ...choc ja bym
                > jeszcze w panike nie wpadał ....

Ja również nie wpadam, pragnę tylko zwrócić uwagę że pewne roboty nie kończą
                się terminowo.
                IWBAU potrzebuje ok. 3 miesięcy na wykonanie prac ciężkich w drugim budynku.
                Więc rzeczywiście zostało im już bardzo niewiele czasu.

Co do naszych mieszkań to napiszcie proszę czy w waszych lokalach prace:
                elektryka,tynki i okna są już pokończone. W naszym ustaliliśmy już punkty
                hydrauliczne.

A tak ogólnie to myślę że poprostu trzymajmy rękę na pulsie. Pytajmy o wszystko
                p. Piotra i piszmy o tym co nowego na forum żeby wszyscy byli poinformowani.

pozdrawiam
          • daga022 Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 27.06.06, 12:19
            Gość portalu: sąsiad_1 napisał(a):

> Witam sąsiadów.
            > Cos to nasze forum ostatnio ucichło.

czy jest jakieś forum dotyczące tej inwestycji ?? gdzie?
            • Gość: Leszek Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: *.chello.pl 27.06.06, 19:05
              Poza tym tutaj to nie ma chyba żadnego innego...
              Po prostu nikt sie dawno nie odzywał w tym wątku
              • kraszak Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 05.07.06, 11:25
                Witam wszystkich sąsiadów. Również mi zależy na odebraniu mieszkania najpóźniej
                w październiku. Czy Szanowni Sąsiedzi mają jakieś informacje dotyczące zakupu
                drzwi wejściowych? Bedę wdzięczny za wszystkie informacje.
                • Gość: mauza06 Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 13:15
                  Też jestem zainteresowana wspólnym zakupem drzwi wejściowych.
                  Robiłam rozeznanie w rożnych frmach. Wydaje mi się że drzwi które proponują
                  wykonawcy naszego budynku mają atesty i są konkurencyjne cenowo. Nie byłam
                  jeszcze na ul. Połczynskiej 66 gdzie mają sklep, ale na stronie internetowej
                  jest opis i zdjęcia www.laporte .pl.
                  Przy większym zakupie można negocjiować ceny. Ja potrzebuje drzwi wejściowe do
                  dwóch mieszkań . Jestem otwarta na inne propozycje co do producenta

• Gość: Leszek Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: 195.12.32.* 12.07.06, 13:44
                    Budowa drugiego budynku ruszyła a tu jest zgoda na budowe jak ktos jest
                    zainteresowany szczegółami:
                    www.piaseczno.pl/213-4271fdcf38a61-4508.htm
                    • pnadworski Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 14.07.06, 16:45
                      witam wszystkich sasiadow!! rzeczywiscie troche im sie to wszystko przeciaga.
                      jak rozmawialem z P Piotrem w maju to do konca maja mialy byc zakonczone ciezkie
                      roboty w drugiej czesci osiedla. Moze rzeczywiscie trzeba by bylo sie spotkac na
                      budowie i nacisnac delikatnie na P Piotra.
                      Pozdrawiam sasiad z lokalu 17.
                      • daga022 Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 17.07.06, 23:59
                        czy możecie mi powiedzieć czy oplaty które wnosiliście byly ustalone wg z góry
                        ustalonych terminów czy wg postepów pracy na budowie ?
                        • Gość: Leszek Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: 195.12.32.* 18.07.06, 09:11
                          No ja niestety ma zapisy ze wszystkie raty poza ostatnia sa wg ustalonego w
                          umowie terminu, a ostatnia rata po ostatecznym odbiorze...
                          • daga022 Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 18.07.06, 10:20
                            leszek ale staraleś sie to przeforsować i się nie dalo czy poprostu na to
                            poszedleś ?? bo ja jutro jade omawiać umpowę i chcialabym mieć jakieś pojęcie
                            • Gość: Leszek Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: 195.12.32.* 18.07.06, 12:32
                              niektore rzeczy negocjowalem, ale tego chyba nie udalo mi sie przeforsowac,
                              choc terminy wplat troche opoznilem ze wzgledu na kredyt itd.
                              Ogolnie mozesz probowac z nimi negocjowac bo na sporo rzeczy ida na reke.
                            • damzawa Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 18.07.06, 15:38
                              Daga022 daj znac czy udalo Ci sie wynegocjowac cos z developerem. Ja probowalem
                              przed podpisaniem umowy ale nic z tego nie wyszlo.
                              Pozdrawiam
                              Damian
                              • daga022 Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 18.07.06, 21:56
                                OK umówilam się na czwartek, więc napiszę w czwartek! myslalm że jednak uda mi
                                się coś wynegocjować, ktoś wczesniej pisal że idą na rękę.
                                damian a ty kpileś mieszkanie czy segment ?
                                • damzawa Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 19.07.06, 07:44
                                  Ja kupilem mieszkanie z ogrodkiem, jak Ci sie uda cos wynegocjowac to
                                  Gratulacje dla Ciebie.
                      • kajoo Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 22.07.06, 18:33
                        Witam sąsiadów.

Zgodziliśmy się wszyscy że budowa "troszkę" się wydłuża. Ale (nie broniąc
                        iwbau) ko pokaże mi dziś budowę prowadzoną przez polską firmę ne mającą
                        opóźnień??
                        Iwbau ma do zrobienia (przynajmniej w naszym mieszkaniu) podłogę(wylanie
                        posadzki), założenie grzejników, połozenie drugiej warstwy płyt g/k na I
                        piętrze, doprowadzenie instalacji gazowej, pouzupełnianie ubytków w tynkach.
                        Napiszcie proszę czy zaawansowanie w waszych mieszkaniach jest podobne
                        (większe/mniejsze??). Wtedy wszystkim forumowiczom wyklaruje się obraz całego
                        budynku Łabędzia 29.
                        Byłem na budowie niedawno. Zostaje jeszcze otynkowanie naszego budynku i jego
                        pomalowanie. Fundamenty II etapu wylane, mury rosną więc nareszcie coś się tam
                        dzieje.
                        Ciągnąc wątek spotkania to moja propozycja jest taka abyśmy się spotkali na
                        początku września (skończą się wakacje, urlopy). Wtedy zostanie ok. 1-2 m-ca do
                        oddania więc myślę że będziemy mogli rozmawiać z p.Piotrem konkretnie.
                        pozdrawiam
                        • Gość: sasiad Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: 80.72.40.* 22.07.06, 20:05
                          odnosnie tych drzwi o ktorych rozmawialas ze swoim sprzedawca, jaka jest jego
                          opinia mowisz ze nie wyrazal sie onich dobrze jakie negatywy podawal podziel
                          sie z nami.
                          Czy niebyl on sprzedawca konkurencji, mowil ze dobre sa Gerdy pewnie sprzedawal
                          gerde.
                          Pozdrawiam
                          sasiad
                          • kajoo Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 23.07.06, 21:45
                            Witam sąsiadów.

Kilka uwag do "sasiada".
                            1."> odnosnie tych drzwi o ktorych rozmawialas" nie mam pojecia skąd wyczytałeś
                            iż jestem rodzju żeńskiego.
                            2."...mowil ze dobre sa Gerdy pewnie sprzedawal gerde" nie mam pojecia gdzie
                            wyczytałeś w moim poscie że sprzedawał gerdę. Gwoli scisłości sprzedawał drzwi
                            włoskie, (LaPorte miał również w ofercie), oraz krajowe (produkcja na
                            ul.Bartyckiej)

Gerda to drzwi które mnie interesują i chętnie zapoznam się z opinią innych.
                            Co do LaPorte sprzedawca miał zastrzeżenia do stosowanych oklein i jakosci
                            wykonania. Ale trzeba chyba pamietać że każdy ma prawo do swoich opini więc co
                            wy na to drodzy sąsiedzi.

pozdrawiam
                • kajoo Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 22.07.06, 18:09
                  WItam sąsiadów

Rozmawiałem na temat drzwi wejściowych z zaprzyjaźnionym sprzedawcą i szczerze
                  mówiąc wyrażał sie o nich średnio przychylnie. Moja propozycja co do drzwi
                  wejściowych to Gerda.
                  Czy ktoś z siąsiadów dysponuje opiniami na temat tych drzwi?

pozdrawiam
                  • daga022 Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 24.07.06, 13:12
                    czy ktoś z was kupil mieszkanie 2 poziomowe ? ile one mialy metrów ?
                    • damzawa Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 24.07.06, 13:41
                      mialy one ok 60m2 ( 58-59 )te mniejsze bo bylo tez mieszkanie 137m2.
                      • daga022 co się dzieje 26.07.06, 00:26
                        maciejka pomylily ci się inwestycje. Iwbau buduje obok Osiedla Labędzia i to
                        nie jest to samo :)

co się dzieje z tym forum ? czemu mi nowe posty wsakują gdzieś w środku a nie
                        na końcu ???? coś z moim kompem czy co ?
                        • daga022 Re: co się dzieje 27.07.06, 22:02
                          no dobra już wiem o co chodzi....

chcę tylko napisać że cieszę się bardzo bo dziś podpisalam umowę na segment
                          • Gość: gosc Re: co się dzieje IP: 83.238.4.* 28.07.06, 07:53
                            czy mozesz powiedziec jakie sa aktualne ceny segmentu za m.
                            • daga022 Re: co się dzieje 01.08.06, 20:42
                              cena za metr ok.4700. mam pytanie czy ktoś s interesowal sie odnosnie uzytych
                              materialow, a konkretnie ich jakosci.czy jest ktos kto kupil mieszkanie w
                              drugim budynku, ile placil i czy nie zaniepokoila was zmiana cegly z porotermu
                              na leier.
                              • Gość: 125 Re: co się dzieje IP: *.polkomtel.com.pl 02.08.06, 16:05
                                Patrzcie też na jakość wykonywanych prac aby Wam się mieszkania nie zaczęły
                                zbyt szybko sypać...
                                • Gość: sasiad Re: co się dzieje IP: 83.238.4.* 02.08.06, 16:38
                                  Czy mozesz cos doradzic. Na co zwracac najwieksza uwage. Czy masz jakies
                                  doswiadczenie z takimi budowami.
                                  Dzieki za jakies podpowiedzi.
                                  • Gość: 125 Re: co się dzieje IP: *.polkomtel.com.pl 04.08.06, 09:07
                                    To zależy od konkretnego developera.
                                    Znany jest chyba wszystkim przykład Hulti-Hekk (www.titanic.xtra.pl).
                                    IWBAU też nie jest ideałem ...
                                    • damzawa Re: co się dzieje 04.08.06, 14:12
                                      Skad masz takie przypuszczenia ze porownujesz ich do Multi-Hekka.
                                      Moim zdaniem niejest do konca tak zle, staraja sie raz mocniej raz slabiej, ale
                                      widac ze developer chce wykonac swa prace jak najlepiej.
                                      • Gość: 125 Re: co się dzieje IP: *.polkomtel.com.pl 04.08.06, 15:26
                                        A gdzie ja ich porównywałam do MH?

> widac ze developer chce wykonac swa prace jak najlepiej.
                                        A dostał już całą kasę za mieszkanie? ...
                                      • Gość: Leszek Re: co się dzieje IP: 195.12.32.* 04.08.06, 15:48
                                        Tez uwazam ze z IWBAUem nie jest zle i jak narazie wspolpraca uklada w miare
                                        rozsadnie, jezeli sa nawet jakies male nieporozumienia to widac ze developer
                                        nie ma, za przeproszeniem, klienta w dupie :)
                                        jest szansa ze mieszkanka zostana oddane w terminie i o!
                                        Pozdrawiam Sasiadów!
                                        • pnadworski Re: co się dzieje 06.08.06, 16:18
                                          ktos chyba nie wie co mowi porownujac IWBAU do Multi-Hekka. Jak narazie
                                          widzialem inwestycje Iwbau w Nowej Iwicznej i jakos sie nie sypie po zimie jak
                                          MH. Pozdrowienia dla sasiadow z Łabędziej. Piotr
                                          • Gość: gosc Re: co się dzieje IP: 83.238.4.* 07.08.06, 07:57
                                            Ale czy widzieliscie ich poprzednia inwestycje moim zdaniem wielka porazka,
                                            budynek wyglada jakby mial z 10 lat a nie 2 jak ma. Wykonczenie ogrodzenia
                                            katastrofa cale w pecherzach z rdzy, a podmurowka taka jakby dziecko wynowywalo.
                                            • Gość: 125 Re: co się dzieje IP: *.polkomtel.com.pl 07.08.06, 09:24
                                              I nie tylko to ...
                                              • Gość: Lechu Re: co się dzieje IP: 195.12.32.* 07.08.06, 15:52
                                                cos mi sie wydaje ze to jakas konkurencja...stara sie oczernic naszego
                                                developera :)
                                                • Gość: aga Re: co się dzieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 20:25
                                                  To może zapytajmy pana Piotra lub Stanisława o poprzednią inwestycję?
                                            • pnadworski Re: co się dzieje 07.08.06, 16:16
                                              Gość portalu: gosc napisał(a):

> Ale czy widzieliscie ich poprzednia inwestycje moim zdaniem wielka porazka,
                                              > budynek wyglada jakby mial z 10 lat a nie 2 jak ma. Wykonczenie ogrodzenia
                                              > katastrofa cale w pecherzach z rdzy, a podmurowka taka jakby dziecko wynowywalo
                                              > .
                                              a możesz Gościu podać adres tej inwestyci o której tak piszesz?
                                              • Gość: sąsiad_15 Organizacja osiedla IP: *.plaap.power.alstom.com / 213.77.49.* 08.08.06, 09:30
                                                ponieważ roboty na naszym osiedlu posuwają się w dobrym tempie, proponuję nowy
                                                wątek: Organizacja osiedla czyli;

- osiedle otwarte czy zamknięte,
                                                - strzeżone czy nie strzeżone
                                                - jeśli ochrona, to indywidualnie czy zbiorowo,
                                                - internet: każdy sobie, czy provider osiedlowy,

inne sprawy?
                                                • Gość: Leszek Re: Organizacja osiedla IP: 195.12.32.* 08.08.06, 11:39
                                                  a ja taki watek humorystyczny, cytując sąsiada:
                                                  "roboty na naszym osiedlu posuwają się w dobrym tempie"
                                                  nie wiem czy to dobrze, ale jeżeli tempo jest odpowiednie to może im (robotom)
                                                  nie przeszkadzajmy ;), może jakies małe robociki z tego beda....
                                                  Pozdro
                                                  • Gość: sasiad_15 Re: Organizacja osiedla IP: *.plaap.power.alstom.com / 213.77.49.* 08.08.06, 12:30
                                                    A sąsiad może po(d)sunie coś bardziej konkretnie w tym temacie;-)
                                                  • Gość: sasiad Re: Organizacja osiedla IP: 83.238.4.* 08.08.06, 12:52
                                                    Czy ktos byl dzisiaj z sasiadow na budowie. Co tam sie dzieje ja juz niebylem
                                                    dlugi czas, ale moze w sobote sie wybiore.
                                                    Pozdr
                                                • kajoo Re: Organizacja osiedla 17.08.06, 21:59
                                                  Mysle że sąsiad_15 porusza bardzo interesujący temat.
                                                  Moja opinia:
                                                  - osiedle zamknięte
                                                  - strzeżone czy nie strzeżone (moim zdaniem wystarczy jezeli wszystkie
                                                  mieszkania będą dozorowane systemem alarmowym tzw. monitoring)
                                                  - jeśli ochrona, to indywidualnie czy zbiorowo (nie bardzo wiem o co chodzi)
                                                  - internet: provider osiedlowy, (p. Piotr z tego co mówił prowadził rozmowy z
                                                  Netią)

Czy ktoś z sąsiadów był na budowie i co p.Piotr mówi o terminie przekazania
                                                  mieszkań.
                                                  Ja wybieram się w najblizszą sobotę na budowę i zobaczymy co i jak z postepami
                                                  na budowie.

pozdrawiam
                                                  • pnadworski Re: Organizacja osiedla 20.08.06, 18:35
                                                    witam szanownych sąsiadów!
                                                    jestem tego samego zdania co kajoo, tzn.
                                                    - osiedle zamknięte,
                                                    - monitoring,
                                                    - ???
                                                    - provider osiedlowy.

Byliśmy z żoną w sobotę na budowie i...miłe zaskoczenie mamy już wylewkę w
                                                    mieszkaniu, która wygląda bardzo dobrze jak narazie.
                                                    Rozmawialiśmy z p. Piotrem co do wejścia do mieszkania powiedział, żeby szykować
                                                    się raczej na koniec października a to dlatego, że będą jeszcze podłączać
                                                    wszystkie media i rozkopią drogę dojazdową.

Pozdrawiam wszystkich sąsiadów.
                                                    NBP lok. 16
                                                  • kajoo Re: Organizacja osiedla 04.09.06, 22:41
                                                    Witam sasiadów

Bylismy ostatnio na budowie. Tył budynku ma juz zrobioną całą elewację.
                                                    Mam też pytanie do sąsiadów. Czy zakładacie juz drzwi zewnetrzne w swoich
                                                    mieszkankach?

pozdrawiam
                                                  • Gość: Leszek Re: Organizacja osiedla IP: 195.12.32.* 05.09.06, 08:44
                                                    My zamowilismy u Pana Piotra drzwi La porte, wiec jestesmy od nich zalezni...
                  • Gość: Kuba Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: *.gprspla.plusgsm.pl 22.08.06, 22:16
                    Witam sąsiadów,
                    dziś byłem w "salonie" Laporte i szczerze powiedziawszy drzwi wcale mnie nie
                    zachwyciły. Dodatkowo są drogie, jeśli mają dobrze wyglądać. W tej samej cenie
                    lub taniej można kupić sprawdzoną markę Gerdę i na takie się chyba zdecyduję.
                    Pozdrawiam
                    • mala9988 Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 24.08.06, 11:16
                      Witajcie Sąsiedzi
                      Okazuje się że zakup dobrych drzwi wcale nie jest taki prosty jakby się mogło
                      wydawać. Kuba pisał, że po obejrzeniu drzwi Laporte przychyla się raczej go
                      Gerdy. My też poszukujemy teraz dzwi do naszego mieszkanka więc
                      skontaktowaliśmy sie ze znajomym, który zajmuję sie zawodowo ich sprzedażą. Też
                      skłanialiśmy sie raczej ku Gerdzie ale co się okazało zostaliśmy ostrzeżeni
                      przez niego właśnie przed Gerdą. Znajomy uzasadniał to bardzo dużą liczbą
                      reklamacji.A to według mnie jednak nie świadczy o tych dzwiach najlepiej.
                      Szkoda by było wydać sporo pieniędzy na drzwi, które w niegługim czasie mają
                      się rozpadać :-)
                      Drodzy Sąsiedzi, jeśli natraficie w Waszych poszukiwaniach na inne firmy
                      produkujące drzwi to dajcie znać. Myślę, że wielu spośród nas jest teraz
                      zainteresowanych właśnie zakupem drzwi i warto wymieniać opinie. Zaznaczajcie
                      proszę czy są to dzwi wewnętrzne czy zewnątrze. O ile dobrze pamiętam to
                      dotychczas na forum pisalismy o dzwiach Gerdy i Laporte. A może ktoś z Was
                      słyszał coś o drzwiach Dierre? Mam nadzieję, że nie przekręciłam nazwy.
                      Pozdrawiam
                      • pnadworski Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 27.08.06, 13:45
                        Witam wszystkich sąsiadów!! W sobotę byliśmy z żoną w LaPorte. Po pierwsze to
                        nie podobała nam się obsługa "salonu". Potraktowano nas tam jak intruzów. Po
                        drugie to te drzwi wogólne nam się nie podobają i po przeliczeniu wcale nie są
                        takie tanie. Pojechaliśmy do sklepu z drzwiami Gery i odrazu lepeij się
                        poczuliśmy. Cena drzwi wejściowych klasy C w okolicach 2100 brutto z montażem,
                        dwoma zamkami, sztywnym łańcuchem i wizjerem (model Gerda CT). Po trzecie
                        byliśmy świadkami nerwowoej rozmowy co do wykonania drzwi LaPorte. Klientka
                        składała już 3ci raz reklamację na odklejającą sie okleinę i nie mogła się z
                        firmą dogadać. No i tym sposobem też zdecydowaliśmy się na Gerdę. Jeśli okaże
                        się jednak, że nie są one najlepszej jakości to zmienimy na inne.
                        Jeśli chodzi o inne marki drzwi to aktualnie mamy w mieszkaniu drzwi Juwent i
                        jak narazie nie narzekamy na jakść wykonania.
                        I jeszcze jedna sprawa w standardziw wykończenia mamy zapewnione drzwi wejściowe
                        do mieszkania czy ktoś orientuje się jak to bedzie rozwiązane przez Pana Piotra
                        czy będzie on odliczał jakieś kwoty od ceny mieszkania, czy IWBAU będzie
                        pokrywał jakiś częściowy koszt naszych wybranych drzwi?
                        Pozdrawiamy sąsiadów NBP :)
                        • Gość: Leszek Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: 195.12.32.* 28.08.06, 08:19
                          Pan Piotr ma "refundować" część (chyba 600 zł) i podobno jak sie wezmie fakture
                          na iwbau to to tylko cene netto bedzie trzeba zaplacic bo vat oni sobie
                          odlicza....

ps. Juz wiadomo jaka bedzie elewacja bo pojawila sie w części budynku, i beda
                          to kolory zółty i pomarańczowy, jak dla mnie wyglada to całkiem ładnie!

Pozdr
                          • pnadworski Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 30.08.06, 10:22
                            Witam!
                            Leszek dziekuję za podpowiedź. Wszysko się zgadza z tym co napisałeś. IWBAU
                            zwraca za drzwi 600 pln i jeśli weźmie się FV na IWBAU to płacimy tylko cenę netto.
                            Podobno caa zachodnia ściana jest już otynkowana. W sobotę wybieramy się z żoną
                            zobaczyć. Pozdrowienia dla wszystkich.
                            • Gość: sasiad_15 Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: 213.77.49.* 08.09.06, 16:51
                              IWBAU zerwało umowę na drzwi wejściowe - trzeba się zaopatrzyć we własnym
                              zakresie.
                              • xristos Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 08.09.06, 17:32
                                Nie rozumiem: IWBAU zerwał umowę na drzwi zewnętrzne, z kim ją zerwał z firmą
                                Laporta? Jak mam to rozumieć, że mamy się sami zaopatrywać w drzwi? Czy IWBAU
                                chce się pozbyć obowiązku wyposażenia naszych mieszkań w drzwi?
                                • Gość: sąsiad przejazdem IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: 194.181.28.* 14.09.06, 12:43
                                  Czy ktoś z przyszłych sąsiadów zagląda na to forum, bo mam wrażenie, że
                                  wymarło. Być może jeszcze jest wcześnie aby o tym mówić, ale spotkanie na
                                  budowie w sobotę, tą lub następną, mogło by coś wnieść do naszego przyszłego
                                  bytowania.

Pozdrawiam przyszłych sąsiadów.
    • Gość: sasiad Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: 83.238.4.* 15.09.06, 07:54
      Z tego co sie juz zorjentowalem wiekszosc sasiadow nie interesuja takie
      spotkania, ale ja jestem za. Wyznaczmy jakis termin moze sie uda. Coraz blizej
      do oddania mieszkan ( chodzi o termin z umowy )bo prace nabudowie sa caly czas
      trawaja. Mieli zaczac kopac pod wode i kanalizacje ale niestety nie zaczeli
      (tak to juz ich norma do ich terminu trzeba z gory dodac 2 tygodnie). Termin
      oddania tuz tuz.
      Pozd
      • Gość: Leszek i Magda Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: 195.12.32.* 15.09.06, 08:53
        rowniez jestesmy za pomyslem, aby sie spotkac, tylko jak wiadomo ustalic termin
        ktory pasowalby wszystkim bedzie bardzo trudno...
        pozdrawiam!
        • mala9988 Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 15.09.06, 21:31
          Witajcie
          A może jutro ktoś z Was będzie na budowie? My proponujemy w następną sobotę tj.
          23 września ok godz 10.00. Jeśli komuś z Was taki termin spotkania odpowiada to
          czekamy na sygnał. No i trzeba wyznaczyć dokładne miejsce ewentualnego
          spotkania bo jeśli się rozejdziemy do swoich mieszkań to trudno mam bedzie sie
          porozumieć :) wiec może np. między naszym budynkiem a budynkiem dopiero
          stawianym? Jakby co czekamy na odzew w tej sprawie i do miłego zobaczenia
          Pozdrawiamy
          Sąsiedzi
          • Gość: sasiad_10 Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: 80.72.40.* 16.09.06, 07:13
            Spotkajmy sie jest duzo spraw do wyjasnienia z developerem odnosnie wykonczen
            mieszkan, i najwazniejszego oddania mieszkan. Bo jak ma w zwyczaju ten
            developer bedzie opoznienie.
            Pozd.
            • Gość: Kuba Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 17.09.06, 09:31
              Witam sąsiadów,
              spotkanie jest jak najbardziej wskazane, ponieważ dowiedziałem sie dość
              niepokojących rzeczy od developera. Termin oddania kluczy jest planowany owszem
              na koniec paździenika, ale bez gazu czyli ogrzewania. jeśli ktos planował
              wykańczanie w tym roku to może o tym zapomnieć, ponieważ zainstalowanie gazu
              może zostać wykonane dopiero w grudniu. I to też nie jest pewne, ponieważ
              developer nie jest w stanie określić konkretnego terminu. Nam to kompletnie
              pokrzyżowało plany. Z dobrym fachowcem od wykańczania trzeba się umówić na
              długo wstecz, a my nie mamy takiej możliwości. Myślę, że trzeba poruszyć ten
              problem na sobotnim spotkaniu.
              POzdrawiam!
              • Gość: obserwator Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: 80.72.40.* 17.09.06, 19:15
                To juz dawno bylo wiadome ze ten developer to nic dobrego, od samego poczatku
                mial jakies problemy. Co wam da ze bedziecie mieli klucze jak niebedzie mozna
                tam mieszkac, ja mialem takie same problemy z innym developerem. Obiecywal
                gruszki na wierzbie a skonczylo sie z kilku miesiecznym opoznienie.Dobrze ze
                obserwowalem forum i poczytalem poprzednie posty. PODSUMOWUJAC DOBRZE ZE NIE
                KUPILEM TU MIESZKANIA.
                • kajoo Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 17.09.06, 19:56
                  ..................
                  i w tym obserwator ma rację po co mam klucze do mieszkania nie gotowego do
                  zamieszkania...........
                  Mysle że nad nieodbieraniem NIESKOŃCZONYCH mieszkań też należy się zastanowić.

pozdrawiam.
                • Gość: Kuba Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: *.gprspla.plusgsm.pl 17.09.06, 21:51
                  Do Obserwatora.

To chyba dobrze, że nie kupiłeś tego mieszkania , bo wtedy ja bym żałował , że
                  je kupiłem.
              • kajoo Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 17.09.06, 19:40
                Witam sąsiadów.
                Pytanie do Kuby.
                Czy przez "zainstalowanie gazu" w naszych mieszkaniach należy rozumieć
                doprowadzenie gazu do naszego budynku? Bo same rury do instalacji gazowej
                zaczęli już instalować. Czy raczej chodzi tu o to że Mazowiecka Spółka Gazowa
                nie może podłączyć naszego budynku do swojej instalacji (z tego co wiem MSG
                kładzie we własnym zakresie rury do skrzynek rozdzielczych). Czy może chodzi o
                to że IWBAU będzie musiało zapłacić MSG za każde podłączenie jakąś kwotę
                ryczałtową i woli to zrobić za jednym zamachem gdy gotowy do podłączenia będzie
                drugi budynek.
                Napisz Kuba co IWBAU miał na mysli bo chyba za dużo gdybam.
                No i co za spotkaniem?? Drodzy sąsiedzi jeżli teraz nie zadbamy o nasze
                interesy to IWBAU może poczuć że pewne sprawy, użyję nieładnego słowa,
                nam "wiszą" i że można z nami pograć. Jeżeli spotkamy się razem, niekoniecznie
                od razu na budowie, tylko poza nią i wymienimy uwagi i spostrzerzenia we
                wlasnym gronie, bez baczego oka IWBAU, będziemy mogli wysunąć konkretne
                rządania w konfrontacji z IWBAU. Co sąsiedzi na to???
                Co do miejsca spotkania to może być przed naszą budową a potem ustalimy. Wiec
                może nalbliższa sobota o godz. 10.00?
                Pozdrawiam wszystkich zaangażowanych.
                • Gość: sasiad Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: 80.72.40.* 17.09.06, 19:53
                  Ja jestem za takim spotkaniem, powinnismy sie spotkac w swoim gronie i
                  przedyskutowac wszystkie nasze sprzeciwy i niedociagniecia developera a jest
                  ich sporo w lokalach. W jednym z postow mala99 pisala zeby byla to przyszla
                  sobata godzina 10 ale przed budowa.
                • Gość: Kuba Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: *.gprspla.plusgsm.pl 17.09.06, 21:59
                  Witam,

Z tego co mi wiadomo Iwbau chce za jednym razem podłączyć dwa budynki (by
                  ograniczyć koszty i formalności z tym związane).Pytanie tylko, czemu naszym
                  kosztem. Można spróbować jakoś wpłynąć na Iwbau, by nie czekać na oddanie
                  drugiej inwestycji.
                  Pozdr
                  • kajoo Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 17.09.06, 22:05
                    Witam
                    Kuba powiedz mi czy p. Piotr powiedział o tym iz chcą podłączyć oba budynki
                    razem?? Bo jesli tak to moim zdanie, bezwzględnie musimy postawić sprawe przed
                    IWBAU jasno że nie ma odwlekania terminu podłączenia. Nie wiem jak oni sobie
                    wyobrażają wykańczanie mieszkań które nie są ogrzewane.

pozdrawiam
                    • Gość: Leszek i Magda Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: 195.12.32.* 18.09.06, 08:59
                      Witam!
                      Zgadzam sie z sasiadami, nie możemy na to pozwolic zeby mieszkania od listopada
                      staly nieogrzewane, poniewaz grozi to grzybem i nie da sie takiego mieszkania
                      wykanczac...
                      Dlatego spotkanie jest jak najbardziej konieczne!

Pozdrawiam!
                    • beciunia1 Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 18.09.06, 11:41
                      Witam wszystkich Sąsiadów!
                      Ponieważ coraz więcej jest problemów z budową i na budowie, również uważam, że
                      spotkanie jak największej liczby osób w sobotę 23.09.2006 o godzinie 10.00
                      PRZED BUDOWĄ! jest bardzo wskazane. Powinniśmy zacząc ustalać pewne rzeczy
                      wspólnie bo tylko wtedy możemy coś osiągnąć. Co do odbioru mieszkan przed
                      podłączeniem gazu i genralnie przed wykończeniem wszystkiego to jest to wogóle
                      niedopuszczalne. Jak już ktos coś odbierze to potem zostanie z tym co ma i
                      koniec. No ale te wszystkie rzeczy najlepiej obgadać "na żywo". Dlatego
                      proponuje żeby te osoby, które mają już telefony zapoznanych sąsiadów,
                      skontaktowali się z nimi i dały znać o sobotnim spotkaniu. Im wiecej nas bedzie
                      tym lepiej. Ja w każdym razie stawię się na umówione spotkanie. Prosze żeby
                      inni tez potwierdzili swoje przyjście.

pozdrawiam
                      • damzawa Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 18.09.06, 13:57
                        ja tez jestem za spotkaniem skontaktuje sie z osobami do ktorych mam telefon.
                        Pozdrawiam
                    • Gość: Kuba Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: *.tetrapak.com 19.09.06, 09:29
                      Witam,

Piotr powiedział to w luźnej rozmowie, że chciałby podłączyć dwa budynki za
                      jednym razem. Chce po prostu zaoszczędzić na podłączeniu, ale mi się to
                      osobiście nie podoba i uważam to za nieuczciwe wobec nas.

Pozdrawiam
                      • pnadworski Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 19.09.06, 19:44
                        nie no my sie nie zgadzamy na zadne zekanie z podlaczaniem gazu w grydniu. W
                        grudniu to my chcemy juz tam mieszkac a nie czekac na gaz. na spotkaniu bedziemy
                        z zona napewno. pozdrawiamy sasiadow.
                        • mala9988 Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 19.09.06, 21:00
                          Witajcie
                          My też będziemy na zebraniu. Rozumiem, że spotykamy się o godzinie 10.00 przed
                          budową.
                          Do zobaczenia w sobotę.
                          • Gość: sasiad_14 Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: 83.238.4.* 20.11.06, 07:59
                            Kajoo wysylam CI link do miaterialow z Gminy. www.gmina-
                            piaseczno.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=159&Itemid=73&lang=polish
                            • Gość: bibka BTW "rewitalizacja" Piaseczna - cytat z dokumentu IP: *.lot.pl 05.12.06, 08:39
                              - uzupełnienie brakujących relacji skrętnych dla tramwajów na
                              skrzyzowaniach,
                              NIE KOMENTUJE - UMARLEM ZE SMIECHU
              • pnadworski Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 24.09.06, 19:24
                Drogi kolego Kubo czy mozesz nam napisac dlaczego nie pojawiles sie na spotkaniu
                w sobote i nie poruszyles tematu ze swojego postu a jesli sie pojawiles, to
                dlaczego nie chciales sie ujawnic. Cos mi sie wydaje ze nie jestes naszym
                sasiadem wiec prosze nie siej fermentu.
                Pozdrawiam. Piotr

Gość portalu: Kuba napisał(a):

> Witam sąsiadów,
                > spotkanie jest jak najbardziej wskazane, ponieważ dowiedziałem sie dość
                > niepokojących rzeczy od developera. Termin oddania kluczy jest planowany owszem
                >
                > na koniec paździenika, ale bez gazu czyli ogrzewania. jeśli ktos planował
                > wykańczanie w tym roku to może o tym zapomnieć, ponieważ zainstalowanie gazu
                > może zostać wykonane dopiero w grudniu. I to też nie jest pewne, ponieważ
                > developer nie jest w stanie określić konkretnego terminu. Nam to kompletnie
                > pokrzyżowało plany. Z dobrym fachowcem od wykańczania trzeba się umówić na
                > długo wstecz, a my nie mamy takiej możliwości. Myślę, że trzeba poruszyć ten
                > problem na sobotnim spotkaniu.
                > POzdrawiam!
                • Gość: Kuba Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: *.tetrapak.com 26.09.06, 13:05
                  Witam Sąsiadów,

Piotrze, co do siania fermentu to jesteś w błędzie. Nasz developer miał w
                  planach podłaczenie budynku w terminie późniejszym, ale nasza interwencja to
                  uniemożliwiła, wiec musiał wyjść z twarzą - powiedział, więc że to kłamstwo.
                  A co do ujawnienia się to nie było to konieczne.

Pozdrawiam
                  Kuba
                  • pnadworski Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno 26.09.06, 19:07
                    Rozumiem i mam nadzieję, że kiedyś się dowiem kim jesteś drogi Kubo. :)
                    Pozdrawiam Piotr
                    • Gość: Leszek Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: 195.12.32.* 05.10.06, 13:39
                      Ktos z sąsiadów był moze ostatnio na budowie?
                      Jakies zmiany?
                      • Gość: beciunia 1 Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 10:57
                        Witam Sasiadow!
                        Byl;ismy ostatnio na budowie. Jezeli chodzi o nasz budynek to nie ma
                        spektakularnych zamian. Robili podobno probe gazowa i wszystko jest ok.
                        Spektakularne zmiany sa za to w drugim budowanym budynku. Prace ida "jak z
                        bicza strzelil" :) Generalnie Pan Piotr powiedzial ze wszystko idzie zgodnie z
                        planem, wiec chyba mozna sie spodziewac ze niedlugo beda oddawac nam nasze
                        mieszkanka.
                        Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia na budowie!
                        • Gość: Leszek Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: 195.12.32.* 23.10.06, 09:08
                          Na budowie bylem w sobote 21.10.2006 i Pan Piotr przekazal, ze odbiory bedą w
                          drugiej połowie listopada...
                          Plac budowy rozkopany, ale miejmy nadzieje ze do konca listopada wszystko uda
                          sie juz ukonczyc!
                          Pozdrawiam!
                          • Gość: Leszek Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: 195.12.32.* 27.10.06, 13:39
                            Witam,
                            czemu sasiedzi przestali sie odzywac....
                            Czy ktos ostatnio zagladal na budowe?
      • kajoo IWBAU - Mysiadło Piaseczno 19.11.06, 11:03
        Witam.

Drodzy sąsiedzi w Urzędzie Miasta i Gminy Piaseczno pokój 47 I piętro do dnia
        24 listopada wyłozony jest aktualny plan zagospodarowania przestrzennego dla
        terenów połozonych naokoło naszego osiedla (teren ograniczony m.in. ulicą
        Łabędzią). Nas lekko zaniepokioł fakt że na ogłoszeniu z którego dowiedzieliśmy
        się o tym fakcie, zawarta była informacja że zmiany w tym planie mogą
        wszystkich zaskoczyć. Jeżeli ktoś ma mozliwość (czyli w ciągu tygodnia obraca
        się w okolicach UMiG Piaseczo) niech zajrzy tam i napisze co urzędnicy planują
        lokalizować w okolicy naszego osiedla.

pozdrawiamy
        • Gość: Leszek Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: 195.12.32.* 20.11.06, 12:16
          Chodzi chyba o to, ale szczególy mozna sprawdzic dopiero na miejscu...
          www.bip.piaseczno.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=810&Itemid=32
          • Gość: Sasiad z Łabędziej Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: *.crowley.pl 21.11.06, 13:01
            Hello

Z tego co sie dowiedzialem to nic strasznego nas nie czeka. Plany ulegly tylko
            doprecyzowaniu z ogolnego przeznaczenia na budownictwo mieszkaniowe i uslugowe,
            na budownictwo jednorodzinne i wielorodzinne (bloki do 6 pieter i 21 m
            wysokości).

Dziekuje Paniom z Urzedu za mila i kompetentna obsluge. Tak trzymac.
            • Gość: AnkaS Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: 83.238.4.* 09.12.06, 12:03
              Cześć,
              Jestem zainteresowana zakupem mieszkania w drugim budynku. Przeczytałam co
              nieco i zaczęłam się bardziej zastanawiać. Fakt - cena mieszkania jest
              przystępna (w tej chwili chcą 5tys/m2 + 35 tys za garaż - ten już trochę drogi)
              ale przeczytałam, że ktoś zapłacić 4,7tys/m2. Czy ceny ostatnio uległy zmianom?
              Może ktoś ostatnio kupował i mógłby podać bieżącą?
              A co do opóźnień - odbiór 2-go budynku przewidują I-II 2007...
              Jak wygląda sprawa z przyłączeniem gazu do bud nr 1? Czy zostało to zrobione?
              • Gość: konrad Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: 83.238.4.* 11.12.06, 17:05
                Proponuje sie wielce zastanowic nad kupnem tam mieszkania, bardzo niski
                standart i kiepskie wykonanie, developer bardzo nieslowny.
                • Gość: Anka S Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: 83.238.4.* 13.12.06, 16:04
                  A Ty tam kupiłeś czy oglądałeś? Co do standardu na razie wiem , że grzejniki i
                  piec gazowy mają być Viessmanna...reszta nie mam bladego pojęcia. Ja już
                  oglądałam - wg mnie wykończenie jest "normalne" - ani za mało ani za dużo (choć
                  mogę się mylić bo jestem laikiem ale na 1-szy rzut oka nie można się
                  przyczepić. Kiedyś mieszkałam w budynku zbudowanym przez JW Construction -
                  chyba gorzej trafić to już nie można...). Jeśli wiesz coś o czym nie wiem to
                  napisz. A o co chodzi z tą niesłownością?
                  Dzięki i pozdr
    • Gość: gość Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 10:16
      Czy ten deweloper buduje osiedle Łabędzia?
      • Gość: Leszek Re: IWBAU - Mysiadło Piaseczno IP: 195.12.32.* 04.12.06, 11:12
        nie...

buduje na ul. Łabędziej ale 100 metrow wcześniej i duzo mniejsza inwestycja
        • Gość: archeo IWBAU 2 etap IP: *.chello.pl 10.01.07, 12:03
          Czytałam Wasze posty, ale ostatnio nic nie piszecie. Co sie dzieje z budową
          aktualnie? Czy I etap został skończony, tz podłączono Wam gaz? Odebraliście
          mieszkania? Byłam na budowie, bo jestem zaintersowana 2 etapem i nie zauważyłam
          by tam ktoś mieszkał.. Skad takie opóźnienia? Proszę o pilną odpowiedz, co
          jest grane na budowie... Pozdrawiam
          • Gość: Leszek Re: IWBAU 2 etap IP: 195.12.32.* 10.01.07, 15:11
            Wlasciwie oba budynki sa juz ukonczone i jest podlaczony gaz i prad i
            miekszania sa wlasnie oddawane a z tego co wiem dwie rodziny juz mieszkaja...
            Opoznienia niestety byly (wg developera przez problemy z podlaczeniem gazu i
            pradu), ale wg mnie to wlasciciele nie chcieli robic sobie przychodow w 2006
            roku i woleli oddac mieszkania juz w 2007....

Pozdrawiam
            • Gość: archeo Re: IWBAU 2 etap IP: *.chello.pl 11.01.07, 09:27
              Dzięki za informacje pocieszającą. Mam serdeczną prośbę - czytałam w postach że
              się spotykaliście z sąsiadami, pewnie niektórzy z Was maja ze sobą kontakt. Czy
              istnieje możliwość skontaktowania się z Tobą np telefonicznie/mailem, ponieważ
              mamy troche wątpliwości i dobrze byłoby pogadac o tym z "zahartowanymi"
              nabywcami mieszkań na tym osiedlu. Jeśli sie zgodzisz ujawnić swój nr
              tel/email, podam swój email. Pozdrawiam serdecznie
              • Gość: Anka S Re: IWBAU 2 etap IP: 83.238.4.* 12.01.07, 12:01
                Właśnie...Ostatnio ruch był znikomy a ja też liczyłam na jakąś podpowiedź ze
                strony przyszłych (w tej chwili obecnych;) sąsiadów w sprawie zakupu. Niestety
                odezwał się tylko tajemniczy Don Pedro, który próbował zniechęcić mnie do
                zakupu mnieszkania (II etap)oczywiście na moją prośbę aby podał przykłady na
                swoje zarzuty już nie odpowiedział - czyżby konkurencja? W połowie XII zostały
                do sprzedaży podobnież tylko 2 mieszkania o pow. ok 91m2.
                Pozdr
                • Gość: archeo Re: IWBAU 2 etap IP: *.chello.pl 12.01.07, 12:56
                  Aniu, czy Ty kupiłaś już tam mieszkanie? (My to właśnie rozwazamy). Czy masz
                  potwierdzone informacje, że 1 etap został zakończony definitywnie, że
                  podłączono gaz, grzeją kaloryfery, ze mieszkania zostały odebrane i czy w ogóle
                  jest zgoda gminy na użytkowanie (czy był formalny odbiór)? Jeśli nie miałbys
                  nic przeciwko, może mogłabym się z Toba jakoś skontaktować (tel/email), zalezy
                  mi na rozmowie z kimś kto już podpisał umowę.. Podam Ci swój email, jeśli sie
                  zgodzisz (nie podaje od razu, bo na forum "buszują" zazwyczaj poszukiwacze
                  adresów do rozsyłaia wirusów, spamów itp.. Pozdrawiam
                  • Gość: AnkaS Re: IWBAU 2 etap IP: 83.238.4.* 12.01.07, 14:39
                    możesz wysłać mi na maila anna.sawicka@kinnarps.pl nr tel stacjonarnego lub kom
                    to zadzwonię i pogadamy.
                    Pozdr
                    • Gość: archeo Re: IWBAU 2 etap_ do Ani S. IP: *.chello.pl 12.01.07, 15:00
                      Aniu, wysłałam maila. Pzdr, dzieki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka