Dodaj do ulubionych

Sady Rembertowskie - JW Construction

IP: proxy / *.radio.com.pl 23.10.02, 12:33
Witam,

Interesuje mnie opinia Wasza o Sadach Rembertowskich, poniewaz kupilem tam
mieszkanie.

Pozdrawiam,

Tarper
Obserwuj wątek
    • Gość: Marcepan Re: Sady Rembertowskie - JW Construction IP: *.waw.cdp.pl / *.crowley.pl 23.10.02, 13:01
      Hej

Osobiście przymieżałem się do kupna mieszkania w Sadach Remb., ale odwiedzając
      plac budowy zrezygnowałem z tego zamiaru i kupiłem w innym miejscu DP.
      - zraził mnie do tego miejsca kiepski dojazd i bliskość wielkiego komina.
      Reszta jest w zasadzie w porządku -miejsce całkiem fajne.
      Zmartwił mnie również ranny dojazd do centrum, który mozę trwać do dwóch godzin
      w szczycie. W normalnych warunkach jedzie się 25 minut -wiem bo kończyłem AON w
      Rembertowie.
      Dowiedziałem się również, że większość ludzi którzy kupili tam mieszkania to
      starsi lub w średnim wieku ludzie.
      A ja wolę zdecydowanie młodsze sąsiedztwo.

Pozdrawiam
      Marcepan
      • tarper Re: Sady Rembertowskie - JW Construction 23.10.02, 14:56
        Gość portalu: Marcepan napisał(a):

> Hej
        >
        > Osobiście przymieżałem się do kupna mieszkania w Sadach Remb., ale
        odwiedzając
        > plac budowy zrezygnowałem z tego zamiaru i kupiłem w innym miejscu DP.
        > - zraził mnie do tego miejsca kiepski dojazd i bliskość wielkiego komina.

Szkoda ze sie zraziles. Dojazd nie jest zly. Za wiaduktem na Marsa skrecasz w
        lewo i jedziesz III pasmowka omijajac centrum Rembertowa (SUPER SZYBI DOJAZD).
        Natomiast co do komina to tez troche sie balem ale bylem tam juz dziesiatki
        razy w wcale nic nie czuc (wrecz przeciwnie - czuc zapacj lasu)a wiekszy smrod
        masz w centrum miasta. (Zreszta elektrownie ta maja z tego co wiem niedlugo
        zamknac.

> Reszta jest w zasadzie w porządku -miejsce całkiem fajne.

Dzieki (tez mi sie podoba)

> Zmartwił mnie również ranny dojazd do centrum, który mozę trwać do dwóch
        godzin
        >
        > w szczycie. W normalnych warunkach jedzie się 25 minut -wiem bo kończyłem AON
        w
        >
        > Rembertowie.

Co do rannego dojazdu z Rembertowa to jedzie sie na Rado wiatraczna ok. 30
        minut a nie dwie godziny, jedno jest natomiast pewne korki sa wszedzie w calym
        miescie rano.

> Dowiedziałem się również, że większość ludzi którzy kupili tam mieszkania to
        > starsi lub w średnim wieku ludzie.
        > A ja wolę zdecydowanie młodsze sąsiedztwo.

Pomimo iz jestem mlodym czlowiekiem (przyjanmniej za takiego sie uwazam)to wole
        starszych ludzi poniewaz gwarantuje mi to cisze wieczorami (a o cisza po pracy
        jest dla mnie jak eliksir dla serca).

>
        > Pozdrawiam
        > Marcepan

Dzieki za twoja opinie i pozdrawiam,

Tarper
        • Gość: As Re: Sady Rembertowskie - JW Construction IP: *.aps.edu.pl 24.10.02, 13:48
          Będziemy sąsiadami mam nadzieję:)
          Czy wiesz coś na temat terminu oddania? Są w stanie wywiązać się z planowanych
          terminów (3 kwartał przyszłego roku)?

Pozdrawiam
          Asia
          • Gość: tarper Re: Sady Rembertowskie - JW Construction IP: proxy / *.radio.com.pl 24.10.02, 13:59
            Czesc,

Milo mi spotkacf bratnia dusze.
            Co do oddania to ja podpisalem umowe na mieszkanie w bloku III pietrowym, a
            data oddania w umowie jest IV kwartal.
            Ale moge Ciebie pocieszyc iz budowa idzie szybko.
            Jestem tam co tydzien i obserwuje zmiany.

Pozdrawiam,

Tarper
            • Gość: Dorota i Bartek Re: Sady Rembertowskie - JW Construction IP: *.chello.pl 27.10.02, 20:53
              czesc!

mamy zamiar rowniez kupic mieszkanie na tym osiedlu.
              niektorzy z was podpisali umowe wiec wiecie jak wyglada sprawa platnosci w
              praktyce(jakie sa raty,jak czesto itd..,jak zmienia sie cena 2800 biorac pod
              uwage wskaznik inflacji),podajcie szcegoly.wiemy ze przed zasiedleniem musimy
              wplacic 100%.
              przestraszyliscie nas ta elektrownia,nie wiedzielismy o tym wczesniej
              jak uwazacie,czy lepiej jest wziac kredyt za posrednictwem Jw constraction czy
              bezposrednio z banku?
              jestesmy młodzi,ktos tam narzekał ze sami starzy kupuja tam mieskzania,wiec
              zasilimy szeregi tych młodszych.

pozdrawiamy
            • db6 Re: Sady Rembertowskie - JW Construction 27.10.02, 21:03
              Czesc
              Chcemy rowniez kupic mieskzanie na tym osiedlu.
              Niektorzy z was podpisali juz umowy ,wiec powiedzcie jak wyglada sprawa
              platnosci w praktyce(jakie raty?jak cezsto? itd...,jak zmienia sie cena
              2800zl /m2 biorac pod uwage wskaznik inflacji GUS?)Wiemy ze mamy w momencie
              oddania zaplacic 100%.
              Jak waszym zdaniem korzystniej jest wziac kredyt?w banku czy za posrednictwem
              jw constraction?
              jestemy mlodzi a ktos napisal ze tam maja mieskzac sami strasi ludzie wiec
              zasilamy szeregi ....

pozdrawiamy

Dorota,Bartek
              • tarper Re: Sady Rembertowskie - JW Construction 28.10.02, 12:33
                db6 napisał(a):

Witam,

> Czesc
                > Chcemy rowniez kupic mieskzanie na tym osiedlu.
                > Niektorzy z was podpisali juz umowy ,wiec powiedzcie jak wyglada sprawa
                > platnosci w praktyce(jakie raty?jak cezsto? itd...,jak zmienia sie cena
                > 2800zl /m2 biorac pod uwage wskaznik inflacji GUS?)Wiemy ze mamy w momencie
                > oddania zaplacic 100%.

Platnosci wygladaja nastepujaco:
                1. 5% wartosci przy podpisaniu umowy
                2. 35% nalezy wplacic po 30 dniach od podpisania umowy
                3. 25% kiedy jest stan surowy otwarty (czyli stio caly budynek tylko bez okien
                i drzwi)
                4. 25% kiedy jest stan surowy zamkniety (zamontowane sa juz drzwi i okna)
                5. 10% przy odbiorze mieszkania

Co do ceny , to jak podpisalem umowe dolarowa.

> Jak waszym zdaniem korzystniej jest wziac kredyt?w banku czy za posrednictwem
                > jw constraction?

Ja skorzystalem z posrednictwa jw construction. Zlozylem im wszystkie potrzebne
                dokumenty i w przeciagu 2 tygodni mialem przyznany kredyt. Warto zalatwiac
                kredyt przez JW construuction chocoazby z tego wzgledu iz omijaja was wszelkie
                dodatkowe oplaty (np. wycena nieruchomosci, prowizja itp)

> jestemy mlodzi a ktos napisal ze tam maja mieskzac sami strasi ludzie wiec
                > zasilamy szeregi ....

>
                > pozdrawiamy
                >
                > Dorota,Bartek

Pozdrawiam,

Tarper
        • Gość: adam Re: Sady Rembertowskie - JW Construction IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.02, 14:26
          ja też kupilem tam mieszkanie, nie jestem jeszcze taki stary :) - 26 lat.
          polowa osiedla jest w programie 30% i nie myślę żeby zdecydowali sie na niego
          ludzie starsi, ale moze sie myle... dojazd ok. teraz mieszkam w ścislym centrum
          i też zdarza mi sie wracac do domu 1,5 godziny. w ktorym bloku kupiles, bo ja w
          tym bardziej kameralnym R3b. myślę ze bedzie tam fajnie, ja bym tylko pomyslal
          o postawieniu przunajmniejjednej tablicy do kosza :) pozdrawiam przyszłych
          sąsiadów.
          • tarper Re: Sady Rembertowskie - JW Construction 30.10.02, 14:48
            Witanko przyszly Sasiedzie,

Dzieki za odzew. Ja jestem nie wiele starszy od Ciebie poniewaz mam 28 lat.
            Bede mieszkac w bloku RIVc czyli blisko Ciebie.
            A co do kosza jestem za.

Pozdrawiam,

Tarper
    • Gość: paula Re: Sady Rembertowskie - JW Construction IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.10.02, 21:33
      Czesc,
      nie kupuje wprawdzie mieszkania w Sadach, ale mieszkam w Rembertowie i - jesli
      mozna - chcialabym wtracic do rozmowy dwa zdania.
      1. komin wprawdzie jest, ale najwyzszy w Polsce (jakies 300m), wiec kopci
      zdecydowanie w gore ;), a serio - kiedy wjezdzam do Rembertowa, to czuje swieze
      powietrze, a nie zapachy komina; Warszawa smierdzi o wiele bardziej!
      2. z tym dojazdem do centrum w godzinach szczytu to niestety moze byc prawda,
      ze tak dluuugo to moze trwac, poniewaz:
      a) jesli wyjazd przez "centrum" rembertowa, to czesto mozna utknac na
      przejezdzie kolejowym, a potem sznureczek aut dalej na Marsa, w zasadzie az do
      konca wiaduktu (czasami trace na to 20-30 min+ jazda w centrum, no to ladny
      czas sie uzbiera);
      b)jesli wyjazd przez ul. Zolnierska (czyli ta "trzypasmowka"), to niestety ona
      tez ma tendencje do korkowania sie, poniewaz nia wjezdzaja do warszawy
      mieszkancy Zabek i okolic, a potem i tak jest Marsa i ten piekielny wiadukt.
      Ale poza tym jest super, niby miasto a inna jakosc zycia. Przynajmniej dla mnie.
      Pozdrawiam serdecznie przyszlych mieszkancow:)
      CZESC
      • tarper Re: Sady Rembertowskie - JW Construction 28.10.02, 12:42

• tarper Re: Sady Rembertowskie - JW Construction 28.10.02, 12:47

• Gość: gregyoda Re: Sady Rembertowskie - JW Construction IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.10.02, 13:47
          Witam Rembertowszczan!

Ja też miałem ochotę kupić mieszkanie u Was. Niestety rozmysliłem się z moją
          żoną, gdyż nie bardzo podobał się nam kształt mieszkań i galeryjki.
          Poza tym ten dojazd też nie jest najlepszy. W efekcie zdecydowaliśmy się na
          Dębowy Park. Tutaj dojazd bedzie trochę lepszy mam nadzieję, a jakoś też
          przyzwyczaiłem się jeździc w tę stronę. Oby tylko Polfa nie dmuchała za bardzo,
          zresztą Wam też ten kominek...
          Pozdrawiam
          • Gość: Marcepan Re: Sady Rembertowskie - JW Construction IP: *.crowley.pl 31.10.02, 15:16
            Witam
            Zgadza się, że wyjazd z Rębertowa w stronę centrum o 7.00 jest ok., ale
            spróbujcie wyjechać między 7.45 a 8.30 -ta pora jest po prostu "przesrana".
            Obecnie mieszkam na Marysinie obok rębertowa i co dziennie jadę marsa i
            ostrobramską w stronę centrum do pracy na 9.00 z domu wychodzę o 7.50 i tak się
            z ledwością wyrabiam na 9.00. Oczywiście bez korków dojazd jest szybki np. dziś
            jechałem do Marszałkowskiej tylko 30 min (okres przedświąteczny, więc i ruch
            mniejszy).
            Rembertów bardzo lubię ze względu na otaczającą go naturę i AON w którym panują
            ekstra "klimaty", ba przymieżałem się nawet do kupna mieszkania w Sadach, ale
            kiepski dojazd (np. autobusem aby dojechać do centrum należy przesiąść się w
            drugi, jeszcze w Rembertowie)no i ten wielki komin, który zakłuca harmonię
            okolicy Sadów -reszta jest w porządku.
            Wybrałem więc Dębowy Park

Pozdrawiam wszystkich i życzę szczęścia
            • Gość: Dorota,Bartek Re: Sady Rembertowskie - JW Construction IP: *.tele2.pl 31.10.02, 16:27
              Ludzie!
              My mamy zamiar tam zamieskzac,ale poczytalam troche o JW..i nie były to miłe
              artykuły.Dowiedzielismy sie ze np osiedle na Grochowskiej miało opóźnienia
              około 15 miesięcy,a zreszta w umowie którą od nich dostałam teź niejasno jest
              napisane co jesli sie opoznia z budową,jest tam wiele do myslenia,zrobili sobie
              niezła furtke,że moze byc tak iz budowa sie opoźni ale oni nie biora za to
              odpowiedzialności jeśli bedzie to przyczyna od nich niezależn,wiec pod taki
              argument można podciągnąc każde ich podknięcia!
              Nie wiem co zrobimy,raczej bylismy zdecydowani,ale po tych artykułach mam pełno
              wątpliwosci.Ludzie którzy mieskzaja na tym osiedlu skarżą sie,że po 7
              miesiącach pękaja im sciany,rośnie grzyb,sciany
              nierowne.....itp...itd...poczytajcie"czarna lista developerów"
              • tarper Re: Sady Rembertowskie - JW Construction 31.10.02, 16:46
                Witam,

Owszem co do zlych wypowiedzi to jest ich na tym forum sporo. Trzeba jednak
                wziazc mala poprawke poniewaz
                1. jak na ilosc oddanych mieszkan przez jw to i tak malo jest krytyki
                2. jak sie kupuje malucha to nie trzeba oczekiwac mercedesa
                3. co do pekania scian to kazdy budynek w ciagu pierwszego roku osiada (w
                wyniku czego moga powstac pekniecia - oczywiscie lepiej zeby ich nie bylo)
                4. sporo moich znajomychh kupilo mieszkanie wlasnie w jw i oprocz uwag przy
                odbiorze mieszkania (ktore zreszta jw poprawilo)nie wypowiadali sie oni zle o
                tej firmie.
                5. a i tak sie wszystkim nie dogodzi.

Pozdrawiam,

Niepoprawny optymista
                Tarper
                • Gość: Dorota i Bartek Re: Sady Rembertowskie - JW Construction IP: *.chello.pl 31.10.02, 20:18
                  Traper!

W którym biurze jw pracujesz?
                  Twoje wypowiedzi brzmia jak instruktaz dla handlowca!
                  • tarper Re: Sady Rembertowskie - JW Construction 04.11.02, 09:51
                    Witam,

Nie pracuje w JW (dla mnie ta firma jest za mala). I wypraszam sobie
                    pieprzen......e takich farmazonow pod moim adresem. A gdybyscie byli
                    kuklteralni po za pomoc byscie chociaz podziekowali.

Tarper nie Traper
                    • Gość: niestety_klient_jw Re: Sady Rembertowskie - JW Construction IP: kawa:* / 10.0.0.* 04.11.02, 18:28
                      Gościu, ci państwo sądzą, że jesteś jednym z wielu handlowców jw odwiedzających
                      to forum. Ja też jestem przekonany, że tam pracujesz, bo jak wielokrotnie
                      bywałem w ząbkach lub byli tam moi sąsiedzi, to często tłumaczono niedoróbki
                      (jest ich niestety wiele) prostym porównaniem: jak kupujesz malucha to nie
                      oczekuj jakości mercedesa... Nie upieraj się więc, że tam nie pracujesz. To
                      czuć z daleka.

Życzliwy
                      • Gość: olo Re: Sady Rembertowskie - JW Construction IP: *.waw.cdp.pl / *.crowley.pl 05.11.02, 09:48
                        Tarper !!! -ty zakłamana gnido z JWC
                        • tarper Re: Sady Rembertowskie - JW Construction 05.11.02, 10:44

Gnoda i to w dodatku lonowa ty ty jestes leszczu barowy.
                          I radze tobie na przyszlosc nie obrazaj ludzi jak ich nie znasz.

Z wyrazami ubolewania ze takie leszcze istnieja.

Tarper
                      • tarper Re: Sady Rembertowskie - JW Construction 05.11.02, 10:49
                        Gość portalu: niestety_klient_jw napisał(a):

> Gościu, ci państwo sądzą, że jesteś jednym z wielu handlowców jw
                        odwiedzających to forum.

Ich problem.

Ja też jestem przekonany, że tam pracujesz, bo jak wielokrotnie
                        > bywałem w ząbkach lub byli tam moi sąsiedzi, to często tłumaczono niedoróbki
                        > (jest ich niestety wiele) prostym porównaniem: jak kupujesz malucha to nie
                        > oczekuj jakości mercedesa...

Takie porownanie jest czesto uzywane na tym forum.

Nie upieraj się więc, że tam nie pracujesz. To
                        > czuć z daleka.

Stary musisz przejsc sie do laryngologa bo cos z twoim nosem nie tak.

Zreszta nie zalezy mi na tym zeby niedowiarkow przekonywac, ich strata.

> Życzliwy

Tarper
                        • Gość: JacekD Re: Sady Rembertowskie - JW Construction IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.02, 11:06
                          Jestem w stanie uwierzyć w tą teorię spisku. tarper czy parter czy traper to
                          gość z jwc (celowo małymi literami). Odwiedzałem różne wątki z jwc w tytule i
                          zawsze (podkreślam) było tak, że był tam jakiś gnój który zachwalał jcw i
                          zachwycał się ich budynkami i basenami i fiknez klubami. W momencie gdy ktoś z
                          forumowiczów zarzucił takiemu związanie z jwc umową o pracę zaczynała się
                          niezła hryja. Tenże nieszczęśnik był zazwyczaj mieszany z błotem, obrzucany
                          wszelkimi wyzwiskami, itp itd. Między innymi ja też byłem. Teraz mnie to
                          śmieszy, ale to tragiczne "poważna firma deweloperska" (tak się mianują) a
                          takie gówniane chamstwo. Dajcie sobie spokój.

Jeśli ktoś chciałby znów mnie obrazić to chcę poinformować
                          że "dupa" "gnój" "niedowartościowany" "zakompleksiony" "z poczuciem niższości"
                          możecie pominąć - to już było. Musicie wymyśleć coś nowego - macie sporo czasu -
                          w biurach jwc pustki :))))

P.S. Przepraszam kulturalnych forumowiczów za brzydkie wyrazy i pozdrawiam.
                          • tarper Re: Sady Rembertowskie - JW Construction 05.11.02, 11:47
                            Witam,

Gość portalu: JacekD napisał(a):

> Jestem w stanie uwierzyć w tą teorię spisku. tarper czy parter czy traper to
                            > gość z jwc (celowo małymi literami).

Stary ale jestes latwowiarkiem, Moze jeszcze w bajki wierzysz.

Odwiedzałem różne wątki z jwc w tytule i
                            > zawsze (podkreślam) było tak, że był tam jakiś gnój który zachwalał jcw i
                            > zachwycał się ich budynkami i basenami i fiknez klubami.

Gnojem to ty jestes jezeli obrazanie innych przychodzi Tobie z taka latwoscia.
                            A jak na raie to moj blok buduja i nie mam zadnych w stosunku do jwc pretensji.
                            Wczesniej mialem delikatne przejscie ale nie bylo tak powazne zeby sie wyrzywac
                            caly czas.

W momencie gdy ktoś z
                            > forumowiczów zarzucił takiemu związanie z jwc umową o pracę zaczynała się
                            > niezła hryja. Tenże nieszczęśnik był zazwyczaj mieszany z błotem, obrzucany
                            > wszelkimi wyzwiskami, itp itd. Między innymi ja też byłem. Teraz mnie to
                            > śmieszy, ale to tragiczne "poważna firma deweloperska" (tak się mianują) a
                            > takie gówniane chamstwo. Dajcie sobie spokój.

Widzisz sam byles wczesniej posadzany o teraz sam postepujesz jak te ciolki.

>
                            > Jeśli ktoś chciałby znów mnie obrazić to chcę poinformować
                            > że "dupa" "gnój" "niedowartościowany" "zakompleksiony" "z poczuciem
                            niższości"
                            > możecie pominąć - to już było. Musicie wymyśleć coś nowego - macie sporo
                            czasu
                            > -
                            > w biurach jwc pustki :))))
                            >
                            > P.S. Przepraszam kulturalnych forumowiczów za brzydkie wyrazy i pozdrawiam.

Z powazaniem,

Tarper

Ps. A propo pracje w najwiekszej poza TVP firma medialna a nie w JWC.
                            • Gość: JacekD Re: Sady Rembertowskie - JW Construction IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.02, 13:00
                              Czy to nie Ty nazwałeś kogoś wcześniej "gnidą łonową", jak widzisz obrażanie
                              ludzi przychodzi Ci równie łatwo jak mnie. Czy w takim razie też siebie
                              zaliczasz to "tych ciołków". Raz obrażasz, raz stajesz się kulturalny i
                              ułożony - to wygodne, ale stiosz okrakiem na dwóch stołkach - uważaj to
                              niebezpieczne.

Człowieku pracując w "największej ... firmie medialnej" mieszka się w lepszym
                              miejscu niż Rembertów - no, ale to już nie moja sprawa.

Pozdrawiam
                              • tarper Re: Sady Rembertowskie - JW Construction 05.11.02, 17:20
                                Witam,

I na wstepie chce sie Ciebie zapytac czy ty nie masz poczucia czasu. Zobacz jak
                                ciolek ten nazwal mnie wczesniej. Pamietaj jak ktos rzuca kamieniem to nalezy
                                jemu oddac ale cala fura kamieni.

A propo miejsca jakie sabie wybralem, to masz racje ze TO NIE TWOJA SPRAWA.

Tarper
                                • Gość: niestety_klient_jw Re: Sady Rembertowskie - JW Construction IP: *.wschodniastrona.pl 06.11.02, 15:05
                                  tarpan, pracujesz w firmie medialnej? hmmm, czyżby w Agorze/Gazecie Wyborczej?
                                  No, to wszystko tłumaczy. jwc jest największym waszym klientem, a jak wiadomo,
                                  kto ma kapitał, ten ma władzę i nie wolno go ruszyć, nawet, jak się pracuje w
                                  Agorze...
                                  • tarper Re: Sady Rembertowskie - JW Construction 06.11.02, 15:55
                                    Stary co ty po psychotropach jestes, ze masz taka wyobraznie.

Tarper
    • Gość: Ewa Re: Sady Rembertowskie - JW Construction IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 05.11.02, 12:17
      Jestem dość często na tym forum, ponieważ kupiłam w JWC mieszkanie, ale nie o
      to chodzi , wciąz mnie zadziwia chamstwo niektórych ludzi . Tłumaczę sobie to
      tylko tak,że niktórzy nie mają możliwości wypowiedzenia sie bo nikt nie jest w
      stanie ich słuchać, więc wyżywają sie na forum Współczuję im.
      • tarper Re: Sady Rembertowskie - JW Construction 05.11.02, 12:33
        Witam,

Wrescie ktos normalny. Wiesz rownierz jestem tego zdania. Najgorsze jest to ze
        czlowiek chce sie wymienic spostrzezeniami swoimi a tu masz babo placek
        zmieszaja ciolki czlowieka z blotem.
        Ale co tam, ich strata.

Pozdrawiam,

Tarper

Ps. Zauwazylas ze narzekamie i uzalanie jest cecha wiekszosci POLAKOW.
        • Gość: Krzys Re: Sady Rembertowskie - JW Construction IP: .agb:* / 10.4.21.* 05.11.02, 14:14
          Witam,

Moi drodzy, dam Wam dobrą radę. Skrzyknijcie się i załóżcie własne forum
          dyskusyjne, bo to na gazecie pełne jest oszołomów i gówniarzy, którzy nie znają
          się na temacie ale za to potrafią jedynie ubliżać innym. To forum na gazeta.pl
          nie ma sensu, bo każdy, kto napisze cokolwiek pozytywnego o developerze, jest
          wyzywany (w najlepszym razie od tajnych agentów - handlowców) aż po słowictwo,
          które to widzicie. Ja kupiłem rok temu mieszkanie u innego developera, a na
          forum gazeta.pl była b. podobna dyskusja, straszono nas, że developer to dno,
          złodziej, nie ma pozwolenia na budowę a to osiedle nigdy nie powstanie.
          Wszystko to były bzdury z palca wyssane, obecnie osiedle stoi, a pierwsze
          odbiory będą nawet przed terminem. Olejcie więc to forum i załóżcie własne, na
          przykład na yahoo.com czy hydepark.pl, jedeno z Was, które ma trochę czasu,
          może pełnić rolę moderatora, warto zrobić prosty formularz rejestracyjny, gdzie
          trzeba będzie podać parę informacji o sobie - to odsieje oszołomów, którzy
          wyżywają się w internecie.

Pozdrawiam Was serdecznie i życze Wam odbioru mieszkań w terminie i bez usterek.
          Trzymajcie sie,
          Krzys
          • Gość: As Re: Sady Rembertowskie - JW Construction IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.11.02, 14:42
            Witam!
            Zaglądam tu czasem aby poczytać, czy osiedle w Rembertowie rośnie czy też
            budowa stanęła w miejscu. Przyznam że z pewnym zażenowaniem przeczytałam cały
            wątek - bo przecież wchodzi się na forum w celu wymiany opinii lub zdobycia
            informacji. A wyzwiska niczemu nie służą, prócz obrażania innych.
            Skoro ktoś zdecydował się kupić mieszkanie w jwc to miał ku temu powody - i
            niekoniecznie pracuje dla tej firmy, tylko może nie chce mieszkać w
            najpopulaniejszym blokowisku Warszawy na Kabatach...
            Moja opinia o jwc nie jest rewelacyjna, do czego przyczynił się w dużej mierze
            handlowiec, z którym miałam do czynienia. Ale jeden handlowiec nie musi
            świadczyć o całej firmie. Poza tym umowa którą podpisałam jest dla mnie
            korzystna, dzięki wynegocjowanym z firmą warunkom.
            A czy osiedle zostanie oddane w terminie - tego nie wiem, ale chociażby z tej
            racji wchodzę na forum, aby poznać przyszłych sąsiadów i w razie problemów nie
            zostać z nimi sama.
            Trapera pozdrawiam
            życząc jemu i sobie oddanego w terminie mieszkania.
            • Gość: paula Re: JacekD IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.02, 15:31
              Mosisz miec straszne kompleksy, jesli o wartosci czlowieka wedlug Ciebie
              swiadczy to, gdzie mieszka.
              A to dlaczego czlowiek pracujacy w najwiekszej firmie medialnej nie powinien
              mieszkac w Rembertowie? Rembertow tylko dla plebsu??
              A moze dla tych, ktorzy chca oddychac swiezszym powietrzem, nie slyszec ruchu
              Marszalkowskiej, lubia wyjsc na spacer do lasu, a nie po chodnikach centrum?
              albo dla tych, ktorym szkoda kasy na chore stawki za metr2 mieszkania??
              Jestes zalosny!!!!
              CZESC
              • tarper Re: JacekD 05.11.02, 19:39
                Witam,

Gość portalu: paula napisał(a):

> Mosisz miec straszne kompleksy, jesli o wartosci czlowieka wedlug Ciebie
                > swiadczy to, gdzie mieszka.

Strzal w dziesiatke.

> A to dlaczego czlowiek pracujacy w najwiekszej firmie medialnej nie powinien
                > mieszkac w Rembertowie? Rembertow tylko dla plebsu??
                > A moze dla tych, ktorzy chca oddychac swiezszym powietrzem, nie slyszec ruchu
                > Marszalkowskiej, lubia wyjsc na spacer do lasu, a nie po chodnikach centrum?
                > albo dla tych, ktorym szkoda kasy na chore stawki za metr2 mieszkania??
                > Jestes zalosny!!!!
                > CZESC

Wlasnie. Ja mieszkam w centrum Wawy i mam dosyc tego zgielku. Po calym dniu
                ciezkiej pracy marzy mi sie cisza, a Rembertow mi to gwarantuje.
            • tarper Re: Sady Rembertowskie - JW Construction 05.11.02, 19:35
              Gość portalu: As napisał(a):
              Witam,

> Witam!
              > Zaglądam tu czasem aby poczytać, czy osiedle w Rembertowie rośnie czy też
              > budowa stanęła w miejscu.

Rosnie i to dosc szybko. Jestem na budowie prawie co tydzien jadac do rodzicow
              i z zachwytem obserwuje postepy (mam nadzieje ze bedzie tak nadal).

Przyznam że z pewnym zażenowaniem przeczytałam cały
              > wątek - bo przecież wchodzi się na forum w celu wymiany opinii lub zdobycia
              > informacji. A wyzwiska niczemu nie służą, prócz obrażania innych.

Niestety, masz racje. Zakladajac ten watek nie spodziewalem sie ze do tego
              dojdzie. Owszem sam tez uzywam pewnych epitetow w stosunku do niektorych osob,
              ale zawsze w formie kontry. Nie nawidze cioklow i jezeli ktos we mnie komieniem
              rzuci wowczas ja oddaje cala fura kamieni.Moze jest to zla zasada ale w
              stosunku do niektorych osob inaczej nie mozna.

> Skoro ktoś zdecydował się kupić mieszkanie w jwc to miał ku temu powody - i
              > niekoniecznie pracuje dla tej firmy, tylko może nie chce mieszkać w
              > najpopulaniejszym blokowisku Warszawy na Kabatach...

Swieta racja. Rembertow oczarowal mnie cisza i okolicznym lasem.

> Moja opinia o jwc nie jest rewelacyjna, do czego przyczynił się w dużej
              mierze
              > handlowiec, z którym miałam do czynienia. Ale jeden handlowiec nie musi
              > świadczyć o całej firmie. Poza tym umowa którą podpisałam jest dla mnie
              > korzystna, dzięki wynegocjowanym z firmą warunkom.
              > A czy osiedle zostanie oddane w terminie - tego nie wiem, ale chociażby z tej
              > racji wchodzę na forum, aby poznać przyszłych sąsiadów i w razie problemów
              nie
              > zostać z nimi sama.

Musimy sie trzymac razem. W masie sila.
              Ja jak na razie mialem jeden problem z JWC, ale udalo mi sie go rozwiazac.

> Trapera pozdrawiam
              > życząc jemu i sobie oddanego w terminie mieszkania.

As ja rowniez Ciebie pozdrawiam i zycze szybkiego oddania mieszkanka oraz jak
              najmniej problemow z JWC. Mam nadzieje ze bedziemy jeszcze nie raz wymieniac
              poglady.

Pozdrawiam jeszcze raz,

Tarper
          • tarper Re: Sady Rembertowskie - JW Construction 05.11.02, 19:21
            Witam,

Dzieki za dobra rade. Musze sie zaglebic w sposub moderowania forum.
            A co do oszolomow to masz racje, sporo ich tutaj.

Pozdrawiam,

Traper

Ps. Dzieki za zyczenia szybkiego odbioru mieszkanka
        • Gość: Dorota,Bartek Re: Sady Rembertowskie - JW Construction IP: *.tele2.pl 05.11.02, 15:43
          Oki ,dajcie spokój,ale my wiemy swoje.Sorry traper jesli sie poczules
          obrazony,niewzne czy jestes pracownikiem jw czy nie!
          Ale wracajac do rzeczy przeczytalismy z męzem umowe od jw na kupno mieszkania
          na sadach i mało nie dostalismy zawału!!!Nie wierze ,że sa ludzie ,którzy takie
          cos podpisali!!!!!!!Wiecie co to jest???To sie nazywa OSZUSTWO I ZłODZIEJSTWO!!
          Oni zarobic moga a my mozemy tylko starcic!
          Czytaliscie na pewno o tym, że jak jw sie spozni z oddaniem mieskzania o 3
          miesiace to wspaniałomyslnie oddadza kase ,nie wiem na jakiej podstwie
          ustaloną,bo np jak my sie spoznimy z platnoscia to płacimy USTAWOWE ODSETKI,
          ktore sa oprocentowane jakies 12 % a oni mieliby nam oddac nie na takiej samej
          zasadzie bo niby dlaczego tylko jakas inna forma odsetek,ktora jest
          oprocentowana na jakies 8%-poprostu smiech!!Poza tym o jakichkolwiek odsetkach
          ze strony jw nie ma co liczyc jesli nie oddadza mieszkania na czas bo wszystko
          usprawiedliwia punkt 6 w umowie dot."...jw nie ponosi odpowiedzialnosci za
          opoznienia w budowie z przyczyn od nich niezaleznych i (uwaga-to było najlepsze)
          SIŁ WYŻSZYCH,czyli nie kupia materialow na dokonczenie budowy bo nie bedzie na
          to srodkow-no i powod mamy-istna siła wyższa!!
          Wiecie co?czytalismy juz kilka umow ale takich bzdur jak w tej to nigdzie nie
          widzialam!!
          Poza tym jak podpisujecie umowe z dniem w ktorym kurs dolara jest załuzmy 4,06
          to juz nastepne wpłaty moga byc przy kursie dolara nie mniejszym niz te 4,06!!
          Natomiast jezeli kurs dolara jest wyzszy to owszem placimy wiecej,jw moze sie
          zwbogacac,ale my tylko mozemy stracic!!! To jakies zarty.
          Podsumowując,zapłacic im trzeba w wyznaczonym terminie a mieszkania moze nie
          byc,tak jak w przypadku inwestycji na Grochowskiej(opozniona około 15 miesiacy)
          i Łucka(ponad dwa lata)i zaden prawnik nie pomoze ,bo wyraznie jest napisane ze
          sa siły wyżesze i koniec.
          Takze my rezygnujemy i zyczymy powodzenia tym co sie juz zdecydowali.
          • tarper Re: Sady Rembertowskie - JW Construction 05.11.02, 19:45
            Witam niedowiarkow,

Gość portalu: Dorota,Bartek napisał(a):

> Oki ,dajcie spokój,ale my wiemy swoje.Sorry traper jesli sie poczules
            > obrazony,niewzne czy jestes pracownikiem jw czy nie!

Niezla mala wojenke rozpetaliscie. A ja chcialem tylko wymienic sie swoimi
            spostrzezeniami na temat JWC i Sadow Remb.

> Ale wracajac do rzeczy przeczytalismy z męzem umowe od jw na kupno mieszkania
            > na sadach i mało nie dostalismy zawału!!!Nie wierze ,że sa ludzie ,którzy
            takie
            >
            > cos podpisali!!!!!!!Wiecie co to jest???To sie nazywa OSZUSTWO I
            ZłODZIEJSTWO!!
            > Oni zarobic moga a my mozemy tylko starcic!
            > Czytaliscie na pewno o tym, że jak jw sie spozni z oddaniem mieskzania o 3
            > miesiace to wspaniałomyslnie oddadza kase ,nie wiem na jakiej podstwie
            > ustaloną,bo np jak my sie spoznimy z platnoscia to płacimy USTAWOWE ODSETKI,
            > ktore sa oprocentowane jakies 12 % a oni mieliby nam oddac nie na takiej
            samej
            > zasadzie bo niby dlaczego tylko jakas inna forma odsetek,ktora jest
            > oprocentowana na jakies 8%-poprostu smiech!!Poza tym o jakichkolwiek
            odsetkach
            > ze strony jw nie ma co liczyc jesli nie oddadza mieszkania na czas bo
            wszystko
            > usprawiedliwia punkt 6 w umowie dot."...jw nie ponosi odpowiedzialnosci za
            > opoznienia w budowie z przyczyn od nich niezaleznych i (uwaga-to było
            najlepsze
            > )
            > SIŁ WYŻSZYCH,czyli nie kupia materialow na dokonczenie budowy bo nie bedzie
            na
            > to srodkow-no i powod mamy-istna siła wyższa!!
            > Wiecie co?czytalismy juz kilka umow ale takich bzdur jak w tej to nigdzie nie
            > widzialam!!
            > Poza tym jak podpisujecie umowe z dniem w ktorym kurs dolara jest załuzmy
            4,06
            > to juz nastepne wpłaty moga byc przy kursie dolara nie mniejszym niz te 4,06!!
            > Natomiast jezeli kurs dolara jest wyzszy to owszem placimy wiecej,jw moze sie
            > zwbogacac,ale my tylko mozemy stracic!!! To jakies zarty.
            > Podsumowując,zapłacic im trzeba w wyznaczonym terminie a mieszkania moze nie
            > byc,tak jak w przypadku inwestycji na Grochowskiej(opozniona około 15
            miesiacy)
            >
            > i Łucka(ponad dwa lata)i zaden prawnik nie pomoze ,bo wyraznie jest napisane
            ze
            >
            > sa siły wyżesze i koniec.
            > Takze my rezygnujemy i zyczymy powodzenia tym co sie juz zdecydowali.

Macie sporo racji. Ja wynegocjowalem niektore warunki umowy.
            A co do kursu USD, to oplaca sie z nimi podpisywac umowe wowczas kiedy kurs
            jest niski tak jak ja zrobilem.

Zegnam,

Tarper
            • Gość: Dorota i Bartek Re: Sady Rembertowskie - JW Construction IP: *.chello.pl 05.11.02, 22:00
              Czesc!

Ale co z tego że najniższy kurs dolara ,jak dolar maleje cały czas a Ty i jak
              podpiszesz w jakims momencie i tylko ten kurs bedzie obowiazywal!Moze byc tylko
              wyższy,nigdy nizszy-to jest oszustwo,poprostu!
              No w kazdym badz razie my sie wypisujemy z tego interesu,ale zyczymy Wam
              powodzenia,szczerze.
              Chetnie bede sie przygladala dalszym perypetiom

pozdrawiamy
    • tarper Ludzie czy jestem sam !!!!!!!!!!!!!!! 06.11.02, 08:43
      Witam wszystkich,

Ludziska mam pytanko czy tylko ja kupilem mieszkanie w Sadach Rembertowskich,
      bo jezeli tak to bedzie mi strasznie nudno tam mieszkac.

Pozdrawiam,

Tarper
      • Gość: JacekD Traper? Czy jesteś sam? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.02, 10:33
        Niektórzy forumowicze zapomnieli jak zatytułowany jest ten dział: przypomnę -
        "Nie daj się deweloperowi!" Niech niektórzy z Was zastanowią się o co w tym
        chodzi. Niech każdy się zastanowi czy rozumie to zdanie.
        Na forum roi się od handlowców i przedstawicieli deweloperów. Kłamią oni i
        mydlą oczy tak jak pracodawcy u których tymczasowo pracują.
        Zastanówcie się czy w tej systuacji czytając posty macie prawdziwy obraz
        sytuacji danej inwestycji, czy jest to fatamorgana zbudowana na listach jednej
        osoby. Było tu szereg wątków z jwc w temacie i zawsze były to narzekania i
        utyskiwania rozczarowanych, wykiwanych i oszukanych.
        Paula nazywa mnie żałosnym i zakompleksionym.
        Żałosnym dlatego,że mam podejrzenie co do tego, że ktoś kłamie wraz z jwc aby
        wytworzyć wspaniałą wizję wsopaniałego domu / osiedla?
        Żałosny dlatego, że wie dobrze co to jwc ze swoimi prawnikami?

Kobieto zrozum, że to jest walka. Walka tych co mają trochę pieniędzy z tymi co
        te pieniądze chcą im wydrzeć.
        Walka tych co pożyczają pieniądze od banków i oddają ze swojej krwawicy z tymi
        co te właśnie pożyczone pieniądze roztrwonią.

Tu nie ma och ach, przepraszam najmocniej dziękuję pięknie. To jest: "dawaj
        kasę frajer", a w odpowiedzi moze być "tak, bardzo proszę oto dorobek mojego
        życia, zgadzam się na wyszystko" ...albo... "takiego wała, najpierw
        umowa....dziesięć zmian.. coooo tak drogooo!!, o nie dam tyle a tyle... 30% za
        co?, za dziurę w ziemi?????!!!!....cooo k....za trzy lata?????!!!! Nie idę
        gdzie indziej."

Zauważyłaś że na tym wątku jest tylko jedna osoba, która udziela informacji i
        dobrze się wypowiada o jwc?
        Podobnie jest na innym wątku. Czy, jeśli uzmysłowisz sobie że to walka a nie
        rady kolegi (nie masz pojęcia kto się podpisuje pod listami - ja tylko
        podejrzewam imówię o tym głośno), nie wydaje Ci się to podejrzane. Czy w sądzie
        powiesz, że na forum ludzie (jedna osoba) tak się dobrze wypowaiadali, oprócz
        jednego oszołoma który ...coś tam...coś tam...

Traper rozpaczliwie pyta czy on tu jest sam!!! Koledzy Trapera, wesprzyjcie
        kolegę!

Paula, jeśli angażujesz SWOJE PIENIĄDZE w coś to staraj się patrzeć na pewne
        rzeczy krytycznie, naiwnością jest wmawianie sobie,że na pewno wszystko będzie
        dobrze.Nie daj się deweloperowi. Nie pozwól zabrać sobie swoich pieniędzy,

Paula zwracam się do Ciebie ale to dotyczy także innych forumowiczów, mimo
        wszystko dziękuję, że nie używałaś bardziej wulgarnych słów. To na pewno przez
        Twoją wysoką kulturę osobistą. Dzięki. A teraz jeszcze raz przeczytaj cały list
        bez tego akapitu.I pomyśl.

Pozdrawiam

P.S. Co do oceniania ludzi:czy gdybym mieszkał w willi w Konstancinie surfował
        bym po wątkach z jwc w temacie?

Pomysł zamknięcia forum jest głupi...to wtedy nie będzie forum. Jeśli ktoś
        uważa uważa że ktoś inny jest niekulturalny i niewychowany nie powiniez z nim
        rozmawiać. Proszę przypomnieć sobie mądrą bajkę o kwoce która zaprosiła gości.
        Ja w bajki wierzę. Nie wierzę ludziom i sprawdzam ich wypowiedzi w innych
        źródłach. Proponuję poszukać innych wątków o jwc.
        • Gość: paula Re: JacekD IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.02, 11:23
          PRZECZYTAJ UWAZNIE MOJ poprzedni POST do Ciebie, a potem go komentuj i nie
          dokladaj wlasnych twierdzen do mojej wypowiedzi. Dla przypomnienia skopiowalam
          go:

"Mosisz miec straszne kompleksy, jesli o wartosci czlowieka wedlug Ciebie
          swiadczy to, gdzie mieszka.
          A to dlaczego czlowiek pracujacy w najwiekszej firmie medialnej nie powinien
          mieszkac w Rembertowie? Rembertow tylko dla plebsu??
          A moze dla tych, ktorzy chca oddychac swiezszym powietrzem, nie slyszec ruchu
          Marszalkowskiej, lubia wyjsc na spacer do lasu, a nie po chodnikach centrum?
          albo dla tych, ktorym szkoda kasy na chore stawki za metr2 mieszkania??
          Jestes zalosny!!!!
          CZESC"

Jeli dobrze przeczytales to juz wiesz, ze nie ma w nim ani slowa o walce!!
          Pisze wylacznie o Twojej klasyfikacji ludzi wedlug miejsca zamieszkania.!!!!!!!!

A poza tym ja rozumiem!!! I mam swoj rozum, nie trzeba mi pierdzielic glupot
          (sorki) o agentach (brrr) deweloperow na forum. Niech sobie beda, niech pisza
          co im firma kazala. A ja i tak kazda wiadomosc weryfikuje, kazda umowe czytam,
          itp.
          Nie musze i nie chce wierzyc kazdemu na slowo napisane na forum, nawet tym
          utyskujacym.
          A Ty sobie walcz, jesli tak lubisz, i obrzucaj ludzi blotem. Tylko co Ci z tego
          przyjdzie??? Nigdzie nie jest napisane "agentom deweloperow wstep na forum
          surowo zabroniony", wiec jak sobie chca to niech sobie po tym forum laza. Tez
          mi halo.
          Nie lubie byc zlosliwa, bo i po co? ale nie moge sie powstrzymac i zapytac: a
          moze Ty jestes agentem jakiegos mniej operatywnego w "informowaniu" klientow
          dewelopera i swa niemoc okazujesz atakujac??
          WALCZ, WALCZ!!!!!! tylko nie zgnic w tej walce, mimo wszystko bedzie szkoda!!!
          CZESC

• Gość: paula Re: JacekD IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.02, 11:36
            Jeszcz kilka slow do Twojego postu:
            ja kupilam mieszkanie od dewelopera, nie jest to jednak jwc, z roznych powodow,
            nie warto o nich pisac. Przed zakupem weszlam na forum i uwaznie przeczytalam
            wszystkie info na temat "mojego" dewelopera i tak uzbrojona w dodatkowe dane
            zaczelam negocjowac umowe, dogladac postepow prac, wiedzialam na co sie
            decyduje, wiedzialam czego przypilnowac, itp.
            Z nikim nie walczylam (swoja droga nawolujesz do tej walki, wow, jak do walki o
            niepodleglosc!!). Wiesz bardzo madrze postepuja Dorota i Bartek: poczytali
            posty i skonfrontowali z rzeczywistoscia i o to chodzi.
            Obce mi jest Twoje podejscie do zycia - walczyc, handryczyc sie, obrazac. PO
            CO???
            Czy kluczowe decyzje podejmujesz na podstawie postow napisanych na forum? Co za
            roznica czy Tarper jest czy nie jest agenetem jwc?
            Wiesz, na forum dziecko byl swego czasu przepis zartownisia na smaczne
            przyrzadzenie niemowlaka, czy w zwiazku z tym wszystkie mamy powinny w rzucic
            swe dzieci do rondla, bo ten przepis byl taki realistyczny? Czy powinny walczyc?
            WYLUZUJ!
            Pozdrawiam
            CZESC
            • tarper Re: JacekD 06.11.02, 11:58
              Czesc Paula,

Wiesz mam dobra rade co do JackaD: NIE RUSZ GOW.A BO SMIERDZI.

Pozdrawiam :)

Tarper

• Gość: JacekD Walka trwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.02, 11:56
            Twoja przedostatnia wypowiedź jest nieokreślona - nic nie wnosi do tematu. Nie
            wymaga też komentarza. Zawiera też niezbyt logiczne twierdzenia typu: nie kupię
            VW Passata bo jak na samochód jest za drogi, kupię xxxx. Więc odnoszę się TYLKO
            do epitetu jaki mi posłałaś. I na tym koniec.

Tylko Ci co walczą mają szansę na zwycięstwo, ja zwyciężyłem mieszkam już u
            siebie. Na szczęście nie w jwc. Moje chamstwo i obrzucanie błotem polega na
            tym, że jeżeli ktoś prawdopodobnie kłamie mówię: "TY chyba kłamiesz", to
            wszystko. Są tacy co znoszą takie kłamstwa w milczeniu a inni biorą je za
            prawdę. I też to wszystko.

Chyba zdajesz sobie sprawę, że Twoja złośliwość jest niedorzeczna.

Walczyłem i zwyciężyłem, wielu poległo (używając Twojego języka). A czy Ty
            zwyciężysz? Masz tę pewność? Jeśli tak to ja się cieszę. Innym pozwól walczyć.

Pozdrawiam
            JacekD
            • Gość: paula Re: JacekD IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.02, 12:29
              Musisz sie jeszcze sporo nauczyc - na poczatek CZYTANIE TEKSTU ZE
              ZROZUMIENIEM!!!
              CZESC
              • tarper Do Pauli 06.11.02, 14:18
                Czesc Paula,

Dajmy spokuj JackiwiD. Chlopak ma problemy sam z soba.
                Tak to bywa jak niemowlakowi daje sie do zabawy granat odlamkowy.

Pozdrawiam :)

Tarper
                • Gość: JacekD Do Tarpera (?) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.02, 14:35
                  Próbujesz podtrzymać rozmowę :))) To miłe z Twojej strony.

Gdybyś zechciał jeszcze używać do tego poprawnej polszczyzny. Trudno się czyta
                  te Twoje łamańce bez polskich znaków i z błędami ortograficznymi. Pewnie to ten
                  wiek niemowlęcy ;)

Pozdrawiam
                  JacekD

A tak przy ostatniej okazji: czy jesteś sam?
                  • tarper Re: Do Tarpera (?) 06.11.02, 15:58
                    Chlopie troche wyobrazni prosze chyba ze jestes na tyle ograniczony.
                    Zreszta nudzi mnie korespondencja z Toba.

Tarper
                    • Gość: JacekD Re: Do Tarpera (?) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.02, 16:16
                      tarper napisał:

> Chlopie troche wyobrazni prosze chyba ze jestes na tyle ograniczony.
                      Co mam sobie wyobrazić? ąęść , - nie muszę używam tych znaków na co dzień.
                      Pracując w "firmie medialnej" też chyba powinieneś?

> Zreszta nudzi mnie korespondencja z Toba.

Ty ze mną nie korespondujesz, Ty prawisz mi impertynencje posyłając je w
                      kierunku Pauli. To ogólnie stosowana metoda lekceważenia rozmówcy.

Pozdrawiam

P.S.
                      Z tej racji, że dosyć daleko odeszliśmy od jwc, na które reaguje alergicznie,
                      rozłączam się.
                      • tarper Re: Do Tarpera (?) 06.11.02, 16:32
                        huuura, wrescie bedzie spokojnie (mam taka cicha nadzieje)

Tarper

• tarper Re: Traper? Czy jesteś sam? 06.11.02, 11:53
          JackuD zapisz sie do komanda co?
          A serio, to mam propozycje nie wchodz na forum poswiecone temu osiedlu poniewaz
          tylko zamet wprowadzasz.
          To ze dobrze sie wypowiadam o tej firmie wcale nie znaczy ze pracuje w niej.
          Chlopie sprawdz najpierw adres spod ktorego wyslalem pierwsza wiadomosc.
          Owszem sporo ludzi zel sie wypowiada o JWC, ale nie ma firmy na swiecie ktoraby
          zadowolila wszystkich swoich klientow.

Tarper
          • Gość: Dorota i Bartek Re: Traper? Czy jesteś sam? IP: *.chello.pl 07.11.02, 13:17
            Hej ludzie!!

Dajcie sobie spokój,nie po to stworzono to forum,żeby sie wzajemnie obrzucać!
            Przecież mamy wzajemnie sobie tutaj pomagać,wymieniać opienie i
            doświdczenia,aby zapobiegać oszustwom,aby nie stracić pieniędzy bzdurnie
            inwestując,aby "nie dac sie developerowi".Popieram JackaD-pomimo waszym sporów--
            uważam,że ma dużo racji!Przecież kupno mieszknia to nie kupno bułki w sklepie
            tylko bardzo poważna decyzja i ryzykowna.Niestety żyjemy w takich czasach,że na
            każdym kroku chcą nas oszukać,zwabić,zarobić i sie ulotnić.Moja przyjacióła
            pracuje u takiego developera i wiem co sie tam wyrabia,aż włos jeży sie na
            głowie.Dlatego czytajmy,cztajmy i mocno analizujmy te ich wszystkie umowy bo
            one są tak pełne niedomówień,kruczków,że jak zainwestujemy to są nikłe szanse
            na odzyskanie niemałej w końcu sumki pieniędzy.Wiec prosze nie kłóćmy sie,nie
            wyzywajmy bo to nie ma sensu>to nas nie uchroni od popelnienia błedu złej
            inwestycji naszych ciężko zarobionych pieniędzy.
            A tak na marginecie w końcu ludzie kupują te mieszkania i jakos im sie to udaje
            ale dla nas to za duze ryzyko "uda sie czy sie nie uda"wiec postanowiliśmy
            kupić jednak mieszkanie z rynku wtórnego albo przynajmniej u developera ale
            które juz stoi i jest!Zebym nie musiała stresowac sie przez rok czy jednak
            wykończą te nasze osiedle cy cos sie wydarzy.

pozdrawiamy wszystkich
    • tarper Szukam przyszlych sasiadow 13.11.02, 15:16
      Witam Wszystkich,

Szukam przyszlych sasiadow. Odezwijcie sie.

Pozdrawiam,

Tarper
      • martagrz Re: Szukam przyszlych sasiadow 18.11.02, 12:23
        Witam wszystkich,
        zamierzam kupić mieszkanie właśnie w Rembertowie, ktoś pisał, że wynegocjował
        warunki z JW, czy mogę poznać jakieś bliższe szczegóły tych negocjacji (np. co
        można uzyskać?, i bardzo poszę o wszystkie sugestie na co powinnam zwracać
        uwagę przy czytaniu umowy, o co powinnam zapytać, itd.Pierwszy raz kupuję
        mieszkanie więc sami rozumiecie
    • Gość: Marta Re: Sady Rembertowskie - JW Construction IP: *.vectornet.pl 21.11.02, 12:33
      Witam wszystkich,
      jestem na etapie rozmów z JW w sprawie zakupu mieszkania w Rembertowie i moje
      pytanie do was brzmi: Czy negocjowaliście warunki umowy z JW ??? Na co powinnam
      zwrócić szczególną uwagę w umowie ???? Generalnie proszę o porady aby nie pluć
      sobie poźniej w brodę?????
      Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi,
      pozdrawiam
      Marta
      • Gość: Tarper Re: Sady Rembertowskie - JW Construction IP: proxy / *.radio.com.pl 21.11.02, 14:48
        Czesc,

Co do tresci umowy to wynegocjowac nie mozna zbyt duzo.
        Mi sie udalo z wazniejszych punktow to wynegocjowac aneks dot. terminu
        podpisania umowy przedwstepnej w formie aktu notarialnego (tzn. przed
        platnoscia II raty musi byc umowa przedwstepna w formie aktu). Co prawda
        umowienie sie na termin podpisania aktu wymagalo kilkunastu telefonow, ale w
        koncu udalo sie.

Pozdrawiam,

Tarper
    • tarper SZUKAM SĄSIADÓW 05.12.02, 20:02
      WITAM WSZYSTKICH,

PRZYSZLI SĄSIEDZI ODEZWIJCIE SIĘ.

POZDRAWIAM,

TARPER
    • Gość: klamot Re: Sady Rembertowskie - JW Construction IP: *.media 13.03.03, 12:29
      Witam

Właśnie nabyłem tam mieszkanie budynek RIIB. Szukam sąsiadów!!!!!!!
      • tarper Re: Sady Rembertowskie - JW Construction 13.03.03, 14:25
        Witam Sasiada,

Ja kupilem mieszkanko w RIVc (ostatni kwadratowy klocek ostatniego 3 klockowego
        bloku).

Pozdrawiam,

Tarper

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka