Dodaj do ulubionych

SAM81Moczydło III bud. nr 3

IP: *.ipartners.pl / 217.153.76.* 23.10.02, 13:09
Czy nikt z moich przyszłych sąsiadów nie ma internetu???
Obserwuj wątek
    • ekoart Re: SAM81Moczydło III bud. nr 3 09.11.02, 13:44
      Oczywiście że ma!?
      Pozdrowienia z klatki pierwszej
      adam
      • Gość: TOM Re: SAM81Moczydło III bud. nr 3 IP: *.ipartners.pl / 217.153.76.* 12.11.02, 09:20
        No to dobrze. Już jesteś drugi. Co sądzisz o możliwości ogrodzenia naszego
        bloku?
        • Gość: Filip Re: SAM81Moczydło III bud. nr 3 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.11.02, 14:03
          Witam ponownie!
          Na spotkaniu w spółdzielni w marcu tego roku była mowa ,ze nasz blok będzie
          ogrodzony.
          Szkoda, ze tak blisko naszych okien wybudowali nam nowy blok ( Idealne
          Mieszkanie ).
          Pozdrowienia dla sąsiadów.
          • Gość: TOM Re: SAM81Moczydło III bud. nr 3 IP: *.ipartners.pl / 217.153.76.* 12.11.02, 14:41
            Nic nie mów o tym ""Idealnym" Mieszkaniu". Jak kupowałem mieszkanie to tego
            bloku nie było. Ale niestety teraz już stoi i nic tego nie zmieni. Może trochę
            słońca jakoś wpadnie. Odnośnie tego ogrodzenia to raczej wątpie, żeby było
            w "cenie". Pewnie trzeba będzie dopłacić "parę groszy"...

Pozdrawiam
            • Gość: Filip Re: SAM81Moczydło III bud. nr 3 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.11.02, 16:56
              Ja mam mieszkanie na 5 piętrze to chyba mi tak nie zasłoni światła.
              A co do ogrodzenia, to najprawdopodobniej, będziemy płacić z własnej kieszeni.
              Mam tylko nadzieję,że będzie się dobrze mieszkać i sąsiedzi będą ok.
              Pozdrawiam.
              • Gość: TOM Re: SAM81Moczydło III bud. nr 3 IP: *.ipartners.pl / 217.153.76.* 15.11.02, 10:31
                A propos dobrego mieszkania to myślę, że sąsiedztwo Hita/Tesco nie zakłóci
                naszego spokoju (nocne dostawy itp.)i że nie wybuduja nam gdzieś pod lasem
                autostrady :).

Pozdrawiam
                • Gość: Filip Re: SAM81Moczydło III bud. nr 3 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.02, 09:46
                  Witam Sąsiada!

Gorzej z dostawami do Tesco będą mieć mieszkańcy 2 i 4. My jesteśmy trochę w
                  oddaleniu.
                  Mam pytanie - co Cię skłoniło do zainwestowania na Kabatach? Dlaczego ta
                  dzielnica?
                  Pozdrawiam i życzę miłego tygodnia.
                  • Gość: TOM Re: SAM81Moczydło III bud. nr 3 IP: *.ipartners.pl / 217.153.76.* 18.11.02, 11:56
                    Po prostu podoba mi się tam (tzn. jak kupowałem mieszkanie podobało mi się
                    bardzo - nie było tych 2 bloków, teraz już trochę mniej). Mam tam kilkoro
                    znajomych, dobry wyjazd z Wawy na południe, metro, sklep pod nosem, las blisko -
                    czegóż chcieć więcej?

Byłem wczoraj wieczorem i widziałem, ze elewację ciągną ostro, ale na budowę
                    nie dało się wejść. Z jednej strony zamknięte, z drugiej też.

Pozdrawiam
                    • Gość: Filip Re: SAM81Moczydło III bud. nr 3 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.02, 13:29
                      Widzę, że kierowały nami podobne kryteria wyboru lokalizacji.
                      Ciągle się zastanawiam czy spółdzielnia dotrzyma terminu oddania kluczy.
                      Ale jestem optymistą i nie tracę nadziei.
                      Pozdrawiam i do zobaczenia.
                    • Gość: Filip Re: SAM81Moczydło III bud. nr 3 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.02, 13:36
                      Zapraszam na maila: piotr511@gazeta.pl
                      Pozdrawiam
                      • Gość: M.J. Wykanczanie mieszkania... IP: 7.2.* / 10.211.210.* 19.11.02, 11:39
                        Witam wszystkich przyszlych sasiadow z podworka ! ;)

Jestem szczesliwym mieszkancem pierwszego bloku naszego osiedla
                        (tego wsciekle zoltego bloku ;).
                        Chcialbym zapytac czy ktos z Was nie poszukuje ekipy ludzi
                        do wykonczenia mieszkania.
                        W spoldzielni polecili (scisle rzecz biorac - "polecil" - pan
                        Sylwester, jesli mieliscie kontakt ze spoldzielnia, wiecie o kogo
                        chodzi, mily i bardzo konkretny facet) mi dwoch Gorali - w tej
                        chwili koncza ostatnie swoje mieszkanie w moim bloku, poprosili
                        o poszukanie znajomych, ktorzy chcieliby wykonczyc/wyremontowac
                        mieszkanie.
                        Goraco ich polecam ! Wykonuja wszystko - ceramike,
                        parkiety (mi zalezalo na kims kto dobrze polaczy terakote
                        z parkietem i - zrobili to dobrze), rowniez bialy montaz
                        (lacznie z przesuwaniem rurek) jest w cenie.
                        Do tego stopnia jestem z nich zadowolony ze wlasnie wysylam
                        to zapytanie na ta liste (poszlo tez na watek Wersala :).

Jako referencja - chetnie pokaze wyniki ich prac (u mnie w domu ;).
                        Ale - najpierw prosze o wyrazenie zainteresowania tutaj.

Pozdrawiam, M.

Mariusz J.
                        • Gość: TOM Re: Wykanczanie mieszkania... IP: *.ipartners.pl / 217.153.76.* 19.11.02, 12:17
                          Dzięki za pomoc.
                          Pewnie będę potrzebował kogoś do tego typu prac. Wydaje mi się tylko, że na
                          razie to trochę zbyt wcześnie - pewnie koło marca to ędę zainteresowany. A
                          propos marca. Czy Twoje mieszkanko oddali w terminie i jak z rodzajem
                          własności - hipoteczna z gruntem? I jak długo po uzyskaniu pozwolenia na
                          użytkowanie budynku podpisywałeś akt notarialny?

Pozdrawiam
                          • Gość: M.J. Re: Wykanczanie mieszkania... IP: 7.2.* / 10.211.210.* 19.11.02, 12:43
                            Gość portalu: TOM napisał(a):

> Pewnie będę potrzebował kogoś do tego typu prac. Wydaje mi się tylko, że na
                            > razie to trochę zbyt wcześnie - pewnie koło marca to ędę zainteresowany. A
                            > propos marca. Czy Twoje mieszkanko oddali w terminie i jak z rodzajem
                            > własności - hipoteczna z gruntem? I jak długo po uzyskaniu pozwolenia na
                            > użytkowanie budynku podpisywałeś akt notarialny?

Hej. A kto powiedzial ze juz jest podpisany akt notarialny ? :(
                            Wybieram sie do spoldzielni - chce sie dowiedziec kiedy to bedzie
                            mozliwe. Mam bardzo absorbujaca czas prace...

Odnosnie Gorali - mzjawpl@yahoo.ca - to moj adres e-mail, ktorego
                            nie obawiam sie upubliczniac.

Pzdr, M.

Mariusz J.
                        • Gość: Filip Re: Wykanczanie mieszkania... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.02, 16:06
                          Dzień dobry,

Jestem gorąco zainteresowany. Mam nadzieję,ze bede robil prace wykończeniowe
                          ok.kwiecien-maj-czerwiec 2003.
                          Ale chetnie skorzystalbym z zaproszenia i obejrzał ich prace.
                          Pozdrawiam,

P.
                          Mój mail: piotr511@gazeta.pl
                        • Gość: TOM Re: Wykanczanie mieszkania... IP: *.ipartners.pl / 217.153.76.* 20.11.02, 14:35
                          Ale Ty nie jesteś chyba z SAM 81? Ten żółty kolor mi coś nie pasuje.

Pozdrawiam
                          • Gość: M.J. Re: Wykanczanie mieszkania... IP: 7.2.* / 10.211.210.* 20.11.02, 16:18
                            Hej !

> Ale Ty nie jesteś chyba z SAM 81? Ten żółty kolor mi coś nie pasuje.

Mówisz ? Może jest coś o czym nie wiem ? ;)))

O ile pamiętam _jest_ to SAM-81.
                            To ta spółdzielnia na Orlej, prawda ? ;)

Blok nr dwa i nr trzy zrobili na biało. Blok, w którym mieszkam jest tym
                            zrobionym najdalej od KEN'a, bezpośrednio obok baraków, w których mieszkają
                            robotnicy. Jak wyjdziesz z Hit'a/Tesco i spojrzysz w lewo, zobaczysz blok numer
                            jeden. Żółta elewacja plus wściekle (moim zdaniem ;) kanarkowe balkony.

Jako dodatkowa podpowiedź - obok mojego bloku budują bloki Idealnego
                            Mieszkania.
                            I jakoś nie potrafię doszukać się ulicy "Na przyzbie". A właśnie przy takiej
                            ulicy mieszkam. ;)

Pozdrówka, M.

M.J.

• Gość: TOM Re: Wykanczanie mieszkania... IP: *.ipartners.pl / 217.153.76.* 21.11.02, 10:02
                              A to OK. Pomyliłem numery. Ten od KEN to 2. Rzeczywiście z tyłu jest taki
                              żółłty blok, myślałem tylko, ze już dawno zamieszkany i wszystko załatwione...

Pozdrawiam

• Gość: M.J. Re: Wykanczanie mieszkania... IP: 7.2.* / 10.211.210.* 21.11.02, 15:00
                                Hej !

> A to OK. Pomyliłem numery. Ten od KEN to 2. Rzeczywiście z tyłu jest taki
                                > żółłty blok, myślałem tylko, ze już dawno zamieszkany i wszystko załatwione...

Na pytanie "czy wszystko załatwione ?" odpowiem tak jak to nasi politycy lubią
                                robić: "i tak i nie".

A poważnie - pewno to jeszcze kilka miesięcy ("juz za miesiąc") potrwa.
                                Aczkolwiek ludzie już mieszkają (nawet ja ;). I muszę powiedzieć że w
                                porównaniu np. z "Kabaty Matecznik", nasz blok wygląda po zmroku na dużo
                                bardziej zamieszkały. ;)

Pzdr, M.

Mariusz J.
                                • jaci Umowa 21.11.02, 15:30
                                  Witam!

Aktualnie jestem w sytuacji w jakiej byliście około roku temu. Zbliża się
                                  najprawdopodobniej termin kiedy to przyszli mieszkańcy bloków S2 i V będą
                                  podpisywać umowy (ostateczne na budowę budynków). W związku z powyższym byłbym
                                  wdzięczny za podzielenie się Waszymi doświadczeniami dotyczącymi tej umowy.

Czy spółdzielnia w jakimkolwiek stopniu jest elastyczna co do zaproponowanych
                                  warunków, czy możliwe jest negocjowanie poszczególnych punktów umowy?

Mi osobiście najmniej się podoba pkt. V umowy – rażące dysproporcje w prawach
                                  dla spółdzielni i dla członków. Pozwala on zarządowi spółdzielni dowolnie
                                  przesuwać termin realizacji inwestycji oraz podnosić cenę, w żaden sposób nie
                                  chroniąc Członków przed takimi ruchami. Zgodnie z umową zmiany takie nie
                                  wymagają nawet aneksu (rozumiem, że nawet jak będę chciał zerwać umowę
                                  ponieważ spółdzielnia dwukrotnie podniesie cenę, jest to moja wina i zostanę
                                  dodatkowo obciążony karami).

Wiem, że dotychczas nic podobnego się nie zdarzyło i nie ma co tragizować, ale
                                  czy nie mieliście oporów przy podpisywaniu? A może jednak możliwe jest
                                  wynegocjowanie zmian?

Pozdrawiam i z góry dziękuję za uwagi i pomoc.

Jacek
                                  • Gość: TOM Re: Umowa IP: *.ipartners.pl / 217.153.76.* 21.11.02, 17:12
                                    Powiem Ci, że podpisywałem umowę tuż przed Wigilią zeszłego roku a więc kilka
                                    dni przed końcem możliwości uzyskania ulgi budowlanej. Tak więc jak się możesz
                                    domyślać nie był to okres sprzyjający do jakichś wielkich negocjacji umowy.
                                    Poza tym myślę, że umowa w spółdzielni (w tej spółdzielni przynajmniej) nie
                                    jest w ogóle negocjowalna. Ale z tego co wiem to spółdzielnia jest solidna i
                                    raczej będzie wszystko dobrze - mam nadzieję.

Pozdrawiam
    • Gość: TOM Re: SAM81Moczydło III bud. nr 3 IP: *.ipartners.pl / 217.153.76.* 28.11.02, 09:04
      Witajcie sąsiedzi! Jak sądzicie, czy kłopoty naszej spółdzielni z budynkiem nr
      5 będą miały jakiś wpływ na naszą trójeczką? Mam nadzieję, że nie :). Co Wy na
      to?
      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka