Gość: TOM IP: *.ipartners.pl / 217.153.76.* 23.10.02, 13:09 Czy nikt z moich przyszłych sąsiadów nie ma internetu??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ekoart Re: SAM81Moczydło III bud. nr 3 09.11.02, 13:44 Oczywiście że ma!? Pozdrowienia z klatki pierwszej adam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOM Re: SAM81Moczydło III bud. nr 3 IP: *.ipartners.pl / 217.153.76.* 12.11.02, 09:20 No to dobrze. Już jesteś drugi. Co sądzisz o możliwości ogrodzenia naszego bloku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: SAM81Moczydło III bud. nr 3 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.11.02, 14:03 Witam ponownie! Na spotkaniu w spółdzielni w marcu tego roku była mowa ,ze nasz blok będzie ogrodzony. Szkoda, ze tak blisko naszych okien wybudowali nam nowy blok ( Idealne Mieszkanie ). Pozdrowienia dla sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOM Re: SAM81Moczydło III bud. nr 3 IP: *.ipartners.pl / 217.153.76.* 12.11.02, 14:41 Nic nie mów o tym ""Idealnym" Mieszkaniu". Jak kupowałem mieszkanie to tego bloku nie było. Ale niestety teraz już stoi i nic tego nie zmieni. Może trochę słońca jakoś wpadnie. Odnośnie tego ogrodzenia to raczej wątpie, żeby było w "cenie". Pewnie trzeba będzie dopłacić "parę groszy"... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: SAM81Moczydło III bud. nr 3 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.11.02, 16:56 Ja mam mieszkanie na 5 piętrze to chyba mi tak nie zasłoni światła. A co do ogrodzenia, to najprawdopodobniej, będziemy płacić z własnej kieszeni. Mam tylko nadzieję,że będzie się dobrze mieszkać i sąsiedzi będą ok. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOM Re: SAM81Moczydło III bud. nr 3 IP: *.ipartners.pl / 217.153.76.* 15.11.02, 10:31 A propos dobrego mieszkania to myślę, że sąsiedztwo Hita/Tesco nie zakłóci naszego spokoju (nocne dostawy itp.)i że nie wybuduja nam gdzieś pod lasem autostrady :). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: SAM81Moczydło III bud. nr 3 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.02, 09:46 Witam Sąsiada! Gorzej z dostawami do Tesco będą mieć mieszkańcy 2 i 4. My jesteśmy trochę w oddaleniu. Mam pytanie - co Cię skłoniło do zainwestowania na Kabatach? Dlaczego ta dzielnica? Pozdrawiam i życzę miłego tygodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOM Re: SAM81Moczydło III bud. nr 3 IP: *.ipartners.pl / 217.153.76.* 18.11.02, 11:56 Po prostu podoba mi się tam (tzn. jak kupowałem mieszkanie podobało mi się bardzo - nie było tych 2 bloków, teraz już trochę mniej). Mam tam kilkoro znajomych, dobry wyjazd z Wawy na południe, metro, sklep pod nosem, las blisko - czegóż chcieć więcej? Byłem wczoraj wieczorem i widziałem, ze elewację ciągną ostro, ale na budowę nie dało się wejść. Z jednej strony zamknięte, z drugiej też. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: SAM81Moczydło III bud. nr 3 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.02, 13:29 Widzę, że kierowały nami podobne kryteria wyboru lokalizacji. Ciągle się zastanawiam czy spółdzielnia dotrzyma terminu oddania kluczy. Ale jestem optymistą i nie tracę nadziei. Pozdrawiam i do zobaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: SAM81Moczydło III bud. nr 3 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.02, 13:36 Zapraszam na maila: piotr511@gazeta.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.J. Wykanczanie mieszkania... IP: 7.2.* / 10.211.210.* 19.11.02, 11:39 Witam wszystkich przyszlych sasiadow z podworka ! ;) Jestem szczesliwym mieszkancem pierwszego bloku naszego osiedla (tego wsciekle zoltego bloku ;). Chcialbym zapytac czy ktos z Was nie poszukuje ekipy ludzi do wykonczenia mieszkania. W spoldzielni polecili (scisle rzecz biorac - "polecil" - pan Sylwester, jesli mieliscie kontakt ze spoldzielnia, wiecie o kogo chodzi, mily i bardzo konkretny facet) mi dwoch Gorali - w tej chwili koncza ostatnie swoje mieszkanie w moim bloku, poprosili o poszukanie znajomych, ktorzy chcieliby wykonczyc/wyremontowac mieszkanie. Goraco ich polecam ! Wykonuja wszystko - ceramike, parkiety (mi zalezalo na kims kto dobrze polaczy terakote z parkietem i - zrobili to dobrze), rowniez bialy montaz (lacznie z przesuwaniem rurek) jest w cenie. Do tego stopnia jestem z nich zadowolony ze wlasnie wysylam to zapytanie na ta liste (poszlo tez na watek Wersala :). Jako referencja - chetnie pokaze wyniki ich prac (u mnie w domu ;). Ale - najpierw prosze o wyrazenie zainteresowania tutaj. Pozdrawiam, M. Mariusz J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOM Re: Wykanczanie mieszkania... IP: *.ipartners.pl / 217.153.76.* 19.11.02, 12:17 Dzięki za pomoc. Pewnie będę potrzebował kogoś do tego typu prac. Wydaje mi się tylko, że na razie to trochę zbyt wcześnie - pewnie koło marca to ędę zainteresowany. A propos marca. Czy Twoje mieszkanko oddali w terminie i jak z rodzajem własności - hipoteczna z gruntem? I jak długo po uzyskaniu pozwolenia na użytkowanie budynku podpisywałeś akt notarialny? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.J. Re: Wykanczanie mieszkania... IP: 7.2.* / 10.211.210.* 19.11.02, 12:43 Gość portalu: TOM napisał(a): > Pewnie będę potrzebował kogoś do tego typu prac. Wydaje mi się tylko, że na > razie to trochę zbyt wcześnie - pewnie koło marca to ędę zainteresowany. A > propos marca. Czy Twoje mieszkanko oddali w terminie i jak z rodzajem > własności - hipoteczna z gruntem? I jak długo po uzyskaniu pozwolenia na > użytkowanie budynku podpisywałeś akt notarialny? Hej. A kto powiedzial ze juz jest podpisany akt notarialny ? :( Wybieram sie do spoldzielni - chce sie dowiedziec kiedy to bedzie mozliwe. Mam bardzo absorbujaca czas prace... Odnosnie Gorali - mzjawpl@yahoo.ca - to moj adres e-mail, ktorego nie obawiam sie upubliczniac. Pzdr, M. Mariusz J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Wykanczanie mieszkania... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.02, 16:06 Dzień dobry, Jestem gorąco zainteresowany. Mam nadzieję,ze bede robil prace wykończeniowe ok.kwiecien-maj-czerwiec 2003. Ale chetnie skorzystalbym z zaproszenia i obejrzał ich prace. Pozdrawiam, P. Mój mail: piotr511@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOM Re: Wykanczanie mieszkania... IP: *.ipartners.pl / 217.153.76.* 20.11.02, 14:35 Ale Ty nie jesteś chyba z SAM 81? Ten żółty kolor mi coś nie pasuje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.J. Re: Wykanczanie mieszkania... IP: 7.2.* / 10.211.210.* 20.11.02, 16:18 Hej ! Gość portalu: TOM napisał(a): > Ale Ty nie jesteś chyba z SAM 81? Ten żółty kolor mi coś nie pasuje. Mówisz ? Może jest coś o czym nie wiem ? ;))) O ile pamiętam _jest_ to SAM-81. To ta spółdzielnia na Orlej, prawda ? ;) Blok nr dwa i nr trzy zrobili na biało. Blok, w którym mieszkam jest tym zrobionym najdalej od KEN'a, bezpośrednio obok baraków, w których mieszkają robotnicy. Jak wyjdziesz z Hit'a/Tesco i spojrzysz w lewo, zobaczysz blok numer jeden. Żółta elewacja plus wściekle (moim zdaniem ;) kanarkowe balkony. Jako dodatkowa podpowiedź - obok mojego bloku budują bloki Idealnego Mieszkania. I jakoś nie potrafię doszukać się ulicy "Na przyzbie". A właśnie przy takiej ulicy mieszkam. ;) Pozdrówka, M. M.J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOM Re: Wykanczanie mieszkania... IP: *.ipartners.pl / 217.153.76.* 21.11.02, 10:02 A to OK. Pomyliłem numery. Ten od KEN to 2. Rzeczywiście z tyłu jest taki żółłty blok, myślałem tylko, ze już dawno zamieszkany i wszystko załatwione... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.J. Re: Wykanczanie mieszkania... IP: 7.2.* / 10.211.210.* 21.11.02, 15:00 Hej ! Gość portalu: TOM napisał(a): > A to OK. Pomyliłem numery. Ten od KEN to 2. Rzeczywiście z tyłu jest taki > żółłty blok, myślałem tylko, ze już dawno zamieszkany i wszystko załatwione... Na pytanie "czy wszystko załatwione ?" odpowiem tak jak to nasi politycy lubią robić: "i tak i nie". A poważnie - pewno to jeszcze kilka miesięcy ("juz za miesiąc") potrwa. Aczkolwiek ludzie już mieszkają (nawet ja ;). I muszę powiedzieć że w porównaniu np. z "Kabaty Matecznik", nasz blok wygląda po zmroku na dużo bardziej zamieszkały. ;) Pzdr, M. Mariusz J. Odpowiedz Link Zgłoś
jaci Umowa 21.11.02, 15:30 Witam! Aktualnie jestem w sytuacji w jakiej byliście około roku temu. Zbliża się najprawdopodobniej termin kiedy to przyszli mieszkańcy bloków S2 i V będą podpisywać umowy (ostateczne na budowę budynków). W związku z powyższym byłbym wdzięczny za podzielenie się Waszymi doświadczeniami dotyczącymi tej umowy. Czy spółdzielnia w jakimkolwiek stopniu jest elastyczna co do zaproponowanych warunków, czy możliwe jest negocjowanie poszczególnych punktów umowy? Mi osobiście najmniej się podoba pkt. V umowy – rażące dysproporcje w prawach dla spółdzielni i dla członków. Pozwala on zarządowi spółdzielni dowolnie przesuwać termin realizacji inwestycji oraz podnosić cenę, w żaden sposób nie chroniąc Członków przed takimi ruchami. Zgodnie z umową zmiany takie nie wymagają nawet aneksu (rozumiem, że nawet jak będę chciał zerwać umowę ponieważ spółdzielnia dwukrotnie podniesie cenę, jest to moja wina i zostanę dodatkowo obciążony karami). Wiem, że dotychczas nic podobnego się nie zdarzyło i nie ma co tragizować, ale czy nie mieliście oporów przy podpisywaniu? A może jednak możliwe jest wynegocjowanie zmian? Pozdrawiam i z góry dziękuję za uwagi i pomoc. Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOM Re: Umowa IP: *.ipartners.pl / 217.153.76.* 21.11.02, 17:12 Powiem Ci, że podpisywałem umowę tuż przed Wigilią zeszłego roku a więc kilka dni przed końcem możliwości uzyskania ulgi budowlanej. Tak więc jak się możesz domyślać nie był to okres sprzyjający do jakichś wielkich negocjacji umowy. Poza tym myślę, że umowa w spółdzielni (w tej spółdzielni przynajmniej) nie jest w ogóle negocjowalna. Ale z tego co wiem to spółdzielnia jest solidna i raczej będzie wszystko dobrze - mam nadzieję. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOM Re: SAM81Moczydło III bud. nr 3 IP: *.ipartners.pl / 217.153.76.* 28.11.02, 09:04 Witajcie sąsiedzi! Jak sądzicie, czy kłopoty naszej spółdzielni z budynkiem nr 5 będą miały jakiś wpływ na naszą trójeczką? Mam nadzieję, że nie :). Co Wy na to? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś