Gość: Paweł IP: *.acn.pl / 10.132.130.* 23.10.02, 23:58 Szukam osób, które wpłaciły na mieszkania w budynku u zbiegu Alej J. i Niemcewicza, budowany przez Pia Piasecki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jan Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.ipartners.pl 25.10.02, 10:49 Jaestem klientem PIA. Czekam na mieszkanie przy Niemcewicza. w związku z tym, że nic się na budowie nie dzieje proponuje podjęcie jakichś działań w celu przymuszenia Pia do działania. Pozadrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saint Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: 217.11.133.* 25.10.02, 17:11 tez wpłaciłem na mieszkanie. i mam kontakt z kilkoma osobami, które zrobiły to samo. moze założymy jakąslistę dyskusyjną..? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaco Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.02, 19:42 Jestem z wami.Czekam na niusy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.acn.pl / 10.132.130.* 25.10.02, 21:29 Poproszę o jakieś szczegóły na mail stpaul@poczta.gazeta.pl. Zaproponuję coś lepszego niż lista dyskusyjna. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.acn.pl / 10.132.130.* 27.10.02, 18:10 Jeśli wpłaciliście tam na mieszkanie, odezwijcie się koniecznie stpaul@poczta.gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sk Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.epo.ericsson.se / 159.107.89.* 05.11.02, 13:18 Czy czasami firma PIA nie upadła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syku Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.ipartners.pl 05.11.02, 13:48 Jeszcze nie. Trwa postepowanie układowe. PIAsecki wyprzedaje się. M.in. sprzedał Piasecki Inwestycje Kredyt Bankowi. Słyszałem, że powinna być już wybrana firma, która ma kończyć Niemcewicz. Podobno prace mają ruszyć jeszcze w listopadzie. Ale to tylko plotki nie potwierdzone przez zarząd firmy. ....A budynek niszczeje .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.acn.pl / 10.132.130.* 05.11.02, 19:34 Czy ktoś wie jaka część mieszkań w budynku jest wykupiona? Czy Kredyt Bank wybrał już wykonawcę, który będzie dokańczał budynek? Czy budynek zostanie odgrzybiony przed wykończeniem? Czy uda się zamknąć stan surowy przed zimą? Czy Kredyt Bank, jako 60-procentowy udziałowiec spółki inwestującej, czyli de facto inwestor, zaproponował tym którzy wpłacili na mieszkania jakąś bonifikatę za karygodny poślizg w zakończeniu budowy? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.ipartners.pl 13.11.02, 09:31 Sprzedanych jest ok 30% mieszkań. Pozatym nic nie wiadomo. W dzisiejszej Polityce jest artykół o m.in. Piaseckim i jest zdjęcie naszego bloku. Ps. skąd wiesz, że konieczne będzie odgrzybianie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaco Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: SPOL* / 195.136.109.* 14.11.02, 11:01 "Sąsiedzi" może wreszcze się spotkamy i zorganizujemy. Chyba już nadeszła odpowiednia chwila? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaco Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: SPOL* / 195.136.109.* 14.11.02, 11:03 "Sąsiedzi" może wreszcze się spotkamy i zorganizujemy. Chyba już nadeszła odpowiednia chwila? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaco Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: SPOL* / 195.136.109.* 14.11.02, 11:05 "Sąsiedzi" może wreszcie się spotkamy i zorganizujemy. Chyba już nadeszła odpowiednia chwila? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuki Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: mainr1:* / 192.168.0.* 15.11.02, 14:23 Chetnie sie spotkam, ponieważ mam już dość!!!! Czy proponujesz jakiś konktrtny termin, do usłyszenia Odpowiedz Link Zgłoś
jaco6 Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! 18.11.02, 15:23 Gość portalu: kuki napisał(a): > Chetnie sie spotkam, ponieważ mam już dość!!!! > Czy proponujesz jakiś konktrtny termin, do usłyszenia Cześć Kuki! Akceptuję każdą godzinę i każdy dzień mój mail: jaco6@gazeta.pl Przynajmniej jesteśmy już we dwójkę.Gdzie reszta "sąsiadów"? P.S. Kiedyś ktoś napisał, że na Niemcewicza będzie mieszkało kupę p a l a n t ó w i na forum było gorąco. Pisali wszyscy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: proxy / 194.181.253.* 21.11.02, 10:57 Oto pismo, które dostałam wczoraj od firmy. Ja też wpłaciłam na mieszkanie i w grudniu minie rok, jak czekam na to aby coś się tam ruszyło. Szanowni Państwo, Chcielibyśmy Państwa poinformować o zmianach jakie dokonały się w ostatnim czasie w firmie Pia Piasecki Inwestycje Sp. z o.o.. W dniu 30 września 2002 roku udziały w naszej spółce nabyła spółka Kredyt Serwis Sp. z o.o., będąca z kolei podmiotem zależnym od Kredyt Bank SA. W konsekwencji zmian właścicielskich nastąpiły zmiany w składzie Zarządu Spółki. Z dniem 8 października 2002 roku z funkcji wiceprezesa dyrektora finansowego odwołany został Pan Robert Bracichowicz. Od dnia 15 października 2002 roku funkcję tę pełni Pan Jan Sadowski. Ponadto skład Zarządu został rozszerzony o wiceprezesa ds. realizacji inwestycji. Funkcję tę od dnia 1 grudnia br. pełnił będzie Pan Janusz Kamiński. Kolejna zmiana będąca następstwem zmian właścicielskich dotyczy nazwy spółki. Dnia 14 listopada 2002 roku Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Wspólników podjęło uchwałę o zmianie nazwy na KB Inwestycje Sp. z o.o.. Nowa nazwa Spółki będzie obowiązywać z chwilą zarejestrowania powyższej zmiany w KRS. Ponadto wystąpiliśmy o kredyt na dokończenie realizacji inwestycji przy ulicy Niemcewicza 26 w Warszawie. Żywimy nadzieję, że zostanie on rozpatrzony w najbliższym czasie, co pozwoli na wznowienie szerokiego frontu prac. Wszystkie niezbędne działania leżące po naszej stronie zostały bowiem przygotowane z dużym wyprzedzeniem. Mamy gotowe projekty wszystkich umów, podpisane listy intencyjne, w których wykonawcy wyrażają gotowość do natychmiastowego wejścia na budowę. Oczekujemy zatem tylko na wyłonienie przez Radę Nadzorczą wykonawcy oraz na zapewnienie finansowania. Ponadto z naszej inicjatywy Departament Polityki Mieszkaniowej Kredyt Bank SA rozpoczął prace nad przygotowaniem specjalnej oferty kredytowej dla naszych klientów, włącznie z możliwością refinansowania kredytów już zaciągniętych. Mamy nadzieję, że uda się stworzyć produkt, który przyniesie Państwu wymierne korzyści płynące ze współpracy z bankiem. Jednocześnie Zarząd wyraża przekonanie, że wszystkie podjęte w ostatnim okresie działania kończą proces restrukturyzacji Spółki. Przeprowadzone zmiany pozwolą na prowadzenie normalnej, efektywnej działalności, co przede wszystkim oznacza zakończenie procesu realizacji inwestycji przy ulicy Niemcewicza. Dobrze rozumiemy Państwa zniecierpliwienie brakiem postępu robót, ale w najbliższym czasie sytuacja ta zmieni się definitywnie. Niestety na dzień dzisiejszy nie mamy zgody banku na jakiekolwiek zmiany cen lokali, zarówno tych już sprzedanych, jak i tych przeznaczonych do sprzedaży. Możemy jednak zaproponować Państwu wykonanie robót wykończeniowych w lokalu ponad proponowany przez nas standard wykończenia. Prosimy zatem o rozważenie naszej propozycji, mając nadzieję, że usatysfakcjonuje ona Państwa. Zarząd KB Inwestycje Sp. z o.o. Odpowiedz Link Zgłoś
jaco6 Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! 22.11.02, 20:51 ja też dostałem te brednie i też czekam rok! i właśnie dlatego musimy się zebrać wszyscy i zrobić zadymę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregor Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.ipartners.pl 25.11.02, 12:51 Jestem za !!! Dajmy im czas do czwartku na wybranie wykonawcy i rozpopczęcie robót. Jeśli nic sie nie zmieni proponuje zrobić najazd na siedzibę firmy i zrobić rozrubę (przy okazji zaprosić kogoś z mediów). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Saint Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: 217.153.90.* 25.11.02, 17:16 Super, ja sie pisze na wszystkie zadymy.... Ale chyba zadyma tu nic nie pomoze. Ja postawiłbym najpierw na "samoorganizację". Jak się zinwentaryzujemy, zobaczymy ile nas jest to bedziemy mieli silniejszą kartę przetargową. Ja uważam, że jesteśmy w stanie wydębić od nich kasę za niedotrzymanie terminów i to wszystkich możliwych. Można z developerem negocjować tylko trzeba mieć argumenty... ja nie bardzo wiem czym możemy grać. Chyba tylko straszeniem, ze nie wpłacimy kasy na koniec... Dlatego trzeba miec tytuł do roszczenia, dowód winy developera. Zastanowie sie nad tym, pogadam ze swoim prawnikiem i cos tu jeszcze do Was napisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j. Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.ipartners.pl 02.12.02, 13:05 Podobno firma ubezpieczeniowa, której piasecki winien jest kasę (w związku z ubezpieczeniem kredytu)zamierza w najblizszym czasie przejąć budowę. (Uwaga dla ewentualnych klientów!)Piasecki ciągle kłamie, a specjalizuję się w tym pani Rawiak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnes Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: mainr1:* / 192.168.0.* 02.12.02, 15:26 UWAGA DLA WSZYSTKICH POSZKODOWANYCH PRZEZ PIA PIASECKI INWESTYCJE !!!!!!!!!!!!! Spotkanie dotyczące obecnej sytuacji oraz przyszłosci naszego wymarzonego M Czwartek (5 grudnia 2002) w Harendzie o godz.20.00. Zapraszamy wszystkich zainteresowanych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaco Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.02, 20:12 Gość portalu: agnes napisał(a): > UWAGA DLA WSZYSTKICH POSZKODOWANYCH PRZEZ PIA PIASECKI INWESTYCJE !!!!!!!!!!!!! > Spotkanie dotyczące obecnej sytuacji oraz przyszłosci naszego wymarzonego M > Czwartek (5 grudnia 2002) w Harendzie o godz.20.00. > Zapraszamy wszystkich zainteresowanych OK! JA JESTEM! jaco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 04.12.02, 14:57 Moi drodzy , proponuję Wam sprawdzić w sądzie gospodarczym w warszawie i Kielcach , bo : - została ogłoszona upadłość Pia Piasecki Budownictwo ( warszawa ) - w październiku . - zostało wszczęte postępowanie układowe Pia Piasecki sa ( kielce ) Więcej informacji ( ale skróconych ) znajdziecie pod adresem www.portal-bankrut.pl . Na waszym miejscu zabierałabym kasę - i to za wszelką cenę i pod groźbą sądu - bo sąd gospodarczy w warszawie ma na temat piaseckiego sprwadzoną i ugruntowaną opinię . Postawienie kolejnych klonów piaseckiego w stan upadłości to tylko kwestia czasu . Mają milionowe długi ( np. inwestycja TPSA - wylecieli z hukiem , mieszkania budowane dla DOm Development na Ursynowie - też wylecieli , DD chce od piaseckieg 8,00 mln zł kar umownych !!! ) których nie są w stanie spłacić , kolejka oszukanych podwykonawców , a kolejne spółki córki czy też budowanie mieszkań to sposób na wyciągnięcie kasy . Nie bawcie się w zrzeszanie - tylko szybciutko działajcie . Bo będzie tragedia . Pozdrawiam , Jola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znak zapytania Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: 217.153.90.* 05.12.02, 16:30 Jolu Droga, Budynek na Niemcewicza wybudował Piasecki Inwstycje , co sie teraz nazywa KBinwestycje bo go Kredyt Bank kupił. Brudy o ktorych piszesz dotyczą innych spółek grupy piaseckiego, z KBInwestycje juz w niej nie jest. Chociaż i tak wkurwiają na maxa. Ot i tyle, życzę Ci dobrego dnia i kup sobie cos na Mikołajki. papapapapppapapapapapappapapappapappapapappapaapa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 06.12.02, 09:19 Gość portalu: znak zapytania napisał(a): > Jolu Droga, > Budynek na Niemcewicza wybudował Piasecki Inwstycje , co sie teraz nazywa > KBinwestycje bo go Kredyt Bank kupił. Brudy o ktorych piszesz dotyczą innych > spółek grupy piaseckiego, z KBInwestycje juz w niej nie jest. > Chociaż i tak wkurwiają na maxa. > Ot i tyle, życzę Ci dobrego dnia i kup sobie cos na Mikołajki. > papapapapppapapapapapappapapappapappapapappapaapa W SUMIE , MÓJ TAJEMNICZY NIEZNAJOMY , TO JA CIĘ NIE BARDZO ROZUMIEM . NIE ZAGŁĘBIAM SIĘ W STRUKTURĘ PIASECKIEGO - NIC NIE ZMIENI FAKTU ŻE TO BANKRUT I ZŁODZIEJ - BEZ WZGLĘDU NA TO CO STOI W NAZWIE PRZED LUB ZA "PIASECKIM" . POZA TYM NIE LUBIĘ CHAMSTWA . ANONIMOWOŚĆ NIE USPRAWIEDLIWIA BRAKU KULTURY . MOŻNA FORMUŁOWAĆ SOWJE OPINIE TAK , BY NIE BYĆ WULGARNYM . NA MIKOŁAJKI DOSTAJĘ PREZENTY , NIE MUSZĘ ICH KUPOWAĆ SOBIE SAMA . DLATEGO DZIŚ MAM DOBRY DZIEŃ . ALE OCZYWIŚCIE ZA ZYCZENIA DZIEKUJĘ . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znak zapytania Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: 217.153.90.* 06.12.02, 12:20 Jolu, Wybacz anonimowość - ale wydaje mi się, że takie są reguły postów w internecie. Szkoda, że dałaś się tak łatwo urazić. Szkoda, że cenzurując moją wypowiedź używasz ostrych słów jak "chamstwo i takie tam" Z prezentów to Ci życzyłem z dobrego serca. O i tyle... Trzymaj się jak chcesz to pisz: private_equity_fund@yahoo.com B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: proxy / 194.181.253.* 06.12.02, 17:28 Mam wiadomość! Firma, która jest teraz właścicielem inwestycji prz Niemcwwicza otrzymała w tych dniach kredyt na dokończenie budowy. Prawdopodobnym wykonawcą będzie SKANSKA. Prace mają rozpocząć się w grudniu czego nam wszystkim życzę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.ipartners.pl 10.12.02, 14:40 czy widziałaś jakiś podpisany dokument związany z tym o czym piszesz, czy tylko o tym słyszałaś (od KB Inwestycje)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.ipartners.pl 13.12.02, 12:15 Wiem, że do dzisiaj KB Inwestycje żadnych umów nie podpisał, ani kredytowej ania z wykonawcą. Podajrzewam,że w tym roku nic na lepsze się nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.acn.pl / 10.69.2.* 07.12.02, 21:44 Wszystko pięknie, tylko jaka będzie rekompensata za opóźnienie i czy zlikwidują grzyba w ścianach. O zamoczonym i popękanym na mrozie Ytongu w ogóle nie wspominam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkll Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: 195.94.206.* 10.12.02, 15:05 Nie znam szczegółów waszej sprawy. Życzę wam jak najlepiej. Sam straciłem kasę w Warinweście. Zdaję sobie sprawę z tego, ile kosztuje was w chwili obecnej niepewność. Ufam, że wam się uda, ale mówienie o rekompensatach, według mojej znajomości rynku, jest troszeczkę przesadzone. Na waszym miejscu modliłbym się tylko o to, żeby dopłat nie było i żeby w ogóle wybudowali. Niestety w naszym Kraju Klient ma nikłe możliwości egzekwowania swoich słusznych żądań i jak już wpłacił kasę, to zazwyczaj jest pogrzebany. Mam nadzieję, że tym razem nie będę miał racji. Pozdrawiam i życzę wszystkiego najlepszego wszystkim z Niemcewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.ipartners.pl 19.12.02, 15:07 podobno od stycznia rusza budowa na całego ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Saint Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: 217.153.90.* 20.12.02, 10:22 Wszystkim, którzy wpłacili i nie otrzymali mieszkań, czyli znajdujący się w podobnej sytuacji co piszący te słowa, składam życzenia tego, byśmy za rok mogli spędzić Wigilię w naszych mieszkaniach przy Niemcewicza. I żeby nie tylko do Joli przychodził Mikołaj. papapappapapapapppappappapapapappapapppappappapapapapppapapapapapa! Odpowiedz Link Zgłoś
jaco6 Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! 15.01.03, 16:25 Gość portalu: K. napisał(a): > podobno od stycznia rusza budowa na całego ! ******************************************** mineło już dwa tygodnie stycznia i dalej jest totalna zapaść!!!! poza wstawionymi dwoma barakami "przemysłówki" nic nie zrobiono!!!!!!!!!! a czas leci!!!!pozdrawiam "sąsiadów" ,dalej marzycie o czerwcu '03? p.s. po wczorajszej informacji o katastrofie budowlanej w al. jerozolimskich pomyślałem przez chwilę, że szlak trafrił całą budowę i zawaliło się wszystko!!!!! jeszcze raz pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saint Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: 217.153.90.* 21.01.03, 15:05 podobno cos sie dzieje na budowie... ktos cos widział? Słyszał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.acn.pl / 10.69.2.* 21.12.02, 08:50 Czy wyłoniono już wykonawcę? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: infor Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.12.02, 10:53 ta firma chyba jest w upadlosci ! ma klopoty finansowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.01.03, 13:01 Czy dostaliście pisma od KB informujące o cesji praw na rzecz Kredyt Banku? Czy u was też są błędy w pismach np. rożne daty otrzymania kredy , różne numery kredytów (w ich piśmie i w odpowiedzi, którą mamy im odesłać)? W związku, że GUS w ostatnim roku spadł o kilka procent może powalczymy o jakieś rabaty u KB. Odpowiedz Link Zgłoś
jaco6 Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! 06.01.03, 12:45 Gość portalu: ania napisał(a): > Czy dostaliście pisma od KB informujące o cesji praw na rzecz Kredyt Banku? > Czy u was też są błędy w pismach np. rożne daty otrzymania kredy , różne numery > > kredytów (w ich piśmie i w odpowiedzi, którą mamy im odesłać)? > W związku, że GUS w ostatnim roku spadł o kilka procent może powalczymy o > jakieś rabaty u KB. witam! po rocznym opoznieniu w pracach to chyba minimum. z ł o d z i e j e ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaco Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: SPOL* / 195.136.109.* 04.02.03, 15:48 Cześć "sąsiedzi"!Czy ktoś czytał artykuł o Niemcewicza w gazecie wyborczej? I jak, dalej nie robimy nic!!!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Saint Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: PLWAWSRV* / 195.94.201.* 05.02.03, 13:16 A co napisali...? Ja nic nie czytałem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.supermedia.pl / *.cza.warszawa.supermedia.pl 05.02.03, 15:41 Sa ludzie na budowie. Z rozmow wynika, ze jest kilka firm z roznych branz, chyba to juz jest to i nie bedzie drugiego Warinvestu. Trzymajmy kciuki. Wbrew pozorom artykul w Wyborczej nie pomoze tempu budowy, zeby szlo do przodu musza sprzedawac reszte mieszkan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buba Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.03, 01:03 Oto artykuł z Wyborczej Niemcewicza, opóźnienia w budowie bloku Paweł Chrząszcz 21-01-2003 13:22 2002-01-21 Po przeszło czterech latach od wkopania pierwszej łopaty 17-piętrowy budynek na warszawskiej Ochocie nie może się doczekać wykończenia. Kolejny, trzeci już inwestor obiecuje szybkie wznowienie prac i wykończenie budynku do wiosny 2003 r. Rozpoczęta w 1998 r. inwestycja przy ul. Niemcewicza 26 wydawała się skazana na sukces. Dobra lokalizacja pomiędzy wielkimi ciągami komunikacyjnymi Alej Jerozolimskich i Grójeckiej oraz nowoczesny projekt mieszkalnego wysokościowca mogły przyciągnąć klientów. W budynku miało być 140 mieszkań, od 47 do 147 m kw. pow., część z 15-metrowymi przeszklonymi i ogrzewanymi tarasami. Po trzech latach od ogrodzenia terenu i wyburzenia znajdującego się tam pawilonu biblioteki publicznej zbankrutował pierwszy inwestor - spółdzielnia mieszkaniowa Centrum. Spółdzielnia zalegała z płatnościami dla wykonawcy, spółki Piasecki Budownictwo. W 2001 r. budowę przejęła grupa Pia Piasecki i jej spółka Piasecki Inwestycje. Jednak już wtedy sama borykała się z kłopotami finansowymi. W efekcie w maju 2002 r. prace stanęły. Niedługo potem ogłoszono upadłość wykonawcy. Klientom, którzy wpłacili na mieszkania nawet po 80 proc. ceny, Piasecki Inwestycje obiecywał kolejne terminy zakończenia budowy. Przez pół roku na placu nic się nie działo. Budynek pozostaje niedomknięty, brakuje okien na całej wysokości od strony zachodniej i południowej. Przyszli mieszkańcy, którzy wpłacili pieniądze (około 50 osób), niepokoją się, że przed wykończeniem zawilgocone ściany będą wymagały odgrzybiania. Ich obawy budzi też to, że zawilgocone ściany budynku mogą pękać od mrozu. Jednak nowy inwestor jest spokojny. W przysłanym do redakcji oświadczeniu napisał m.in., że bloczkom ytong, z jakich wykonany jest budynek, w połączeniu z ociepleniem z wełny mineralnej nie grozi zawilgocenie. - Całą jesień padało i woda lała się po ścianach - mówi jeden z lokatorów. - Dzwoniłem do Piaseckiego we wrześniu, pytałem, kiedy zamkną budynek, to powiedzieli mi, że przecież jest do połowy zamknięty. 30 września 2002 r. Piasecki Inwestycje został przejęty przez należącą do Kredyt Banku spółkę Kredyt Serwis, która kupiła od firmy Pia Piasecki SA 60 proc. udziałów w Piaseckim Inwestycje (za 6,5 mln zł) oraz przejęła 95,5 proc. udziałów w przedsiębiorstwie budowlanym Przemysłówka SA (za 5,7 mln złotych) mającym 40 proc. udziałów w Piaseckim Inwestycje. W wysłanym 20 listopada 2002 r. liście do mieszkańców inwestor poinformował o nabyciu udziałów przez Kredyt Serwis oraz o zmianie nazwy na KB Inwestycje Sp. z o.o. W liście była obietnica szybkiego wznowienia prac dzięki kredytowi bankowemu, a także propozycja zrekompensowania opóźnienia w oddaniu mieszkań w formie wykonania robót wykończeniowych ponad standard zawarty w umowach. Ewa Rawiak z działu sprzedaży KB Inwestycje wyjaśniła, że nie oznacza to jednak darmowego położenia glazury, podłóg czy białego montażu. Inwestor planuje jedynie zaproponować te oferty po cenach niższych niż rynkowe. Twierdzi też, że Kredyt Bank nie zgodził się na renegocjację cen mieszkań. - Wpłaciłem już ponad 200 tys. zł i mam na papierze trzy kolejne terminy zakończenia budowy, a oni proponują mi rabat przy montażu wanny, to chyba żarty - denerwuje się jeden z niedoszłych lokatorów. Ewa Rawiak z KB Inwestycje: - Klienci powinni docenić to, że spółce udało się uciec ze struktury upadającego przedsiębiorstwa Pia Piasecki SA. W styczniu podpisano umowę na dokończenie pechowej budowy. Przetarg wygrała Przemysłówka. - Termin oddania budynku przewidziany jest na 30 marca 2003 r., jest jednak w dużej mierze uzależniony od warunków atmosferycznych - zapowiada wiceprezes KB Inwestycje Michał Kubicki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buba Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.03, 01:52 Drodzy Sąsiedzi! Zrobiliśmy sobie z żonką mały spacerek na Niemcewicza. Nie zapeszając- w kilku "mieszkaniach" paliło się światło - stawiają ścianki działowe. Podobno do końca roku budynek powinien być oddany. Takie są przypuszczenia a nawet przekonanie dwóch robotników którzy krecili się na budowie. Być może tak kazano im mówić, nie wiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Saint Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: 195.94.201.* 11.02.03, 10:12 A inwestor mówi, że budynek ma byc oddany do końca czerwca... i komu tu wierzyć? Hm? Mrs Rawiak jest bardziej optymistycznie nastawiona do budowy i twoerdzi,że w kwietniu część z nas dostanie klucze zeby coś tam sobie wykańczac... Dla mnie oddanie tego budynku w grudniu 2003 to skandal... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 12.02.03, 08:42 Sa trzy firmy, ktore robia rozne roboty UniMax (rejestracje z Kielc), Przemyslowka (to ten generalny wykonawca) i Suprimex (chyba tez z Kielc). Przez pol godziny przewinelo sie parenascie osob w roznych miejscach budynku. Na poczatku tygodnia byly tez jakies duze ciezarowki. Dzwigi tez jezdza od czasu do czasu. Poza tym, jesli podpisali umowe kredytowa to nawet ten Kredyt Bank bedzie pilnowal zakonczenia budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saint Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: 195.94.201.* 12.02.03, 16:46 A Ty "G" tam mieszkasz na tej budowie czy co...? Skąd wiesz ....? Poza tym słyszałem, że na Niemcewicza mieszkać będą same sztywniaki... Jakieś yapiszońskie towarzystwo... to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mrs Buba Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.03, 12:22 Saint dajże spokój!Zawsze możesz przenieść się na stare Szmulki - tam będziesz mieć sąsiadów doborowych - z pewnością na chwiejnych a nie sztywnych nogach, którzy towarzysko czasami wpadną do Ciebie pożyczyć na pół literka. Jeszcze by tego brakowało abyśmy zaczęli się nawzajem obrażać. Basta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaco Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: 195.136.109.* 14.02.03, 15:46 Saint pomylił się tylko w jednym, nie sztywniaki a p a l a n t y !!!! najlepszy dowód tego daliście przez ostatnie kilkanaście miesięcy kiedy można było zebrać się w grupę i powalczyć o nowe ceny!(notariusz, wskaź.gus,... itp.itd.) a taka możliwość b y ł a !!! że nie wspomnę o kilku osobach, które dostały z powrotem od pia kasę! taka jest prawda! pozdrawiam "sąsiadów" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Saint Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: 195.94.201.* 14.02.03, 17:49 A kto dostał kasę, kurna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.dial.plusgsm.pl 14.02.03, 16:54 Odwiedzam budowe, bo mam zamiar kupic tam mieszkanie jak sie to bedzie mialo ku koncowi. Przez pol godziny mozna sie wiele wiecej dowiedziec niz od ciebie saint. Nie bede bic piany z toba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Saint Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: 195.94.201.* 14.02.03, 17:51 Jestem sam. Nikt mnie nie kocha. Jest mi źle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: 195.94.201.* 25.02.03, 09:41 Czy był ktoś ostatnio na budowie? Czy coś tam sie dzieje? Jaki jest "aktualny" termin oddania teogo budynku? Dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: 195.94.201.* 25.02.03, 09:50 Czy był ktoś ostatnio na budowie? Czy coś tam sie dzieje? Jaki jest "aktualny" termin oddania teogo budynku? Inwestor utrzymuje, ze da nam klucze na przełomie maja i czerwca? Czy to możliwe? Dzieki za wszytskie informacje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adrian Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.telkab.pl 25.02.03, 16:21 Gość portalu: Gosia napisał(a): > Czy był ktoś ostatnio na budowie? Czy coś tam sie dzieje? Gosia, Przejeżdżam tamtędy codziennie. Kiedyś ta inwestycja była w obrębie mojego zainteresowania. Bardzo długo była tam jednak głucha cisza. Wydaje mi się, że od miesiąca coś ruszyło. Poza tym widziałem ogłoszenie w prasie gdzie KB Inwestycje zaprasza do zakupu mieszkań. Uruchamiają też więc jak widać marketing. Jestem przekonany, że to kiedyś skończą, ale poślizg jest istotnie spory. Może jeszcze raz zainteresuję się tą lokalziacją ? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 26.02.03, 19:56 Dzieje sie cos codziennie. Jest nowa tablica informacyjna, wykonawca jest bpbp "Przemyslowka" s.a. z Bialegostoku. Jest niezle, w przyszlym tygodniu ide obejrzec mieszkania. Przy okzacji moze czegos wiecej sie dowiem od pracownikow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znak zapytania Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: 195.94.201.* 27.02.03, 11:59 I oczywiście napiszesz co i jak... co nie? I czy myślicie, ze w czerwcu będzie mozna robić parapetówkę? \?/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.03, 16:56 frustrat jestes "?", albo pala, tak, chyba pala jednak. Nie musisz czytac, ani pytac, idz plakac, albo utop sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znak zapytania Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: 195.94.201.* 03.03.03, 12:26 Wole chyba sie utopić.... zamiast Marzanny Chyba tak zrobię. Mój drogi G, odczytałes mojego posta jako złośliwość a tak nie było. Naprawdę chciałbym wiedzieć co tam sie buduje i jak idą prace. G, Kochasz mnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 05.03.03, 15:41 No nie wiem... OK. Przyjmuje, ze to nie bylo zlosliwe. Najzwyczajniej podoba mi sie ten projekt i pewnie skusze sie na mieszkanie, jesli dalej bedzie szlo do przodu, a ostroznosci nigdy dosc. Pytajac ludzi na budowie zawsze sie mozna dowiedziec wiecej. Na razie wyglada na to, ze ciagle buduja i do tego jeszcze placa podwykonawcom, co nie jest takie oczywiste w dzisiejszych czasach. Popatrzymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.03.03, 11:51 Czy ktoś z sąsiadów był może w środku budynku po rozpoczęciu prac przez Przemysłówkę i może stwierdzić co oni dokładnie robią i co mówią robotnicy o planowanym końcu budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gary Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.03, 11:14 w.g. mnie to może wyrobią się na październik 03. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buba Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.03, 14:15 Chyba nie będzie tak źle. Zaglądam tam regularnie. Coś tam robią. Może się pocieszam, bo tak już bym chiał widzieć ten pałac kultury ze swoich okien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: \?/ Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: 195.94.201.* 04.04.03, 18:13 JA też regularnie dzwonie do Pani Rawiak i zamiast Dzień Dobry mówię "Co zrobiliście z moimi pieniędzmi" i takie tam... ale jestem przekonany, że do lipca skończą... tak mnie te panny zapewniają... Byłoby super gdyby do skończyli do lipca bo w sierpniu chciałbym sie tam wprowadzić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.mofnet.gov.pl 17.04.03, 09:56 cześć zainteresowałam się tą lokalizacją i postanowiłam kupić tam mieszkanie, ale gdy poczytałam na forum trochę zwatpiłam. Czy ktoś ostatecznie jest pewien, że wszystko tam jest ok, co z tym grzybem i ostatecznym terminem odbioru, czy zabezpieczyliście się przed faktem, że hipoteka jest obciążona (jak?). Proszę bardzo o odpowiedzi, bo muszę podjać ostateczną decyzję. M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: \?/ Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: 195.94.201.* 23.04.03, 14:07 Myślę, że teraz ryzyko wywrotki jest minimalne. Ryzyka grzyba na ścianie nie ocenię bo sie na grzybach i ścianach nie znam :) Wydaje mi się, że na razie robią to wszystko solidnie. I myślę, że cena nie jest najwyższa - zanim kupiłem na niemcewicza szukałem trochę w lepszych miejscach i trudno było znaleźć mieszkanie o powierzchni takiej jaką chciałem. Tu jest dużo wolnych mieszkań jeszcze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 08.05.03, 12:59 nie ma już strachu z hipoteką, bo Kredyt Bank wystawia promesy na wyłączenie nabywanych mieszkań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szarak Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 08.05.03, 14:06 ja kupuje tam mieszkanie, bo słyszałem, że mają tam mieszkania prezesi i inne ważne osoby, więc gdyby był prawdziwy kłopot z ytongiem, to na pewno nie zrobiliby tego.A roboty ida tam w takim tempie, że miło popatrzeć. Mieszkam blisko i dokładnie obserwuję. Mnie osobiści jest żal,że zwlekałem zbyt długo i sprzedali mi takie fajne mieszkanie, jakie chciałem kupić. Dlatego teraz już nie czekam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: \?/ Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: 195.94.201.* 11.05.03, 13:09 A tego ostatniego posta to na mur wsadziła p. Ewa Rawiak :) Czy ktosik wie kiedy sie tam wprowadzimy...? Wspomniana przeze mnie p. Rawia twierdzi, ze klucze będzie można dostać już w czerwcu... ????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buba Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.03, 14:59 czy ktoś już odebrał mieszkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tor Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: mainr1:* / 192.168.0.* 02.07.03, 15:28 jeszcze nie, ale termin odebrania kluczy mam w drugim tygodniu lipca. Czekam na jekieś "newsy" jeżeli ktoś odebrał (ponieważ mieli wystartować od 02 lipca) pozdrawiam przyszłych sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tor Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: mainr1:* / 192.168.0.* 03.07.03, 08:30 Czy dzisiaj ktos odbiera mieszkanie??!!!! Proszę o jakieś info. Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.mofnet.gov.pl 09.07.03, 09:58 Czy odebraliście już miezkania. czy wszystko ok. na co trzeba zwarcać uwagę. Przyszła sąsiadka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tor Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: mainr1:* / 192.168.0.* 09.07.03, 13:02 Gość portalu: h napisał(a): > Czy odebraliście już miezkania. czy wszystko ok. na co trzeba zwarcać uwagę. > Przyszła sąsiadka. Odbieram jutro (10.07), nie mam żadnych info, może juz ktos odebrał więc prosimy o odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: 157.25.180.* 09.07.03, 15:12 Odbieram w drugiej połowie lipca. I przyprowadzam ze sobą fachowca - niech on się głowi czy wszystko jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.mofnet.gov.pl 09.07.03, 15:39 ja odbieram dopiero na początku sierpnia więc proszę o info na temat co wymyślił twój fachowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BigBoss Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: 164.143.240.* 09.07.03, 15:35 Szanowni Sasiedzi, czy ktos zastanawial sie nad mozliwoscia uzyskania odszkodowania od KBI za roczne opoznienie? Moze cos postanowimy i zadzialamy wspolnie? Czekam na propozycje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: mainr1:* / 192.168.0.* 09.07.03, 15:46 może miejsce postojowe z duzym rabatem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Saint Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: 195.94.201.* 09.07.03, 18:54 Ja jestem za odszodowaniem. Myslicie, ze przed oddaniem, czy po oddaniu? I czy moze napisac ktos kto odebral mieszkanie? Zeby powiedziec co jest nie halo? Moja Pani architekt biega tam bardzo często i narzeka, ze syf na budowie, ale generalnie zadowolona jest z tego co robią..., wszystko ustalają, etc. Do odbioru poprosilem również architekt+fachowca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: 213.17.181.* 11.10.03, 15:27 faktyczni syf na budowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BigBoss Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: 164.143.240.* 10.07.03, 09:38 Pomysl z miejscem postojowym jest przedni!!! Mysle, ze nalezy ich atakowac po odbiorze technicznym mieszkania a przed pospisaniem aktu notarialnego. W punktu widzenia prawa cywilnego sprawa jest prosta - zwloka dluznika (mora debitoris). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: mainr1:* / 192.168.0.* 10.07.03, 11:20 czy komuś cos wiadomo na temat czynszu i opłat eksploatacyjnych. Par 10 pkt 3 aktu mówi, iz "koszty związane z eksploatacją lolalu ponosi kupujacy od dnia wydania lokalu (...) potwierdzonego protokołem odbioru" nie mam zamiaru płacić ani grosza do momentu oddania budynku od uzytkowania lub technicznego odbioru budynku itp. Co wy na to?! prosze o szybka odpowiedz jeżeli to możliwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony odbiór mieszkan IP: proxy / 10.10.110.* 10.07.03, 14:55 Gość portalu: ala napisał(a): > czy komuś cos wiadomo na temat czynszu i opłat eksploatacyjnych. > Par 10 pkt 3 aktu mówi, iz "koszty związane z eksploatacją lolalu ponosi > kupujacy od dnia wydania lokalu (...) potwierdzonego protokołem odbioru" > nie mam zamiaru płacić ani grosza do momentu oddania budynku od uzytkowania lub > > technicznego odbioru budynku itp. Co wy na to?! prosze o szybka odpowiedz > jeżeli to możliwe a jakim to sposobem deweloper oddaje mieszkania przed uzyskaniem pozwolenia na uzytkowanie budynku ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syla Re: !!!Niemcewicza-Piasecki!!! IP: mainr1:* / 192.168.0.* 11.07.03, 09:38 KBI zawsze myslą o swoich klientach - obciążyli nas dodatkowymi kosztami elektryki oraz podłączeń sanitarnych. Wyszła im spora kwota 2.000 PLN. To KBI powinna dopłacic nam-klientom za wyrządzone szkody, a nie żerować na nas. czy jeszcze ktoś został tak potraktowany, czekam na odzew i wspólną walkę z KBI, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BigBoss Re: !!!Niemcewicza-Piasecki!!! IP: 164.143.240.* 11.07.03, 14:41 A to ciekawe z tymi 2000PLN!!! Czyzby ktos dostal oficjalne wezwanie do zaplaty? Jesli tak to jaka byla argumentacja KBI? Ja wciaz uwazam, ze trzeba ich podac do sadu i uzyskac odszkodowanie za roczne opoznienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syla Re: !!!Niemcewicza-Piasecki!!! IP: mainr1:* / 192.168.0.* 11.07.03, 16:01 na razie dostajesz kalkulację (tak apropo to z kwoty z sufitu) i podpisujesz że otrzymałeś, faktury jeszcze nie ma, ale podejrzewam że w najbliższym czasie bedzie do odbioru (w biurze KBI !!!!!!!!!!!!!) Mam ich gdzieś, ponieważ w akcie notar nie ma nawet słówka o dodatkowych kosztach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BigBoss Re: !!!Niemcewicza-Piasecki!!! IP: 164.143.240.* 14.07.03, 09:10 Czy te informacje dostala Pani w momencie dokonywania technicznego odbioru mieszkania? Jesli tak czy w jego trakcie mozna sie spodziewac innych niespodzianek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: \?/ Re: !!!Niemcewicza-Piasecki!!! IP: 195.94.201.* 14.07.03, 15:01 ja odbieram 18.07 nic nie zamierzam placic. zamierzam za to podac ich do sadu o odszkodowanie wielkosci kosztu kapitału zamrożonego w tej inwestycji. Nie wiem czy mozna, ale chetnie ich stukne. Moze jest wsrod nas prawnik, który oceni czy da sie tak zrobic i (moze) razem napiszemy pozew przeciw KBI? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syla Re: !!!Niemcewicza-Piasecki!!! IP: mainr1:* / 192.168.0.* 14.07.03, 15:10 jstes posiadaczem aktu, czy zwykłej umowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: \?/ Re: !!!Niemcewicza-Piasecki!!! IP: 195.94.201.* 15.07.03, 17:18 Aktu,of course... to coś zmienia? Odpowiedz Link Zgłoś
arts13 Re: !!!Niemcewicza-Piasecki!!! 21.07.03, 09:09 i odebrałeś? wszystko OK? grzybki jakoweś były? ;) art Gość portalu: \?/ napisał(a): > ja odbieram 18.07 nic nie zamierzam placic. > zamierzam za to podac ich do sadu o odszkodowanie wielkosci kosztu kapitału > zamrożonego w tej inwestycji. > Nie wiem czy mozna, ale chetnie ich stukne. Moze jest wsrod nas prawnik, który > oceni czy da sie tak zrobic i (moze) razem napiszemy pozew przeciw KBI? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: \?/ Re: !!!Niemcewicza-Piasecki!!! IP: 195.94.201.* 22.07.03, 09:11 Słuchajcie, odebrałem mieszkanie - nic sie wlasciwie nie dzialo strasznego poza tym, ze łazienka trochę mniejsza (ale to moze byc sprawa p. architekta), nie tam kaloryfer (ale przerzucą). I to tyle grzechów developera. Reszta, w miare ok. Mieszkanie czyste i chyba bez grzyba (nie wiem zresztą jak to sprawdzić...!) Powiedziałem zresztą, że nie chce mi sie juz z nimi droczyć.... W mieszkaniu jest elektryczność - żarówkę można podlączyć do kostki, nie ma tylko toalety, ale i tak postaram sie zrobić juz na tym etapie jakąś imprezę.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
arts13 Re: !!!Niemcewicza-Piasecki!!! 22.07.03, 10:18 Gość portalu: \?/ napisał(a): [...] > W mieszkaniu jest elektryczność - żarówkę można podlączyć do kostki, nie ma > tylko toalety, ale i tak postaram sie zrobić juz na tym etapie jakąś imprezę... no czekamy :) przynajmniej ja :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: \?/ Re: !!!Niemcewicza-Piasecki!!! IP: 195.94.201.* 22.07.03, 12:04 A co z tym planami skarżenia KBI? Ktoś coś wie, ktoś gdzieś dzwonił? Ktoś wie jak zacząć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buba Re: !!!Niemcewicza-Piasecki!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.03, 14:10 czy ktoś już zaczął glazury ,podłogi,drzwi i te sprawy...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tor Re: !!!Niemcewicza-Piasecki!!! IP: mainr1:* / 192.168.0.* 04.08.03, 15:00 Gość portalu: buba napisał(a): > czy ktoś już zaczął glazury ,podłogi,drzwi i te sprawy...? Ja zaczynam jutro. Moja ekipa zajmie się w pierwszej kolejnosci maskowaniem wyciągów wentylacyjnych. Widziałam z mojego balkonu że ktos mieszka juz na dugim poziomie mieszkalnym w dwupokojowym mieszkanku. Może jeszcze ktos już mieszka?, może jakieś doświadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buba Re: !!!Niemcewicza-Piasecki!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.03, 18:16 Gość portalu: tor napisał(a): > Gość portalu: buba napisał(a): > > > czy ktoś już zaczął glazury ,podłogi,drzwi i te sprawy...? > > Ja zaczynam jutro. Moja ekipa zajmie się w pierwszej kolejnosci maskowaniem > wyciągów wentylacyjnych. Widziałam z mojego balkonu że ktos mieszka juz na > dugim poziomie mieszkalnym w dwupokojowym mieszkanku. > > Może jeszcze ktos już mieszka?, może jakieś doświadczenia? W kuchni można ją wpuścić do wyciągu.Ale co zrobić w łazience /z tymi rurami wentylacyjnymi/? Odpowiedz Link Zgłoś
arts13 Re: !!!Niemcewicza-Piasecki!!! 06.08.03, 09:27 Gość portalu: buba napisał(a): > > Ja zaczynam jutro. Moja ekipa zajmie się w pierwszej kolejnosci maskowanie > m > > wyciągów wentylacyjnych. > W kuchni można ją wpuścić do wyciągu.Ale co zrobić w łazience /z tymi rurami > wentylacyjnymi/? no to mamy pierwszy temat dla wspólnoty - co zrobić z wentylacją. chyba każdy ją będzie wymieniał, więc szkoda się oszukiwać, że budynek ma super instalację... chociaż z drugiej strony... pierwszy temat to chyba jednak instalacja sztywnego łącza do sieci - wentylacja może zaczekać :)) Odpowiedz Link Zgłoś
saint0007 Re: !!!Niemcewicza-Piasecki!!! 10.08.03, 19:34 ja zamówiłem materiały - u mnie cały czas robią poprawki. wprowadzilem zmiany do projektu i... zrobili, kaloryfer nie na tej stronie, niższe wylewki , itp. jeszcze nie odebrałem mieszkania, choc miałem termin ponad miesiac temu. i generalnie jestem za stałką do internetu. nie wiem o co chodzi z wentylacją? Ktoś pomoże? Po co zmieniać instalacje? hm? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uny Re: !!!Niemcewicza-Piasecki!!! IP: 62.233.164.* 11.08.03, 22:54 hmmm, wy tam chyba macie wentylację mechaniczną? nie mylę się prawda? z tego co się orientuję NIE WOLNO "wpuszczać" rury od okapu kuchennego do wentylacji mechaniczenj. ale tak sobie tylko gadam, zrobicie jak uważacie. pzdr M i P ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Saint0007 Re: !!!Niemcewicza-Piasecki!!! IP: 195.94.201.* 12.08.03, 08:41 Dlaczego nie można? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syla Re: !!!Niemcewicza-Piasecki!!! IP: mainr1:* / 192.168.0.* 12.08.03, 11:21 Gość portalu: Saint0007 napisał(a): > Dlaczego nie można? Nie wolno, ponieważ jest to wentylacja mechaniczna i jset regulowana pzrez "specjalistę". Jeżeli ktos naruszy ją lub bedzie bawił sie tym pokrętłem przy wentylatorze to zostanie zaburzona wentylacja całego pionu, a co za tym idzie - w jednym mieszkaniu bedzie huczało, w drugim wiało, w trzecim wogóle nie bedzie wentylacji, w nastepnym wszytko wwiewało do wewnątrz itd. W naszych mieszkaniach mozna zakładac tylko okapy ze wkładami. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Saint0007 Re: !!!Niemcewicza-Piasecki!!! IP: 195.94.201.* 13.08.03, 10:10 dzieki za odpowiedz w sprawie wentylacji. A jak idzie u Ciebie wykoańczanie? Kiedy kończycie? hm? A co z odszkodowaniem od KBI? Jakieś ruchy robimy? Wspólny pozew? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: !!!Niemcewicza-Piasecki!!! IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 18.08.03, 10:43 Spokojnie, bez paniki, wszystko jest ok. Okapu kuchennego nie można podłączać do instalacji wentylacyjnej znajdującej się w szachtach!!! Jeżeli to zrobicie to zaburzycie pracę całej wentylacji w budynku. U jednych bedzie ciągnęło jak odkurzacz, a u innych słabo lub nawet może nawiewać zapachy sąsiadki, której przypalił się bigos !!! Więc nic nie kombinujcie z podłączaniem okapów do wentylacji mechanicznej, bo tylko zrobicie krzywdę sobie i sąsiadowi i jeszcze możecie stracić GWARANCJĘ. Kupując okapy kuchenne proponuję wybierać tylko z funkcją pochłaniacza z wymiennymi filtrami.( bez funkcji wyciągu ) bedzie może nawet trochę tańszy. Natomist wystająca część instalacji wentylacyjnęj proponuję ukryć w suficie podwieszonym , zrobić super halogenowe oświetlenie i wszystkim gościom tłumaczyć, że to taka aranżacja mieszkania. Proponuję podejrzeć w mieszkaniu pokazowym developera, które jest na III klatce chyba 3 piętro. STAŁE ŁĄCZE DO INTERNETU, TELEFONY I TV. Stałe łącze do internetu jest już doprowadzane do budynku. Mieszkania mają już instalację, nalezy ją tylko podłączyć do głównych pionów w szachtach instalacyjnych. Budynkiem od strony internetowo-telefoniczno-RTV będzie odpowiedzialny tzw. INTEGRATOR SYSTEMÓW, który po podpisaniu umowy aktywacyjnej będzie wpinał mieszkanie do głównych pionów. Ceny mają być niższe około 5-10% od rynkowych Warszawskich. Pełna oferta ma zostać rozesłana w najbliższym terminie. Jeżeli macie pytania, to pytajcie się developera lub najlepiej piszcie na adres: piotr.gasztych@kbi.com.pl lub inne znajdujące się na stronie www.kbi.com.pl Natomiast ja czekam na pytania na forum. Gość portalu: Saint0007 napisał(a): > Dlaczego nie można? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arts Re: !!!Niemcewicza-Piasecki!!! IP: *.inteligo.com.pl 20.08.03, 10:55 czy to znaczy, że wyjścia będą w gniazdkach telefonicznych czy TV? czy może każdy decyduje sam? > Stałe łącze do internetu jest już doprowadzane do budynku. Mieszkania mają już > instalację, nalezy ją tylko podłączyć do głównych pionów w szachtach > instalacyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niemcewicza Re: !!!Niemcewicza-Piasecki!!! IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 21.08.03, 10:08 Wyjście stałego łącza będzie w gniazdku telefonicznym. Są dwie dziurki do których jest podłączony kabel UTP5 i może po nim przepłynąć ponad 1Mbit. Gość portalu: arts napisał(a): > czy to znaczy, że wyjścia będą w gniazdkach telefonicznych czy TV? czy może każ > dy decyduje sam? > > > Stałe łącze do internetu jest już doprowadzane do budynku. Mieszkania mają > już > > instalację, nalezy ją tylko podłączyć do głównych pionów w szachtach > > instalacyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: !!!Niemcewicza-Piasecki!!! IP: *.mofnet.gov.pl 14.08.03, 15:22 A o co chodzi z tymi wylewkami? Może chciałeś obniżyć mieszkanie? Mnie jakoś drażni fakt, że okna są zbyt wysoko od podłogi - może jeszcze kogoś to denerwuje i ma jakiś ciekawy pomysł w tej dziedzinie, np. jakiś podest, albo po prostu wyższe wylewki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: \?/ Re: !!!Niemcewicza-Piasecki!!! IP: 195.94.201.* 22.08.03, 15:52 Widze, ze KBI inwigiluje na forum... Pozdrawiam sąsiadów... jak idzie wykanczanie - u mnie wkrótce dowioza drewno na podlogi... a z podestem - ja robie tak, ze mam łóżko, ktore jest chowane w podest - jest dobrze! Nie trzeba slac łózka. Szybko mozna go uzywac - wystarczy wyciągnąć z podestu. Na podescie mozna siedziec. etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezadowolony Re: !!!Niemcewicza-Piasecki!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.03, 20:24 co sądzicie na temat kolorystyki budynku? Dla mnie tragedia. A miał być taki ładny błękitny. Te czerwone kolumny to załamka- nie wiem - jak patrzę na spozywczak z przeciwka to aż mi się samo nasuwa na myśl że architekt musiał szukać inspiracji, wręcz zciągnął żywcem pomysł z tego obskurnego sklepu. A może taki był wymóg? Dopasować Ochota Residence do otoczenia? Moje kondolencje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: !!!Niemcewicza-Piasecki!!! IP: 157.25.180.* 07.10.03, 16:33 Czy ktoś coś wie na temat pozwolenia na użytkowanie-czy już zostało wydane, a jeżeli nie to kiedy itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syla Re: !!!Niemcewicza-Piasecki!!! IP: 217.153.97.* 20.10.03, 13:31 czy ktos juz dostał obciążenie za czynsz? Ja dostałam i uważam iż 8,50 z m2 to przesada. Średnie ceny w Warszawie na nowych osiedlach lub w nowych budynkach wachaja się od 6,40 do 6,80 zł za m2, wiem poniewaz zrobiła rozeznanie już wczesniej i spodziewałam sie trochę niższej kwoty. Oczywiście nabrała mnie pani Rawiak, informując jakiś czas temu, iz na inwestycji, która oddali wczesniej czynsz jest w granicach 6 zł za m2. jeżeli chodzi o nasze czynsze, to uważam iż niektóre pozycje są sporo zawyżone, m.in. winda - liczona od m2 mieszkania (jeszcze nigdy sie z tym nie spotkałam) zawsze płaciłam od osoby, ponieważ w 50 m mieszkaniu może mieszkać 4 osoby, a np. w 147 m może mieszkać 1 osoba - pytam więc gdzie tu sens, gdzie logika? dlaczego ktoś kto ma większe mieszkanie ma bulić za innych; energia elektryczna wspólna - spora kwota ok 80 zł miesięcznie - pomnożyc ją przez wszytkie mieszkania to robi się spora kwota, czyżby ktoś chciał jeszcze na tym zarobić?; Utrzymanie czystości (nie mylic z wywozem śmieci) ok 80 zł miesięcznie, więc pomnożyć przez liczbe mieszkań to robi się spora kwota (biorąc pod uwage tylko 4 klatki) - z tego wynika, iż praca sprzątaczki jest w naszym kraju bardzo dochodowym zajęciem; ochrona - znowu liczona od metra mieszkania (co za głupota, na prace ochrony oraz koszty monitoringu nie wpływa metraż mieszkania tylko ogólnie lokal, więc uważam że powinna być kwota stała, 95 zł miesięcznie też jest lekką pzresadą ponieważ mniej płacą znajomi którzy mieszkają na osiedlu zamnknietym, gdzie ochrona jest przy dwóch bramach wiazdowych oraz mają budkę pzry furtce z tyłu osiedla, fizycznie jest więcej osób zatrudnionych niż u nas, a po drugie wydaje mi się iż monitoring jest o wiele tańszy niż praca człowieka. JESZCZE RAZ APELUJĘ DO WSZYSTKICH SĄSIADÓW - 8,50 ZŁ ZA M2 TO ZDECYDOWANIE ZA DUŻO. Co wy na to? Czekam na jakiś odzew Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ata Re: !!!Niemcewicza-Piasecki!!! IP: 5.3.1R* / *.pg.com 20.10.03, 16:38 Hej, Ja rowniez otrzymalam 'rachunek' za pazdziernik - wysoki - przyznaje. Jezeli uda sie cos z tym zrobic jestem jak najbardziej za. Natomiast niepokoi mnie inna rzecz - a mianowicie, czy z punktu widzenia prawa moga zadac od nas tego czynszu, skoro budynek nie jest jeszcze oddany. Powiedziano mi, ze do czasu oddania budynku bedziemy obciazani jakas mala kwota ekspoatacyjna. Dodam, ze jeszcze tam nie mieszkam - bede dopiero wykanczac. Czy ktos moze rzucic troche swiatla w kretych tunelach prawa? Pozdrawiam! A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ata Re: !!!Niemcewicza-Piasecki!!! - wysoki czynsz!!! IP: 5.3.1R* / *.pg.com 21.10.03, 15:54 Podciagam temat do gory... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Saint Re: !!!Niemcewicza-Piasecki!!! - wysoki czynsz!!! IP: 195.94.201.* 27.10.03, 18:22 Czynsz skandal - opłata za internet (100 PLN abonamentu) skandal. Czy mozemy nie płacić - moim zdaniem teraz to już nic nie możemy... wszyscy płacą równo i są szczesliwi, ze mogą wykańczac swoje mieszkania... nic sie z tym czynszem nie wydazy - moze potem jak bedzie wspolnota... na razie kiepsko to widze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa rawiak Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 22.10.03, 17:53 Witam Państwa, po raz kolejny na łamach portalu zarzuca mi się kłamstwo. Chciałabym więc publicznie odpowiedzieć na stawiane zarzuty: Czynsz w budynku na Niemcewicza wynosi 4,15 zł i chyba wszyscy z Państwa zgodzą się,że jest to kwota bardzo niska, zważywszy, że budynek jest w fazie początkowego funkcjonowania. Sposób naliczania poszczególnych składników opłat zgodny jest z ustawą o własności lokali z dnia 24 czerwca 1994 roku. W szczególności odsyłam Państwa do zapisów art. 12 i 14 tejże ustawy, gdzie ustawodawca nakłada obowiązek ponoszenia ciężarów w utrzymaniu nieruchomości wspónej w stosunku do ich udziału, czyli do m2 lokalu. Art. 14 wyszczególnia niektóre koszty, m.in. opłaty z tytułu konserwacji wind. Oznacza to, że jesteśmy zobligowani do takiej kalkulacji kosztów. Utrzymanie czystości to nie tylko praca sprzątaczek, ale w skład tej pozycji wchodzą następujące elementy: środki czystości, wynagrodzenie firmy sprzątającej, piasek, sól w okresie zimowym, konserwacja zieleni, odśnieżanie,dezynfekcja i deratyzacja, mycie fasad szklanych przez alpinistów oraz mycie elewacji kamiennej. Jeśli chodzi o energię elektryczną w częsci wspólnej, to w skład tych opłat wchodzi : oświetlenie części wspólnych, oświetlenie terenu zewnętrznego, wentylacja mechaniczna mieszkań i pozostałych części( nawet śmietnik ma wentylację mechaniczną), zasilanie pomp hydroforni i węzła SPEC, zasilanie wind oraz pozostałych urzadzeń elektrycznych. Sposób naliczania opłat z tytułu ochrony i monitoringu oparliśmy o zapisy ustawy i liczymy zgodnie z udziałami- na co pozwalają nam zapisy art. 14 , który wyszczególnia elementy wchodzące w skład kosztów zarządu, nie zamykając listy tych składników( " na koszty zarzadu nieruchomością wspólną składają się w szczególności" ). Pozostaje zatem do wyjaśnienia kwota 3,60 zł pobierana od Państwa tytułem zaliczek na ogrzewanie, ciepłą i zimną wodę oraz odprawadzenie ścieków. Ta kwota jest rzeczywiście wyższa od zakładanej, ale ze wzgledu na rozpoczęcie sezonu grzewczego celowym wydaje się pobieranie wyższych zaliczek, które i tak będą rozliczane kwartalnie według wskazań liczników. Reasumując wydaje mi się, że zarzuty stawiane pod moim adresem są co najmniej niesłuszne. Czynsz naliczany jest w stawce 4,15 zł za 1m2, zaś zaliczki w wysokości 3,60 zł, razem daje to kwotę 7,75 zł, a nie 8,50zł. Nie należy zapominać, że budynek wymaga stałej obsługi technicznej,stałej konserwacji elektrycznej ( wymóg STOEN SA),stałej konserwacji hydraulicznej, przeglądów instalacji ppoż i sygnalizacji alarmu pożaru. Ponadto budynek jest pod stałym monitoringiem straży pożarnej( wymóg PSP)a znajdujące się w nim urządzenia zapewniające jego sprawne funkcjonowanie wymagają okresowych przeglądów instytucji panstwowych UDT i SPEC, a koszty te są uwzglednione w stawce 4,15 zł.W tej kwocie zawiera się także ubezpieczenie budynku. Czy biorąc pod uwagę powyższe wyjaśnienia prawdziwą jest teza o zawyżonej stawce czynszu? Czy widzą tu Państwo-przy takiej kalkulacji- możliwość "zarabiania" przez naszą firmę? Tym bardziej, że wpłaty dokonywane są na osobne subkonto, przeznaczone tylko i wyłącznie do utrzymania nieruchomości. Koszty zarządu zaprognozowane przez naszą firmę będą obowiązywały Państwa tylko do czasu powołania wspólnoty.Gdyby okazało się, ze są one za wysokie i pozostał nadwyżka na subkoncie, to wspólnota przejmując obiekt do zarządzania, przejmie również pieniądze pochodzące z ewentualnej nadwyżki. Mamy już pozwolenie na użytkowanie obiektu, czekamy na jego uprawomocnienie, co z kolei pozwoli nam otrzymać decyzje o samodzielności poszczególnych lokali. Oznacza to, że najprawdopodnobniej w listopadzie, będziemy mogli zacząć podpisywać akty notarialne.Tym samym oznacza to,że powstanie wspólnota, której przekażemy zarządzanie obiektem. Wtedy Państwo będziecie mieli decydujący głos i sprawdzicie czy przyjęte przez nas prognozowane kalkulacje były właściwe. Chciałabym więc prosić, aby nie stawiać tak bezzasadnych zarzutów nim nie sprawdzi się ich dokładnie. Pozdrawiam wszystkich Państwa serdecznie, Ewa Rawiak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Saint Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: 195.94.201.* 27.10.03, 18:25 A co z internetem - strasznie drogi! Operatora trzeba zmienić... Pani Ewo, da Pani radę... internet powinien być tańszy, wchodzimy do UE, tralalalala. Na 100% są inni providerzy, co mają lepsze ceny... pzdr S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 30.10.03, 10:45 Witam Panie Ar Specjalnie jutro przygotuję porównanie ofert firm z którymi rozmawialiśmy przed wyborem tzw. operatara wiodącego a zarazem integratora usłu teletechnicznych na budynku. Pozdr. P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ata Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: 5.5R1D* / *.pg.com 03.11.03, 16:35 Czy mozna rozpatrzyc oferte Sferii? Mam przed soba ich ulotke: Abonament miesieczny 19 PLN (w cenie abonamentu do 1 h godziny darmowych rozmow/miesiac, abonament za internet 49 PLN (w cenie abonamentu nawet do 70MB lub 105 min dziennie gratis) Polaczenia juz od 25 gr (3 min. lokalne), 21 wewnatrz sieci Aktywacja 1 PLN Internet z predkoscia do 115 kbit/s (dwa rodzaje taryfikacji - za czas lub za ilosc danych) *Ceny netto To jest przenosna telefonia, wiec mozna sobie taki nadajnik w samochodzie wozic i ma sie domowy telefon przy sobie. Moj znajomy to zalozyl i bardzo sobie chwali. Ich numer 423 06 19, lub infolinia 801 130 160 Chyba, ze ktos ma cos przeciwko technologii radiowej (mi sie podoba brak kabli petajacych sie po mieszkaniu). Pozdrawiam, Ata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ata Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: 5.5R1D* / *.pg.com 03.11.03, 16:39 I czy musimy koniecznie korzystac z uslug wybranych przez zarzadce budynku firm? Czy mamy jakis wybor? Czy sami mozemy podpisac umowe z jakakolwiek firma? Pozdr, Ata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregor Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.03, 08:30 Niech ktoś może wytłumaczy o co chodzi z ubezpieczeniem budynku (za które płacimy w czynszu). Jeśli ja osobiści ubezpieczyłem mieszkanie to po co mi dodatkowe ubezpieczenie. Pozatym w razie czego to kto bierze kasę z tego ubezpieczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goja Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: 217.8.186.* 30.10.03, 16:48 Gość portalu: gregor napisał(a): > Niech ktoś może wytłumaczy o co chodzi z ubezpieczeniem budynku (za które > płacimy w czynszu). Jeśli ja osobiści ubezpieczyłem mieszkanie to po co mi > dodatkowe ubezpieczenie. Pozatym w razie czego to kto bierze kasę z tego > ubezpieczenia. To nie jest dodatkowe ubezpieczenie. Twoje ubezpieczenie dotyczy Twojego mieszkania ale jesli np rura peknie i zaleje klatke schodową to wlasnie ubezpieczenie budynku bedzie pokrywalo straty. A kto je wezmie? Pobierze je ten kto bedzie usuwal skutki uszkodzenia zatem w imieniu wspolnoty mieszkancow odbierze je administrator - zarzadca i przeznaczy na usuniecie skutkow. Ubezpieczenie budynku w zaleznosci od zakresu dotyczy czesci wspolnych i byc moze OC na wypadek gdyby zalalo Twoje mieszkanie. Pozdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BigBoss Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: 164.143.240.* 17.12.03, 17:34 Czy ktos z Panstwa zawarl notarialna umowe przeniesienia wlasnosci mieszkania? Ciekaw jestem czy KBI dotrzymuje w koncu slowa Odpowiedz Link Zgłoś
micha30 Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! 21.12.03, 18:56 Ja wpłaciłam zadatek. Jak chcesz - napisz: micha30@NOSPAM.gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś