Dodaj do ulubionych

!!!Piasecki Niemcewicza!!!

IP: *.acn.pl / 10.132.130.* 23.10.02, 23:58
Szukam osób, które wpłaciły na mieszkania w budynku u zbiegu Alej J. i
Niemcewicza, budowany przez Pia Piasecki.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: jan Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.ipartners.pl 25.10.02, 10:49
      Jaestem klientem PIA. Czekam na mieszkanie przy Niemcewicza. w związku z tym,
      że nic się na budowie nie dzieje proponuje podjęcie jakichś działań w celu
      przymuszenia Pia do działania.
      Pozadrawiam .
    • Gość: saint Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: 217.11.133.* 25.10.02, 17:11
      tez wpłaciłem na mieszkanie. i mam kontakt z kilkoma osobami, które zrobiły to
      samo. moze założymy jakąslistę dyskusyjną..?
      • Gość: jaco Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.02, 19:42
        Jestem z wami.Czekam na niusy.
    • Gość: Paweł Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.acn.pl / 10.132.130.* 25.10.02, 21:29
      Poproszę o jakieś szczegóły na mail stpaul@poczta.gazeta.pl. Zaproponuję coś
      lepszego niż lista dyskusyjna.
      Pozdrawiam
    • Gość: Paweł Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.acn.pl / 10.132.130.* 27.10.02, 18:10
      Jeśli wpłaciliście tam na mieszkanie, odezwijcie się koniecznie
      stpaul@poczta.gazeta.pl
    • Gość: sk Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.epo.ericsson.se / 159.107.89.* 05.11.02, 13:18
      Czy czasami firma PIA nie upadła?
      • Gość: syku Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.ipartners.pl 05.11.02, 13:48
        Jeszcze nie. Trwa postepowanie układowe. PIAsecki wyprzedaje się. M.in.
        sprzedał Piasecki Inwestycje Kredyt Bankowi. Słyszałem, że powinna być już
        wybrana firma, która ma kończyć Niemcewicz. Podobno prace mają ruszyć jeszcze w
        listopadzie. Ale to tylko plotki nie potwierdzone przez zarząd firmy.
        ....A budynek niszczeje ....
    • Gość: Paweł Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.acn.pl / 10.132.130.* 05.11.02, 19:34
      Czy ktoś wie jaka część mieszkań w budynku jest wykupiona? Czy Kredyt Bank
      wybrał już wykonawcę, który będzie dokańczał budynek? Czy budynek zostanie
      odgrzybiony przed wykończeniem? Czy uda się zamknąć stan surowy przed zimą? Czy
      Kredyt Bank, jako 60-procentowy udziałowiec spółki inwestującej, czyli de facto
      inwestor, zaproponował tym którzy wpłacili na mieszkania jakąś bonifikatę za
      karygodny poślizg w zakończeniu budowy?
      Pozdrawiam
      • Gość: ania Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.ipartners.pl 13.11.02, 09:31
        Sprzedanych jest ok 30% mieszkań. Pozatym nic nie wiadomo.
        W dzisiejszej Polityce jest artykół o m.in. Piaseckim i jest zdjęcie naszego
        bloku.
        Ps. skąd wiesz, że konieczne będzie odgrzybianie.
        • Gość: jaco Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: SPOL* / 195.136.109.* 14.11.02, 11:01
          "Sąsiedzi" może wreszcze się spotkamy i zorganizujemy. Chyba już nadeszła
          odpowiednia chwila?
        • Gość: jaco Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: SPOL* / 195.136.109.* 14.11.02, 11:03
          "Sąsiedzi" może wreszcze się spotkamy i zorganizujemy. Chyba już nadeszła
          odpowiednia chwila?
        • Gość: jaco Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: SPOL* / 195.136.109.* 14.11.02, 11:05
          "Sąsiedzi" może wreszcie się spotkamy i zorganizujemy. Chyba już nadeszła
          odpowiednia chwila?
          • Gość: kuki Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: mainr1:* / 192.168.0.* 15.11.02, 14:23
            Chetnie sie spotkam, ponieważ mam już dość!!!!
            Czy proponujesz jakiś konktrtny termin, do usłyszenia
            • jaco6 Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! 18.11.02, 15:23
              Gość portalu: kuki napisał(a):

> Chetnie sie spotkam, ponieważ mam już dość!!!!
              > Czy proponujesz jakiś konktrtny termin, do usłyszenia

Cześć Kuki!
              Akceptuję każdą godzinę i każdy dzień mój mail:
              jaco6@gazeta.pl
              Przynajmniej jesteśmy już we dwójkę.Gdzie reszta "sąsiadów"?
              P.S.
              Kiedyś ktoś napisał, że na Niemcewicza będzie mieszkało kupę
              p a l a n t ó w i na forum było gorąco. Pisali wszyscy!
        • Gość: iza Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: proxy / 194.181.253.* 21.11.02, 10:57
          Oto pismo, które dostałam wczoraj od firmy. Ja też wpłaciłam na mieszkanie i w
          grudniu minie rok, jak czekam na to aby coś się tam ruszyło.

Szanowni Państwo,

Chcielibyśmy Państwa poinformować o zmianach jakie dokonały się w ostatnim
          czasie w firmie Pia Piasecki Inwestycje Sp. z o.o..
          W dniu 30 września 2002 roku udziały w naszej spółce nabyła spółka Kredyt
          Serwis Sp. z o.o., będąca z kolei podmiotem zależnym od Kredyt Bank SA.

W konsekwencji zmian właścicielskich nastąpiły zmiany w składzie Zarządu Spółki.
          Z dniem 8 października 2002 roku z funkcji wiceprezesa dyrektora finansowego
          odwołany został Pan Robert Bracichowicz. Od dnia 15 października 2002 roku
          funkcję tę pełni Pan Jan Sadowski. Ponadto skład Zarządu został rozszerzony o
          wiceprezesa ds. realizacji inwestycji. Funkcję tę od dnia 1 grudnia br. pełnił
          będzie Pan Janusz Kamiński.

Kolejna zmiana będąca następstwem zmian właścicielskich dotyczy nazwy spółki.
          Dnia 14 listopada 2002 roku Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Wspólników podjęło
          uchwałę o zmianie nazwy na KB Inwestycje Sp. z o.o..
          Nowa nazwa Spółki będzie obowiązywać z chwilą zarejestrowania powyższej zmiany
          w KRS.

Ponadto wystąpiliśmy o kredyt na dokończenie realizacji inwestycji przy ulicy
          Niemcewicza 26 w Warszawie.
          Żywimy nadzieję, że zostanie on rozpatrzony w najbliższym czasie, co pozwoli na
          wznowienie szerokiego frontu prac. Wszystkie niezbędne działania leżące po
          naszej stronie zostały bowiem przygotowane z dużym wyprzedzeniem. Mamy gotowe
          projekty wszystkich umów, podpisane listy intencyjne, w których wykonawcy
          wyrażają gotowość do natychmiastowego wejścia na budowę. Oczekujemy zatem tylko
          na wyłonienie przez Radę Nadzorczą wykonawcy oraz na zapewnienie finansowania.

Ponadto z naszej inicjatywy Departament Polityki Mieszkaniowej Kredyt Bank SA
          rozpoczął prace nad przygotowaniem specjalnej oferty kredytowej dla naszych
          klientów, włącznie z możliwością refinansowania kredytów już zaciągniętych.
          Mamy nadzieję, że uda się stworzyć produkt, który przyniesie Państwu wymierne
          korzyści płynące ze współpracy z bankiem.

Jednocześnie Zarząd wyraża przekonanie, że wszystkie podjęte w ostatnim okresie
          działania kończą proces restrukturyzacji Spółki.
          Przeprowadzone zmiany pozwolą na prowadzenie normalnej, efektywnej
          działalności, co przede wszystkim oznacza zakończenie procesu realizacji
          inwestycji przy ulicy Niemcewicza.

Dobrze rozumiemy Państwa zniecierpliwienie brakiem postępu robót, ale w
          najbliższym czasie sytuacja ta zmieni się definitywnie.

Niestety na dzień dzisiejszy nie mamy zgody banku na jakiekolwiek zmiany cen
          lokali, zarówno tych już sprzedanych, jak i tych przeznaczonych do sprzedaży.

Możemy jednak zaproponować Państwu wykonanie robót wykończeniowych w lokalu
          ponad proponowany przez nas standard wykończenia.

Prosimy zatem o rozważenie naszej propozycji, mając nadzieję, że
          usatysfakcjonuje ona Państwa.

Zarząd KB Inwestycje Sp. z o.o.

• jaco6 Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! 22.11.02, 20:51
            ja też dostałem te brednie i też czekam rok! i właśnie dlatego musimy się
            zebrać wszyscy i zrobić zadymę!!!
            • Gość: gregor Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.ipartners.pl 25.11.02, 12:51
              Jestem za !!! Dajmy im czas do czwartku na wybranie wykonawcy i rozpopczęcie
              robót. Jeśli nic sie nie zmieni proponuje zrobić najazd na siedzibę firmy i
              zrobić rozrubę (przy okazji zaprosić kogoś z mediów).
              • Gość: Saint Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: 217.153.90.* 25.11.02, 17:16
                Super, ja sie pisze na wszystkie zadymy....
                Ale chyba zadyma tu nic nie pomoze. Ja postawiłbym najpierw
                na "samoorganizację".
                Jak się zinwentaryzujemy, zobaczymy ile nas jest to bedziemy mieli silniejszą
                kartę przetargową. Ja uważam, że jesteśmy w stanie wydębić od nich kasę za
                niedotrzymanie terminów i to wszystkich możliwych.
                Można z developerem negocjować tylko trzeba mieć argumenty... ja nie bardzo
                wiem czym możemy grać. Chyba tylko straszeniem, ze nie wpłacimy kasy na
                koniec... Dlatego trzeba miec tytuł do roszczenia, dowód winy developera.
                Zastanowie sie nad tym, pogadam ze swoim prawnikiem i cos tu jeszcze do Was
                napisze.
              • Gość: j. Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.ipartners.pl 02.12.02, 13:05
                Podobno firma ubezpieczeniowa, której piasecki winien jest kasę (w związku z
                ubezpieczeniem kredytu)zamierza w najblizszym czasie przejąć budowę.
                (Uwaga dla ewentualnych klientów!)Piasecki ciągle kłamie, a specjalizuję się w
                tym pani Rawiak.
                • Gość: agnes Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: mainr1:* / 192.168.0.* 02.12.02, 15:26
                  UWAGA DLA WSZYSTKICH POSZKODOWANYCH PRZEZ PIA PIASECKI INWESTYCJE !!!!!!!!!!!!!
                  Spotkanie dotyczące obecnej sytuacji oraz przyszłosci naszego wymarzonego M
                  Czwartek (5 grudnia 2002) w Harendzie o godz.20.00.
                  Zapraszamy wszystkich zainteresowanych
                  • Gość: jaco Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.02, 20:12
                    Gość portalu: agnes napisał(a):

> UWAGA DLA WSZYSTKICH POSZKODOWANYCH PRZEZ PIA PIASECKI
                    INWESTYCJE !!!!!!!!!!!!!
                    > Spotkanie dotyczące obecnej sytuacji oraz przyszłosci naszego wymarzonego M
                    > Czwartek (5 grudnia 2002) w Harendzie o godz.20.00.
                    > Zapraszamy wszystkich zainteresowanych
                    OK!
                    JA JESTEM!
                    jaco
    • Gość: jola Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 04.12.02, 14:57
      Moi drodzy , proponuję Wam sprawdzić w sądzie gospodarczym w warszawie i
      Kielcach , bo :
      - została ogłoszona upadłość Pia Piasecki Budownictwo ( warszawa ) - w
      październiku .
      - zostało wszczęte postępowanie układowe Pia Piasecki sa ( kielce )
      Więcej informacji ( ale skróconych ) znajdziecie pod adresem
      www.portal-bankrut.pl .
      Na waszym miejscu zabierałabym kasę - i to za wszelką cenę i pod groźbą sądu -
      bo sąd gospodarczy w warszawie ma na temat piaseckiego sprwadzoną i ugruntowaną
      opinię .
      Postawienie kolejnych klonów piaseckiego w stan upadłości to tylko kwestia
      czasu .
      Mają milionowe długi ( np. inwestycja TPSA - wylecieli z hukiem , mieszkania
      budowane dla DOm Development na Ursynowie - też wylecieli , DD chce od
      piaseckieg 8,00 mln zł kar umownych !!! ) których nie są w stanie spłacić ,
      kolejka oszukanych podwykonawców , a kolejne spółki córki czy też budowanie
      mieszkań to sposób na wyciągnięcie kasy .
      Nie bawcie się w zrzeszanie - tylko szybciutko działajcie . Bo będzie tragedia .
      Pozdrawiam ,
      Jola
      • Gość: znak zapytania Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: 217.153.90.* 05.12.02, 16:30
        Jolu Droga,
        Budynek na Niemcewicza wybudował Piasecki Inwstycje , co sie teraz nazywa
        KBinwestycje bo go Kredyt Bank kupił. Brudy o ktorych piszesz dotyczą innych
        spółek grupy piaseckiego, z KBInwestycje juz w niej nie jest.
        Chociaż i tak wkurwiają na maxa.
        Ot i tyle, życzę Ci dobrego dnia i kup sobie cos na Mikołajki.
        papapapapppapapapapapappapapappapappapapappapaapa
        • Gość: Jola Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 06.12.02, 09:19
          Gość portalu: znak zapytania napisał(a):

> Jolu Droga,
          > Budynek na Niemcewicza wybudował Piasecki Inwstycje , co sie teraz nazywa
          > KBinwestycje bo go Kredyt Bank kupił. Brudy o ktorych piszesz dotyczą innych
          > spółek grupy piaseckiego, z KBInwestycje juz w niej nie jest.
          > Chociaż i tak wkurwiają na maxa.
          > Ot i tyle, życzę Ci dobrego dnia i kup sobie cos na Mikołajki.
          > papapapapppapapapapapappapapappapappapapappapaapa

W SUMIE , MÓJ TAJEMNICZY NIEZNAJOMY , TO JA CIĘ NIE BARDZO ROZUMIEM . NIE
          ZAGŁĘBIAM SIĘ W STRUKTURĘ PIASECKIEGO - NIC NIE ZMIENI FAKTU ŻE TO BANKRUT I
          ZŁODZIEJ - BEZ WZGLĘDU NA TO CO STOI W NAZWIE PRZED LUB ZA "PIASECKIM" .
          POZA TYM NIE LUBIĘ CHAMSTWA . ANONIMOWOŚĆ NIE USPRAWIEDLIWIA BRAKU KULTURY .
          MOŻNA FORMUŁOWAĆ SOWJE OPINIE TAK , BY NIE BYĆ WULGARNYM .
          NA MIKOŁAJKI DOSTAJĘ PREZENTY , NIE MUSZĘ ICH KUPOWAĆ SOBIE SAMA . DLATEGO DZIŚ
          MAM DOBRY DZIEŃ .
          ALE OCZYWIŚCIE ZA ZYCZENIA DZIEKUJĘ .
          • Gość: znak zapytania Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: 217.153.90.* 06.12.02, 12:20
            Jolu,
            Wybacz anonimowość - ale wydaje mi się, że takie są reguły postów w internecie.
            Szkoda, że dałaś się tak łatwo urazić.
            Szkoda, że cenzurując moją wypowiedź używasz ostrych słów jak "chamstwo i
            takie tam"
            Z prezentów to Ci życzyłem z dobrego serca.
            O i tyle...
            Trzymaj się
            jak chcesz to pisz: private_equity_fund@yahoo.com

B.
            • Gość: iza Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: proxy / 194.181.253.* 06.12.02, 17:28
              Mam wiadomość! Firma, która jest teraz właścicielem inwestycji prz Niemcwwicza
              otrzymała w tych dniach kredyt na dokończenie budowy. Prawdopodobnym wykonawcą
              będzie SKANSKA. Prace mają rozpocząć się w grudniu czego nam wszystkim życzę!!!
              • Gość: olo Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.ipartners.pl 10.12.02, 14:40
                czy widziałaś jakiś podpisany dokument związany z tym o czym piszesz, czy tylko
                o tym słyszałaś (od KB Inwestycje)?
                • Gość: ania Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.ipartners.pl 13.12.02, 12:15
                  Wiem, że do dzisiaj KB Inwestycje żadnych umów nie podpisał, ani kredytowej
                  ania z wykonawcą. Podajrzewam,że w tym roku nic na lepsze się nie zmieni.
    • Gość: Paweł Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.acn.pl / 10.69.2.* 07.12.02, 21:44
      Wszystko pięknie, tylko jaka będzie rekompensata za opóźnienie i czy zlikwidują
      grzyba w ścianach. O zamoczonym i popękanym na mrozie Ytongu w ogóle nie
      wspominam.
      Pozdrawiam
      • Gość: kkll Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: 195.94.206.* 10.12.02, 15:05
        Nie znam szczegółów waszej sprawy. Życzę wam jak najlepiej. Sam straciłem kasę
        w Warinweście. Zdaję sobie sprawę z tego, ile kosztuje was w chwili obecnej
        niepewność. Ufam, że wam się uda, ale mówienie o rekompensatach, według mojej
        znajomości rynku, jest troszeczkę przesadzone. Na waszym miejscu modliłbym się
        tylko o to, żeby dopłat nie było i żeby w ogóle wybudowali. Niestety w naszym
        Kraju Klient ma nikłe możliwości egzekwowania swoich słusznych żądań i jak już
        wpłacił kasę, to zazwyczaj jest pogrzebany. Mam nadzieję, że tym razem nie będę
        miał racji. Pozdrawiam i życzę wszystkiego najlepszego wszystkim z Niemcewicza.
        • Gość: K. Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.ipartners.pl 19.12.02, 15:07
          podobno od stycznia rusza budowa na całego !
          • Gość: Saint Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: 217.153.90.* 20.12.02, 10:22
            Wszystkim, którzy wpłacili i nie otrzymali mieszkań, czyli znajdujący się w
            podobnej sytuacji co piszący te słowa, składam życzenia tego, byśmy za rok
            mogli spędzić Wigilię w naszych mieszkaniach przy Niemcewicza.

I żeby nie tylko do Joli przychodził Mikołaj.

papapappapapapapppappappapapapappapapppappappapapapapppapapapapapa!
          • jaco6 Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! 15.01.03, 16:25
            Gość portalu: K. napisał(a):

> podobno od stycznia rusza budowa na całego !
            mineło już dwa tygodnie stycznia i dalej jest totalna zapaść!!!!
            poza wstawionymi dwoma barakami "przemysłówki" nic nie zrobiono!!!!!!!!!!
            a czas leci!!!!pozdrawiam "sąsiadów" ,dalej marzycie o czerwcu '03?
            p.s.
            po wczorajszej informacji o katastrofie budowlanej w al. jerozolimskich
            pomyślałem przez chwilę, że szlak trafrił całą budowę i zawaliło się
            wszystko!!!!!
            jeszcze raz pozdrawiam.
            • Gość: saint Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: 217.153.90.* 21.01.03, 15:05
              podobno cos sie dzieje na budowie...
              ktos cos widział? Słyszał?
    • Gość: Paweł Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.acn.pl / 10.69.2.* 21.12.02, 08:50
      Czy wyłoniono już wykonawcę?
      Pozdrawiam
    • Gość: infor Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.12.02, 10:53
      ta firma chyba jest w upadlosci ! ma klopoty finansowe.
      • Gość: ania Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.01.03, 13:01
        Czy dostaliście pisma od KB informujące o cesji praw na rzecz Kredyt Banku?
        Czy u was też są błędy w pismach np. rożne daty otrzymania kredy , różne numery
        kredytów (w ich piśmie i w odpowiedzi, którą mamy im odesłać)?
        W związku, że GUS w ostatnim roku spadł o kilka procent może powalczymy o
        jakieś rabaty u KB.
        • jaco6 Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! 06.01.03, 12:45
          Gość portalu: ania napisał(a):

> Czy dostaliście pisma od KB informujące o cesji praw na rzecz Kredyt Banku?
          > Czy u was też są błędy w pismach np. rożne daty otrzymania kredy , różne
          numery
          >
          > kredytów (w ich piśmie i w odpowiedzi, którą mamy im odesłać)?
          > W związku, że GUS w ostatnim roku spadł o kilka procent może powalczymy o
          > jakieś rabaty u KB.
          witam!
          po rocznym opoznieniu w pracach to chyba minimum. z ł o d z i e j e !
          • Gość: jaco Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: SPOL* / 195.136.109.* 04.02.03, 15:48
            Cześć "sąsiedzi"!Czy ktoś czytał artykuł o Niemcewicza w gazecie wyborczej?
            I jak, dalej nie robimy nic!!!?
            • Gość: Saint Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: PLWAWSRV* / 195.94.201.* 05.02.03, 13:16
              A co napisali...?
              Ja nic nie czytałem...
              • Gość: G Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.supermedia.pl / *.cza.warszawa.supermedia.pl 05.02.03, 15:41
                Sa ludzie na budowie. Z rozmow wynika, ze jest kilka firm z roznych branz,
                chyba to juz jest to i nie bedzie drugiego Warinvestu. Trzymajmy kciuki. Wbrew
                pozorom artykul w Wyborczej nie pomoze tempu budowy, zeby szlo do przodu musza
                sprzedawac reszte mieszkan.
                • Gość: Buba Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.03, 01:03
                  Oto artykuł z Wyborczej

Niemcewicza, opóźnienia w budowie bloku

Paweł Chrząszcz 21-01-2003 13:22

2002-01-21 Po przeszło czterech latach od wkopania pierwszej łopaty 17-piętrowy
                  budynek na warszawskiej Ochocie nie może się doczekać wykończenia. Kolejny,
                  trzeci już inwestor obiecuje szybkie wznowienie prac i wykończenie budynku do
                  wiosny 2003 r.

Rozpoczęta w 1998 r. inwestycja przy ul. Niemcewicza 26 wydawała się skazana na
                  sukces. Dobra lokalizacja pomiędzy wielkimi ciągami komunikacyjnymi Alej
                  Jerozolimskich i Grójeckiej oraz nowoczesny projekt mieszkalnego wysokościowca
                  mogły przyciągnąć klientów. W budynku miało być 140 mieszkań, od 47 do 147 m
                  kw. pow., część z 15-metrowymi przeszklonymi i ogrzewanymi tarasami.

Po trzech latach od ogrodzenia terenu i wyburzenia znajdującego się tam
                  pawilonu biblioteki publicznej zbankrutował pierwszy inwestor - spółdzielnia
                  mieszkaniowa Centrum. Spółdzielnia zalegała z płatnościami dla wykonawcy,
                  spółki Piasecki Budownictwo. W 2001 r. budowę przejęła grupa Pia Piasecki i jej
                  spółka Piasecki Inwestycje. Jednak już wtedy sama borykała się z kłopotami
                  finansowymi. W efekcie w maju 2002 r. prace stanęły. Niedługo potem ogłoszono
                  upadłość wykonawcy.

Klientom, którzy wpłacili na mieszkania nawet po 80 proc. ceny, Piasecki
                  Inwestycje obiecywał kolejne terminy zakończenia budowy. Przez pół roku na
                  placu nic się nie działo. Budynek pozostaje niedomknięty, brakuje okien na
                  całej wysokości od strony zachodniej i południowej. Przyszli mieszkańcy, którzy
                  wpłacili pieniądze (około 50 osób), niepokoją się, że przed wykończeniem
                  zawilgocone ściany będą wymagały odgrzybiania. Ich obawy budzi też to, że
                  zawilgocone ściany budynku mogą pękać od mrozu. Jednak nowy inwestor jest
                  spokojny. W przysłanym do redakcji oświadczeniu napisał m.in., że bloczkom
                  ytong, z jakich wykonany jest budynek, w połączeniu z ociepleniem z wełny
                  mineralnej nie grozi zawilgocenie.

- Całą jesień padało i woda lała się po ścianach - mówi jeden z lokatorów. -
                  Dzwoniłem do Piaseckiego we wrześniu, pytałem, kiedy zamkną budynek, to
                  powiedzieli mi, że przecież jest do połowy zamknięty.

30 września 2002 r. Piasecki Inwestycje został przejęty przez należącą do
                  Kredyt Banku spółkę Kredyt Serwis, która kupiła od firmy Pia Piasecki SA 60
                  proc. udziałów w Piaseckim Inwestycje (za 6,5 mln zł) oraz przejęła 95,5 proc.
                  udziałów w przedsiębiorstwie budowlanym Przemysłówka SA (za 5,7 mln złotych)
                  mającym 40 proc. udziałów w Piaseckim Inwestycje.

W wysłanym 20 listopada 2002 r. liście do mieszkańców inwestor poinformował o
                  nabyciu udziałów przez Kredyt Serwis oraz o zmianie nazwy na KB Inwestycje Sp.
                  z o.o. W liście była obietnica szybkiego wznowienia prac dzięki kredytowi
                  bankowemu, a także propozycja zrekompensowania opóźnienia w oddaniu mieszkań w
                  formie wykonania robót wykończeniowych ponad standard zawarty w umowach.

Ewa Rawiak z działu sprzedaży KB Inwestycje wyjaśniła, że nie oznacza to jednak
                  darmowego położenia glazury, podłóg czy białego montażu. Inwestor planuje
                  jedynie zaproponować te oferty po cenach niższych niż rynkowe. Twierdzi też, że
                  Kredyt Bank nie zgodził się na renegocjację cen mieszkań.

- Wpłaciłem już ponad 200 tys. zł i mam na papierze trzy kolejne terminy
                  zakończenia budowy, a oni proponują mi rabat przy montażu wanny, to chyba
                  żarty - denerwuje się jeden z niedoszłych lokatorów.

Ewa Rawiak z KB Inwestycje: - Klienci powinni docenić to, że spółce udało się
                  uciec ze struktury upadającego przedsiębiorstwa Pia Piasecki SA.

W styczniu podpisano umowę na dokończenie pechowej budowy. Przetarg wygrała
                  Przemysłówka. - Termin oddania budynku przewidziany jest na 30 marca 2003 r.,
                  jest jednak w dużej mierze uzależniony od warunków atmosferycznych - zapowiada
                  wiceprezes KB Inwestycje Michał Kubicki.

• Gość: Buba Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.03, 01:52
                    Drodzy Sąsiedzi!
                    Zrobiliśmy sobie z żonką mały spacerek na Niemcewicza. Nie zapeszając- w
                    kilku "mieszkaniach" paliło się światło - stawiają ścianki działowe. Podobno do
                    końca roku budynek powinien być oddany. Takie są przypuszczenia a nawet
                    przekonanie dwóch robotników którzy krecili się na budowie. Być może tak kazano
                    im mówić, nie wiemy.
                    • Gość: Saint Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: 195.94.201.* 11.02.03, 10:12
                      A inwestor mówi, że budynek ma byc oddany do końca czerwca... i komu tu wierzyć?
                      Hm?
                      Mrs Rawiak jest bardziej optymistycznie nastawiona do budowy i twoerdzi,że w
                      kwietniu część z nas dostanie klucze zeby coś tam sobie wykańczac...

Dla mnie oddanie tego budynku w grudniu 2003 to skandal...

• Gość: G Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 12.02.03, 08:42
                        Sa trzy firmy, ktore robia rozne roboty UniMax (rejestracje z Kielc),
                        Przemyslowka (to ten generalny wykonawca) i Suprimex (chyba tez z Kielc). Przez
                        pol godziny przewinelo sie parenascie osob w roznych miejscach budynku. Na
                        poczatku tygodnia byly tez jakies duze ciezarowki. Dzwigi tez jezdza od czasu
                        do czasu. Poza tym, jesli podpisali umowe kredytowa to nawet ten Kredyt Bank
                        bedzie pilnowal zakonczenia budowy.
                        • Gość: saint Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: 195.94.201.* 12.02.03, 16:46
                          A Ty "G" tam mieszkasz na tej budowie czy co...?
                          Skąd wiesz ....?

Poza tym słyszałem, że na Niemcewicza mieszkać będą same sztywniaki... Jakieś
                          yapiszońskie towarzystwo... to prawda?
                          • Gość: Mrs Buba Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.03, 12:22
                            Saint dajże spokój!Zawsze możesz przenieść się na stare Szmulki - tam będziesz
                            mieć sąsiadów doborowych - z pewnością na chwiejnych a nie sztywnych nogach,
                            którzy towarzysko czasami wpadną do Ciebie pożyczyć na pół literka. Jeszcze by
                            tego brakowało abyśmy zaczęli się nawzajem obrażać. Basta!
                            • Gość: jaco Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: 195.136.109.* 14.02.03, 15:46
                              Saint pomylił się tylko w jednym, nie sztywniaki a p a l a n t y !!!!
                              najlepszy dowód tego daliście przez ostatnie kilkanaście miesięcy kiedy można
                              było zebrać się w grupę i powalczyć o nowe ceny!(notariusz, wskaź.gus,...
                              itp.itd.)
                              a taka możliwość b y ł a !!!
                              że nie wspomnę o kilku osobach, które dostały z powrotem od pia kasę!
                              taka jest prawda!

pozdrawiam "sąsiadów"
                              • Gość: Saint Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: 195.94.201.* 14.02.03, 17:49
                                A kto dostał kasę, kurna...
                          • Gość: G Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.dial.plusgsm.pl 14.02.03, 16:54
                            Odwiedzam budowe, bo mam zamiar kupic tam mieszkanie jak sie to bedzie mialo ku
                            koncowi. Przez pol godziny mozna sie wiele wiecej dowiedziec niz od ciebie
                            saint. Nie bede bic piany z toba.
                            • Gość: Saint Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: 195.94.201.* 14.02.03, 17:51
                              Jestem sam. Nikt mnie nie kocha. Jest mi źle.
                              • Gość: Gosia Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: 195.94.201.* 25.02.03, 09:41
                                Czy był ktoś ostatnio na budowie? Czy coś tam sie dzieje? Jaki jest "aktualny"
                                termin oddania teogo budynku?
                                Dzieki!
                              • Gość: Gosia Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: 195.94.201.* 25.02.03, 09:50
                                Czy był ktoś ostatnio na budowie? Czy coś tam sie dzieje? Jaki jest "aktualny"
                                termin oddania teogo budynku?
                                Inwestor utrzymuje, ze da nam klucze na przełomie maja i czerwca?
                                Czy to możliwe?
                                Dzieki za wszytskie informacje!
                                • Gość: adrian Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.telkab.pl 25.02.03, 16:21
                                  Gość portalu: Gosia napisał(a):

> Czy był ktoś ostatnio na budowie? Czy coś tam sie dzieje?

Gosia,

Przejeżdżam tamtędy codziennie. Kiedyś ta inwestycja była w obrębie mojego
                                  zainteresowania. Bardzo długo była tam jednak głucha cisza. Wydaje mi się, że
                                  od miesiąca coś ruszyło. Poza tym widziałem ogłoszenie w prasie gdzie KB
                                  Inwestycje zaprasza do zakupu mieszkań. Uruchamiają też więc jak widać
                                  marketing. Jestem przekonany, że to kiedyś skończą, ale poślizg jest istotnie
                                  spory.
                                  Może jeszcze raz zainteresuję się tą lokalziacją ?

Pozdrawiam.
                                  • Gość: G Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 26.02.03, 19:56
                                    Dzieje sie cos codziennie. Jest nowa tablica informacyjna, wykonawca jest
                                    bpbp "Przemyslowka" s.a. z Bialegostoku. Jest niezle, w przyszlym tygodniu ide
                                    obejrzec mieszkania. Przy okzacji moze czegos wiecej sie dowiem od pracownikow.
                                    • Gość: Znak zapytania Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: 195.94.201.* 27.02.03, 11:59
                                      I oczywiście napiszesz co i jak... co nie?
                                      I czy myślicie, ze w czerwcu będzie mozna robić parapetówkę? \?/
                                      • Gość: G Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.03, 16:56
                                        frustrat jestes "?", albo pala, tak, chyba pala jednak. Nie musisz czytac, ani
                                        pytac, idz plakac, albo utop sie.
                                        • Gość: Znak zapytania Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: 195.94.201.* 03.03.03, 12:26
                                          Wole chyba sie utopić.... zamiast Marzanny
                                          Chyba tak zrobię.

Mój drogi G,
                                          odczytałes mojego posta jako złośliwość a tak nie było.
                                          Naprawdę chciałbym wiedzieć co tam sie buduje i jak idą prace.

G, Kochasz mnie?
                                          • Gość: G Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 05.03.03, 15:41
                                            No nie wiem... OK. Przyjmuje, ze to nie bylo zlosliwe. Najzwyczajniej podoba mi
                                            sie ten projekt i pewnie skusze sie na mieszkanie, jesli dalej bedzie szlo do
                                            przodu, a ostroznosci nigdy dosc. Pytajac ludzi na budowie zawsze sie mozna
                                            dowiedziec wiecej. Na razie wyglada na to, ze ciagle buduja i do tego jeszcze
                                            placa podwykonawcom, co nie jest takie oczywiste w dzisiejszych czasach.
                                            Popatrzymy.
                                            • Gość: klient Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.03.03, 11:51
                                              Czy ktoś z sąsiadów był może w środku budynku po rozpoczęciu prac przez
                                              Przemysłówkę i może stwierdzić co oni dokładnie robią i co mówią robotnicy o
                                              planowanym końcu budowy.
                                              • Gość: gary Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.03, 11:14
                                                w.g. mnie to może wyrobią się na październik 03.
                                                • Gość: buba Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.03, 14:15
                                                  Chyba nie będzie tak źle. Zaglądam tam regularnie. Coś tam robią. Może się
                                                  pocieszam, bo tak już bym chiał widzieć ten pałac kultury ze swoich okien.
                                                  • Gość: \?/ Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: 195.94.201.* 04.04.03, 18:13
                                                    JA też regularnie dzwonie do Pani Rawiak i zamiast Dzień Dobry mówię "Co
                                                    zrobiliście z moimi pieniędzmi" i takie tam... ale jestem przekonany, że do
                                                    lipca skończą... tak mnie te panny zapewniają...
                                                    Byłoby super gdyby do skończyli do lipca bo w sierpniu chciałbym sie tam
                                                    wprowadzić...
                                                  • Gość: M Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.mofnet.gov.pl 17.04.03, 09:56
                                                    cześć zainteresowałam się tą lokalizacją i postanowiłam kupić tam mieszkanie,
                                                    ale gdy poczytałam na forum trochę zwatpiłam.
                                                    Czy ktoś ostatecznie jest pewien, że wszystko tam jest ok, co z tym grzybem i
                                                    ostatecznym terminem odbioru, czy zabezpieczyliście się przed faktem, że
                                                    hipoteka jest obciążona (jak?).
                                                    Proszę bardzo o odpowiedzi, bo muszę podjać ostateczną decyzję. M
                                                  • Gość: \?/ Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: 195.94.201.* 23.04.03, 14:07
                                                    Myślę, że teraz ryzyko wywrotki jest minimalne. Ryzyka grzyba na ścianie nie
                                                    ocenię bo sie na grzybach i ścianach nie znam :)
                                                    Wydaje mi się, że na razie robią to wszystko solidnie.
                                                    I myślę, że cena nie jest najwyższa - zanim kupiłem na niemcewicza szukałem
                                                    trochę w lepszych miejscach i trudno było znaleźć mieszkanie o powierzchni
                                                    takiej jaką chciałem. Tu jest dużo wolnych mieszkań jeszcze...
                                                  • Gość: mila Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 08.05.03, 12:59
                                                    nie ma już strachu z hipoteką, bo Kredyt Bank wystawia promesy na wyłączenie
                                                    nabywanych mieszkań.
                                                  • Gość: szarak Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 08.05.03, 14:06
                                                    ja kupuje tam mieszkanie, bo słyszałem, że mają tam mieszkania prezesi i inne
                                                    ważne osoby, więc gdyby był prawdziwy kłopot z ytongiem, to na pewno nie
                                                    zrobiliby tego.A roboty ida tam w takim tempie, że miło popatrzeć. Mieszkam
                                                    blisko i dokładnie obserwuję. Mnie osobiści jest żal,że zwlekałem zbyt długo i
                                                    sprzedali mi takie fajne mieszkanie, jakie chciałem kupić. Dlatego teraz już
                                                    nie czekam.
                                                  • Gość: \?/ Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: 195.94.201.* 11.05.03, 13:09
                                                    A tego ostatniego posta to na mur wsadziła p. Ewa Rawiak :)

Czy ktosik wie kiedy sie tam wprowadzimy...?
                                                    Wspomniana przeze mnie p. Rawia twierdzi, ze klucze będzie można dostać już w
                                                    czerwcu... ?????????????

• Gość: buba Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.03, 14:59
                                                    czy ktoś już odebrał mieszkanie?
                                                  • Gość: tor Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: mainr1:* / 192.168.0.* 02.07.03, 15:28
                                                    jeszcze nie, ale termin odebrania kluczy mam w drugim tygodniu lipca. Czekam na
                                                    jekieś "newsy" jeżeli ktoś odebrał (ponieważ mieli wystartować od 02 lipca)
                                                    pozdrawiam przyszłych sąsiadów
                                                  • Gość: tor Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: mainr1:* / 192.168.0.* 03.07.03, 08:30
                                                    Czy dzisiaj ktos odbiera mieszkanie??!!!!
                                                    Proszę o jakieś info. Dzieki
                                                  • Gość: h Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.mofnet.gov.pl 09.07.03, 09:58
                                                    Czy odebraliście już miezkania. czy wszystko ok. na co trzeba zwarcać uwagę.
                                                    Przyszła sąsiadka.
                                                  • Gość: tor Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: mainr1:* / 192.168.0.* 09.07.03, 13:02
                                                    Gość portalu: h napisał(a):

> Czy odebraliście już miezkania. czy wszystko ok. na co trzeba zwarcać uwagę.
                                                    > Przyszła sąsiadka.

Odbieram jutro (10.07), nie mam żadnych info, może juz ktos odebrał więc
                                                    prosimy o odpowiedz
                                                  • Gość: K Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: 157.25.180.* 09.07.03, 15:12
                                                    Odbieram w drugiej połowie lipca. I przyprowadzam ze sobą fachowca - niech on
                                                    się głowi czy wszystko jest ok.
                                                  • Gość: h Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.mofnet.gov.pl 09.07.03, 15:39
                                                    ja odbieram dopiero na początku sierpnia więc proszę o info na temat co
                                                    wymyślił twój fachowiec.
                                                  • Gość: BigBoss Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: 164.143.240.* 09.07.03, 15:35
                                                    Szanowni Sasiedzi,
                                                    czy ktos zastanawial sie nad mozliwoscia uzyskania odszkodowania od KBI za
                                                    roczne opoznienie?
                                                    Moze cos postanowimy i zadzialamy wspolnie?
                                                    Czekam na propozycje...
                                                  • Gość: ala Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: mainr1:* / 192.168.0.* 09.07.03, 15:46
                                                    może miejsce postojowe z duzym rabatem
                                                  • Gość: Saint Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: 195.94.201.* 09.07.03, 18:54
                                                    Ja jestem za odszodowaniem.
                                                    Myslicie, ze przed oddaniem, czy po oddaniu?
                                                    I czy moze napisac ktos kto odebral mieszkanie?
                                                    Zeby powiedziec co jest nie halo?
                                                    Moja Pani architekt biega tam bardzo często i narzeka, ze syf na budowie, ale
                                                    generalnie zadowolona jest z tego co robią..., wszystko ustalają, etc.
                                                    Do odbioru poprosilem również architekt+fachowca.
                                                  • Gość: ja Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: 213.17.181.* 11.10.03, 15:27
                                                    faktyczni syf na budowie
                                                  • Gość: BigBoss Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: 164.143.240.* 10.07.03, 09:38
                                                    Pomysl z miejscem postojowym jest przedni!!!
                                                    Mysle, ze nalezy ich atakowac po odbiorze technicznym mieszkania a przed
                                                    pospisaniem aktu notarialnego.
                                                    W punktu widzenia prawa cywilnego sprawa jest prosta - zwloka dluznika (mora
                                                    debitoris).
                                                  • Gość: ala Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: mainr1:* / 192.168.0.* 10.07.03, 11:20
                                                    czy komuś cos wiadomo na temat czynszu i opłat eksploatacyjnych.
                                                    Par 10 pkt 3 aktu mówi, iz "koszty związane z eksploatacją lolalu ponosi
                                                    kupujacy od dnia wydania lokalu (...) potwierdzonego protokołem odbioru"
                                                    nie mam zamiaru płacić ani grosza do momentu oddania budynku od uzytkowania lub
                                                    technicznego odbioru budynku itp. Co wy na to?! prosze o szybka odpowiedz
                                                    jeżeli to możliwe
                                                  • Gość: zdziwiony odbiór mieszkan IP: proxy / 10.10.110.* 10.07.03, 14:55
                                                    Gość portalu: ala napisał(a):

> czy komuś cos wiadomo na temat czynszu i opłat eksploatacyjnych.
                                                    > Par 10 pkt 3 aktu mówi, iz "koszty związane z eksploatacją lolalu ponosi
                                                    > kupujacy od dnia wydania lokalu (...) potwierdzonego protokołem odbioru"
                                                    > nie mam zamiaru płacić ani grosza do momentu oddania budynku od uzytkowania
                                                    lub
                                                    >
                                                    > technicznego odbioru budynku itp. Co wy na to?! prosze o szybka odpowiedz
                                                    > jeżeli to możliwe

a jakim to sposobem deweloper oddaje mieszkania przed uzyskaniem pozwolenia na
                                                    uzytkowanie budynku ?
                                                  • Gość: syla Re: !!!Niemcewicza-Piasecki!!! IP: mainr1:* / 192.168.0.* 11.07.03, 09:38
                                                    KBI zawsze myslą o swoich klientach - obciążyli nas dodatkowymi kosztami
                                                    elektryki oraz podłączeń sanitarnych. Wyszła im spora kwota 2.000 PLN.
                                                    To KBI powinna dopłacic nam-klientom za wyrządzone szkody, a nie żerować na nas.
                                                    czy jeszcze ktoś został tak potraktowany, czekam na odzew i wspólną walkę z
                                                    KBI, pozdrawiam
                                                  • Gość: BigBoss Re: !!!Niemcewicza-Piasecki!!! IP: 164.143.240.* 11.07.03, 14:41
                                                    A to ciekawe z tymi 2000PLN!!! Czyzby ktos dostal oficjalne wezwanie do zaplaty?
                                                    Jesli tak to jaka byla argumentacja KBI?

Ja wciaz uwazam, ze trzeba ich podac do sadu i uzyskac odszkodowanie za roczne
                                                    opoznienie.
                                                  • Gość: syla Re: !!!Niemcewicza-Piasecki!!! IP: mainr1:* / 192.168.0.* 11.07.03, 16:01
                                                    na razie dostajesz kalkulację (tak apropo to z kwoty z sufitu) i podpisujesz że
                                                    otrzymałeś, faktury jeszcze nie ma, ale podejrzewam że w najbliższym czasie
                                                    bedzie do odbioru (w biurze KBI !!!!!!!!!!!!!)
                                                    Mam ich gdzieś, ponieważ w akcie notar nie ma nawet słówka o dodatkowych
                                                    kosztach
                                                  • Gość: BigBoss Re: !!!Niemcewicza-Piasecki!!! IP: 164.143.240.* 14.07.03, 09:10
                                                    Czy te informacje dostala Pani w momencie dokonywania technicznego odbioru
                                                    mieszkania? Jesli tak czy w jego trakcie mozna sie spodziewac innych
                                                    niespodzianek?
                                                  • Gość: \?/ Re: !!!Niemcewicza-Piasecki!!! IP: 195.94.201.* 14.07.03, 15:01
                                                    ja odbieram 18.07 nic nie zamierzam placic.
                                                    zamierzam za to podac ich do sadu o odszkodowanie wielkosci kosztu kapitału
                                                    zamrożonego w tej inwestycji.
                                                    Nie wiem czy mozna, ale chetnie ich stukne. Moze jest wsrod nas prawnik, który
                                                    oceni czy da sie tak zrobic i (moze) razem napiszemy pozew przeciw KBI?
                                                  • Gość: syla Re: !!!Niemcewicza-Piasecki!!! IP: mainr1:* / 192.168.0.* 14.07.03, 15:10
                                                    jstes posiadaczem aktu, czy zwykłej umowy?
                                                  • Gość: \?/ Re: !!!Niemcewicza-Piasecki!!! IP: 195.94.201.* 15.07.03, 17:18
                                                    Aktu,of course... to coś zmienia?
                                                  • arts13 Re: !!!Niemcewicza-Piasecki!!! 21.07.03, 09:09
                                                    i odebrałeś?
                                                    wszystko OK?
                                                    grzybki jakoweś były? ;)

art

Gość portalu: \?/ napisał(a):

> ja odbieram 18.07 nic nie zamierzam placic.
                                                    > zamierzam za to podac ich do sadu o odszkodowanie wielkosci kosztu kapitału
                                                    > zamrożonego w tej inwestycji.
                                                    > Nie wiem czy mozna, ale chetnie ich stukne. Moze jest wsrod nas prawnik, który
                                                    > oceni czy da sie tak zrobic i (moze) razem napiszemy pozew przeciw KBI?
                                                  • Gość: \?/ Re: !!!Niemcewicza-Piasecki!!! IP: 195.94.201.* 22.07.03, 09:11
                                                    Słuchajcie, odebrałem mieszkanie - nic sie wlasciwie nie dzialo strasznego poza
                                                    tym, ze łazienka trochę mniejsza (ale to moze byc sprawa p. architekta), nie
                                                    tam kaloryfer (ale przerzucą). I to tyle grzechów developera.
                                                    Reszta, w miare ok. Mieszkanie czyste i chyba bez grzyba (nie wiem zresztą jak
                                                    to sprawdzić...!) Powiedziałem zresztą, że nie chce mi sie juz z nimi
                                                    droczyć....
                                                    W mieszkaniu jest elektryczność - żarówkę można podlączyć do kostki, nie ma
                                                    tylko toalety, ale i tak postaram sie zrobić juz na tym etapie jakąś imprezę....
                                                    :)
                                                  • arts13 Re: !!!Niemcewicza-Piasecki!!! 22.07.03, 10:18
                                                    Gość portalu: \?/ napisał(a):
                                                    [...]
                                                    > W mieszkaniu jest elektryczność - żarówkę można podlączyć do kostki, nie ma
                                                    > tylko toalety, ale i tak postaram sie zrobić juz na tym etapie jakąś imprezę...
                                                    no czekamy :)

przynajmniej ja :))
                                                  • Gość: \?/ Re: !!!Niemcewicza-Piasecki!!! IP: 195.94.201.* 22.07.03, 12:04
                                                    A co z tym planami skarżenia KBI? Ktoś coś wie, ktoś gdzieś dzwonił? Ktoś wie
                                                    jak zacząć?
                                                  • Gość: buba Re: !!!Niemcewicza-Piasecki!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.03, 14:10
                                                    czy ktoś już zaczął glazury ,podłogi,drzwi i te sprawy...?
                                                  • Gość: tor Re: !!!Niemcewicza-Piasecki!!! IP: mainr1:* / 192.168.0.* 04.08.03, 15:00
                                                    Gość portalu: buba napisał(a):

> czy ktoś już zaczął glazury ,podłogi,drzwi i te sprawy...?

Ja zaczynam jutro. Moja ekipa zajmie się w pierwszej kolejnosci maskowaniem
                                                    wyciągów wentylacyjnych. Widziałam z mojego balkonu że ktos mieszka juz na
                                                    dugim poziomie mieszkalnym w dwupokojowym mieszkanku.

Może jeszcze ktos już mieszka?, może jakieś doświadczenia?
                                                  • Gość: buba Re: !!!Niemcewicza-Piasecki!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.03, 18:16
                                                    Gość portalu: tor napisał(a):

> Gość portalu: buba napisał(a):
                                                    >
                                                    > > czy ktoś już zaczął glazury ,podłogi,drzwi i te sprawy...?
                                                    >
                                                    > Ja zaczynam jutro. Moja ekipa zajmie się w pierwszej kolejnosci maskowaniem
                                                    > wyciągów wentylacyjnych. Widziałam z mojego balkonu że ktos mieszka juz na
                                                    > dugim poziomie mieszkalnym w dwupokojowym mieszkanku.
                                                    >
                                                    > Może jeszcze ktos już mieszka?, może jakieś doświadczenia?
                                                    W kuchni można ją wpuścić do wyciągu.Ale co zrobić w łazience /z tymi rurami
                                                    wentylacyjnymi/?
                                                  • arts13 Re: !!!Niemcewicza-Piasecki!!! 06.08.03, 09:27
                                                    Gość portalu: buba napisał(a):

> > Ja zaczynam jutro. Moja ekipa zajmie się w pierwszej
                                                    kolejnosci maskowanie
                                                    > m
                                                    > > wyciągów wentylacyjnych.

> W kuchni można ją wpuścić do wyciągu.Ale co zrobić w
                                                    łazience /z tymi rurami
                                                    > wentylacyjnymi/?

no to mamy pierwszy temat dla wspólnoty - co zrobić z
                                                    wentylacją. chyba każdy ją będzie wymieniał, więc szkoda
                                                    się oszukiwać, że budynek ma super instalację...

chociaż z drugiej strony... pierwszy temat to chyba
                                                    jednak instalacja sztywnego łącza do sieci - wentylacja
                                                    może zaczekać :))
                                                  • saint0007 Re: !!!Niemcewicza-Piasecki!!! 10.08.03, 19:34
                                                    ja zamówiłem materiały - u mnie cały czas robią poprawki.
                                                    wprowadzilem zmiany do projektu i... zrobili, kaloryfer nie na tej stronie,
                                                    niższe wylewki , itp.
                                                    jeszcze nie odebrałem mieszkania, choc miałem termin ponad miesiac temu.

i generalnie jestem za stałką do internetu.
                                                    nie wiem o co chodzi z wentylacją? Ktoś pomoże? Po co zmieniać instalacje? hm?
                                                  • Gość: uny Re: !!!Niemcewicza-Piasecki!!! IP: 62.233.164.* 11.08.03, 22:54
                                                    hmmm, wy tam chyba macie wentylację mechaniczną? nie mylę się prawda?
                                                    z tego co się orientuję NIE WOLNO "wpuszczać" rury od okapu kuchennego do
                                                    wentylacji mechaniczenj.
                                                    ale tak sobie tylko gadam, zrobicie jak uważacie.
                                                    pzdr M i P ;)
                                                  • Gość: Saint0007 Re: !!!Niemcewicza-Piasecki!!! IP: 195.94.201.* 12.08.03, 08:41
                                                    Dlaczego nie można?
                                                  • Gość: syla Re: !!!Niemcewicza-Piasecki!!! IP: mainr1:* / 192.168.0.* 12.08.03, 11:21
                                                    Gość portalu: Saint0007 napisał(a):

> Dlaczego nie można?
                                                    Nie wolno, ponieważ jest to wentylacja mechaniczna i jset regulowana
                                                    pzrez "specjalistę". Jeżeli ktos naruszy ją lub bedzie bawił sie tym pokrętłem
                                                    przy wentylatorze to zostanie zaburzona wentylacja całego pionu, a co za tym
                                                    idzie - w jednym mieszkaniu bedzie huczało, w drugim wiało, w trzecim wogóle
                                                    nie bedzie wentylacji, w nastepnym wszytko wwiewało do wewnątrz itd. W naszych
                                                    mieszkaniach mozna zakładac tylko okapy ze wkładami. pozdrawiam
                                                  • Gość: Saint0007 Re: !!!Niemcewicza-Piasecki!!! IP: 195.94.201.* 13.08.03, 10:10
                                                    dzieki za odpowiedz w sprawie wentylacji.
                                                    A jak idzie u Ciebie wykoańczanie?
                                                    Kiedy kończycie?
                                                    hm?
                                                    A co z odszkodowaniem od KBI? Jakieś ruchy robimy? Wspólny pozew?
                                                  • Gość: gość portalu Re: !!!Niemcewicza-Piasecki!!! IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 18.08.03, 10:43
                                                    Spokojnie, bez paniki, wszystko jest ok.
                                                    Okapu kuchennego nie można podłączać do instalacji wentylacyjnej znajdującej
                                                    się w szachtach!!! Jeżeli to zrobicie to zaburzycie pracę całej wentylacji w
                                                    budynku. U jednych bedzie ciągnęło jak odkurzacz, a u innych słabo lub nawet
                                                    może nawiewać zapachy sąsiadki, której przypalił się bigos !!!
                                                    Więc nic nie kombinujcie z podłączaniem okapów do wentylacji mechanicznej, bo
                                                    tylko zrobicie krzywdę sobie i sąsiadowi i jeszcze możecie stracić GWARANCJĘ.
                                                    Kupując okapy kuchenne proponuję wybierać tylko z funkcją pochłaniacza z
                                                    wymiennymi filtrami.( bez funkcji wyciągu ) bedzie może nawet trochę tańszy.
                                                    Natomist wystająca część instalacji wentylacyjnęj proponuję ukryć w suficie
                                                    podwieszonym , zrobić super halogenowe oświetlenie i wszystkim gościom
                                                    tłumaczyć, że to taka aranżacja mieszkania. Proponuję podejrzeć w mieszkaniu
                                                    pokazowym developera, które jest na III klatce chyba 3 piętro.

STAŁE ŁĄCZE DO INTERNETU, TELEFONY I TV.
                                                    Stałe łącze do internetu jest już doprowadzane do budynku. Mieszkania mają już
                                                    instalację, nalezy ją tylko podłączyć do głównych pionów w szachtach
                                                    instalacyjnych.
                                                    Budynkiem od strony internetowo-telefoniczno-RTV będzie odpowiedzialny tzw.
                                                    INTEGRATOR SYSTEMÓW, który po podpisaniu umowy aktywacyjnej będzie wpinał
                                                    mieszkanie do głównych pionów. Ceny mają być niższe około 5-10% od rynkowych
                                                    Warszawskich. Pełna oferta ma zostać rozesłana w najbliższym terminie.

Jeżeli macie pytania, to pytajcie się developera lub najlepiej piszcie na adres:

piotr.gasztych@kbi.com.pl

lub inne znajdujące się na stronie www.kbi.com.pl

Natomiast ja czekam na pytania na forum.

Gość portalu: Saint0007 napisał(a):

> Dlaczego nie można?
                                                  • Gość: arts Re: !!!Niemcewicza-Piasecki!!! IP: *.inteligo.com.pl 20.08.03, 10:55
                                                    czy to znaczy, że wyjścia będą w gniazdkach telefonicznych czy TV? czy może każdy decyduje sam?

> Stałe łącze do internetu jest już doprowadzane do budynku. Mieszkania mają już
                                                    > instalację, nalezy ją tylko podłączyć do głównych pionów w szachtach
                                                    > instalacyjnych.
                                                  • Gość: Niemcewicza Re: !!!Niemcewicza-Piasecki!!! IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 21.08.03, 10:08
                                                    Wyjście stałego łącza będzie w gniazdku telefonicznym. Są dwie dziurki do
                                                    których jest podłączony kabel UTP5 i może po nim przepłynąć ponad 1Mbit.

Gość portalu: arts napisał(a):

> czy to znaczy, że wyjścia będą w gniazdkach telefonicznych czy TV? czy może
                                                    każ
                                                    > dy decyduje sam?
                                                    >
                                                    > > Stałe łącze do internetu jest już doprowadzane do budynku. Mieszkania mają
                                                    > już
                                                    > > instalację, nalezy ją tylko podłączyć do głównych pionów w szachtach
                                                    > > instalacyjnych.
                                                  • Gość: m Re: !!!Niemcewicza-Piasecki!!! IP: *.mofnet.gov.pl 14.08.03, 15:22
                                                    A o co chodzi z tymi wylewkami? Może chciałeś obniżyć mieszkanie? Mnie jakoś
                                                    drażni fakt, że okna są zbyt wysoko od podłogi - może jeszcze kogoś to
                                                    denerwuje i ma jakiś ciekawy pomysł w tej dziedzinie, np. jakiś podest, albo po
                                                    prostu wyższe wylewki?
                                                  • Gość: \?/ Re: !!!Niemcewicza-Piasecki!!! IP: 195.94.201.* 22.08.03, 15:52
                                                    Widze, ze KBI inwigiluje na forum...

Pozdrawiam sąsiadów...
                                                    jak idzie wykanczanie - u mnie wkrótce dowioza drewno na podlogi...

a z podestem - ja robie tak, ze mam łóżko, ktore jest chowane w podest - jest
                                                    dobrze! Nie trzeba slac łózka. Szybko mozna go uzywac - wystarczy wyciągnąć z
                                                    podestu. Na podescie mozna siedziec. etc.
                                                  • Gość: niezadowolony Re: !!!Niemcewicza-Piasecki!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.03, 20:24
                                                    co sądzicie na temat kolorystyki budynku? Dla mnie tragedia. A miał być taki
                                                    ładny błękitny. Te czerwone kolumny to załamka- nie wiem - jak patrzę na
                                                    spozywczak z przeciwka to aż mi się samo nasuwa na myśl że architekt musiał
                                                    szukać inspiracji, wręcz zciągnął żywcem pomysł z tego obskurnego sklepu. A
                                                    może taki był wymóg? Dopasować Ochota Residence do otoczenia? Moje
                                                    kondolencje...
                                                  • Gość: K Re: !!!Niemcewicza-Piasecki!!! IP: 157.25.180.* 07.10.03, 16:33
                                                    Czy ktoś coś wie na temat pozwolenia na użytkowanie-czy już zostało wydane, a
                                                    jeżeli nie to kiedy itp.
                                                  • Gość: syla Re: !!!Niemcewicza-Piasecki!!! IP: 217.153.97.* 20.10.03, 13:31
                                                    czy ktos juz dostał obciążenie za czynsz?
                                                    Ja dostałam i uważam iż 8,50 z m2 to przesada. Średnie ceny w Warszawie na
                                                    nowych osiedlach lub w nowych budynkach wachaja się od 6,40 do 6,80 zł za m2,
                                                    wiem poniewaz zrobiła rozeznanie już wczesniej i spodziewałam sie trochę
                                                    niższej kwoty. Oczywiście nabrała mnie pani Rawiak, informując jakiś czas temu,
                                                    iz na inwestycji, która oddali wczesniej czynsz jest w granicach 6 zł za m2.
                                                    jeżeli chodzi o nasze czynsze, to uważam iż niektóre pozycje są sporo zawyżone,
                                                    m.in. winda - liczona od m2 mieszkania (jeszcze nigdy sie z tym nie spotkałam)
                                                    zawsze płaciłam od osoby, ponieważ w 50 m mieszkaniu może mieszkać 4 osoby, a
                                                    np. w 147 m może mieszkać 1 osoba - pytam więc gdzie tu sens, gdzie logika?
                                                    dlaczego ktoś kto ma większe mieszkanie ma bulić za innych;
                                                    energia elektryczna wspólna - spora kwota ok 80 zł miesięcznie - pomnożyc ją
                                                    przez wszytkie mieszkania to robi się spora kwota, czyżby ktoś chciał jeszcze
                                                    na tym zarobić?;
                                                    Utrzymanie czystości (nie mylic z wywozem śmieci) ok 80 zł miesięcznie, więc
                                                    pomnożyć przez liczbe mieszkań to robi się spora kwota (biorąc pod uwage tylko
                                                    4 klatki) - z tego wynika, iż praca sprzątaczki jest w naszym kraju bardzo
                                                    dochodowym zajęciem;
                                                    ochrona - znowu liczona od metra mieszkania (co za głupota, na prace ochrony
                                                    oraz koszty monitoringu nie wpływa metraż mieszkania tylko ogólnie lokal, więc
                                                    uważam że powinna być kwota stała, 95 zł miesięcznie też jest lekką pzresadą
                                                    ponieważ mniej płacą znajomi którzy mieszkają na osiedlu zamnknietym, gdzie
                                                    ochrona jest przy dwóch bramach wiazdowych oraz mają budkę pzry furtce z tyłu
                                                    osiedla, fizycznie jest więcej osób zatrudnionych niż u nas, a po drugie wydaje
                                                    mi się iż monitoring jest o wiele tańszy niż praca człowieka.
                                                    JESZCZE RAZ APELUJĘ DO WSZYSTKICH SĄSIADÓW - 8,50 ZŁ ZA M2 TO ZDECYDOWANIE ZA
                                                    DUŻO.
                                                    Co wy na to? Czekam na jakiś odzew
                                                  • Gość: Ata Re: !!!Niemcewicza-Piasecki!!! IP: 5.3.1R* / *.pg.com 20.10.03, 16:38
                                                    Hej,
                                                    Ja rowniez otrzymalam 'rachunek' za pazdziernik - wysoki - przyznaje. Jezeli
                                                    uda sie cos z tym zrobic jestem jak najbardziej za. Natomiast niepokoi mnie
                                                    inna rzecz - a mianowicie, czy z punktu widzenia prawa moga zadac od nas tego
                                                    czynszu, skoro budynek nie jest jeszcze oddany. Powiedziano mi, ze do czasu
                                                    oddania budynku bedziemy obciazani jakas mala kwota ekspoatacyjna. Dodam, ze
                                                    jeszcze tam nie mieszkam - bede dopiero wykanczac.
                                                    Czy ktos moze rzucic troche swiatla w kretych tunelach prawa?
                                                    Pozdrawiam!
                                                    A.
                                                  • Gość: Ata Re: !!!Niemcewicza-Piasecki!!! - wysoki czynsz!!! IP: 5.3.1R* / *.pg.com 21.10.03, 15:54
                                                    Podciagam temat do gory...
                                                  • Gość: Saint Re: !!!Niemcewicza-Piasecki!!! - wysoki czynsz!!! IP: 195.94.201.* 27.10.03, 18:22
                                                    Czynsz skandal - opłata za internet (100 PLN abonamentu) skandal.
                                                    Czy mozemy nie płacić - moim zdaniem teraz to już nic nie możemy...
                                                    wszyscy płacą równo i są szczesliwi, ze mogą wykańczac swoje mieszkania... nic
                                                    sie z tym czynszem nie wydazy - moze potem jak bedzie wspolnota...
                                                    na razie kiepsko to widze...
    • Gość: ewa rawiak Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 22.10.03, 17:53
      Witam Państwa,
      po raz kolejny na łamach portalu zarzuca mi się kłamstwo. Chciałabym więc
      publicznie odpowiedzieć na stawiane zarzuty:
      Czynsz w budynku na Niemcewicza wynosi 4,15 zł i chyba wszyscy z Państwa
      zgodzą się,że jest to kwota bardzo niska, zważywszy, że budynek jest w fazie
      początkowego funkcjonowania.
      Sposób naliczania poszczególnych składników opłat zgodny jest z ustawą o
      własności lokali z dnia 24 czerwca 1994 roku. W szczególności odsyłam Państwa
      do zapisów art. 12 i 14 tejże ustawy, gdzie ustawodawca nakłada obowiązek
      ponoszenia ciężarów w utrzymaniu nieruchomości wspónej w stosunku do ich
      udziału, czyli do m2 lokalu.
      Art. 14 wyszczególnia niektóre koszty, m.in. opłaty z tytułu konserwacji wind.
      Oznacza to, że jesteśmy zobligowani do takiej kalkulacji kosztów.
      Utrzymanie czystości to nie tylko praca sprzątaczek, ale w skład tej pozycji
      wchodzą następujące elementy:
      środki czystości, wynagrodzenie firmy sprzątającej, piasek, sól w okresie
      zimowym, konserwacja zieleni, odśnieżanie,dezynfekcja i deratyzacja, mycie
      fasad szklanych przez alpinistów oraz mycie elewacji kamiennej.
      Jeśli chodzi o energię elektryczną w częsci wspólnej, to w skład tych opłat
      wchodzi : oświetlenie części wspólnych, oświetlenie terenu zewnętrznego,
      wentylacja mechaniczna mieszkań i pozostałych części( nawet śmietnik ma
      wentylację mechaniczną), zasilanie pomp hydroforni i węzła SPEC, zasilanie
      wind oraz pozostałych urzadzeń elektrycznych.
      Sposób naliczania opłat z tytułu ochrony i monitoringu oparliśmy o zapisy
      ustawy i liczymy zgodnie z udziałami- na co pozwalają nam zapisy art. 14 ,
      który wyszczególnia elementy wchodzące w skład kosztów zarządu, nie zamykając
      listy tych składników( " na koszty zarzadu nieruchomością wspólną składają się
      w szczególności" ).

Pozostaje zatem do wyjaśnienia kwota 3,60 zł pobierana od Państwa tytułem
      zaliczek na ogrzewanie, ciepłą i zimną wodę oraz odprawadzenie ścieków.
      Ta kwota jest rzeczywiście wyższa od zakładanej, ale ze wzgledu na rozpoczęcie
      sezonu grzewczego celowym wydaje się pobieranie wyższych zaliczek, które i tak
      będą rozliczane kwartalnie według wskazań liczników.
      Reasumując wydaje mi się, że zarzuty stawiane pod moim adresem są co najmniej
      niesłuszne. Czynsz naliczany jest w stawce 4,15 zł za 1m2, zaś zaliczki w
      wysokości 3,60 zł, razem daje to kwotę 7,75 zł, a nie 8,50zł.
      Nie należy zapominać, że budynek wymaga stałej obsługi technicznej,stałej
      konserwacji elektrycznej ( wymóg STOEN SA),stałej konserwacji hydraulicznej,
      przeglądów instalacji ppoż i sygnalizacji alarmu pożaru. Ponadto budynek jest
      pod stałym monitoringiem straży pożarnej( wymóg PSP)a znajdujące się w nim
      urządzenia zapewniające jego sprawne funkcjonowanie wymagają okresowych
      przeglądów instytucji panstwowych UDT i SPEC, a koszty te są uwzglednione w
      stawce 4,15 zł.W tej kwocie zawiera się także ubezpieczenie budynku.
      Czy biorąc pod uwagę powyższe wyjaśnienia prawdziwą jest teza o zawyżonej
      stawce czynszu?

Czy widzą tu Państwo-przy takiej kalkulacji- możliwość "zarabiania" przez
      naszą firmę? Tym bardziej, że wpłaty dokonywane są na osobne subkonto,
      przeznaczone tylko i wyłącznie do utrzymania nieruchomości.
      Koszty zarządu zaprognozowane przez naszą firmę będą obowiązywały Państwa
      tylko do czasu powołania wspólnoty.Gdyby okazało się, ze są one za wysokie i
      pozostał nadwyżka na subkoncie, to wspólnota przejmując obiekt do zarządzania,
      przejmie również pieniądze pochodzące z ewentualnej nadwyżki.
      Mamy już pozwolenie na użytkowanie obiektu, czekamy na jego uprawomocnienie,
      co z kolei pozwoli nam otrzymać decyzje o samodzielności poszczególnych lokali.
      Oznacza to, że najprawdopodnobniej w listopadzie, będziemy mogli zacząć
      podpisywać akty notarialne.Tym samym oznacza to,że powstanie wspólnota, której
      przekażemy zarządzanie obiektem. Wtedy Państwo będziecie mieli decydujący głos
      i sprawdzicie czy przyjęte przez nas prognozowane kalkulacje były właściwe.

Chciałabym więc prosić, aby nie stawiać tak bezzasadnych zarzutów nim nie
      sprawdzi się ich dokładnie.
      Pozdrawiam wszystkich Państwa serdecznie,
      Ewa Rawiak
      • Gość: Saint Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: 195.94.201.* 27.10.03, 18:25
        A co z internetem - strasznie drogi! Operatora trzeba zmienić...
        Pani Ewo, da Pani radę... internet powinien być tańszy, wchodzimy do UE,
        tralalalala.
        Na 100% są inni providerzy, co mają lepsze ceny...
        pzdr
        S.
        • Gość: Piotr Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 30.10.03, 10:45
          Witam Panie Ar
          Specjalnie jutro przygotuję porównanie ofert firm z którymi rozmawialiśmy przed
          wyborem tzw. operatara wiodącego a zarazem integratora usłu teletechnicznych na
          budynku.
          Pozdr. P
          • Gość: Ata Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: 5.5R1D* / *.pg.com 03.11.03, 16:35
            Czy mozna rozpatrzyc oferte Sferii? Mam przed soba ich ulotke:
            Abonament miesieczny 19 PLN (w cenie abonamentu do 1 h godziny darmowych
            rozmow/miesiac,
            abonament za internet 49 PLN (w cenie abonamentu nawet do 70MB lub 105 min
            dziennie gratis)
            Polaczenia juz od 25 gr (3 min. lokalne), 21 wewnatrz sieci
            Aktywacja 1 PLN
            Internet z predkoscia do 115 kbit/s (dwa rodzaje taryfikacji - za czas lub za
            ilosc danych)
            *Ceny netto
            To jest przenosna telefonia, wiec mozna sobie taki nadajnik w samochodzie wozic
            i ma sie domowy telefon przy sobie. Moj znajomy to zalozyl i bardzo sobie
            chwali. Ich numer 423 06 19, lub infolinia 801 130 160
            Chyba, ze ktos ma cos przeciwko technologii radiowej (mi sie podoba brak kabli
            petajacych sie po mieszkaniu).
            Pozdrawiam,
            Ata
          • Gość: Ata Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: 5.5R1D* / *.pg.com 03.11.03, 16:39
            I czy musimy koniecznie korzystac z uslug wybranych przez zarzadce budynku firm?
            Czy mamy jakis wybor? Czy sami mozemy podpisac umowe z jakakolwiek firma?
            Pozdr,
            Ata
      • Gość: gregor Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.03, 08:30
        Niech ktoś może wytłumaczy o co chodzi z ubezpieczeniem budynku (za które
        płacimy w czynszu). Jeśli ja osobiści ubezpieczyłem mieszkanie to po co mi
        dodatkowe ubezpieczenie. Pozatym w razie czego to kto bierze kasę z tego
        ubezpieczenia.
        • Gość: goja Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: 217.8.186.* 30.10.03, 16:48
          Gość portalu: gregor napisał(a):

> Niech ktoś może wytłumaczy o co chodzi z ubezpieczeniem budynku (za które
          > płacimy w czynszu). Jeśli ja osobiści ubezpieczyłem mieszkanie to po co mi
          > dodatkowe ubezpieczenie. Pozatym w razie czego to kto bierze kasę z tego
          > ubezpieczenia.

To nie jest dodatkowe ubezpieczenie. Twoje ubezpieczenie dotyczy Twojego
          mieszkania ale jesli np rura peknie i zaleje klatke schodową to wlasnie
          ubezpieczenie budynku bedzie pokrywalo straty. A kto je wezmie? Pobierze je ten
          kto bedzie usuwal skutki uszkodzenia zatem w imieniu wspolnoty mieszkancow
          odbierze je administrator - zarzadca i przeznaczy na usuniecie skutkow.
          Ubezpieczenie budynku w zaleznosci od zakresu dotyczy czesci wspolnych i byc
          moze OC na wypadek gdyby zalalo Twoje mieszkanie.

Pozdrowka
        • Gość: BigBoss Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! IP: 164.143.240.* 17.12.03, 17:34
          Czy ktos z Panstwa zawarl notarialna umowe przeniesienia wlasnosci mieszkania?
          Ciekaw jestem czy KBI dotrzymuje w koncu slowa
    • micha30 Re: !!!Piasecki Niemcewicza!!! 21.12.03, 18:56
      Ja wpłaciłam zadatek. Jak chcesz - napisz:
      micha30@NOSPAM.gazeta.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka