Gość: Marta_S Re: osiedle Marina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 23:09 Nie podobają, tzn, są przereklamowane. Zrobili ludziom wodę z mózgu a oni uwierzyli, że to świetna lokalizacja (hahaha) i że piekne osiedle (hahaha). A to się raczej getto zapowiada, za ciężkie pieniądze. Zwykłe bloki, naćkane jeden obok drugiego, nawet sie nie zakwalifikowały do żadnego konkursu na "Naładniejszy budynek mieszkaniowy" czy jakoś tak. A lokalizacja, gdzie masz do wyboru albo samochód albo autobus, to fatalne rozwiązanie. No chyba, że ktoś pracuje w okolicy, to mu wszystko jedno i tak do centrum będzie co najwyżej wieczorem jeździł. W pewnym sessie to zainteresowanie tymi mieszkaniami, które w chwili gdy zaczeto je sprzedawać za kosmiczne pieniądze, zapoczątkowało kolejny boom cenowy. Potem wszyscy inni inwestorzy podniesli ceny, jak zobaczyli, ze coś takiego, tak drogo opchnąć można. Inni podnieśli a Marina ze swoimi cenami stanęła, bo zainteresowanie coraz mniejsze... a kilka tysięcy mieszkań do opchnięcia w takiej lokalizacji, to nie lada wyzwanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: osiedle Marina IP: *.robbo.pl 20.12.05, 23:42 Mnie sie generalnie podoba. Lokalizacja całkiem niezła. Osiedle piękne. Wg niektórych dobra inwestycja (na razie drożeje szybciej niż inne inwestycje w Warszawie - 50% zwyżki w ciągu ostatniego roku). Ja na początku byłem sceptyczny do tej inwestycji i wogóle jej nie rozważałem. Ale po bliższym przyjrzeniu się skończyło się na tym że sam tam kupiłem. Ogólnie, tak jak większość inwestycji, ma swoje zalety i wady. Odpowiedz Link Zgłoś
rikitikitak1 Re: osiedle Marina 21.12.05, 23:08 Chodzi mi o jakość wykonania porzez dewelopera. Byłem tam ostatnio na odbiorze mieszkania i wyszedłem zszokowany!!! Sa w wawie osiedla o wiele tańsze a lepiej wykonane!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: osiedle Marina IP: *.robbo.pl 21.12.05, 23:23 A tego to akurat nie wiem, na jakości wykonania się nie znam tak dobrze. Napisz, jakie usterki tam wykryłeś konkretnie? Odpowiedz Link Zgłoś
rikitikitak1 Re: osiedle Marina 21.12.05, 23:28 Bardzo wiele , na początek pęknięcia ścian jeszcze przed odbiorem przez właściciela, brak kątów pomiedzy scianami, usterki w elektryce,róznice farb w tym samym lokalu , zle poobsadzane skrzynki z zaworami . i sporo innych błędów Odpowiedz Link Zgłoś
haha42 Re: osiedle Marina 21.12.05, 23:40 Ja kupiłam na super drogim osiedlu Inflancka budowanym przez Echo Inwestment i też było mnóstwo niedoróbek, ale na tym znaja się tylko fachowcy. Trzeba pogodzić się z myślą, że deweloperzy robią nas w konia na każdym kroku. Odpowiedz Link Zgłoś
paulajal Re: osiedle Marina 22.12.05, 21:12 Ja bym sie tam w tej cenie nie zdecydowała mieszkania kupić, bo: -fatalna komunikacja, jest tylko autobus, dość daleko, jak cała Marina rano będzie chciała w Racławicką wjechać autami, to korek będzie na maxa -blok na bloku (zatopione w zieleni, buehaha...) -lokalizacja średnia, korki tam są okropne, no i jak dla mnie Wyględów, to już bardziej Ochota, niż Mokotów -czynsz ok 10zł/m to już totalnie mnie odstraszył Marina zła nie jest, mają tam pijalnię czekolady Wedla, mini park, coś tam by się pozytywnego znalazło, co kto lubi, ale myslę, ze są ciekawsze inwestycje w tym przedziale cenowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: osiedle Marina IP: *.chello.pl 22.12.05, 23:56 Za 10zł. mozna mieszkacw tbs-ach wplacajac 1/3 ceny:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: osiedle Marina IP: *.chello.pl 22.12.05, 23:54 Koń i krok...Powiało erotyzmem haha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hyper-Mouse Re: osiedle Marina IP: *.rodamco.pl 26.01.06, 13:11 Moim zdaniem ta cała krytyka Mariny to żal ludzi, których nie stac na mieszkanie w dobrej dzielnicy na ładnym osiedlu i starają się obrzydzić życie innym. Mnie się Marina podoba i żałuję, że nie ma tam już sensownych mieszkań dwupokojowych. Odpowiedz Link Zgłoś