Dodaj do ulubionych

osiedle Marina

20.12.05, 20:48

Obserwuj wątek
    • rikitikitak1 Re: osiedle Marina 20.12.05, 21:53

• Gość: Marta_S Re: osiedle Marina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 23:09
      Nie podobają, tzn, są przereklamowane. Zrobili ludziom wodę z mózgu a oni
      uwierzyli, że to świetna lokalizacja (hahaha) i że piekne osiedle (hahaha). A
      to się raczej getto zapowiada, za ciężkie pieniądze. Zwykłe bloki, naćkane
      jeden obok drugiego, nawet sie nie zakwalifikowały do żadnego konkursu
      na "Naładniejszy budynek mieszkaniowy" czy jakoś tak. A lokalizacja, gdzie masz
      do wyboru albo samochód albo autobus, to fatalne rozwiązanie. No chyba, że ktoś
      pracuje w okolicy, to mu wszystko jedno i tak do centrum będzie co najwyżej
      wieczorem jeździł.
      W pewnym sessie to zainteresowanie tymi mieszkaniami, które w chwili gdy
      zaczeto je sprzedawać za kosmiczne pieniądze, zapoczątkowało kolejny boom
      cenowy. Potem wszyscy inni inwestorzy podniesli ceny, jak zobaczyli, ze coś
      takiego, tak drogo opchnąć można. Inni podnieśli a Marina ze swoimi cenami
      stanęła, bo zainteresowanie coraz mniejsze... a kilka tysięcy mieszkań do
      opchnięcia w takiej lokalizacji, to nie lada wyzwanie.
      • Gość: Maciek Re: osiedle Marina IP: *.robbo.pl 20.12.05, 23:42
        Mnie sie generalnie podoba.

Lokalizacja całkiem niezła. Osiedle piękne.
        Wg niektórych dobra inwestycja (na razie drożeje szybciej niż inne inwestycje w
        Warszawie - 50% zwyżki w ciągu ostatniego roku).

Ja na początku byłem sceptyczny do tej inwestycji i wogóle jej nie rozważałem.
        Ale po bliższym przyjrzeniu się skończyło się na tym że sam tam kupiłem.

Ogólnie, tak jak większość inwestycji, ma swoje zalety i wady.
        • rikitikitak1 Re: osiedle Marina 21.12.05, 23:08
          Chodzi mi o jakość wykonania porzez dewelopera. Byłem tam ostatnio na odbiorze
          mieszkania i wyszedłem zszokowany!!! Sa w wawie osiedla o wiele tańsze a lepiej
          wykonane!!!
          • Gość: Maciek Re: osiedle Marina IP: *.robbo.pl 21.12.05, 23:23
            A tego to akurat nie wiem, na jakości wykonania się nie znam tak dobrze.
            Napisz, jakie usterki tam wykryłeś konkretnie?
            • rikitikitak1 Re: osiedle Marina 21.12.05, 23:28
              Bardzo wiele , na początek pęknięcia ścian jeszcze przed odbiorem przez
              właściciela, brak kątów pomiedzy scianami, usterki w elektryce,róznice farb w
              tym samym lokalu , zle poobsadzane skrzynki z zaworami . i sporo innych błędów
              • haha42 Re: osiedle Marina 21.12.05, 23:40
                Ja kupiłam na super drogim osiedlu Inflancka budowanym przez Echo Inwestment i
                też było mnóstwo niedoróbek, ale na tym znaja się tylko fachowcy. Trzeba
                pogodzić się z myślą, że deweloperzy robią nas w konia na każdym kroku.
                • rikitikitak1 Re: osiedle Marina 21.12.05, 23:42
                  Właśnie o tym mowa koleżanko!!
                  • paulajal Re: osiedle Marina 22.12.05, 21:12
                    Ja bym sie tam w tej cenie nie zdecydowała mieszkania kupić, bo:

-fatalna komunikacja, jest tylko autobus, dość daleko, jak cała Marina rano
                    będzie chciała w Racławicką wjechać autami, to korek będzie na maxa

-blok na bloku (zatopione w zieleni, buehaha...)

-lokalizacja średnia, korki tam są okropne, no i jak dla mnie Wyględów, to już
                    bardziej Ochota, niż Mokotów

-czynsz ok 10zł/m to już totalnie mnie odstraszył

Marina zła nie jest, mają tam pijalnię czekolady Wedla, mini park, coś tam by
                    się pozytywnego znalazło, co kto lubi, ale myslę, ze są ciekawsze inwestycje w
                    tym przedziale cenowym.
                    • Gość: :-) Re: osiedle Marina IP: *.chello.pl 22.12.05, 23:56
                      Za 10zł. mozna mieszkacw tbs-ach wplacajac 1/3 ceny:-)
                  • Gość: :-) Re: osiedle Marina IP: *.chello.pl 22.12.05, 23:54
                    Koń i krok...Powiało erotyzmem haha
                    • Gość: Hyper-Mouse Re: osiedle Marina IP: *.rodamco.pl 26.01.06, 13:11
                      Moim zdaniem ta cała krytyka Mariny to żal ludzi, których nie stac na
                      mieszkanie w dobrej dzielnicy na ładnym osiedlu i starają się obrzydzić życie
                      innym. Mnie się Marina podoba i żałuję, że nie ma tam już sensownych mieszkań
                      dwupokojowych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka