Dodaj do ulubionych

Nowa Rezydencja Marysienki 3 etap - ktos kupuje?

IP: *.tpgi.com.au / *.tpgi.com.au 09.01.06, 12:25
Witam,
zamierzam kupic tam mieszkanie.
Moze jeszcze ktos tez kupuje, to moze wspolnie bedziemy wymieniac spostrzezenia?
Mam nadzieje, ze inwestycja bedzie udana i wszystko pojdzie latwo i bez problemow.

Obserwuj wątek
    • Gość: Hyper_Mouse Re: Nowa Rezydencja Marysienki 3 etap - ktos kupu IP: *.rodamco.pl 26.01.06, 16:39
      bardzo drogo, ale ładna inwestycja, ja kupuję obok - Nowy Wilanów
      • Gość: E_1004 Re: Nowa Rezydencja Marysienki 3 etap - ktos kupu IP: *.tpgi.com.au / *.tpgi.com.au 27.01.06, 01:33
        To gratuluje wyboru. Tez ladna inwestycja.
        Ja mam zamowione mieszkanie w 3 etapie w Marysience, ale narazie jeszcze nikt sie nie odezwal z forum
        z mojej inwestycji. Tez sie zastanawialam nad Nowym Wilanowem... ale trafilo w koncu na Marysienke.
        Ale i tak bedziemy sasiadami.;-)
        Narazie czekaja u mnie na pozwolenie na budowe. Powinno byc w marcu.
        pozdrawiam
        • Gość: lepkol Re: Nowa Rezydencja Marysienki 3 etap - ktos kupu IP: 195.94.206.* 27.01.06, 09:49
          A właściwie to w którym miejscu będzie trzeci etap, czy będzie przylegał do
          etapu pierwszego i Klimczaka, czy też będzie budowany od przyszłej ulicy
          Sobieskiego i Klimczaka? A może jeszcz gdzie indziej. Czy wiecie gdzie?
          • Gość: E1004 Re: Nowa Rezydencja Marysienki 3 etap - ktos kupu IP: *.tpgi.com.au / *.tpgi.com.au 27.01.06, 13:01
            Trzeci etap bedzie dokladnie przylegal do Klimczaka i pierwszego etapu. Tak wynika z planu Robyga.
            • Gość: Jazzty Re: Nowa Rezydencja Marysienki 3 etap - ktos kupu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.01.06, 09:56
              wg. mnie jak na Wilanów, okolice (blokowisko Nowy Wilanow, PekaoDevelopment) to
              jest duz zbyt drogo.
              Ponadto uwzam, ze sprzedaz tam mieszkania w przyszlosci z duzym zyskiem bedzie
              bardzo trudne - zby duza podaz tanszych mieszkan w okolicy
              • Gość: E1004 Re: Nowa Rezydencja Marysienki 3 etap - ktos kupu IP: *.tpgi.com.au / *.tpgi.com.au 29.01.06, 12:19
                Byc moze bedzie ciezko sprzedac, ale ja narazie kupuje mieszkanie aby tam mieszkac przynajmiej
                przez pare lat... nawet do 10 lat i o sprzedazy nie mysle.
                Rozwazalam rozne opcje na Wilanowie, Mokotowie... ta z Robyg wydala sie najbardziej mi
                odpowiadajaca i dostepna. Ponadto za decyzja o kupnie przemowila tez jakosc wykoczenia (dlatego
                drozej), duze okna, spokoj no i oczywiscie wyglad inwestycji oraz lokalizacja.
                pozdrawiam

• hyper_mouse Re: Nowa Rezydencja Marysienki 3 etap - ktos kupu 09.03.06, 14:24
                  a co myslicie o budynkach Nowego Wilanowa, co prawda nie są aż tak ładne jak
                  Rezydencja, ale za to cena sporo niższa, a developer chyba też przyzwoity?
              • Gość: bosman Ten cały wilanów to nieporozumienie ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 12:23

Ponure homo-sovieticusowe
                blokowisko blok-tuż obok-bloku,
                z ogromnym zagęszczeniem luda,
                niekończącym się placem budowy,
                fatalną komunikacją (zapchane alterie i brak metra)
                i
                na dokładkę mega świątynią ściagajacą
                tłumy katoli.
                • Gość: E1004 Re: Ten cały wilanów to nieporozumienie ... IP: *.tpgi.com.au / *.tpgi.com.au 29.01.06, 12:40
                  Kazdy ma swoja opinie i kazdy ma wolny wybor miejsca gdzie chce mieszkac.
                  pozdrawiam
                  • Gość: halo Re: Ten cały wilanów to nieporozumienie ... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.01.06, 13:42
                    bosman vel tomek vel piter, vel....itd. zacznij sie leczyć....
                  • Gość: E1004 Re: Robyg IP: *.tpgi.com.au / *.tpgi.com.au 30.01.06, 05:31
                    Czy jest moze ktos kto tez bedzie kupowal 3 etap? Czy narazie jestem sama? ;-)
                    • Gość: lepkol Re: Robyg IP: 195.94.206.* 30.01.06, 11:02
                      Ja kupiłem w drugim etapie NRKM i też pytałem się na forum o sąsiadów - summa
                      summarum nikt się nie odezwał, więc niewykluczone, że tak samo będzie w Twoim
                      trzecim etapie.
                      • Gość: E1004 Re: Robyg IP: *.tpgi.com.au / *.tpgi.com.au 30.01.06, 13:46
                        a szkoda, bo mozna czasami wymienic sie uwagami.
                        Nie tracmy nadziei, moze wkoncu sie ktos odezwie;-)
                        W sumie ludzie kupuja 2, 3 etap.... ale nikt nic nie pisze...ciekawe dlaczego?

tymczasem pozdrawiam
                        • Gość: lepkol Re: Robyg IP: 195.94.206.* 30.01.06, 14:35
                          btw chętnie wymieniłbym się załącznikiem dotyczacym standardu wykończenia (ja
                          mam to w pliku .doc), ciekawi mnie czy coś się zmieniło w tym standarcie, bo to
                          może dawać pewien pogląd na kwesie w jakim kierunku zmierza developer i kto
                          jest jego "grupą docelową"; jeśli posiadasz interesują mnie też wizualizacje -
                          ot zwykła ciekawość sąsiedzka ;),
                          • Gość: E1004 Re: Robyg IP: *.tpgi.com.au / *.tpgi.com.au 30.01.06, 15:00
                            Podaj adres emailowy to CI podesle obecnie proponowany standard wykonczenia. Ostateczna wersja
                            bedzie dopiero dostepna w marcu.
                            Nie ma za duzo zmian, chyba tylko jedynie dodali wyjscie do klimatyzacji czy cos takiego.Oczywiscie
                            klime trzeba sobie juz samemu zalozyc.
                            Wiecej zmian nie zauwazylam miedzy 2 a 3 etapem.
                            Nie lubie pomyslu ze stanowiskami garazowymi (platformy)... ale coz wszystkiego nie mozna miec.
                            Wizualizacji jeszcze nie maja. Bedzie dopiero w marcu, jak dostana pozwolenie na budowe.
                            Osobiscie bardzo jestem ciekawa jak bedzie wygladal 3 etap. Podobno mowia, ze bedzie podobny do 2
                            etapu. Tak przynajmniej mowi p.Wiktor i p. Jowita.
                            • Gość: lepkol Re: Robyg IP: 195.94.206.* 30.01.06, 15:21
                              Mój mail to: felisca2s@gazeta.pl,
                              jeżeli chcesz to moge się zrewanżować wizualizacjami etapu 2 :) (4 sztuki)
                              • Gość: e1004 Re: Robyg IP: *.tpgi.com.au / *.tpgi.com.au 30.01.06, 15:34
                                wyslane.
                                • felisca2s Re: Robyg 30.01.06, 16:03
                                  Rzeczywiście standard jest prawie identyczny z etapem 2, ja zauważyłem jeszcze
                                  nieco inny typ grzejnika w łazienkach, ale to szczegół (szczególnie gdy się z
                                  nich rezygnuje).
                                  • Gość: e1004 Re: Robyg IP: *.tpgi.com.au / *.tpgi.com.au 30.01.06, 16:06
                                    rzeczywiscie... w drugim etapie sa grzejniki Nova...a w trzecim Walcz ;-(

ale chyba wiecej juz nie ma roznic
                                    • felisca2s Re: Robyg 30.01.06, 16:16
                                      Ciekawi mnie też jaka jest teraz cena metra w Twojej inwestycji, wiem że każde
                                      mieszkanie jest wyceniane indywidualnie, a cena zależy od stron świata i
                                      piętra; mnie metr kosztował 5.3t 1p, okna wschód-zachód, a u Ciebie?
                                      • Gość: e1004 Re: Robyg IP: *.tpgi.com.au / *.tpgi.com.au 30.01.06, 16:22
                                        okna poludniowy-zachod (w strone Swiatyni) ,pietro 2, cena 6541 PLN.
                                        ;-( drogo, ale mysle, ze bede zadowolona.
                                        • felisca2s Re: Robyg 30.01.06, 16:57
                                          Teraz mieszkam mając okna na południe i na zachód, i chociaż latem rzeczywiście
                                          przydałby się klimatyzator, to za to naświetlenie jest znakomite. Twoja cena
                                          metra jest już solidna, ja podpisywałem umowę ponad rok temu ( u mnie już mieli
                                          pozwolenie na budowę, ale nic ponadto) wtedy cena metra mieszkania takiego jak
                                          moje, tylko na 2 pietrze była ~5430, a więc wzrost ceny metra wynosi ok 20%.
                                          Robyg zaczyna się cenić!
                                          • Gość: e1004 Re: Robyg IP: *.tpgi.com.au / *.tpgi.com.au 30.01.06, 17:16
                                            Mam nadzieje, ze ta ich "cennosc" bedzie szla w parze z jakoscia wykonania i terminami.
                                            Pozyjemy zobaczymy.
                                            Tak slyszalam, ze moja cena jest promocyjna i nastepne umowy beda jeszcze drozsze.
                                            Cena za metr wynika z wielkosci mieszkania... im mniejsze tym drozsze, im wieksze tym mniejsza cena
                                            za metr.
                                            Jak narazie czekam na swoje i podziwiam 2 etap.
                                            • felisca2s Re: Robyg 30.01.06, 17:31
                                              Tej jakości i dotrzymania terminów życzę i Tobie i sobie. Ja też kupowałem
                                              w "cenie promocyjnej". Wahałem się czy nie poczekać na etap 3, ale teraz cieszę
                                              się że jednak nie czekałem. Apropos kupowania na początku, to oprócz lepszej
                                              ceny, pewnie masz możliwość kupienia miejsca typu schowek/piwnica - ja tak
                                              zrobiłem - i mimo, że kupowałem "przed peletonem", to zostało już ich tylko
                                              kilka. Ja nie wyobrażam sobie nie posiadać takiego schowka, szczególnie jeżeli
                                              jest tuż koło miejsca parkingowego - moje też jest na platformie, ale nie
                                              jestem przesądny ;).
                                              W drugim etapie nie zauważyłem, żeby większe mieszkania miały znacząco lepszą
                                              (niższą) cenę metra niż te mniejsze, ale może niedopatrzyłem.
                                              • Gość: e1004 Re: Robyg IP: *.tpgi.com.au / *.tpgi.com.au 30.01.06, 17:36
                                                narazie czekam na info dotyczace schowkow bo jeszcze nic nie wiadomo
                                                co do metrazy, to widzialam ze mieszkania o metrazu okolo 47 metrow byly/sa za okolo 7400 za matr.
                                                to jest dopiero cena.;-(
                                                a ja chcialam kupic w 2 etapie, ale juz mieli metraze nie dla mnie... wiec bede czekac na moj etap.
                                                pozdrawiam
                      • Gość: Asia Re: Robyg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.03.06, 23:26
                        Witam, zamierzamy kupić teraz mieszkanie w II etapie i obecnie negocjujemy
                        umowę:) Chętnie posłuchamy o dotychczasowych wrażeniach przyszłych sąsiadów.
                        W starej korespondecji widziałam linka do strony, na której miało znajdować się
                        forum przyszłych mieszkańców NRKM, ale chyba strona ta nie działa?
                    • Gość: RafałR Re: Robyg IP: *.dt.com.pl / *.dt.com.pl 30.01.06, 16:08
                      No na pewno nie, podobno podpisało 9 ryzykantów :-), więc jest nas więcej.
                      • Gość: e1004 Re: Robyg IP: *.tpgi.com.au / *.tpgi.com.au 30.01.06, 16:13
                        z tego co wiem i obserwuje to jak narazie Robyg nie reklamuje sie w mediach (www, gazety) ze sprzedaje
                        3 etap, zapewne czekajac na pozwolenie na budowe... wtedy zapewne ruszy akcja reklamowa i zacznie sie
                        grono powiekszac ;-)
                        zreszta uwazam, ze jak ktos jest naprawde zainteresowany, to sam z siebie sie dowiaduje i nie czeka na
                        reklamy... w sumie sama tak zrobilam;-)
                        jedyna informacje o 3 etapie widzialam chyba na stronie miasteczka wilanow w malym pop-up oknie, ze
                        wkrotce sprzedaz..
                        • felisca2s Re: Robyg 30.01.06, 16:22
                          Może trochę ryzykujecie, ale swoje mieszkania pewnie kupicie na lepszych
                          warunkach. Zresztą ryzyko jest raczej niewielkie.
                    • Gość: Tomek Re: Robyg IP: *.millenniumdm.pl / *.MillenniumDM.pl 31.01.06, 14:27
                      Witam wszystkich zainteresowanych NRKM, chyba jestem jednym z 9 nowych
                      przyszłych mieszkańców III etapu, dwa tygodnie temu podpisałem wstępną umowę:)
                      • Gość: e1004 Re: Robyg IP: *.tpgi.com.au / *.tpgi.com.au 31.01.06, 14:35
                        witamy i prosze sie nie zrazac roznymi glupimi zaczepkami ze strony roznych dziwnych ludzi
                        pozdrawiam
                        budynek G
                  • Gość: bosman Każdy ma swoją opinię ale ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 00:19

Rozumiem, że mozna miec subiektywne
                    opinie n/t smaku takiego
                    czy innego wina.
                    Ale jak coś śmierdzi to chyba opinia winna
                    być obiektywna.

Tłok, blok-w-blok, zakorkowany dojazd, plac budowy,
                    pielgrzymki katoli. -
                    • Gość: e1004 Re: Każdy ma swoją opinię ale ... IP: *.tpgi.com.au / *.tpgi.com.au 31.01.06, 02:14
                      Nie bede reagowac na zaczepki dotyczace obiektywnosci lub subiektywnosci:
                      blok w blok...? ja uwazam ze bloki Robyga nie stoja az tak blisko siebie i w innych ciekawych
                      inwestcjach np Marina Mokotow, Ekopark sytuacja wyglada tak samo a nawet chyba gorzej,
                      dojazd? - max 20-30 minut i jestem w centrum (nie przeszkadza mi to jezeli nawet bede jechac
                      dluzej). Wazne ze poza centrum.
                      Pielgrzymki - prosze poczytac dokladne informacje o planowanej organizacji pielgrzymek na terenie
                      Miasteczka WIlanow... a potem wyrazac swoje opinie. Zreszta mi to tez nie przeszkadza.
                      Zreszta mialam nie reagowac na zaczepki, ale przeciez nikt bosmana nie prosi o kupowanie na
                      Wilanowie, wiec po co ta dyskusja? Chyba jest nam to nie potrzebne, co?
                      Zawsze sie znajdzie ktos na tym forum kto bedzie probowal podburzac czyjas dyskusje nt inwestycji
                      probujac wcisnac jakies sugestie i zburzyc normalna wymiane zdan.

Jestem zadwolona z mojej decyzji zakupu na Wilanowie w Robyg i czyjes komentarze tego nie zmienia.
                      Koniec i kropka.
                      pozdrawiam
                      • Gość: Maciek Re: Każdy ma swoją opinię ale ... IP: 194.106.192.* 31.01.06, 08:00
                        > blok w blok...? ja uwazam ze bloki Robyga nie stoja az tak blisko siebie i w in
                        > nych ciekawych
                        > inwestcjach np Marina Mokotow, Ekopark sytuacja wyglada tak samo a nawet chyba
                        > gorzej,

Oglądałem miasteczko Wilanów i tam zdecydowanie okna są za blisko - gorzej niż w
                        Marinie i Ekoparku na moje oko. Wyjątkiem są mieszkania w Rezydencji Królowej
                        Marysieńki które mają okna na "kanał Klimczaka" więc jakby tam kupował to tylko
                        z oknami na kanał.
                        • Gość: E1004 cd IP: *.tpgi.com.au / *.tpgi.com.au 31.01.06, 13:50
                          Rafal,
                          masz moze jakies info nt zakonczenia inwestycji? Myslisz, ze sie wyrobia zgodnie z umowa?
                      • Gość: bosman Nie zmienisz zdania - bo nie masz wyboru ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 10:20

To zrozumiałe z psychologicznego punktu
                        widzenia. Jak ktos wyda pieniadze swego zycia,
                        wezmie kredyt to załozy klapki na oczy
                        i zatka uszy na argumenty.
                        20-30 min. bedzie nieaktualne po
                        zasiedleniu tego betonowego kołchozu
                        - wyobraz sobie liczbe mieszkancow i ich aut.
                        Nie wiem jak komukolwiek moga
                        nie przeszkadza tłumy katoli. i ich szopki.
                        A poza tym ile lat minie zanim
                        skonczą sie budowy ?
                        • Gość: M.NW Re: Nie zmienisz zdania - bo nie masz wyboru ... IP: *.state.gov 31.01.06, 10:36
                          Bosman, a Ty gdzie kupiłeś??? Pochwal się nam, nabitym w butelkę i z klapkami
                          na oczach :)
                        • Gość: e1004 Re: Nie zmienisz zdania - bo nie masz wyboru ... IP: *.tpgi.com.au / *.tpgi.com.au 31.01.06, 11:24
                          Bosman,
                          a co cie tak bardzo interesuje ta inwestycja? Nie kupujesz na Wilanowie, to sie nie interesuj.
                          A moze zal d... sciska co? Nie bylo juz mieszkan wolnych to teraz chcesz ludziom podtruc troszke .. a
                          niech sie podenerwuja, co?
                          Szkoda, nie udalo Ci sie to.
                          Zegnamy.
                          • Gość: bosman Co mi sie nie udalo ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 13:27

Kupic w bida-blokowisku z
                            perspektywa mega-korkow
                            w kotol-zone z bateia zygmuntow
                            i stadami dewotek ?
                            Taki homo-sowiecki styl zabudowy
                            (mozliwosc podania sobie rak przez okno)
                            to styl miasteczek przemyslowych w ZSRR
                            albo czynszówek.
                            Z tym ze tam zamiast kosciola byl
                            dom partii.
                            Branie po 5 tys.
                            jest wynikiem orgii popytowej
                            podsyconej przez kredyty bankowe,
                            a z drugiej strony
                            mizerii podażowej - sztuczna blokada
                            pozwolen budowlanych.

Ja mieszkam na mokotowie, bo jak juz
                            mieszkac wa-wie to w wa-wie a nie
                            na oplotkach, kazda minuta w korku
                            to porazka zyciowa.
                            • Gość: e1004 Re: Co mi sie nie udalo ? IP: *.tpgi.com.au / *.tpgi.com.au 31.01.06, 13:55
                              Bosman,
                              masz calkowita racje. Ale zesmy wybrali inwestycje...
                              blokowiska, pelno ludzi, trudny dojazd... cholera.
                              Ty to masz glowe na karku siedzac na Mokotowie.
                              Zazdrosze Ci wiesz?

• Gość: RafalR Re: Co mi sie nie udalo ? IP: *.dt.com.pl / *.dt.com.pl 01.02.06, 11:36
                              Swoją drogą Bosman, to jakoś mocno jestes zaangazowany w tą dyskusję....
                              Więc jeżeli już się jej podjąłeś to proponuję nie używać taniej demagogii przed
                              sprawdzeniem faktów, bo mam wrażenie że tak to jest w twoim przypadku.

Nazywanie tej inwestycji bida-blokowiskiem, stylu zabudowy homo-sowieckim, a
                              mieszkań z których większośc przekracza 100m2 mikro sugerowałoby, że mieszkasz
                              na górnym Mokotowie w 500 metrowym mieszkaniu, z widokiem na zieleń i z 2-
                              minutowym dojazdem - zarówno do najbliższych sąsiadów jak i centrum.
                              Tylko pozazdrościć, chociaż czasami warto byłoby oderwać się od wirtualnej
                              rzeczywistości.
                    • Gość: halo Re: Każdy ma swoją opinię ale ... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.01.06, 09:08
                      bosman: leczyć się.....do szpitala szybciutko tam już na ciebie czekają!!!!
                      • Gość: bosman Halo świruje jak słyszy coś co nie pasuje do jego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 10:15

... wizji rzeczywistości. A najgorsze jak to prawda.
                        Wtedy wpada w szał i nawet nie wie dlaczego.
                        • Gość: halo Re: Halo świruje jak słyszy coś co nie pasuje do IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.01.06, 15:06
                          ...do szpitala psychiatrycznego.....i to już!!!!
        • Gość: RafałR Re: Nowa Rezydencja Marysienki 3 etap - ktos kupu IP: *.dt.com.pl / *.dt.com.pl 30.01.06, 16:04
          ja też podpisałem umowę na 3 etap. Co do pozwolenia na budowę - to może niech
          juz będzie w marcu, aby wydal je ktos kto może to zrobić a nie urzędnik bez
          umocowania. Warszawiacy to mają zawsze pod górkę ...
          • Gość: e1004 Re: Nowa Rezydencja Marysienki 3 etap - ktos kupu IP: *.tpgi.com.au / *.tpgi.com.au 31.01.06, 07:26
            RafalR, wiesz moze ktora czesc budynku im narazie najlepiej schodzi?
            Bo ja bede w G. A ty? (jezeli mozna wiedziec).? ;-)
            Tobie tez mowili, ze zakonczenie bedzie koniec 2007 roku i wygladem budynek bedzie podobny do 2
            etapu? Wiesz moze cos wiecej?
            pozdrawiam
            • Gość: e1004 Re: Nowa Rezydencja Marysienki 3 etap - ktos kupu IP: *.tpgi.com.au / *.tpgi.com.au 01.02.06, 10:39
              podciagam watek do gory
            • Gość: rafalR Re: Nowa Rezydencja Marysienki 3 etap - ktos kupu IP: *.dt.com.pl / *.dt.com.pl 01.02.06, 15:09
              Co do terminu zakończenia, to wynika z umowy...ja się tylko modlę zebyśmy nie
              weszli w VAT 22%...
              Co do wyglądu - są już wstępne wizualizacje, więc warto się odezwac do
              developera.
              Pozdrawiam
              rafał
              • Gość: bosman Popłoch - PIS dofinansuje mega-kościół !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 18:25

Bardzo zła wiadomosć dla mieszkancow
                miasteczka wilanow - PISy w senacie
                daly 20 mln na tą maga-bazylikę !

• Gość: mela Re: Popłoch - PIS dofinansuje mega-kościół !!! IP: *.kalisz.mm.pl 01.02.06, 18:40
                  a nie patrzycie na to ze grunt jest tylko dzierzawa na 90 lat???niby 90 lat
                  duzo , ok wiem:))) ale trzeba sie liczyc z oplatami do skarbu państwa ktore
                  czasami siegaja 600 zl rocznie. przed tym ostrzega mnie kolezanka prawnik. tez
                  mam zarezerwowane mieszkanie w 3 etapia ale to + pielgrzymki troche mnei
                  zniechecaja
                  • Gość: RafalR Re: Popłoch - PIS dofinansuje mega-kościół !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 21:15
                    To chyba jednak nie dzierżawa, tylko użytkowanie wieczyste, jak 90% guntów
                    warszawskich, wszystko przez nieszczęsny dekret bieruta....
                • hyper_mouse Re: Popłoch - PIS dofinansuje mega-kościół !!! 07.03.06, 11:11

A co Ci to przeszkadza, ty tam nie będziesz mieszkał.
                  Proponuję założenie forum wychwalającego Mokotów i zostawienia Wilanowa w
                  spokoju. A swoje frustracje, antykatolicyzm, problemy w kontaktach z ludźmi
                  proponuję rozwiązywać gdzie indziej. Może jakieś sesje relaksacyjne, tai chi
                  itp.
              • Gość: e1004 Re: Nowa Rezydencja Marysienki 3 etap - ktos kupu IP: *.tpgi.com.au / *.tpgi.com.au 02.02.06, 00:33
                Wlasnie wczoraj zarezerwowalam sobie juz konkretne miejsce w garazu.;-)

Ale narazie zadnych wizualizacji nie dostalam. Twierdza, ze jeszcze nie maja.
                A Ty cos juz widziales? Mozesz sie podzielic jakas informacja?
                dzieki.
                pozdrawiam
                • Gość: Paweł R. Re: Nowa Rezydencja Marysienki 3 etap - ktos kupu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 07:11
                  Uprzejmie informuję, że jest już dostepna wstępna wizualizacja III etapu NRKM.

Wszyskich zainteresowanych proszę o kontakt: p.rolinski@robyg.com.pl

Pozdrawiam wszystkich przyszłych właścicieli.

Paweł R.
                  • Gość: e1004 Re: Nowa Rezydencja Marysienki 3 etap - ktos kupu IP: *.tpgi.com.au / *.tpgi.com.au 02.02.06, 07:44
                    czesc Pawel,
                    dzieki. Mnie nikt dotychczas nie poinformowal, ze taka wizualizacja jest juz gotowa a jeszcze wczoraj sie
                    o nia pytalam. Dzisiaj napisze emaila, moze mi cos podesla.
                    dzieki
                    • Gość: nowa Re: Nowa Rezydencja Marysienki 3 etap - ktos kupu IP: 213.134.155.* 15.02.06, 14:09
                      a jak to jest z zakupem tam mieszkanie. Czy rzeczywiscie przy podpisaniu umowy
                      przedwstepnej trzeba wplacic 10% wartosci? czy tez mozna to negocjowac, wplacic
                      np 5%, a reszte po zaciagnieciu kredytu???
                      • Gość: waw78 Umowa IP: 213.134.155.* 06.03.06, 10:46
                        Witam,

Zamierzam podpisać umowę na mieszkanie w II etapie.
                        Martwi mnie umowa z developerem. Uprzejmie prosze o odpowiedź osoby z II i II
                        etapu które umowę podpisały. Czy udało Wam się coś wynegocjować? Jak będzie z
                        miejscami parkingowymi, do których mamy prawo "nieodpłatnego korzystania" ale
                        które nie są naszą własnością.
                        Gdzieś wyczytałam również, o drodze przeciwpożarowej i śmietniku na podwórku.
                        Czy to prawda???
                        Czy orientujecie się może jaki będzie czynsz (ok?) i czy przewidziane są jakieś
                        opłaty za użytkowanie garaży????????
                        Czy jest tu jakiś szczęśliwy właściciel mieszkania w II etapie?????
                        • felisca2s Re: Umowa 06.03.06, 12:08
                          Tak udało sie nieco wynegocjować, chociaż nie dotyczyło to ceny.
                          Altanka śmietnikowa rzeczywiście jest na patio tu nic nie da rady narazie
                          zrobić :( , możliwe że po zawiązaniu się wspólnoty da sie coś wymyśleć. O
                          opłatach nie wiem wiele bo nikt tam jeszcze nie mieszka, ale w pierwszym etapie
                          są całkowicie akceptowalne. Co do nieodpłatnego użytkowania, to nie rozumiem
                          problemu, w podobnych inwestycjach, również własciciele ogródków nie są w
                          rzeczywistości ich właścicielami, ale mają "tylko" wyłączne prawo do
                          korzystania z tychże ogródków, co jest wpisane w akcie notarialnym i to
                          wystarczy. Podobnie jest z miejscami postojowymi.
                          Pozdrawiam,
                          • Gość: Waw78 Re: Umowa IP: 213.134.155.* 07.03.06, 09:47
                            Dzięki za odpowiedź:)
                            Dokładnie, mam prawo wyłącznego uzytkowania miejsca parkingowego, ale problem
                            polega na tym, że nie mam prawa zbycia. Więc pojawia się pytanie, co z
                            miejscami postojowymi jak bedę chciala sprzedać mieszkanie???
                            • felisca2s Re: Umowa 07.03.06, 10:49
                              Moje aktualne mieszkanie również sprzedaję z miejscem postojowym z prawem do
                              wyłącznego użytkowania i nie ma problemu. Problem pojawił by się prawdopodobnie
                              w momencie próby sprzedaży samego prawa do miejsca postojowego, ale możliwe, że
                              dało by się i to zrobić jakąś przemyślna umową. Wydaje mi się natomiast, że nie
                              da rady kupić miejsca postojowego, czy ogródka na własność (hipoteczną), a to z
                              tego powodu, że trzeba by było wydzielić konkretną działkę, pewnie założyć
                              jakąś KW - a to wszystko było by bez sensu - stąd "mechanizm" prawa do
                              wyłącznego użytkowania, w naszej inwestycji obejmujący miejsca postojowe,
                              ogródki, tarasy na dachu, pomieszczenia gospodarcze.
                              Pozdrawiam,
                              Która kamieniczka?
                              • Gość: Waw78 Re: Umowa IP: 213.134.155.* 07.03.06, 11:21
                                Umowa ma być podpisana do końca tego tygodnia:)Będzie VII
                                Która Twoja?
                                • felisca2s Re: Umowa 07.03.06, 11:33
                                  Moja jest III. Chwilowo (aż nie zabudują :( ) z widokiem na Pałac i patio.
                                  Pozdrawiam,
                                  • Gość: Waw78 Re: Umowa IP: 213.134.155.* 09.03.06, 11:13
                                    Witam sąsiadkę:)
                                    Teraz to czekamy na klucze:)
                                    • felisca2s Re: Umowa 09.03.06, 11:18
                                      Również witam sąsiadkę,
                                      w sumie to ja jestem sąsiadem - żona to będzie sąsiadka :),
                                      również z niecierpliwością czekamy na klucze.
                                      Czy zmieniasz standardowy plan mieszkania?
                                      • Gość: Waw78 Re: Umowa IP: *.acn.waw.pl 09.03.06, 21:54
                                        Drobne zmiany, planujemy powiększyć jedną syoialnie kosztem dużego pokoju, ale
                                        to tylko drobna zmiana.Zastanawiamy sie również, czy z oddzielnego wci łazienki
                                        nie zrobic jednej duzej łazienki. Mało juz czasu na przestawienie projektu
                                        zmian. W weekend bylam na budowie-okna juz wstawiaja:)
                                        Szkoda, ze klucze dobiero w pazdzierniku
                                        • felisca2s Re: Umowa 10.03.06, 09:06
                                          Rzeczywiście czasu mało na zmianę projektu, ale na pocieszenie moge Ci
                                          powiedzieć, że my podpisywaliśmy umowę na początu roku 2005 i mieliśmy tyle
                                          czasu na zmiany, a praktycznie ostateczny plan zrobiłem i oddałem dopiero kilka
                                          dni temu (a elektrykę i CO wciąż jeszcze noszę w teczce :)).
                                          W której kamieniczce wstawiają okna? Jak byłem ostatnio to okna były częściowo
                                          tylko w kamieniczce X.
    • Gość: jojo Re: Nowa Rezydencja Marysienki 3 etap - ktos kupu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 15:28
      czy oni jeszcze gdzies buduja?
      • Gość: h Re: Nowa Rezydencja Marysienki 3 etap - ktos kupu IP: *.aster.pl 26.03.06, 15:39
        Budują.Nieustannie na Alternatywy.To nieprawda, co jest napisane na stronie
        internetowej,że inwestycja jest zakończona.Opóźnienie to 1 rok i 3
        miesiące.Zakończenie - nie wiadomo, może wogóle nie.Firma
        nieuczciwa,uważajcie.Błędy w wykonaniu budynku, nadzór budowlany nie wyraża
        zgody na zasiedlenie.Pamiętajcie,że na razie wybudowali i oddali do użytku
        TYLKO 1 BUDYNEK: pierwszy etap NRKM i to wszystko.
        • Gość: Mikrus Re: Nowa Rezydencja Marysienki 3 etap - ktos kupu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 14:20
          Czy to prawda z Alternatywy? Sporo ludzi placi cieżkie pieniądze za mieszkania
          w II i III etapie, więc taka informacja o Robygu powinna zostac rozwinieta i
          sprawdzona. Kupcy z Alternatywy - odezwijcie się......
    • Gość: Tokyusho Re: Nowa Rezydencja Marysienki 3 etap - ktos kupu IP: 81.210.81.* 14.09.06, 14:01
      To drodzy przyszli sąsiedzi, zapraszam na www.nrkm.fora.pl
      Może jak się zorganizujemy w jednym miejscu łatwiej będzie nam się ze sobą
      komunikować.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka