Dodaj do ulubionych

Nowe inwestycje na ul. Bruna

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 15:48
Witam,
Czy ktos ma moze jakies dokladniejsze informacje na temat inwestycji Viterry
(sprzedaz rusza podobno w marcu) i Dom Development na Bruna, na terenach po
szklarniach SGGW? Jedna dzialka jest juz wygrodzona (wiecie ktorego
developera?), a na druga nie bardzo widze miejsce... Pozdrawiam,
TP
Obserwuj wątek
    • Gość: marti Re: Nowe inwestycje na ul. Bruna IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.02.06, 18:37
      pewnie viterra już się ogrodziła bo podobno w marcu ruszają ze sprzedażą, DD
      zaczyna sprzedaż w 3. kwartale. Będzie drogo. DD miał tu budować tzw.
      kaskadowiec, setki mieszkań, ale ponoć zaprojektowali za duży budynek i muszą
      zaprojektować coś mniejszego, stąd opóźnienie. Tak pisała jakaś gazeta, nie
      pamiętam jaka. Już jesienią ub. roku rozmawiałąm z nimi o tej inwetsycji na
      targach mieszkaniowych, potem ucichło. wtedy przedstawiciel DD mówił, ze będzie
      po ok. 6 tys. za m2. skoro jednak mają zmieniać plany i mieszkań będzie mniej
      niż planowali, to może być drożej, tym bardziej, że miejsce jest b. w cenie.
      viterra i DD mają ponoć tam zbudować wysokie budynki, ale to może być tylko
      plotka bo to wiem z forum.
      • Gość: tp Re: Nowe inwestycje na ul. Bruna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 18:55
        Dzieki, to zgadza sie z mniej-wiecej z moimi informacjami. Jednak jesli to
        Viterra sie ogrodzila, a teoretycznie ma byc to inwestycja tylko na 100 mieszkan
        (DD na 250 - wedlug info z wrzesnia), to ja naprawde nie wiem, gdzie sie tam
        zmiesci Dom Development. Mieszkam na Bruna, w starych wysokosciowcach i sie w
        lecie zdziwilem, ze ma powstac jedna inwestycja "na podworku sggw", a co dopiero
        dwie...
        • Gość: pietia Re: Nowe inwestycje na ul. Bruna IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.02.06, 23:19
          Działka DD jest przy ul. Bruna pomiędzy parkiem a budynkiem szkoły.

Działka Viterry jest chyba w głębi (czyli raczej dojazd od Rakowieckiej a nie
          od Bruna).

Tak to wygląda wg mnie.
          • Gość: siergiej nieprawda... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 10:07
            nieprawda

Działka DD znajduje się idąc od rakowieckiej takią wew. uliczką za szlabanem
            uczelni po prawej (to ten duży ogrodzony teren jest ich). Tam miało być 250
            mieszkań, ale raczej nie będzie (protesty) - dlataego cena idzie w górę.
            protestują mieszkańcy tych "obsranych" punktowców. PROTESTUJĄ bo niby budynek
            DD miał by być za wysoki. A te tragiczne wieżowe to niby ile mają pięter.
            niektóre chyba 15 - ale jak ktoś obok chce wybudować to już źle. STRASZNA
            PARANOJA. Dla mnie ten PRL na Bruna powinien być zburzony !!!! ufff.

Natomiast działka Viterry jest niejako idąc tą samą uliczką do konca w lewo (na
            tyłach szkooły a pomiędzy budynkiem uczelni) Spokojnie się tuy zmieści 100
            mieszkań - tyle ze musi byc wysoki na ok 10 pięter (przynajmniej w czesci)

jak widac plotek jest masa - oj te fora...
            • Gość: misza nieprawda że nieprawda... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.06, 13:03
              siergiej,

Działka DD jest na 100% tam gdzie napisał pietia, tzn:
              od wschodu graniczy z terenem parku i niedużymi budynkami SGGW, od północy z
              ulicą Bruna, od wschodu z terenem szkoły i boiska.

• Gość: siergiej Re: nieprawda że nieprawda.. ze nieprawda. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 14:22
                ja też tak napisałem :-) tylko patrząc nieco od tyłu. ja mieszkam na
                rakowieckiej stąd idąc ode mnie - jest to odwrotnie...

tak DD to tez duzy ogrodzony plac (przy okazji w twoim poscie występuje 2 x
                wschód - ale i tak masz racje)

racji nie ma osoba pisząca o gruntach Vitarry - one są tam gdzie ja napisałem...

PS w obu ceny będą bardzo wysokie, gdyż obaj develperzy muszą obniżyć budynki
                (to pewne) - a co za tym idzie muszą podwyzszyć cenę mieszkań...
                • Gość: misza Re: nieprawda że nieprawda.. ze nieprawda. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.06, 17:11
                  oczywista omyłka - szkoła jest po zachodniej stronie od działki DD - to z
                  pośpiechu...

piszesz:
                  "> PS w obu ceny będą bardzo wysokie, gdyż obaj develperzy muszą obniżyć
                  budynki
                  > (to pewne) - a co za tym idzie muszą podwyzszyć cenę mieszkań..."

Mogą też obniżyć swoją marżę i zostawić ceny w spokoju :-)

P.S. Tylko żartowałem...
                  • Gość: andrzej Re: nieprawda że nieprawda.. ze nieprawda. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 22:38
                    to taki angielski czarny humor :-)

ja stawiam ze ceny będą od 7 tys na dole do 8,5 na górze

byc może DD bedzie nieco tańsze - bo jednak mają większe poletko do zabudowy.
                    Bo Viterra to ma działkę taką bym powiedział jak kiedyś były pracownicze, że
                    ledwo altanka się zmieści.

no ale pożyjemy zobaczymy ...

PS ciekawe czemu skoro obie budowy są tak samo oprotestowane to jedna się
                    zaczyna w marcu a druga w wakacje ???
                    • Gość: pietia Re: nieprawda że nieprawda.. ze nieprawda. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.02.06, 23:10
                      obie procedury uzyskania pozwoleń były oprotestowane, ale nie znaczy to wcale,
                      że obie zaczęły się w tym samym czasie :)))
          • Gość: gosć Re: Nowe inwestycje na ul. Bruna IP: 194.242.62.* 06.04.06, 10:01
            Viterra juz sprzedaje. Budeynek będzie się nazywał casa verde.

www.viterra.pl/casaverde.html
            • Gość: gość nowy Re: Nowe inwestycje na ul. Bruna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 13:13
              Czy ktoś kupił już w Casa Verde? Po ile za metr życzy sobie Viterra na Bruna?
    • kitty82 Re: Nowe inwestycje na ul. Bruna 06.02.06, 18:52
      widze ze bedzie walka o mieszkania viterry i DD.
      • grazynazz Re: Nowe inwestycje na ul. Bruna 08.02.06, 04:25
        Slyszalam ze ceny w DD od 7 tys. A jakie w Viterze? Ktory deweloper lepszy?
    • Gość: gość Re: Nowe inwestycje na ul. Bruna IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.04.06, 22:53
      Vitera już sprzedała wszystkie mieszkania
      • Gość: jaj Re: Nowe inwestycje na ul. Bruna IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.04.06, 23:12
        zaraz, zaraz, sprzedała przy Bruna? już? czy to mozliwe? piszesz tak bo wiesz,
        czy tylko zgadujesz?
        • Gość: Michał Re: Nowe inwestycje na ul. Bruna IP: *.era.pl 11.04.06, 13:58
          Wszystkie kupił inwestor strategiczny - tak mi dzisiaj powiedzieli w biurze Viterra.
          • Gość: Barbara Re: Nowe inwestycje na ul. Bruna IP: *.nsw.bigpond.net.au 11.04.06, 14:02
            Dlatego nie odpowiadaja na emaile! Ale aroganctwo, mogliby przynajmniej
            odpowiedziec ze nie ma nic do sprzedania.
            • Gość: Labrie Re: Nowe inwestycje na ul. Bruna IP: 5.3.1R* / *.abnamro.nl 11.04.06, 15:04
              To szczyt wszystkiego. Może i mają inwestora strategicznego, ale na pewno nie
              na wszystkie mieszkania. Panienki wiją się w kłamstwach, a dziś usłyszałem
              oczekując na linii bezczelną rozmowę o nazwiskach dla których dane mieszkanie
              jest zarezerwowane. Wszystko idzie wśród znajomych lub za łapówę, co nawet
              jestem w stanie ogarnąć, ale po co reklama w necie? PRL pełną gębą!
              • Gość: Maciek Re: Nowe inwestycje na ul. Bruna IP: *.bas.roche.com 11.04.06, 15:24
                Skoro za dużo chętnych, to najrozsądniej byłoby podnieść cenę. 30 tysięcy za m2
                i może wtedy byłoby coś dostępne :-) To tak apropos wątku który tu na forum
                kiedyś był pod tytułem "pazerność developerów". No to macie developera co nie
                jest pazerny. Proszę bardzo :-)
                • Gość: Labrie Re: Nowe inwestycje na ul. Bruna IP: 5.3.1R* / *.abnamro.nl 11.04.06, 15:33
                  Problem w tym ze ten dewelpoer to dziecko we mgle bez profesjonalnego zarządu w
                  Polsce. Ani cen nie potrafili ustawić bardziej zaporowo, choć przedział 7-8 tys
                  PLN to mało nie jest, ani sprzedaży nie umieli ustawić w czasie. Aż strach
                  pomyśleć, czy oni potrafią jeszcze bezpiecznie i prawidłowo przeprowadzić
                  inwestycję.
                  • Gość: Maciek Re: Nowe inwestycje na ul. Bruna IP: *.bas.roche.com 11.04.06, 15:41
                    Jeśli jest tak jak piszesz to powinnaś się tylko cieszyć, bo:
                    1. Inwestor strategiczny będzie odsprzedawał po pewnym czasie i on bardziej
                    odpowiednio ustawi ceny.
                    2. Dodatkowo, nie trzeba się przejmować tym czy prawidłowo przeprowadzą
                    inwestycję, bo to już ryzyko inwestora.

Także uszy do góry.
                    • Gość: MiniInvest Re: Nowe inwestycje na ul. Bruna IP: *.centrala.kbsa / *.kredytbank.com.pl 20.04.06, 13:17
                      Mam kilka miszkań do odsprzedania. Takie czasy to normalne. Ew.
                      zainteresowanych proszę o informacje.
                      • Gość: !!! Re: Nowe inwestycje na ul. Bruna IP: *.chello.pl 20.04.06, 13:28
                        Powinni Ci przypier... taki podatek zebys wiecej nie podbijal cen.
                      • Gość: zainteresowany Re: Nowe inwestycje na ul. Bruna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 19:05
                        Podaj jakies szczegóły.
                        • Gość: Lucky Re: Nowe inwestycje na ul. Bruna IP: *.chello.pl 22.04.06, 13:05
                          Ja też mam tam kilka mieszkań zarezerwowanych. Albo je kończe na wynajem albo
                          ew. odsprzedaje udział. Ew. zainteresowanych prosze o informacje jakie
                          mieszkanie Was interesuje.
                          • Gość: womysia Re: Casa Verde - jesli masz rezerwacje... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 11:27
                            witam,

jestem zainteresowana mieszkaniem 3 pokoje 74.5 mkw na 1 - 3 pietrze,

napisz jesli masz rezerwacje do odstapienia:

womysia@gazeta.pl
                          • Gość: TP Re: Nowe inwestycje na ul. Bruna IP: *.han.telia.se 20.09.06, 13:41
                            jestem zainteresowany, prosze o kontakt: big_tom44@yahoo.com, 0-691-686-422
                        • Gość: gość nowy Re: Nowe inwestycje na ul. Bruna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 14:38
                          CasaVerde sprzedaje www.marketmieszkaniowy.pl. Mieszkania i ceny zróżnicowane.
                          • Gość: marti Re: Nowe inwestycje na ul. Bruna IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.08.06, 11:38
                            DD zaczyna sprzedawać przy Bruna. Ceny od 11 do 16 tys. Dla mnie to szok,
                            cenowy oczywiście.
                      • Gość: TP Re: Nowe inwestycje na ul. Bruna IP: *.han.telia.se 20.09.06, 13:41
                        jestem zainteresowany, prosze o kontakt: big_tom44@yahoo.com, 0-691-686-422
                        • Gość: Xy Re: Nowe inwestycje na ul. Bruna IP: 82.139.8.* 21.09.06, 00:43
                          Czytalam na forum w ofertach deweloperow ze na Bruna pozostalo tylko jedno duze
                          mieszkanie/130m2/ na dzien 18.09.06.I tak wysrubowane ceny nie przestraszyly
                          chetnych!
                          • salssa Re: Nowe inwestycje na ul. Bruna 04.10.06, 16:11
                            DD rozpoczęło dziś sprzedaż apartamentów przy ulicy Bruna. Ceny 12 -17 000 za
                            metr kw... Szkoda, ze aż takie... bo mniejsce jest fantastyczne, a nie mam aż
                            tyle kasy... mieszkań zostało juz niewiele i właściwie wybór jest mały...
                            Jednak nie ma się chyba co dziwić, ze zeszły po takich cenach...skoro na jakieś
                            Chomiczówce w blokowiskach stawia się po 6500 za m2... Spodziewam się, ze
                            niedługo będą kosztować na Bruna po 20 000...
                            • Gość: hj Re: Nowe inwestycje na ul. Bruna IP: *.iad.megapath.net 05.10.06, 00:28
                              A ja wrecz przeciwnie.
                              Uwazam ze to bedzie wpadka zycia osob ktore kupily mieszkania na Bruna.
                              Dlaczego, ano dlatego ze:
                              - to sa mieszkania nie aparamenty
                              - wynajem, nigdy nie pokryje im nawet czesci raty
                              - lokalizacja jest dobre, ale nie jest super extra. znam lepsze w lepszych
                              cenach
                              - cena jest wzieta z sufitu. Mam znajomego posrednika z USA, ktory wyszukuje
                              mieszkania obcokrajowcom pod inwestycje. Ludzie Ci zakladaja ze aby zarobic to
                              nie wchodza w mieszkania ktore w ponizszych dzielnicach (tylko te biora pod
                              uwage) przekraczaja podane ceny za m2.
                              + srodmiescie ok 10 000 m2
                              + mokotow, zoliboz i bliska wola ok 9000

To daje do myslenia.
                              Jestem prawie pewien ze bedzie jak z inwestycja Skanska Galop. Wlasciciele nie
                              odzyskaja kasy jeszcze dlugo.
                              Wystarczy popatrzec jak dlugo sprzedaja sie mieszkania na Mokotowie w cenach
                              ponad 9000 m2 na rynku wtornym
    • Gość: mania Re: Nowe inwestycje na ul. Bruna IP: 212.56.128.* 04.08.06, 12:45
      Przepraszam ale chyba zartujesz, czyzby to lokalizacja byla tyle warta? Czy ta
      cena jest od dewelopera? Wydaje mi sie ze 14 tys to juz przesada, moze to jakis
      zart?
      • Gość: pm Re: Nowe inwestycje na ul. Bruna IP: 213.17.162.* 04.08.06, 13:47
        Lokalizacja nie jest tego warta ..... Conajwyzej 8-9 K PLN.. Stare bloki
        dookola... Bruna do dosc specyficzna ulica. Mi sie nie podoba. Tylko pola
        blisko.
        100x bardziej warty ceny sa kwartaly eko-park, brelocum, oranzeria.
        • Gość: gosc Re: Nowe inwestycje na ul. Bruna IP: *.ad.stsa.pl / *.stsa.pl 04.08.06, 16:25
          Co do ceny nie dyskutuje - jest wysoka.
          Nie moge jednak sie zgodzic z twierdzeniem, ze brelocum ma lepsza lokalizacje.
          Przeciez to jest okno w okno z akademikami + max. 100 metrów (nie zasłonięte
          niczym 100 metrów) od tramwajów i głośnej drogi. Zastanawialem sie nad ta
          lokalizacja na podstawie info z netu - po zobaczeniu na oczy gdzie to powstaje
          nie mam watpliwosci.
          Co do eko-parku jest juz sporo lepiej jesli chodzi o cisze - na razie. Jednak
          tam, gdzie teraz sa korki i gigantyczne dziury w drodze (mowa o ul.
          Rostafinskich) rowniez za jakis czas bedzie biegl tramwaj. Fasady budynkow Eko-
          parku sa piekne, ale nie wynagrodza wszystkiego - rowniez tego, ze obok Etiudy
          bedzie startowac budowa 3 biurowcow. jedynie ci co beda pracowac w tych
          biurowcach sie byc moze ciesza.
          Zaleta Bruna jest to, ze do metra jest 3 minuty no i to, ze bedzie prawie w
          calosci otoczone duzymi drzewami. Stare bloki wokol i kawalek boiska szkolnego
          to nie jest problem - moim skromnym zdaniem.
          Oczywiscie jednak cena nie jest niska i trzeba miec bardzo duze przekonanie aby
          wydac takie pieniadze.
          • Gość: pm Re: Nowe inwestycje na ul. Bruna IP: 207.138.149.* 07.08.06, 13:14
            Dla uścislenia: Suita i Rapsodia eko-parku sa wyraznie blizej ulicy.
            A to 100m od ulicy... "niczym nie zasłonięte"... to tez nagiecie faktow. Tam sa
            teraz ogrodki duzo drzew. Fakt nie wszystkie sa duze, ale wszystko przed nami,
            drzewa rosna. Oczywiscie wszystkie ostatnie pietra nie beda osloniete. Ale
            takie zycie. Ten teren ma byc parkiem w przyszlosci.
            A sama ulica nie jest tak ruchliwa.... bez porowania do Żwirki i Wigury, al.
            Niepodleglosci etc.

Poza tym odleglosc od akademikow budynku nie jest okno w okno. To jest ogromna
            przesada. Polodniowo-wschodni naroznik budynku jest W KIERUNKU akaemidka .to
            wszystko.. Wystarczy podejsci zobaczyc... Uwazam ze 2 budynki akadmika sa
            wielokrotnie lepsze (mieszkancow prawie sie nie zauwaza) niz stare bloki i
            dziwni sasiedzi - przechadzalem sie tam wiec wiem.

Zreszta wystarczy pojechac zobaczyc jak wspaniale wygladaja apartamenty Patria
            Dom Development na Kruczkowskiego. Czesc budynku jest za drzewami, ale duzo
            ilsoc mieszkan jest centralnie w odlegosci 15m od ruchliwej ulicy -
            nieoslonieta. A te na wyzszych pietrach - czesc z nich ma widok na Al.
            Jerozolimskie + fajny widok na Centrum. fajnie ale napewno halasliwie.
            Oczywiscie sa tez fajne mieszkania
            Pod tym wzgledem uwazam ze na dzialkach o ktorych mowilem jest duzo lepiej.

Co do glosnosci, to ciezko wg. mnie znalesc w Wawie te naprawde ciche:
            Bobrowiecka, Chelmska, Srodziemnomorska, Na wilanowie: La Lumiere wgole
            wszystko od alei Wilanowskiej, Przy Bernardynskiej Wodzie. etc.. wszystie one
            sa duzo blizej ruchliwych ulic.
            Na Bruna tez bedzie slychac ulice i tramwaje...
            Podsumowujac, poda odlegoscia do metra lokalizacja na Bruna jest pod kazdym
            wzgledem mniej atracyjna i wyraznie niewarta tej ceny. Takie jest moje zdanie.
          • Gość: pm Re: Nowe inwestycje na ul. Bruna IP: 207.138.149.* 07.08.06, 13:19
            A najbardziej sie usmialem jak zobaczylem Belvered Residence na Sułkowickiej
            zaraz przy BARDZO ruchliwej Belwederskiej, przedluzenie Jana III Sobieskiego.
            • wegorkie2 Re: Nowe inwestycje na ul. Bruna 07.08.06, 13:57
              Belvedere Residence to wogóle jest wydarzenie socjologiczne.
              • Gość: marti Re: Nowe inwestycje na ul. Bruna IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.08.06, 23:01
                11-16 tys. to nie zart, słowo. wiem bo dzwonili do mnie. jakiś rok temu
                interesowałam się bowiem ta inwetsycją na targach mieszkaniowych, zostawilam
                swoje namiary z prośbą zeby sie odezwali jak zaczna sprzedaz. no i odezwali
                sie, kobieta z DD zadzwonila i powiedziala, że po 11 -12 tys za metr beda duze
                mieszkania, te 3-pokojowe bo takie mnie interesowalo mają być blizej 14 tys. za
                metr. grzecznie podziękowalam. nie skorzystam i nie żaluję.
                • Gość: Neon Re: Nowe inwestycje na ul. Bruna IP: 212.160.172.* 08.08.06, 09:22
                  Witam,

tak sie składa że mieszkam na Bruna i z okien widze budowę zorganizowaną przez
                  DD. Dzisiaj np. o godzinie 4.15 rano pojawiła się ciażarówka i zrobiła pobudke
                  mieszkańcom.A co! Nie można.........
                  Jak jeszcze raz się to zdarzy to mam zamiar na policje zadzwonić i napuszczę
                  prase na nich.A znam trochę ludzi z mediów.
                  14 tysiecy za metr mieszkania? To ja sobie ziemię i dom wybuduje za te
                  pieniądze (gdybym je miał, rzecz jasna)...

• Gość: seweryn Re: Nowe inwestycje na ul. Bruna IP: *.crowley.pl 10.08.06, 11:20
                    Tam są niezłe jaja w tym DD. Jakieś dwa tygodnie temu jechałem sobie rowerkiem
                    ul Bruna. Patrze - płot, logo DD, myśle, sprawdze, zadzwonie. Wchodzę na ich
                    WWW - ani słowa. Dzwonie. Pani uprzemie mnie informuje, że mieszkania lada
                    chwila będą w sprzedaży, że proszę dzwonić. Myśle - fajnie. Dwonie wczoraj -
                    pani uprzejmie mnie informuje: ooo, już dawno nie ma, wszystkie były sprzedane
                    w styczniu, po 11-16 tyś za metr... How nice...

Zaznaczam, że tak naprawde nie szukam mieszkania, zrobiłem to z czystej
                    ciekawosci. Współczuje tym wszystkim, którzy desperacko szukają własnego lokum
                    i muszą sie pławić w tym morzu krętactw. Naprawde można sie załamać.
                    Oczywiście, ci co szukają to są pewnie lepiej poinformowani ale i tak mam
                    wrażenie, że developarzy robią wszystkich w bambuko jak chcą. Powodzenia tym
                    wszystkim, którzy potrzebują tylko JEDNEGO mieszkania by mieć swój własny kąt.
                    • Gość: Neon Re: Nowe inwestycje na ul. Bruna IP: 212.160.172.* 11.08.06, 08:09
                      Ciesz sie że nie jesteś sąsiadem tej budowy....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka