Gość: Adrian marina IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.02.06, 17:09 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Adrian Marina Re: Apel do mieszkanców Mariny IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.02.06, 17:14 Zwracam się do Mieszkanców Mariny Mokotów z prosba o kontakt w sprawie kosztów administrowania osiedla. Ma forum zamknietym Mariny Mokotów sa "pewne trudności" w dyskusji na ten temat więc zwracam sie poprzez forum otwarte do kontakt na moj adres mailowy (gazetowy) w tej sprawie Moim zdaniem, jedną z pierwszych spraw jakie powinnyśmy zająć się jest kwestia kosztów utrzymania jeziorka i terenów zielonych wokół niego. Jest pewne, że koszty te będą rosły, mamy jedną z najdroższych w utrzymaniu technologii. W związku z tym koszty te powinny zostać zróżnicowane według miejsca położenia względem jeziorka poszczególnych mieszkań. Marina powinna zostać podzielona na trzy strefy • I strefa bezpośrednio wokół jeziorka (mieszkańcy Wyględowskiej i apartamentów położonych przy jeziorku, • II strefa apartamenty zlokalizowane bezpośrednio od ul . Przejazd w stronę jeziorka • III strefa apartamenty, domy i mieszkania pomiędzy ul. Przejazd a Miłobędzką (Etiudy Rewolucyjnej) Koszty te powinny być większe w przypadku I strefy, odpowiednio mniejsze w przypadku II i III strefy. Myślę ze sprawa nie wymaga precyzyjnego uzasadnienia. Ten kto najbliżej mieszka, czerpie najwięcej korzyści, kto dalej czerpie mnie korzyści. Lokalizacja bliżej jeziorka wpływa na wartość nieruchomości. Równe rozłożenie kosztów pomiędzy mieszkańców WI 7 i mieszkańców apartamentów położonych bezpośrednio przy jeziorku jest niesprawiedliwe i nieuzasadnione. Z orzecznictwa sądów warszawskich oraz gdańskich wiem, że takie sprawy stawały na wokandzie i orzecznictwo w tych sprawach jest jednoznaczne: ponosisz koszty proporcjonalne do czerpanych korzyści. Kwestia na powinna być załatwiona jak najszybciej. Myślę, że taka propozycja uzyska większość udziałowców wspólnoty. Kilku osobom wysłałem bezpośredniego maila. Zainteresowanych proszę o kontakt na mój adres mailowy. Odpowiedz Link Zgłoś
mozdzins Re: Apel do mieszkanców Mariny 12.02.06, 19:06 Twoje postulty są niezgodne z ustawą o wspólnotach miszkaniowych gdzie jak byk jest powiedziane że za utrzymanie powierchni wspólnych płacą wszyscy włascieciele proporcjonalnie do udziałów w powierzchni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: Apel do mieszkanców Mariny IP: *.chello.pl 12.02.06, 20:15 NO TAK KUPIL A TERAZ NIE CHCE PLACIC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marina_hotel Re: Apel do mieszkanców Mariny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 12:04 A take piękne osiedle, cuda niewidy i już są zgrzyty. Jak wam to nie wyjdzie proponuje przenieść jeziorko do strefy II i założyć hodowle karpia. Jak to sie robi polecam "Poszukiwany poszukiwana". Wtenczas karp bedzie cały i apelowicz syty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: wówczas, wówczas, nie wtenczas - nie jesteś IP: *.chello.pl 27.02.06, 20:42 z W-wy prawda ? Jak to na Marinie ...'Burakowem' zwanej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franek z Wygledowa Re: wówczas, wówczas, nie wtenczas - nie jesteś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 00:07 A mie sie jeziorko bardzo podoba. Z kumplami planujemy tam wpadac na mala alpazke i wedkowanie jak sie tylko ociepli. Mowi sie u nas na miescie ze te dziane pryki z maryny nawet karpie beda tam hodowac. No to juz z ferajna do lazienek nie bedziemy musieli jezdzic na rybkie. Pozdrawiam marynerow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: 'Franku' to było super ! IP: *.chello.pl 28.02.06, 02:07 Nie moge przestać się śmiać! Rozważ może pisanie tekstów kabaretowych. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś