Dodaj do ulubionych

Apel do mieszkanców Mariny

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.02.06, 17:09
Obserwuj wątek
    • Gość: Adrian Marina Re: Apel do mieszkanców Mariny IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.02.06, 17:14
      Zwracam się do Mieszkanców Mariny Mokotów z prosba o kontakt w sprawie kosztów
      administrowania osiedla. Ma forum zamknietym Mariny Mokotów sa "pewne
      trudności" w dyskusji na ten temat więc zwracam sie poprzez forum otwarte do
      kontakt na moj adres mailowy (gazetowy) w tej sprawie

Moim zdaniem, jedną z
      pierwszych spraw jakie powinnyśmy zająć się jest kwestia kosztów utrzymania
      jeziorka i terenów zielonych wokół niego. Jest pewne, że koszty te będą
      rosły, mamy jedną z najdroższych w utrzymaniu technologii. W związku z tym
      koszty te powinny zostać zróżnicowane według miejsca położenia względem
      jeziorka poszczególnych mieszkań. Marina powinna zostać podzielona na trzy
      strefy

• I strefa bezpośrednio wokół jeziorka (mieszkańcy Wyględowskiej i
      apartamentów położonych przy jeziorku,
      • II strefa apartamenty zlokalizowane bezpośrednio od ul . Przejazd w
      stronę jeziorka
      • III strefa apartamenty, domy i mieszkania pomiędzy ul. Przejazd a
      Miłobędzką (Etiudy Rewolucyjnej)

Koszty te powinny być większe w przypadku I strefy, odpowiednio mniejsze w
      przypadku II i III strefy. Myślę ze sprawa nie wymaga precyzyjnego
      uzasadnienia. Ten kto najbliżej mieszka, czerpie najwięcej korzyści, kto
      dalej czerpie mnie korzyści. Lokalizacja bliżej jeziorka wpływa na wartość
      nieruchomości. Równe rozłożenie kosztów pomiędzy mieszkańców WI 7 i
      mieszkańców apartamentów położonych bezpośrednio przy jeziorku jest
      niesprawiedliwe i nieuzasadnione. Z orzecznictwa sądów warszawskich oraz
      gdańskich wiem, że takie sprawy stawały na wokandzie i orzecznictwo w tych
      sprawach jest jednoznaczne: ponosisz koszty proporcjonalne do czerpanych
      korzyści.
      Kwestia na powinna być załatwiona jak najszybciej. Myślę, że taka propozycja
      uzyska większość udziałowców wspólnoty. Kilku osobom wysłałem bezpośredniego
      maila. Zainteresowanych proszę o kontakt na mój adres mailowy.

• mozdzins Re: Apel do mieszkanców Mariny 12.02.06, 19:06
        Twoje postulty są niezgodne z ustawą o wspólnotach miszkaniowych gdzie jak byk
        jest powiedziane że za utrzymanie powierchni wspólnych płacą wszyscy
        włascieciele proporcjonalnie do udziałów w powierzchni.
        • Gość: .. Re: Apel do mieszkanców Mariny IP: *.chello.pl 12.02.06, 20:15
          NO TAK KUPIL A TERAZ NIE CHCE PLACIC.
    • Gość: marina_hotel Re: Apel do mieszkanców Mariny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 12:04
      A take piękne osiedle, cuda niewidy i już są zgrzyty.
      Jak wam to nie wyjdzie proponuje przenieść jeziorko do strefy II i założyć
      hodowle karpia. Jak to sie robi polecam "Poszukiwany poszukiwana". Wtenczas
      karp bedzie cały i apelowicz syty.
      • Gość: m. Re: wówczas, wówczas, nie wtenczas - nie jesteś IP: *.chello.pl 27.02.06, 20:42
        z W-wy prawda ? Jak to na Marinie ...'Burakowem' zwanej.
        • Gość: Franek z Wygledowa Re: wówczas, wówczas, nie wtenczas - nie jesteś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 00:07
          A mie sie jeziorko bardzo podoba. Z kumplami planujemy tam wpadac na mala
          alpazke i wedkowanie jak sie tylko ociepli. Mowi sie u nas na miescie ze te
          dziane pryki z maryny nawet karpie beda tam hodowac. No to juz z ferajna do
          lazienek nie bedziemy musieli jezdzic na rybkie. Pozdrawiam marynerow.
          • Gość: lolek Re: 'Franku' to było super ! IP: *.chello.pl 28.02.06, 02:07
            Nie moge przestać się śmiać! Rozważ może pisanie tekstów kabaretowych.
            Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka