IP: 213.17.180.* 22.11.02, 10:18
czy jest ktoś kto kupił albo jest zainteresowany kupnem mieszkanka Viterra a
dokładnie Wichrowy Park na Wawrze?????
Obserwuj wątek
    • Gość: mda Re: Viterra IP: *.uk.sun.com / 129.159.180.* 22.11.02, 10:51
      kupujemy, a co?
      pozdr,
      mda
      • Gość: Pati Re: Viterra IP: 213.17.180.* 22.11.02, 11:12
        podobno jest możliwa spłata garażu w ratach, rozpoczynając od momentu
        zamieszkania? około 200 - 300 zł miesięcznie??
        • Gość: mda Re: Viterra IP: *.uk.sun.com / 129.159.180.* 22.11.02, 11:19
          niestety ja nic o tym nie wiem. harmonogram wplat
          negocjowalismy indywidualnie, ale takiego pomyslu
          ani my nie mielismy, ani nam takowego nie zaproponowano.
          ewentualnie zapraszam na priv-a: mda@interia.pl

mda
          • Gość: Pati Re: Viterra IP: 213.17.180.* 22.11.02, 11:29
            właśnie się z nimi skontaktowałm i poinformowano mnie, że istnieje taka
            możliwość w "wyjątkowych sytuacjach". ;)
            szczerze mówiąc inwestycja wydaje sie bardzo interesująca, matwi mnie tylko
            niezbyt ciekawa okolica.
            • Gość: mda Re: Viterra IP: *.uk.sun.com / 129.159.180.* 22.11.02, 11:49
              dla nas akurat okolica jest bardzo ok; niedaleko trasa
              siekierkowska, lasy, cisza i spokoj.
              mda
              • Gość: jk Re: Viterra IP: 213.17.180.* 22.11.02, 12:00
                ale jest Praga niedaleko a to niezbyt ciekawa okolica :-)))))

ps. nie boisz się kupować czegoś czego nie widzisz???
                • Gość: ddz Re: Viterra IP: *.mcnet.pl / 10.10.30.* 22.11.02, 12:20
                  witam

zapraszam na ddzddz@wp.pl "wlasnie" podpisuje umowe na Wichrowy...

pozdrawiam
                • Gość: ddz Re: Viterra IP: *.mcnet.pl / 10.10.30.* 22.11.02, 12:20
                  witam

zapraszam na ddzddz@wp.pl "wlasnie" podpisuje umowe na Wichrowy...

pozdrawiam
                  • Gość: Pati Re: Viterra IP: 213.17.180.* 22.11.02, 13:06
                    no to gratulacje... !!! Przynajmniej podjołeś konkretną decyzją bo ja się cały
                    czas łamię :) jakoś nie mogę się przekonać do Wichrowego Parku i okolicy.
                    Natomiast jeśli chodzi o wiarygodność Viterry nie mam najmniejszych obaw.
                    Wątpliwości mam co do usytuowania bloków , że będa stanowczo "na
                    kupie" :))))))))))))
                    • Gość: mda Re: Viterra IP: *.uk.sun.com / 129.159.180.* 22.11.02, 14:50
                      do jk: nie boje sie kupowac czegos czego nie widze,
                      jezeli umowa jest skonstruowana dobrze dla obu stron.
                      co do okolicy do Praga jest kawalek drogi od Wawra, a
                      obecnie okolice Targowej i Zabkowskiej wygladaja lepiej
                      niz centrum.
                      Bliskosc budynkow to faktycznie problem, ale przynajmniej
                      wszyscy beda sie znac z widzenia :-)

mda
                      • Gość: Monika Re: Viterra IP: 213.17.180.* 22.11.02, 15:29
                        a mogę wiedzieć w jakim bloku kupiłaś mieszkanie?
                        • Gość: ddz Re: Viterra IP: *.mcnet.pl / 10.10.30.* 22.11.02, 16:24
                          mieszkalem 6 lat po "tamtej stronie wisly" i jakos nie trafialy do mnie ambitne
                          stereotypy "rodowitych" warszawiakow na temat "gorszej" czesci miasta...
                          wiekszym strachem jest wyjsc wieczorem w samym centrum:) ale do rzeczy...

wlasnie jestem na etapie podpisywania umowy na ta lokalizacje i mi odpowiada
                          mieszkanie na peryferjach, w Polsce swiadomosc ludzi za jakis czas dojdze do
                          zachodu gdzie wszyscy uciekaja z miasta... negocjowalem z nimi cene i tu
                          okazali sie malo elastyczni a w zamian proponowali mi splate wlasnie garazu w
                          ratach... nie zaglebialem sie w to gdyz wybralem wariant negocjacji calego
                          harmonogramu... firma jest chyba jedna z wiarygodniejszych w wawie... ja
                          wybralem mieszkanie w jednoklatkowcu i od zewnetrznej wiec widok nie na
                          dziedziniec. coz mozna wiecej dodac? albo lubisz mieszkac w centrum albo w
                          spokoju ciszy i niskiej zabudowie... ja cenie to drugie i stad ma decyzja... co
                          do umowy to niewazne jest to jak wspaniala ona bedzie dla Ciebie jesli firma
                          pada i tak tracisz kase papier wszystko przyjmie... jedyne zabezpiecznie to
                          wpis do ksiegi gruntu podczas umowy przedwstepnej w formie aktu notarialnego...

pozdrawiam
    • Gość: Ania Re: Viterra IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.02, 15:52
      jestem na etapie rozawżania decyzji kupna mieszkania na Wawrze. mam pytanie...
      czy nie orientujecie się czy w poblizu jest przedszkole lub szkoła podstawowa.
      jest to dla mnie dość istotna informacja :))

pozdrawiam wszytkich i czekam na odpowiedz

Ania
      • Gość: kra Re: Viterra IP: *.novartis.com 25.11.02, 15:59
        Szkola jest po drugiej stronie ulicy Wichrowej, chyba blizej juz nie mozna.
        (dosłownie na przeciwko wjazdu na osiedle) W dodatku trwa tam teraz remont wiec
        bedzie piekna i kolorowa.

w razie opytan bardzo prosze o kontakt, my tam kupilismu (a wlasciwie
        podpisalismy umowe rezerwacyjna)

pozdr.
        • Gość: jk Re: Viterra IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.02, 06:25
          My też sie chyba zadecydujemy, jedynie co mnie przeraża to właście brak w
          okolicy przedszkola, sklepu itp.
          Ale zatanawiam się czy czasem nie przesadzam i szukam dziury w całym:)))))
          Wkońcu jeżeli chodzi o dojazd to lokalizacja osiedla jest ok ( 3 mosty do
          dyspozycji), no i ten spokoj jaki panuje na osiedlu.

pozdrawiam
          • Gość: joor Re: Viterra IP: *.pwsbia.edu.pl / 172.16.1.* 30.11.02, 13:19
            według mnie:
            1, bloki ok, choć za blisko siebie
            2. development też ok-wiarygodny
            3. ceny zbyt wygórowane
            4. okolica nie zbyt ciekawa - brak sklepu, przedszkola
            5. dojazd jeśli chodzi o przeprawę przez Wisłę ok ale z Traktu Lubelskiego -
            nieciekawa
            6. jak na czerwcowy termin oddania budowa jest zbyt opóźniona
            7. i nie he mi się wierzyć jak mnie poinformowano w biurze Viterra cze cna za
            m2 mieszkania bedzie wynosić 2,30

• Gość: marcinbest Re: Viterra IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.01.03, 00:01
        Ja się niestety wycofałem, w środku tygodnia lądujące samoloty są nie do
        wytrzymania, i to teraz. Strach pomyśleć co będzie w czasie wakacji kiedy rusza
        wakacyjne chartery.
        Ale standard wykonania pierwsza klasa !, szkoda.
        • Gość: mda Re: Viterra IP: nl.Holland.Sun.COM:* / 129.159.180.* 14.01.03, 11:35
          Gość portalu: marcinbest napisał(a):

> Ja się niestety wycofałem, w środku tygodnia lądujące samoloty są nie do
          > wytrzymania, i to teraz. Strach pomyśleć co będzie w czasie wakacji kiedy
          rusza
          >
          > wakacyjne chartery.
          > Ale standard wykonania pierwsza klasa !, szkoda.

Masz chyba na mysli Ursus. Wiekszosc watku dotyczy Wawra, a tam samolotow nie
          widzialem.

pozdr,

mda

PS
          jak tam przyszli sasiedzi z Wawra?
    • az0 Viterra - wiarygodnosc 02.12.02, 08:46
      Do tej pory trzy osoby w tym watku wyrazily wiare we wiarygodnosc firmy
      Viterra. Ja mam wrazenie, ze jest to dobrze prosperujaca firma o solidnych
      podstawach. Z drugiej strony staram sie krytycznie podchodzic do wlasnych
      opinii, bo byc moze przeleje na ich konto ogromne (dla mnie) pieniadze.

Skad bierzecie opinie o wiarygonosci dewelopera?

Ja wiem tyle, co oni mi powiedzieli plus tyle co sie dowiedzialem z net-u i od
      klientow. W sumie same dobre rzeczy. Ale:
      Nie wiem czy "niemiecka matka" jest jakimkolwiek gwarantem stabilnosci - jak
      firma zbankrutuje, to sa szanse, ze nie oplaci sie ratowac. Zapewne Niemcy nie
      maja majatkowej odpowiedzialnosci za Viterra Polska. Nie znam zadnych
      wskaznikow swiadczacych o kondycji firmy (zadluzenie, plynnosc finansowa,
      rentownosc). Nie wiem jak sie zmienila sytuacja finansowa firmy od momentu
      otrzymania certyfikatu dewelopera (moze pol roku to nie jest dlugo?) Nie wiem
      czy plany sprzedazy wykonuja, czy tez maja przerazajacy nadmiar mieszkan.

Gdyby ktos mnie pytal, to powiedzialbym firma jest wiarygodna, ale to tylko
      wrazenie, ktorego nie moge poprzec sprawdzonymi faktami.

Na pewno wszyscy forumowicze zainteresowani ta firma chetnie przeczytaja
      rzeczowe wypowiedzi na ten temat.

Pozdrowienia,
      az0
      az0@gaze ta.pl
      • Gość: jk Re: Viterra - wiarygodnosc IP: 213.17.180.* 03.12.02, 08:13
        świeta racja... wydaje mi się że wiekszkość sugeruje sie np. jakością wykonania
        budynków. A może ktoś udzieli informacji jak się sprawa przedstawia po
        zamieszkaniu, tzn współpraca z Vitterą.
        • Gość: darekdz Re: Viterra - wiarygodnosc IP: *.mcnet.pl / 10.10.30.* 03.12.02, 09:28
          witam

po rozmowach z mieszkancami teczowego parku (ursus) opinie byly umiarkowane z
          przewaga na plus... ze wzgledu na duza ilosc podwykonawcow u generalnego sa
          problemy z wykonaniem poprawek ujawnionych na odbiorze mieszkan, takie
          odbijanie pileczki jeden od drugiego oraz dlugi czas reakcji. byly tez jakies
          pomylki w wykonawstwie ktore poprawiano typu zalewanie woda poziomu -1 podczas
          opadow, zimne profile w ogrodach zimowych od ktorych odeszli w nastepnych
          etapach itp. jest tez gdzies forum mieszkancow tego osiedla i tam mozna
          pogadac... jednym slowem wszyscy zapytani czy ponownie dokonaliby zakupu
          odpowiadali ze tak... jeden pan byl wyjatkowo ciety ale moim zdaniem taka mial
          nature choc z drugiej strony trudno mu sie dziwic w koncu za cos placil cene
          wieksza od przecietnej. poczatkowo gdy bylo malo sprzedanych mieszkan
          administracja dowalila naprawde koszmarna cene za ochrone, cena spadla w miare
          postepow w sprzedazy... mam nadzieje ze na wichrowej nie zastrzela nas
          kosztami:) z tego co mi mowiono narzucono tez operatora telefonii internetu i
          TV... firma Spray czyli Netia...

a moze zrobiliby na terenie osiedla sklep spozywczy dla mieszkancow:)? bo ponoc
          nie ma w okolicy:)

pozdrawiam
          darek
          • Gość: jk Re: Viterra - wiarygodnosc IP: 213.17.180.* 03.12.02, 10:01
            rozumię Darek że zdecydowałeś sie na Wichrowy Park
            rzeczywiście sklepu brakuje tam stanowczo :)
            • Gość: Kra Re: Viterra - wiarygodnosc IP: *.novartis.com 03.12.02, 10:14
              sklep jest, ok 50 m w gładb uliczki, ale tam nie bylam, wiec nie wiem co soba
              reprezentuje. POza tym nie martwilabym sie takimi rzeczami, bo napewno ktos
              szybko "zwacha" dobry interes i zanim sie obejrzymy, w okolicy powstanie kilka
              sklepow.
              Jezeli ktos ma samochod to wiem od znjaomych mieszkajacych w okolicy, ze przy
              wale miedzeszynckim w stone otwocka jest mini supermarket, podobno doskonale
              zaopatrzony i bez kolejek. Nie zginiemy ....

pozdrawiam
              kra
              • Gość: jk Re: Viterra - wiarygodnosc IP: 213.17.180.* 03.12.02, 10:36
                ja mam w dalszym ciagu zarezerwowane mieszkanie na Wichrowym i powiem szczerze,
                że mam straszny dylemat czy się zdecydować czy nie. Nie wiem czy to intuicja
                ale coś mnie powstrzymuje żeby zainwetować kasę właśnie w Wichrowy Park. ;(
                Choć generalnie biorąc pod uwagę że w cenę 50m mieszkania tj około 190 tys
                wliczony jest garaż i tzw "komórka" to nie jest zbyt wygórowany koszt. (w
                porównaniu z innymi inwetycjami oczywiście):)))))

• Gość: darekdz - ddz Re: Viterra - wiarygodnosc IP: *.mcnet.pl / 10.10.30.* 03.12.02, 13:23
                  tak zdecydowalem sie,
                  w moim bloku na 10 mieszkan sprzedali juz 7 z czego na 5 maja juz podpisane
                  umowy... maja sprzedane 50% calosci i ponoc wszystkie jednorodzinne to calkiem
                  dobrze jak na stan budowy... dopiero od niedawna zaczeli w sposob widoczny
                  zajmowac sie tym od strony handlowej... jestem dobrej mysli... mysle ze sa
                  firmy u ktorych mialbym wieksze obawy ale tu tez nie jestem ich pozbawiony...
                  co do sklepu to oczywiscie zartowalem i tak dzien w dzien jade do centrum do
                  pracy wiec jaki to problem zrobic zakupy po drodze... zreszta jak sie chce
                  mieszkac na wsi to trzeba uprawiac ogrodek:)

pozdrawiam
                  darek
                • Gość: Andrzej Re: Viterra - wiarygodnosc IP: *.acn.pl / 10.64.9.* 28.03.03, 00:15
                  To marudzenie, te obawy doprowadzą mnie do szaleństwa, jak Wam się nie podoba
                  to wybudujcie sobie sami domek, ma pewno będzie taniej i solidniej a w naszym
                  kochanym kraju ziemi dostatek.
        • az0 Re: Viterra - wiarygodnosc 04.12.02, 13:49
          Gość portalu: jk napisał(a):

> wydaje mi się że wiekszość sugeruje sie np. jakością wykonania budynków
          i ogolnym wrazeniem solidnosci, ktore tez sie liczy, ale
          a) moze okazac sie pozorami
          b) nie zastepuje zmyslu do biznesu

Dostalem email od jednego z forumowiczow, w ktorym podal mi bardzo rzeczowe i
          sprawdzone przez niego elementy wiarygodnosci.

Pozdrowienia,
          az0
          • Gość: just Re: Viterra - wiarygodnosc IP: 213.17.180.* 04.12.02, 13:56
            podaję ci maila :
            just100poczta.fm i bardzo cię prosze o przesłanie mi tej informacji ponieważ
            bardzo intensywnie rozważam kupno mieszkania na Wawrze.

dziekuje z góry

just.
            • az0 Re: Viterra - wiarygodnosc 06.12.02, 09:45
              > podaję ci maila :
              > just100poczta.fm i bardzo cię prosze o przesłanie mi tej informacji

Nie powinno sie wysylac maili na niesprawdzone adresy. W moich postach jest
              podany email (loguje sie do portalu GW przed postami). Przeslij prosbe ze
              swojego emaila.

Pozdrowienia,
              az0@gazeta<KROPKA>pl
              • Gość: just Re: Viterra - wiarygodnosc IP: 213.17.180.* 06.12.02, 10:28
                przpraszam, zupełnie zapomniałm. Byłm pewna że proszę o info dotyczące
                inwestycji Millenium.
                Myślam że jesteś pracownikiem Vittery czy co.... :)))))

jeszcze raz sorki i z góry dziekuje za maila.

pozdrawiam
          • kostnik Re: Viterra - wiarygodnosc 27.03.03, 09:34
            Czy mógłbyś podzielić się wiadomościami na temat wiarygodności Vittery.
            Rozważam inwestycję Vita Parc na Kabatach
            Będę bardzo wdzięczny. Mój e-mail: kostnik@gazeta.pl

Dzięki
    • Gość: mr.bond Re: Viterra IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.12.02, 00:18
      Gość portalu: Pati napisał(a):

> czy jest ktoś kto kupił albo jest zainteresowany kupnem mieszkanka Viterra a
      > dokładnie Wichrowy Park na Wawrze?????

Owszem. Zdecydowalismy sie ostatnio.
      Po dlugich rozwazaniach i dokladnych przeswietlaniach.
      Jesli ktos jest zainteresowany - chetnie pogadamy.

(mail:mr.bond@wp.pl)

mr.bond
      • Gość: MKL Re: Viterra IP: 194.250.98.* 30.01.03, 10:55
        Mam rezerwację na drugi etap budowy - budynek z dwoma klatkami.
        Czy ktoś zna dokładniejszy termin ukończenia tego etapu inwestycji?
        • Gość: Precabido Re: Viterra - terminy IVty etap IP: 217.153.15.* 27.03.03, 11:22
          Szczerze mówiąc coś z tym kręcą. Niby są zdecydowani, że będą budować, ale nie
          wiedzą jeszcze kiedy - mgliście podają zakończenie na wiosnę przyszłego roku.
          Nie podoba mi się to za bardzo... Powinnni być dużo bardziej konkretni. No i
          podają info, że być może podwyższą cenę, co jeszcze bardziej mi się nie podoba.
          Nie wiem czy się w takiej sytuacji nie wycofam, kiedy to ostatecznie oznajmią.
        • Gość: Precabido Re: Viterra IP: 217.153.15.* 27.03.03, 12:08
          Przepraszam z pomyłkę w tytule mojego maila wyżej. Chodziło mi oczywiście o II
          etap, o który pyta MKL.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka