Dodaj do ulubionych

olbrachta - budimex

IP: *.polkomtel.com.pl 21.02.06, 12:13
Witam,
Czy ktoś ma jakieś informacje o nowym osiedlu na Olbrachta budowanym przez
Budimex?
Obserwuj wątek
    • Gość: droger Re: olbrachta - budimex IP: 195.205.147.* 21.02.06, 17:13
      ma być rzeczywiście i jest jedno ale - nie wiem jaka ma być odległość od torów
      kolejowych, wzdłóż torach ma iść łącznik między autostradą a trasą szybkiego
      ruchu i nawet jest wrysowany już jako planowany na nowych mapach warszawy.
      Czyżby kolejne osiedle na terenach poprzemysłowych reklamowane w stylu "zielone
      ogrody", sprzedać na "piku", zbudować, zapomnieć. Autostradą niech się martwią
      mieszkańcy, zresztą ekrany się postawi....Aha ceny od 4500-6500zł na razie?
      • Gość: v Re: olbrachta - budimex IP: *.aster.pl 21.02.06, 18:17
        a kiedy rozpoczna sprzedaz/budowe??
      • Gość: Anka Re: olbrachta - budimex IP: 80.72.38.* 21.02.06, 19:12
        A które mieszkania są po 4500?
        • bp8 Re: olbrachta - budimex 22.02.06, 11:37
          A czy ktoś się orientuje jak daleko będzie od osiedla do planowanej trasy NS?
          • mp23 Re: olbrachta - budimex 22.02.06, 17:46
            patrzę na ich stronę internetową, ale nie ma zadnej wzmianki o nowej
            inwestycji.
            czy Budimex rozpoczął juz sprzedaz?
          • Gość: bulapol Re: olbrachta - budimex IP: *.chello.pl 23.02.06, 21:02
            jakieś 200 metrów... może troszke więcej...może troszkę mniej...
    • Gość: jona Re: olbrachta - budimex IP: *.kl.amwaw.edu.pl 23.02.06, 11:32
      Nie polecam Budimexu kupiłam tam mieszkanie i nie jestem zadowolona. Obsługa
      miła i fachowa do momentu sprzedaży mieszkań jak przychodzi do odbioru kluczy
      to zaczynają się schody i wykończenie pozostawia wiele do życzeni. Głośne
      klatki, cienkie ściany zła wentylacja, a za metr nie płaci się mało. Obsługa
      gwarancyjna i zarządzanie budynkiem tez pozostawia wiele do życzenia. Drogie a
      nawet bardzo drogie ceny za czynsz, ochronę i wszystko na czym moga tylko
      zarobić!!!!
      Znajomi kupili u developera o gorszej wydawałoby się renomie a mają znaczenie
      lepszy standard.
      Radzę się zastanowić w końcu mieszkania nie kupuję się na rok czy dwa!!!
      • Gość: bulapol Re: olbrachta - budimex IP: 195.94.201.* 23.02.06, 11:58
        a u kogo kupili sąsiedzi jeśli można spytać??
    • Gość: magrat3 Re: olbrachta - budimex IP: 217.153.206.* 23.02.06, 12:16
      a to aby na pewno Budimex? A nie przypadkiem Dom Development?
      • Gość: Jacky Re: olbrachta - budimex IP: *.atl.biz / 195.117.26.* 23.02.06, 14:02
        W którym miejscu przy Olbrachta ma być to osiedle? Brak info o lokalach i
        miejscu.
        • bp8 Re: olbrachta - budimex 23.02.06, 15:27
          Osiedle ma być koło tego planowanego Dom Development (z tym, że DD ma rozpocząć
          sprzedaż najwcześniej w połowie roku a Budimex już na dniach - tak przynajmniej
          mówią)
          Jeśli chodzi o solidność Budimexu to moi znajomi kupili od nich na osiedlu
          zawiszy i są bardzo zadowoleni
          Czy ktoś zna dobrze tą okolicę? Dobrze się tam mieszka?
          • Gość: bulapol Re: olbrachta - budimex IP: *.chello.pl 23.02.06, 21:01
            nie wiem czy się dobrze mieszka (chociaż sam nie miałbym nic przeciwko
            mieszkaniu w tej okolicy) ale z pewnością będzie to bliżej trasy niż ta
            inwestycja DD. Coprawda różnica może niewielka ale te 50 metrów zawsze bliżej...
            • robpaine Re: olbrachta - budimex 23.02.06, 23:51
              Minus to slaba komunikacja miejska.
          • Gość: gontek Re: olbrachta - budimex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 14:08
            nie wiem jak sie tam mieszka, ale kupilem tam mieszkanie dwa dni temu. obok
            jest osiedle domkow jednorodzinnych, a po prawej bedzie budowal DD. mieszkania
            w budimeksie rozeszly sie wlasciwie w ciagu 4 dni, gdyz sprzedaz ruszyla w
            poniedzialek a wczoraj zostaly resztki. nieststy w zwiazku z duzym popytem
            wczoraj podniesiona zostala cena metra o 300 zloty. warto spojrzec na te
            inwestycje w kategoriach bliskosci do nowej linii metra. nawet jesli bedzie ona
            wybudowana za 10 lat, to biorac pod uwage fakt iz inwestycja budimeksu zostanie
            oddana do uzytku za dwa lata, zwrot z kapitalu powinien byc bardzo wysoki. poza
            tym jest tam cicho (ogrodki dzialkowe wokolo), 15 min do placu bankowego (sam
            sprawdzilem) i gdyby nie fakt, iz pierwsza czesc ulicy olbrachta nie prezentuje
            sie zbyt dobrze, nie mozna powiedziec o tym miejscu wiele zlego. cena jest mimo
            tych 300 zl wiecej wciaz przystepna biorac pod uwage fakt, iz na bemowie
            sprzedaje sie teraz po 4600. do tego dochodzi niska cena garazu na olbrachta
            (16 tys), co obniza znacznie cene metra powierzchni.
            pozdrawiam
            • Gość: Anka Re: olbrachta - budimex IP: 80.72.38.* 24.02.06, 17:44
              A ile zapłaciłeś za metr ?
              • Gość: gontek Re: olbrachta - budimex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 20:30
                ja zaplacilem 5150 za metr plus 16 tys garaz.
                • Gość: kiki Re: olbrachta - budimex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 22:30
                  a mi sprzedaja po 5250 za metr:(
                  • Gość: Anka Re: olbrachta - budimex IP: 80.72.38.* 25.02.06, 11:08
                    Kiki, nie płacz, mój znajomy też kupił po 5250 za metr. To jeszcze zależy chyba
                    które piętro i która strona świata.Ten mój znajomy kupił na drugim od strony
                    południowej.Co ne zmienia faktu,że to wcale nie jest tanio i żenująca jest ta
                    podwyżka w ostatniej chwili :( Ot tak po prostu bez powodu:( Pozdrawiam
                    • Gość: gontek Re: olbrachta - budimex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 13:43
                      ja kupilem pld zachod, na piatym pietrze czyli te najdrozsze mieszkania, teraz
                      sa one po 5450. mysle ze warto bylo kupic tez od wschodu bo jest widok od
                      ogrodkow dzialkowych.
                      • Gość: Anka Re: olbrachta - budimex IP: 80.72.38.* 25.02.06, 15:22
                        Gontek, a jak Ty to zrobiłeś, że udało ci się kupić po niższej cenie, bo ten
                        mój znajomy, był w biurze budimexu podobno pierwszego dnia sprzedaży i już
                        kupował po 5250pln, przy czym powiedziano mu, że to jest i tak przed podwyżką :(
                        • Gość: gontek Re: olbrachta - budimex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 17:20
                          byc moze od poludnia zaplacil wiecej niz ja od pld zach. ceny byly naprawde
                          zroznicowane, kazde mieszkanie bylo wycenione odzielnie. moze zapros Twojego
                          znajomego na te forum. chcialbym zalozyc cos na wzor forum przyszlych
                          mieszkancow.
                          dzieki. pozdrawiam
                          • Gość: wenka Re: olbrachta - budimex IP: *.k.mcnet.pl 27.02.06, 13:49
                            Super pomysl! Tez tam kupuje - znacyz wplacam za rezerwacje
                          • Gość: antek Re: olbrachta - budimex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 00:34
                            no ja wlasnie po 5250,ale cos kreca z tymi cenami
                            ale co sie dziwic,na targach byl dziki tlum i ludzie sie strasznie jarali
                • Gość: Anka Re: olbrachta - budimex IP: 80.72.38.* 25.02.06, 11:09
                  Dzięki za info :)
    • Gość: jona Re: olbrachta - budimex IP: *.kl.amwaw.edu.pl 24.02.06, 12:29
      Chwalcie Budimex - jak ktoś podejmuje decycją to zawsze myśli że jest słuszna!!
      Też tak miałam to kupiłam. Powodzenia do momentu odbioru kluczy - potem robia
      same problemy z odbiorem, nie chcą poprawiac czegoś co sami schrzanili - na
      dodatek umowa któą podpisują nie chcą realizować. Powodzenia przyszłym
      mieszkancom.
      • mp23 Re: olbrachta - budimex 24.02.06, 20:12
        ddzwonić się do nich niestety nie da, nikt nie odbiera telefonu
        podobno mają dużo klientów i nie odbieraja telefonów
        może przynajmniej jakąś recepcjonistkę by zatrudnili....
        az wstyd a podobno taka rzetelna firma :(((
      • Gość: jok Re: olbrachta - budimex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 22:23
        czlowieku jak masz umowe ,to łaski ci nie robia!!
        • Gość: bulapol Re: olbrachta - budimex IP: *.chello.pl 24.02.06, 23:44
          a i owszem, że cicho... póki co.

Za rok dwa oprócz osiedla będzie szła również trasa eksprersowa w pobliżu więc
          może być róznie..

PS. powaliło ich z tymi cenami...
          • Gość: gontek Re: olbrachta - budimex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 13:41
            sluchaj, jesli nawet wybuduja te trase, to bedzie to jakies 400 metrow/ popatrz
            na bemowo, tam niedlugo wszyscy beda mieszkac przy trasie, gdy pobuduja te
            droge ekspresowa, ktora jest w planie. poza tym wezmy taka bobrowiecka i
            osiedla na mokotowie wzdluz wisly, tam przebiega siekierkowska a mieszkania
            rozchodzily sie w mig. nikt na to nie zwraca uwagi. ceny na zachodzie i tak sa
            ciagle 2-3 razy wyzsze. kazde mieszkanie zyska na wartosci, nawet gdy bedziesz
            mial widok na hute, tak jak ludzie kt kupili na mlocinach.
            pozdrawiam
            • poszi Re: olbrachta - budimex 25.02.06, 14:24
              > ceny na zachodzie i tak sa
              > ciagle 2-3 razy wyzsze. kazde mieszkanie zyska na wartosci, nawet gdy bedziesz
              > mial widok na hute

To mit. Mieszkania były tańsze niż na Zachodzie 3 lata temu, gdy byly 40%
              tańsze, a euro było prawie po 5 zł. Wszędzie są też bardzo drogie dzielnice,
              niektóre miasta będące centrami finansowymi z prawdziwego zdarzenia (Londyn,
              Nowym Jork) są też faktycznie drogie, ale chętnie zobaczyłbym wyliczenia, ile
              płaci za metr "przeciętny Kowalski" w różnych miastach na Zachodzie i nie sądzę,
              żeby to było 2-3 razy więcej, a już na pewno nie z widokiem na hutę. Podawałem
              już link, gdzie można przeszukać mieszkania w Berlinie na rynku wtórnym
              www.grund-boden-fundus.de/suche.aspx i ceny wywoławcze to 1500-2000 euro/m2 (i
              nie jest to wielka płyta), a w Warszawie takie ceny na rynku wtórnym nie dziwią.
              Ciekaw jestem, jak to jest w innych miastach.
              • Gość: gontek Re: olbrachta - budimex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 17:01
                akurat trafiles na niewlasciwa osobe, bo ja w polsce jestem raczej gosciem a
                mieszkam w zachodnich niemczech. berlin jest bardzo tani, to prawda, ale tam
                nie ma pracy. ceny w pld zach miastach niemiec wahaja sie w oklicach 3 tys.
                euro i to placa kowalscy. wiem bo sam jestem przyslowiowym kowalskim i
                sprawdzalem tam ceny, bedac zainteresowany kupnem. popatrz sobie na helsinki,
                gdzie podobnie jak w polsce jest przewaga popytu nad podaza. berlin to naprawde
                zly przyklad, wschodnie niemcy sie strasznie wyludnily. spojrz na paryz,
                bruksele, łondyn, dublin czy chocby nawet barcelone. nie mozna porownywac
                berlina, kt pod wzgledem inwestzcji jest raczej zastajaly z wawa, ktora jest w
                fazie niesamowitego wzrostu. szanuje Twoje zdanie, ale proponowalbzm zapoznac
                sie z innymi statystykami niz czesto wspominany na forum berlin.
                pozdrawiam
                • Gość: v Re: olbrachta - budimex IP: *.aster.pl 25.02.06, 17:48
                  Woj. mazowieckie - bezrobocie spokojnie ponad 15% ... i nadal rosnie (pomimo
                  wielu osob wyjezdzajacych za granice...)
                • poszi Re: olbrachta - budimex 25.02.06, 18:57
                  Ja mieszkam w Stanach i wiem, że porównywanie cen, to trudna sprawa.
                  Powiedzenie, że w Warszawie jest 2-3 razy taniej niż w USA to prawda i nieprawda
                  zarazem, bo w NYC czy Kalifornii jest nawet jeszcze drożej, ale jest wiele miast
                  w których ceny są na podobnym poziomie, co w Warszawie lub nawet trochę taniej.
                  Co ciekawe tanio jest nie tylko w miastach, w których jest zastój, jak Buffalo
                  czy Detroit, ale w takich, w których jest boom, jak w Atlancie czy Dallas, gdzie
                  w dodatku ceny nie rosną tak szybko, bo nowe domy buduje się w dużych ilościach.

Dlaczego Warszawę porównywać do Nowego Jorku, a nie do Atlanty? Czy jak w
                  Warszawie będzie tak drogo, jak w Nowym Jorku, to miasto wreszcie wybuduje taką
                  infrastrukture, jak tam? Bo na pewno nie ma jej takiej teraz i długo nie będzie.
                  Kto by chciał mieszkać w takim mieście za takie ceny?
                  • Gość: mane1 Re: olbrachta - budimex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 12:58
                    czy ktos moze podac adres strony gdzie mozna zobaczyc ta inwestycje?
                    • Gość: Anka Re: olbrachta - budimex IP: 80.72.38.* 26.02.06, 14:10
                      Strona dewelopera, to www.budimex.pl ,ale nie licz na to, że będziesz mógł
                      dowiedzieć się czegoś na temat tej inwestycji. W dobie tzw "gospodarki
                      rynkowej", deweloperzy nie muszą robić nic, żeby spradać mieszkania, które idą
                      jak woda.Nawet nie chce im się zakładać strony inwestycji, bo po co ? I tak już
                      prawie wszystko sprzedane za "cenę rynkową", czyli z kosmosu. pozdrawiam
                      • Gość: bulapol Re: olbrachta - budimex IP: *.chello.pl 26.02.06, 14:28
                        sad but true... :(
      • Gość: klient Re: olbrachta - budimex IP: *.u.mcnet.pl 27.02.06, 10:07
        Czy oni naprawdę sprzedają mieszkania.
        Próbowałęm kupić , nawet miałem zarezerwowane mieszkanie
        i co dowiedziałem się że już kto inny kupił to mieszkanie.
        • bp8 Re: olbrachta - budimex 27.02.06, 11:27
          Dokładnie - coś dziwnego z tą sprzedażą. W zeszłym tygodniu (po dwóch dniach
          proszenia o przesłanie planów mieszkań) owszem dostałam plany ale z informacją,
          że te mieszkania są już zarezerwowane i czeka w kolejce do rezerwacji po 10
          osób. Aż nie chce się wierzyć, że mieszkania sprzedają się w takim tempie tym
          bardziej, że cena nie jest aż tak super atrakcyjna (lokalizacja też...)
        • Gość: antek Re: olbrachta - budimex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 00:28
          a wplaciles zaliczke?
    • Gość: torrente Re: olbrachta - budimex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 10:17
      Czy ktoś ma moze umowę przedwstępną z Budimexem? Bardzo prosze o przesłanie na
      mój mail gazetowy. Dla mnie to bardzo wazna sprawa. Chciałabym skonsultowac z
      prawnikiem pewne klauzule, zanim kupie mieszkanie. Dziękuje.
      • Gość: g Re: olbrachta - budimex IP: *.ecb.int / *.ecb.int 27.02.06, 14:46
        o jaka klauzule chodzi?
    • Gość: c Re: olbrachta - budimex IP: *.aster.pl 27.02.06, 17:08
      ONI ROBIA SZTUCZNY TLUM. NIE DAJCIE SIE :). Tak samo robia inni developerzy... z
      tego co slyszlem znajomy ojca kupowal w marinie i dopiero za piatym przyjsciem
      znalazl cos co mu pasowalo, bo wczesniej developerzy dawali ciagle cos innego
      (glownie na poczatku brzydkie rozklady) mowiac, ze tylko te mieszkania
      zostaly... gow** prawda...
      • Gość: tyju Re: olbrachta - budimex IP: *.ecb.int / *.ecb.int 27.02.06, 18:35
        wiadomo...znajomy znajomego itd..
        a ja tam bylem 4 razy w tamtym tygodniu podpisac umoe o mieszkanie i widzialem
        listy zapisu. byla za mna kolejka dwoch osob, chociaz maja 5 osob, kt zajmuja
        sie sprzedaza. mozesz wierzyc lub nie, ale tam naprawde byl tlok. te mieszkania
        byly tanie, bo ludzie placa na bemowie 4600 plus 30 tysiecy za garaz a tu
        miales 5100-5200 plus 16 tysiecy. to bylo naprawde tanio.
        • miki6236 Re: olbrachta - budimex 27.02.06, 22:47
          > wiadomo...znajomy znajomego itd..
          > a ja tam bylem 4 razy w tamtym tygodniu podpisac umoe o mieszkanie i
          widzialem
          > listy zapisu. byla za mna kolejka dwoch osob, chociaz maja 5 osob, kt zajmuja
          > sie sprzedaza. mozesz wierzyc lub nie, ale tam naprawde byl tlok. te
          mieszkania

bardzo ciekawe, że byłeś podpisać umowę, skoro umowy jeszcze nie mają.

> byly tanie, bo ludzie placa na bemowie 4600 plus 30 tysiecy za garaz a tu
          > miales 5100-5200 plus 16 tysiecy. to bylo naprawde tanio.

to wychodzi to samo w momencie gdy kupujesz mieszkanie o powierzchni 28m -
          zaje.. duże....

a tak poważnie to fakt, że sympatyczna lokalizacja, ale to co robią
          sprzedający - napędzanie klientów, sztuczne rezerwacje - raz mieszkania są, raz
          już nie ma, druga część będzie sprzedawana za tydzień, następnym razem za
          miesiąc....... rozumiem, że ich celem jest namieszanie klientowy i namówienie
          na zakup "najgorszego" z ich punktu widzenia mieszkania, a później okaże się,
          że inne też są. W sumie to podobne zachowanie do innych developerów, choć w
          moich oczach, jeżeli sprzedawca sam się gubi to nie jest osobą kompetentą, ale
          w sumie jak nie poprzez niego to przez kogo kupić?? i tu błędne koło się zamyka
          • Gość: tyju Re: olbrachta - budimex IP: *.ecb.int / *.ecb.int 28.02.06, 11:08
            nie chodzi mi o umowe sensu stricte, ale umowe rezerwacji, kt podpisalem.
            poza tym dostalem mieszkanie, kt uznawalem za jedno zlepszych podczas zapisow.
            na najwyzszym pietrze i od dziedzinca, tak jak chcialem.
            poziom obslugi naprawde oceniam wysoko, moze miales jakies niemile
            doswiadczenia, ale ze mna wszystko bylo ok.

• Gość: tyju Re: olbrachta - budimex IP: *.ecb.int / *.ecb.int 28.02.06, 11:12
            co do drugiej czesci pytania to chyba troche przesadziles z tymi 28 metrami, bo
            wiele firm sprzedaja garaze po 35-40 tys, nie mowiac juz o ekoparku kt chcail
            ode mnie 40 plus wat. zenada. taka oszczednosc 20 patykow na garazu nie jest
            wiec mala, bo to daje Ci jakies 4 dodatkowe metry, czyli np lazienke za darmo,
            no chyba ze masz baaaardzo duzo pieniedzy i takie 4 metry to dla Ciebie
            pryszcz.
            pozdrawiam
            • miki6236 Re: olbrachta - budimex 28.02.06, 22:03
              tu miałem na myśli garaże, ale na bemowie, gdyż wiadomo, że na Mokotowie to
              ceny astronomiczne (garaż 40k a mieszkanie 6-8k)

pzdr
    • Gość: a Re: olbrachta - budimex IP: *.compower.pl 27.02.06, 21:32
      jakie metraże kupowaliście za 5150 i 5250? bo ja kupuję 1 pokój za prawie 5400?
      • Gość: gontek Re: olbrachta - budimex IP: *.ecb.int / *.ecb.int 28.02.06, 13:10
        ja kupilem 46 metrow, dwa pokoje plus kuchnia za 5150 + garaz.
    • Gość: miras Re: olbrachta - budimex IP: *.mcnet.pl / *.mcnet.pl 27.02.06, 23:42
      Ja właśnie podpisałem umowę (na razie tyko rezerwacyjną bo nie ma jeszcze
      pozwolenia na budowę więc innych umów nie poodpisują).
      Cena mojego to ok 4600/m2 + garaż, ale jest duże i od północnego-wschodu więc
      nie mogli tu z ceną za m2 raczej poszaleć.
      A jeśli chodzi o zainteresowanie mieszkaniemi to do zeszłej niedzieli było ok -
      mało kto wiedział, że budimex coś tam planuje. A potem były targi i ludzie
      poszaleli. Pojechałem tam w czwartek (bo od poniedziałku nie mogłem się
      dodzwonić, a miałem kilka ich numerów i zwykłych i na komórki :-)) i już tylko
      resztki mieszkań pozostały. Ale mam mniej więcej takie jakie chciałem.
      Ciekawe co będzie się działo na począrku marca - Budimex ma zamiar rozpocząć
      sprzedaż mieszkań w drugiej części budynku. Jeśli ktoś będzie chciał tam
      kupowac mieszkanie to odradzam dzwonienie - trzeba jechać na Stawki i załatwić
      wszystko u nich w biurze.
      • Gość: jarek Re: olbrachta - budimex IP: *.warszawa.supermedia.pl 28.02.06, 11:36
        1. A czy jest chociaż projekt tej umowy, którą podpiszesz po uzyskaniu
        pozwolenia na budowę?
        2. Czy "rezerwacja" jest płatna?
        • Gość: Kacha Re: olbrachta - budimex IP: 212.160.172.* 28.02.06, 14:19
          Witam,
          współczuję Wam trochę, ja mieszkam niedaleko i nie jestem zachwycona z
          tych "slamsów". W okolicy jest dużo hurtowni, firm itp. często jeżdżą samochody
          ciężarowe, dostawcze, niedaleko są tory kolejowe a oprócz tego tylko jeden
          autobus.
          Pozdrawiam
          • Gość: rob Re: olbrachta - budimex IP: *.chello.pl 28.02.06, 18:49
            Zgadzam sie z tym co napisala poprzedniczka - tez mieszkam w okolicy,
            lokalizacja NIE jest warta takiej ceny z m2, ale widac popyt jest to ceny beda
            takie jakie wymysli eveloper no i trasa niedaleczko. Ciekawe ile osób z nowych
            osiedli ja zaraz oprotestuje bo "nie wiedzieli"

Co ciekawe budimex ostatnio ma same takie "trafione" lokalizacje,

pozdrawiam
            • Gość: venka Re: olbrachta - budimex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 21:04
              Ja mieszkam na Redutowej - to jest bardzo blisko i z lokalizacji jestem bardzo
              zadowolona. Tam gdzie buduje Budimex jest prawie koniec olbrachta i za wiele
              hurtowni to ja tam nie widziala - raczej ruch sie urywa na Krepowickiego. Jeden
              autobus pod blokiem to tez nie problem, bo cale 8 min zajmuje spacer do
              przystanku z 4 dodatkowymi, ktore jezdza w kazda strone miasta.
              Co do tzw. "slamsow" to chyba lekka przesada - fakt, ze jest stare budownictwo
              wokol, ale taka jest Wola.
              Ja jestem zdecydowanie za ta lokalizacja i tez zarezerwowalam mieszkanie
              • Gość: Gość Re: olbrachta - budimex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 21:17
                No nie wiem, mieszkam tu od lat. Towarzystwo fatalne, warunków dla dzieci nie
                ma, strach je zostawić na podwórku. Jak uważasz że na olbrachta nie ma hurtowni
                czy firm to wystarczy np. w panoramie firm wpisać Jana Olbrachta i wszystko
                jasne. Jedyne plusy to pieszo do prawie dowolnego hipermarketu i parki z
                cmentarzami (nawet zabytkowymi)

Pozdrawiam
                • Gość: venka Re: olbrachta - budimex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 21:30
                  No coz wszystko zalezy od punktu widzenia -ja nie mam sie na co skarzyc, mi sie
                  w tych okolicach mieszka calkiem dobrze.
                  • Gość: Gosc Re: olbrachta - budimex IP: *.chello.pl 28.02.06, 22:44
                    No wlasnie, ja tez mieszkalam w roznych miejscach w w-wie i rowniez z calym
                    przekonaniem stwierdzam, ze okolice Olbrachta (Redutowa, Mroczna, Pustola etc)
                    to dosc przyjemna lokalizacja...parki, supermarkety, basen, hala sportowa,
                    blisko do centrum, blisko do teatrow, kin...no coz samochody jezdza, bo zwykle w
                    miastach sa ulice, a po nich poruszaja sie pojazdy...mozna zawsze zamieszkac
                    poza miastem lub nawet w lesie i nie miec pretensji, ze na horyzoncie pojawil
                    sie pojazd mechaniczny. Ja rowniez podpisalam umowe rezerwacyjna w nowej
                    inwestycji Budimexu...
                    Ciesze sie, ze nie jestem pod tym wzgledem osamotniona...
                    • Gość: elzi Re: olbrachta - budimex IP: *.mcnet.pl / *.mcnet.pl 06.03.06, 13:31
                      Bardzo podobał mi się ten tekst o samochodach. Pozdrawiam :)
              • Gość: elzi Re: olbrachta - budimex IP: *.mcnet.pl / *.mcnet.pl 28.02.06, 21:55
                Ja mieszkałam kiedyś na Sowińskiego, było OK. Bez rewelacji, ale też bez
                większych problemów. Teraz zarezerwowaliśmy mieszkanie na Olbrachta i jestem
                pewna, że to dobry wybór.
                • Gość: Gość Re: olbrachta - budimex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 07:27
                  Ja uciekam z tych okolic, też jestem z rejonu (Pustola, Olbrachta,
                  Sowińskiego), są ciekawsze miejsca i napewno po niższej cenie za m2.
                  Pozdrawiam
                  • Gość: g Re: olbrachta - budimex IP: *.ecb.int / *.ecb.int 01.03.06, 08:30
                    ludzie pomyslcie ze tam bedzie metro. to od centrum pierwsze miejece gdzie
                    mozna cos kupic przy przyszlym metrze. ono n a pewno w duzym stopniu odmieni
                    okolice.
                    • Gość: Gość Re: olbrachta - budimex IP: 212.160.172.* 01.03.06, 09:16
                      Metro nie będzie wcale tak blisko, będzie spory kawałek drogi, ale to nadal nie
                      zmienia faktu, iż jest tam nieciekawie.
                      • Gość: g Re: olbrachta - budimex IP: *.ecb.int / *.ecb.int 01.03.06, 11:01
                        nieciekawie jest w pierwszej czesci olbrachta. natomiast tam dalej sa ogrodki
                        dzialkowe i jest normalnie. zawsze mozna sie wyprowadzic pod las na kabaty. tam
                        jest ciekawiej:)
                        pozdrawiam
                        • Gość: Kacha Re: olbrachta - budimex IP: 212.160.172.* 01.03.06, 11:14
                          Hm, nie wiem czy zdajesz sobie sprawę co się dzieje na tych ogródkach
                          działkowych, piją, ćpają itp. a potem towarzystwo lata po całym osiedlu.
                        • salle Re: olbrachta - budimex 01.03.06, 11:31
                          Ja ciągle się zastanawiam, ludzie się co prawda rzucili, jakby te mieszkania
                          były za darmo. Początkowo też udzieliła mi się ta euforia. Jednakże lokalizacja
                          tej inwestycji mnie powstrzymuje przed ostateczna decyzją. W odległości 200 m
                          będzie przebiegała trasa, a i do metra kawałek drogi. Wiem, że gdzieś bliżej
                          Wola Park coś jeszcze się buduje, ale nie wiem dokładnie gdzie i za ile?
                          • Gość: bulapol Re: olbrachta - budimex IP: *.chello.pl 01.03.06, 20:20
                            nowa wola
                            • Gość: elzi Re: olbrachta - budimex IP: *.mcnet.pl / *.mcnet.pl 06.03.06, 13:28
                              Cóż.... na lepszą lokalizację nas nie stać, a jeśli mieszkania będą drożały w
                              takim tempie.... to dobrze, że tu się udało. I tak jestem zadowolona :)

• Gość: Gosc Re: olbrachta - budimex IP: 193.191.208.* 06.03.06, 14:54
                                Zgadzam sie. Tez dlugo zastanawialam sie nad ta lokalizacja...ale... w koncu
                                podjelam decyzje.Moi znajomi mieszkaja na Grochowskiej, tuz za Teatrem
                                Powszechnym. Lokalizacja tez nie wymarzona, a osiedle (wybudowane przez SABE)
                                jest swietne. Bardzo dobrze im sie mieszka, a ceny tych mieszkan tam siegaja
                                teraz niemalze zenitu...a tak samo jest glosno (nawet glosniej, bo to ul.
                                Grochowska) i tak samo niby slumsy i niby niebezpiecznie...
                                • robpaine Re: olbrachta - budimex 06.03.06, 20:54
                                  Eee tam nie porównuj Grochowskiej do Olbrachta bo sie osmieszasz.
                                  • Gość: Gosc Re: olbrachta - budimex IP: *.chello.pl 06.03.06, 21:24
                                    A co na Grochowskiej jest lepszego: meliny i lumpy w bramie z piwem w reku,
                                    goscie stadionu dziesieciolecia.... i autobusy z dworca stadion jezdzace w
                                    kierunku wschodnim! oraz przypadkowi podrozni z dworca wschodniego... i tak
                                    jeszcze mozna dlugo zachwycac sie grochowska:)
                                    • Gość: tubylec Re: olbrachta - budimex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 23:30
                                      Znam i jedną okolice i druga...i sklanial bym sie zdecydowanie za grochowska ... mimo wymienionych minusów , ma zdecydowanie wiecej plusow->
                                      - komunikacja
                                      - usługi
                                      - Park Skaryszewski
                                      • Gość: elzi Re: olbrachta - budimex IP: *.mcnet.pl / *.mcnet.pl 07.03.06, 11:03
                                        Teraz też mieszkamy na Woli i jakoś przyzwyczaiłam się już do tej części
                                        Warszawy. Kiedyś mieszkałam też przy Wiatracznej i niezbyt mi sie podobało.
                                        Wolę Wolę.
                                        • Gość: Kacha Re: olbrachta - budimex IP: 212.160.172.* 07.03.06, 13:05
                                          Macie rację, każdy mieszka gdzie chce (no może tam gdzie go stać), ja uciekam z
                                          Olbrachta w okolice Warszawy.
                                          Pozdrawiam
                                          • Gość: elzi Re: olbrachta - budimex IP: *.mcnet.pl / *.mcnet.pl 08.03.06, 22:16
                                            Ech.... jeszcze nie teraz.....
                                        • Gość: g Re: olbrachta - budimex IP: *.ecb.int / *.ecb.int 07.03.06, 15:21
                                          wiesz moze, skoro znasz te okolice, czy mozna dojsc od tej planowanej
                                          inwestycji bezposrednio do tramwaju na wolskiej? czy ulica ktora dochodzi do
                                          olbrachta w miejscu planowanej inwestycji domdevelopment laczy sie z wolska?
                                          jesli tak to ile , sadzisz, zajmie czas dojscia do tramwaju?
                                          • Gość: Kacha Re: olbrachta - budimex IP: 212.160.172.* 08.03.06, 16:34
                                            Do Wolskiej jest spory kawałek drogi, ja osobiście nie jeżdżę tamtendy bo za
                                            daleko. Najlepiej jest dojść do autobusu na Redutowej i podjechać 3 przystanki
                                            do Wolskiej. Tyle tylko, że biorąc pod uwagę ilość autobusów na Górczewskiej
                                            spacerki do Wolskiej są bez sensu.
                                            Pozdrawiam
                                            • Gość: g Re: olbrachta - budimex IP: *.ecb.int / *.ecb.int 08.03.06, 17:05
                                              skoro tam mieszkasz, to jakie wymienilabys plusy i minusy tej lokalizacji.
                                              dzieki za odpowiedz. pozdrawiam
                                          • Gość: Lisica_lesna Re: olbrachta - budimex IP: *.pkobp.pl 09.03.06, 14:29
                                            Masz chyba na myśli Sowińskiego. Owszem ona łączy Wolską z Olrachta. Pytałam
                                            czy będzie wyjscie z osiedla od strony przeciwnej nich Olbrachta ale nie
                                            będzie. W sumie myśle że trzeba się liczyc z szybkim kilkunastominutowym
                                            spacerem do przystanku tramwajowego na Wolskiej. Dojśc się da. I jest to
                                            jeszcze odległość rozsądna.
                                            • miki6236 Re: olbrachta - budimex 12.03.06, 14:39
                                              Ja zdecydowałem się na APM - jest obok, fakt, że standard trochę niższy, ale
                                              Budimex szokuje cenami...., poza tym APM jest bliżej Górczewskiej również
                                              cicho - znacznie dalej od planowanej trasy..... i część budynku już stoi.
                                              • Gość: Kacha Re: olbrachta - budimex IP: 212.160.172.* 21.03.06, 14:27
                                                Widziałam tą budowę, całkiem sympatyczna :-)) i lokalizacja ok.
                                                • Gość: venusa Re: olbrachta - budimex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 19:28
                                                  To juz sie zaczela budowa???
                                                  • Gość: miki6236 Re: olbrachta - budimex IP: 62.29.169.* 14.04.06, 18:14
                                                    ale Nowa Wola a nie Budimex
                                • Gość: g Re: olbrachta - budimex IP: *.ecb.int / *.ecb.int 07.03.06, 15:24
                                  sprawdzilem te ulice. bylem tam zobaczyc dzialke n aktorwej bedzie budowal
                                  budimeks. wydaje sie ze po zbudowaniu osiedla dom development i osiedla
                                  olbrachta budimeksu, ta czesc ulicy olbrachta nabierze innego wymiaru. przeciez
                                  mozna "olac" ten caly syf w czesci olbrachta od strony gorczewskiej i dojezdzac
                                  do centrum miasta ulica Wolska.
                                  • mozdzins Re: olbrachta - budimex 08.03.06, 14:34
                                    Przecież ulica łącząca Połczyńską i Olbrachta jest zamknieta dla ruchu - idzie
                                    przez środek cmentarza Wolskiego. W lato to może i fajny spacerek ale zimowe
                                    powroty po ciemku to już raczej dla tych z mocnymi nerwami.
                                  • lisica_lesna Re: olbrachta - budimex 09.03.06, 14:38
                                    Jaki syf? Ten mały bazarek tak się Wam nie spodobał? No może do konkursu
                                    piękności Olbrachta nie będzie startować ale znowu nie jest tak źle. Jak się
                                    tam sprowadzałam dwa lata temu też mi się średnio spodobało ale teraz jest ok.
                                    Przez cmentarz też mozna przejść od tramwaju zimą. Ludzie tam spacerują z
                                    psami, od przystanku idzie przeważne kilkoro ludzi więc się da. Niestety ceny
                                    zapewne pójdą w górę przy sprzedaży drugiej częsci budynku a już teraz są
                                    wysokie. Co do tych różnic cenowych o których pisaliście, dowiedziałam się że
                                    ceny były dość zróżnicowane w zależnosci od ilości metrów.
                              • Gość: g Re: olbrachta - budimex IP: *.ecb.int / *.ecb.int 07.03.06, 15:27
                                wydaje sie, ze konomicznego punktu widzenia, iz jesli na te ulice wprowadzi sie
                                jakie 1000 osob sredniej klasy (budimeks + domdevelopment), bo biedacy raczej
                                mieskzan w warszawie nie kupuja, ulica powinna nabrac troche innego kolorytu.
                                sklepy spozywcze beda mialy wyzszy standard. obok dd i budimeks na pewno pojawi
                                sie kostka brukowa. to powinno zmienic obraz ulicy. jesli sie myle to mnie
                                poprawcie. tym bardziej iz wydaje sie ze beda to dwa zupelnie inne swiaty.
                                • Gość: Marek Re: olbrachta - budimex IP: *.kablowka.waw.pl 09.03.06, 20:09
                                  Słuchajcie, w którym miejscu na Olbrachta ma być inwestycja Budimexu i
                                  DomDevelopment. Na wysokości jakiej poprzecznej drogi?

Pozdr. Marek
                                  • Gość: Gosc Re: olbrachta - budimex IP: 193.191.208.* 10.03.06, 10:49
                                    Te inwestycje maja byc pomiedzy ul. Znana a Antka Rozpylacza, z tym ze Budimex
                                    ma budowac blizej Znanej,a DD blizej Antka Rozpylacza.
    • Gość: zszokowany juz po budimexie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.06, 00:41
      gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,3198163.html
      fragment "na wlasny koszt" ...
      • Gość: kriskros Re: juz po budimexie IP: 193.24.24.* 08.03.06, 07:47
        ale kochany, budimex-dromex a budimex nieruchomości to są odrębne samodzielnie
        działające i roliczające się spółki
    • mamarekm Re: olbrachta - budimex 09.03.06, 20:12
      Wiecie może przy której poprzecznej mieści się inwestycja Budimexu - przy
      Znanej, czy bliżej Powstańców?
      Jak wygląda podpisanie umowy rezerwacyjnej? Jakie są warunki, ile trzeba
      wpłacić?
    • Gość: g Re: olbrachta - budimex IP: *.ecb.int / *.ecb.int 20.03.06, 10:26
      czy ktos podpisywal juz umowe z budimeksem? czy dalej jestesmy na poziomie
      rezerwacji?
      • Gość: Gosc Re: olbrachta - budimex IP: 193.191.208.* 20.03.06, 11:15
        W ubieglym tygodniu dowiedzialam sie, ze umowy przedwstepne sa przygotowywane i
        ok. wtorku Budimex ma ruszyc z podpisywaniem ich.
        • Gość: g Re: olbrachta - budimex IP: *.ecb.int / *.ecb.int 20.03.06, 11:51
          wiesz moze czy udaje sie z nimi pertraktowac i w jakich punktach umowy jest to
          mozliwe? moze byloby lepiej gdyby przyszli mieszkancy pertraktowali razem
          warunki umowy, gdyz budimeks jest teraz na nas niejako skazany, skoro
          podpisalismy juz umowe rezerwacji.
          • Gość: venusa Re: olbrachta - budimex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 22:06
            sluszna uwaga i calkiem niezly pomysl
          • Gość: G Re: olbrachta - budimex IP: *.chello.pl 20.03.06, 23:16
            nie mam pojecia, czy z Budimexem da sie negocjowac.Slyszalam tylko, ze rzekomo
            z deweloperami mozna pertraktowac.Niestety sama nie wiem, czy mi sie to uda.
          • Gość: elzi Re: olbrachta - budimex IP: *.k.mcnet.pl 22.03.06, 20:20
            Świetny pomysł.
    • Gość: je Re: olbrachta - budimex IP: *.kablowka.waw.pl 23.03.06, 18:57
      budimex powiedzcie jakie macie doswiadczenia z tym developerem?
    • Gość: kzalewski Re: olbrachta - budimex IP: *.chello.pl 25.03.06, 21:18
      No to gratuluje wam zakupu, a raczej współczuje. Ojciec przepracował u "Nowotki"
      40 lat i mowil ze w okolicach obecnych działek na olbrachta wywozili odpady z
      zakladu, byla to strefa ochronna zakładu a jak sie awantura zrobila ze sa
      szkodliwe odpady to zrywali wierzchnia warstwe i wywozili ale jak to za komuny
      nie spodziewam sie zeby sie postarali, łatwo te miejsca poznac bo teren jest
      znacznie nizej. Swoja droga to ciekawe co tam wykopia jak zaczna grzebac w
      ziemi. Starzy mieszkancy okolic to wiedza od dawna i nawet z psem nikt tam nie lazi.
      • Gość: re Re: olbrachta - budimex IP: *.ecb.int / *.ecb.int 28.03.06, 11:28
        na pewno nie bedziemy wiec bardziej narazeni na promienie niz Twoj ojciec skoro
        on przebywal w tym domu w ktorym Ty spedziels pewnie ze 20 lat z tych 40...
        • Gość: wrs Re: olbrachta - budimex IP: 217.153.125.* 28.03.06, 16:26
          swoja droga to czemu akurat piszesz o promieniach chyba czlowiek nic o
          promieniowaniu nie wspominal :).
          wrs
          • Gość: g Re: olbrachta - budimex IP: 193.191.208.* 29.03.06, 09:33
            A ja mieszkam w tej okolicy i widze, ze chodza tam ludzie nie tylko z psami ,
            ale nawet z wozkami i dziecmi na spacer, a dzialkowicze hoduja tam marchewke...
            • Gość: tlen Re: olbrachta - budimex IP: *.ecb.int / *.ecb.int 29.03.06, 16:22
              w takim razie ile jest prawdy w historiach o tych odpadach itd? czy
              rzeczywiscie smieci zostaly tam wywozone? a tak wogole to co pozostalo po tej
              fabryce?
              • Gość: g Re: olbrachta - budimex IP: *.ecb.int / *.ecb.int 05.04.06, 10:05
                czy ktos dostal juz umowe przedwstepna? jaj mam jej tec i chcialem spytac jak
                ja oceniacie??? pozdrawiam
                • Gość: g Re: olbrachta - budimex IP: *.chello.pl 05.04.06, 18:47
                  ja dostalam, ale jeszcze nie przeczytalam:(
                  • Gość: kriskros wnioski z umowy przedwstępnej IP: 193.24.24.* 06.04.06, 14:18
                    Najważniejsze punkty!
                    1) Budimex Olbrachta buduje na nie swojej działce - tylko na działce Budemex'u
                    Nieruchomości, przyrzeczenie że prawo to nabędzie jest nieegzekwowalne.
                    formuła 'posiada prawa dysponowania na cele budowlane nieruchomoscią' jest
                    poczwarką prawną, nie istnieje takie prawo.
                    2) Nieruchomosć może być obciążona hipoteką na rzecz banku finansującego budowę
                    osiadla. Może okazać się że otrzymamy mieszkania z obciążoną hipoteką.
                    Zobowiazanie, że Budimex przedstawi zgodę wierzycieli hipotecznych - banku na
                    przeniesienie własności bez obciążeń hipotecznych jest również nieegzekwowalne.
                    Bo jak Budimex do tego zmusi bank?
                    Inne drobiazgi.
                    3) "Podświetlany napis 'budimex nieruchomości' lub inny"... ale jaki
                    inny? 'agencja towarzyska olbrachta też' ??? chcielibyśmy taki? :-)
                    4) Załcznik 7. 1,46zł za m2 miesięcznie dla zarządcy za.... no właśnie za co?
                    za to że jest? To podobno baaardzo duża kwota
                    Jest też jeszcze kilka drobnych 'niewygód' w tej umowie.

Pytanie. Czy ktoś pokazał tę umowę w banku w którym będzie się kredytował?
                    • Gość: venusa Re: wnioski z umowy przedwstępnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 18:54
                      Ile czasu dali na podpisanie Umowy?
                      Ktoś próbował juz coś negocjować
                      • agpiotr Re: wnioski z umowy przedwstępnej 06.04.06, 19:19
                        Podpisałem w życiu 1 umowę ze spółdzielnią o wybudowanie mieszkania. Umowa była
                        prosta zrozumiała przeczytanie zajeło mi 5 minut i podpisałem bez negocjacji.
                        W tej umowie nie mogę się połapać mam wrażenie że Budimex wykożystuje
                        koniunkurę na rynku. Że jak ktoś nie podpisze to łaski nie zrobi bo są chętni
                        na jego miejsce. Dobrze byłoby negocjować w grupie wtedy będziemy mieć siłę
                        przebicia.
                        • Gość: g Re: wnioski z umowy przedwstępnej IP: *.ecb.int / *.ecb.int 07.04.06, 08:33
                          tez tak uwazam, jesli rzeczywiscie ta umowa jest taka pogmatwana to moze trzeba
                          sprobowac negocjowac razem.
                          • Gość: agpiotr@gazeta.pl Re: wnioski z umowy przedwstępnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 13:09
                            Jeśli ktoś ma jakieś uwagi do umowy to niech napisze i podzieli się
                            wątpliwościami. Gdy więcej osób zgłosi Developerowi tą samą uwagę to
                            będą większe szanse na wynegocjowanie problemu.
                            • Gość: g Re: wnioski z umowy przedwstępnej IP: *.ecb.int / *.ecb.int 07.04.06, 14:35
                              ja dalem te umowy prawnikowi, radcy prawnemu, kt do wtorku jest zobowiazany
                              dostarczy cmi jej ocene. we wtorek zamieszcze wiec na forum wszytskie uwagi.
                              podejrzewam jednak ze malo moze przejsc tym bardziej ze praktyki
                              monopolistyczne sa pewnie ostatnio norma na polskim rynku, biorac pod uwage ze
                              choc buduje sie coraz wiecej to i tak za duzo jest nas mlodych z lat wyzu:) i
                              kazdy chce miec walsne M:)
                              • agpiotr Re: wnioski z umowy przedwstępnej 08.04.06, 12:12
                                Super liczę na to że podzielisz się uwagami od prawnika.
                                • Gość: venusa Re: wnioski z umowy przedwstępnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 18:10
                                  Probowac negocjować trzeba i będzie super jak będziemy dzielić się uwagami
                                  • Gość: ja Re: wnioski z umowy przedwstępnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 21:42
                                    Czy ktoś ma już może uwagi od prawnika dotyczące Umowy? Podobno po Świętach
                                    zaczną podpisywac
                                    • Gość: trelek Re: wnioski z umowy przedwstępnej IP: *.futuro.pl 09.05.06, 13:39
                                      mam kilka uwag od prawnika - jadę jutro do Budimexu rozmawiać bo podobno źle
                                      interpretuję zapisy - dam znać na forum
                                      • Gość: g Re: wnioski z umowy przedwstępnej IP: *.chello.pl 09.05.06, 18:42
                                        tak? to jestem bardzo ciekawa, bo w sobote mam podpisywac umowe przedwstepna,
                                        wiec jestem zywotnie zainteresowana.Dla mnie dopisali zapis o roznicy w
                                        metrazu, ale niestety +-10%...a ja chcialam 3%
                                        • Gość: v Re: wnioski z umowy przedwstępnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 18:45
                                          ja tez chcialam ten punkt zmienic...ale dali mi tylko mozliwosc wypowiedzenia
                                          po roznicy 10%
                                          • covallus.annison Re: wnioski z umowy przedwstępnej 18.05.06, 08:31
                                            Witam!!

zapraszam wszystkich zainteresowanych i przyszłych mieszkańców na nowe forum:
                                            www.olbrachta.prv.pl

pozdrawiam.
    • Gość: Joasia Re: olbrachta - budimex IP: 212.160.172.* 20.04.06, 16:59
      Co sądzicie o dużym słupie wysokiego napięcia, który stoi po drugiej stronie
      ulicy, naprzeciwko działki? Nie jest to zbyt blisko? Wysokie napięcie nie jest
      chyba zbyt zdrowe, zwłaszcza blisko miejsca zamieszkania. Nie wiem, może się
      mylę, niestety nie znam się na tym. Dlatego będę wdzięczna za Wasze komentarze.
      Pozdr,
      J.
    • Gość: Paweł Sprzedam mieszkanie 45m Olbrachta - Rewelacja IP: *.premium.com.pl 07.06.06, 16:00
      Sprzedam mieszkanie dwupokojowe na osiedlu Budimex Olbrachta, etap I
      - dwa pokoje
      - 45 m2
      - garaż
      - widna kuchnia
      - drugie pięto
      - balkon
      Jest to chyba najładniejsze mieszkanie w tym budynku. Widok na strone
      południową, na podwórko.
      Piękna lokalizacja mieszkania. Widna kuchnia. Drewniane okna
      Po więcej informacji pawcio1000@poczta.onet.pl
    • Gość: Paweł Re: olbrachta - budimex IP: *.premium.com.pl 18.09.06, 15:02
      Dziś rano Budimex rozpoczął sprzedaż drugiego etapu osiedla Budimex Olbrachta. I w przypadku małych mieszkań juz po trzech godzinach sprzedaż zakończył z powodu zbyt dużego zainteresowania. Na jedno mieszkanie przypadało kilku chętnych.
      Ceny poszły ostro w górę, w przypadku mniejszych lokali ma wyższych piętrach cena była nawet 8,1 tys PLN/m2. I pomimo tego mieszkania zeszły w ciągu 3 godzin.
    • Gość: Monika P. Re: olbrachta - budimex IP: *.pekao.com.pl 27.09.06, 13:35
      Budimex Nieruchomości i solidność to nieporozumienie !!!

Wiem jak bydowali na ul.Wyspowej - tragedia ... z zewnątrz to może wygląda i
      ładnie, ale jakość wykonanych prac jest fatalna. Brak ocieplenia dachu i źle
      wykonane rynny - efekt to przemarznięte ściany i grzyb w niektórych miejscach
      po roku użytkowania. Proponuję porządnie się zastanowić nad kupnem mieszkania
      wybudowanego przez tego developera.
      Nie chcę mówić o narzuconym Zarządcy, który jest niekompetentny i wręcz
      bezradny na problemy mieszkańców.

BUDIMEX NIERUCHOMOŚCI - 100 % PARTACTWA - to jest dobra reklama
      • markow1976 Re: olbrachta - budimex 27.09.06, 13:42
        trochę przesadzasz co do jakości BX, ja osobiście jestem zadowolony.
        A więcej w temacie na forum WYspowej: www.forum.wyspowa.desk.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka