Dodaj do ulubionych

Piekut Piaseczno

IP: *.roehlig.pl 27.02.06, 16:21
zamierzam kupić mieszkanie u Piekuta w Piasecznie. może jest tu jakiś
szczęśliwy posiadacz mieszkania w fabryce marzeń,bo wiem, ża ta inwestycja
jest już ukończona- jaki standard mieszkań? zadowoleni jesteście?
Obserwuj wątek
    • nea78 Re: Piekut Piaseczno 27.02.06, 19:55
      Witam, nie kupiłam coprawda mieszkania w fabryce tylko w metropolis. Ale przed
      podjęciem decyzji o zakupie mieszkania obejżałam sobie fabrykę i uważam, że jak
      na taką cenę wynończenie fasady piaskowcem jest wysokim standardem. Nie wiem
      niestety jak jest z mieszkaniami.
      Jeżeli zechcesz dołączyć do grona sąsiadów meropolis zapraszam na nasze forum
      piekut.fora.pl
      A którym mieszkaniem jesteś zainteresowana??
    • Gość: giga Re: Piekut Piaseczno IP: *.roehlig.pl 07.04.06, 16:46
      czy orientujecie sie kiedy Piekut ruszy z jakąś nowa inwestycja w Piasecznie,
      po Metropolis oczywiście.
      Dziękuję z góry.
      • kolorador Re: Piekut Piaseczno 08.04.06, 11:54
        Sprawdź dokładnie bo developer nie wiadomo dlaczego niby ma w miarę dobre
        opinie, ale tylko w lokalnej gazecie :)))
        Jak narazie to zrobili Gaj Oliwkowy i River Park, który chyba nadal jest w
        połowie nie zamieszkany. BRAK OPINII OD MIESZKAŃCÓW.
        Co do Fabryki Marzeń to mój fachowiec będzie tam wykańczał mieszkanie. Jak
        narazie po "wizji lokalnej" mówił, że ze ścian niemalże leje się woda, wszystko
        jest mokre, mieszkania nie są pomalowane i nie będą, brak windy. Pomijam
        opóźnienie w oddaniu budynku. To jest standard Piekuta? No chyba tak, skoro w
        takim stanie proponują odbiór mieszkania. Przy Fabryce Marzeń i Metropolisie
        wyjdzie solidność tego developera.
        Nie mam nic do Piekuta, ale gdybym miał wydać tyle kasy to próbowałbym zebrać
        opinie od właścicieli miszkań przez niego wybudowanych.
        • Gość: bece Re: Piekut Piaseczno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 09:37
          Znacie jakieś firmy specjalizujące się w odbiorze mieszkań? tzn takie które
          mogą w tym pomóc? Ja znalazłem Serwis Remontowy tylko, podobno dobry,
          korzystaliście z ich usług?
          • Gość: kropa Re: Piekut Piaseczno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 12:39
            Z tego co wiem to w Fabryce ma być winda panoramiczna...Chyba by na głowę upadł
            jakby ją oddał do użytku lokatorom w czasie wykańczania mieszkań do wożenia
            wanien, płytek i mebli...
      • 28grzegorz Re: Piekut Piaseczno 13.04.06, 15:12
        POdpisalismy umowe dopiero umowę przedwstępną. Z tego co wiem to lada chwila
        ruszy nastepna inwestycja u Piekuta gdzies w okolicach Metropolisu. Polecam tego
        developera:)
        • Gość: Gość Re: Piekut Piaseczno IP: 217.11.152.* 13.04.06, 15:53
          Chyba developer sam siebie poleca. Ja osobiście nie polecam. Pewnie wszyscy
          pamiętają dawny Wersal Podlaski, chodziły plotki, że mają kłopoty finansowe a
          potem nagle firma zniknęła z rynku. Teraz każdy wspólnik zaczął osobno
          działalność: Piekut i Rogowski.
          • Gość: Maciek Re: Piekut Piaseczno IP: *.bas.roche.com 13.04.06, 16:00
            Po podpisaniu umowy przedwstępnej to cokolwiek za wcześnie aby developera
            polecać. Trochę mnie bawią posty typu "polecam tą firmę, wczoraj zarezerwowałam
            mieszkanie i jest jak na razie wszystko ok!". Pełno takich postów tutaj.

Polecać czy nie to można jak już się zamieszka, a najlepiej 5 lat po
            zamieszkaniu - wtedy się już naprawdę wie jaki jest developer.
            • nea78 Re: Piekut Piaseczno 13.04.06, 16:19
              Ja też mam podpisaną umowę z Piekutem i nazazie jestem zadowolona. Pisze
              narazie gdzyż nigdy nic nie wiadomo.Jako jeden z nielicznych developerów na
              moje pytanie o podpisanie umowy w formie aktu odrzekł "nie ma sprawy". Akt
              mielismy podpisać przed uruchomieniem 3 transzy do 10.03 ponieważ nie mógł się
              w tym terminie stawić bezproblemowo przesuną temin płatności do momentu
              podpisania aktu. Który z innych developerów robi taki ukłon do klienta??
              Zaproponował swojego notariusz gdyż ma u niego zniżkę, zaoszczędziliśmy lekką
              reką 500 zł. Jak narazie nie mam zastrzeżeń. A powiem tym co tak wyciągają
              ciągle ten Wersal Podlaski że ma to w du... co Pan Piekut robił przedtem
              obecnie interesuje mnie wyłącznie moja investycja!
              • Gość: Maciek Re: Piekut Piaseczno IP: *.bas.roche.com 13.04.06, 16:57
                Jesteś dopiero na początku drogi. Mój developer też nie czynił problemu z aktem.
                Też przesuwałem płatności i bez problemu było. Notariusza mogłem sobie wybrać
                jakiego chciałem. Jak widać niby wszystko pięknie - ale jak pójdzie dalej to
                sama zobaczysz. Na razie zetknęłaś się z obsługą sprzedaży, to mały wycinek tego
                biznesu.
              • Gość: gość Re: Piekut Piaseczno IP: 195.245.213.* 13.04.06, 22:03
                "Akt mielismy podpisać przed uruchomieniem 3 transzy do 10.03 ponieważ nie mógł
                się w tym terminie stawić bezproblemowo przesuną temin płatności do momentu
                podpisania aktu. Który z innych developerów robi taki ukłon do klienta??"
                Trzeba było sprawdzić w Kandro-2. Też budują w Piasecznie. Tam zobaczyłabyś jak
                należy traktować klienta. Zarówno przed kupnem jak i PO kupnie mieszkania.
                Taki przykładzik jak powyżej to przy Kandro pikuś.
              • Gość: Gość Re: Piekut Piaseczno IP: 217.11.152.* 14.04.06, 11:29
                A powiem tym co tak wyciągają
                > ciągle ten Wersal Podlaski że ma to w du... co Pan Piekut robił przedtem
                > obecnie interesuje mnie wyłącznie moja investycja!

To, co robił wcześniej, będzie robił dalej. Dziwne podejście przy inwestowaniu
                dużych pieniędzy.... Powodzenia. A jeśli chodzi o umowy notarialne, wyluzuj,
                teraz prawie każdy developer je podpisuje, na prośbę lub dla wszystkich lokali.
                • Gość: he...he... Re: Piekut Piaseczno IP: *.acn.waw.pl 14.04.06, 12:04
                  Acha prawi każdy podpisuje umowy notarilane...he...he...dobre sobie specjaliści
                  od siedmiu boleści...
                  • Gość: es Re: Piekut Piaseczno IP: 83.238.160.* 26.04.06, 14:14
                    Moment... podobno Piekut od Wersala to nie ten sam Piekut od Fabryki czy
                    Metropolis.
                    Czy Jan Kowalski to ten sam co Jan Kowalski?
                    Chyba nazwisko nie jest przypisane do jednej osoby.
                    Należałoby może sprawdzić czy to ten sam Piekut.

• Gość: ee Re: Piekut Piaseczno IP: 83.238.160.* 26.04.06, 14:27
                      Piekut Antoni od Wersala Podlaskiego
                      PIekut Jacek od Fabryki i Metropolis
                      • Gość: zniesmaczony Re: Piekut Piaseczno IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.04.06, 21:56
                        Jestem zainteresowany kupnem mieszkania u Piekuta, niestety zniechęcają mnie
                        jak tylko mogą. Śmieszy mnie jak czytam teksty typu "Polecam".
                        W porównaniu do innych developerów podejście obsługi Piekuta to delikatnie
                        pisząc nieporozumienie. Niemiluchy i zarozumialce, buro otwarte do 17, a
                        zamykają już 15 minut przed. Podejście jak za poprzedniego systemu,"i tak sie
                        sprzeda" Jedynym plusem to lokalizacja, naprawdę dobra.
                        • Gość: XX Re: Piekut Piaseczno IP: 83.238.160.* 28.04.06, 15:07
                          Biuro do 17? ooo a to dziwne, bo ja zawsze się umawiałam na 17.30 i zazwyczaj
                          do 19:00 w biurze byłam obsługiwana...
                          Podejście do klienta? no cóz, może i jest specyficzne... ale ja wolę jak ktoś
                          mi prawde mowi wprost, a nie "slodzi" ze wszystko bedzie, ze na pewno będzie
                          Państwu dobrze, ze pomyslimy o takim rozwiązaniu .. albo ze w poprzednich
                          inwestycjach takie rozwiązanie się nie sprawdziło...
                          Takie odpowiedzi często slyszałam u innych deweloperów... Naobiecywać to kazdy
                          moze... a ja wolę jak ktos mi wprost powie, ze to bedzie, a tego nie bedzie.
    • Gość: cece Re: Piekut Piaseczno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 15:17
      Jak w tygodniu nie można zdążyć to w sobotę, też pracują dla chcącego nie ma
      nic trudnego. Owszem sprzedający jest luzakiem ale dla mnie jest ważne czy
      otrzymam to zaco będę płacić a nie czułe słówka albo obiecanki macanki.
      • Gość: aleeee Re: Piekut Piaseczno IP: *.ols.vectranet.pl 22.05.06, 13:06
        Moze i w soboty pracuja, jak chcesz podpisac umowe, ale pozniej to juz tak
        kolorowo nie wyglada, o wszystko trzeba co tydzien dopytywac, podpisuja z
        klientem odbior lokalu, zeby za duzo karnych odsetek nie zaplacic za
        opoznienia, aktow notarialnych jak na razie brak, pozwolenia na uzytkowanie
        przede wszystkim nie ma jeszcze..
        • Gość: gość Re: Piekut Piaseczno IP: *.acn.waw.pl 22.05.06, 18:36
          no ale chyba kupujący widzi co odbiera? jeżeli jest coś nie halo to poco
          podpisywać okolwiek? ludzie aż tak jesteście zdesperowani, że odbieracie
          mieszkanie poto aby już je wykańczać a nie dlatego, że jest zrobione OK?? jeżeli
          tak - to takie osoby są same sobie winne, odbieraja mieszkanie a potem tylko
          narzekają. Odbierając mieszkanie od developera, które odbiega od ustalonego
          standardu sami przyzwyczajacie developerów do nieuczciwych praktyk! poco maja
          sie starać skoro klient i tak odbierze. Właśnie przez takich ludzi rynek
          developerów jest tak rozbestfiony!!
    • Gość: gość Re: Piekut Piaseczno IP: *.adsl.inetia.pl 04.08.06, 16:33
      a może ktos ma jakieś swieższe wiadomości/opinie na temat Piekuta.
      • Gość: karamba Re: Piekut Piaseczno IP: 193.29.207.* 09.08.06, 22:35
        coz - chcialem u nich kupic mieszkanie
        zadzwonilem na numer z netu i zostalem obsluzony jak petent conajmniej Poczty
        Polskiej - nie kupilem i nie kupie
        sa inni deweloperzy - za tak wysoka cene mieszkania spodziewalem sie ze ktos
        chociaz jakiejs informacji mi udzieli - ale skoro nie chca nie bede plakal -
        ktos i tak u nich kupi skoro ludzie kupuja nawet w multi Hekku?

zastanawia mnie tylko jak to mozliwe ze w Central Parku prawie wszystkie
        mieszkania sa juz zarezerwowane? Ludzie rezerwujecie dla samej rezerwacji czy po
        to zeby pochwalic sie przed znajomymi?
    • Gość: nocotyrobisz Re: Piekut Piaseczno IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.08.06, 22:54
      Witam,

czy mozecie powiedziec ile orientacyjnie zajmuje dojazd z Piaseczna do centrum
      Warszawy (samochod, komunikacja miejska, PKP?)w godzinach szczytu?

Dzieki!

Pozdrawiam,

• alienxxx Re: Piekut Piaseczno 09.08.06, 22:58
        za dlugo...

samochodem ok 1h, ale za jakies dwa lata mysle, ze conajmniej 2h
        autobus podobnie - chyba ze przesiadziesz sie na metro
        PKP ok 0,5h - najlepszy wybor...
        • rabena Re: Piekut Piaseczno 11.08.06, 14:05
          rowerem 40 min :)
          • Gość: ? Re: Piekut Piaseczno IP: *.adsl.inetia.pl 08.09.06, 22:46
            Nowa inwestycja RIVER PARK to sprzedaż powietrza, nie ma się pozwolenia na
            budowę a umowy podpisuje się w ciemno. wpłać 10 000 PLN a w marcu oddam, bo nie
            dostałem pozwolenia.
            juz przed zawarciem umowy są problemy jak i w trakcie realizacji inwestycji nie
            mówiąc co sie dzieje po podpisaniu umowy.
            Kapitał załozycielski spółki to 50 000 PLN - samo mówi za siebie, barak
            kompetencji osób podejmójących decyzje w spółce, szanowanym klientem jesteś
            dopóki płacisz i nic nie mówisz. a póżniej płczesz i poprawiasz.
            • Gość: gośc Re: Piekut Piaseczno IP: *.acn.waw.pl 09.09.06, 09:33
              River Park była pierwszą inwestycję Piekuta w 1997 roku jak byś sobie zadał trud
              i zajżał na stronę developera byś o tym przeczytał. Nie pisz głupot człowieku i
              nie wprowadzaj ludzi w błąd.
              • Gość: Zbyszek Re: Piekut Piaseczno IP: *.pkobp.pl 11.09.06, 12:26

W Central Park nie chcą podpisywać umów wstępnych w formie aktu notarialnego.
                Czy to u Piekuta standard? Bo na rynku to raczej jest odwrotnie. Może ktoś już
                z nimi przerabiał ten temat?
                • Gość: nea78 Re: Piekut Piaseczno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 16:20
                  Tak jak pisałam w innym wątku ja mam umowe w formie aktu i był to warunke
                  współpracy. Wcale też nie musiałam się kłócić o akt tylko za pierwszym razem
                  kiedy zadzowniła o to się spytalam i powiedzieli, że nie ma problemu. To był
                  wstęp do dalszej rozmowy, spokojnie zmieniłam sobie zapisy w umowie oczywiście
                  takie realne na które developer mógł przystać jako strona umowy. Nawet po
                  podpisanu umowy to się do męża śmiałam, że jakbyśmy poprosili żeby wstawili nam
                  paragraf "du.. maryni" też by wstawili. Dlatego to co opisujecie jest dla mnie
                  czystą abstrakcją.
                  • Gość: Zbyszek Re: Piekut Piaseczno IP: *.pkobp.pl 12.09.06, 10:25

Niestety ale to prawda, w Central Park już w formie aktu notarialnego umów
                    podpisywać nie chcą. Widać obniżane są te standardy a deweloper może chce tam
                    coś pokombinować. Nie podoba mi się to, chyba im woda sodowa do głów uderzyła
                    przy tej sytuacji na rynku.
                    • Gość: Kontika Re: Piekut Piaseczno IP: 194.106.192.* 11.10.06, 09:54
                      Odp: PIEKUT DEVELOPMENT w Piasecznie-Fabryka Marzeń 2006-10-10 19:55
                      Witam wszystkich zainteresowanych mieszkaniami firmy Piekut Development! Od
                      półtora roku jesteśmy z mężem (nie)szczęsliwymi właścicielami mieszkania
                      zakupionego w firmie Piekut Development - River Park Piaseczno przy ul.
                      Zielonej i poznalismy na własnej skórze sposób postepowania Pana Piekuta. My
                      tez w aktach notarialnych mielismy klauzule o tym, że firma Piekut Development
                      będzie przez 3 lata zarzadzac osiedlem. Płacimy drakońskie stawki 6,10 zł za
                      tzw. "zarządzanie" + 2,90 zł opłaty za media (co, ciepła woda). Firma
                      kompletnie nie wywiązuje się z powierzonych zadań - osiedle jest brudne,
                      zaniedbane, dozorcy pijani, klatki schodowe myte od wielkiego dzwonu, itp. -
                      książkę możnaby napisać. Od półtora roku nie możemy doprosić sie od Developera
                      i zarządcy w jednym, żeby pousuwał usterki w mieszkaniach - pekające tynki,
                      nieszczelne i powyrywane z zawiasów okna. Stwierdzilismy, że jedyna forma
                      zainteresowania pana Piekuta naszymi problemami jest odcięcie Go od źródła
                      finansowania, więc od kilku miesięcy zastrajkowalismy i nie płacimy kosztów
                      zarządzania tylko koszty opłat za media. I co zrobił Pan Piekut? Wyłaczył nam
                      ogrzewanie i ciepła wodę!!! To jest drań jakich mało! Najprawdopodobniej sprawa
                      skończy sie w sądzie. Jeżeli jeszcze ktos wacha się kupic u Niego mieszkanie
                      czy nie - to mam nadzieje, że mój maila pomorze Mu w podjęciu decyzji. Poza tym
                      radziłabym wszystkim potencjalnym nabywcom baaardzo uwaznie czytać wszystko co
                      podpisują (szczególnie standard wykończenia mieszkań, budynków i klatek
                      schodowych), bo potem okarze sie, że zamieszkacie na niewykończonym osiedlu, a
                      jak zapytacie Developera kiedy zamierza osiedle wykończyć to usłyszycie:
                      WYKAŃCZAJCIE SOBIE SAMI! WIDZIAŁY GAŁY CO BRAŁY! TO JEST STAN ZASTANY I NIC NIE
                      MUSZĘ WAM WYKAŃCZAĆ! Na naszym osiedlu (w sumie 5 budynków) tylko 1 ma
                      otynkowaną klatkę schodową a reszta ma na ścianach surowy beton! Na nasze
                      pytanie o wykończenia klatek Developer stwierdził: TAKI BYŁ MÓJ ZAMYSŁ. POZA
                      TYM OWSZEM, MACIE ZAPIS, ŻE KLATKI SCHODOWE MAJĄ BYĆ OTYNKOWANE, ALE NIE MACIE
                      INFORMACJI, ŻE WSZYSTKIE!!! i jeszcze jedna ciekawa historyjka: jakis tydzień
                      po przeprowadzce do nowego mieszkania okazało sie, że piwnica i garaż są
                      zalane! My wszystko co nie zmieściło nam sie na razie w mieszkanua wynieslismy
                      do piwnicy (panele podłogowe, płytę el. Bosha, rowery i wiele innych rzeczy) i
                      wszystko zostało zniszczone... Developer oczywiście rozłożył ręce... Wszystkich
                      uczulam: nie dajcie się mamić obietnicami, kolorowymi folderkami i cudami
                      pisanymi patykiem po wodzie - WSZYSTKO NA PIŚMIE!!! Zastanówcie sie dobrze, bo
                      wdepniecie w ....... tak jak my... Pozdrawiam wszystkich Forumowiczów
                      • Gość: złośliwiec Re: Piekut Piaseczno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 15:54
                        Zagranie pod publiczkę. Nawięcej krzyczą Ci co mają nawięcej do stracenia !
                        Pobrało sie kredyciki na 400.000 zł żeby pokazać znajomym że się w apartamenciku
                        mieszka i co teraz na czynsz nie starcza?? Teraz to piekut jest zły bo chce wam
                        przekazać zarząd i nie będzie już na kogo zwalać że się nie płaci bo zarządca do
                        du... teraz za własne pieniadze trzeba będzie utrzymać nieruchomość. A jak sie
                        nie bedzie płacić to szybciutko się solidarni sąsiedzi wykruszą i takiego
                        niepłacącego wykluczą ze spoleczności. A co do stawek za czynsz to jak się
                        chciało mieszkać w apatamentach czy na wyspach luksusu to się płaci :D
                        • Gość: GOSC Re: Piekut Piaseczno IP: 194.106.192.* 13.10.06, 15:01
                          A ja zapraszam wszystkich przyszłych mieszkańców Central Parku na nasze nowo
                          otwarte forum... www.kniaziewicza.fora.pl, będziemy mogli podzielić się
                          informacjami jakie zdąbędziemy na temat budowy naszego osiedla
                          • Gość: admin Re: Piekut Piaseczno IP: 194.106.192.* 13.10.06, 15:35
                            www.kniaziewicza.fora.pl/viewforum.php?f=1
    • Gość: zzz Re: Piekut Piaseczno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 18:19

Panie Marcinie - na tym forum i na innych wylano już sporo pomyj na Pana,
      Pańskich współpracowników i Pana Pracodawcę....
      Ale trzymajmy się faktów:
      od kilku tygodni zobowiązujecie się w swoim biurze sprzedaży do odebrania
      pozwolenia na budowę Central Parku "na dniach". Tymczasem odwiedziłam Starostwo
      Powiatowe w Piasecznie i dowiedziałam się, że procedura wydania Wam pozwolenia
      została zawieszona... i to na Wasz wniosek. Z całym szacunkiem - co jest Panie
      Marcienie grane?
      Zapewne Pan jak i wielu innych forumowiczów, którzy zamierzają skredytować
      zakup mieszkania (90%?) słyszało o planach zlikwidowania "ulgi odsetkowej" od
      01/01/2007 (możliwość odlicznia od podatku odsetek od kredytu na zakup
      mieszkania). Warunkiem zachowania prawa do ulgi -w/g nowych przepisów - jest
      uzyskanie od banku pozytywnej decyzji o przyznaniu kredytu do końca 2006 . I tu
      pojawia się problem: tak długo jak nie otrzymacie pozwolenia na budowę (a mamy
      połowę października), Wasi klenci nie mogą składać wniosków o kredyt, wymaga go
      każdy bank. Jeśli nie otrzymacie pozwolenia w rozsądnym terminie, narazicie
      swoich klientów na straty rzedu 3 - 5 tys. zł rocznie (brak możliwości
      odliczania podatku). W związku z boomem na kredyty mieszkaniowe, czas
      oczekiwania na decyzję kredytową w bankach wydłużył się już do 3 - 4 tygodni.
      Dlaczego nadal nie macie pozwolenia (wniosek złożyliście w 07/2006)? Dalczego
      zawieśliście postępowanie o jego wydanie? Ci, którzy podpisali z P.D. umowy i
      wpłacili po 10.000 zł zaufali Panu i Piekut Development i są na Was
      skazani...Czy zagwarantuje Pan im na tym forum, że nie stracą podatku na kupnie
      mieszkania w Piekut Dev.?

Informacje o statusie wniosku Piekut Dev. o wydanie pozwolenia na budowę
      Central Parku nie są poufne i można je uzyskać w Starostwie Powiatowym w
      Piascznie, Wydz. Architektoniczno -

• Gość: Iza Re: Piekut Piaseczno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 20:21
      Włąśnie obejrzałam reportaż w telewizji TVP 1 odnośnie postępowania jednego
      dewelopera z Warszawy, sytuacja podobna do naszej. Deweloper podpisał w
      kwietniu tego roku umowy na sprzedaz mieszkań. ludzie wpłacali pieniądze,
      cieszyli sie, że beda mieli mieszkania jeszcze za przyzwoitą cenę. Teraz kiedy
      cena mieszkań drastycznie wzrosła, deweloper rozwiązał ze wszystkimi umowy,
      oczywiście zaczął zwracać pieniądze. Po prostu nie opłacało mu sie sprzedawać
      po cenach jakie były w kwietniu, wykorzystał okazję i te same mieszkania
      sprzedaje za cenę dwa razy wyższą. Myślę, że Piekut chce zrobić podobnie, na
      swój wniosek wstrzymał postepowanie na pozwolenie na budowę, chce poczekać jak
      ceny mieszkań dojdą do wyzszego pułapu. Ci wszyscy którzy podpisali umowe mogą
      sami sie przekonać, w umowie mamy, że jesli do końca marca 2007 nie otrzyma
      pozwolenia na budowę zwróci nam pieniadze....... i chyba do tego dąży. W marcu
      2007 cena 1 metra może wynieść 5000,00 zł a może i więcej, możemy sie
      spodziewać, że w marcu piekut da nam informację, że nie uzyskał pozwolenia na
      budowe i musi zwrócić wpłaconą zaliczkę. To jest może czarny scenariusz,
      chciałabym żeby tak było, ale po tym co widziałam w telewizji, jak zaczęłam
      przemyślać dlaczego nie chciał podpisać umowy w formie aktu notarialnego
      wszystko jest możliwe, mam nadzieję że moje obawy są przedwczesne i okażą się
      jako nieuzasadnione. Ale i tak proszę wszystkich o czujność i wyrażenie swoich
      opinii na forum. Jeżeli jednak mój czarny scenariusz zacznie się spełniać
      musimy podjąć zdecydowane działania aby mu zapobiec.
      • Gość: Patrycja Re: Piekut Piaseczno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 20:51
        Jestem zaszokowana tą wypowiedzią, również oglądałam ten program. Jesli na
        wniosek piekuta zostało wstrzymane postępowanie wydania pozwolenia na budowe to
        już nie jest sprawa cywilna to jest sprawa karna. Wszyscy, którzy podpisali
        umowę musimy teraz tworzyć jedną całość, nie możemy pozwolić żeby postąpili z
        nami tak jak z tymi ludźmi, którzy występowali w tym reportażu. Dlatego proszę
        wszystkich musimy sie zjednoczyć i zabronić piekutowi wycofania się z umowy.
        Mamy jeszcze szansę...... jeszcze nie jest za późno
    • Gość: Piter Re: Piekut Piaseczno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 20:25
      Nas, którzy podpisali umowy z piekutem chyba też to czeka

Klienci utopieni w Złotym Stawie
      Małgorzata Zubik2006-10-14, ostatnia aktualizacja 2006-10-14 00:25
      Znowu niesłowny deweloper - blisko stu klientów spółki Maripol na lodzie. Po
      roku firma ogłosiła, że rezygnuje z inwestycji. To dla ludzi cios, bo ceny
      mieszkań w Warszawie rosną z miesiąca na miesiąc. Niektórzy mogą stracić nawet
      100 tys. zł

Fot. Aleksander Prugar / AG
      Tomasz Pohorecki, niedoszły klient firmy Maripol- Jesteśmy zrozpaczeni - mówią
      byli klienci Maripolu, którzy zarezerwowali mieszkania na osiedlu Złoty Staw
      przy Górczewskiej. Wpłacili po 5 tys. zł i teraz nie bardzo wiedzą, co począć.

Takich jak oni jest coraz więcej, a liczba skarg na deweloperów rośnie z dnia
      na dzień. - Codziennie zgłasza się do nas kilkadziesiąt osób - oblicza
      Małgorzata Rothert, miejski rzecznik konsumentów. - Jeden pracownik przez cały
      dzień zajmuje się już tylko deweloperami. Są silniejszą stroną, bo na rynku
      mieszkaniowym popyt jest większy niż podaż. Umowy rezerwacyjne nic nie znaczą,
      najprawdopodobniej deweloperzy rezygnują z nich po to, by zyskać na czasie i na
      cenie.

"Gazeta" opisywała niedawną głośną sprawę spółki Pirelli Pekao Real Estate. Ta
      w sierpniu uznała, że nie będzie dłużej honorować ani rezerwacji, ani
      zapisanych w nich cen z końca poprzedniego roku. Klienci firmy byli wściekli.

A ceny szaleją

Nic dziwnego, bo ceny mieszkań w Warszawie szaleją. Wiosną mieszkania przy
      Górczewskiej kosztowały po 4-4,7 tys. zł za m kw. Dziś firmy budujące w tej
      okolicy sprzedają mieszkania najtaniej po 5,3 tys. zł, a w większości po blisko
      6 tys. zł.

- Dopóki nie ma umowy przedwstępnej, prawnie deweloperowi trudno coś zarzucić -
      przyznaje Tomasz Pohorecki, jeden z poszkodowanych przez Maripol. Obliczył, że
      teraz za 70-metrowe mieszkanie będzie musiał zapłacić ok. 100 tys. zł więcej. -
      Jeszcze w sierpniu słyszeliśmy zapewnienia, że pozwolenie na budowę będzie
      wkrótce gotowe. Wtedy można byłoby podpisać u notariusza umowy.

Nic takiego jednak się nie stało. Zamiast podpisywać z klientami akty
      notarialne, Maripol ogłosił, że rezygnuje z inwestycji.

- Podejrzewamy, że wkrótce zacznie się tam budowa - mówią rozczarowani klienci
      dewelopera. - Tyle tylko, że teraz firma będzie sprzedawać mieszkania nowym
      osobom już po wyższych cenach, które zmieniają się przecież z miesiąca na
      miesiąc.

Dostaną rabat, ale na co?

- Wiem, że to tak wygląda, bo głośno było o podobnych sytuacjach, gdy firmy
      rezygnowały z rezerwacji, żeby więcej zarobić. Ale u nas jest inaczej -
      zapewnia Paweł Arabas, szef projektu Złoty Staw w Maripolu. I przekonuje, że
      inwestor naprawdę zrezygnował z inwestycji. Nie będzie jej też przy
      Górczewskiej prowadzić żadna spółka powiązana z Maripolem. Powodem takiej
      decyzji jest to, że już rok trwają zabiegi o pozwolenie na budowę. A to za
      długo - spółka liczyła, że załatwi formalności szybciej. Tymczasem protestowali
      sąsiedzi osiedla, projektanci musieli obniżyć budynek. Teraz pozwolenie nie
      może się uprawomocnić, bo pojawiły się kolejne protesty. Zajmuje się nimi
      wojewoda.

- Wiemy, że ceny mieszkań poszły w górę. Dlatego chcemy zrekompensować naszym
      klientom tak długi czas oczekiwania. Myślimy o 5-procentowym rabacie na
      mieszkania w innych lokalizacjach - proponuje Paweł Arabas. Niestety, dziś nie
      może powiedzieć, o jakie konkretnie inwestycje chodzi. Klienci mieliby się o
      nich dowiedzieć wiosną.

Tymczasem każdy miesiąc jest na wagę złota. Bywa, że deweloperzy zwlekają z
      podpisywaniem umów wstępnych z klientami, choć mają pozwolenia na budowę i
      prowadzą prace. Jak Mostostal Technika. Spółka buduje w Wawrze osiedle Poezji
      Etap II. Budowa trwa od czerwca, ale sprzedaż zacznie się dopiero w grudniu.
      Jak się dowiadujemy w biurze obsługi klienta, dziś ceny zaczynają się od 4,5
      tys. zł za m kw., ale w momencie podpisywania umów wstępnych będą waloryzowane.

• Gość: Piter Re: Piekut Piaseczno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 17:15
        Zapraszam wszystkich przyszłych mieszkańców Central Park na forum
        www.kniaziewicza.fora.pl
        • marcinwojtecki Re: Piekut Piaseczno 16.10.06, 14:19

Gość

Ostrzeżeń: 0/5

Wysłany: Pon 10:30, 16 Paź 2006 Temat postu:

--------------------------------------------------------------------------------

Dzień dobry Państwu , przeczytałem te wszystkie oskarżenia ale przyjmuje je ,
          macie do tego prawo .
          Nie bede się tutaj rozpisywał , nie mam na to czasu ja jestem od budowania a
          nie od pisania , kiedyś miałem na to więcej czasu teraz niestety nie mam.
          Więc krótko na temat pozwolenia , postępowanie wstrzymaliśmy sami ponieważ nie
          dostaliśmy z gminy jednego dokumentu tj. uzgodnienia wjazdu . Na taki dokument
          normalnie czeka się 2 tygodnie ale teraz przed wyborami kiedy w gminie zajmują
          się budowaniem dróg nikt na to nie ma czasu , ja osobiście chodze do gminy 2
          razy w tygodniu i proszę o niego . Gdybyśmy nie wstrzymali postępowania ,
          starostwo niewydało by nam pozwolenia i całuy proces zaczęli byśmy od początku.
          Jeżeli jednak Państwo czują się oszukani , zapraszam do biura , rozwiążemy
          umowę zwróce Państwu pieniądze i niebędziemy się wzajemnie denerwować.
          Marcin Wojtecki

Powrót do góry

Marcin Wojtecki
          Gość

Ostrzeżeń: 0/5

Wysłany: Pon 11:42, 16 Paź 2006 Temat postu:

--------------------------------------------------------------------------------

Proszę Państwa piszecie tutaj o różnych rzeczach, proponuje spotkanie u mnie w
          biurze , zbierzcie się i zapraszam , dostosuje się do terminu który
          zaproponujecie.
          Marcin Wojtecki

Powrót do góry

• Gość: Iza Re: Piekut Piaseczno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 21:38
            Podobno już mają ten dokument, podobno do końca przyszłego tygodnia maja mieć
            pozwolenie na budowe................... wszystko ale podobno......... nie znam
            tego dewelopera i nie wiem na ile można mu wierzyć , czytałam kniaziewicza
            forum i mówiąc prosto...... włosy sie mi stanęły dęba..... jeszcze nigdy
            (oprócz multihekka) nie czytałam tyle niepochlebnych opinii co o nich

ZAPRASZAM WSZYSTKICH PRZYSZŁYCH MIESZKAŃCÓW CENTRAL PARK NA FORUM:
            www.kniaziewicza.fora.pl
            • Gość: Libera Re: Piekut Piaseczno IP: *.aster.pl 22.10.06, 17:37
              PO CO POWSTAŁO FORUM KNIAZIEWICZA???
              Kilku buntowników korzystając z nieobecności Pana Wojteckigo , postanowiło
              rzucić mu rękawicę. Stworzyli ring no i się zaczęło.
              Jednak po powrocie z dalekich krain, podjął ją zaczął z nimi walczyć. Walka
              trwała tydzień, a on walczył dzielnie, odpierając ataki.
              W ten późny, sobotni wieczór, pojawił się tajemniczy Paweł i krzyknął:

„Huraaaa!!! Mam pomysł. Przekujmy kosy na sztorc, postawmy blokade na
              Kniaziewicza, a ja rezchełstam koszule niczym Rejtan broniac p. Marcinowi
              dostępu do biura....
              Zaraz,zaraz, o czymś zapomniałem..... hmmmm.....właśnie a RÓG!!! Coś było z tym
              rogiem, tylko już nie wiem czy to był złoty czy bawoli, cętkowany,
              krety...hmmm... nieważne i tak nie mam.... OSTAŁ MI SIĘ INO SZNUR, a poniewaz
              lektura tego forum skłania mnie do myśli samobójczych, to połaczenie obu
              składników może zaowocować tragedią. W takim razie mam prośbę do szanownej pani
              ADMIN o usunięcie mojego konta, bo na odejście jestem ociupinkę za młody.”

O godzinie 21.54 Tajemniczy Paweł nie lubiący oglądać telewizji siada i włącza
              najbardziej przez niego nie lubiący TVN 24 i wtedy, aż krzyknął:

„WOW.... właśnie podali, że z "szafy Lesiaka" wypadły umowy mieszkańców Cental
              Park. Teraz to zrobi sie smród wokół sprawy ”

Na tę wiadomość, mocnej choć nie radzącej sobie z oprawcą Amazonce Adminie,
              przychodzi na pomoc klient Marcin i rozpoczyna próby pozbycia się Pana
              Wojteckigo.
              Tajemniczy Paweł, będą już w posłaniu, szepcze po cichutku swojej
              zaniepokojonej połowicy:

„Dawno, dawno, w odległej galaktyce.....
              W republice Central Park nastapił rozłam
              Mroczne siły skupione wokół demonicznego
              Sith'a Lord'a Wojteckiego zawarły z nim pakt
              w celu uciszenia nielicznej już grupy rebeliantów.
              Ale dla rebelii zawitała nadzieja, z krańca galaktyki
              przybył rycerz Jedi Marcin, który wyruszy do mistrza
              Piekuta, aby zasięgnąć rady jak wygnać złego Sith'a do
              układu Seszele i przywrócic pokój upadającej republice.....”

Tuż przed północą, na pomoc buntownikom przychodzi frania i wzywa do wyrzucenia
              z ringu Pana Wojteckiego.
              Tutaj Paweł jest dla niej pełen poparcia, przyznając jej racje:

„Słusznie Frania, wywalmy p. Wojteckiego, a odpowiedzi na nasze pytania
              otrzymamy z Marsa. Mamy tam kilka sond.... powinny wystarczyć. ”

Dochodzi północ, Paweł mający dostęp do tajnych informacji WSI i MSW przekazuje
              najnowsze informacje ze sztabu kryzysowego komendy stołecznej.

,, Drzwi biura komisarza Zawady otworzyły się z hukiem i do pokoju wpadł
              zdyszany Szczepan
              - Co jest Szczepan? - zapytał Zawada.
              - Panie komisarzu, na mieście pojawiła się informacja, że niedługo przyszli
              mieszkańcy CP beda brać kredyty!!! - wypalil Szczepan.
              -Cholera jasna!!! I dopiero teraz mi to mówisz.- zdenerwował sie komisarz. -
              Bierz dwie brygady "kominiarzy", niech pobiorą dziurkacze i lecą obstawiać
              banki. Szykują nam sie poważne zamieszki w mieście”

Po tych wszystkich informacjach po długiej i wyczerpującej walce, zbiera się
              Starszyzna, buntowników. Po całonocnych debatach, w niedzielne południe,
              dochodzą do wniosku , że należy wyrzucić z ringu Pana Wojteckiego.

,, nie mamy jeszcze tak mocnego i odpowiedniego zawodnika, musimy znaleźć
              takiego , wytrenować i w tedy walkę zacząć na nowo. Wtem ktoś mówi zaspanym
              głosem, poszukajmy na Pana Wojteckiego czegoś
              w IPN-ie, , wtedy będziemy mieli twarde dowody i będziemy mogli go szantażować”

Po tej Przygodzie Pan Wojtecki wraca, do swoich najbliższych i lojalnych
              klientów!!!
              • lulu000 Re: Piekut Piaseczno 23.10.06, 11:42
                NIGDY, proszę Was nie logujcie się na to forum. NIGDY nie zdarzyło mi sie, aby
                usuwac posty oraz użytkownika TYLKO za to, że pozytywnie wyraża sie o
                deweloperze!!!!
                A ja właśnie za to, że nie krzyczałam na dewelopera/nie obrażałam dewelopera -
                zostałam usunięta z tego forum.
                Moja współpraca z Piekutem jest bardzo pozytywnie przeze mnie oceniana - za co
                niestety została pozbawiona prawa głosu na forum. Tam tylko moga pisać posty
                osoby, które nie lubią Piekuta.. cóż za demokracja. Admin tam uzywał tego
                słowa - ale chyba nie rozumie, co ono oznacza.
                Potwierdziło się, że jedynym słusznym forum o inwestycjach budowanych przez
                firmę Piekut - jest www.piekut.fora.pl.
                Pozdrawiam i przestrzegam przed forum kniaziewicza.pl
              • sami55 Re: Piekut Piaseczno 23.10.06, 11:52
                Forum powstało aby jeździć sobie do woli po developerze. Obrzucać błotem,
                obrażać i być oczywiście przy tym anonimowym. Byłam na tym forum zarejestrowana
                do dziś. Okazałao się, że moje poglądy są sprzeczne z innymi (czytaj: nie
                obrażam developera) wiec admin postanowił mnie wyrzucić z forum a wcześniej
                wyrzucił developera i kilka innych niewygodnych osób nie podzielających jego
                poglądów.

Kilkakrotnie pytałam się administratora jak zamierza zweryfikować czy na forum
                są zarejestrowane osoby zwiazane z inwestycją ale nie doczekałam się odpowiedzi.
                A kiedy to wytknęłam to administratorowi to usunął moje konto i skasował
                niewygodnego dla niego posta, który wykazywał jego nieudolność.

• Gość: adminka Re: Piekut Piaseczno IP: 194.106.192.* 27.10.06, 10:31
                  Chciałabym na tym forum przeprosić Pana Marcina Wojteckiego za to, że dałam sie
                  wciągnąć w tą dziecinadę, która wystapiła na forum kniaziewicza.
                  Zakładając forum kniaziewicza nie przypuszczałam, że potoczy się zupełnie w
                  innym kierunku niż myslałam. Byc może spowodowane było tym, że na forum
                  wchodzili wszyscy i pisali co chcieli przypuszczam, że w większości byli to
                  ludzie, którzy nie mieli nic wspólnego z osiedlem Central Park.
                  Jeszcze raz serdecznie przepraszam.
                  • nea78 Re: Piekut Piaseczno 27.10.06, 11:25
                    Fajnie że przepraszasz, należy się. A co do atmosfery na forum to mogłaś kasować
                    posty obrażające developera oraz nie mające nic wspólnego z inwestycją jako
                    admin miałaś taką możliwość. Zamiast tego były kasowanie posty osób, które
                    pozytywnie się wypowiadały o współpracy z developerem.

• Gość: Gość Re: Piekut Piaseczno IP: *.crowley.pl 27.10.06, 11:58
                      Nea, daj spokój. Przeprosiła i po temacie. Różni ludzie różne rzeczy mogą lub
                      mogli.
                      • rabena Re: Piekut Piaseczno 27.10.06, 12:12
                        Nea wiesz jakie mam zdanie o deweloperach i go nie zmienię, prywatnie szanuję
                        Ciebie i Marcina Wojteckiego, a wszędzie są różni ludzie, i ja nie popieram
                        braku kultury. To są sprawy, które powinny być dyskutowane na wyższym poziomie.
                        A na forum niezależnym powinno się wypowiadać i dobrze i źle, po to jest takie
                        forum. Ale jak widać prowadzenie takowego nie jest takie proste jak się wydaje.
                        Zachęcam Panią Admin do wyciągnięcia wniosków i niezrażania się
                        niepowowodzeniem, bo pomysł miała dobry.
                        • marcinwojtecki Re: Piekut Piaseczno 27.10.06, 12:25
                          Pani admin, przyjmuje przeprosiny i cała sprawę puszczam w niepamięć.
                          Marcin Wojtecki
                          • Gość: kamila Re: Piekut Piaseczno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 15:47
                            A ja nie wiem, po przeczytaniu tego wszystkiego, co mam o tym myslec:(( bo
                            chcialam kupic mieszkanie...
          • Gość: dede Re: Piekut Piaseczno IP: *.prosper.pl 06.03.07, 10:01
            Panie Marcinie, czy mógłby Pan udzielić odpowiedzi, czy sprawy o wstrzymaniu
            postępowania zostały rozwiązane.
            Będę wdzięczny za odpowiedź
            • Gość: Iwa Re: Piekut Piaseczno IP: 62.233.237.* 06.03.07, 12:36
              jakiego postępowania?
              • Gość: gość Re: Piekut Piaseczno IP: *.acn.waw.pl 06.03.07, 16:28
                Wystarczy znajżeć na stronę piekuta i zoabczyć że budynki mają już prawie
                pierwsze piętro. Ludzie już drugą transze płacą.....A pozowlenie od 27-11-2006
                jest prawomocne.....Jakbyś był przyszłym mieszkańcem to byś takie rzeczy wiedział...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka