IP: *.catv.net.pl 01.03.06, 14:15
Czy ktoś słyszł o tej firmie? Ma budować bliźniaki na Białołęce.
Obserwuj wątek
    • Gość: tga Re: Budohal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.06, 14:22
      z tego co wiem, to jest ich pierwsza inwestycja w budownictwo mieszkaniowe,
      wczesniej inne obiekty (np. hale) www.budohal.pl , a inwestycja o ktorej
      piszesz to www.wisniowyzakatek.pl, blisko ratusza Białołęka ale po drugiej
      stronie Modlińskiej
    • Gość: daad Re: Budohal IP: *.kablowka.waw.pl 23.03.06, 22:44
      Co oni teraz buduja?
      • Gość: picasso14 Re: Budohal IP: *.chello.pl 10.05.06, 22:19
        Obecnie będą budować kolejnę osiedle większe od Wisniowy zakątek.
        Wiśniowy Sad II na Białołece - Choszczówce, www.wisniowysad2.pl.

• Gość: t Re: Budohal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 22:22
          kupili na Choszczówce działkę graniczącą z osiedlem "niby domów" wybudowanych
          przez "JW Destruction"
          • Gość: picasso14 Re: Budohal IP: *.chello.pl 27.05.06, 12:43
            bardzo drogo wyceniają najmniejszy blisniak 140 m z działką 600 m za 490 tys w
            tamtym miejscu to lekko przesadzona stawka
    • Gość: e. Re: Budohal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 12:09
      wiszą kasę ludziom, od których kupują materiały i podwykonawcom. cwaniaki. mają
      sprawy w sądzie o niezapłacone faktury. odradzam.
      • joa21 Re: Budohal 04.06.06, 11:23
        a ja slyszalam, ze cos wspolpracownikom sie nie spodobalo i zaczeli bruzdzic
        budohalowi - moze Ty jestes jednym z nich?
      • Gość: f Re: Budohal IP: *.aster.pl 29.06.06, 22:04
        skad to wiesz? pewna informacja?
      • Gość: bella Re: Budohal - UWAGA na nich !!! IP: *.crowley.pl 06.09.06, 14:29
        Ja też ODRADZAM!!! Zarezerwowaliśmy bliźniaka w "Wiśniowym Zakątku", ale po
        przeczytaniu umowy przedwstępnej, doszliśmy do wniosku, że to jakiś PRZEKRĘT!
        Umowa ta w wielu miejscach naruszała prawo nie wspominając o interesie
        kupującego! Właściciele Budohalu mówili o odrębnej własności, a w umowie były
        zapisy odnośnie wspólnoty mieszkaniowej!!! Ponad to okazało się, że
        nieuregulowana jest sprawa działki (trzech współwłaścicieli)a umowa
        przewidywała wspólne użytkowanie działki przez wszystkich kupujacych, zamiast
        odrębnej hipoteki!!! I jeszcze inne tego typu kwiatki. Ogólnie rzecz biorąc
        zgłosiliśmy 8 stron A4 (czcionka 12) uwag do umowy, która miała tyle samo
        stron !!! Sami z nas zrezygnowali, grzecznie oddając kasę za rezerwację :))
        Uff...
        • Gość: katka Re: Budohal - UWAGA na nich !!! IP: *.era.pl 07.09.06, 10:55
          Też zrezygnowaliśmy po przeczytaniu umowy. Nawet nie próbowaliśmy zgłaszać
          uwag. Tak skonstruowana umowa zdyskredytowała firmę w naszych oczach od razu.
          Chyba tylko desperat mógłyby ją podpisać.
          • Gość: bella Re: Budohal - UWAGA na nich !!! IP: *.crowley.pl 07.09.06, 11:16
            Uwierz mi, że znaleźli się tacy, którzy podpisali umowę na bliźniak o wartości
            ok. 460 tys. zł bez mrugnięcia okiem, bez konsultacji z prawnikiem!!! My
            rezerwowaliśmy ostatni wolny dom, a jak zgłosiliśmy uwagi do umowy, to
            właściciel Budohalu był wielce zdziwiony i powiedział, że nikt inny nie miał
            zastrzeżeń i właśnie zaczynają podpisywać umowy przedwstępne. O ludzie!!!
            I żeby było śmieszniej/tragiczniej - jak nam pan z Budohalu opowiadał o naszych
            przyszłych sąsiadach, to okazało się, że to prawie sami sławni i nadziani
            (osiedle ma być na 9 rodzin), więc żeby na prawnika sępić w tak ważnej sprawie
            jak zakup domu to mi się w głowie nie mieści!
            No to naiwniacy umoczyli niezłą kasę, ale najwidoczniej stać ich na to...
            A wam "Katka" Budohal zwrócił kasę za rezerwację?
            • Gość: katka Re: Budohal - UWAGA na nich !!! IP: *.era.pl 07.09.06, 11:39
              My byliśmy zainteresowani drugim osiedlem "wiśniowy sad". Do tej pory nie mają
              pozwolenia na budowę i nie wiem, czy podpisują już jakieś umowy rezerwacyjne.
              My nie podpisaliśmy i wpłaciliśmy nic. Nie po przeczytaniu TAKIEJ umowy.
              Pan w budohalu powiedział nam, że przy "wiśniowym zakątku" mieli
              zbyt "liberalne" umowy i inwestorzy wprowadzają im teraz za dużo zamieszania
              zmieniając projekty.
              Szkoda gadać.
              • Gość: bella Re: Budohal - UWAGA na nich !!! IP: *.crowley.pl 07.09.06, 12:53
                "zbyt liberalne umowy"?! Pusty śmiech mnie ogarnia jak to słyszę.
                Bliźniaka zarezerwowaliśmy na początku marca, kiedy postawione już fundamenty
                zalegała gruba warstwa śniegu. I już wtedy wielkość działki, na której miało
                powstać 5 bliźniaków, wydawała się nam dziwnie skromna.
                Śnieg w kwietniu stopniał, a my osłupieliśmy. Po pomiarze fundamentów okazało
                się, że powierzchnia domu będzie dużo mniejsza niż zakładał projekt, a to były
                dane bez tynków wewnętrznych! Pokoiki po kilka m2 i zupełnie nieustawny salonik
                (20m2), w którym kominek to chyba na suficie można zamontować oraz
                mikroskopijna kuchnia to jak na "dom na całe życie" - jest jedną wielką
                PORAŻKĄ!
                Dlatego nie dziwię się, że "inwestorzy" zmieniają projekty, bo jak ludziom
                klapki z oczu spadły to nic innego im niepozostało. Chyba, że ktoś lubi
                mieszkać w domku dla krasnoludka o wyglądzie luksusowej willi :)
                Ja dzięki temu doświadczeniu dałam sobie spokój z domkami budowanymi przez
                developerów i zdecydowałam się na kupno mieszkania.
                Jak będzie mnie już stać na działkę w super lokalizacji i będę mieć czas na
                pilnowanie budowy, to sama sobie wymarzony dom postawię. I podejrzewam, że
                wyjdzie mnie to o wiele taniej.
                A teraz modlę się, żeby kolejny developer wybudował moje mieszkanie zgodnie z
                planem, bo niestety znowu kupiłam jedynie papierowe projekty :( Tyle że,
                przynajmniej umowa przedwstępna była profesjonalnie i w miarę uczciwie
                przygotowana.
                Ale co robić, taki rynek, taki chory czas...

• Gość: leo Re: Budohal - UWAGA na nich !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.06, 13:23
                  dziwie się... ze mną podpisali umowę i zaakceptowali wiekszość moich zmian.z
                  notariuszem nie było też problemu.z tego co wiem nie chcieli sprzedawać
                  mieszkan osobom konfliktowym bo 10 lokal ma być siedzibą ich firmy.a jeśli
                  idzie o zaawansowanie prac to jest pewien poslizg ale niewielki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka