Dodaj do ulubionych

Dom Development Osmańczyka

06.03.06, 18:40
Wkrótce mam podpisać umowę na mieszkanie przy Osmańczyka z Dom Development...
Czy komuś udało się wynegocjować coś w umowie, jeśli tak, to proszę o pomoc.
Czy ktoś badał ją u prawnika? Czy są jakieś powody, dla których powinnam
wycofać się z decyzji o kupnie mieszkania u tego developera lub z tej
konkretnie inwestycji? Szukam kogoś, kto kupił tam mieszkanie..
Obserwuj wątek
    • jater Re: Dom Development Osmańczyka 06.03.06, 19:47
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=23922475
      • agga28 Re: Dom Development Osmańczyka 06.03.06, 22:55
        thx
    • Gość: beta3 Re: Dom Development Osmańczyka IP: *.man.polbox.pl 14.03.06, 14:31
      my tez kupilismy mieszkanie od DD i bardzo tego zalujemy. przynajmniej jak na
      razie. w tej chwili maja trzymiesieczne opoznienie z inwestycja na Tarchominie.
      metnie sie tlumacza. nie dostalismy kluczy nawet do wykanczania mieszkania,
      poza tym nie zalatwili w terminie pozwolenia na zamieszkanie od gminy. nie
      mozemy ani zamieszkac w naszym mieszkaniu, ani nawet polozyc podlog, zrobuic
      czegokolwiek. nasi znajomi, ktorzy zamowili wersje pod klucz, tez nie sa
      zadowoleni. obsuga klienta pozostawia wiele do zyczenia. chyba ze ktos lubi
      wydawac 200 tys. i byc traktowany jak petak.
      • agga28 Re: Dom Development Osmańczyka 14.03.06, 20:31
        co do obsługi niestety się zgadzam...Podpisywanie umowy niemalże z zadyszką,
        prawie na kolanach. W dodatku pan był bardzo mało profesjonalny i niezbyt
        grzeczny - wydawało mi się, że trochę szkoda mu czasu na nas... Nie mówiąc już
        o jakiejś kawie czy herbacie.. A jak poprosiłam o wypis z KW, to dał mi co
        prawada, ale powiedział, że mogłam wcześniej go o to poprosić, bo on ma
        przecież klientów na 17.. Dziwne to było, mój narzeczony twiedzi, że lepiej
        obsługuje klientów za 100 zł, no ale cóż.. i tak mają dobrą opinię w porównaniu
        z resztą deweloperów..
        • emila25 Re: Dom Development Osmańczyka 15.03.06, 13:14
          My nie mieliśmy żadnych problemów, przy podpisaniu umowy, było
          sympatycznie ,wszyscy byli nad wyraz uprzejmi, podziękowano nam za dobra
          decyzję.
          Wszelkie zmiany załatwialiśmy bez żadnych przeszkód.

Pozdrawiam
          • Gość: marara Re: Dom Development Osmańczyka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.03.06, 18:22
            Sugeruje nie pisać pochwał w strone DD do dostaniesz zaraz bure od reszty
            mieszkańców zmuszonych na siłe do kupna mieszkania w DD ;) ale oczywiście się z
            tobą zgodze obsługa jest super moim zdaniem, jeśli Pan od wykończenia dzwoni z
            pomysłem jak wykończyć dany fragment mieszkania bo nie mogliśmy tego wymyśleć
            na spotkaniu z nim to po pierwsze myśli o swoich klientach po drugie czuje
            satysfakcje z swojej pracy i zadowolenia klienta. Także nie widze tu żadnych
            negatywnych punktów.
          • Gość: kaska Re: Dom Development Osmańczyka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.03.06, 19:55
            Podziekowano wam za dobra decyzje? Nie spotkalam sie z takim obyczajem.
            Podyiekowano wam ze daliscie sie zlapac lub daliscie im zarobic.
            • Gość: Wiking Re: Dom Development Osmańczyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 17:04
              Dobrą decyzję? Obawiam się że tylko dla DD. A macie w umowie że DD nie jest
              właścicielem gruntu tylko wieczystym użytkownikem. Zapewne tak bo jest to na
              pierwszej stronie umowy.
              Co to oznacza? Najprawdopodobniej koszty w przyszłości i to duże.
              Przekształcenie we własność działki będzie najprawdopodobnie konieczne bo w
              Unii Europejskiej nie ma czegoś takiego (DD oczywiście mówi że jest, ale to
              bzdura - rozmawiałem z prawnikami - użytkowanie wieczyste to twór
              komunistyczny) a przepisy trzeba będzie dostosować. Kosztuje to tyle na ile
              wyceni w momencie przekształcania działki rzeczoznawca minus dotychasowe wpłaty
              za użytkownie wieczyste (1% wartości działki rocznie). W przypadku Osmańczyka
              to będzie najprawdopodobniej kilka mln złotych podzielone przez 150 mieszkań
              (tyle chyba jest w tej inwestycji) więc do dopłaty będzie po kilkadziesiąt
              tysięcy na każde mieszkanie.
              Jeśli się mylę to niech ktoś mnie poprawi. Może ktoś ma jakieś inne informacje.
              Pozdrawiam.
    • wierzbek2 Re: Dom Development Osmańczyka 15.03.06, 19:14
      Niestety DD w tej inwestycji zaczyna oficjalnie mówić o 2 miesięcznym opóźnieniu.
      • agga28 Re: Dom Development Osmańczyka 15.03.06, 20:30
        To opóźnienie to właściwie pewnik, my podpisaliśmy umowę w poniedziałek i
        termin oddania został wyznaczony na grudzień.. Co do narzekań na obsługę, to
        zgadzam się, że nie wolno uogólniać.. Być może mielismy pecha trafiając akurat
        na tę osobę. Mam nadzieję, że teraz będzie dobrze:)
        • Gość: wierzbek2 Re: Dom Development Osmańczyka IP: *.aster.pl 15.03.06, 21:18
          Czy udało Wam sie coś zmienić w umowie z DD ?
          • agga28 Re: Dom Development Osmańczyka 15.03.06, 21:55
            Nam się nie udało, ale też, muszę przyznać, wcale się nie staraliśmy.. Umowa
            wydawała nam się ok.. jak na developera oczywiście... Jaki punkt cię martwi?
            • wierzbek2 Re: Dom Development Osmańczyka 16.03.06, 21:52
              Zapisy odnośnie opóźnienia Sprzedającego oraz zwłoki Kupującego.
              Niestety nie jest to to samo i dotyczy wyłącznie regresu zgodnie z KC w stosunku
              do Kupującego :(
              • agga28 Re: Dom Development Osmańczyka 16.03.06, 21:56
                Wiem, że nie jest to to samo... ale nawet na to nie liczyłam. To w przypadku
                deweloperów raczej niewykonalne. Cieszyłam się, że w ogóle isnieje jakaś
                wzajemność roszczeń oraz możliwość odstąpienia od umowy przez każdą ze stron,
                bo większość deweloperów tego nie zapewnia. Ale oczywiście możesz próbować:)
                • wierzbek2 Re: Dom Development Osmańczyka 18.03.06, 14:02
                  Umowa podpisana :-)Teraz trzymam kciuki za dotrzymanie (i tak juz przesuniętego)
                  terminu odbioru.
                  • agga28 Re: Dom Development Osmańczyka 19.03.06, 23:30
                    spoko... budują już trzecie piętro..:D
                    • Gość: artm Re: Dom Development Osmańczyka IP: *.cdmpekao.com.pl / *.cdmpekao.com.pl 20.03.06, 09:08
                      Faktycznie -juz, tylko, ze w czesci srodkowej nie skonczyli jeszcze drugiego.
    • Gość: kimono Re: Dom Development Osmańczyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 09:35
      czy oni gdzies jeszcze buduja?
    • Gość: michal Re: Dom Development Osmańczyka IP: *.0-24.192.121.192.host.songnetworks.se 03.04.06, 13:06
      po ile oni tam krzycza za to?
      • agga28 Re: Dom Development Osmańczyka 03.04.06, 21:54
        teraz za 4540 za m2, ale chyba nie za wiele mieszkań zostało...
        • wierzbek2 Re: Dom Development Osmańczyka 09.04.06, 10:32
          Prawdopodobnie będę rezygnował z mieszkanka na 3 piętrze 91m2 (4,6 TPLN za m2) +
          2 garaże.
          DD twierdzi że nie ma możliwości zmiany w projekcie na tym etapie budowy, a ja
          nie kupię mieszkanka bez tej zmiany :-(
          Prawdopodobnie z tego powodu nasze drogi się rozejdą.
          Czy wiecie kto projektuje mieszkania dla DD ?
          • Gość: ania Re: Dom Development Osmańczyka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.04.06, 18:28
            Top Development Sp. z o.o.
            ul.Dzika 13/23/ lok 93
            tel;635 97 95,
            636 71 64
            To namiary na projektanta
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka