Dodaj do ulubionych

BRZEZINY - jakies nowiny?

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.02, 21:35
Drodzy sasiedzi - Ci juz i Ci za niedlugo - jakies dobre wiesci ws czynszu?
ws wspolnej strony? ws wspolnego adwokata?
Jak sie mieszka na Brzezinach? Jestescie zadowoleni z odebranych mieszkan?
serdecznie pozdrawiam przyszlych sasiadow z IV-ki...

Fly (Orion 17)
Obserwuj wątek
    • Gość: Marta III etap Re: BRZEZINY - jakies nowiny? IP: 217.96.20.* 04.12.02, 11:24
      Przeraziły mnie informacje jakie przedstawili lokatorzy I etapu. Czy sprawy się
      wyjaśniły? Co z aktami?!, Co z czynszem i drogą na osiedlu?
      • Gość: peroz Re: BRZEZINY - jakies nowiny? IP: *.jjs.pl / 62.233.165.* 05.12.02, 09:34
        Gość portalu: Marta III etap napisał(a):

> Przeraziły mnie informacje jakie przedstawili lokatorzy I etapu. Czy sprawy
        się
        >
        > wyjaśniły? Co z aktami?!, Co z czynszem i drogą na osiedlu?
        Byłem wczoraj w dziale sprzedaży na osiedlu.Było ciemno ale udalo mi się
        zauważyć nowa drogę, przy okazji uważajcie na wjazd na parking przydziale
        sprzedaży bo ślisko i trochę zmieniono wjazd!Jestem bliski podpisania umowy
        (orion 13) ale jeszcze się zastanawiam po analizie dyskusji na tym forum!
        Pozdrawiam wszystkich Agromaniaków szczególnie z pionierów z pierwszego etapu!
        Peroz.
        • Gość: orion6 Re: BRZEZINY - jakies nowiny? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.02, 10:52
          Witam,

Moim zdaniem sytuacja jest w tej chwili taka, że część
          mieszkańców z I etapu jest na scieżce wojennej z
          Agromanem i faktycznie trudno im się dogadać. Troche inne
          są jednak odczucia osób z pozostałych etapów co na pewno
          jest związane z tym, że etapy II oraz III budowane są
          zgodnie z harmonogramem albo nawet szybciej. Ja
          generalnie nie narzekam tzn. nie było sprawy której nie
          da się po ludzku omówić i dojść do porozumienia. A
          najważniejsze jest to, że mój orion nr 6, mimo że mam
          odbiór w maju, jest praktycznie gotowy.
          pozdrawiam,

przyszły mieszkaniec oriona 6
          • Gość: Grzechu Re: BRZEZINY - jakies nowiny? IP: 157.25.92.* 05.12.02, 11:04
            Witam
            Potwierdzam ,że można się z nimi dogadać - a nawet warto ich trochę pomęczyć!
            Opłaca się! Ja jestem z IV etapu Orion13
            Pozd.
    • Gość: Fly Re: BRZEZINY - jakies nowiny? IP: *.gtech.com / 156.24.231.* 05.12.02, 13:57
      dzieki wszystkim za wiesci, wiem ze I etap (lokatorzy) nie moga odzyskac
      pieniedzy za opoznienia w odbiorze (4 miesiace) - w umowie jasno stoi, ze
      warunki pogodowe moga wplynac na przesuniecia - mozna tak wiec w kolko -
      lokatorzy swoje a agroman swoje...
      no coz - zostaje czekac, obserwowac i dzialac..
      cieszy mnie, ze czesc przyszlych lokatorow zaglada na forum i ze byc moze w
      przyszlosci nie bedziemy anonimowo mijac sie na osiedlu..
      pozdrawiam wszystkich...
      Fly
      • Gość: Kowal Re: BRZEZINY - jakies nowiny? IP: 195.94.199.* 05.12.02, 14:03
        Do dzisiaj bylem taki szczesliwy, ze kupilem w Agromanie mieszkanie, a tu prosze!!! Taki
        kwietek.
        Do tej pory mam calkiem mile wspomnienia z dzialu sprzedazy oraz obslugi po
        podpisaniu umowy. Wiem, ze tak naprawde to mozna ocenic developera po odbiorach,
        ale staram sie byc dobrej mysli. Najgorsze sa te infromacje na temat czynszu. Przeciez w
        umowie sa zagwarantowane na dosc niskim poziomie, czy cos sie zmienia???
      • Gość: LOKATOR Re: BRZEZINY - jakies nowiny? IP: proxy / 195.94.193.* 06.12.02, 09:12
        Do wiadomości tych, którzy nie wiedzą na czym polega "wojna" I etapu z
        Agromanem:
        1. W umowie nie ma słowa o tym, jakie będą opłaty, poza wstępnym określeniem
        opłaty za zarządzanie (0,2USD). Pozostałość jest wyłącznie zależna od Agromana,
        bo nie zczytują nic z liczników.
        2. Opóźnienie nie wynikło wcale z pogody, ale z ewidentnej winy Agromana. Jak
        dotąd nie tłumaczyli opóźnienia pogodą - może jeszcze zaczną, ale to jest do
        sprawdzenia w dzienniku budowy (miejmy nadzieję, że nie fałszowanym). Agroman
        zasłania się umową! Twierdzi, że wszyscy dookoła źle interpretują umowę, a on
        jeden jest nieomylny. Jak dobrze, że w Sądzie są ludzie, którzy interpretują
        umowę jak klienci Agromana...
        3. Ogólne bałaganiarstwo i niewiedza Agromana czasami potrafią doprowadzić
        człowieka do białej gorączki. Jeżeli sam nie przypilnujesz i palcem nie
        pokażesz, to możesz się rozczarować. Najlepiej wszystko zgłaszać pisemnie i
        mieć potwierdzenia otrzymania (choć i to nie gwarantuje, że pisma nie zgubią).
        To co oni mówią też najlepiej żądać na piśmie. Choć i to też nic nie
        gwarantuje...
        Co jest więc pewne?
        • Gość: obi. Re: BRZEZINY - jakies nowiny? IP: *.acn.pl / 10.70.1.* 06.12.02, 22:00
          Gość portalu: LOKATOR napisał(a):

> Jak dobrze, że w Sądzie są ludzie, którzy interpretują
          > umowę jak klienci Agromana...

Drogi Lokatorze, jakieś konkrety? Doświadczenia z Sądu? Please. Też zamierzam
          się procesować z Agromanem o kary umowne, ale jeszcze nie złożyłem pozwu.

Pozdrawiam,
          Obi.
    • Gość: Fly Re: BRZEZINY - jakies nowiny? IP: *.gtech.com / 156.24.231.* 05.12.02, 14:13
      bliska znajoma mieszka w I etapie (O4) i niestety czynsz wynosi 10,05 pln za m2
      z tego co wiem tak zostanie...
      pozdrrawiam,

ps'nowa droga jechalam wczoraj...cieszy to, ze ja robia...przy wjezdzie
      jest "schodek" ale da sie przejechac, natomiast drugi wjazd, ten dalej i
      niewidoczny - jest juz zamkniety...

pytanie: czy ktos z was robil zmiany scianek, odplywow? czy macie to, co
      chcieliscie, ile mniej wiecej kosztuje taka przyjemnosc (mam w umowie, ze za
      zmiany mam zaplacic) dajcie znac..
      dzieki,
      Fly
      • Gość: obi. Re: BRZEZINY - jakies nowiny? IP: *.acn.pl / 10.70.1.* 05.12.02, 14:38
        > pytanie: czy ktos z was robil zmiany scianek, odplywow? czy macie to, co
        > chcieliscie, ile mniej wiecej kosztuje taka przyjemnosc (mam w umowie, ze za
        > zmiany mam zaplacic) dajcie znac..
        > dzieki,
        > Fly

Witam, jestem lokatorem I etapu - "na ścieżce wojennej" ze spółką. Odpowiadając
        na Twoje pytanie, robiłem: przeniesienie odpływu i ujęcia wody (przeniesienie
        kuchni), 2 dodatkowe gniazdka internetowe, 2 dodatkowe gniazdka telewizyjne.
        Policzyli mi niezbyt dużo, bo 320 zł. Ogólnie zmiany zgodnie z projektem i nie
        można narzekać, chociaż warto ich kontrolować, bo początkowo zrobili mi dwa
        odpływy (jeden zgodny z oryginalnym projektem i jeden przeniesiony) i dopiero
        po mojej interwencji jeden zlikwidowali.

A z innej beczki. Byłem dziś podpisać akt notarialny. Nic z tego nie wyszło, a
        notariusz złapał się za głowę. To zasługa naszej wspaniałej spółki. A co się
        okazało?
        1. Agroman poprosił mnie o dane do aktu. Podałem też dane żony, bo mamy
        wspólnotę majątkową. Facio z Agromana zarzekał się, że to absolutnie
        niepotrzebne. Spytałem, czy żona nie musi być obecna przy podpisywaniu aktu.
        Powiedział, że nie i że nawet jej dane nie są potrzebne, ale po moich
        naleganiach (że jak nie będą potrzebne, to może je wyrzucić) wziął. Dziś u
        notariusza okazało się, że nie ma mowy o podpisaniu aktu bez żony. To tylko
        pokazuje znajomość prawa w tej spółce (i daje pewne widoki na wygrane sprawy w
        sądzie :))
        2. Agroman podał notariuszowi powierzchnię mieszkania o metr większą, niż
        wynikało z ich własnych pomiarów (lokal po ostatecznym rozliczeniu). Dobre, nie?
        3. Agroman nie przekazał mi wzoru aktu notarialnego, żebym się z nim zapoznał,
        choć powinien to zrobić, zgodnie z umową z kancelarią. (Tu notariusz znów
        złapał się za głowę).

A w ogóle zamierzam się z łobuzami procesować o kary umowne.

Pozdrawiam,
        obi.
    • Gość: zygzak Re: BRZEZINY - jakies nowiny? IP: 130.94.107.* 05.12.02, 14:55
      Witam
      Czy ktoś ma jakieś konkrety nt. realnego terminu oddania
      II etapu?
      pozdrawiam
      Darek
      • Gość: Kowal Re: BRZEZINY - jakies nowiny? IP: 195.94.199.* 06.12.02, 10:07
        Ja nie rozumiem jednego. Wczoraj czytalem zalacznik do umowy i tam wyraznie jest
        napisane, ze Agroman bieze za zarzadzanie 0.2 USD za metr. Cala reszta jest
        uzgadniana ze wspolnota mieszkancow, wiec skad sie wziela taka horendalna stawka?
        • Gość: Fly Re: BRZEZINY - jakies nowiny? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.12.02, 19:01
          witam,

pociesze was, ze IV etap ma w umowie kwote 0,3 euro/m2 - na zarzad..
          reszta to inne oplaty - widzialam ze wchodzi w to ochrona,wywoz nieczystosci -
          uwaga za m2! (ile smieci ma rodzina 4 osobowa a 1 lokator?), sa w czynszu
          uwzglednione oplaty za materialy biurowe, transport, ogloszenia prasowe itp.
          wszystko po pare groszy - suma sumarum to 10 zl/m2.
          Jest tam (w zalaczniku) podane, ze te koszty moga byc ustalane z lokatorami -
          wiec wydaje mi sie, ze I etap powinien podniesc larum!
          Ten czynsz za mieszkanie wlasnosciowe ok. 55m2 to ok.550 pln, w tej chwili za
          kwaterunek 59 m2 place 620 pln - co daje wiec wlasnosc?

mam nadzieje, ze zrobia mi te odplywy i scianki wg mojego planu, a kwota
          faktycznie jest niewygorowana...spodziewalam sie ilus tysiecy 2..moze 3...
          cale szczescie, ze to ok. 300-400pln - przy kredycie to teraz kazda zlotowka
          sie liczy...

przede mna jeszcze troche do odbioru mieszkanka, ale dobrze ze tu zagladacie,
          moze polecicie solidnego goscia do glazury i armatury lazienkowej?

trzymajcie sie,
          pozdrawiam,
          Fly
          • Gość: obi. Re: BRZEZINY - jakies nowiny? IP: *.acn.pl / 10.70.1.* 06.12.02, 22:06
            Gość portalu: Fly napisał(a):

> mam nadzieje, ze zrobia mi te odplywy i scianki wg mojego planu, a kwota
            > faktycznie jest niewygorowana...spodziewalam sie ilus tysiecy 2..moze 3...
            > cale szczescie, ze to ok. 300-400pln - przy kredycie to teraz kazda zlotowka
            > sie liczy...

Wiesz, Fly, ja za te 320 PLN nie zmieniałem układu ścian, a jedynie instalację
            wodno-kanalizacyjną plus dodatkowe gniazdka tele i internet. Nie sądzę, żeby za
            ściany policzyli Ci dużo więcej, ale nigdy nic nie wiadomo...

Pozdr

PS Jeśli np. chcesz mieć wnękę wg swojego projektu, to daj Agromanowi wymiar o
            10 cm większy! Słyszałem o przypadku, że kobieta zażyczyła sobie taki układ
            ścian, by we wnękę weszła jej lodówka (60 cm). Okazało się, że jest 55 cm i
            lodówka się nie zmieści. Agroman powiedział, że to jej wina, bo nie uwzględniła
            tynków!!!
            • Gość: Fly Re: BRZEZINY - jakies nowiny? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.02, 20:23
              Obi, jestem wdzieczna za kazda wskazowke - dzieki! (zamierzam z kuchni zrobic
              pokoj a na kuchnie zaadoptowac pomieszczenie gospodarcze).
              Pol dnia siedzialam dzisiaj nad planami i bawilam sie w malego architekta - to
              calkiem mile miec wplyw na wygad swojego przyszlego em.

pozdrawiam przyszly sasiedzie,
              pozdrawiam wszystkich - ze szczegolna sympatia tych, ktorzy sa w powijakach tak
              jak ja....

Fly
              • Gość: obi. Re: BRZEZINY - jakies nowiny? IP: *.acn.pl / 10.70.1.* 08.12.02, 22:57

> Obi, jestem wdzieczna za kazda wskazowke - dzieki! (zamierzam z kuchni zrobic
                > pokoj a na kuchnie zaadoptowac pomieszczenie gospodarcze).

Nie ma za co. Swoją drogą zrobiłem coś podobnego: zamiast kuchni mam dodatkowy
                pokój plus wnękę kuchenną w salonie.

> pozdrawiam przyszly sasiedzie,

Również pozdrawiam, przyszła sąsiadko.
                obi.
              • Gość: Grzechu Re: BRZEZINY - jakies nowiny? IP: 157.25.92.* 09.12.02, 09:52

> Obi, jestem wdzieczna za kazda wskazowke - dzieki! (zamierzam z kuchni zrobic
                > pokoj a na kuchnie zaadoptowac pomieszczenie gospodarcze).
                > Pol dnia siedzialam dzisiaj nad planami i bawilam sie w malego architekta -
                to
                > calkiem mile miec wplyw na wygad swojego przyszlego em.
                >
                > pozdrawiam przyszly sasiedzie,
                > pozdrawiam wszystkich - ze szczegolna sympatia tych, ktorzy sa w powijakach
                tak
                >
                > jak ja....
                >
                > Fly
                Witaj Fly !
                Ja też kombinuję czy da się zrobić trzeci pokój z kuchni ale nijak
                mi to nie wychodzi. Może coś mi podpowiesz.
                Będę wdzięczny. Pozdrawiam: Grzechu z Oriona 13 (w powijakach )

• Gość: Fly Re: do Grzecha IP: *.gtech.com / 156.24.231.* 09.12.02, 13:41
                  bardzo chetnie ci podpowiem gdzie mozna zrobic kuchnie, tylko podaj mi jaki
                  jest typ twojego mieszkanka - wzor moge sobie obejrzec na stronie agromana,
                  ja mam takie mieszkanko z dlugim waskim balkonem, a ty? z kwadratowym? z dlugim?
                  takim wystajacym? czy to jest juz 2pok.50m czy takie 40stokilku?
                  wiem, jak zrobili sobie kuchnie sasiedzi mojej kolezanki - w mieszkaniu 2 pok.
                  z kwadratowym duzym balkonem - zrobili ja czesciowo z pomieszczenia
                  gospodarczego i kawalkiem zahaczajac o duzy pokoj...
                  ja w swoim lokum zabieram z kuchni ok. 60-70 cm robiac z niej pokoj, a uzyskana
                  powierzchnie lacze z pom.gosp. i robie ciemna kuchnie otwrta na przedpokoj..
                  (generalnie rzec biorac - przedpokoje sa w tych mieszkaniach malo wykorzystane..
                  zajrze na O13 i zobacze jakie tam sa mieszkania (acha! podobno w agromanie
                  mozna skorzystac z bezplatnej porady architekta, ale na 100% nie wiem, nie
                  sprawdzalam)

pozdrawiam,
                  Fly
                  • Gość: Grzechu Re: do Grzecha IP: 157.25.92.* 09.12.02, 14:13

> bardzo chetnie ci podpowiem gdzie mozna zrobic kuchnie, tylko podaj mi jaki
                    > jest typ twojego mieszkanka - wzor moge sobie obejrzec na stronie agromana,
                    > ja mam takie mieszkanko z dlugim waskim balkonem, a ty? z kwadratowym? z
                    dlugim
                    > ?
                    > takim wystajacym? czy to jest juz 2pok.50m czy takie 40stokilku?
                    > wiem, jak zrobili sobie kuchnie sasiedzi mojej kolezanki - w mieszkaniu 2
                    pok.
                    > z kwadratowym duzym balkonem - zrobili ja czesciowo z pomieszczenia
                    > gospodarczego i kawalkiem zahaczajac o duzy pokoj...
                    > ja w swoim lokum zabieram z kuchni ok. 60-70 cm robiac z niej pokoj, a
                    uzyskana
                    >
                    > powierzchnie lacze z pom.gosp. i robie ciemna kuchnie otwrta na przedpokoj..
                    > (generalnie rzec biorac - przedpokoje sa w tych mieszkaniach malo
                    wykorzystane.
                    > .
                    > zajrze na O13 i zobacze jakie tam sa mieszkania (acha! podobno w agromanie
                    > mozna skorzystac z bezplatnej porady architekta, ale na 100% nie wiem, nie
                    > sprawdzalam)
                    >
                    > pozdrawiam,
                    > Fly

Dzięki, za informacje - nie wiedziałem o tym ,że można skorzystać z porady
                    architekta. Moje jest na O13 m5 - pewnie coś podobnego jak wszyscy (wszystkie
                    są podobne , ale każde inne!).No,.. tak nieźle to wymyśliłaś, ale to znaczy
                    ,że jadalnia będzie w tym powstałym pokoju? Ja myślałem o jeszcze innym
                    podziale - zrobić kuchnię z dużym pokojem razem, a drugi pokój z części
                    dużego... ale jest jeden szkopół..nie ma tam okna od strony ściany nośnej
                    i byłby to raczej ślepy pokój (tylko małe okienko boczne).
                    Pozdrawiam

• Gość: mira Re: BRZEZINY - jakies nowiny? IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 08.12.02, 22:31
      Czy ktoś ma informacje na temat sytuacji finansowej Agromana? Czy pod teren, na
      którym budowane jest osiedle Agroman zaciagnął kredyt? Czy nie kupujemy
      mieszkań na gruncie "z obciążeniami"? Proszę o informacje!
      • Gość: obi. Re: BRZEZINY - jakies nowiny? IP: *.acn.pl / 10.70.1.* 08.12.02, 22:54
        W akcie notarialnym jest zapewnienie Spółki, że nieruchomość nie jest
        obciążona. Jutro znów idę podpisywać akt. Podzielę się doświadczeniami.

Pozdr
      • Gość: Grzechu Re: BRZEZINY - jakies nowiny? IP: 157.25.92.* 09.12.02, 07:52
        Witam
        Z tego co wiem -ziemia jest ich. I nie jest obciążona. Dostali ją od Skarbu
        Państwa za grosze (ok. 5dol za metr) a sprzedają nam za 40-60 czy coś koło tego.
        Zawsze można sprawdzić w księgach wieczystych Gminy Białołęka.
        U innych Dev. a szczególnie na Tarchominie dają umowy z zaznaczeniem
        ,że ziemia jest zastawiona,(dobrze ,że podają!!!) bo u innych jeszcze gorzej
        - nie informują(podpisywanie aktów jest ok. 1-2 lata po budowie!!!). Istna
        paranoja....Najlepiej to wybudować sobie domek.
        Grzechu z IV etapu
        • Gość: Kowal Troche z innej beczki. IP: 195.94.199.* 09.12.02, 10:32
          Witam,
          Jedyny plus z tej wspolnej biedy jest taki, ze zaczynamy poznawac sie przed
          wprowadzeniem do mieszkan.
          Pozdrawiam,
          Kowal
          • Gość: Fly do Grzecha cz.2 IP: *.gtech.com / 156.24.231.* 09.12.02, 14:39
            widzialam twoje mieszkano - ladne! i od poludniowej strony -
            spryciarz...szczesciarz sie znaczy....
            duzo faktycznie nie mozna podzialac z pokojami...nasunely mi sie dwa pomysly,
            tak jak piszesz polaczyc kuchnie z duzym, a z wneki w duzym wydzielic
            sypialnie? szklanymi przesuwanymi drzwiami ( bedzie i swiatlo i przestrzen jak
            otworzysz drzwi kiedy zwali sie tlum na parapetowke) - druga wersja (widziana
            chyba w ktoryms orionie/trzeba by poszukac/ - to zrobienie we wnece duzego
            pokoju kuchni a z kuchni pokoju - tyle, ze nie wiem co z odplywem zlewowym?
            troche daleko od ciagow kanalizacyjnych, bo prad do kuchni to chyba dla nich
            pestka...
            trzymaj sie, pozdrawiam...
            ps'' moze masz za to pomysl co zrobic z "kiszkowatym" duzym pokojem i dwoma
            punktami swietlnymi w tym pokoju? (O17, lok.10)

milego dnia,
            Fly
            • Gość: obi. Re: do Grzecha cz.2 IP: *.acn.pl / 10.70.1.* 09.12.02, 14:54
              Czołem, Grzechu,

też sobie zerknąłem na Twoje mieszkanko ;)

Nie chcę wyjść na mądralę, ale coś Ci zaproponuję. Z kuchni zrób dodatkowy
              pokój, a wnękę kuchenną (a raczej dość krótki ciąg mebli kuchennych) przenieś
              do salonu, na ścianę przeciwległą do wejścia (obok małego okienka na balkon). Z
              instalacją wodno-kanalizacyjną nie ma problemu, bo i tak wszystko idzie w
              podłodze, tylko odpowiednio wcześniej zgłoś zmiany. Ewentualnie możesz sobie
              też zrobić wnękę kuchenną na ścianie przeciwległej do drzwi balokonowych
              (jakby "po drugiej stronie" oryginalnej kuchni) - ja tak zrobiłem, chociaż mam
              nieco inny układ mieszkania (dokładnie jak 6 w Twoim bloku, więc u mnie wnęka w
              tym miejscu jest jakby "naturalna").

Pozdrawiam,
              obi.
              • Gość: Fly do chetnych pomoc w aranzacji.. IP: *.gtech.com / 156.24.231.* 09.12.02, 15:09
                drodzy sasiedzi, to moze jakas pomoc/pomysl na duzy pokoj w 17 m.10? -
                powiekszam kuchnie zabierajac z duzego ok.70 cm - duzy pokoj robi sie troche
                przydlugi...mam mase ksiazek wiec za dzrwiami duzego musze miec mebelki, vis a
                vis balkonu planowalam miejsce do leniuchowania - nie do konca jestem przekonana
                jak to bedzie wygladac tak dluuuugo dluuuugo nic...6 metrow dlugosci ma ten
                pokoj! a 2,7 szer. kicha no nie?
                jakbyscie mieli jakies propozycje bede wdzieczna.

pozdrawiam,
                Fly
              • Gość: Grzechu do Obi IP: 157.25.92.* 10.12.02, 08:14
                Gość portalu: obi. napisał(a):

> Czołem, Grzechu,
                >
                > też sobie zerknąłem na Twoje mieszkanko ;)
                >
                > Nie chcę wyjść na mądralę, ale coś Ci zaproponuję. Z kuchni zrób dodatkowy
                > pokój, a wnękę kuchenną (a raczej dość krótki ciąg mebli kuchennych) przenieś
                > do salonu, na ścianę przeciwległą do wejścia (obok małego okienka na balkon).
                Z
                >
                > instalacją wodno-kanalizacyjną nie ma problemu, bo i tak wszystko idzie w
                > podłodze, tylko odpowiednio wcześniej zgłoś zmiany. Ewentualnie możesz sobie
                > też zrobić wnękę kuchenną na ścianie przeciwległej do drzwi balokonowych
                > (jakby "po drugiej stronie" oryginalnej kuchni) - ja tak zrobiłem, chociaż
                mam
                > nieco inny układ mieszkania (dokładnie jak 6 w Twoim bloku, więc u mnie wnęka
                w
                >
                > tym miejscu jest jakby "naturalna").
                >
                > Pozdrawiam,
                > obi.

Dzięki, bardzo dobre przemyślenia!

• Gość: Grzechu Do Fly IP: 157.25.92.* 10.12.02, 08:29

> widzialam twoje mieszkano - ladne! i od poludniowej strony -
              > spryciarz...szczesciarz sie znaczy....
              > duzo faktycznie nie mozna podzialac z pokojami...nasunely mi sie dwa pomysly,
              > tak jak piszesz polaczyc kuchnie z duzym, a z wneki w duzym wydzielic
              > sypialnie? szklanymi przesuwanymi drzwiami ( bedzie i swiatlo i przestrzen
              jak
              > otworzysz drzwi kiedy zwali sie tlum na parapetowke) - druga wersja (widziana
              > chyba w ktoryms orionie/trzeba by poszukac/ - to zrobienie we wnece duzego
              > pokoju kuchni a z kuchni pokoju - tyle, ze nie wiem co z odplywem zlewowym?
              > troche daleko od ciagow kanalizacyjnych, bo prad do kuchni to chyba dla nich
              > pestka...
              > trzymaj sie, pozdrawiam...
              > ps'' moze masz za to pomysl co zrobic z "kiszkowatym" duzym pokojem i dwoma
              > punktami swietlnymi w tym pokoju? (O17, lok.10)
              >
              > milego dnia,
              > Fly

Witaj Fly
              Dzięki, za cenne uwagi. Widziałem,Twoje też jest fajne! Zresztą wszystkie te
              mieszkania są dość dobrze rozplanowane - gdzie indziej widziałem dużo gorsze
              koncepcje.
              Co do Twoich punktów świetlnych(na żyrandole?), proponuję zostawić,
              ale dodać - jeśli lubisz - kilka kinkietów - ja tak robię: w dużym pokoju 3
              w przedpokoju 1 i w II pokoju 1 na wys. 180cm w rogach i przy wyłącznikach.
              Kombinuję też ,żeby sobie wstawić kominrk elektryczny 1kW/2kW
              Pozdrawiam

• Gość: Fly Re: Do Fly IP: *.gtech.com / 156.24.231.* 10.12.02, 11:13
                witam,
                od wczorajszego maila zmienila mi sie koncepcja - ten kiszkowaty duzy pokoj
                uracze kuchnia (jak mi zrobia odplyw i wode)- od strony sypialni, natomiast z
                pierwotnej kuchni bez poprawek robie trzeci pokoj, pomieszczenie gospodarcze
                zostawiam - suma sumarum - odplyw i woda beda jedynymi poprawkami, no moze
                zmienie uklad drzwi do duzego pok. Aneks kuchenny oddziele lekka scianka a z
                drugiej strony bedzie stol...
                Gdybym chciala wprowadzic moj pierwszy pomysl aranzacyjny zrobilaby, sobie
                tragedie z duzego pokoju - stal by sie jamnikiem...
                O kinkietach tez myslalam, bo nie za bardzo lubie gorne swiatlo...
                dzieki za rady...
                (mam nadzieje, ze to moja ostateczna wersja zmiany ukladu)
                pozdrawiam,

ps'
                czy poszczegolne Oriony oddaja po kolei czy caly etap jednoczesnie? marzec-
                lipiec 2004?

Fly
                • Gość: Grzechu Do Fly IP: 157.25.92.* 10.12.02, 13:43

> witam,
                  > od wczorajszego maila zmienila mi sie koncepcja - ten kiszkowaty duzy pokoj
                  > uracze kuchnia (jak mi zrobia odplyw i wode)- od strony sypialni, natomiast z
                  > pierwotnej kuchni bez poprawek robie trzeci pokoj, pomieszczenie gospodarcze
                  > zostawiam - suma sumarum - odplyw i woda beda jedynymi poprawkami, no moze
                  > zmienie uklad drzwi do duzego pok. Aneks kuchenny oddziele lekka scianka a z
                  > drugiej strony bedzie stol...
                  > Gdybym chciala wprowadzic moj pierwszy pomysl aranzacyjny zrobilaby, sobie
                  > tragedie z duzego pokoju - stal by sie jamnikiem...
                  > O kinkietach tez myslalam, bo nie za bardzo lubie gorne swiatlo...
                  > dzieki za rady...
                  > (mam nadzieje, ze to moja ostateczna wersja zmiany ukladu)
                  > pozdrawiam,
                  >
                  > ps'
                  > czy poszczegolne Oriony oddaja po kolei czy caly etap jednoczesnie? marzec-
                  > lipiec 2004?
                  >
                  > Fly

Nie, z pewnymi przesunięciami - ja w grudniu 03
                  • Gość: Mario Witam sąsiadów IP: *.itv.polsat.com.pl 10.12.02, 14:22
                    Witam wszystkich, a szczególnie gorąco sąsiadów z II etapu.
                    Ktoś pytał, kiedy jest realny termin odbioru. Pytałem i dowiedziałem się, ze
                    tak jak w umowie :), czyli w naszym przypadku 29.01.2003. Do 15.12.2002 mają
                    odebrać od wykonawcy drogę, po tym odbiorze mogą dawać klucze, w celu
                    wykańczania sobie mieszkań. Jeśli chodzi o sprawę obciążeń gruntów, to są
                    czyste (nasz bank ostatnio przeglądał księge wieczystą). Pozdrawiam i do
                    zobaczenia w nowych mieszkaniach II etapu.

Mariusz & Magda z Andromedy
                    • Gość: zygzak Re: Witam sąsiadów IP: *.orfe.pl / 10.1.4.* 10.12.02, 15:30
                      Nooo, wreszcie dobra wiadomosc! :-D
                      Tylko czy aby na pewno? Na jakiej zasadzie oddadzą klucze do mieszkania, nie
                      mając najpierw odbioru technicznego? A jak z ogrzewaniem? Działa już? Od tego
                      też uzależniali termin odbioru 'do wykańczania'. Skoro tak sprawy stoją to
                      chyba się dzisiaj tam przejadę...
                      Pozdrawiam
                      Darek
                      Andromeda3
                      • Gość: sąsiad Re: Witam sąsiadów IP: *.eds.net 10.12.02, 15:42
                        To ja też dodam jeszcze jedną dobrą wiadomość. Byłem ostatnio na osiedlu i stan
                        zaawansowania budynków wchodzących w skład 1 etapu Brzezin III jest lepiej niz
                        zadawalający i wygląda, że same budynki będą ukończone przed planowanym
                        terminem. Pytanie pzostaje tylko odnośnie infarstruktury typu chodzniki, droga,
                        ale to już chyba małe piwo.

Pozdrawiam
                        sąsiad Brzeziny III
                        • Gość: robo2000 Re: Witam sąsiadów IP: *.koperfam.pl / 192.168.0.* 10.12.02, 16:32
                          informuję,że istnieje strona mieszkańców 3 etapu,
                          adres:
                          osiedlebrzeziny.neostrada.pl
                          • Gość: tomekL Re: Witam sąsiadów IP: *.eds.net 10.12.02, 17:05
                            No i można dopisać się do listy mieszkańców danego budynku. Jest już
                            kilkanaście osób, można więc wirtualnie poznać i porozmawiać z przyszłymi
                            sąsiadami.

Pozdrawiam,
                            tomekL, orion6

Gość portalu: robo2000 napisał(a):
                            > informuję,że istnieje strona mieszkańców 3 etapu,
                            > adres: osiedlebrzeziny.neostrada.pl
                            • Gość: zygzak Re: Witam sąsiadów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.12.02, 22:04
                              Ale tylko III etap... A II to pies? :(((
                              pozdrawiam
                              D.
                              • Gość: Ela Re: Witam sa˛siadów IP: *.edipresse.pl 11.12.02, 13:17
                                Witam wszystkie "etapy". Ja jestem z IV. Fajnie poznawac sasiadow zanim
                                jeszcze sie wybudowalo osiedle. Z moich informacji wynika, ze nie bedzie
                                tak zle ze wszystkim, co nas dotyczy z wyjatkiem glownych drog
                                dojazdowych. Czy ktos wie na ten temat cos konkretnego?
                                • Gość: Fly do Eli IP: *.gtech.com / 156.24.231.* 11.12.02, 13:30
                                  witaj Elu, ja tez jestem z IV etapu - z Oriona 17, a Ty?
                                  jakie sa Twoje dotychczasowe doswiadczenia z agromanem?
                                  czy tez przerabiasz mieszkanko jak czesc pozostalych sasiadow? moze jakies
                                  pomysly architektoniczne?

pozdrawiam,
                                  Fly

ps; jak dobrze miec sasiadow!

• Gość: Ela Ela: do Re IP: *.edipresse.pl 11.12.02, 13:40
                                    Moje dotychczasowe kontakty z Agromanem przebiegaja pomyslnie, ale
                                    glownie dlatego, ze wszystkie mozliwe pytania zadalam przed
                                    podpisaniem umowy (ktora zreszta byla przewertowana w kazda strone
                                    zanim zlozylam autograf). Wiele listow zamieszczonych na tym forum
                                    wprawilo mnie w zdumienie, bo ich tresc oznacza, ze ludzie nie wiedza, co
                                    podpisali. Mam kolege, ktory juz mieszka i jest zadowolony (za wyjatkiem
                                    drogi oczywiscie), ale on tez wiedzial czego sie moze spodziewac.
                                    A mieszkanko mam nieduze (2 pokoje 44m), wiec i mozliwosci niezbyt
                                    wielkie. Chwilowo zlikwidowalam 2 scianki i przestawilam kontakty i
                                    ujecie wody w kuchni. Dalej sie zobaczy.
                                    Pozdrawiam
                                    E
                      • mario_xx1 Witam ponownie 12.12.02, 08:29
                        Widze, że forum dyskusyjne się rozwija, i bardzo dobrze. Tylko niepokoi mnie
                        jedna rzecz, mianowicie z II etapu są tylko 2 osoby. Jeśli są inni to
                        zapraszamy do dyskusji. Pozdrowienia dla wszystkich.
                        • Gość: zygzak Re: Witam ponownie IP: *.orfe.pl / 10.1.4.* 12.12.02, 10:05
                          mario_xx1 napisał:

> Widze, że forum dyskusyjne się rozwija, i bardzo dobrze. Tylko niepokoi mnie
                          > jedna rzecz, mianowicie z II etapu są tylko 2 osoby. Jeśli są inni to
                          > zapraszamy do dyskusji. Pozdrowienia dla wszystkich.
                          Mnie tez to martwi jak cholera. Wkrotce podpisywanie aktow, organizowanie
                          wspolnoty a tu martwa cisza. Mieszkancy II etapu zbiorka!!!
                          pozdrawiam
                          Darek
                          Andromeda3
                        • Gość: Romski Re: Witam ponownie IP: proxy / 212.244.249.* 12.12.02, 11:32
                          Jest już i 3-cia osoba z II etapu. Będę posiadaczem "jak sądzę" mieszkanka w
                          Andromeda 1. Czytając wypowiedzi mieszkańców I etapu jestem trochę przerażony.
                          Kupiłem od Agromana mieszkanko o powierzchni 123m2 i z informacji jakie tu
                          wyczytałem wynika, że będę musiał płacić ok 1200 zł miesięcznie. To nawet jak
                          na Warszawę jest dużo, dużo za dużo. Moje mieszkanko jest na poddaszu a umowa
                          mówi o liczeniu powierzchni po podłodze. Czy wie ktoś jak polskie prawo
                          reguluje przepisy wyliczania powierzchni na poddaszu?
                          • Gość: zygzak Re: Witam ponownie IP: *.orfe.pl / 10.1.4.* 12.12.02, 11:53
                            > Czy wie ktoś jak polskie prawo
                            > reguluje przepisy wyliczania powierzchni na poddaszu?
                            Witam sasiada
                            Polskie prawo w tej kwestii jest potwornie zabagnione, daje wolna reke
                            developerom i okazje do naduzyc. Najlepiej bylo spytac przed kupnem...
                            Tu jest cos na ten temat: www2.gazeta.pl/dom/1,34516,284395.html
                            Pozdrawiam
                            Darek
                          • Gość: Iskrzat Re: II Etap IP: RPWPRX* / *.zdem.compaq.com 02.01.03, 16:30
                            Witam Sąsiadów z II etapu, Andromeda 5.

Pozdrawiam,
                            Iskrzat
                • Gość: obi. Re: Do Fly IP: *.acn.pl / 10.70.1.* 10.12.02, 18:20

> witam,
                  > od wczorajszego maila zmienila mi sie koncepcja - ten kiszkowaty duzy pokoj
                  > uracze kuchnia (jak mi zrobia odplyw i wode)- od strony sypialni, natomiast z
                  > pierwotnej kuchni bez poprawek robie trzeci pokoj, pomieszczenie gospodarcze
                  > zostawiam - suma sumarum - odplyw i woda beda jedynymi poprawkami, no moze
                  > zmienie uklad drzwi do duzego pok. Aneks kuchenny oddziele lekka scianka a z
                  > drugiej strony bedzie stol...

Czy mogę sobie nieskromnie przypisać częściową zasługę w powstaniu tej
                  koncepcji? ;)

Pozdrawiam,
                  obi.
                  • Gość: Fly Re: do obi, IP: *.gtech.com / 156.24.231.* 11.12.02, 13:21
                    obi, jak najbardziej - przeczytalam twoje sugestie dla grzecha i pomyslalam, ze
                    skoro przesuniecie odplywu i doprowadzenie wody do dowolnego (miejmy nadzieje)
                    miejsca w mieszkaniu jest mozliwe - to chetnie z tego skorzystam - nie bede
                    musiala zmieniac ukladu scian - nie bede miala kiszki zamiast pokoju i
                    zatrzymam sobie tym samym pom.gosp. na domowe drobiazgi...
                    pamietam czasy dziecinstwa - wszystkie mieszkania w moim bloku/pionie byly
                    jednakowe i zeby bylo fajnie - jednakowo umeblowane - na tamte czasy standard -
                    regal, wypoczynek, lawa...(wszystko dokladnie na tych samych scianach!) -
                    dzisiaj na szczescie mozna sobie troche poprzerabiac...ale i tak mieszkania sa
                    do siebie podobne...

nie moge sie juz doczekac! juz chcialabym tam mieszkac!
                    dzieki za dotychczasowe wskazowki...
                    mam nadzieje, ze wszyscy sie kiedys poznamy jak juz sie posprowadzamy i
                    zamieszkamy...

pozdrawiam,
                    Fly

ps'swoja droga bede tu zagladac rzecz jasna w poszukiwaniu informacji na temat
                    dzialalnosci agromana i zalatwiania z nimi spraw...
                    obi, a jak notariusz? podpisales akt? jaki jest ciag dalszy twojej historii?

• Gość: obi. Re: do obi, IP: *.acn.pl / 10.70.1.* 12.12.02, 01:38

> ps'swoja droga bede tu zagladac rzecz jasna w poszukiwaniu informacji na
                      temat
                      > dzialalnosci agromana i zalatwiania z nimi spraw...
                      > obi, a jak notariusz? podpisales akt? jaki jest ciag dalszy twojej historii?

Aktu nie podpisałem. Historię wizyty u notariusza (niezbyt przyjemnej)
                      zamieściłem parę dni temu w innym wątku, oto link:

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=106&w=3897605
                      Walczę dalej :)

Pozdrawiam,
                      obi

PS Na mojej klatce pojawiło się ogłoszenie o zbiorowym pozwie do sądu w sprawie
                      niezgodnego z prawem sposobu wyliczania powierzchni mieszkań, który stosuje
                      Agroman (wliczanie ścian do powierzchni). Jutro zadzwonię pod podany tam numer.
                  • Gość: auriga Brzeziny IV IP: *.pwpw.pl / 10.1.4.* 11.12.02, 13:56
                    Witam serdecznie wszystkich mieszkańców brzezin, a w szczególności sąsiadki z
                    etapu IV ;)
                    Widzę, że mamy tu osoby z O13 i O17, a może ujawni się ktoś z O16.

p.s. A'propos drogi to łatwiej dojechać jest do naszego etapu od strony
                    Vikingów ulicą Współczesną. Inna sprawa, że później trzeba sforsować płot żeby
                    coś zobaczyć (no chyba że ktoś jest wysoki :)
                    ---
                    auriga, O16
                    • Gość: Ela Re: Brzeziny IV IP: *.edipresse.pl 11.12.02, 14:01
                      Witam. O15, wiec chyba obok ciebie. Dorwalam kierownika budowy i
                      zarzeka sie, ze odda przed terminem.
                      PS. A co do plotu, to odpada.
                      • auriga.gw Re: Brzeziny IV 11.12.02, 14:11
                        Gość portalu: Ela napisał(a):
                        > Witam. O15, wiec chyba obok ciebie. Dorwalam kierownika budowy i
                        > zarzeka sie, ze odda przed terminem.
                        :)) A co miał innego powiedzieć? Swoja droga to i tak są do przodu
                        (przynajmniej jeśli chodzi o mój budynek) w porównaniu do tego co mam w umowie.
                        Ten kierownik którego złapałaś to ten latający w niebieskiej kurtce? Ja z nim
                        rozmawiałem ze 2 miesiące temu (jeśli to ten sam) i bardzo miło mi się z nim
                        gadało.

> PS. A co do plotu, to odpada.
                        mmmm ja wchodzę tam przez 3 etap. Teraz wszystko jest zamarzniete wiec czlowiek
                        sie nawet nie zdazy pobrudzic :)

---
                        auriga, O16
                        • Gość: Ela Re: Brzeziny IV IP: *.edipresse.pl 11.12.02, 14:19
                          Kurtka byla mi doskonale obojetna, wiec nie mam pojecia czy to ten sam.
                          Agroman nauczony pierwszym etapem teraz wszystko oddaje przed
                          terminem (dwoch moich kolegow tak odebralo we wczesniejszych
                          etapach swoje mieszkania).
                          A z nowych rzeczy: przywieziono serwer na osiedle (sama widzialam i
                          slyszalam rozmowy na ten temat). Ciekawe kiedy beda podlaczenia dla
                          tych, co juz mieszkaja.
                        • Gość: Fly Re: Brzeziny IV IP: *.gtech.com / 156.24.231.* 11.12.02, 14:21
                          jejka! nawet nie wiecie jak sie ciesze, ze nas tutaj drogie/drodzy sasiedzi
                          przybywa...

pozdrawiam wszystkich,
                          Fly
                      • Gość: Knap Re: Brzeziny IV IP: 157.25.31.* 25.02.03, 19:09
                        Witam - ja tez jestem z Oriona 15 - strasznie sie ucieszylem, ze jest ktos z
                        mojego budynku.A tak poza tym to fajnie, ze taka komunikacja miedzy ludzmi
                        jest - to dobrze wrozy dla pozniejszych wspolnot mieszkaniowych i naszej sily
                        negocjacyjnej:))
      • auriga.gw Re: BRZEZINY - jakies nowiny? 16.12.02, 10:51
        > Czy ktoś ma informacje na temat sytuacji finansowej Agromana? Czy pod teren,
        na
        >
        > którym budowane jest osiedle Agroman zaciagnął kredyt? Czy nie kupujemy
        > mieszkań na gruncie "z obciążeniami"? Proszę o informacje!
        Nie, teren jest "czysty". Sprawdzałem księgi wieczyste dla działek które są
        własnością Agromana.

---
        auriga, O16
    • Gość: tomek Re: BRZEZINY - plany mieszkań IP: *.eds.net 11.12.02, 15:16
      Witam Wszystkich,

Jeśli jest ktos zainteresowany to z chęcia moge przesłać plany mojego
      mieszkanka (prosiłbym w takim układzie o podanie emaila) z uwzględnieniem
      oczywiście zmian wprowadzonych przeze mnie. Z chęcia też rzuciłby mokiem na
      pomysły innych osób. Nawiasem miałem już tą przyjemność obejrzenia mieszkanka
      na "żywo" i bardzo mi się mój układ podobał.

Pozdrawiam,
      tomek, orion 6 m9
      • Gość: tomek Re: BRZEZINY - plany mieszkań IP: *.eds.net 11.12.02, 15:41
        Witam ponownie,

A może by tak np. poprosić admina stronki osiedlebrzeziny.neostrada.pl i tam
        umieszczać różne nasze fotki min. plany mieszkań. Wtedy każdy miałby do nich
        dostęp w każdej chwili. Podobna rzecz założyli sobie mieszkańcy etapu I na
        serwerze groups.yahoo.com, obok listy dyskusyjnej maja miejsce gdzie każdy może
        wrzucić jakieś swoje pliki (zdjęcia, dokumenty, etc.)

Pozdrawiam,
        tomek, orion 6 m9
        • auriga.gw Re: BRZEZINY - plany mieszkań 12.12.02, 11:56
          > Podobna rzecz założyli sobie mieszkańcy etapu I na
          > serwerze groups.yahoo.com, obok listy dyskusyjnej maja miejsce gdzie każdy
          może
          >
          > wrzucić jakieś swoje pliki (zdjęcia, dokumenty, etc.)
          > tomek, orion 6 m9

Z tego co wiem, to lista dyskusyjna nie jest tylko dla mieszkańców I etapu i
          chyba raczej nikt nie miałby nic przeciwko temu abyś wrzucał tam swoje plany.

---
          auriga, O16
          • Gość: tomek Re: BRZEZINY - plany mieszkań IP: *.eds.net 12.12.02, 12:08
            Zgadza się, tamta lista jest generalnie dla wszystkich mieszkańców Brzezin, sam
            tam należę. Niemniej faktem jest, że większość osób tam zapisanych i aktywnie
            zabierających głos jest z I etapu oraz 95% wypowiedzi dotyczy I etapu. Ja
            przykładowo właściwie tylko się przysłuchuje temu co się tam dzieję. I dlatego
            nie bardzo chcę im "zaśmicać" miejsce planami mieszkania, kiedy Oni mają już
            swoje miaszkanka praktycznie gotowe.
            Pozdrawiam,
            tomek orion 6
        • Gość: Fly obi - jest zebranie! IP: *.gtech.com / 156.24.231.* 12.12.02, 11:58
          obi, piszesz o wspolnym pozwie - slyszalam od kolezanki z I etapu, ze lokatorzy
          maja sie spotkac DZISIAJ w biurze Agromana, a jutro chyba prywatnie u kogos w
          domu na osiedlu - dzisiaj tez w gazecie prawnej jest cos o czynszach - o tym,
          czy lokator musi sie zgodzic na wysokosc czynszu itp.nie znam szczegolow bo w
          radiu slyszalam reklame...
          zmieniajac temat - zauwazylam, ze wiekszosc tu zagladajacych obecnych lub
          przyszlych lokatorow ma na osiedlu znajomych...ja mam znajoma w I etapie, Ela
          ma kolegow w IIgim itd...
          no nic, wracam w papiery, trzeba zapracowac na chleb i na kredyt...;-)

pozdrawiam,
          Fly

• auriga.gw Re: obi - jest zebranie! 12.12.02, 12:04
            > zmieniajac temat - zauwazylam, ze wiekszosc tu zagladajacych obecnych lub
            > przyszlych lokatorow ma na osiedlu znajomych...ja mam znajoma w I etapie, Ela
            > ma kolegow w IIgim itd...
            hmmm ja mam 7ke znajmoych na wszystkich etapach :)

---
            auriga, O16
            • Gość: tomek Re: obi - jest zebranie! IP: *.eds.net 12.12.02, 12:15
              No to nieźle będziecie imprezować :)
              Ja znam tylko jedno małżeństwo, za to nie są to tylko znajomi ale prawdziwi
              przyjaciele.

Pozdrawiam, tomek orion6

P.S. Auriga, przepraszam, że pytam, ale może interesujesz się może astronomią?
              Po prostu zaintrygował mnie Twój podpis.

auriga.gw napisał:
              > hmmm ja mam 7ke znajmoych na wszystkich etapach :)
              >
              > ---
              > auriga, O16
              • auriga.gw Re: obi - jest zebranie! 12.12.02, 12:17
                > P.S. Auriga, przepraszam, że pytam, ale może interesujesz się może
                astronomią?
                > Po prostu zaintrygował mnie Twój podpis.

Wow pierwsza osoba która od razu skojarzyła mój nick :)
                Odpowiadając na pytanie: tak interesuję się astronomią.
                ---
                auriga, O16
                • Gość: tomek Re: obi - jest zebranie! IP: *.eds.net 12.12.02, 12:27
                  Nick skojarzyłem od razu bo sam się interesuję astronomią, to moje hobby. A
                  poza tym miło będzie mieszkać w domkach tak fajnie ponazywanych oriony, pegazy,
                  plejady.
                  • auriga.gw OT 12.12.02, 12:37
                    Gość portalu: tomek napisał(a):

> Nick skojarzyłem od razu bo sam się interesuję astronomią, to moje hobby. A
                    > poza tym miło będzie mieszkać w domkach tak fajnie ponazywanych oriony,
                    >pegazy, plejady.

Bardzo chętnie bym pokontynuuował ten wątek ale może na priva?
                    ---
                    auriga, O16
                    • Gość: tomek Re: OT IP: *.eds.net 12.12.02, 13:12
                      OK. Wysłałem juz maila na auriga.gw@NOSPAM.gazeta.pl
                      tomek, orion6
                      • auriga.gw Re: OT 16.12.02, 10:33
                        > OK. Wysłałem juz maila na auriga.gw@NOSPAM.gazeta.pl
                        > tomek, orion6
                        hmmmm nic nie dostałem, w wyciąłeś NOSPAM z adresu?

---
                        auriga, O16
                        • Gość: tomek Re: OT IP: *.eds.net 16.12.02, 10:53
                          teraz juz powinno być w porządku,
                          pozdrawiam, tomek orion6
          • Gość: Ela Re: obi - jest zebranie! IP: *.edipresse.pl 12.12.02, 12:57
            Czy ja bym sie mogla dowiedziec o co chodzi z tym jakims pozwem i z
            zebraniem?
          • Gość: Ela Re: obi - jest zebranie! IP: *.edipresse.pl 12.12.02, 13:12
            Wyczytalam w GW, ze czynsz w Warszawie wynosi ok. 9.86 zl/m, i ze
            powinien byc w okolicach 1% wartosci odtworzeniowej lokalu i to by sie
            zgadzalo. Moja mama mieszka w Wilanowie i ma czynsz 11zl/m, ja w
            mieszkaniu, ktore obecnie zajmuje mam 10zl/m i w Brzezinach tez jest
            10zl/m, wiec to chyba normalny czynsz. Poza tym zanim sie zdecydowalam
            na "mojego" Oriona bylam uprzedzona, ze mniej wiecej tyle on bedzie
            wynosil.
            Pozdrowienia dla wszystkich
            E
            • Gość: tomek Re: obi - jest zebranie! IP: *.eds.net 12.12.02, 13:22
              Odnośnie informacji nt. wysokości czynszu, to ja w momencie kupowania
              mieszkania uzyskałem informację o 4-5zł. Jednak póxniejsze informacje
              przekonały mnie, że była to wartość z powietrza, nie poprzedzona żadną
              symulacją kosztów rzeczywistych czy coś w tym stulu.
            • Gość: Kowal Czynsze. IP: 195.94.199.* 12.12.02, 17:20
              Z tego co ja sie dowiedzialem wysokosc tych czynszow (9,86) dotyczy mieszkan w
              kamienicach czynszowych. My bedziemy mieli (mam taka nadziej) wlasne mieszkania i
              jezeli inni placa mniej (jezeli placa, bo ja za bardzo sie nie orientuje jakie sa stawki) to
              po co my mamy placic wiecej. Jedyna oplata dla Agromana to, jak w przypadku III etapu
              to 0.2 USD.
              Po za tym mi tez mowiono, ze oplaty nie powinny przekroczyc 5 pln za m2.

Wazne, ze zaczynamy dzialac wspolnie, wiec jest szansa, ze przynajmniej towarzysko
              wyjdziemy zwyciesko!!!

Pozdrawiam wszystkich
              Kowal.
              • Gość: Ela Re: Czynsze. IP: *.edipresse.pl 13.12.02, 09:25
                Ja za wlasnosciowe mieszkanie place 10zl/m ale jesli sie da mniej to
                oczywiscie bardzo chetnie. Jak kupowalam swoje mieszkanko w
                Agromanie poinformowano mnie ze mniej wiecej tyle bede placic za
                czynsz a za zarzad 0.3 euro (oficjalna informacja zawarta w umowie dla IV
                etapu). Wiem, ze wczoraj odbylo sie zebranie na naszym osiedlu. Byl na
                nim znajomy z pierwszego etapu. Jak sie od niego czegos dowiem to
                napisze, chwilowo wiem tylko, ze chodzilo min. o zawiazywanie wspolnoty
                i czynsze. Jesli chodzi o to czy mieszkania beda nasze to oczywiscie TAK.
                Wiem, ze Agroman nie stwarzal koledze problemow przy spisywaniu aktu
                notarialnego.
                Pozdrawiam wszystkich
                E
                PS. Fajnie, ze sie poznajemy.
    • mario_xx1 Droga 13.12.02, 10:57
      Czy skończyli już robić drogę? Bo tylko skończenie drogi pozwala na ewentualnie
      wcześniejsze oddanie II Etapu.
      • Gość: Fly Re: IP: *.gtech.com / 156.24.231.* 13.12.02, 11:36
        witam,

podobno wczorajsze zebranie zostalo odwolane - tyle wiem od osoby z I etapu,
        dzisiaj bede w biurze agromana to "rzuce" okiem na droge do IIgo i dam znac..

pozdrawiam wszystkich,
        Fly z IVki

• Gość: Grzechu Re: Droga IP: 157.25.92.* 13.12.02, 11:42
        mario_xx1 napisał:

> Czy skończyli już robić drogę? Bo tylko skończenie drogi pozwala na
        ewentualnie
        >
        > wcześniejsze oddanie II Etapu.

Droga będzie robiona pewnie na wiosnę, bo teraz wiadomo mrozy
        tak mi coś mówili w A. Nie wiem jakie jest prawo budowlane itd.
        bo pewnych robót nie mozna wykonywać w zimę np. robienie wykopów
        pod kable elektryczne.
        pozdrawiam

• Gość: robo2000 Re: Droga IP: *.koperfam.pl / 192.168.0.* 13.12.02, 12:04
          jak mnie poinformował kolega z branży drogowej aby wszystko było ok z robotami
          drogowymi (wylewanie asfaltu) potrzeba +5 stopni , także na drogę nie ma co
          liczyć w najbliższym czasie
      • Gość: tomek Re: Droga IP: *.eds.net 13.12.02, 12:13
        Witam,

Na budowie byłem w ostatnia sobotę. Droga nie była skończona, a prace nad nią
        zakończyły sie gdzieś na wysokości Andromedy I. Tak więc na razie nie można
        mówić o drodze dla II etapu. Chyba, że się coś zmieniło od ostatniej soboty.
        Poza tym jest fajnie bo mróz utwardził ziemie i nie ma błota.

Pozdrawiam,
        tomek, orion6

mario_xx1 napisał:

ewentualnie
      • Gość: zygzak Re: Droga IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.12.02, 09:50
        mario_xx1 napisał:

ewentualnie
        >
        Nie tylko. Jeszcze ogrzewanie, podobno gazownia wciaz nie podlaczyla sie do
        kotlowni. Tez z powodu pogody.
        Pozdrawiam
        D.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka