anako01 12.04.06, 10:08 prosze osoby.kore sa zainteresowane inwetycja o kontakt.mam wiele pytan Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ania Re: poszukuje osob -inwestycja wardom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 13:37 A co konkretnie Cie interesuje?? Ja kupiłam mieszkanie na Tarchominie od Wardomu, budynek 11 Odpowiedz Link Zgłoś
anako01 Re: poszukuje osob -inwestycja wardom 13.04.06, 00:57 dzieki za odzew .oto moje pytania: po 1-sze czy to bedzie spoldzielcze wlasnosciowe prawo do lokalu czy innego typu -wardom buduje z pieniedzy osob zainteresowanych a ich umowa brzmi tak jakby robili laske,ze cokolwiek zbuduja -umowa jest jednostronna choc wardom nie doklada nic ze swojej skarbonki - w umowie nie ma o ewentualnych karach, jakie zaplaci wardom za niedotrzymanie np.terminu budowy -nie ma konkretnej ceny za lokal jest tylko koszt planowany...teraz np.wylicza,ze bede placic 4000zl a po zakonczeniu budowy cena wszrosnie do 5000zl za m2 albo 8000zl -jaka mam pewnosc,ze tego nie zrobia -w jednym z paragrafow jest mowa:spoldzielnia zastrzega sobie prawo do zmian warunkow umowy w przypadku np. kleski zywiolowej,decyzji administracyjnej- wydaje mi sie,ze tego typu inwestycja powinna byc ubezpieczona,bo co w przyp [adku kleski zywiolowej..mam zaplacic ponownie??...o jakie decyzje administracyjne chodzi...preze bedzie chcial wyjechac na wczasy na karaiby??? -kolejny paragraf-warunki okreslone w umowie uczestnik budowy przyjmuje w calosci i bez zadnych zastrzezen i nie bedzie wnosil do zarzadu spoldzielni zadnych roszczen z tego tytulu-ja daje pieniadze i nie mam nic do powiedzenia??..ktos podejmie jakas beznadziejna decyzje aby zmienic umowe na moja niekorzysc i nie moge miec zadnych roszczen?? jestem ciekawa czy wszyscy sa zadowoleni z zakupu mieszkan z tej spoldzielni?z ich strony wynika,ze zbudowali juz troche.moze ktos jeszcze sie odezwie??/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: poszukuje osob -inwestycja wardom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 09:20 Po oddaniu budynku do użytkowania przez gmine dostajesz od spółdzielni umowę o ustanowienie spółdzielczego prawa własności do lokalu. Później możesz to sobie przekształcić w wyodrębioną właśność czy coś takiego, ale nie wiem czy jest taka konieczność. Nie wiem jaka jest teraz treść umowy ze spółdzielnią, ale my nie wnosiliśmy żadnych zastrzeżeń. I tak z tych umów co wcześniej czytaliśmy ta była w miare ok. Jeżeli chodzi o cenę to my mieliśmy stałą 2950 m2. Ale był punkt w umowie, że ostateczna koszt budowy będzie rozliczony na koniec inwestycji. Takie zapisy to już wynikają z prawa spółdzielczego. Na szczęście po ostatecznym rozliczeniu budowy nie było dużych dopłat, z tego co wiem to ludzie płacili po jakieś 100 zł, i nie z metra tylko od całego mieszkania. My nawet mieliśmy zwrot ;-) (91zł) Co do kar za niedotrzymanie terminu zakończenia inwestycji to faktycznie nie zobowiązują się do nieczego. Ja miałam termin oddania IV kwartał 2005 r i faktycznie zaczeli wydawać klucze w grudniu. Niestety nie wszyscy zdążyli odebrać w 2005, ja odbierałam w styczniu. Ale to i tak chyba niewielkie opóźnienie porównując inne inwestycje. I nawet jak czytałam inne umowy to developrzey niby sie zobowiązywali do płacenia kar za niedotrzymanie terminu oddania inwestycji, jeżeli opóźnienie będzie przekraczalo 3 miesiące. Ale oczywiście zawsze był punk, że developer zastrzega sobie możliwość opóźnienia z przyczyn od siebie niezależnych np sroga zima - zawsze mogą poźniej powiedzieć, że był mróz i nie mogli robić. To by było na tyle Pozdrawiam mieszkanka Dębiny Odpowiedz Link Zgłoś
anako01 Re: poszukuje osob -inwestycja wardom 17.04.06, 19:08 Czy ktos jest zainteresowany nowa inwestycja sp-ni wardom? Odpowiedz Link Zgłoś
anako01 Re: poszukuje osob -inwestycja wardom 21.04.06, 19:03 czy ktos jest zainteresowany inwestycja wardomu na tarchominie?czy ktos juz zamowil u nich mieszkanko i podpisal umowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daro Re: poszukuje osob -inwestycja wardom IP: *.chello.pl 22.04.06, 12:38 z tego co sie orientuje to teraz są juz marne szanse na mieszkanie w wardomie, ludzie skladali tam podania o mieszkanie juz w listopadzie 2005 bo zainteresowanie było naprawde duże, byłem tam jakieś 2 tyg temu to zostało kilka dużych mieszkań a rozpatrywali dopiero podania ze stycznia/lutego 2006 wiec jeśli złożysz podanie teraz masz naprawde male szanse na mieszkanie tam, ja narazie mam zarezerwowane 58m i czekam na jakis sygnal od spóldzielni na podpisanie umowy Odpowiedz Link Zgłoś
anako01 Re: poszukuje osob -inwestycja wardom 23.04.06, 23:15 do daro-miales juz do czynienia z ta spoldzielnia?czy omawiales z nimi umowe?a propo ,ja tez mam zarezerwowane tam mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
juliaros1 umowa-wardom 28.04.06, 10:09 Czy juz ktos z was podpisal umowe z wardomem na nowa inwestycje?czy udalo wam sie zmienic jakis zapis w umowie? Odpowiedz Link Zgłoś
marcinkla inwestycja i umowa 30.04.06, 14:04 prawie wszystkie mieszkania zarezerwowane a nikt sie nie zglasza aby podyskutowac na temat tej inwestycji.Czy nikt nie ma zadnych watpliwosci co do umowy?przyszli lokatorzy odezwijcie sie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: inwestycja i umowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.06, 12:09 Nikt nie zgłasza się?!!! Bo wątek jest bardzo niewidoczny... Ja mieszkam w 11... mam parę zastrzeżeń... Ale jakbym miał podjąć jeszcze raz decyzję zakupu, zaufałbym Wardomowi... Odpowiedz Link Zgłoś
marcinkla Re: inwestycja i umowa 04.05.06, 18:36 do tomka-czy w umowie miales zapis- planowana cena lokalu?czy terminy wplat byly okreslone etapami prac na budowie czy tylko okreslona data wplaty? Odpowiedz Link Zgłoś
anako01 Re: inwestycja i umowa 04.05.06, 18:45 tomku,czy mieszkanie masz od ulicy mysliborskiej?Ja zamowilam sobie mieszkanie wlasnie od ulicy ale obawiam sie,ze bedzie zbyt glosno tzn. zbyt duzy ruch samochodowy...druga sprawa to cena mieszkania i zapis ,ze moze wzrosnac..czy przy waszej inwestycji duzo musiales doplacac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: inwestycja i umowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.06, 12:25 przepraszam, ze dlugo milczałem. ja mam mieszkanie od uliczy Myśliborskiej i hałas mi nie przeszkadza choć czasmi w nocy zdarzają się wariaci na motorach. W sród nich nawet mój przyjacie dr nauk ekonomicznych. Jak sie okazuje beztroska nie mija nawet wykaształconych. Wracając do mieszkania ja mam przestrzałowe sypialnia po przeciwnej stronie, duży pokój od ulicy. Jest ok. Natomiast jeśli chodzi o ceny na Tarchominie, to jest to najlepsza inwestycja. Precyzja formuowania cen w zapisach umowy jest związana z podatkiem Vat i ewentualną zmianą inwestora. Odpowiedz Link Zgłoś
marcinkla Re: poszukuje osob -inwestycja wardom 05.05.06, 16:46 czy ktos z was podpisal juz umowe? Odpowiedz Link Zgłoś
anako01 mysliborska wardom 08.05.06, 11:06 czy ktos juz podpisal umowe na budowe mieszkania przy mysliborskiej lub tez bedzie ja wkrotce podpisywal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: mysliborska wardom IP: 217.153.179.* 08.05.06, 12:43 ja podpisałem właśnie dziś :) Odpowiedz Link Zgłoś
anako01 Re: mysliborska wardom 08.05.06, 21:53 podpisales umowe bez rzadnych zastrzezen?wspolpracowales juz z ta spoldzielnia? Niestety nie mieszkam na tarchominie a jestem ciekawa czy juz zaczeli budowe- jesli cos wiesz prosze napisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: mysliborska wardom IP: *.chello.pl 08.05.06, 22:19 hmmmmm powiedzmy że mialem kilka "ale" np do tego że wplacam 100% wartości mieszkania do 31 sierpnia 2007 a zakonczenie inwestycji jest IV 2007, oddanie do użytku I 2008, jest oczywiście też zapis o rozliczeniu końcowym - czyli teoretycznie cena mieszkania moze wzrosnąć ale rozmawialem ze znajomymi którzy mieszkają juz w zasiedlonych blokach i jeśli były dopłaty to raczej symboliczne, jak bedzie teraz zobaczymy:) Do tej pory, od 98 roku czyli od rozpoczęcia budowy osiedla Dębina nie było jakiś większych afer, może oprócz delikatnych opóźnień w oddaniu mieszkań. Co do zaczęcia budowy to chyba jeszcze na dobre nie zaczeli, jak byłem tam jakiś czas temu to maszyny wjeżdzały na plac budowy, jeśli budowa ruszy na dobre to ma być zebranie w spóldzielni. I to chyba tyle co na szybko przyszło mi do głowy:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anako01 Re: mysliborska wardom 09.05.06, 08:55 czyli podpisales umowe bez poprawek z twojej strony???ja jestem umowiona na podpisanie umowy pod koniec tygodnia.w rozmowie z pracownikiem spoldzielni raczej nie mam co liczyc na jakies zmiany w umowie,ktore chronilyby mnie przed wzrostem ceny mieszkania.zapewniaja,ze cena wzrosnie gdy wzrosnie vat lub bede dokonywala dodatkowe prace/dostawa scianek..itp/w innym przypadku jest to niemozliwe....tak twierdza.Nie wiesz,czy jescze duzo mieszkan jest do sprzedania?A moge wiedziec,ktore mieszkanko zamowiles? Odpowiedz Link Zgłoś
juliaros1 Re: mysliborska wardom 09.05.06, 09:48 ja juz podpisalam umowe bez zmian.mam nadzieje,ze wardom okaze sie solidna i uczciwa spoldzielnia i zadnych przekretow nie zrobi.no i zatrudni takich wykonawcow,ktorzy solidnie i bez fuszerki zbuduje ten blok.ostatnio czytalam,ze w poprzedniej inwestycji zle polozyli gres na tarasach i ludzie maja problemy.czy ktos wie ile sprzedali juz mieszkan??? Odpowiedz Link Zgłoś
bobmarley1975 Re: mysliborska wardom 09.05.06, 10:17 ja rowniez podpisalem umowe i mam nadzieje,ze wszystko bedzie ok.przyszli mieszkancy odezwijcie sie! Odpowiedz Link Zgłoś
anako01 Re: mysliborska wardom 09.05.06, 21:56 kolejne dwa bloki maja stanac za budynkiem 10/11 i 12/13-na scianie przy wejsciu do pokoju bodajze 211 wisi plansza na ktorej jest rozmieszczenie wlasnie tych budynkow...a na rogu buduja market. Odpowiedz Link Zgłoś
bobmarley1975 Re: mysliborska wardom 09.05.06, 10:40 bedziemy sasiadami-ja wybralem 4pietro budynek 12 a ty? Odpowiedz Link Zgłoś
marcinkla Re: mysliborska wardom 09.05.06, 10:45 witajcie przyszli sasiedzi,ja dzisiaj podpisuje umowe rowniez nic nie zmieniam.wybralem 2 pietro rowniez budynek 12.pozdrawiam i czekam na odzew kolejnych przyszlych mieszkancow. Odpowiedz Link Zgłoś
juliaros1 Re: poszukuje osob -inwestycja wardom 09.05.06, 09:51 chyba malo osob zaglada na to forum,ktore kupily lub kupia mieszkanie w nowej inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daro Re: poszukuje osob -inwestycja wardom IP: 217.153.179.* 09.05.06, 11:20 Witam, ja mam 5 pietro bud 12:) czy ktoś juz płacił I ratę albo opłate za przystąpienie do spółdzielni czyli coś koło 1520zł?? Odpowiedz Link Zgłoś
jodla00 Re: poszukuje osob -inwestycja wardom 12.05.06, 10:48 daro,poniewaz podpisalam umowe musialam zaplcic 1-rate.Oplaty czlonkowskiej jeszcze nie zaplacilam ale zrobie to w nastepnym tygodniu.Kiedy podpisujesz umowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daro Re: poszukuje osob -inwestycja wardom IP: 217.153.179.* 12.05.06, 10:57 Ja juz podpisałem 8 maja, opłatę członkowską zapłaciłem w środe 1520:( a pierwszą rate wczoraj, jutro jade na plac zobaczyć czy cokolwiek sie tam dzieje:) Odpowiedz Link Zgłoś
jodla00 Re: poszukuje osob -inwestycja wardom 12.05.06, 11:07 daro-jak znajde chwile tez jutro przejade sie zobaczyc czy juz zaczela sie budowa.Skoro wardom sprzedal wiekszosc mieszkan to budowa powinna juz ruszyc.jest cieplo,pogoda sprzyja i nie powinni sie ociagac.Daj znac jutro na forum.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kmurawsk Re: poszukuje osob -inwestycja wardom 27.05.06, 16:12 Po podpisaniu umowy zrobiles przelew na konto wardomu. Starales sie o jakies potwierdzenie wplaty od Wardomu, czy poprostu potwierdzenie przelewu z twojego banku jest wystarczajace zeby byc pewnym ze wszystko jest OK? Odpowiedz Link Zgłoś
kmurawsk Re: poszukuje osob -inwestycja wardom 19.05.06, 13:10 Witam Ja mam zarezerwowane mieszkanie 103 w budynku 12. Mam zamiar podpisać umowe z koncem maja zeby zdążyć jeszcze w czerwcu wziąc kredyt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kas Re: poszukuje osob -inwestycja wardom IP: 195.245.213.* 09.05.06, 13:56 Witam, a czy może ktoś wie jakie będzie zagospodarowanie terenu przy nowej inwestycji WARDOMU?? przy bloku 13-tym jest od ulicy pusty pas zieleni, czy tam mają jeszcze coś wybudować?? czy może ktoś wie co tam będzie?? Ja równiez jestem w przeddzień podpisania umowy :-) Przyszli lokatorzy i sąsiedzi piszcie wszystko co wam przyjdzie do głowy nt. nowej inwestycji ... myślę, że wszyscy jesteśmy spragnieni newsów :-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daro Re: poszukuje osob -inwestycja wardom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.06, 14:15 Z tego co wyczytałem na forum mieszkańców juz wybudowanych bloków 10 i 11 to własnie teraz jakaś firma zajmuje sie zagospodarowaniem terenu przy ich bloku, w sobote prawdopodobnie bedę tam w okolicy to zobacze jak to wyglada, dam też znać czy cokolwiek rusza sie na placu budowy naszego bloku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziuta Re: poszukuje osob -inwestycja wardom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 06:06 a nie przeraża was ta przepotopowa jakość materiałów używanych przez Wardom? Nikt juz dzisiaj tak nie buduje. Straszne to brzydactwo, tak poza tym. Jeśli chodzi o terminy i ceny to sa rzeczywiscie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
anako01 Re: poszukuje osob -inwestycja wardom 10.05.06, 07:38 a co masz konkretnego na mysli?budynki w tym rejonie wybudowane przez wardom wygladaja porzadnie i estetycznie.Ludzie mieszkaja juz jakis czas i nic sie nie sypie w przeciwienstwie do pozostalych inwestycji innych developerow czy spoldzielni. Odpowiedz Link Zgłoś
marcinkla Re: poszukuje osob -inwestycja wardom 10.05.06, 10:08 mnie nie przeraza patrzac na ich poprzednie inwestycje.a co tobie najbardziej przeszkadza?Zdecydowalas sie na zakup u nich mieszkania czy wybralas kogos innego? Odpowiedz Link Zgłoś
jodla00 Re: poszukuje osob -inwestycja wardom 12.05.06, 07:25 witam przyszlych sasiadow-jestem juz po podpisaniu umowy.zrezerwowalam mieszkanko na 1 pietrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kas Re: poszukuje osob -inwestycja wardom IP: 195.245.213.* 12.05.06, 09:42 Hej Jodla, a zmieniałaś coś w treści umowy?? Odpowiedz Link Zgłoś
jodla00 Re: poszukuje osob -inwestycja wardom 12.05.06, 10:23 nic nie zmienialam choc uwazam,ze jest to umowa jednostronna tylko na korzysc spoldzielni.jednak dowiadywalam sie od osob mieszkajacych juz w blokach wardomu,ze nie ma duzych doplat,sa nawet zwroty i raczej wszyscy sa zadowoleni ze wspolpracy z ta spoldzielnia.no coz nie ma idealnych spoldzielni i developerow kazdy ma swoje plusy i minusy.wardom tez ale w porownaniu do innych wpada pozytywnie.zreszta czas pokaze jak bedzie przy tej inwestycji.mam nadzieje,ze wszystko bedzie ok i w 2008 bede juz mogla zamieszkac w swoim mieszkaniu."Kas"-czy jestes w trakcie podpisywania umowy?W ktorym budynku zarezerwowalas-les??...mieszkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: poszukuje osob -inwestycja wardom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.06, 12:29 Konkurencja zfrustrowana się odezwała. Odpowiedz Link Zgłoś
jodla00 Re: poszukuje osob -inwestycja wardom 12.05.06, 10:38 kas- na 1 pietrze w budynku wardomu faktycznie jest makieta na ktorej dwa kolejne budynki beda budowane za budynkiem 10/11 za naszym bedzie park a na rogu mysliborskiej-swiatowida -nieduzy market. Gość portalu: kas napisał(a): > Witam, a czy może ktoś wie jakie będzie zagospodarowanie terenu przy nowej > inwestycji WARDOMU?? przy bloku 13-tym jest od ulicy pusty pas zieleni, czy tam > > mają jeszcze coś wybudować?? czy może ktoś wie co tam będzie?? > Ja równiez jestem w przeddzień podpisania umowy :-) Przyszli lokatorzy i > sąsiedzi piszcie wszystko co wam przyjdzie do głowy nt. nowej inwestycji ... > myślę, że wszyscy jesteśmy spragnieni newsów :-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jodla00 Re: poszukuje osob -inwestycja wardom 12.05.06, 11:09 daro-pytam z ciekawosci-czy umowe podpisales w pierowtnej formie czy ze zmianami/nie chodzi o raty/???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daro Re: poszukuje osob -inwestycja wardom IP: 217.153.179.* 12.05.06, 11:16 Nic nie zmieniałem, z opinii znajomych mieszkających w niskich blokach po drugiej stronie ulicy i czytając forum mieszkańców bloków 10-11 widze ze spółdzielnia raczej nie robi jakiś dziwnych rzeczy:), nawet jeśli pod koniec budowy zdarzały sie jakieś dopłaty do mieszkan to były to raczej symboliczne kwoty. Więc jeśli wcześniej nie było żadnych problemów to mam nadzieje że i tym razem wszystko pójdzie szybko i bezproblemowo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: poszukuje osob -inwestycja wardom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 12:51 Witajcie przyszli sąsiedzi. Ja mieszkam w budynku 10 i obserwuję na bieżąco jak postępuje budowa Waszych mieszkanek. Otóż jestem pod wrażeniem, niedawno postawili ogrodzenie a juz jest wielka dziura w ziemi i chyba stropy do garażu. Wracając z pracy spojrzę co oni tam postawili i wieczorkiem napisze. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
jodla00 mysliborska-nowa inwestycja 13.05.06, 09:58 dzien dobry wszystkim w ten piekny dzien, milo przeczytac,ze na budowie praca wre .oby tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
bobmarley1975 Re: mysliborska-nowa inwestycja 13.05.06, 13:32 witam,dzisiaj jade do znajomych na tarchomin i bede przejezdzal obok budowy, wiec zerkne obiscie co tam sie dzieje .pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
stas75 Re: mysliborska-nowa inwestycja 13.05.06, 17:04 Witajcie przyszli sasiedzi, Czytam od kilku dni Wasze opinie i wrazenia. tak sie sklada, ze mieszkam juz w mieszkaniu wybudowanym przez Wardom tzn. po drugiej stronie Mysliborska 97, znam ta spoldzielnie kilka ladnych latek. Odpowiedz Link Zgłoś
stas75 Re: mysliborska-nowa inwestycja 13.05.06, 17:16 Witajcie przyszli sasiedzi, Czytam od kilku dni Wasze opinie i wrazenia. tak sie sklada, ze mieszkam juz w mieszkaniu wybudowanym przez Wardom tzn. po drugiej stronie Mysliborska 97 mieszkanie 61m, znam ta spoldzielnie kilka ladnych latek. Jesli chodzi o spoldzielnie Wardom jest to pewna firma zawsze mozna zalatwic sprawy z nimi "bez laski". Mieszaknie mam zarezerwowane w budynku 12 pietro 6. Obserwuje codzinnie budowe i moge Was zapewnic iz wszystko bedzie dotrzymane w terminie. Chwale sobie to ze mieszkam obecnie w bloku przez nich wybudowanym. Jest to pierwszy blok 4 pietrowy wybudowany na Tarchominie przez spoldzielnie Wardom. Glowa do gory przyszli sasiedzi i czlonkowie spoldzielni Wardom. Zobaczcie jak ida w gore ceny mieszkan a sami tez wiecie ze tansze mieszkania nie beda. Takze cieszcie sie ze niebawem bedzie mieszkac na Mysliborskiej. Jesli chodzi o zmiane zapisow w umowie wstepnej to sami przedstawiecie korekte umowy lub jest niektorych zapisow i skladacie do zarzadu. Wtedy macie problemy i obawy rozwiane. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
darooo Re: mysliborska-nowa inwestycja 13.05.06, 23:58 Mógłbyś powiedzieć jak się kształtują czynsze w twoim bloku, ile spółdzielnia życzy sobie miesięcznie za garaż itp itd :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Re: mysliborska-nowa inwestycja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 07:58 Mieszkam w "bliźniaku" czyli bloku nr 11. Eksploatacja 1,60/mkw, winda 12,00/osobę, fund. remontowy 0,30/mkw, śmieci 7,00/osobę, stanowisko postojowe 36,00. Odpowiedz Link Zgłoś
darooo Re: mysliborska-nowa inwestycja 14.05.06, 15:27 Witam byłem dziś na placu budowy, widać już że coś sie dzieje:) Wrzucam link do fotek które zrobiłem przez płot:) www.flickr.com/photos/56638883@N00/?saved=1 Odpowiedz Link Zgłoś
jodla00 Re: mysliborska-nowa inwestycja 15.05.06, 18:08 dzieki za zdjecia darooo,-upamietniaj dalej budowe-zostales mianowany glownym fotografem tej inwestycji.pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kama Re: poszukuje osob -inwestycja wardom IP: 194.181.0.* 16.05.06, 15:58 Witam wszystkich, właśnie wczoraj zdecydowałam się na mieszkanie w Wardomie (budynek 13, piętro 6) i mam ten sam problem, co większość gości na tym Forum - treść proponowanej przez spółdzielnię umowy. Ostatni paragraf - o zrzeczeniu się wszelkich roszczeń przez kupującego mieszkanie jest bardzo ryzykowny. Już nie wspomnę o braku jakichkolwiek rozwiązań w przypadku opóźnień w oddaniu mieszkań do użytku, czy nawet niedokończenia budowy. Wiem z forum i z bezpośredniego wywiadu z mieszkańcami istniejących już budynków "Dębiny", że Spółdzielnia jest raczej solidna i pewna i do tej pory nie było większych problemów...ale przyszłość może być inna. Proszę o głosy osób, które podjęły próby negocjacji umów z Wardomem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziuta Re: poszukuje osob -inwestycja wardom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 16:26 NIe martwiłabym sie żadnymi umowami specjalnie. Oni raczej te wszystkie rzeczy załatwiają OK. Chyba nigdy nic złego sie nie zdarzyło. Za to ponawiam swój niesmak co do wygladu i materiałów z których zbudowane są bloki. Wszystko bierze się z materiałow zalegających w magazynach od lat 90 tych. Dopiero co byłam w najnowszym bloku wybudowanym na Bielanach, obrzydlistwo, zabudowa balkonow z badziewia jak w wielkiej płycie, tandeta wykonczeniówki, odpadające kafelki, kolorystyka hmm... Odpowiedz Link Zgłoś
jodla00 prosze mieszkancow os.debina o opinie 19.05.06, 20:49 czy mieszkancy os.debina potwierdzaja opinie ziuty co do materialow i wykonczenia budynkow w ktorych zamieszkuja? Odpowiedz Link Zgłoś
bobmarley1975 Re: prosze mieszkancow os.debina o opinie 20.05.06, 10:28 ponawiam pytanie jodly...poza tym,czy ktos dzisiaj wybiera sie na tarchomin?ja niestety nie moge...prosze o info i ewent.zdjecia co sie dzieje na placu budowy.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
darooo Re: prosze mieszkancow os.debina o opinie 20.05.06, 11:01 Byłem na budowie w czwartek około godz 13 (niestety tym razem bez aparatu). Ogólnie na placu dużo robotników i widać że praca wre, ale nadal grzebią sie w ziemi:) pozatym co jest na moich fotkach z 14 to wiele sie nie zmieniło. Odpowiedz Link Zgłoś
jodla00 Re: prosze mieszkancow os.debina o opinie 20.05.06, 19:28 darooo-ktore mieszkanko wybrales?nie znam sie na materialach budowlanych -czy ty rowniez uwazasz ,ze materialy sa kiepskie?porownujac budynki z tego samego roku innych deweloperow to wardomu wygladaja super i zab czasu ich nie ugryzl//sa zadbane, milo na nie popatrzec i chce sie w nich mieszkac.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziuta Re: prosze mieszkancow os.debina o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 19:43 To znowu ja. Chciałam coś dodać, bo może niepotrzebnie komus namieszałam. Jeżeli odpowiada wam jakość taka jaką widzicie w blokach już stojących, to nie ma problemu, zreszta za taką cenę (nie wiem jaką, ale wydaje mi się ze pewnie w okolicach 3 tys? byly wasze bloki? )to mysle ze i tak to dobra inwestycja. WARDOM ma na pewno zalete niskiego czynszu, i braku obaw w zwiazku z budowa i póżniej eksploatacją. Ale po prostu jakość jest dosć niska (na bielanach glazura w piwnicach i garazach zaczela sie sypac po pol roku). Równolegle z blokiem Wardomu powstawał zaraz niedaleko dom ŻSM (nie jestem pewna ale cos takiego w nazwie)cena byla w Wardomie 3.600 a w ŻSM 4 tys za metr a teraz byłam w odwiedzinach w obydwu i to jest różnica klas, po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: prosze mieszkancow os.debina o opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.06, 12:42 Ziuta nie myl jakości materiału od oszczędzania kleju.... Niestety każdego trzeba pilnować. Na bielanach budował inny wykonawca. Ogólnie firma Fenix jest uznaną firmą śląską, dobrze budujesz szkoda, że nowy budynek nie robia oni. Choć trochę sie popstrykali z Wardomem zalezało im na wzroście cen... Odpowiedz Link Zgłoś
darooo Re: prosze mieszkancow os.debina o opinie 20.05.06, 20:19 Wybrałem bud 12, 5 piętro, mieszkanie od strony bloku 10-11, 57.7 metra:) Co do materiałów to akurat ja nie widzę tutaj jakiegoś problemu. Poziom wykończenia napewno przewyższa powedzmy JWC, BARC, DD, Acciona, czy Dolcan. Co do materiałów zalegających w magazynach od lat 90 tych to jakoś średnio mi sie chce wierzyć:) (Ziuta może podałabyś wiecej konkretów na temat tych magazynów, od pracy do spółdzielni mam jakieś 15m:) wieć jeśli bede miał wiecej konkretów to chetnie pójde i zapytam) Balkony - mi akurat takie wykończenie odpowiada dużo bardziej niż metalowe barierki przez które wszystko widać i które po roku trzeba ponownie malować. Załącznik 1 w którym jest opisane co z czego i jak budują dałem do przejrzenia, znajomemu który od 15 lat buduje bloki w różnych firmach w warszawie i nie miał zastrzeżeń do niczego. Wiec ja ogólnie nie widze problemu :) Pozatym Ziuta zapytam z ciekawości kupiłaś mieszaknie w wardomie i sie martwisz czy poprostu wpadasz na forum szukać dziury w całym?? Odpowiedz Link Zgłoś
jodla00 Re: prosze mieszkancow os.debina o opinie 20.05.06, 20:25 dzieki za wypowiedz darooo czuje sie teraz pewniej i mysle,ze podjelam dobra decyzje jezeli chodzi o kupno mieszkania w wardomie.pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziuta Re: prosze mieszkancow os.debina o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 21:50 Tak, mieszkam przed twoim nosem (oczywiscie jesli jestes w pracy jeszcze), jezeli chcecie sobie poprawiac humor kosztem mylsenia, ze jestem zwyklym pieniaczem forumowym, to powodzenia. Obudowy balkonow szybkami z biala obramowka sa straszne, i myslalam ze moj blok bedzie ostatni z tym badziewiem, nie ma tak duzo usterek, mi bardzo odpowiada lokalizacja, ale naprawde jestem rozczarowana tym, ze nie poprawiaja czegos na lepsze. Wydawalo mi sie, ze moje posty byly zyczliwe, ale wam chyba chodzi o zero krytyki. Gdybym miala mieszkac na tarchominie nigdy na Wardom bym sie nie zdecydowala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: prosze mieszkancow os.debina o opinie IP: *.acn.waw.pl 21.05.06, 20:01 Gość portalu: ziuta napisał(a): > Obudowy balkonow szybkami z biala obramowka sa straszne, i myslalam ze moj blok bedzie ostatni z tym badziewiem, A gdzie ty w Tarchomińskich blokach widzisz takie obudowy balkonów???? Ja mieszkam w budynku 11 i mam zabudowany balkon z kawałkiem kratki z boku. I moim zdaniem jest to fajne rozwiązanie, nie podobają mi się takie otwarte balkony. Tutaj człowiek może usiąsiąść na balkonie bez obawy, że wszyscy z dołu będą go widzieć, a kawałek kratki przydaje się, coby psinka mogła powyglądać sobie przez "okienko" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wmala Re: prosze mieszkancow os.debina o opinie 26.05.06, 12:25 Witam sąsiadów :) Moze w sobote a najpozniej w przyszlym tygodniu podpiszemy z zona umowe. Zamowione mamy mIeszkanko w bud. 12 - 5 pietro :)(od strony bud.10/11). Wszystkim zainteresowanym dopowiem tylko, ze jestem mieszkancem budynku po drugiej strony ulicy i kilka razy dzinnie "monitoruje" postep w budowie. Moje zdanie na temat WARDOMU jest bardzo pozytywne. W budynku, w ktorym mieszkam nie bylo i nie ma wiekszych usterek (nie liczac problemow z izolacja balkonow), a te ktore wystapily byly szybciutko usuwane. Nie znam sie na budownictwie ale na oko "lajkonika" jakosc budowanych mieszkan jest w porzadku. Mistrzostwem świata dla mnie jest utrzymanie osiedla i przy tej okazji serdecznie pozdrawiam Państwa Gospodarzy! Jesli ktos z przyszlych "nowych" sasiadow chcialby o cos dopytac to zapraszam rowniez na priv (wmalutki@wp.pl). Jak pewnie wiecie :) za budynkiem 12 jest "park" :) moze jakies grilowisko z okazji "wylania fundamentow"?? :)))) Pozdrawiam wszystkich :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jodla00 Re: prosze mieszkancow os.debina o opinie 27.05.06, 23:05 witam przyszlych sasiadow,milo bedzie sie spotkac na grilu.kiedy wiec planujecie oblewanie fudamentow?darooo-pstrykniesz pare fotek?dzieje sie cos wiecej na budowie?szkoda tylko,ze tak malo ludzi tu zaglada.... Odpowiedz Link Zgłoś
wmala Re: prosze mieszkancow os.debina o opinie 28.05.06, 21:04 WITAJcie Wczoraj w Wardomie podpisalismy umowe :)! jodla00 napisała: > witam przyszlych sasiadow,milo bedzie sie spotkac na grilu.kiedy wiec > planujecie oblewanie fudamentow? Mysle, ze termin jest do ustalenia :)) Mysle, ze jakies sobotnie czerwcowe popoludnie byloby odpowiednie.. darooo-pstrykniesz pare fotek?dzieje sie cos > wiecej na budowie?szkoda tylko,ze tak malo ludzi tu zaglada.... Dzisiaj na budowie "cisza" ale w piatek ostro wylewali lawy. Stoja juz 2 dzwigi. "Majstry" poruszają się całkiem aktywnie :). O nowych zauwazalnych zmianach postaram sie informowac "na zywo" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: prosze mieszkancow os.debina o opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.06, 12:45 Z DD to już pojechałeś, musze powiedzieć, że robią niezłe mieszkania szczególnie ostatnie Akacje. Jednak sa sporo drożsi i ich osiedla są maksymalnie upakowane. Nieźle musza dawać urzędnikom. Niedługo sam beton będzie na Tarchominie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: prosze mieszkancow os.debina o opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.06, 12:38 Dziwne jest to co mówi Ziuta, bardzo dziwne. Cegły zalegające na magazynach? Ja nie miałem żadnych zstrzeżeń co do jakości odbioru mieszkania. Płytki nie odpadały ale miały wątpliwe przyłączenie do ściany...Wardom to wszystko poprawił..czy tak postąpiłby developer? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danusia Re: poszukuje osob -inwestycja wardom IP: *.aster.pl 21.05.06, 14:20 Witam wszystkich przyszłych i obecnych sąsiadów. podpisałam umowę na mieszkanie w bloku 12, 4 piętro też miałam obawy co do podpisania umowy, ale w końcu się zdecydowałam. Mam nadzieję, że nie będe miała w przyszłości problemów z tą spółdzielnią. Byłam niedawno na budowie i z tego co widać postępy z budowaniem idą całkiem dobrze, jest szansa, że wyrobią się w terminie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kas Re: poszukuje osob -inwestycja wardom IP: 195.245.213.* 22.05.06, 09:02 Hej, czemu nie ma nikogo z bloku 13-tego?? jakiś trefny blok???? Odpowiedz Link Zgłoś
anako01 Re: poszukuje osob -inwestycja wardom 22.05.06, 10:28 13-tka nie jest trefna,nie martw sie.to dopiero poczatek budowy i nie wszyscy tu zagladaja.pozatym to bedzie jeden blok i nie wiem dlaczego oznaczono go dwoma numerami.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anako01 Re: poszukuje osob -inwestycja wardom 22.05.06, 10:34 kas-podpisalas juz umowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A&S Re: poszukuje osob -inwestycja wardom IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 22.05.06, 19:37 zamierzamy podpisać umowę razem z narzeczoną na budynek nr 12. Narzeczona posiada książeczkę mieszkaniową. Czy ktoś wie czy będzie nam przysługiwoało prawo do wypłaty premii gwarancyjnej skoro nie jesteśmy jeszcze małżeństwem. Może miał ktoś podobny problem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: poszukuje osob -inwestycja wardom IP: *.acn.waw.pl 23.05.06, 18:18 Gość portalu: A&S napisał(a): > zamierzamy podpisać umowę razem z narzeczoną na budynek nr 12. Narzeczona > posiada książeczkę mieszkaniową. Czy ktoś wie czy będzie nam przysługiwoało > prawo do wypłaty premii gwarancyjnej skoro nie jesteśmy jeszcze małżeństwem. > Może miał ktoś podobny problem? może tu znajdziesz odpowiedź forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=30952156&a=31084477 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A&S Re: poszukuje osob -inwestycja wardom IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 23.05.06, 20:25 bardzo Ci dziekuję. W banku mówią to samo, ale jak sie poczyta inne fora internentowe to wychodzi coś innego.... I można już zgłupieć... Także zostaje już tylko jutro podpisać umowę :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kama Re: poszukuje osob -inwestycja wardom IP: 194.181.0.* 01.06.06, 09:36 Witam ponownie, Jestem również po podpisaniu umowy. Były próby negocjacji, niestety z góry nastawione na niepowodzenie. Ale nie będę załowała, że nie próbowałam. Co do Twojego pytania o premię gwarancyjną - jestem w identycznej sytuacji: kupuję mieszkanie z narzeczonym i jednocześnie jestem "szczęśliwą posiadaczką" książeczki mieszkaniowej. Premia gwarancyjna mi się należy, ponieważ nie kupuję gotowego lokalu, ale podpisuję "umowę o jego wybudowanie". Mogę podać nr. tel. do kompetentnej w tej kwestii pani z PKO BP - zapraszam: karnila@poczta.onet.pl A może jacyś sąsiedzi z 13-stki, z 6-tego piętra zaglądają na to forum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kas Re: poszukuje osob -inwestycja wardom IP: 195.245.213.* 23.05.06, 08:52 anako01 - podpisałam już umowę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kmurawsk Re: poszukuje osob -inwestycja wardom 25.05.06, 12:39 Podpisalas umowe w niezmiennej formie ? Czy może udało się coś zmienić (najgorszy chyba paragraf 12) ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kas Re: poszukuje osob -inwestycja wardom IP: 195.245.213.* 25.05.06, 13:06 nieczego nie zmieniałam Odpowiedz Link Zgłoś
wmala Re: poszukuje osob -inwestycja wardom 26.05.06, 12:36 anako01 napisała: > prosze osoby.kore sa zainteresowane inwetycja o kontakt.mam wiele pytan PRzeklejam bo na koncu lepiej widac :) ----------------- Witam sąsiadów :) Moze w sobote a najpozniej w przyszlym tygodniu podpiszemy z zona umowe. Zamowione mamy mIeszkanko w bud. 12 - 5 pietro :)(od strony bud.10/11). Wszystkim zainteresowanym dopowiem tylko, ze jestem mieszkancem budynku po drugiej strony ulicy i kilka razy dzinnie "monitoruje" postep w budowie. Moje zdanie na temat WARDOMU jest bardzo pozytywne. W budynku, w ktorym mieszkam nie bylo i nie ma wiekszych usterek (nie liczac problemow z izolacja balkonow), a te ktore wystapily byly szybciutko usuwane. Nie znam sie na budownictwie ale na oko "lajkonika" jakosc budowanych mieszkan jest w porzadku. Mistrzostwem świata dla mnie jest utrzymanie osiedla i przy tej okazji serdecznie pozdrawiam Państwa Gospodarzy! Jesli ktos z przyszlych "nowych" sasiadow chcialby o cos dopytac to zapraszam rowniez na priv (wmalutki@wp.pl). Jak pewnie wiecie :) za budynkiem 12 jest "park" :) moze jakies grilowisko z okazji "wylania fundamentow"?? :)))) Pozdrawiam wszystkich :-) Odpowiedz Link Zgłoś
darooo Re: poszukuje osob -inwestycja wardom 26.05.06, 16:17 Witam sąsiada:), skoro planujecie podpisać umowę na mieszkanie na 5 piętrze od budynku 10/11 to być może bedziemy sąsiadami zza ściany bo ja mam już podpisaną umowę na 5 piętrze od bud 10/11 na samym rogu :):):). Co do grila to dobry pomysł trzeba by tylko ustalić jakiś termin i zebrać przyszłych mieszkańców bo narazie na forum jakoś mało ludzi. Ale jak coś to ja pierwszy do grilowania i oblewania fundamentów:) Odpowiedz Link Zgłoś
wmala Re: poszukuje osob -inwestycja wardom 26.05.06, 22:48 :) My mamy nadziej, ze uda nam sie ja podpisac jutro ... a jesli Pani z Wardomu nie zdazy jej przygotowac to przyszly tydzien wchodzi w gre. :) Na to wyglada, ze bedziemy sasiadami z zza sciany jak dobrze pojdzie :)). Daj cynk kiedy bedziesz wizytowal "mieszkanie" to pogadamy :) na placu boju. A fundament trzeba zalac obowiazkowo :)) bo w koncu fundament to podstawa ... rowniez wlasciwych ralacji sasiedzkich :D. Zatem dopisujcie sie sasiedzi... nie tylko z 5 pietra! pzdrw Odpowiedz Link Zgłoś
wmala Re: poszukuje osob -inwestycja wardom 26.05.06, 12:52 A przy okazji ... zadam niedyskretne pytanie :))) chociaz to nie jest przwodni temat ale pewnie interesujacy tez innych - gdzie i na jakich warunkach kredytujecie zakup M? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowal Re: poszukuje osob -inwestycja wardom IP: *.jmdi.pl 27.05.06, 16:37 Bank Gospodarki Zywnościowej Oddział przy ul. Broniewskiego 9E (Żoliborz). Jeśli ktos potrzebuje podaję kontakt tel. 6392301 lub 6392369. Ja już mam zakończona sprawę z kredytem - w piątek 26.05 podpisałem z nimi umowę kredytową. Polecam.Mają korzystne atrakcyjne warunki kredytowania i szybko rozpatrują wnioski, a to jest ważna sprawa. Pytałem w kilku bankach - czas rozpatrywania wniosków 1 - 2 miesięcy. U nich - w banku BGŻ - czekałem tydzień na podpisanie umowy. Panike wprowadzają zmieniające się od początku lipca warunki badania zdolności kredytowej. POLECAM. Odpowiedz Link Zgłoś
jodla00 Re: poszukuje osob -inwestycja wardom 27.05.06, 23:06 ja jeszcze kredytu nie wzielam ale zamierzam w PKO BP-tez maja dobre warunki i dlugo sie nie czeka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowal Re: poszukuje osob -inwestycja wardom IP: *.jmdi.pl 28.05.06, 06:58 "Długo" to pojęcie względne. Decyzja należy do Ciebie, ale ja sam mam doświadczenie z BGŻ i jestem bardzo zadowolony. Możesz spróbować. Odpowiedz Link Zgłoś
wmala Re: poszukuje osob -inwestycja wardom 28.05.06, 20:53 A mozesz zdradzic na jakich warunkach dostales kedyt i jakie sa koszty uzyskania kredytu w BGŻ (marze, wyceny itp)? A co myslicie o warunkach w mBanku? Współpracują z Wardomem wiec z tego co sie dowiedziałem w spółdzielni obowiązuje uproszczona procedura rozpatrywania przygotowania wniosku (na korzyśći w % raczej nie ma co liczyc). Odpowiedz Link Zgłoś
kmurawsk Re: poszukuje osob -inwestycja wardom 28.05.06, 22:04 Ja mam zamiar wziąć kredyt w mbanku, mozna uzyskac oprocentowanie we frankach 2,45% i 1% prowizji, trzeba tylko kupić miesięcznik "Ładny Dom" wypełnić kupon i najlepiej osobiście zawieźć do siedziby Agory. Odpowiedz Link Zgłoś
wmala Re: poszukuje osob -inwestycja wardom 28.05.06, 22:15 kmurawsk napisał: > Ja mam zamiar wziąć kredyt w mbanku, mozna uzyskac oprocentowanie we frankach > 2,45% i 1% prowizji, trzeba tylko kupić miesięcznik "Ładny Dom" wypełnić kupon > i najlepiej osobiście zawieźć do siedziby Agory. Warunki mBanku wydają się być konkurencyjne. Zamierzam się spotkać z doradcą aby przedstawił szczegóły. Kowal - dzieki za odpowiedz. Pewnie zadzwonie do BGŻtu i też wypytam na co moge liczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowal Re: poszukuje osob -inwestycja wardom IP: *.jmdi.pl 28.05.06, 22:05 1. Prowizja 1%, ale może być niższa (ja wybrałem 1% prowizję, ponieważ za konto płacę 5 zł miesięcznie; przy opłatach za konto 10 zł miesięcznie prowizja jest 0,8%), 2. Marża dla PLN 0,5% w pierwszym roku kredytowania i 1% w kolejnych (przy udziale środków własnych powyżej 50%) lub dla CHF marża 1,5% 3. Wycena - bez wyceny dla kredytu na inwestycję na ryku pierwotnym. W Wardomie są również materiały reklamowe banku BGŻ (Oddział na Żoliborzu ul. Broniewskiego 9E), więc wygląda to także zachęcająco. Z Wardomu do tego Oddziału jest blisko, poza tym są telefony, mail'e. kowal Odpowiedz Link Zgłoś
wmala Re: poszukuje osob -inwestycja wardom 30.05.06, 15:34 Zeby nam wątek nie zginal... Na budowie ruch :) a "budynek" zaczyna powoli wylaniac sie za plotu :)). Dzwigi zaczynaja wozic scianki (a moze to jakies konstrukcje fundamentow). Pozdrawiam sasiadow :) W. Odpowiedz Link Zgłoś
darooo Re: poszukuje osob -inwestycja wardom 05.06.06, 20:52 Wrzucam kolejną porcje fotek z budowy. (Mało widać ale nie miałem dziś czasu i najwyższym punktem do zdjeć jaki udało mi się znależźć na szybko była ławka :/ ) Praca wre a budynek zaczyna "wychodzić" z ziemi :):):) www.flickr.com/photos/56638883@N00/ Odpowiedz Link Zgłoś
jodla00 Re: poszukuje osob -inwestycja wardom 06.06.06, 18:23 dzieki za fotki,nie mam teraz czasu wiec rzadko tutaj zagladam ....ale jak widze wiekszoosc jest zaganiana i dlatego nasz watek zanika.pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
wmala Re: poszukuje osob -inwestycja wardom 07.06.06, 08:44 :)) Ja staram sie tu co jakis czas zajrzec i wtedy pisze cos napisze zeby podbic watek :) Mam tylko nadzieje, ze nie bede pisal sam do siebie :) wiec odwiedzajcie sasiedzi forum i budowe. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jodla00 Re: poszukuje osob -inwestycja wardom 07.06.06, 23:23 chyba juz wszyskie mieszkania wardom sprzedal albo ich strona nie dziala. szkoda,ze spoldzielnia na swojej stronie na biezaco nie podaje informacji o postepach budowy jak to robia inni.do wmala-czy orientujesz sie w kwesti gdy wzrosnie vat w 2008 a my zaplacimy calosc w 2007 a bedzie opoznienie i mieszkania oddadza np. w I kw 2008 czy bedziemy cos doplacac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kama Re: poszukuje osob -inwestycja wardom IP: *.cust.tele2.pl 08.06.06, 20:21 Jeśli mogę - w sprawie VATu: z tego co się orientowałam to są niewielkie szanse na podniesienie stawki do 22%, bo już w tej chwili przygotowywane są projekty utrzymujące VAT 7% na budownictwo mieszakniowe (prawnik z którym rozmawiałam dawał 95% szans na takie rozwiązanie). Poza tym - jak mówili przedstawiciele spółdzielni - będą budować za materiały z 7%-ową stawką VATu, więc nie będą mogli sprzedać mieszkań ze stawką 22%. Mam nadzieję że nie mam błędnych informacji, bo w razie czego cały "koszt" podniesienia VATu spadnie na nas - miszkańców. Może zmienię temat - czy ktoś ma wiedzę na temat ulgi odsetkowej. Wiem, że nadal wszyscy ci, którzy biorą kredyt mieszkaniowy nabywają uprawnienia do tej ulgi przez cały okres spłaty kredytu. Niestety ulga dotyczy tych odsetek, które są spłacane od kredytu na samo mieszkaniem (a więc nie na garaż i pomieszczenie gosp.). Ale w jaki sposób odliczyć ulgę jeśli kredyt biorą dwie osoby nie będące małżeństwem? Odpowiedz Link Zgłoś
jodla00 Re: poszukuje osob -inwestycja wardom 08.06.06, 23:10 dla kamy-wejdz na ponizsze strony- tam cos znajdziesz na interesujacy cie temat. www.skarbowcy.pl/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=5660&mode=thread&order=0&thold=0 www.dziennik.krakow.pl/informator/przewodniki/031.pdf podatki.wp.pl/POD,5,dok_id,124,index.html?T%5Bpage%5D=4 Odpowiedz Link Zgłoś
jodla00 projekt ustawy o finansowym wsparciu rodzin w naby 08.06.06, 23:30 projekt ustawy o finansowym wsparciu rodzin w nabywaniu własnego mieszkania. Czy ktos wie kiedy ta ustawa wejdzie w zycie? Odpowiedz Link Zgłoś
jodla00 Re: projekt ustawy o finansowym wsparciu rodzin w 09.06.06, 09:52 dzien dobry wszystkim,jak samopoczucie przed weekandem?ide na pozniejsza godzine do pracy wiec postanowilam napisac aby nasz watek nie zanikl.czekam rowniez na odpowiedz na moje pytanie dot.projektu ustawy o finansowym wsparciu rodzin w nabywaniu własnego mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
jodla00 Re: projekt ustawy o finansowym wsparciu rodzin w 10.06.06, 12:15 witam, gdzie sie podziali przyszli mieszkancy?Czyzby odpoczywali po ciezkim tygodniu pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
jodla00 kredyt 10.06.06, 12:18 Jakie dodatkowe koszty poniesliscie przy uzyskaniu kredytu na zakup mieszkania/prowizja%,../?i jakie macie oprocentowanie kredytu? Odpowiedz Link Zgłoś
wmala Re: poszukuje osob -inwestycja wardom 12.06.06, 22:45 jodla00 napisała: .do wmala-czy orientujesz sie w kwesti gdy > wzrosnie vat w 2008 a my zaplacimy calosc w 2007 a bedzie opoznienie i > mieszkania oddadza np. w I kw 2008 czy bedziemy cos doplacac? Czesc Jodla! Niechce sie wypowiadac w tym temacie bo nie znam sie na prawie podatkowym. Z tego co dowiadywalem sie w spoldzielni i doczytalem sie w necie spoldzielnia nie moze doliczyc nam vat(y) za to co juz wybudowala tzn jesli budowa zostanie zakonczona w 2007 to nawet jesli odbierac bedziemy w I kw 2008 nie moga nam doliczyc dodatkowego vatu poniewaz przez caly okres budowy obowiazywal vat 7%. ...ale niech wypowiedza sie znajacy temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kama Re: poszukuje osob -inwestycja wardom IP: 194.181.0.* 01.06.06, 10:15 Wiadomość z "Echa Miasta" (1.06 br.) - Wardom otrzymał nagrodę za "Atrakcyjność oferty" w plebiscycie jakości ofert i usług deweloperów oraz spółdzielni mieszkaniowych. Odpowiedz Link Zgłoś
wmala Re: poszukuje osob -inwestycja wardom 01.06.06, 17:21 BRAVO!! :)) Sasiedzi cos rzadko tu bywaja. A szkoda.... Pozdrawiam W. Odpowiedz Link Zgłoś
wmala Re: poszukuje osob -inwestycja wardom 04.06.06, 14:22 Nasz wątek zatona... czyzbyscie sasiedzi juz tu nie zagladali :/? Pozdrawiam. W. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: poszukuje osob -inwestycja wardom IP: *.acn.waw.pl 04.06.06, 20:39 Zapraszam przyszłych sąsiadów na forum osiedla Dębina :-))) debina.elisty.net./index.php Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koler Re: poszukuje osob -inwestycja wardom IP: *.crowley.pl 11.06.06, 16:44 Witam wszystkich. Dopiero dziś odkryłem ten temat, ale lepiej później niż wcale:) Jeśli nic się nie zmieni to we wtorek zamierzamy z narzeczoną podpisać umowe - budynek nr 13, V piętro. Kilka dni temu byliśmy na miejscu, rozmawialiśmy z mieszkańcami bloku 10/11. Z "wizji lokalnej":) wszystko wydaje się w porządku. Bardzo nam się podobało, że Wardom zachował stare dęby, oby też tak było w przypadku naszego bloku - w końcu nazwa osiedla zobowiązuje:) Pozdrawiam przyszłych sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: poszukuje osob -inwestycja wardom IP: *.acn.waw.pl 12.06.06, 20:26 Z tego co się orientuję, to dęby są pod ochroną, więc miejmy nadzieję, że ocaleją ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
darooo Re: poszukuje osob -inwestycja wardom 12.06.06, 21:18 Różnie to bywa............... miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34896,3309729.html Odpowiedz Link Zgłoś
wmala Re: poszukuje osob -inwestycja wardom 12.06.06, 22:36 :) "Debiny" wyciac nie damy!! :)) przykujemy sie albo bedziemy warty trzymac :))Pozdrawiam sąsiadów. W. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koler Re: poszukuje osob -inwestycja wardom IP: *.crowley.pl 14.06.06, 17:51 No i podpisaliśmy dziś umowe. Nawet nie bolało:) Ale w banku już troche bardziej:( Takie życie... To kiedy ten pierwszy sąsiedzki grill w "parku"?:) Odpowiedz Link Zgłoś
wmala Re: poszukuje osob -inwestycja wardom 15.06.06, 22:24 Mistrzostwa wlasciwie mamy juz za soba :). Budowa malymi kroczkami idzie do przodu. Szwajcarski bank chce nas pograzyc :/ (macie kredyty w CHF? o ile wzrosnie oprocentowanie?) Temat grila jest otwarty :) Pozdrawiam w. Odpowiedz Link Zgłoś
jodla00 Re: poszukuje osob -inwestycja wardom 21.06.06, 11:00 co nowego na budowie?nie bylo mnie kilka dni w wawie i widze,ze na naszym forum panuje cisza... Odpowiedz Link Zgłoś
wmala Re: poszukuje osob -inwestycja wardom 23.06.06, 19:03 ... faktycznie cisza tu :) ale mam nadzieje jodla, ze bedziesz tu zagladac :) bo czasem pisze sam do siebie :) zeby nudy nie bylo :D. Na budowie ruch... prace potsepuja sukcesywnie. "mróweczki" kreca sie... i juz widac jakies bardziej konkretne konstrukcje w "dziurze" - to chyba sciany garazu. Co jakis czas widze przyjezdzajacych sasiadow (chyba). Budowe mam na oku wiec spaceruje tam codziennie z moim synkiem :) (fanatykiem dzwigow). Pozdrawiam sasiadow! Odpowiedz Link Zgłoś
jodla00 Re: poszukuje osob -inwestycja wardom 24.06.06, 11:19 Moze przez te upaly malo kto zaglada..a poza tym rozpoczal sie okres urlopow.Czy ktos wybiera sie dzisiaj na podzamcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koler Re: poszukuje osob -inwestycja wardom IP: *.crowley.pl 26.06.06, 15:28 zaglądam tu niemal codziennie, czy aby nie ma nowych inforamcji. wiec na peweno nie jesteście sami:) a ze dosc cicho to fakt.. Odpowiedz Link Zgłoś
wmala Re: poszukuje osob -inwestycja wardom 28.06.06, 22:12 :) upaly daja nam popalic i pewnie budowlancom tez. Tymczasem nasz blok kazdego dnia coraz lepiej widac z za ogrodzenia. Bywacie na budowie sasiedzi? :) pzdrw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: poszukuje osob -inwestycja wardom IP: *.acn.waw.pl 14.06.06, 21:41 Oj tak słyszałam o tej tajemniczej "wycince" Nawet miałam o tym napisać w swoim poprzednim poście, ale chciałam, żeby zawiało optymizmem ;-) Jakoś sobie nie wyobrażam, żeby te nasze drzewka znikneły. Odpowiedz Link Zgłoś
jodla00 Re: poszukuje osob -inwestycja wardom 14.06.06, 21:17 Ogladacie mecz?Jak narazie dobrze naszym idzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A&S Re: poszukuje osob -inwestycja wardom IP: 213.17.170.* 29.06.06, 10:59 A czyktoś z was ma potwierdzenie od Spółdzielnii, że wpłacił pieniądze na ratę? Odpowiedz Link Zgłoś
darooo Re: poszukuje osob -inwestycja wardom 29.06.06, 11:58 Ja nie mam , dzwoniłem tylko 2 razy do spóldzielni i pytałem panią z księgowości czy dotarły moje pieniądze. Mam też potwierdzenie przelewu z banku i chyba to narazie wystarczy, myśle że jeśli byłby jakieś braki w opłatach terminowych itp to ktoś ze spóldzieli zadzwoniłby z przypomnieniem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A&S Re: poszukuje osob -inwestycja wardom IP: 213.17.170.* 29.06.06, 12:00 a nie powinni wystawić nam faktury? Odpowiedz Link Zgłoś
bobmarley1975 Re: poszukuje osob -inwestycja wardom 02.07.06, 21:43 bylem wczoraj na budowie-cos niecos juz widac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A&S Re: poszukuje osob -inwestycja wardom IP: 213.17.170.* 04.07.06, 07:29 A czy ktoś z Was myśli o przerobieniu np. kuchni na pokój a pokoju dużego na salon z kuchnią...??? Odpowiedz Link Zgłoś
wmala Re: poszukuje osob -inwestycja wardom 04.07.06, 23:24 a jaki masz uklad mieszkania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A&S Re: poszukuje osob -inwestycja wardom IP: 213.17.170.* 05.07.06, 07:31 dwa pokoje z osobną kuchnią (mieszkanie ma okna na dwie strony, jeden długi pokóji tam może by aneks....) Na reklamówkach to było chyba pierwsze mieszkanie dwupkojowe z lewej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
wmala Re: poszukuje osob -inwestycja wardom 05.07.06, 15:54 My mamy 3 pokoj...i tez mozdzymy co by dalo sie zmienic. Nie wiem jak jest u CIebie ale, w takim projekcie sa pewne ograniczenia, ktorych nie da sie "przeskoczyc" np szyby wentylacyjne. Przy projektowaniu zmian musisz wziac rowniez pod uwage "mapy" instalacji elektrycznych, gazu, co. WIem, ze trzeba je uzgadniac z wardomowym architektem. Powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
darooo Re: poszukuje osob -inwestycja wardom 09.07.06, 16:10 Kolejna porcja fotek (6.VII.2006 godz.11) dla sąsiadów którzy nie mają czasu wpaść na budowę:) www.flickr.com/photos/56638883@N00/?saved=1 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koler Re: poszukuje osob -inwestycja wardom IP: *.crowley.pl 10.07.06, 10:54 Troche to na razie wszystko wyglada betonowo. Miejmy nadzieję, że wyżej będzie lepiej:)Dziękujemy za zdjęcia i czekamy na nowe:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koler Re: poszukuje osob -inwestycja wardom IP: *.crowley.pl 19.07.06, 14:41 Czy dostaliście zawiadomienie o zebraniu nowych mieszkańców osiedla Tarchomin w siedzibie spółdzielni? Rozumiem, że wszyscy się tam pojawimy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
darooo Re: poszukuje osob -inwestycja wardom 19.07.06, 15:24 Ja jeszcze nic nie dostałem. Kiedy i o której ma sie odbyć to zebranie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koler Re: poszukuje osob -inwestycja wardom IP: *.crowley.pl 20.07.06, 11:41 Z tego co dostałem to zebranie jest dla mieszkańców bloku nr 13, 26 lipca, nie pamiętma w tej chwili o ktorej godzinie Odpowiedz Link Zgłoś
darooo Re: poszukuje osob -inwestycja wardom 20.07.06, 17:03 Dzwoniłem do spółdzielni. Zebranie jest faktycznie TYLKO dla przyszłych mieszkańców bloku 13 prawdopodobnie o 18, zebranie dla 12-stki będzie "za kilka tygodni". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kmurawsk Re: poszukuje osob -inwestycja wardom 28.07.06, 13:11 Witam Mam wrażenie że przyszli mieszkańcy budynku 12 i 13 nie korzystają z oficjalnego forum osiedla Dębina debina.elisty.net ? Proponuję żeby przenieść się na Portal tarchomińskiego osiedla "Dębina" Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kmurawsk Re: poszukuje osob -inwestycja wardom 21.07.06, 09:04 Cześć Faktycznie zebranie 26 lipca i chyba o 17:00 jest dla mieszkańców 13-stki. Czy ktoś z was zamierza wprowadzać jakieś zmiany do projektu (mam tu na myśli elektrykę i sanitarkę: dodatkowe gniazdka, obwody elektryczne, rozprowadzenie wody ciepłej i zimniej, rozprowadzenie odpływów)? A może już ktoś to zrobił. Będę wdzięczny za info w tej sprawie. Jestem ciekaw jak to najlepiej załatwić i jakie są koszty takich dodatkowych prac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kama Re: poszukuje osob -inwestycja wardom IP: *.cust.tele2.pl 21.07.06, 20:06 Witam, Właśnie dziś z narzeczonym "ujrzeliśmy" powstające w naszym budynku 1-wsze pietro. Robotnicy budowali nawet o godzinie 17.00 - tak trzymać Panowie. Mam pytanie do tych, którzy wzięli już kredyt na mieszkanie. Wyczytałam w atrukułach nt. ulgi odsetkowej, że z umowy kredytowej musi jasno wynikać, na jaki cel udzielany jest kredyt - czyli w naszym przypadku sfinansowanie "wniesienia wkładu budowlanego do spółdzielni mieszkaniowej na nabycie prawa do nowo budowanego lokalu mieszkaniowego" (cytat z ustawy). Próbowaliście w ten sposób określać cel Waszego kredytu? A może ktoś dowiadywał się w urzędzie skarbowym jak to ma być zapisane. I jeszcze jedno- jako że ulga odsetkowa jest tylko na kredyt na mieszkanie - czy macie rozdzielone w umowach kwoty kredytu na mieszkanie, garaż i pomieszczenie gospodarcze? Do zobaczenia z sąsiadami z 13-stki na zebraniu (zebranie 26.07 o 18.00) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koler Re: poszukuje osob -inwestycja wardom IP: *.crowley.pl 27.07.06, 09:52 No i jak Ci sie Kama podobało wczoraj na zebraniu?:) Dużo ludzi. Może by powrócić do pomysłu integracyjnego grilla w parku?:) Troche się zmartwiliśmy, że tak mało czasu dali na wniesienie poprawek, bo ostatnio to nawet do tego nie zagladaliśmy. No i te rozprowadzenia w łazience. Co to za pomysł żeby prowadzić rury wierzchem, pod cokolikiem? Pozdrawiam przyszłych sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
kmurawsk Re: poszukuje osob -inwestycja wardom 28.07.06, 12:57 Cześć Ja mam mieszkanie w 12-stce i nasze zebranie będzie dopiero za kilka tygodni. Powidz w skrócie co na waszym zebraniu było. 1. Jak to jest z tym standarden naszym, czy wardom robi rozprowadzenia do wanny umywalki i tp w ramach umowy czy trzeba dopłacać za rozporowadzenie? 2. Co oznacza że rury będą prowadzone pod cokolikiem? 3. Do kiedy musicie zgłosić dodatkowe zmiany w waszych mieszkaniach? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koler Re: poszukuje osob -inwestycja wardom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 01:12 Witam, całe zabranie było tak naprawdę odczytaniem przez prowadzącego treści załączników 1 i 2, który otrzymaliśmy razem z umową. Przy niektórych punktach wywiązywała się dyskusja, przy innych nie bylo żadnych głosów. Na zebraniu byli obecni, oprócz kierownictwa Wardomu, architekt, inspektor nadzoru i przedstawiciel wykonawcy. Najwięcej emocji wzbudziła kwestia ochrony, wyglądu balkonów, oraz wykończenie podłóg (ktoś nie chce gresu, inny szlichty itp). Co do Twoich pytań: 1. Wardom robi rozprowadznia tylko do pionów. Reszte robimy sami. I tu są dwie opcje - ponieważ nie zgadzają się na wkuwanie rur, wiec należy rozprowadzenia wykonać przed położeniem tynków, a więc należy to zlecic wykonawcy (co mi się średnio usmiecha), a to wiąże się z dodatkową opłatą:/ 2. Jak wspomniałem nie pozwalają na wkuwanie, więc jak chcesz zrobić rozprowadzenia po położeniu tynków to zostaje puszczenie rur wierzchem przy podłodze wzdłóż ściany. A że zrozumiałym jest, że nikt nie chce mieć rur na płytkach, wieć (co jest nieestetycznym wg mniepomysłem) proponują zrobienie takiego cokolika, czyli obudowania płytakmi tych rur:/ 3. Co do zmian to dali nam czas do 30 sierpnia tego roku:/, a więc bardzo mało czasu. Co prawda jak się zgłosi później, a jeszcze to piętro nie będzie stało to tez przyjmą, ale tak czy inaczej trzeba sie spieszyć z pomysłami. A u nas na razie pustka:( To na razie tyle. Jakby co to chętnie jeszcze odpowiem na dodatkowe pytania:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k&p Re: poszukuje osob -inwestycja wardom IP: 195.245.213.* 31.07.06, 08:43 wg mnie to do 30 sierpnia br. to dali czas na korekty jeśli ktoś chce dokonać zmian w położeniu ścian nośnych ... nie popadajmy w panikę ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koler Re: poszukuje osob -inwestycja wardom IP: *.crowley.pl 31.07.06, 14:35 Nie jestem budowlańcem, ale z tego co się orientuje to ścian nośnych nie wolno niogdy ruszać, bo to naruszy konstrukcje budynku. Tu chodzi tylko i wylacznie o ściany działowe. Odpowiedz Link Zgłoś
wmala Re: poszukuje osob -inwestycja wardom 02.08.06, 15:18 Zdecydowanie chodzi o dzialowe. Architekt wardomowy mowil nam, ze najmniejsza zmiana projektu w zakresie konstrukcji wymaga akceptacji tych co zatwierdzili ten projekt (pewnie jakiegos nadzoru budowlanego). Mysle, ze zmiany w zakresie mieszkania sa do wykonania zawsze tylko im pozniej sie bedzie je wprowadzac tym wieksze beda koszty tych zmian. Nie wiem jak to jest z tymi rurami czy to okreslaja jakies przepisy budowlane czy moze to jakas zasada Wardomu, ze nie mozna wod-kan rozprowadzic pod plytkami w kazdym razie mi udalo sie to zrobic (schowac rury wod-kan pod tynk) i na razie jest wszystko ok. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qba Re: poszukuje osob -inwestycja wardom IP: *.mz.mofnet.gov.pl / *.mofnet.gov.pl 19.08.06, 11:23 mam pytanie. jak udało ci się schować rury wod-kan pod tynk, z kim trzeba o tym rozmawiać, no i ile to kosztuje i czy samemu trzeba coś narysować dokładnie rozplanować czy tylko posunąc jaki pomysł. Z tego co się orientowałem w wardomie to trzeba gadać z wykonawcą a dokładniej z osobą odpowiedzialną za sanitarkę Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wmala Re: poszukuje osob -inwestycja wardom 24.08.06, 16:23 Nie wiem czy do konca precyzyjnie się wyrazilem. W przypadku lazienki rurki wodne zostaly wkute w tynk na to przyszla glazura. Rurki kanalizacyjne zostaly wpuszczone w podloge (usunieta wylewka i polozony pod nia styropian czy jakas pianka(?)). NIe jestem pewien czy to calkiem legalny sposob :) ale wyglada to ladnie. WYkonawca byl majster, ktory kladl glazure. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
darooo Re: poszukuje osob -inwestycja wardom 28.08.06, 19:28 Witam, 13 września o godz. 18 odbędzie się zebranie przyszłych mieszkańców budynku nr.12 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wmala Re: poszukuje osob -inwestycja wardom 30.08.06, 12:29 Spotkanie odbedzie sie w siedzibie Wardomu na Kochanowskiego? Ciekawe czy bede mogl byc... :/ Pozdrawiam W. Odpowiedz Link Zgłoś
darooo Re: poszukuje osob -inwestycja wardom 30.08.06, 18:23 Tak, Kochanowskiego 49, pierwsze piętro sala nr 216, godz 18. Wątpię żeby postawili karka na bramce który będzie sprawdzał umowy na mieszkania wiec pewnie spokojnie wejdziesz;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wmala Re: poszukuje osob -inwestycja wardom 31.08.06, 22:54 Spoko, nawet juz zaproszenie dostalem :)) tylko nie wiem czy z pracy zdolam sie urwac. A jakis bar WARDOM wystawia? ;)) pozdrowienia dla sasiadow :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A&S Re: poszukuje osob -inwestycja wardom IP: 213.17.170.* 27.09.06, 07:36 Witam sąsiadów, poniweaż nasz wątek zanika to mam pytanie czy dużo zmieniacie w swoich mieszkaniach. Bo my chyba zrezygnyjemy z częsci ścian... Odpowiedz Link Zgłoś
darooo Re: poszukuje osob -inwestycja wardom 29.09.06, 23:31 Fotki z 23.IX.2006 www.flickr.com/photos/56638883@N00/ Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kama Re: poszukuje osob -inwestycja wardom IP: *.cust.tele2.pl 30.09.06, 10:00 Witam, coś ostatnio cicho na naszym forum. My zdecydowaliśmy się na zrobienie aneksu kuchennego w większym pokoju, dzięki temu będą 2 sypialnie i salon z kuchnią. Było trochę problemów z wentylacją, instal. gazową, ale wardomowy architekt pomógł nam jakoś to rozwiązać. Przesuwamy też trochę ścianę w łazience. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dodka1 Re: poszukuje osob -inwestycja wardom IP: *.aster.pl 01.10.06, 22:06 Witam sprzedaję mieszkanie urządzone w zasadzie do wprowadzenia w budynku 11. Wolne najpóźniej od połowy listopada. 51 m2 z tarasem 22 m2. Zainteresowanych proszę o kontakt: dodka07@gazeta.pl, 0-695-672-901 Dorota Odpowiedz Link Zgłoś