maya.x 18.04.06, 21:26 szukam osób, które są szczesliwymi posiadaczami mieszkan w bloku B1 B2 B3 lub szykują sie na kupno w B4 ?? wszelkie opinie mile widziane !! :) pozdrawiam :)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
evelinkap Re: Słoneczne Skorosze - etap II 21.04.06, 11:54 Witam, (rozpoczęłam też ten wątek dzisiaj ale znalazłam Twój więc odpowiadam) Ja właśnie dzisiaj zarezerwowałam. Tydzień jest bezgotówkowo więc nic nie tracę. Jestem powiem szczerze chora z poszukiwań...to co zostało jeszcze gdziekolwiek do kupienia to totalne resztki albo straszna cena. Nie mam zamiara spędzić życia na spłacaniu kredytu. Zastanawiałam się też nad Gołąbkami ale jak sprawdziłam ma tam lecieć autostrada...niby do tego jeszcze daleko ale jakbym chciała sprzedać to nikt nie kupi..zreszta termin IV kwartał 2007 + opóźnienie to w sumie za 2 lata a podobno zdzierają juz sporo kasy za czas kiedy jeszcze nikt tam nie mieszka. Wszystko w sumie jak widzę jest OK z ta firmą a właściwie syndykiem :) Jest jeden mankament - TE BLOKI SĄ PO PROSTU BRZYDKIE!!!! Na zdjęciach już niezbyt się prezentują ale w realu to tragedia. Ten kolor to tragedia..a obok całkiem ładne bloki stoją, mogliby zamienić to np beż??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Słoneczne Skorosze - etap II IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.06, 14:14 troche one postaly w stanie surowym- prawie przez 3 lata stal i korodowaly zanim zajal sie nimi syndyk- o maly wlos nie kupilismy w Nowej w tym wlasnie budynku. A NSM tez nie jest rewelacyjna firma- na Skoroszewskiej ich najnowszy budynek b. osiada- widac liczne pekniecia, wymieniaja kostke brukowa i uszczelniaja garaz, tynk odpada- podobno to standart w NSM. Ale chyba wiedzieliscie o tym zanim sie zdecydowaliscie. Odpowiedz Link Zgłoś
evelinkap Re: Słoneczne Skorosze - etap II 21.04.06, 14:29 Ja się dopiero decyduję i to nie na te co juz stoją budowane przez firmę NSM ale na te potencjalne które będą budowane przez Buszrem SA pod pełnym zarządem syndyka. Budowa jest raczej pewna do oddania w terminie (olbrzymie kary za opóźnienia nakłada syndyk, do tego nie płaci następnych rat jeśli nie widzi za co płaci) Odpowiedz Link Zgłoś
amelia345 Re: Słoneczne Skorosze - etap II 21.04.06, 16:27 Oj dziwie się wam, chcecie włożyć ogromne pieniądze w jakieś budynki po upadłym developerze, które stały 3 lata??? Budowę nadzoruje syndyk? A skąd wiecie, że on w ogóle ma o budowaniu zielone pojęcie. Przecież syndyka wybiera sąd, najczęściej wśród swoich znajomych. To potwierdza teorie, że ludzie w dzisiejszych czasach są w stanie kupić wszystko. W dodatku Ursus to chyba jedna z najbrzydszych dzielnic. Odpowiedz Link Zgłoś
evelinkap Re: Słoneczne Skorosze - etap II 21.04.06, 17:32 Jak pisałam wcześniej następne budynki, które będą budowane (czyli nawet ich jeszcze nie ma więc nie stoją 3 lat) to zupełnie inne przedsięwzięcie. Inny właściciel i inny wykonawca. Syndyk na pewno ma o budowie pojęcie bo to on ustalał ceny mieszkań. Jesli syndyk jest niebezpieczny to ja juz sama nie wiem co jest bezpieczne. Jeśli chodzi o dzielnice Ursus to kwestia gustu. Wg mnie bardzo się zmieniła. Mieszkam w Komorowie i przez to, że robią Jerozolimskie to znalazłam sobie skróty przez Ursus...Właściwie to jezdze codziennie tędy i uważam, że sie bardzo poprawiło tutaj. Za parę lat będzie jeszcze lepiej. Owszem Mokotów i Wilanów jest ładniejszy ale ceny są też odpowiednie. Wolę generalnie mieć po prostu większe mieszkanie za to. Będę mieszkać sama ale to nie znaczy, że muszę mieć klitkę, po prostu potrzebuję przestrzeni. I nie mam zamiaru za tę przestrzeń płacić całe życie. (a w innych dzielnicach tak by było)I tak uważam, że ceny na Ursusie wcale nie są małe...naprawdę nie wiem kiedy to tak poszło w górę....Niesamowite... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Słoneczne Skorosze - etap II IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.06, 19:25 O ile sobie przypominam, to buszrem wykonywal tez ich ostatnia budowe na Skoroszewskiej. Co do wykonawcy- NSM wygrala przetarg na dokonczenie budowy po Nowej. Tam jest tanio, sama ogladalam plany- rozklady sa nawet w porzadku, ale zastanawialam sie jak za kilka lat bedzie wygladal budynek, ktory stal przez 3 lata w stanie surowym otwartym. A z Ursusa sie wkrotce wyprowadzam, bo zaczyna tu byc koszmarnie- zero infrastruktury, a osiedle na osiedlu sie pobudowalo. Radze sie rozejrzec- jezeli ktos planuje dzieci- beda problemy z przedszkolem i szkola- radze sie przygotowac na zatrudnienie opiekunki. A z wyjazdem- koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
evelinkap Re: Słoneczne Skorosze - etap II 21.04.06, 20:38 Dlatego nie interesuja mnie te stare budynki. Zastanawiam się po prostu nad nowymi blokami. Właśnie zaczynają je budować a oddane do użytku mają być w sierpniu 2007. Z tego co ja zrozumiałam czytając info o nich to te 3 letnie budynki budowało NSM (a może kończyło nieważne) natomiast teraz to jest inna inwestycja. Tz to samo osiedle ale inna firma...za to niestety będą stawiać w tym stylu te same paskudne bloki. Cena jest atrakcyjna za to.... Fakt, że Ursus się zabudował ale ja naprawdę nie wiem gdzie nie budują i można uniknąć korków..Przecież jak wszystkie te inwestycje w całej W-wie zostaną oddane do użytku to mam wrażenie, że Warszawa stanie w jednym wielkim korku...Aż się boję. zreszta mieszkam w Komorowie i uwierz mi, że tak czy siak mam daleko. Przez roboty na Jerozolimskich jezdze Ursusem i znam tam skróty, które pozwalają mi na spokojne dotarcie do Centrum. Poza tym jest tam basen, sklepy i na sport tez można pójść. Ale fakt, że dzieci tam nie bedzie ciekawie wychowywać..lepszy do tego Komorów. Ale do tego czasu to pewnie do niego wrócę....mam czas :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmmm Re: Słoneczne Skorosze - etap II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 11:26 zupełnie sie zgadzam z evelinakp :) !!! sama dojezdzam teraz zza pruszkowa a z ursusa do centrum jest 8km - max 20 minut w korkach... wiec rózxnica jest spora.. poza tym umowa jest sprawdzona przez prawników, wiec nie ma obaw ,ze to przekręt.. kto sie tym dokładnie nie interesował , niech lepiej sie nie wypowiada - chodzi mi o umowe, syndyka itp ... wolałąbym poczytać opinie osób ,które sie w to zagłębiły tak jak ja ... ps.nie wszyscy myslą juz o dzieciach jak mają mieszkanie.. wszystko w swoim czasie.. Odpowiedz Link Zgłoś
evelinkap Re: Słoneczne Skorosze - etap II 22.04.06, 11:51 mmmm Czy też interesujesz się B4/B5 a może już szczęsliwa posiadaczka? chciałabym pogadać z kimś o tej inwestycji ale ciagle brak osób :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmmm mysza Re: Słoneczne Skorosze - etap II IP: *.kablowka.waw.pl 22.04.06, 20:59 jestem szczesliwa posiadaczką :) stalo sie :) na początku tez bylam przerazona bo nie bylo nikogo na tym forum kto by kupowal tam mieszkanko, ale mam tam kolezankę, ktora kupila w bloku b1 i niedlugo odbir kluzy - wiec raczej jest wszystko w porzadku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: helka Re: Słoneczne Skorosze - etap II IP: 195.160.253.* 10.05.06, 12:40 mam nadzieję, że wkrótce zostanę "szczęśliwą" posiadaczką kluczy do mieszkania na "słonecznym skoroszu" Na razie to jestem posiadaczka kredytu i jego rat do spłacania :) jeśli chodzi o urodę bloków to wiadomo, że to kwestia gustu a gustach się nie dysjkutuje. Mi osobiście one się podobają bardziej niż popularne obecnie bloki "studnie", żółty kolor słoneczny jak sama nazwa osiedla wskazuje, na pewno przyblaknie Zdecydowałam się ze względu na cenę i rozkład. Dla mnie kuchnia to świątynia i bardzo nie chciałabym mieć jakiegoś aneksiku w pokoju a tak niestety jest w wychwalanym Ebejocie na przykład i u wielu innych developerów. Na tym osiedlu wszystkie kuchnie są widne i oddzielne a jak ktoś chce to przecież może zmienić projekt. No i co bardzo ważne to po jednej stronie basen z moim ukochanym hydromasażem a w drugą stronę (też blisko) fitness i siłownia dziś koleżanka dzwoniła na Kabaty i powiedzieli jej 5136pln/m2. szok tak jak Evelinka wolę taniej a wiecej i swoje :) Odpowiedz Link Zgłoś