Dodaj do ulubionych

Słoneczne Skorosze URSUS - etap II

IP: 193.24.24.* 19.04.06, 06:47
szukam przyszłych sąsiadów ...
Obserwuj wątek
    • Gość: :-) Re: Słoneczne Skorosze URSUS - etap II IP: *.chello.pl 19.04.06, 07:42
      Uwazaj, zebu Ci sie kocurek nie trafil hihi
      • Gość: mysza Re: Słoneczne Skorosze URSUS - etap II IP: 193.24.24.* 19.04.06, 07:47
        z kocurkiem sobie poradzę, jestem sprytna mysza :P
        • evelinkap Re: Słoneczne Skorosze URSUS - etap II 21.04.06, 11:59
          Chodzi Ci o inwestycję Olmont Investmens czy Buszrem?
    • evelinkap Re: Słoneczne Skorosze URSUS - etap II 21.04.06, 14:36
      Jeśli Buszrem to chyba w 90% ja :)
      • Gość: michal Re: Buszrem IP: *.chello.pl 22.04.06, 10:00
        www.buszrem.com.pl/
        • Gość: mysz Re: Buszrem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 11:15
          CHODZI O BUSZREM :) juz jestem szczesliwym posiadaczem mieszkania :)
          klatka II .. blok b4 .. :)
          • evelinkap Re: Buszrem 22.04.06, 11:57
            Witam,
            Ja zarezerwowałam w klatce III na 4 piętrze....mam do piatku czas na podjęcie
            decyzji i dlatego zaczęłam aktywnie uczestniczyć w forum np "Słoneczne
            Skorosze - etap II"
            Cena przystępna, bloki powstana nowe. Czytam tez forum skoroszańskie i uwagi
            lokatorów B1, B2, B3...cos nie tak z łazienkami chyba :(
            • Gość: mysza Re: Buszrem IP: *.kablowka.waw.pl 22.04.06, 20:52
              witam evelinkap,
              czy mozesz podac stronkę, gdzie wyczytałaś te opinie dot lazienek ?
              • Gość: evelinkap Re: Buszrem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 23:22
                na stronie:
                skorosze.pl
                jest cos takiego jak "forum osiedlowe" - wchodzisz
                potem masz "Fora osiedlowe i sąsiedzkie" - wchodzisz
                i tam wybierasz "Słoneczne Skorosze" - wchodzisz

i tam znajdziesz tematy dotyczące ogólnie tego osiadla..w tym wykończenie
                łazienek :)
                Pozdrawiam
              • Gość: evelinkap Re: Buszrem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 23:29
                Co nie zmienia faktu, że i tak nas tu mało na forum :) Ja ciagle myślę
                jeszczcze nad tymi blokami..generalnie widze tylko jeden mankament - są
                brzydkie :( Umowa i reszta sa OK generalnie...
                jaka jest wysokość mieszkania?
                • Gość: mysza Re: Buszrem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 13:54
                  rzeczywiscie te bloki z zewnątrz nie są za specjalne..
                  no ale trudno, w sumie chyba wazniejsze by w srodku były ok :)
                  • Gość: evelinkap Re: Buszrem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 18:16
                    Jaka jest wysokość mieszkania?
                    • Gość: anica Re: Buszrem IP: *.crowley.pl 24.04.06, 14:29
                      Ja też się jeszcze zastanawiam. na razie mam rezerwacje do srody na B4 klatka
                      II to chyba tam gdzie mysza? Dzis jade oglądać na Zywo :)
                      • Gość: evelinkap Re: Buszrem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 14:34
                        Nie przestrasz się tych żółtych bloków. Wiesz jaka jest wysokość mieszkania?
                        Nie mogę się doczytac tego. Co myslisz o materiałów z których buduja blok? Na
                        budowie widać szkielet budynku B3...to wygląda jak płyta aż się przestraszyłam.
                        Jesli dziś tam będziesz to sprawdź swoim okiem bo ja się nie znam :(
                      • Gość: mysza Re: Buszrem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 20:17
                        ja widziałam te bloki na zywo, nie jest źle,
                        tylko ta żółć taka trochę ostra , oby szybko wyblakły :)
                        jeśli chodzi o blok B4 to teraz jest narazie ''dziura w ziemi'',
                        ale beda takie same jak te co juz stoją..
                        co do wysokości mieszkania -widziałam dwa w Bloku B1 i B2, (byłam w srodku)
                        nie jestem w stanie konkretnioe podać wysokości bo nie mierzyłąm, ale są wydaje
                        mi sie standardowe ,jutro moze uda mi sie dowiedzieć wiecej
                        pozdrawiam przyszłe sąsiadki:)
                        • evelinkap Re: Buszrem 24.04.06, 20:20
                          czekam z niecierpliwością
                          I tez pozdrawiam sąsiadki :)
                        • Gość: mysza Re: Buszrem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 20:23
                          ciekawa jestem opinii anica,
                          ja wrazenia po wyprawie na zywo ..?? :)
                          moi znajomi sie smieją, ze do liroy merlin bede mogła na piechotkę sie przejść,
                          i umywalkę na plecach przytargać:) to jest plusss :):):)
                          • Gość: evelinkap Re: Buszrem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 21:29
                            a jak pójdziemy wszystkie po sąsiedzku to może i niezłą zniżke
                            dostaniemy :) :) :)
                            • Gość: anica Re: Buszrem IP: *.crowley.pl 25.04.06, 08:10
                              Te bloki co już są nawet mi się podobają. Całkiem całkiem myślałam ze są
                              brzydsze.A osiedle jest słoneczne is tąd ta zółć :)Ja osobiście wolę żółć niz
                              niebieski :)) Tam gdzie ma być B4 nie ma jeszcze nic..... W maju podobno mają
                              ruszyć?
                              Pozdrawiam wszytkich forumowiczów:)
                              • evelinkap Re: Buszrem 25.04.06, 11:32
                                Anica jakie kupiłaś mieszkanie? Ja wziełam 53,94 m na IV piętrze. wychodzi mi w
                                cenie 4004zł metr (mam 9,25 balkonu w tym). Zastanawiam sie jak cenowo
                                wyglądaja inne mieszkania i piętra.
                                Mam jeszcze tez jedna uwagę. zastanawiam się dlaczego te bloki sa takie
                                płaskie...jakby nie mogli zrobić poddasza. I śnieg by sie nie zbierał i w ogóle
                                wygładałyby te bloki estetyczniej...
                                • Gość: ania Re: Buszrem IP: *.crowley.pl 25.04.06, 14:41
                                  Ja jeszcze nie kupiłam zastanawiam się mam rezerwacje na 51,44 na II pietrze
                                  ale nie wiem czy uda mi sie załatwic kredyt. Nie miałaś wątpliwości ze to
                                  syndyk sprzedaje?
                                  • Gość: evelinkap Re: Buszrem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 15:05
                                    Jesli jest syndyk to znaczy, że jest juz bezpiecznie (wczesniej upadła
                                    spółdzielnia i dlatego przejął to syndyk). syndykowi wpłacasz na konto i on
                                    przekazuje pieniądze podwynkowcy Buszrem wtedy kiedy widzi, że powstają etapy
                                    budowli. Czyli poślizgów nie będzie.
                                    Ja tez nie mam jeszcze kredytu ale tym sie nie martwię. (jeszcze nawet wniosku
                                    nie złożyłam). Ale własnie siostra służbowo ma sie tym zajmować więc wyszuka mi
                                    najlepsze co jest na rynku w danym momencie.
                                    Jutro umowę przeczyta specjalista od tego i sprawdzi jakość budowlaną (to jest
                                    jedyne co mnie martwi w tej inwestycji - jakośc materiałów)
                                    Dam Wam znać jak to wyglądaj utro wieczorem :)
                                    • Gość: mysza wysokosc mieszkania IP: 193.24.24.* 25.04.06, 18:38
                                      dowiadywałam sie o wysokosc mieszkania -
                                      nie wiem na 100% ale chyba 260,
                                      otwory drzwiowe mają 205,
                                      wiec chyba te 260 przynajmniej musi byc :)
                                      • 06irena Re: wysokosc mieszkania 16.07.15, 14:18
                                        witam wszystkich, mam prosbe o pomoc dot wysokosci mieszkania a mianowicie mieszkam w bloku na parterze. Mieszkania parterowe pierwotnie w projekcie spoldzielni mialy byc przeznaczone na sklepy/jest takich mieszkan 5/ dlatego wysokosc mieszkan wynosi 3.30. Walcze ze spoldzielnia o obnizenie mieszkania do wysokosci jakie sa na naszym osiedlu ale otrzymuje odmowe bez uzasadnienia i podania jakichkolwiek podstaw prawnych. Czy ktos z Panstwa wie gdzie moge poszukac jakis norm czy wytycznych dot wysokosci mieszkan spoldzielczych.
                                    • Gość: do evelinkap Re: Buszrem IP: 193.24.24.* 25.04.06, 19:48
                                      do kiedy masz rezerwację i czas na podjęcie ostatecznej decyzji ?
                                      • Gość: mysza Re: Buszrem IP: 193.24.24.* 25.04.06, 19:50
                                        evelinkap do kiedy masz czas na podjęcie ostatecznej decyzji ??
                                        i .. jak sie z tym czujesz? :)
                                        • evelinkap Re: Buszrem 26.04.06, 09:06
                                          mam czas do piatku 28 kwietnia....I jak sie z tym czuję? Hm..Troche sie martwię
                                          ale moje wątpliwości mam nadzieję rozwiąże specjalista, który dzis zobaczy
                                          umowe i jakość wykończenia oferowana przez Buszrem....:)
                                    • Gość: jaQbek Re: Buszrem IP: *.aster.pl 19.08.06, 17:57
                                      > Jutro umowę przeczyta specjalista od tego i sprawdzi jakość budowlaną (to jest
                                      > jedyne co mnie martwi w tej inwestycji - jakośc materiałów)
                                      Jakiś znajomy, czy ktoś komercyjnie wynajęty ?
                                      • Gość: mg Re: Buszrem IP: *.acn.waw.pl 19.08.06, 18:34
                                        NSM to złodzieje i oszuści podobnie jak ich firmy "klony" omijajcie ich z daleka.
          • Gość: Szczęśliwa Re: Buszrem IP: *.chello.pl 25.05.06, 21:38
            ja jestem szcześliwą posiadaczką mieszkanka w budynku B4 klatka 3:)
            • evelinkap Re: Buszrem 01.06.06, 12:27
              Witam sąsiadkę z klatki III. Ja tez jestem z tej klatki z IV piętra.
              Pozdrawiam
            • Gość: :) do Szczęśliwa :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 20:07
              Szczęsliwa - zapraszamy na forum www.skorosze.pl
              a następnie forum osiedlowe / sloneczne skorosze
              i tam znajdziesz przyszłych sąsiadów :)
    • Gość: ala Re: Słoneczne Skorosze URSUS - etap II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 19:31
      Nie wiecie czy mają jeszcze wolne mieszkania tak ok 50 metrów na 3-4 piętrze?
      • Gość: evelinkap Re: Słoneczne Skorosze URSUS - etap II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 19:46
        dzisiaj sprawdzałam że było jeszcze 51 m na V pietrze.
      • Gość: mysza Re: Słoneczne Skorosze URSUS - etap II IP: 193.24.24.* 25.04.06, 19:47
        ja niestety nie wiem ,
        ale podam Ci nr telefonu do nich,
        to zadzwonisz sobie, czynne codziennie do 19.00,
        miłe panie na pewno udzielą informacji
        nr tel. (22) 478 52 44 lub 478 52 54,
        powodzenia :)
        • Gość: evelinkap Re: Słoneczne Skorosze URSUS - etap II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 19:49
          to fakt, że panie sa miłe :)
          • evelinkap Re: Słoneczne Skorosze URSUS - etap II 25.04.06, 19:55
            słuchajcie..codziennie (prawie) przyglądam sie tym blokom żółtych i coraz
            bardziej sie do nich przyzwyczajam....skoro za to, że jest tam taniej moge mieć
            parę metrów więcej + tańszy garaż (i to o ponad 3tys taniej od innych) to
            naprawdę nie mam co narzekać. Do tego bede miała blisko do Liroya po zakupy do
            domu :)
    • Gość: evelinkap Inwestycja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 19:49
      Byłam dzisiaj na budowie z kolegą, który buduje osiedla mieszkaniowe (niestety
      nie po tej stronie Wisły) i na jakość powiedział, że jest taka sobie tz. że to
      właściwie beton, który nie jest za przyjemny do mieszkania. Lepsza byłaby
      cegła. Beton jest tańszy, zimniejszy i nie oddycha. Plusem jest to, że w lecie
      będzie chłodniejsze mieszkanie....a niestety w zimie zimniejsze. Czyli wydaje
      mi się, że troche więcej wydamy na ocieplenie w zimie.
      Generalnie układ mieszkań jest bardzo ładny bo dwustronny ale to gołym okiem
      widać chociaż na poczatku byłam zła, że kuchnia jest przy mniejszym pokoju więc
      nie moge jej połączyć z salonem. Z drugiej strony widna kuchnia wcale nie jest
      taka zła :)
      Troche się zmartwiłam tym betonem ale z drugiej strony to dlatego płacimy wcale
      nie tak aż dużo za metr naszego mieszkania. I garaż nie jest drogi ani
      balkon...cos za cos niestety :(
      • Gość: ala Re: Inwestycja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 20:51
        Hej, dzwoniłam dzisiaj i niestety 51 metrów wszystko zarezerwowane. Mam sie dowiadywać na bieżąco. Wracając do naszej dyskusji odnośnie Włoch, dowiedziałam sie , ze w starych Włochach będzie budować Na Skraju Miasta, wiesz coś o tym? Weszłam na ich stronę i pocztałam trochę o tej inwestycji, całkiem ok.
        • Gość: evelinkap Re: Inwestycja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 22:10
          Lokalizacja na mapie wygląda OK. jutro tam podjadę i sprawdzę miejsce to dam
          znać. Mi sie podoba to o tyle bo jest jednak blizej niz Skorosze.
          Niestety cena jeste wyższa bo jak zgaduje za 4tys to mozna kupic parter a
          drugie i 3 pietro bedzie wycenione wyżej..pewnie nawet za 4500 skoro takie sa
          widełki (od 4 do 4,5). To zalezy co Cie interesuje...Dzwoń regularnie do
          Buszrem bo tam mieszkań jest sporo w rezerwacji i może sie cos zwolnic i
          pamiętaj o Ebejot, który niedługo tez wystawi swoja oferte a opinie ma znacznie
          lepszą jak Na Skraju Miasta :) Garaż będą mieć droższy ale metr pewnie będzie
          trochę tańszy.Chociaz kto wie ...ceny tak wariują, że sama nielugo jak sie nie
          zdecyduje to zwariuje od poszukiwań...Kiedy to tak poszło niemiłosiernie do
          góry???
          • Gość: Kaowiec Re: Inwestycja IP: *.spray.net.pl 26.04.06, 22:30
            Na skraju Miasta mieliby duży problem aby wybudować coś z klocków lego nie
            mówiąc o prawdziwym budynku. Jestem posiadaczem wątpliwej jakości produktu
            firmy NSM. Moge ocenić tą firmę w następujący sposób (w skali od 1najniżej - 5
            najwyżej): marketing 5, sprzedaż(ceny) 5, obsługa klienta 3, jakość 2,
            terminowowść 1, zadowolenie końcowe klienta 2.5. Generalnie po niezbyt dobrych
            doświadczeniach z tą firmą chyba znowu wejdę w ich inwestycję. Ale ja jestem
            ryzykantem/naiwniakiem* jak mało kto.

*wybierz właściwe wedle własnej suwerennej oceny
            • Gość: evelinkap Re: Inwestycja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 22:48
              Generalnie jak sie doczytałam o ich materiałach z których buduja to podobnie
              chyba jak Buszrem. Mi się wydaje, że nie ma firmy bez uwag (chociaż mało ich ma
              Ebejot). Po prostu jest wiele rzeczy niezaleznych od nich np. decyzje
              administracyjne, zgody itp na które nie maja wpływu. Za to fakt, że jak
              zawalają terminy to chociaż do jakości mogliby się przyłożyć...w końcu mają na
              to czas :)
      • Gość: aga Re: Inwestycja IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.06, 22:57
        kobieto- kupujesz mieszkanie a nie dom, pewnie w dodatku male. Jeszcze w zimie
        bedziesz okna otwierac. Ja mam niecale 50 m. od wschodu i przy kazdym
        slonecznym dniu dusze sie w mieszkaniu- niezaleznie czy w zime czy w lecie.
        • Gość: evelinkap Re: Inwestycja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 09:59
          słuchaj,jak jest taki problem jak upały to jest jedna odp...trzeba kupić
          klimatyzator i problem z głowy....U mnie w pracy to działa, w samochodzie tez
          więc dlaczego ma nie zadziałać w mieszkaniu?
          Nigdy nie będzie idealnie tak jak człowiek by chciał i wtedy nalezy poszukać
          rozwiązania a nie lamentować.
    • Gość: evelinkap Wasze opinie i uwagi do tej inwestycji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 22:44
      kochani!
      ustalmy fakty ponieważ dużo rzeczy sie czyta na forum o czyms co ktoś nie
      zrobił a nie było itp etc:
      W naszym bloku ma być:
      - winda od poziomu garażu,
      - nasze bloki maja byc ogrodzone (tak mówili ale czy to gdzies pisze bo nie
      znalazłam tego oprócz:"Ogrodzenie strefy między budynkami B4 i B5"). A to
      znaczy, ze ogrodzenia nie bedzie chyba, że się złozymy na to. Jako wspólnota
      moglibyśmy sami zadecydować tylko, że oni moga nami zarządzać nawet do końca 31
      grudnia 2008 r.....to długo w sumie...a tylko wtedy bedziemy mogli ogrodzic
      osiedle. A co myslicie o wynajęciu ochrony na osiedlu? Czy może przesadzam z
      bezpieczeństwem? Nie mam chyba znajomych którym czegos ktos nie ukradł lub nie
      zniszczył i trochę może przezywam za bardzo :(
      Czy macie jakieś swoje uwagi do umowy? generalnie jest logiczna tylko mam
      nadzieję, że zarząd nie będzie nas mocno ścigał z opłatami ponieważ słyszałam
      różne historie na temat innych firm.
      • Gość: Kaowiec Re: Wasze opinie i uwagi do tej inwestycji IP: *.spray.net.pl 26.04.06, 23:03
        Ochronę polecam. Dodakowo kamery przy klatkach. W budynku wybudowanym przez NSM
        na Skoroszewskiej częste były kradzieże zaraz po okresie przekzania budynku
        poszczególnym lokotorom. Głównie włamy do samochodów na prakingu pod budynkiem.
        W tej chwili budynek jest ogrodzony, ochrona 24h, koszt 50PLN/miesięcznie za
        mieszkanie i można powiedzieć, że mogę spokojnie spać. Rzeczywiście w tej
        chwili kradzieże = 0.
        • Gość: evelinkap Re: Wasze opinie i uwagi do tej inwestycji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 23:28
          50 zł miesięcznie to nie dużo za w miarę dobry sen :)
          ochronę to bym wynajęła od początku nawet nie czekając na zgodę zarządu.
          zawsze jak ktos chodzi po osiedlu to troche bezpieczniej chociaz wiadomo, że
          nie wiele zrobi jak go napadną ..ale zawsze coś...
          • Gość: mysza Re: Wasze opinie i uwagi do tej inwestycji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 22:18
            tez uwazam,
            ze dobrze by było, by osiedle miało grzodzenie i ochronę
    • evelinkap podpisałam :) 28.04.06, 14:13
      Kochani!
      Podpisałam dzisiaj umowę! Okazało się jednak, że materiały są trochę lepsze jak
      myslałam (miałam jakiś stary typ umowy).
      Dzisiaj mają się zwolnic lub potwierdzić następne mieszkania także szukający 50
      m mogą się załapać na całkiem dobre mieszkania.

Oglądałam jeszcze raz rozkład mieszkania juz u nich na miejscu. Powiem
      szczerze, że podoba mi się wszystko i pietro i ta klatka i dwustronny rozkład
      mieszkania i nawet moje miejsce na parkingu, które zarezerwowałam :)
      Nie ma jak kupować wcześnie kiedy jest jakiś wybór :)
      Pozdrawiam
      • Gość: lenka Re: podpisałam :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 13:07
        Gratuluję ! :) Ja dzwoniłam dzisiaj do nich, bo jestem zainteresowana ta kawalerką 33 metry, ale nic nie mieli wolnego, albo sprzedane albo rezerwacje :(
        • evelinkap Re: podpisałam :) 29.04.06, 13:43
          Dzwoń regularnie bo jak byłam wczoraj u nich to naprawdę wszystko sie zmienia
          szybko i rezerwacja nie oznacza, że cos jest zaklepane...Sama jak
          zarezerwowałam na tydzień to uwierz, że spędziłam go bardzo pracowiecie bo
          byłam przy okazji zainteresowana Ebejot inwestycją której sprzedaż rusza w
          maju. ale zobaczyłam przy tych blokach transformatory i dlatego ostatecznie
          wzięłam Buszrem...Do tego juz cos tam robia więc będzie w terminie :)
          • Gość: mysza parking IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 15:23
            evelinkap - gratuluje podpisania umowy :)!!!!!
            a jeśli chodzi o rezerwację miejsca parkingowego - to chodzi tu o garaż
            podziemny, czy tak ?
            • evelinkap Re: parking 29.04.06, 18:29
              tak, chodzi oczywiście o parking podziemny czyli miejsce postojowe właściwie :)
              cieszę się bardzo jak napisałam wcześniej..wszystko mi pasuje w tym mieszkaniu.
              Tylko wejście do salonu troche powiększam i tyle co do zmian w rozkładzie
              mieszkania :)
    • evelinkap wysykość mieszkania 29.04.06, 18:57
      wysokość mieszkania to 2,61 m
      • Gość: mysza Re: wysykość mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 21:18
        w weekend szłam stamtąd (to znaczy z okolic gdzie beda nasze mieszkanka:)
        do liroy merlin .. bliziutko :P
        • Gość: evelinkap Re: wysykość mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 17:36
          :) Na poczatku obawiam sie, że w Leroy będę częstym gosciem :)
          • Gość: mysza Re: wysykość mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 21:06
            no niestety ... :(
            ale moze dostaniemy Karte Stałego Klienta :)
            mam pyt. czy wybrałąś juz bank w kt bedziesz brac kredyt ?
            • Gość: evelinkap Re: wysykość mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 10:43
              Jeszcze nie, ponieważ czekam aż siostra się tym zajmie. W przyszłym tygodniu
              popatrzy co będzie dla mnie dobre. Ja sie na tym za bardzo nie znam a ona jest
              doradcą w tych sprawach więc myślę, że wybierze dla mnie coś najbardziej
              odpowiedniego. Bierzesz sama kredyt czy z kimś?
              • Gość: lenka Re: wysykość mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 10:58
                A ja właśnie zarezerwowałam kawalerkę o której pisałam. Niestety oprócz parteru była dostępna tylko jedna na pierwszym piętrze, co myślicie o tym , czy pierwsze piętro to jednak nie za nisko?
                • Gość: evelinkap Re: wysykość mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 11:05
                  Pierwsze piętro jest OK. W której klatce zarezerwowałaś?
                  • Gość: lenka Re: wysykość mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 22:13
                    Mam zarezerwowane w klatce IV? Co do Twojego pomysłu z ochroną jestem jak najbardziej na tak! A czy masz info odnośnie tego czy osedle będzie w końcu ogrodzone? Przyznam, że kwestie bezpieczeństwa sa dla mnie b.ważne. Aha i jescze jedno pytanko, jak elastyczni sa jeśli chodzi o płatności, jakie masz spostrzeżenie już po podpisaniu umowy?
                    • Gość: mysza Re: wysykość mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 22:47
                      co do płatnosci to ich ineteresuje , by było na czas,
                      narazie za wczesnie by coś dziwnego zauwazyc:)
                    • Gość: evelinkap Re: wysykość mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 23:16
                      Witam sąsiadkę :) i gratuluję
                      1) co do płatnosci...generalnie Pani poszła mi nawet na rękę i pozwoliła
                      zapłacic na początku w ciągu tych pierwszych 10 dni tylko 5 tys a resztę z
                      pierwszej raty muszę zapłacic do końca miesiąca. Poźniej to raczej regularnie
                      trzeba placic chociaż jak byłam tam dzisiaj to był jakis facet w sprawie
                      mieszkania swojej dziewczyny, która coś nie mogła zapłacic ponieważ jest za
                      granica i negocjował inną datę platności. Nie wiem jak to się skończyło
                      poniewaz nie miałam czasu słuchać. Ale nikt mu nie mówił, że nie więc pewnie
                      cos tam ustalili w końcu. (wychodzi na to, że bedziemy miec w bloku przewage
                      pań, to fajnie będą babskie imprezy :) )

2) ogrodzenie zalezy od wspólnoty. Wbrew pozorom szybko ja bedziemy mieli
                      ponieważ to syndyk więc bedzie chciał się tego pozbyć. Dlatego odrazu wtedy
                      bedzie można ustalić, zakończy się budowa wszystkich bloków- grudzień 2007 i
                      zaraz sie ogrodzimy. Jak sie podzieli koszt ogrodzenia na 5 bloków to nie
                      bedzie to dużo. Za wprowadzeniem ochrony od momenta wprowadzenia się tam jestem
                      własnie dlatego, że jeszcze nie bedzie ogrodzenia a nie mam zamiaru się
                      zastanawiać nad tym czy mi kradną samochód czy nie (garaz podziemny chroni
                      tylko przed sniegiem i wandalami...dla złodzieja to pryszcz).
                      Chociaz na pewno będzie tam jakaś ochrona do czasu oddania B5 ponieważ muszą
                      wynająć kogos do pilnowania niedokończonego bydynku (za duzo jeszcze bedzie tam
                      sprzętów). Ale jakby kazdy z B4 dał trochę ochroniarzowi "w łapkę" to na pewno
                      by spojrzał i na nasz blok :) Poźniej agencji trzeba bedzie zapłacic troche
                      więcej ale to tez nie będą aż takie duże pieniądze. Spokój wart jest tego :)
                      Jestem na to bardzo przeczulona....ciągle kogos okradają.
                      • Gość: mysza Re: wysykość mieszkania IP: 193.24.24.* 05.05.06, 06:58
                        jesli chodzi o płatnosc -
                        to oni wszytskim tak pozwalaja wpacac te 5 tys i potem reszte do 10%,
                        ja mam taki zapis w umowie,
                        Wy pewnie tez macie.
                        czywiscie im by sie bardziej opłacało dostac odrazu całe 10 %,
                        ale wystarczy troche pomarudzic i zgodza sie na te 5 tys na poczatek,
                        reszte pózniej.
                • Gość: evelinkap Re: wysykość mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 11:16
                  Jeśli chodzi Ci o kradzieże to jestem za tym żeby od momentu wprowadzenia
                  wynająć firmę ochroniarską. Ktoś chodzący wokół naszego bloku (a nie jest on
                  duży więc praktycznie na oku ochroniarza będzie cały przez całą dobę) da jako
                  takie poczucie bezpieczeństwa :), odstrasza wandali i zlodziejaszków.
                  • Gość: lenka Re: wysykość mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 14:57
                    Dzięki za info odnośnie płatności:)Dzisiaj byłam na Skoroszach- cóż trzeba się powoli przyzwyczajać do tych okolic:) ...jednak nie moge sobie jeszcze jakoś poradzić z tą ilością bloków na Skoroszach, bo jest ich tam naprawdę całe mnóstwo:) Też tak macie?
                    • Gość: evelinkap Re: wysykość mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 16:15
                      Jeśli chodzi o bloki to jest tak: albo są w miarę nowe jak np na Skoroszach
                      albo jakies stare i brzydkie. za pare lat nie będzie nic wolnego....trzeba sie
                      więc przyzwyczaić...martwią mnie tylko rano korki...obawiam się, że samo
                      wyjechanie ze Skoroszy będzie trudne :) Chyba zacznę jeździć na 8:00 do
                      pracy...wtedy sie jeszcze ok jedzie..ale to dopiero za 1,5 roku (jesli nie
                      będzie opóźnienia)
                      Mam nadzieję, że zrobia coś z tym rondem przy Leroy...byłoby wtedy
                      idealnie... :)
                      • Gość: mysza Re: wysykość mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 16:29
                        te ''nasze'' bloki w sumie nie są w samym centrum skoroszy :)
                        ''gorzej'' jest w stronę wawy..
                        a jeśli chodzi o rondo za leroy ,to tam są wyjscia na boki,
                        moze więc pociągną cos dalej ??.. no i mogła by byc oddzielna sygnalizacja
                        swietlna w stronę centrum ... :)
                        czy za duzo wymagamy ??? ..
                        • Gość: evelinkap Re: wysykość mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 16:33
                          daje im 1,5 roku na wprowadzenie poprawek !!! :)
                          • Gość: mysza ulice .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 16:54
                            maxymalnie do połowy wrzesnia 2007 :) !!!!
            • Gość: krak886 Re: wysykość mieszkania - kredyt IP: 62.29.248.* 04.05.06, 18:32
              Jeżeli weźmiesz kredyt hipoteczny w PKO PB to proponują od razu specjalą kartę
              kredytową na urządzenie mieszkania. Jednym z partnerów tej karty jest Leroy
              Merlin. Jakie dokładnie korzyści to nie wiem, ale sprawdź, pewnie warto
              • Gość: evelinkap Re: wysykość mieszkania - kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 18:52
                Dziękuję za info :) Fakt, że teraz coraz lepsze oferty są od banków :)
                • Gość: kredyt Re: wysykość mieszkania - kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 20:34
                  evelinkap daj znac jak cos Ci siostra doradzi,
                  bo dla mnie ten temat tez nie jest łatwy :)
                  mam zamiar wziąc kredyt sama ..
                  a powinnam juz się w tym temacie bardziej rozglądać..
                  • Gość: mysza Re: wysykość mieszkania - kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 20:34
                    to wyzej co pisałam,
                    to ja mysza :P
                    zapomniałam sie podpisac:()
                  • evelinkap Re: wysykość mieszkania - kredyt 04.05.06, 20:39
                    OK, nie ma problemu. Napisz do mnie maila na prywatne konto to podam Ci nr do
                    siostry. Ona chętnie Ci coś doradzi w ramach koleżeńskości przyszłych sąsiadów
                    siostry :)
                    Ja też kredyt biorę sama :)
                    • Gość: mysza Re: wysykość mieszkania - kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 21:11
                      .. czy mi się wydaje,
                      czy dobrze myśle,
                      ze pojawiłaś się na forum skoroszowym ?:)
                      to moze tam Ci przeslę maila?
                      • Gość: evelinkap Re: wysykość mieszkania - kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 22:56
                        jeśli maya i mysza to te same osoby to tak :)

cos ciężko się zbiera nowych sąsiadów :) Jak widzę to jestem ja, Ty i
                        lenka...mało nas ale sie uzbiera jeszcze :)

Ok, możesz przesłac mi tam maila chociaż zauważyłam, że ten w gazeta.pl działa
                        jakoś tak sprawniej. Generalnie to od poniedziałku przez miesiąc nie będę
                        dostępna w ogóle ale siostra bedzie cały czas więc porozmawiacie :)
    • evelinkap Chwilowo znikam 07.05.06, 19:37
      Kochane przyszłe Sąsiadki!
      Chwilowo znikam (ok miesiąca) z naszego forum. Trzymajcie rękę na pulsie i nie
      dajcie Buszrem zwiać z naszymi marzeniami.
      Pozdrawiam
      Ewelina
      • Gość: helka sąsiadka z z I etapu IP: 195.160.253.* 08.05.06, 17:40
        witam, mam nadzieję, że ja wcześniej się wprowadzę i będę mogła podzielić się
        pozytywnymi wrażeniami z osiedla
        pobudźmy do zycia forum na skorosze.pl
        • Gość: mysza budowa .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 22:08
          evelinkap !!!! szkoda ,ze Cie nie ma :(
          jakieś dziwne akcje sie dzieją z naszym syndykiem i developerem...
          jutro tam jadę, bo mają sie podobno ludziska zebrać i coś ustalać,
          bo chyba ktoś sie nie wywiązuje z umowy ... :(
          • Gość: wd Re: budowa .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 23:17
            hmmmm ..
          • Gość: helka Re: budowa .. IP: 195.160.253.* 11.05.06, 10:08
            a cóż to za niepokojące wieści
            Mysza, możesz coś więcej napisać?
            • Gość: mysza Re: budowa .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 22:03
              eehhh...
              wolałąbym moze nie tutaj ...
              • Gość: evelinkap Re: budowa .. IP: *.wim.mil.pl 12.05.06, 00:49
                wpadlam na cwilę i co tu widzę!!! Co Ty piszesz? O co chodzi?
                Możesz zadzwonić do mnie? Albo sms wyslać a ja do Ciebie oddzwonie.
                moj tel 0-503 059 447
              • Gość: helka Re: budowa .. IP: 195.160.253.* 12.05.06, 08:44
                Mysza, to napisz moze na priva
                elat(malpa)o2.pl
    • evelinkap co sie dzieje!!! 12.05.06, 15:21
      Kurcze naprawdę nie wiem co sie dzieje a jestem w tym momencie w takiej
      sytuacji, że nijak nie moge sprawdzić. Mysza napisz na prywatnego albo zadzwoń.
      Co się moglo stać? Przeciez my mamy tylko dziurę w ziemi więc jak mozna
      zobaczyć, że coś nie tak chyba, że cos kombinuja z I etapem. Czy tak?
      • evelinkap Re: co sie dzieje!!! 12.05.06, 15:38
        A to przypadkiem nie chodzi o to, że w tym pierwszym etapie będzie opóźnienie w
        oddaniu garażu i że droga ma byc w lipcu dopiero?
        • Gość: mysza Re: co sie dzieje!!! IP: *.kablowka.waw.pl 12.05.06, 21:50
          chodzi głownie o blok b1..
          ale róznych dziwnosci sie nasłuchalam..
          dziewczyny, nie panikujcie tak mocno,
          jutro napiszę szczegoły na maile,
          teraz nie bardzo mam jak ..
          pozdrawiam
          • evelinkap Re: co sie dzieje!!! 13.05.06, 08:38
            Ja się wcale nie dziwię, że ludzie tracą zdrowie przy budowach. Czasami to
            faktycznie lepiej tylko pojechać od czasu do czasu na budowę i spojrzeć czy
            budują, wskoczyć co jakis czas do developera żeby potwierdzic, że jeszcze
            istnieje..płacić i nie czytać opinii innych..bo skoro mamy juz zaklepane to po
            co sobie stres na glowę zwalac ...Przeciez niczego nie zmienimy już...

No ale natura człowieka silniejsza :)
            • Gość: j Re: co sie dzieje!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 08:52
    • evelinkap Ok juz wszystko wyjaśnione 13.05.06, 20:37
      :)
      Planujemy dalej rozkład naszych mieszkań :)
      Pozdrawiam
      Ewelina
      • Gość: anica Re: Ok juz wszystko wyjaśnione IP: *.crowley.pl 17.05.06, 08:57
        Witam wszytkich, Co tam sie działo ? wyczytałam ,ze cos nie tak z syndukiem ?
        Mysza I ewelinkap cos wiecie bio się martwię ? Nie było mni tu przez jakis czas
        bo zalatwiałam kredyt, ale juz sie zdecydowałam na B4 klatka 2 a tu takie
        niepokojące wieśći.
        Czy ktos słyszał,że przy Leroy merlin ma być supermarket?
        • Gość: mysza Re: Ok juz wszystko wyjaśnione IP: 193.24.24.* 18.05.06, 06:33
          anica, nie denerwuj się wszystko gra,
          gratulujemy zakupu :) i witamy w b4 :)
          co do supermarketu - to ja nic o tym nie wiem :(
          • Gość: anica Re: Ok juz wszystko wyjaśnione IP: *.crowley.pl 18.05.06, 13:10
            Dzieki to się uspokoiłam. Tak ruszyła podobno jakos budowa.
            Podam Ci linka i zaparaszam na forum sąsiadów B4
            skorosze.pl/_phpbb/viewforum.php?f=127
            na razie mało nas ale bedzię wiecej
            Pozdarwiam
            • Gość: mysza Re: Ok juz wszystko wyjaśnione IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 22:08
              ja juz tam jestem dawno :)
              mówie tu o forum skoroszy :)
              trochę pod innym loginem:P
    • gaffi mieszkanie sprzedam 15.05.06, 14:49
      Sprzedam bezposrednio mieszkanie 60m2 na osiedlu Skorosze III (EBEJOT).
      Mieszkanie na 6 piętrze, bardzo słoneczne, okna wychodzą na południe. Sypialnia,
      salon, kuchnia (można ją połączyć z salonem), duża łazienka, wc, miejsce w
      garażu podziemmnym. Osiedle bardzo zadbane, ogrodzone i chronione

W salonie wyjscie na duży balkon. W kuchni instalacja trójfazowa (pełna zabudowa
      wraz ze sprzetem w cenie mieszkania) Na podłogach panele wiąz, w przedpokoju
      wbudowana szafa
      zainteresowanych prosze o kontakt pod adresem mailowym gaffi@gazeta.pl

ps. agencjom bardzo dziekuje
    • evelinkap Witam ponownie 01.06.06, 12:29
      Wróciłam, jestem i będę dalej obserwować postępy Buszrem. Witam nowych
      sąsiadów :)
      • Gość: jotka72 Buszrem=NSM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 15:27
        Uważajcie tylko wszyscy na tego wykonawcę, bo prezes tej firmy jest
        wiceprezesem spółki "Belvedere-Bielany" a także "Na Skraju Miasta". Wraz z
        mężem kupiliśmy mieszkanie w "Belvedere-Bielany" a teraz nam dobudowują piętro
        (mimo, że nie mają na to jeszcze pozwolenia). To niestety taka "rodzinna"
        firemka i trzeba na nich ciągle uważać i przede wszystkim NIE UFAĆ W TO CO
        MÓWIĄ (wszystko lepiej załatwiać na piśmie). Pozdrawiam i życzę powodzenia
        • evelinkap Re: Buszrem=NSM 05.06.06, 15:34
          Dziękujemy za przestrogę.
          No cóż, ale co my możemy uważać biedacy. Nie ma chyba idealnej firmy, każda coś
          tam kombinuje i chce żeby wyszło na jej korzyść a nie kupujących.
          Wydaje mi się, że cena w Buszrem jest przyzwoita, powoli robia Jerozolimskie i
          jesli tylko oddadzą mieszkania w miarę na czas to nie ma co narzekać. Myślę, że
          syndyk z pieniędzmi nie ucieknie, w końcu po to jest żeby pilnować i tym
          bardziej nie zgodzi się na jakieś nagłe dziwne zmiany na które nie ma zgody.
          Nam przyszłym mieszkańcom pozostaje mieć tylko nadzieję i nie ma co się
          nakręcać na pesymistyczną postawę bo sami wiemy czytając Forum, że zdrowie
          tylko można stracić.
          Pozdrawiam
        • Gość: Tignes Re: Buszrem=NSM IP: 194.246.124.* 06.06.06, 15:47
          jotka pisz proszę również na nowym forum BB bo myślę że nie wszyscy czytają
          forum gazetowe. Co do Buszremu i BB to rzeczywiście sa powiązani osobowo i kto
          wie jak jeszcze :))))) ale to nie trudno sprawdzić - wystarczy porównac odpisy
          z KRSu. Takie życie że kazdy kombinuje jak może. Ja uważam, iż dopóki to nie
          wpływa na jakość i terminowość oddania naszych mieszkań to niech sobie będa
          powiązani. Myśle, że pośród deweloperów (nawet tych znanych) znalazłoby sie
          kilka firm rodzinnych gdzie w zarządzie zasiadaja głowy rodzin a wokoło krążą
          firmy żon, córek, zięciów, teściów itp.
    • Gość: evelinkap Spotkanie sąsiadów!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 09:36
      Zapraszam przyszłych sąsiadów na spotkanie 1 sierpnia o godź. 20:00 pomiędzy
      blokami B1 i B2.
      Pozdrawiam
      • londynka7 Re: Spotkanie sąsiadów!!!! 08.08.06, 16:24
        witam, sasiadka jeszcze nie jestem ale byc moze... :) zaklepalam sobie mala
        miejscowke w bloku, ktorego jeszcze nie ma ale ma byc w 12.2007. Chodzi
        oczywiscie o developera Buszrem. Poniewaz posty nie sa zbyt aktualne chce
        zapytac czy macie jakies problemy z tym developerem ? (syndyk!!) Jak wywiazuje
        sie z umowy ? Na co uwazac w umowie i itd. ??? Prosze o jakies opinie.
        • nineczka11 Re: Spotkanie sąsiadów!!!! 08.08.06, 19:22
          musisz wejść na strony skorosze.pl i skorosze.eu i poczytać
          mi sie wydaje, że nie jest źle ale ja jestem z bloku B4, ty juz z B5 i kupujesz
          od Buszremu a nie od syndyka. Największe problemy mają bloki B1 i B2.....bo tam
          jest wielu mieszkańców po przejściach paroletnich. Natomiast jesli chodzi o
          nasze bloki to mam nadzieję, że nie przejda takiej historii jak poprzednicy.
          Jak czytam Forum to właściwie chyba nie ma firm bez problemów :(
        • Gość: sasiad Re: Spotkanie sąsiadów!!!! IP: 193.24.24.* 10.08.06, 07:47
          zapraszam na forum www.skorosze.eu - wybrac słoneczne skorosze.. tam się
          dowiesz wiele rzeczy, a i w mniejszym gronie łatwiej zapytać o doswiadczenia
          opinie itp..
          pozdrawiam i goraco zachęcam!!
    • writeolka Re: Słoneczne Skorosze URSUS - etap II 31.07.14, 21:39
      Ciekawi mnie bardzo czy tam też będą tak kpić i oszukiwać ludzi jestem mieszkańcem jednego z budynków buszremu i teraz właśnie nic wcześniej nie mówiąc zabrali miejsca parkingowe i je bezczelnie sprzedają no tak kto by nie chciał dodatkowej kasy.
      Jak to developer podczas sprzedaży wchodzą prawie że głęboko  i nie mówią wszystkiego a potem się to zmienia :-/. Pamiętam jak dziś pytanie o miejsca parkingowe no będą wokół budynku jak widać jak tu auta parkują tylko że będzie jeszcze kostka a o kasie ani słowa 
      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka